facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ζαπορίζια: Βομβαρδίστηκε εφεδρική γραμμή ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού

Το σφυροκόπημα στη περιοχή της Ζαπορίζια στην Ουκρανία που είναι υπό ρωσικό έλεγχο συνεχίζεται και μετά από ένα νέο κύμα βομβαρδισμών επλήγη επλήγη μια εφεδρική γραμμή ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA), υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας οι τέσσερις βασικές γραμμές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Από τις τρεις εφεδρικές γραμμές (ηλεκτροδότησης) μεταξύ του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και του θερμοηλεκτρικού σταθμού, μία επλήγη από βομβαρδισμό και οι άλλες δύο έχουν αποσυνδεθεί, όπως ενημέρωσαν ουκρανοί αξιωματούχοι τους εμπειρογνώμονες του ΙΑΕΑ που βρίσκονται στον σταθμό από την προηγούμενη εβδομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαπορίζια: Βομβαρδίστηκε εφεδρική γραμμή ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού"

Διεθνής καταδίκη των τουρκικών δηλώσεων: Επιστολές Αθήνας σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ – Ηχηρά μηνύματα

Με τις τρεις προκλητικότερες φράσεις του Ταγίπ Ερντογάν, «Θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», «Ελλάδα, θυμήσου την Σμύρνη». «Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;” ξεκινά η ελληνική επιστολή προς Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, στην οποία παρουσιάζεται η έξαρση του τουρκικού αναθεωρητισμού.

«Η ρητορική συνοδεύεται από ραγδαία αύξηση περιστατικών παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Στην πράξη, τα τελευταία χρόνια η Τουρκία οικοδομεί την αναθεωρητική ατζέντα της μέσω προπαγάνδας, αμφισβητώντας εν συνόλω το εδαφικό status quo» αναφέρεται στην επιστολή Ελλάδας προς ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ.

Λίγες ώρες μετά την κοινοποίηση της επιστολής, η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να καταδικάζει την απερίσκεπτη στρατηγική της Άγκυρας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επαναλαμβάνει την προσήλωσή του στην ανάγκη σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας.

«Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση» σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μετά τις Βρυξέλλες, σαφέστατη ήταν η στήριξη και της Γαλλίας δια στόματος της υπουργού Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά, η οποία διευκρίνισε ότι σε περίπτωση σύγκρουσης το Παρίσι θα σπεύσει να στηρίξει την Αθήνα: «Η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου σε περίπτωση που απειληθεί η εθνική κυριαρχία τους από γειτονικά κράτη».

Η Ελλάδα καλεί τη διεθνή κοινότητα σε επιπλέον, απερίφραστη καταδίκη του τουρκικού αναθεωρητισμού, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα γίνουμε μάρτυρες σκηνικού αντίστοιχου με αυτό της Ουκρανίας, ενώ την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές καταδικάζουν την έωλη επιχειρηματολογία της Τουρκίας, η οποία απηύθυνε επιστολή προς Ηνωμένα Έθνη και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές: «Η επιστολή αυτή αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και πλέον κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σημειώνει: «Από τη στιγμή που υπάρχει απειλή, το έχω πει απλά με τέσσερις λέξεις: “Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται”».

«Υπάρχει μια προσπάθεια της Τουρκίας να αντιστρέψει και να παραποιήσει την πραγματικότητα και να εμφανίσει τον εαυτό της ως θύμα» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Τρίτη νυχτερινή υπέρπτηση μέσα σε λίγα 24ωρα από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την νήσο Κίναρο. Την ερχόμενη Δευτέρα η Πολεμική Αεροπορία παραλαμβάνει τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα F-16 Viper.

