facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Βόμβα Κακλαμανάκη: Απειλήθηκε δύο φορές η ζωή μου - Bία και ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη  προχώρησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Νίκος Κακλαμανάκης μιλώντας στο βράδυ της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Ηταν διαχρονικά γνωστό ότι στους κόλπους της ομοσπονδίας, υπήρχε κατάχρηση εξουσίας, άσκηση βίας και καταστρατήγηση των νομίμων δικαιωμάτων», επεσήμανε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Όσα λέει έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων της χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου αναφορικά με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 1998.  «Υπάρχει μεγάλη ομερτά μέσα στην ομοσπονδία», τόνισε και πρόσθεσε «δυστυχώς για μένα δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενα από αυτή την ομοσπονδία. Τα πάντα έχω δει».

Μάλιστα από την καταγγελία του Νίκου Κακλαμανάκη για σκάνδαλα στο χώρο της ιστιοπλοΐας ξεκίνησε η έρευνα του εισαγγελέα Σιμιτζόγλου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι έχει καταθέσει 130 σελίδες, για όλα αυτά για τα οποία έχει μιλήσει στη Βουλή για αυτό άλλωστε υπάρχει και εισαγγελική έρευνα.

«Τα στοιχεία που έχουμε είναι επαρκέστατα σε ό, τι αφορά την κατάχρηση εξουσίας διαχρονικά από την ομοσπονδία», είπε και ανέφερε πως είχε κάνει ήδη την κατάθεση του στη Βουλή, πριν η Σοφία Μπεκατώρου του εκμυστηρευτεί την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. «Με θλίβει απεριόριστα βέβαια αυτό που έχει βιώσει η συναθλήτρια μου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος πως βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να γίνει νικήτρια και εκτός θαλάσσης με το θάρρος και την αλήθεια της.

Ακόμη ο Νίκος Κακλαμανάκης έκανε λόγο για φαινόμενα συναισθηματικής και ψυχικής κακοποίησης εντός της Ομοσπονδίας. «Προσωπικά 33 χρόνια τα βιώνω αυτά. Ψυχικά και συναισθηματικά να με κακοποιούν ανά πάσα στιγμή», επεσήμανε και αποκάλυψε παράλληλα ότι έχει απειληθεί ακόμη και την ζωή του δύο φορές, από το περιβάλλον της ομοσπονδίας το 1999 και το 2018.

«Είδα πράγματα που δεν έπρεπε, τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα», είπε τονίζοντας πως η παθογένεια εντός του κόλπου της ομοσπονδίας δεν περιορίζεται στη σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου. «Δεν έχουμε δει δυστυχώς ακόμα τίποτα» ανέφερε γνωστοποιώντας πως φιλμ με στοιχεία και μαρτυρίες αθλητών για τα φαινόμενα παθογένειας θα δημοσιοποιηθούν άμεσα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόμβα Κακλαμανάκη: Απειλήθηκε δύο φορές η ζωή μου - Bία και ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας"

Καιρός: Καταφτάνει το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος» – Πού θα χιονίσει στην Αττική

Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του meteo, Σταύρο Ντάφη. Δείτε χάρτες με τα επικαιροποιημένα στοιχεία βροχόπτωσης και χιονόπτωσης.

Άστατος θα είναι ο καιρός το επόμενο 48ωρο, καθώς η κακοκαιρία «Λέανδρος» αρχίζει να περνά στην τρίτη της φάση, από τα δυτικά της χώρας και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του meteo.gr, αυτή η τρίτη φάση θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της, τις πυκνές -κατά τόπους- χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.
Ακόμα, την εμφάνισή τους θα κάνουν ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Μάλιστα, ιδιαίτερα στη Δυτική Κρήτη υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.
Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε όλη τη χώρα, ενώ  οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Mέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και στη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Πού θα χιονίσει 

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα χιόνια αναμένονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας (και των Β. Σποράδων), της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου αλλά και στα ημιορεινά της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Κρήτη οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι πυκνές κατά διαστήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν μικρότερη ένταση.

Χιόνια και στην Αττική

Στην Αττική πιο συγκεκριμένα, παροδική χιονόπτωση ενδέχεται να σημειωθεί ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου Αττικής. «Υπάρχει πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αν και μέσα στο λεκανοπέδιο δεν αναμένουμε χιονόστρωση, στις παραθαλάσσιες περιοχές το χιόνι θα εναλλάσσεται με χιονόνερο» δήλωσε στο newsit ο μετεωρολόγος του meteo.gr, Σταύρος Ντάφης.

Οι χιονοπτώσεις θα έχουν πιο έντονο χαρακτήρα στη Δυτική και Βόρεια Αττική όπου τα ορεινά και ημιορεινά χωριά της Αττικής θα δεχθούν και πάλι σημαντική ποσότητα φρέσκου χιονιού.

 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Ιανουαρίου αναμένεται παύση των φαινομένων, αλλά θα επικρατήσει ισχυρός παγετός, με σταδιακή αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Καταφτάνει το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος» – Πού θα χιονίσει στην Αττική"

Σ. Μισέλ: «Απαράδεκτη» η σύλληψη Ναβάλνι

Η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι κατά την άφιξή του στην Μόσχα είναι «απαράδεκτη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ζητώντας την «άμεση απελευθέρωσή του» από την Μόσχα.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, βασική προσωπικότητα της ρωσικής αντιπολίτευσης, συνελήφθη κατά την άφιξή του στην Μόσχα από την Γερμανία, όπου νοσηλεύθηκε έπειτα από επίθεση εναντίον του με νευροτοξικό παράγοντα, η οποία αποδόθηκε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Υπ΄αριθμόν 1 επικριτής και αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ακούραστος διώκτης της διαφθοράς των ρωσικών ελίτ, ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να αψηφά το Κρεμλίνο, αφού επέζησε της δηλητηρίασης με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok και ανέρρωσε σε γερμανικό νοσοκομείο, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ρωσία, παρά την απειλή νέας φυλάκισής του και παρά τους φόβους για την ασφάλειά του.

Ο 44χρονος πρώην δικηγόρος είχε μεταφερθεί τον Αύγουστο ημιθανής στο Βερολίνο προερχόμενος από το Ομσκ της Σιβηρίας.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες σε κώμα, τρία ευρωπαϊκά εργαστήρια αποφάνθηκαν με απόλυτη βεβαιότητα: ο Αλεξέι Ναβάλνι προσεβλήθη από έναν παράγοντα τύπου Novitchok, μίας νευροτοξικής ουσίας η οποία είχε παρασκευασθεί από τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες για στρατιωτικούς σκοπούς.

