facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ναρκωτικά, σπαθιά και κινητά βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού

Έκτακτη έρευνα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε αποθηκευτικούς, κοινόχρηστους χώρους και στην νεκρή ζώνη του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 51,4 γραμμάρια κοκαΐνη και 99 χάπια ναρκωτικών ουσιών
- 3 σπαθιά, πένσα, κάβουρας, 3 κατσαβίδια, 7 ψαλίδια και χαρτοκόπτης
- 4 κινητά τηλέφωνα, 8 κάρτες sim , 6 κάρτες sd, Laptop, 8 powerbank , 12 φορτιστές κινητού, 10 hands free, 2 Bluetooth, 10 θήκες κινητών, 2 φωτογραφικές μηχανές και cd player
- 69 χαρτονομίσματα και κέρματα διαφόρων χωρών, τράπουλα, μπουκάλι ούζο, κλειδιά αυτοκινήτου και γυαλιά ηλίου,
- 24 ωρολόγια χειρός, 7 αλυσίδες χεριού και λαιμού, 6 περιλαίμια και 3 ξυριστικές μηχανές.

Ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ναρκωτικά, σπαθιά και κινητά βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού"

ΝΔ: Ο εμβολιασμός Πολάκη απόδειξη «αποτελεσματικότητας»

Σχολιάζοντας τον εμβολιασμό του πρώην υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η ΝΔ τόνισε ότι αποτελεί απόδειξη της αποτελεσματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται: «Ο εμβολιασμένος «αντιεμβολιαστής» Πολάκης αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, απέναντι στο οποίο διαδήλωνε προ μερικών ημερών.

»Ελπίζουμε να υποστηρίξει τον εμβολιασμό του δημόσια, με την ίδια θέρμη που έγινε ο αρχιερέας του αντιεμβολιασμού το προηγούμενο διάστημα, ώστε να επηρεάσει τους αντιεμβολιαστές followers του και να μην αφήσει σε κανέναν κακοπροαίρετο το περιθώριο να υποθέσει ότι τα κάνει όλα μόνο για να συνεχίσει να ασκεί επάγγελμα και να μπορεί να χειρουργεί»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο εμβολιασμός Πολάκη απόδειξη «αποτελεσματικότητας»"

Εμβολιασμοί: Κατατέθηκε η τροπολογία για τις αναστολές - Πρόστιμο €5.000 για πλαστό πιστοποιητικό

Την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων εργαζόμενων του ΕΣΥ με το που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση εμβολίου (αντί της συμπλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου + 14 ημερών) προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Με την ίδια ρύθμιση αυστηροποιείται το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς καθώς μεταξύ άλλων προβλέπεται η καταγγελία κάθε σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και η αναστολή της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Παράλληλα, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εισάγονται αυστηρά πρόστιμά για τους δημόσιους υπαλλήλους που συμμετέχουν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, πέραν από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε παράνομο πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση: 

- Αίρεται η αναστολή καθηκόντων, που επιβάλλεται στην περίπτωση της μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολισμού σε εργαζόμενους σε φορείς του δημόσιου τομέα, με την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης, υπο την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου στον προβλεπόμενο χρόνο, αντί με τη συμπλήρωση 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού όπως ισχύει σήμερα

- Συμπεριλαμβάνεται στους εργοδότες, που υποχρεούνται να μην κάνουν δεκτή την παροχή εργασίας σε δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, οποιουδήποτε εργαζόμενου που δεν συμμορφώνεται με την υποχρέωση εμβολιασμού, κάθε εργοδότης για το σύνολο του προσωπικού του, στο οποίο περιλαμβάνεται και το δανειζόμενο από αυτόν ή το απασχολούμενο από αυτών μέσω Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης προσωπικό καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών – εργολάβοι για το προσωπικο΄που απασχολούν, στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών

- Ορίζεται διοικητικό πρόστιμο για τους ιδιώτες υπόχρεους εμβολιασμού, που εργαζόνται στις ανωτέρω δομές ή μονάδες ως ελεύθεροι επαγγελματίες κατά παράβασης της αναφερόμενης υποχρέωσης: α) 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και εως 50.000 ευρώ και β) σε περίπτωση υποτροπής, 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και εως 200.000 ευρώ και επιβάλλονται, επιπλέον, οι ακόλουθες κυρώσεις: - καταγγέλλεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο, από την ημερομηνία της βεβαίωσης της παράβασης, κάθε σύμβαση του επαγγελματία με τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία – αναστέλλεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών

- Οφείλουν οι επαγγελματίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία) να επικολλούν στην εξωτερική θύρα της δομής έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους ασθενείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην δομή έχουν εμβολιαστεί και τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ η παράλειψη τήρησης της εν λόγω υποχρέωσης

- Επιβάλλεται πέρα από τις άλλες κυρώσεις, διοικητικό πρόστιμο 5000 ευρώ α) σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, ή βεβαίωσης νόσησης ενώ δεν έχει νοσήσει και β) στον υπάλληλο ή σε οποιοδήποτε έχει ανατεθεί εμβολιαστικό έργο και συμμετέχει στην έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εμβολιασμοί: Κατατέθηκε η τροπολογία για τις αναστολές - Πρόστιμο €5.000 για πλαστό πιστοποιητικό"

Πολάκης: Έκανε το εμβόλιο - Το sms που έστειλε στον Τσίπρα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και στην Πόπη Τσαπανίδου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε εφ’ όλης της ύλης και αναφέρθηκε στο ζήτημα του Παύλου Πολάκη και του εμβολιασμού του κατά του κορονοϊού.  «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει αυτό που μάλλον φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη να εμβολιαστούν. Όχι μόνο εγώ από την πρώτη στιγμή αλλά όλα του τα στελέχη, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι εμβολιασμένοι ψάξτε να βρείτε αλλού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την Πόπη Τσαπανίδου να τον ρωτάει ευθέως τι γίνεται με τον Πολάκη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου ότι δεν είχε εμβολιαστεί.

«Εμβολιάστηκε ο Πολάκης»

«Κάνετε λάθος ο κύριος Πολάκης εμβολιάστηκε. Είχε δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί το φθινόπωρο ήρθε το φθινόπωρο. Τις προηγούμενες ημέρες εμβολιάστηκε ο κύριος Πολάκης. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμβολιασμένοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου εμβολιάστηκε;», ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντάει: «Όχι δεν είχαμε κάνει εμβολιαστικό κέντρο στην Κουμουνδούρου. Μετά τη συνεδρίαση. Όχι, ήταν επιλογή του. Το είχε δηλώσει ότι το Σεπτέμβριο θα εμβολιαστεί».

ethnos 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης: Έκανε το εμβόλιο - Το sms που έστειλε στον Τσίπρα"

Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στην Τυνησία την Τρίτη 7/9 μαζί με 100.000 εμβόλια

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τυνησία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τύνιδα. Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Τυνησία αύριο, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Καΐς Σαγιέντ (Κais Saied).

