facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: Γιατροί πληρώνονται για να «εμβολιάσουν» αρνητές με νερό αλλά τους κάνουν κανονικό εμβόλιο

Πήγαν για μαλλί αλλά… βγήκαν κουρεμένοι ή καλύτερα εμβολιασμένοι. Ο λόγος για κάποιους αρνητές, που στην προσπάθειά τους να λάβουν παράνομα ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, πλήρωσαν γιατρούς και νοσηλευτές για να τους βοηθήσουν.

Πάνω από 100.000 φτάνουν οι πολίτες που έχουν επιδιώξει να λάβουν πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς ποτέ να εμβολιαστούν.

Όπως αποκαλύπτει στο «Βήμα της Κυριακής» ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, σε περίπου 200 εμβολιαστικά κέντρα επί συνόλου 2.000 επιχειρείται αλλοίωση των δεδομένων.

Το σουρεαλιστικό στοιχείο είναι πως οι γιατροί λαμβάνουν μίζα για να ρίξουν νερό αντί για ουσία του εμβολίου, αλλά επειδή φοβούνται τις συνέπειες φαίνεται ότι εμβολιάζουν κανονικά τους αρνητές.

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Γιατροί πληρώνονται για να «εμβολιάσουν» αρνητές με νερό αλλά τους κάνουν κανονικό εμβόλιο"

DW: Παραιτήθηκε ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς

Ως συνέπεια των εισαγγελικών ερευνών εναντίον του ο καγκελάριος της  Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς υπέβαλε την παραίτησή του. Σε δηλώσεις του προς τον τύπο το Σάββατο το βράδυ ο 35χρονος πολιτικός ανακοίνωσε ότι προτείνει ως νέο καγκελάριο τον νυν υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Ο κ. Κουρτς σκοπεύει να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου της ΚΟ του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) στη βουλή. Η χώρα έχει ανάγκη από «σταθερές συνθήκες», υπογράμμισε στις δηλώσεις του. «Ανοίγω το δρόμο,» πρόσθεσε, «προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, να αποτραπεί το χάος και να διασφαλιστεί η σταθερότητα.» Την παραίτησή του είχαν θέσει ως προϋπόθεση οι Πράσινοι για να παραμείνουν στην κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπερψήφιζαν την Τρίτη στη βουλή την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης κατά του κ. Κουρτς.

Την Τετάρτη η αυστριακή εισαγγελία διαφθοράς πραγματοποίησε έρευνες στα γραφεία του ÖVP και σε κατοικίες στενών συνεργατών του. Η εισαγγελία δηλώνει ότι διαθέτει στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι μεταξύ του 2016 και του 2018 στενοί συνεργάτες του κ. Κουρτς συνέβαλαν, ώστε να  χρησιμοποιηθούν πόροι του υπουργείου Οικονομικών «αποκλειστικά για το παραταξιακό πολιτικό συμφέρον.» Επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών εκείνο το διάστημα ήταν κομματικός φίλος του Σεμπάστιαν Κουρτς, ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός Εξωτερικών. Τα χρήματα διατέθηκαν, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις και εγκωμιαστικά για τον κ. Κουρτς άρθρα στον τύπο με αντάλλαγμα την αγορά διαφημιστικού χώρου. Το συνολικό ποσόν φαίνεται να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τον απερχόμενο καγκελάριο και τους άλλους εμπλεκόμενους για απιστία και δωροληψία. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απορρίπτει όλες τις κατηγορίες.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Παραιτήθηκε ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς"

Τρεις ανήλικοι σε συμμορία που λήστευε και έκλεβε στην περιοχή των Αχαρνών

Στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών συνελήφθησαν (5/10), στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και της Ο.Π.Κ.Ε., πέντε Έλληνες, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι, μέλη συμμορίας που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές, ανακοίνωσε το Σάββατο η ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται άλλο ένα μέλος της.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, η συμμορία δρούσε κατά το τελευταίο δεκάμηνο και διέπραττε ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών σε βάρος οδηγών ταξί καθώς και άλλων διερχομένων οδηγών, ανηλίκων και ηλικιωμένων πεζών και διανομέων καταστημάτων εστίασης.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται εμπλεκόμενοι σε 26 ληστείες και 13 κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της συμμορίας συνεχίζεται.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις ανήλικοι σε συμμορία που λήστευε και έκλεβε στην περιοχή των Αχαρνών"

Συνδικάτο ΟΤΑ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συμπαραστέκεται στο πλάι των εκπαιδευτικών που μορφώνουν τα παιδιά μας. Στέκεται απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που θέλουν ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο χωρίς φωνή. Ένα σχολείο που θα ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς και θα συντηρείται από χορηγούς, δηλαδή από εμάς βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο και αναφέρει:

Προκειμένου να περάσει τα σχέδια της αυτά, εφαρμόζει την καταστολή, είτε αστυνομική είτε δικαστική. Έχει πλέον πολύτιμο εργαλείο και τον Νόμο Χατζηδάκη. Το «χαστούκι» της συμμετοχής του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, οδηγεί την κυβέρνηση στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού. Δεν θα τους περάσει. Ήδη οι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει αγωνιστική απάντηση. Δεν φτάνει αυτό μόνο. Όπως έδειξε και ο νικηφόρος αγώνας των διανομέων της efood, απαιτείται εργατική αλληλεγγύη. Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργάτες, άνεργοι οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό τους. Μόνο ο λαός, μπορεί να σώσει το λαό.

Ως γονείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι χρειάζεται το σχολείο για να αναβαθμιστεί πραγματικά: κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μόνιμο, σταθερό προσωπικό εδώ και τώρα, σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, ενιαία, επιστημονικά προγράμματα σπουδών για όλους τους μαθητές που θα παρέχουν ουσιαστική μόρφωση στα παιδιά. Στη δική μας αξιολόγηση οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν οι εκπαιδευτικοί, τη Δευτέρα 11 του Νοέμβρη στις 11:30 στο Εφετείο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνδικάτο ΟΤΑ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα"

Ο Ορμπάν στηρίζει την Πολωνία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να σέβεται την εθνική κυριαρχία των χωρών μελών

Η Ουγγαρία έκανε έκκληση προς τους θεσμούς της ΕΕ «να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία των χωρών μελών» στηρίζοντας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας με την οποία χαρακτηρίζονται ασύμβατα με το πολωνικό Σύνταγμα ορισμένα άρθρα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

Σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα, όπως δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI ο εκπρόσωπος Τύπου του, με το οποίο χαιρετίζει την απόφαση της Πολωνίας, η οποία έχει βυθίσει την ΕΕ σε μια υπαρξιακή κρίση.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε "εξαιρετικά ανήσυχη" από την απόφαση της Πολωνίας και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την υπεροχή του δικαίου της ΕΕ.

