facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Τρεις συλλήψεις εμπλεκομένων σε υπόθεση 14χρονης που γέννησε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στη σύλληψη δύο ανδρών -44 και 48 ετών- προχώρησαν οι αστυνομικοί στο  Ρέθυμνο, αφού φαίνεται να έχουν ομολογήσει ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με ένα 14χρονο κορίτσι. Εκτός από τους δύο άνδρες, έχει συλληφθεί και ο 46  ετών πατριός του κοριτσιού. Όλοι οι συλληφθέντες κατάγονται από την Ρουμανία.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν το 14χρονο κορίτσι από τη Βουλγαρία, ζήτησε από τη μητέρα της να την πάει σε γυναικολόγο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι διένυε τον 7ο μήνα εγκυμοσύνης της.

Στη συνέχεια -και μετά από σύσταση του γιατρού- το κορίτσι παρακολουθούσαν γιατροί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και τελικά γέννησε πριν από λίγες ημέρες.

Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πατέρας,  καταγγέλθηκε στην αστυνομία, που μετά από έρευνα προχώρησε στις τρεις συνολικά συλλήψεις. Πάντως οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες όχι μόνο παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη, αλλά και ότι αυτό συνέβαινε εν γνώσει της μητέρας και του πατριού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής στον Εισαγγελέα, ενώ και οι τρεις θα υποβληθούν σε εξέταση DNA.

Το κορίτσι φιλοξενείται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις συλλήψεις εμπλεκομένων σε υπόθεση 14χρονης που γέννησε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου"

Δημοσκόπηση: 15,5% διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές, συγκάλυψη για τα Τέμπη βλέπουν σχεδόν 8 στους 10

Διαφορά 15,5% της ΝΔ από το 2ο ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές.

Στην δημοσκόπηση της alco για τον Alpha, στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 27%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έρχεται 2ο με 11,5%.

Στην 2η θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,9%, η Ελληνική Λύση με 6,4%, η Νίκη με 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νέα Αριστερά 2,8%, ενώ οι Σπαρτιάτες είναι στο 2,5%.

Είναι ακόμα μια δημοσκόπηση που φέρνει στην 2η θέση το ΠΑΣΟΚ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη δυσαρέσκεια για το χειρισμό της υπόθεσης των Τεμπών

Κάτι που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι πως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί πως δεν έχουν αποδοθεί όπως πρέπει οι ευθύνες για τα Τέμπη.

Μάλιστα θεωρούν πως υπάρχει και προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση, σε ποσοστό 77%. Επίσης ο κόσμος σε ποσοστό 77% θεωρεί πως δεν έχουν ληφθεί μέτρα για να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. Επίσης μεγάλο ποσοστό δεν έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη.


Σε σχέση με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ένα 15% θεωρεί πως βγήκε ενισχυμένος. Επίσης μόλις το 7% των πολιτών απέκτησε καλύτερη γνώμη, ενώ 22% απέκτησε χειρότερη και 35% το ίδιο κακή. Με λίγα λόγια. 59% έχει κακή γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: 15,5% διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές, συγκάλυψη για τα Τέμπη βλέπουν σχεδόν 8 στους 10"

Και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ η Σουηδία – Τι ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ

Η Σουηδία εντάσσεται στο ΝΑΤΟ για να υπερασπιστεί την ελευθερία της και τη δημοκρατία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον μόλις η χώρα του έγινε το 32ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κατά τη διάρκεια τελετής στην Ουάσινγκτον.

«Η Σουηδία είναι πιο ασφαλής χώρα σήμερα από ό,τι ήταν χθες. Έχουμε συμμάχους. Έχουμε υποστήριξη», δήλωσε ο Κρίστερσον σε ομιλία του προς το σουηδικό έθνος από την Ουάσινγκτον όπου νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τις ενταξιακές διατυπώσεις βάζοντας τέλος σε μια διετή διαδικασία, την οποία προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Κρίστερσον δήλωσε επίσης ότι η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ έδειξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέτυχε στον στόχο του να καθορίσει τις επιλογές που κάνουν άλλες χώρες.

Στόλτενμπεργκ: Η Σουηδία είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ, παίρνοντας τη θέση που δικαιούται στο τραπέζι μας

«Είναι επίσημο – Η Σουηδία είναι πλέον το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ, παίρνοντας τη θέση που δικαιούται στο τραπέζι μας» τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Σημειώνει ότι «η ένταξη της Σουηδίας κάνει το ΝΑΤΟ ισχυρότερο, τη Σουηδία πιο ασφαλή και ολόκληρη τη Συμμαχία πιο ασφαλή. Ανυπομονώ να υψώσω τη σημαία τους στην έδρα του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα».

Μπάιντεν: Το ΝΑΤΟ είναι πιο ισχυρό από ποτέ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι «πιο ισχυρό από ποτέ» με την ένταξη σήμερα της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ήθελε να διχάσει» την αμυντική συμμαχία εξαπολύοντας επίθεση στην Ουκρανία, αλλά ο οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου είναι αντίθετα «πιο ενωμένος, αποφασισμένος και δυναμικός από ποτέ».

Ζελένσκι: Καλύτερα προστατευμένη από το ρωσικό κακό η Σουηδία

Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε ότι η Σουηδία είναι «καλύτερα προστατευμένη από το ρωσικό κακό» τώρα που εντάχθηκε επισήμως στο ΝΑΤΟ, στους κόλπους του οποίου φιλοδοξεί να προσχωρήσει μελλοντικά και η Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί σήμερα ότι ακόμη ένα ευρωπαϊκό κράτος καθίσταται καλύτερα προστατευμένο από το ρωσικό κακό», σχολίασε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στην ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Συγχαρητήρια Ν. Δένδια για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Συγχαρητήρια στον Σουηδό ομόλογό του Πολ Τζόνσον για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ως το 32ο μέλος του, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτηση στο Χ.

