facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Βουλή: Κατατέθηκε το διυπουργικό νομοσχέδιο – Τι προβλέπει για άσυλο, συντάξεις και καρκινοπαθείς

Κατατέθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής (2.8.2019) το διυπουργικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με το νομοσχέδιο αυτό υλοποιούνται οι βασικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, για την ταχύτατη έκδοση συντάξεων, καθώς και για τη διανομή φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες.
Μεταξύ άλλων, με το διυπουργικό νομοσχέδιο:

-Ανοίγει ο δρόμος για την ψηφιακή έκδοση συντάξεων ώστε να επισπευσθεί ο χρόνος απονομής τους.
-Δημιουργείται το πλαίσιο ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για διανομή φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες στα σπίτια, στο χώρο νοσηλείας ή τα φαρμακεία της γειτονιάς τους.
-Μέσω των διατάξεων για το πανεπιστημιακό άσυλο κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στην έρευνα και τη διδασκαλία και δίνεται τέλος στο υπάρχον καθεστώς ανομίας στα πανεπιστήμια.
-Μειώνεται το επιτόκιο για οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία από το 5% στο 3% όπως ήδη έχει γίνει για τις οφειλές προς την εφορία.
-Μπαίνει τέλος στην αδυναμία λήψης αποφάσεων στις Περιφέρειες και τουςΔήμους, που προκλήθηκε από τη θέσπιση της απλής αναλογικής στην ανάδειξη των μελών των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων.
-Τοποθετούνται τα θεμέλια του νέου, ψηφιακού κράτους.
Εξαιρετικής σημασίας για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη είναι οι διατάξεις που στηρίζουν τη δημιουργία πραγματικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας της χώρας. Ειδικότερα, πρόκειται για μια σειρά διατάξεις που απλοποιούν διαδικασίες και εισάγουν πρακτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Διανομή φαρμάκων
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, το διυπουργικό νομοσχέδιο προδιαγράφει και τα πρώτα δείγματα γραφής του Υπουργείου Υγείας που στόχο έχουν να βάλουν τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Τα σκευάσματα για τις χημειοθεραπείες των ασφαλισμένων που γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές, θα παραλαμβάνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με ευθύνη των κλινικών.
Αυτό προβλέπει το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών, που θα υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών.
Μέχρι σήμερα, οι ογκολογικοί ασθενείς που προγραμμάτιζαν τη χημειοθεραπεία τους σε μια ιδιωτική κλινική, έπρεπε οι ίδιοι να παραλάβουν το φάρμακό τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Η αρχή θα γίνει με τα φάρμακα των καρκινοπαθών και των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και θα επεκταθεί σε δεύτερη φάση σε περισσότερες ομάδες βαριά ασθενών.
Σε τελικό στάδιο υλοποίησης είναι και η κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων που διακινεί ο ΕΟΠΥΥ, καθώς είναι έτοιμη η προκήρυξη για την εταιρεία μεταφοράς που θα διανέμει κατ’ οίκον τα φάρμακα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς.
Το άσυλο
Με το νομοσχέδιο υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για την αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.
Οι νέες διατάξεις για το άσυλο υπογραμμίζουν ότι «κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας».
Τονίζεται, επίσης ότι «η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των ΑΕΙ, έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει».
Δήμοι – Περιφέρειες
Το νομοσχέδιο αίρει τα εμπόδια κυβερνησιμότητας στους Δήμους, καθώς από τη μια αντιμετωπίζονται οι αδυναμίες που επέφερε η εφαρμογή της απλής αναλογικής ενώ, από την άλλη, διατηρείται ισχυρός ο ρόλος των Δημοτικών και των Περιφερειακών Συμβουλίων.
Στην πράξη τα Συμβούλια αναβαθμίζονται, καθώς απαλλάσσονται από καταχρηστικές αντιπαραθέσεις και δημιουργούνται προϋποθέσεις για εποικοδομητικό διάλογο, αφού η αντιπολίτευση για να απορρίψει πράξεις της αρμοδιότητας του Συμβουλίου, όπως ο προϋπολογισμός, πρέπει να καταθέσει αιτιολογημένη άποψη με στοιχεία από τις ίδιες της υπηρεσίες του Δήμου ή της Περιφέρειας.
Μεταξύ άλλων διατάξεων θεσπίζεται η δυνατότητα σύμπραξης δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων στις οποίες περιλαμβάνεται υποχρεωτικά η παράταξη του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη.
Εξασφαλίζεται πλειοψηφία του δημάρχου και του περιφερειάρχη στην επιτροπή οικονομικών και σε όλα τα νομικά πρόσωπα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Αναπροσαρμόζεται ο τρόπος ψήφισης του προϋπολογισμού των Δήμων και των Περιφερειών, έτσι ώστε να καταλήγει – σε περίπτωση αδιεξόδου – στην επιλογή της εισήγησης που έχει κάνει η οικονομική επιτροπή.
Το διυπουργικό νομοσχέδιο εισάγεται με τη διαδικασία του επείγοντος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα (5.8.2019) με στόχο να έχει συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το αργότερο την ερχόμενη Πέμπτη (8.8.2019).
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Κατατέθηκε το διυπουργικό νομοσχέδιο – Τι προβλέπει για άσυλο, συντάξεις και καρκινοπαθείς"

Δ. Λέσβου: Έλλειμμα στο ταμείο -Τι διαπίστωσαν οι ορκωτοί λογιστές

Έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Λέσβου διαπίστωσαν οι ορκωτοί λογιστές που έκαναν τους ελέγχους το τελευταίο διάστημα, αφού σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η θητεία των νέων Δημάρχων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και πρέπει μεταξύ άλλων να γίνει και ο καταμερισμός των αποθεματικών κεφαλαίων που θα πάρει ο κάθε Δήμος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Lesvosnews.gr το έλλειμμα που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής είναι γύρω στις 20.000 ευρώ, αλλά οι έλεγχοι συνεχίζονται ώστε να βρεθεί το ακριβές ποσό που λείπει από τα ταμεία του Δήμου Λέσβου, αλλά παράλληλα να βρεθούν και που διοχετεύθηκαν αυτά τα χρήματα ή αν κάποιος υπάλληλος του Δήμου τα υπεξαίρεσε.