Οι ακροδεξιές λαϊκιστικές κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την Κομισιόν για ζητήματα που αφορούν από την ελευθερία του Τύπου και την μετανάστευση μέχρι τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Τα δύο πρώην κομμουνιστικά κράτη, τα οποία εντάχθηκαν στην ΕΕ το 2004, είναι σύμμαχοι εντός του μπλοκ και συχνά ψηφίζουν παράλληλα και υποστηρίζουν το ένα την υπόθεση του άλλου.

Ωστόσο, παρά τις διαφωνίες των κυβερνήσεών τους με τις Βρυξέλλες, οι πολίτες στην Πολωνία και στην Ουγγαρία εξακολουθούν να στηρίζουν την παρουσία των χωρών τους στην ΕΕ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Ορμπάν στηρίζει την Πολωνία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να σέβεται την εθνική κυριαρχία των χωρών μελών"

Καιρός αύριο – Κακοκαιρία «Αθηνά»: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χαλάζι

Έντονα βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός καθώς η κακοκαιρία «Αθηνά» θα κάνει την εμφάνισή της και την Κυριακή (10.10.2021). Στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται, λοιπόν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός αύριο και το πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Αθηνά» σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημβρινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα
βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι
νοτιοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση το βράδυ στα δυτικά.

Καιρός αύριο – Κακοκαιρία «Αθηνά»: Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα είναι κατά τόπυς ισχυρά και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Κακοκαιρία «Αθηνά»: Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Θρακικό και τα παράκτια τμήματα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Στην Κρήτη λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βορειότερα τμήματα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο – Κακοκαιρία «Αθηνά»: Βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χαλάζι"

Κορωνοϊός: Στα 2.197 τα νέα κρούσματα - 331 οι διασωληνωμένοι, 36 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.197 , εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 675.479 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.445 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.105 θάνατοι.Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 331 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 287 (86.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (13.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.209 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 178 (ημερήσια μεταβολή -3.78%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 173 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.197 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξής:

61 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

61 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

35 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

74 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

164 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

58 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

66 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

9 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

335 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

58 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

38 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

66 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

31 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

69 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

35 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

17 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

39 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

32 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

14 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

160 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

67 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

36 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

52 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

56 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

10 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

46 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

23 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

34 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

19 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

53 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.197 τα νέα κρούσματα - 331 οι διασωληνωμένοι, 36 θάνατοι"

Ένταση και χημικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Ένταση σημειώθηκε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, το απόγευμα του Σαββάτου (09.10.2021).

Το κάλεσμα είχαν υπογράψει η ΚΕΕΡΦΑ, ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των τεχνών, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς για να σταματήσει η κλιμάκωση της φασιστικής βίας.

Η ένταση προκλήθηκε, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ ζήτησαν από τους διαδηλωτές να περιοριοριστούν σε μία λωρίδα του δρόμου. Όμως εκείνοι αρνήθηκαν και προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και χημικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια"

Αποκολλήθηκε βράχος και «έκοψε» τον δρόμο στα δύο στα Άγραφα - Σταμάτησε λίγο πριν πέσει σε σπίτι

Ο τεράστιος βράχος έπεσε κόβοντας στα δύο το δρόμο και φυσικά την επικοινωνία μεταξύ δύο χωριών.

Το ευτύχημα ειναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο. Επίσης να πούμε ότι ακριβώς στο σημείο αυτό κάτω από το δρόμο υπάρχει ένα σπίτι. Όπως σημειώνει και στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αγράφων ο Θεός έβαλε το χέρι του. 

Δείτε τι αναφέρει ο Δήμαρχος της περιοχής Αλέξης Καρδαμπίκης:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πτώσεις μεγάλων βράχων στο Δήμο Αγράφων και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Κι αυτή τη φορά ο θεός έβαλε το χέρι του και δεν είχαμε διερχόμενο αυτοκίνητο και δεν έφυγε από κάτω που ήταν σπίτι. Η πέτρα προσωρινά μετακινήθηκε από συνεργείο της Περιφέρειας και υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των χωριών.
Η φωτογραφία είναι τού Ηλία Κολοβή και είναι ανάμεσα στον Πρόδρομο και στα Κέδρα
».

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποκολλήθηκε βράχος και «έκοψε» τον δρόμο στα δύο στα Άγραφα - Σταμάτησε λίγο πριν πέσει σε σπίτι"

Μεγάλη κακοκαιρία στη Βόρεια Εύβοια: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές

Μεγάλη κακοκαιρία χτύπησε τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και συγκεκριμένα την Δημοτική Ενότητα Νηλέως κ την κοινότητα Στροφυλιάς το βράδυ της Παρασκευής 09/10.

Κατολισθήσεις την ίδια ώρα σημειώθηκαν στο Αχλάδι, τον Κοτσικιά καθώς επίσης πλημμυρικά φαινόμενα στην κοινότητα Στροφυλιάς.

Σε άμεση ετοιμότητα είναι τα μηχανήματα του Δήμου όπως δήλωσε στο eviathema.gr ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης για επέμβαση όπου χρειαστεί.

Μεγάλη κακοκαιρία στη Βόρεια Εύβοια

eviathema 
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη κακοκαιρία στη Βόρεια Εύβοια: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές"

Αδειάζει τον Τσίπρα ο Αποστολάκης: Εξαιρετική η επιλογή των γαλλικών φρεγατών

Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ κρατά ο πρώην υπουργός Άμυνας,Ευάγγελος Αποστολάκης, και κατά δήλωση του κ. Τσίπρα στενός συνεργάτης του, ο οποίος σε συνέντευξή του τάσσεται υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας.

Ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στη Βραδυνή της Κυριακής επισημαίνει ότι ο συνδυασμός των φρεγατών με τα αεροσκάφη Ραφάλ είναι ιδανικός και θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα στον έλεγχο της περιοχής και τις επιχειρήσεις.

«Η επιλογή είναι η καλύτερη δυνατή. Το πλοίο είναι εξαιρετικό και αυτό είχε επιλέγει και από εμάς» σημειώνει τονίζοντας πως «το Πολεμικό Ναυτικό μπαίνει σε μία νέα εποχή στον τομέα των αεροναυτικών επιχειρήσεων».

