facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΛ.ΑΣ.: Νέα ανακοίνωση για τον θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν πραγματικά περιστατικά, με στοιχεία της δικογραφίας, σχετικά με το θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, τονίζεται ότι ουδέποτε αστυνομικός παρείχε πληροφόρηση σχετικά με το ως άνω περιστατικό σε τρίτο άτομο, παρά μόνο σε εισαγγελικές Αρχές, ως οφείλει βάσει του νομοθετικού πλαισίου υπό του οποίου λειτουργεί.

Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί με γνώμονα πάντοτε το σεβασμό στα δικαιώματα τον πολιτών, τη τήρηση του νόμου και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σχετικά με το περιστατικό (υπενθυμίζεται η από 26-09-2024 Ανακοίνωση), από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία έδρασε με πλήρη διαφάνεια, σχηματίζοντας άμεσα δικογραφία και ενημερώνοντας τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ, όπως ρητά προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, διατάχθηκε και ήδη ενεργείται Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η έρευνα διαβιβάστηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, με σκοπό την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Τα πραγματικά περιστατικά περιγράφονται με πλήθος στοιχείων και καταθέσεων που συλλέγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία θα παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της, που είναι η προστασία των πολιτών καθώς και η διασφάλιση της έννομης τάξης, πάντα με αίσθημα ευθύνης και πλήρη διαφάνεια.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Νέα ανακοίνωση για τον θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα"

23 πυρκαγιές σε όλη την χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Από Ω/18:00/26-09-2024 έως Ω/18:00/27-09-2024 εκδηλώθηκαν 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 21 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δύο (2).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "23 πυρκαγιές σε όλη την χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο "

Λαύριο: 13 συλλήψεις μετά την άγρια συμπλοκή μαθητών

Μετά την αιματηρή συμπλοκή στο Λαύριο, οι 13 προσαγωγές ανηλίκων, 11 Ελλήνων και 2 αλλοδαπών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά ένας 16χρονος και ένας 15χρονος από την Αλβανία.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου, όπου δύο ομάδες ανηλίκων συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής ένας 16χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι στα πόδια τα δύο θύματα, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο 16χρονος κατηγορείται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και για τον νόμο περί όπλων, ενώ ακόμα πέντε άτομα κατηγορούνται για απλή σωματική βλάβη και οι υπόλοιποι επτά για συνέργεια.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαύριο: 13 συλλήψεις μετά την άγρια συμπλοκή μαθητών"

ΗΠΑ: Χάος με 17 νεκρούς από τον φονικό τυφώνα Έλεν – Δείχνει τα «δόντια» του σε Τζόρτζια και Φλόριντα

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό τυφώνα Έλεν, που σαρώνει τις πολιτείες Φλόριντα και Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τζόρτζια και άλλοι πέντε στη Φλόριντα στις ΗΠΑ, από το πέρασμα του τυφώνα όπως ανακοίνωσαν σήμερα (27.09.2024) οι τοπικές αρχές.

«Αυτή η καταιγίδα ήταν φονική. Επιβεβαιώθηκε ότι έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ. Το ένα από τα θύματα ήταν μέλος μιας ομάδας διάσωσης.

«Υπάρχουν πέντε νεκροί» από τον τυφώνα, επιβεβαίωσε εξάλλου το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πινέλας, στη δυτική ακτή της Φλόριντας.

Άλλο ένα θύμα αναφέρθηκε στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο τυφώνας εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα αφού έφτασε στη στεριά, ωστόσο προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες και πτώσεις δέντρων. Στα παράλια της Φλόριντας η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε κατά τόπους κατά 4,5μέτρα.

«Η απειλή δεν έχει περάσει» και η κατάσταση «παραμένει επικίνδυνη» ανέφερε η Ντιάν Κρίσγουελ, η διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών (FEMA).

Το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) προειδοποίησε επίσης ότι οι «ιστορικές» και «καταστροφικές» πλημμύρες που συνοδεύονται από κατολισθήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Χάος με 17 νεκρούς από τον φονικό τυφώνα Έλεν – Δείχνει τα «δόντια» του σε Τζόρτζια και Φλόριντα"

Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

Συνελήφθη την Παρασκευή, σε σπίτι στην Κερατέα, ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης που άρπαξε το νεογέννητο κοριτσάκι του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Πληροφορίες θέλουν και τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού να έχει συλληφθεί.

Το νεογνό παρέμενε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς.

Το βρέφος επρόκειτο να μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», πράγμα που γνώριζαν οι γονείς. Η μητέρα του, η οποία και η ίδια είχε εξαφανιστεί, ερχόταν καθημερινά σε επαφή με το κοριτσάκι, αφού το θήλαζε.

Επειδή ήταν γνωστό ότι το βρέφος θα μεταφερόταν, υπήρχαν υπάλληλοι σεκιούριτι στον όροφο των νεογνών, ωστόσο, ο πατέρας κατάφερε να αρπάξει το παιδί και να φύγει τρέχοντας.

Πριν από δύο μέρες, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είχε υποστηρίζει ότι νόμιμα έδρασε για την αρπαγή του νεογέννητου παιδιού του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Όπως είχε πει στον ΑΝΤ1 δεν του έχει επιβληθεί καμία νομική ενέργεια που να απαγορεύει όσα έκανε.

«Όλα όσα γράφονται ότι καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού είναι ψέματα. Μόλις μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε “εισέβαλα” όπως λένε. Κλήθηκα φανερά, για ζήτημα υγείας του παιδιού, από την διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία, ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια, ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού» ειχε πει ειδικότερα ο Καλαϊτζιδάκης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε"

Καιρός αύριο: Επιστρέφει η ζέστη – Στους 33 βαθμούς ο υδράργυρος

Καλοκαιρινή διάθεση έχει ξανά ο καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει στη μέγιστη τιμή τους τους 33 βαθμούς Κελσίου αύριο Σάββατο (28.09.2024).

