facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Χαμάς: «Έτοιμη» για ανταλλαγή των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε Ισραηλινές φυλακές – «Ψυχολογικός πόλεμος» λέει το Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινγουάρ, δήλωσε το Σάββατο ότι η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα είναι έτοιμη για «άμεση» ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ.

«Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια άμεση συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων που περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές σε αντάλλαγμα όλων των κρατουμένων που κρατούνται από την Παλαιστινιακή αντίσταση», ανέφερε ο Sinwar σε δήλωση.

Απαντά το Ισραήλ

Η Χαμάς διεξάγει «ψυχολογική τρομοκρατία» για την τρέχουσα κατάσταση ομηρίας, δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι του Ισραηλινού Στρατού.

Μιλώντας σε μια ενημέρωση μέσων ενημέρωσης, ρωτήθηκε εάν οι αναφορές που υποδηλώνουν συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ ήταν κοντά χθες, είπε ότι «αντιμετωπίζει τις φήμες για συμφωνίες ομήρων με σκεπτικισμό».

“Πρόκειται για ψυχολογική τρομοκρατία από τη Χαμάς… [και] υπάρχει μόνο ένας σαφής σκοπός για αυτό – η άσκηση πίεσης και τρόμου στις οικογένειες”, είπε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμάς: «Έτοιμη» για ανταλλαγή των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε Ισραηλινές φυλακές – «Ψυχολογικός πόλεμος» λέει το Ισραήλ"

Γάζα: Χωρίς αναισθητικό χειρουργούνται οι τραυματίες, καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Χειρουργικές επεμβάσεις στη Λωρίδα της Γάζας έγιναν χωρίς αναισθησία, λόγω των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικά υλικά, δήλωσε σήμερα η μη κυβερνητική, ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

«Μας λείπουν αναισθητικά, μας λείπουν τα ηρεμιστικά, δεν έχουμε μορφίνες. Πραγματοποιούμε πολλά χειρουργεία με τη μισή δόση αναισθησίας, είναι φρικτό», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λέο Κανς, ο επικεφαλής της αποστολής των MSF στην Ιερουσαλήμ, που είναι αρμόδιος για τα Παλαιστινιακά Εδάφη. «Κάποιες φορές, κάποιες επεμβάσεις γίνονται χωρίς αναισθησία», πρόσθεσε.

Στα μέσα αυτής της εβδομάδας ο Κανς περιέγραψε τον ακρωτηριασμό του ποδιού ενός 10χρονου παιδιού, «στο πάτωμα του νοσοκομείου, στον διάδρομο, επειδή όλα τα χειρουργεία ήταν γεμάτα». Στο παιδί δεν είχε δοθεί πλήρης αναισθησία. «Η μητέρα του ήταν εκεί, η αδελφή του επίσης. Παρακολουθούσαν την επέμβαση (…) στο πάτωμα», πρόσθεσε, επικαλούμενος τις φωτογραφίες και τα βίντεο που του έχουν στείλει οι ομάδες των MSF.

Ανέφερε επίσης την περίπτωση ενός άλλου παιδιού, 12 ετών, που φέρει εγκαύματα στο 60% του σώματός του και οι γιατροί αναγκάζονται να του αλλάζουν γάζες αφού του χορηγούν μόνο παρακεταμόλη. «Είναι δύσκολο να το αντέξει» το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που αναγκάζεται να θέτει προτεραιότητες, ανάλογα με τη σοβαρότητα των τραυμάτων.

Ο Κανς ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί και να σταλούν φάρμακα στη Γάζα.

Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν «πάρα πολλά παιδιά και γυναίκες και αυτό μας κάνει να λέμε ότι γίνονται βομβαρδισμοί αδιακρίτως», πρόσθεσε.

Ο Κανς είπε ότι έχει κάποια περιορισμένη επαφή με τα μέλη των MSF στη Γάζα, χάρη σε δύο δορυφορικά τηλέφωνα. «Είναι σχεδόν αδύνατο να συντονίσουμε τη δράση μας αφού διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας» από το βράδυ της Παρασκευής, τόνισε.

Η προτροπή του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους να εκκενώσουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και να κατευθυνθούν στα νότια είναι «σαν να ζητούν από τους γιατρούς να εγκαταλείψουν τους ασθενείς τους», εξήγησε. Σε κάθε περίπτωση «δεν μπορείς να πας πουθενά όπου θα είσαι ασφαλής» καθώς οι βομβαρδισμοί είναι εξίσου σφοδροί και στα νότια, υποστήριξε.

Οι MSF έχουν περίπου 230 εργαζόμενους στη Λωρίδα της Γάζας. Πολλοί έχουν χάσει τα σπίτια τους και περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας αναζητώντας νερό και τρόφιμα, είπε ο Κανς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την «καταλληλότητα του νερού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάζα: Χωρίς αναισθητικό χειρουργούνται οι τραυματίες, καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα "

«Σήμερα περάσαμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου» ανακοίνωσε το Ισραήλ

«Αυτός ο πόλεμος έχει στάδια και σήμερα προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο έδαφος στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Χέρζι Χαλέβι σε τηλεοπτικό μήνυμα.

Το Ισραήλ είπε ότι τα στρατεύματα που στάλθηκαν το βράδυ της Παρασκευής ήταν ακόμα στο πεδίο, ενώ προηγουμένως έκανε μόνο σύντομες εξόδους.

Νωρίτερα αναφέραμε ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Gallant αναγνώρισε επίσης μια «νέα φάση» στον πόλεμο. «Επιτεθήκαμε πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος, επιτεθήκαμε σε τρομοκράτες όλων των βαθμίδων, παντού».

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για πλήρη χερσαία εισβολή, το Ισραήλ λέει σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα βόρεια της Γάζας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σήμερα περάσαμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου» ανακοίνωσε το Ισραήλ"

«Πυρά» κατά του Τούρκου προέδρου - Φίδι ήταν και φίδι παραμένει, λένε οι Ισραηλινοί

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που υποστήριξε τη Χαμάς σε δημόσια δήλωση του λέγοντας ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση ενώ αποκάλεσε το Ισραήλ κατοχική δύναμη. Οι δηλώσει αυτές, έκαναν την ισραηλινή πλευρά να αντιδρά αστραπιαία και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν κάλεσε όλους τους διπλωματικούς εκπροσώπους της χώρας του να επιστρέψουν από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνώμενα Έθνη, αποκάλεσε τον Ερντογάν, «φίδι» που δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει το αντισημιτικό του μένος.

