facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Λακωνία – Προσοχή στους κεραυνούς

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ένα μεγάλο κομμάτι της Λακωνίας, για τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, το κάτω μέρος της γεωγραφικής έκτασης της Π.Ε. Λακωνίας, διατρέχει υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Είναι στο κίτρινο χρώμα, στο 3άρι δηλαδή.

Το ίδιο και τα Κύθηρα.

Θα πρέπει επίσης να είναι όλος ο κόσμος προσεκτικός, αφού υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης κεραυνών, σε δάση και δασικές εκτάσεις, λόγω και της μεταβολής του καιρού.


ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Λακωνία – Προσοχή στους κεραυνούς"

Απεργούν χιλιάδες Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι στο Ισραήλ – Ζητούν να μην κατατίθεται ο μισθός τους σε τραπεζικό λογαριασμό

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που εργάζονται στο Ισραήλ κατέβηκαν σήμερα σε μονοήμερη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να κατατίθενται οι μισθοί τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς αντί να λαμβάνουν μετρητά στο χέρι.

Ο νέος τρόπος πληρωμής συμφωνήθηκε μεταξύ των παλαιστινιακών και των ισραηλινών αρχών, που τον θεωρούν πιο αποτελεσματικό και ασφαλή, όμως οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι με τις κρυφές χρεώσεις και τους φόρους οι μισθοί τους θα εξανεμιστούν.

Περίπου 200.000 Παλαιστίνιοι περνούν καθημερινά στο Ισραήλ ή σε εβραϊκούς οικισμούς για να εργαστούν. Κατά μέσο όρο, κερδίζουν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονται σε παλαιστινιακές δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αυτούς δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό. Με την καταχώριση των μισθών τους θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια νέα πηγή εσόδων για την Παλαιστινιακή Αρχή, που αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αλλά και απρόσμενα κέρδη, λόγω των προμηθειών και των χρεώσεων, για τις παλαιστινιακές τράπεζες.

Σύμφωνα με εργαζόμενους που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, με βάση τη συμφωνία οι μισθοί θα καταβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση και η προμήθεια των τραπεζών θα ανέρχεται στο 1 δολάριο για κάθε μεταφορά. Ο υπουργός Εργασίας της Παλαιστινιακής Αρχής Νάσρι Άμπου Τζέις είπε ότι η νέα αυτή διευθέτηση έχει ως στόχο να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την επιβολή νέων φόρων.

Ο Μοχάμαντ Κασίμπ, 43 ετών, που εργάζεται σε ένα εργοστάσιο χάλυβα στο Ισραήλ, είπε ότι ο ίδιος και χιλιάδες άλλοι διαμαρτύρονται για την απόφαση που επιβλήθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη η άποψη των εργαζομένων. «Αποφάσισαν χωρίς να συμβουλευτούν το συνδικάτο. Ο εργαζόμενος, αν δεν συμφωνήσει, θα χάσει την άδεια εργασίας» υποστήριξε.

Ο Μπάσιμ Αλ Ουαχέιντι, 55 ετών, που εργάζεται σε οικοδομές, είπε ότι εκτός από τα χρήματα που θα χάνουν λόγω των φόρων και των τραπεζικών προμηθειών, οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να μεταφέρονται οι μισθοί τους στις τράπεζες της Παλαιστινιακής Αρχής. «Φοβόμαστε για το μέλλον και υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης», εξήγησε.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είπαν ότι αν δεν ακυρωθεί το μέτρο θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και ίσως προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν χιλιάδες Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι στο Ισραήλ – Ζητούν να μην κατατίθεται ο μισθός τους σε τραπεζικό λογαριασμό"

Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας που κατασκευάζει το λογισμικό Pegasus

Ο CEO της Ισραηλινής εταιρείας λογισμικών παρακολούθησης NSO Group, Shalev Hulio, παραιτήθηκε από τη θέση του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Πρόκειται για την εταιρεία, η οποία κατασκευάζει το λογισμικό Pegasus και το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί στην υπόθεση παρακολουθήσεων που ανέκυψε πρόσφατα στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωσητης εταιρείας αναφέρει ότι μέχρι τον ορισμό διαδόχου στη θέση του CEO, την ηγεσία της αναλαμβάνει ο Chief Operating Officer της εταιρείας, Yaron Shohat, ο οποίος θα επιβλέψει και την αναδιοργάνωσή της. Πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας, τις οποίες επικαλείται το Reuters, αναφέρουν ότι περίπου 100 εργαζόμενοι θα απολυθούν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης αυτής, υπό την ηγεσία του Shohat.

Η εταιρεία, που κατασκευάζει το λογισμικό παρακολουθήσεων Pegasus, έχει επιλέξει να κινηθεί μέσω της νομικής οδού, μετά τους ισχυρισμούς ότι τα εργαλεία της έτυχαν κατάχρησης από κυβερνήσεις και άλλους φορείς, για την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων.

Η NSO αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή σκοπό έχει να συμβάλει στη σύλληψη τρομοκρατών, παιδόφιλων και σκληρών εγκληματιών και πωλείται σε ελεγμένους και νόμιμους κυβερνητικούς πελάτες, αν και διατηρεί την εμπιστευτικότητα του πελατολογίου της.

«Τα προϊόντα της εταιρεία συνεχίζουν να έχουν υψηλή ζήτηση μεταξύ κυβερνήσεων και φορέων επιβολής του νόμου, χάριν στην τεχνολογία αιχμής και την αποδεδειγμένη ικανότητά τους να βοηθήσουν αυτούς τους πελάτες στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Shohat.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η NSO διαβεβαιώνει ότι οι ρηξικέλευθες τεχνολογίες της εταιρείας χρησιμοποιούνται για σωστούς και άξιους σκοπούς».

ΚΥΠΕ/sigmalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας που κατασκευάζει το λογισμικό Pegasus"

Πυροσβεστική: 46 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, το 24ωρο από ώρα 18:00 χτες, 20-08-2022 έως ώρα 18:00 σήμερα, 21-08-2022, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση σήμερα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης είναι οριοθετημένη. Επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 46 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα από αύριο Δευτέρα (22/08)

Με τοπικές βροχές και καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει η εβδομάδα, αφού αύριο Δευτέρα (22.8.2022) ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια ενώ αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια της Αττικής.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα – καθόλου καλοκαιρινά – φαινόμενα του καιρού θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Κρήτης. Το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο και την Κρήτη τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.
 
