facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Προσωρινά κρατούμενοι οι 9 συλληφθέντες για το ναυάγιο της Πύλου: Κατονόμασαν ομοεθνή τους

Προσωρινά κρατούμενοι θα παραμείνουν οι εννέα συλληφθέντες για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου - που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - μετά την πολύωρη ανακριτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες δηλώνουν αθώοι, ωστόσο ένας εξ αυτών «έδειξε» τέσσερις συγκατηγορούμενούς του ως διακινητές.

Στις απολογίες τους οι εννέα συλληφθέντες, όλοι Αιγύπτιοι, υποστήριξαν πως και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά, ενώ κατονόμασαν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ομοεθνή τους. Ένας από τους φερόμενους ως διακινητές υποστήριξε συγκεκριμένα: «Eίμαι αθώος, με κατηγορούν επειδή γνώριζα τον καπετάνιο».

Ένας άλλος, πάλι, ισχυρίστηκε πως προσπαθούσε να βάλει τάξη στο κατάστρωμα γιατί είμασταν πολλά άτομα και γίνονταν φασαρίες:

«Δεν ανήκω σε κανέναν κύκλωμα. Ξεκίνησα κι εγώ το ταξίδι μου από την Αίγυπτο, όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Πλήρωσα κανονικά το εισιτήριό μου για να έρθω στην Ευρώπη. Περίπου 7.000 δολάρια. Δεν ξέρω για ποιον λόγο με κατηγορούν. Προσπαθούσα να βάλω μία τάξη στο κατάστρωμα γιατί ήμασταν πολλά άτομα και συχνά γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος του κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου, προκειμένου να βοηθήσω να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι», φέρεται να υποστήριξε.

Οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν από τη Μαλακάσα στην Καλαμάτα για συμπληρωματικές καταθέσεις, ωστόσο, συνεχίζουν να βλέπουν στα πρόσωπα των εννέα κατηγορουμένων τους διακινητές τους.

«Το Νο 56, αυτός είναι σίγουρα μεταξύ του πληρώματος. Μας έβριζε και μας έπαιρνε λεφτά για να ανεβάζει άτομα στο κατάστρωμα. Και το Νο. 57 το ίδιο. Το Νο. 69 ήταν Αιγύπτιος. Μετακινούσε τον κόσμο και έλεγε πού να καθίσουμε. Το Νο. 74 έριξε φαγητό στη θάλασσα για να μη φάμε», είπαν οι διασωθέντες.

Εκατοντάδες παραμένουν μέχρι σήμερα οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, καθώς μόλις 104 από τους έως και 750 ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοίο έχουν διασωθεί. Στους 82 ανέρχονται πλέον οι επιβεβαιωμένα νεκροί καθώς το απόγευμα της Τρίτης εντοπίστηκε μια ακόμα σορός. 

dikaiologitika

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσωρινά κρατούμενοι οι 9 συλληφθέντες για το ναυάγιο της Πύλου: Κατονόμασαν ομοεθνή τους "

Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Στον ανακριτή αύριο ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές – Προσήχθη ο συγκάτοικός του

Στον ανακριτή της Κω θα οδηγηθεί αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, καθώς δεν του έχει ασκηθεί ακόμη δίωξη για ανθρωποκτονία. Παράλληλα προσήχθη ο συγκάτοικός του.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ζητήσει απο τις αρχές στο Μπαγκλαντές όλο το ποινικό του παρελθόν, καθώς τους προβληματίζει το γεγονός, ότι ο ίδιος δεν «σπάει», παρά τα μέχρι στιγμής στοιχεία που δείχνουν, ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή. «Η Ελληνική Αστυνομία ζήτησε πληροφορίες για τον υπήκοο Μπαγκλαντές απο τη χώρα του, προκειμένου να δούμε, αν είχε ποινικό παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Την ίδια ώρα, στο φως έρχονται τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια προς τον σύντροφό της, όπως και οι τελευταίες της κινήσεις. «Έλα πάρε με, η κατάσταση ειναι περίεργη» ήταν το μήνυμα φόβου της Αναστάζια στον σύντροφό της, που τον κινητοποίησε. Στη συνέχεια φαίνεται να ακολουθεί ένα ακόμα μήνυμα, με το στίγμα που βρίσκεται. Ο σύντροφός της ξεκινά να την αναζητά, όμως δέχεται ένα ακόμα μήνυμα απο εκείνη, αυτή τη φορά καθησυχαστικό, που εξηγεί ότι είναι όλα καλά. Το μήνυμα αυτό εξετάζεται πάντως, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το αν το έγραψε η ίδια.

Για να δεθεί η υπόθεση και να αποκαλυφθεί ο δράστης και τυχόν συνεργοί, θα πρέπει να «μιλήσουν» τα αποτελέσματα απ το DNA. Οι Αρχές ήδη ξέρουν από την ιατροδικαστική εξέταση, ότι η Αναστάζια δολοφονήθηκε με ασφυκτικό θάνατο. αστυνομικοί έχουν μια πρώτη εικόνα, για το πώς δολοφονήθηκε η Αναστάζια. Στο σπίτι του βασικού υπόπτου έχει βρεθεί μια λευκή γυναικεία μπλούζα με λεκέ, που μοιάζει με αίμα.

Το εύρημα αυτό εξετάζεται τις τελευταίες ώρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να διαπιστωθεί αν ανήκει ή όχι στην 27χρονη. Ο δολοφόνος που την τύλιξε με το σεντόνι, δεν κινήθηκε σπασμωδικά, αλλα πολύ σχολαστικά. Οταν εντοπίστηκε η σορός, τα χέρια ήταν σε ευθεία γραμμή, κολημμένα πάνω στο σώμα της. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δε, ήταν δεμένα.

Κλείδωσε τα προφίλ του στα social media ο σύντροφος της 27χρονης

Στο μεταξύ, στη χώρα του βρίσκεται πλέον ο σύντροφος της Αναστάζια, μαζί με τη μητέρα της κοπέλας, με τη δέσμευση ότι θα παραμείνουν στη διάθεση των ελληνικών αρχών, οι οποίες τον κάλεσαν χθες για δεύτερη φορά, προκειμένου να τον εξετάσουν. Μετά και τη δεύτερη κατάθεσή του, ο 28χρονος φίλος της Αναστάζια κλείδωσε τα προφίλ που διατηρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ελληνικές αρχές επέτρεψαν στον Πολωνό και στη μητέρα της 27χρονης να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, με την προϋπόθεση να παραμείνουν στη διάθεση τους για ό,τι άλλο χρειαστεί. Η οικόγενεια πάντως της Αναστάζια έχει ήδη προσλάβει δικηγόρο και μάλιστα έναν από τους πιο γνωστούς ποινικολόγους της Πολωνίας, τον Γιάροσλαβ Κοβαλεφσκι.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Στον ανακριτή αύριο ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές – Προσήχθη ο συγκάτοικός του"

«Ανοίγουν στόματα» για το πολύνεκρο ναυάγιο -Ένας εκ των συλληφθέντων «δείχνει» τέσσερις συγκατηγορούμενους ως διακινητές

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη ανακριτική διαδικασία των εννέα ατόμων που έχουν συλληφθεί ως διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Όλοι οι συλληφθέντες δηλώνουν αθώοι. Ωστόσο ένας εκ των συλληφθέντων «δείχνει» τέσσερις συγκατηγορούμενούς του ως διακινητές. Αναμένεται η απόφαση ανακρίτριας και της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Καλαμάτας για το εάν θα αποφασιστεί η προσωρινή κράτηση μέχρι την τέλεση της δίκης των εννέα κατηγορουμένων, ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι. Μία ακόμη σορός εντοπίστηκε στη θάλασσα ανεβάζοντας τον αριθμό των σορών του τραγικού ναυαγίου στις 82.

