facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Γαλλία: Επί ποδός 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες -Σε συναγερμό για νέα επεισόδια

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διατηρηθεί και για την αποψινή νύχτα η δύναμη των 45.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων στους δρόμους των μεγάλων πόλεων για την τήρηση της τάξης.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα αναπτυχθούν για τρίτη συνεχή νύχτα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους ταραχοποιούς που αναστατώνουν τη χώρα μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ την Τρίτη, στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι.

Ο Ζεράλντ Νταρμανέν έδωσε «οδηγίες για αυστηρότητα» και ζήτησε «όπως και πριν να γίνουν συλλήψεις, το συντομότερο δυνατόν», διευκρίνισαν συνεργάτες του.

Η Γαλλία σε σοκ μετά την επίθεση στην κατοικία δημάρχο

Η Γαλλία βρίσκεται σήμερα σε σοκ μετά την επίθεση με όχημα που χρησιμοποιήθηκε σαν πολιορκητικός κριός εναντίον της κατοικίας ενός δημάρχου, κατά την πέμπτη νύκτα βίαιων επεισοδίων, η ένταση των οποίων ήταν ωστόσο μειωμένη με σχέση με την προηγούμενη.

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κρίσης που βιώνει από την Τρίτη η Γαλλία είναι η ανακοίνωση από τη γαλλική προεδρία ότι θα πραγματοποιηθεί απόψε σύσκεψη για την κατάσταση υπό τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη διάρκεια αυτής της πέμπτης νύκτας βιαιοτήτων που ξέσπασαν μετά το θάνατο του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη από την αστυνομία, ταραχοποιοί έριξαν την πόρτα της κατοικίας του Βενσάν Ζανμπρέν, δημάρχου της πόλης Λ’ Άι λε Ροζ, στη νότια περιφέρεια του Παρισιού, με τη βοήθεια ενός οχήματος το οποίο είχαν προηγουμένως πυρπολήσει, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που άρχισε έρευνα για «απόπειρα δολοφονίας».

Η σύζυγος του δημάρχου –ο οποίος ανήκει στο δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και απουσίαζε την ώρα της επίθεσης–, και ένα από τα δύο μικρά παιδιά τους τραυματίσθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τους επιτιθέμενους, ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Η επίθεση καταδικάσθηκε από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα και η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν έκανε λόγο για «απαράδεκτες ενέργειες». Νωρίς σήμερα το απόγευμα η πρωθυπουργός βρέθηκε επιτόπου και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει αναπάντηση καμιά βιαιότητα» και πως στην επιβολή των κυρώσεων θα επιδειχθεί «η μεγαλύτερη αυστηρότητα».

Ένα κάλεσμα προς αιρετούς αξιωματούχους και πολίτες να συγκεντρωθούν αύριο, Δευτέρα, στις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) μπροστά από δημαρχεία σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε εξάλλου από τον πρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων Γαλλίας (AMF) Νταβίντ Λινάρ, καθώς έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις εναντίων αιρετών αξιωματούχων.

Ο επικεφαλής της AMF, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, έκανε λόγο για «150 δημαρχεία ή δημοτικά κτίρια που έχουν δεχθεί επιθέσεις από την Τρίτη».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως την περασμένη νύκτα έγιναν στόχοι συνολικά δέκα αστυνομικά τμήματα, δέκα στρατόπεδα της Χωροφυλακής και έξι τμήματα της δημοτικής αστυνομίας. Συνελήφθησαν 719 άτομα, κυρίως επειδή έφεραν αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα ή βλήματα.

Γαλλία: Πυροβολισμός εναντίον αστυνομικού

Ένας αστυνομικός έγινε στόχος πυροβολισμού και σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Νιμ (νοτιοανατολική Γαλλία) τη νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, στη διάρκεια της οποίας οι δυνάμεις της τάξης είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 1.300 συλλήψεις – αριθμό ρεκόρ από την Τρίτη. Η γαλλική δικαιοσύνη αρχίζει εξάλλου να δυσκολεύεται να διαχειριστεί τον καταιγισμό των ποινικών διώξεων με στόχο υπόπτους ως ταραχοποιούς.