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Οθμάν Τζεράντι (Othman Jerandi), καθώς και με τον υπουργό Υγείας Αλί Μραμπέτ (Ali Mrabet).

Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποιεί πως με το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφερθούν 100.000 εμβόλια, τα οποία θα δοθούν στην τυνησιακή πλευρά προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Στην αυριανή του επίσκεψη στην Τυνησία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη σημερινή συνάντησή του με τη Λίβυα ομόλογό του Νάιλα Ελ Μανγκούς, στην Αθήνα.

«Θα βοηθήσουμε την Τυνησία με εμβόλια αλλά θα ήθελα και να βοηθήσουμε την προσπάθεια σταθεροποίησης της χώρας. Η Τυνησία είναι λίγο πιο μακριά από τη Λιβύη, αλλά επίσης τη θεωρούμε γειτονική μας χώρα. Μια χώρα η οποία πασχίζει να εδραιώσει ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Και εμείς θα θέλαμε να συνεισφέρουμε και εκεί στην προσπάθεια δημιουργίας μιας δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στην Τυνησία την Τρίτη 7/9 μαζί με 100.000 εμβόλια"

Πλαστά πιστοποιητικά -τεστ με «ταρίφα» 100-200 ευρώ -Πώς τα δίνουν

Πληθαίνουν οι καταγγελίες γιατρών και υγειονομικών για κυκλώματα που εκτός από πιστοποιητικά εμβολισμού, εκδίδουν έναντι αμοιβής rapid και μοριακά τεστ νόσησης.

Για οργανωμένη συμπεριφορά των αντιεμβολιαστών και ομάδα/ες που ασκούν πιέσεις έκανε λόγο η Αντι. Παν. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη.

Όπως εξήγησε αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνεπειες έχει αυτό.

Η κα Μαστοράκου υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από γιατρούς και μιλούν για 100 ή 200 ευρώ για να έχουν αυτό το πιστοποιητικό είτε νόσησης είτε εμβολιασμού.

«Εχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Παράλληλα μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση.

«Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.

Η κα Μαστοράκου ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Θεμιστοκλέους για αυτές τις καταγγελίες και αναφορές.

«Υπάρχουν αναφορές οτι δηλώνουν ψευδώς οτι έχουν νοσήσει, υπάρχουν καταγγελίες για να μην κάνουν το εμβόλιο» δήλωσε επίσης νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται πλεόν ο φάκελος με τους μαϊμού εμβολιασμούς στην Καρδίτσα. Μάλιστα στο στόχαστρο των αρχών, δεν βρίσκεται μόνο η διοικητική υπάλληλος στο κέντρο υγείας Παλαμά που οργάνωσε την κομπίνα, αλλά και όσοι πήραν το πιστοποιητικό, χωρίς να εμβολιαστούν

«Η ΕΔΕ συνεχίζεται και με τους υπόλοιπους υπαλλήλους για να μας δείξουν ακριβώς ποιοι εμπλέκονται και ποιοι είναι σε όλη αυτήν την ιστορία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων φαίνεται να έχει ομολογήσει» ανέφερε ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Φώτης Σερέτης.

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Η διοικητική υπάλληλος κλήθηκε να βοηθήσει στο εμβολιαστικό τμήμα του Παλαμά, τον Ιούλιο.. Τότε ξεκινά να πηγαίνει στο κέντρο υγείας ακόμη και απογεύματα για να διεκπεραιώσει -όπως ισχυριζόταν κάποιες εκκρεμότητες. Αυτό που έκανε όμως στην πραγματικότητα…. ήταν να χρησιμοποιεί το τάμπλετ με τους κωδικούς άλλων υγειονομικών, και έτσι να πιστοποιεί τον εμβολιασμό σε όποιον ήθελε, χωρίς ασφαλώς να γίνεται το εμβόλιο. Το στοιχείο, που στην ουσία την πρόδωσε ήταν ότι δεν είχε την δυνατότητα σφράγισης του εγγράφου.

«Όλοι τη γνωρίζαμε και μπήκε στα εμβόλια τον τελευταίο καιρό για να αναπληρώσει κάποιες άδειες» είπε ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Σπανιας Αριστοτέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται μεταξύ άλλων πρόσωπα από το στενό περιβάλλον και συγγενείς της διοικητικής υπαλλήλου. Στον φάκελο του εισαγγελέα περιλαμβάνονται έως τώρα 33 πρόσωπα, ενώ δόσεις εμμβολιασμού που έχουν ταυτοποιηθεί ώς υποπτες είναι 44.

Στο κέντρο Υγείας Παλαμά, έχουν πραγματοποιηθεί 31.000 εμβολιασμοί. Η ιδιαιτερότητα του κέντρου είναι πως γινόταν εμβολιασμός με Pfizer και γιαυτό υπήρχε αυξημένη ζήτηση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλαστά πιστοποιητικά -τεστ με «ταρίφα» 100-200 ευρώ -Πώς τα δίνουν"

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Δεν ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις κατά την περίοδο της ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει σε ανακοίνωση του ότι η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που ίσχυε κατά την περίοδο της ΔΕΘ καθώς και το άνοιγμα των καταστημάτων τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, δεν ισχύουν πλέον.

Το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων που ίσχυαν για τη Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει.

Συγκεκριμένα:

– Καταργείται το δεκαήμερο της εκπτωτικής περιόδου που ίσχυε κατά την χρονική διάρκεια της ΔΕΘ και αυξάνεται η χρονική διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων του Νοεμβρίου και του Μαΐου από 10 σε 15 μέρες, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, ενώ

– Καταργείται και το άνοιγμα των καταστημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ.

Εφ’ όσον οι εμπορικές επιχειρήσεις διαθέτουν εμπορεύματα τα οποία επιθυμούν να προσφέρουν σε χαμηλότερες τιμές, δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προσφορές.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Δεν ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις κατά την περίοδο της ΔΕΘ"

Ράλι Ακρόπολις: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του Ράλι Ακρόπολις, η έναρξη του οποίου θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 9-9-2021, τους δρόμους που θα κλείσουν αλλά και τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθούν οι οδηγοί προς το κέντρο εξέδωσε πριν από λίγο η Τροχαία Αττικής.

