facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Πλοία: Νέο καθεστώς μετακινήσεων προς τα νησιά – Η διαδικασία επιβίβασης από τις 5 Ιουλίου

Αλλάζει ο τρόπος μετακίνησης εμβολιασμένων και μη προς τα νησιά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 05 Ιουλίου 2021, η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία, καθώς και στα θαλάσσια ταξί, από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών, επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες:

  • Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κοροναϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή
  • Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί, είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κοροναϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή
  • Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
  • Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ανήλικοι έως 12 ετών (γεννημένοι μετά την 1.7.2009), ενώ για τους ανήλικους από 12-18 ετών (γεννημένοι πριν τις 30.6.2009), η υποχρέωση καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self test από τον κηδεμόνα.

Από τις ως άνω υποχρεώσεις εξαιρούνται:

  • Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
  • Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.
  • Οι επιβάτες που μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατάς Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.
  • Οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.
Διαδικασία επιβίβασης στα πλοία

Η διαδικασία επιβίβασης στα πλοία θα πραγματοποιείται ως ακολούθως:

  • Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τη βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης, όπως εξάγονται με τη μορφή ψηφιακού ή εκτυπωμένου αντιγράφου από την πλατφόρμα gov.gr.
  • Δεκτές θα γίνονται επίσης οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID), καθώς και τρίτων χωρών.
  • Κατά την επιβίβαση στα πλοία των επιβατών, που φέρουν τα πιο πάνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις, θα διενεργείται ηλεκτρονικός έλεγχος πιστοποίησης αυτών από το πλήρωμα του πλοίου, με την παρουσία και υπό την εποπτεία στελέχους της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής.
  • Παράλληλα, θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών, με το έγγραφο ταυτότητας ή το διαβατήριο ή οιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτότητα αυτών.

Σε κάθε περίπτωση, για την επιβίβαση των επιβατών από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά και αντίστροφα, συμπληρώνεται υποχρεωτικά το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την επιβίβαση, που περιλαμβάνεται στο Παράρτημα 1 των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στην ιστοσελίδα https://sea.travel.gov.gr/, η οποία και θα σας οδηγήσει στο έντυπο με τη Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων, παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται στα λιμάνια για την επιβίβασή τους τουλάχιστον μια ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.

Ακριβότερη η μετακίνηση για τους μη εμβολιασμένους

Πέρα από τα εισιτήρια του πλοίου, πάντως, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία, θα πρέπει να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, αφού καλούνται πλέον να πληρώσουν είτε τη διενέργεια ενός rapid test, είτε τη διενέργεια ελέγχου με τη μέθοδο PCR.

Στα 20 ευρώ το ανώτατο κόστος του rapid test

Το ανώτατο κόστος χρέωσης της παροχής υπηρεσίας για τα rapid test φτάνει τα 10 ευρώ, ενώ το ανώτατο όριο χρήσης της δειγματοληψίας φτάνει επίσης τα 10 ευρώ.

Συνολικά, δηλαδή, αν κάποιος θέλει να κάνει rapid test από κάποιο ιδιώτη γιατρό ή φαρμακοποιό κ.λπ., το ανώτατο ποσό που μπορεί να πληρώσει είναι 20 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς το ίδιο είναι και το κόστος διενέργειας ενός rapid test σε μία ιδιωτική ή δημόσια δομή.

Έτσι οι πολίτες θα πρέπει να υπολογίζουν έξτρα τα 20 ευρώ του rapid test, ενώ ακόμη πιο «τσουχτερό» είναι το PCR τεστ (μοριακό), που κοστίζει 60 ευρώ.

 in

Διαβάστε Περισσότερα » " Πλοία: Νέο καθεστώς μετακινήσεων προς τα νησιά – Η διαδικασία επιβίβασης από τις 5 Ιουλίου"

Κύπρος: Μεγάλη αύξηση με 529 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Νέα μεγάλη αύξηση με 529 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 1,17%.

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 378.

54 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 20 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 45.212 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο είναι 76.862.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Μεγάλη αύξηση με 529 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο"

Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Πάτρας - Τσιγγάνοι χτύπησαν στο κεφάλι φοιτητή

Σοβαρό επεισόδιο με μαχαίρωμα σημειώθηκε στο κέντρο της Πάτρας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, στη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου, στο κέντρα της Πάτρας, ομάδα Τσιγγάνων επιτέθηκε στην περιοχή του σταθμού του ΟΣΕ σε δύο αλλοδαπούς φοιτητές, για να τους κλέψουν.

Οι αλλοδαποί φοιτητές τους κυνήγησαν και όταν οι Τσιγγάνοι έφθασαν στη Ρήγα Φεραίου ένας εξ αυτών έβγαλε αιχμηρό αντικείμενο και χτύπησε στο κεφάλι τον έναν φοιτητή με αποτέλεσμα να βρεθεί αιμόφυρτος στο έδαφος.

Στο σημείο έσπευσε δικυκλιστής του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε από περαστικούς. Ο δράστης φέρεται να διέφυγε με αυτοκίνητο προς την περιοχή του Φάρου και σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Πάτρας - Τσιγγάνοι χτύπησαν στο κεφάλι φοιτητή"

Κορονοϊός: Επιδείνωση σχεδόν παντού στον κόσμο – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σε όλο σχεδόν τον κόσμο, με εξαίρεση τη Λατινική Αμερική, η πανδημία της Covid-19 επιταχύνθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Συνολικά 377.000 μολύνσεις έχουν καταγραφεί ημερησίως παγκοσμίως αυτήν την εβδομάδα. Ο δείκτης βρίσκεται σε ελαφρά ανοδική πορεία (+2% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα), σύμφωνα με έναν απολογισμό του AFP, μέχρι χθες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δείκτης επιταχύνεται για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου, όταν είχε φτάσει στο ρεκόρ του (816.800 νέα κρούσματα την ημέρα).