«Πιο ήρεμη νύκτα χάρη στην αποφασιστική δράση των δυνάμεων της τάξης», δήλωσε εντούτοις νωρίς σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, αν και το υπουργείο του ανακοίνωσε πως τραυματίσθηκαν 45 αστυνομικοί και χωροφύλακες και πυρπολήθηκαν 577 οχήματα και 74 κτίρια.

Για δεύτερη διαδοχική νύκτα, το υπουργείο Εσωτερικών ανέπτυξε 45.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες, από τους οποίους 7.000 στο Παρίσι και τη στενή περιφέρειά του, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της τάξης στη Μασσαλία και τη Λιόν, τις κύριες πόλεις όπου είχαν σημειωθεί την προηγουμένη συγκρούσεις, καταστροφές ή λεηλασίες.

Στην Κανεμπιέρ της Μασσαλίας, την κεντρική αρτηρία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να διαλύσουν ομάδες νέων που είχαν προκαλέσει χάος την προηγουμένη, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το προξενείο της Κίνας στη Μασσαλία κάλεσε χθες, Σάββατο, τους κινέζους πολίτες «να αποφεύγουν τις ζώνες όπου διεξάγονται διαδηλώσεις και συγκρούσεις». Κινεζικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πως ένα λεωφορείο, που μετέφερε κινέζους τουρίστες, έγινε την Πέμπτη στόχος λιθοβολισμού. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή στη Μασσαλία, δεν υπήρξαν τραυματίες ούτε σημαντικές ζημιές κατά το επεισόδιο.

Νεαροί ντυμένοι στα μαύρα

Στο Παρίσι, σημαντικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσίων, καθώς μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούσαν από την Παρασκευή σε συγκεντρώσεις εκεί.

Κατά μήκος της διάσημης λεωφόρου της Γαλλίας, μικρές ομάδες νεαρών ντυμένων στα μαύρα περιφέρονταν, παρακολουθούμενοι από τα CRS, τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης, μπροστά από τα καταστήματα, οι βιτρίνες των οποίων είναι καλυμμένες για προστασία με σανίδες.

Σ’ αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέβαλε την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Γερμανία από απόψε μέχρι την Τρίτη.

Χθες, Σάββατο, τελέσθηκε η κηδεία του Ναέλ στη Ναντέρ παρουσία της μητέρας του, της γιαγιάς του και εκατοντάδων ανθρώπων. Η τελετή ήταν «πολύ ήρεμη, με περισυλλογή και χωρίς έκτροπα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Επί ποδός 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες -Σε συναγερμό για νέα επεισόδια"

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Μπάιντεν

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη, τονίζοντας ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και τη βούλησή τους για την ενίσχυση και εμβάθυνση της εξαιρετικής ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, υπογραμμίστηκε η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και για τον ρόλο της ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, κάνοντας λόγο για μια «εταιρική σχέση που είναι τόσο μακρά όσο και διαρκής».

«Είχα τη χαρά να μιλήσω σήμερα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σήμερα. Συζητήσαμε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, την εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών και την αμέριστη υποστήριξη προς την Ουκρανία» τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: « Όπως είπα στην ομιλία μου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: η εταιρική μας σχέση είναι τόσο μακρά όσο και διαρκής».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Μπάιντεν"

Γαλλία: Η γιαγιά του Ναέλ απευθύνει έκκληση από την τηλεόραση για ηρεμία

“Σταματήστε, μη σπάτε”! Η γιαγιά του Ναέλ Μ., που σκοτώθηκε την Τρίτη από πυρά αστυνομικού στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μετά την πέμπτη συνεχή νύχτα ταραχών, οι οποίες ξέσπασαν μετά τον θάνατο του 17χρονου εγγονού της.

“Σε αυτούς που σπάνε, τους λέω: σταματήστε. Να μην σπάσουν τις βιτρίνες, να μην σπάσουν τα σχολεία, τα λεωφορεία. Σταματήστε, οι μαμάδες είναι αυτές που παίρνουν τα λεωφορεία, οι μαμάδες είναι αυτές που περπατούν έξω!”, είπε, μιλώντας στο δίκτυο BFMTV.