«Σας καλωσορίζουμε σε μια Συμμαχία υπεράσπισης αξιών και όχι μόνο αμυντική» αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Το ΝΑΤΟ είναι «πιο ισχυρό»

Η Γερμανία δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ είναι «πιο ισχυρό» μετά την ένταξη της Σουηδίας – η οποία έθεσε τέλος σε δύο αιώνες στρατιωτικής ουδετερότητας – δύο χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Με τη Σουηδία, η συμμαχία είναι πιο ισχυρή και οι λαοί μας είναι ασφαλείς. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι είστε σταθερά δίπλα μας», έγραψε στην πλατφόρμα Χ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters/ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ η Σουηδία – Τι ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου τις απογευματινές ώρες τα ορεινά της Μακεδονίας, όπου πρρόσκαιρα θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά θαλάσσια έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι, στρεφόμενοι το απόγευμα σε ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα βορειοανατολικοί με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Στις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ηπειρωτικά σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοανατολικούς. Από το απόγευμα ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα – Αναλυτική πρόγνωση"

Πάνω από 180 παραβάσεις οδηγών ταξί και 7 συλλήψεις – Πώς εξαπατούσαν τους πελάτες και εισέπρατταν μεγαλύτερο κόμιστρο (video)

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 4-6 Μαρτίου από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής με σκοπό τον εντοπισμό και την –κατά περίπτωση- σύλληψη και βεβαίωση παραβάσεων σε επαγγελματίες οδηγούς ταξί στην Αττική.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σημεία όπως το κέντρο της Αθήνας, σε Κηφισιά, Αγία Παρασκευή και Πειραιά, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 7 οδηγών και τη βεβαίωση 186 παραβάσεων.

Ειδικότερα, τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν να κατέχουν και να επιδεικνύουν πλαστές ειδικές άδειες οδήγησης ταξί, δύο εισέπρατταν κόμιστρο μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου, καλύπτοντας μάλιστα το ταξίμετρο με κομμάτι ύφασμα στη μια περίπτωση και με μονωτική ταινία στην άλλη για να μην είναι ορατό στους πελάτες και ένας είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, που ήταν συνδεδεμένη στο ταξίμετρο σπάζοντας την σφραγίδα, προκειμένου να την μπλοκάρει και να μην εκδίδει αποδείξεις.

Περαιτέρω, οι 186 παραβάσεις αφορούσαν 54 για μη χρήση ταξιμέτρου, 45 για στέρηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί, 13 για μη ορατή/ευδιάκριτη πινακίδα κυκλοφορίας, 11 για μη ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), 7 για επιλογή επιβατών, 6 για τοποθέτηση ταξιμέτρου σε μη εμφανές σημείο, 5 για παραβίαση σειράς προτεραιότητας στην πιάτσα, 4 για αδιαφανείς υαλοπίνακες (φιμέ), 4 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου, 3 για άρνηση μίσθωσης, 3 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων σήμανσης, δύο για παρέλευση του χρόνου απόσυρσης των οχημάτων/λήξη της άδειας κυκλοφορίας, ένας για φθαρμένα ελαστικά, ένας για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και 27 λοιπές παραβάσεις.

Για όλες τις παραβάσεις επιβλήθηκαν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, αφαιρέθηκαν οι άδειες ικανότητας οδήγησης και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων και ενημερώθηκαν τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια οδηγών ταξί για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους για –κατά περίπτωση- είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου, καθώς και για απάτη, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχισθούν.

Θ. Λυμπερόπουλος: Αυτοί οι άνθρωποι μας εκθέτουν

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ «Δεν υιοθετούμε αυτά τα πράγματα. Τα καταδικάζουμε και πάντα όταν κάνει η αστυνομία έλεγχο είναι καλό. Αυτοί οι άνθρωποι μας εκθέτουν. Αυτοί οι λίγοι, γιατί είναι λίγοι. Είναι 14.000 αυτοκίνητα με οδηγούς. Το να το κάνουν 10, 20, 30 αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο».

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται πώς σε κάποιες περιπτώσεις κάλυπταν το ταξίμετρο 

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 180 παραβάσεις οδηγών ταξί και 7 συλλήψεις – Πώς εξαπατούσαν τους πελάτες και εισέπρατταν μεγαλύτερο κόμιστρο (video)"

Κορωνοϊός: 12 θάνατοι και 22 διασωληνωμένοι στην εβδομάδα

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζεται η δραστηριότητα της γρίπης στην κοινότητα και την εβδομάδα 26 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου, καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕ και 2 νέοι θάνατοι. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, όλοι οι δείκτες του SARS-CoV2 καταγράφουν μείωση.
 
Ιός SARS-CoV2, λοίμωξη Covid-19

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εισαγωγών (n=208) παρουσίασε μείωση 44% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=371) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=925).

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=1) παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=5) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=33). Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 22.

Καταγράφηκαν 12 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86,5 έτη (εύρος 70-93 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=30) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=96).

H συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 παραμένει η JN.1 (>75% κατά τις τελευταίες εβδομάδες), ακολουθούμενη από την BA.2.86 (βάσει τελευταίων διαθέσιμων δεδομένων).