Επιδείνωση σχεδόν παντού

Μόνο στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής/Καραϊβικής η κατάσταση βελτιώθηκε αυτή την εβδομάδα, με 13% λιγότερα κρούσματα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πανδημία επιταχύνθηκε σε όλες τις άλλες περιοχές: +30% στην Ευρώπη, +25% στην Αφρική, +10% στη Μέση Ανατολή, +5% σε ΗΠΑ-Καναδά, +4% στην Ασία. Στην Ωκεανία, τα κρούσματα επίσης επιταχύνθηκαν, κατά 31%, όμως ο κορονοϊός κυκλοφορεί εκεί λίγο (323 κρούσματα ημερησίως).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Η Μιανμάρ είναι η χώρα όπου η επιδημία επιταχύνθηκε περισσότερο (+119%, 1.200 νέα κρούσματα την ημέρα), μεταξύ εκείνων που κατέγραψαν τουλάχιστον 1.000 ημερήσιες μολύνσεις την εβδομάδα που πέρασε.

Ακολουθούν η Ισπανία (+80%, 6.300), η Βρετανία (+71%, 20.600), η Τυνησία (+69%, 4.500) και η Κούβα (+68%, 2.700).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις

Στον αντίποδα, είναι η Ουρουγουάη, που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση αυτήν την εβδομάδα (-35%, 1.200 νέα κρούσματα την ημέρα), μπροστά από την Ουγκάντα (-34%, 800), τη Βραζιλία (-30%, 54.100), τη Χιλή (-21%, 3.800) και τη Δομινικανή Δημοκρατία (-17%, 900).

Οι περισσότερες μολύνσεις
 

Παρά την ισχυρή επιβράδυνση (-30%), η Βραζιλία παραμένει η χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων σε απόλυτους αριθμούς αυτήν την εβδομάδα (54.100 ημερήσια κρούσματα), μπροστά από την Ινδία (47.000, -14%) και την Κολομβία (29.900, +5%).

Σε σχέση με τον πληθυσμό, η χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων αυτήν την εβδομάδα είναι το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών (975 για 100.000 κατοίκους), μπροστά από τη Μογγολία (468).

Αυτές οι δύο χώρες είναι, ωστόσο, μεταξύ εκείνων που προηγούνται σε εμβολιαστικούς όρους, με το 68% και 53% των κατοίκων τους αντίστοιχα να έχουν πλήρως εμβολιαστεί. Οι Σεϋχέλλες χρησιμοποιούν τα εμβόλια Sinopharm και AstraZeneca/Οξφόρδης, ενώ η Μογγολία χρησιμοποιεί κυρίως δόσεις Sinopharm.

Θάνατοι

Η Βραζιλία και η Ινδία κατατάσσονται πρώτες στους ημερήσιους θανάτους, με 1.565 και 1.068 νεκρούς αντίστοιχα την ημέρα αυτήν την εβδομάδα.

Σε διεθνές επίπεδο, οι ημερήσιοι θάνατοι μειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα (7.958 ημερησίως, -5%).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Επιδείνωση σχεδόν παντού στον κόσμο – Τι δείχνουν τα στοιχεία"

ΕΟΠΥΥ: Ελεύθεροι και οι 13 κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος του οργανισμού

Εξελίξεις στην υπόθεση του ΕΟΠΥΥ. Με απόφαση ανακριτή οικονομικού εγκλήματος και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 13 κατηγορούμενοι.

Οι 13 φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, που προκάλεσε ζημιά άνω των 5 εκατ. ευρώ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Σε τρεις από τους 13 που φέρονται ως ηγετικά στελέχη επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και οι υπόλοιποι 10 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

ΕΟΠΥΥ: Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε ότι αυτή η υπόθεση, η οποία παρανόμως ήρθε στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ήταν μια ιδιαίτερα διογκωμένη υπόθεση με ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία, η οποία δεν θα άντεχε στην επεξεργασία της κατά το στάδιο της τακτικής ανακρίσεως ούτε από Εισαγγελείς ούτε από τακτικούς Δικαστές».

Σχετικά με την ομόφωνη απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι και οι 13 κατηγορούμενοι και να επιβληθούν περιοριστικοί όροι μόνο σε τρεις, ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι η πράξη αυτή καταδεικνύει την ατυχή επιλογή των τελευταίων ετών να δημιουργούνται εντυπωσιακές δικογραφίες με εντυπωσιακές διώξεις εις βάρος αθώων πολιτών (π.χ. περίπτωση Ριχάρδου).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Ελεύθεροι και οι 13 κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος του οργανισμού"

«Τουρισμός για Όλους»: Άνοιγμα για αιτήσεις νέων δικαιούχων

Ανοίγει, από την Δευτέρα 5/7 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού. Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης από 05.07.2021 έως 09.07.2021 ως εξής:

● - 05.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0-1

● - 06.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2-3

● - 07.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4-5

● - 08.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6-7

● - 09.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8-9

Η αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Όπως είχαμε υποσχεθεί, προχωράμε στο άνοιγμα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για νέους δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα 5/7 μέχρι την Παρασκευή, 9/7. Οι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να εξαργυρώσουν τα vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν πέρυσι μέχρι 31/12/2021, ενώ έχουν προβλεφθεί για φέτος σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα, στην κατεύθυνση της καλύτερης αξιοποίησης του από τους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, πλέον καλύπτεται η διαμονή 2,3 ή 4 ημερών-αντί των υποχρεωτικά 4 που ίσχυε μέχρι πέρσι-, αυξάνονται τα ποσοστά κάλυψης από το 60%, στο 80 έως και 100% ανά περίπτωση -με 100% κάλυψη των ατόμων με αναπηρία και επίλυση των ζητημάτων των συνοδών τους-, ενώ εντάσσονται επιπλέον 631 νέα καταλύματα και 41 νεα τουριστικά γραφεία.»

Χρήσιμες πληροφορίες

Μέχρι πότε είναι δυνατή η εξαργύρωση των vouchers;

Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση με τον οριζόντιο αποκλεισμό των μετακινήσεων, επισημαίνεται ότι έχει παραταθεί η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι και τις 31/12/2021.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος;

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Ποιες οι δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Είναι ίσως το ευρύτερο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μέσω του οποίου η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει τον τουριστικό κλάδο σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100 εκ. Ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 Έλληνες.

Επισημαίνεται ότι την περασμένη χρονιά και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας μέσω του προγράμματος και μάλιστα με τρόπο εύκολο, δίκαιο και αδιάβλητο.

Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Αναλυτικότερα, οι δυνατότητες που παρέχονται από φέτος μέσω του Προγράμματος έχουν ως εξής:

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

1. 2 ή 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο

(ισχύει για όλους)

ή

2. 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS TOYΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120€).

Πού θα βρω τον κατάλογο Καταλυμάτων

Ο κατάλογος με το επικαιροποιημένο Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Πού θα βρω τον κατάλογο Τουριστικών Γραφείων

Ο κατάλογος με το επικαιροποιημένο Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο φέτος καθώς προστέθηκαν 631 καταλύματα και 41 τουριστικά γραφεία.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Τουρισμός για Όλους»: Άνοιγμα για αιτήσεις νέων δικαιούχων"

Αλβανία: Εισαγγελέας, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και κρατικός αξιωματούχος σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Την εξάρθρωση ενός διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο εμπλέκονται αλβανικές και ιταλικές εγκληματικές οργανώσεις που αναπτύσσουν δράση στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Αλβανίας.

Μεταξύ των 38 Αλβανών πολιτών που συνελήφθησαν, είναι ένας εισαγγελέας, ένας αξιωματούχος δημόσιας υπηρεσίας, τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας και δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ειδικής εισαγγελίας καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK) στα Τίρανα.

Τα πρόσωπα αυτά κατηγορούνται για «διακίνηση ναρκωτικών, διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα χρήματος», σύμφωνα με τη SPAK. Επίσης, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο πρώην σωματοφύλακες ενός Αλβανού πρώην υπουργού Εσωτερικών.

Η SPAK διευκρινίζει ότι η έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις αυτές «διενεργήθηκε σε στενή συνεργασία με την εθνική Διεύθυνση ερευνών κατά της μαφίας (DIA, στην Ιταλία) και της Αλβανικής Αστυνομίας».

Η έρευνα αφορούσε τις εγκληματικές δραστηριότητες τεσσάρων ισχυρών συμμοριών στην Αλβανία, οι οποίες σε συνεργασία με ιταλικές εγκληματικές οργανώσεις, έστειλαν μεταξύ 2014 και 2017 στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ύποπτοι ανέπτυσσαν δράση στην Αλβανία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο και την Ισπανία. Η Αστυνομία των χωρών αυτών έχει κατασχέσει από το 2016 σχεδόν 6 τόνους κάνναβης, κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών εκτιμώμενης αξίας 55 εκατομμυρίων ευρώ.

«Οι δημόσιοι λειτουργοί (που συνελήφθησαν), οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν οι ίδιοι ιδιοκτήτες της ναρκωτικής ουσίας, είχαν εγγυηθεί ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την ιταλική περιφέρεια της Απουλίας και ότι θα έφταναν εκεί με πλήρη ασφάλεια οδικώς και δια θαλάσσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι Αρχές κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία των υπόπτων, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως διαμερίσματα, οικόπεδα, εστιατόρια και επιχειρήσεις.

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στα Τίρανα, Λουίτζι Σορέκα, εξέφρασε ικανοποίηση σε μήνυμά του στο Twitter για τα αποτελέσματα της κοινής επιχείρησης αυτής μεταξύ της DIA, της SPAK και της αλβανικής αστυνομίας με την υποστήριξη του Eurojust (οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης).

«38 άτομα συνελήφθησαν και περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν. Η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του ξεπλύματος χρήματος φέρνει κοντά την Αλβανία στην ΕΕ», έγραψε ο Σορέκα.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Εισαγγελέας, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και κρατικός αξιωματούχος σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο, Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, τη Χαλκιδική και τη βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Χαλκιδική τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τα νησιά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις βόρειες Κυκλάδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειότερα νησιά τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση"

Τρία προϊόντα τροφίμων ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση μη ασφαλών προϊόντων από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «AURORA SALMON – Καπνιστός σολομός σε φέτες (smoked salmon)», με αριθμό παρτίδας L 211821 (27/05/21) και ημερομηνία ανάλωσης 26/07/21, βάρους 200 γρ..Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται από την εταιρεία «AURORA SALMON S. A.» που έχει έδρα στον Πειραιά (μονάδα επεξεργασίας στη Λαμία). Διαπιστώθηκε, ότι το προϊόν είναι μη κανονικό, μη ασφαλές διότι περιείχε ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Επίσης ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε δειγματοληψία των ακόλουθων τροφίμων:

1. «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ, ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ», με την επωνυμία «ΟΙΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ», με ημερο- μηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 09-03-2022 και αριθμό παρτίδας Α.Π. 7159 και

2. «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΚΑΝΕΛΑΣ», με την επωνυμία «ΟΙΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 20-01-2022 και αριθμό παρτί- δας Α.Π. 7135

Και τα δύο προϊόντα παράγονται από την εταιρεία ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ ΙΚΕ που εδρεύει στη Γλυ- κόβρυση Λακωνίας. Τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά, μη ασφαλή ως προς τη σύνθεση διότι περιέχουν την ουσία «κουμαρίνη» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία προϊόντα τροφίμων ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ"

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες σε Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο

Την αποφασιστικότητα για συνέχιση των ερευνών για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο εξέφρασε την Παρασκευή από τον Σαγγάριο ο Τούρκος πρόεδρος, με τα σχόλιά του να θεωρούνται ικανά  να «αναζωπυρώσουν» τις εντάσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε απαξιωτικά και για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την προτροπή του τελευταίου στον Τούρκο ηγέτη να μην προβεί σε μηνύματα που θα προκαλέσουν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, λέγοντας ότι «δεν έχουν μάθει ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν». Κι όλα αυτά ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΕ υποσχέθηκε στήριξη 3,5 δισ. ευρώ στην Τουρκία για να συνεχίσει να φιλοξενοί Σύρους πρόσφυγες ως το 2024.  

