facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Σε Σκαραμαγκά και Σχιστό μεταφέρονται 150 πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

Στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού μεταφέρονται προσωρινά απόψε περίπου 150 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που παρέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα στην πλατεία και παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς τους, σημειώνει ότι «αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», ενώ κάνει λόγο για «προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά με πειθώ. Ωστόσο, αναφέρει ότι χτες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση με αλληλέγγυους, οι οποίοι αντέδρασαν σε ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να απομακρύνουν αλλοδαπούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε Σκαραμαγκά και Σχιστό μεταφέρονται 150 πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας"

Δραματική έκκληση στον ΠΟΥ: Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τον αέρα! Αλλάξετε τις οδηγίες σας

239 επιστήμονες από 32 χώρες, με ανοικτή επιστολή προς τον ΠΟΥ, υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται αερογενώς και όχι από άνθρωπο σε άνθρωπο! Τι αναφέρει η νέα μελέτη που προκαλεί τρόμο!

Ούτε ένας, ούτε δυο άλλα εκατοντάδες επιστήμονες από 32 χώρες απευθύνουν δραματική έκκληση στον ΠΟΥ να αλλάξει τις οδηγίες του γιατί, όπως λένε, έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο κορονοϊός, ευρισκόμενος σε μικρότερα των σταγονιδίων σωματίδια στον αέρα μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους!

Τη δραματική έκκληση των 239 επιστημόνων προς τον ΠΟΥ για τον τρόπο που μεταδίδεται ο κορονοϊός αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω σταγονιδίων προερχομένων από την μύτη ή το στόμα, τα οποία εκτοξεύονται όταν ένα άτομο που έχει προσβληθεί από την Covid-19 βήχει, φτερνίζεται ή μιλά.

Σε ανοικτή επιστολή προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία θα δημοσιευθεί σε επιστημονική επιθεώρηση την προσεχή εβδομάδα, 239 επιστήμονες από 32 χώρες επισημαίνουν στοιχεία που δείχνουν ότι μικρότερα σωματίδια στον αέρα μπορούν να προσβάλουν τους ανθρώπους, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Time.

Είτε μεταφέρεται μέσω μεγαλύτερων σταγονιδίων που εκτοξεύονται στον αέρα είτε μέσω μικρότερων σταγονιδίων που εξέρχονται μέσω της αναπνοής και μπορούν να μεταφερθούν από την μία άκρη ενός δωματίου στην άλλη, ο κορονοϊός μεταφέρεται αερογενώς και μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους αν εισπνευσθεί, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Time, ο διεθνής οργανισμός έχει ανακοινώσει ότι τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο ιός μεταδίδεται αερογενώς δεν είναι πειστικά.

«Ειδικά τους τελευταίους έναν δυο μήνες, έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι θεωρούμε πως η αερογενής μετάδοση είναι δυνατή, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν υποστηρίζεται από στέρεα και σαφή στοιχεία», δήλωσε η Μπενεντέτα Αλεγκράντσι, τεχνικός επικεφαλής πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων του ΠΟΥ, σύμφωνα με τους New York Times.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματική έκκληση στον ΠΟΥ: Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τον αέρα! Αλλάξετε τις οδηγίες σας"

Χιλιάδες οδηγοί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες και Ι5 στους δρόμους – Έρχονται μέτρα

Από… κόσκινο θέλει να περνούν οι οδηγοί όλων των ηλικιών το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr έχει σημάνει συναγερμός στα αρμόδια υπουργεία και στην ΕΛ.ΑΣ. λόγω του φαινομένου που παρατηρείται -ιδιαίτερα έντονα τα τελευταία χρόνια λόγω κρίση- και αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους αδειών οδήγησης δικύκλων, αυτοκινήτων αλλά και φορτηγών που κινούνται κανονικά στο αστικό, εθνικό αλλά και επαρχιακό οδικό δίκτυο, όντας με βαρύτατες ψυχικές ασθένειες, ενώ κάποιοι έχουν λάβει ακόμη και απαλλαγή (Ι5) από το στρατό λόγω ψυχολογικών προβλημάτων ή λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών κ.λπ.

Ένα τεράστιο θέμα που κανείς πολιτικός μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει να ακουμπήσει θα επιχειρήσει να λύσει η τωρινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο αφορά στα διπλώματα οδήγησης αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που τα έχουν στην κατοχή τους.