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα (22/08):

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς και στα δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στην Κρήτη τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα από αύριο Δευτέρα (22/08)"

Κρήτη: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπερνούσε παράνομα και ζήτησε και τα ...ρέστα από τους αστυνομικούς

Μεγάλη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αστυνομίας Χανίων αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη. Όλα ξεκίνησαν όταν, ο βουλευτής κινούνταν στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του κόμβου των Καλυβών, κάνοντας τέσσερις συνεχόμενες παράνομες προσπεράσεις, οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν λίγα μέτρα μετά και του επέβαλαν το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο και παράλληλα του αφαίρεσαν τις πινακίδες του οχήματος, την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα.  Όταν του επιβλήθηκε το πρόστιμο, πάντα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, ξεκίνησαν οι απειλές εις βάρος τους ότι επειδή επέβαλλαν πρόστιμο θα μετατεθούν. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει απολύτως ψευδείς τα όσα λένε οι αστυνομικοί, λέγοντας ότι ήταν προαποφασισμένη η στάση τους.

Πηγές από το περιβάλλον του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διαμηνύουν ότι κανείς δεν είναι υπεράνω νόμων.

Ο αρμόδιος υπουργός, επικοινώνησε με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Λυμπινάκη Γεώργιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, διεμήνυσε πως ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να αλλάξει οτιδήποτε όσον αφορά την κλήση και τις ποινές που επιβλήθηκαν στον εν λόγω βουλευτή. «Οι βουλευτές είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί ότι ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, που επισημαίνει ότι:
«Μεσημβρινές ώρες χτες, Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο 18.5ο χλμ. Ε.Ο. Χανίων-Ρεθύμνου, από τους επιληφθέντες αστυνομικούς διαπιστώθηκε η παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής (κίνηση στο αντίθετο ρεύμα), από όχημα το οποίο οδηγούσε βουλευτής που εκλέγεται στην Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς να φέρει άδεια κυκλοφορίας οχήματος κατά την ώρα του ελέγχου. Στο εν λόγω περιστατικό, εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες στον Κ.Ο.Κ. παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τους αστυνομικούς».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων παίρνοντας θέση για το θέμα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την 20/08/2022 συνάδελφοί μας από το Τ.Τ. Β.Ο.Α.Κ. (κλιμάκιο Χανίων) έκαναν το “έγκλημα” και σταμάτησαν βουλευτικό όχημα στην περιοχή του Κοιλιάρη και συγκεκριμένα στο 18,5 χλμ Ν.Ε.Ο. Χανίων – Ρεθύμνου το οποίο ενήργησε απανωτές προσπεράσεις σε σημείο που, όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών αυτοκινήτων και χρηστών της οδού.

Οι συνάδελφοι μας προχώρησαν στις ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες, επιβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο και αφαιρώντας τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο ως όφειλε, αλλά θυμίζοντας άλλες εποχές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ άρχισε να απειλεί τους συναδέλφους μας.

Μάλιστα ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Α/Β ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος, δέχθηκε τηλεφώνημα για το εν λόγω περιστατικό και απειλήθηκε τόσο αυτός όσο και αστυνομικοί της Υπηρεσίας του με μετάθεση.

Αντί λοιπόν η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία να συγχαρεί τους αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και για το ότι ενήργησαν χωρίς καμία διάκριση φτάνουμε στο σημείο να απειλούνται με μετάθεση. Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών για το πολύπαθο από αυτή την άποψη νησί μας, είναι πέρα από κάθε λογική η απόπειρα από ορισμένους υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα απειλών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολίτη και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό που προέχει, δηλαδή την ασφάλεια του. Έχουμε κουραστεί από τα τόσα θανατηφόρα που έχουν γίνει σε αυτόν τον καταραμένο δρόμο και ελπίζουμε κάποιοι να αντιληφθούν ότι ο θάνατος δεν κάνει εξαιρέσεις. Τότε και μόνο τότε ίσως ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για την οδική ασφάλεια στο νησί μας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο θέμα. Όπως λέει σε δήλωση του,  «τα όσα είδα στο δελτίο τύπου της Ένωσης Αστυνομικών σήμερα μου προκάλεσαν αφενός έκπληξη και αφετέρου οργή». Ο ίδιος επιμένει ότι κατέθεσε τα έγγραφα ως όφειλε και ότι ο ένας από τους δυο αστυνομικούς απομακρύνθηκε και καλώντας στο τηλέφωνο, έγραφε την κλήση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ηγουμενίδη: 

«Με έκπληξη διάβασα το Δελτίο Τύπου της 21ης Αυγούστου 2022, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων.

Αγαπητοί κύριοι αναφέρεστε σε μένα. Την 20η Αυγούστου 2022 καθώς οδηγούσα προς Χανιά με σταμάτησε ένα περιπολικό. Μόλις με πλησίασε ο αστυνομικός μου ζήτησε άδεια κυκλοφορίας, άδεια ικανότητας οδηγού, ταυτότητα και ασφάλεια. Τους έδωσα τα έγγραφα και μεταξύ αυτών την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος σε φωτοαντίγραφο. Μου δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν το φωτοαντίγραφο και θέλουν το πρωτότυπο. Τότε τους ανέφερα ότι το αυτοκίνητο είναι βουλευτικό και αυτά είναι τα έγγραφα που μου έχουν χορηγηθεί ως νομιμοποιητικά του αυτοκινήτου έγγραφα από τη Βουλή των Ελλήνων.

Τότε ο ένας αστυνομικός απομακρύνθηκε, κάλεσε κάποιον στο τηλέφωνο και μίλησε, γύρισε και άρχισε να συμπληρώνει μία κλήση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα για ποιο λόγο με σταμάτησαν. Συμπλήρωσε την κλήση και με κάλεσε να την υπογράψω. Ανέφερε ότι πάτησα διπλή διαχωριστική γραμμή και ότι δεν έφερα μαζί μου την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Του ζήτησα να συμπληρώσει ότι επέδειξα φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας και αρνήθηκε. Μόλις υπέγραψα την κλήση ο δεύτερος αστυνομικός προχώρησε και αφαίρεσε τις πινακίδες του οχήματος ενώ ο πρώτος κράτησε την άδεια ικανότητας οδήγησης. Τον ρώτησα γιατί αφαιρεί τις πινακίδες και μου απάντησε λόγω του γεγονότος ότι δεν έφερα την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Υπέβαλλα τις ενστάσεις μου, αναφέροντάς του ότι μπορούν άμεσα από το σύστημα να εξακριβώσουν την αλήθεια των λεγομένων μου για το όχημα, όμως αντιλήφθηκα ότι ήταν προαποφασισμένη η στάση τους από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν την ιδιότητά μου και μίλησαν στο τηλέφωνο. Έτσι αποχώρησα για τον προορισμό μου.