Και το λέμε αυτό γιατί σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες που έχουμε, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν προχώρησε σε άμεσες αλλαγές κάποιων υπαλλήλων του Δήμου από τις θέσεις που μέχρι τώρα είχαν.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αναμένουμε μία επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο Λέσβου για το θέμα αυτό.

lesvosnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Λέσβου: Έλλειμμα στο ταμείο -Τι διαπίστωσαν οι ορκωτοί λογιστές"

Οι αλλαγές του υπ. Παιδείας στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση

Μείωση της ύλης σε Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία και Αρχαία, κατάργηση των τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης και μείωση του συντελεστή της λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Έκθεση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

«Πολιτική μας απόφαση είναι να μην αλλάξουμε τους βασικούς άξονες στο πρόσφατα ψηφισθέν σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση για τους μαθητές που εισέρχονται φέτος στην Γ' Λυκείου, αλλά να προχωρήσουμε σε επιμέρους βελτιωτικές κινήσεις με στόχο να διορθώσουμε δυσλειτουργίες του εν λόγω συστήματος». Αυτό τόνισαν σχετικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Αναλυτικότερα, όπως ενημέρωσαν, οι παρεμβάσεις γίνονται σε τρεις άξονες:

1. Εξεταστέα ύλη

Λαμβάνοντας υπ' όψιν την εισήγηση του ΙΕΠ και μετά από διαβούλευση με επιστημονικές ενώσεις, το υπουργείο θα προχωρήσει σε «λελογισμένη μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα για τα οποία η κάλυψή της δεν ήταν εφικτή». Συγκεκριμένα, θα μειωθεί η ύλη στη Βιολογία, τη Χημεία, την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Ιστορία, τα Αρχαία Ελληνικά.

2. Ενιαίος τρόπος εξέτασης Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Οι κ.κ. Κεραμέως και Ζαχαράκη χαρακτήρισαν «θετική την ενιαία εξέταση των δύο αυτών μαθημάτων, καθώς με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η φιλαναγνωσία και ενισχύεται η κριτική σκέψη». Ωστόσο, τόνισαν ότι «ο τρόπος με τον οποίο εισήχθη, δεν είχε προετοιμαστεί επαρκώς αιφνιδιάζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς». Έτσι, θα μειωθεί ο συντελεστής βαρύτητας της Λογοτεχνίας στο 15% του συνολικού βαθμού του εν λόγω μαθήματος.

3. Κατηγοριοποίηση τμημάτων

Το υπουργείο θα προτείνει στη Βουλή ενιαία αντιμετώπιση των τμημάτων, αίροντας την κατηγοριοποίησή τους σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων», καθώς, σύμφωνα με τις κ.κ. Κεραμέως και Ζαχαράκη, η κατηγοριοποίηση αυτή ενέχει «δύο βασικές στρεβλώσεις»: «Αφενός οι μαθητές καλούνται να μαντέψουν, κατά την πρώτη επιλογή, ποια τμήματα θα είναι ελεύθερης πρόσβασης και ποια όχι, αφετέρου οδηγεί στον διαχωρισμό των τμημάτων μεταξύ εκείνων που διατηρούν αυξημένο κύρος και εκείνων που απαξιώνονται».

Όπως ανέφεραν, εκτενέστερες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση θα υλοποιηθούν τα προσεχή διδακτικά έτη, «χωρίς αιφνιδιασμό και προχειρότητα, μετά από ενδελεχή μελέτη και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Τέλος, ανακοίνωσαν ότι οι φετινοί απόφοιτοι, εφόσον επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν φέτος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αλλαγές του υπ. Παιδείας στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση"

Πυρκαγιές στη Σιβηρία: Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται σε έκταση 28 εκατ. στρεμμάτων

Σημαντική αποδείχθηκε η συνδρομή του ρωσικού στρατού στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη Σιβηρία, αφού το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα στρατιωτικά πυροσβεστικά αεροσκάφη εξάλειψαν τις εστίες στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ και και του Ιρκούτσκ σε μια έκταση 900.000 στρεμμάτων, που θεωρείται ακόμη εξαιρετικά μικρή αν ληφθεί υπ όψιν ότι οι δασικές πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε μια έκταση 28.000.000 στρεμμάτων.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η επέκταση των δασικών πυρκαγιών στην Σιβηρία και την ρωσική Άπω Ανατολή, περιορίστηκε κατά πέντε φορές.

Τα στρατιωτικά πυροσβεστικά αεροσκάφη που διαθέτει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας άρχισαν να συμμετέχουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Κρασνογιάρσκ από χθες 1η Αυγούστου. Τα αεροσκάφη πραγματοποιούν καθημερινά τουλάχιστον 20 πτήσεις σε δυάδες, ενώ την εντολή για να συμμετάσχουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην Σιβηρία είχε δώσει στις 31 Ιουλίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.



Το ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι ποιες θα είναι οι οικολογικές συνέπειες από τις δασικές αυτές πυρκαγιές.

Ο κύριος επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου πυρόσβεσης του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών Ιρέκ Χασάνοφ εκτιμά ότι οι δασικές πυρκαγιές μπορεί να έχουν σημαντικές οικολογικές και κλιματολογικές συνέπειες.

Οι πυρκαγιές δεν απειλούν τα 11 σπάνια είδη ζωών, τα οποία προστατεύονται από το ειδικό κρατικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Οικολογία» (σε αυτά περιλαμβάνονται οι τίγρεις του Αμούρ, οι λεοπαρδάλεις της ρωσικής άπω Ανατολής και άλλα). «Δεν θα έδινα ιδιαίτερη έμφαση στο ερώτημα αν κάποια είδος εξαφανίστηκε εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών στην Σιβηρία είτε μειώθηκε αισθητά» δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος διατήρησης της βιοποικιλότητας του Παγκόσμιου Ιδρύματος άγριας φύσης (WWF) Ρωσίας, Βλαντίμιρ Κρέβερ. Παρόλα αυτά οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν ένα θανάσιμο κίνδυνο για πολλά είδη, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να διαφύγουν, όπως είναι τα φίδια, οι σκαντζόχοιροι, τα έντομα, όμως τα περισσότερα ζώα μπορούν να σωθούν τρέχοντας μακριά από τις εστίες.



Ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου δασών της Ακαδημίας Επιστημών της Σιβηρίας Αλέξάντρ Μπριουχάνοφ επισημαίνει ότι για την πλήρη αποκατάσταση των δασών στο βόρειο τμήμα της Ανατολικής Σιβηρίας θα χρειασθούν τουλάχιστον 100 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιές στη Σιβηρία: Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται σε έκταση 28 εκατ. στρεμμάτων"

DW- Μύκονος: Τιμές που «γδέρνουν»

Για την Μύκονο υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας για τους τουρίστες: Δεν θα πρέπει να παραγγέλνουν στο εστιατόριο, εάν δεν δουν τις τιμές στον κατάλογο. Τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις για... αξέχαστες εμπειρίες.