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 και στις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα (δίκτυο sentinel) παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC) και εμφάνισε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η θετικότητα των δειγμάτων SARI παρουσίασε επίσης μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκαν 3 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 2 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Επιπλέον, δηλώθηκε αναδρομικά 1 σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης έχουν νοσηλευθεί 132 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 60 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Έχουν τυποποιηθεί 596 στελέχη γρίπης (προερχόμενα από δείγματα Sentinel κοινότητας, από δείγματα επιτήρησης SARI και από νοσοκομειακά δείγματα εκτός δικτύων επιτήρησης), εκ των οποίων τα 515 (86%) ήταν τύπου Α και 81 (14%) τύπου Β. Συνολικά, έχουν υποτυποποιηθεί στα δύο Κέντρα Αναφοράς Γρίπης 482 στελέχη τύπου Α. Τα 447 (93%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η1) pdm09 και τα 35 (7%) στον υπότυπο Α(Η3).

Γριπώδης συνδρομή - ILI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη Αναπνευστικού - SARI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ο αριθμός κρουσμάτων SARI ανά 1.000 επισκέψεις παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV

H θετικότητα RSV παρουσίασε μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα (δίκτυο Sentinel ΠΦΥ) και μείωση στα νοσοκομεία (δίκτυο επιτήρησης SARI).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 12 θάνατοι και 22 διασωληνωμένοι στην εβδομάδα"

Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια φυλακή σε 26χρονο που ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο

Σε 10ετή φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 26χρονος που ανάγκαζε μία 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο.

Ο 26χρονος από την Θεσσαλονίκη έδινε «παραγγελιές» στην 13χρονη για το πως να βγάλει τις γυμνές φωτογραφίες και τα βίντεο, απειλώντας την πως αν δεν το κάνει θα τη διαπόμπευε στο σχολείο.

Υπό το βάρος της φορτικότητας, των απειλών και εκβιασμών που δεχόταν, η ανήλικη όχι μόνο υπέκυψε, αλλά πληροφορήθηκε αργότερα από συμμαθητές της ότι το υλικό το έδινε προς πώληση στο σχολείο της.

Πρόκειται για «σύγχρονη σωματεμπορία, εκπόρνευση ανηλίκων και διάλυση της ψυχής και του σώματος χωρίς άγγιγμα», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, Αργυρή Κοτίνα, κατά την αγόρευσή της, ζητώντας την καταδίκη του 26χρονου (σήμερα) κατηγορούμενου, τον οποίο παρομοίασε με «αρπακτικό» του Διαδικτύου. «Την καθοδήγησε σαν σκηνοθέτης πορνογραφικής ταινίας» σημείωσε η ίδια, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο δράστης ζητούσε από την ανήλικη να κάνει συγκεκριμένες «πόζες», εκτοξεύοντας, παράλληλα, απειλές ότι διαφορετικά «θα σε κάνω ρόμπα», όπως έλεγε.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας και εξώθηση ανήλικης – με απειλές – να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού. Με την ίδια απόφαση, ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ενόψει του Εφετείου, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για τουλάχιστον οκτώ ανάλογες περιπτώσεις, με θύματα ανήλικες και ενήλικες, για τις οποίες παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Ναυπλίου.

Ο εφιάλτης που ζούσε η ανήλικη

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2019, όταν η 13χρονη (τότε) μαθήτρια γυμνασίου, αποκάλυψε στην μητέρα της τον εφιάλτη που βίωνε. Όπως εκμυστηρεύτηκε η ανήλικη, ένας άγνωστος προς εκείνη άντρας την “ψάρεψε” με ψεύτικο προφίλ μέσω δημοφιλούς διαδικτυακής εφαρμογής, στέλνοντάς της με προσωπικό μήνυμα μία φωτογραφία, στην οποία απεικονιζόταν τμήμα του γυμνού της σώματος. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία φέρεται πως είχε στείλει η ανήλικη σε προγενέστερο διάστημα σε μια ομαδική συνομιλία με συμμαθητές της και κάποιος από τους ανήλικους την είχε αποθηκεύσει παράνομα στο κινητό του τηλέφωνο.

Άγνωστο πως η συγκεκριμένη εικόνα περιήλθε στην κατοχή του 26χρονου, οπότε ξεκίνησε να εκβιάζει την μαθήτρια ζητώντας κι άλλες εικόνες με το γυμνό κορμί της και το πρόσωπό της, αλλά και πορνογραφικό βίντεο. Πιστεύοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή αφού ο κατηγορούμενος την απειλούσε πως θα την δημοσιεύσει παντού και θα την διασύρει στο σχολείο της το κορίτσι υποτάχθηκε στις απειλές οπότε έστειλε τουλάχιστον δέκα φωτογραφίες και ένα βίντεο, όλα υπό μορφή «βόμβας» (σ.σ. προσωρινή προβολή και μετέπειτα διαγραφή).

Λειτουργώντας όμως οργανωμένα και βάσει σχεδίου, όπως σχολίασε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος ενεργοποιώντας συγκεκριμένη εφαρμογή κατάφερε να αποθηκεύσει το υλικό που περιήλθε στην κατοχή του. Ακολούθως, κατά το κατηγορητήριο, το διέθεσε σε συμμαθητή και φίλο του κοριτσιού, ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Ο 26χρονος επανήλθε την επόμενη μέρα με άλλο προφίλ στην ίδια εφαρμογή ζητώντας νέο υλικό από την ανήλικη.