Μετά από αυτό δεν ξαναείδα τους αστυνομικούς, ούτε και τους ξαναμίλησα. Τον κο Ξανθουδάκη βέβαια ούτε τον γνωρίζω, ούτε έχω συνομιλήσει ποτέ μαζί του.

Τα όσα είδα στο δελτίο τύπου της Ένωσης Αστυνομικών σήμερα μου προκάλεσαν αφενός έκπληξη και αφετέρου οργή.

Οργή για το γεγονός ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε σήμερα ν’ ασχοληθεί μαζί μου διαστρεβλώνοντας γεγονότα και καταστάσεις και ισχυριζόμενη γεγονότα ψευδή που ουδέποτε έλαβαν χώρα. Αν εγώ ως βουλευτής έλαβα τέτοια αντιμετώπιση από την Αστυνομία ο κάθε ένας από τους πολίτες που θα το διαβάσουν μπορεί εύκολα να διαπιστώσει την αλήθεια των καθημερινών καταγγελιών κατά των Αστυνομικών για αυθαιρεσία και βία κατά πολιτών.

Τρία ερωτήματα:

1. Πώς πληροφορηθήκατε αυτά που αναφέρετε στο δελτίο σας; Είναι γεγονός άξιο ανακοίνωσης; Τι άλλο υπάρχει που εγώ αγνοώ και εσείς ως μη παρόντες γνωρίζετε, που επέβαλλε την ανακοίνωσή σας;

2. Αλήθεια, ποια είναι η θέση της λαλίστατης σήμερα ένωσής σας για τις παρακρατικές παρακολουθήσεις που ταλανίζουν τη χώρα ή μήπως για σας αυτές δεν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί;

3. Από την Αριστερά έγινε αγώνας για να περάσει ανεπιστρεπτί η περίοδος που οι κομματάρχες της δεξιάς εκβίαζαν και απειλούσαν τους Έλληνες πολίτες με δυσμενείς μεταθέσεις.

Έχοντας και την προσωπική εμπειρία του πατέρα μου και των προσωπικών διώξεων που υπέστη για τις πεποιθήσεις του δεν ταιριάζει ούτε στο ήθος μου ούτε στην ηθική μου ούτε στην κουλτούρα μου ως αριστερός να απειλώ με μεταθέσεις και να κάνω τα όσα μου καταλογίζετε.

Αυτή είναι η αλήθεια και την καταθέτω για τους ανθρώπους που με γνωρίζουν, γνωρίζουν το ήθος και την αξιοπρέπειά μου, και όχι ως απάντηση στις αθλιότητες του Δελτίου Τύπου της Ένωσής σας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπερνούσε παράνομα και ζήτησε και τα ...ρέστα από τους αστυνομικούς"

Αυτές τις 35 εφαρμογές πρέπει να διαγράψετε αμέσως από το κινητό σας αν τις έχετε κατεβάσει

Μια νέα λίστα με 35 κακόβουλες εφαρμογές για το κινητό μας, που όσοι έχουν θα πρέπει να τις διαγράψουν αμέσως, δημοσίευσε η εταιρεία κυβερνοασφάλειας, Bitdefender, επειδή μπορεί να παρουσιάζουν διαφημίσεις χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών τους ή να «μολύνουν» με κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές.

Είναι γνωστό σε όλους όσους χρησιμοποιούν smartphone πως τα ψηφιακά καταστήματα της Google (για τα Android λογισμικά) και της Apple (για τα iOS λογισμικά) είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να κατεβάσουν εφαρμογές. Όμως, κάποιες από αυτές μπορεί να είναι καμουφλαρισμένες και να μοιάζουν με άλλες γνωστές ή απλά να υπόσχονται χρήσιμες λειτουργίες, μέσω των οποίων φορτώνουν τα κινητά μας με κακόβουλο λογισμικό.

Αν και π.χ. το Play Store της Google έχει ειδικά μέτρα προστασίας για την εύρεση και τη διαγραφή τέτοιων εφαρμογών, κάποιες από αυτές περνούν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα να προκαλούν πρόβλημα στο εκάστοτε κινητό «κάτω από τη μύτη» του χρήστη του.

Για αυτό και η εταιρεία κυβερνοασφάλειας, Bitdefender, δημοσίευσε την περασμένη Τετάρτη (17.8.2022) μια λίστα με 35 κακόβουλες εφαρμογές που βρέθηκαν στο Play Store, οι οποίες μπορούν μέχρι και να αλλάξουν το εικονίδιό του και το όνομά τους ώστε να παραμένουν κρυφές.

Αυτές είναι οι 35 εφαρμογές που πρέπει να σβήσετε αμέσως, αν τις έχετε κατεβάσει:
  • Walls light – Wallpapers Pack: 100K+
  • Big Emoji – Keyboard: 100K+
  • Grad Wallpapers – 3D Backdrops: 100K+
  • Engine Wallpapers – Live & 3D: 100K+
  • Stock Wallpapers – 4K & HD: 100K+
  • EffectMania – Photo Editor: 100K+
  • Art Filter – Deep Photoeffect: 100K+
  • Fast Emoji Keyboard: 100K+
  • Create Sticker for Whatsapp: 100K+
  • Math Solver – Camera Helper: 100K+
  • Photopix Effects – Art Filter: 100K+
  • Led Theme – Colorful Keyboard: 100K+
  • Keyboard – Fun Emoji, Sticker: 50K+
  • Smart Wifi: 10K+
  • My GPS Location: 10K+
  • Image Warp Camera: 100K
  • Art Girls Wallpaper HD: 100K+
  • Cat Simulator: 50K+
  • Smart QR Creator: 10K+
  • Colorize Old Photo: 500+
  • GPS Location Finder: 100K
  • Girls Art Wallpaper: 10K+
  • Smart QR Scanner: 50K+
  • GPS Location Maps: 100K
  • Volume Control: 50K+
  • Secret Horoscope: 10K+
  • Smart GPS Location: 10K+
  • Animated Sticker Master: 100K
  • Personality Charging Show: 100K
  • Sleep Sounds: 100K
  • QR Creator: 10K+
  • Media Volume Slider: 10K+
  • Secret Astrology: 10K+
  • Colorize Photos: 10K+
  • Phi 4K Wallpaper – Anime HD: 50K+

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές τις 35 εφαρμογές πρέπει να διαγράψετε αμέσως από το κινητό σας αν τις έχετε κατεβάσει"

Ηλεκτροσόκ στις χρεώσεις των προμηθευτών για τον Σεπτέμβριο – Οι νέες τιμές ρεύματος που ανακοίνωσαν οι πάροχοι

Νέα αρνητικά ρεκόρ καταγράφουν οι νέες τιμές ρεύματος που ανακοίνωσαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας για το μήνα Σεπτέμβριο.

Οι τιμές που δόθηκαν ενδεικτικά από προμηθευτές είναι:

ΔΕΗ: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.

Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.

Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20 %. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.

Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.

Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο διαμορφώνεται σήμερα σε υψηλά επίπεδα (377,72 ευρώ ανά μεγαβατώρα) παρά τη μειωμένη ζήτηση και την αυξημένη (20,9%) συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα.

Ωστόσο, οι τελικές τιμές που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές θα εξαρτηθούν από το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση,  μέχρι την Τρίτη 23/8, το αργότερο την Τετάρτη 24/8.

Οι νέες τιμές προμήθειας θα ισχύουν τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού που επέβαλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο η επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα που ανακοινώθηκε ήταν ύψους 1,136 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να απορροφηθεί έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές.

Η επιδότηση του Αυγούστου αφορούσε το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης τόσο για κύριες όσο και για μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

Μετά τις αυξημένες τιμές των παρόχων για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι και η επιδότηση θα είναι αυξημένη και δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμα και τα 1,5 δισ. ευρώ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτροσόκ στις χρεώσεις των προμηθευτών για τον Σεπτέμβριο – Οι νέες τιμές ρεύματος που ανακοίνωσαν οι πάροχοι"

Πακιστάν: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 145 τραυματίστηκαν από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις το τελευταίο 24ωρο στο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA). Μεταξύ των θυμάτων είναι επτά παιδιά και πέντε γυναίκες.

Η νότια επαρχία Σιντ υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, αριθμώντας 18 νεκρούς και 128 τραυματίες. 11 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην επαρχία Κιμπέρ-Παχτούνκουα (βορειοδυτικά) και άλλοι 7 στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ.

10.860 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και περισσότερα από 17.000 άλλα υπέστησαν εκτεταμένες φθορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της NDMA.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών κατά την περίοδο των μουσώνων στο Πακιστάν (από τα μέσα Ιουνίου μέχρι σήμερα) έχει ανέλθει σε 728, συμπεριλαμβανομένων 263 παιδιών και 156 γυναικών, αναφέρει η NDMA και συμπληρώνει ότι έχουν καταστραφεί 116.771 σπίτια, 129 γέφυρες και 50 καταστήματα. Δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές, όπου μεταφέρονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πακιστάν: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τις πλημμύρες"

Καιρός: Έρχεται ραγδαία μεταβολή με καταιγίδες ακόμα και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής (Βόρεια Ιταλία – Δυτικά Βαλκάνια), αναμένεται να προκαλέσει σημαντική μεταβολή του καιρού τη νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο, επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι:

– Τα ισχυρά φαινόμενα δεν θα έχουν τον συνηθισμένο τοπικό χαρακτήρα των καλοκαιρινών μηνών, αλλά θα είναι γενικευμένα και, εκτός της ηπειρωτικής χώρας, θα επηρεάσουν επίσης αρκετά νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και την Κρήτη.

– Οι ημέρες με τα ισχυρότερα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα είναι η Τρίτη 23/8 και η Τετάρτη 24/8.

– Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έρχεται ραγδαία μεταβολή με καταιγίδες ακόμα και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα"

Αλλάζουν όλα: Τέλος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας

Στις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και στον οδικό άξονα που θα συνδέει τον ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Καστελίου, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για τις αλλαγές στον ΚΟΚ, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια για την περίοδο 20212030, προβλέπεται ένα «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Παραβάσεων».

«Στόχος μας δεν είναι οι ποινές να έχουν απλώς έναν τυφλό τιμωρητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών. Γι’ αυτό και οι ποινές θα είναι δίκαιες και θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα κι επικινδυνότητα της κάθε παράβασης», τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:  «Στο πλαίσιο αυτό μία σημαντική αλλαγή είναι ότι οι ποινές θα αφορούν κυρίως στον οδηγό κι όχι το όχημα. Δηλαδή, θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και λοιπά, και όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας. Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για παραβάσεις, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα όπως πχ η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.λπ.

Εξήγησε ότι στο παρελθόν υπήρχε εξισωτισμός προς τα κάτω, δηλαδή αυτές οι σοβαρές παραβάσεις τιμωρούνταν λίγο πολύ το ίδιο με λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε το φαινόμενο μερικές ποινές να είναι εξοντωτικές, με αποτέλεσμα τα όργανα της τάξης να έχουν δεύτερες σκέψεις να τις επιβάλλουν.

«Εδώ χρειάζεται να βρούμε αυτό που σε αυτή τη χώρα το ανακαλύψαμε αλλά δεν το εφαρμόζουμε: Το μέτρο», σχολίασε ο κ. Καραμανλής.

Ανέφερε επίσης ότι: «Συστήνουμε ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας. Το Ταμείο αυτό θα συλλέγει τα χρηματικά ποσά από τα πρόστιμα του ΚΟΚ και με τη σειρά του θα τα κατανέμει στους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση δράσεων Οδικής Ασφάλειας. Και αν οι δήμοι δεν μπορούν να τα χρησιμοποιούν δε θα παίρνουν τα χρήματα αυτά».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι το Εθνικό Σχέδιο θα περιλαμβάνει και μια σειρά από «Συστηματικές Επεμβάσεις Οδικής Ασφάλειας στις Πόλεις». Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η δημιουργία ζωνών με όριο 30 χλμ./ώρα σε συγκεκριμένες κεντρικές αστικές περιοχές, η δημιουργία κυκλικών κόμβων, ο επανασχεδιασμός των διασταυρώσεων, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η αναβάθμιση οδοστρωμάτων, σήμανσης, στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμού, η αναβάθμιση διαβάσεων πεζών, η δημιουργία υποδομών για κυκλοφορία ποδηλάτων και πατινιών, η πρόβλεψη για όριο ταχύτητας 20 χλμ./ώρα έξω από όλα τα σχολεία, η υιοθέτηση Μέτρων Ήπιας Κυκλοφορίας όπως ισχύει στα ιστορικά κέντρα όλων των ευρωπαϊκών πόλεων.