Ερωτώμενος δε για πιθανή υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μην απαντά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδειάζει τον Τσίπρα ο Αποστολάκης: Εξαιρετική η επιλογή των γαλλικών φρεγατών"

Οργή Τσαβούσογλου κατά Μπάιντεν: Λέτε ψέματα στο Κογκρέσο και στον αμερικανικό λαό

Εξοργισμένος ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την επιστολή του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, μέσω της οποίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βόρεια Συρία, θέτουν σε κίνδυνο και απειλούν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε επιστολή που έστειλε προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, επέκτεινε επίσημα, το Εκτελεστικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 13894, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά μετά τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας το 2019 εναντίον Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι πρόκειται για μια επιστολή, στην οποία «η αμερικανική δεν λέει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό» και συνέχισε λέγοντας πως οι Αμερικανοί «γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG και υποστηρίζουν πολύ καλά αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που συνιστά έγκλημα σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο».

«Πυρά» Τσαβούσογλου κατά Μπάιντεν

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνέχισε στον ίδιο τόνο λέγοντας πως: «Αντί να κατηγορήσουν την Τουρκία, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο», κατηγορώντας ουσιαστικά τον Λευκό Οίκο ότι όχι μόνο λέει ψέματα, αλλά ακόμα εθελοτυφλεί αναφορικά με τις οργανώσεις των Κούρδων μαχητών που δραστηριοποιούνται στη βόρεια Συρία. Υπενθυμίζεται πως στην ο Τζο Μπάιντεν είπε χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

««Η κατάσταση εντός της Συρίας αλλά και σε σχέση με αυτήν, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας με τη διεξαγωγή στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία, για να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας, γνωστού ως ISIS. Ακόμα, θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και περαιτέρω απειλεί να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και συνεχίζει να αποτελεί μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

NTV/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Τσαβούσογλου κατά Μπάιντεν: Λέτε ψέματα στο Κογκρέσο και στον αμερικανικό λαό"

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού για την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού εξέδωσε σήμερα, Σάββατο η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για νέα επιδείνωση από αύριο, Κυριακή (10/10), η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
  1. Αύριο Κυριακή (10-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.
  2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.
  3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Αθηνά»: Έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού για την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν"

Aντι-Navtex από Λευκωσία για Navtex Toυρκίας για Oruc Reis

Αντι-Νavtex εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για την Navtex της Τουρκίας που αφορά το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο θα διεξάγει έρευνα στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η Κύπρος εξέδωσε αντι-Navtex ενημερώνοντας ότι η Navtex της Τουρκίας παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η τουρκική Navtex επηρεάζει σε μικρό βαθμό την κυπριακή ΑΟΖ, στα βόρεια της Κύπρου, από την κατεχόμενη Κερύνεια προς την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ διάχυτος είναι πλέον ο εκνευρισμός της Άγκυρας για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ κάνει λόγο για πυρηνική απειλή από την Ελλάδα στην Τουρκία, με τον Ακάρ να προχωρεί σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις. Για αναβίωση ξεχασμένων εντάσεων, μιλά ο υπουργός Εξωτερικών.

Με νέα NAVTEX που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 8 Οκτωβρίου, από τον υδρο-γραφικό σταθμό της Αττάλειας, η Άγκυρα ανακοίνωσε νέα έξοδο του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Κύπρου.

Σεισμικές έρευνες βόρεια της Κύπρου προαναγγέλλει η Τουρκία με νέα NAVTEX που εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας. Παράλληλα η Άγκυρα ανακοίνωσε και την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis και δύο συνοδευτικών πλοίων.

Η νέα NAVTEX έρχεται μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης«ΕΥΝΟΜΙΑ» στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, αλλά και μετά την υπερψήφιση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας που έχει προκαλέσει αμηχανία και ενόχληση στην Άγκυρα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζει ότι η Ελλάδα δεν κάνει κούρσα εξοπλισμών, αλλά καλύπτει κενά και αναβαθμίζει την αμυντική της θωράκιση.

«Ο εκνευρισμός της Τουρκίας δεν μας αφορά, καθήκον και αποστολή μας είναι η θωράκιση της χώρας έναντι κάθε απειλής, σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον με ανησυχητικές τάσεις αστάθειας».

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για αύξηση της έντασης.

«Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και ρητορικές, προκειμένου να διαρρήξουν τις διμερείς σχέσεις αντί να βρουν μια λογική λύση στα προβλήματα. Όμως τον τελευταίο καιρό επειδή ορισμένες χώρες ενθαρρύνοντας και προτρέποντας την Ελλάδα, ένας έρωτας εξοπλισμών ξεκίνησε στην με την ολοκλήρωση ορισμένων συμφωνιών. Όμως εμείς λέμε: πρώτα τα μαθηματικά, πρώτα ιστορία. Ας κοιτάξουμε αυτά. Με αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και με παρηγορητικά μέτρα δεν μπορείτε να αποκτήσετε ανωτερότητα έναντι της Τουρκίας».

Επίκαιρη επερώτηση προς τον ΥΠΑΜ κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Aντι-Navtex από Λευκωσία για Navtex Toυρκίας για Oruc Reis"

Κορονοϊός: Αλλαγή στα νέα μέτρα «αποκάλυψε» το ΦΕΚ – Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε νέα καθημερινότητα

Τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 9 Οκτωβρίου 2021, ενώ δημοσιεύτηκε και το ΦΕΚ που… αποκάλυψε και μία αλλαγή.   

Σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις, τα μέτρα θα ίσχυαν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, αλλά σύμφωνα με το ΦΕΚ θα λήξουν στις 25 του μήνα. 
Τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους

Ακόμη και στις κόκκινες περιοχές οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται όλων των περιοριστικών μέτρων. Στους αμιγώς εμβολιασμένους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, από σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου, οι εμβολιασμένοι θα έχουν την δυνατότητα να είναι όρθιοι και να χορεύουν, ενώ σε θέατρα, κινηματογράφους και παιδότοπους η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται να φέρνει και εκτεταμένους ελέγχους, με περιπολίες σε όλη τη χώρα, για τον εντοπισμό τυχόν πλαστών εγγράφων. Πιο συγκεκριμένα, χιλιάδες αστυνομικοί θα χωριστούν σε μικρά κλιμάκια ζητώντας όχι μόνο το πιστοποιητικό του εμβολιασμού αλλά και ταυτότητα, ώστε να διαπιστώνουν αν υπάρχει ταυτοπροσωπία, δηλαδή αν το πρόσωπο που δείχνει το πιστοποιητικό είναι όντως αυτό που αναγράφεται.

Περισσότερες ελευθερίες στη διασκέδασή τους απολαμβάνουν από σήμερα οι εμβολιασμένοι, καθώς αίρονται οι περιορισμοί που ισχύουν σε εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια και γενικά χώρους διασκέδασης όπου όλοι οι πελάτες έχουν εμβολιαστεί. Ετσι, πλέον οι εμβολιασμένοι αλλά και όσοι διαθέτουν βεβαίωση νόσησης το τελευταίο εξάμηνο θα μπορούν να διασκεδάζουν όρθιοι και χωρίς αποστάσεις και χωρίς περιορισμό στην πληρότητα των καταστημάτων.