Στις απολογίες τους οι εννέα συλληφθέντες, όλοι Αιγύπτιοι δηλώνουν αθώοι. Υποστηρίζουν ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά και κατονομάζουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ομοεθνή τους. Ένας από τους φερόμενους ως διακινητές υποστήριξε «είμαι αθώος, με κατηγορούν επειδή γνώριζα τον καπετάνιο». Ένας άλλος εξηγεί πως προσπαθούσα να βάλω τάξη στο κατάστρωμα γιατί είμασταν πολλά άτομα και γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος κυκλώματος. ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου προκειμένου να βοηθήσω για να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι»

Οι μαρτυρίες για τις δραματικές στιγμές της διάσωσης των ναυαγών του μοιραίου σκάφους, συγκλονίζουν και αποκαλύπτουν τις εφιαλτικές στιγμές ανοιχτά της Πύλου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται, όμως οι διασώστες ανασύρουν μόνο σορούς. Στο μεταξύ, σοκάρει η αποκάλυψη ότι η οικογένεια θύματος πούλησε το σπίτι της, ώστε να του δώσει τα χρήματα για το μοιραίο ταξίδι.

Ο Μοσίν από το Πακιστάν, στις 9 Ιουνίου επιβιβάστηκε στο μοιραίο σαπιοκάραβο και έκτοτε αγνοείται. Απαρηγόρητοι οι συγγενείς του ακούν και ξανακούν τα τελευταία του λόγια.

«Γεια σας! Τι κάνετε; Ευτυχώς επιβιβαστήκαμε στο σκάφος. Σας παρακαλώ, μην πείτε τίποτα σε κανέναν. Πρώτα ο θεός, θα επικοινωνήσω μαζί σας, όταν φτάσω εκεί».

Σε 11 δευτερόλεπτα, τους χαιρέτησε, πριν οι δουλέμποροι του αρπάξουν το κινητό από τα χέρια. Η οικογένειά του πούλησε το σπίτι της, για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στο Μοσίν, ένα μέλλον που δεν ήρθε ποτέ…

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή, από το να μιλάμε με το διακινητή, για να έχουμε επικοινωνία μαζί του. Έτσι μάθαμε ότι δε θα πήγαινε στην Ευρώπη με αεροπλάνο, αλλά παράνομα με βάρκα. Ο Μοσίν μας είπε: “Είμαι παγιδευμένος, δεν έχω άλλη επιλογή από το να τους ακολουθήσω» λέει συγγενής αγνοούμενου.

Τρεις ώρες πάλευε για τη ζωή του

Για πρώτη φορά από το πολύνεκρο ναυάγιο, ένας από τους 95 διασωθέντες, βρίσκει το κουράγιο και μιλά στην τηλεοπτική κάμερα.

«Ήμασταν 5 ημέρες στη θάλασσα. Το πλοίο είχε 2 πατώματα, ήταν τόσο γεμάτο, που ο ένας ήταν πάνω στον άλλο. Κάτω κάτω ήταν οι γυναίκες και τα παιδιά. Έμεινα στο νερό 3 ώρες. Προσπάθησα να κολυμπήσω και με τη βοήθεια του θεού, τα κατάφερα. Κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να επιβιώσουν, ζήτησαν βοήθεια, αλλά κουράστηκαν και δεν άντεξαν» λέει ο Μουχάμετ Χουσάρι.

Όσο για το πώς νιώθει σήμερα δηλώνει “Δεν ξέρω, δεν έχω το μυαλό μου αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω πώς να νιώσω”.

Οι δραματικές στιγμές της διάσωσης

Συγκλονιστικές είναι και οι αφηγήσεις των μελών του πληρώματος του Λιμενικού. Την αποφράδα νύχτα της 14ης Ιουνίου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν έναν εφιάλτη.

«Υπήρχαν πτώματα και ζωντανοί παντού. Ήταν πολύ επικίνδυνα, έπρεπε να πλησιάσεις κοντά για να γίνει η διάσωση, αλλά πολύ προσεχτικά ώστε να μην περάσεις από πάνω τους και τους τραυματίσεις».

Το πλοίο χάθηκε σε ένα λεπτό. Γέμισε η θάλασσα ανθρώπους. Επικράτησε πανικός. Φωνές, ουρλιαχτά, έκλαιγαν.

Όπως λένε άνθρωποι στο στενό περιβάλλον όσων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, ακόμα και σήμερα βλέπουν μπροστά τους τους ανθρώπους που χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου.

«Έκλαιγαν και μας φίλαγαν τα πόδια. Κάποιοι πνίγηκαν αμέσως, δεν ήξεραν κολύμπι. Άλλοι απεγκλωβίστηκαν αλλά ήταν ήδη αργά. Εμείς ανεβάσαμε 45 σορούς».

Οι επιζήσαντες ναυαγοί, που θα ολοκληρώσουν την υποβολή αιτήσεων ασύλου, θα μεταφερθούν άμεσα σε μόνιμη δομή φιλοξενίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανοίγουν στόματα» για το πολύνεκρο ναυάγιο -Ένας εκ των συλληφθέντων «δείχνει» τέσσερις συγκατηγορούμενους ως διακινητές"

Πρόστιμο 270.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ σε influencer για φοροδιαφυγή

Influencer πιάστηκε στα δίχτυα του ειδικού αλγορίθμου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για φοροδιαφυγή.

Πρόκειται για γνωστό μοντέλο, το οποίο κατέχει σημαντικό ποσοστό σε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω της οποίας διαφημίζει ρούχα και αξεσουάρ στα social media και τα πουλάει διαδικτυακά. Οι ελεγκτές αξιοποίησαν πληροφορίες και από εταιρείες μεταφορών, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, για δύο ελεγχόμενα φορολογικά έτη, διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη σχεδόν 350.000 ευρώ από τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, για την οποία η ελεγχόμενη επιχείρηση υπέβαλε οικειοθελώς δηλώσεις, τόσο στη φορολογία εισοδήματος, όσο και στον ΦΠΑ.

Μετά από αυτό, το συνολικό ύψος φόρων και προστίμων για τις δυο ελεγχόμενες χρήσεις έφτασε στα 270.000 ευρώ. Ο φορολογικός έλεγχος θα επεκταθεί και σε επόμενες χρήσεις. 

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόστιμο 270.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ σε influencer για φοροδιαφυγή"

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Προβληματισμός για τους πραγματικούς στόχος πίσω από τη δίωξή του

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη και την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής του από την αλβανική δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών «η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, διαμηνύει πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας – θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου – από τη γειτονική χώρα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Προβληματισμός για τους πραγματικούς στόχος πίσω από τη δίωξή του"

Κως: Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο σπίτι δολοφονήθηκε η Αναστάζια

Το άψυχο σώμα της 27χρονης Αναστάζια βρέθηκε σε χωράφι αλλά όπως αποκαλύπτει το MEGA, η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και στη συνέχεια ο δολοφόνος τη μετέφερε εκεί.

Σε ένα θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση δολοφονίας της  Αναστάζια στην Κω καθώς οι Αρχές επανεξετάζουν όλα τα δεδομένα, «ξεσκονίζουν» τα τηλέφωνα και τα μηνύματα τόσο της άτυχης κοπέλας, όσο και του 32χρονου βασικού υπόπτου.

Όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μαρτυρούν ότι η το 27χρονο κορίτσι βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται ως αιτία θανάτου ο στραγγαλισμός.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά.

Σε εγκαταλελειμμένο σπίτι η δολοφονία

Το MEGA αποκαλύπτει όμως, πως η δολοφονία δεν έγινε στο χωράφι ή στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αλλά σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος φαίνεται πως παρέσυρε έξω από το σπίτι του την 27χρονη Αναστάζια με κάποια δικαιολογία και να την κατευθύνει κοντά στο σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα της.

Εκεί κοντά υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και σύμφωνα με τις Αρχές, αυτό είναι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία της κοπέλας.

Μάλιστα, η αστυνομία έχει συλλέξει από το συγκεκριμένο σπίτι ό,τι στοιχειά βρήκε, ένα παπούτσι, αποτσίγαρα και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

Το σημείο είναι τόσο κοντά που ο 32χρονος θα μπορούσε να την μεταφέρει μόνος του αλλά δεν αποκλείεται και η συμμετοχή του συγκατοίκου του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η σορός της κοπέλας ήταν μέσα σε μεγάλες μαύρες σακούλες από χαλιά, όπου αντίστοιχες έχουν βρεθεί και στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Αναμένονται τας αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " Κως: Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο σπίτι δολοφονήθηκε η Αναστάζια "

Καιρός αύριο: Μίνι καύσωνας με 37άρια – Αναλυτική πρόγνωση

Ακόμα πιο ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη, 21 Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, ενώ τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στο Αιγαίο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μίνι καύσωνας με 37άρια – Αναλυτική πρόγνωση"

Αλβανία: Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα προσφύγει ο Μπελέρης για την αποφυλάκισή του

Το Ειδικό Δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε σήμερα το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για διακοπή της προφυλάκισής του. Η υπεράσπιση δήλωσε οτι κατόπιν αυτού θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με το ίδιο αίτημα.

Ο αγώνας δρόμου για αποφυλάκισή του δημάρχου Φ. Μπελέρη αφορά και στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη στις 12 Μαΐου, δύο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Η σύλληψη και προφυλάκισή του έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της Αλβανίας όσο και διεθνώς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλβανία: Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα προσφύγει ο Μπελέρης για την αποφυλάκισή του"

Κως: Άνδρας του στενού περιβάλλοντος του 32χρονου προσπάθησε να βιάσει 30χρονη – Τι καταγγέλλει η ίδια

Το MEGA φέρνει στο φως την καταγγελία μιας νεαρής γυναίκας που, όπως λέει, έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού σε απόστασή 20 μέτρων από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η σωρός της Αναστάζια στην Κω και ο δράστης ισχυρίζεται ό,τι ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.
 
Ανατριχιαστική μαρτυρία

Ίσως ήταν εκείνη το προηγούμενο θύμα πριν την Αναστάζια. Το MEGA αποκαλύπτει την ανατριχιαστική μαρτυρία 30χρονης γυναίκας που δίνει πλέον άλλες διαστάσεις στο θρίλερ της Κω.

Μετά την εξαφάνιση της 27χρονης, ο εφιάλτης ζωντάνεψε για την 30χρονη Μαρία, αφού όπως αποκάλυψε στο MEGA, λίγες μέρες πριν, μόλις 20 μέτρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης Αναστάζια, μέλος της παρέας του βασικού υπόπτου που κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης από την Πολωνία, αποπειράθηκε να την βιάσει.

30χρονη: Είναι ακριβώς το ίδιο  σημείο, ακριβώς, το λέω και ανατριχιάζω. Δηλαδή ξέρω τι έπαθε η κοπέλα. Μπορώ να νιώσω τι έπαθε η κοπέλα και τρελαίνομαι γιατί δεν είδα αυτόν που μου το έκανε έμενα, δηλαδή αυτό σημαίνει πως ήτανε παρέα, ότι είναι κλίκα, πώς να το πω και θα το ξανά κάνει όσο είναι ελεύθερος.

Δημοσιογράφος: Όταν έμαθες για την κοπέλα, οι πρώτες σκέψεις;

30χρονη: Σκεφτόμουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, ξέρω τι συνέβη στην κοπέλα. Συνέβη ακριβώς το ίδιο πράγμα. Την βρήκανε στον δρόμο, την προσέγγισαν. Η κοπέλα είχε πιει κρασί όπως λένε στην ταβέρνα, ίσως ήταν λίγο σε μέθη, μπορεί να της είπαν αυτό «να σε πάω σπίτι», να την κέρασαν μια πορτοκαλάδα, μια μπύρα, κάτι και με την πρώτη ευκαιρία της ρίξανε κάτι μέσα σε αυτό το πράγμα. Εγώ αν ήμουνα πενήντα μετρά πιο μακριά, που δεν υπήρχε κανένας, και από πάνω να ‘ναι το δέντρο που βρέθηκε η κοπέλα, πενήντα μέτρα πιο μακριά θα είχε συμβεί και σε μένα.

Το χρονικό του εφιάλτη

Ήταν βράδυ Παρασκευής 2 Ιουνίου. Η Μαρία περίμενε τη φίλη της σε μια παραλία να σχολάσει για να πάνε για φαγητό. Εκεί, την πλησίασε ο νεαρός.

30χρονη: Μου είπε τον έλεγαν… και έμενε στο Ζηπάρι, μου έδωσε το τηλέφωνό του και μου είπε ότι δούλευε στις ξαπλώστρες και ότι έκανε μασάζ στην παραλία. Μου είπε αν ήθελα μασάζ. Του είπα όχι και από εκεί ξεκίνησε όλο.

Ο άντρας από το Πακιστάν την πλησίασε αρχικά με φιλικές διαθέσεις και της έπιασε κουβέντα. Όπως λέει στο MEGA το θύμα, της έριξε κάτι στην μπύρα, μέσα σε λίγα λεπτά παρέλυσε όλο της το κορμί και τότε ο αλλοδαπός της όρμηξε για τη βιάσει.

30χρονη: Ξεκάθαρα μου έριξε κάτι μέσα. Στη μισή μπύρα, μου λέει κιόλας, ‘δεν θα πιεις την μπύρα σου;’. Ήπια την μπύρα με μια μεγάλη γουλιά. Μετά από λίγα λεπτά σκοτείνιασαν όλα, όλα σκοτείνιασαν. Δεν μπορούσα να κουνήσω κανένα μέλος του σώματός μου αλλά το μυαλό μου δούλευε. Το μυαλό μου ήτανε ξεκάθαρο. Ήταν πολύ ξεκάθαρο το μυαλό μου. Αυτός έπεφτε πάνω μου με δύναμη, με χούφτωνε και μου φώναζε ‘δε με θες, γιατί έχω μαύρο δέρμα;’. Και του φώναζα ‘όχι, όχι’ και έκλαιγα και μου έλεγε ‘τότε τι;’.

Δημοσιογράφος: Μου είπες ότι μπορεί να είναι από την παρέα του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης.

30χρονη: Ναι, αυτοί είναι όλοι μαζί, το πιστεύω είναι όλοι μαζί μια παρέα. Πιστεύω και πολύ πριν από μένα το έχουνε κάνει και πιστεύω θα το ξανακάνουν και θα συλληφθεί στο επόμενο θύμα, όταν θα κλαίμε και άλλη κοπέλα. Αυτό είναι το σύστημά τους.