“Θέλουμε αυτοί οι νέοι να μείνουν ήσυχοι. Ο Ναέλ, είναι νεκρός. Η κόρη μου είχε ένα μοναχοπαίδι, είναι χαμένη πια, τελείωσε, η κόρη μου δεν έχει πια ζωή. Και εμένα, με έκαναν να χάσω και την κόρη μου και τον εγγονό μου”.

Οι σκηνές λεηλασίας, καταστροφής και βίας πλήθαιναν σε όλη τη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από τον πυροβολισμό σχεδόν εξ επαφής ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου από τον οποίο ο έφηβος προσπαθούσε να διαφύγει, βάζοντας μπρος καθώς ήταν στο τιμόνι ενός δυνατού αυτοκινήτου στα δυτικά προάστια του Παρισιού.

“Κατηγορώ τους δύο αστυνομικούς, γιατί ήταν δύο, αυτοί που έδωσαν δύο χτυπήματα με τον υποκόπανο των όπλων τους στο κεφάλι του εγγονού μου, και αυτόν που πυροβόλησε απευθείας στην καρδιά, μπορούσε να τον πυροβολήσει στο πόδι, στο χέρι”, πρόσθεσε η γιαγιά.

“Του αφαίρεσαν τη ζωή”, υπογράμμισε, σοκαρισμένη από την πρωτοβουλία στο Διαδίκτυο υπέρ του αστυνομικού, δράστη του θανάσιμου πυροβολισμού.

“Ραγίζει η καρδιά μου. Αυτός μου πήρε τον εγγονό μου. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πληρώσει, όπως όλοι. Αυτοί που σπάνε, που χτυπούν τους αστυνομικούς θα τιμωρηθούν επίσης. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Πιστεύω στη δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.

Ο 38χρονος αστυνομικός που ευθύνεται για τον θανάσιμο πυροβολισμό κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και προφυλακίστηκε την Πέμπτη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Η γιαγιά του Ναέλ απευθύνει έκκληση από την τηλεόραση για ηρεμία"

Φρέντι Μπελέρης: Ντοκουμέντο για το ποινικό μητρώο του - «Αναδεικνύεται ψεύτικη δίωξη» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Στο «φως» ντοκουμέντο για το ποινικό μητρώο του Φρέντι Μπελέρη ο οποίος δεν έχει ορκιστεί ακόμα καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος στη φυλακή.

Η αιτιολογία που επικαλέστηκε η δικαστής, ότι «λόγω παλαιότερης καταδίκης ο Μπελέρης είναι ύποπτος φυγής» για να απορρίψει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος, αποδεικνύεται πως δεν ισχύει, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1.

mpeleris_2

«Αναδεικνύεται ψεύτικη δίωξη. Εμφάνισαν ένα ψεύτικο ποινικό μητρώο στο οποίο φαίνεται ο Φρέντι Μπελέρι να έχει καταδικαστεί για βαριά αδικήματα το οποίο δεν ισχύει. Το ποινικό μητρώο είναι λευκό. Ακόμα και μέσα στη δικογραφία υπάρχουν σημειώσεις που φαίνεται ότι το ποινικό μητρώο είναι αλλοιωμένο. Αυτό το στοιχείο δίνει ακόμα ένα όπλο στον πρωθυπουργό να κυνηγήσει το θέμα σε επίπεδο διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας Μπελέρη, Θοδωρής Καραγιάννης.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, «ο Φρέντι είναι πολύ δυνατός άνθρωπος ξέρει ότι για να πετύχει τη νίκη, πρέπει να είναι δυνατός και τολμηρός, η οικογένεια του είναι πιεσμένη γιατί ο άνθρωπος της είναι άδικα στη φυλακή εδώ και δύο μήνες».

