facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Επίθεση με drones κατά του Ισραήλ ξεκίνησε το Ιράν αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Τα drones αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ εντός των επομένων ωρών – ενδεχομένως στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV.

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν την είσοδο των drones στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ, μετέδωσε το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικαλούμενο ιρανικές πηγές.

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με drones κατά του Ισραήλ, επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος, με τις ΗΠΑ να διαμηνύουν ότι θα υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ κατά αυτών των απειλών από την Τεχεράνη.

Κατά το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV, δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ. Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

Δεκάδες drones εθεάθησαν να πετούν με κατεύθυνση από το Ιράν και επάνω από το Ιράκ προς το Ισραήλ, δήλωσαν στο Reuters ιρακινές πηγές ασφαλείας. Drones με κατεύθυνση το Ισραήλ πέρασαν επάνω από την επαρχία Σουλεϊμανίγια του Ιράκ, κατά τις ίδιες πηγές.

Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση. Προειδοποίησε, δε, πως «όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς», προσθέτοντας ότι «θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή».

Το αεροπλάνο του πρωθυπουργού απογειώθηκε από το Ισραήλ, ωστόσο ο Νετανιάχου παραμένει στη χώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ισραήλ: Σε ύψιστο συναγερμό ο στρατός – Ματαιώνονται σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεις

Το απόγευμα του Σαββάτου είχε γίνει γνωστό ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονταν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι είχε ανακοινώσει τη ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών και εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες. Είπε επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ότι δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται στον αέρα στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα του «παρακολουθεί στενά σχεδιαζόμενη επίθεση» από το Ιράν και τους συμμάχους της Τεχεράνης στην περιοχή. Ο Γκάλαντ επεσήμανε ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαταγές που ενδεχομένως θα δοθούν από την Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας του ισραηλινού στρατού (Homefront Command), η οποία εντοπίζει εισερχόμενους πυραύλους ή από αέρος απειλές κατά της χώρας, ώστε να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός και να σπεύσει στα καταφύγια.

Κλείνει τον εναέριο χώρο του το Ισραήλ

Το Ισραήλ κλείνει τον εναέριο χώρο του από τις 00.30, ανακοίνωσαν οι αεροπορικές αρχές.

Κλείνουν τον εναέριο χώρο τους Ιορδανία – Ιράκ

Το Ιράκ επίσης έκλεισε τον εναέριο χώρο του και διέκοψε κάθε εναέρια κυκλοφορία, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών.

Τον εναέριο χώρο της κλείνει και η Ιορδανία, η οποία κήρυξε κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλούμενης επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Η ιορδανική αντιαεροπορική άμυνα είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone ή αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, δήλωσαν δύο ιορδανικές πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters.

Μπάιντεν: Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε εξάλλου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον, διακόπτοντας την επίσκεψή του στο Ντελαγουέρ.

Ο κ. Μπάιντεν πρόκειται να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Λευκός Οίκος προς Ιράν: Απελευθερώστε το πλοίο

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει «αμέσως» το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα κοντά στα Στενά του Ορμούζ και καταδίκασε αυτήν την «πράξη πειρατείας».

«Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως αυτό το πλοίο και το πλήρωμά του που αποτελείται από Ινδούς, Φιλιππινέζους, Πακιστανούς, Ρώσους και Εσθονούς», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αντριέν Γουότσον και πρόσθεσε: «Η απρόκλητη κατάληψη εμπορικού πλοίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πράξη πειρατείας».

Στενά Ορμούζ: 25 άτομα στο πλοίο που κατελήφθη – Προειδοποίηση Ισραήλ προς Ιράν

Συνολικά 25 άτομα πλήρωμα επιβαίνουν στο πλοίο που κατέλαβε το Ιράν κοντά στα Στενά του Ορμούζ, ανακοίνωσε η ιταλο-ελβετική ναυτιλιακή εταιρία MSC.

Το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων από την έναρξη της εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι"

Μυστήριο με την αρπαγή επιχειρηματία μέσα από το πανάκριβο αυτοκίνητό του στο Χαϊδάρι

Μια άκρως περίεργη υπόθεση, που αφορά την αρπαγή επιχειρηματία μέσα από την πανάκριβη Porsche Panamera ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Η ιστορία με διαδραματίστηκε τη νύχτα της περασμένης Τρίτης (9/4/24) στην περιοχή του Χαιδαρίου με κάμερες καταστημάτων της περιοχής να καταγράφουν καρέ – καρέ την αρπαγή του νεαρού επιχειρηματία. Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, δυο ημέρες αργότερα στην Καλλιθέα.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το θύμα επιβεβαίωσε το συμβάν, ωστόσο υποστήριξε ότι πίσω από την αρπαγή του κρύβονται 4 άτομα που του έκανα φάρσα. Οι αναλυτές της Ασφάλειας, συνέλαβαν ένα 39χρονο άνδρα, σχημάτισαν δικογραφία και τον έστειλαν στο εισαγγελέα.

Βέβαια η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι πληροφορίες λένε πως ίσως να μην πρόκειται για φάρσα αλλά για αρπαγή με κίνητρο την λύση οικονομικών διαφορών. Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές της Αστυνομίας «Την 9/4/2024 και ώρα 22:41 το Κέντρο Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση από την (ς.ς αναφλερονται τα στοιχεία της γυναίκας), η οποία ανέφερε ότι, ενόσω βρισκόταν με το όχημά της έξωθι περιπτέρου επί της Λ. Αθηνών, άγνωστα άτομα, επιβαίνοντα στο υπ’ αριθ ……. αυτοκίνητο μάρκας Hyundai i10 άρπαξαν με τη βία τον παθόντα, ο οποίος επέβαινε σε όχημα μάρκας Porsche χρώματος μαύρου, τον επιβίβασαν στο όχημά τους και στη συνέχεια αποχώρησαν, με έναν εκ των δραστών να οδηγεί το όχημα του παθόντα.

Ως διαπιστώθηκε, το υπ’ αριθ…… αυτοκίνητο μάρκας Hyundai i10 χρώματος ασημί, είναι ιδιοκτησίας ατόμου με στοιχεία (ς.ς αναφέρονται τα στοιχεία), ο οποίος είναι αδερφός του κατηγορούμενου, ενώ το όχημα του παθόντα Porsche Panamera χρώματος μαύρου είναι ιδιοκτησίας εταιρείας συμφερόντων του παθόντα».

Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Στη συνέχεια οι αναλυτές της Ασφάλειας περιγράφουν τον τρόπο που έδρασαν για να εξιχνιάσουν την υπόθεση: «Αστυνομικοί, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν προς τούτο, περί την 23:10 ώρα της 09/04/2024 μετέβησαν στην ανωτέρω δηλωθείσα διεύθυνση, όπου διαπίστωσαν ότι υφίσταται έκθεση εμπορίας αυτοκινήτων με την επωνυμία (αναφέρονται τα στοιχεία). Έξωθι αυτής βρέθηκε όχημα, μάρκας PORCHE, χρώματος μαύρου κι έξωθεν αυτού 5 άνδρες, με τον έναν εξ αυτών να το κλειδώνει χρησιμοποιώντας τηλεχειριστήριο.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν περιμετρικά των οικοδομικών τετραγώνων και κατά την επιστροφή τους στην είσοδο της έκθεσης βρήκαν σταθμευμένο το αυτοκίνητο της αρπαγής. Εξερχόμενοι του περιπολικού για να το ελέγξουν, βγήκε από την είσοδο της έκθεσης ο κατηγορούμενος και τους γνώρισε ότι αυτός είναι ο ιδιοκτήτης της έκθεσης και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι ιδιοκτησίας του.

Ακολούθως, προσήχθη αρχικά στο Α.Τ. Χαϊδαρίου και στη συνέχεια στην Ασφάλεια, όπου και συνελήφθη, ενώ το ανωτέρω όχημα μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Χαϊδαρίου όπου και κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης. Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, αναζήτησαν και κατάσχεσαν βιντεοληπτικό υλικό τόσο από κάμερα τοποθετημένη στο όχημα της μάρτυρα όσο και από κατάστημα πώλησης αυτοκινήτων επί της Λ. Αθηνών, έναντι του σημείου που έλαβε χώρα το περιστατικό. Από την ανάλυση του οποίου διαπιστώθηκαν τα ως άνω καταγγελλόμενα.