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν…

Δημοσίευμα της Milliyet, καλεί τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ζητήσει από την Ελλάδα αποζημιώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή. Όπως σημειώνει ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ Πιέρρος Τζανετάκος, αυτές οι μέρες είναι οι μαύρες μέρες της Μικρασιατικής Καταστροφής και λειτουργούν ως το καλύτερο υπόστρωμα για τον λαϊκισμό του Ερντογάν, ο οποίος δεν σταματά να κατηγορεί συλλήβδην την Ελλάδα και την Δύση, ότι συνωμοτούν και υποσκάπτουν το τουρκικό έθνος.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής καταδίκη των τουρκικών δηλώσεων: Επιστολές Αθήνας σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ – Ηχηρά μηνύματα"

Προσωπικός γιατρός: Αρχίζουν αύριο οι εγγραφές και στα φαρμακεία

Ανοίγει αύριο, εκτός απροόπτου, το σύστημα των εγγραφών πολιτών σε Προσωπικό Γιατρό και μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων.

Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει την εγγραφή τους μέσω της μέσω της ειδικής πλατφόρμας (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p) ή αυτοπροσώπως σε δομή υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ή σε Προσωπικό Γιατρό.

Ωστόσο, η ένταξη στη διαδικασία εγγραφής μέσω των φαρμακείων θεωρείται ότι μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στις εγγραφές, λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης που συνδέει φαρμακοποιούς και τους πελάτες τους. Αποδείχθηκε, άλλωστε, αυτή η σχέση, όπως επισημαίνει μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Απόστολος Βαλτάς, στη διάρκεια της επιδημίας κορωνοιού, που οι φαρμακοποιοί εντάχθηκαν στην εμβολιαστική εκστρατεία και προγραμμάτισαν εκατομμύρια ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών. "Θα χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, που όπως μας ενημέρωσαν είναι απλή και εύχρηστη, και ελπίζουμε να εξυπηρετήσουμε και αυτή τη φορά τους πολίτες" λέει ο κ. Βαλτάς.

Για την εγγραφή στα φαρμακεία οι πολίτες θα πηγαίνουν αυτοπροσώπως φέροντας μαζί τους, προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (όπως δελτίο ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο αυτού. Ο φαρμακοποιός θα μπαίνει στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ως διαπιστευμένος χρήστης, με τους προσωπικούς του κωδικούς ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα καταχωρεί τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

Στη βάση θα εμφανίζεται λίστα όλων των εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα Προσωπικών Γιατρών. Όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο εγγραφών τους θα εμφανίζονται με την ένδειξη "μη διαθέσιμος". O φαρμακοποιός θα επιλέγει Προσωπικό Γιατρό με βάση την επιθυμία του πολίτη και ολοκληρώνει την εγγραφή του σε αυτόν. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής οι πολίτες θα λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή/και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής.Η αποζημίωση των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό, ορίζεται εφάπαξ στο ποσό των 3 ευρώ ανά εγγραφή.

Από την 1η Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού με τον Προσωπικό Γιατρό που έχει επιλέγει από τον πολίτη, επάνω στην πεπατημένη του συστήματος που αναπτύχθηκε για τις ανάγκες της εμβολιαστικής επιχείρησης μέσα στην πανδημία. Έτσι, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για επίσκεψη στον Προσωπικό Γιατρό, με την ίδια ευκολία που έκλειναν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοιού και της λοίμωξης Covid-19.

Η δυνατότητα εγγραφής σε Προσωπικό Γιατρό δόθηκε στους πολίτες όλων των περιφερειών, πλην Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, από την 1η Αυγούστου. Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου και του Νοτίου Αιγαίου απέκτησαν πρόσβαση ακριβώς έναν μήνα αργότερα. Μέχρι και την περασμένη Τετάρτη είχαν γίνει πάνω από 2 εκατομμύρια εγγραφές πολιτών - πρόκειται για το 22,7% των δικαιούχων πολιτών ηλικίας άνω των 16 χρόνων.

Το ποσοστό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα χάρη στην ενημερωτική καμπάνια που θα γίνει αλλά και λόγω των αντικινήτρων που θα κληθούν να σταθμίσουν οι πολίτες από τον Οκτώβριο εάν δεν εγγραφούν.