Όσον αφορά στον βασικό σχεδιασμό των μέτρων κυκλοφορίας, την Πέμπτη θα απαγορευτεί η κυκλοφορία γύρω από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα από τις 11 το πρωί, ενώ η προσέγγιση του κέντρου θα μπορεί να γίνεται από τους κάθετους των κλειστών οδικών αξόνων, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχει και για τους θεατές του ράλι που θα μεταβούν πεζοί στο Σύνταγμα, κάτι που θα γίνεται από συγκεκριμένες διαδρομές.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί και για αύριο, Τρίτη, στις λεωφόρους Αμαλίας και Όλγας για τις ανάγκες διαμόρφωσης της Ειδικής Διαδρομής.

Μέτρα της Τροχαίας όμως έχουν προγραμματιστεί και για την Τετάρτη 8-9-2021, για τη διεξαγωγή της Τελετής Αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Συγκεκριμένα, από την 10:00΄ ώρα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Η αναλυτική ανακοίνωση της Τροχαίας για τα μέτρα του τριημέρου, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τις διαδρομές που θα μπορούν να ακολουθούν αυτοκίνητα και πεζοί, αναφέρει τα εξής:

Η Τελετή Εκκίνησης του Acropolis Rally 2021 θα πραγματοποιηθεί περί ώρα 17:30′ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακρόπολη, από όπου και τα αγωνιστικά οχήματα θα κινηθούν προς τον χώρο Εκκίνησης επί της Λ. Αμαλίας.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και περί ώρα 18:00΄, θα διεξαχθεί η 1η Ειδική Διαδρομή (“COSMOTE 5G Athens Stage”) του EKO Acropolis Rally 2021, στη διαδρομή:

Εκκίνηση Λ. Αμαλίας (ύψος εξόδου του Μετρό προ της εισόδου πάρκινγκ της Βουλής Των Ελλήνων) – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – αριστερά Πλατεία Συντάγματος – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος της οδού Ερμού – συνέχεια Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Όθωνος – συνέχεια Όθωνος – αριστερά Λ. Αμαλίας – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – Τερματισμός (ύψος ξεν/χείου «King George»).

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος του οδικού δικτύου που περιβάλλει την αθλητική εγκατάσταση της Ειδικής Διαδρομής, ως εξής:

1. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021 και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από 11:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021, στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους:

• Σταδίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής έως τη συμβολή της με την Πλ. Συντάγματος,

• Λ. Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

• Λ. Β. Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ.Αμαλίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σέκερη έως τη συμβολή της με την Λ.Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

• Πλ. Συντάγματος, καθ’ όλο το μήκος της,

• Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

• Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

• Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κέντρο, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Καλλιρόης έως τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,

• Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παραλία, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου έως τη συμβολή της με την οδό Αμβρ.Φραντζή,

• Χατζηχρήστου, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

• Ροβέρτου Γκάλι, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

• Κόμβος Ακρόπολης,

• Προπυλαίων, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ροβέρτου Γκάλι έως τη συμβολή της με την οδό Καβαλλότι,

• Καβαλλότι, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Προπυλαίων έως τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου,

• Μισαραλιώτου, καθ’ όλο το μήκος της,

• Πετμεζά, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου έως τη συμβολή της με τη Λ.Συγγρού.

2. Η κάθετη διέλευση των οχημάτων επί των οδικών αξόνων της Λ. Β. Σοφίας, της Λ. Β. Κων/νου, της οδού Σταδίου και της οδού Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται.

3. Καθορισμός της οδού Βουλής, ως οδού αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή της με την οδό Καρ. Σερβίας, μόνο για οχήματα μεταφοράς μονίμων κατοίκων, οχήματα μεταφοράς επιβατών προς ξενοδοχειακές μονάδες και οχήματα ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης παρακείμενων επιχειρήσεων.

Λόγω των ανωτέρω περιορισμών παρακαλούνται οι οδηγοί για τη διευκόλυνσή τους, να επιλέγουν εναλλακτικούς οδικούς άξονες (Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Σταδίου κ.λπ.) για την προσέγγισή τους στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας ή ενδεικτικά μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω εναλλακτικά δρομολόγια :

Ø Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ. Συγγρού):

Λ. Συγγρού – δεξιά Καλλιρόης – συνέχεια Λ. Β. Κων/νου – αριστερά μέσω κάθέτων οδών προς περιοχή Κολωνακίου

Ø Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ.Κηφισίας):

Λ. Κηφισίας – συνέχεια Λ. Β. Κων/νου – δεξιά Λ.Β.Σοφίας – δεξιά Σέκερη ή,

Λ. Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά μέσω καθέτων οδών προς Κέντρο Αθήνας ή,

Λ. Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων).

v Η προσέλευση θεατών (πεζών) για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιείται:

• Για τους προσερχόμενους στη Λ.Αμαλίας, μέσω της οδού Σουρή ή του Ζαππείου,

• Για τους προσερχόμενους στην Πλ. Συντάγματος, είτε από τη τη συμβολή Πανεπιστημίου/ Βουκουρεστίου είτε από τη συμβολή Σταδίου/ Αμερικής.

Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών.

Περαιτέρω και για τις ανάγκες, διαμόρφωσης της αθλητικής εγκατάστασης της Ειδικής Διαδρομής, θα πραγματοποιηθούν οι εξής προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Τρίτη 07/09/2021:

• Τμηματική ανά λωρίδα κυκλοφορίας και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, κατά μήκος της Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας έως τη Λ. Β. Σοφίας, κατά τις ώρες 22:30΄της Τρίτης 07/09/2021 έως 07:00΄της Τετάρτης 08/09/2021

• Τμηματική ανά λωρίδα κυκλοφορίας και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, κατά μήκος της Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας έως τη Λ. Β. Σοφίας, κατά τις ώρες 22:30΄της Τετάρτης 08/09/2021 έως 07:00΄της Πέμπτης 09/09/2021

• Τμηματική και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, καθ’ όλο το μήκος της οδού Πλ. Συντάγματος, κατά τις ώρες 22:30΄της Τετάρτης 08/09/2021 έως 07:00΄της Πέμπτης 09/09/2021

Τετάρτη 08/09/2021:

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, καθ’ όλο το μήκος της Όθωνος, κατά τις ώρες 23:00΄της Τετάρτης 08/09/2021 έως 06:00΄της Πέμπτης 09/09/2021.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ράλι Ακρόπολις: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις"

55 συλλήψεις για πλαστογραφία σε Χανιά και Ηράκλειο

Πενήντα πέντε αλλοδαποί συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία.

Σύμφωνα με τις αρχές οι συλλήψεις έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από την 30.08 έως και 05.09.2021 και αφορούν σε 41 άνδρες και 14 γυναίκες, όταν σε έλεγχο επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ουγγαρίας, Τσεχίας, Λουξεμβούργου, Δανίας, Κορέας, Δανίας, Πολωνίας, Γεωργίας και Ρουμανίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα. Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και η προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Αερολιμένα Ηρακλείου και Χανίων.

