facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Κέρκυρα: Κλείνει η δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» μετά από 30 χρόνια

Η δομή του “Χαμόγελου του Παιδιού” στην Κέρκυρα κλείνει μετά από 30 χρόνια λειτουργίας.

Το πρόβλημα είναι τα τετραγωνικά μέτρα στην κουζίνα, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις καθώς πρόκειται για ένα διατηρητέο κτήριο και δεν είναι εφικτό να γίνουν οι αναγκαίες μετατροπές.

«Έπρεπε να περισσεύει η αγάπη, για όλους τους ανθρώπους και ειδικά για τα παιδιά. Έτσι ξεκίνησε το Χαμόγελο του Παιδιού κι έτσι το αγκαλιάσαμε. Τώρα για λίγα τετραγωνικά μέτρα, κάτω από τέτοιες συνθήκες, με τέτοιο κατάλληλο προσωπικό, με τέτοια δομή…  28 ολόκληρα χρόνια το Χαμόγελο του Παιδιού, 21 σε μας με έναν νόμο τώρα η κυρία Μιχαηλίδου να μετράει λίγους πόντους και όχι την αγάπη και τη συνέχιση μιας δομής προς όφελος των ψυχών των παιδιών και της ζωής τους είναι απαράδεκτο», τόνισε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Κλείνει η δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» μετά από 30 χρόνια"

Λιτόχωρο: Μία σύλληψη για τη μεγάλη φωτιά που έκαψε και ένα σπίτι

Συνελήφθη ένα άτομο για τη φωτιά στο Λιτόχωρο Πιερίας νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (18.08.2024). Στον αλλοδαπό άνδρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.767,19 ευρώ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Λιτοχώρου, ένας αλλοδαπός, ο οποίος έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα.

Ο άνδρας εκτελούσε αγροτικές εργασίες μέσα σε οικόπεδο, στην Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας κατά «παράβαση της κείμενης νομοθεσίας» και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.767,19 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιτόχωρο: Μία σύλληψη για τη μεγάλη φωτιά που έκαψε και ένα σπίτι"

Παραπλανητική διαφήμιση σε βάρος του με κάρτα συγκοινωνιών καταγγέλλει ο Δήμος Αθηναίων

Καμία απολύτως σχέση δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων, όπως τονίζει με έμφαση, «με διαφήμιση που έχει αναρτηθεί σε κοινωνικά δίκτυα σχετικά με κάρτα μετακίνησης που παρουσιάζεται ως κάρτα του Δήμου Αθηναίων και παρέχει δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς».

Ακολούθως επισημαίνει ότι: «Παρακαλούμε τους κατοίκους της Αθήνας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αγνοούν πληροφορίες, που προέρχονται από μη επίσημες πηγές του Δήμου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις και ενέργειες του Δήμου Αθηναίων θα επικοινωνούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω των επίσημων καναλιών του όπως ο επίσημος ιστότοπος και οι αναγνωρισμένες του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία, οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων».

Παραπλανητική διαφήμιση σε βάρος του με κάρτα συγκοινωνιών καταγγέλλει ο Δήμος Αθηναίων

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπλανητική διαφήμιση σε βάρος του με κάρτα συγκοινωνιών καταγγέλλει ο Δήμος Αθηναίων"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια – Έως τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία, κοπάζουν οι άνεμοι

Χαλάει ο καιρός αύριο Δευτέρα 19 Αυγούστου. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου. 

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης). Τα φαινόμενα, τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Θράκη γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια – Έως τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία, κοπάζουν οι άνεμοι"

Πυροσβεστική: 44 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο – Οι 10 από κεραυνούς

Σε 44 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, 15 από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνες– αρκετές δίπλα σε οικισμούς- και χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων για τη διαχείρισή τους.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του, τουλάχιστον 10 πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς σε μεγάλα υψόμετρα, δυσκολεύοντας πολύ την προσπάθεια κατάσβεσης.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στις 09:45, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος Ευρυτανίας. Στο σημείο επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ. Μετά από δύο ώρες από την εκδήλωση της πυρκαγιάς δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

-Στις 11:58, ξέσπασε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 17 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Στις 12:55 εκδόθηκε από το 112 μήνυμα απομάκρυνσης από την Πλάκα Λιτόχωρου προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο σε 2,5 ώρες.

-Στις 12:42, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βασαιϊκα Ιωαννίνων την οποία η Πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο μέσα σε μία ώρα. Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 12 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Παράλληλα συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

-Στις 13:26, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παυλιάδα Αμφιλοχίας στην Αιτωλοακαρνανία. Στην πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο σε 30 λεπτά, επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 4 αεροσκάφη, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

-Στις 13:54, ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ιστιαία Αιδηψού στην Εύβοια. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο εντός μίας ώρας και στο σημείο επιχείρησαν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

-Στις 14:48, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μάχης Μαραθώνα στο Μαραθώνα Αττικής, η οποία ελέγχθηκε μέσα σε 40 λεπτά. Στο σημείο επιχείρησαν 22 πυροσβέστες, με 8 οχήματα και 3 ελικόπτερα.