Υπενθυμίζεται πως ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στη φυλακή από τις 12 Μαΐου, δύο ημέρες δηλαδή πριν τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, με την κατηγορία για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Στις εκλογές, αν και στη φυλακή, εξελέγη δήμαρχος, οι αλβανικές Αρχές ωστόσο δεν του χορηγούν άδεια για την ορκωμοσία. Προσωρινά την διοίκηση του δήμου, έχει ο τελευταίος δήμαρχος. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε κανονικά και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει νεότερη εξέλιξη τις επόμενες 30 ημέρες, θα υπάρξει παρέμβαση του περιφερειάρχη της Αυλώνας για να δρομολογήσει τις περαιτέρω εξελίξεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φρέντι Μπελέρης: Ντοκουμέντο για το ποινικό μητρώο του - «Αναδεικνύεται ψεύτικη δίωξη» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας"

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο -Ο Σωκράτης Φάμελλος επικεφαλής της ΚΟ

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ότι ο Σωκράτης Φάμελλος αναλαμβάνει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γραμματέας ορίζεται ο Δημήτρης Καλαματιανός, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται κατά σειρά οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η εκλογή του νέου προέδρου αναμένεται να γίνει το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Σύμφωνα με το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, στις 15-16 Ιουλίου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία και εν συνεχεία, στα τέλη Αυγούστου, θα γίνει το διαρκές συνέδριο. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο -Ο Σωκράτης Φάμελλος επικεφαλής της ΚΟ"

Καιρός αύριο: Πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Χαλάει ο καιρός αύριο Δευτέρα, 3 Ιουλίου με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικόι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση"

Σέρρες: Καταδίωξη και συλλήψεις για μη νόμιμη μεταφορά επτά αλλοδαπών

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών αντρών για μη νόμιμη μεταφορά άλλων αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες άνδρες εντοπίστηκαν χθες, τη στιγμή που είχε ακινητοποιηθεί το ένα από τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν και στη θέα των αστυνομικών, επιβιβάστηκαν και οι τρεις στο δεύτερο όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ωστόσο λίγο αργότερα το όχημα τους ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι νωρίτερα είχαν αποβιβάσει από όχημα που οδηγούσε ο ένας από τους συλληφθέντες και στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, συνολικά επτά αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι τέσσερις ανήλικοι, τους οποίους μετέφεραν με σκοπό τη μη νόμιμη προώθηση τους προς το εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες επέβαιναν στο δεύτερο όχημα, όπου ο οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και λειτουργούσαν ως «προπομπός», προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ελέγχους των διωκτικών αρχών, όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται μάλιστα, ότι τα προαναφερόμενα οχήματα τα οποία κατασχέθηκαν, για το ένα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την 28η Ιουνίου 2023 στο τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως και για το δεύτερο είχε δηλωθεί κλοπή την 30η Ιουνίου 2023 στο τμήμα Ασφάλειας Καμινίων – Ν. Φαλήρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: Καταδίωξη και συλλήψεις για μη νόμιμη μεταφορά επτά αλλοδαπών"

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Συγκρούσεις και μολότοφ ως αλληλεγγύη στους εξεγερμένους της Γαλλίας (βίντεο)

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στα Εξάρχεια ως έκφραση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στη Γαλλία.

Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, όπως φαίνεται σε βίντεο, πέταξαν βόμβες μολότοφ σε δρόμο των Εξαρχείων, ενώ τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν κυνηγητό στα στενά.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης τόσο στη Αθήνα στη Γαλλική Πρεσβεία όσο και στη Θεσσαλονίκη στο Γαλλικό Προξενείο.

Βίντεο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στα Εξάρχεια: Συγκρούσεις και μολότοφ ως αλληλεγγύη στους εξεγερμένους της Γαλλίας (βίντεο)"

Βόλος: Άλογο πνίγηκε από το σχοινί που ήταν δεμένο

Ένα ακραίο περιστατικό συνέβη στο Βόλο, με ένα άλογο να βρίσκεται πνιγμένο από στο σκοινί στο οποίο είχε δεθεί.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη, σήμερα το πρωί στην πόλη της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί ζωοκτονίας και περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δράστης χθες το βράδυ, έδεσε σε παραποτάμια περιοχή της πόλης του Βόλου, δυο άλογα ιδιοκτησίας του και το ένα εξ αυτών, πνίγηκε από το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες έφτασαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, στον οποίο βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 60.000€