Είναι στα χείλη της διεθνούς τζετ σετ. Για τις ομορφιές της. Για τις αμμώδεις παραλίες της με ονόματα που στέλνουν τους τουρίστες κατ' ευθείαν… στον Παράδεισο, ή στον σούπερ Παράδεισο. Τελευταία, η Μύκονος ξανάρθε στη δημοσιότητα για τις τσουχτερές τιμές της. 98,5 ευρώ τη μερίδα καλαμαράκια; Μα τι καλαμαράκια είναι τέλος πάντως αυτά;  Η επικαιρότητα βρίθει τελευταία από τέτοιες ειδήσεις, καθόλου παραδεισένιες.
Μια… αξέχαστη βραδιά
Ο Πέτερ Γκίζελ είχε κι αυτός μια ... αξέχαστη εμπειρία στη Μύκονο
Ο Πέτερ Γκίζελ είχε κι αυτός μια ... αξέχαστη εμπειρία στη Μύκονο
Αυτό οφείλεται στην υψηλή πελατεία που κατακλύζει κατακαλόκαιρο το νησί. Αστέρες και αστεράκια του κινηματογράφου, είδωλα του αθλητισμού και όποιος τέλος πάντως θέλει να αισθάνεται σε αυτήν την κατηγορία τουριστών και να δείχνει γκλαμουράτος, δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα στο να πληρώνουν τέτοια ποσά, αδιανόητα για κοινούς θνητούς. Αυτοί βιώνουν δυσάρεστες εκπλήξεις.  Ένα ποτήρι Prosecco 68 ευρώ; Πως είναι δυνατόν μετά να μην βγάζουν τον καημό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Έτσι ένας Αμερικανός χρήστης, ονόματι Ciscorok, έβγαλε το πάθημά του στο διαδικτυακό τόπο Trip Αdvisor και στο Instagram. Κατά τα γραφόμενά του πήγε σε μπαρ νοτιοδυτικά του νησιού όπου σέρβιραν στρείδια. Μαζί με φίλους του πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά. Εκτός από στρείδια, ήπιαν μπίρες, έφαγαν τρεις σαλάτες, 6 μερίδες καλαμάρια και παρήγγειλαν 3 μπουκάλια νερό και ένα χυμό ντομάτας.
Το ίδιο αξέχαστος θα τους μείνει και ο λογαριασμός των 866,20 ευρώ! «Να αποφεύγετε αυτήν τη χώρα με κάθε τρόπο και δεν είναι αστείο» ήταν η συμβουλή του κάτω από τη διεύθυνση του εστιατορίου. Πάνω από 1000 χρήστες τον ευχαρίστησαν για την πληροφορία, άλλοι 290 αξιολόγησαν το εστιατόριο ως το χειρότερο. Υπήρχαν όμως και 552 χρήστες που του έδωσαν την καλύτερη βαθμολογία ως «εξαιρετικό». Αυτό παρακίνησε τον ρεπόρτερ Πέτερ Γκίζελ του γερμανικού καναλιού Kabel Eins να κάνει κατόπτευση επί τόπου. Πήρε το συνεργείο του και κατέφθασε στο νησί.
Μέχρι και 1500 για τον Ρέμο
Μέχρι και 1500 ευρώ το εισιτήριο για συναυλία του Αντώνη Ρέμου σε παραλία της Μυκόνου
Μέχρι και 1500 ευρώ το εισιτήριο για συναυλία του Αντώνη Ρέμου σε παραλία της Μυκόνου
Το πρώτο που έκανε ήταν να πάει στο εστιατόριο και να απευθύνει τον λόγο στον ιδιοκτήτη. Εκείνος δεν θέλησε να μιλήσει και έσπρωξε τον κάμεραμαν να βγει από το μαγαζί του. Τελικά ήρθε η αστυνομία, όπως φαίνεται από ένα βίντεο κλιπ του Γκίζελ, και οδήγησε το ρεπόρτερ και το συνεργείο του στο τμήμα. «΄Ηταν μια δυσάρεστη εμπειρία» είπε. «Μου κατασχέθηκαν η κάμερα και το οπτικό υλικό». Πάντως στα ελληνικά ΜΜΕ ο εστιάτορας μίλησε για την περίπτωση του Αμερικανού. «Παρήγγειλαν 9 κιλά καλαμάρια. Ήταν φρέσκα και κοστίζουν 100 ευρώ το κιλό. Είμαστε το καλύτερο μαγαζί της περιοχής και προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες». Τα μαντάτα έφτασαν μέχρι την Αθήνα και με το επόμενο πλοίο ήρθε ομάδα εφοριακών να ελέγξει τον μαγαζάτορα που τον… αθώωσαν μη βρίσκοντας κάτι το εφοριακά μεμπτό. Γιατί όλες οι τιμές αναγράφονταν κανονικά στον κατάλογο. 
Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Κάθε τόσο διηγούνται τουρίστες για λογαριασμούς με αστρονομικές τιμές. Όπως 250 ευρώ για ένα απλό μπλουζάκι. Στην Μύκονο, σε συναυλία του Αντώνη Ρέμου σε παραλία, οι επισκέπτες πλήρωσαν μέχρι και 1500 ευρώ για ένα εισιτήριο, χωρίς φαγητό και ποτό. Τέτοιες τιμές δεν είναι παράνομες εφόσον αναφέρονται στους καταλόγους. Το ηθικό επιμύθιο είναι ότι πριν καθίσει κανείς σε εστιατόριο θα πρέπει να συμβουλεύεται τον κατάλογο φαγητών και ποτών και μετά να παραγγέλνει. Αυτό είναι κανόνας στην Μύκονο για να αποφύγει κανείς το εγκεφαλικό.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW- Μύκονος: Τιμές που «γδέρνουν»"

Κάπνισμα στη Βουλή: Ο Tασούλας σκέφτηκε μέχρι και να ανακαλέσει την άδεια του καφενείου

Συστάσεις και πρόστιμα για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου και ανάκληση της άδειας του καφενείου της Βουλής προβλέπει το σχέδιο του κοινοβουλίου για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας που δείχνει τον Παύλο Πολάκη με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καπνίζουν στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Κώστας Τασούλας ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη πως είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με δύο παλαιότερες εγκυκλίους. Του επισήμανε δε ότι το πρόστιμο που προβλέπεται ανέρχεται σε 500 ευρώ ενώ η μη συμμόρφωση οδηγεί σε ανάκληση της άδειας.

Ως μέτρο αποτροπής, και προκειμένου ο ίδιος να μην πληρώσει τα «σπασμένα» των αμετανόητων αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την προσεχή Δευτέρα τα τασάκια που βρίσκονται στον μοναδικό μικρό χώρο καπνιζόντων έξω από το καφενείο της Βουλής, να βιδωθούν, ώστε να είναι σταθερά και να μην είναι δυνατή η μετακίνησή τους στο εσωτερικό, που μπορεί να οδηγήσει σε ευτράπελα «κυνηγιού» όσων δεν συμμορφώνονται.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής, διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό ως προς την τιμωρία παραβατών βουλευτών, την οποία εξετάζει εάν θα αντιμετωπίσει με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ή του Κανονισμού Δεοντολογίας των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας.
Εκτός από τον επικεφαλής του καφενείου πάντως προειδοποιητικά πυρά δέχτηκαν από τον κ. Τασούλα και υπηρεσιακούς παράγοντες και οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι επίσης οφείλουν να συμμορφωθούν με την απαγόρευση καπνίσματος στα γραφεία και όλους τους κλειστούς χώρους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή χρηματικού προστίμου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάπνισμα στη Βουλή: Ο Tασούλας σκέφτηκε μέχρι και να ανακαλέσει την άδεια του καφενείου"

Τις 12 έφτασαν οι δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Από τις 6:00 σήμερα το πρωί έως απόψε, στις 19:00, εκδηλώθηκαν 12 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν 133 πυροσβέστες, 54 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 αεροσκάφη. Οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ όσες από αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη είναι σε ύφεση και οριοθετημένες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή του Κουτσοποδίου Αργολίδας.

