facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 43χρονος να αφαιρεί μεταλλικά αντικείμενα από σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελευσίνα

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙΑΣ, στην περιοχή της Ελευσίνας, 43χρονος κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή και Πλαστογραφία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 43χρονο να αφαιρεί μεταλλικά αντικείμενα από σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή της Ελευσίνας και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, που επελήφθη προανακριτικά.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βαριοπούλα και σφυρί, που χρησιμοποίησε για την αφαίρεση των μεταλλικών αντικειμένων της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα μεταλλικά αντικείμενα που απέσπασε από τις γραμμές, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Οργανισμού Συγκοινωνιών

Επιπλέον, το όχημα με το οποίο κινούταν ο 43χρονος έφερε πλαστές πινακίδες και όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρεθεί από την περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου τον περασμένο Μάιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 43χρονος να αφαιρεί μεταλλικά αντικείμενα από σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελευσίνα"

Οι Χούθι στοχοθέτησαν δύο ελληνόκτητα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Ινδικό Ωκεανό

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, κίνημα που υποστηρίζεται από το Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα, ότι έθεσαν στο στόχαστρό τους το πλοίο Olympic Spirit στην Ερυθρά Θάλασσα και το πλοίο St.John στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις στην παγκόσμια ναυτιλία σε ένδειξη υποστήριξης στους Παλαιστίνιους της Γάζας, όπως δηλώνουν, λόγω του πολέμου που μαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα. Σύμφωνα με την ναυτιλιακή ιστοσελίδα tradewindsnews.com, το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντων και πετρελαίου Olympic Spirit, με σημαία Λιβερίας και έδρα στον Πειραιά, ανέφερε ότι υπέστη ζημιες μετά από επίθεση που δέχθηκε από τρία drones.

To επίσης ελληνόκτητο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων St. John με σημαία Μάλτας και έδρα στη Γλυφάδα, δέχθηκε επίθεση ενώ έπλεε από την ανατολική Αφρική προς τον Ινδικό Ωκεανό.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι Χούθι στοχοθέτησαν δύο ελληνόκτητα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Ινδικό Ωκεανό"

Οργή Μελόνι κατά Ισραήλ: Ζητά εξηγήσεις για τους πυροβολισμούς κατά Ιταλών κυανόκρανων

Οργή έχουν προκαλέσει στην Ιταλία οι στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, με αποκορύφωνα τα πλήγματα των τελευταίων ωρών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αυτά κατά αποστολής του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL) που έχει αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι IDF έπληξαν προσωπικό και εγκαταστάσεις της με «επιτηδευμένα χτυπήματα».

Η αποστολή αυτή του ΟΗΕ, η οποία -σύμφωνα με την καταγγελία- δέχθηκε πυροβολισμούς από ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στον Λίβανο, αποτελούνταν από Ιταλούς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τζόρτζια Μελόνι κάλεσε την Πέμπτη (10/10) τον Ισραηλινό πρεσβευτή στη Ρώμη, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για την «απαράδεκτη» -όπως τη χαρακτήρισε- συμπεριφορά των δυνάμεων της χώρας του, που φέρεται να πυροβόλησαν εναντίον βάσεων επανδρωμένων από Ιταλούς ειρηνευτές στο νότιο Λίβανο.

Αφού το αρχηγείο και δύο ιταλικές βάσεις της UNIFIL «επλήγησαν από πυρά του Ισραηλινού Στρατού», η Μελόνι μίλησε με τον διοικητή του δυτικού τομέα της αποστολής UNIFIL, στρατηγό Στέφανο Μεσίνα, για να ενημερωθεί σχετικά με την ασφάλεια των ιταλικών στρατευμάτων, ανέφερε το γραφείο της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η πρωθυπουργός της χώρας επικοινώνησε επίσης με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, για να του υπενθυμίσει «με αποφασιστικότητα» ότι «αυτό που συμβαίνει κοντά στις ιταλικές βάσεις της UNIFIL στο νότιο Λίβανο» είναι «απαράδεκτο».

«Η Ιταλία και ο ΟΗΕ δεν μπορούν να λαμβάνουν εντολές από την ισραηλινή κυβέρνηση»

«Είπα στον Ισραηλινό πρέσβη να πληροφορήσει την κυβέρνησή του ότι ο ΟΗΕ και η ιταλική κυβέρνηση δεν μπορούν να λαμβάνουν εντολές από την κυβέρνηση του Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Γκουίντο Κροζέτο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι εχθρικές και επαναλαμβανόμενες ενέργειες των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων θα μπορούσαν να αποτελέσουν εγκλήματα πολέμου, πρόκειται για βαρύτητες παραβιάσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από καμιά στρατιωτική αιτία», συμπλήρωσε ο Ιταλός υπουργός.

«Τα όσα συνέβησαν δεν διαθέτουν δικαιολογία στρατιωτικής φύσεως, δεν πρόκειται για βολές που ερρίφθησαν κατά λάθος. Περιμένουμε απάντηση η οποία να εξηγεί τι οδήγησε στις εξελίξεις αυτές», ολοκλήρωσε ο Κροζέτο.

Πώς αιτιολόγησε ο Ισραηλινός Στρατός τους πυροβολισμούς σε κυανόκρανους

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (10/10) ότι οι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ κοντά στο Γενικό Επιτελείο της UNIFIL στον νότιο Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι είχε ζητήσει προηγουμένως από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ να παραμείνουν «σε προστατευμένους χώρους».