Από την άλλη, ο υπουργός Ενέργεια του Ισραήλ, είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο. «Είναι ο άνθρωπος της μουσουλμανικής αδελφότητας και υποστηρικτής της Χαμάς και του Ισλαμικού κράτους», ανέφερε.

Τι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Εξαπολύοντας «πυρά» κατά της Δύσης, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ενώ χρακτήρισε κατακτητή το Ισραήλ.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου, σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργάνωσε σήμερα το κόμμα του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν θέλησε με τον τρόπο του να φιλοτεχνήσει ένα ηγετικό προφίλ για τον μουσουλμανικό κόσμο.

«Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ είναι κατακτητής της Παλαιστίνης» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Βάλοντας δε κατά της Δύσης τόνισε τα εξής: «Αυτή ευθύνεται για τις θηριωδίες στη Γάζα. Οι βαρβαρότητες αποτελούν αντίκτυπο των ενεργειών της Δύσης».

«Πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να κηρύξετε κατάπαυση του πυρός;» συνέχισε δε με ερώτηση προς τη Δύση.

«Το Ισραήλ έχει ενοχληθεί γι'αυτά που λέμε για τη Χαμάς. Δεν οφείλουμε όμως τίποτα στο Ισραήλ» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

«Η διεθνής κοινότητα στέκεται τυφλή και κουφή μπροστά στα όσα γίνονται και παρά τις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε ακόμη. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Πυρά» κατά του Τούρκου προέδρου - Φίδι ήταν και φίδι παραμένει, λένε οι Ισραηλινοί"

Καιρός αύριο: Αραιές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά και το ανατολικό Αιγαίο θα δώσει ο καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 27 και τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, οπότε υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα νότια και από το απόγευμα στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 και στα νότια έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αραιές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες"

Πέθανε η λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Μαράντη

Έφυγε από τη ζωή η λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Μαράντη, έπειτα από σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η Μαίρη Μαράντη υπήρξε δημοφιλής τραγουδίστρια του ελαφρού και λαϊκού τραγουδιού την δεκαετία του ’70. Το τραγούδι της «Θα πάρω φόρα» ακούστηκε στην κινηματογραφική ταινία «Ολα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη, «Έχω κάψες», «Δώσμου να πιώ», «Πάρε με αγκαλιά» είναι μερικά απο τα τραγούδια που έγίναν επιτυχίες με τη φωνή τη.

Γεννήθηκε στο Αίγιο.

Ξεκίνησε τη καριέρα της στο πάλκο το 1970 και γρήγορα κατέκτησε τον τίτλο της «Βασίλισσας της Πίστας». διέγραψε μια δισκογραφική πορεία τριάντα χρόνων. Δισκογραφικά είχε συνεργαστεί με τον Τάκη Σούκα, το Δώρο Γεωργιάδη, το Τάκη Μουσαφίρη, το Γιάννη Καραμπεσίνη και πολλούς άλλους.

 

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Μαράντη"

Το Ισραήλ αποσύρει τους διπλωμάτες του από την Τουρκία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν υπέρ της Χαμάς

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, με την τελευταία να εμφανίζεται αντίθετη προς την κυβέρνηση Νετανιάχου, παίρνοντας αποστάσεις από τις θέσεις της Δύσης που καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς. Λίγο μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ενώ χαρακτήρισε το Ισραήλ κατοχική δύναμη, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν κάλεσε όλους τους διπλωματικούς εκπροσώπους της χώρας του να επιστρέψουν από την Τουρκία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή γίνεται ενώ επανεξετάζονται οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας. Χαρακτήρισε δε «σκληρές» τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Οι δηλώσεις Ερντογάν
Εξαπολύοντας «πυρά» κατά της Δύσης, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ενώ χρακτήρισε κατακτητή το Ισραήλ.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου, σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργάνωσε σήμερα το κόμμα του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν θέλησε με τον τρόπο του να φιλοτεχνήσει ένα ηγετικό προφίλ για τον μουσουλμανικό κόσμο. 
«Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ είναι κατακτητής της Παλαιστίνης» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Βάλοντας δε κατά της Δύσης τόνισε τα εξής: «Αυτή ευθύνεται για τις θηριωδίες στη Γάζα. Οι βαρβαρότητες αποτελούν αντίκτυπο των ενεργειών της Δύσης». 

«Πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να κηρύξετε κατάπαυση του πυρός;» συνέχισε δε με ερώτηση προς τη Δύση. 

«Το Ισραήλ έχει ενοχληθεί γι'αυτά που λέμε για τη Χαμάς. Δεν οφείλουμε όμως τίποτα στο Ισραήλ» συμπλήρωσε ο Ερντογάν. 

«Η διεθνής κοινότητα στέκεται τυφλή και κουφή μπροστά στα όσα γίνονται και παρά τις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε ακόμη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Ισραήλ αποσύρει τους διπλωμάτες του από την Τουρκία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν υπέρ της Χαμάς"

Ερντογάν σε διαδήλωση για τη Γάζα: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Το Ισραήλ είναι χώρα κατακτητής

Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έγιναν και σήμερα (28/10) σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στη Μέση Ανατολή. Μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, εξαπολύοντας μύδρους κατά του Ισραήλ και επαναλαμβάνοντας ότι «η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Λαοθάλασσα στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ – Στο πλευρό της Χαμάς ο Ερντογάν

Λαοθάλασσα στο πρώην αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Φορώντας την παλαιστινιακή μαντήλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνει σαφές μήνυμα υπέρ των Παλαιστινίων, χαρακτηρίζει το Ισραήλ κατοχική δύναμη και κατηγορεί τη Δύση ότι είναι ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα. «Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό. (…) Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη. Ο Ερντογάν μιλάει καθαρά γιατί η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά. (…) Απευθύνομαι σε εσάς, ω Δύση, θέλετε να προκαλέσετε ξανά μία σύγκρουση της Ημισελήνου με τους Σταυροφόρους; Αν κάνετε μια τέτοια προσπάθεια, να ξέρετε ότι αυτό το έθνος δεν έχει πεθάνει».

Ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα: Κανένα σχόλιο από ΗΠΑ – Προβληματισμός για το ενδεχόμενο διάχυσης της κρίσης

Στην Ουάσιγκτον, δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως για την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή, όμως όλες τις προηγούμενες ημέρες καθιστούσαν σαφές ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπαιντεν ενημερώνεται διαρκώς από τους συνεργάτες του ενώ υπάρχουν και επαφές σε όλα τα επίπεδα. Αντιπροσωπευτική του κλίματος που επικρατεί στην αμερικανική πρωτεύουσα είναι η δήλωση του Λευκού Οίκου το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέτουν κόκκινες γραμμές στο Ισραήλ.

Επικρατεί προβληματισμός για το ενδεχόμενο διάχυσης της κρίσης και τις τελευταίες ώρες γίνονται προετοιμασίες και σχεδιασμοί για το ενδεχόμενο μιας μαζικής εκκένωσης – αν χρειαστεί – από το Ισραήλ και τον Λίβανο. Και αυτό ενώ στρατιωτικές δυνάμεις των Αμερικανών ενισχύονται διαρκώς στην ευρύτερη περιοχή.

«Κύμα» διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο

Η Δυτική Όχθη «βράζει». Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατακλύζουν τους δρόμους της Ραμάλας. Φωνάζουν δυνατά ότι οι Ισραηλινές επιχειρήσεις στον πολιορκημένο θύλακα πρέπει να σταματήσουν. Οι Ισραηλινές δυνάμεις απαντούν με δακρυγόνα. Ξεσπά ένταση.

To κύμα υποστήριξης προς τους αμάχους της Γάζας γιγαντώνεται και στον Λίβανο. Με φωτογραφίες των θυμάτων και Παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια, χιλιάδες διαδηλώνουν και στη Βηρυτό.

Πλήθος κόσμου διαδηλώνει στην καρδιά του Λονδίνου. Οικογένειες μπροστά από το Υπουργείο Εξωτερικών στη Βρετανία, διαμαρτύρονται για τα παιδιά – θύματα του πολέμου.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός Grand Central της Νέας Υόρκης πλημμυρίζει από διαδηλωτές που ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Φορούν μαύρες μπλούζες, τραγουδούν ρυθμικά και φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων.

Η καθιστική διαμαρτυρία εβραϊκού κινήματος κατά των βομβαρδισμών κράτησε κλειστό τον τερματικό σταθμό για δύο ώρες, με τις αρχές να προχωρούν σε περισσότερες από τριακόσιες συλλήψεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν σε διαδήλωση για τη Γάζα: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Το Ισραήλ είναι χώρα κατακτητής"

Μπορέλ: «Παύση των εχθροπραξιών» στη Γάζα

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ απαίτησε την «παύση των εχθροπραξιών» για να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς τη νύχτα.

«Η Γάζα βρίσκεται σε πλήρη συσκότιση και απομόνωση ενώ συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί», έγραψε ο Μπορέλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πολλοί άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχουν σκοτωθεί. Αυτό είναι ενάντια στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», τονίζει ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, προσθέτοντας: «Χρειάζεται επειγόντως μια παύση των εχθροπραξιών για να καταστεί δυνατή η ανθρωπιστική πρόσβαση».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπορέλ: «Παύση των εχθροπραξιών» στη Γάζα"

Φυλλάδια του ισραηλινού στρατού έπεσαν στη Γάζα: «Η πόλη είναι πεδίο μάχης» – «Εκκενώστε προς τα νότια»

«Προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας: Η πόλη της Γάζας έχει γίνει πεδίο μάχης. Τα καταφύγια στη βόρεια Γάζα και στην επαρχία της Γάζας δεν είναι ασφαλή», αναφέρει ο στρατός σε φυλλάδια που έπεσαν από μαχητικά αεροσκάφη, ενώ παράλληλα προτρέπει τους κατοίκους να «εκκενώσουν αμέσως» προς τα νότια. Αυτό ήταν και ένα ακόμα «σημάδι» για το τι πρόκειται να συμβεί ακόμα ένα βράδυ στην Γάζα.

Για «νέα φάση» στον πόλεμο κάνει λόγο το Ισραήλ, το οποίο από χθες διευρύνει τις επιχειρήσεις του μέσα στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας από ξηράς, αέρος και θαλάσσης. Αρνείται να αποκαλέσει ακόμα ως μεγάλη χερσαία επιχείρηση τις επιθέσεις ενώ ισχυρίζεται πως επλήγησαν ήδη δεκάδες υπόγειοι στόχοι, σήραγγες επικοινωνίας, οπλοστάσια και στρατηγεία της Χαμάς. Από την πλευρά της η Χαμάς λέει πως απέτυχε η χτεσινή επιχείρηση, ενώ μέσα από το Telegram ανέφερε πως επιτέθηκε σε ισραηλινά οχήματα.

Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται ασταμάτητα με στόχο αρκετές τοποθεσίες στην επικράτεια. Την τελευταία ώρα διάφορες τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην πόλη Ασκελόν, Κώστα Καντούρη, οι βομβαρδισμοί ακόμα και τώρα είναι ισχυροί και συνεχίζονται με την ίδια ένταση από χτες το βράδυ, με βολές κυρίως από αέρα, προς την βόρεια Γάζα.

Καθώς η ένταση κλιμακώνεται κι εντείνονται οι ανησυχίες για γενίκευση των συγκρούσεων, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε επίθεση με πυραύλους εδάφους-αέρος από τη Χεζμπολάχ ενώ οι Αρχές του Λιβάνου βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση του αεροδρομίου της Βηρυττού.

Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα είναι μακρύς

Η εν εξελίξει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η δεύτερη φάση του πολέμου, δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, καλώντας τον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα να μετακινηθεί σε ασφαλείς περιοχές.