Στο μεταξύ συνελήφθη στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης Αρχών Μολδαβίας για κλοπή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "55 συλλήψεις για πλαστογραφία σε Χανιά και Ηράκλειο"

Δένδιας: Να «απελευθερωθεί» η Λιβύη από το άκυρο, ανυπόστατο, παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχτηκε σήμερα την Λίβυα ομόλογό του Νάιλα Ελ Μανγκούς, όπου συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη και την επόμενη μέρα στην δημοκρατική μετάβαση της χώρας στην ομαλότητα με την διεξαγωγή εκλογών στο τέλος του έτους, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο τέθηκε επί τάπητος και το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Επίσης, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε την ανάγκη να απομακρυνθούν όλα τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη, όλες οι παραστρατιωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις και να μην υπάρχει ξένη στρατιωτική παρουσία για να διενεργηθούν αδιάβλητες εκλογές στη χώρα.

Τι είπε για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

«Το σημαντικότερο διακύβευμα για μας είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης» κατέστησε σαφές ο Νίκος Δένδιας και εξήγησε πως βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η διοργάνωση αδιάβλητων εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την ελπίδα να αναδειχθεί μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση στη Λιβύη που να απελευθερωθεί από τα βαρίδια του παρελθόντος, όπως το άκυρο, ανυπόστατο και παράνομο «τουρκο-λιβυκό» μνημόνιο. «Ένα μνημόνιο που εκτός από τη διεθνή κοινότητα, δεν το δέχεται ούτε η Βουλή της Λιβύης. Εμείς λέμε ότι είναι ένα νομικό παράδοξο, που αγνοεί κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Αγνοεί και την κοινή λογική και τη γεωγραφία» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Εξίσου, επισήμανε πως η ΕΕ οφείλει να αντιληφθεί με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η Λιβύη δεν είναι μια μακρινή χώρα της Αφρικής, αλλά μια χώρα της Μεσογείου για την οποία η ΕΕ, και βέβαια η Ελλάδα, έχουν και ευθύνη και υποχρέωση να βοηθήσουν. «Η αστάθεια στη νότια όχθη της Μεσογείου επηρεάζει όλα τα κράτη της περιοχής και πρέπει να το δουν καθαρά όλα τα κράτη της περιοχής» προσέθεσε.

Το «μήνυμα» Δένδια για το μέλλον στη Λιβύη

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να πασχίζει για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη Δημοκρατία στη Λιβύη. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το συμφέρον του λιβυκού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες, κοινές προσδοκίες και θα είμαστε δίπλα σας στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά να δημιουργήσετε μια νέα πραγματικότητα στη Λιβύη, μετά τα τραγικά χρόνια που πέρασαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Επίσης, γνωστοποίησε πως θα ζητήσει αύριο από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζόζεφ Μπορέλ, να κληθεί η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης σε ένα γεύμα των υπουργών της ΕΕ και να εξηγήσει με τα δικά της λόγια τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Λιβύης.

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της περιοχής, δεν προσπαθεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να μετατρέψει τη Λιβύη σε μια de facto αποικία ξένων συμφερόντων. «Εμείς δεν θέλουμε οτιδήποτε δεν θα έχει την αποδοχή και τη στήριξη του λιβυκού λαού, της λιβυκής κοινωνίας. Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε καμία παράνομη συμφωνία στη Λιβύη, καμία συμφωνία που η λιβυκή Βουλή έχει αποκηρύξει. Εμείς έχουμε ενδιαφέρον στη σταθεροποίηση, στην ανάπτυξη, στην ευημερία της χώρας σας. Θέλουμε να συμμετέχει η Λιβύη στη νέα αρχιτεκτονική κατανόησης, σταθερότητας και ασφάλειας που χρειάζεται η περιοχή μας» ανέφερε.

Οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών

Εστιάζοντας στη σημασία της ασφάλειας της Λιβύης, είπε πως η σταθεροποίηση της, η σταθερότητα της επηρεάζει όλη μας την περιοχή. «Η επικράτηση ακραίων ιδεολογιών, σε μια χώρα τόσο κοντά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, που δεν ενστερνίζονται τις αξίες μας, είναι κάτι το εξαιρετικά επικίνδυνο» σημείωσε ακόμα. Διαμήνυσε, μάλιστα, πως η Ελλάδα μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών και υπογράμμισε πως «έχουμε ηθικό καθήκον να βοηθήσουμε τη Λιβύη».

Ξεκινώντας τη δήλωσή του, ο Νίκος Δένδιας είπε πως είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που υποδέχεται στην Αθήνα την Νάιλα Ελ Μανγκούς, λίγους μήνες μετά τη συνάντηση τους στην Τρίπολη, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο της Λίβυας ομολόγου της. «Είσαστε η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης και μάλιστα μία γυναίκα υπουργός που ανέλαβε τα καθήκοντά της σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Αντιμετωπίζετε με θάρρος, με παρρησία μια σειρά από προκλήσεις» παρατήρησε.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα είναι φίλη της Λιβύης και του λιβυκού λαού. «Υπήρξαμε ιστορικά φίλοι. Έχουμε μια σχέση πολλών αιώνων, μια σχέση που συνεχίζεται με την παρουσία της ελληνικής κοινότητας στην Λιβύη. Μία κοινότητα που ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες δεν θέλησε να εγκαταλείψει τη Λιβύη» προσέθεσε.

Περαιτέρω, υπογράμμισε πως οι συχνές επαφές της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μένφι, τον Πρόεδρο της Βουλής Σάλεχ, την υπουργό Εξωτερικών, καθώς και άλλους αξιωματούχους υποδηλώνουν τη μεγάλη σημασία που δίνει η Ελλάδα στις σχέσεις της με τη Λιβύη.

Ο ρόλος της Ελλάδας στις εξελίξεις στη Λιβύη

Υπενθύμισε πως η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επαναλειτούργησαν την πρεσβεία τους στην Τρίπολη τον περασμένο Φεβρουάριο και το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε» τόνισε και ανέφερε ειδικότερα: «Ήδη δωρίσαμε 200.000 εμβόλια για την καταπολέμηση του κορονοϊού και αν χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια σε αυτό, είμαστε στη διάθεσή σας. Θέλουμε να βοηθήσουμε την καθημερινότητα του λιβυκού λαού. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε να λειτουργήσει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός του Τομπρούκ και ελπίζουμε ότι ελληνικές επιχειρήσεις, με τη δική μας ενθάρρυνση, θα έρθουν και θα εργαστούν για την ανοικοδόμηση της Λιβύης».