«Οι δυνάμεις του στρατού επιχειρούσαν στην περιοχή της Νακούρα, δίπλα σε μια βάση της UNIFIL. Οι στρατιώτες διέταξαν τότε τις δυνάμεις του ΟΗΕ που ήταν παρούσες σε αυτή τη ζώνη να μείνουν σε προστατευμένους χώρους και μετά άνοιξαν πυρ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ισπανία: Η επίθεση εναντίον της UNIFIL συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου

Τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον της δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) συνιστούν «σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», κατήγγειλε, με τη σειρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας, ζητώντας να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κυανοκράνων.

«Η ισπανική κυβέρνηση καταδικάζει κατηγορηματικά τα ισραηλινά πυρά που έπληξαν το γενικό επιτελείο της UNIFIL στη Νακούρας», αναφέρει το υπουργείο στη λακωνική ανακοίνωσή του.

Στο ίδιο πλαίσιο βρίσκεται και η θέση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ζητά εξηγήσεις από το Ισραήλ για την ενέργειά του στον Λίβανο.

Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να μην απειλείται η ασφάλεια ειρηνευτικών δυνάμεων

Ενδεικτικό του ότι το Ισραήλ δείχνει να χάνει τον έλεγχο στο τρόπο που πλήττει στόχους στη Μέση Ανατολή, είναι το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής «ανησυχούν πολύ» από τις πληροφορίες ότι δυνάμεις που ελέγχει το Τελ Αβίβ άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης (10/10) ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ διεξάγει στοχευμένες επιχειρήσεις κοντά στη Μπλε Γραμμή (που χωρίζει τον Λίβανο από το Ισραήλ) για να καταστρέψει τις υποδομές της Χεζμπολάχ, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απειληθούν Ισραηλινοί πολίτες», είπε ο εκπρόσωπος αυτός, πρόσθεσε ωστόσο ότι «ενώ διεξάγονται αυτές οι επιχειρήσεις, είναι κρίσιμης σημασίας να μην απειλείται η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ», της αποστολής UNIFIL.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Οργή Μελόνι κατά Ισραήλ: Ζητά εξηγήσεις για τους πυροβολισμούς κατά Ιταλών κυανόκρανων "

Απεργιακό «λουκέτο» στα σχολεία

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στις 23 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία και συγκέντρωση στην Αθήνα 12:00 στα Προπύλαια. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι απεργούν για «αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια. Απαιτούμε να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας!

Από τα χρόνια των μνημονίων ως σήμερα οι μισθοί μας έχουν υποστεί μείωση σχεδόν 60% στην αγοραστική τους δύναμη, ενώ η ακρίβεια καλπάζει συνεχώς και την ίδια στιγμή ο εισαγωγικός μισθός είναι 776€».

Παράλληλα ζητούν «να επιστραφεί ο 13ος -14ος μισθός και το μισθολογικό κλιμάκιο του 2016-17. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον κλάδο, που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα. Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Άμεσα να κατοχυρωθεί 9μηνη άδεια ανατροφής για τις/τους αναπληρώτριες/τές. Να εξισωθεί το ωράριο των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ολιγοθέσια με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και συνολικά να εξισωθεί το ωράριο της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας. Να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί κατά την άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου».

Εκφράζουν την αντίθεσή τους στις συμπτύξεις τμημάτων, με στόχο τους 15 μαθητές ανά τμήμα για το νηπιαγωγείο και τις Α’ – Β’ τάξεις και 20 μαθητές για τις υπόλοιπες, καθώς και για το σταμάτημα πειθαρχικών διαδικασιών σε βάρος εκπαιδευτικών αι τέλος «να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι να οδηγούνται στην αναζήτηση χορηγών».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργιακό «λουκέτο» στα σχολεία"

Στο νοσοκομείο 10χρονη μαθήτρια δημοτικού μετά από άγριο ξυλοδαρμό της από συμμαθητές της

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Νίκαιας, όπου χθες Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ένα 10χρονο κορίτσι δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές της, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, κατά την διάρκεια του διαλείμματος τέσσερις μαθητές της Ε΄ Δημοτικού, ηλικίας 10 ετών -τρία αγόρια και ένα κορίτσι-, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι την συνομήλικη συμμαθήτρια τους στο προαύλιο του σχολείου.

To απόγευμα της ίδιας μέρας η μαθήτρια ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί για εξετάσεις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο νοσοκομείο 10χρονη μαθήτρια δημοτικού μετά από άγριο ξυλοδαρμό της από συμμαθητές της"

Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με τη θερμοκρασία έως 32 βαθμούς – Πού θα ρίξει βροχή

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 11 Οκτωβρίου θα είναι άστατος με λίγα σύννεφα αλλά και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε «καλοκαιρινά» επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις προμεσημβρινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στα δυτικά τους 29 με 30 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια τους 30 με 32 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στην Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια παραθαλάσσια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από αργά τη νύχτα θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στις Κυκλάδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά δυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με τη θερμοκρασία έως 32 βαθμούς – Πού θα ρίξει βροχή"

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη η τιμωρία με 15 μέρες φυλακή στον στρατιώτη που ήταν σε αντιπολεμική συγκέντρωση»

Το ΚΚΕ καταδίκασε με επίσημη ανακοίνωση, την απόφαση για τον οπλίτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική συγκέντρωση.