-Στις 14:58, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπελώνας Φιλιατών Θεσπρωτίας. Αυτή την ώρα υπάρχει ενεργό μέτωπο σε δύσβατο σημείο ενώ δεν απειλείται οικισμός. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 6 αεροσκάφη.

-Στις 15:18, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σπαθάρης Τροπαίων Αρκαδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος, 14 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

-Στις 15:27, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Ρόδο, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε 20 λεπτά. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα δασοκομάντος και 5 οχήματα.

-Στις 15:37, ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νεοχώρι Αρκαδίας. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε μέσα σε μία ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 4 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο, ενώ υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

-Στις 15:49, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταξοχώρι Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων Κρήτης. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε μια ώρα και επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

-Στις 16:06, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κακοπλεύρι Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία η πυρκαγιά είναι σχεδόν οριοθετημένη και στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 7 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Παράλληλα συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου..

-Στις 16:16, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αρμπούνας Καλαβρύτων Αχαΐας, η οποία ελέγχθηκε σε 30 λεπτά . Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

-Στις 16:22, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αμπελάκι Τρίπολης. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε μέσα σε μια ώρα και επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνέδραμαν υδροφόρες ΟΤΑ.

-Στις 16:24, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρολίμνη Κοζάνης. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 7 οχήματα και 1 αεροσκάφος.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 44 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο – Οι 10 από κεραυνούς"

Φωτιά στην Βορειοανατολική Αττική: Τρεις προσαγωγές Ρομά στην Πεντέλη για πλιάτσικο στα καμένα

Μετά τον «πύρινο εφιάλτη» της περασμένης εβδομάδας για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, όπου κάηκαν περισσότερα από 100 σπίτια και 100.000 στρέμματα σύμφωνα με το Copernicus, οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές αντιμετώπισαν και τον φόβο για πλιάτσικο από επιτήδειους.

 Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει τις περιπολίες της και μάλιστα, προχωρά σε προσαγωγές.

Ακόμη τρεις σημειώθηκαν σήμερα (18/08), όταν οι αρχές σταμάτησαν όχημα με τρεις Ρομά που κατευθύνονταν στην Πεντέλη. Ύστερα από επίμονες ερωτήσεις και έχοντας διαπιστώσει ότι μόνο ο ένας είχε ταυτότητα μαζί του, τους προσήγαγαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Βορειοανατολική Αττική: Τρεις προσαγωγές Ρομά στην Πεντέλη για πλιάτσικο στα καμένα"

Eκβίαζαν κτηνοτρόφο και παρίσταναν τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ- Συνελήφθησαν από την αστυνομία

Συνελήφθησαν, χθες σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εκβίασης, της αντιποίησης και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Σχηματίσθηκε επίσης διογραφία σε βάρος ενός ακόμη άνδρα για εκβίαση και αντιποίηση.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 13-16 του μηνός, οι δράστες, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, και παριστάνοντας τους υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε., μετέβησαν τέσσερις φορές σε κτηνοτροφική μονάδα, σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας, και με την απειλή βλάβης της επιχείρησης του, του απέσπασαν το 2600 ευρώ

Μάλιστα, το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό παραδόθηκε τμηματικά από τον παθόντα στους δράστες και συγκεκριμένα δύο φορές στην κτηνοτροφική του μονάδα, την τρίτη φορά, κατόπιν συννενόησης, σε άλλη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ και την τέταρτη σε περιοχή του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε χθες (17-08-2024) το πρωί έξω από την κτηνοτροφική μονάδα του παθόντα, μεταξύ του ιδίου και ενός εκ των συλληφθέντων, ο δράστης παρέλαβε 500 ευρω σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Αμέσως παρενέβησαν οι αστυνομικοί οι οποίοι ακινητοποίησαν το δράστη και κατάσχεσαν τα χρήματα.

Τον δράστη περίμενε συνεργός του με αυτοκίνητο, κοντά στο σημείο, ο οποίος οταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησε να διαφύγει , ενώ αντιστάθηκε απωθώντας με τα χέρια του και τις κινήσεις του σώματός του έναν από τους αστυνομικούς.

Μετά από έρευνες εντοπίστηκε χθες το βράδυ και ο τρίτος εκ των δραστών και συνελήφθη.