Δεν μπορεί να γίνει νέα χάραξη στη σύνδεση ΒΟΑΚ- αεροδρομίου Καστελίου

Ο κ. Καραμανλής αποκάλυψε τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο ΒΟΑΚ και την αλήθεια σχετικά με τα διόδια.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών καταρχάς διευκρίνισε ότι ο οδικός άξονας που θα συνδέει τον ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Καστελίου, μήκους 18 χλμ, έχει εγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση από το 2009 ύστερα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Τόνισε μάλιστα πως με βάση αυτήν την αδειοδότηση, εντάχθηκε η υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος στη Σύμβαση Παραχώρησης του Αερολιμένα Καστελίου, που κύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Και επισήμανε ότι ύστερα από γνωμοδότηση του ΚΑΣ διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος από την περιοχή της Ρωμαϊκής υδατογέφυρας, ενώ ήδη εκπονείται νέα μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Εξήγησε επίσης ότι νέα χάραξη θα σήμαινε εκτόξευση του κόστους γιατί θα απαιτούσε σήραγγα μήκους 1,5 χλμ, αλλά και τεράστια καθυστέρηση, γιατί θα χρειαζόταν αλλαγή των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

Σχετικά με το θέμα των διοδίων ο κ. Καραμανλής καταρχάς σχολίασε ότι: «Να κατηγορεί για διγλωσσία τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που έλεγε ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσε τα μνημόνια, πάει πολύ». Και αποκάλυψε την πολιτική εξαπάτηση που είχε ζήσει ο λαός της Κρήτης επί ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση είχε πει αντιστοίχως ψέματα και όσον αφορά στην Εγνατία Οδό, όπου επέβαλε διόδια.

«Λέγατε ως κόμμα και ως Κυβέρνηση ότι δεν θα επιβάλλατε διόδια, ενώ κάνατε σύμβαση παραχώρησης», υπενθύμισε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και εξήγησε ότι σύμβαση παραχώρησης χωρίς διόδια δε γίνεται.

Εξήγησε επίσης ότι πράγματι με ΣΔΙΤ σε πολλές περιπτώσεις γίνεται να μην μπουν διόδια, όμως ο ΒΟΑΚ είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος που κατασκευάζεται σήμερα στην Ευρώπη και «για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, ένα πανάκριβο έργο και πρέπει να μπουν διόδια δυστυχώς», τονίζοντας ότι: «Η διγλωσσία είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ και το έχετε αποδείξει και στην Κρήτη».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι θα δοθούν εκπτωτικά πακέτα στους μόνιμους χρήστες του ΒΟΑΚ, σημείωσε όμως ότι «είναι άλλο αυτό και άλλο το “όλοι τσάμπα” που έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήξερε ότι δεν γίνεται να εφαρμοστεί ποτέ».

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν όλα: Τέλος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας"

Πέθανε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Θλίψη προκαλεί στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη Ρόμπερτ Ουίλιαμς στα 73 του χρόνια.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η φίλη του, Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ.

Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης. Τώρα θα τραγουδάς από εκεί ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα” έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram δημοσιεύοντας και με κοινή τους φωτογραφία από τα παλιά.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και το τελευταίο διάστημα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. “Έφυγε” ήρεμα στον ύπνο του έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά.

Ποιος ήταν ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από τον δίσκο «Εσύ κι εγώ».

Το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης «Μες στην προσευχή μου». Ο δίσκος «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς"

Δράμα: Τραγωδία σε ορειβατικό αγώνα στο Φαλακρό - Κεραυνός χτύπησε αθλητές, ένας νεκρός

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο όρος Φαλακρό της Δράμας κατά τη διάρκεια ορειβατικού αγώνα καθώς κεραυνός χτύπησε τρεις ορειβάτες ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας τραυματίστηκε. 

Συγκεκριμένα, χωρίς της αισθήσεις του βρέθηκε από την ΕΜΑΚ ένας  56χρονος άνδρας και ένας 55χρονος βρέθηκε βαριά τραυματισμένος. Σύμφωνα με το xronikadramas, o τραυματίας άνδρας είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν είχε καλή επικοινωνία.

O τεχνικός διευθυντής της διοργάνωση του αγώνα, Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το πεδίο είναι πολύ δύσβατο και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μετακινηθεί ελικόπτερο, ωστε να ανασυρθεί ο νεκρός που βρίσκεται εκεί».

Οι δύο αθλητές βρίσκονταν σε ένα φαράγγι 6 χλμ. μετά το χωριό Πύργοι από όπου έγινε η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα ορεινής αντοχής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα καθώς είχαν ήδη τερματίσει οι πρώτοι 10 αθλητές όταν εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και κεραυνούς.

Συναθλητές των δύο ανδρών είπαν ότι χτυπήθηκαν από κεραυνό με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί.

Ο αγώνας ορεινής αντοχής των 35χλμ. Six Peaks είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και οι αθλητές θα τερμάτιζαν σήμερα Κυριακή 21/08.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν πολύ άσχημες με καταρρακτώδη βροχή, γεγονός που έκανε δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης, στην οποία πήραν μέρος 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δράμα: Τραγωδία σε ορειβατικό αγώνα στο Φαλακρό - Κεραυνός χτύπησε αθλητές, ένας νεκρός"

Ρόμπερτ Μενέντεζ στην «Κ»: Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία – «Οχι στα F-16 μέχρι να δείξουν ότι ανήκουν στο ΝΑΤΟ»

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις συμμαχικές υποχρεώσεις της στέλνει με συνέντευξή του στην «Κ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο κ. Μενεντέζ εκφράζει την ανησυχία του για τις πληροφορίες ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς πρόσθετου ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, κάτι που όπως επισημαίνει, θα αποτελούσε άλλη μια ξεκάθαρη παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που επιβάλλει ο CAATSA (Νόμος για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων).

«Από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας έως την καθυστέρηση της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ελπίζω ειλικρινά ότι η Τουρκία θα αλλάξει πορεία και θα σταθεί στο ύψος των ευθυνών της απέναντι στη Συμμαχία, όντας ο εποικοδομητικός εταίρος στην περιοχή που όλοι ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι. Μέχρι τότε, δεν μπορώ να υποστηρίξω την πώληση ή τη μεταφορά αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία» υπογραμμίζει.

Σημειώνει επίσης ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί η πορεία της Άγκυρας υπό τον Ερντογάν, τονίζοντας ότι «η δημοκρατική διαδικασία στην Τουρκία έχει υπονομευθεί σημαντικά, η θρησκευτική ελευθερία δέχεται συνεχείς πιέσεις, έχουμε δει αδικαιολόγητες συλλήψεις υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας, επίπεδα ρεκόρ επιθέσεων σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους και πλήρη καταστολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας του λόγου. Η τελευταία στρατιωτική δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα στη Συρία είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Ερντογάν απλούστατα δεν δρα ως ένας υπεύθυνος παράγοντας στην παγκόσμια σκηνή. Καθώς η Ρωσία συνεχίζει τη βίαιη και παράνομη εισβολή στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει την ευθύνη και την ευκαιρία να επιδείξει απερίφραστα τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ και τις κοινές αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν αυτή τη σημαντική εταιρική σχέση».