Στον φαντάρο επιβλήθηκε ποινή 15 ημέρες φυλακή, λίγο αφού εμφανίστηκε φορώντας τη στολή του και τον μπερέ με το εθνόσημο στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ, για εκφωνήσει αντιπολεμική ομιλία.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος αντέδρασε με την εξέλιξη αυτή και κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία για την «απαράδεκτη» όπως τη χαρακτήρισε, τιμωρία στον οπλίτη.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για την απαράδεκτη τιμωρία με 15 μέρες φυλακή, σε στρατιώτη που παραβρέθηκε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις & τα Σώματα Ασφαλείας

«Ο στρατιώτης με την παρουσία και τον λόγο του, όπως και πολλοί άλλοι στρατιώτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα πολεμικά σχέδια και αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαίτησαν να βγει η χώρα μας από το σφαγείο της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής, να σταματήσει κάθε εμπλοκή και στήριξη στο κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ. Όσα μέτρα κι αν πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και με την εξόφθαλμη ανοχή των υπόλοιπων κομμάτων του ΝΑΤΟϊκού τόξου, δεν πρόκειται να φιμώσουν τους φαντάρους, τους αξιωματικούς, τον ελληνικό λαό που παλεύει ενάντια στον πόλεμο, καταδικάζει το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ» σημειώνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Τώρα δυναμώνουμε παντού τον αγώνα και την αλληλεγγύη στα στρατευμένα παιδιά του λαού. Σε σχολές, σχολεία, χώρους δουλειάς, σε πόλεις και χωριά, να ακουστεί παντού το σύνθημα "οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά"! Τώρα να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων! Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ! Καμία διευκόλυνση στους ΝΑΤΟϊκούς μακελάρηδες! Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ! Να κλείνουν οι βάσεις του θανάτου!».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/lifo
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: «Απαράδεκτη η τιμωρία με 15 μέρες φυλακή στον στρατιώτη που ήταν σε αντιπολεμική συγκέντρωση»"

Ηράκλειο: Mε ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και εκατοντάδες σφαίρες συνελήφθη 35χρονος (φωτο)

Συνελήφθη χθες (09.10.2024) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, 35χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, και μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στην ανωτέρω υπηρεσία, χθες (09.10.2024) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και σε ποιμνιοστάσιο του ημεδαπού.

ΌΠΛΑ ΗΡΆΚΛΕΙΟ

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

πεντακόσια είκοσι οκτώ -528- - φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

εβδομήντα οκτώ -78-γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα σε μασούρι,

εξήντα -60- γραμμάρια αμμωνοδυναμίτιδα,

δύο -2- πυροκροτητές

εκατό τριάντα -130- εκατοστά φυτίλι

ένα -1- κυνηγετικό όπλο

μία -1- μεταλλική φλογοκρύπτη καραμπίνας

επτά -7- κάλυκες,

γεμιστήρα πιστολιού και εξαρτήματα

Η προανάκριση ενεργείται από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Mε ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και εκατοντάδες σφαίρες συνελήφθη 35χρονος (φωτο) "

Προβληματίζει η λειψυδρία στα Χανιά – Σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» ο δήμος Πλατανιά

Προβληματίζει η λειψυδρία που έχει αντίκτυπο στις καλλιέργειες με το Δήμο Πλατανιά στα Χανιά να βρίσκεται σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης». Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς του Δήμου, στις εγκαταστάσεις της έδρας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπό τον συντονισμό του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ., Θοδωρή Νίνου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες -κυρίως στις περιοχές Βουκολιές και Γαμαλομούρι- με τα πιο σημαντικά από αυτά, ν’ αφορούν την παραγωγή του αβοκάντο, η οποία την περασμένη περίοδο υπέστη σημαντικές καταστροφές. Οι φορείς ζήτησαν να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες για τη δημιουργία μιας ακόμη γεώτρησης πέριξ των εν λόγω περιοχών, η οποία θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών των παραγωγών, κατά την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, η οποία εκτιμάται πως θα είναι υδρολογικά δύσκολη.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει τους δημότες ότι, λόγω του φαινομένου της λειψυδρίας και της χαμηλής στάθμης του νερού στη γεώτρηση, απαγορεύεται η άρδευση στην Δημοτική Κοινότητα Κουκουναρά, καθώς το νερό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Μάλιστα έχει ληφθεί απόφαση, στους παραβάτες να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει η υπ’ αρ. 7/2017 Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Κισσάμου η οποία ορίζει τον κανονισμό λειτουργίας της υπηρεσίας άρδευσης.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβληματίζει η λειψυδρία στα Χανιά – Σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» ο δήμος Πλατανιά"

Δολοφόνησε τη γυναίκα του στη Σουηδία και τον συνέλαβαν στον Νέο Κόσμο

Χειροπέδες σε 7 άτομα μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Σουηδία πέρασαν οι αστυνομικοί των δύο χωρών για υπόθεση δολοφονίας μίας 27χρονης γυναίκας στη σκανδιναβική χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες, Τετάρτη (09.10.24) στον Νέο Κόσμο 2 Σουηδοί κουρδικής καταγωγής, μία 55χρονη και ένας 37χρονος, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης από αρχές της Σουηδίας για ανθρωποκτονία και υποκίνηση φόνου.