Πέραν του προσημειωμένου χρηματικού ποσού 500 ευρώ που αποδόθηκε στον κτηνοτρόφο, κατασχέθηκαν ακόμη, από την κατοχή των δραστών, το χρηματικό ποσό των35 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης και δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητα τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Eκβίαζαν κτηνοτρόφο και παρίσταναν τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ- Συνελήφθησαν από την αστυνομία"

Λιτόχωρο: Δυο προσαγωγές για τη φωτιά, παραμένει η πυροσβεστική στο σημείο

Έσβησε η φωτιά στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας στο Λιτόχωρο μετά από επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος (επίγειων και εναέριων), υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του δήμου Κατερίνης.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Δίου-Ολύμπου, με τον αρμόδιο δήμαρχο, Βαγγέλη Γερολιόλιο να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στο Λιτόχωρο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ώστε σε ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων να υπάρξει άμεση καταστολή τους.

Στην ανακοίνωσή του δήμου Δίου-Ολύμπου, επισημαίνεται ότι για την κατάσβεση του πολύ επικίνδυνου μετώπου, καθώς επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, στο σημείο επιχείρησαν παράλληλα, από την πρώτη στιγμή πέραν των προαναφερόμενων, προσωπικό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δυνάμεις της Αστυνομίας και εθελοντές.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, μέσω της ανακοίνωσής του ευχαριστεί τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την άμεση διάθεση των εναέριων μέσων και τους πυροσβέστες «που με υπεράνθρωπες προσπάθειες δούλεψαν στοχευμένα», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ευχαριστίες απευθύνονται στους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία του δήμου, «που βρίσκονταν στο σημείο από την αρχή, με μηχανήματα έργου και υδροφόρες», υπογραμμίζεται .

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί επίσης την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον δήμαρχο Κατερίνης Γιάννη Ντούμο για τη διάθεση υδροφόρων, τους εθελοντές όπως και την αστυνομία, για την συνεργασία και την ουσιαστική βοήθειά τους. Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του ο δήμος Δίου -Ολυμπου σημειώνει ότι το «112» ήχησε προληπτικά, για να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Επισημαίνεται ότι η πυροσβεστική υπηρεσία εξακολουθεί να έχει το προαναφερόμενο συμβάν σε μερικό έλεγχο, μέχρι να αποχωρήσουν από το σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δύο προσαγωγές για τη φωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακρίσεις δύο ατόμων που προσήχθησαν από τις αρχές, ως υπεύθυνοι για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Πλάκα Λιτοχώρου. Η πυρκαγιά, κινητοποίησε άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε εξοχική κατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ντελάλη», οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν στην περιοχή και φέρεται να εκτελούσαν αγροτικές εργασίες κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς. Οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από αμέλεια κατά τη διάρκεια των εργασιών τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιτόχωρο: Δυο προσαγωγές για τη φωτιά, παραμένει η πυροσβεστική στο σημείο"

Τον Νοέμβριο δίνεται σε κυκλοφορία το μετρό Θεσσαλονίκης – Προχωρά ο Ε65 και ο ΒΟΑΚ

Σημαντική δέσμη παρεμβάσεων επιταχύνονται το προσεχές διάστημα στον τομέα των υποδομών, με ένα από τα σημαντικότερα το μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς ισχυρή πολιτική βούληση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου αποτελεί η εκτέλεση μίας σειράς μεγάλων αλλά και μικρότερων σύγχρονων έργων ανά την επικράτεια, προκειμένου να βελτιωθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα των πολιτών.

Ταυτόχρονα προωθείται ο σχεδιασμός μίας σειράς νέων «πράσινων» έργων, η ενίσχυση, αλλά και συντήρηση υφιστάμενων υποδομών.

«Συλλογικά και συνεκτικά, προχωρήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις, που πρέπει να “τρέξουμε” με την ίδια και μεγαλύτερη ταχύτητα. Μπροστά μας υπάρχουν πολλές και μεγάλες προκλήσεις». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως διαβεβαιώνει: «Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να παραδώσουμε σύγχρονα και ανθεκτικά έργα στην κοινωνία, στην ώρα τους και με σεβασμό στο υστέρημα του φορολογούμενου».

Στον πυρήνα της στρατηγικής στόχευσης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκονται: η αποτελεσματική προώθηση των εν εξελίξει έργων, ο ρεαλιστικός σχεδιασμός νέας δέσμης έργων, η ενίσχυση της ασφάλειας των «πράσινων» υποδομών και των μεταφορών, η βελτίωση της ποιότητας των έργων και των υπηρεσιών, η ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και εν τέλει, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Στο 56% το βόρειο τμήμα του Ε65

Τον Μάιο του 2024, παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ενιαία, από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα, συνολικού μήκους 135 χλμ. Το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, από την Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία Οδό, μήκους 46 χλμ., θα παραδοθεί περίπου με την ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από όπου και χρηματοδοτείται. Έχει ήδη εκτελεστεί το 56% του βόρειου τμήματος του συνολικού έργου.

Επίσης, προβλέπεται η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών του αυτοκινητόδρομου Ε65 στα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα, Ξυνιάδα – Ανάβρα και Ανάβρα – Τρίκαλα. Αυτά θα μελετηθούν αδαπάνως για το Δημόσιο και θα κατασκευαστούν από τον Παραχωρησιούχο, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ.