Μόλις συνήλθε, ο Ναβάλνι πέρασε στην αντεπίθεση: μετά το συμπέρασμα κοινής δημοσιογραφικής έρευνας μέσων ενημέρωσης ότι η επίθεση εναντίον του ήταν έργο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB), έδωσε στην δημοσιότητα τηλεφωνική συνομιλία στην οποία δηλώνει ότι παγίδευσε έναν από τους ρώσους πράκτορες που τον παρακολουθούσαν εδώ και χρόνια. Εκείνος, θεωρώντας ότι μιλάει με ανώτερό του, ομολογεί ολόκληρη την υπόθεση της επίθεσης κατά του Ναβάλνι,

Ο ίδιος ο Ναβάλνι λέει ότι όλα ενορχηστρώθηκαν κατόπιν απευθείας εντολής του Βλαντίμιρ Πούτιν, του ορκισμένου εχθρού του, που δεν προφέρει ούτε το όνομά του και αρνείται τις κατηγορίες.

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σ. Μισέλ: «Απαράδεκτη» η σύλληψη Ναβάλνι"

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Τα κλειστά σχολεία σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα – Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα

Όλη η χώρα βρίσκεται στον κλοιό της κακοκαιρίας «Λέανδρος» και πολλά σχολεία τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα μείνουν κλειστά, ωστόσο τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των οικείων δήμων, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε για αύριο το κλείσιμο νηπιαγωγείων και δημοτικών σε ορισμένους δήμους που επικρατεί ισχυρός παγετός.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά: Όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία στους δήμους Ωρωπού και Διονύσου.

Επίσης, στον δήμο Αχαρνών, τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρυπόμπης, Θρακομακεδόνων και στο Ολυμπιακό Χωριό. Επιπλέον, το 24ο Δημοτικό και το 35ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα.

Επιπροσθέτως, στον δήμο Μαραθώνα, στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού και στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα επαναξιολογήσει αύριο το πρωί την κατάσταση κι εφόσον απαιτείται, ενδέχεται να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων και σε άλλες περιοχές

Επίσης, η περιφέρεια για λόγους ασφαλείας έναντι της κακοκαιρίας, συστήνει στους πολίτες, σε περιοχές όπου υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις συστάσεις των τοπικών αρχών.

Κλειστά σχολεία σε Χίο και Λέσβο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Χίου καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Γυμνάσιο Χίου, λόγω της κακοκαιρίας, ανακοινώθηκε με απόφαση του δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Επίσης, αυξήθηκαν τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου που με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Μανταμάδου, της Στύψης, της Κάπης, της Κλειούς, του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου, της Βατούσας, της Φίλιας, της Συκαμιάς και των Χιδήρων.

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ορεινές περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του παγετού και των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Ωραιοκάστρου, στον δήμο Λαγκαδά και στην κοινότητα Χορτιάτη του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτης.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους Δήμους Βέροιας και Κιλκίς.

Στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη λόγω ολικού παγετού κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγιάς. Στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Πολυγύρου κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, ενώ οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9.00.

Στην Πέλλα δεν θα λειτουργήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Φωτεινής, το Νηπιαγωγείο Αγίας Φωτεινής, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Νηπιαγωγείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο ‘Αρνισσας, το Νηπιαγωγείο ‘Αρνισσας, το Δημοτικό Σχολείο Ζέρβης, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Γραμματικού, το Δημοτικό Σχολείο Παναγίτσας, το Νηπιαγωγείο Παναγίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Περαίας, το Νηπιαγωγείο Περαίας.

Στις δημοτικές ενότητες Αρέθουσα, Εγνατίας και Απολλωνίας του δήμου Βόλβης, αύριο δεν θα λειτουργήσουν λόγω ψύχους και παγετού τα δημοτικά και νηπιαγωγεία Αρέθουσας, Προφήτη, Νέας Απολλωνίας και το νηπιαγωγείο Στίβου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Δίου-Ολύμπου στην Πιερία, η προσέλευση των μαθητών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στις 09:30.

Για δύο μέρες κλειστά στα Καλάβρυτα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη, τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «θα διακοπούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού Καλαβρύτων, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών, δηλαδή πυκνή χιονόπτωση και ολικός παγετός, που επικρατούν στην Περιφέρεια του δήμου και οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες».

Κατεβάζουν ρολά και στη Δυτική Μακεδονία

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα κλειστά σχολεία 

Είτε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού είτε λόγω κακοκαιρίας, ορισμένα σχολεία, τμήματα ή ορισμένες τάξεις νηπιαγωγείων και δημοτικών ανά την επικράτεια ανακοινώνουν τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όπως ίσχυε και την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία είχαν ανοίξει τα σχολεία εν μέσω πανδημίας, έτσι και τώρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα σταματούν να πηγαίνουν στο σχολείο, είτε λόγω κάποιου κρούσματος είτε λόγω κακοκαιρίας, θα συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Τα κλειστά σχολεία σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα – Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα"

Κορωνοϊός: Στα 237 τα νέα κρούσματα - 28 νέοι θανάτοι από Covid-19

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 237 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148607, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5739 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45466 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

18 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
18 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
15 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
10 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
12 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
9 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών
31 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
1 κρούσμα στην Π.Ε 'Αρτας
2 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας 2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
1 κρούσμα στην Π. Ε Γρεβενών
5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε Θάσου
1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
7 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας 12 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης 12 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς
4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας 2 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου 1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης
2 κρούσματα στην Π.Ε Σποράδων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
2 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
1 κρούσμα στην Π.Ε Χίου

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 226 (70.6%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1030 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Επίσης, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5469 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3225 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.962.952 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 835.586 δείγματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 237 τα νέα κρούσματα - 28 νέοι θανάτοι από Covid-19"

Κύπρος: Τρεις θάνατοι και 157 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Τρεις θανάτους και 157 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από COVID-19 στην Κύπρο ανέρχεται στους 170, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε 28.968.

Νοσηλεύονται 208 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 56 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 7.056 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Τρεις θάνατοι και 157 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο"

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γνωστοποίησε την απόφαση του να διακόψει τη δωρεά προς την Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας, σημειώνοντας πως δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των δωρεοδόχων του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.

Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.

Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».

 gazzetta
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου"

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία μας σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τις δηλώσεις του σχετικά με το Ισλάμ δίνει η αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία μας σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες» επισημαίνει το γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Με όλα όσα είπε για το Ισλάμ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξής του για την προσφορά της Εκκλησίας μας στην Επανάσταση του 1821, δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μία δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την Οικουμένη».

Συνεχίζει δε η ανακοίνωση: «Σε αυτά ακριβώς τα πρόσωπα αναφερόταν ο Αρχιεπίσκοπος, πρόσωπα που εργαλειοποιούν το Ισλάμ και το μετατρέπουν σε φονικό όπλο κατά όλων όσων έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς, «απίστων», αλλά ακόμη και πιστών».

Τέλος, όπως τονίζεται: «τόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, όσο και όλοι οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες και αντιμετωπίζουν όλους τους πιστούς τους με την χριστιανική αγάπη και αλληλεγγύη, που δεν γνωρίζει διακρίσεις, μέσα από όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερα στον κοινωνικό και στον φιλανθρωπικό τομέα.

Περαιτέρω, το παράδειγμα της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης και συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη μας επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο του λόγου το αληθές».

Ιερώνυμος: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα

Υπενθυμίζεται πως την άποψη πως το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου, εξέφρασε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος μιλώντας στην εκπομπή «και εγένετο Ελλάς» του OPEN.

Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής εκκλησίας «είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ». Στην συνέχεια αναφερόμενος στον Μωάμεθ Πορθητή, είπε πως είχε συμβούλους Έλληνες, ενώ έπρεπε να ενώσει όλη τη χριστιανική κοινότητα και να την αναθέσει στον Πατριάρχη, κι έτσι επελέγη ο Γεννάδιος Σχολάριος.
 


Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία μας σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες"

Επιδείνωση του καιρού- Προειδοποίηση Πολιτικής Προστασίας για την τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα, σύμφωνα με το τελευταίο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). 

Η νέα φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» ξεκινάει από σήμερα το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τον ισχυρό παγετό. 

Πιο αναλυτικά, από σήμερα το βράδυ Κυριακή (17-01-2021) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά έως αύριο Δευτέρα (18-01-2021) τη νότια κυρίως χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις χιονοπτώσεις
α. Στα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλονιά και νοτιότερα και τη δυτική Πελοπόννησο και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα) τη Δευτέρα μέχρι τις απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες.

β. Στη Χαλκιδική, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές, από σήμερα Κυριακή μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, κατά διαστήματα πυκνές κυρίως στη Χαλκιδική.

γ. Στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), τις Σποράδες και σε πεδινές περιοχές, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

δ. Από το μεσημέρι στα ορεινά των Δωδεκανήσων.

 2. Τις σχυρές βροχές και καταιγίδες
α. Στα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλονιά και νοτιότερα και τις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου από τη νύχτα της Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

β. Στην περιοχή των Κυθήρων και της νότιας Πελοποννήσου από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.

γ. Στις Κυκλάδες (κυρίως δυτικές και νότιες) και κυρίως στην Κρήτη από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας.

δ. Στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (Κάσο, Κάρπαθο) και πιθανώς την περιοχή του Καστελλόριζου, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

3. Τους  θυελλώδεις ανέμους
Ανεμοι ανατολικών διευθύνσεων εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ, θα επικρατήσουν στα νότια πελάγη τη Δευτέρα.

4. Τον ισχυρό παγετό
Ο παγετός θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη (19-01-2021) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα είναι κατά τόπους ολικός.

Με αφορμή τη νέα επιδείνωση του καιρού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τα καιρικά φαινόμενα συνιστώντας στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιδείνωση του καιρού- Προειδοποίηση Πολιτικής Προστασίας για την τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος»"

Αλέξης Κούγιας: «Νομική βαρβαρότητα» η διαπόμπευση του παράγοντα που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου

«Εγκληματικές προσωπικότητες» όσοι προπονητές «βιάζουν την ψυχή αγοριών και κοριτσιών.. και βεβηλώνουν το σώμα τους» όμως «επικίνδυνο για την κοινωνία και για την Δημοκρατία να προδικάζεται και να διαπομπεύεται ένα συμπολίτης μας χωρίς να έχει αποδειχθεί ακόμη το παραμικρό» αναφέρει σε προσωπική ανακοίνωση του με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωση του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με την οποία εκφράζει την εκτίμηση και τον σεβασμό του στην Ολυμπιονίκη, χαρακτηρίζει «νομική βαρβαρότητα» όσα ακολούθησαν της δημοσιοποίησης του καταγγελλόμενου ως θύτη στην υπόθεση της κ. Μπεκατώρου, κάνοντας λόγο για «διαπόμπευση του» από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ καταφέρεται κατά των αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης και των δικαστών που δεν εξέφρασαν την αντίθεση τους σε αυτήν την διαδικασία, με την δημοσιοποίηση του ονόματος και φωτογραφιών του καταγγελλόμενου παράγοντα.

Στην ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρεται:

«Χειρότερες εγκληματικές προσωπικότητες από τους (ομοφυλόφιλους ή μη) παιδεραστές προπονητές και προπονήτριες, αλλά και τους δήθεν “φυσιολογικούς” άνδρες προπονητές που εκμεταλλευόμενοι την αγνότητα της ψυχής των αγοριών και κοριτσιών που τα εμπιστεύονται οι γονείς τους σε αυτούς, βιάζουν έστω και για μία φορά την αγνή ψυχή τους και βεβηλώνουν το σώμα τους, διαστρεβλώνοντας για όλη τους τη ζωή την προσωπικότητά τους, δεν υπάρχουν. Η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική και ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει πολύ σκληρές ποινές.

Όμως το ίδιο επικίνδυνο για την κοινωνία μας και για τη Δημοκρατία είναι, χωρίς να έχει αποδειχθεί ακόμη το παραμικρό, ένας συμπολίτης -συνάνθρωπός μας, ο οποίος μέχρι σήμερα εξελέγετο επί δεκαετίες από γονείς χιλιάδων παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, μελών αθλητικών σωματείων, και από συναδέλφους του, επίλεκτα μέλη της αθλητικής κοινότητας και ιδιαίτερα του χώρου της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, ως αντιπρόεδρος, το σημαντικότερο πρόσωπο μετά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, και ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σύζυγος, πατέρας και παππούς, δηλαδή κατά την κρίση όλων αυτών ιδιαίτερα αξιοσέβαστο πρόσωπο, να προκαταδικάζεται, να διαπομπεύεται με τα στοιχεία της ταυτότητάς του και με τη φωτογραφία του από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημερώσεως, χωρίς ούτε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ενώσεως Εισαγγελέων να έχει διατυπώσει έστω σε μία ανακοίνωσή του την αντίθεσή του σε αυτή τη νομική βαρβαρότητα που καταργεί την ίδια τη Δημοκρατία, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το τεκμήριο αθωότητος και τις συνθήκες μιας Δίκαιης Δίκης.