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σχηματισθούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις μεσημεριανές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικά περιορισμένες ορατότητες και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και τα Κύθηρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 και τοπικά στην ανατολική Στερεά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιστρέφει η ζέστη – Στους 33 βαθμούς ο υδράργυρος"

Jerusalem Post: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Ο Ισραηλινός Στρατός σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα στην επίθεση στο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό το βράδυ της Παρασκευής, ανέφεραν οι IDF, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα βρισκόταν στο καταφύγιο που στόχευσε ο πρόσφατος βομβαρδισμός και οποιοσδήποτε ήταν μέσα θα ήταν δύσκολο να επιβιώσει από μια τέτοια επίθεση.

Το Reuters ανέφερε αρχικά ότι ο Νασράλα ήταν ζωντανός, επικαλούμενος πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο ελέγχεται από το Σώμα των φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ανέφερε επίσης ότι ήταν ζωντανός όπως και ένα ακόμη στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, πηγές ασφαλείας από Λίβανο ανέφεραν στο Sky News ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της Χεζμπολάχ για την τύχη του Νασράλα αυξάνει την πιθανότητα να είναι νεκρός.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Jerusalem Post: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα"

«Το κράτος μας τιμώρησε, επειδή γεννήσαμε πρόωρα» – Καταγγελία για νέα μητέρα που χάνει όλα τα επιδόματα λόγω νόμου 73 ετών

Το δημογραφικό μπορεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την Ελλάδα, αλλά μια γυναίκα, που έγινε πρόσφατα μητέρα, κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να ζητήσει στήριξη από το κράτος, όπως επιδόματα, επειδή γέννησε πρόωρα με βάση νόμο του 1951.

Ο σύζυγός της μίλησε στην εκπομπή «Live You» του ΣΚΑΪ και μετά από λίγο χρειάστηκε παρέμβαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστα Καραγκούνη, ώστε να δώσει διευκρινίσεις.

«Το κράτος μας τιμώρησε, επειδή γεννήσαμε πρόωρα», είπε ο σύζυγός της και πρόσθεσε: «Η γυναίκα μου προσλήφθηκε τον Μάρτιο του 2024, λόγω της κακοκαιρίας Ντάνιελ, στην εταιρεία. Ο νόμος λέει 200 ένσημα αυστηρά πριν από την ημερομηνία τοκετού για το επίδομα μητρότητας, λοχείας και εννιαμήνου. Δηλαδή αν δεν υπάρχουν τα 200 ένσημα η μητέρα δεν δικαιούται απολύτως τίποτα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως αν το παιδί του δεν είχε γεννηθεί πρόωρα, η σύζυγος θα έπαιρνε κανονικά τα επιδόματα, γιατί θα είχαν συμπληρωθεί τα 200 ένσημα. Ωστόσο, στην ημερομηνία τοκετού είχε 188 ένσημα, με αποτέλεσμα να μη δικαιούται τίποτα.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρενέβη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι «μία μητέρα πρέπει να έχει 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια πριν από τον τοκετό. Είναι το κατώφλι που έχει βάλει ο νόμος».

«Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μητέρα δεν κατάφερε να πιάσει τα 200 ένσημα. Επειδή υπήρξε η καταστροφή του Ντάνιελ σε αυτή την περίπτωση, το υπουργείο Εργασίας εκτός από τα 534 ως έκτακτη ενίσχυση, παρέχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα αναστολής σύμβασης εργασίας. Ο ασφαλιστικός βίος δεν διακόπτεται, μπαίνουν τα ένσημα», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Το κράτος μας τιμώρησε, επειδή γεννήσαμε πρόωρα» – Καταγγελία για νέα μητέρα που χάνει όλα τα επιδόματα λόγω νόμου 73 ετών"

Ερντογάν: Αρχές του 2025 είναι κατά πάσα πιθανότητα η επόμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έξοδό του από τη προσευχή της Παρασκευής (27.09.2024).

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πότε θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε:

«Στις αρχές του επόμενου έτους θα πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή, ο κύριος Τσαγατάι, ο οποίος κατέχει τη θέση του πρέσβη, συνεχίζει τις συνομιλίες του με την ομόλογό του. Και ως αποτέλεσμα των συνομιλιών του με τον ομόλογό του, κατά πάσα πιθανότητα θα είμαστε σε θέση να συναντηθούμε στις αρχές του επόμενου έτους».

Όσον αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διμερή συνάντηση των δύο ηγετών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Δώσαμε βάρος τόσο σε αυτό το Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο όσο και τις ορισμένες γνωστές δυσκολίες που ζούμε (ή ζήσαμε, σ.σ. στην τουρκική χρησιμοποιείται ομόηχο ρήμα και στους δύο χρόνους) στο Αιγαίο. Και ο πρωθυπουργός μάς δήλωσε ότι θα θέσει αυτά τα θέματα στο τραπέζι και ότι θα λύσει αυτό το πρόβλημα».

Προηγουμένως, ο Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και άσκησε κριτική στην υφιστάμενη δομή του διεθνούς οργανισμού και τη συμπεριφορά των νυν μόνιμων μελών του Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Στον ΟΗΕ υπάρχουν πέντε μόνιμα μέλη και 15 προσωρινά μέλη (σ.σ. τα μη μόνιμα μέλη του ΣΑ είναι δέκα). Όλες οι αποφάσεις εξαρτώνται από τις λέξεις που θα βγουν από τα χείλη αυτών των μονίμων μελών. Τα 15 προσωρινά μέλη δεν έχουν καμία επιρροή εδώ. Αυτά τα πέντε μέλη σχεδόν βρίσκονται στη θέση να κυβερνούν τον κόσμο. Ως εκ τούτου, μέλη όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, εμείς και η Γερμανία κ.λπ. αν και προσπαθούν να γίνουν μόνιμα μέλη, δεν μπορούν να έχουν καμία επιρροή επειδή επί του παρόντος δεν είναι μόνιμα μέλη.