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ υπογραμμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης, την οποία επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες και στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύει τη σημασία της αυξανόμενης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην πόλη. Ειδικότερα, αναφέρει ότι «από καιρό υποστηρίζω την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργειακής αλληλεξάρτησης και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων περιφερειακών εταίρων. Το σχήμα 3+1 έχει αποδειχθεί μια κομβική εταιρική σχέση για την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε. Ανυπομονώ να δρομολογήσω την κοινοβουλευτική σύνθεση 3+1 και να υλοποιηθεί η νομοθεσία που έχω συντάξει, ζητώντας τη δημιουργία ενός νέου ενεργειακού κέντρου. Ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέφθηκα την Αλεξανδρούπολη αυτή την εβδομάδα και είδα τις τεράστιες δυνατότητες που έχει το λιμάνι τόσο για την ελληνοαμερικανική όσο και για την περιφερειακή συνεργασία. Ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας είναι επίσης ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη διασφάλιση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης και ελπίζω ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη αυτής της σύνδεσης και την ένταξη περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, ειδικά όσον αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια. Εντυπωσιάστηκα επίσης από τις στρατιωτικές αναβαθμίσεις που έχουν πραγματοποιήσει η Ελλάδα και οι ΗΠΑ για την ενίσχυση της χωρητικότητας του λιμανιού. Δεδομένης της γεωστρατηγικής του θέσης πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα εδώ για να συνεργαστούμε στο μέτωπο της ασφάλειας, καθώς εξακολουθούμε να αναγνωρίζουμε τη σημασία της Μεσογείου για τη συνολική ασφάλεια».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας διαμηνύει την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης της πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, από την άμυνα και την ασφάλεια μέχρι και τους τομείς των αναδυόμενων τεχνολογιών, της ψηφιακής οικονομίας, της ανάπτυξης λιμένων και της εμπορικής ναυτιλίας. Το μήνυμα απευθύνεται και στο εσωτερικό των δύο χωρών, καθώς και οι δύο βρίσκονται σε πορεία εκλογών, η μεν Αμερική με τις ενδιάμεσες του Νοεμβρίου για τη Γερουσία και τη Βουλή, και η Ελλάδα με τις βουλευτικές εκλογές που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα.

Ρόμπερτ Μενέντεζ στην «Κ»: Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία – «Οχι στα F-16 μέχρι να δείξουν ότι ανήκουν στο ΝΑΤΟ»-1

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόμπερτ Μενέντεζ στην «Κ»: Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία – «Οχι στα F-16 μέχρι να δείξουν ότι ανήκουν στο ΝΑΤΟ»"

Κάλυμνος: Γυναίκα βγάζει στο… «σφυρί» τουρκική νησίδα ανοιχτά της Αλικαρνασσού

Στο … «σφυρί» βγάζει την τουρκική νησίδα Ακρόνησος (Karaada), στην είσοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού (Bodrum), κάτοικος της Κω η οποία ισχυρίζεται πως κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας που την καθιστούν νόμιμη κληρονόμο της περιουσίας του παππού της, που μετά το 1923 βρίσκεται εντός τουρκικής επικράτειας. Η Ακρόνησος, βρίσκεται περίπου 9 ν.μ ανατολικά της Κω, είναι μέρος της τουρκικής ριβιέρας και αποτελεί προορισμό προσέλευσης σκαφών αναψυχής.

Η κυρία Καλλιόπη Μαγκλή Μούγρου, κάτοικος της Κω και κληρονόμος του νησιού, αναφέρει πως «πουλάει» την τουρκική Αρκόνησο (εμβαδό 9 τ. χλμ) αλλά και την ελληνική νησίδα Νερά (0,456 τ. χλμ) νότια της Καλύμνου, τόσο για τουριστική αξιοποίηση όσο και για … «εξόρυξη πετρελαίου», επισημαίνοντας πως προτιμάει αμερικανική εταιρεία.

Γράφει συγκεκριμένα σε ανάρτησή της : «Πωλούνται 2 Νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. 1) Νησί Αρκονησος - Τουρκία, έξω από το Bodrum απέναντι από την Κω (Δωδεκάνησα, Ελλάδα) 2) Νησί Νερά Ελλάδα, δίπλα στην Κάλυμνο (Δωδεκάνησα, Ελλάδα). Διατίθεται για ξενοδοχεία, εστιατόρια τουριστική περιοχή και για εξόρυξη πετρελαίου (θα εκτιμηθεί πετρελαίου εταιρία Αμερικής). Έχω συμβόλαια, διαθήκη, τοπογραφικά και χαρτιά από Τουρκία από το 1922 από τον παππού μου που βρίσκονται και στην Μητρόπολη Καλύμνου. Συνάντηση για συζήτηση στην Κω, Δωδεκάνησα, Ελλάδα με δικηγόρο μου». 1

Γνωστό από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές του

Το νησί ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ως τόπος θεραπείας λόγω των ιαματικών του πηγών. Η αρχαιοελληνική ονομασία Αρκόνησσος διατηρήθηκε και κατά τα βυζαντινά χρόνια. Ο Αρριανός αναφέρει πως λίγο πριν κατακτηθεί η Αλικαρνασσός από τον Μέγα Αλέξανδρο, ένας αριθμός Περσών διέφυγε στο νησί, αφού πρώτα έβαλε φωτιά στη πόλη.

Λέγεται ότι στο νησί είχε κρυφτεί η Κλεοπάτρα Ζ΄ της Αιγύπτου για ένα διάστημα τριών χρόνων από τον Μάρκο Αντώνιο προτού τον συναντήσει στην Ταρσό και πως χρησιμοποιούσε τον ιαματικό πηλό και τις πηγές.
Τα εμπορικά πλοία που μετέφεραν σταφύλια και ξυλεία από την Αλικαρνασσό στην Αλεξάνδρεια άρχισαν να φέρνουν στο νησί ανθρώπους από την Αίγυπτο οι οποίοι έπασχαν από οφθαλμικές και δερματικές παθήσεις καθώς και ρευματισμούς ώστε να θεραπευτούν. 2

Κατελήφθη μαζί με την Αλικαρνασσό το 1402 από τους Ιωαννίτες Ιππότες. Μετά την επιτυχημένη κατάληψη της Ρόδου το 1522 από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή το νησί πέρασε μαζί με την Αλικαρνασσό στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το 1912 μετά την τουρκική ήττα κατά τον Ιταλοτουρκικό Πόλεμο το νησί μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα πέρασε στην κατοχή της Ιταλίας. Με την Ιταλοτουρκική Σύμβαση του 1932 το νησί επέστρεψε στην κατοχή της Τουρκίας.