Ειδικότερα, οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους. Επίσης θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, επίσης κατά 10% επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους, μέχρι τέλος του έτους, και κατά 20% από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Πάντως, όπως επιμένουν τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους, το τελικό ζητούμενο μέσα από τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί είναι η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών για την "κυκλοφορία" τους στο συστημα υγείας και η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τον Προσωπικό γιατρό της επιλογής τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσωπικός γιατρός: Αρχίζουν αύριο οι εγγραφές και στα φαρμακεία"

Προς κοινή κάρτα εμβολιασμού για τους Ευρωπαίους - Τι συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας

Τη λήψη κοινών μέτρων για τη βελτίωση των εμβολιασμών, όχι μόνο κατά της CoViD, συζήτησαν την Τετάρτη οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας.

Το θέμα ετέθη, μεταξύ άλλων, στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Informal EPSCO, Health), που πραγματοποιήθηκε την Πράγα, υπό την προεδρία της υπουργού Υγείας της Τσεχίας κου Vlastimil Válek.

Στο Συμβούλιο συμμετείχε ο Θάνος Πλεύρης, ο γενικός γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, κατά την σχετική συζήτηση τα κράτη μέλη σύσσωμα αναγνώρισαν τα οφέλη του εμβολιασμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Τάχθηκαν υπέρ της ανάπτυξης κοινής επικοινωνιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της δημιουργίας σχετικής ειδικής ομάδας για την παροχή στοχευμένων συστάσεων. Περαιτέρω, υπογράμμισαν πως απαιτείται ενίσχυση των προσπαθειών για τη αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης όχι μόνο κατά της CoViD, αλλά και για τις λοιπές ασθένειες που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό, και υποστήριξαν την πρωτοβουλία της Προεδρίας για εκπόνηση Συμπερασμάτων του Συμβουλίου αναφορικά με το θέμα του εμβολιασμού.

Η πλειονότητα των κρατών μελών τάχθηκε υπέρ της εξέτασης της δυνατότητας καθιέρωσης κοινής κάρτας εμβολιασμού για τους πολίτες της ΕΕ, που θα καλύπτει το σύνολο των εμβολιασμών.

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας, συνεχάρη την Τσεχική Προεδρία για τις προσπάθειές της να ξεκινήσει τη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο αντιστροφής των αρνητικών τάσεων όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη μέσω μιας συντονισμένης αντίδρασης της ΕΕ.

Υπογράμμισε πως τα επικείμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου θα πρέπει να θέτουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και η εκπαίδευση στα σχολεία για τα οφέλη του εμβολιασμού, που θα καθοδηγεί τις μελλοντικές μας πρωτοβουλίες, και θα δηλώνουν την κοινή βούληση των 27 να προάγουν τη Δημόσια Υγεία προς όφελος των πολιτών της ΕΕ.

Ο κ. Πλεύρης τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης κοινής επικοινωνιακής πολιτικής για τον περιορισμό του φαινομένου (εντοπισμός κοινών στην ΕΕ μηνυμάτων παραπληροφόρησης και ανάπτυξη μηνυμάτων κατάρριψης των ισχυρισμών), καθώς και της σύστασης Ειδικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τη διστακτικότητα απέναντι στον εμβολιασμό.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στην πρόσφατη εφαρμογή στην Χώρα μας, του Ψηφιακού Εγχειριδίου Υγείας του Παιδιού και του Εθνικού Μητρώου Ανοσοποίησης Παιδιών και Εφήβων για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ συμφώνησε με την εξέταση της δυνατότητας καθιέρωσης τυποποιημένης κάρτας εμβολιασμού για τους πολίτες της ΕΕ που θα καλύπτει όλους τους εμβολιασμούς ως μέρος του ιατρικού φακέλου.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς κοινή κάρτα εμβολιασμού για τους Ευρωπαίους - Τι συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας "

Έβρος: «Οι Τούρκοι μας πέταξαν στο ποτάμι» αποκαλύπτουν οι 38 μετανάστες

Τις πρακτικές των Τούρκων περιγράφουν, για πρώτη φορά, ορισμένοι από τους 38 μετανάστες που αιτούνται άσυλο, στον Έβρο και είχαν εγκλωβιστεί για μέρες σε νησίδα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αντνάν Αλαμπντάλα περιγράφει πώς οι Τούρκοι τους έφεραν και τους άφησαν στη νησίδα. «Στην αρχή μας έφεραν οι Τούρκοι στην άκρη του ποταμού τους, πέρασαν σε μια νησίδα και από την άλλη νησίδα, μας πέρασαν μέσα στα ελληνικά εδάφη», είπε, συμπληρώνοντας πως «έβαλαν τις οικογένειες και τους ηλικιωμένους σε φουσκωτές βάρκες και τους πήραν και τους άνδρες και τους πέταξαν στο ποτάμι και μας είπαν ''κολυμπήστε προς την Ελλάδα''».

Όσο για το πώς έφτασαν στην Ελλάδα, υποστηρίζουν πως βρήκαν τη βάρκα από περαστικούς ενώ για τους ισχυρισμούς των γονέων πως ένα από τα παιδιά απεβίωσε στην τουρκική νησίδα, τονίζουν πως αρρώστησε από ένα τσίμπημα και πέθανε. Βέβαια οι ίδιοι δηλώνουν πως έδωσαν το παιδί σε άλλον να το θάψει χωρίς να έχουν γνώση. «Το βράδυ έγινε το περιστατικό με το κοριτσάκι. Το τσίμπησε κάτι που δεν ξέρω τι είναι και κάποιοι πήγαν και το βοήθησαν γιατί ήξεραν τι να κάνουν με το τσίμπημα. Δεν είδα τον τάφο γιατί είχα το παιδί μου αγκαλιά και το άλλο το κρατούσα από το χέρι και το έθαψαν σε απόσταση», λένε.

«Μας έβαλαν στην άκρη στο ποτάμι και περιμέναμε εκεί το βράδυ για περίπου δύο ώρες, χωρίς να ξέρουμε τι περιμένουμε και μετά μας έβαλαν στις βάρκες και άρχισαν να μας σπρώχνουν», πρόσθεσε ο Σελέχ Αμπντουλατίφ. «Μας είπαν να στείλουμε φωτογραφίες και πού είμαστε για να μπορέσουμε να μπούμε στην Ελλάδα με νόμιμο τρόπο».

Ο Σελέχ Αμπντουλατίφ, επίσης, αναφερόμενος στο κοριτσάκι που πέθανε, δήλωσε: «Οι γονείς δεν έθαψαν το παιδί αλλά το πήραν τέσσερα παλικάρια και το έθαψαν».

Όπως επισημαίνει ο ΑΝΤ1, στηριζόμενο σε μαρτυρίες τους, η πρώτη απόπειρα των Τούρκων να τους φέρουν στην Ελλάδα ήταν στις 14 Ιουλίου αλλά δεν τα κατάφεραν και έκαναν μια νέα προσπάθεια στις 22 Ιουλίου. Τότε έφτασαν σε μια νησίδα και μίλησαν με έναν δικηγόρο, δίνοντάς τους οδηγίες. Έμειναν στη νησίδα 10-12 μέρες και τρέφονταν με καρπούς από δέντρα και από όσα τους πετούσαν άλλοι μετανάστες που έρχονταν στην Ελλάδα.

Τέλος, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, είναι ευχαριστημένοι από τη διαμονή τους στο ΚΥΤ Έβρου καθώς δεν βιώνουν διακρίσεις, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έβρος: «Οι Τούρκοι μας πέταξαν στο ποτάμι» αποκαλύπτουν οι 38 μετανάστες"

TÜV HELLAS: Δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας στο παιχνίδι του Allou

Επιθεώρηση στο πάρκο Allou! Fun Park, σε παιχνίδι του οποίου τραυματίστηκαν χθες τέσσερα άτομα, πραγματοποίησε σήμερα ο φορέας πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία.