Αναλυτικά:

Σε μικτούς χώρους, δηλαδή σε χώρους όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, η χρήση μάσκας παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορονοϊό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι τελευταίοι για να μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί και για 15 ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθούν, αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους που κινούνται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν αποφασίσει να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους.

Σε τέτοιους χώρους, όπως είναι καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, η ζωή των θαμώνων επιστρέφει σε πλήρη κανονικότητα, καθώς θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν.

Να σημειωθεί πως στους κλειστούς χώρους διασκέδασης για εμβολιασμένους θα υπάρχει κανονικά μουσική και δεν θα περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας τους

Επίσης από σήμερα σε μεγαλύτερη ελευθερία θα βρίσκονται οι πολίτες περιοχών που είναι στο «κόκκινο», όσον αφορά στο επιδημιολογικό τους φορτίο. Οι περιοχές αυτές από σήμερα δεν θα μπαίνουν σε μίνι lockdown, αλλά απλώς θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ώστε οι κάτοικοί τους να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν πιο σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικού και μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός αλλά και στους μικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Δείτε το ΦΕΚ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Αλλαγή στα νέα μέτρα «αποκάλυψε» το ΦΕΚ – Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε νέα καθημερινότητα"

Μην ανοίξετε ποτέ αυτό το SMS – Αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα sms σε πολίτες, μέσω των οποίων επιτήδειοι προσπαθούν να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι παραλλαγές αυτής της απάτης είναι πολλές. Για παράδειγμα, μια τελευταία απάτη είναι να σας έρθει ένα μήνυμα που να γράφει πως η κάρτα σας έχει τεθεί σε αναστολή και να ζητάει να συνδεθείτε με τους κωδικούς σας και να σας παραπέμπει σε link.

Tο εν λόγω μήνυμα ενημερώνει τον χρήστη ότι δήθεν μπαίνει σε καραντίνα, με μια διατύπωση ωστόσο που μαρτυρά την αναξιοπιστία του. «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες». Ακολούθως, παρατίθεται ένας σύνδεσμος (link) τον οποίο ο χρήστης δεν πρέπει να ακολουθήσει.

Στην περίπτωση που το πράξει, οι επιτήδειοι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα, έως και κωδικούς πρόσβασης λ.χ. σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (web banking), με κίνδυνο να χάσει ακόμα και χρήματα.

«Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι ότι καμία τράπεζα ή οργανισμός δεν θα σου στείλει ένα τέτοιο μήνυμα στο κινητό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτεί τι να κάνει με αυτό το μήνυμα, πρέπει να το σβήσει», συμβούλεψε ο Βασίλης Νικολόπουλος, μηχανικός ασφαλείας.

Αν πατήσει κανείς το link που υπάρχει στο μήνυμα, θα δει ότι μοιάζει με το αντίστοιχο site της τράπεζας. Δεν πρέπει να βάλουμε τους κωδικούς μας, αλλιώς έχουμε πέσει θύμα αυτής της απάτης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μην ανοίξετε ποτέ αυτό το SMS – Αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς"

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: Αυτά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα εμβόλια μειώνουν τους θανάτους

Σε ανάρτησή της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, παραθέτει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μειώνουν τις πιθανότητες θανάτου σε περίπτωση μόλυνσης από τη νόσο.

Η κ. Γκάγκα σημειώνει πως στην Πορτογαλία, όπου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού είναι στο 85%, καταγράφηκαν 7 θάνατοι σε δύο εβδομάδες ανά εκατομμύριο πληθυσμού ενώ στο παράδειγμά της αναφέρει και την Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έχουν τόσο χαμηλή όσο και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη.
 
Η ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα

«Τα εμβόλια μειώνουν τους θανάτους. Η εικόνα δείχνει τα στοιχεία καθαρά: με 85% εμβολιαστική κάλυψη 7 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους τις τελευταίες 2 εβδομάδες στη Πορτογαλία, με 19% κάλυψη 159 θάνατοι αντίστοιχα στη Βουλγαρία. Η Ελλάδα με 59% κάλυψη και 43 θανάτους. Στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα», τονίζει η κ. Γκάγκα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: Αυτά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα εμβόλια μειώνουν τους θανάτους"

ΑΑΔΕ: Τρεις ρυθμίσεις στην πλατφόρμα για τους φορολογούμενους – Αναλυτικά τα κριτήρια

Τρεις σημαντικές ρυθμίσεις για τους φορολογούμενους, που έχουν αφήσει χρέη απλήρωτα μέσα στην πανδημία «άνοιξαν» και βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν όχι μόνον εκείνους που επλήγησαν από τον κορονοϊό, αλλά και αυτούς που δεν συγκαταλέγονται στους πληγέντες, αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, παρά το γεγονός ότι είχαν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 24 ή των 48 δόσεων.

Επίσης, με χθεσινή τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή δίνεται παράταση κατά ένα μήνα, δηλαδή έως και τις 29 Οκτωβρίου, για την επανένταξη στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, που χάθηκαν μέσα την πανδημία. Η σχετική προθεσμία είχε εκπνεύσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να διευκολυνθούν στο μέτρο του δυνατού οι φορολογούμενοι ώστε να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και το δημόσιο να μην χάσει έσοδα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Και για τις τρεις περιπτώσεις οι πλατφόρμες στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν είναι ανοικτές.

ΑΑΔΕ: Αναλυτικά τα κριτήρια και ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις

Πληγέντες από την πανδημία

Το μέτρο αφορά περίπου 823.000 φορολογουμένους, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία. Αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους, είτε σε 36 δόσεις (τρία χρόνια) άτοκα ή σε 72 δόσεις (6 χρόνια) με επιτόκιο 2,5%. Και στις δύο περιπτώσεις η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης θα ανέρχεται σε 30 ευρώ για ποσά οφειλών μέχρι 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ποσά οφειλών άνω των 1.000 ευρώ.

Στην ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση και άφησαν απλήρωτες και αρρύθμιστες οφειλές προς την Εφορία οι οποίες βεβαιώθηκαν από την 1η Μαρτίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021.