Ουδείς σήμερα γνωρίζει πόσες χιλιάδες άνθρωποι έχουν λάβει άδεια οδήγησης, ενώ έχουν απολυθεί από τον στρατό με… τρελόχαρτο ή αυτή τη στιγμή λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και κανονικά απαγορεύεται να πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους ή ακόμη χειρότερα είναι χρήστες ναρκωτικών και οδηγούν κανονικά οποιοδήποτε όχημα ορίζει η άδεια οδήγησής τους. Σχετικό νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει, και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη στους δρόμους.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω «σκοντάφτουν» στα προσωπικά δεδομένα και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναζητά τρόπους ώστε να επιλύσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα, που λειτουργεί εις βάρος της οδικής ασφάλειας αλλά και της δημόσιας υγείας.

Αρχικά τα στελέχη του Υπουργείου θα πρέπει να ανακαλύψουν ποιοι οδηγοί έχουν νόμιμη άδεια οδήγησης και έχουν πάρει απαλλαγή από τον Στρατό λόγω ψυχολογικών προβλημάτων ή θεμάτων υγείας.

Κατόπιν να μπορούν οι άνθρωποι των Διευθύνσεων Μεταφορών να ελέγχουν αν οι κάτοχοι των διπλωμάτων λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή και σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως απαγορεύεται να οδηγούν αυτομάτως να ακυρώνεται η άδεια οδήγησης του ασθενή.

Κατά παρόμοιο τρόπο θα μπορεί να γίνεται ο έλεγχος όχι μόνο σε όσους έχουν λάβει χαρτί απαλλαγής από τον Στρατό αλλά και στους ηλικιωμένους ή ακόμη και σε νεότερους οδηγούς καθώς η πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο θα ορίζει αυτομάτως αν μπορούν να οδηγούν ή θα αναστέλλεται η άδεια οδήγησής τους.

Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί όλων των ηλικιών θα ελέγχονται από το σύστημα και αυτομάτως θα κοπούν κάθε δεσμοί που παραπέμπουν σε διαπλοκή και χρηματισμό καθώς δεν θα υπάρχει επαφή με υπάλληλο αλλά οι γιατροί σύμφωνα με το ιστορικό του κάθε οδηγού θα ορίζουν αν επιτρέπεται να οδηγούν ή όχι.

Παράλληλα αν κάποιος νοσηλευτεί εξαιτίας κάποιας ασθένειας ή βλάβης αμέσως το σύστημα θα ειδοποιεί τους ελεγκτές ιατρούς και θα ξεκινούν όλες οι διαδικασίες ώστε να παρακολουθείται στενά ο ασθενής και κατόπιν να αποφασιστεί αν μπορεί να οδηγεί.

Με αυτό τον τρόπο τα τροχαία ατυχήματα αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω καθώς όσοι πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον υγιείς και με σώας τας φρένας!

Σε διαφορετική περίπτωση όσοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα ή άλλα θέματα υγείας θα αναγκάζονται να παραδίδουν τις άδειες οδήγησής τους μέχρι να αλλάζουν τα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου και βέβαια να μην λαμβάνουν φάρμακα τα οποία απαγορεύουν την οδήγηση.

Παράλληλα κάτι τέτοιο αναμένεται να αλλάξει ριζικά και την συμπεριφορά κάποιων φαντάρων που με ελαφρά την καρδία σπεύδουν να λάβουν το χαρτί απαλλαγής (Ι5) ώστε να γλιτώσουν από την στρατιωτική τους θητεία εις βάρος βέβαια των υπολοίπων φαντάρων που ολοκληρώνουν την θητεία τους ακόμη και στα σύνορα της Ελλάδας.

Από την άλλη μεριά η πολυετής οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πάρα πολλούς συνανθρώπους μας σε απόγνωση και μεγάλη μερίδα εξ αυτών λαμβάνει ισχυρά ηρεμιστικά τα οποία κανονικά απαγορεύουν την οδήγηση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών οι οποίοι σίγουρα δεν πρέπει ούτε να ακουμπούν το τιμόνι καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν σε λήθαργο ή να νομίζουν ότι κάτι έρχεται κατά πάνω τους και να προκαλέσουν πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα…

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλιάδες οδηγοί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες και Ι5 στους δρόμους – Έρχονται μέτρα"

Καιρός αύριο: Συνεχίζουν να “σαρώνουν” οι καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός αύριο θα είναι άστατος στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στις Σποράδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός αύριο από την ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους έντονα στα ηπειρωτικά. Εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, κυρίως στη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τη Θεσσαλία, ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης όπου
θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συνεχίζουν να “σαρώνουν” οι καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας"

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία

Την αναστολή από αύριο, Δευτέρα, έως τις 15 Ιουλίου της πρόσβασης των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα.