Σημειώνεται, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική, για ακόμη μια φορά, απευθύνει έκκληση στους πολίτες:


  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Τις 12 έφτασαν οι δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα"

Επίθεση σε εφοριακούς στο Ρέθυμνο: «Με προκάλεσαν και έριξα καμιά δυο» λέει ο οδηγός

Λίγες ώρες μετά το πέρας του αυτοφώρου, ο οδηγός που κατηγορείται ότι επιτέθηκε και χτύπησε άγρια τους εφοριακούς στο Ρέθυμνο της Κρήτης, δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο 40χρονος οδηγός του φορτηγού παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στους ελεγκτές αφού όπως ισχυρίστηκε αρνήθηκαν να ελέγξουν τα βιβλία του και επέμεναν να του κόψουν πρόστιμο.

«Με προκάλεσαν....Περνάω κάτι καταστάσεις... Δεν είμαι καλά τον τελευταίο καιρό. Του έριξα καμιά δυο, έφαγε και αυτή μία, δεν κατάλαβα πως χτύπησε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο οδηγός.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση σε εφοριακούς στο Ρέθυμνο: «Με προκάλεσαν και έριξα καμιά δυο» λέει ο οδηγός"

Έρευνα: Θύμα ιατρικού λάθους ένας στους 12 ασθενείς παγκοσμίως

Όλοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς για ασθενείς που υπέστησαν τις συνέπειες ενός ιατρικού λάθους.

Περιπτώσεις στις οποίες ένας γιατρός μπορεί να κάνει λάθος διάγνωση, να μη δει σωστά μια εξέταση, να συνταγογραφήσει το λάθος φάρμακο κτλ.

Τώρα, νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως ένας στους δώδεκα ασθενείς παγκοσμίως έχει πληγεί από ιατρικά λάθη, ενώ σχεδόν τα μισά από αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.

Ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία ανέλυσαν στοιχεία από 337.025 ασθενείς που εξετάστηκαν από το 2000 έως το 2009. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκε στο ιατρικό έντυπο «British Medical Journal» (BMJ) κι έδειξαν πως το ιατρικό προσωπικό έκανε κάποιο λάθος σε περίπου 20.221 ανθρώπους. Τα περισσότερα λάθη έγιναν σε νοσοκομειακά περιβάλλοντα και αφορούσαν είτε τη χορήγηση λάθους φαρμάκου, είτε λάθους δόσης ή επρόκειτο για χειρουργικό λάθος.

Τα νοσοκομεία υποχρεούνται νομικά να αναφέρουν τα ιατρικά λάθη που συμβαίνουν, ενώ ο ασθενής περιθάλπεται, κάτι το οποίο όμως δεν συμβαίνει πάντα, καθώς απαιτείται από τους γιατρούς να παραδεχτούν τα λάθη τους που, μερικές φορές, είναι θανατηφόρα.

Προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι στις ΗΠΑ μέχρι και έξι στα επτά τέτοια λάθη δεν αναφέρονται κάτι που συνεπώς καθιστά εύλογη την υποψία ότι οι ασθενείς που υπέστησαν ιατρικά λάθη κατά τη δεκαετία που ανέλυσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, πρέπει να ήταν περισσότεροι.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί ότι οι ψυχολογικές, φυσιολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις των ιατρικών σφαλμάτων βαρύνουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μαζί με τις μόνιμες αναπηρίες και τους θανάτους.

Στην έρευνά τους, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ επισημαίνουν ότι οι αριθμοί όσων υποστηρίζουν ότι υπέστησαν ζημιά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, είναι σχεδόν εφάμιλλοι όσων υποφέρουν από χρόνιες νόσους, όπως η πολλαπλή σκλήρυνση στις ανεπτυγμένες χώρες.

Με βάση την ανάλυσή τους, οι συντάκτες της μελέτης εκτιμούν ότι περίπου τα μισά περιστατικά τραυματισμών, ψυχολογικών τραυμάτων, λοιμώξεων και άλλων λαθών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Με το 12% των ασθενών να πεθαίνουν εξαιτίας αυτών των λαθών, οι ερευνητές απευθύνουν έκκληση για καλύτερη πρακτική ασφάλειας των ασθενών και τήρηση του πρωτοκόλλου ενημέρωσης για τα ιατρικά λάθη.

«Τα ευρήματα μάς επιβεβαιώνουν ότι η πρόληψη της βλάβης στους ασθενείς αποτελεί σοβαρό πρόβλημα σε όλα τα ιατρικά ιδρύματα», έγραψαν.

Απαιτούνται καλύτερες διαδικασίες για την πρόληψη τέτοιων προφανών -αλλά και απειλητικών για τη ζωή- λαθών, καθώς και να διασφαλιστεί ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν καλύπτουν τα λάθη τους όταν αυτά βλάπτουν τους ασθενείς.

healthview
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Θύμα ιατρικού λάθους ένας στους 12 ασθενείς παγκοσμίως"

ΑΑΔΕ: Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι σε μικρομεσαίες, επαγγελματίες

Από κόσκινο θα περνούν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κάθε μικρομεσαία επιχείρηση και ελεύθερο επαγγελματία που θα επιλέγουν για φορολογικό έλεγχο, όπως προκύπτει από το νέο πρόγραμμα ελέγχου φυσικών και νομικών προσώπων που τηρούν απλογραφικά βιβλία, το οποίο καθορίστηκε με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και τίθεται σε ισχύ για τις χρήσεις από το 2014 και μετά.