Ως Τουρκία, προσπαθούμε τώρα να γίνουμε μόνιμο μέλος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κανένα αποτέλεσμα. Τα μόνιμα μέλη επίσης δεν σκοπεύουν να μας κάνουν μόνιμο μέλος. Τα 15 προσωρινά μέλη δεν έχουν τίποτα να κάνουν σε αυτό το σημείο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Αρχές του 2025 είναι κατά πάσα πιθανότητα η επόμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη"

Πάτρα: 17χρονη έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθήτρια της, ρίχνοντας της μπουνιές!

Νεο περιστατικό βίας κατεγράφη στην Πάτρα μεταξύ μαθητριών, με μια εξ’ αυτών να συλλαμβάνεται και η άλλη να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, 17χρονη μαθήτρια ευρισκόμενη έξω από σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε στο μάγουλο και στο αυτί 17χρονη συμμαθήτρια της και παράλληλα την εξύβρισε. Η 17χρονη, συνοδευόμενη από την μητέρα της  μετέβη στο  Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή πρώτων βοηθειών

Σε βάρος της δράστιδας, από τους Αστυνομικούς του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη αδύναμων
ατόμων.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: 17χρονη έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθήτρια της, ρίχνοντας της μπουνιές!"

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Αποζημίωση 250 ευρώ ανά ζώο που θανατώθηκε, εξήγγειλε ο Τσιάρας

Αποζημίωση 250 ευρώ ανά ζώο που θανατώθηκε κατά τη διάρκεια της πανώλης των αιγοπροβάτων (σ.σ. εκδηλώθηκε τον περασμένο Ιούλιο) εξήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, σε συνάντηση που είχε σήμερα (27.9.2024) με κτηνοτρόφους στη Γορτύνη Λάρισας, σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους.

Σημειώνεται πως η αποζημίωση σε περίπτωση θανάτωσης αιγοπρόβατου λόγω πανώλης που προβλέπει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο ανέρχεται έως 150 ευρώ. Συγκεκριμένα, η κατά κεφαλή αποζημίωση στην ανώτατη κατηγορία στα θηλυκά ζώα, από 150 ευρώ ανεβαίνει στα 250 ευρώ και στα 500 ευρώ για τα αρσενικά.

Συνεπώς η αποζημίωση την οποία εξήγγειλε ο κ. Τσιάρας για τους κτηνοτρόφους είναι κατά 70% αυξημένη.

Παράλληλα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και πρόγραμμα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για να αντικαταστήσουν δωρεάν τα ζώα που θανατώθηκαν.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Αποζημίωση 250 ευρώ ανά ζώο που θανατώθηκε, εξήγγειλε ο Τσιάρας"

Σε μόνιμη βάση ο αντιγριπικός εμβολιασμός ενηλίκων στο φαρμακείο, χωρίς ιατρική συνταγή

Σε μόνιμη βάση θα ισχύει ο αντιγριπικός εμβολιασμός ενηλίκων χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης ιατρικής συνταγής. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η τροπολογία περιλαμβάνει:

Διάταξη νόμου που προβλέπει τη διενέργεια του αντιγριπικού εμβολιασμού ενηλίκων στο φαρμακείο, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής, σε μόνιμη πια βάση, εφεξής για όλες τις εμβολιαστικές περιόδους. «Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με την ψήφιση του σχετικού άρθρου, δεν θα απαιτείται πλέον κάθε χρόνο η ψήφιση της δυνατότητας διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού ενηλίκων χωρίς ιατρική συνταγή, καθώς θα ισχύει εφεξής η ανωτέρω διάταξη νόμου, αναφέρει ο ΠΦΣ.

Επίσης, στην τροπολογία περιλαμβάνεται, διάταξη νόμου με τις παρατάσεις των μέτρων που αφορούν τα φαρμακεία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να παραταθούν μέχρι την 31η.12.2024, η ισχύς των μηναίων και επαναλαμβανόμενων συνταγών φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ. Η λήξη των συνταγών ΕΟΠΥΥ των οποίων παρήλθε η ισχύς τους είτε πρόκειται να εκδοθούν από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, αναμένεται να παραταθεί έως την 31η.12.2024 με τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθεί η ΗΔΙΚΑ, δίνοντας προτεραιότητα στις νεοεκδοθείσες συνταγές και κατόπιν αυτών που είχαν συνταγογραφηθεί κατά το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα της επανέκδοσης συνταγών για χρόνια νοσήματα μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της συνταγής και της επισύναψης τυχόν συνοδευτικών εγγράφων. Ο φαρμακοποιός στο φύλο εκτέλεσης οφείλει να αναγράψει την ένδειξη «Επανασυνταγογραφούμενη σταθερή φαρμακευτική αγωγή, για χρόνιες παθήσεις» και τον ΑΔΤ του ατόμου που τα παραλαμβάνει.

Περιλαμβάνεται επίσης, η δυνατότητα επανέκδοσης μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων χρονιών πασχόντων, μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του e-ΔΑΠΥ μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της γνωμάτευσης σε έντυπη μορφή ή θεώρησής της από ελεγκτή ιατρό. Στο φύλλο εκτέλεσης σημειώνεται ο ΑΔΤ του παραλήπτη, ως στοιχείο ταυτοποίησης και οι γνωματεύσεις εκτελούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης, όπως αυτή ορίζεται επί της εκδοθείσας ηλεκτρονικής γνωμάτευσης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε μόνιμη βάση ο αντιγριπικός εμβολιασμός ενηλίκων στο φαρμακείο, χωρίς ιατρική συνταγή"

Εξαρθρώθηκαν 3 εγκληματικές οργανώσεις – Διέπρατταν κλοπές από εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, επιχειρήσεις και σπίτια

Από τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Δυτικής και Βορειοανατολικής Αττικής σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν επιχειρησιακές δράσεις πρωινές ώρες χθες (26-9-2024) σε οικισμούς στις περιοχές των Μεγάρων, του Ασπροπύργου, των Σπάτων και της Παιανίας, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικής δραστηριότητας, που έχει καταγραφεί στους παραπάνω οικισμούς.