«Τι θα μου κάνει μαμά;»

Η παθούσα βρέθηκε σε απόγνωση και αποφάσισε να απευθυνθεί στην μητέρα της οπότε η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ερευνήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Τμήμα Προστασία Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. «Η κόρη μου τον παρακαλούσε να σταματήσει, δεν ήταν καλά πήγαμε σε ψυχολόγο, στοχοποιήθηκε από τους συμμαθητές της, δεχόταν απειλές για βιασμό. Όταν μου το αποκάλυψε έτρεμε σαν το ψάρι. Με ρωτούσε “τι θα μου κάνει μαμά, θα με βρει, θα με βιάσει”. Ήταν σε άθλια κατάσταση» κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της, η οποία, επικαλούμενη όσα της μετέφερε η κόρη της, είπε ότι το υλικό το πωλούσαν συμμαθητές της προς 25 ευρώ στο σχολείο.

Η παθούσα (18 ετών σήμερα) επιβεβαίωσε κατά την εξέτασή της στο δικαστήριο τις καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεράσει όσα έζησε, παρά τη βοήθεια που δέχεται από ψυχολόγους και τη μητέρα της που είναι στο πλευρό της.

Η θέση του κατηγορούμενου

Ο 26χρονος κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια αυτεπαγγέλτως διορισμένου δικηγόρου. Ο συνήγορος αποδέχθηκε μεν τις πράξεις, τόνισε δε ότι τελέστηκαν στην πλημμεληματική τους μορφή, ενώ απέδωσε τα όσα του καταλογίζονται στο νεαρό της ηλικίας του, την κακή ψυχολογική κατάσταση που βίωνε λόγω ερωτικής απογοήτευσης, ζητώντας συγγνώμη από την παθούσα και την οικογένειά της.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια φυλακή σε 26χρονο που ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο"

Δύο νέα χαράτσια: 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εξέταση και 5 ευρώ για εμβολιασμό κατά της CoViD

Δύο νέες πληρωμές από τους πολίτες περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Συγκεκριμένα, καλούνται να πληρώσουν 5 ευρώ ανά εμβολιασμό κατά της CoViD σε ιδιωτικά φαρμακεία και 1 έως 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για απεικονιστική ή άλλη εξέταση.

Στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου αναφέρεται πως από την 1η Απριλίου οι δικαιούχοι περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλουν στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων.

Τα ποσά είναι επιπλέον της προβλεπόμενης συμμετοχής του ασφαλισμένου.

Τα έσοδα που εισπράττονται από διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς απομειώνουν ισόποσα τη δαπάνη εκάστοτε παρόχου που υποβάλλεται προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ (clawback). 

Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύναται να ρυθμίζεται ιδίως η διαδικασία υποβολής της δαπάνης, καθώς κάθε τεχνικό ή λεπτομερειακό ζήτημα για την εφαρμογή του μέτρου.

Εμβολιασμοί

Στο άρθρο 48 του νομοσχεδίου προβλέπεται αμοιβή 5 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ για κάθε εμβολιασμό κατά της CoViD που διενεργείται σε ιδιωτικό φαρμακείο.

Σημειώνεται πως επιτρέπεται στα ιδιωτικά φαρμακεία ο εμβολιασμός, εφόσον ο αδειούχος φαρμακοποιός έχει πιστοποιηθεί για τη διενέργεια εμβολιασμών.

Τα 5 ευρώ θα καταβάλλονται από τους πολίτες ανεξάρτητα από τον τύπο του εμβολίου που χορηγείται.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νέα χαράτσια: 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εξέταση και 5 ευρώ για εμβολιασμό κατά της CoViD"

Εξοργιστική καταγγελία ότι δασκάλα έδεσε μαθητή στην καρέκλα με χαρτοταινία στην Κρήτη

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η καταγγελία που έγινε στο Cretalive για το περιστατικό με τον 8χρονο μαθητή τον οποίο η δασκάλα του καταγγέλλεται ότι έδεσε με χαρτοταινία στην καρέκλα γιατί δεν ήταν φρόνιμος...
click here

Aπαντώντας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, επισήμανε στο Cretalive ότι ενημερώθηκε από το δημοσίευμα για το περιστατικό κι επικοινώνησε άμεσα, ενώ πριν δεν είχε καμία απολύτως γνώση του συμβάντος.

Ο κ. Μπελαδάκης τόνισε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη ωστόσο, όπως είπε, σε επικοινωνία που είχε με τη Διεύθυνση του σχολείου, ενημερώθηκε ότι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο και ότι επρόκειτο για θεατρικό δρώμενο.

Πρόσθεσε δε ότι άμεσα επιλήφθησαν του θέματος οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο ψυχολόγος του σχολείου, ενώ είχε ζητηθεί, κατά το παρελθόν, από  τη μητέρα να γίνει μία γενικότερη ενημέρωση, χωρίς αυτό να γίνει πράξη.

Να σημειωθεί πάντως ότι το παιδάκι ανέφερε το περιστατικό τυχαία, στη μητέρα του, περιγράφοντας ότι η δασκάλα του το έδεσε επειδή δεν καθόταν ήσυχο.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξοργιστική καταγγελία ότι δασκάλα έδεσε μαθητή στην καρέκλα με χαρτοταινία στην Κρήτη"

Μαθήτριες κατασκεύασαν περιστατικά περί δήθεν παρενόχλησης από εκπαιδευτικό!