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να κάνω αυτή την τοποθέτηση και να στενοχωρήσω αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο για την εκμετάλλευση μιας τραγωδίας και κάνουν διαγωνισμό συμπαραστάσεως και ηθικής στην άξια Ολυμπιονίκη μας, αλλά θα ήθελα να βάλουν τους εαυτούς τους στην τραγική θέση αυτού του συμπολίτη - συνανθρώπου μας, της οικογένειάς του και του κοινωνικού του περιβάλλοντος που μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν υπερήφανοι γι' αυτόν και αμέσως μετά, χωρίς καμία επεξεργασία και χωρίς αντικειμενική κρίση, μόνο και μόνο γιατί “πουλάει” και μας βολεύει να απενοχοποιηθούμε ως κοινωνία, “είναι ένα κάθαρμα” της κοινωνίας, το οποίο πρέπει να θυσιαστεί, για να απενοχοποιηθούμε εμείς οι υπόλοιποι.

Αυτά ένιωσα την ανάγκη να δηλώσω δημοσίως ως δικηγόρος που σε λίγα χρόνια συμπληρώνω μισό αιώνα δικηγορίας και που όλα αυτά τα χρόνια έχω δει μέσα στα Δικαστήρια από κανονικούς αντικειμενικούς δικαστές και όχι από λαϊκούς δικαστές να αθωώνονται συνάνθρωποί μας, αφού προηγουμένως έχουν διαπομπευθεί από τέτοιες καταγγελίες και έχουν καταστραφεί οικογενειακά, κοινωνικά και επαγγελματικά, και όταν αθωώνονται, η αθωότητά τους δυστυχώς δεν έχει καμία αξία.

Με εκτίμηση και σεβασμό, πρώτα από όλους στην κα Σοφία Μπεκατώρου,

Αλέξιος Χ. Κούγιας, πατέρας δύο παιδιών που από ηλικίας 5 ετών είναι στα χέρια προπονητών και παραγόντων του αθλητισμού».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλέξης Κούγιας: «Νομική βαρβαρότητα» η διαπόμπευση του παράγοντα που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου"

Κέρκυρα: Διαμαρτυρία από ψαράδες και κυνηγούς – «Συμβαίνουν πράγματα αδιανόητα με τα μέτρα για τον κορονοϊό»

Σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του λιμανιού προχώρησαν σήμερα το πρωί ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγοί του νησιού, που ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, λόγω της πανδημίας.

Λίγο μετά τις 12.00 συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι περισσότεροι από 300 ψαράδες και κυνηγοί, καθώς και ενισχυμένη δύναμη της αστυνομίας, προκειμένου να αποτρέψει τον συνωστισμό.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτιμος πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Τρικαλιώτης, «είναι αδιανόητο αύριο να ανοίγουν τα καταστήματα λιανεμπορίου αλιείας και κυνηγιού και αντιστοίχως οι ψαράδες και κυνηγοί να βρίσκονται υπό περιορισμό».

Oι ψαράδες και κυνηγοί ζητούν άμεσα «να αρθεί η απαγόρευση και το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα να επιτρέπεται, όπως πριν από τρεις εβδομάδες, εντός της περιφερειακής ενότητας» κατέληξε ο κ. Τρικαλιώτης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Διαμαρτυρία από ψαράδες και κυνηγούς – «Συμβαίνουν πράγματα αδιανόητα με τα μέτρα για τον κορονοϊό»"

Παράταση στην αεροπορική οδηγία: Έως 25 Ιανουαρίου θα γίνονται μόνο οι ουσιώδεις πτήσεις εσωτερικού

Έως την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, θα επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις για πτήσεις εσωτερικού (Essential Travel), σύμφωνα με νέα αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ).

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία, ανακοινώνει την παράταση, έως την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, της οδηγίας που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από τη notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

  • Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, (Hellenic national healthcare system flights).
  • Κρατικές πτήσεις, (state flights).
  • Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, (sanitary flights).
  • Οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, (humanitarian flights).
  • Πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, (emergency flights).
  • Οι στρατιωτικές πτήσεις, (military flights).
  • Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, (cargo flights).
  • Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών, (fire fighting flights).
  • Οι πτήσεις της Frontex, (frontex flights).
  • Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών, (technical landing where passengers do not disembark).
  • Οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του, (ferry flights).

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Παράταση στην αεροπορική οδηγία: Έως 25 Ιανουαρίου θα γίνονται μόνο οι ουσιώδεις πτήσεις εσωτερικού"

Κορωνοϊός: «Μας δάγκωσαν νυχτερίδες - Ήταν σαν τρύπημα από βελόνα» είπαν ερευνητές από την Ουχάν

Στην παραδοχή πως δέχτηκαν δαγκώματα, τη στιγμή που συνέλεγαν δείγματα σε σπήλαιο, το οποίο φιλοξενεί νυχτερίδες μολυσμένες με κορωνοϊούς, προχώρησαν επιστήμονες από το εργαστήριο της Ουχάν, δίνοντας συνέχεια κι αυξάνοντας τα ερωτήματα που προέκυψαν, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του Μάικ Πομπέο.

Ένας εκ των ερευνητών που συμμετείχε στη διαδικασία, είπε ότι τα δόντια των ζώων πέρασαν από τα λαστιχένια γάντια του «σαν βελόνα», με την ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που έχει ήδη φτάσει στην πόλη από την οποία ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο η διασπορά της Covid-19, να καλείται να ερευνήσει σε βάθος τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Το προσωπικό που εργάζεται στην μυστική εγκατάσταση της Ουχάν, φάνηκε, επίσης, να χειρίζεται νυχτερίδες χωρίς γάντια και εργάζονταν πάνω σε «ζωντανούς ιούς» χωρίς μάσκες, προφανώς παραβιάζοντας τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με βίντεο που κατέγραψε ένα κινεζικό τηλεοπτικό συνεργείο και μεταδόθηκε το 2017.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: «Μας δάγκωσαν νυχτερίδες - Ήταν σαν τρύπημα από βελόνα» είπαν ερευνητές από την Ουχάν"

Ήρθαν και στην Ελλάδα τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου

Νέα δυνατότητα διάγνωσης της Covid 19 με την πραγματοποίηση εκτεταμένων διαγνωστικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας δίνουν rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου που διατίθενται και στην Ελλάδα.