Δυτική Αττική

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που αναπτύχθηκε στη Δυτική Αττική υπό το συντονισμό και την εποπτεία της αρμόδιας Υποδιεύθυνσης, αποδομήθηκαν έπειτα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων, 3 εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούμενες στις κλοπές από εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, επιχειρήσεων και οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων, με τη συνδρομή αστυνομικών των λοιπών Τμημάτων Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ., της ΔΙ.ΑΣ. και Αστυνομικών Σκύλων.

Από τη χαρτογράφηση της δράσης τους προέκυψε ότι αρχικά είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία στη συνέχεια διασπάστηκε και ακολούθησε η δημιουργία ή προσάρτηση των μελών της πρώτης στις άλλες δύο εγκληματικές οργανώσεις.

Ειδικότερα, η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούταν από 8 μέλη, μεταξύ των οποίων 4 από τους συλληφθέντες και έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Η δράση τους χρονολογείται τουλάχιστον από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών, με στοχοποίηση φωτοβολταϊκών πάρκων και επιχειρήσεων.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο τον οικισμό του Βλυχού Μεγάρων και έχοντας προηγουμένως προβεί σε κατόπτευση των στόχων τους, διακριβώνοντας παράλληλα το δρομολόγιο που θα ακολουθούσαν, είτε προέβαιναν στην αφαίρεση ποσοτήτων χαλκού από φωτοβολταϊκά πάρκα, είτε στην αφαίρεση χρηματικών ποσών και άλλων αντικειμένων από επιχειρήσεις.

Κινούνταν με αυτοκίνητα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, και τους τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Αφού ολοκλήρωναν τις πράξεις τους, εγκατέλειπαν τα οχήματα σε συγκεκριμένο σημείο και τα έκαιγαν.

Επέλεγαν να κινούνται τις μεσονύκτιες και μεταμεσονύκτιες ώρες, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εντοπισμού τους, αποκρύπτοντας παράλληλα με κουκούλες, γάντια κλπ τα μέρη του προσώπου και του σώματος τους.

Τα αφαιρεθέντα καλώδια τα μετέφεραν σε επιχειρήσεις σκραπ προς πώληση, ενώ η μεταξύ τους επικοινωνία πραγματοποιούταν με τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν εκδοθεί σε αλλοδαπούς (αχυρανθρώπους), τις οποίες ενάλλασσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η δεύτερη εγκληματική ομάδα, αποτελούνταν τουλάχιστον από 4 μέλη, μεταξύ των οποίων 3 εκ των συλληφθέντων, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούταν στη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή των Μεγάρων, εισέρχονταν σε οικίες σε Μέγαρα, Αλεποχώρι και στην Εύβοια, στοχεύοντας κυρίως σε παραθεριστικές κατοικίες.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό, είτε παραβιάζονταν πόρτα ή μπαλκονόπορτα, στην περίπτωση απουσίας των ενοίκων, είτε εκμεταλλευόμενοι ανασφάλιστες θύρες και παράθυρα, εάν οι ένοικοι ήταν εντός, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, τα οποία ορισμένες φορές μετέφεραν μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Δρούσαν κυρίως μεσονύκτιες και μεταμεσονύκτιες ώρες, κινούμενοι με αυτοκίνητα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φροντίζοντας να έχουν ορίσει τσιλιαδόρο για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η τρίτη εγκληματική ομάδα, αποτελούνταν τουλάχιστον από 9 μέλη, μεταξύ των οποίων 4 από τους συλληφθέντες και δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη διαρρήξεων- κλοπών από οικίες.

Τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή του Ασπροπύργου, κινούμενοι με αυτοκίνητα, τα οποία ορισμένες φορές έφεραν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Φθιώτιδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Χρησιμοποιούσαν παρόμοια μεθοδολογία δράσης με αυτή της δεύτερης ομάδας, ενώ σε περίπτωση που ηχούσε το σύστημα του συναγερμού, το τοποθετούσαν σε κουβά με νερό συνεχίζοντας τη δράση τους.

Μετά από έρευνα στην κατοχή των κατηγορουμένων και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· καραμπίνα και πλήθος φυσιγγίων,

· το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ,

· πλήθος κοσμημάτων,

· ρουχισμός που φορούσαν κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων και

· 4 αυτοκίνητα.

Από την προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά -10- περιπτώσεις κλοπών σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Ελευσίνα, Κυψέλη, Χολαργό, Πατήσια, Αλεποχώρι, Άνοιξη, Ωρωπό, Βούλα, Πεντέλη, Κινέττα, Κρυονέρι, Σταμάτα, Μήλεσι, Καπανδρίτι, Νέα Σμύρνη και Μεταμόρφωση, καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για πλήθος αδικημάτων.

Βορειοανατολική Αττική

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς της Παιανίας και των Σπάτων, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας, που έχει καταγραφεί στους εν λόγω οικισμούς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή των κατά τόπον Τμημάτων Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε., Δικαστικού Λειτουργού και συνεργείων της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω συνελήφθησαν 5 άτομα, ηλικίας 22, 32, 37, 44 και 51, κατηγορούμενοι για -κατά περίπτωση- κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και στέρηση αστυνομικού δελτίου ταυτότητας, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμούσε απόφαση που επισύρει ποινή φυλάκισης 7 μηνών για κλοπή.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 2 ενισχυτές και 3 ηχεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκαν 3 εγκληματικές οργανώσεις – Διέπρατταν κλοπές από εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, επιχειρήσεις και σπίτια"

Αλεξανδρούπολη: Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

Ένας πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης. 