Τα βήματα του φορολογικού ελέγχου, όπως καθορίζονται με την υπ’ αριθμόν Α1293/23-7-2019 απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, θα είναι, συγκεκριμένα, τα εξής:

Προετοιμασία ελέγχου
Κατά την προετοιμασία του ελέγχου, μετά την έκδοση της σχετικής εντολής, θα εξετάζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1. Η υποβολή όλων των σχετικών δηλώσεων για κάθε είδους φορολογία και τα δεδομένα αυτών.
2. Εάν είχαν διαπραχθεί φορολογικές παραβάσεις, εάν υπάρχουν κατασχεθέντα βιβλία ή άλλα έγγραφα ή στοιχεία από τα οποία πιθανολογείται ότι προκύπτει φοροδιαφυγή.
3. Στοιχεία διασταυρώσεων, δελτία πληροφοριών και λοιπά στοιχεία από Οργανισμούς, τράπεζες και λοιπές υπηρεσίες ή Αρχές.
4. Στοιχεία που αφορούν εκδότες πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων καθώς και λήπτες εικονικών φορολογικών στοιχείων ή εξαφανισμένους εμπόρους.
5. Ενδείξεις για άρση τραπεζικού απορρήτου.
6. Στοιχεία για τη σύνθεση της συνολικής εικόνας του ελεγχόμενου από τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα.
7. Η υποβολή των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, προμηθευτών και πελατών,
8. Τα υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία του ελεγχόμενου, με σκοπό τη συνδρομή του τομέα του φορολογικού ελέγχου προς τον τομέα της είσπραξης των εσόδων.
9. Στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο για τη λήψη περαιτέρω πληροφοριών αναφορικά με την ηλεκτρονική δραστηριοποίηση του ελεγχόμενου προσώπου.

Γενικές επαληθεύσεις σε νομιμοποιητικά έγγραφα, βιβλία και στοιχεία
Κατά τον έλεγχο των ελεγχόμενων φορολογικών ετών θα εξετάζονται:
1. Τα έγγραφα σύστασης ή νομιμοποίησης της επιχείρησης.
2. Η ορθή τήρηση των βιβλίων και έκδοση των φορολογικών στοιχείων.
3. Η ορθή μεταφορά των δεδομένων των βιβλίων και στοιχείων στις οικείες δηλώσεις και ο ορθός υπολογισμός των φόρων και των λοιπών επιβαρύνσεων.
4. Η διακίνηση τουλάχιστον δύο ειδών ανά ελεγχόμενη χρήση, επιλεκτικά με βάση την τιμή μονάδας ή την ποσότητα ή τη συνολική αξία, με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης.
5. Η ορθή αποτίμηση για 2 τουλάχιστον είδη επιλεκτικά με βάση την τιμή μονάδας ή την ποσότητα ή τη συνολική αξία.
6. Ενδείξεις ή διαφορές που προκύπτουν από διασταυρώσεις καταστάσεων φορολογικών στοιχείων προμηθευτών και πελατών.
7. Πληροφορίες και στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών της ελεγχόμενης επιχείρησης, για τις εισπράξεις, τα εισοδήματά της, τις πληρωμές υποχρεώσεων κ.λπ., προκειμένου να γίνει επαλήθευση συναλλαγών, καθώς και από κάθε άλλη πηγή πληροφόρησης που διαθέτει η Φορολογική Διοίκηση.
8. Η εμφάνιση όλων των εισοδημάτων από τις λοιπές κατηγορίες (από μισθούς, συντάξεις, κεφάλαιο, υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου κ.λπ.)
9. Η ύπαρξη επιχορηγήσεων ή επιδοτήσεων.
10. Οι Φορολογικοί Ηλεκτρονικοί Μηχανισμοί (ΦΤΜ, ΕΑΦΔΣΣ, ΑΔΗΜΕ), καθώς και οι φορολογικές μνήμες και τα αρχεία που δημιουργούν οι ΦΗΜ.

Επαληθεύσεις επί εσόδων και αγορών
Για την επαλήθευση του ύψους των εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα και των αγορών θα διενεργούνται οι παρακάτω επιμέρους έλεγχοι:
1. Εάν καταχωρήθηκαν ορθά στα βιβλία τα εκδοθέντα στοιχεία λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών και τα τιμολόγια για κάθε πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών, καθώς και εάν έγινε ορθή καταχώρηση του ΦΠΑ και των λοιπών φόρων. Η ελεγκτική αυτή επαλήθευση θα διενεργείται για συνολικό χρονικό διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών.
2. Εάν συμφωνούν τα δεδομένα των εκδοθέντων τιμολογίων πώλησης ή αποδείξεων λιανικής πώλησης με τα αντίστοιχα εκδοθέντα παραστατικά διακίνησης, καθώς και εάν τα δηλωθέντα έσοδα συμφωνούν με αυτά που προκύπτουν από υπάρχοντα συμφωνητικά.
3. Εάν υπάρχουν νόμιμα δικαιολογητικά επιστροφών, εκπτώσεων και ειδικών εξόδων αγορών. Η επαλήθευση αυτή θα διενεργείται για συνολικό χρονικό διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών.
4. Εάν έγιναν σωστά οι αθροίσεις των ποσών των εσόδων και των αγορών του φορολογικού έτους, επί χειρόγραφης τήρησης των βιβλίων.
5. Εάν καταχωρήθηκαν ορθά στα βιβλία, με βάση τα τιμολόγια και τις διασαφήσεις εισαγωγής, η αξία και ο αναλογών ΦΠΑ. Η επαλήθευση αυτή θα διενεργείται για συνολικό διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών.
6. Εάν τα ποσά των αγορών αντιστοιχούν στις ποσότητες που αναγράφονται στα οικεία παραστατικά διακίνησης και στα έγγραφα μεταφοράς.

Έλεγχος Φορολογίας Εισοδήματος
Θα ελέγχονται:
1. Ανεξαρτήτως ποσού οι μη εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες, καθώς και οι δαπάνες προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων.
2. Ποσά δαπανών, τα οποία από ελεγκτικής άποψης κρίνονται σημαντικά ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε υπόθεσης. Εξαιρετικά ελέγχονται ανεξαρτήτως ποσού οι δαπάνες μισθοδοσίας, καθώς και εάν εκπίπτονται αμοιβές φυσικών προσώπων μελών των προσωπικών ή αστικών εταιρειών, οι οποίες αποτελούν εν τοις πράγμασι απολήψεις έναντι κερδών.
3. Αν τα ποσά των παροχών σε είδος έχουν αποσταλεί με το αρχείο βεβαιώσεων ως εισόδημα των φυσικών προσώπων.
4. Η ορθή έκπτωση δαπανών από την ελεγχόμενη επιχείρηση.
5. Ο ορθός υπολογισμός, καθώς και η πλήρωση των προϋποθέσεων έκπτωσης των φορολογικών αποσβέσεων που διενήργησε η επιχείρηση.
6. Ο ορθός υπολογισμός, καθώς και η ορθή μεταφορά των φορολογικών ζημιών σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
7. Ο ορθός υπολογισμός των λογιστικών και φορολογικών κερδών της ελεγχόμενης σύμφωνα με τη λογιστική και φορολογική βάση αντίστοιχα, καθώς και ο ορθός υπολογισμός των διαφορών λογιστικής φορολογικής βάσης.
8. Η ύπαρξη των εγκρίσεων για τις ληφθείσες επιχορηγήσεις και η εφαρμογή των προϋποθέσεων που προβλέπει το πλαίσιο χορήγησης της επιχορήγησης καθώς και η τήρηση των λοιπών προϋποθέσεων και περιορισμών για ύπαρξη τυχόν περίπτωσης επιστροφής της επιχορήγησης στον αρμόδιο φορέα.
9. Σε περίπτωση εμφάνισης αφορολόγητων και απαλλασσόμενων του φόρου ποσών, εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις απαλλαγής.
10. Η ορθή συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατόπιν έκπτωσης του φόρου που παρακρατήθηκε ή προκαταβλήθηκε και του φόρου που τυχόν καταβλήθηκε στην αλλοδαπή, καθώς και η ύπαρξη των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Έλεγχος στην παρακράτηση και την απόδοση του Φόρου Μισθωτής Εργασίας:
1. Θα διενεργείται έλεγχος συμφωνίας των ακαθάριστων αποδοχών που εμφανίζονται στις υποβληθείσες δηλώσεις Φόρου Μισθωτής Εργασίας (ΦΜΕ) με αυτές που εμφανίζονται στα τηρούμενα βιβλία/λογιστικά αρχεία της ελεγχόμενης. Η ίδια συμφωνία διενεργείται και ως προς τους παρακρατηθέντες και καταβληθέντες φόρους.
2. Θα επαληθεύεται η ορθή παρακράτηση του φόρου μισθωτής εργασίας και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε 2 υπαλλήλους της επιχείρησης.