Δήμαρχος Καλύμνου : «Υπάρχουν περιουσίες Καλύμνιων στην τουρκική επικράτεια»

Ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, επιβεβαιώνει πως όχι μόνο το σημερινό Karaada ανήκει στην οικογένεια Μαγκλή, αλλά πως υπάρχουν ακόμη δύο νησιά που έχουν Καλύμνιους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με επίσημους οθωμανικούς τίτλους και καταχωρημένους στο κτηματολόγιο της περιοχής της Αλικαρνασού πριν το 1923.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νησιά Τσατάλια (Gatalada), δυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασού και 8 χλμ από την Ψέριμο, καθώς και τους Άγιους Απόστολους (Gavus) ανατολικά των Ιμίων, που οι τουρκικές Αρχές εγκατέστησαν τα τελευταία χρόνια στρατιωτικό φυλάκιο παρατήρησης.

Σε παλαιότερο άρθρο του (στο mignatiou.com το 2017) ο δήμαρχος Καλύμνου κ.Διακομιχάλης παρουσίασε αναλυτικά το ιστορικό των περιουσιών Καλυμνίων, που βρίσκονται σήμερα εντός τουρκικής επικράτειας.
«Αυτά τα νησιά μαζί και πολλές άλλες χιλιάδες στρέμματα γης στα παράλια της Μικράς Ασίας ανήκουν σε 140 οικογένειες Δωδεκανησίων σύμφωνα με το πρακτικό του Συλλόγου Δωδεκανήσιων Γαιοκτημόνων εν Μικρά Ασία της 8ης Μαΐου 1952. Τα μέλη του Συλλόγου Δωδεκανησίων Γαιοκτημόνων εν Μικρά Ασία είναι από τη Κάλυμνο, τη Ρόδο, τη Σύμη, την Κάσο, την Αστυπάλαια.

Τα νησιά αυτά μαζί με τις άλλες ιδιοκτησίες αγοράστηκαν από εύρωστες Δωδεκανησιακές οικογένειες όσον η περιοχή βρισκόταν υπό οθωμανική κατοχή. Η νομική βάση για να διεκδικήσουν οι κληρονόμοι αυτές τις περιουσίες είναι ισχυρότατη.

Με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης το 1923 εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή των πληθυσμών που όρισε η Συνθήκη, οι Ιταλοί υπήκοοι.

Επειδή οι οικογένειες Μαγκλή, Ολυμπίτη και όχι μόνον, είχαν Ιταλική υπηκοότητα την περίοδο εκείνη, ζήτησαν από τη Ιταλική κυβέρνηση να ζητήσει απόδοση των περιουσιών ή αποζημίωση. Στον Ιταλο-Τουρκικό διάλογο της περιόδου εκείνης τέθηκε ζήτημα αποζημιώσεων για όσους έχασαν την περιουσία τους. Οι Τούρκοι όμως πρόσφεραν ένα μικρό ποσό. Όμως και μόνη η παραδοχή τους ότι όφειλαν αποζημίωση θεμελίωσε τη νομική βάση των Δωδεκανησίων για τη κυριότητά τους» αναφέρει συγκεκριμένα. maxresdefault

Μεταπολεμικά το έχει θέσει η Ελλάδα στην Τουρκία

Ο δήμαρχος Καλύμνου αποκαλύπτει πως μετά το Β΄ Π.Π η Ελλάδα έθεσε στη Τουρκία το θέμα των Δωδεκανησιακών ιδιοκτησιών. Τόσο το 1952 επί κυβερνήσεως Νικόλαου Πλαστήρα, όσο και το 1959 επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αδνάν Μεντερές. Τότε μάλιστα, και προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές και να βελτιωθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις συστήθηκε επιτροπή στην οποία οι διπλωμάτες Δημ. Μπίτσιος εκπροσωπούσε την Ελλάδα και ο Ζέκι Κουνέραλπ εκπροσωπούσε την Τουρκία.

Στην έκθεση με τις προτάσεις – λύσεις που συνέταξαν οι δύο διπλωμάτες περιελήφθη και το θέμα των περιουσιών των Δωδεκανήσιων στη Μικρά Ασία, την οποία υπέβαλαν από κοινού στους δύο πρωθυπουργούς τους. Όσο για την εξέλιξη : «Λόγω των πολιτικών αναταράξεων και στις δύο χώρες, άλλαξαν οι Πρωθυπουργοί και στις δύο χώρες και η Διμερής έκθεση του Μπίτσιου-Κουνέραλπ μπήκε στο συρτάρι απ’ όπου δεν βγήκε ποτέ. Το θέμα των περιουσιών των Δωδεκανησίων ήταν πάντα στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών επαφών όμως κολλούσε από τους Τούρκους λόγω των διακυμάνσεων των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και από τα νομικά τερτίπια που προέβαλλαν κάθε φορά» αναφέρει ο κ.Διακομιχάλης, σημειώνοντας πως : «Τελευταία φορά το θέμα τέθηκε από ελληνικής πλευράς κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων Κιτσαρά- Μπέργκεν στις οποίες συμμετείχε και ο νεαρός τότε διπλωμάτης Πέτρος Μολυβιάτης μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας».

Για την ιστορία το θέμα των ελληνικών περιουσιών στα τουρκικά παράλια είχε θέσει πολλές φορές ο αείμνηστος Δωδεκανήσιος Ιωάννης Ζίγδης, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Καλύμνου, έχοντας ως δεδομένο τη νομική βάση ότι οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες δεν είναι ανταλλάξιμες, μια αντίστοιχη υπόθεση διεκδίκησης ακινήτου στη Χαλκιδική κερδήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από Τούρκους υπήκοους, που διέθεταν οθωμανικούς τίτλους. Η Ελλάδα μάλιστα υποχρεώθηκε σε καταβολή αποζημίωσης. Άρα η χώρα μας : «αξιοποιώντας αυτή την απόφαση να διεκδικήσει από την Τουρκία τις περιουσίες των Δωδεκανήσιων κληρονόμων, όταν μάλιστα για τα νησιά αυτά από έρευνα που έγινε στο Τουρκικό κτηματολόγιο το έτος 1965 προέκυψε ότι τόσο τα νησιά όσον και οι άλλες περιουσίες ήταν γραμμένες στο όνομα των δικαιούχων Δωδεκανησίων» ολοκληρώνει ο κ.Διακομιχάλης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κάλυμνος: Γυναίκα βγάζει στο… «σφυρί» τουρκική νησίδα ανοιχτά της Αλικαρνασσού"

Αλβανία: Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός προσπάθησαν να εισέλθουν σε εργοστάσιο όπλων

Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός προσπάθησαν να εισέλθουν σε εργοστάσιο όπλων στην Αλβανία, τραυματίζοντας τους δύο στρατιώτες που τους εμπόδισαν, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο το βράδυ το αλβανικό υπουργείο Άμυνας.