Παραδόθηκε η Οδική Σύνδεση Άκτιο – Αμβρακία

Τον Ιανουάριο του 2024, παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ενιαία, ο αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 49 χλμ.. Ολοκληρώνεται, μέσα στο 2024, και ο οδικός άξονας Άκτιο – Λευκάδα.

Στο 52% ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος

Τον Ιούλιο του 2023 η πρόοδος κατασκευής του έργου υπολείπονταν του 20%. Σήμερα, το ποσοστό υλοποίησης ξεπερνά το 52%. Εκτιμάται ότι, μέχρι τέλος του έτους, το ποσοστό ολοκλήρωσης θα υπερβεί το 75%. Το πολύπαθο έργο, όπως προβλέπει και η σύμβαση, θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025.

Τον Νοέμβριο το Μετρό Θεσσαλονίκης

Η βασική γραμμή θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024. Συγχρόνως, ολοκληρώνεται το έργο της επέκτασης προς την Καλαμαριά, το οποίο προβλέπεται να παραδοθεί το 2ο εξάμηνο του 2025.

Μάλιστα, το τελευταίο χρόνο, υπεγράφη η Σύμβαση για τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου, απελευθερώθηκαν δρόμοι που παρέμειναν κλειστοί για πολλά έτη, υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για την υλοποίηση έργων προσβασιμότητας / μετεπιβίβασης στον σταθμό «Νέα Ελβετία», ολοκληρώθηκε η Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί τη Γενική Συγκοινωνιακή Μελέτη του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησαν τα έργα για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης – Στο 35% ο Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης

Τα τμήματα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος και Χερσόνησος – Νεάπολη έχουν συμβασιοποιηθεί. Έχουν ήδη εγκατασταθεί τα πρώτα εργοτάξια στο τμήμα από τη Χερσόνησο Ηρακλείου έως τον Άγιο Νικόλαο. Ταυτόχρονα, προχωρά η συμβασιοποίηση της παραχώρησης για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο. Επιπλέον η πρόοδος υλοποίησης στον Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, στο Καστέλι έχει ξεπεράσει το 35%.

Προχωρά η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» ξεκίνησε από την Κατεχάκη προς τον Ευαγγελισμό, και αναμένεται να ολοκληρώσει τα περίπου 5 χλμ. μέχρι το τέλος του 2025.

Ο μετροπόντικας «Νίκη» κάνει τη διάνοιξη 7,1 χλμ. από τη Βεΐκου επίσης προς τον Ευαγγελισμό, και προβλέπεται να έχει υλοποιήσει τις εργασίες μέχρι το τέλος του 1ου εξαμήνου του 2026.

Τον Μάιο του 2027 ο Περιφερειακός Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκης (Flyover)

Οι εργασίες για το εμβληματικό έργο της Θεσσαλονίκης προχωρούν, με βάση τα χρονοδιαγράμματα. Η παράδοση του έργου τοποθετείται για τον Μάιο του 2027. Μάλιστα, σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, υπό την ηγεσία του Υπουργείου, επιβεβαιώθηκε η επιτάχυνση υλοποίησης του έργου.

Στο 90% οι μελέτες για τον Οδικό άξονα Μπράλος – Άμφισσα

Η κατασκευή του έργου, μήκους 24 χλμ., συνεχίζεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της εκπόνησης των μελετών, έχοντας ολοκληρωθεί το 90% το πρόγραμμα γεωτεχνικών εργασιών.

Σχετικά με τις απαλλοτριώσεις, έχει γίνει το Δικαστήριο, στις 9 Απριλίου 2024, έχει εκδοθεί η σχετική Δικαστική Απόφαση και η αντίστοιχη αναγνώριση δαπάνης, και αναμένεται η υπογραφή των Αποφάσεων δέσμευσης ποσού. Η έναρξη εργασιών έγινε στις 23 Νοεμβρίου 2023. Έχουν ολοκληρωθεί, σε ποσοστό 90%, οι εργοταξιακές εγκαταστάσεις. Η ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 15η Αυγούστου 2027.

Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση για τον Οδικό Άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

Το έργο, μήκους 69,5 χλμ., επανα-δημοπρατήθηκε. Έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου, έχει προχωρήσει η απόφαση κατακύρωσης και ανάθεσης της υπόψη σύμβασης, έχει ολοκληρωθεί ο προ-συμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ενημερωθεί – πρόσφατα – η Βουλή των Ελλήνων. Ο χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου είναι 54 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Ξεκίνησαν τα έργα στον Οδικό Άξονα ΝΔ Πελοποννήσου / Τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

Προχωρά η εκπόνηση μελετών, σύμφωνα με τη σύμβαση ΣΔΙΤ. Έχει γίνει η εγκατάσταση δύο εργοταξίων και υλοποιούνται πρόδρομες εργασίες.