Ο 37χρονος φέρεται να ταξίδεψε μαζί με την 55χρονη ξαδέρφη του από την Αθήνα στη Σουηδία για να σκοτώσει την 27χρονη σύζυγό του.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 5 ακόμη συγγενείς του 37χρονου, οι οποίοι και συνελήφθησαν στη Σουηδία.  Όλοι τους κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τη δολοφονία και διέπραξαν τη δολοφονία της 27χρονης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφόνησε τη γυναίκα του στη Σουηδία και τον συνέλαβαν στον Νέο Κόσμο"

Ζητάνε από συγγενείς ηλικιωμένης που πέθανε το 2009 το αναπηρικό επίδομα – Πρέπει να δώσουν 21.000 για ποσό 6.900 ευρώ

Μετά από 15 χρόνια ο ΕΦΚΑ διεκδικεί από συγγενείς ηλικιωμένης που πέθανε το 2009 να επιστρέψουν το αναπηρικό της επίδομα και συγκεκριμένα να πληρώσουν 21.000 ευρώ για ενίσχυση ύψους 6.900 ευρώ.

Ο γαμπρός της αποθανούσας μίλησε στην εκπομπή «Open Τώρα» και εξήγησε πως η πεθερά του λάμβανε επίδομα ύψους 6.900 ευρώ τη διετία 2002-2004, σύμφωνα με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του περιφερειακού υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου και της τοπικής διοικητικής επιτροπής.

Η γυναίκα λοιπόν, πέθανε το 2009 σε ηλικία 82 ετών και μετά τον θάνατο η τότε διευθύντρια του υποκαταστήματος ΙΚΑ, αμφισβήτησε την απόφαση. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή το 2011, ωστόσο το ΙΚΑ δεν κοινοποίησε την απόφαση στους κληρονόμους.

Έτσι, το 2020 έλαβαν ένα ειδοποιητήριο με βάση το οποίο έπρεπε να καταβάλουν το ποσό 16.196 ευρώ για το επίδομα που έπαιρνε η πεθερά του.

Η οικογένεια προχώρησε σε νομικές ενέργειες και τελικά κλήθηκε να πληρώσει παραπάνω και συγκεκριμένα 21.000 ευρώ για αναπηρικό επίδομα ύψους 6.900 ευρώ.

Ο άνδρας σχολιάζοντας την απόφαση, δήλωσε ότι «είναι κοροϊδία… Αν διαβάσετε τα χαρτιά, δεν ξέρουν τι λένε. Αρχικά, είπαν ότι υπήρχαν πέντε κληρονόμοι, ενώ ήταν τέσσερις. Εμφάνισαν ένα άτομο έτσι. Άλλα ποσά ζητούν εδώ (σ.σ. δείχνει ένα χαρτί στην κάμερα) και άλλα εδώ, παρότι οι αποφάσεις εκδόθηκαν μαζί… Η διευθύντρια υπονοεί ότι οι γιατροί της πρωτοβάθμιας που εξέτασαν την πεθερά μου, τα έπαιρναν, αλλά οι γιατροί της δευτεροβάθμιας όχι, κι ας έγραψαν τα ίδια με τους πρώτους».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητάνε από συγγενείς ηλικιωμένης που πέθανε το 2009 το αναπηρικό επίδομα – Πρέπει να δώσουν 21.000 για ποσό 6.900 ευρώ"

Πέλλα: Έριξε την κοκαΐνη από το αμάξι για να μην τον «τσακώσει» η ΕΛ.ΑΣ. και βρήκαν δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του

Συνελήφθη την Τετάρτη (9/10) σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας Έλληνας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, ο συλληφθείς εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας του και προ επικείμενου ελέγχου απέρριψε από το παράθυρο του οχήματος μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 0,5 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Πέλλας, εντοπίστηκαν εννέα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 145 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 9 γυάλινα βάζα και 8 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 138,2 γραμμαρίων,
• 2 μαχαίρια,
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• 2 μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης και
• πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών.

Από την κατοχή του κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.065 ευρώ και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη μαζί με εμπορικό καπνό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέλλα: Έριξε την κοκαΐνη από το αμάξι για να μην τον «τσακώσει» η ΕΛ.ΑΣ. και βρήκαν δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του"

Μισθός 609 ευρώ για σπουδαστές σε στρατιωτικές σχολές – Τα μέτρα που ανακοίνωσαν Δένδιας και Πιερρακάκης

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της μείωσης εισακτέων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Δένδιας, παρουσιάζοντας το πρόβλημα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το 2020 το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές της χώρας προσέγγιζε το 99% και το 2024 μειώθηκε σε 64%, ενώ ειδικότερα στη Σχολή Ευελπίδων το ποσοστό κάλυψης ήταν 100% το 2020 και έχει περιοριστεί σε μόλις 34%.

Τόνισε ότι, παράλληλα, παρουσιάζεται αυξανόμενη αποχώρηση σπουδαστών κατά το πρώτο έτος φοίτησης, αναφέροντας ότι το 2020% το ποσοστό ήταν 6%, το 2021 ανήλθε σε 20%, το 2022 σε 15%, το 2023 σε 18%, ενώ το 2024 σε 7%.

Ο κίνδυνος, κατά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, είναι η υποστελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων με συνεπακόλουθο την αδυναμία υποστήριξης των σύγχρονων οπλικών συστημάτων και την υποβάθμιση του ποιοτικού στοιχείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, οι πρώτες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της εκστρατείας προσέλκυσης νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφορούν σε κίνητρα που θα καταστήσουν ελκυστικότερη την εισαγωγή και φοίτηση στις Στρατιωτικές Σχολές, όπως:

– Δυνατότητα εισαγωγής από τρία επιστημονικά πεδία και επαγγελματικά λύκεια

– Αύξηση αποδοχών σπουδαστών στρατιωτικών σχολών

– Βελτίωση κτιριολογικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού

– Νέες δυνατότητες για έρευνα, εξειδίκευση και εξέλιξη.