Αμετάκλητη έγινε εδώ και λίγες ημέρες η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου, που στις 17 Νοεμβρίου απάλλαξε τoν καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από μαθήτριες για παρενόχληση (ασελγείς χειρονομίες) κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Σύμφωνα με εφημερίδα της Μυτιλήνης, η απόφαση καθίσταται αμετάκλητη, καθώς δεν έγινε προσφυγή από πλευράς των οικογενειών των κοριτσιών σε Ανώτατο δικαστήριο, ενώ την ίδια ώρα η πλευρά του καθηγητή, που αθωώθηκε, δεν σπεύδει να αποκλείσει το ενδεχόμενο δικών του προσφυγών κατά των οικογενειών που τον κατηγόρησαν.
Παίρνει πίσω όσα του στέρησαν

Ο καθηγητής επανέρχεται εντός του προσεχούς διαστήματος ξανά στην υπηρεσία του ενώ όπως ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων του εκπαιδευτικού, ο Δημήτρης Συμεωνίδης «οι δικαστές αξιολόγησαν με προσοχή όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και κατέληξαν ομόφωνα και αιτιολογημένα στην κρίση ότι όλοι ανεξαίρετα οι ισχυρισμοί σε βάρος του καθηγητή ήταν αβάσιμοι».

Είχε προηγηθεί η επίσης αιτιολογημένη πρόταση της κ. Εισαγγελέως του Εφετείου για πλήρη απαλλαγή του κατηγορουμένου από όλες τις κατηγορίες, όπως εξάλλου είχε προτείνει και η κ. Εισαγγελέας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Στο πλαίσιο της πρότασής της, η κ. Εισαγγελέας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο εντόπισε πολλαπλές αντιφάσεις και κενά στους ισχυρισμούς των καταγγελλουσών, ανέδειξε την αβασιμότητα των κατηγοριών και επεσήμανε μεταξύ άλλων και ότι οι καταγγέλλουσες μαθήτριες, που αποδείχθηκε ότι ήταν στενές φίλες, επέλεξαν όλες την ίδια συμπεριφορά και τις ίδιες διατυπώσεις, μίλησαν στους γονείς τους μόνο αμέσως μετά την αποκάλυψη απουσιών τους και ουσιαστικά κατασκεύασαν τα περιστατικά περί δήθεν παρενόχλησης, με αποτέλεσμα να απαγγελθούν οι αρχικές κατηγορίες σε βάρος του καθηγητή, να βρεθεί αυτός στη θέση του κατηγορουμένου και να αμαυρωθεί η φήμη του.

Ο κ. Συμεωνίδης υπογραμμίζει ότι «μετά από περίπου 5,5 χρόνια γράφτηκε και επίσημα ο επίλογος μιας υπόθεσης που απασχόλησε έντονα και προβλημάτισε την τοπική κοινωνία. Μετά από μια πολυήμερη και ιδιαίτερα προσεκτική διαδικασία, το εφετείο αποφάσισε την πλήρη αθώωση του καθηγητή, παραθέτοντας εκτενή αιτιολόγηση που αποτυπώθηκε στην απόφασή του, όπως αυτή καθαρογράφηκε (ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα): «Παρά το γεγονός όμως ότι οι ως άνω πράξεις φέρεται να τελέστηκαν δημόσια και ενώπιον όλων των μαθητών της τάξης, κανείς από τους συμμαθητές τους δεν επιβεβαίωσε την τέλεσή τους. Μάλιστα, μαθήτριες, που κατά τις καταγγέλλουσες φέρεται να υπέστησαν τις ίδιες χειρονομίες (αναφέρονται ονόματα μαρτύρων υπεράσπισης) διαψεύδουν ότι ο κατηγορούμενος τις άγγιξε (….). Οι καταγγέλλουσες στο σύνολό τους ήταν μαθήτριες με πολλές μονόωρες απουσίες σε πλήθος μαθημάτων και όχι μόνο στο μάθημα του κατηγορουμένου – όπως διαπίστωσε η κα. Εισαγγελέας που κρατούσε τα απουσιολόγια – γεγονός που «φανέρωνε αξιοσημείωτη για τη μικρή τους ηλικία αδιαφορία των ιδίων αλλά και των γονέων τους για την αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ωστόσο, οι υπόλοιποι συμμαθητές όχι μόνο δεν τις αντιλήφθηκαν, παρά το δημόσιο χαρακτήρα τους, αντίθετα δε, όπως προκύπτει και από το περιεχόμενο των υπεύθυνων δηλώσεων των γονέων τους, τις διέψευσαν».

Ο κ. Συμεωνίδης επισημαίνει ότι τελικά η δικαιοσύνη επικράτησε και ο καθηγητής, ο οποίος έδωσε την προσωπική του μάχη έχοντας στο πλάι του την οικογένειά του με αξιοπρέπεια, συνέπεια και πίστη στην αθωότητά του, μπορεί σήμερα πλέον να αισθάνεται δικαιωμένος, αφού απαλλάχθηκε από όλες τις βαριές και ατιμωτικές κατηγορίες.

«Πέρα από τη λύτρωση της δικαίωσης για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα που προσφέρεται για γενικότερο προβληματισμό. Μας υπενθυμίζει την ανάγκη για προσοχή και ευσυνειδησία στη διαχείριση παρόμοιων καταγγελιών», αναφέρει ο δικηγόρος. Και συνεχίζει: «Η σοβαρότητα των κατηγοριών φυσικά και δεν πρέπει να υποτιμάται. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να εξασφαλίζεται ότι κάθε περίπτωση και κάθε υπόθεση ερευνάται με αντικειμενικότητα, με δίκαιο τρόπο και με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας που είναι μια σημαντική κατάκτηση του πολιτισμού μας. Η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει ακριβώς την αξία και την ανάγκη ευλαβικής τήρησης από όλους – και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ – του τεκμηρίου της αθωότητας. Και επιβεβαιώνει την ανάγκη να διεξάγεται κάθε φορά δίκαια και, όπως προβλέπει ο νόμος, μια ποινική διαδικασία ανεπηρέαστη, αντικειμενική και νηφάλια, στο πλαίσιο της οποίας πρέπει να γίνονται σεβαστά όλα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Κανένας δεν πρέπει να θεωρείται, ούτε να αντιμετωπίζεται ως ένοχος πριν αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα γι’ αυτόν η Δικαιοσύνη. Στην προκειμένη περίπτωση είναι πλέον βέβαιο ότι ένας καθηγητής με άμεμπτη διαδρομή και 30ετή υπηρεσία στοχοποιήθηκε άδικα και ταλαιπωρήθηκε ηθικά, ψυχικά και οικονομικά, δεδομένου και ότι, λόγω των καταγγελιών, τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία ήδη από τον Ιούλιο του 2018».