Έρευνα των διαδικτυακών συναλλαγών
Εάν ο ελεγχόμενος διενεργεί συναλλαγές μέσω διαδικτύου, θα ελέγχονται και θα επαληθεύονται τα παρακάτω:
1. Η καταχώρηση του ελεγχόμενου προσώπου στο ΓΕΜΗ, αναφορικά με τη δραστηριοποίησή του σε ηλεκτρονικό ή εξ αποστάσεως εμπόριο ή παροχή υπηρεσιών.
2. Η ύπαρξη τυχόν διαδικτυακών τόπων που σχετίζονται με το ελεγχόμενο πρόσωπο, καθώς και το όνομα του φυσικού/νομικού προσώπου στο οποίο έχουν κατοχυρωθεί.
3. Η έκταση της δραστηριοποίησης του ελεγχόμενου προσώπου και τυχόν συναλλαγές αυτού σε μέσα επιχειρηματικής και κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και το κόστος της παρουσίας και δραστηριοποίησής του στο διαδίκτυο συμπεριλαμβανομένης και της διαφημιστικής του δαπάνης. Μεταξύ άλλων, ερευνώνται και στοιχεία όπως ο αριθμός των μελών/φίλων, σχολίων πελατών, κριτικών κ.λπ.
4. Η διενέργεια εξ αποστάσεως πωλήσεων αγαθών ή παρεχόμενων υπηρεσιών.
5. Η ύπαρξη συμβάσεων/συμφωνιών με επιχειρήσεις ταχυδρομικών υπηρεσιών ή/και εταιρείες μεταφορών (courier).
6. Η διαδικασία που ακολουθείται κατά τη λήψη και καταχώρηση της παραγγελίας, την πληρωμή, καθώς και την αποστολή των αποθεμάτων ή την παροχή υπηρεσιών.
7. Το ύψος των συναλλαγών που προκύπτουν από τα δεδομένα που τηρούνται και είναι αποθηκευμένα ηλεκτρονικά αρχεία στους υπολογιστές του ελεγχόμενου προσώπου.
8. Οι τρόποι πληρωμής των ηλεκτρονικών και εξ αποστάσεως συναλλαγών, όπως πληρωμή μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, αντικαταβολών μέσω επιχειρήσεων ταχυδρομικών υπηρεσιών, ιδρυμάτων έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, ηλεκτρονικών πορτοφολιών, Paysafe, Paypal κ.λπ.
9. Η τυχόν σύνδεση των συσκευών POS/e-POS με ξένα πιστωτικά ιδρύματα.
10. Η ύπαρξη εσόδων από προμήθειες, διαφημιστικά συμβόλαια ή άλλα έσοδα από συναλλαγές με επιχειρήσεις ή πρόσωπα που έχουν παρουσία στο διαδίκτυο.
11. Η πραγματοποίηση διαδικτυακών συναλλαγών με άλλες χώρες.
12. Επί διαδικτυακών συναλλαγών διενεργείται επαλήθευση των εσόδων για συνολικό χρονικό διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών.
13. Στην περίπτωση που προκύψει δραστηριοποίηση του ελεγχόμενου προσώπου στην αλλοδαπή, ερευνάται η ύπαρξη μόνιμης εγκατάστασης με βάση την εθνική νομοθεσία και τις συμβάσεις περί αποφυγής διπλής φορολογίας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι σε μικρομεσαίες, επαγγελματίες"

Μύκονος: Νιγηριανός που είχε πάρει άσυλο, «εγκέφαλος» κυκλώματος κοκαΐνης

Ένα αφρικανοασιατικό κύκλωμα στο οποίο γενικό κουμάντο έκανε ένας 31χρονος Νιγηριανός «πρόσφυγας» που μάλιστα είχε πάρει άδεια παραμονής από την Υπηρεσία Ασύλου και είχε στρατοπεδεύσει στο νησί των ανέμων για να σπρώχνει κοκαίνη σε θαμώνες γνωστών κλαμπ και πάμπλουτους τουρίστες, εξαρθρώθηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου. 

Οι έμπειροι αξιωματικοί που από την αρχή της σεζόν πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους για να βάλουν στο χέρι κυκλώματα ναρκωτικών κατάφεραν μετά από πληροφορίες να φθάσουν στο κύκλωμα και να περάσουν χειροπέδες στον αρχηγό και το δεξί του χέρι ενώ γίνονται έρευνες για να φθάσουν στα ίχνη και των υπολοίπων μελών. Η επιχείρηση έγινε σήμερα τα ξημερώματα έξω από δύο γνωστά κλαμπ της Μυκόνου στην περιοχή Καλαμοπόδι και μάλιστα οι «ράμπο» του Λιμενικού πέρασαν χειροπέδες και σε έναν 19χρονο Ιταλό τουρίστα από τη Νάπολη την ώρα που έβγαινε από το ένα κλάμπ για να πάει στο άλλο και πλησίασε το κύκλωμα να ψωνίσει κοκαίνη για να «φτιαχτεί».


mykonos_afrikanos


Ζήτησε άσυλο για να πουλάει κόκα 

Οι πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος έφθασαν πριν μερικές ημέρες στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου. Γνώριζαν ότι υπάρχει ένας «περίεργος» ΄άνδρας από τη Νιγηρία που έχει στήσει μεγάλες μπίζνες με κόκα γύρω από μεγάλα νυχτερινά κέντρα του νησιού όμως ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του και ελάμβανε αυστηρά μέτρα για να ξεγλιστρά από τις... κακοτοπιές και τα τετ – α τετ με τους διώκτες του. Μετά από έρευνες κατάφεραν σήμερα τα ξημερώματα να φθάσουν στα ίχνη του και έστησαν τη μεγάλη επιχείρηση για να τον βάλουν στο χέρι και να δώσουν τέλος στη δράση του. 