Τα νέα τεστ γίνονται με τη λήψη σάλιου και όχι με τη λήψη δειγμάτων από το φάρυγγα και τη μύτη είναι πιο οικονομικά, απλούστερα στην εκτέλεση, λιγότερο ενοχλητικά, με μικρότερο κίνδυνο επιμόλυνσης και ο χρόνος εκτέλεσης είναι σαφώς πιο γρήγορος, δηλαδή δίνουν άμεσα αποτελέσματα και ίσως αποδειχθούν η πιο δραστική άμεση λύση για μείωση της διάδοσης του COVID 19, πολλαπλασιάζοντας την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και περιορίζοντας άμεσα τα θετικά κρούσματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με δείγμα σάλιου, δίνει αποτέλεσμα μέσα σε 15 λεπτά, με ευαισθησία 95%, δίνοντας νέα προοπτική στην έγκαιρη διάγνωση του Covid 19 και την ευκαιρία για εκτενή διενέργεια τεστ. Η ευκολία και αμεσότητα με το δείγμα σάλιου, αναμένεται να πολλαπλασιάσει την δυνατότητα διάγνωσης, ενώ το συγκεκριμένο τεστ είναι ιδανικό και για παιδιά.

Πώς γίνεται το τεστ αντιγόνου με δείγμα σάλιου

Ο εξεταζόμενος εισάγει σάλιο σε δοκιμαστικό σωλήνα στον οποίο προστίθεται το ειδικό διάλυμα / αντιδραστήριο αναμειγνύοντας το. Στην συνέχεια λαμβάνονται τρεις σταγόνες από το μίγμα και τοποθετούνται στην ειδική κασετίνα διάγνωσης, αναμένοντας το αποτέλεσμα εντός 15 λεπτών.

Μοριακά test και test ταχείας διάγνωσης

Στο ξεκίνημα της πανδημίας το μόνο αποδεκτό τεστ από τον ΠΟΥ ήταν το μοριακό PCR, που παραμένει να είναι ο χρυσός κανόνας για επιβεβαίωση των κρουσμάτων, ενώ πρόσφατα, όταν πιά δεν ήταν εφικτός ο έλεγχος της διάδοσης, έγινε αποδεκτό το τεστ διάγνωσης του αντιγόνου του COVID 19 το οποίο διαθέτει υψηλή αξιοπιστία, με την χρήση μέχρι σήμερα δειγματοληψίας ρινοφαρυγγικού δείγματος από εξειδικευμένο προσωπικό.

Το νέο τεστ αντιγόνου με δείγμα σάλιου δίνει την δυνατότητα εύκολης, πολλαπλής και γρήγορης διενέργειας τεστ για έγκαιρη απομόνωση των θετικών κρουσμάτων και καλύτερο έλεγχο της πανδημία, συμβάλλοντας στην σταδιακή επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και στην κοινωνία.

Κλειδί στην αντιμετώπιση της πανδημίας η έγκαιρη διάγνωση και ιχνηλάτηση

Σύμφωνα με μελέτες, αν όλος ο κόσμος έκανε κατά μέσο όρο 2 τεστ τον μήνα θα μπορούσε να περιοριστεί η μεταδοτικότητα μέχρι και 70% με 80% σε μόλις ένα μήνα. Ο ερευνητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Στέφεν Κίσλερ ανέφερε ότι αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι εάν ένας ασθενής είναι μεταδοτικός, για να τον απομονώσουμε έγκαιρα και να μειώσουμε την μετάδοση στην κοινότητα και το τεστ αντιγόνων είναι το πιο ισχυρό και γρήγορο εργαλείο για να το αποδείξουμε.

Τα γρήγορα τεστ αντιγόνου και ειδικά τα νέα τεστ με δείγμα σάλιου τείνουν να αλλάξουν την δυνατότητα διάγνωσης του Covid-19 και αποτελούν την νέα στρατηγική για την έγκαιρη διάγνωση των κρουσμάτων γιατί είναι γρήγορα και φθηνά ανιχνεύοντας τις αντιγόνες πρωτεΐνες που επιτρέπουν τον εντοπισμό θετικών περιπτώσεων.

Το βασικό πλεονέκτημα των rapid test έναντι των μοριακών τεστ, είναι ότι γνωρίζει άμεσα ο εξεταζόμενος αν είναι θετικός ή αρνητικός και αυτό μειώνει την μετάδοση κατά δύο μέρες, με την έγκαιρη καραντίνα. Παράλληλα η ιχνηλάτηση επαφών μπορεί να ξεκινήσει 2 ημέρες νωρίτερα. Το κλειδί στον έλεγχο της πανδημίας είναι η ταχύτερη ιχνηλάτηση, ο έγκαιρος εντοπισμός των επαφών και η απομόνωσή τους.

Τα διπλά τεστ αντιγόνου με επιλογή δείγματος σάλιου ή ρινοφαρυγγικό, διατίθεται από την εταιρεία Newpharm A.E. η οποία έχει εξασφαλίσει την αποκλειστική αντιπροσώπευση για Ελλάδα και Κύπρο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ήρθαν και στην Ελλάδα τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου"

Σοφία Μπεκατώρου: Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας παραιτήθηκε εγγράφως σήμερα και ο Γιώργος Χριστόπουλος του ΝΟ Καλαμακίου, ακριβώς όπως είχε ήδη πράξει από χτες ο Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος του ΙΟΠ και υποψήφιος προέδρος της Ομοσπονδίας στις προσεχείς αρχαιρεσίες):

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ» έγραψε ο Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ. Χριστόπουλος προς τον πρόεδρο της ΕΙΟ, Αντώνη Δημητρακόπουλο.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι παραίτηση από τα καθήκοντά του, ως Νομικός Σύμβουλος της ΕΙΟ, έχει υποβάλλει και ο δικηγόρος Χρήστος Ηλιάδης.

ΑΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοφία Μπεκατώρου: Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας"

Χριστοδουλίδης: Ο ΥΠΕΞ Κύπρου αναχωρεί για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία

Για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία αναχωρεί απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις εργασίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί πρώτα στο 'Αμπου Ντάμπι, όπου τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου, το Κυπριακό, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου, η περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο 'Αμπου Ντάμπι, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί επίσης, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της χώρας, κ. Saqr Ghobash, με τον οποίο θα συζητήσει περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Ριάντ, όπου θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, με τον οποίο θα παρακαθίσει ακολούθως σε διευρυμένες διαβουλεύσεις. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να εστιάσουν, ανάμεσα σε άλλα, στην εξέταση συγκεκριμένων τρόπων για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-Σαουδικής Αραβίας, το Κυπριακό, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στις σχέσεις της ΕΕ με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεΊ και με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Δρα Nayef Falah M. Al-Hajraf, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την κατάσταση και τις προοπτικές συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου, υπό το φως και της πρόσφατης Συμφωνίας της Al-Ula.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Χριστοδουλίδης: Ο ΥΠΕΞ Κύπρου αναχωρεί για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία"

Αυγενάκης: Να μιλήσουν οι αθλητές, είναι αρκετά τα περιστατικά

Την αποκάλυψη ότι έχει γίνει κοινωνός πολλών προσωπικών ιστοριών αθλητών και αθλητριών, από τότε που ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στον Σκάι, κάλεσε και άλλους αθλητές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Είναι αρκετά τα περιστατικά και θέλουν φιλτράρισμα και πολύ προσεκτική διαχείριση, να μην πάμε στο άλλο άκρο. Επίσης έχει σημασία ποιος το λέει, η προσωπικότητα του καθενός, γιατί ενέχει και ο κίνδυνος να υπάρχει και η επιθυμία της προσωπικής εκδίκησης».

«Να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα, αν έχουν αντίστοιχα περιστατικά, και να τα καταγγείλουν στη δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ, δίπλα τους να τους βοηθήσουμε. Παράλληλα, θα βοηθήσουμε να διαμορφωθεί ένα υγιές τοπίο για τη νέα γενιά των αθλητών. Είναι υποχρέωσή μας», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο ίδιος ήταν πολύ επικριτικός απέναντι στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) για την ανακοίνωση, που εξέδωσε αρχικά:

«Βγήκαν με μία κατάπτυστη ανακοίνωση, που άφηνε υπονοούμενα, κάτι που δεν αρμόζει στους ανθρώπους του αθλητισμού. Συν τοις άλλοις, εγώ θα καυτηριάσω την ακόμα πιο προκλητική ανάρτηση, την οποία την εξαφάνισε λίγες ώρες αργότερα, η γενική γραμματέας της ίδιας Ομοσπονδίας που κι εκείνη αντί να συμπαρασταθεί στην Ολυμπιονίκη, βρέθηκε να αναρτά φράσεις και κουβέντες που μόνο εκνευρισμό προκαλούν».

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά, να υπάρξει ανανέωση, να μπει φρέσκος αέρας σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά με νόμο θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου», υποστήριξε.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως για πρώτη φορά, με νόμο, θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυγενάκης: Να μιλήσουν οι αθλητές, είναι αρκετά τα περιστατικά"

Καιρός – Αττική: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής.

Ειδικότερα, κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι οι εξής λεωφόροι και οδοί:

– Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του τελεφερίκ.

– Περιφερειακή οδός Αλίμου – Κατεχάκη προς τη θέση Καλοπούλα, από το ύψος του Πυροφυλακίου Καισαριανής.

– Αναπαύσεως, περιοχής Παπάγου, από το ύψος του νεκροταφείου προς Υμηττό.

– Φυλής, στο ρεύμα προς Βοιωτία, από το ύψος της Μονής Κλειστών.

– Τατοϊου, 2 χιλιόμετρα μετά τα Ανάκτορα στο ρεύμα προς Κατσιμίδι.

– Επαρχιακή οδός Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της ταβέρνας Θέα προς Ιποοκράτειο Πολιτεία.

– Αριστογείτονος, θέση Παζαροπούλου, από την περιοχή Αφιδνών προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Αττική: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας"

Κορωνοϊός - ΕΚΠΑ: Στο 1% οι σοβαρές παρενέργειες στους εθελοντές του εμβολίου της Moderna

Η ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων των Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται συστηματικά με πολλά άρθρα σχετικά με τον νέο κορωνοϊό (SARS-Cov-2). Καθηγητές από διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΕΚΠΑ πραγματοποιούν περιοδική αποδελτίωση των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων, με την πιο πρόσφατη νε φέρει τίτλο «Ενέσιμα εμφυτεύματα και εμβόλιο έναντι του SARS-CoV-2».

Ο εμβολιασμός έναντι του SARS-CoV-2 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη διεθνώς και σηματοδοτεί την ελπίδα για ουσιαστικό έλεγχο της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων ώστε να μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε έγκαιρα και να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα σχετικά με τις σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που παρουσιάστηκαν στους εθελοντές που συμμετείχαν στην τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη φάσης 3 για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του εμβολίου mRNA-1273 έναντι του SARS-CoV-2 της εταιρείας Moderna, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο από τη συνεδρίαση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Μεταξύ των 30.351 συμμετεχόντων, το ποσοστό των μη θανατηφόρων, σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών δεν διέφερε μεταξύ όσων έλαβαν το mRNA-1273 (1%) και όσων έλαβαν εικονικό εμβόλιο (1%).

Οι συχνότερες παρενέργειες στην ομάδα όσων έλαβαν το mRNA-1273 ήταν έμφραγμα του μυοκαρδίου (συχνότητα 0,03% δηλαδή 5 περιπτώσεις έναντι 3 περιπτώσεων στην ομάδα του εικονικού εμβολίου), χολοκυστίτιδα (0,02% δηλαδή 3 περιπτώσεις έναντι καμίας περίπτωσης με το εικονικό εμβόλιο), και νεφρολιθίαση (0,02% δηλαδή 3 περιπτώσεις έναντι καμίας περίπτωσης με το εικονικό εμβόλιο). Ο μικρός αριθμός των συμβαμάτων δεν εγείρει ζητήματα αιτιολογικής συσχέτισης με το εμβόλιο.

Αντίστροφα, οι συχνότερες παρενέργειες στην ομάδα που έλαβε εικονικό φάρμακο ήταν σαφώς η λοίμωξη COVID-19 (0.1%), καθώς και η πνευμονία (0.05%) και η πνευμονική εμβολή (0.03%). Οι λοιπές παρενέργειες δεν διέφεραν μεταξύ των δύο ομάδων.