«Τί μας λένε; Τί δουλειά έχετε στη Συρία, τη Λιβύη, το Καραμπάχ, την ανατολική Μεσόγειο. Όσοι το λένε αυτό είτε δεν ενημερώνονται τί γίνεται στον κόσμο, είτε τραβούν την ξιφολόγχη του εχθρού. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε: «Εάν θέλει ο Θεός, θα είμαι στη Βόρεια Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Θα είμαστε εκεί με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Μιλάμε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μου λέει, 'Άκουσα ότι θα πας στην Κύπρο. Καλύτερα μη δώσεις σκληρά μηνύματα από εκεί…'. Κι εγώ του είπα, «αν με ενημερώσετε πώς να στέλνω μηνύματα, τότε θα τα διαβάσω εκεί». Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποιος είναι ποιος. Είμαι παιδί αυτού του έθνους. Εσύ πότε έμαθες ότι ο Ερντογάν μιλάει κατόπιν οδηγιών... Ό,τι δικαίωμα έχουμε, εμείς θα το αρπάξουμε και θα το διεκδικήσουμε. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Έρχονται συνεχώς σήματα για ενδείξεις φυσικού αερίου, τώρα ελπίζουμε και ο στόχος μας είναι να εξάγουμε και φυσικό αέριο από εκεί. Όταν βγάλω και φυσικό αέριο, το έθνος μου θα είναι πολύ πιο ήρεμο».

Θυμίζεται πως οι ηγέτες της ΕΕ είχαν απειλήσει με κυρώσεις την Άγκυρα για τις υπεράκτιες δραστηριότητές της, ωστόσο το συγκεκριμένο σχέδιο «πάγωσε», καθώς η Τουρκία απέσυρε ένα από τα ερευνητικά σκάφη της από την Ανατολική Μεσόγειο.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες σε Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο"

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών η 52χρονη Ουκρανή

Σε φυλάκιση 30 μηνών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η 52χρονη γυναίκα στο σπίτι της οποίας στου Ζωγράφου συνελήφθη χθες το βράδυ ο καταζητούμενος, φυγόποινος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό, έδωσε ωστόσο αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση της κατηγορουμένης για υπόθαλψη εγκληματία, ορίζοντας ότι οι 3 μήνες από την ποινή που της επιβλήθηκε θα είναι εκτιτέοι. Έτσι η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη μετά την ολοκλήρωση της δίκης.

Η γυναίκα είπε στο δικαστήριο πως ο Χρήστος Παππάς δεν έμενε στο σπίτι της και πως χθες ήταν η πρώτη φορά που την επισκέφθηκε από όταν καταδικάστηκε και ότι δεν σκέφθηκε να ειδοποιήσει τις Αρχές. Όπως ανέφερε απολογούμενη: «Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι».

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη: «Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις Αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις Αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του».

Στην ερώτηση της Έδρας αν θεώρησε πως θα κινδύνευε σε περίπτωση που ειδοποιούσε τις Αρχές, η 52χρονη απάντησε: «Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια».

Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις Αρχές;

Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Είμαι μοναχοπαίδι, έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα.

Στην πρόταση του ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της 52χρονης ομοϊδεάτισσας του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης , χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού. Όπως είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, «η υπόθαλψη, ακόμα και εάν επρόκειτο για μικρό διάστημα παραμονής, τελέστηκε. Η εισαγγελική έδρα δεν πείθεται από τον ισχυρισμό της εθιμοτυπικής επίσκεψης. Η κατηγορούμενη ήξερε ότι του έχει επιβληθεί ποινή και του άνοιξε την πόρτα. Να κηρυχθεί ένοχη».

Οι αστυνομικοί που οι καταθέσεις τους αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, αναφέρουν πως «στις 8 χθες το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στην Αστυνομία στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε ότι η 52χρονη "κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής". Έτσι μετέβησαν στη διεύθυνση που υποδείχθηκε από την καταγγελία και εντόπισαν τον υπαρχηγό του ναζιστικού μορφώματος.

Στο σπίτι εντοπίστηκαν και κάποια σημειώματα, για τα οποία η κατηγορουμένη δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα , τα οποία έγραφαν: "ΔΧΠ σ´αγαπάω", "Σ'αγαπάω, αδέκαστος", "Σ'αγαπάω, πατήρ" και "Δάσκαλος"».

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών η 52χρονη Ουκρανή"

Κορωνοϊός: Στα 771 τα νέα κρούσματα - 186 οι διασωληνωμένοι, 10 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 771, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 424.165 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 787 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.722 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 186 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.689 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 33 (ημερήσια μεταβολή -13.16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 38 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ειδικότερα στην Αττική εντοπίστηκαν 463 κρούσματα.

62 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

48 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

9 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

39 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

127 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

127 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

47 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

17 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

10 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Εβρου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

26 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

15 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

1 κρούσμα στην Π.Ε.Πάρου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

11 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

9 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

53 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 771 τα νέα κρούσματα - 186 οι διασωληνωμένοι, 10 θάνατοι"

Tesla: Ένα ακόμη μοντέλο της τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει

Ο οδηγός του Tesla Model S Plaid στάθηκε πολύ τυχερός που δεν τραυματίστηκε, καθώς το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ οδηγούσε ανυποψίαστος στο δρόμο!

Τρεις μέρες μετά την παράδοση στο νέο του ιδιοκτήτη, το Model S Plaid της Tesla, τυλίχτηκε στις φλόγες καθοδόν, χωρίς λόγο και αιτία!Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό ακούσιας πυρκαγιάς σε μοντέλο της αμερικανικής φίρμας και μάλιστα στο κορυφαίο της γκάμας. 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου πανικοβλήθηκε και προσπάθησε αρχικά να ανοίξει την πόρτα για να πηδήξει έξω από το όχημα. Για κακή του τύχη όμως το ηλεκτρονικό σύστημα της πόρτας δεν δούλεψε, αναγκάζοντας τον να την κλωτσήσει βίαια προκειμένου βγει από το αυτοκίνητο. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Mark Geragos, ο πελάτης του από τύχη βρίσκεται στη ζωή!