Η αρωγή μας, επισήμανε περαιτέρω, δεν περιορίζεται μόνο σε διμερές επίπεδο. «Συνεισφέρουμε στην επιχείρηση Ειρήνη της ΕΕ με εναέρια και πλωτά μέσα και ενθαρρύνουμε όσο μπορούμε την ενίσχυση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λιβύης» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε ακόμα και στη βοήθεια που προσφέρει η χώρα μας μέσω της UNICEF, για την κοινότητα των εκτοπισμένων εντός της Λιβύης.

«Προσκαλούμε την Ελλάδα να μας βοηθήσει να πετύχουν οι εκλογές στη Λιβύη»

Τη βούληση της Λιβύης για «άριστες σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση, με τον ελληνικό λαό» και «πλήρη συνεργασία», εξέφρασε η Νάιλα ελ Μανγκούς αναφερόμενη στον σκοπό της επίσκεψής της. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ελλάδα εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τη σταθερότητα στη Λιβύη. Θεωρούμε την Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, ένα σημαντικό εργαλείο για τη σταθερότητα της Λιβύης» σημείωσε περαιτέρω. Αναδεικνύοντας τη σημασία της σταθερότητας της Λιβύης, είπε πως η σταθερότητά της σημαίνει σταθερότητα στην περιοχή, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές της Λιβύης, απηύθυνε πρόσκληση στην Ελλάδα να βοηθήσει για να επιτύχουν, «γιατί η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Λιβύη είναι ασφάλεια και σταθερότητα για την Ελλάδα και την ΕΕ». Επίσης, προσκάλεσε την ΕΕ να βοηθήσει τη Λιβύη, προσφέροντας τα απαραίτητα εργαλεία για την ασφάλεια στη Λιβύη.

Εν συνεχεία, εξέφρασε τη χαρά της για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη, σημειώνοντας πως ήταν από τις πρώτες επισκέψεις. «Ήταν μια πολύ μεγάλη στήριξη στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης» υπογράμμισε. Ακόμα, χαιρέτισε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προώθηση και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα, είπε πως συζήτησαν πώς μπορεί να ωφεληθεί η Λιβύη από την εμπειρία της Ελλάδας στο θέμα της συντήρησης των λιμένων και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επίσης, ανέφερε πως η Λιβύη επιζητά τη συνεργασία με την Ελλάδα και την ΕΕ για το μεταναστευτικό. Σε ό,τι αφορά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση της επίσκεψής της στην Αθήνα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, μάς τιμά αυτή η πρόσκληση. Η Ελλάδα είναι μια γειτονική χώρα και μας συνδέουν πολλές ιστορικές σχέσεις φιλίας». Τέλος, η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης απηύθυνε πρόσκληση στον Νίκο Δένδια να επισκεφτεί την Τρίπολη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/onalert

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Να «απελευθερωθεί» η Λιβύη από το άκυρο, ανυπόστατο, παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο"

Μίκης Θεοδωράκης: Η συμβολαιογραφική πράξη για τον τόπο ενταφιασμού του

Αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο ενταφιασμού του είχε αφήσει με συμβολαιογραφική πράξη με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης.

Με αυτή την πράξη ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε που ήθελε να ενταφιαστεί αλλά και ποιο γραφείο τελετών επιθυμούσε να αναλάβει την όλη διαδικασία.

Πρόκειται για κεντρικό αποδεικτικό στοιχείο της δίκης ασφαλιστικών μέτρων που διεξήχθη σήμερα το πρωί σχετικά με τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, με την απόφαση να αναμένεται αύριο το πρωί ενώ ήδη από το 2008 ο μουσικοσυνθέτης είχε μπει στη διαδικασία να συντάξει συμβολαιογραφική πράξη για την ταφή του.

Το έγγραφο που προσκόμισαν οι θεματοφύλακες της τελευταίας του επιθυμίας αναφέρει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμεί «να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο γάλατα Χανίων όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί η προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου του έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο Νέας Κυδωνίας, τάφος προς το σκοπό αυτό.

Ο εν λόγω τάφος έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του και έχει ήδη αποπερατωθεί».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ίδιο έγγραφο, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δήλωσε ότι «επιθυμεί να μεταφερθεί η σορός του στα Χανιά με πλοίο και όχι με άλλο μεταφορικό μέσο».

Ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας, τους φίλους και συνεργάτες του Γιώργο Αγοραστάκη και Ειρήνη Παρμενίδου, «προκειμένου, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο καθένας απ’ αυτούς χωριστά, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενώπιον οιασδήποτε αρχής ή υπηρεσίας προς εκπλήρωση της ανωτέρω επιθυμίας του και δήλωσης επιλογής του τόπου ενταφιασμό του».

Μάλιστα, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει συγκεκριμένο γραφείο τελετών προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του δίνοντας εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ρητώς ότι για λόγους αντικειμενικούς μόνον οι δύο εκτελεστές έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο τελετών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μίκης Θεοδωράκης: Η συμβολαιογραφική πράξη για τον τόπο ενταφιασμού του"

Κορωνοϊός: Στα 1.765 τα νέα κρούσματα - 379 οι διασωληνωμένοι, 47 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.765, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 601.716 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.712 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 47, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.933 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (90.5%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 36 (9.5%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.007 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 184 (ημερήσια μεταβολή -31.85%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 234 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.765 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

63 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

63 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

21 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

51 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

103 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

40 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

37 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

5 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

204 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

42 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

84 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

19 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

31 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

48 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

30 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

43 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

28 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

15 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

40 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

45 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

45 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

7κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

29 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

5 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

8 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

28 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

13 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

53 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.765 τα νέα κρούσματα - 379 οι διασωληνωμένοι, 47 θάνατοι"

Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ – Πέφτει ο υδράργυρος

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (07.09.2021) σε αρκετές περιοχές της χώρας. Πολύ θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ – Πέφτει ο υδράργυρος"

Σε ανάκληση γνωστού φαρμάκου και συμπληρώματος διατροφής προχωρά ο ΕΟΦ

Σε ανάκληση φαρμάκου με κύρια χρήση σε ενδοκρινολογικά προβλήματα και ενός συμπληρώματος  διατροφής “για πιο υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια” προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Με επίσημη ανακοίνωσή του,  γνωστοποιεί την απόφασή του για άμεση ανάκληση δύο προϊόντων από την ελληνική αγορά. Πρόκειται για τα εξής:

HYDROCORTISONE TABL. 30×20 MG, λόγω πιθανής παρουσίας προϊόντος dianicotyl εντός της συσκευασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η «ανάκληση της παρτίδας 1593 (ημ.Λήξης 27/05/2025) του φαρμακευτικού προϊόντος HYDROCORTISONETABL 30x20mg, λόγω πιθανής παρουσίας προϊόντος dianicotyl εντός της συσκευασίας.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία ΙΦΕΤA.E., ως τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