Τα βασικά στοιχεία της ρύθμισης:
  • Στην ρύθμιση θα ενταχθούν όσοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί και με βάση μια διευρυμένη λίστα ΚΑΔ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν δήλωση Covid, οι άνεργοι που εγγράφηκαν στον ΟΑΕΔ και οι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή ή στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
  • Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης στην νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν φορολογικές οφειλές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ.) και ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
  • Αυτές μπορούν να ρυθμιστούν έως και 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, ή άτοκα σε 36 δόσεις. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2022. Να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν να ρυθμίσουν τις οφειλές σε περισσότερες από 36 δόσεις, τότε η ρύθμιση θα είναι έντοκη για το σύνολο των δόσεων και όχι για τις επιπλέον.
  • Δηλαδή εάν κάποιος θελήσει θα ρυθμίσει το οφειλόμενο ποσό σε 50 δόσεις, τότε θα είναι έντοκες και οι 50 μηνιαίες δόσεις.
  • Διευκρινίζεται ότι στην ρύθμιση δεν μπορούν να ενταχθούν ο φετινός φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ καθώς δεν αποτελούν ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά βεβαιωθέντες οφειλές.
  • Η ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και οφειλές που έχουν ήδη βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι κατηγορίες οφειλετών που εμπίπτουν στην ρύθμιση είναι:
  • Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ από το Υπουργείο Οικονομικών (θα χρησιμοποιηθεί η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020). Υπολογίζεται ότι στους επιλέξιμους ΚΑΔ περιλαμβάνεται το 78% των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας.
  • Εργαζόμενοι που η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή και έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού ή είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένο μίσθωμα βάσει δήλωσης COVID.
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι το εν λόγω διάστημα στον ΟΑΕΔ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της φορολογικής αρχής, από τους 2 εκατ. δυνητικά δικαιούχους της ευνοϊκής ρύθμισης, χρέη στο ελληνικό δημόσιο έχουν:

  • 134.455 νομικά πρόσωπα,
  • 392.785 φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και
  • 299.195 φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες

Συνολικά 823.435 έχουν δημιουργήσει μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,26 δισ. ευρώ προς τη φορολογική αρχή την εν λόγω περίοδο και ανήκουν στις επιλέξιμες κατηγορίες πληττόμενων.

Ποιες οφειλές ρυθμίζονται

  • Όλες οι βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα αρρύθμιστες οφειλές (ΦΠΑ, Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών, φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής, πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων).
  • Όλες οι βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες.
  • Φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση δεν εντάσσονται οι φόροι που έχουν βεβαιωθεί και αφορούν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλεται αυτό το διάστημα.
  • Όλες οι ασφαλιστικές εισφορές που δεν έχουν πληρωθεί.
Δεύτερη ευκαιρία για τις παλαιές οφειλές

Δεύτερη ευκαιρία να εξοφλήσουν παλαιές οφειλές σε 24 ή 48 δόσεις έχουν οι μη πληττόμενοι από την πανδημία οφειλέτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί έως την 1η Νοεμβρίου 2019 στην πάγια ρύθμιση, αλλά στη συνέχεια την έχασαν.

Βασική προϋπόθεση είναι να είχαν ενταχθεί έως την 1η Νοεμβρίου 2019 στην πάγια ρύθμιση και εν συνεχεία να την έχασαν.

Η επανένταξη στην ρύθμιση θα γίνει με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία θα πρέπει να πληρούν αθροιστικά. Να σημειωθεί ότι για τους πληττόμενους από την πανδημία οφειλέτες η ένταξη των οφειλών στην πάγια ρύθμιση γίνεται χωρίς κριτήρια.

Ήδη η ΑΑΔΕ άνοιξε την ηλεκτρονική πλατφόρμα της δεύτερης ευκαιρίας και για τους φορολογούμενους που δεν έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση οι οποίοι είχαν χάσει την πάγια ρύθμιση.

Τα κριτήρια του εισοδήματος που πρέπει να πληρούν οι οφειλέτες που δεν πληγεί από την πανδημία είναι τα ακόλουθα:

  1. Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση της παρούσας, για τα οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, είναι μικρότερα κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% από το μέσο όρο των συνολικών ακαθάριστων εσόδων των τριών τελευταίων φορολογικών ετών ή των δύο τελευταίων φορολογικών ετών (όταν υπάρχει υποχρέωση υποβολής μόνο για δύο έτη) ή του τελευταίου φορολογικού έτους (όταν υπάρχει υποχρέωση υποβολής μόνο για ένα έτος) από την ημερομηνία αρχικής αίτησης υπαγωγής των οφειλών στην πάγια ρύθμιση της παρούσας, για τα οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Τα ακαθάριστα έσοδα του υπόψη κριτηρίου αντλούνται από τις σχετικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος εκάστου έτους.
  2. Ειδικά, για υποκείμενους σε Φ.Π.Α., υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης, εφόσον δεν πληρούνται το υπό α' ανωτέρω εισοδηματικό κριτήριο, ο συνολικός κύκλος εργασιών, όπως αυτός αναγράφεται στον κωδικό 312 της δήλωσης Φ.Π.Α, των δύο (2) τελευταίων τριμήνων των οποίων έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής δήλωσης κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής των οφειλών στην πάγια ρύθμιση της παρούσας είναι μικρότερος κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% του συνολικού κύκλου εργασιών ΦΠΑ των δύο αντίστοιχων τριμήνων προηγούμενου έτους για τους τηρούντες απλογραφικά βιβλία.
  3. Ο συνολικός κύκλος εργασιών, όπως αυτός αναγράφεται στον κωδικό 312 της δήλωσης Φ.Π.Α, των έξι (6) τελευταίων μηνών, των οποίων έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής δήλωσης κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής των οφειλών στην πάγια ρύθμιση, είναι μικρότερος κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% του συνολικού κύκλου εργασιών των έξι αντίστοιχων μηνών προηγούμενου έτους για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία.
Φυσικά πρόσωπα

Για τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δεν είναι επιτηδευματίες το συνολικό καθαρό εισόδημα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση της παρούσας, για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, είναι μικρότερο:

  • Σε περίπτωση που το καθαρό ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους είναι μικρότερο ή ίσο των 20.000 ευρώ, κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% από το μέσο όρο του καθαρού εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών ή των δύο τελευταίων φορολογικών ετών (όταν υπάρχει υποχρέωση υποβολής μόνο για δύο έτη) ή του τελευταίου φορολογικού έτους (όταν υπάρχει υποχρέωση υποβολής μόνο για ένα έτος) από την ημερομηνία αρχικής αίτησης υπαγωγής των οφειλών στην πάγια ρύθμιση της παρούσας,
  • Σε περίπτωση που το καθαρό ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους είναι μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ, κατά ποσοστό τουλάχιστον 20% από το μέσο όρο του καθαρού εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών ή των δύο τελευταίων φορολογικών ετών (όταν υπάρχει υποχρέωση υποβολής μόνο για δύο έτη) ή του τελευταίου φορολογικού έτους (όταν υπάρχει υποχρέωση υποβολής μόνο για ένα έτος) από την ημερομηνία αρχικής αίτησης υπαγωγής των οφειλών στην πάγια ρύθμιση της παρούσας.
Τα κριτήρια της περιουσίας

Για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες, φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, η αξία της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. και η οποία προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού του φόρου του οικείου φορολογικού έτους και, εφόσον αυτή δεν έχει εκδοθεί, του αμέσως προηγούμενου, δεν υπερβαίνει τις 280.000 ευρώ και τα μεταφορικά μέσα του αιτούντος, που αποκτήθηκαν εντός της τελευταίας τριετίας για ιδιωτική χρήση, να έχουν συνολική αξία που δεν υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.