Όπως ισχυρίζεται η Μαρία, με ότι δύναμη της είχε απομείνει πριν νιώσει εντελώς παράλυτους και τους αδένες του λαιμού της, φώναξε όσο δυνατά μπορούσε.

Δημοσιογράφος: Εσείς κάνατε τελικά την καταγγελία;

30χρονη: Στο «Χαμόγελο». Ήταν οι μόνοι που βρήκα στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Η Μαρία εύχεται να συλληφθεί σύντομα ο δράστης και καμία γυναίκα να μη ζήσει αυτό που έζησε η ίδια στα χέρια του.

megatv 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κως: Άνδρας του στενού περιβάλλοντος του 32χρονου προσπάθησε να βιάσει 30χρονη – Τι καταγγέλλει η ίδια "

Τρίπολη: Με κοκαΐνη και κάνναβη έπιασαν τον γνωστό Έλληνα στιχουργό

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο γνωστός Έλληνας στιχουργός προμήθευε με κοκαίνη τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στην Τρίπολη που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, όπως κι άλλα άτομα στη πόλη της Τρίπολης. Κατηγορείται για 12 συναλλαγές κατά το διάστημα που η οργάνωση είχε μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, όπως και για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν 28 γραμμάρια κοκαίνης, 95 γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά

Από την έρευνα της αστυνομίας προκύπτει ότι ο στιχουργός ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Τρίπολη όπου διακινούσε ναρκωτικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Η εν λόγω οργάνωση συνδέεται με μια άλλη ομάδα, αυτή της Πάτρας που διακινούσε κοκαϊνη σε σπίτια 60 επιφανών Πατρινών (τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία) καθώς και σε γνωστά κέντρα διασκέδασης της πόλης. Αυτή η ομάδα είχε προμηθεύσει μεγάλη ποσότητα κάνναβης -8 κιλά- τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στη Τρίπολη. Εκεί συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο στιχουργός, ο οποίος είναι γνωστός για τα τραγούδια που έχει γράψει για γνωστά ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου.

Όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση της Πάτρας που διοχέτευε στη πόλη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αυτή είχε την έδρα της μακριά από τον αστικό ιστό. Σε περιοχή υπεράνω υποψίας διατηρούσε αποθήκη ως «καβάντζα», στην οποία τα μέλη της κοιμόντουσαν σε αυτήν με σκοπό την φύλαξη της και την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για την αποθήκευση, την απόκρυψη και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελατολογίου τους. Παρατηρούσαν συχνά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς και όταν έβλεπαν ύποπτες κινήσεις ειδοποιούσαν τα υπόλοιπα μελή υπό των φόβο των Διωκτικών Αρχών.

Εκεί βρεθήκαν υλικά συσκευασίας, ζυγαριές και ότι χρειάζεται για να ετοιμαστούν οι «παραγγελίες» των πελατών τους.

Τα μέλη της οργάνωσης στη Πάτρα μιλούσαν μεταξύ τους με τηλέφωνα «ghost numbers» και με κωδικοποιημένες λέξεις όταν ο «πελάτης» έκανε την παραγγελία του. Ενδεικτικά για τις ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «Ferrari, βίντεο, άσπρο, γλυκό, ρέστα, ουζάκι, τα γνωστά, τα κλασσικά, κάτι να περάσουμε καλά, σφηνάκια, καφέ, μπύρα, πραγματάκια, δρομολόγιο, παγωτό, ροδάκινα, περιστέρια, κομμάτια, ποτάκι».

Από την άλλη για τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης, χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «παπάς, critical, φου, λάστιχο, λουκάνικο, κατσίκι, τυρί, κεφαλοτύρι, κεφάλι, πράσινο, μαύρο, παπάδι, δίφυλλο» κ.α.

Επιπλέον, για τις ποσότητες της ηρωίνης χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «καλώδιο, πορτοκάλι, φραπεδάκι, καφές.

Χαρακτηριστικό είναι η ποσότητα της κοκαΐνης που βρέθηκε ήταν σε βραχώδη μορφή – συμπιεσμένης πλάκας, όπως αυτή συσκευάζεται και σφραγίζεται με το οικόσημο από τα «καρτέλ ναρκωτικών» που την παράγουν και διακινούν παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικοί διάλογοι συναλλαγών:

Πελάτης: Να σου πω με έχει φάει ο άλλος για την «Ferrari», δεν πρόλαβα να του δείξω βίντεο, ξαναστείλε μου αν μπορείς..

Αρχηγός: Ααα ναι…το βίντεο, το ξέχασα, που να βρεθούμε;

Πελάτης: Αύριο έχουμε ένα μπάτσελορ, θέλω κανα τριάρι «λεπτά»

Αρχηγός: Εντάξει ενημέρωσε τους όλους και πες μου

Αρχηγός: Μπρό τι λέμε;

Πελάτης: «τρία περιστέρια»

Αρχηγός: Τι λες ρε; Είναι πολύ

Πελάτης: Τι πολύ; Θα πληρωθείς

Πελάτης: Έλα φίλε μου, καλησπέρα. Μπορείς γιατί έχουμε το παρτάκι να περάσεις;

Αρχηγός: Όχι ακόμα, θα σε πάρω εγώ έτσι; Να βγεις..

Αρχηγός: Ωραία κάτσε μια στη γωνία κάτω

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίπολη: Με κοκαΐνη και κάνναβη έπιασαν τον γνωστό Έλληνα στιχουργό"

16χρονος πουλούσε αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Mαθητής A' λυκείου συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι διέθετε προς πώληση υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Πρόκειται για 16χρονο, τα ίχνη του οποίου εντόπισαν, κατόπιν έρευνας, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Πουλούσε κάθε φωτογραφία προς 5 ευρώ.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης που του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διώκεται για κοινοποίηση σε τρίτα πρόσωπα και ανάρτηση σε κοινή θέα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικού που αφορά στη γενετήσια ζωή, με περιουσιακό όφελος (κατ’ εξακολούθηση), κατοχή, προσφορά και πώληση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω πληροφορικών συστημάτων (κατ’ επάγγελμα).

rthess

Διαβάστε Περισσότερα » " 16χρονος πουλούσε αρχεία παιδικής πορνογραφίας"

Εκλογές 2023: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση κατά του αποκλεισμού Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου για την κάλπη της 21ης Μαΐου

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του κόμματος «Πατριωτική Ένωση- Πρόδομος Εμφιετζόγλου» με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου που δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Και απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι αρμόδιο για τα εκλογικά θέματα είναι μόνο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και όχι το ΣτΕ.

Ειδικότερα, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγητής ο πάρεδρος Ιωάννης Παπαγιάννης) σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που δεν ξεπερνά την μια εβδομάδα από την ημέρα συζήτησης στο ακροατήριο, απέρριψε την αίτηση του επίμαχου κόμματος και έκρινε ότι αρμόδιο για την επίλυση εκλογικών θεμάτων που ανακύπτουν είναι το ΑΕΔ σε σχηματισμό Εκλογοδικείου.

Ο κ. Εμφιετζόγλου, μέσω του συνηγόρου του Βασίλη Παπαδημητρίου, υποστήριζε ότι ήταν παράνομη η ανακήρυξη των κομμάτων που έγινε από τον Άρειο Πάγο (1/2023) εν όψει των εκλογών του περασμένου Μαΐου, ως προς το σκέλος εκείνο που δεν επέτρεψε στο κόμμα του να συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν στην υπ΄ αριθμ. 1088/2023 απόφασή τους, ότι η αμφισβήτηση απόφασης του Αρείου Πάγου, όταν αυτή εκδίδεται κατά την προεκλογική περίοδο, δημιουργεί εκλογική διαφορά, η επίλυση της οποία υπάγεται στην δικαιοδοσία του ΑΕΔ.