Εξειδικεύοντας, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι αναφορικά με την αύξηση των αποδοχών των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών, τετραπλασιάζονται οι αποδοχές των σπουδαστών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από 165 ευρώ σε 609 ευρώ, ενώ διπλασιάζονται οι αποδοχές των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών από 124 σε 249 ευρώ.

Επιπλέον, θα τους χορηγείται φοιτητικό πάσο και θα διπλασιαστούν τα κονδύλια υποστήριξης σπουδών και παροχών στους σπουδαστές.

Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού θα προχωρήσουν έργα ύψους 19,7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, ενώ θα γίνουν και έργα αναβάθμισης 18,1 εκατ. ευρώ από δωρεές για τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοιτώνες, τη βιβλιοθήκη, το εντευκτήριο και τις αίθουσες ψυχαγωγίας στη Σχολή Ευελπίδων, το αμφιθέατρο και τους κοιτώνες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τα εστιατόρια και μαγειρεία της Σχολής Ικάρων καθώς και τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εστιατόρια και μαγειρεία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Αναφορικά με τις νέες δυνατότητες για έρευνα, εξειδίκευση και εξέλιξη θα χορηγούνται διδακτορικοί τίτλοι σπουδών από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε τομείς αιχμής, θα προχωρήσει η σύνδεση διδακτορικής έρευνας με το Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας, θα χορηγούνται μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατα Διακλαδική Σχολή Πολέμου, θα αναδειχθούν τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Κέντρα Αριστείας, καθιερώνεται ο θεσμός του Στρατιωτικού Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και θα γίνει διασύνδεση με ΑΕΙ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκστρατεία προσέλκυσης νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις περιλαμβάνει καμπάνια ενημέρωσης για τις προοπτικές καριέρας στις Ένοπλες Δυνάμεις, στοχευμένες δράσεις στα σχολεία, ενώ ήδη διεξάγονται δράσεις, όπως ο πλους μαθητών στο πλαίσιο της Ναυτικής εβδομάδας αλλά και η χρήση εξομοιωτών πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μακροπρόθεσμα, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι οι δράσεις που δρομολογούνται ώστε να καταστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις πιο ελκυστικές στις νέες και τους νέους αφορούν σε νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας με νέα σύγχρονη δομή δυνάμεων, νέο σύστημα εξέλιξης, νέο πιο δίκαιο μισθολόγιο, νέο σύστημα μεταθέσεων με κίνητρα και το πλέον τεχνολογικά εξελιγμένο και καινοτόμο περιβάλλον.

Αναφορικά με την ουσιαστική στήριξη των στελεχών και των οικογενειών τους, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι σχετικά με την παροχή στέγης ήδη είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα κατασκευής 1.000 κατοικιών με στόχο τις 3.000 κατοικίες το 2030. Επίσης, θα προχωρήσει η αναβάθμιση των παιδικών σταθμών, το Κέντρο Ειδικής Αναπτυξιακής Φροντίδας Παιδιών για την αντιμετώπιση αναπτυξιακών διαταραχών παιδιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, η αξιοποίηση των ΑμεΑ από τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα βελτιωθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με το νομοσχέδιο να βρίσκεται σε τελική επεξεργασία, ενώ θα δημιουργηθεί και Μονάδα Φροντίδας Αποστράτων με στόχο τη φιλοξενία των ευάλωτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι οι πρώτες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής θα γίνουν το 2026 και δεσμεύτηκε ότι το φοιτητικό πάσο θα χορηγείται και στους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μισθός 609 ευρώ για σπουδαστές σε στρατιωτικές σχολές – Τα μέτρα που ανακοίνωσαν Δένδιας και Πιερρακάκης"

ΕΟΔΥ: 17 θάνατοι ασθενών με CoViD - Και επίσημα τα πρώτα στελέχη της παραλλαγής XEC στην Ελλάδα

Μείωση παρουσιάζουν οι επιδημιολογικοί δείκτες CoViD, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, που αναρτήθηκε σήμερα και αφορά το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι εισαγωγές ασθενών σε τμήματα CoViD των νοσοκομείων έφτασαν τις 613, έναντι 672 την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Οι θάνατοι ασθενών με CoViD είναι 17, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 35.
  • Οι νέες διασωληνώσεις έφτασαν τις 6 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς τους 23
  • Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις τελευταίες εβδομάδες το στέλεχος που επικρατεί είναι το KP.3, ενώ την εβδομάδα 12-17 Αυγούστου ανιχνεύτηκαν τα πρώτα στελέχη XEC στη χώρα. Τα στελέχη αυτά δεν έχουν συσχετιστεί πάντως με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

               Δείκτες CoViD

30 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου

23 - 29 Σεπτεμβρίου
Νέοι θάνατοι 17 35
Διασωληνωμένοι 23  23
Νέες εισαγωγές 613 672
 
 Γρίπη

Καταγράφηκε ένα σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Λύματα

Οι πόλεις όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα είναι τα Χανιά με +122% και η Πάτρα με +89%.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 17 θάνατοι ασθενών με CoViD - Και επίσημα τα πρώτα στελέχη της παραλλαγής XEC στην Ελλάδα"

Τσουχτερό πρόστιμο 1.375 ευρώ για καύση ξερών χόρτων

Διοικητικό πρόστιμο 1.375€, επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, σε έναν άνδρα. 