Η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου γνωστοποιώντας την είδηση ανέφερε ότι: «Μας ειδοποίησαν από την αστυνομία ,κάποιος έδεσε 2 αλόγα στον Κραυσίδωνα περιοχή Τσαλαπάτα ,το ένα μπλέχτηκε στα σχοινιά και πνίγηκε ,το άλλο είναι σε σοκ, υπάρχει κάποιος να βοηθήσει που έχει εγκαταστάσεις για αλόγα να το φιλοξενήσει; παίρνουμε ιππικό αλλά δεν το σηκώνουν ,ζητάμε βοήθεια για το ζωάκι».

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Άλογο πνίγηκε από το σχοινί που ήταν δεμένο"

Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar με τον σερβιτόρο – κολυμβητή

Πρόστιμα «για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές», επέβαλε το λιμεναρχείο της Ρόδου στην επιχείρηση υγιειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αγ.Μαρίνα, όπου σε βίντεο στα sosial media φαίνεται σερβιτόρος να μπαίνει στη θάλασσα με τον δίσκο, προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες που βρίσκονται σε πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο λιμενικό σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση και του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη: «Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar με τον σερβιτόρο – κολυμβητή"

Τουρκία: Ενόχληση του Τύπου στην πρόταση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό – Για “προσβολή” κάνει λόγο η εφημερίδα Karar

«Πρόταση που ισοδυναμεί με προσβολή» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Karar αναφορικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

Η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές ώστε να αποτρέπουμε βάρκες να φεύγουν.

Η ΕΕ έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα για να στηρίξει την Τουρκία στο μεταναστευτικό και ενδεχομένως να ξοδέψει και άλλα». 

«Η Ευρώπη, που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για το προσφυγικό πρόβλημα που προκαλεί τραγωδίες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, περιμένει λύση από την Άγκυρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ζήτησε από την ΕΕ να δώσει περισσότερα κονδύλια στην Τουρκία για να αποτρέψει τις ροές προσφύγων. Η λογική “να πληρώσουμε για να κρατήσουν τους πρόσφυγες εκεί” ανοίγει νέα συζήτηση» σημειώνει η τουρκική εφημερίδα. 

«Ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συνεργασία με τις τουρκικές αρχές ήταν αποτελεσματική στην παρεμπόδιση των σκαφών με τους πρόσφυγες και είπε ότι “η ΕΕ, που έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει την Τουρκία, μπορεί να δώσει περισσότερα”. Σημείωσε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ» αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Τουρκία: Ενόχληση του Τύπου στην πρόταση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό – Για “προσβολή” κάνει λόγο η εφημερίδα Karar

Καταλήγει τέλος, σχολιάζοντας πώς «ενώ η Τουρκία επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση και φιλοξενεί εκατομμύρια αιτούντες άσυλο, η Δύση συνεχίζει την προσέγγισή της έναντι των αυξανόμενων προσφυγικών ροών στη λογική “απλώς μην έρθετε σε εμάς”. Σε αυτό το σημείο κυριαρχεί η λογική ότι η Τουρκία λειτουργεί ως «ουδέτερη ζώνη». Αυτές οι χώρες, ειδικά η ΕΕ, αναζητούν λύση στη λογική «να δώσουμε λεφτά για να μην έρθουν». Ωστόσο, στην παρούσα φάση είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να αντέξει αυτό το βάρος».

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Ενόχληση του Τύπου στην πρόταση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό – Για “προσβολή” κάνει λόγο η εφημερίδα Karar"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση της Ρωσίας με drones στο Κίεβο – Η πρώτη μετά από 12 ημέρες

Επίθεση με drones εξαπέλυσε η Ρωσία στο Κίεβο τα ξημερώματα της Κυριακής (2.7.2023), την πρώτη εδώ και 12 ημέρες, δήλωσε σήμερα αξιωματικός του στρατού της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι όλα καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

«Ακόμη μία επίθεση του εχθρού στο Κίεβο», επεσήμανε στο Telegram ο συνταγματάρχης Σέρχιι Πόπκο, που είναι και επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας και σημειώσει ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές» από τα drones της Ρωσίας.

Περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ήχησαν στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές στην ανατολική και κεντρική Ουκρανία οι σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορικές επιδρομές.

Μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν εκρήξεις που πιθανολογείται ότι υποδηλώνουν κατάρριψη στόχων από την αντιαεροπορική άμυνα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση της Ρωσίας με drones στο Κίεβο – Η πρώτη μετά από 12 ημέρες"

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN και της εκπομπής Τώρα Μαζί, κουκουλοφόροι προσέγγισαν το σημείο και ξεκίνησαν να εκτοξεύουν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, με τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας για την επίθεση, ενώ θα αξιοποιηθεί υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ"

Υπουργείο Υγείας: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση του ΕΣΥ – Προσωπικός γιατρός, προσλήψεις και ΕΚΑΒ στις προτεραιότητες

Ο προσωπικός γιατρός, τα δωρεάν προγράμματα προληπτικών εξετάσεων, οι προσλήψεις, το ΕΚΑΒ και η κάλυψη των αναγκών είναι μερικές από τις προτεραιότητες που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας για την επόμενη τετραετία, με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να χρησιμοποιεί τη φράση-κλειδί: «Επαναθεμελίωση του ΕΣΥ».

«Πολλά και κρίσιμα παραμένουν ανεπίλυτα και ταλαιπωρούν τη ζωή των πολιτών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υγείας. Γι’ αυτό και η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο προσωπικό στοίχημα και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στόχος να εξασφαλισθεί πραγματική ισότητα στην πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και τις κοινωνικές δομές. Ζητούμενο είναι η ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών είτε έχουν είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
 
Κλείνουν τα κενά με τον προσωπικό γιατρό και προχωρούν τα δωρεάν προγράμματα προληπτικών εξετάσεων

Η μεταρρύθμιση που ξεκίνησε στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τον προσωπικό γιατρό, παραμένει στις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας στην Αριστοτέλους. Στόχος να πεισθούν – ενδεχομένως και με επιπλέον κίνητρα -περισσότεροι γιατροί να μπουν στο πρόγραμμα, ώστε να καλύψουν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών ακόμη και στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας. Επίσης προτεραιότητα είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί για όλους τους ασθενείς.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, εκτιμά η πολιτική ηγεσία του υπ.Υγείας, με πολύ καινοτόμες πρωτοβουλίες στον τομέα της πρόληψης, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται πράξη, όπως ο προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού. Στόχος είναι να προχωρήσει γρήγορα το εθνικό πρόγραμμα πρόληψης της δημόσιας υγείας «Σπύρος Δοξιάδης» και οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις να αφορούν όλα τα σοβαρά νοσήματα και να φτάσουν σε όλους τους πολίτες με ηλεκτρονικά και γρήγορα ραντεβού, χωρίς κανένα κόστος. Τόσο στον τομέα της δημόσιας υγείας και της πρόληψης, όσο και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ο ρόλος της νέας αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη αναμένεται να είναι καθοριστικός.
 
Προτεραιότητα ο νέος υγειονομικός χάρτης, η εφαρμογή του οποίου πήγε πίσω με την πανδημία

Ο νέος υγειονομικός χάρτης σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προβλέπει αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ, νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, έτσι ώστε να επιτευχθούν αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες. Τώρα θα πρέπει να υλοποιηθεί από τον νέο υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει να ισορροπήσει τις όποιες αντιδράσεις ενδέχεται να προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους, η εφαρμογή του. Ο υγειονομικός χάρτης θα συνδυαστεί με σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δίνοντας προτεραιότητα στα κέντρα υγείας και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αναβάθμιση 80 νοσοκομείων της χώρας και 156 κέντρων υγείας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ζητούμενο να εκσυγχρονιστούν τεχνολογικά και να αναβαθμιστούν κτιριακά, οι δημόσιες δομές υγείας.