Παράλληλα, το ΣτΕ αποφάνθηκε (επικαλούμενο και παλαιότερη νομολογία του ΑΕΔ) ότι οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου, «οι οποίες επιλύουν διαφωνίες για τη χρήση ονόματος ή εμβλήματος πολιτικού κόμματος, εντός ή εκτός της προεκλογικής περιόδου, δεν υπόκεινται σε αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ, διότι είναι πράξεις δικαστικής και όχι διοικητικής αρχής».

Κατά συνέπεια είναι απαράδεκτη η αίτηση ακύρωσης του επίμαχου κόμματος σύμφωνα με το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε ως αβάσιμους και τους λοιπούς λόγους που επικαλέστηκε, όπως είναι η παραβίαση της ΕΣΔΑ και παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος που εξασφαλίζουν πλήρη και αποτελεσματική δικαστική προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο με το αιτιολογικό ότι έχει διαπράξει ονοματοκλοπή του κεντρικού πυρήνα της ονομασίας του από το κόμμα «Πατριωτική Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση» (ΕΛ.ΛΑ.Σ.) και ότι έχει ιδιοποιηθεί τον Ήλιο της Βεργίνας (δεκαεξάκτινος ήλιος) ως σήμα του κόμματος, καθώς αυτό έχει χαρακτηριστεί εθνικό σύμβολο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση κατά του αποκλεισμού Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου για την κάλπη της 21ης Μαΐου"

«Σφαγή» στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Τι κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου οι υποψήφιοι που αποχώρησαν

Σφοδρές είναι αντιδράσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό της «Πλεύσης Ελευθερίας» μετά την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μη ακολουθήσει τους «σταυρούς» των υποψηφίων στις εκλογές της 21ης Μαΐου για τη διαμόρφωση της λίστας των εκλογών της 25η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πολλοί υποψήφιοι, ακόμα και πρώτοι σε σταυρούς, υποβιβάστηκαν και αντικαταστάθηκαν από «φυτευτούς ημέτερους» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι οποίο κατέλαβαν πιθανές εκλόγιμες θέσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» έχει αλλάξει τον πρώτο σε σταυρούς στις 29 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Μεταξύ αυτών και τους πρώτους σε σταυρούς στις 8 από τις 10 μεγάλες περιφέρειες Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, όπου, βάσει δημοσκοπήσεων, υπολογίζει κάποια έδρα. Επίσης 15 γυναίκες που πρώτευσαν αντικαταστάθηκαν από άνδρες.

Οι κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου πυροδότησαν ένα πρωτοφανές προεκλογικό «ντόμινο» αποχωρήσεων με τους υποψήφιους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας που παρακάμφθηκαν στις λίστες να παραχωρούν συνέντευξη Τύπου καταγγέλλοντας την επικεφαλής του κόμματος.

Όπως τόνισαν, παρά τα όσα υποστηρίζει, κανένας από τους υποψήφιους δεν ενημερώθηκε για τις αλλαγές, ενώ ανυπόστατος είναι και ο ισχυρισμός της πως τα άτομα που αποχώρησαν δεν ήταν γνωστά στην Πλεύση Ελευθερίας. Αναφέρουν ενδεικτικά πως η κ. Πολυχρονοπούλου ήταν υποψήφια και στις εκλογές του 2019, στον ίδιο νομό (Βοιωτία) και ήταν και τότε πρώτη σε σταυρούς, όπως και τώρα.

Κατά τη συνέντευξή Τύπου διερωτήθηκαν μάλιστα εάν η αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί νομικών ενεργειών σε βάρος όσων αντέδρασαν δημόσια είναι κάποια μορφή απειλής προς το πρόσωπό τους. Οι υποψήφιοι που αποχώρησαν τόνισαν πως είναι ξεκάθαρο πως από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την ετυμηγορία του λαού και με τις πράξεις της ακυρώνει τη δημοκρατική διαδικασία του εκλέγειν.

Αναφέροντας δε τις δηλώσεις του κ. Μπιμπίλα πως «η Ζωή, όπως της επιτρέπει ο νόμος, θέλησε να κάνει μια ομάδα συμπαγή, αποτελούμενη από άτομα που βρίσκονται στο κόμμα εδώ και 8 χρόνια», επισήμαναν πως αποτελούν μια απόδειξη ότι έτσι κι αλλιώς σχεδίαζε να βάλει τα δικά της άτομα.

«Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως τα άτομα που παρακάμφθηκαν από τις λίστες είχαν “ημερομηνία λήξης”, κάτι το οποίο ασφαλώς δεν γνώριζε κανείς, διότι εάν το γνώριζε δεν ήταν δυνατόν να είναι σύμφωνος», δήλωσαν και κατηγόρησαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου για «οικογενειοκρατία», την οποία στο παρελθόν είχε κατήγγειλε.

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου, βγήκε πρώτη σε σταυρούς από την Πλεύση Ελευθερίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Οι αποχωρήσαντες από την Πλεύση Ελευθερίας

Από δεξιά προς αριστερά: Όλγα Δάλλα, Μαργαρίτα Καζάκου, Χρύσα Διαμαντοπούλου και Τζανής Γκούσκος

Ο Τζανής Γκούσκος που ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα

Η Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία βγήκε πρώτη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης στη Β’ Πειραιά

Η Όλγα Δάλλα που βγήκε πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης στο Νότιο Τομέα

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σφαγή» στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Τι κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου οι υποψήφιοι που αποχώρησαν"

Ικαρία: Μόνο ένας αγροτικός γιατρός αγροτικός στο Ιατρείο Ραχών

Κινητοποίηση οργανώνεται από την Ένωση Γονέων Ικαρίας την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 13:00 το μεσημέρι στο Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών για την μετακίνηση της μοναδικής ιατρού, που υπάρχει στις Ράχες Ικαρίας.

Η γενική ιατρός, στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο των Ραχών, Σταματία Ζουμπουλέλη μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι μετακινείται για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, με αποτέλεσμα μεγάλη περιοχή νησιού να μένει κυριολεκτικά ακάλυπτη.

Στις Ράχες μένουν περίπου 2.500 χιλιάδες κάτοικοι, ενώ το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός αυξάνεται λόγω του τουρισμού.

«Το Περιφερειακό Ιατρείο καλύπτει πολλούς υπερήλικες και πολλά μικρά παιδιά. Συνολικά παρέχεται ιατρική φροντίδα σε 2.500 ανθρώπους, που το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός τριπλασιάζεται… τουλάχιστον. Το συγκεκριμένο Ιατρείο, ως Πολυδύναμο θα έπρεπε να έχει έναν γενικό ιατρό, έναν παιδίατρο, έναν νοσηλευτή και έναν βοηθό εργαστηρίου. Αν’ αυτού έχει έναν γενικό γιατρό, που δεν έχει την θέση του μόνιμου ιατρού, αλλά του αγροτικού… Επομένως, όλες αυτές οι θέσεις είναι ακάλυπτες και έχει γίνει μόνο μία προκήρυξη το 2017» είπε χαρακτηριστικά η γιατρός.