Οπως αναφέρει στη δήλωσή της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη:

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, καλώντας τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν, όπως ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η σερβική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκακτης ανάγκης για το Βελιγράδι, επιβάλλοντας μέτρα καραντίνας, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων.

Στην πόλη εδώ και δύο ημέρες απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσοτέρων των 100 ατόμων σε κλειστούς χώρους ενώ το όριο αυτό για τους ανοιχτούς χώρους είναι 500 άτομα.

Εκτός από το Βελιγράδι, άλλες τέσσερεις πόλεις βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για το Κραγκούγεβατς, το Βράνιε, το Νόβι Πάζαρ και την πόλη Τούτιν.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία"

Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Τα 7 εισαγόμενα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 9 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 7 αφορούν σε ελέγχους που έγιναν κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτών προς τη χώρα μας, ένα εντοπίστηκε στην ΠΕ Ξάνθης και ένα στο νομό Καστοριάς. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσια Υγείας αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα,εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3519, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και κανέναν νέο θάνατο. Από τα 25 κρούσματα, τα 11 ήταν από ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Τα 7 εισαγόμενα"

Πάρος: Διαρροή καυσίμων από το κουφάρι του Εξπρές Σάμινα 20 χρόνια μετά το ναυάγιο!

Το ζήτημα της πρόσφατης διαρροής καυσίμου από το κουφάρι του ναυαγισμένου προ 20ετίας πλοίου Σαμίνα στις Πόρτες της Πάρου, δρομολόγησε την άμεση συνάντηση του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουλίου και στόχος της συνάντησης είναι η εξεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το ναυάγιο.
Πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης είναι η αναγκαία άμεση ενέργεια της απάντλησης του καυσίμου του ναυαγισμένου πλοίου αλλά και η ανέλκυσή του σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.

Έχει ήδη καταρτιστεί από το Δήμο Πάρου ολοκληρωμένο, ακριβές σχέδιο για την εξεύρεση των πόρων αλλά και την όλη διαδικασία ανέλκυσης του πλοίου, το οποίο και θα παρουσιαστεί στον Υπουργό κατά τη συνάντηση, αποτελώντας αντικείμενο της συζήτησης που θα διεξαχθεί με τον Δήμαρχο Πάρου.

Σημειώνεται επίσης, ότι μετά από πρόσφατη ποιοτική ανάλυση των θαλάσσιων υδάτων στην περιοχή του κόλπου της Παροικίας, πιστοποιήθηκε η καθαρότητα και η καταλληλότητά τους για κολύμβηση σε όλες τις περιοχές που βρέχονται από τον κόλπο. Ήδη στην περιοχή του ναυαγίου, βρίσκονται 3 αντιρρυπαντικά σκάφη, ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού και ένα φουσκωτό και έχει επίσης τοποθετηθεί φράχτης αντιρρύπανσης.

parianostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρος: Διαρροή καυσίμων από το κουφάρι του Εξπρές Σάμινα 20 χρόνια μετά το ναυάγιο!"

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο - Απειλές κατά της ΕΕ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην «Μαζική Τελετή Εγκαινίων Υδροηλεκτρικών Σταθμών» που έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, εξαπέλυσε νέες προκλήσεις. 

Όπως δήλωσε: «Στις θάλασσές μας ξεκινήσαμε γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ. Έτσι κατεδαφίσαμε όλα τα σχέδια και όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της χώρας μας. Μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Με την βοήθεια του Θεού θα λειτουργήσουμε και τον πρώτο αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού ενέργειας Ακκούγιου».

Επίθεση και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 10», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στην ΕΕ μετά τον «τουριστικό» αποκλεισμό που επιβλήθηκε στην Τουρκία.