Η Υπηρεσία μας προέβη στην αναζήτηση του παθόντα διενεργώντας ειδικές ανακριτικές ενέργειές προκειμένου ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας να γνωστοποιήσει το γεωγραφικό στίγμα, το οποίο ως μας γνώρισε ήταν στην περιοχή της Καλλιθέας.

Απογευματινές ώρες της 10/04/2024, ο παθών προσήλθε στην Υπηρεσία μας, όπου εξεταζόμενος κατέθεσε ότι ανωτέρω συμβάν πράγματι συνέβη ως περιγράφεται παραπάνω, πλην όμως όπως του δήλωσαν οι δράστες, αφού τον οδήγησαν εντός της έκθεσης αυτοκινήτων, ότι πρόκειται για φάρσα και αποχώρησε.

Όπως ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά την 11:10 ώρα 11/04/2024 από το Τμήμα Εξερεύνησης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά την εξερεύνηση της Porsche Panamera ιδιοκτησίας του θύματος, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα εξωτερικά της πόρτας του οδηγού του ανωτέρω οχήματος τα οποία όπως διαπιστώθηκε ανήκουν στον αδερφό του κατηγορούμενου.

Ανωτέρω κατηγορούμενος, μαζί με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστήριο με την αρπαγή επιχειρηματία μέσα από το πανάκριβο αυτοκίνητό του στο Χαϊδάρι"

ΜέΡΑ25: Η Γερμανία απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

«Σήμερα το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε “Betätigungsverbot” (απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και ακόμα δύο ακαδημαϊκών μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα με τη γερμανική κυβέρνηση να ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού.

Οι άλλοι δύο άνθρωποι για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Salman Abu Sitta, και ο χειρουργός, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ghassan Abu Sittah, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Και οι δύο, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της Γενοκτονίας στη Γάζα.

Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η Γερμανία πρώτη απ’ όλoυς γνωρίζει καλύτερα τι κινδύνους κρύβει αυτή της η στάση. Είναι η ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μια Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΜέΡΑ25: Η Γερμανία απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα"

Πυροσβεστική: 61 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες

Μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα όπως ανέφερε η Πυροσβεστική σήμερα (14.04.2024).

Οι 54 πυρκαγιές εκ των 61 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν ακόμη επτά. 

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Κάλφα Αχαΐας αυτή την ώρα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 61 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες"

Εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα θα βγει από το ΝΑΤΟ, είπε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας και υποψήφιος για δεύτερη θητεία Στέβο Πεντάροφσκι, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στην πόλη Γευγελή, πώς σχολιάζει τις ανακοινώσεις της υποψηφίας προέδρου του VMRO-DPMNE Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα για πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε πως «θα βγούμε από το ΝΑΤΟ εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, θα αποκλειστούμε από τον οργανισμό».

Ο Στέβο Πεντάροφσκι σημείωσε πως εάν η ανθυποψήφιά του Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα πιστεύει ότι μπορεί μόνη της η χώρα να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και των συνόρων της με διαφορετικό και καλύτερο τρόπο, τότε θα πρέπει να το πει. «Ωστόσο, πιστεύω πως πρόκειται για επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό», πρόσθεσε ο Στέβο Πεντάροφσκι.

Επιπλέον, ο Στέβο Πεντάροφσκι χαρακτήρισε μία πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως τη «μεγαλύτερη πολιτική ανοησία και ταυτόχρονα μια τραγωδία», διότι όπως είπε «θα μείνουμε ολομόναχοι. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πολιτικές ηγεσίες πίεζαν συστηματικά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ εδώ και 30 χρόνια, στόχος ήταν να αποκτήσουμε μόνιμη ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι στην προεκλογική εκστρατεία της αντιπολίτευσης, ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, γίνονται κάποιες αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών και την υλοποίησή της.

Οι δηλώσεις της υποψήφιας της αντιπολίτευσης Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα

Η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, θεώρησε πως το θέμα με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει «ανοιχτό», ενώ η ίδια, όπως ανέφερε δεν θα χρησιμοποιεί τη νέα ονομασία της χώρας, Βόρεια Μακεδονία.

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα είχε εκφράσει τις ίδιες απόψεις και στη διάρκεια των τελευταίων προεδρικών εκλογών που είχαν διεξαχθεί τον Μάιο του 2019, ως υποψήφια του VMRO-DPMNE. Στις εκλογές εκείνες, η Σιλιάνοφσκα είχε ηττηθεί από τον νυν πρόεδρο της χώρας και υποψήφιο του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Στέβο Πεντάροφσκι.

Στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου συμμετέχουν επτά υποψήφιοι. Για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από τον πρώτο γύρο πρέπει να λάβει ποσοστό άνω του 50%, κάτι που σχεδόν αποκλείεται, οπότε θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, στις 8 Μαΐου, μεταξύ των δύο πρώτων του πρώτου γύρου. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα συμπέσει με τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η υποψήφια του VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με πιθανότερο αντίπαλο τον Στέβο Πεντάροφσκι.

ΗΠΑ: Η Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στη «Φωνή της Αμερικής» (Voice of America), στην τοπική έκδοση, πως οι ΗΠΑ αναμένουν από τη Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο δημόσιος διάλογος να βασίζεται σε γεγονότα.

«Ακριβώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών, αναμένουμε από τη Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει αυτό το πνεύμα και ο δημόσιος διάλογος να παραμείνει βασισμένος στα γεγονότα και να έχει τις ρίζες του στη δέσμευση για το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ απαντώντας στην ερώτηση αν οι ΗΠΑ ανησυχούν για πιθανή υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα θα βγει από το ΝΑΤΟ, είπε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας"

Δικηγόρος πήγε σε δίκη στο πρωτοδικείο Πειραιά με πιστόλι στη ζώνη!

«Συναγερμό» προκάλεσε στην Ελληνική αστυνομία όταν ένας δικηγόρος προσπάθησε να εισέλθει στο πρωτοδικείο Πειραιά προκειμένου να συμμετάσχει σε δίκη, έχοντας ένα πιστόλι κυριολεκτικά περασμένο στη ζώνη του παντελονιού του!

Το όπλο εντόπισε υπάλληλος σεκιούριτι και άμεσα ενημέρωσε τον πρόεδρο του πρωτοδικείου, κύριο Δήμο Χρυσό. Εκείνος με την σειρά του κάλεσε την αστυνομία και στο σημείο μετέβησαν περιπολικά.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, «δεν είχε που να αφήσει το πιστόλι του» και για αυτό τον λόγο, είχε σκοπό να «το αφήσει στην είσοδο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη που αφορούσε υπόθεση με χρηματικό αντικείμενο, η οποία έχει πάρει επτά αναβολές!

Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις και αφού διαπιστώθηκε πως ο δικηγόρος κατείχε νόμιμα το όπλο, η δίκη όπως αναμενόταν, πήρε ακόμη μια αναβολή.

image

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωτοδικείο Πειραιά για το συμβάν, ο κύριος Χρυσός, επισημαίνει πως:

«Ανεξαρτήτως της ανώδυνης έκβασης του συμβάντος τούτου, ερωτάται κάθε αρμόδια κρατική αρχή: Ελλείψει προσωπικού ασφαλείας στα περισσότερα δικαστήρια της Χώρας, όπως και ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων κτλ, αποδέχεται η ελληνική Πολιτεία την ανέλεγκτη είσοδο στους χώρους απονομής της Δικαιοσύνης ενόπλων πολιτών (ασχέτως κατοχής νόμιμης άδειας), με προφανή ανακύπτοντα ζητήματα ασφάλειας του προσωπικού των Δικαστηρίων;

Εάν όχι, τι προτίθεται να πράξει άμεσα προς αποκατάσταση του τρωθέντος αισθήματος ασφάλειας δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων και διαδίκων;Θεωρούμε αδιανόητη τη μη φύλαξη των δικαστικών μεγάρων της Χώρας και δη του πολύπαθου Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά που, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει υποστεί διαρρήξεις, εισβολή αγνώστων και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις σχετιζόμενες με την ανεπάρκεια των μέτρων φύλαξης και προστασίας των κτηριακών εγκαταστάσεων και του προσωπικού». Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικηγόρος πήγε σε δίκη στο πρωτοδικείο Πειραιά με πιστόλι στη ζώνη!"