Συγκεκριμένα ο πολίτης  είχε προχωρήσει σε καύση ξηρών χόρτων, στο 5ο χιλιόμετρο Σερρών – Σκουτάρεως, παραβιάζοντας τον σχετικό Νόμο. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσουχτερό πρόστιμο 1.375 ευρώ για καύση ξερών χόρτων"

Σταμάτης Πουλής: Να ελεγχθεί ο Παύλος Πολάκης για το Πόθεν Έσχες του

Ο Σταμάτης Πουλής, που πρόσφατα αθωώθηκε για την ΚΕΕΛΠΝΟ, με μια νέα συμπληρωματική αναφορά στο πλαίσιο διερεύνησης για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ζητά να ελεγχθεί ο Παύλος Πολάκης. 

Ο Σταμάτης Πουλής, σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, προχώρησε την Πέμπτη (10.10.2024) στην κατάθεση συμπληρωματικής αναφοράς στην Οικονομική Εισαγγελία Αθηνών, στο πλαίσιο ήδη σχηματισθείσας δικογραφίας, σχετικά με υπό διερεύνηση ζητήματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος κατά την διάρκεια της θητείας του Παύλου Πολάκη ως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του ο Σταμάτης Πουλής, αναφέρει τα εξής:

«Στις 2 Σεπτεμβρίου 2024, μετά την ομόφωνη αθώωσή μου στις στημένες κατηγορίες του Παύλου Πολάκη περί παράνομων προσλήψεων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη, ως Υπουργού Υγείας κατά τα έτη 2013-2014, είχα δηλώσει στον Παύλο Πολάκη ότι δεν τελειώσαμε αλλά τώρα ξεκινάμε.

Ξεκινάμε την ανάδειξη όσων επί χρόνια προσπαθεί να συγκαλύψει ο Παύλος Πολάκης, ενώ την ίδια στιγμή ασκεί bullying και εξαπολύει κατηγορίες αδιακρίτως εναντίον των πάντων, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως δήθεν τιμητή της νομιμότητας.

Κατέθεσα λοιπόν στην Οικονομική Εισαγγελία Αθηνών συμπληρωματική αναφορά, στο πλαίσιο ήδη σχηματισθείσας δικογραφίας, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με την προσωπική εμπλοκή του Παύλου Πολάκη σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Στοιχεία τα οποία υπαγορεύουν τον έλεγχο του, όσο αφορά στην οικονομική του κατάσταση και τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του, από το 2015 οπότε και ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ελεγχθεί και ο Παύλος Πολάκης από την Ελληνική Δικαιοσύνη για το Πόθεν Έσχες του, όπως έχει ο ίδιος ζητήσει κατά καιρούς για το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Γιατί σε αυτήν την χώρα κανένας δεν είναι πάνω από τους νόμους».

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταμάτης Πουλής: Να ελεγχθεί ο Παύλος Πολάκης για το Πόθεν Έσχες του"

Δύο είναι οι εστίες μόλυνσης στη Ροδόπη από τον ιό της ευλογιάς

Δύο είναι οι εστίες μόλυνσης στη Ροδόπη από τον ιό της ευλογιάς, η πρώτη ήταν στην Ξυλαγανή όπου θανατώθηκαν 143 πρόβατα και η δεύτερη στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και συγκεκριμένα στον Κέχρο, όπου η μονάδα εκεί είναι δυναμικότητας 500 αιγοπροβάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά ζωονόσος προσβάλλει τον ορεινό όγκο και αυτό έχει προβληματίσει σοβαρά τους κτηνιάτρους για τον τρόπο μετάδοσης του ιού, ο οποίος κάνει άλματα ή δεν τηρούν τους κανόνες που πρέπει οι κτηνοτρόφοι.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της ΑΜ-Θ, υπάρχουν 46 εστίες μόλυνσης με ευλογιά στο Νότιο Έβρο, 13 στον Βόρειο και 7 στην Καβάλα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο είναι οι εστίες μόλυνσης στη Ροδόπη από τον ιό της ευλογιάς"

Θεσσαλονίκη: Σπείρα έκανε 21 διαρρήξεις με λεία πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ – Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Χάρη στην αξιοποίηση πληροφοριών και υλικού που κατέγραψαν κάμερες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου εξάρθρωσαν μια σπείρα που δρούσε από τον Ιούνιο έχοντας διαπράξει 21 διαρρήξεις με λεία 117.000 ευρώ, 5.000 δολάρια και χρυσαφικά, ρολόγια και άλλα αντικείμενα αξίας 475.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης που εκτελέστηκε το πρωί της Τετάρτης με την συμμετοχή των τοπικών υπηρεσιών, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στα τέσσερα μέλη της σπείρας. Οι δράστες, ένας 36χρονος, ένας 46χρονος, ένας 19χρονος και μία 30χρονη γυναίκα που είχαν ορμητήριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δρούσαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη όπου παραβίαζαν τις πόρτες διαμερισμάτων ή χτυπούσαν τα κουδούνια και συστήνονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ στους ανυποψίαστους ενοίκους που τους έβαζαν στα σπίτια τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παρακολούθηση των διαβάσεων από τους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σπείρα έκανε 21 διαρρήξεις με λεία πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ – Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα"

Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία στη «δίνη» της καταιγίδας Κερκ: Τουλάχιστον ένας νεκρός, κατολισθήσεις και ζημιές

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της καταιγίδας Κερκ από τη νότια Γαλλία, όπου τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή, ενώ 67.000 νοικοκυριά «βυθίστηκαν» στο σκοτάδι, δίχως ηλεκτρικό ρεύμα.