Ο πόλεμος αυτός θα είναι δύσκολος και μακρύς, προειδοποίησε ο Νετανιάχου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ χαρακτήρισε «υποκριτές» όσους κατηγορούν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

Υποσχέθηκε επίσης στις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια» για την απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων.

Μια συλλογικότητα στην οποία μετέχουν οι οικογένειες των περίπου 220 ομήρων που κρατά η Χαμάς είχε ζητήσε να συναντηθεί με στελέχη του πολεμικού συμβουλίου. Τα μέλη της ήθελαν να ενημερωθούν για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχουν για τους ομήρους η χερσαία επιχείρηση που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής καθώς και οι βομβαρδισμοί στη Γάζα.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι ο στρατός επιφέρει βαριά πλήγματα στη Χαμάς, τονίζοντας ότι όση περισσότερη πίεση ασκείται στην παλαιστινιακή οργάνωση τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να απελευθερωθούν οι όμηροι. Επανέλαβε επίσης ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει να διευρύνει τον πόλεμο. «Όμως είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα», πρόσθεσε.

Όσο για τους ομήρους…

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας μίλησε και για το θέμα των ομήρων. «Είναι μια πολύ περίπλοκη προσπάθεια να τους φέρεις στο σπίτι», είπε.

Συνεχίζει προσθέτοντας: «Όσο περισσότερο τους χτυπάμε (τη Χαμάς), ξέρουμε ότι θα είναι πρόθυμοι να καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία και θα είμαστε σε θέση να φέρουμε τους πολύ αγαπημένους μας ομήρους στο σπίτι».

«Τυφλή ζώνη» – Δεν υπάρχουν επικοινωνίες

Δημοσιογράφος του BBC που βρίσκεται στη Χλαν Γιουνις μίλησε για χάος και για άνευ προηγουμένου βομβαρδισμούς όλη τη διάρκεια της νύχτας και διαφορετικού τύπου απ ό, τι συνήθως. Στα νοσοκομεία, όπως είπε, επικρατεί πανικός, δεν υπάρχει καμία τηλεφωνική επικοινωνία, οπότε τα ασθενοφόρα κατευθύνονται προς τα σημεία πηγαίνουν από όπου ακούγονται εκρήξεις, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ειδοποιηθούν για τραυματίες.

Φυλλάδια του ισραηλινού στρατού έπεσαν στη Γάζα: «Η πόλη είναι πεδίο μάχης» – «Εκκενώστε προς τα νότια»

(AP Photo/Abed Khaled)

Το μπλακ άουτ έχει ανησυχήσει πάρα πολύ τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που έχουν παρουσία δίπλα στους πολίτες της Γάζας. Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέφρασε ανησυχία γιατί δεν έχει καμία επικοινωνία με τους ανθρώπους του εκεί. Ανέφερε λοιπόν ότι «η απομάκρυνση των τραυματιών δεν είναι δυνατή υπό αυτές τις συνθήκες, ούτε η εύρεση ασφαλούς καταφυγίου. Το μπλακ άουτ καθιστά αδύνατο το να φτάσουν τα ασθενοφόρα στους τραυματίες. Δεν έχουμε επικοινωνία με το προσωπικό μας και τις υγειονομικές μονάδες. Ανησυχώ για την ασφάλειά τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι έχουν τη δύναμη να πιέσουν για κατάπαυση του πυρός και να αναλάβουν δράση τώρα.»

Ο Έλον Μασκ δήλωσε επίσης σήμερα ότι το δορυφορικό σύστημα Starlink της εταιρείας του, της SpaceX, θα παράσχει τηλεπικοινωνιακή σύνδεση στους «διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς αρωγής» που εργάζονται στη Γάζα.

ΟΗΕ: Φόβους για «χιλιάδες θανάτους», κυρίως αμάχων

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είπε σήμερα πως φοβάται πως μια μεγάλης κλίμακας ισραηλινή χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα θα οδηγήσει σε «χιλιάδες θανάτους», κυρίως μεταξύ των αμάχων.

«Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο διεξήχθησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι τώρα, στο πλαίσιο μιας κατοχής 56 ετών, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τις εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες μεγάλης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα και για την πιθανότητα να προκαλέσουν χιλιάδες θανάτους» κυρίως μεταξύ των «αμάχων», ανέφερε ο Φόλκερ Τουρκ σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη Γενεύη.

«Όταν οι εχθροπραξίες λάβουν τέλος, εκείνοι που θα έχουν επιβιώσει θα βρεθούν απέναντι στα ερείπια των σπιτιών τους και στους τάφους των μελών της οικογένειάς τους», υπογράμμισε ο Τουρκ, που θεωρεί πως «η πρόκληση τραυματισμών και τραυμάτων σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους δεν βοηθά κανέναν».

«Οι ανθρωπιστικές συνέπειες στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα είναι καταστροφικές και συνεχείς», σημειώνει ακόμη, καλώντας τις πλευρές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

«Η συνεχιζόμενη βία δεν είναι η λύση», είπε ο Φόλκερ Τουρκ, που καλεί «όλες τις πλευρές καθώς και τρίτα κράτη, ιδιαίτερα εκείνα που ασκούν επιρροή στις πλευρές της σύγκρουσης, να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αποκλιμακώσουν τη σύγκρουση και να εργαστούν ώστε οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ζήσουν ο ένας δίπλα στον άλλο εν ειρήνη».

Όπως και συνάδελφοί του από άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Τουρκ εξέφρασε ανησυχία για την τύχη της ομάδας του που βρίσκεται στο πεδίο και από την οποία δεν έχει νέα μετά τη διακοπή, χθες, Παρασκευή, του διαδικτύου και των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

«Δεν υπάρχει κανείς ασφαλής τόπος στη Γάζα και δεν υπάρχει κανένα μέσο να βγει κανείς από κει. Ανησυχώ πολύ για τους συναδέλφους μου, όπως και για όλους τους αμάχους της Γάζας», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί «άλλαξαν το τοπίο στη Γάζα»

Στη Γάζα εκατοντάδες κτίρια «καταστράφηκαν ολοσχερώς» κατά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανέφερε σήμερα η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας «άλλαξαν το τοπίο στη Γάζα και στα κυβερνεία του βορρά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Μπασάλ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες που κατάφερε να συγκεντρώσει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι πιο σφοδροί νυχτερινοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν στις ζώνες γύρω από δύο νοσοκομεία, το αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας και το λεγόμενο «ινδονησιακό» νοσοκομείο, που αποκαλείται έτσι επειδή κατασκευάστηκε με δωρεές από την Ινδονησία, στον τομέα Τζαμπαλίγια, βορειότερα.