Νέα Σμύρνη: Πυροβολισμοί σε αγώνα βόλεϊ, ένας τραυματίας – Τηλεοπτικό συνεργείο δέχθηκε επίθεση με πέτρες

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στην Νέα Σμύρνη, έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας», όπου διεξαγόταν ο αγώνας Πανιώνιος – ΟΦΗ (βόλεϊ ανδρών).

Άνδρας πυροβόλησε άτομο στον μηρό και διέφυγε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ο δράστης αναζητείται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο εμπλεκόμενοι είναι φίλαθλοι της ίδιας ομάδας και φαίνεται να γνωρίζονταν.

Στη σημείο βρέθηκαν 3 σφαίρες και ένας κάλυκας.

Μάλιστα, τηλεοπτικό συνεργείο που έσπευσε να καλύψει το συμβάν, δέχθηκε επίθεση με πέτρες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: Πυροβολισμοί σε αγώνα βόλεϊ, ένας τραυματίας – Τηλεοπτικό συνεργείο δέχθηκε επίθεση με πέτρες"

Βόλος: 40χρονος αυνανίστηκε σε παιδική χαρά μπροστά σε ανήλικα

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η απογευματινή βόλτα για μητέρα και τα δύο μικρά της κορίτσια, που είχαν πάει σε πάρκο για να παίξουν στις κούνιες. Σάτυρος έκανε την εμφάνισή του, κατέβασε το παντελόνι του, έβγαλε έξω το μόριό του κι άρχισε να αυνανίζεται μπροστά στα δύο κοριτσάκια!

Το περιστατικό έγινε πριν καν αρχίσει να σουρουπώνει, ένα τέταρτο μετά τις έξι χθες το απόγευμα. Η νεαρή μητέρα είχε βγει για την απογευματινή βόλτα με τις δυο μικρές κορούλες της. Σταμάτησαν στο παρκάκι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Σπυρίδη, απέναντι από το ελληνογαλλικό δημοτικό σχολείο.

Τα κοριτσάκια, ηλικίας περίπου τριών και τεσσάρων ετών θα έπαιζαν όσο ήταν ακόμη νωρίς και πριν νυχτώσει θα επέστρεφαν σπίτι. Η μητέρα καθόταν στο παγκάκι και πρόσεχε τις κόρες της που έκαναν κούνια.

Ξαφνικά, μέσα στο πάρκο έκανε την εμφάνισή του ένας άντρας. Σύμφωνα με τις περιγραφές ήταν περίπου 40 ετών, ψηλός, περίπου 1,90μ., αδύνατος, μελαχρινός, φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρα γυαλιά ηλίου. Μπήκε στο πάρκο και κατευθύνθηκε σε κοντινή απόσταση από τις κούνιες σχεδόν απέναντι από τις δύο ανήλικες που έπαιζαν ανυποψίαστες.

Κατέβασε το παντελόνι του και μπροστά στα μάτια των μικρών κοριτσιών άρχισε να αυνανίζεται. Σε κατάσταση σοκ η μητέρα των κοριτσιών άρχισε να φωνάζει και έτρεξε ενστικτωδώς προς το μέρος των παιδιών της για να τα προστατεύσει.

Οι φωνές της ξεσήκωσαν τη γειτονιά. Εκείνη την ώρα έξω από το παρκάκι περνούσε μία νεαρή κοπέλα, πιθανόν φοιτήτρια, η οποία ακούγοντας τις φωνές της μητέρας γύρισε να δει τι συμβαίνει. Είδε τον άντρα και άρχισε να του φωνάζει.

Εκείνος τράβηξε το παντελόνι του προς τα πάνω κι άρχισε να τρέχει επί της Ρήγα Φεραίου με κατεύθυνση την οδό Κ. Καρτάλη. Αυθόρμητα η νεαρή κοπέλα τον κυνήγησε για λίγα μόλις μέτρα και αφού βεβαιώθηκε ότι ο σάτυρος δεν θα επέστρεφε, πήγε κοντά στη μητέρα με τα δύο κορίτσια.

Κλήθηκε αστυνομία. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί που ζήτησαν περιγραφή του άντρα και την κατεύθυνση στην οποία κινήθηκε.

Εως και το βράδυ δεν είχε διευκρινιστεί, αν ο σάτυρος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: 40χρονος αυνανίστηκε σε παιδική χαρά μπροστά σε ανήλικα"

Ζεφύρι: «Χειροπέδες» σε δύο για ναρκωτικά, τι βρήκε η ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 2 ημεδαποί, ηλικίας 55 και 41 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ζεφυρίου, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

nark5_f1a8a.jpg

Σε έρευνα σε οικία στην περιοχή του Ζεφυρίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 5 γραμμ. κοκαΐνης,
  • 44 φαρμακευτικά δισκία,
  • 3 κάμερες και καταγραφικό σύστημα παρακολούθησης,
  • το χρηματικό ποσό των -5.525- ευρώ,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • 2 κινητά τηλέφωνά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζεφύρι: «Χειροπέδες» σε δύο για ναρκωτικά, τι βρήκε η ΕΛΑΣ "

Αχαρνές: Η αστυνομία «τσάκωσε» 2 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της (11-4-24) στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 2 άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπή), ηλικίας 39 και 22 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον συνελήφθη και 39χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός οικισμού στην περιοχή των Αχαρνών, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα ο 39χρονος κατελήφθη να κατέχει αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα βραστή κοκαΐνη, την οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 22χρονο κατηγορούμενο.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς στην οικία των κατηγορουμένων σε οικισμό των Αχαρνών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 137,5 γραμμ. ηρωΐνης,
  • 0,5 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαρνές: Η αστυνομία «τσάκωσε» 2 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών"

Ακρωτηρίασαν και τα δύο πόδια της 20χρονης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

Στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της 20χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο Πατρών που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, προχώρησαν οι γιατροί μετά από επιπλοκές που εμφάνισε η νεαρή κοπέλα λόγω της νόσου.

Υπενθυμίζεται πως η φοιτήτρια είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς παρουσίασε σηπτικά έμβολα ως επιπλοκές της μηνιγγίτιδας.

Αυτά τα σηπτικά έμβολα δημιούργησαν γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της, με τους γιατρούς να αποφασίζουν τον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της, από το γόνατο και κάτω. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται βελτιωμένη με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι ότι κατάφεραν να περιορίσουν τη βλάβη.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρωτηρίασαν και τα δύο πόδια της 20χρονης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα"

Κομοτηνή: Τερματίστηκε με επέμβαση της αστυνομίας η κατάληψη κτιρίου της Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Η κατάληψη σε κτίριο της Νομικής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τερματίστηκε και οι καταληψίες απομακρύνθηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση…

Την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε χθες (12-04-2024) στις 11:30 το πρωί στο παλαιό κτηριακό συγκρότημα του τμήματος της Νομικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πραγματοποίησαν σήμερα αστυνομικοί, στη διάρκεια επιχείρησης που έγινε το πρωί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, ομάδα νεαρών ατόμων κατέλαβε χώρο του προαναφερόμενου κτηριακού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι Πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση της ομάδας των ατόμων που εισέβαλαν στο προαναφερόμενο κτίριο και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τη διατήρηση της τάξης, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομοτηνή: Τερματίστηκε με επέμβαση της αστυνομίας η κατάληψη κτιρίου της Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης"

Φλώρινα: Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων-Συνελήφθη η εισπράκτορας

Την εξιχνίαση επτά περιπτώσεων τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων στο διάστημα από τις 30/3 μέχρι και τις 12/4 στις περιοχές Καστοριάς, Κιλκίς και Φλώρινας, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Για την υπόθεση συνελήφθη 66χρονη αλλοδαπή στην Φλώρινα, η οποία είχε το ρόλο του εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που φαίνεται ότι ήταν συνεργοί της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι προαναφερόμενοι παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή από τους παθόντες, με το πρόσχημα «έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου». Σε βάρος της συλληφθείσας και των σε αναζήτηση ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ τονίζεται ότι από το σύνολο των επτά περιπτώσεων τηλεφωνικής απάτης οι δύο τελέστηκαν και οι άλλες ήταν σε απόπειρα.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί άγνωστος άνδρας είτε μόνος, είτε από κοινού με άγνωστη γυναίκα, τηλεφώνησαν σε πέντε ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον ιατρό ή το συγγενικό τους πρόσωπο (υιός τους) -κατά περίπτωση-, η δε γυναίκα το συγγενικό τους πρόσωπο (κόρη τους), ανέφεραν ψευδώς σε αυτούς ότι το συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Οι πολίτες, αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτών και ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν την 66χρονη στην πόλη της Φλώρινας.