Καταλήγοντας ο κ. Συμεωνίδης σημειώνει πως ο καθηγητής που αθωώθηκε επιστρέφει δικαιωμένος και επίσημα στα καθήκοντά του, όμως η υπόθεση αυτή είναι κρίσιμο να γίνει τροφή για σκέψη και προβληματισμό για τα σημεία των καιρών και της κοινωνίας μας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαθήτριες κατασκεύασαν περιστατικά περί δήθεν παρενόχλησης από εκπαιδευτικό!"

Μαρινάκης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν μία λέξη για την επίθεση στην Οδησσό

Στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό αναφέρθηκε κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνοντας ότι ήταν επίσκεψη υψηλού συμβολισμού και ενώ γινόταν ξενάγηση ακούστηκαν σειρήνες ενώ τη στιγμή που έμπαιναν στα αυτοκίνητα ακούστηκε μία έκρηξη».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έβγαλαν λέξη, δεν βρήκαν μία λέξη να πούνε για αυτήν την επίθεση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια», πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Για την όποια εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι αυτό έχει διαψευστεί επανειλημμένως και είναι άξιο αναφοράς ότι κάποιοι επανέρχονται».

Η παρουσία του πρωθυπουργού ήταν κίνηση με μεγάλη ουσία γιατί η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό που σέβεται τη δημοκρατία. Είμαστε με τον αμυνόμενο και είμαστε περήφανοι που ζούμε σε μία χώρα με κυβέρνηση που δεν παίρνει ίσες αποστάσεις. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια με επικίδυνους συμψηφισμούς επιτιθέμενου και αμυνόμενου, τόνισε.



«Πράξη ευθύνης η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε παράλληλα ότι αύριο στις 11 στη Βουλή θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

«Επίκειται αύριο μια ιστορική νομοθέτηση» επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης και απαντώντας και στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών είπε ότι η Ελλάδα θα σταματήσει, 50 χρόνια από τη μεταπολίτευση να είναι μιά θλιβερή εξαίρεση.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει χάσει τη μπάλα και δυστυχώς για εκείνον όλα αυτά μένουν, είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι:

Είχαν τη μεγάλη ευκαιρία πριν από 20 χρόνια και κράτησαν τη χώρα και πάλι εξαίρεση. Δεν μπορούμε να μην προχωράμε για να λύνουμε υπαρξαικά ζητήματα Αριστεράς και κεντροαριστεράς. Το νομοσχέδιο αφορά κατά το 70% των άρθρων του το δημόσιο πανεπιστήμιο και ο Νίκος Ανδρουλάκης απόφοιτος πανεπιστημίου δεν στηρίζει τις προτάσεις και προφανώς προτιμά αυτό το μικροπολιτικό παιχνίδι».

Ο κ. Μπάρκας σε λίγα δευτερόλεπτα έβγαλε ένα βίντεο που απαντά ποιο είναι το κόμμα που έχει στο λόγο του τη μεγαλύτερη υποκρισία. Εκείνοι που διαδίδουν fake news δεν έχουν πρόβημα να ανοίξει η συζήτηση για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια», επεσήμανε ο παύλος Μαρινάκης.

Στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε ότι «με την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων η Ελλάδα σταματά να είναι μια παγκόσμια εξαίρεση. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις».

Χαρακτήρισε πράξη ευθύνης τη ψήφιση του νομοσχεδίου και αναφέρθηκε σε κόμματα της αντιπολίτευσης «που παραμένουν δέσμια του παρελθόντος και απορρίπτουν την πρόοδο. Είναι ιστορική συγκυρία και πρέπει ενωμένοι να προχωράμε μπροστά με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Μαρινάκης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν μία λέξη για την επίθεση στην Οδησσό"

Ζευγολατιό: Σε χαράδρα εντοπίστηκαν δύο οχήματα – Τι έδειξαν οι έρευνες των αστυνομικών (video-φωτό)

Δυο οχήματα εντοπίστηκαν σε χαράδρα πάνω από το Ζευγολατιό Κορινθίας, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας την Τετάρτη 06/03, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Korinthostv.gr

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσέγγισαν το σημείο, όπου πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα. Από τα στοιχεία προκύπτει πως το ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που βρέθηκε εντός της χαράδρας, είναι κλεμμένο, ενώ το δεύτερο όχημα δεν φέρει πινακίδες.

Για το πρώτο όχημα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος μετέβη στο σημείο και επιβεβαίωσε πως το αυτοκίνητο ανήκει σ’ αυτόν. Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ο ιδιοκτήτης του δεύτερου αυτοκινήτου.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζευγολατιό: Σε χαράδρα εντοπίστηκαν δύο οχήματα – Τι έδειξαν οι έρευνες των αστυνομικών (video-φωτό)"

Μητσοτάκης σε Πούτιν: «Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο, δεν θα μας φοβίσετε! Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία» (βίντεο)

Μήνυμα προς τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βουκουρέστι και στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μια ημέρα ακριβώς μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι στην Οδησσό κοντά στην αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε είπε σχετικά:

«Ήμουν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι όταν ένας ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά στο λιμάνι της Οδησσού», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην χθεσινή ρωσική επίθεση και τόνισε: «Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο: δεν θα μας φοβίσετε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες της Ουκρανίας».