Οι επιδρομές κατέστρεψαν πολλά κτίρια και άνοιξαν τεράστιους κρατήρες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλλάδια του ισραηλινού στρατού έπεσαν στη Γάζα: «Η πόλη είναι πεδίο μάχης» – «Εκκενώστε προς τα νότια»"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς καλεί για άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη Γάζα

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Γκαζί Χαμάντ κάλεσε σήμερα (28.10.2023) για άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ώστε να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, προειδοποιώντας για μια καταστροφή καθώς το Ισραήλ διεύρυνε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη διάρκεια της νύχτας.

«Θεωρούμε πως η απόφαση είναι μια νίκη για τον παλαιστινιακό λαό μας, και απαιτούμε αυτή η βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί στην αιγυπτιακή πλευρά να σταλεί γρήγορα και να διανεμηθεί προς όλες τις περιοχές και τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας», ο αξιωματούχος της Χαμάς σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε χθες με συντριπτική πλειοψηφία για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς και απαίτησε πρόσβαση της βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και προστασία των αμάχων. Το ψήφισμα, που συνέταξαν αραβικά κράτη, δεν είναι δεσμευτικό αλλά έχει πολιτική βαρύτητα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς καλεί για άμεση εφαρμογή του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη Γάζα"

Σάμος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά δελτία αιτούντων διεθνούς προστασίας

Εξαρθρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν πλαστά δελτία αιτούντων διεθνούς προστασίας, στο νησί της Σάμου.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν πέντε άτομα, μέλη της οργάνωσης κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της πλαστογραφίας, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και αλλοδαπός, αρχηγός της οργάνωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2023, ο αρχηγός και οι συλληφθέντες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό τη διακίνηση, έναντι χρηματικής αμοιβής, πλαστών δελτίων αιτούντος διεθνούς προστασίας, σε παράτυπα εισερχόμενους υπηκόους τρίτων χωρών στο νησί της Σάμου.

Ειδικότερα, τα μέλη του κυκλώματος, δρώντας υπό την καθοδήγηση του αρχηγού τους, προμηθεύονταν τα πλαστά έγγραφα από περιοχή της Αττικής και ακολούθως τα πωλούσαν σε παράτυπα εισερχόμενους αλλοδαπούς στη Σάμο, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη παραμονή και μετακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 11 πλαστά δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας, δυο πλαστές ταυτότητες αλλοδαπών Αρχών, τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και και δύο κάρτες επιβίβασης αεροπορικών εταιρειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ το προανακριτικό έργο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω, το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις της οργάνωσης, η τυχόν συμμετοχή περισσότερων ατόμων σε αυτήν, καθώς και η ενδεχόμενη εμπλοκή της σε συναφείς έκνομες ενέργειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ  /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά δελτία αιτούντων διεθνούς προστασίας"

Συνελήφθη στην Ορεστιάδα αλλοδαπή που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο με πλαστά και κλεμμένα έγγραφα

Τίποτα... νόμιμο δεν είχε μια μία αλλοδαπή, η οποία εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας να οδηγεί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Ορεστιάδα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, καθώς αρχικά διαπιστώθηκε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί υπεξαίρεση σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής στις 23 Αυγούστου.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν μία άδεια οδήγησης αρχών της Γερμανίας που αποδείχθηκε πλαστή, καθώς και άλλη μία άδεια οδήγησης και ένα διαβατήριο των αρχών της Δανίας για τα οποία προέκυψε πως είναι καταχωρημένα ως κατασχεθέντα και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πώς βρέθηκαν στην κατοχή της.

Τα πλαστά και κλεμμένα έγγραφα κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα το οποίο θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ η αλλοδαπή συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Προς το παρόν, κατηγορείται για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, όμως ερευνάται το ενδεχόμενο να είναι μέλος κυκλώματος με διεθνή δράση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη στην Ορεστιάδα αλλοδαπή που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο με πλαστά και κλεμμένα έγγραφα"

Πανικός σε λεωφορείο στην Αρτέμιδα: Άνδρας σε κατάσταση αμόκ έσπαγε τζάμια και φώναζε «θα σας σκοτώσω όλους»

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες αστικού λεωφορείου στην Αρτέμιδα, όταν άνδρας σε κατάσταση αμόκ άρχισε να σπάει τζάμια, φωνάζοντας: «Θα σας σκοτώσω όλους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο άνδρας ανέβηκε στο λεωφορείο στην 5η στάση Βραυρώνας και λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να βανδαλίζει το όχημα.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι σε προηγούμενο δρομολόγιο δεν τον είχαν αφήσει να επιβιβαστεί στο λεωφορείο.

Ο οδηγός προσπάθησε αρχικά να τον ηρεμήσει, αλλά όταν διαπίστωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, ζήτησε από όλους τους υπόλοιπους επιβάτες να κατέβουν από το όχημα και τερμάτισε το δρομολόγιο.

Δείτε φωτογραφίες

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανικός σε λεωφορείο στην Αρτέμιδα: Άνδρας σε κατάσταση αμόκ έσπαγε τζάμια και φώναζε «θα σας σκοτώσω όλους»"

Φλώρινα: Έδειξαν τα εισιτήρια έξω από λεωφορείο των ΚΤΕΛ και τους πέρασαν χειροπέδες

Συλλήψεις στη Φλώρινα με τους δράστες να χρησιμοποιούν πλαστά φοιτητικά εισιτήρια του ΚΤΕΛ. Είχαν πάνω τους 330…

Συνελήφθησαν χθες (27-10-2023) το πρωί στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, δύο 20χρονοι Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Φλώρινα από αστυνομικούς στους δύο 20χρονους, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά 330 πλαστά φοιτητικά εισιτήρια του ΚΤΕΛ Φλώρινας.