«Τρεις πολίτες με ρωσικά και ουκρανικό διαβατήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο» στην πόλη Γκραμς στην κεντρική Αλβανία, ανέφερε το υπουργείο. «Οι αξιωματικοί που φυλούσαν το εργοστάσιο αντέδρασαν αμέσως, αλλά στη διάρκεια των προσπαθειών τους να σταματήσουν τους τρεις ξένους πολίτες δύο από τους στρατιώτες μας τραυματίστηκαν», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι τρεις δράστες έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ο 24χρονος Ρώσος πολίτης που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά Μ.Ζ. εισήλθε στον χώρο του εργοστασίου και προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφίες. Αφού έγινε αντιληπτός, «χρησιμοποίησε νευροπαραλυτικό σπρέι εναντίον δύο φρουρών» προκειμένου να διαφύγει . Στη συνέχεια συνελήφθη.

Οι δύο άλλοι δράστες, μία 33χρονη Ρωσίδα που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά Σ.Τ. και ένας 25χρονος Ουκρανός με τα αρχικά Φ.Α επίσης συνελήφθησαν στον χώρο του εργοστασίου. Οι δύο Αλβανοί στρατιώτες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στα Τίρανα, έχοντας τραυματιστεί στα μάτια.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι τα τρία αυτά πρόσωπα «είναι ύποπτα για κατασκοπεία». Η στρατιωτική αστυνομία, η υπηρεσία Πληροφοριών και η αντιτρομοκρατική έχουν σπεύσει στο σημείο για να ερευνήσουν το συμβάν.

Στο παρελθόν το εργοστάσιο αυτό παρήγαγε το ρωσικό τουφέκι ΑΚ-47. Πλέον, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, χρησιμοποιείται για την αποσυναρμολόγηση παλαιών όπλων. Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός προσπάθησαν να εισέλθουν σε εργοστάσιο όπλων"

Στο FBI πάει η Πισπιρίγκου για απαντήσεις! Παρασκηνιακές κινήσεις από Ιατροδικαστές και υπεράσπιση, σε Ελλάδα και Ευρώπη

Εντονες παρασκηνιακές κινήσεις καταγράφονται στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε μια περίοδο «νεκρή», καθότι η νομική συνέχεια αναμένεται εντός Σεπτεμβρίου, οπότε η Δικαιοσύνη επανέρχεται μετά την υπηρεσιακή «ανάπαυλα» του Αυγούστου.

Ωστόσο, φαίνεται πως γίνονται υπόγειες κινήσεις προετοιμασίας και από τις δύο πλευρές, ενόψει απολογίας της κατηγορουμένης για τον θάνατο των δύο πρώτων παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας, βάσει του τελευταίου πορίσματος των κρατικών πραγματογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το δίδυμο Καρακούκη – Καλόγρηα, προκειμένου να μην δοθεί νομικό πάτημα στην πλευρά Πισπιρίγκου, φαίνεται να πιέζει τις δύο ιατροδικαστές, Ιωάννα Τσάκωνα ( Μαλένας) και Αγγελική Τσιόλα ( Ιριδας), αν όχι να προσχωρήσουν, τουλάχιστον να προσαρμοστούν στο περιεχόμενο της τελικής τους έκθεσης που οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ίδια πίεση, για πιο ξεκάθαρες αναφορές, φαίνεται να ασκείται και σε μερίδα μαρτύρων του ιατρονοσηλευτικού χώρου, ώστε να μην υπάρχει κανένα «σύννεφο» στα όσα ήδη έχουν καταθέσει και αποτελούν «κόλαφο» για την κατηγορουμένη.

Οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν όμως, σημαντικές κινήσεις και από την πλευρά της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Βάσει αυτών:

✓ Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα έχει μεταφραστεί και ήδη έχει αποσταλεί σε Τοξικολογικό Εργαστήριο της Γερμανίας.

✓ Αναζητούνται, παράλληλα, κι άλλα παρόμοια Κέντρα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ευρώπη.

✓ Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι, ήδη υπάρχει επικοινωνία με το Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του FBI στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, προς αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την υπόθεση και των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα, εκεί θα μεταβεί ο ίδιος ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα υπό έλεγχο στοιχεία αφορούν, στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις Τσάκωνα – Τσιόλα, τους ιατρικούς φακέλους των παιδιών και τις καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε Αθήνα και Πάτρα.

pelop 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο FBI πάει η Πισπιρίγκου για απαντήσεις! Παρασκηνιακές κινήσεις από Ιατροδικαστές και υπεράσπιση, σε Ελλάδα και Ευρώπη"

Κρήτη: Τρόμος για Γερμανούς τουρίστες στο Ρέθυμνο – Κρητικοί τους καταδίωκαν με φορτηγάκι

Κινηματογραφικό θρίλερ έζησε μια οικογένεια Γερμανών, την οποία καταδίωξαν – και της επιτέθηκαν – Ρεθυμνιώτες στον Μυλοπόταμο, για απολύτως ασήμαντη αφορμή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής. Η οικογένεια επέβαινε σε ενοικιαζόμενο όχημα και κινούνταν στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Στο δρόμο, προσπέρασαν νόμιμα ένα φορτηγό όχημα στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από την περιοχή και, συγκεκριμένα, ο πατέρας με τους δυο του γιους και την κόρη του.

Τότε, προφανώς επειδή οι ντόπιοι θεώρησαν ως προσβολή το γεγονός ότι τους προσπέρασε ενοικιαζόμενο με «ξένους», ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε στο αμάξι εσκεμμένα.

Καταδίωξη

Ακολούθησε καταδίωξη που κράτησε αρκετή ώρα. Τελικά, όταν τα αυτοκίνητα σταμάτησαν, ο οδηγός του αγροτικού επιτέθηκε στον γιο του οδηγού που καθόταν στη θέση του συνεπιβάτη και τον γρονθοκόπησε άγρια. Ο δεύτερος γιος της οικογένειας προσπάθησε να προστατέψει τον αδερφό του.

Κατόπιν η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο, όταν ο συνοδηγός του αγροτικού κινήθηκε με ένα μαχαίρι προς το μέρος της οικογένειας των τουριστών, που έντρομοι μπήκαν στο αυτοκίνητο και προσπάθησαν να απομακρυνθούν.

Η οικογένεια των ντόπιων ωστόσο συνέχισε να τους καταδιώκει και να «σφυροκοπά» το ενοικιαζόμενο όχημα.

Τελικά, κάτοικοι του Περάματος «φυγάδευσαν» την οικογένεια των Γερμανών οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση. Οι δύο δράστες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, ωστόσο δεν έχουν συλληφθεί, με το αυτόφωρο της διαδικασίας να ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Τρόμος για Γερμανούς τουρίστες στο Ρέθυμνο – Κρητικοί τους καταδίωκαν με φορτηγάκι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news