Συνεπείς φορολογούμενοι

Για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες, φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, ο οφειλέτης, του οποίου οι οφειλές ήταν σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατά την 1.11.2019 ήταν εν ισχύ και μετέπειτα απωλέσθη, υπάγεται στη ρύθμιση εάν δεν έχει απωλέσει άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής τα τελευταία 2 (δύο) ημερολογιακά έτη πριν την 1.11.2019. Δηλαδή, όποιος, εκτός την παλαιά ρύθμιση έχασε και άλλη κατά την τελευταία διετία, μένει εκτός της δεύτερης ευκαιρίας.

Επανένταξη σε 100 και 120 δόσεις

Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις 100 και 120 δόσεις θα έχουν μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι φορολογούμενοι που τις έχασαν μέσα στην πανδημία.

Όσες δόσεις έχουν χαθεί θα προστεθούν στο τέλος της περιόδου εξόφλησης της οφειλής, ενώ όσοι επανενταχθούν θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι σήμερα τις δόσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν χάσει τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανένταξης, υπό την βασική προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν πληγεί από την πανδημία στο «myBusinessSupport».

Εφόσον αυτό συμβεί, τότε οι φορολογούμενοι που στο διάστημα από την 1η Μαρτίου του 2020 έως και τις 31 Ιουλίου του 2021, έχασαν την ρύθμιση λόγω της πανδημίας μπορούν να επιστρέψουν υποβάλλοντας αίτηση μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport, και θα δοθεί μία νέα ευκαιρία, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να αναβιώσουν τη ρύθμιση με την καταληκτική ημερομηνία να επεκτείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης. Δηλαδή, οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ή των ρυθμίσεων.

Οι οφειλέτες που έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν εκ νέου στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων
  1. Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.
  2. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
  3. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
  4. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
  5. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων «COVID-19».
  6. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.

Η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται:

  • Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 3 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
  • Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ' όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.
  • Αν δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός της προθεσμίας καταβολής τους.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων χάνεται:

  • Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 2 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης.
  • Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ' όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους
  • Αν δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός διμήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους.
  • Αν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις καθ' υποτροπή.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Τρεις ρυθμίσεις στην πλατφόρμα για τους φορολογούμενους – Αναλυτικά τα κριτήρια"

Σίμος Κεδίκογλου για βόρεια Εύβοια: Με γοργούς ρυθμούς τα έργα – Τέλος Οκτωβρίου τα αντιπλημμυρικά

Τη βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι διαδικασίες κατασκευής των αντιδιαβρωτικών έργων στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό κ. Κεδίκογλου, έως τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες των αντιπλημμυρικών έργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνουν στη Βόρεια Εύβοια, κάτι που όπως υπογράμμισε οφείλεται στην ύπαρξη ιδιωτικών δωρεών.

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας» είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κεδίκογλου και προσέθεσε ότι «όλες οι μελέτες εκπονήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ γιατί υπήρξαν ιδιωτικές δωρεές και έτσι μπορέσαμε να παρακάμψουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου».

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δασεργάτες και να τους ευχαριστήσει για το έργο που έχουν επιτελέσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ μπόρεσε και ο ίδιος να παρακολουθήσει τις εξελίξεις των εργασιών που έχουν γίνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή, ενόψει και του χειμώνα.

«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και περισσότερο οι ζημιές, προτού δημιουργηθεί θέμα με την κακοκαιρία», υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου και ευχαρίστησε «ολόψυχα όλους τους δασεργάτες που έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα με τον χρόνο για να ολοκληρώσουν τα αντιδιαβρωτικά έργα τα οποία ήδη έχουν προχωρήσει σε ένα εντυπωσιακό βαθμό».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σίμος Κεδίκογλου για βόρεια Εύβοια: Με γοργούς ρυθμούς τα έργα – Τέλος Οκτωβρίου τα αντιπλημμυρικά"

Έκκληση Καπραβέλου για παρελάσεις: «Να γίνουν χωρίς κόσμο» - «Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες»

Για την ανάγκη να μην πιεστεί περαιτέρω το ΕΣΥ και για την επιβολή αυστηρών μέτρων όσον αφορά στις παρελάσεις μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για γολγοθά των υγειονομικών, καθώς όπως είπε υπάρχει μεγάλη πίεση στις μονάδες λόγω των ανεμβολίαστων ασθενών. «Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, έχουμε βαριά αρρώστους στις μονάδες», πρόσθεσε.

Παράλληλα έκανε έκκληση ώστε παρελάσεις και θρησκευτικές εορτές, να πραγματοποιηθούν υπό ισχύ πολύ αυστηρών μέτρων, ενώ μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν είναι τόσο μεγάλη η πίεση τότε να απαγορευτεί η παρουσία κόσμου σε αυτές.

Υπογράμμισε δε ότι ο χειμώνας αναμένεται να είναι  δύσκολος και ότι χρειάζονται πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Δεν μπορεί να δεχθεί άλλη πίεση το ΕΣΥ, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό», δήλωσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκκληση Καπραβέλου για παρελάσεις: «Να γίνουν χωρίς κόσμο» - «Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες»"

Βόλος: Δεμένο με αλυσίδα σαν ζώο είχαν τον 55χρονο γιο τους!

Δεμένο με αλυσίδα 15 μέτρων (!) είχαν στην αυλή του σπιτιού τους σαν ζώο, τον ηλικίας 55 χρονών γιο τους, γιατί ήταν επιθετικός και δήλωσαν ότι φοβόντουσαν μην κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους, κάτι που φέρνει στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με την έλλειψη δομών για ψυχικά ασθενείς.

Ο άνδρας, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ζούσε σε μια παράγκα και έκανε την ανάγκη του σε εξωτερική τουαλέτα και η υπόθεση – ράπισμα στο κοινωνικό κράτος – ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κάθισαν στο εδώλιο οι ηλικιωμένοι ρομά γονείς του, κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση επί μακρό.