Η οικονομική ζημία που έχει προκληθεί στην εταιρεία του ΚΤΕΛ ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλώρινα: Έδειξαν τα εισιτήρια έξω από λεωφορείο των ΚΤΕΛ και τους πέρασαν χειροπέδες"

Λαμία: «Ξαναχτύπησαν» οι μικροί Ρομά – Τέσσερις συλλήψεις

Στο ίδιο έργο θεατές με πρωταγωνιστές συγκεκριμένους ανήλικους Ρομά, που σε κάθε ευκαιρία κλέβουν πράγματα από περαστικούς ή μαγαζιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport μια παρέα με ανήλικους, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (27/10/23) μπήκε σε κεντρικό κατάστημα από όπου τελικά πρόλαβαν να αφαιρέσουν ένα αξεσουάρ πριν σπεύσουν να εξαφανιστούν στα γύρω στενά.

Με το που ειδοποιήθηκε το κέντρο του «100», κινητοποίησε άμεσα τους κοντινούς διαθέσιμους σταθμούς και με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να μπλοκάρουν τους δύο από τους μικρούς δράστες, που είχαν και τα κλαπέντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ λίγο αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και δύο από τους γονείς με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του LamiaReport οι συλληφθέντες ανήλικοι Ρομά είχαν απασχολήσει πρόσφατα την επικαιρότητα με την κλοπή στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ από όπου έφυγαν με 1.000 ευρώ!

Όπως είχε επισημάνει τότε και ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Παπαναγιώτου, «η αστυνομία τους πιάνει και τους ξαναπιάνει, αλλά συνεχώς τους βλέπουμε μπροστά μας να κάνουν τα ίδια».

Θα προσθέσουμε, δυστυχώς ότι η ατιμωρησία έχει δημιουργήσει πολύ άσχημες καταστάσεις σε όλη την πόλη, ενώ συγχρόνως δοκιμάζεται και η αντοχή τόσο των πολιτών, όσο και των αστυνομικών υπηρεσιών που απλά σχηματίζουν δικογραφίες χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να αποτρέψουν την  παραβατικότητα.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: «Ξαναχτύπησαν» οι μικροί Ρομά – Τέσσερις συλλήψεις "

Διπλωματικές πηγές: Γιατί η Ελλάδα επέλεξε αποχή στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Γάζα

«Η Ελλάδα παραμένει συνεπής στην εξωτερική πολιτική αρχών και από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη Μέση Ανατολή τήρησε ισόρροπη στάση, σεβόμενη τις αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου, ως δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας την υποχρέωση προστασίας των αμάχων και της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρομών», σημειώνουν διπλωματικές πηγές με αφορμή την ελληνική στάση στο ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, «με το σκεπτικό αυτό απείχε από την ψηφοφορία για την έγκριση σχετικού σχεδίου ψηφίσματος αραβικών χωρών στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Σχετικά με την ψηφοφορία, διπλωματικές πηγές, επισημαίνουν τα ακόλουθα:

1. Η αποχή στο πλαίσιο του ΟΗΕ δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με καταψήφιση. Αντιθέτως, είναι δημιουργική, υπό την έννοια ότι η χώρα δεν προσμετράται στους παρόντες και άρα διευκολύνεται η επίτευξη ειδικής πλειοψηφίας των δύο τρίτων.

2. Η Ελλάδα συντάχθηκε με την πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 15 χώρες απείχαν έναντι 8 που υπερψήφισαν και 4 που καταψήφισαν.

3. Η Ελλάδα υπήρξε δημιουργική προτείνοντας στο στάδιο των εσωτερικών διαδικασιών ορισμένες σημειακές παρεμβάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν διευκολύνει την ευρύτερη πλειοψηφία.

4. Η Ελλάδα υπερψήφισε τροπολογία του Καναδά για τη ρητή καταδίκη της τρομοκρατικής δράσης εκ μέρους της της Χαμάς, με την υιοθέτηση της οποίας θα ήταν δυνατόν να περάσει το ψήφισμα από όλες τις χώρες. Τελικά αν και πλειοψήφισε δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (88 υπέρ 55 κατά).

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διπλωματικές πηγές: Γιατί η Ελλάδα επέλεξε αποχή στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Γάζα"

NYT: Η Χαμάς έχει αποθηκεύσει τρόφιμα και καύσιμα στη Γάζα- Αρκούν για 3-4 μήνες χωρίς ανεφοδιασμό

Άραβες και δυτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν στους New York Times ότι έχουν βάση οι ισραηλινοί ισχυρισμοί ότι η Χαμάς αποθηκεύει προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και καυσίμων, στερώντας τα από τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας που έχουν απελπιστική ανάγκη.

Η Χαμάς, υποστηρίζουν, για χρόνια άνοιγε δεκάδες χιλιόμετρα υπόγεια τούνελ κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχει δημιουργήσει αποθήκες με σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για την διεξαγωγή μιας σκληρής μάχης.

Η τρομοκρατική οργάνωση διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες γαλόνια καυσίμων για οχήματα και ρουκέτες, κρύπτες με πυρομαχικά, εκρηκτικά και υλικά για την παραγωγή και άλλων και αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Μάλιστα, ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος είπε ότι η Χαμάς, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί μεταξύ 35.000 και 40.000 μελών, διαθέτει αρκετά αποθέματα για να συνεχίσει να μάχεται για τρεις έως τέσσερις μήνες χωρίς ανεφοδιασμό.

Άλλωστε μία από τις τέσσερις ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς ανέφερε ότι η παλαιστινιακή ομάδα παρείχε στους αιχμαλώτους φάρμακα, σαμπουάν και προϊόντα γυναικείας υγιεινής. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσεύρετα αυτή τη στιγμή στη Γάζα καθώς πριν από δύο εβδομάδες αφότου το Ισραήλ, με τη βοήθεια της Αιγύπτου, επέβαλε αυτό που αποκαλεί «πλήρη» αποκλεισμό μετά την επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο έδαφός του, στις 7 Οκτωβρίου.