Το περιστατικό συνέβη σε μια κατοικημένη περιοχή κοντά στο σπίτι του ιδιοκτήτη στην Πολιτεία της Πενσυλβανίας, με το αυτοκίνητο να κινείται φλεγόμενο για περίπου έντεκα με δώδεκα μέτρα πριν ακινητοποιηθεί εντελώς και καταλήξει στη συνέχεια... στάχτη.

tesla

«Ήταν μία τρομακτική εμπειρία. Αυτό είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Κάνουμε έρευνα για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη. Θέλουμε η Tesla να σταματήσει άμεσα την κυκλοφορία του S Plaid μέχρι να βρούμε τα ακριβή αίτια της φωτιάς», δήλωσε ο Mark Geragos.

tesla

Μέχρι στιγμής η Tesla δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση αναφορικά με το περιστατικό. Θυμίζουμε πως σε πρόσφατη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια, ο Elon Musk, είχε χαρακτηρίσει το Model S Plaid ως «ταχύτερο από οποιαδήποτε Porsche και ασφαλέστερο από οποιοδήποτε Volvo». Μένει να δούμε ποια θα είναι αντίδραση του έπειτα από αυτό το άκρως σοβαρό συμβάν.

Reuters/drive
Διαβάστε Περισσότερα » "Tesla: Ένα ακόμη μοντέλο της τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει "

Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης Σάλεχ: Άκυρα τα τουρκο-λιβυκά μνημόνια

Κοινό μήνυμα ότι «πρέπει να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι από το έδαφος της Λιβύης» έστειλαν κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ. «Αυτό το οποίο χρειάζεται -και εσείς το εκπροσωπείτε με τον πιο καθαρό τρόπο- είναι να επιτραπεί στον λιβυκό λαό να εκφράσει την κυρίαρχη θέλησή του στις εκλογές. Και για να γίνει αυτό πρέπει να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι από το έδαφος της Λιβύης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παράλληλα, τον ευχαρίστησε θερμά για τη στάση την οποία τηρεί. «Μία στάση που οδηγεί στη θέληση αντικειμενικών και αδιάβλητων εκλογών στη Λιβύη. Και κυρίως στη σταθερή σας στάση υπέρ της απομάκρυνσης όλων των ξένων στρατευτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβυής μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, Κώστα Γκιουλέκα και τον ειδικό απεσταλμένο της Ελλάδας για τη Λιβύη, πρέσβη Χριστόδουλου Λάζαρη, ο κ. Δένδιας είπε πως είναι μεγάλη χαρά του που τον υποδέχεται σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα και λίγους μήνες μετά τη δική του επίσκεψη στην Αλ Κούμπα στη Λιβύη.

Στην αντιφώνησή του, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ κατέστησε σαφές ότι «το Προεδρικό Συμβούλιο, η θητεία του οποίου έληξε, δεν είχε την αρμοδιότητα σύναψης οποιονδήποτε συμφωνιών ή μνημονίων, που δεν επικυρώθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων». Η Βουλή των Αντιπροσώπων κατέρριψε την επικύρωση τέτοιας συμφωνίας, ανακοινώνοντας ότι είναι άκυρη, όπως τόνισε.

Ταυτόχρονα, διεμήνυσε πως «εμείς επιμένουμε στην προστασία της κυριαρχίας της Λιβύης, χερσαίας, θαλάσσιας, αεροπορικής, και απορρίπτουμε οποιαδήποτε ενέργεια επιβουλεύεται την ασφάλεια της Μεσογείου. Επιμένουμε σθεναρά στην απομάκρυνση των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων και στηρίζουμε τη διεξαγωγή των εκλογών στην καθορισμένη ημερομηνία τους». Όπως πρόσθεσε, οι εκλογές είναι η σωστή διέξοδος για να βγει η Λιβύη από την κρίση.

Περαιτέρω, εξήρε «τον ρόλο που διαδραματίζει ο υπουργός Εξωτερικών μέσα στην ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα για την επίλυση του λιβυκού προβλήματος» και συμπλήρωσε: «Δεν ξέχασα και δεν ξεχνώ τον ρόλο που διαδραμάτισε οδηγώντας στην άρση των άτυχων κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο πρόσωπό μου. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες και στο πρόσωπό του».

Όσον αφορά τη σημασία της Μεσογείου ως μίας ασφαλούς οδού για το εμπόριο, ο κ. Σάλεχ επεσήμανε πως ο «ελληνικός και ο λιβυκός λαός μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη» και υπογράμμισε ότι «υπάρχει μία τεράστια διαφορά από εκείνον ο οποίος υπεραμύνεται την πατρίδα του και το δικαίωμα στη ζωή και σε εκείνον που θέλει να επιβάλλει την ηγεμονία του σε άλλη χώρα και την αρπαγή της περιουσίας αυτής της χώρας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους διαχρονικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. «Η επίσκεψή μας εντάσσεται στο πλαίσιο ανταπόκρισης στην ευγενή πρόσκληση της Βουλής των Ελλήνων. Μία σύντομη επίσκεψη σε μία φιλική χώρα, αλλά έχοντας υπόψη τη διαχρονικότητα των σχέσεων μεταξύ μας, τονίζοντας ότι οι πολιτισμοί που μας δένουν βρίθουν από φιλοσοφία, πανανθρώπινες αξίες, στενούς πολιτισμικούς δεσμούς», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Αναμφισβήτητα τιμούμε ιδιαίτερα τις καλές σχέσεις που μας δένουν με την Ελλάδα και τιμούμε ιδιαίτερα την απόφαση έναρξης και λειτουργίας του ελληνικού προξενείου στη Βεγγάζη, όπου θα είναι ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες και στους Λίβυους, ιδιαίτερα στους επιχειρηματίες. Χρειαζόμαστε τους φίλους Έλληνες την επόμενη περίοδο και ιδιαίτερα στην περίοδο ανοικοδόμησης της Λιβύης».

Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Λιβύης, τόνισε την ανάγκη συνέχισης της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Δένδιας δώρισε στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης ένα χρυσό στεφάνι «με την ελπίδα να στεφανώσει τη νίκη της Δημοκρατίας και της σταθερότητας στη Λιβύη».