Η αναγκαιότητα των προσλήψεων και η νέα διαχείριση των νοσοκομείων

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνωρίζει πως το μεγάλο αγκάθι στο σύστημα, παραμένει η έλλειψη προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών. Μαζί με την αναδιάταξη των δομών διακυβέρνησης, προγραμματίζονται 10.000 προσλήψεις προσωπικού, κυρίως νοσηλευτών. Παράλληλα αλλάζει το μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων, αλλά απ ότι φαίνεται και ο τρόπος επιλογής των διοικητών τους.

Στόχος να υπάρξει εξοικονόμηση και εξορθολογισμός των δαπανών για την υγεία αλλά και να λυθούν άμεσα ζητήματα καθημερινότητας, καθώς έχει διαπιστωθεί πως εξακολουθούν να σημειώνονται καθυστερήσεις και αναμονές στις εγχειρήσεις, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τα εξωτερικά ιατρεία. Η επιτυχημένη – κατά γενική ομολογία – διαχείριση του δύσκολου έργου του εμβολιασμού, ακολουθεί τον νέο υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους που καλείται τώρα να διαχειριστεί μεταξύ των άλλων την αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και όχι μόνο, μιας και από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να αναλαμβάνει τη διαχείριση των νοσοκομείων , από το επιχειρησιακό τμήμα τους έως αυτό του ελέγχου των προμηθειών και της παρακολούθησης της «καθημερινότητας».

Επείγουσα προτεραιότητα η βελτίωση του ΕΚΑΒ και η υγειονομική κάλυψη των τουριστικών περιοχών

Η βελτίωση στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά, ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγεία, η θωράκιση της χώρας στο διεθνές φαινόμενο των ελλείψεων στα φάρμακα, αλλά και η κάλυψη των τουριστικών περιοχών με γιατρούς και νοσηλευτές είναι τα ζητήματα τα οποία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει στην ατζέντα της και άρχισε να ασχολείται με το που ανέλαβε το νέο χαρτοφυλάκιο. Από αυτά, η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, η κάλυψη των κενών θέσεων στα πληρώματα των ασθενοφόρων και η μείωση των χρόνων που φτάνουν τα ασθενοφόρα μετά από τις τηλεφωνικές κλήσεις, είναι επείγουσες προτεραιότητες. Παρά τους επιπλέον 524 διασώστες, φαίνεται ότι χρειάζονται περισσότεροι, ώστε να μπαίνουν παραπάνω βάρδιες.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, ώστε να γίνουν ευκολότερες, ασφαλέστερες και ταχύτερες οι διακομιδές ασθενών με προσθήκη νέων σύγχρονων εναέριων μέσων. Γίνεται ήδη λόγος για 6 βάσεις αεροδιακομιδών για να καλυφθούν τα κενά στα νησιά κατά τους θερινούς μήνες.

Προτεραιότητα και η μεταρρύθμιση στους τομείς της ψυχικής υγείας και των εθισμών

Η σύσταση και πλήρης λειτουργία 56 Μονάδων Ψυχικής Υγείας, είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της ψυχικής υγείας όπου καθημερινά οι απαιτήσεις αυξάνονται. Ένα άλλο ζητούμενο είναι ο εναρμονισμός με τις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές και πρακτικές στην ψυχική υγεία αλλά και η ενσωμάτωση στις σύγχρονες θεραπευτικές και επιστημονικές μεθόδους στην ψυχική Υγεία. Το έργο αυτό έχει αναλάβει ο νέος υφυπουργός, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Υγείας: Μεγάλο στοίχημα η αναμόρφωση του ΕΣΥ – Προσωπικός γιατρός, προσλήψεις και ΕΚΑΒ στις προτεραιότητες"