HAIRTONE SKIN NAILS 30caps, διότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η «ανάκληση των παρτίδων F05122 και F07228 του συμπληρώματος διατροφής HAIRTONE SKIN NAILS 30 caps, διότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία AminolabsBV, Βελγίου, στην επιχείρηση POWERHEALTHHELLASΑΕ.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος –μέλος ή σε Τρίτη χώρα με τα πλήρη στοιχεία των επιχειρήσεων (επωνυμία, διεύθυνση, ποσότητες) καθώς και για την διαχείριση τυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5)».

healthstories

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ανάκληση γνωστού φαρμάκου και συμπληρώματος διατροφής προχωρά ο ΕΟΦ"

Παλαμάς Καρδίτσας: Ομολόγησε η διοικητική υπάλληλος για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς

Στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια στη Λάρισα κατέθεσε η διοικητική υπάλληλος, που συνελήφθη για «μαϊμού» εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η εργαζόμενη και σύζυγος αστυνομικού ομολόγησε την πράξη της και υποστήριξε ότι δεν είχε συνεργό. 

«Έκανα λάθος και ζητώ την επιείκεια σας για την τιμωρία μου», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Η διοικητική υπάλληλος πήγε να καταθέσει, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της.

Νωρίτερα, σήμερα, Δευτέρα (06.09.2021), ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, όπου υπάγεται το Κέντρο Υγείας Παλαμά, βρέθηκε στις εισαγγελικές αρχές και κατέθεσε τον φάκελο της υπόθεσης.

«Με εντολή του υπουργού Υγείας κατέθεσα πλήρη φάκελο στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας για τη γνωστή υπόθεση των εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας Παλαμά. Θα ήθελα να πω ότι τα 44 ύποπτα άτομα έχουν καταλήξει από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος του Αυγούστου του 2021 σε 33. Απλώς, στα 44 εμπεριέχονταν οι πρώτες και οι δεύτερες δόσεις που ενδεχομένως να είχαν κάνει. Θα ήθελα να πω ότι μετά την κατάθεση του φακέλου έρχεται η μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσει η 5η υγειονομική περιφέρεια κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολιτών», είπε στο newsit.gr ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Και πρόσθεσε: «Το σύστημα εμβολιασμών “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο κι ασφαλές με δικλίδες ασφαλείας. Θα ήθελα να πω διευκρινιστικά ότι η ένορκη διοικητική εξέταση είναι σε εξέλιξη. Συνεχίζεται αυτή την ώρα στην υγειονομική περιφέρεια με τις κλητεύσεις όλων εκείνων που εμπλέκονται και των μαρτύρων, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας δείξει ακριβώς το ποιοι εμπλέκονται».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παλαμάς Καρδίτσας: Ομολόγησε η διοικητική υπάλληλος για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς"

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου 2021

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου 2021"

Σχολεία: Σε αναστολή οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

«Εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά του έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή το πρωί της Δευτέρας (06/09), προσθέτοντας ότι «ειδικά την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να γίνει 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική εβδομάδα».

«Αν το προσκομίσει μετά από λίγες μέρες προφανώς θα επανέλθει στα καθήκοντά του», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα, τα οποία θα τους χορηγούνται δωρεάν.

Η κ. Μακρή υπενθύμισε ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να εμφανιστούν θετικοί το 50% + 1 των μαθητών. Ωστόσο, θα δίνεται μεγάλη έμφαση στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. «Μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να νοιώθουν όλοι ασφαλείς και να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση, την οποία στερήθηκαν τα παιδιά» επισήμανε.

Το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί αγγίζει το 80%, ενώ ένα επιπλέον 10% έχει νοσήσει, σύμφωνα με την υφυπουργό. «Μένει ένα ποσοστό γύρω στο 10% που δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν είναι δραματικό, αλλά κάνουμε προσπάθειες και απευθύνουμε εκκλήσεις ώστε να εμβολιαστούν όλοι. Είμαι αισιόδοξη ότι το μήνυμα θα περάσει και θα αγγίξουμε το 100%», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ και της αντιπολίτευσης για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, η κ. Μακρή επικαλέστηκε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ έκανε λόγο για υπερβολικές ανησυχίες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σχολεία: Σε αναστολή οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ"

Συναίνεση για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη, εμπλοκή με το γραφείο κηδειών

Θέμα με την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάβει τη διαδικασία της κηδείας και ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη ανέκυψε κατά τη συζήτηση ενώπιον του Πρωτοδικείου, σχετικά με την εφαρμογή της επιθυμίας του μουσικοσυνθέτη για τον τόπο ταφής του. Για το ζήτημα εκδόθηκε προσωρινή εντολή του δικαστηρίου, η οποία δεν επηρεάζει την προγραμματισμένη διαδικασία για το λαϊκό προσκύνημα της σορού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Το δικαστήριο δίνει εντολή στην πλευρά των εκτελεστών της επιθυμίας του μουσικοσυνθέτη να επιλέξει το γραφείο, ενώ ανακοίνωσε πως θα αποφανθεί συνολικά για το θέμα, αύριο στις 8 το πρωί.

Ενώ όλες οι πλευρές συμφώνησαν να είναι στην Κρήτη η γη που θα δεχθεί τον εκλιπόντα, σύμφωνα με την επιθυμία του, στη συζήτηση στο Πρωτοδικείο ανέκυψε νέο θέμα με την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάβει τη διαδικασία.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, στο Πρωτοδικείο (τμήμα ασφαλιστικών μέτρων) συζητήθηκε η αίτηση συνεργατών του μουσικοσυνθέτη για την εφαρμογή της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, με τις δύο πλευρές, δηλαδή τον εκτελεστή της τελευταίας βούλησης του εκλιπόντος, Γιώργου Αγοραστάκη και τους συγγενείς του, Μυρτώ, Μαργαρίτα και Γιώργο, να εκφράζουν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο αυτού.

Ωστόσο, ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε νέα εμπλοκή, καθώς η πλευρά της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, υποστήριξε μεν ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της» ως προς τον τόπο ταφής, αλλά εξαιρεί από τη συναίνεσή της την ανάθεση της κηδείας σε γραφείο τελετών. Η πλευρά της κ. Θεοδωράκη δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει η εντολή στο γραφείο που ήδη έχει επιληφθεί των διαδικασιών και όχι εκείνο που σύμφωνα με την άλλη πλευρά είχε επιλέξει ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών: «Παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος, τονίζοντας πως δεν είναι απλά ένας νεκρός, αλλά «μια κορυφαία προσωπικότητα, γνωστή σε όλο τον πλανήτη».

Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και το γραφείο τελετών που ήδη έχει εντολή για τις διαδικασίες κηδείας και ταφής, το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αναφέροντας πως ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στους εκτελεστές της βούλησης του εκλιπόντος να καθορίσουν γραφείο τελετών. Ανέφεραν επίσης πως το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξαμήνου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μία δαπάνη.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναίνεση για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη, εμπλοκή με το γραφείο κηδειών"

Εργαζόμενοι: Ποιοι δικαιούνται μισάωρο διάλειμμα και ποιοι ακόμη μεγαλύτερο

Ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την χορήγηση του διαλείμματος στους εργαζόμενους προβλέπει η εφαρμοστική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή των διατάξεων του Ατομικού Εργατικού Δικαίου.

Πιο συγκεκριμένα, το διάλειμμα θα χορηγείται μετά από 4 ώρες εργασίας (αντί για 6 που ίσχυε πριν) και θα έχει ανώτατο όριο τα 30 λεπτά την ημέρα.

Με τον τρόπο αυτό όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο αφενός καθίστανται ευνοϊκότερες οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του διαλείμματος στους εργαζόμενους και αφετέρου αποφεύγονται καταχρηστικές πρακτικές όπως η χορήγηση μεγάλης διάρκειας διαλείμματος (π.χ. 1 ώρα ημερησίως), με αντίστοιχη επιμήκυνση του χρόνου εργασίας με τις ίδιες απολαβές. Παράλληλα, αποσαφηνίζεται ότι ο χρόνος του διαλείμματος δεν αποτελεί χρόνο εργασίας.

Σε επιχειρήσεις στις οποίες λόγω της φύσης και της έντασης της εργασίας απαιτείται η χορήγηση διαλείμματος μεγαλύτερης διάρκειας των 30 λεπτών, αυτή είναι δυνατή στο πλαίσιο της διαβούλευσης, μεταξύ του εργοδότη και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Στη διαβούλευση εκτιμώνται οι κίνδυνοι που συνδέονται με την οργάνωση του χρόνου εργασίας και λαμβάνονται υπ’ όψη στη σχετική γραπτή εκτίμηση κινδύνου που άπτεται της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων (Π.Δ.17/1996). Ευνόητο είναι ότι σε περίπτωση κατά την οποία έχει ήδη υιοθετηθεί σε μια επιχείρηση διάλειμμα το οποίο έχει ενταχθεί στο ημερήσιο ωράριο του εργαζόμενου και αποτελεί χρόνο εργασίας, η διάταξη του άρθρου 56 δεν δύναται να τροποποιήσει επί το δυσμενέστερον τη χορήγηση του διαλείμματος σύμφωνα με το Π.Δ.88/99.

Ενιαία τρίωρη διακοπή εργασίας

Επιπλέον, καθιερώνεται ενιαία διακοπή χρονικής διάρκειας τουλάχιστον 3 ωρών για τους εργαζόμενους που απασχολούνται κατά πλήρες ημερήσιο, αλλά διακεκομμένο ωράριο για μέρος ή για το σύνολο των εργάσιμων ημερών της εβδομάδος.

Με τον τρόπο αυτό εφαρμόζεται, πλέον, για όλες τις επιχειρήσεις και τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, στους οποίους έχει συμφωνηθεί διακεκομμένο ωράριο απασχόλησης στους εργαζόμενους τους, ενιαίο χρονικό διάστημα διακοπής, πράγμα που προσφέρει ασφάλεια δικαίου στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως του αντικειμένου και του είδους της επιχείρησης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι: Ποιοι δικαιούνται μισάωρο διάλειμμα και ποιοι ακόμη μεγαλύτερο"

Ν. Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητή λόγω κρούσματος

Για τα πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για τη λειτουργία των πανεπιστημίων μίλησε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως δήλωσε η υπουργός, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα σχολεία αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης. Η κα Κεραμέως δήλωσε ανοιχτά πως η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική.

Στην ομαλή λειτουργία του σχολείου θα συμβάλουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργεια 2 self-tests. Για τους εμβολιασμένους αρκεί απλώς η επίδειξη του  πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος: «Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν ράπιντ τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον σελφ. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν 2 self-tests. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη».

Για το σκεπτικό της απόφασης να μην κλείνει η σχολική τάξη με το που εντοπίζεται κάποιο κρούσμα, η υπουργός δήλωσε τα εξής: «Πλέον δεν πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο, γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν κλείναμε τμήματα, το κάναμε γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την οικογένεια του μαθητή από διασπορά του ιού. Αλλά αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι και αν δεν είναι, έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα.

Έτσι κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει των εισηγήσεων των ειδικών», δήλωσε η υπουργός. Παράλληλα η υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα, λόγω κρούσματος στην τάξη».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητή λόγω κρούσματος"

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Δεκάδες ανεμβολίαστοι γιατροί και μέλη προσωπικού, μηδέν αναστολή εργασίας

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζεται το μέτρο της αναστολής εργασίας για το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων της χώρας, που δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό. Όπως πληροφορείται το OnAlert, στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας μέχρι σήμερα το πρωί δεν έχει επιδοθεί καμία πράξη αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εν αντιθέσει με το προσωπικό των Εθνικού Συστήματος Υγείας στο οποίο από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν τεθεί σε αναστολή εργασία 6.450 εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας δηλώνουν στο OnAlert ότι έγκαιρα εκδόθηκαν τόσο η υπουργική απόφαση όσο και οι σχετικές διαταγές για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής που αφορά τη λειτουργία του σύνολο δημοσίων και ιδιωτικών υγειονομικών δομών, εντούτοις οι πληροφορίες από το προσωπικό των νοσοκομείων αναφέρουν ότι δεν έχει φτάσει καμία διαταγή και δεν έχει επιδοθεί σε κανέναν ανεμβολίαστο εργαζόμενο απόφαση αναστολής εργασίας.

Η στάση των στελεχών και του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί προκαλεί προβληματισμό στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αποφεύγουν να δώσουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ανεμβολίαστων εργαζομένων, παρότι στρατιωτικές πηγές δηλώνουν ότι από τις διοικήσεις των νοσοκομείων έχει γίνει καταγραφή του προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί. 

Η χαρακτηριστική περίπτωση του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών σε σύνολο περίπου 1100 εργαζομένων περίπου 120 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, δηλαδή περίπου το 10%. Οι 35 είναι γιατροί και οι υπόλοιποι νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Μέχρι σήμερα σε κανέναν από τους 120 δεν είχε επιδοθεί πράξη αναστολής εργασίας. Βέβαια ορισμένοι από αυτούς έκαναν χρήση άδειας, αλλά όσοι δεν άσκησαν αυτό το δικαίωμα παρουσιάστηκαν κανονικά στην υπηρεσίας τους.