Από την πλευρά του, ο κ. Σάλεχ έδωσε στον κ. Δένδια ως αναμνηστικό δώρο το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, επισημαίνοντας πως η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι η μοναδική εκλεγμένη νομοθετική εξουσία στη Λιβύη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης Σάλεχ: Άκυρα τα τουρκο-λιβυκά μνημόνια"

Συναγερμός στα Γιάννενα: Δύο μεγάλες συρροές σε μονάδες τροφίμων

Έπειτα από ένα μήνα σταθερής αποκλιμάκωσης της πανδημίας στα Ιωάννινα, δύο συρροές σε μεγάλους εργασιακούς χώρους με δεκάδες κρούσματα σημαίνουν πάλι συναγερμό. Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, η πτηνοτροφική μονάδα Νιτσιάκος και η επιχείρηση επεξεργασίας κρεάτων Δαβούτης - Μαυριδόπουλος, που έχουν έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων, κλείνουν για τέσσερις μέρες. Η απόφαση ισχύει κατ' αρχάς μέχρι την Τρίτη, 6 Ιουλίου, όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η αναστολή λειτουργίας όλων των υποδομών και εγκαταστάσεων των δύο επιχειρήσεων γίνεται «για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών αυτών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, και ειδικότερα, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19. Με τη λήξη της αναστολής λειτουργίας της Επιχείρησης, θα γίνει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Οι δύο σοβαρές και επικίνδυνες εστίες κορωνοϊού εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους τις τελευταίες μέρες και η επιδημιολογική επιβάρυνση άρχισε να αποτυπώνεται στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Η Π.Ε. Ιωαννίνων, που μέχρι τις αρχές της εβδομάδας είχε από μηδέν έως 2-3 νέες μολύνσεις καθημερινά, κατέγραψε την Τρίτη 7 κρούσματα, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20.

Δήμαρχος: Ήταν ανεμβολίαστοι

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ κάνει λόγο για ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν. «Είναι μια κατάσταση σοβαρή και εξαιρετικά ανησυχητική, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα περίπου 40 κρούσματα συνολικά. Εδώ προκύπτει ένα ζήτημα. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ανεμβολίαστοι, παρόλο που εργάζονται σε μαζικούς εργασιακούς χώρους υψηλού κινδύνου. Μιλάμε για επιχειρήσεις που απασχολούν 500 άτομα η μία και 60-70 η άλλη», είπε, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για πιθανή διασπορά του ιού στην πόλη, μέσω της κινητικότητας και της κοινωνικής δραστηριότητας των φορέων. «Ελπίζω τουλάχιστον εκ των υστέρων να αντιληφθούν το μέγεθος του κινδύνου και να μην κυκλοφορήσουν», σημείωσε.

Λιγότερο ανήσυχος εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Κάνουμε ιχνηλάτηση, ξέρουμε τι μας γίνεται και έχουμε τον έλεγχο. Η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε, προσθέτοντας πως από τα 370 τεστ που έγιναν την προηγούμενη μέρα σε εργαζόμενους των δύο επιχειρήσεων βρέθηκαν 10 θετικά.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Γάλακτος καλεί το κράτος και τους εργοδότες των μεγάλων μονάδων να προσαρμόσουν τη φύση της εργασίας, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση και να προστατεύεται η υγεία των εργαζομένων, καθώς όπως αναφέρει, δεν μπορεί το ζήτημα της υγείας τους να είναι μόνο ατομική τους υπόθεση.

Συνεχείς μεγάλες συρροές

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή των Ιωαννίνων έχει «ιστορικό» μεγάλων συρροών σε χώρους συνάθροισης πολλών πολιτών, όπως εργαζόμενων, αιτούντων άσυλο σε δομές προσφύγων, φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας, προσωπικού σε στρατιωτικές μονάδες ή κρατούμενων στις φυλακές Σταυρακίου. Ανάλογες συρροές έχουν ενοχοποιηθεί ως υπεύθυνες κάθε φορά που υπήρξε επιδημιολογική έκρηξη στον ηπειρώτικο νομό, ενώ η διασπορά στην κοινότητα ήταν τις περισσότερες φορές ελεγχόμενη.

Στην πιο πρόσφατη περίπτωση, κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου, ήταν η συρροή στην προσφυγική δομή του Κατσικά, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων, που επιβάρυνε την επιδημιολογική εικόνα του νομού, εμφανίζοντάς τον να έχει αύξηση κρουσμάτων, την ώρα που η πανδημία αποκλιμακωνόταν στην υπόλοιπη χώρα.

Β. Κοντοζαμάνης: Να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη

Από τα Γιάννενα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο συνάντησης με τους διοικητές των νοσοκομείων της 5ης και 6ης ΥΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε την ανάγκη να πειστεί και ο τελευταίος πολίτης της χώρας να εμβολιαστεί, καθώς η απειλή της μετάλλαξης Δέλτα δημιουργεί νέα δεδομένα, αυξάνοντας τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η συλλογική ανοσία.

«Τα εμβόλια αποτελούν τη μεγαλύτερη παρέμβαση στον τομέα της δημόσιας υγείας. Ο εμβολιασμός παράγει ένα δημόσιο αγαθό. Αυτό το δημόσιο αγαθό είναι η συλλογική ανοσία. Η πολιτεία έχει διασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες, έχει διασφαλίσει και την πρόσβαση όλων των πολιτών στον εμβολιασμό», τόνισε.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στα Γιάννενα: Δύο μεγάλες συρροές σε μονάδες τροφίμων"

Χρήστος Παππάς: Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Στις φυλακές Δομοκού θα μεταφερθεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Συνοδεία ισχυρής δύναμης της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγήθηκε στο Εφετείο και στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

«Σκόπευα να παραδοθώ» φέρεται να είπε στον εισαγγελέα.

Ο συνήγορος του Περικλής Σταυριανάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Συνελήφθη χτες βράδυ με συντονισμένη ενέργεια ο Χρ. Παππάς, κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική και προσήχθη στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί η απόφαση.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση στο κ.κ. Δομοκού, θα πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω.

Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα, αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήστος Παππάς: Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής"

ΠΟΥ: Κάντε τεστ στα σχολεία για να μην επιστρέψει η τηλεκπαίδευση

Τεστ PCR ή rapid συνιστά ο ΠΟΥ για τα σχολεία, προκειμένου να αποφευχθεί μια ακόμη προσφυγή στην τηλεκπαίδευση σε περίπτωση νέας ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Οι θερινοί μήνες προσφέρουν στις κυβερνήσεις μια χρυσή ευκαιρία για να θέσουν σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης και στο να αποφευχθεί το κλείσιμο των σχολείων», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

Σε κοινή ανακοίνωση με την UNESCO και την UNICEF, ο Κλούγκε εκτιμά πως το κλείσιμο των σχολείων είχε «βλαβερή επίδραση στην εκπαίδευση και την κοινωνική και ψυχική ευημερία των παιδιών μας και των νέων μας».