Η καταγγελία προκάλεσε σοκ στους νηπιαγωγούς αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή και οι αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση λαμβάνοντας καταθέσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλεξανδρούπολη: Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του"

Ηράκλειο: Μετανιωμένος ο μαθητής που χτύπησε τον Γυμνασιάρχη – Παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου, ο μαθητής, ο οποίος το πρωί χτύπησε τον διευθυντή του  9ου Γυμνασίου Ηρακλείου στα Δειλινά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με πηγή της Αστυνομίας που μίλησε στην ΕΡΤ, εμφανίζεται μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε “πολλές φορές συγνώμη”. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι και ο Γυμνασιάρχης δεν προτίθεται να υποβάλει μήνυση, ωστόσο η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη κατά τον νόμο να προχωρήσει την υπόθεση αυτεπάγγελτα σχηματίζοντας δικογραφία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Μετανιωμένος ο μαθητής που χτύπησε τον Γυμνασιάρχη – Παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα"

Χειροπέδες σε άνδρα από τη Θεσσαλονίκη που καλούσε χρήστες του διαδικτύου να βιαιοπραγήσουν εναντίον αστυνομικών

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης 27/9 ένας άνδρας που συνελήφθη από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης καθώς καλούσε χρήστες του διαδικτύου να βιαιοπραγήσουν εναντίον αστυνομικών.

Ειδικότερα, ο 41χρονος ανήρτησε βίντεο στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο καταφερόταν, με απρεπείς εκφράσεις, εναντίον αστυνομικών αλλά και κατά της ελληνικής πολιτείας, καλώντας τους χρήστες του διαδικτύου να τελέσουν πράξεις βίας εναντίον τους.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε άνδρα από τη Θεσσαλονίκη που καλούσε χρήστες του διαδικτύου να βιαιοπραγήσουν εναντίον αστυνομικών"

Περιστατικά βίας ανηλίκων: Συμπλοκές σήμερα σε Λαύριο, Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Στο Ηράκλειο μαθητής επιτέθηκε στον Γυμνασιάρχη

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων σε ολόκληρη τη χώρα με συλλήψεις και προσαγωγές σε Πάτρα, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά στη σύλληψη δύο ανηλίκων μαθητριών ηλικίας 15 και 13 ετών για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων και εξύβριση και δύο γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών

Τα δύο ανήλικα κορίτσια βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος και κατάφεραν εκατέρωθεν χτυπήματα, με αποτέλεσμα να υποστούν και οι δυο ελαφρές σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα η 13χρονη εξύβρισε την 15χρονη. Επιπλέον, συνελήφθησαν, οι μητέρες των δυο ανήλικων κοριτσιών για παραμέληση της εποπτείας τους.

Σε άλλη περίπτωση, δικογραφία σε βάρος ανήλικης για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών. Ειδικότερα, μια 17χρονη μαθήτρια επιτέθηκε και γρονθοκόπησε στο μάγουλο και στο αυτί 17χρονη συμμαθήτρια της και παράλληλα την εξύβρισε. Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από σχολικό συγκρότημα. Η 17χρονη, συνοδευόμενη από την μητέρα της πήγε στο  Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Λαύριο: Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ μαθητών έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ έχουν γίνει 13 προσαγωγές.

Ηράκλειο: Μαθητής επιτέθηκε στον Γυμνασιάρχη του

Μαθητής επιτέθηκε στον Γυμνασιάρχη του λίγο μετά τις 7.30 το πρωί της Παρασκευής, έξω από το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στα Δειλινά.

Εκείνη την ώρα ο Γυμνασιάρχης είχε σταθμεύσει μόλις το αυτοκίνητο του και κατευθυνόταν στην είσοδο του Σχολείου, όταν άκουσε έναν μαθητή να του απευθύνεται με άσχημο τρόπο. Τη στιγμή ακριβώς που έστρεψε για να του απευθύνει τον λόγο, δέχτηκε ένα πολύ ισχυρό χτύπημα στο πρόσωπο εξαιτίας του οποίου σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ ο μαθητής έσπευσε να εξαφανιστεί. Άλλοι μαθητές που είδαν το περιστατικό ενημέρωσαν τους καθηγητές, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ο Γυμνασιάρχης είχε αίματα στο πρόσωπο.

Όπως είπε ο ίδιος στους συναδέλφους του αλλά και στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ, ο μαθητής τον κατηγορούσε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε ενημερώσει τους γονείς του για τη συμμετοχή του στην κατάληψη την οποία τελούσε το Σχολείο. Ο εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο όπου διαπιστώθηκε ότι το τραύμα ήταν επιφανειακό και λίγο αργότερα έλαβε εξιτήριο.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ανήλικο μαθητή, ενώ ο πατέρας του συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον εντοπίσουν, καθώς δεν απαντά ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις του πατέρα του, παρότι το κινητό του δείχνει “ενεργό “. Ο 14χρονος φοιτούσε στην ουσία μόλις λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού είχε πάρει μεταγραφή από άλλο, επίσης εντός του Ηρακλείου. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, ο Γυμνασιάρχης ανέφερε στους διασώστες ότι το επεισόδιο θα είχε πάρει ακόμη χειρότερη τροπή, αν γονέας, που εκείνη την ώρα μετέφερε το παιδί του στο σχολείο, δεν συγκρατούσε τον μαινόμενο έφηβο.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις 14χρονοι που απείλησαν συνομήλικό τους

Tρεις 14χρονοι μαθητές συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας & της προφορικής συνομιλίας στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της Τετάρτης 25-09-2024, εντός τουαλέτας σχολείου στην περιοχή της Τούμπας, όπου φοιτούν, οι τρεις νεαροί εγκλώβισαν από κοινού τον παθόντα συμμαθητή τους στερώντας του την ελευθερία και απειλώντας τον, ενώ ένας απ’ αυτούς, με τη συνδρομή και των υπολοίπων, κατέγραψε την πράξη τους με κινητό τηλέφωνο.

Κατασχέθηκαν τα τρία κινητά τηλέφωνα των δραστών, τα οποία θα ερευνηθούν από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ιωάννινα: Πέντε τραυματίες σε συμπλοκή νεαρών έξω από σχολείο

Συμπλοκή νεαρών στο γυμνάσιο Ελεούσας Ιωαννίνων το βράδυ της Πέμπτης είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε εξ αυτών και την μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ένας από τους τραυματίες φέρει χτύπημα από κλομπ ή σιδερόβεργα. Μεγάλη η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών με προσαγωγές υπόπτων, αλλά και γονέων ανήλικων μαθητών.