Συνολικά, οι ερευνητές της μελέτης αξιολόγησαν ότι 7 περιπτώσεις μη θανατηφόρων αλλά σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών μπορεί να σχετίζονται με το εμβόλιο mRNA-1273, ενώ κατά την ανάλυση ο χορηγός αξιολόγησε ότι 4 σχετίζονται με το εμβόλιο και 3 δεν σχετίζονται.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των περιπτώσεων από τον FDA, 3 περιπτώσεις πιθανώς σχετίζονται με το εμβόλιο και περιλαμβάνουν 1 περίπτωση ναυτίας/εμέτου και 2 περιπτώσεις οιδήματος προσώπου. Οι συμμετέχοντες που εμφάνισαν οίδημα προσώπου ανέφεραν ότι είχαν υποβληθεί σε εγχύσεις εμφυτευμάτων στο πρόσωπο για καλλωπιστικούς λόγους.

Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως η πιθανότητα συσχέτισης με μεμονωμένα περιστατικά εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, περιφερικού οιδήματος και δύσπνοιας κατά την άσκηση, δυσλειτουργίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος, καθώς και παράλυσης προσώπου τύπου Bell που εκδηλώθηκε 32 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση μιας 29χρονης γυναίκας που εμφάνισε αγγειοοίδημα χείλους 2 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ιατρικά σημαντικό αλλά όχι ως σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου. Η γυναίκα είχε προηγουμένως υποβληθεί σε δερματολογική έγχυση εμφυτεύματος χειλέων, ενώ ανέφερε ότι είχε εμφανίσει ξανά παρόμοιο αγγειοοίδημα στο παρελθόν μετά από αντιγριπικό εμβολιασμό.

Λαμβάνοντας υπόψη τις περιπτώσεις οιδήματος προσώπου και χειλέων, είναι πιθανό ότι το τοπικό οίδημα που παρατηρείται στις περιοχές έγχυσης εμφυτευμάτων οφείλεται σε ανοσολογική φλεγμονώδη αντίδραση που πυροδοτείται από την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι του ιικού αντιγόνου (πρωτεΐνης S του SARS-CoV-2). Αυτό το φαινόμενο έχει αναφερθεί και μετά από φυσική ιογενή νόσηση. Οι περιπτώσεις οιδήματος αντιμετωπίστηκαν συντηρητικά και με φαρμακευτική αγωγή (κορτιζόνη, αντισταμινικά) και θεραπεύτηκαν.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, τα ανωτέρω περιστατικά δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - ΕΚΠΑ: Στο 1% οι σοβαρές παρενέργειες στους εθελοντές του εμβολίου της Moderna"

Σκληρό lockdown: Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει και θα παραταθεί από Δευτέρα

Σε σκληρό lockdown βρίσκονται από 16 Ιανουαρίου 2018 οι Αχαρνές ενώ παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα έως τις 25 Ιανουαρίου στον Ασπρόπυργο.

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του δήμου Εορδαίας τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Επίσης, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Ανθήλη του δήμου Λαμιέων και Παλαιόκαστρο του δήμου Σητείας Λασιθίου, την Κάλυμνο, τον δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας.

Στις συγκεκριμένες περιοχές, εκτός των λοιπών μέτρων που προβλέπονται στις σχετικές αποφάσεις δεν θα λειτουργήσουν οι δραστηριότητες :

– Λαϊκές αγορές [συμπεριλαμβανομένων και βιολογικών αγορών]
– Αγορές των άρθρων 37 και 38 και υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
– Λιανεμπόριο [λειτουργία μόνο εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής / τηλεφωνικής παραγγελίας (click away)]
– Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών) κ.λπ.
– Δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών – Δραστηριότητες σχολών οδηγών αυτοκινήτων – Δραστηριότητες σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων (Σχολές/Κέντρα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Ικανότητας ΠΕΙ, ΚΕΘΕΥΟ) – Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ) και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων ADR (ΣΕΚΟΟΜΕΕ)

Αναλυτικά οι περιοχές

  • Δήμος Σπάρτης – Από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00
  • Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00
  • Στον Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής – Από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00
  • Κοινότητα Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης – Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00
  • Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης, στην Κοινότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου και στον Δήμο Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 05:59
  • Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00.
  • Κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00
  • Δήμο Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00
  • Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00.
  • Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής – Από το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρό lockdown: Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει και θα παραταθεί από Δευτέρα"

Αδ. Γεωργιάδης: Παραμένουν «πληττόμενες» οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από Δευτέρα

«Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το κράτος, δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια των Φεβρουάριο, θα συνεχίσουν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους για να επιδοτούνται και θα απολαμβάνουν όλα τα "ευεργετήματα" που έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση», διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην τηλεόταση του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου που αποφασίστηκε να γίνει αύριο υπό αυστηρούς περιορισμούς. Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι αναμένεται μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων, ενώ θεωρεί πως σε 2-3 εβδομάδες θα είναι εφικτό να ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την εστίαση. 

«Ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο με τους κανόνες που είπαμε και θα αρχίσουμε να μετράμε. Αν τα μέτρα τηρηθούν χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, διότι κάποια μικρή αύξηση θα υπάρχει, είναι αναμενόμενο όταν ανοίγει η αγορά... αν το "τσίμπημα" είναι μικρό και αντέχεται, όλα καλά. Αν σε 2-3 εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς», δήλωσε.  «Στο πλαίσιο αυτό,δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την εστίαση, διότι υπάρχουν προβλήματα κι εκεί, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βγάζουν την μάσκα για να φάνε. Όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους», πρόσθεσε καλώντας τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του προγράμματος ενίσχυσης για την προμήθεια θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, λέγοντας ότι θα ειναι απαραίτητες και φέτος, αλλά σε κάθε περίπτωση και στα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, ο υπουργός προανήγγειλε πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε περιοχές με παρατεταμένο lockdown, και όπως είπε, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Σχολιάζοντας τις αναφορές για μαζικό κλείσιμο καταστημάτων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «τα στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει «κύμα λουκέτων» στην αγορά», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει διαρκής ενίσχυση των επιχειρήσεων από το κράτος. Όπως είπε: «πρώτη φορά η εφορία βάζει λεφτά στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων», ενώ ανέφερε πως, δεν αποκλείεται, να υπάρξει και έβδομος κύκλος στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, ακόμη, ότι εντός των ημερών θα υπογραφεί η απόφασης για την επιδότηση τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ για το επόμενο 9μήνο θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας έτσι μέρος των οφειλών απο τις επιχειρήσεις.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδ. Γεωργιάδης: Παραμένουν «πληττόμενες» οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από Δευτέρα"

Πανελλήνιες: Τι ισχύει φέτος και τι αλλάζει από το 2022

Νέα δεδομένα για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «φέρνει» το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αν και δεν πρόκειται για αλλαγές στον τρόπο πραγματοποίησης των εξετάσεων αυτών καθ’εαυτών, σε συνδυασμό όμως με τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί από προηγούμενα νομοσχέδια και σχετικές Υπουργικές

Αποφάσεις, προκύπτουν εύλογες απορίες για το τι θα ισχύσει εν τέλει για τις φετινές Πανελλαδικές και τι για εκείνες της επόμενης χρονιάς.