Κατά την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν την 30/3 το μεσημέρι 82χρονη ημεδαπή στην πόλη της Καστοριάς, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ και την 11/4 το μεσημέρι 84χρονη ημεδαπή στην πόλη του Κιλκίς, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -7.750- ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -7.750- ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα sim, δύο ατζέντες και τέσσερα εισιτήρια ΚΤΕΛ. Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό εξακριβώθηκε ότι ανήκει στην 84χρονη από την υπόθεση της πόλης του Κιλκίς, στην οποία και θα αποδοθεί.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων ατόμων-συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:

*Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.

*Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

*Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

*Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

*Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

*Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

*Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλώρινα: Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων-Συνελήφθη η εισπράκτορας"

Μάνη: Δύο Ρομά ήταν οι διαρρήκτες που πήραν 52.000 ευρώ από σπίτι – Τους συνέλαβε η αστυνομία

Στην εξυχνίαση της υπόθεσης διάρρηξης σπιτιού στη Μάνη απ’ όπου είχαν αρπάξει 52.000 ευρώ, προχώρησε η αστυνομία.

Πρόκειται για τέσσερις Ρομά, από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν ένας 25χρονος και ένας 27χρονος και στο σπίτι τους έγινε έρευνα, χωρίς να βρεθεί το υπέρογκο ποσό της λείας τους.

Οι δράστες είχαν παραβιάσει τη μεταλλική πόρτα της εισόδου της μονοκατοικίας στις 12 Μαρτίου, είχαν ερευνήσει όλους τους χώρους και είχαν αρπάξει τα χρήματα και ένα παλιό ραδιόφωνο που ήταν κρυμμένα στο πατάρι.

Σε βάρος των δύο Ρομά και των άγνωστων συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Πάντως, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να ανακαλύψουν το μεγάλο χρηματικό ποσό που έκλεψαν από τη μονοκατοικία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάνη: Δύο Ρομά ήταν οι διαρρήκτες που πήραν 52.000 ευρώ από σπίτι – Τους συνέλαβε η αστυνομία"

Δημόσιοι υπάλληλοι σε εγκληματική οργάνωση που έκαναν «μπίζνες» με μετανάστες – Πάνω από 1 εκατομμύριο η λεία

Δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που έκανε «μπίζνες» με μετανάστες, με τη λεία να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στην αποδόμηση δύο εγκληματικών οργανώσεων που μέσω της έκδοσης πλαστών εγγράφων και στοιχείων, διευκόλυναν την παράνομη διαμονή μεταναστών στη χώρα μας αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ προχώρησαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.

Για την αποδόμηση των οργανώσεων πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες της Πέμπτης (11/4) στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, μεταξύ των οποίων τα δύο αρχηγικά, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ακόμα μελών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ιατρική πιστοποίηση, δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, τα όπλα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με άτομο, το οποίο σε συνεργασία με δημόσιο υπάλληλο, εκδίδει παράτυπα έγγραφα για δημόσια χρήση έναντι χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση και ανάλυση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η ύπαρξη δύο επιχειρησιακά δομημένων εγκληματικών οργανώσεων, στις οποίες ενεργό ρόλο είχε κοινό τους μέλος.

Ειδικότερα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση, δρούσε τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022, με τη συμμετοχή ιδιωτών αλλά και υπαλλήλων δημόσιων υπηρεσιών (Ιατρών Δημόσιων Νοσοκομείων, Δ.Ο.Υ., Ε.Φ.Κ.Α. κ.λπ). Τα μέλη της, έναντι αντιτίμου, δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την επικράτεια στην έκδοση πλαστών εγγράφων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για την έκδοση φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στη χώρα μας.

Είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modusoperandi):

66χρονη, ως αρχηγικό μέλος, παρουσιαζόταν ψευδώς ως λογίστρια, ενώ προέβαινε στην κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων για χορήγηση άδειας διαμονής σε αλλοδαπούς που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Χρησιμοποιούσε ως έδρα φωτοτυπικό κέντρο ιδιοκτησίας 57χρονης, μέλους της οργάνωσης, ενώ δήλωνε αναληθή περιστατικά μέσω εγγράφων που πλαστογραφούσε και υπέβαλε τις σχετικές αιτήσεις χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Με τον τρόπο αυτό κατάφερνε την έκδοση προσωρινού τίτλου νόμιμης διαμονής (μπλε βεβαίωση) και στη συνέχεια εξέδιδε άμεσα φορολογικά και ασφαλιστικά στοιχεία (Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α. κ.α.) για τους αλλοδαπούς, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο, αφού απολάμβαναν οικονομικές παροχές και ασφαλιστική ικανότητα,

60χρονος, έτερο αρχηγικό μέλος και επιχειρησιακός βραχίονας, καθώς και μέλος και της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, συναλλασσόταν απευθείας με τους αλλοδαπούς ή μεσάζοντές τους. Είχε αναλάβει την προώθηση των παρεχόμενων υπηρεσιών της οργάνωσης, διαπραγματευόταν τις τιμές και εισέπραττε τα αντίτιμα,

Δύο υπάλληλοι δημοσίων φορέων, 62χρονοι, παρείχαν άμεση συνδρομή, εκδίδοντας τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά για λογαριασμό της οργάνωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, έναντι αμοιβής,

66χρονος, ιατρός δημόσιου νοσοκομείου, χορηγούσε τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις για προγενέστερα έτη, έναντι χρηματικής αμοιβής, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους,

62χρονος, 59χρονος και 49χρονος, «μεσάζοντες» της οργάνωσης, προσέλκυαν τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, συγκέντρωναν και φίλτραραν τα αιτήματα και εισέπρατταν τα αντίτιμα, αποκομίζοντας την προμήθειά τους, ενώ σε συνεννόηση με τα αρχηγικά μέλη διαπραγματεύονταν τις τιμές.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε παράτυπες συνάψεις εργασίας με εικονικούς εργοδότες τους ίδιους αλλά και εταιρίες που διαχειρίζεται έτερο ταυτοποιημένο μέλος, μέσω των οποίων, μάλιστα, νομιμοποιούσαν τα έσοδά τους. Επιπλέον, προέβαιναν και στη σύναψη εικονικών γάμων, για την παράνομη νομιμοποίηση των αλλοδαπών.

Μάλιστα, ο 60χρονος – κοινό μέλος των οργανώσεων, που είχε αναλάβει την επέκταση της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, είχε αναπτύξει πελατολόγιο και εντός των καταστημάτων κράτησης της χώρας.

Για την αποφυγή της ταυτοποίησής τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας επιδιώκοντας δια ζώσης συναντήσεις και αλλάζοντας τακτικά τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν καταχωρημένες σε ανύπαρκτα πρόσωπα («αχυράνθρωπους»).