Η συμπλοκή έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου Ελεούσας, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα 40 – 50 άτομα. Κατά τη συμπλοκή υπήρξαν τραυματισμοί, πιθανότατα από σιδηρολοστό. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν επί τόπου, και έγιναν προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα, ένα εκ των οποίων ανήλικος, που είχαν πάει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθεις, μετέβησαν στο ΑΤ Ιωαννίνων προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση σε δύο άτομα, πατέρα και γιο, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και έχουν ήδη προσαχθεί. Προς το παρόν δεν φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή άλλων εκ των προσαχθέντων.

Χανιά: 16χρονη φέρεται να επιτέθηκε και να τραυμάτισε 15χρονο μαθητή σε σχολείο της Σούδας

Ένα μόλις 24ωρο μετά τη σύλληψη τριών μαθητριών και των γονιών τους για περιστατικό ξυλοδαρμού 13χρονης έξω από το Γυμνάσιο Μουρνιών, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα περιστατικό ενδοσχολικής βίας.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι μια 16χρονη φέρεται να επιτέθηκε και να τραυμάτισε 15χρονο μαθητή σε σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της Σούδας Χανίων. Τα παιδιά αρχικά διαπληκτίστηκαν, με τη 16χρονη στη συνέχεια να ασκεί σωματική βία και να τραυματίζει τον 15χρονο.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τη 16χρονη και κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος επίσης ανηλίκου.

Επιπλέον, συνελήφθη ο κηδεμόνας της ανήλικης και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιστατικά βίας ανηλίκων: Συμπλοκές σήμερα σε Λαύριο, Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Στο Ηράκλειο μαθητής επιτέθηκε στον Γυμνασιάρχη"

"Τελικά είμαστε απροστάτευτοι": Σε...τοίχο έπεσε καθηγητής για απάτη σε βάρος του

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, έχει πέσει κατ΄επανάληψη θύμα διαδικτυακής απάτης από επιτήδειους οι οποίοι εκμεταλλεύονται και τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης για να δημιουργήσουν deep fake βίντεο που τον εμφανίζουν να διαφημίζει διάφορα "θαυματουργά" φαρμακευτικά σκευάσματα.

Πολύ πρόσφατα ο ίδιος εμφανίστηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την εικόνα και την δική του φωνή να προειδοποιεί για παράσιτα που "έχουν ήδη εγκατασταθεί στο σώμα μας" και θα προκαλέσουν επιδημία "για την οποία κανείς δεν μιλάει". Ο ίδιος παρουσιάζεται να έχει αναπτύξει μια ειδική μέθοδο προφύλαξης, μαζί με συναδέλφους του από τη Διεθνή Ένωση Παρασιτολόγων, ενώ προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να αγοράσουν κάποιο σκεύασμα που θα τους προστατεύσει από την απειλή, παραπέμποντας σε σχετικό υπερσύνδεσμο.

Παλιότερα ο κ. Γουργουλιάνης εμφανιζόταν ως καθηγητής Καρδιολογίας να διαφημίζει σκεύασμα που "καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία στο σπίτι και προλαβαίνει το εγκεφαλικό", ενώ σε άλλη ανάρτηση φερόταν να προτείνει κάποιο άλλο προϊόν σταματούσε τις εμβοές στα αυτιά!

Κάθε προσπάθεια του καθηγητή να αναζητήσει προστασία, είτε από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές, είτε από τα ίδια τα social media που φιλοξενούν τις απατηλές διαφημίσεις, απέβη άκαρπη: Μετά τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που του απάντησε - όπως λέει - πως η απάτη έγινε από το εξωτερικό και δεν μπορούν να εντοπιστούν αυτοί που βρίσκονται από πίσω, ο κ. Γουργουλιάνης έπεσε πάνω στον "τοίχο" δημοφιλούς πλατφόρμας, που αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά του για αφαίρεση του fake περιεχομένου.

 

"Δεν αφαιρέσαμε την κοινοποίηση", τιτλοφορείται η απάντηση του Μέσου, που στάλθηκε στον καθηγητή το πρωί της Τετάρτης. Αφού τον ευχαριστούν για την αναφορά του, καθώς οι πληροφορίες του βοηθούν στον περιορισμό του ανεπιθύμητου περιεχομένου για τον ίδιο και άλλους χρήστες, τον ενημερώνουν πως χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινου ελέγχου για την επεξεργασία αναφορών και τον προσδιορισμό περιεχομένου που παραβιάζει τους Όρους της κοινότητας.

"Σε αυτήν την περίπτωση δεν αφαιρέσαμε το περιεχόμενο που αναφέρατε. Αν πιστεύετε ότι έχουμε κάνει λάθος, μπορείτε να ζητήσετε να γίνει επανέλεγχος αυτής της απόφασης εντός 180 ημερών", αναφέρεται στην απάντηση. Μάλιστα, το Μέσο εκφράζει την κατανόησή του για το ότι η απόφαση αυτή μπορεί να είναι δυσάρεστη και προτείνει ως εναλλακτική λύση στον αιτούντα καθηγητή, να μην ακολουθεί ή να μπλοκάρει τον λογαριασμό τον οποίο αφορούσε η αναφορά. Δηλαδή, του προτείνει να μη βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του σε deep fake βίντεο, αλλά να εξακολουθούν να τον βλέπουν χιλιάδες άλλοι χρήστες!

Ο κ. Γουργουλιάνης, σε ανάρτησή του διατυπώνει την απογοήτευσή του από την απάντηση:

"Δεν θεραπεύουμε, παράσιτα, δεν καθαρίζουμε το αίμα, δεν σταματάμε τις εμβοές στα αυτιά!