«Ζητάμε στελέχωση, στελέχωση του Κέντρου υγείας, που απέχει μισή ώρα, στελέχωση του Ιατρείου. Επισημαίνω, ότι το ασθενοφόρο από εδώ απέχει στην καλύτερη μισή ώρα, αν η βάρδια είναι στο Κέντρο Υγείας. Αν η βάρδια είναι στο Νοσοκομείο, το ασθενοφόρο απέχει μιάμιση ώρα. Καταλαβαίνετε, πως οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες για μας. Με αυτές τις συνθήκες ζητούν από ‘μένα κάνω πέντε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, να λείπω από το χωριό τουλάχιστον πέντε ημέρες το μήνα και όλες αυτές τις υπόλοιπες ημέρες ζητούν από έναν άνθρωπο να δουλεύει 365 ημέρες», δήλωσε η κ. Ζουμπουλέλη στη συνέχεια.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ικαρία: Μόνο ένας αγροτικός γιατρός αγροτικός στο Ιατρείο Ραχών "

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών στην Αν. Αττική

Κύκλωμα παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών εντοπίστηκε στην Ανατολική Αττική, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επιχείρηση συσκευασίας και εκτύπωσης. Εκεί βρέθηκαν να απασχολούνται 45 παράνομα διαμένοντες στη χώρα αλλοδαποί, από την Αιθιοπία, το Πακιστάν, την Ινδία και τη Γεωργία. Ανάμεσά τους είναι και πέντε ανήλικοι εργαζόμενοι.

Η αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και για ύπαρξη κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, καθώς συνελήφθη αλλοδαπός ως ύποπτος για διακίνηση των αλλοδαπών εργαζομένων, τους οποίους φέρεται να εκμεταλλευόταν λόγω της ιδιαίτερα ευάλωτης θέσης τους και να τους απέδιδε υποτυπώδη αμοιβή, καρπούμενος από την αξία της εργασίας τους όφελος για λογαριασμό του. Η Αστυνομία εντόπισε πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα.

Εκτός από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, η Επιθεώρηση Εργασίας θα επιβάλει στην εργοδότρια επιχείρηση πρόστιμα 490.000 ευρώ, για αδήλωτη απασχόληση και παραβίαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Παράλληλα, ενημερώθηκε η ειδική γραμματεία προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να μεριμνήσει για την κοινωνική προστασία των πέντε ανηλίκων.

Οι επιθεωρητές εργασίας, έχοντας ενδείξεις ότι μπορεί να συντρέχει εργασιακή εκμετάλλευση που να συνιστά εμπορία ανθρώπων, ήρθαν σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, ώστε έμπειροι αστυνομικοί να αναλάβουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας Γιώργος Τζιλιβάκης, εξέδωσε δια του αρμόδιου Αντεισαγγελέα Γεώργιου Σκιαδαρέση, την υπ’ αριθμόν 5/12-06-2023 εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση σε θέματα που αφορούν την αποτελεσματική συνεργασία και έρευνα της Επιθεώρησης Εργασίας με τις αστυνομικές αρχές, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών στην Αν. Αττική"

Ηλεία: Έγκλημα στην Αγία Τριάδα – 80χρονος δολοφόνησε με καραμπίνα 52χρονο πατέρα 4 παιδιών

Σύμφωνα με πληροφορίες του PATRISNEWS, θύμα και δράστης φέρονται να είχαν κακές σχέσεις, ενώ το χέρι του ηλικιωμένου φαίνεται πως όπλισε μια εντελώς «ασήμαντη» αφορμή.

Πιο συγκεκριμένα κάποια από τα ζώα του θύματος βρέθηκαν για λίγη ώρα σε αγροτική έκταση, την οποία εκμεταλλευόταν παλιά ο δράστης. Το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να εξοργίσει τον ηλικιωμένο, ο οποίος αφού διαπληκτίστηκε με τον 52χρονο, άρπαξε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών καθώς και ο ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Συγκλονίζει ο αδερφός του θύματος – Θα τον σκότωνε και εκείνον

Συγκλονίζει ο αδερφός του θύματος της στυγερής δολοφονίας. Ο Α.Μ., ο οποίος ήταν παρών στο τραγικό συμβάν, δήλωσε στην κάμερα του Patrisnews, πως  ο δράστης πυροβόλησε τον αδερφό του πισώπλατα, από απόσταση περίπου δύο μέτρων, ενώ αμέσως μετά έστρεψε την κάννη και προς το δικό του μέρος, όμως για καλή του τύχη, είχαν τελειώσει τα σκάγια και έτσι κατάφερε να του πάρει το όπλο από τα χέρια.

Ακόμη, συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι τα ζώα τους είχαν βρεθεί νωρίτερα σε έκταση που παλαιότερα εκμεταλλευόταν ο δράστης, ήταν απλά η αφορμή για το φονικό, καθώς από παλιά θύμα και δράστης είχαν συχνά αψιμαχίες.

Τέλος, ο άνδρας σημείωσε πως ο δράστης οπλοφορούσε εδώ και πολύ καιρό, και ο ίδιος τον χαρακτήριζε δημόσιο κίνδυνο, όμως όπως είπε, κανείς δεν είχε δώσει σημασία μέχρι σήμερα που έγινε το κακό.

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Έγκλημα στην Αγία Τριάδα – 80χρονος δολοφόνησε με καραμπίνα 52χρονο πατέρα 4 παιδιών"

Μύκονος: Επαναφέρουν μεθυσμένους τουρίστες χορηγώντας ενδοφλέβιους ορούς με ζαχαρόνερο και τους χρεώνουν από 500 έως 1.000 ευρώ

Στη Μύκονο είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι αρκετοί επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης και των καταλυμάτων, χρεώνουν τις τιμές του φαγητού και της διαμονής όσο θέλουν με αποτέλεσμα ένας μέσος τουρίστας να μην μπορεί να επισκεφθεί το νησί. Το ίδιο όμως πράττουν και κάποιοι επιτήδειοι γιατροί που για μια απλή υπηρεσία ζητούν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι καθώς κριτήριό τους είναι μόνο η οικονομική επιφάνεια του ασθενούς. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν όπως μας λένε οι γνωρίζοντες τα όσα συμβαίνουν στο νησί των Ανέμων, οι οροί στα πάρτι.

Σε περίπτωση που ένας επισκέπτης στη Μύκονο βρίσκεται σε οξεία μέθη ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και χρήζει βοήθειας, ειδοποιείται γιατρός από την περιοχή, ο οποίος προβαίνει σε ενδοφλέβια θεραπεία IV.

Με απλά λόγια και χωρίς να μπούμε σε εξειδικευμένους ιατρικούς όρους, επί της ουσίας χορηγείται στον ασθενή ζαχαρόνερο, βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, που περνούν στην κυκλοφορία του αίματος, ώστε να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα. Για τον συγκεκριμένο ενδοφλέβιο ορό οι γιατροί λαμβάνουν από 500 έως και 1.000 ευρώ τη φορά! «Και σκέψου ότι μπορεί ο γιατρός να κληθεί σε μια πολυτελή βίλα ή σε μια θαλαμηγό που έχει πάρτι και να χρειαστεί να χορηγήσει ορό IV σε δύο, τρεις ή και τέσσερις καλεσμένους που είναι μεθυσμένοι και δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους» μας λένε. Εννοείται πως τα ποσά αυτά είναι «μαύρα» και δεν κόβονται αποδείξεις για τέτοιου είδους ιατρικές υπηρεσίες που θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη και ένας αγροτικός γιατρός ή μια νοσηλεύτρια που κάνει ενέσεις.