«H EE ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απέξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό. Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας. Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 5, εσείς θα χάσετε 10!», είπε χαρακτηριστικά σηκώνοντας και τις δύο παλάμες των χεριών του για να δώσει έμφαση.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ασυναγώνιστη διεθνώς στον τομέα της υγείας και του τουρισμού μετά την πανδημία και κάλεσε τη Γερμανία να προβεί σε θετικά βήματα απέναντι στην Τουρκία. «Ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της υγείας δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο έθνος να μπορεί να μας συναγωνιστεί σε κάθε τομέα! Και στη Γερμανία αυτή τη στιγμή μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Τουρισμού έχουμε πει ότι αναμένουμε θετικά βήματα στο θέμα αυτό».


Η Τουρκία εξέφρασε την «απογοήτευσή της» που αποκλείστηκε από τον κατάλογο των χωρών οι πολίτες των οποίων μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει λόγο για «πολιτική απόφαση».

«Νιώθουμε απογοήτευση που δεν περιληφθήκαμε στον κατάλογο», δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σε ανακοίνωσή του. «Αναμένουμε να διορθωθεί αυτό το λάθος το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν μιλώντας σε αξιωματούχους του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εκτίμησε ότι η ΕΕ αντιμετώπισε με περιοριστικό τρόπο την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση των Βρυξελλών «πολιτική». Απέφυγε ωστόσο να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτό που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα από την ΕΕ, ο οποίος όμως δεν είναι δεσμευτικός για τις χώρες μέλη, οι ταξιδιώτες από 15 χώρες -ανάμεσά τους και η Κίνα υπό όρους- επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο Σένγκεν.

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ εξαιρούνται από τον κατάλογο αυτό, ο οποίος αναθεωρείται κάθε δύο εβδομάδες.

Η απόφαση αυτή της ΕΕ αποτελεί πλήγμα για την Τουρκία, η οποία προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να παρουσιαστεί ως ασφαλής χώρα παρά την επιδημία covid-19 προκειμένου να προσελκύσει ταξιδιώτες και να σώσει ό,τι έχει απομείνει από τη θερινή τουριστική περίοδο.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία του νέου κορωνοϊού, καθώς παρουσιάζει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Τουρκία έχουν καταγραφεί σχεδόν 200.000 κρούσματα και περίπου 5.100 θάνατοι.

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων παρουσιάζει ξανά άνοδο εξαιτίας της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο - Απειλές κατά της ΕΕ"

Καταγγελία: Ο δήμαρχος Αγ.Βαρβάρας δεν αναγνωρίζει απόφαση δικαστηρίου που μονιμοποιεί 27 εργαζόμενους

Ο αγώνας των 27 εργαζομένων του Δήμου .Αγ.Βαρβάρας συνεχίζεται (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ). Αυτό σημειώνουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι και καλούν σε κινητοποίηση.
Ειδικότερα οι εργαζόμενοι, σημειώνουν:
Ο κ.Λάμπρος Μίχος και η δημοτική του παράταξη ψήφισε στην οικονομική επιτροπή στις 30/6/2020 να ασκήσει έφεση!!! στην 589/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και μάλιστα δια περιφοράς, κρυμμένοι στα σπίτια τους, πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή. Ο Δήμαρχος ακόμη δεν μας έχει συναντήσει και αρκείται σε δηλώσεις σε κανάλια, fb και τύπο λέγοντας ψέματα και διασπείροντας απειλές και εκφοβισμούς.
Οι εργαζόμενοι όμως δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια. Μετά από τη πετυχημένη κινητοποίηση μας εκείνης της ημέρας έξω από το Δημαρχείο 30/6/2020 και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής να ασκήσει τελικά έφεση ξεκινήσαμε 3ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 7:00 έως 11:00 το πρωί από 1/7έως 3/7 κάνοντας εξορμήσεις σε λαϊκές αγορές, χώρους εργασίας, τοπική αγορά με μάζεμα υπογραφών, ανάρτηση πανό μοίρασμα ανακοινώσεων, ενημέρωση δημοτών και ωφελούμενων.
11 Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν αίτημα να πάει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης και εν μέρει το αίτημα έγινε δεκτό αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο ορίστηκε για τις 7/7/2020 στις 19.00 πάλι ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
Δεκάδες ψηφίσματα στήριξης από συλλόγους, φορείς, σωματεία έχουμε δεκτή τις τελευταίες μέρες και όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο αγώνας μας είναι αγώνας ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην λογική της ανακυκλούμενης ανεργίας, της ομηρίας, των απολύσεων και αφορά όλοι την κοινωνία.
ΟΛΟΙ την Δευ 6/7/2020 στο Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας στις 8.00 το πρωί. Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας της Δυτικής Αττικής που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ..
ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ-ΔΩΡΕΑΝ-ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ
Η φωνή μας θέλουμε να ακουστεί ακόμα πιο πολύ!