Το κοστολόγιο των παρεχόμενων υπηρεσιών της οργάνωσης προέκυψε ως εξής:

4.000 – 5.000 ευρώ, για την ίδρυση «εικονικής» εταιρείας,

3.500 – 4.000 ευρώ, για την έκδοση άδειας διαμονής σε αλλοδαπό που δεν πληροί τις προϋποθέσεις,

2.000 ευρώ, για «εικονικό» γάμο,

500 ευρώ, για σύνταξη αναληθούς υπεύθυνης δήλωσης φιλοξενίας αλλοδαπού,

500 ευρώ, για κατάθεση αίτησης για χορήγηση άδειας κατηγορίας «ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»,

300 – 400 ευρώ, για χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης ιατρού για προγενέστερα έτη,

250 -300 ευρώ, για «εικονική» πρόσληψη σε εργοδότη,

230 – 250 ευρώ, πλήρες πακέτο έκδοσης φορολογικών και ασφαλιστικών στοιχείων (Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., Α.Μ.Α.),

150 ευρώ, για έκδοση Α.Φ.Μ. και κλειδάριθμου και

100 ευρώ, για έκδοση Α.Μ.Α..

Από την παράνομη δραστηριότητά της η οργάνωση αποκόμισε περίπου 1.000.000 ευρώ, ενώ από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον 185 περιπτώσεις αλλοδαπών- πελατών της.

«Δουλειές» και με μεταβιβάσεις ακινήτων

Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2023, προέβαιναν σε παράνομες μεταβιβάσεις ακινήτων που ήταν εγκαταλελειμμένα, χωρίς ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς ή των οποίων οι ιδιοκτήτες ήταν εξαφανισμένοι.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, 68χρονος, μέλος της οργάνωσης, είχε αναλάβει την αναζήτηση των οικιών σε περιοχές της Αττικής. Στη συνέχεια, εξακρίβωνε με συχνές κατοπτεύσεις εάν οι οικίες που έβρισκε κατοικούνται και τοποθετούσε καινούριες κλειδαριές και αλυσίδες στις πόρτες, για να τις ασφαλίσει. Σε περίπτωση που εντόπιζε οικίες που δεν κατοικούνται, εισέρχονταν και αφαιρούσε αντικείμενα και τιμαλφή, ενώ αναζητούσε οτιδήποτε σχετικό (π.χ έγγραφα) με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικιών.

Ο 68χρονος αναζητούσε πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες και επικοινωνούσε με αυτούς για να διαπιστώσει αν οι οικίες κατοικούνται ή αξιοποιούνται από κάποιον τρίτο. Σε περίπτωση που δεν ήταν γνωστός ο ιδιοκτήτης, μέλος της οργάνωσης (60χρονος – μέλος και της πρώτης οργάνωσης) που παρουσιαζόταν ως δικηγόρος, αναζητούσε και συγκέντρωνε τα έγγραφα των ακινήτων μέσω αρμόδιου υποθηκοφυλακείου και κτηματολογίου, για να αντλήσουν πληροφορίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Εάν βεβαιωνόταν ότι το ακίνητο είναι ανεκμετάλλευτο, προέβαινε στη σύνταξη πλαστών δικαιολογητικών και παραχωρητηρίων προκειμένου να φαίνεται ψευδώς ότι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης είχε παραχωρήσει το ακίνητο στον ίδιο ή σε έτερο μέλος για χρήση επ’ αόριστον.

Έπειτα, προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση της κυριότητας του ακινήτου, προκειμένου να το ιδιοποιηθούν παράνομα, ενώ 62χρονος, μέλος της οργάνωσης, έβρισκε αρμόδιο μηχανικό για να βεβαιώσει την κανονικότητα της κατάστασης του ακινήτου, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η μεταβίβασή του.

Τέλος, αφού συγκέντρωναν τα απαραίτητα έγγραφα του ακινήτου, διαπραγματεύονταν την τιμή πώλησής του με υποψήφιους αγοραστές, τους οποίους αναζητούσε και εξασφάλιζε 52χρονος, μέλος της οργάνωσης, ενώ τη διεκπεραίωση της μεταβίβασης πραγματοποιούσε ο ίδιος.

Όπως προέκυψε, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ακινήτων, στη Νέα Σμύρνη, στο Ψυχικό και στου Παπάγου, η εγκληματική οργάνωση είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να πουλήσει τα ακίνητα σε υποψήφιους αγοραστές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος πλαστών εξουσιοδοτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων,

σφραγίδα με το εντύπωμα «Βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής»,

σφραγίδα με εντύπωμα ημερομηνίες,

στρογγυλή σφραγίδα Δήμου,

σφραγίδα βεβαίωσης γνησίου υπογραφής Δήμου,

πλήθος εγγράφων που αφορούν αλλοδαπούς (βεβαιώσεις απόδοσης ΑΦΜ, βεβαιώσεις ΑΜΚΑ – Υπεύθυνες δηλώσεις, αποδεικτικά υποβολής αίτησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, αποδεικτικά υποβολής αίτησης άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία κλπ),

πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων αλλοδαπών υπηκόων (γνήσια και φωτοαντίγραφα),

πλήθος αποφάσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης,

πλήθος πλαστών εγγράφων σχετικά με ακίνητα (ιδιωτικά συμφωνητικά, παραχωρητήρια, μισθωτήρια κατοικίας, έγγραφα αγοραπωλησίας οριζόντιας ιδιοκτησίας κλπ),

πλήθος ιατρικών γνωματεύσεων που αφορούν αλλοδαπούς υπηκόους,

πλήθος εγγράφων και σφραγίδες εταιρειών,

πλήθος ηλεκτρονικών παραβόλων,

πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς χρημάτων,

το χρηματικό ποσό των -32.035- ευρώ,

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (τηλεφωνικές συσκευές, tablet, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης usb),

πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και

δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιοι υπάλληλοι σε εγκληματική οργάνωση που έκαναν «μπίζνες» με μετανάστες – Πάνω από 1 εκατομμύριο η λεία"

Αλλαγές στην έκδοση αδειών οπλοφορίας – Δεν θα χορηγούνται σε δράστες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Στη νέα διαταγή που υπέγραψε στις 10 Απριλίου ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας και διαβιβάστηκε σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, προστέθηκε ένα επιπλέον προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
Όπως φαίνεται στο έγγραφο με τίτλο: «Ενέργειες ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας», δίνονται εντολές στο προσωπικό της αστυνομίας, να αφαιρούν την άδεια οπλοφορίας αλλά και το όπλο σε άτομα που έχουν απασχολήσει για ενδοοικογενειακή βία και να μην χορηγούν νέες άδειες οπλοφορίας.

Ενδεικτικά αναφέρει:
α) Οι αρμόδιες υπηρεσίες σας, δύναται αφενός να αρνηθούν τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας, και αφετέρου να ανακαλέσουν ήδη χορηγηθείσες, σε άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμεί ποινική δίωξη ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα ,μεταξύ άλλων και αυτών περί ενδοοικογενειακής βίας.

β) δεν χορηγούνται άδειες οπλοφορίας σε όποιον δεν παρέχει τα εχέγγυα ασφαλούς φύλαξης και χρήσης των όπλων.

γ) οι αστυνομικοί προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σε κάθε συντρέχουσα περίπτωση να αφαιρείται άμεσα το όπλο από το φερόμενο δράστη, ανεξάρτητα από το είδος της άδειας με την οποία το κατείχε(ατομική ασφάλεια, σκοποβολή και κυνήγι), είτε αυτή έχει λήξει, είτε είναι σε ισχύ.

Μέχρι την 30η Απριλίου οι υπηρεσίες θα πρέπει να αναφέρουν των αριθμό των όπλων που αφαίρεσαν από άτομα που έχουν απασχολήσει για ενδοοικογενειακή βία.

Χθες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας , σε όλη τη χώρα σημειώθηκαν 93 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, συνελήφθησαν 48 άτομα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε 110 κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στην έκδοση αδειών οπλοφορίας – Δεν θα χορηγούνται σε δράστες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας"

Κατάληψη πλοίου βρετανικών συμφερόντων με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν – Δείτε το βίντεο

O Βρετανικός Οργανισμός Ναυτιλιακού Εμπορίου (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αναφορά για περιστατικό σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά του λιμανιού ανοιχτά της πόλης Φουτζάιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), στον Κόλπο του Ομάν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το πλοίο κατασχέθηκε από τις περιφερειακές αρχές.