«Οι οροί IV έχουν γίνει… μόδα εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια στη Μύκονο. Πρόκειται για μια μόδα που μας έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την γνωρίζουν οι τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό στο νησί και ζητούν τον συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης σε καταστάσεις μέθης ή πρόσληψης ναρκωτικών ουσιών. Δυστυχώς ο ιατρικός κλάδος εδώ, έχει εκφυλιστεί σε ένα σημαντικό ποσοστό. Μπορεί να δεις τον οφθαλμίατρο να παριστάνει για παράδειγμα τον γενικό γιατρό. Δεν υπάρχει η έννοια του επαγγελματία, είναι ό,τι αρπάξουμε» σημειώνουν με νόημα οι γνωρίζοντες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Επαναφέρουν μεθυσμένους τουρίστες χορηγώντας ενδοφλέβιους ορούς με ζαχαρόνερο και τους χρεώνουν από 500 έως 1.000 ευρώ"

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Προκλητική δήλωση Μπαχτσελί – «Η ελληνική κυβέρνηση φταίει»

Στο ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Πύλου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε προκλητικές δηλώσεις, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. 

Ο Τούρκος πολιτικός ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα είπε ψέματα αναφορικά με τους χειρισμούς του Λιμενικού Σώματος. 

Αναλυτικά, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε:

«Στην Ελλάδα στα ανοιχτά του Μοριά, στις 14 Ιουνίου βυθίστηκε ένα σκάφος με αποτέλεσμα να πεθάνουν 78 άνθρωποι και να αγνοούνται άλλοι 500. Γι’ αυτό το δράμα και την καταστροφή είναι υπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση η οποία είπε και ψέματα και οπωσδήποτε πρέπει να λογοδοτήσει. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος πρέπει να πάψουν να είναι οι θάλασσες του θανάτου.

H Τουρκία έχει ανάγκη την κυβέρνηση της Λαϊκής Συμμαχίας που αντιπροσωπεύει τη νίκη στο Καραμπάχ, την σοφία στην εξωτερική πολιτική, τη βούληση στην Κύπρο και την εθνική στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Προκλητική δήλωση Μπαχτσελί – «Η ελληνική κυβέρνηση φταίει»"

Εκλογές 2023, Δημοσκόπηση MRB: Έως 43,5% η Νέα Δημοκρατία - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Έως 43,5% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της MRB ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής (25/6) με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να αφήνει πίσω του 21 μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό έως 22,5%.

Συγκεκριμένα στην αναγωγή επί του συνόλου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει από 38,5% έως 43,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 17,5% έως 22,5%, το ΠΑΣΟΚ από 10% έως 13%, το ΚΚΕ από 6% έως 8%, η Ελληνική Λύση από 3% έως 5%, η Πλεύση Ελευθερίας από 3,4% έως 5,4%, η Νίκη από 2,4% έως 4,4%, το ΜεΡΑ25 από 1,7% έως 3,7% και οι Σπαρτιάτες από 1,5% έως 3,5%.

mrb-sinolo

Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση για το newsbomb.gr, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 36,6%, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα 17,8%, το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 6,2% η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,9%, η Ελληνική Λύση στο 3,6% και η Νίκη στο 3%. Εκτός βουλής μένουν ΜεΡΑ25 με 2,4% και Σπαρτιάτες με 2,2%.

mrb-prothesi-psifou

Σε αυτό το σενάριο με επτά κόμματα να μπαίνουν στη Βουλή οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΝΔ 162 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 55 έδρες, ΠΑΣΟΚ 32 έδρες, ΚΚΕ 19 έδρες, Πλεύση Ελευθερίας 12 έδρες, Ελληνική Λύση 11 έδρες και Νίκη 9 έδρες.

mrb-edres

Εξίσου μεγάλο είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με το 46,2 να επιλέγει τον πρόεδρο της ΝΔ και το 19,7% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

mrb-mitsoptakis-tsipras

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023, Δημοσκόπηση MRB: Έως 43,5% η Νέα Δημοκρατία - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης"

Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης

Συνελήφθη ξανά ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης της εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου. Η σύλληψή του για μια «ανεκτέλεστη απόφαση σύλληψης» έγινε στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία για να εκτελεστεί η απόφαση.

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία, με τη συγχώνευση, έγιναν 225. Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, όπου εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές. Τον Απρίλιο του 2023 αποφυλακίστηκε ξανά.

Η αποφυλάκισή του είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Ναυπλίου το βούλευμα που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού, προκειμένου να εξετάσει εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία του. 

Ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ στο Ρέθυμνο στις αρχές Απριλίου αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Τρίπολης 12,5 χρόνια μετά τη σύλληψη του. Ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για να βγει από τη φυλακή ο Νίκος Σειραγάκης, ουσιαστικά, όταν το Εφετείο έβαλε την «σφραγίδα» του στην απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που τον καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κατά συγχώνευση, σε ποινή κάθειρξης 225 ετών. Αν και το Εφετείο δεν μείωσε ούτε μια ημέρα την ποινή του Νίκου Σειραγάκη, εκείνος κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που του παρέχει ο νόμος, αποφυλακίστηκε δυο φορές. Την πρώτη , το Μάιο του 2020, έχοντας εκτίσει 8 χρόνια και 5 μήνες. Δυο μήνες αργότερα, όμως, είχε επιστρέψει στη φυλακή καθώς κρίθηκε πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Το 2023 επανήλθε με νέα αίτησή του η οποία έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο των φυλακών Τριπόλεως. Μάλιστα, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να μην επισκέπτεται την Κρήτη ενώ ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κατοικεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς την παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να παρακολουθείται από ψυχίατρο μια φορά το μήνα.

Η υπόθεση της αποφυλάκισης μπήκε και πάλι στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης την ώρα που ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει ότι τα πραγματικά χρόνια στην έκτιση των ποινών, υπό προϋποθέσεις, δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 20 χρόνια ενώ ο καταδικασμένος έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων για την υφ’ όρον αποφυλάκισή του, εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι πειθαρχικοί λόγοι και δεν εκκρεμεί σε βάρος του αξιόποινη πράξη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης"

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά τις Βουλευτικές εκλογές

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από την Παρασκευή 23 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Η Ελληνική Αστυνομία, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
  • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά τις Βουλευτικές εκλογές"

Παιδικοί σταθμοί – ΕΣΠΑ 2023: Ξεκίνησε η διαδικασία – Πού και πώς κάνετε αίτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ ΕΕΤΑΑ 2023. Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελείται από εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 341.200.000 ευρώ (ενισχυμένος κατά 10.000.000 ευρώ σε σχέση με την περίοδο 2022- 2023).

Η Δράση, είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 και από εθνικούς πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων -ΠΔΕ και Τακτικός Π/Υ Υπουργείου Εργασίας & ΚΥ).

Η αίτηση γίνεται στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται με τους κωδικούς TAXISnet από την Τρίτη 20 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 11 Ιουλίου, ως ακολούθως:

  • 20/6/2023 – 22/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0, 1, 2.
  • 23/6/2023 – 25/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3, 4, 5.
  • 26/6/2023 – 29/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, 9.
  • 30/6/2023 – 11/7/2023 για όλα τα ΑΦΜ.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής θα μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά στο eeta.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Οι δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων και των Φορέων/Δομών περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία θα αναρτηθεί στις 19/6/2023 στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Όλοι οι αιτούντες/σες, δύνανται να υποβάλλουν ένσταση, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει οριστικοποιηθεί η αίτησή τους. Περαιτέρω πληροφορίες θα παρέχονται από την ΕΕΤΑΑ.