Το μπλόκο έγινε στις 3:20 έξω από γνωστό κλαμπ. Οι λιμενικοί εντόπισαν τον θηριώδη έγχρωμο και τον “λόκαραν” για να δουν τις κινήσεις του. Οταν τον είδαν να πλησιάζει τον 19χρονο Ναπολιτάνο τουρίστα που μόλις είχε βγει από το ένα κλάμπ και πήγαινε στο άλλο τους στρίμωξαν και τους ακινητοποίησαν ενώ σε μια παράλληλη έφοδο το δεύτερο κλιμάκιο έπιασε τον 23χρονο Πακιστανό συνεργό του. Ο 19χρονος είχε ψωνίσει μία νάιλον συσκευασία κοκαΐνη μικτού βάρους 0,46gr, την οποία δήλωσε ότι προμηθεύτηκε από τον 31χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των τετρακοσίων ευρώ ενώ ο 23χρονος Πακιστανός είχε στην κατοχή του μία  χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 0,69 gr. Κοντά στο σημείο που έγινε το “ντου” των λιμενικών, βρέθηκαν κρυμμένες κάτω από πέτρες, μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,35 gr, δύο νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους εξήντα 0,65 gr και 0,67 gr, οκτώ νάιλον συσκευασίες μεθυλενεδιοξυμεθαμφεταμίνη (mdma) συνολικού  βάρους 6,33 gr. Κατά την εξέταση τους διαπίστωσαν έκπληκτοί ότι ο γυμνασμένος Αφρικανός με το όνομα Κούφρε που γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Άκουα Ιμπόμ, κουβαλούσε πάνω του γνήσια άδεια διαμονής, όπως φαίνεται και στο έγγραφο που αποκαλύπτει το protothema.gr η οποία είχε εκδοθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 από την Υπηρεσία Ασύλου και έληγε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020. Το έγγραφο ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος είναι “πρόσφυγας” και “Δικαιούχος Διεθνούς Προστασίας”.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Νιγηριανός που είχε πάρει άσυλο, «εγκέφαλος» κυκλώματος κοκαΐνης"

Ποινές φυλάκισης στα μέλη του Ρουβίκωνα για τις μπογιές στο ΣΕΒ

Ένοχοι για το πλημμέλημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κρίθηκαν δυο μέλη του «Ρουβίκωνα» που κάθισαν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου κατηγορούμενοι για ρίψη μπογιάς στα γραφεία του ΣΕΒ, τον Ιούλιο.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχους τους δυο κατηγορούμενους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε και έξι μηνών, αντίστοιχα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινές φυλάκισης στα μέλη του Ρουβίκωνα για τις μπογιές στο ΣΕΒ"

Νέα παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια

Συνεχίζεται η καταπάτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.

Η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ και η Ομοσπονδίας της προσπαθεί να διαφημίσει όσο πιο πολύ μπορεί το γεγονός, ετοιμάζοντας ένα βίντεο με τις πρώτες εικόνες από την προετοιμασία της ομάδας.

Όμως, αγνοώντας πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο εν λόγω βίντεο οι αθλητές της ομάδας εμφανίζονται με τα προπονητικά τους μπλουζάκια τα οποία αναγράφουν «Volleyball Team Macedonia».

Ο γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια» δεν αναγράφεται πουθενά και το συγκεκριμένο βίντεο έχει ήδη δημοσιευτεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, όπου ο τίτλος του κειμένου είναι «Macedonia players living the EuroVolley dream».

Ακόμη, η επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας Βόλεϊ των Σκοπίων στο facebook εμφανίζεται ως «Ομοσπονδία Βόλεϊ της Μακεδονίας».

Δείτε το βίντεο


Δείτε την εικόνα από την επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook


mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια"

Super League 1 προς ΕΡΤ: Δεν αποδεχόμαστε καμία μείωση

Όπως αναμενόταν η πρώτη αντίδραση της Super League 1 στην πρόταση της ΕΡΤ για μείωση 45% στα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (των ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία) ήταν αρνητική.

Ο συνεταιρισμός απέστειλε επιστολή στη διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπου πέραν των όποιων νομικών επιχειρημάτων χρησιμοποιεί, ξεκαθαρίζει ότι:
-Υπάρχει κλειστό διετές συμβόλαιο της ΕΡΤ με τις προαναφερθείσες ομάδες
-Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης των όρων αυτού και ως εκ τούτου δεν αποδέχεται και την πρόταση μείωσης των χρημάτων

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η Super League στην επιστολή της αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το Video Assistant Referee (το περίφημο VAR) το οποίο στηρίζεται στην εικόνα που παρέχουν οι τηλεοπτικές κάμερες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Super League 1 προς ΕΡΤ: Δεν αποδεχόμαστε καμία μείωση"

Ελεύθερες οι υπεύθυνες του ξενοδοχείου που πνίγηκε η 8χρονη

Ελεύθερες με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν οι δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στην πισίνα του οποίου πνίγηκε η 8χρονη, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στο μεταξύ, για τη χώρα κατοικίας τους αναχώρησαν τα μέλη της οικογένειας της 8χρονης. Η σορός του κοριτσιού με καταγωγή από το Ισραήλ, μεταφέρθηκε χθες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης.

«Οι γονείς πήραν τη σορό του παιδιού χθες, για να ταξιδέψουν στον τόπο κατοικίας τους. Όσο για τα αίτια θανάτου, τα ευρήματα από την εξέταση έδειξαν, ότι ταυτίζονται με πνιγμό», τόνισε ο κ. Φανουργιάκης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερες οι υπεύθυνες του ξενοδοχείου που πνίγηκε η 8χρονη"

Νέο ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων ανέκυψε για την Apple λόγω Siri

Η Apple προχώρησε στην αναστολή της πρακτικής της να χρησιμοποιεί εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι είχαν καθήκον την ακρόαση των ηχογραφήσεων χρηστών μέσω του ψηφιακού βοηθού Siri, ώστε να «αξιολογήσουν» τη λειτουργία του, έπειτα από σχετική αποκάλυψη του Guardian.

Η εταιρεία από το Πάλο Άλτο δήλωσε ότι δεν θα θέσει ξανά σε εφαρμογή το πρόγραμμα αυτό, μέχρι να προχωρήσει στην πλήρη και λεπτομερή αναθεώρησή του. Επίσης, δεσμεύτηκε να προσφέρει την επιπλέον δυνατότητα στους χρήστες να αποχωρούν από το «σύστημα διασφάλισης ποιότητας» μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε μια σπουδαία εμπειρία για το Siri, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ιδιωτικότητα των χρηστών. Ενώ διεξάγουμε μια διεξοδική αναθεώρηση της πρακτικής μας, αναστέλλουμε την αξιολόγηση του Siri σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, ως μέρος μιας μελλοντικής ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αξιολόγησης».