Σε ανακοίνωσή του, ο φορέας τονίζει ότι σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία τους.

“Ο φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει εκθέσεις επιθεώρησης. Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του” αναφέρεται από την TÜV.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "TÜV HELLAS: Δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας στο παιχνίδι του Allou"

Μαρούσι: Άγρια επίθεση σε 12χρονο σε παιδική χαρά - Τον έδειραν και τον έκλεψαν

Άγρια επίθεση δέχθηκε ένας 12χρονος σε παιδική χαρά στο Μαρούσι. Δράστες ήταν τρεις 16χρονοι, οι οποίοι τον έδειραν αλύπητα και τον έκλεψαν. Ένας εξ αυτών είχε ρόλο... τσιλιαδόρου.

Το περιστατικό συνέβη στις 10.00 χθες το βράδυ στην παιδική χαρά της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες που μίλησαν στο protothema.gr oι τρεις 16χρονοι εμφανίστηκαν στην παιδική χαρά της Αμαρυσίας Αρτέμιδος νωρίς το απόγευμα και άρχισαν να προσεγγίζουν νεαρότερης ηλικίας παιδιά, αλλάζοντας για κάποιο λόγο την προφορά τους. Τους ρωτούσαν που μένουν, από που είναι η καταγωγή τους ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαν άσεμνο υλικό στα κινητά τους τηλέφωνα και έβριζαν χυδαία.

Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Αργότερα όμως, γύρω στις 10 το βράδυ όταν τα περισσότερα παιδιά είχαν αποχωρήσει, ο ένας εκ των τριών 16χρονων προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή ενός ενήλικα ο οποίος περνούσε εκείνη τη στιγμή από την παιδική χαρά μαζί με το κατοικίδιο του, λέγοντας του ότι «τον έκλεψαν και του πήραν τα λεφτά».

Σύμφωνα με γονέα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν και παρακολουθούσε από σχετική απόσταση, ο νεαρός ήθελε να αποσπάσει την προσοχή του ενήλικα όσο θα δρούσαν οι άλλοι οι δύο, οι οποίοι είχαν ήδη πλησιάσει με απειλητικές διαθέσεις ένα παιδί ηλικίας 12 ετών.

Ξαφνικά ακούστηκαν κραυγές.

«Μην με χτυπάτε, σας παρακαλώ!!» άρχισε να φωνάζει το 12χρονο παιδί.

«Θα σας δώσω τα λεφτά μου και ότι θέλετε, μην με χτυπάτε μόνο σας ικετεύω» φώναζε.

Οι 16χρονοι απτόητοι συνέχιζαν να τον χτυπούν και μάλιστα μόλις του πήραν όλα τα λεφτά του, τον χτύπησαν πιο δυνατά με κλωτσιές και μόλις τελείωσαν την «δουλειά» τους άρχισαν να τρέχουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτόπτη μάρτυρα, οι τρεις δράστες του ξυλοδαρμού φορούσαν μαύρα μπλουζάκια ενώ ο τσιλιαδόρος φορούσε και καπέλο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της κατά τα άλλα φιλήσυχης γειτονιάς και αυτό διότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού συνέβη σε έναν πολυσύχναστο δρόμο όπως είναι η Αμαρυσίας Αρτέμιδος και σε κοινή θέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαρούσι: Άγρια επίθεση σε 12χρονο σε παιδική χαρά - Τον έδειραν και τον έκλεψαν"

Ποιοι δρόμοι κλείνουν αύριο γύρω από το ΟΑΚΑ λόγω Ράλι Ακρόπολις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιήσει αύριο η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής γύρω από το Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) Σπύρος Λούης λόγω διεξαγωγής της Υπερειδικής Διαδρομής ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Ειδικότερα από τις 13:00 έως και το τέλος του αγώνα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις εξής οδούς:

  • Σπύρου Λούη, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφ. Κηφισίας και Κύμης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Ε.Η.Σ. Ειρήνης (Νερατζιωτίσης), στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Κύμης-Αρτέμιδας και του ανισόπεδου κόμβου Παραδείσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Γ. Πιταρρά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αρτέμιδας και Σπ. Λούη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Επίσης, απαγορεύεται η αριστερόστροφη κίνηση των οχημάτων στην οδό Σπ. Λούη, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Χαλάνδρι, στο ύψος της κεντρικής εισόδου του Ο.Α.Κ.Α.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι δρόμοι κλείνουν αύριο γύρω από το ΟΑΚΑ λόγω Ράλι Ακρόπολις"

Allou! Fun Park: Μια αντλία νερού προκάλεσε το ατύχημα; Καρέ – καρέ η διαδρομή του τρόμου

Μια αντλία η οποία ρυθμίζει τη στάθμη του νερού στο παιχνίδι του λούνα παρκ Allou! Fun Park, φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την πρόκληση του ατυχήματος το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τεσσάρων ατόμων.  

Το βράδυ της Τρίτης (06/09/2022) μια παρέα νέων παιδιών βίωσε τον τρόμο και την αγωνία στο παιχνίδι του λούνα παρκ La Isla το οποίο αποτελείται από ξεχωριστά βαγόνια – βάρκες χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων. Σε αυτή τη δραστηριότητα οι επιβαίνοντες αφού μπαίνουν μέσα σε βαγόνια αρχικά κινούνται πάνω σε ράγες οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 15- 20 μέτρα και στη συνέχεια πέφτουν με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο νερό.  

Οι υδάτινες διαδρομές, είναι αυτές που φρενάρουν την ταχύτητα των βαγονιών εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ασφάλεια στους επιβαίνοντες. Εκεί, φαίνεται να εντοπίστηκε και το πρόβλημα που είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο αγόρια και τα δύο κορίτσια να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, με την 21χρονη να έχει υποστεί κακώσεις στο θώρακα και να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Νίκαιας. 

O 25χρονος ο οποίος έχει τα πιο ελαφρά τραύματα 

Η 21χρονη που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση με κακώσεις στον θώρακα

Ο 24χρονος ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με ρήξη σπλήνας 

Η 22χρονη η οποία νοσηλεύεται με διάσειση 

 

Το βαγόνι αφού ανέβηκε τη δεύτερη ανηφόρα στη συνέχεια έπεσε στο ρυάκι. Εκεί όμως αντί να ακολουθήσει τη διαδικασία που θα έπρεπε παίρνοντας την στροφή συνέχισε να επιταχύνει, καθώς η στάθμη του νερού δεν ήταν στο ύψος που έπρεπε για να το επιβραδύνει. Έτσι το βαγόνι μπήκε στην στροφή που ακολουθούσε με μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα τέσσερα νεαρά άτομα να φύγουν από το εσωτερικό του. Αυτό που εξετάζεται και συγκεντρώνει έως τώρα τις περισσότερες πιθανότητες να προκάλεσε το ατύχημα, είναι να μην λειτούργησε σωστά η αντλία του νερού που ρυθμίζει τη στάθμη.     