Βίντεο που έχει το Associated Press δείχνει κομάντος να επιτίθενται με ελικόπτερο σε πλοίο κοντά στα Στενά του Ορμούζ το Σάββατο, μια επίθεση που αξιωματούχος της άμυνας της Μέσης Ανατολής, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, απέδωσε στο Ιράν εν μέσω ευρύτερων εν,τάσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης.

Το βίντεο δείχνει την επίθεση που είχε αναφερθεί νωρίτερα από τη βρετανική στρατιωτική ναυτιλιακή υπηρεσία (UKMTO -UK Maritime Trade Operations). Περιέγραφει το σκάφος ως “καταληφθέν από τις περιφερειακές αρχές” στον Κόλπο του Ομάν, στα ανοικτά της λιμενικής πόλης Φουτζάιρα των Εμιράτων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σε αυτό, οι κομάντος κατεβαίνουν με σχοινί πάνω σε μια στοίβα κοντέινερ που βρίσκονται στο κατάστρωμα του πλοίου.

Ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου ακούγεται να λέει: “Μην βγείτε έξω”. Στη συνέχεια λέει στους συναδέλφους του να πάνε στη γέφυρα του πλοίου, καθώς περισσότεροι κομάντος κατεβαίνουν στο κατάστρωμα. Ένας καταδρομέας φαίνεται να γονατίζει πάνω από τους άλλους για να τους παρέχει πιθανή κάλυψη με πυρά.

Αν και το AP δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα το βίντεο, αυτό αντιστοιχεί σε γνωστές λεπτομέρειες της επιβίβασης και το ελικόπτερο που εμπλέκεται φαίνεται να είναι αυτό που χρησιμοποιείται από την παραστρατιωτική Φρουρά της Επανάστασης του Ιράν, η οποία έχει πραγματοποιήσει και άλλες επιδρομές σε πλοία στο παρελθόν.

Το εμπλεκόμενο πλοίο είναι πιθανότατα το MSC Aries με πορτογαλική σημαία, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συνδέεται με την εταιρεία Zodiac Maritime με έδρα το Λονδίνο. Η Zodiac Maritime αποτελεί μέρος του ομίλου Zodiac του ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Eyal Ofer. Η Zodiac αρνήθηκε να σχολιάσει και παρέπεμψε τις ερωτήσεις στην MSC, η οποία δεν απάντησε.

Το MSC Aries είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά στα ανοικτά του Ντουμπάι με κατεύθυνση προς τα Στενά του Ορμούζ την Παρασκευή. Το πλοίο είχε απενεργοποιήσει τα δεδομένα εντοπισμού του, κάτι που είναι σύνηθες για τα πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και κινούνται στην περιοχή.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και της Δύσης, ιδίως μετά από το ισραηλινό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, την ώρα που η ευρύτερη Μέση Ανατολή παραμένει σε ένταση μετά από έξι μήνες πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ιράν δεν αναγνώρισε αμέσως την κατάσχεση του σκάφους, ούτε υπήρξε κάποια αναφορά από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το περιστατικό. Ωστόσο, το Ιράν από το 2019 έχει εμπλακεί σε μια σειρά από κατασχέσεις πλοίων και είχε επιθέσεις σε πλοία που του αποδόθηκαν εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων με τη Δύση για το ραγδαία εξελισσόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο Κόλπος του Ομάν βρίσκεται κοντά στο Στενό του Ορμούζ, από όπου διέρχεται το ένα πέμπτο του πετρελαίου που διακινείται παγκοσμίως. Η Φουτζάιρα , στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι το κύριο λιμάνι της περιοχής για τα πλοία που παραλαμβάνουν νέο φορτίο πετρελαίου, προμήθειες ή πλήρωμα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη πλοίου βρετανικών συμφερόντων με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν – Δείτε το βίντεο"

Εξοργισμένη η Άννα Κανδύλη: Γιατί το παιδί από το λαιμό και κάτω είναι γεμάτο μώλωπες;

Εξηγήσεις από την αστυνομία στην Πάτρα ζητά η δημοσιογράφος του MEGA, Άννα Κανδύλη, καταγγέλλοντας ότι συνέλαβαν τον ανιψιό της και τον χτύπησαν! Είναι γεμάτος μώλωπες από το λαιμό και κάτω, είπε στον αέρα του «Χαμογέλα και Πάλι», το πρωί του Σαββάτου (13.04.2024).

Η Άννα Κανδύλη μίλησε για τον ανιψιό της όταν στο πάνελ της εκπομπής συζητούσαν για την ΕΛ.ΑΣ. και τον άμεσο τρόπο που αντέδρασε σε δυο περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες. Όπως αποκάλυψε η δικαστική ρεπόρτερ του MEGA, ο 20χρονος ανιψιός της οδηγήθηκε στο τμήμα γιατί δεν είχε ταυτότητα μαζί του και από το λαιμό και κάτω έχει μώλωπες!

«Επειδή κάναμε αρκετή κουβέντα προηγουμένως, και αναφέραμε δυο περιστατικά όπου η αστυνομία έδρασε εγκαίρως, θέλω να πω για ένα περιστατικό που συνέβη προχθές στην Πάτρα.

Έγινε μια επίθεση σε ένα περιπολικό αργά τη νύχτα. Λήγει αυτό το περιστατικό. Κάποια ώρα αργότερα βγαίνει περιπολία και αρχίζει να ψάχνει να βρούνε κάποιο συμμετέχοντα στα επεισόδια», ξεκίνησε την περιγραφή της η Άννα Κανδύλη.

Και συνέχισε: «Εκεί στα σκαλάκια, σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, κάθονται τρία παιδιά. Ένα από αυτά τα παιδιά είναι ο ανιψιός μου, 20 χρόνων, είναι στην Αρχιτεκτονική, ξέρω πως έχει μεγαλώσει αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Ζητούν ταυτότητες, ο ανιψιός μου δεν έχει ταυτότητα, του λένε να πάει στο τμήμα, τους ρωτάει γιατί αφού δεν έκανε κάτι.

Του περνούν χειροπέδες, σχηματίζεται μια δικογραφία γιατί τον συνδέουν με το περιστατικό που είχε γίνει. Δε θα μπω σε αυτό, θα αποφασίσει το δικαστήριο.

Εγώ απλώς θέλω να ρωτήσω γιατί αυτό το παιδί από το λαιμό και κάτω είναι γεμάτο μώλωπες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξοργισμένη η Άννα Κανδύλη: Γιατί το παιδί από το λαιμό και κάτω είναι γεμάτο μώλωπες;"

Συνελήφθησαν δύο 15χρονες στις Σέρρες για επίθεση σε συμμαθήτριά τους στο προαύλιο του σχολείου

Περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού, αυτή τη φορά μέσα σε αυλή σχολείου, σημειώθηκε σε σχολείο της πόλης των Σερρών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών πρωταγωνίστριες ήταν δύο μαθήτριες 15 ετών, όταν την ώρα του διαλλείματος η μία από αυτές χτύπησε μια τρίτη μαθήτρια με την δεύτερη να βιντεοσκοπεί την σκηνή και να την ανεβάζει στο Instagram.

Οι δύο μαθήτριες συνελήφθησαν από την αστυνομία, αφέθηκαν ελεύθερες και η εισαγγελέας Σερρών θα αποφασίσει για την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά τις δύο μαθήτριες αλλά και τους γονείς τους.


ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο 15χρονες στις Σέρρες για επίθεση σε συμμαθήτριά τους στο προαύλιο του σχολείου"

Ακύρωση απόφασης αναστολής οικοδομικών αδειών σε δήμο, «δικαίωση ΤΕΕ»

Το ΤΕΕ ανακοινώνει ότι, κατόπιν της δημόσιας παρέμβασης που άσκησε στο διάλογο για τα κίνητρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και το εξώδικο που απέστειλε σε δύο δήμους για τις έωλες και παράνομες αποφάσεις αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ακύρωσε ήδη τη σχετική απόφαση του Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΕ ζήτησε για λόγους ασφάλειας δικαίου καθώς και πρόδηλης εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, είτε να ανακληθούν από τους ίδιους του Δημάρχους οι αποφάσεις που έχουν λάβει περί αναστολής έκδοσης των οικοδομικών αδειών είτε να ακυρωθούν αυτές οι αποφάσεις από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και ειδικότερα του ελέγχου νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ.

Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προχώρησε ήδη, με την ΑΠ31984/12-4-2024 απόφασή του σε ακύρωση της υπ’ αριθ. πρωτ. 13289/26.03.2024 «Διαταγής Δημάρχου» του Δήμου Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης με την οποία δίνεται εντολή προς την Υπηρεσία Δόμησης να απορρίπτεται κάθε αίτηση έκδοσης οικοδομικών αδειών που κάνει χρήση των κινήτρων του ΝΟΚ.

Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, εκφράζοντας την κρατική βούληση και βασιζόμενος στο γράμμα του νόμου, αναφέρει χαρακτηριστικά στην απόφαση ότι: «Η απαγόρευση αυτή είναι μη νόμιμη διότι δεν εδράζεται σε καμία διάταξη νόμου και ως εκ τούτου έρχεται σε προφανή αντίθεση προς την αρχή της νομιμότητας που διέπει τη δράση της δημόσιας διοίκησης». Και προσθέτει ότι τα συλλογικά και μονομελή όργανα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχουν «προς την παρούσα απόφαση υποχρέωση συμμόρφωσης χωρίς καθυστέρηση».

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Αναλύσαμε δημόσια γιατί είναι χρήσιμα, κρίσιμα και απαραίτητα τα κίνητρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού για περισσότερο κλιματικά ανθεκτικά κτίρια, με αύξηση συντελεστή δόμησης και ύψους.

Παρουσιάσαμε γιατί είναι παράνομη η απόφαση Δημάρχων για αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Ζητήσαμε ανάκληση ή ακύρωση των προσωπικών αποφάσεων των Δημάρχων. Η απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής τεκμηριώνει την παρανομία και ακυρώνει ήδη την απόφαση του ενός Δήμου. Είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσει ακύρωση και των επόμενων. Αποτελεί δικαίωση για την πατρίδα και το μέλλον όλων μας η επιστροφή στη νομιμότητα στα θέματα δόμησης.

Ακόμη, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς κάποιοι μιλούν αβάσιμα για απόφαση του ΣτΕ που κρίνει τα κίνητρα του ΝΟΚ και ότι δήθεν τους υποχρεώνει να λάβουν μέτρα, ότι η απόφαση 293/2024 του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρότι αναπτύσσει σκεπτικό επί διαφόρων θεμάτων, έχει, αυτολεξεί, ως εξής στο διατακτικό της:

«Διά ταύτα, Απορρίπτει την αίτηση ακυρώσεως κατά το μέρος που ασκείται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλίμου. Παραπέμπει κατά τα λοιπά την υπόθεση στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, σύμφωνα με το αιτιολογικό και Ορίζει εισηγήτρια…».

Εκεί ολοκληρώνεται το διατακτικό της απόφασης. Αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ούτε με αυτό, διευκρινίζουμε: δεν υπάρχει απόφαση επί των θεμάτων ουσίας αλλά επί της διαδικασίας, δηλαδή η αίτηση της Επιτροπής του Δήμου Αλίμου απορρίφθηκε και θα αποφασίσει για το ζήτημα του ΝΟΚ επί της ουσίας η Ολομέλεια του Δικαστηρίου. Είμαστε βέβαιοι ότι τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει ουσιαστικά, με βάση το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος τις διατάξεις του ΝΟΚ. Και θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, δηλαδή όσα αφορούν την αυτοδιοίκηση στην αυτοδιοίκηση, όσα αφορούν το κράτος στη διοίκηση και όσα αφορούν την επιστήμη στους μηχανικούς.

Όσον αφορά την «απάντηση» του Προέδρου της ΚΕΔΕ σε εμένα προσωπικά, θα μπορούσα να αποδομήσω πρόταση – πρόταση όσα ανακριβώς μου αποδίδει, όσα επιτηδευμένα αποκρύπτει ή ξεχνά και όσα ψευδεπίγραφα αναφέρει. Δεν το κάνω τώρα, αλλά θα απαντήσω εν ευθέτω χρόνω εκ μέρους των μηχανικών που θίγει ως επαγγελματίες συλλήβδην, καθώς εμείς δεν μιλήσαμε για όλους τους δημάρχους παρά μόνο για όσους παρανομούν. Μου αρκεί που σε μια ανακοίνωση 733 λέξεων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν βρήκε ούτε μία πρόταση για να υπερασπιστεί τις συγκεκριμένες παράνομες πράξεις των συγκεκριμένων δημάρχων.

Αρκεί που στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει μόλις ένα (1) αντεπιχείρημα και μάλιστα μη επιστημονικό, απέναντι στα δεκάδες επιχειρήματα που παρουσίασε το ΤΕΕ, για τα κίνητρα του ΝΟΚ. Η ΚΕΔΕ άλλωστε έχει κάθε δικαίωμα να σχολιάζει και να εκφράζει θέσεις και απόψεις. Οι οποίες βέβαια είναι ακριβώς και μόνο αυτό: απόψεις, οι οποίες κρίνονται. Το ίδιο δικαίωμα έχει και το ΤΕΕ. Με τη διαφορά ότι το ΤΕΕ έχει θεσμικά, βάσει νομοθεσίας, επιπλέον την υποχρέωση να παρεμβαίνει και να ενημερώνει για τεχνικά θέματα.

Το ΤΕΕ 100 χρόνια τώρα  συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας. Οι Έλληνες Διπλωματούχοι Μηχανικοί και το ΤΕΕ δεν φοβηθήκαμε ποτέ να προχωρήσουμε μπροστά και πετύχαμε πολλά για τον κλάδο, την κοινωνία και την Πατρίδα. Δεν θα φοβηθούμε ούτε τώρα, επειδή κάποιοι εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα ή επειδή νομίζουν ότι κάνουν σαματά. Δεν θα επιτρέψουμε να πισωγυρίσει η χώρα στις εποχές του ρουσφετιού και των γνωριμιών για να κάνει ο πολίτης και ο μηχανικός τη δουλειά του».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακύρωση απόφασης αναστολής οικοδομικών αδειών σε δήμο, «δικαίωση ΤΕΕ»"

Βούλα: Μαθητές δύο σχολείων έδωσαν ραντεβού για ξύλο σε skate park – Έξι προσαγωγές

«Σαρώνει» η βία ανηλίκων στη χώρα μας με την αστυνομία να αποτρέπει παραλίγο άγρια συμπλοκή στη Βούλα.

Μαθητές δύο σχολείων είχαν δώσει ραντεβού για ξύλο σε skate park για συμπλοκή στην περιοχή της Βούλας, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές πέντε ανηλίκων και ενός ενήλικα, ενώ στην κατοχή ενός ανηλίκου βρέθηκε μία κουκούλα full face.

Οι προσαγωγές έγιναν μετά από σχετική πληροφορία για το ραντεβού των ανηλίκων scate park στη Γλυφάδα μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής (12.04.24).

Στη θέα των προσαγωγών και των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο σταμάτησε η προσέλευση νεαρών στο σημείο και πραγματοποιήθηκε αποχώρηση όσων ήδη κινούνταν στην πέριξ περιοχή.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές προχώρησαν σε δέκα συλλήψεις και εννιά προσαγωγές ανηλίκων, κατά τη διάρκεια 526 ελέγχων σε όλη τη χώρα.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλα: Μαθητές δύο σχολείων έδωσαν ραντεβού για ξύλο σε skate park – Έξι προσαγωγές"

Έπτα νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Μεταξύ τους και ο δράστης – Τραυματίστηκε βρέφος

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σίδνεϊ και πιο συγκεκριμένα στο Westfield Bondi Junction, καθώς ένας άνδρας ολπισμένος με μαχαίρι προκάλεσε πανικό, σκορπώντας τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αυστραλιανού ABC, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων κι ο δράστης που τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικού. Παράλληλα, γίνεται λόγος για σοβαρά τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ένα μωρό εννέα μηνών και η μητέρα του.

Ο βοηθός αστυνομικού διευθυντή, Anthony Cooke, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης πυροβολήθηκε και είναι νεκρός από γυναίκα αστυνομικό.