Οι δικαστές με έκπληξη άκουγαν τις συνθήκες που ζει ο 50χρονος άνδρας (δεμένος με αλυσίδα να μένει σε παράγκα και όταν δεν έχει καλό καιρό να μπαίνει στο σπίτι), και καταδίκασε τους γονείς του θύματος 75 και 79 χρονών σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν επιπλέον ποινή 10 μηνών.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε τους κατηγορούμενους να βρουν λύση, καθώς το παιδί τους δεν είναι ζώο για να διαβιεί δεμένο με μια αλυσίδα και τους κάλεσε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα.

Παραγγελία για ακούσια νοσηλεία

Μετά την καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του μεσήλικα.

Οι καταθέσεις

Στην κατάθεσή τους γαμπρός και ανιψιός της οικογένειας τόνισαν ότι τον φροντίζουν οι κατηγορούμενοι, όμως, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε ο γιος τους πριν ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στο χέρι, η κατάστασή του χειροτέρεψε. Ήδη τον είχε εγκαταλείψει η σύζυγός του αφήνοντάς τον με 4 παιδιά, ενώ περιέγραψαν τη συμπεριφορά του άνδρα, λέγοντας πως παίρνει φάρμακα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, επιδεικνύοντας επιπλέον συχνά επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ενήλικες.
Η μητέρα του μεσήλικα, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν τον πήγαν σε κλινική για περίθαλψη, ενώ και τα παιδιά του τα ανέθρεψαν και τα πάντρεψαν οι ίδιοι, αφού ο γιος τους δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες, λέγοντας πως ο γιος τους λαμβάνει ένα επίδομα 300 ευρώ τον μήνα, ενώ και η κατάστασή του είναι τέτοια που τις φυσικές του ανάγκες τις κάνει πάνω του…
Ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και είπε ακόμα πως διαμένει σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού, η οποία διαθέτει εξωτερική τουαλέτα, όντας δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων, αλλά όταν κάνει κρύο τον φιλοξενούν στο σπίτι τους και κατέληξε ότι ο γιος τους χρειάζεται βοήθεια.

Ο κατηγορούμενος πατέρας του 55χρονου, κατέθεσε ότι του κάνει μπάνιο και του αλλάζει τα ρούχα, παραδεχόμενος πως ο γιος του βρίσκεται δεμένος στην αυλή του σπιτιού τους με αλυσίδα.
Ζήτησε παρέμβαση των υπηρεσιών

Ο συνήγορος υπεράσπισης των γονέων του 55χρονου Κων. Γούσης που είπε ότι οι γονείς κατάλαβαν το λάθος τους και εξέφρασε την ευχή οι υπηρεσίες να ασχοληθούν με τον άνθρωπο που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Γούσης, τόνισε ότι το ζευγάρι ηλικιωμένων κατηγορούνταν ότι είχαν δεμένο το παιδί τους με αλυσίδα στην αυλή του σπιτιού τους.
Όπως είπε, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι το παιδί τους είναι επί μακρό ψυχικά ασθενείς, αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα αλκοολισμού και τα τελευταία χρόνια δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία του Βόλου, σε ανήλικους, ενήλικους, ομοεθνείς του, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας των κοινωνικών υπηρεσιών να προστρέξουν σε βοήθεια.
«Έχοντας φροντίσει το παιδί για 50 χρόνια, οι γονείς, κατά τη γνώμη μου εσφαλμένα, θεώρησαν ότι η λύση που έπρεπε να δώσουν ήταν να δέσουν με μια αλυσίδα τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της αυλής τους, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα σε τρίτους.
Η συμπεριφορά αυτή είναι ποινικά κολάσιμη, αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και ελπίζω η σημερινή δίκη να είναι μια αφορμή ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.
Σύμφωνα με τον κ. Γούση, οι άνθρωποι θα πειθαρχήσουν σε όσα η Δικαιοσύνη είπε, ήδη κατέθεσαν αίτηση για ακούσια νοσηλεία του παιδιού τους ενώπιον του εισαγγελέα και ελπίζουν να οδηγηθεί σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα και να τύχει της φροντίδας που χρειάζεται, καθώς οι ίδιοι στην ηλικία των 75 και 79 ετών, αδυνατούν να συνεχίσουν την φροντίδα του.
Το παιδί των ηλικιωμένων είναι 55 χρονών και η κατάστασή του είναι επιβαρυμένη 30-35 χρόνια. Ο γιος είχε τέσσερα παιδιά, που μεγάλωσαν οι παππούδες τους, που τα τελευταία χρόνια έχουν αφιερωθεί αποκλειστικά στη φροντίδα του γιού τους, που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.
 
Και άλλα παιδιά με προβλήματα στον οικισμό

Γείτονας του ηλικιωμένου ζευγαριού, στον οικισμό του Αλιβερίου, υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν γίνει καταγγελίες στην Αστυνομία και στις κοινωνικές υπηρεσίες και δεν βοηθούν, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να αναγκαστούν να παραβιάσουν τον νόμο, για να μην κάνει κακό σε άλλους και μικρά παιδιά, που δεν έπρεπε για την περίπτωση του 55χρονου.
Ο Χρυσόστομος Φραγκούλης, ανέφερε ότι οι αρμόδιοι πρέπει να συνδράμουν στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα, για να μη ζήσουν τέτοιες άθλιες καταστάσεις, οι γονείς και οι πάσχοντες.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι στον οικισμό που χρειάζονται βοήθεια, δεν είναι αλυσοδεμένοι, αλλά είναι επικίνδυνοι για άλλους ανθρώπους.
«Παίρνουμε τηλέφωνο στην Αστυνομία να συνδράμει, τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο, αλλά σε μερικές ημέρες τους βγάζουν, ενώ χρειάζονται παραπάνω φροντίδα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να κάνουν λάθος, έστω και αν είναι παιδί τους και τους πονάει», ανέφερε.

Ο κάτοικος του οικισμού Αλιβερίου Χρυσόστομος Φραγκούλης που ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και είναι επικίνδυνοι για άλλους ανθρώπους

 magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Δεμένο με αλυσίδα σαν ζώο είχαν τον 55χρονο γιο τους!"

Χατζηδάκης: Στον ΕΦΚΑ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι βασανιστές πολιτών

«Όποιοι έχουν θέση δημόσιου λειτουργού, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ούτε εξουσιαστές, ούτε πολύ περισσότερο βασανιστές των πολιτών. Οφείλουμε πράγματι να τους υπηρετούμε, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον ΕΦΚΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι κάνει κοινωνική πολιτική» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κωστής Χατζηδάκης.

Χθες ο υπουργός εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ, που χωρίς να υπάρχει κανένα τυπικό εμπόδιο, καθυστερούν έως και 4 χρόνια να απονεμηθούν.