H απάντηση του Facebook για τις παραπλανητικές διαφημίσεις κάποιων επιτήδειων απατεώνων που χρησιμοποιούν την εικόνα ή και τη φωνή μου. "Δεν αφαιρείται το περιεχόμενο και να ζητήσετε επανέλεγχο εντός 180 ημερών"!!! Τελικά είμαστε απροστάτευτοι!!".

Πώς μένουν στο απυρόβλητο

Ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου "Γ. Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, που έχει πέσει επίσης κατ΄ επανάληψη θύμα παρόμοιας διαδικτυακής απάτης, έχει προβεί σε σειρά ενεργειών για την αποτροπή τους, με στόχο την προστασία του ονόματός του, αλλά και των ανυποψίαστων πολιτών που μπορεί να πέσουν θύματα μη εγκεκριμένων και δυνητικά επικίνδυνων σκευασμάτων. Όλες οι προσπάθειές του, επίσης, έπεσαν στο κενό.

Η "πηγή" μιας από τις πολλές παρόμοιες αναρτήσεις που τον παρουσίαζαν να προμοτάρει παρόμοια προϊόντα εντοπίστηκε στην Ολλανδία. Οι άνθρωποι που είναι πίσω από αυτές χρησιμοποιούν ως "όχημα" προσωρινούς διαδικτυακούς τόπους, τους οποίους καταργούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν εντοπιστούν τα ίχνη τους. Στο μεταξύ, έχουν καταφέρει να περάσουν τα μηνύματά τους σε μεγάλο αριθμό χρηστών μέσα από εικονικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την δημιουργία των deep fake βίντεο αξιοποιούν διαθέσιμο οπτικό και ηχητικό υλικό έγκριτων επιστημόνων με αναγνωρισιμότητα και δημόσια παρουσία (εν προκειμένω οι δύο γιατροί είχαν συχνές παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης στην περίοδο της πανδημίας). Με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε αληθοφανή βίντεο να προωθούν προϊόντα με τη δική τους φωνή.

Το ερώτημα που έχει θέσει ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ είναι γιατί δεν παρεμβαίνουν οι εισαγγελικές αρχές, με στόχο να ελεγχθούν, όχι αυτοί που δημιουργούν τα fake βίντεο, αλλά αυτοί που επωφελούνται από την ψεύτικη προβολή, πουλώντας το διαφημιζόμενο προϊόν. Αν πατήσει κάποιος τον υπερσύνδεσμο που παρατίθεται στη διαφήμιση, οδηγείται σε e-shop πώλησης των σκευασμάτων.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » ""Τελικά είμαστε απροστάτευτοι": Σε...τοίχο έπεσε καθηγητής για απάτη σε βάρος του"

Ερχονται ραβασάκια για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών

Τέλη και πρόστιμα σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους θα αρχίσει να μοιράζει η ΑΑΔΕ, ξεκινώντας, σε αυτή τη φάση, από όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019.

Για το συγκεκριμένο έτος έχουν εντοπιστεί ήδη περισσότεροι από 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων με απλήρωτα τέλη. Τα ραβασάκια αναμένονται πριν την εκπνοή του έτους, ώστε να μην υπάρξει παραγραφή αλλά, όπως προκύπτει από εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, στο μεσοδιάστημα ανοίγει ένα παράθυρο διορθώσεων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «άδικες» πρόσθετες επιβαρύνσεις. Η βεβαίωση των τελών και των προστίμων για το 2019 θα ξεκινήσει στις 27 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Ηλεκτρονικό μήνυμα - Τι είναι το myCar

Όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 θα λάβουν, σύμφωνα με την εγκύκλιο, έως τις 30 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικό μήνυμα. Με το email (ή και με συστημένες επιστολές) θα ενημερώνονται για τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι 31/10/2024 μέσω της εφαρμογής myCar την πραγματική κατάσταση του οχήματός τους, υποβάλλοντας το κατάλληλο δικαιολογητικό προκειμένου να εκπέσουν των τελών κυκλοφορίας.

Με την αποστολή των μηνυμάτων θα ανοίξει η εφαρμογή στο myCar με τα οχήματα που εμφανίζουν οφειλές από τέλη κυκλοφορίας έτους 2019 ανά ιδιοκτήτη. Μέσω της εφαρμογής, δηλώνεται από τον ιδιοκτήτη η κατάσταση του οχήματος για το έτος οφειλής ή και για επόμενα έτη (π.χ. κλεμμένο, διαγραμμένο, σε ακινησία, απαλλασσόμενο, κ.λπ.) και συνυποβάλλεται το κατάλληλο δικαιολογητικό. Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και 31 Νοεμβρίου 2024 και αν για παράδειγμα το αυτοκίνητο είχε τεθεί σε ακινησία, αλλά δεν φαίνεται για οποιονδήποτε λόγο στο σύστημα, με την προσκόμιση των δικαιολογητικών, τέλη και πρόστιμα αρχικά βεβαιώνονται αλλά στη συνέχεια σβήνουν.

style="text-align: left;">Τι κάνουν οι ιδιοκτήτες

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που εμφανίζουν οφειλές τελών κυκλοφορίας έτους 2019, θα πρέπει να εισέλθουν έως 31/10/2024, με τους κωδικούς Taxisnet στην εφαρμογή myCar και να δηλώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημά τους για το έτος οφειλής ή και επόμενα έτη επισυνάπτοντας το σχετικό δικαιολογητικό που αποδεικνύει τη μη οφειλή των τελών κυκλοφορίας του έτους αυτού.

Μετά την 31/10/2024, οι ιδιοκτήτες δύνανται μέσω της εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» να δηλώνουν τον λόγο μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, επισυνάπτοντας τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το γεγονός, χωρίς αυτή τους η ενέργεια να ανακόπτει τη διαδικασία της βεβαίωσης.