Από φέτος (Πανελλαδικές 2021), το σύστημα εξετάσεων είναι ενιαίο και θα αφορά όλους τους υποψηφίους. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι η χρονιά ήταν μεταβατική και έτσι υπήρχαν υποψήφιοι που έδιναν με το «παλαιό» και άλλοι που έδιναν με το «νέο» σύστημα.

Παρακάτω, ακολουθούν ομαδοποιημένα τα ισχύοντα για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και για εκείνες του 2022. Με επιφύλαξη, ωστόσο, των όσων περιλαμβάνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, καθώς υπάρχει πιθανότητα επεξεργασίας των εν λόγω διατάξεων μέχρι την ψήφισή του στη Βουλή.

Τι θα ισχύσει για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Οι υποψήφιοι, ανάλογα την Ομάδα Προσανατολισμού στην οποία ανήκουν, θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα (4). Επιπλέον των μαθημάτων αυτών, είναι τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδιο, μουσικές δεξιότητες) και οι πρακτικές δοκιμασίες (για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ).

Δύο μαθήματα ανά Επιστημονικό Πεδίο θα έχουν συντελεστές βαρύτητας, οι οποίοι έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικότερα:

Για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες) συντελεστή βαρύτητας έχουν τα Αρχαία Ελληνικά (1,3) και η Ιστορία (0,7).

Για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες), συντελεστή βαρύτητας έχουν τα Μαθηματικά (1,3) και η Φυσική (0,7).

Για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής), συντελεστή βαρύτητας έχουν η Βιολογία (1,3) και η Χημεία (0,7).

Για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής), συντελεστή βαρύτητας έχουν τα Μαθηματικά (1,3) και η Οικονομία (0,7).

Επιπλέον, από φέτος θα ισχύσει ο νέος τρόπος καθορισμού των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα. Με βάση το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον επόμενο μήνα προκειμένου να ισχύσει άμεσα, θα θεσπιστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Η διαδικασία υπολογισμού της ΕΒΕ θα έχει ως εξής:

Κάθε πανεπιστημιακό τμήμα θα θέτει ως ΕΒΕ ποσοστό Χ% του μέσου όρου (ΜΟ) των μέσων επιδόσεων (ΜΕ) όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4), του επιστημονικού πεδίου του υποψηφίου [ΜΟ=(ΜΕΜ1+ΜΕΜ2+ΜΕΜ3+ΜΕΜ4)/4].

Για παράδειγμα, εάν ο Μέσος Όρος των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων ενός επιστημονικού πεδίου είναι 11/20 και το πανεπιστημιακό τμήμα έχει ορίσει το Χ% στο 90% του ΜΟ, η ΕΒΕ για το συγκεκριμένο τμήμα θα είναι 9,9.

Σημειώνεται, ότι από το υπουργείο θα είναι καθορισμένο το εύρος για το ποσοστό Χ% (π.χ. 80% έως 120% του ΜΟ), μέσα στο οποίο θα μπορεί να κινηθεί η επιλογή του κάθε τμήματος.

Χρονολογικά, αρχικά το κάθε τμήμα θα ορίζει το ποσοστό Χ% πριν από τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έχοντας υπ’ όψιν στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων, που θα έχουν δοθεί από το υπουργείο στα πανεπιστήμια νωρίτερα. Στη συνέχεια, θα βγαίνουν οι βαθμολογίες των υποψηφίων και θα υπολογίζονται τα μόριά τους. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα ανακοινώνεται μετά την ανακοίνωση των επιδόσεων των υποψηφίων. Όσον αφορά στην υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων, αυτή θα γίνεται μετά την ανακοίνωση της ΕΒΕ. Για την φετινή χρονιά δεν προβλέπεται αλλαγή στη διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού.

Ωστόσο, βάσει του προαναφερθέντος νομοσχεδίου, από φέτος θα δοθεί επιπλέον η δυνατότητα υποβολής Παράλληλου Μηχανογραφικού για όσους τελειόφοιτους ή υποψήφιους Πανελλαδικών Εξετάσεων ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα δημόσια ΙΕΚ. Η εισαγωγή θα γίνεται με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου.

Τι θα ισχύσει για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

Οι υποψήφιοι, ανάλογα την Ομάδα Προσανατολισμού στην οποία ανήκουν, θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα (4), με επιπλέον μαθήματα και πάλι τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες. Στις Πανελλαδικές 2022, όμως, θα αντικατασταθεί το μάθημα της Κοινωνιολογίας με εκείνο των Λατινικών, για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Επίσης, στις Πανελλαδικές 2022 θα ισχύουν και πάλι συντελεστές βαρύτητας, με τη διαφορά ότι -σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να ψηφιστούν φέτος στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο- θα υπάρχει δυνατότητα σε κάθε τμήμα να ορίζει εκείνο ποια μαθήματα θα έχουν συντελεστή, καθώς και τη βαρύτητά του.

Η διαδικασία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα ισχύσει επίσης στις Πανελλαδικές 2022.

Ωστόσο, για την χρονιά αυτή θα ισχύσει για πρώτη φορά ο νέος τρόπος υποβολής Μηχανογραφικού, που περιλαμβάνει δύο φάσεις. Στην Α’ φάση, οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό έχοντας περιορισμένο αριθμό επιλογών. Συγκεκριμένα, έως 10% του συνόλου των τμημάτων κάθε επιστημονικού πεδίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και έως 20% οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων της Α’ φάσης, οι μη εισαχθέντες θα συμμετέχουν στη Β’ φάση. Στη φάση αυτή, οι επιλογές των υποψηφίων θα περιλαμβάνουν όσα τμήματα θα εξακολουθούν να έχουν κενές θέσεις από την Α’ φάση, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των επιλογών τους (με προϋπόθεση να επιτυγχάνεται η καθορισμένη ΕΒΕ κάθε τμήματος).

Τέλος, και στις Πανελλαδικές 2022 θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής Παράλληλου Μηχανογραφικού, για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλήνιες: Τι ισχύει φέτος και τι αλλάζει από το 2022"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news