Τηλεφωνικά Κέντρα
Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714

Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης (helpdesk):
e-mail: helpdesk@eetaa.gr

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παιδικοί σταθμοί – ΕΣΠΑ 2023: Ξεκίνησε η διαδικασία – Πού και πώς κάνετε αίτηση"

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων

  • Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 08.00 έως 20.00
  • Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

  • Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 08.00 έως 15.00
  • Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης,  δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών"

Δολοφονία της Αναστάζια στην Κω: Αναχωρεί για την Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφός της – Πού στρέφονται οι έρευνες

Στο επίκεντρο των ερευνών για την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω παραμένει ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός στη δολοφονία και τη μεταφορά του πτώματος.

ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να αποσαφηνίσει εάν ο θάνατός της προκλήθηκε σε πνιγμό με τα χέρια ή εάν έγινε με κάποιο βρόγχο και αυτό γιατί το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Στη διαλεύκανση του μηχανισμού θανάτου αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων το προσεχές διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έδωσε την άδεια τόσο στη μητέρα της 27χρονης όσο και στον σύντροφό της να αναχωρήσουν από το νησί, ζητώντας τους όμως να παραμείνουν στη διάθεσή τους όταν τους ζητηθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας τους έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην αστυνομία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία της Αναστάζια στην Κω: Αναχωρεί για την Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφός της – Πού στρέφονται οι έρευνες"

Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ηρωίνης στον οικισμό Αυλίζα στις Αχαρνές 20/06/2023

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες χθες (19-6-2023) στον οικισμό Αυλίζα στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 57χρονος ημεδαπός, 20χρονη ημεδαπή, 41χρονη αλλοδαπή και 43χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με την δράση του 57χρονου, της 41χρονης και της 20χρονης στη διακίνηση ηρωίνης σε διάφορα άτομα εντός των οικιών τους στην περιοχή των Αχαρνών, επετεύχθη μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης στοιχείων, ο εντοπισμός τους και η πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 19-6-2023 κατελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών 43χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης -1,6- γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από την οικία του 57χρονου και της 20χρονης.

Στη συνέχεια, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω οικία και στην οικία της 41χρονης αλλοδαπής στον οικισμό Αυλίζα στις Αχαρνές, κατελήφθησαν, οι κατηγορούμενοι να κατέχουν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση ναίλον συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες ηρωίνης.

Στη θέα των αστυνομικών ο 57χρονος και η 41χρονη απέρριψαν σε σιφόνι αποχέτευσης τις κατεχόμενες ποσότητες ηρωίνης.

Συνολικά από τις έρευνες στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9,5- γραμμάρια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των -615- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή και έτερων εμπλεκομένων συνεχίζεται.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ηρωίνης στον οικισμό Αυλίζα στις Αχαρνές 20/06/2023"

Θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού: Αυτοί είναι οι 5 επιβάτες του – Έχει οξυγόνο για 96 ώρες

Αγώνα δρόμου με τον χρόνο κάνουν οι αμερικανικές και καναδικές ομάδες έρευνας με τον χρόνο για να βρουν το τουριστικό υποβρύχιο που χάθηκε κατά τη διάρκεια κατάδυσης στο ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή. Πέντε άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό όταν χάθηκε η επαφή με το μικρό υποβρύχιο περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση.

Οι αρχές ενημερώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής από τη διαχειρίστρια εταιρεία του υποβρυχίου, την OceanGate Expeditions, ότι αυτό έχει εξαφανιστεί, δήλωσε χθες, Δευτέρα, το απόγευμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιναύαρχος Τζον Μάουγκερ του αμερικανικού λιμενικού.

«Εργαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά» για να το εντοπίσουμε, τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση έρευνας διεξάγεται τόσο κάτω από το νερό όσο και στην επιφάνεια της θάλασσας, «περίπου 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά του Κέιπ Κοντ σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων».

«Είναι μια απομακρυσμένη περιοχή και είναι δύσκολο να διεξάγουμε έρευνα σε αυτή», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το υποβρύχιο διαθέτει οξυγόνο για να μπορεί να μείνει κάτω από τη θάλασσα για 96 ώρες. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το νερό ή αν έχει αναδυθεί και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Ο Μάουγκερ πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί βοήθεια και από εμπορικά πλοία.

Οι πέντε άνθρωποι που επέβαιναν στο υποβρύχιο

Η OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μεταξύ των επιβαινόντων είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ. Ο 58χρονος αυτός επιχειρηματίας και λάτρης του διαστημικού τουρισμού είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation με έδρα το Ντουμπάι.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως μέσα στο υποβρύχιο βρίσκονταν και ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Expedition, Στόκτον Ρας.

Ο Paul-Henri Nargeolet και ο Stockton Rush

Ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν – μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prince’s Trust με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – και ο γιος του είναι επίσης μεταξύ των πέντε ανθρώπων που αγνοούνται στο υποβρύχιο. Πρόκειται για τον 48χρονο Shahzada Dawood και τον γιο του Sulaiman Dawood, 19 ετών. «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας και θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να προσευχηθούν για την ασφάλειά τους», ανέφερε η οικογένεια σε ανακοίνωσή της.

Η οικογένεια Dawood είναι από τις πλουσιότερες στο Πακιστάν, αλλά έχει ισχυρούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται ότι ζει σε μια έπαυλη στο Surrey. Ο πατέρας του Shahzada, ο Hussain, 79 ετών, είναι πρόεδρος της Dawood Hercules Corporation, η οποία παράγει χημικά, και της Engro Corporation, η οποία παράγει λιπάσματα, τρόφιμα και ενέργεια. Γεννήθηκε στη Βομβάη αλλά σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο Shahzada Dawood

«Το υποβρύχιο ξεκίνησε με επιτυχία και ο Χάμις βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από τη θάλασσα», ανέφερε στο Twitter η εταιρεία την Κυριακή, διευκρινίζοντας ότι η αποστολή ξεκίνησε «στις 4 τα ξημερώματα».

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο ίδιος ο Χάρντινγκ είχε γράψει το Σάββατο, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή του στο ταξίδι αυτό, ότι «το πλήρωμα του υποβρυχίου αποτελείται από μερικούς θρυλικούς εξερευνητές, κάποιοι από τους οποίους έχουν κάνει περισσότερες από 30 καταδύσεις στον Τιτανικό από τη δεκαετία του 1980».

Ο Μάουγκερ από την πλευρά του δεν θέλησε να δώσει καμία πληροφορία για τους επιβαίνοντες στο υποβρύχιο, «από σεβασμό στην οικογένειά τους». Περιορίστηκε να δηλώσει ότι, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, στο υποβρύχιο επιβαίνουν ένας πιλότος και τέσσερις επιβάτες.

Το αμερικανικό Λιμενικό επεσήμανε νωρίτερα στο Twitter ότι το πλοίο Polar Prince, από το οποίο αναχώρησε το υποβρύχιο, έχασε την επαφή μαζί του περίπου μία ώρα και 45 λεπτά αφότου ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Παρασκευή, με την κατάδυση να ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια το άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί στα 3.800 μέτρα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού: Αυτοί είναι οι 5 επιβάτες του – Έχει οξυγόνο για 96 ώρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news