Πώς σβήνουν τα τέλη

Οι φορολογικές υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο λαμβάνουν την πληροφόρηση για την κατάσταση του κάθε οχήματος βάσει της δήλωσης του ιδιοκτήτη και διορθώνουν την εικόνα του οχήματος στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων όπως προκύπτει από το σχετικό δικαιολογητικό που επισυνάπτει. Για παράδειγμα, αν ένα όχημα προκύπτει ότι κυκλοφορούσε στο εξωτερικό για περισσότερα του ενός έτη, τότε διορθώνεται η εικόνα του για όλα τα έτη (τίθεται σε αναγκαστική ακινησία για το ανάλογο χρονικό διάστημα).

Για τις περιπτώσεις που δηλώνεται παράδοση σε συλλέκτη σιδερικών/απώλεια, και δεν υφίσταται κατάλληλο δικαιολογητικό παρά μόνο υπεύθυνη δήλωση, δεν διορθώνεται η εικόνα του οχήματος, ωστόσο καταχωρείται σχετική σημείωση.

Οι διορθώσεις από τις φορολογικές υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Στις περιπτώσεις που από τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά δεν αποδεικνύεται η μη υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας 2019, τότε τα αντίστοιχα τέλη συμπεριλαμβάνονται στη βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας μετά του προστίμου.

Σε κάθε περίπτωση που ιδιοκτήτης οχήματος στον οποίο έχουν βεβαιωθεί τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2019 (μετά του προστίμου) προσκομίσει εκ των υστέρων δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη μη οφειλή είτε των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου είτε μόνο του προστίμου, τα ανωτέρω γίνονται δεκτά από τη Φορολογική Υπηρεσία και η οφειλή διαγράφεται κατά περίπτωση, ενώ η πράξη της Φορολογικής Διοίκησης που αφορά τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας προσβάλλεται απευθείας στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται ραβασάκια για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών"

Κρητικός πετούσε με F-16 στο Αιγαίο για την πατρίδα – Η πατρίδα του κατέσχεσε όλη τη σύνταξη και του άφησε 30 λεπτά

Ακραία και ανάλγητη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι στον ίδιο, παρά το γεγονός ότι επί 18 χρόνια υπερασπιζόταν – με την κυριολεκτική έννοια – αυτό το κράτος στους αιθέρες του Αιγαίου, καταγέλλει Κρητικός απόστρατος αξιωματικός της ΠΑ, ο οποίος είδε το δημόσιο να του παρακρατάει για οφειλές ολόκληρη τη σύνταξή του, αφήνοντάς τον χωρίς πόρους για να ζήσει.

Σε επικοινωνία με το zarpanews.gr, διηγήθηκε την ιστορία του και εξήγησε πώς του κατέβαλαν στο τέλος Αυγούστου… 30 ολόκληρα λεπτά να περάσει τον μήνα.

Ήταν μάχιμος ιπτάμενος στην Πολεμική Αεροπορία, επί 18 χρόνια, πετώντας με Α-7 Corsair και στη συνέχεια με F-16, ενώ κατέληξε να γίνει και αρχιεκπαιδευτής χειριστών, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε και άνοιξε μια εταιρία που όμως δεν πήγε καλά και έμεινε αδρανής από το 2013, εν μέσω μνημονίων.

«Ουρά» από την εταιρία έμειναν χρέη προς τον ΕΦΚΑ…

Στο τέλος Αυγούστου λοιπόν, όταν περίμενε να λαβει τη σύνταξή του που είναι 987 ευρώ (ήδη μειωμένη λόγω κρατήσεων για άλλη οφειλή), είδε να του καταβάλλονται 30 λεπτά, γιατί όλο το υπόλοιπο παρακρατήθηκε προς όφελος του ΕΦΚΑ για τα χρέη.

«Απευθύνθηκα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μου είπαν ότι το ίδιο έχει γίνει σε κάποιες χιλιάδες άτομα, συνταξιούχους του δημοσίου, που είχαν χρέη προς τον ΕΦΚΑ», ανέφερε ο αξιωματικός.

Κοινώς, το ελληνικό κράτος δεν του άφησε δεκάρα τσακιστή – κυριολεκτικά – για να επιβιώσει, και μάλιστα δεν είναι ακόμα σαφές αν το ίδιο θα γίνει και με την επόμενη σύνταξη, που καταβάλλεται αυτές τις ημέρες.

Είναι προφανές ότι ο ΕΦΚΑ θέλει να εισπράξει τα χρωστούμενα, είναι όμως έξω από κάθε ανθρώπινη λογική, οι οφειλές να εισπράττονται με τέτοιο τρόπο που να οδηγούν σε λιμοκτονία. Δεν είναι δυνατόν να κατάσχεται όλο το εισόδημα κάποιου, για οποιαδήποτε χρέη.

Ακόμα και οι πιο σκληρές τράπεζες κάνουν διακανονισμούς, γιατί καταλαβαίνουν ότι ο οφειλέτης πρέπει να έχει εισόδημα για να ζήσει. Το ελληνικό κράτος όμως, μοιάζει να μην έχει τέτοιες ανησυχίες. 

Τώρα ο άνθρωπος έχει προβεί σε κινήσεις να κλείσει και τυπικά την εταιρία και να αποποιηθεί τις παροχές που θα του έδινε ο ΕΦΚΑ με τα χρωστούμενα αυτά (θα λάμβανε μια δεύτερη σύνταξη περίπου 300 ευρώ), ώστε να διαγραφούν ταυτόχρονα και τα χρέη.

«Δεν παραπονιέμαι, απλά στεναχωριέμαι για την απάνθρωπη αυτή πράξη που έκανε η κυβέρνηση με τον νόμο 5078/2023 να αφήσει εμένα και την κόρη μου χωρίς κάποιον πόρο επιβίωσης.

Αν ήμουν μετανάστης τουλάχιστον θα λαμβανα τουλάχιστο το επίδομα που λαμβάνουν. Σαν Έλληνας δεν έχω δικαίωμα μιας έστω πιθανότητας να επιβιώσω;» αναρωτιέται ο απόστρατος αξιωματικός.

Άδικο έχει;

zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρητικός πετούσε με F-16 στο Αιγαίο για την πατρίδα – Η πατρίδα του κατέσχεσε όλη τη σύνταξη και του άφησε 30 λεπτά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news