Η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να πείσει τους αρνητές του εμβολίου να λάβουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, δίνοντας επί της ουσίας μία άτυπη, σιωπηρή παράταση στο προσωπικό για να προχωρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στη λήψη του εμβολίου για τον Covid 19. Σε κάθε περίπτωση, έως τώρα, το μέτρο δεν εφαρμόζεται με τους ίδιους κανόνες που εφαρμόζεται στις υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ.

Το ζήτημα μάλιστα, απασχόλησε το ΓΕΝ με τον αρχηγό, ναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ο οποίος αμέσως κάλεσε στο γραφείο για ενημέρωση τη διοίκηση του ΝΝΑ. 

Σιωπηρή ανοχή

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εργαζομένων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες στρατιωτικές δομές υγείας. Είναι γεγονός ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως και στα υπόλοιπες υγειονομικές δομές της χώρας, έχει προκληθεί αναστάτωση από τη θέσπιση του μέτρου της υποχρεωτικής αναστολής εργασίας.

Η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι υπάρχει, αν όχι ένα μεγάλο, σημαντικό ποσοστό εργαζομένων που δεν επιθυμεί να λάβει το εμβόλιο. Για αυτό το λόγο φαίνεται ότι η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα ακολουθεί μία τακτική «χαλάρωσης» του αυστηρού μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Είτε προσπαθώντας να πείσει το προσωπικό, όπως στην περίπτωση των στρατιωτικών νοσοκομείων, είτε ανακοινώνοντας ότι μπορεί να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους όσοι έλαβαν μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τη 31η Αυγούστου ή όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά την ισχύ του μέτρου.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Δεκάδες ανεμβολίαστοι γιατροί και μέλη προσωπικού, μηδέν αναστολή εργασίας"

Κλείνει λόγω χαμηλής προσέλευσης το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα!

Κλείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 30 Σεπτεμβρίου το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Νότιο λιμάνι της Πάτρας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα «Γνώμη», παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να παραταθεί η λειτουργία του, πλέον στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς, το μήνυμα που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι αναφέρει: «Δεν βρέθηκε διαθέσιμο ραντεβού για την 1η δόση σε αυτό το κέντρο. Παρακαλώ επιλέξτε άλλο κέντρο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι στρατεύσιμοι που είχαν αποσπασθεί για τις ανάγκες λειτουργίας του, επιστρέφουν σταδιακά στις μονάδες που υπηρετούν.

Τα στοιχεία των εμβολιασμών στην Αχαΐα 

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Αχαΐα, που είχαν αναρτηθεί έως το βράδυ του Σαββάτου, η εικόνα ήταν η εξής:

- Συνολικός αριθμός εμβολιασμών: 311.088 (+ 735 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)

- Εμβολιασμένοι με την 1η δόση: 165.570 (+526 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)

- Πλήρως εμβολιασμένοι: 154.594 (+270 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει λόγω χαμηλής προσέλευσης το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα!"

Χρήστος Στυλιανίδης: Αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση – Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Χρήστο Στυλιανίδη να τίθεται επικεφαλής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με υφυπουργό τον πτέραρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Τουρνά, επιβεβαιώθηκαν. Στις πρώτες τους δηλώσεις και οι δυο ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό για την τιμή και αναγνώρισαν την πρόκληση που έχουν μπροστά τους.

«Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση», αναφέρει στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του ο Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ ο Ευάγγελος Τουρνόας διαμηνύει πως κανείς δεν περισσεύει. 

Στη σύντομη δήλωσή του, ο πρώην Επίτροπος της Κομισιόν, σημειώνει πως αποδέχτηκε την πρόταση με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών που υπάρχουν.

Όλη η δήλωση του Χρήστου Στυλιανίδη: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε».

Τουρνάς: Κανείς δεν περισσεύει

Προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα χαρακτηρίζει, από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο νέος υφυπουργός τόνισε πως έρχεται η ενδυνάμωση της Πυροσβεστικής και πως έμφαση θα δοθεί «στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας».

Και απ’ αυτή την πρόκληση, κανείς δεν περισσεύει.

Όλη η δήλωση του Ευάγγελου Τουρνά: «Η ανάθεση της θέσης του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας. Μια πρόκληση στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήστος Στυλιανίδης: Αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση – Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει"

Αρνήθηκε να υποβληθεί το παιδί της σε ιατρική πράξη και συνελήφθη!

Στη σύλληψη μιας μητέρας 43 ετών από τα Χανιά προχώρησαν οι Αστυνομικές αρχές, καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες - αρνήθηκε να υποβληθεί το παιδί της σε ιατρική πράξη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο. 

Όπως αναφέρουν πηγές, το 15χρονο παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με την καρδιά του και από τα Χανιά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα ότι είναι απαραίτητο να προβούν σε συγκεκριμένη ιατρική πράξη και συγκεκριμένα να αφαιρέσουν υγρό από την καρδιά λόγω φλεγμονής, εκείνη αρνήθηκε με τους γιατρούς να προσπαθούν να της εξηγήσουν την αναγκαιότητα της πράξης και να της ζητούν να συνεργαστεί. Διαφορετικά θα έπρεπε να ενημερώσουν την αστυνομία, όπως της είπαν.

Η 43χρονη επέμεινε ωστόσο με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Η γυναίκα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Η 43χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία
 
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε η 43χρονη μητέρα η οποία, όπως έγραψε ήδη το Cretalive, αρνήθηκε να υποβληθεί το παιδί της σε ιατρική πράξη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο. 

Η γυναίκα, η οποία συνελήφθη, αναμενόταν να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ωστόσο ένιωθε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε παραγγελία από τον Εισαγγελέα να εξεταστεί από δύο ψυχιάτρους του δημοσίου τομέα.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνήθηκε να υποβληθεί το παιδί της σε ιατρική πράξη και συνελήφθη! "

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ανέμων: Ποια δρομολόγια δεν θα γίνουν

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με την ΕΜΥ κατά τόπους φτάνουν τα 8 και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ, προκαλούν προβλήματα σε κάποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί από τη Ραφήνα, το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν «flying cat 3» για Τήνο, Μύκονο, Νάξο ούτε και το δρομολόγιο, από το λιμάνι του Πειραιά, του καταμαράν SANTORINI PALACE για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Θήρα, Ηράκλειο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ανέμων: Ποια δρομολόγια δεν θα γίνουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news