Τόνισε, ακόμα ότι η Ευρώπη επέδειξε μια ενότητα πρωτοφανή όσον αφορά στην κρίση στην Ουκρανία και οι εχθροί μας δεν το περίμεναν αυτό. «Στηρίζουμε στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή Οικογένεια».

«Οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη που θα ορίσει το μέλλον μας», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης σε Πούτιν: «Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο, δεν θα μας φοβίσετε! Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία» (βίντεο)"

Κεραμέως: Το ΥΠΕΣ δεν δίνει emails-Το ζήτημα δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαρροή στοιχείων Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, μίλησε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως.

«Η κ. Ασημακοπούλου έδωσε απαντήσεις και θα συνεχίσει στις εν εξελίξει έρευνες για τη διαρροή στοιχείων Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό» τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Κεραμέως, αναφερόμενη στο πώς προέκυψε το ζήτημα με την κα Ασημακοπούλου, είπε ότι «Έλληνες του εξωτερικού κατήγγειλαν ότι έλαβαν επιστολή πολιτικού περιεχομένου στο mail τους από την κ. Ασημακοπούλου, γεγονός που δημιούργησε το ερώτημα πού βρήκε τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου».

Σημείωσε ότι η ίδια η κα Ασημακοπούλου έχει διευκρινίσει ότι τα στοιχεία των emails δεν τα άντλησε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι οι υποψήφιοι σε εθνικές, ευρωεκλογές καθώς και σε αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το υπουργείο Εσωτερικών λίστες εκλογέων.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως αυτές οι λίστες εκλογέων περιέχουν ονοματεπώνυμο και ταχυδρομική διεύθυνση: «Δεν περιέχουν καθόλου email και τηλέφωνα».

Επίσης τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή για εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών καθώς όπως είπε «οφείλουμε και για μια καταγγελία να το διερευνήσουμε αμέσως».

Για την επιστολική ψήφο ενημέρωσε ότι έχουν εγγραφεί 24.000 πολίτες σε 94 χώρες.

Για την αγωγή του ΥΠΕΣ να κριθεί παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο, η κ. Κεραμέως είπε «σέβομαι την απεργία και αλλά δεν υπάρχει κράτος δικαίου όταν λέμε ότι διαφωνώ με τον νόμο και δεν τον εφαρμόζω» και κατέληξε «η αξιολόγηση είνα πολύτιμο εργαλείο για το δημόσιο».

Για τη δημοτική αστυνομία, είπε ότι σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις 1.213 θέσεων στην υπηρεσία που είχαν να γίνουν 14 χρόνια.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως: Το ΥΠΕΣ δεν δίνει emails-Το ζήτημα δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο"

Οπαδική βία στο Περιστέρι: Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και τους επιτέθηκαν – Μια σύλληψη από την Αστυνομία

Νέο κρούσμα οπαδικής βίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (6/3), αυτή τη φορά στο Περιστέρι.

Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, τους χτύπησαν και στη συνέχεια τους λήστεψαν! Συγκεκριμένα, άγρια επίθεση από ομάδα 10 ατόμων δέχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης, τρία άτομα στο Περιστέρι. Τα θύματα, ηλικίας από 20 έως 24 ετών, βρίσκονταν στις 22:40 στην οδό Μιαούλη. Τότε τους προσέγγισε η ομάδα των ατόμων και αφού τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, τους ακινητοποίησαν και τους χτύπησαν.

Στην συνέχεια τους έκλεψαν τα κινητά τους τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα. Για την επίθεση ενημερώθηκε η αστυνομία και μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε ένας εκ των δραστών, ηλικίας 25 ετών που κατηγορείται για ληστεία και περί αθλητικού νόμου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Οπαδική βία στο Περιστέρι: Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και τους επιτέθηκαν – Μια σύλληψη από την Αστυνομία"

Ζελένσκι: Ήμασταν με τον Μητσοτάκη 300 μέτρα από εκεί που έπεσε ο πύραυλος, δεν ξέρω ποιον στόχευαν

Μιλώντας στο ιταλικό κανάλι Rai, ο Ζελένσκι ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά το χθεσινό συμβάν, ήμασταν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιούσαμε επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι. Σε απόσταση 300 μέτρων έπεσε βαλλιστικός πύραυλος. Είναι δύσκολο, όμως, να πούμε ποιόν ήθελαν να πλήξουν».

«Ο Πούτιν, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες μας, προσπάθησε να με δολοφονήσει πάνω από δέκα φορές, αλλά δεν ξέρω αν ο αριθμός είναι ακριβής, δεν μετρώ τις απόπειρες αυτές», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Για το περιστατικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «ήταν κάτι πολύ άγριο».

Απαντώντας σε ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Μπρούνο Βέσπα, σχετικά με όσους στην Ιταλία δεν υποστηρίζουν την Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε: «Όποιος δεν στηρίζει την Ουκρανία, στηρίζει αυτόματα την Ρωσία και δεν καταλαβαίνει ποιός είναι ο Πούτιν. Το μέρος εκείνο της δυτικής κοινωνίας που δεν μας βοηθά και στηρίζει τον Πούτιν, δεν κατανοεί τί σημαίνει πόλεμος, διότι δεν τον ζει σε πρώτο πρόσωπο. Και ρωτώ: αν χθες, όταν σημειώθηκε η επίθεση στην Οδησσό, στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού βρισκόταν η Τζόρτζια Μελόνι, τι θα λέγατε, τι θα έλεγε ο ιταλικός λαός;».