Ξεκίνησε σαν παιχνίδι και είχε άσχημη κατάληξη για όλους

Μιλώντας στο newsit.gr ο Στάθης Καρυρομάτης, δικηγόρος της οικογένειας του 25χρονου που τραυματίστηκε στο ατύχημα στο Allou!Fun Park. «Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι κατέληξε πολύ άσχημα για όλους», λέει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καρυδομάτης, επισκέφθηκε τον 25χρονο νωρίτερα, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο σήμερα το πρωί, αλλά δεν ένιωθε καλά και επέστρεψε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “Ο πελάτης μου έχει θλαστικά τραύματα έχει κάνει ράμματα και έχει υποστεί σοκ. Δεν είναι ξεκάθαρος για τις συνθήκες του ατυχήματος. Οι τρεις φίλοι του και συνεπιβάτες του οχήματος αυτού είναι σε καταστάσεις οι οποίες απέχουν από το να χαρακτηριστούν ως ελαφρύ τραυματισμοί και για αυτό το λόγο θα περιμένουμε την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που θα καταδείξει τα αίτια. Ο πελάτης μου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο, αλλά είχε συνεχώς ζαλάδες και πονοκέφαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να ξαναμπεί μέσα εκτάκτως και για αυτο το λόγο εξακολουθεί και νοσηλεύεται. Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω ομως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας. Δεν σηκώθηκαν όρθιοι. Το βαγόνι δεν έχει κάποιου είδους ζώνες ή απαγορευτικες μπάρες απ’ ότι μου είπαν, αλλά έχει χερούλια. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, το έχουν ξανακάνει αυτό το παιχνίδι. Είναι φίλοι και τα τέσσερα παιδιά και αποφάσισαν να πάνε εκεί να διασκεδάσουν. Η άποψη του πελάτη μου είναι κάθετα αντίθετη από την ανακοίνωση του Allou! Fun Park».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Allou! Fun Park: Μια αντλία νερού προκάλεσε το ατύχημα; Καρέ – καρέ η διαδρομή του τρόμου"

KEP-ePass: Nέα υπηρεσία κράτησης αριθμού προτεραιότητας στα ΚΕΠ

Τη δυνατότητα να δεσμεύουν αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία σε 31 ΚΕΠ της χώρας έχουν πολίτες και επιχειρήσεις. Πρόκειται για το KEP-ePass, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω του rantevou.kep.gov.gr και αποσκοπεί στην ταχύτερη, απλούστερη και καλύτερη εξυπηρέτηση από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες μπορούν μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου:

  • να προβαίνουν σε κράτηση αριθμού προτεραιότητας για την εξυπηρέτησή τους και
  • να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο ποιος αριθμός εξυπηρετείται και πόσος είναι ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής μέχρι να φτάσει η σειρά τους

Το KEP-ePass εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του δικτυού των ΚΕΠ, ξεκινώντας την πιλοτική του λειτουργία από 31 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ προβλέπεται να επεκταθεί σύντομα και σε άλλα ΚΕΠ. Η δράση υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσίας Διοίκησης. Παράλληλα έχει εγκατασταθεί εξοπλισμός στον χώρο των ΚΕΠ ο οποίος περιλαμβάνει:

  • εκδοτήρια αριθμών προτεραιότητας και
  • οθόνες που εμφανίζουν τον τρέχοντα αριθμό προτεραιότητας.

Η διαχείριση και η κλήση των αριθμών προτεραιότητας από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ θα γίνεται μέσα από το περιβάλλον της Πλατφόρμας Επισκέψεων ΚΕΠ, σε ειδική ενότητα που έχει προστεθεί.

Η διαδικασία κράτησης αριθμού προτεραιότητας είναι ιδιαίτερα απλή:

  1. Αρχικά, ο πολίτης εισέρχεται στο rantevou.kep.gov.gr με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιλέγει «Νέο ραντεβού», προσδιορίζοντας τον νομό και τον δήμο όπου επιθυμεί να εξυπηρετηθεί.
  2. Στη συνέχεια, επιλέγει το κατάστημα που τον εξυπηρετεί από τη λίστα των διαθέσιμων ΚΕΠ. Τα ΚΕΠ που εντάσσονται στη δράση KEP-ePass έχουν την ένδειξη «ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ».
  3. Ακολουθώντας τα βήματα στην πλατφόρμα, στην οθόνη εμφανίζονται ο πρώτος διαθέσιμος αριθμός προτεραιότητας, ο αριθμός που εξυπηρετείται εκείνη τη στιγμή και ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής.
  4. Πατώντας «Επιβεβαίωση» και εισάγοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του (ονοματεπώνυμο τηλέφωνο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), ο πολίτης λαμβάνει email με τα στοιχεία της κράτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα επισκέψεων στα ΚΕΠ rantevou.kep.gov.gr είναι διαθέσιμη για περισσότερο από έναν χρόνο. Αρχικά, η πλατφόρμα έδινε τη δυνατότητα στον πολίτη να προγραμματίζει ραντεβού για εξυπηρέτηση από ΚΕΠ σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Από το τέλος Ιουνίου η πλατφόρμα αναβαθμίστηκε, παρέχοντας επιπλέον τη δυνατότητα του ePass.