Οι πηγές των NYT, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφεραν ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από πηγές με γνώση της κατάστασης, υποκλοπές επικοινωνιών και άλλα μέσα πληροφοριών.

Τα αποθέματα συνήθως διατηρούνται υπόγεια, όπως είπαν, και προειδοποίησαν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς λεπτομέρειες για τις προμήθειες της Χαμάς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε φωτογραφίες που υποστήριξε ότι δείχνουν δεξαμενές καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας ότι διαθέτει πληροφορίες ότι η Χαμάς φυλάει στην περιοχή μισό εκατομμύριο λίτρα καυσίμων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "NYT: Η Χαμάς έχει αποθηκεύσει τρόφιμα και καύσιμα στη Γάζα- Αρκούν για 3-4 μήνες χωρίς ανεφοδιασμό"

ΔΥΠΑ: Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

Σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες νέες μητέρες επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ σύμφωνα με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με την προτεινόμενη διάταξη, επεκτείνεται η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας της ΔΥΠΑ στις μη μισθωτές, ασφαλιστικά ενήμερες μητέρες, που θα την λαμβάνουν για εννέα μήνες.

Το επίδομα μητρότητας, που καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ, ισούται μηνιαίως με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό. Άρα, με βάση τη διάταξη, που θα έρθει προς ψήφιση με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες μητέρες θα λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας της ΔΥΠΑ, που αντιστοιχεί στο ύψος του κατώτατου μισθού, ο οποίος ανέρχεται σε 780 ευρώ, επί εννέα μήνες.

Επίσης, το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ θα χορηγηθεί και στις μισθωτές ασφαλισμένες, οι οποίες, έως σήμερα, αποκλείονταν, λόγω διαφορετικών κανόνων των πρώην Ταμείων τους (π.χ. ασφαλισμένες του π. ΤΑΥΤΕΚΩ και έμμισθες ασφαλισμένες του π. ΕΤΑΑ).

Δικαιούχοι είναι και οι εργαζόμενες που υιοθετούν τέκνο από την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια έως και την ηλικία των οκτώ ετών.

Το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικά και για τον πατέρα, καθώς η μητέρα μπορεί να του μεταβιβάσει έως επτά μήνες το δικαίωμα της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, με στόχο τη συνολική προστασία της γονεϊκότητας.
Τα οφέλη

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, με τη διάταξη αυτή, ολοκληρώνεται η προσπάθεια προστασίας της μητρότητας για το σύνολο των ασφαλισμένων, καθώς οι μισθωτές του ιδιωτικού τομέα λαμβάνουν ήδη το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ – ίσο με τον κατώτατο μισθό – για εννέα μήνες, ενώ ανάλογη παροχή λαμβάνουν και οι μισθωτές του δημοσίου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον νόμο 4997/2022, θεσπίστηκε η χρονική επέκταση της προστασίας της μητρότητας και για τις μισθωτές του ιδιωτικού τομέα, σε αναλογία με την ειδική άδεια ανατροφής που δικαιούνται οι μητέρες εργαζόμενες στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε η χρονική διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας από έξι σε εννέα μήνες για τις μητέρες ασφαλισμένες στον e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ), οι οποίες εργάζονται ως μισθωτές με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η παρούσα ρύθμιση αποσκοπεί στη στήριξη της οικογένειας και στην εξίσωση των παροχών για όλες τις ασφαλισμένες. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό εντάσσεται σε ένα πλέγμα δράσεων που υλοποιεί συνολικά η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικογένειας, όπως είναι, για παράδειγμα, το επίδομα γέννησης, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» κλπ.. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στόχος είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη προστασία της μητρότητας και η συμφιλίωση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, σε ευθυγράμμιση με τις αντίστοιχες συνταγματικές διατάξεις.

Σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες νέες μητέρες επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ σύμφωνα με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με την προτεινόμενη διάταξη, επεκτείνεται η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας της ΔΥΠΑ στις μη μισθωτές, ασφαλιστικά ενήμερες μητέρες, που θα την λαμβάνουν για εννέα μήνες.

Το επίδομα μητρότητας, που καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ, ισούται μηνιαίως με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό. Άρα, με βάση τη διάταξη, που θα έρθει προς ψήφιση με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες μητέρες θα λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας της ΔΥΠΑ, που αντιστοιχεί στο ύψος του κατώτατου μισθού, ο οποίος ανέρχεται σε 780 ευρώ, επί εννέα μήνες.

Επίσης, το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ θα χορηγηθεί και στις μισθωτές ασφαλισμένες, οι οποίες, έως σήμερα, αποκλείονταν, λόγω διαφορετικών κανόνων των πρώην Ταμείων τους (π.χ. ασφαλισμένες του π. ΤΑΥΤΕΚΩ και έμμισθες ασφαλισμένες του π. ΕΤΑΑ).

Δικαιούχοι είναι και οι εργαζόμενες που υιοθετούν τέκνο από την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια έως και την ηλικία των οκτώ ετών.

Το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικά και για τον πατέρα, καθώς η μητέρα μπορεί να του μεταβιβάσει έως επτά μήνες το δικαίωμα της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, με στόχο τη συνολική προστασία της γονεϊκότητας.