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Ο δήμαρχος Αγ.Βαρβάρας δεν αναγνωρίζει απόφαση δικαστηρίου που μονιμοποιεί 27 εργαζόμενους"

Μητσοτάκης στους FT: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί μνημονιακούς όρους για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Οι Έλληνες έχουν πλέον ωριμάσει και επιθυμούν να προωθήσουν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις»

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν αυστηρό όρο, που θα παραπέμπει σε μνημόνια και τρόικα, για να συμμετέχει στο ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

Με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών – μελών για το πακέτο βοήθειας, αρχής γενομένης από την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «οι Έλληνες έχουν πλέον ωριμάσει και επιθυμούν να προωθήσουν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στις ήδη σύνθετες ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις, με τη σκληρή στάση των χωρών του Βορρά (Σουηδία, Ολλανδία, Δανία, Φινλανδία), που εμμένουν στη θέση για δάνεια αντί επιχορηγήσεων, υπενθυμίζοντας παράλληλα και την αντίθετη στάση του Βερολίνου, μέσω της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως η εξαμηνιαία αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων, της Κομισιόν, είναι αρκετή. «Δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητοι οι όποιοι πρόσθετοι αυστηροί όροι», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θεωρείται «πολιτικά απαράδεκτο» από τις χώρες του Νότου.

Αναφερόμενοι στην Ελλάδα, οι FT σημειώνουν πως για μία χώρα, που βρέθηκε κοντά στην κατάρρευση πριν πέντε χρόνια, εξέπληξε πολλούς με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. «Ήταν προφανές σε εμένα κάποια στιγμή ότι θα πρέπει να περάσουμε σε πλήρες lockdown. Και η πολιτική απόφαση θα ήταν καλύτερα να ληφθεί νωρίτερα, παρά όταν θα ήταν αργά», αναφέρει σχετικά ο πρωθυπουργός.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στις πολλαπλές προκλήσεις που έχει κληθεί – και εξακολουθεί – να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, έναν χρόνο μετά την εκλογή της, καθώς, όπως επισημαίνει, πέραν της οικονομίας και των νέων δεδομένων σε αυτή λόγω πανδημίας, έχει απέναντί της και την «επιθετική συμπεριφορά» της Τουρκίας.

Στο μέτωπο του τουρισμού, που αποτελεί και το πεδίο που δέχεται το βαθύτερο πλήγμα, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι η χώρα θα έχει φέτος «ένα μικρό ποσοστό» των 33 εκατομμυρίων επισκεπτών που υποδέχθηκε πέρυσι. Ωστόσο εκφράζει την βεβαιότητα ότι οι τουρίστες θα αναδείξουν την Ελλάδα σε «κορυφαία επιλογή», κατανοώντας πόσο καλά προετοιμασμένη είναι και αναδεικνύοντας τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, την αύξηση της διαγνωστικής ικανότητας στα μικρότερα νησιά και τον διπλασιασμό των κλινών στις ΜΕΘ.

Στον προβληματισμό των FT αν η μεγάλη εξάρτηση από την τουριστική βιομηχανία εξελίσσεται από ατού της χώρας σε αδυναμία λόγω κορονοϊού και αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «πολύ επιθετική μεταρρυθμιστική ατζέντα», εστιάζοντας στην πράσινη μετάβαση, την ψηφιακή μετάβαση και στην ενθάρρυνση επενδύσεων, εν μέρει μέσω ιδιωτικοποιήσεων.

«Η πανδημία συνέβαλε στη διάψευση όλων όσοι πίστευαν ότι υπάρχουν εύκολες και απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, και εκείνων που θέλουν πάντα να καθιστούν άλλους υπόλογους για τις δικές τους αδυναμίες», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης, καταλήγοντας:

«Αυτό δεν λειτουργεί όταν πρέπει να σώζεις ζωές σε καθημερινή βάση και θεωρώ πως οι πολίτες το αντιλαμβάνονται πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στους FT: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί μνημονιακούς όρους για το Ταμείο Ανάκαμψης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news