Αναβάθμιση Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής / Τμήμα Άνω Λιόσια – Μέγαρα

Η υλοποίηση του έργου γίνεται με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αφού η χρηματοδότησή του είναι αποκλειστικά από αυτό. Σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του υπουργείου, για το εθνικό σκέλος του, ανέρχεται σε 334 εκατ. ευρώ για το 2024, σχεδόν ίσος με εκείνον του 2023. Θα υπάρξει, λόγω της καλή εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, αύξηση, με μόνιμο χαρακτήρα στα 550 εκατ. ευρώ το 2024 και πλέον τα επόμενα χρόνια.

Μικρότερα έργα σε όλη την επικράτεια

Στον τομέα της δικαιοσύνης:

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την αποκατάσταση και συντήρηση του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας στο Αρσάκειο Μέγαρο, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τη μελέτη και κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω.

Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τα έργα της ανέγερσης των Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου, Λαμίας και Βόλου, της νέας πτέρυγας του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, της ανακατασκευής των Δικαστικών Μεγάρων Ρεθύμνου και Τρικάλων.

Θεμελιώθηκε το νέο Ειρηνοδικείο Πύλου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Τριπόλεως, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αποκατάστασης ζημιών στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

Στον τομέα της εκπαίδευσης:

Ανακατασκευάστηκε το Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο στις Βρυξέλλες.

Παραδόθηκαν δύο σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Λυκόβρυση, το νέο Ειδικό Σχολείο για Άτομα με Αναπηρία στο Περιστέρι, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας.

Θεμελιώθηκαν το νέο Διθέσιο Νηπιαγωγείο Παραλίου Άστρους και το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Νευροκοπίου.

Στον τομέα της ασφάλειας:

Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή πέντε Αστυνομικών Μεγάρων σε Πάτρα, Καρδίτσα, Βέροια, Λευκάδα και Αλεξανδρούπολη.

Οδικά:

Ολοκληρώθηκε ο οδικός άξονας Καλλονή – Σίγρι στη Λέσβο.

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου της παράκαμψης της Γιάλοβας.

Ανακατασκευάστηκε η Γέφυρα των Φύλλων στην Εύβοια.

Παραδόθηκε η νέα οδική γέφυρα του Ευήνου στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατασκευάζεται η νέα Γέφυρα Κερίτη στην Κρήτη.

Παραδόθηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Δρομολογήθηκε η ανακατασκευή του ελικοδρομίου στη Σαμοθράκη.

Προωθήθηκε η βελτίωση του Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Ολοκληρώθηκε ο επιβατικός και εμπορικός λιμένας στο Σίγρι Λέσβου.

Πραγματοποιούνται έργα επέκτασης και βελτίωσης στα αεροδρόμια Νάξου, Σύρου και Χίου.

Υλοποιούνται έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων Νότιου Τμήματος Καλαμαριάς.

Επίσης, εγκαινιάστηκαν οι Σταθμοί Ασφαλούς και Προστατευόμενης Στάθμευσης Φορτηγών κατά μήκος των Αυτοκινητοδρόμων της χώρας, στο Αερινό και στην Αταλάντη, έργο το οποίο εντάχθηκε στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη – CEF».

Υλοποίηση αρδευτικών, εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων

Υπογράφηκαν, μέσα στον Ιούλιο, 3 συμβάσεις, προϋπολογισμού περίπου 320 εκατ. ευρώ, που αφορούν:

Την υλοποίηση έργων ύδρευσης στις περιφερειακές ενότητες Πρέβεζας – Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας. Την κατασκευή φράγματος στην περιοχή Τσικνιά της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου. Την υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων στις παραλίμνιες περιοχές Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Το τελευταίο έργο αποτελεί ένα από τα τέσσερα σημαντικά έργα, μαζί με τα αντίστοιχα στο Ωραιόκαστρο, στο Λουτράκι και στην Ιεράπετρα, που εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027».

Υπεγράφησαν οι δανειακές συμβάσεις χρηματοδότησης, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Πλατύ Ρεθύμνου και την επέκταση του Αρδευτικού Δικτύου Μεσσαράς στην Περιφέρεια Κρήτης.

Παραδόθηκε το σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο στην Ηράκλεια Φθιώτιδας, το οποίο καλύπτει την άρδευση 3.510 στρεμμάτων της περιοχής.

Στην ίδια κατεύθυνση, έχουν υπογραφεί μια σειρά από συμβάσεις έργων, όπως: Αρδευτικό δίκτυο στον Γέρμα Καστοριάς, Ταμιευτήρας στον Αγιόκαμπο Λάρισας, Δίκτυο άρδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, Φράγμα και ταμιευτήρας αγωγού μεταφοράς νερού στη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής, Συστήματα εξοικονόμησης νερού και ενέργειας στο αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Νιγρίτας.