Σαφής εντολή της πολιτικής ηγεσίας

Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΝΑΤ, Κώστας Τσαγκαρόπουλος, «σαφής εντολή της πολιτικής ηγεσίας ήταν να τελειώσουμε το θέμα των χιλιάδων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Στο ΝΑΤ έχουμε περίπου 70 υπαλλήλους για τις χιλιάδες εκκρεμότητες, πίσω από τις οποίες όμως βρίσκονται άνθρωποι».

«Το θέμα για το οποίο μιλάμε αφορά χήρες, που στερήθηκαν τους άνδρες τους και εν ζωή λόγω επαγγέλματος και βιολογικά λόγω θανάτου.

Ο Κωστής Χατζηδάκης εντόπισε ένα κενό που αφορά 444 περιπτώσεις. Μόλις βγήκε ο νόμος ως Διοίκηση και ως υπάλληλοι του ΝΑΤ κάναμε ότι έπρεπε, ετοιμάσαμε φακέλους και στοιχεία.

Ο νόμος έλεγε δεν υπάρχει επανυπολογισμός συντάξεων και ουσιαστικά ζητούσε από εμάς τα ποσά των τελευταίων συντάξεων.

Έμενε στα συρτάρια επειδή υπήρχε η αντίδραση κάποιων στον ΕΦΚΑ, που αδικούν και τους συναδέλφους τους, ότι έπρεπε να περιμένουμε και εγκύκλιο.

Γιατί να βγει εγκύκλιος, για το αυτονόητο; Πολλές φορές κρυβόμαστε πίσω από μια εγκύκλιο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΝΑΤ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Στον ΕΦΚΑ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι βασανιστές πολιτών"

Προβλέψεις για αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

Θέμα λίγων μηνών είναι να δούμε αξιοσημείωτη αύξηση στα τιμολόγια του κλάδου οχημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών, μετά από έντεκα χρόνια συνεχούς πτώσης, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

«Ήταν που ήταν πολύ χαμηλά τα ασφάλιστρα, έχοντας πέσει περίπου κατά 40%-45% από τα επίπεδα του 2010, ήρθε και η άρση των περιοριστικών μέτρων να ανεβάσει κατακόρυφα την κυκλοφοριακή κίνηση στου ελληνικούς δρόμους και τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων. Τόσο η ανάγκη των πολιτών να κυκλοφορήσουν μετά από πολύμηνους περιορισμούς, όσο και ο φόβος για διάδοση της πανδημίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αύξησαν την κυκλοφοριακή κίνηση και περιόρισαν δραστικά τα περιθώρια κέρδους όλων των ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο αυτοκινήτου, οδηγώντας μάλιστα αρκετές από αυτές σε ζημιογόνο αποτέλεσμα».

Με αυτό τον τρόπο περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση, γνωστός παράγοντας του κλάδου, συμπληρώνοντας:

«Μέχρι σήμερα, αλλά και για λίγους ακόμη μήνες, εκτιμώ ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα συνεχίσουν να απορροφούν το αυξημένο κόστος των αποζημιώσεων που καταβάλουν υπό το φόβο της απώλειας μεριδίων αγοράς. Αυτό όμως δεν θα μπορέσει να κρατήσει για πολύ, γιατί θα υπάρξουν τόσο εταιρείες, όσο και ΕΠΥ που δεν θα αντέξουν. Μιλώντας με συναδέλφους μου, θεωρούμε ότι από το Μάρτιο του 2022 θα αρχίσουμε να βλέπουμε αξιοσημείωτες αυξήσεις τιμολογίων και όχι μόνο κάποιες αποσπασματικές κινήσεις που έχουμε δει από συγκεκριμένες εταιρείες το τελευταίο χρονικό διάστημα».

«Η συχνότητα των ζημιών ξεπέρασε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, όχι μόνο αυτή του πρώτου μισού του 2020, αλλά και την αντίστοιχη του 2019» υποστήριξε ο Στέφανος Βερζοβίτης, διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Πίστης σε conference call προς τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, σημειώνοντας ωστόσο πως η κατάσταση ομαλοποιήθηκε σχετικά και επέστρεψε στα επίπεδα του 2019 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Άλλος παράγοντας της αγοράς, θεωρεί πως αυτή τη φορά, θα είναι και τα δίκτυα των διαμεσολαβούντων που είτε δεν θα αντιδράσουν σε αυξήσεις τιμολογίων, είτε θα πιέσουν προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο. «Οι αμοιβές των διαμεσολαβούντων εξαρτώνται τόσο από το ύψος της παραγωγής τους, όσο και από το αν ο συντελεστής ζημιών (loss ratio) του κλάδου οχημάτων είναι χαμηλότερος από ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Φέτος λοιπόν, τα χαμηλά τιμολόγια σε συνδυασμό με την αυξημένη συχνότητα των ατυχημάτων, θα ανεβάσουν δραστικά τα loss ratio των ασφαλιστικών εταιρειών στις καλύψεις οχημάτων, με αποτέλεσμα να ψαλιδιστούν και οι προμήθειες πολλών διαμεσολαβούντων.

Ενδεικτική εικόνα για την πορεία των τιμολογίων κατά τα προηγούμενα χρόνια, προκύπτει από τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα (πηγή Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος), όπου η παραγωγή του κλάδου οχημάτων σημειώνει δραστική υποχώρηση από έτος σε έτος, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων κατά τη συγκεκριμένη περίοδο έχει αυξηθεί.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο φετινό οκτάμηνο, η παραγωγή υποχρεώθηκε σε νέα πτώση 2,2%, παρά το γεγονός ότι για τρεις περίπου μήνες το 2020 αρκετοί οδηγοί είχαν αφήσει (παράνομα) τα αυτοκίνητά τους ακάλυπτα, με την αιτιολογία ότι δεν τα κινούσαν εξ’ αιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Interamerican-Insurance market

Αίσθηση προκάλεσε στην αγορά η κίνηση της Interamerican να ανεβάσει από το 48% στο 100% το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία Moneymarket, κάτοχο της ιστοσελίδας σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών υπηρεσιών insurancemarket.gr

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει τη σπουδαιότητα που δίνει η Interamerican στις πωλήσεις του κλάδου οχημάτων μέσω ψηφιακών δικτύων, καθώς στον τομέα αυτό κατέχει ήδη πολύ σημαντική θέση μέσω της Anytime.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας, «Η Interamerican, με την επένδυση αυτή, υπογραμμίζει τη μακρόχρονη δέσμευσή της στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ασφαλιστικού κλάδου και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα ψηφιακά κανάλια διανομής, που έχουν κυριαρχήσει στις πιο ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλέψεις για αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news