Οπλοστάσιο με πολυβόλο βρέθηκε σε σπίτι στα Χανιά

Στο μικροσκόπιο των ειδικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο σπίτι ενός Έλληνα στα Χανιά, κατά την αιφνιδιαστική έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας μετά από πληροφορίες, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό οπλοπολυβόλο με γεμιστήρα, ένα πολεμικό τυφέκιο με γεμιστήρα, τρία πιστόλια με πέντε γεμιστήρες, ένα επαναληπτικό τυφέκιο με διόπτρα, μια κυνηγετική καραμπίνα και 188 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

astyno12

Ο κάτοχός τους συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ διενεργείται προανάκριση για τυχόν εμπλοκή του σε ένοπλες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Για το λόγο αυτό, τα πολεμικά όπλα, το τυφέκιο και τα πιστόλια εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οπλοστάσιο με πολυβόλο βρέθηκε σε σπίτι στα Χανιά"

Για «μεμονωμένο περιστατικό» κάνει λόγο ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο – «27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία»

Για επιλογή του εργαζόμενου να μπει μέσα στη θάλασσα για να σερβίρει έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, που τις τελευταίες ώρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των εικόνων που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και προκάλεσαν διπλή κυβερνητική παρέμβαση, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «μεμονωμένο».

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είπε αρχικά στο OPEN και συνέχισε:

«Ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Γεωργιάδης: Θέλω να έχουμε τουρισμό με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN λέει πως «αμέσως ζήτησα άμεσο έλεγχο από επιθεώρηση. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη συγκληθεί σύσκεψη στο υπουργείο. «Άλλωστε ετοιμάζουμε νομοσχέδιο άμεσα και θέλω να δω πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως είχε την αίτια του ίδιου του εργαζόμενου».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θέλω να έχουμε τουρισμό, όλα υπό τον όρο του πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε στο τέλος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Για «μεμονωμένο περιστατικό» κάνει λόγο ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο – «27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία»"

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Έρχεται νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους

Ετοιμάζουμε νομοσχέδιο, το οποίο θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα, στον ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά. 

Τώρα ο εργαζόμενος συνταξιούχος χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του, αυτό δεν είναι δίκαιο, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται.

Η κράτηση θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε πως το μέτρο θα γίνει όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, καθώς αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου ουσιαστικά ευνοεί τη μαύρη εργασία.

Αρχίζει η εκταμίευση δανείων για σπίτια νέων

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για το πρόγραμμα για φτηνή στέγη λέγοντας ότι «επιταχύναμε τις διαδικασίες, τα χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς».

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και πως η στεγαστική πολιτική για νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

«Έχουμε μπει πολύ γερά, δουλεύουμε κανονικά από την πρώτη μέρα» είπε.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, ο οποίος σέρβιρε τα τραπέζια σχεδόν κολυμπώντας, είπε ότι η παρέμβαση ήταν άμεση, ωστόσο η παράβαση δεν βεβαιώνεται εύκολα καθώς ο εργαζόμενος υποστήριξε την πρακτική της επιχείρησης, επειδή του έδινε μεγαλύτερο πουρμπυάρ.

Όμως, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, αυτό δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας. 

«Δεν θα έχω καμία ανοχή σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η εντολή στην επιθεώρηση εργασίας είναι να είναι παντού και να ελέγχει τα πάντα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα έχουμε κι άλλες εκπλήξεις στο πρώτο μας νομοσχέδιο, θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά, θέλουμε πολιτική φιλική στις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα είναι για εμάς ιερό ευαγγέλιο τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

«Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «η οικονομία θα πάει καλά, άρα θα έχουμε και τις αυξήσεις που πρέπει να έχουμε στις συντάξεις».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση, και εκτίμησε πως ο χώρος της κεντροαριστεράς θα βρει τον βηματισμό της.

Για τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Εργασίας είπε πως ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή, είναι μεγάλη η τιμή του που ασχολείται με αυτό το χαρτοφυλάκιο και νιώθει πολύ ευτυχής, αλλά και πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης. «Δεν υπάρχει μέρα που να μην πηγαίνω στο υπουργέιο για να ενημερωθώ» είπε.

Τέλος, είπε ότι η ανεργία πρέπει να πέσει κάτω από το 10%, διαφορετικά δεν μπορούμε να ξεπαγώσουμε τις τριετίες.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Έρχεται νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news