«Υποσχεθήκαμε να μην χρησιμοποιήσουμε εναντίον κανενός τους γερμανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που ζητάμε, με μόνη εξαίρεση τα κατεχόμενα εδάφη της ουκρανικής επικράτειας. Μας χρειάζονται πολλών ειδών πολεμοφόδια. Τα χρειαζόμαστε, διότι με τον κατάλληλο οπλισμό, μπορείς να απαντήσεις στα ρωσικά στρατεύματα και αυτό μπορεί να αλλάξει την έκβαση του πολέμου. Οι Ρώσοι βρίσκονται στην άλλη όχθη του Δνείπερου, αλλά έχουν όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς και μπορούν να πλήξουν στόχους που βρίσκονται πιο μακριά από τους δικούς μας, κατά 20 χιλιόμετρα» δήλωσε στη Rai o Oυκρανός πρόεδρος.

Μητσοτάκης για Οδησσό: «Ήταν κάτι πολύ άγριο, όλοι ανησυχήσαμε – Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βουκουρέστι απ’ όπου βρίσκεται, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους, αναφέρθηκε τόσο στην επίθεση στην Οδησσό όσο και στην -εκ νέου- υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Βλέπω το ΕΛΚ ενωμένο και συντεταγμένο πίσω από την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και πολιτικά δικαιωμένο για τις επιλογές που έκανε. Προσερχόμαστε με ισχυρή πολιτική πλατφόρμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το ΕΛΚ είναι αναντικατάστατος εταίρος στις διαπραγματεύσεις της επόμενης μέρας».

Επίσης, μιλώντας για την πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Οδησσό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα».

Και πρόσθεσε: «Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο».

Βόμβα από διπλωματικό σύμβουλο του Ζελένσκι: Δεν αποκλείεται στόχος του Πούτιν να ήταν ο ίδιος ο Ουκρανός πρωθυπουργός ή ο Μητσοτάκης

Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε ένα πολύ ανησυχητικό τηλεγράφημα, μεταφέροντας τις δηλώσεις ανώτερου διπλωματικού συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι, του Ιχόρ Ζόφκα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι «ο στόχος μπορεί να ήταν είτε ο πρόεδρος Ζελένσκι είτε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Συγκεκριμένα, περιέγραφε την επίθεση στο αμερικανικό δίκτυο, λέγοντας ότι η επίθεση έγινε σε μικρότερη από 500 μέτρα απόσταση από την αυτοκινητοπομπή στην οποία βρίσκονταν οι δύο ηγέτες, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο στόχος να ήταν είτε ο Ζελένσκι είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα (7/3) ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την χθεσινή πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού.

Όπως δήλωσε η Μόσχα θα είχε πετύχει το στόχο της αν αυτός ήταν ο στόχος και ότι ήταν προφανές «σε όλους» ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο χτύπημα κατά της αυτοκινητοπομπής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με ένα ηχηρό μήνυμα προς το Κρεμλίνο απάντησε από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Μια ημέρα ακριβώς μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι στην Οδησσό κοντά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός μίλησε στο Βουκουρέστι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Ήμουν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι όταν ένας ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά στο λιμάνι της Οδησσού», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην χθεσινή ρωσική επίθεση και τόνισε: «Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο: δεν θα μας φοβίσετε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες της Ουκρανίας».

Είπε ακόμα ότι η Ευρώπη επέδειξε μια ενότητα πρωτοφανή όσον αφορά στην κρίση στην Ουκρανία και οι εχθροί μας δεν το περίμεναν αυτό. «Στηρίζουμε στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή Οικογένεια».

«Οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη που θα ορίσει το μέλλον μας», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ.
υριάκος Μητσοτάκης: Μηνύματα συμπαράστασης και υπερηφάνειας από την Ευρώπη για τον Πρωθυπουργό
«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Βουκουρέστι.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας», ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Βουκουρέστι.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Βουκουρέστι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη (7/3) με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης, ενώ στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν στόχευε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα (7/3) ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την χθεσινή πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού.

Όπως δήλωσε η Μόσχα θα είχε πετύχει το στόχο της αν αυτός ήταν ο στόχος και ότι ήταν προφανές «σε όλους» ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο χτύπημα κατά της αυτοκινητοπομπής.

Διπλωματικός σύμβουλος Ζελένσκι: Δεν αποκλείεται στόχος να ήταν ο Ζελένσκι ή ο Μητσοτάκης
Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε νωρίτερα τηλεγράφημα, μεταφέροντας τις δηλώσεις ανώτερου διπλωματικού συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι, του Ιχόρ Ζόφκα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι «ο στόχος μπορεί να ήταν είτε ο πρόεδρος Ζελένσκι είτε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Συγκεκριμένα, περιέγραφε την επίθεση στο αμερικανικό δίκτυο, λέγοντας ότι η επίθεση έγινε σε μικρότερη από 500 μέτρα απόσταση από την αυτοκινητοπομπή στην οποία βρίσκονταν οι δύο ηγέτες, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο στόχος να ήταν είτε ο Ζελένσκι είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζελένσκι: Ήμασταν με τον Μητσοτάκη 300 μέτρα από εκεί που έπεσε ο πύραυλος, δεν ξέρω ποιον στόχευαν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news