Προληπτικά τεστ και όχι μόνο αν υπάρξουν κρούσματα

Μέχρι τώρα μπορούσε να γίνει σύσταση για πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ στα σχολεία σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων σ’ ένα ίδρυμα, όμως ο ΠΟΥ εκτιμά πλέον πως μπορεί να συνιστάται η πραγματοποίησή τους ακόμη και χωρίς να υπάρχουν συμπτώματα στους μαθητές και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην πανδημία να στερήσει την εκπαίδευση και την ανάπτυξη από τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο Κλούγκε, ο οποίος έχει επανειλημμένα καλέσει τις κυβερνήσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ να δώσουν μάχη κατά της απομάκρυνσης μερικών μαθητών από το σχολείο εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης.

Για τους θεσμούς του ΟΗΕ, το κλείσιμο των σχολείων δεν πρέπει να εξετάζεται παρά ως ύστατο μέτρο, μόνον αν υπάρχει «έκρηξη κρουσμάτων ή η μετάδοση στην κοινότητα δεν μπορεί να ελεγχθεί με κανένα άλλο μέσο».

«Νέο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη»

Ο ευρωπαϊκός κλάδος του ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει χθες, Πέμπτη, πως τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι στην Ευρώπη έπειτα από δέκα διαδοχικές εβδομάδες υποχώρησης, με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων της πιο μεταδοτικής μετάλλαξη Δέλτα.

«Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην Ευρώπη, εκτός αν παραμείνουμε πειθαρχημένοι», είχε δηλώσει ο Χανς Κλούγκε, σύμφωνα με τον οποίο η αρμόδια για την Ευρώπη διεύθυνση του ΠΟΥ προβλέπει ότι η παραλλαγή Δέλτα θα έχει γίνει «κυρίαρχη» μέχρι τον Αύγουστο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Κάντε τεστ στα σχολεία για να μην επιστρέψει η τηλεκπαίδευση"

Αντίδραση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ζητάει και τα ρέστα» η Άγκυρα από τον Άρειο Πάγο για τη μειονότητα της Θράκης

Έντονη είναι η αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στην απόφασή του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημα μειονοτικών συλλόγων της Θράκης, να χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκικός,-ή» στην ονομασία τους, παρά τα όσα ρητά προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από προσφυγή τουρκοφρόνων σωματείων, που αιτήθηκαν την εφαρμογή απόφασης του 2008 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Με ανακοίνωση το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Αθήνα να… συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, για τη «διατήρηση των ελευθεριών της τοπικής τουρκικής μειονότητας», κατηγορώντας τη χώρα μας πως «συνεχίζει τις κατασταλτικές της πολιτικές για την άρνηση της ταυτότητας της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η τουρκική ένωση Ξάνθης -η παλαιότερη μη κυβερνητική οργάνωση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης- απαγορεύτηκε το 1983 με δικαστική απόφαση επειδή είχε στο όνομά της τη λέξη "τουρκική"» και ως αποτέλεσμα αυτού του νομικού αγώνα που διεξήγαγε η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε ότι το δικαίωμα της οργάνωσης παραβιάστηκε από την Ελλάδα το 2008 και κάλεσε την Ελλάδα να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για την εγγραφή της ένωσης».

«Η Τουρκία απορρίπτει την απόφαση του δικαστηρίου που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του ΕΣΔΑ και αναμένει από την Ελλάδα να εγγράψει τις ΜΚΟ της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης χωρίς διακρίσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου» επισημαίνει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι «με την προαναφερθείσα απόφαση, τα ένδικα μέσα έχουν εξαντληθεί πλέον στην Ελλάδα, μετά από έναν 38χρονο αγώνα για την εφαρμογή του νόμου και της δημοκρατίας της τουρκικής ένωσης Ξάνθης».

«Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης- συνεχίζει τις κατασταλτικές της πολιτικές για την άρνηση της ταυτότητας της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, παρά τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ», υπογραμμίζει.

«Καταδικάζουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου της Ελλάδας, το οποίο αγνοεί τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, και καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, που αρνείται να εφαρμόσει εδώ και 13 χρόνια, και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εγγραφή των μη κυβερνητικών οργανώσεων της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης», συνεχίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αγώνα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αντίδραση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ζητάει και τα ρέστα» η Άγκυρα από τον Άρειο Πάγο για τη μειονότητα της Θράκης"

Γκάγκα: Νέοι, μη εμβολιασμένοι σχεδόν όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό στο «Σωτηρία»

Για την κατάσταση που επικρατεί και στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ η πνευμονολόγος, Μίνα Γκάγκα. Όπως σημείωσε, πλέον βλέπουμε ότι νοσούν από κορονοϊό όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι. 

«Έχουμε λίγους αρρώστους που νοσηλεύουμε δεν έχουμε πληρότητα, ελπίζω να μείνει έτσι» είπε η πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, διευκρινίζοντας ότι «Όλες οι καινούργιες μας εισαγωγές στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι νέοι, μη εμβολιασμένοι σχεδόν στο σύνολό τους». Σημείωσε δε ότι κάποιοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Και πρόσθεσε ότι: «Νοσούν πολύ περισσότερα νέα παιδιά. Νέοι άνθρωποι, έχουμε δηλαδή 20αρηδες, 30αρηδες, 40αρηδες. Που δεν βλέπαμε με αυτή την αναλογία σε προηγούμενες φάσεις. Και αυτό πρέπει να μας φοβίσει».