Οι εξωτερικοί συνεργάτες της Apple στην Ιρλανδία δήλωσαν ότι δεν τους είχαν ενημερωθεί για την απόφαση αυτή το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους για το σαββατοκύριακο, καθώς τους είπαν το σύστημα που χρησιμοποιούν για την αξιολόγηση βρισκόταν «εκτός λειτουργίας» παγκοσμίως.

Άκουγαν από συνομιλές για ναρκωτικά μέχρι ερωτικές περιπτύξεις

Η αναστολή του συγκεκριμένου προγράμματος προκλήθηκε από ένα ρεπορτάζ του Guardian, που αποκάλυπτε ότι οι συνεργάτες της Apple ακούουνε «τακτικά» εμπιστευτικές και ιδιωτικές πληροφορίες χρηστών, κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων διαπραγματεύσεων σχετικά με ναρκωτικά, ιατρικών λεπτομερειών, ενώ έχουν ακούσει ακόμα και άτομα τη διάρκεια που κάνουν σεξ.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εμπιστευτικών πληροφοριών καταγράφηκε μέσω τυχαίας ενεργοποίησης του ψηφιακού βοηθού Siri σε συσκευές της Apple. Το Apple Watch, μάλιστα, αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιρρεπές σε τέτοιου είδους εςνεργοποιήσεις.

Στο μεταξύ, η Apple είχε ενημερώσει τους χρήστες των συσκευών της πως τα δεδομένα που καταγράφονται μέσω Siri, μπορούν να χρησιμοποιηθούν «για να βοηθήσουν τον οδηγό να καταλάβει καλύτερα της ανάγκες τους», ωστόσο δεν ξεκαθάριζε πως τα δεδομένα αυτά θα αποτελούσαν προϊόντα ακρόασης για τους εξωτερικούς της συνεργάτες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων ανέκυψε για την Apple λόγω Siri"

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Καρπενησίου έμεινε χωρίς ζεστό νερό λόγω έλλειψης χρημάτων

Απίστευτη καταγγελία για το νοσοκομείο Καρπενησίου, το οποίο όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ έμεινε χωρίς ζεστό νερό λόγω έλλειψης χρημάτων που είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει το πετρέλαιο.

Για δέκα ημέρες, ασθενείς έμειναν χωρίς ζεστό νερό, με αποτέλεσμα το προσωπικό του νοσοκομείου Καρπενησίου να το ζεσταίνει με τον… παραδοσιακό τρόπο, επισημαίνει στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ.

Τελικά βρέθηκε μία προσωρινή λύση, καθώς την Τετάρτη (31/7) η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δώρισε 600 λίτρα πετρέλαιο στο νοσοκομείο. Όμως, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει μια μόνιμη λύση σε αυτό το θέμα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Η Διοίκηση ήταν πάντα καθησυχαστική. Δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό και 21/7/2019 τελείωσε το πετρέλαιο κίνησης που παράγει το ζεστό νερό και δεν μπορούν να προμηθευτούν άλλη ποσότητα έως τέλος του χρόνου. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν οι ασθενείς για δέκα ημέρες στα χειρουργεία και στις κλινικές χωρίς ζεστό νερό που είναι άκρως απαραίτητο. Όποιος ασθενής χρειαζόταν ζεστό νερό του το ζέσταινε με τον παραδοσιακό τρόπο το νοσηλευτικό προσωπικό. Μέθοδοι περασμένων αιώνων. Από τις διαμαρτυρίες των ασθενών και του προσωπικού την Τετάρτη 31/7 ευαισθητοποιήθηκε η Διοικητική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και δώρισε 600 λίτρα πετρέλαιο και λύθηκε το πρόβλημα προσωρινά», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Υπουργό Υγείας να λύσει το μείζον αυτό πρόβλημα. «Επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί μία λύση με Διοικητές Νοσοκομείων οι οποίοι αφήνουν τώρα με ευκολία να αναδεικνύονται τα προβλήματα, ενώ πριν τις εκλογές εξαντλούσαν κάθε τρόπο (δωρεές κλπ) για να «μπαλώνουν» τα προβλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο Καρπενησίου έμεινε χωρίς ζεστό νερό λόγω έλλειψης χρημάτων"

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών το Σάββατο

Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί ότι στο υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας («εν δυνάμει μη ελεγχόμενες») αναμένεται να βρεθούν αύριο οι ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας, με βάση τον πυρο-μετεωρολογικό δείκτη του Haines.

Ο συγκεκριμένος δείκτης αποτιμά την αναμενόμενη συμπεριφορά των δασικών πυρκαγιών με βάση το "προφίλ" της κατώτερης τροπόσφαιρας (0 - 3 χλμ.). Η παρουσία θερμών και πολύ ξηρών αερίων μαζών πάνω από την Ελλάδα το Σάββατο αποτελεί στοιχείο που δυνητικά μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνισης ακραίας συμπεριφοράς πυρκαγιών. Η ανάπτυξη των δεικτών για τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών γίνεται στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος DISARM: Drought and fIre ObServatory and eArly waRning system, στο οποίο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr είναι συντονιστής.


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, αναμένονται το Σάββατο.

Η θερμοκρασία, σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 26 έως 40 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 41-42 βαθμούς Κελσίου), 21 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά έως τους 37 - 38 βαθμούς Κελσίου), 26 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία τις βραδινές ώρες στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, που τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, με νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, που από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών το Σάββατο"

Σκόπια: «Για τις ελληνικές επιχειρήσεις η γλώσσα μας είναι «βορειομακεδονική»…

Φαίνεται πως οι διαβεβαιώσεις που δίνει η Συνθήκη των Πρεσπών είναι ‘ταφόπλακα’ για τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις στις διευκρινίσεις που αναγράφουν επί των προϊόντων τους, ήδη, έχουν μετονομάσει τη γλώσσα μας σε «Σέβερνα Μακεντόνσκι»/ βορειομακεδονική.

Το ζήτημα της προστασίας του εμπορικού σήματος «Μακεδονία» είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους κατασκευαστές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να υποστηρίξει την επωνυμία ή το εμπορικό σήμα «Μακεδονικό/ή» και ανακοίνωσε εκστρατεία για την πραγματική Μακεδονία με σύνθημα «υποστήριξη για τη Μακεδονία».

«Με τη συμφωνία των Πρεσπών, τη συμφωνία με την Ελλάδα έχουμε επιτύχει την πλήρη προστασία της μακεδονικής ταυτότητας και την πλήρη προστασία της μακεδονικής γλώσσας μας. Και όχι μόνο αυτό. Η συμφωνία υπεγράφη από την Ελλάδα. Η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα, η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική ταυτότητα», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στις 11 Οκτωβρίου του 2018, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: «Για τις ελληνικές επιχειρήσεις η γλώσσα μας είναι «βορειομακεδονική»…"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news