Η καταιγίδα Κερκ που «σήκωσε» ριπές ανέμων στην πόλη Σετ της νότιας Γαλλίας προκάλεσαν την ανατροπή τριών σκαφών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά, όπως ανακοίνωσε η νομαρχία του Ερό.

Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση κρίσεων στο Παρίσι η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση κινητοποιεί «όλες τις κρατικές υπηρεσίες» και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

«Αυτά τα επεισόδια θα έχουν επαναληπτική τάση. Ζούμε σε μια εποχή στην οποία η κλιματική αλλαγή εμφανίζεται σε ξεκάθαρη μορφή στην καθημερινή μας ζωή», πρόσθεσε.

Οι αρχές έθεσαν τον νομό Σεν-ε-Μαρν, κοντά στο Παρίσι, σε «κόκκινο συναγερμό» για τον κίνδυνο πλημμυρών καθώς από τις βροχοπτώσεις φούσκωσε ο ποταμός Γκραν Μορέν, ένας παραπόταμος του Σηκουάνα, που διαπλέει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Άλλοι 29 από τους νομούς της χώρας τέθηκαν σε «πορτοκαλί συναγερμό» καθώς αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.


Διακοπές ρεύματος στην Πορτογαλία, κατολισθήσεις λάσπης στην Ισπανία

Την ίδια ώρα, στην Πορτογαλία, η αρχή πολιτικής προστασίας ανέφερε περισσότερα από 1.300 περιστατικά στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα περιελάμβαναν πτώσεις δέντρων στα βόρεια της χώρας.

Το Πόρτο, η μεγαλύτερη πόλη στα βόρεια, επλήγη περισσότερο καθώς εκεί ξεριζώθηκαν 400 δέντρα.

Επιπλέον, υπέστησαν ζημιές αυτοκίνητα και προκλήθηκαν προβλήματα στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στο Μπαρτσέλος, επίσης στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτροδρότησης της χώρας, από την καταιγίδα προκλήθηκε διακοπή ρεύματος σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά.

Αξιωματούχοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν προβλέψει ανέμους που θα κινούνται με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα καθώς και ισχυρές βροχοπτώσεις και για τον λόγο αυτό έθεσαν τις παράκτιες περιοχές σε «κίτρινο συναγερμό» καθώς τα κύματα έφθαναν σε ύψος επτά μέτρων.

Και στην Ισπανία οι αρχές έθεσαν σε «πορτοκαλί συναγερμό» το βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της χώρας προειδοποιώντας για ανέμους με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα στο πριγκιπάτο των Αστουριών.Στη Γαλικία, στα βορειοδυτικά, δρόμοι αποκλείστηκαν από κατολισθήσεις λάσπης και πεσμένα δέντρα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία στη «δίνη» της καταιγίδας Κερκ: Τουλάχιστον ένας νεκρός, κατολισθήσεις και ζημιές"

Ο «Μίλτον» φεύγει από τη Φλόριντα: Νεκροί και καταστροφές από τον τυφώνα - Τρομακτικά βίντεο

Με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται οι καταστροφές που άφησε πίσω του το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα «Μίλτον» από τη Φλόριντα, όπως και ο τραγικός απολογισμών των νεκρών, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.

Το μάτι του τυφώνα έχει φύγει από τις ακτές, κατευθυνόμενο προς τον Ατλαντικό, όμως οι ισχυρές βροχές και οι άνεμοι συνεχίζονται σε περιοχές του Ορλάντο.

florinta111 76668

Ο «Μίλτον» έφθασε στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης ως τυφώνας κατηγορίας 3, με ανέμους ταχύτητας 160 χλμ/ώρα, σχηματίζοντας δεκάδες ανεμοστρόβιλους.

Εδώ και αρκετές ώρες πάνω από 3 εκατ. σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα, με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης να κρίνεται δύσκολη.

Αν και η δύναμη του τυφώνα κόπαζε σταδιακά, ωστόσο οι ανεμοστρόβιλοι στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα αποδείχθηκαν θανατηφόροι. «Έχουμε χάσει κάποιες ζωές», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι, χωρίς να δίνει ακριβή αριθμό. Πάντως τα αμερικανικά Μέσα μιλούν για δύο νεκρούς.

Την ίδια ώρα 125 σπίτια είχαν καταστραφεί από τα ισχυρά φαινόμενα πριν ακόμα φτάσει ο τυφώνας.

Δραματικές φωτογραφίες και βίντεο κατέκλυσαν τα social media κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ο «Μίλτον» διέσχιζε τη Φλόριντα.

Άνεμοι ταχύτητας περίπου 14 χλμ/ώρα σάρωσαν το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, ρίχνοντας έναν γερανό σε εργοτάξιο οικοδομής, χωρίς να καταγράφονται τραυματισμοί.

Τρομακτικοί άνεμοι ξερίζωσαν τμήμα της οροφής του σταδίου Tropicana Field, στο οποίο είχαν βρει στέγη δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι δεν κινδύνευσαν.

tampa32 0694a

Ο «Μίλτον» προκάλεσε επίσης μια μεγάλη θραύση του δικτύου ύδρευσης, η οποία επηρέασε τις υπηρεσίες πόσιμου νερού σε ολόκληρη την πόλη. Η διακοπή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές.