Επίσης η κ. Γκάγκα κάλεσε τις γυναίκες που σκέφτονται να μείνουν έγκυες να σκεφτούν το θέμα του εμβολιασμού καθώς – όπως είπε – η ανοσία της μητέρας τους πρώτους μήνες της κύησης μεταφέρεται στο παιδί και είναι μεγάλη προστασία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάγκα: Νέοι, μη εμβολιασμένοι σχεδόν όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό στο «Σωτηρία»"

Πάρτι σε beach bar της παραλιακής με τουλάχιστον 15 κρούσματα

Τα τεστ αντοχής συνεχίζονται, το στοίχημα παραμένει και οι ασκήσεις ισορροπίας δίνουν μια ανάσα μέσα στην υγειονομική κρίση. Στο πλαίσιο της ακροβασίας ανάμεσα στη χαλάρωση των μέτρων και στη διατήρηση του ιικού φορτίου, σε ικανοποιητικό επιπέδο, ανοίγουν νέες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ αγωνία εξακολουθεί να επικρατεί για τα φαινόμενα της υπερμετάδοσης.

Συναγερμός έχει σημάνει ύστερα από την καταγραφή τουλάχιστον 15 κρουσμάτων από πάρτι που έγινε το προηγούμενο Σάββατο σε γνωστό beach bar της παραλιακής, επί της λεωφορου Ποσειδώνος.

Στο πάρτι συνωστίστηκαν εκατοντάδες νέοι, χωρίς να τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα αποφυγής διάδοσης της νόσου. Και η αλήθεια είναι ότι όποιος κάνει μια βόλτα αυτές τις μέρες στα μαγαζιά της παραλιακής αλλά και του κέντρου θα διαπιστώσει σχεδόν παντού το ίδιο σκηνικό: Κανένας απολύτως έλεγχος τη στιγμή που η τήρηση αποστάσεων εξακολουθεί να αποτελεί αναγκαιότητα για την αποφυγή της μετάδοσης της νόσου ακόμη και στην περίπτωση των εμβολιασμένων.

Όσον αφορά στο πάρτι του περασμένου Σαββάτου, καταγράφηκε το φαινόμενο της υπερμετάδοσης (super spreading) όταν ύστερα από τη μάζωξη, από την οποία προέκυψαν τουλάχιστον 15 κρούσματα, οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν, 2-3 ημέρες αργότερα, ότι είχαν συμπτώματα της Covid-19. Επισκέφθηκαν κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων και τότε διαπιστώθηκαν θετικοί στη νόσο.

Εξηγώντας το φαινόμενο της υπερμετάδοσης, για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος σε όλες τις φάσεις της πανδημίας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνει στο protothema.gr ότι υπό συνθήκες συνωστισμού ο φορέας του ιού μπορεί να μολύνει και 10 ακόμη.

Ο βαθμός της υπερμετάδοσης, σύμφωνα με τον καθηγητή, εξαρτάται άμεσα από τον χώρο και τις αποστάσεις. Σε ένα πάρτι, για παράδειγμα, χωρίς αποστάσεις στο οποίο παρατηρείται συνωστισμός μπορεί να κολλήσουν ακόμη και 20 άνθρωποι. «O συνωστισμός αποδεδειγμένα οδήγησε στην αύξηση του ιικού φορτίου στο πάρτι της παραλιακής» καταλήγει ο καθηγητής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάρτι σε beach bar της παραλιακής με τουλάχιστον 15 κρούσματα"

Αποτελέσματα Πανελληνίων – smsresults.minedu.gov.gr: Πως θα μάθουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή.

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS θα έχουν από φέτος οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021, καθώς θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, όπως έχει ανακοινωθεί από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου και έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή που παρέχεται πλέον στους νέους μας, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν ορόσημο στη ζωή χιλιάδων νέων κάθε χρόνο, και κατανοούμε την αγωνία τους.

Με σύμμαχό μας την τεχνολογία, δίνουμε στους υποψηφίους μας ένα επιπλέον κανάλι ενημέρωσης, αξιοποιώντας ένα μέσο που τους είναι ιδιαίτερα προσφιλές. Η ένταξη σύγχρονων τεχνολογιών στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών διαδικασιών αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα και, σε αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Οι μαθητές ανήκουν στην πλέον εξοικειωμένη ομάδα με την τεχνολογία. Στην εποχή της ταχύτητας, είμαστε στο πλάι τους και θεωρούμε αυτονόητο το χρέος μας να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά κανάλια για τους βαθμούς των εξετάσεών τους.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην παιδεία προχωρά σε όλες βαθμίδες, καθώς η τεχνολογία και η παιδεία ενδυναμώνουν τους πολίτες, μειώνουν τις ανισότητες και στηρίζουν την προσωπική και την κοινωνική ανάπτυξη».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτελέσματα Πανελληνίων – smsresults.minedu.gov.gr: Πως θα μάθουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες"

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ότι ο πιλότος «ήταν μπλεγμένος σε εμπόριο ναρκωτικών» (Daily Mail)

«Η Ελληνική Αστυνομία φοβάται ότι ο πιλότος σύζυγος της Καρολάιν μπορεί να μετέφερε ναρκωτικά για καρτέλ και να σκότωσε τη Βρετανίδα σύζυγό του όταν εκείνη το ανακάλυψε»,
αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, αφορά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των Γλυκών Νερών.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, «τις θεωρίες για πιθανή ανάμειξη (του συζύγου της Καρολάιν) σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά πυροδότησε μια έρευνα στα οικονομικά του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, η οποία αποκάλυψε ότι ζούσε μια ζωή γεμάτη πολυτέλεια, παρότι εισέπραττε ένα απλό μισθό πιλότου».

«Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι το ζευγάρι είχε πρόσφατα αγοράσει ένα οικόπεδο αξίας σχεδόν 55.000 ευρώ, είχε "σχεδιάσει" ένα σπίτι 162.000 ευρώ και είχε απολαύσει μια ακριβή απόδραση στο Ντουμπάι», σημειώνει το δημοσίευμα. «Τα ευρήματα αυτά, λέει η αστυνομία, υποδεικνύουν ότι ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μπορεί να είχε μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος και να σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν όταν εκείνη έμαθε από πού προέρχονταν τα χρήματα».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό μέσο, ο πατέρας της Καρολάιν δήλωσε ότι θεωρεί πως «υπάρχει κάποια βάση» στις φήμες περί ανάμειξης του πιλότου σε εμπόριο ναρκωτικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ότι ο πιλότος «ήταν μπλεγμένος σε εμπόριο ναρκωτικών» (Daily Mail)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news