Τα οφέλη

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, με τη διάταξη αυτή, ολοκληρώνεται η προσπάθεια προστασίας της μητρότητας για το σύνολο των ασφαλισμένων, καθώς οι μισθωτές του ιδιωτικού τομέα λαμβάνουν ήδη το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ – ίσο με τον κατώτατο μισθό – για εννέα μήνες, ενώ ανάλογη παροχή λαμβάνουν και οι μισθωτές του δημοσίου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον νόμο 4997/2022, θεσπίστηκε η χρονική επέκταση της προστασίας της μητρότητας και για τις μισθωτές του ιδιωτικού τομέα, σε αναλογία με την ειδική άδεια ανατροφής που δικαιούνται οι μητέρες εργαζόμενες στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε η χρονική διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας από έξι σε εννέα μήνες για τις μητέρες ασφαλισμένες στον e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ), οι οποίες εργάζονται ως μισθωτές με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η παρούσα ρύθμιση αποσκοπεί στη στήριξη της οικογένειας και στην εξίσωση των παροχών για όλες τις ασφαλισμένες. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό εντάσσεται σε ένα πλέγμα δράσεων που υλοποιεί συνολικά η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικογένειας, όπως είναι, για παράδειγμα, το επίδομα γέννησης, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» κλπ.. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στόχος είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη προστασία της μητρότητας και η συμφιλίωση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, σε ευθυγράμμιση με τις αντίστοιχες συνταγματικές διατάξεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΥΠΑ: Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες"

Ερντογάν προς Ισραήλ: «Σταματήστε αμέσως αυτήν την τρέλα στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μέσω X (του πρώην Twitter) το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα», να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έθεσαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του», τόνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καλώντας τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συγκέντρωση αυτή «θα βροντοφωνάξουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού (και) εναντίον του διωγμού από το Ισραήλ».

Ο τούρκος πρόεδρος είχε ήδη προαναγγείλει τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση αυτή, που βαφτίστηκε «μεγάλη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη» και θα γίνει στον χώρο του παλιού διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες σκλήρυνε και ανέβασε θεαματικά τους τόνους όσον αφορά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, με πάνω από 1.400 νεκρούς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Την Τετάρτη, ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια στελεχών της κυβέρνησής του στο Ισραήλ και στηλίτευσε την ανικανότητα της Δύσης να σταματήσει τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς.

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση», πρόκειται για «απελευθερωτική οργάνωση που προστατεύει τη γη της», είπε, πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ενώ καλούσε σε αυτοσυγκράτηση τις πρώτες ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς –την πιο πολύνεκρη από καταβολής εβραϊκού κράτους–, ο τούρκος πρόεδρος σταδιακά άλλαξε τόνο, καταγγέλλοντας «γενοκτονία» των Παλαιστινίων, ειδικά μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας, την ευθύνη για το οποίο επέρριψε αμέσως στον στρατό του Ισραήλ, χωρίς να εκφράσει την παραμικρή αμφιβολία παρά τις διαψεύσεις αυτού του τελευταίου, που κατηγόρησε παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση, κάτι που ενστερνίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν προς Ισραήλ: «Σταματήστε αμέσως αυτήν την τρέλα στη Λωρίδα της Γάζας»"

Φωτιά σε υπόγειο πολυκατοικίας στο Ηράκλειο Κρήτης αποκάλυψε εργαστήριο επισκευής όπλων - Μια σύλληψη

Αυτοσχέδιο εργαστήριο επισκευής πυροβόλων όπλων και γομωτηρίου φυσιγγίων εντόπισαν οι αρχές, μετά από μικρής έκτασης έκρηξη, σε υπόγειο, αποθηκευτικό χώρο πολυκατοικίας στο Ηράκλειο, που ενοικίαζε άνδρας ο οποίος συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το εργαστήριο εντοπίστηκε αμέσως μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όταν πραγματοποιήθηκε αυτοψία του χώρου και έρευνα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τυφέκια, οπλοπολυβόλο, πιστόλι, 27 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μηχανική πρέσα αναγόμωσης φυσιγγίων μετά πλήρη εξαρτημάτων αυτής, 43 μεταλλικές γεμιστήρες πυροβόλων όπλων διαφόρων τύπων, πληθώρα μεταλλικών και ξύλινων, μερών και ανταλλακτικών πυροβόλων όπλων και πληθώρα άμορφης μάζας μεταλλικών (υπολειμμάτων φυσιγγίων-βολίδες-κάλυκες) πλαστικών και ξύλινων μερών πυροβόλων όπλων.

Πυρκαγιά σε πολυκατοικία: Απεγκλωβισμός πολιτών από την Πυροσβεστική

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και στη συνέχεια αφαιρέθηκαν οι σχετικές άδειες που κατείχε για το άθλημα της σκοποβολής, τρία πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, επαναληπτικό πολεμικό τυφέκιο, δύο καραμπίνες και 1.818 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Ο ημεδαπός άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, έκρηξη και διακεκριμένες φθορές, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά σε υπόγειο πολυκατοικίας στο Ηράκλειο Κρήτης αποκάλυψε εργαστήριο επισκευής όπλων - Μια σύλληψη"

28 Οκτωβρίου 2023: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης σήμερα στην Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 13:00.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου παρελαύνουν ενώσεις αναπήρων πολέμου, Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκεται και ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο υποστράτηγος Ηλιόπουλος μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακοίνωσε το τέλος της παρέλασης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, F-16 της ομάδας επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της πολεμικής μας αεροπορίας έκανε πέρασμά πάνω από την.

Ο Σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος έστειλε το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου, περνώντας πάνω από την Θεσσαλονίκη.

Δείτε τα όσα έγιναν στην παρέλαση

Από την παρέλαση δε θα μπορούσαν να λείπουν τα Marder, τα οποία πέρυσι παρέλαβε η χώρα μας από την Γερμανία. Είναι η 2η φορά που τα Marder παρελαύνουν στην Θεσσαλονίκη. Μαζί τους πέρασαν και τα Leopard και τα Hammer.

Τα Rafale τράβηξαν και φέτος τα βλέμματα με το εντυπωσιακό πέρασμά τους από τον Ουρανό.

Από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης πέρασε και το θρυλικό «Spitfire», αεροπλάνο – σύμβολο των Άγγλων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απ’ την παρέλαση δε θα μπορούσε να λείπουν τα F-4 Phantom, τα οποία και φέτος έκαναν το πέρασμά τους.

Ελικόπτερα Απάτσι και Χιούι έκαναν επίσης την εμφάνισή τους στον ουρανό μαζί με άλλα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Επίσης πέρασαν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα αλλά και τα ελικόπτερα της αστυνομία.

Δείτε εικόνες από την υπόλοιπη παρέλαση:

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "28 Οκτωβρίου 2023: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news