Καταρτίζονται μελέτες των συμπληρωματικών έργων του φράγματος Πηνειού στην Ηλεία, και των αρδευτικών έργων του φράγματος Ασωπού στην Κορινθία.

Επίσης, έχουν δημοπρατηθεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ομβρίων στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Μεταρρυθμίσεις για την ανθεκτικότητα των υποδομών:

Αναπτύχθηκε το Εθνικό Εγχειρίδιο Επιθεώρησης και Αξιολόγησης Γεφυρών και τον Κανονισμό Επιθεώρησης και Συντήρησης Γεφυρών.

Υπογράφηκε, τέλος, προγραμματική Συμφωνία για την ανάπτυξη του Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Μητρώου Γεφυρών.

Βασική επιδίωξη αποτελεί η καταγραφή του συνόλου των γεφυρών σε πανελλαδική κλίμακα και την παρακολούθηση των διαδικασιών επιθεώρησης, αξιολόγησης και συντήρησής τους, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των γεφυρών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Νοέμβριο δίνεται σε κυκλοφορία το μετρό Θεσσαλονίκης – Προχωρά ο Ε65 και ο ΒΟΑΚ"

Πρέβεζα: «Γύρισα τη μισή Ελλάδα για να γεννήσω» - Πώς περιγράφει τον «Γολγοθά» που έζησε η 31χρονη μητέρα

Μία απίστευτη περιπέτεια, που δείχνει τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, έζησε μία έγκυος γυναίκα. Από την Πρέβεζα όπου βρισκόταν έφθασε μέχρι τα Τρίκαλα για να γεννήσει.

Η κ. Ελεάνα Μίτου μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star τα όσα ασύλληπτα έζησε πριν από λίγες ημέρες.

«Εμείς κινδυνεύσαμε πραγματικά. Τρέμω ακόμα σήμερα και το βράδυ δεν κοιμάμαι και τόσο καλά. Έκανα τον γύρο της μισής Ελλάδας για να καταλήξω να γεννήσω στο νοσοκομείο που τελικά δεν ήταν για πρόωρα παιδάκια. Ευτυχώς είχε νεογνολόγο», λέει η γυναίκα.

Η ασύλληπτη περιπέτεια εγκύου που από την Πρέβεζα γέννησε πρόωρα στα Τρίκαλα

Η ασύλληπτη περιπέτεια της Ελεάνας Μίτου – που είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού – ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στην Πρέβεζα όπου βρισκόταν σε διακοπές διανύοντας την 32η εβδομάδα κύησης. Ξαφνικά την έπιασαν πόνοι. Επικοινωνεί με το νοσοκομείο της Πρέβεζας καθώς φοβόταν για πρόωρη γέννα.

Όταν πηγαίνει έχει συσπάσεις και της βάζουν ορό και ξεκινούν οι επικοινωνίες για το που θα μεταφερθεί:

Η μητέρα προσθέτει: «Μετά ενημερώθηκα ότι στα Γιάννενα δεν σε δέχονται γιατί δεν υπάρχει θέση για το παιδί. Στο Χατζηκώστα δεν με αναλαμβάνουν γιατί λέει δεν ξεγεννάνε κάτω από 34 εβδομάδες και συνέχιζαν να τηλεφωνούν για Πάτρα. Εγώ είχα αρχίσει ήδη να αναστατώνομαι πάρα πολύ γιατί οι αποστάσεις άρχισαν να μακραίνουνε. Ωστόσο δεν με δέχτηκαν ούτε στην Πάτρα. Οι πόνοι δεν είχαν σταματήσει και κάπως έτσι τελικά καταλήξαν να πάρουν και στη Θεσσαλονίκη οι οποιοι είπανε ότι η Λάρισα είναι πιο κοντά και να μεταβείτε εκεί πέρα».

Τελικά την ενημερώνουν ότι θα μεταφερθεί στη Λάρισα. Εκείνη τη στιγμή ξεκινά ο δεύτερος Γολγοθάς της. Της είπαν ότι θα δουν αν θα έχει συνοδεία γιατί το περιστατικό ήταν… ελεγχόμενο με ένα μωρό που ερχόταν μάλιστα ανάποδα. Μία γιατρός που έκανε το αγροτικό της στην Πρέβεζα προθυμοποιείται να τη συνοδεύσει στο ασθενοφόρο μία κίνηση που μας είπε ότι ήταν καθοριστική για εκείνη και το μωρό της. Ενώ βρίσκονταν κοντά στα Γιάννενα μέσα στο ασθενοφόρο, οι πόνοι αυξάνονται.