Στα βόρεια της Τάμπα, το γραφείο του σερίφη του Pasco δήλωσε ότι οι αρχές έλαβαν περισσότερες από 140 κλήσεις σχετικά με εμπόδια στο οδόστρωμα. Οι ανταποκριτές «εργάζονται για να απομακρύνουν αυτούς τους κινδύνους το συντομότερο δυνατό», έγραψε το γραφείο στο X.

Το «φως» της ημέρας θα δείξει την πραγματική καταστροφή που αφήνει ο «Μίλτον».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο «Μίλτον» φεύγει από τη Φλόριντα: Νεκροί και καταστροφές από τον τυφώνα - Τρομακτικά βίντεο "

Αστυνομικές επιχειρήσεις στις Αχαρνές και το κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Σε εφαρμογή βρίσκεται η υλοποίηση του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε περιοχές και εστίες που διαπιστώνεται έντονη παραβατικότητα, ενώ οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στο Δήμο Αχαρνών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και μη επανδρωμένου αεροσκάφους, -2- αστυνομικών σκύλων με συνοδούς και συνεργείου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Ειδικότερα, κατά  τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθηκαν -88- οχήματα και -128- άτομα, ενώ

  • προσήχθησαν -14- άτομα,
  • συνελήφθησαν -12- για -κατά περίπτωση- παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί προσωπικών δεδομένων, ρευματοκλοπή και διατάραξη κοινής ησυχίας,
  • βεβαιώθηκαν -67- παραβάσεις Κ.Ο.Κ, -10- για ρευματοκλοπές, -3- για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά, -2- για παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα και -1- για διατάραξη κοινής ησυχίας,
  • ακινητοποιήθηκαν -5- οχήματα και μεταφέρθηκαν -3- οχήματα με γερανό,
  • αφαιρέθηκαν -10- άδειες ικανότητας οδήγησης και -13- άδειες κυκλοφορίας και
  • πραγματοποιήθηκαν -80- αφαιρέσεις καλωδίων από πυλώνες της ΔΕΗ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, -4- έρευνες σε οικίες, στις οποίες βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν: -12,4- γραμμάρια ηρωίνης, -4- επιδαπέδια ηχεία μεγάλης ισχύος, -5- κάμερες και το χρηματικό ποσό των -2.380- ευρώ.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας, κατά τη διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν -45- άτομα και -7- οχήματα, προσήχθησαν -33- άτομα και συνελήφθησαν -5- για –κατά περίπτωση- παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν -2- γραμμάρια μεθαμφεταμίνης.

Οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικές επιχειρήσεις στις Αχαρνές και το κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας "

Μαχαιρώματα στο κέντρο της Πάτρας - Τραυματισμένοι δύο ανήλικοι

Σοβαρό επεισόδιο με μαχαιρώματα νωρίς το πρωΐ, στην Πλατεία Πυροσβεστείου, στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα περίπου στις 6.30 το πρωΐ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ να μεταβεί στην πλατεία και να παραλάβει δύο ανήλικα ηλικίας 14 και 15 ετών που είχαν τραυματιστεί από αιχμηρό αντικείμενο και αιμορραγούσαν. Τα παιδιά ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου και μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί, καθώς παραμένει άγνωστη η αιτία του αιματηρού επεισοδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανήλικοι ρομά συνεπλάκησαν μεταξύ τους και μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχθηκαν συνελήφθησαν από αστυνομικούς και κρατούνται.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαχαιρώματα στο κέντρο της Πάτρας - Τραυματισμένοι δύο ανήλικοι"

Νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του βρέθηκε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, άφησε σε ηλικία 31 ετών την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (9/10), με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σορός του εντοπίστηκε στην πισίνα του σπιτιού του στα νότια προάστια.

Ο ομογενής ποδοσφαιριστής με τη σημαντική πορεία στο αγγλικό ποδόσφαιρο (Μίλτον Κέινς Ντονς, Νορθάμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) ανήκε από τις 29 του περασμένου Μαΐου στον Παναθηναϊκό, ενώ χάρη στον ελληνικής καταγωγής παππού του έπαιζε στην Εθνική Ελλάδας από τις 2 Ιουνίου του 2022. Με την γαλανόλευκη φανέλα είχε 12 συμμετοχές.

Τις τελευταίες ώρες τον Μπάλντοκ αναζητούσε η σύζυγός του και μητέρα του παιδιού τους, χωρίς η επικοινωνία να καταστεί δυνατή. Ακολούθως, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού βρέθηκε στο σημείο και εντόπισε τη σορό του 31χρονου ποδοσφαιριστή που δεν βρισκόταν στις κλήσεις της Εθνικής για το παιχνίδι με την Αγγλία και δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στο Λονδίνο.

Ο Μπάλντοκ γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1993 στο Μπάκινγχαμ, είχε ύψος 1μ.78 και αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ. Η τελευταία του εμφάνιση έγινε στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Ήταν μάλισταν ενδεκαδάτος, μέχρι να αντικατασταθεί από τον Κώτσιρα στο 75'.

Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής. Εκ πρώτης όψεως, δεν εντοπίστηκε κάποιο τραύμα. Η εικόνα της σορού που αντίκρισαν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, δείχνει πως πιθανότατα είχε χάσει αρκετές ώρες πριν τη ζωή του. Ωστόσο, η ακριβής αιτία θανάτου θα προκύψει από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του βρέθηκε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news