«Ήρθε αντιμέτωπη με τον δράστη, ο οποίος είχε μετακινηθεί σε αυτό το στάδιο στο επίπεδο πέντε, καθώς συνέχισε να περπατάει γρήγορα πίσω του για να τον προλάβει. Εκείνος γύρισε και την αντιμετώπισε σηκώνοντας ένα μαχαίρι. Εκείνη πυροβόλησε με όπλο και το άτομο αυτό είναι πλέον νεκρό».

«Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν πέντε θύματα που έχουν πλέον πεθάνει ως αποτέλεσμα των πράξεων αυτού του δράστη», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία αναφέρει ακόμη ότι δεν έχει προκύψει σαφές κίνητρο σε σχέση με τον δράστη που σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς άλλους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού.

Ο Anthony Cooke δήλωσε ότι ο άνδρας βρισκόταν στο κέντρο, έφυγε και στη συνέχεια επέστρεψε, οπότε και άρχισε να μαχαιρώνει ανθρώπους. Δεν έχει αποσαφηνιστεί η ιδεολογία ή το κίνητρο.

Ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε σε μια μητέρα και το μωρό της, με το παιδί να υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο.

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει τη στιγμή που γυναίκα αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει τον δράστη.

https://twitter.com/outpostosint/status/1779045816067612697?ref_src=twsrc%5Etfw

Η πρώτη φωτογραφία του δράστη που σκότωσε και τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους κυκλοφορεί επίσης στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, άλλο βίντεο δείχνει τις στιγμές που ο δράστης τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο, καθώς ο κόσμος τρέχει για να σωθεί.

Η αστυνομία -συμπεριλαμβανομένης της Μονάδας Τακτικών Επιχειρήσεων- και ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο.

https://twitter.com/9NewsSyd/status/1779047168877244859?ref_src=twsrc%5Etfw

Τραυματιοφορείς έχουν μεταφέρει δύο άτομα στο νοσοκομείο μέχρι στιγμής, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έχουν δει πολλούς ανθρώπους έξω από το εμπορικό κέντρο με αίμα στα ρούχα τους.

Μια νεαρή μάρτυρας που βρίσκεται σήμερα κλειδωμένη μέσα σε ένα κατάστημα – δήλωσε ότι άκουσε πυροβολισμούς και κραυγές. «Είμαστε απολύτως τρομοκρατημένοι», είπε.

Νωρίτερα πανικόβλητοι άνθρωποι εθεάθησαν να τρέχουν στην πεζογέφυρα έξω από το κέντρο σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Έπτα νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Μεταξύ τους και ο δράστης – Τραυματίστηκε βρέφος"

Αστυνομία: Ανακοίνωση λόγω της «παραπλανητικής αποτύπωσης στατιστικών στοιχείων ενδοοικογενειακής βίας»

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, λόγω της παραπλανητικής αποτύπωσης στατιστικών στοιχείων ενδοοικογενειακής βίας, που παρουσιάστηκαν σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων χθες, 12 Απριλίου 2024, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Στη Δυτική Αττική λειτουργούν δύο επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε Αχαρνές από τον Σεπτέμβριο του 2022 και στο Περιστέρι από τον Οκτώβριο του 2021.

Όπως είναι φυσικό τα εν λόγω Γραφεία επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Κατά τα έτη 2021, 2022, 2023 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2024 τα Αστυνομικά Τμήματα Δυτικής Αττικής επιλήφθηκαν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και συγκεκριμένα:

  • το Β’ Α.Τ Περιστερίου σε 1.357 (Γραφείο Ενδοοικογενειακής),
  • το Α’ Α.Τ. Αχαρνών σε 903 (Γραφείο Ενδοοικογενειακής),
  • το Α.Τ Ιλίου σε 333,
  • το Α.Τ Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε 186 (Σημείωση: Από το 2023 που επανασυστάθηκε το Α.Τ. Καματερού έχει επιληφθεί σε 2 περιστατικά και το Α.Τ Αγίων Αναργύρων σε 7),
  • το Α.Τ Ελευσίνας σε 184,
  • το Α.Τ Ασπροπύργου σε 177,
  • το Α’ Α.Τ Περιστερίου σε 175,
  • το Α.Τ Αγίας Βαρβάρας σε 173,
  • το Α.Τ Πετρούπολης σε 166,
  • το Α.Τ Αιγάλεω σε 150,
  • το Α.Τ Φυλής σε 148,
  • το Α.Τ Μεγαρέων σε 147,
  • το Α.Τ Χαϊδαρίου σε 97,
  • το Α.Τ Μάνδρας – Ειδυλλίας σε 48,
  • το Β’ Α.Τ Αχαρνών – Ολυμπιακού Χωριού σε 34 και
  • το Α.Τ Ζεφυρίου σε 16.

Η αναλογία δε των ανωτέρω αριθμητικών στοιχείων συνάδει με τα πληθυσμιακά δεδομένα κάθε δημοτικής ενότητας (σύμφωνα με την απογραφή 2021: Περιστέρι 133.630, Αχαρνές 100.857, Ίλιον 84.004, Άγιοι Ανάργυροι 32.283, Καματερό 29.179), καταδεικνύοντας την αυξημένη ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Συνεπώς η επιχειρούμενη σύγκριση απόδοσης – διαχείρισης περιστατικών από οποιοδήποτε Αστυνομικό Τμήμα έναντι του καθ’ ύλην αρμόδιου Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας είναι τουλάχιστον παραπλανητική.

Σημειώνεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει ήδη περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου όπως ενδεικτικά η δημιουργία επιπλέον Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και η χρήση safehouses ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομία: Ανακοίνωση λόγω της «παραπλανητικής αποτύπωσης στατιστικών στοιχείων ενδοοικογενειακής βίας»"

Χανιά: Άνδρας έπεσε μεσοπέλαγα από καράβι που πήγαινε από Σούδα προς Πειραιά! Έρευνες του λιμενικού σε εξέλιξη! Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα (φωτο)

Μια σοκαριστική καταγγελία κινητοποίησε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα το λιμενικό που βρίσκεται σε διαδικασία πλήρων ερευνών. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, στο λιμενικό υπήρξε τα ξημερώματα κλήση από επιβάτη του πλοίου “Κίσαμος” που εκτελεί το δρομολόγιο Σούδα-Πειραιάς ότι ένας άνδρας πήδηξε από το πλοίο στη θάλασσα, όπως αναφέρει ο ίδιος, με την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερη ενημέρωση του Flashnews.gr, o άνδρας, ηλικίας 67 ετών, που φέρεται να πήδηξε από το πλοίο ταξίδευε μόνος του ενώ στην καμπίνα του άφησε το εισιτήριό του και ένα σημείωμα που ενημέρωνε για τις προθέσεις του. Η ίδια ενημέρωση αναφέρει ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας τον είδε να πηδάει χωρίς ωστόσο να προλαβαίνει να τον σταματήσει.

Άμεσα πάντως, δόθηκε εντολή από το λιμενικό στον καπετάνιο να σταματήσει το πλοίο μεσοπέλαγα και την ίδια στιγμή κατέφτασαν δυνάμεις και του λιμενικού και άλλες ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες για την πολύ σοβαρή πιθανότητα, να υπάρχει άνδρας στη θάλασσα.

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο σταμάτησε 18 ναυτικά μίλια ΝΑ της Ύδρας και στο σημείο γίνονται έρευνες από δύο ελικόπτερα (ένα του λιμενικού και ένα του πολεμικού ναυτικού), από δύο πλωτά του λιμενικού σώματος καθώς και πέντε παραπλέοντα σκάφη.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη για την πιθανότητα να υπάρχει άνδρας μεσοπέλαγα. Στο μεταξύ, και εφόσον οι έρευνες συνεχίζουν δόθηκε εντολή να ξεκινήσει το πλοίο ώστε να ολοκληρώσει το δρομολόγιο προς Πειραιά.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Άνδρας έπεσε μεσοπέλαγα από καράβι που πήγαινε από Σούδα προς Πειραιά! Έρευνες του λιμενικού σε εξέλιξη! Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα (φωτο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news