«Ήταν μεγάλο λάθος που μας είπαν να συνεχίσουμε…»

«Ωστόσο οι συσπάσεις είχαν γίνει ακόμα εντονότερες και έτσι η κοπέλα που με συνόδευε πήρε τηλέφωνο εκεί στην Πρέβεζα μίλησε με την υπεύθυνη εκεί του τμήματος στην γυναικολογική και της είπε ότι δεν γίνεται να μειώσουμε τη δόση, αντίθετα θα ‘θελα να την αυξήσω γιατί έχει πόνους η κοπέλα. Εκείνη της λέει δεν πάει παραπάνω η δόση, συνεχίστε έτσι. Πράγμα που το βρήκα μεγάλο λάθος γιατί είμασταν πολύ κοντά στα Γιάννενα και δεν γινόταν να συνεχίζουμε άλλες 3,5 ώρες δρόμο ενώ ερχόταν ένα μωρό ανάποδα».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μητέρα συνεχίζει: «Παρακάτω άρχισαν τα δράματα. Οι συσπάσεις είχαν γίνει εντονότερες το μωρό άρχισε να σπρώχνει. Τελικά καταλήξαμε να φθάσουμε μέχρι τα Τρίκαλα με τα χίλια ζόρια με ένα μωρό που είχε μισοβγεί στο ασθενοφόρο σχεδόν».

Το μωρό νοσηλευεται εκτός κινδύνου στη μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η μητέρα στην επικοινωνία που έιχαμε είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην γιατρό που τη συνόδευσε στο ασθενοφόρο αλλά και τους δύο γιατρούς στο Νοσοκομείο των Τρικάλων.

enikos 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέβεζα: «Γύρισα τη μισή Ελλάδα για να γεννήσω» - Πώς περιγράφει τον «Γολγοθά» που έζησε η 31χρονη μητέρα"

Μήνυση κατά της διευθύντριας της ΔΟΥ Μυκόνου για «παράβαση καθήκοντος» (!) από τους υπεύθυνους σφραγισμένου μπαρ στο νησί

Σε μήνυση για «παράβαση καθήκοντος» εναντίον της διευθύντριας  της ΔΟΥ Μυκόνου προχώρησε -όπως αποκαλύπτει το in- ο ιδιοκτήτης γνωστού μπαρ εστιατορίου στο «νησί των Ανέμων» που σφραγίστηκε για παραβάσεις που εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία!

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή όσο και πρωτοφανή επιλογή υπευθύνων καταστήματος  υγειονομικού ενδιαφέροντος κι ένα ακόμη επεισόδιο στον «πόλεμο των συμφερόντων» ή και τα παρεπόμενα του στο τουριστικό νησί των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι του μπαρ εστιατορίου αποδίδουν στην προϊσταμένη της Εφορίας στο νησί ότι «κακώς σφράγισε το εν λόγω κατάστημα γιατί ανήκει σε ξενοδοχειακή μονάδα και δεν μπορεί να κλείσει για μεμονωμένες παραβάσεις μη εξυπηρετώντας πλέον και τους πελάτες της ξενοδοχειακής μονάδας».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στην μήνυση που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι του εν λόγω μπαρ εστιατορίου στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου σημειώνουν ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα υπήρχαν προστριβές κι επεισόδια με άτομα από την Αθήνα που είχαν μερίδιο στην ιδιοκτησία του. Αφήνοντας δηλαδή να εννοηθεί ότι  ίσως υπήρχαν σκόπιμες καταγγελίες που προκάλεσαν τους ελέγχους της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δελτίο τύπου των αρχών ασφαλείας που εκδόθηκε προ μερικών ημερών για ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα σε Μύκονο αλλά και Χαλκιδική μνημονευόταν για την προαναφερόμενη περίπτωση ότι «στο μπαρ-εστιατόριο βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, επτά εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας, ενώ διαπιστώθηκε και η μη έκδοση έξι παραστατικών στοιχείων λιανικής πώλησης, φορολογικού έτους 2024, συνολικής αξίας 4.719 ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας».

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά της διευθύντριας της ΔΟΥ Μυκόνου για «παράβαση καθήκοντος» (!) από τους υπεύθυνους σφραγισμένου μπαρ στο νησί"

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τριών ατόμων που κρατούσαν όμηρο 54χρονο – Ζητούσαν λεφτά για να τον απελευθερώσουν

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν, μετά από καταγγελία 54χρονου, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 35, 31 και 35 ετών, για σύσταση συμμορίας, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17/8) αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου σε οικία δευτέρου ορόφου εντόπισαν και συνέλαβαν τους (3) αλλοδαπούς, οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία, μετέφεραν πριν από μία εβδομάδα περίπου, τον 54χρονο αλλοδαπό από γειτονική χώρα στην εν λόγω οικία, με αντίτιμο το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ, ενώ στη συνέχεια τον εκβίαζαν και τον κρατούσαν χωρίς τη θέλησή του, απαιτώντας επιπλέον (1.500) ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τριών ατόμων που κρατούσαν όμηρο 54χρονο – Ζητούσαν λεφτά για να τον απελευθερώσουν"

Ηράκλειο: Συνελήφθη ο «πυρπολητής» που έκαψε αυτοκίνητο και μηχανή αστυνομικού της Δίωξης

Η εξιχνίαση της διπλής εμπρηστικής επίθεσης στα οχήματα αστυνομικού (αυτοκίνητο και μηχανή) που υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών  Ηρακλείου, τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου, σε δρόμο των Πατελών, ήταν μονόδρομος για την τοπική ΕΛ.ΑΣ.
Από την πρώτη στιγμή είχε καταστεί σαφές ότι η εμπρηστική ενέργεια συνδεόταν αποκλειστικά και μόνο  με την υπηρεσιακή ιδιότητα του εν λόγω αστυνομικού, ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και είναι πολύ συμπαθής στους συναδέλφους του.
Ως εκ τούτου, ένα παραπάνω, δεν θα επέτρεπαν  να μείνει ανεξιχνίαστη και ατιμώρητη μια τέτοια κακόβουλη ενέργεια, στέλνοντας λάθος μήνυμα… Αυτός που πυροδότησε τη φωτιά (και πολύ περισσότερο αυτός που το οργάνωσε)  και κατέκαψε τα δύο οχήματα, «πυροδότησε» την οργή όλων των αστυνομικών που δούλεψαν με πάθος και πείσμα για να εξιχνιαστεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατόν.

Σε χρόνο dt, κίνησαν γη και ουρανό, για να μην χαθεί κρίσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να βρουν την άκρη του νήματος, καταρχήν ως προς τον φυσικό αυτουργό, τον δράστη του εμπρησμού. Τα τελευταία 24ωρα, με μεθοδική δουλειά, στενή συνεργασία και καλό συντονισμό, Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, φέρονται να είχαν καταλήξει με βεβαιότητα στην ταυτότητα του «πυρπολητή», αξιοποιώντας βήμα-βήμα υλικό από κάμερες ασφαλείας και άλλα ευρήματα.

Οι πληροφορίες του Cretalive.gr μιλούν για νεαρό Ηρακλειώτη, ο οποίος διαμένει στα ανατολικά προάστεια και έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις Αρχές, κυρίως για κλοπές. Με τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου δεν είχε πάρε-δώσε, κάτι που ενισχύει την εκδοχή ότι ενήργησε κατά «παραγγελία» άλλου. Η «διαδρομή» του στην παραβατικότητα ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όντας ανήλικος ακόμα. Αρχικώς ενεπλάκη σε περιπτώσεις μικροκλοπών και σε περιστατικά απειλών και τραμπουκισμών σε βάρος άλλων εφήβων με σκοπό την απόσπαση χρημάτων και κινητών. Με την πάροδο των χρόνων «αναβάθμισε» την παραβατική του δράση.

Αστυνομικοί κύκλοι  ανέφεραν στο Cretalive ότι έχουν συνθέσει καρέ-καρέ τις κινήσεις του νεαρού Ηρακλειώτη τη μοιραία νύχτα, αν και, όπως προαναφέρθηκε, εκτιμάται ότι ο ηθικός αυτουργός είναι άλλος και ήδη οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και ως προς αυτό το σκέλος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η σύλληψη του έγινε απογευματινές ώρες του Σαββάτου στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ασφάλειας, της Δίωξης και της ΔΙ.ΑΣ.
Ο συλληφθείς αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα. 

Πάντως, τελευταίες  πληροφορίες αναφέρουν οτι ο νεαρός Ηρακλειώτης φέρεται να υπέδειξε ως εντολέα του εμπρησμού συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο επισης ερευνάται.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Συνελήφθη ο «πυρπολητής» που έκαψε αυτοκίνητο και μηχανή αστυνομικού της Δίωξης"

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν. Τον θάνατο του ανακοίνωσαν τα παιδιά του.  

O Αλέν Ντελόν άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του ηθοποιού το πρωί της Κυριακής (18.08.2024).

«Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντον και (ο σκύλος του) Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους», ανέφερε το δελτίο Τύπου της οικογένειας. 

Ο Αλέν Φαμπιάν Μορίς Μαρσέλ Ντελόν γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1935 στη Γαλλία. Ήταν γνωστός ως ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς και σύμβολα του σεξ της Ευρώπης τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

 (AP Photo/Jim Pringle)

Ξεχώρισε για την συμμετοχή τους στις ταινίες: Γυμνοί στον ήλιο (1960), Ο Ρόκο και τ’ αδέλφια του (1960), Η έκλειψη (1962), Ο γατόπαρδος (1963), Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο (1967), Η πισίνα (1969), Ο κόκκινος κύκλος (1970), Ο μπάτσος (1972) και ο Κύριος Κλάιν (1976). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ντελόν συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Λουκίνο Βισκόντι, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι και Λουί Μαλ.

Το 1985 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Η ιστορία μας (1984). Το 1991, έλαβε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας. Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του απονεμήθηκε η τιμητική Χρυσή Άρκτος. Επίσης το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη.

Το 1997 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηθοποιία, σε ηλικία 62 ετών.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news