Τα 31 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών που έχουν ενταχθεί στην πιλοτική λειτουργία του KEP-ePass είναι τα εξής:

  • ΚΕΠ Ακαδημίας (Δήμος Αθηναίων)
  • ΚΕΠ Ν. Κόσμου (Δήμος Αθηναίων)
  • ΚΕΠ Πετραλώνων (Δήμος Αθηναίων)
  • ΚΕΠ Σεπολίων (Δήμος Αθηναίων)
  • ΚΕΠ Πατησίων (Δήμος Αθηναίων)
  • ΚΕΠ Πλ. Βικτωρίας (Δήμος Αθηναίων)
  • ΚΕΠ Αμπελοκήπων (Δήμος Αθηναίων)
  • ΚΕΠ Κυψέλης (Δήμος Αθηναίων)
  • ΚΕΠ Συντάγματος (Δήμος Αθηναίων)
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Πειραιά
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Αχαρνών
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Νέας Σμύρνης
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Πατρέων
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Ζακύνθου
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Ελευσίνας
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Κιλκίς
  • Παράρτημα ΚΕΠ Δήμου Γλυφάδας
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Περιστερίου
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Χανίων
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Κορυδαλλού
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Χαλκιδέων
  • Παράρτημα ΚΕΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Κηφισίας
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Ρόδου
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Νάξου
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Ζωγράφου
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Παλλήνης
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Μεταμόρφωσης
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου
  • Κεντρικό ΚΕΠ Δήμου Τρικάλων

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "KEP-ePass: Nέα υπηρεσία κράτησης αριθμού προτεραιότητας στα ΚΕΠ"

Allou! Fun Park: Ζήτησαν ανεξάρτητο πραγματογνώμονα – Ελεύθερος ο νόμιμος εκπρόσωπος

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Allou! Fun Park για το ατύχημα που έγινε το βράδυ της Τρίτης 06/09/2022 σε ένα από τα παιχνίδια του λούνα παρκ με τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων οι δυο σοβαρά.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του Allou! Fun Park σχετικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι η διοίκηση του λούνα παρκ έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ. 

Επιπρόσθετα, ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.  

Προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, να σημειωθεί ότι η βάρκα που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.   Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες  τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Allou! Fun Park: Ζήτησαν ανεξάρτητο πραγματογνώμονα – Ελεύθερος ο νόμιμος εκπρόσωπος"

Οι επιστολές της Ελλάδας σε ΕΕ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι επιστολές που έστειλε η Ελλάδα με αποδέκτες τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέμετα εξωτερικών υποθέσεων στις οποίες παρουσιάζονται οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις επιστολές με αποδέκτες τον Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Ζοζέπ Μπορέλ στις οποίες υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αφού παρουσιάζονται οι δηλώσεις Ερντογάν, στη συνέχεια χαρακτηρίζονται ως «απρόκλητες, απαράδεκτες και προσβολή για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό».

«Η ξεκάθαρα απειλητική φύση τους και ο τόνος τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής» προστίθεται στις επιστολές στις οποίες επισημαίνεται ότι «η ρητορική αυτή συνοδεύεται από μια αύξηση των περιστατικών παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και την νοτιοανατολική Μεσόγειο».

«Στην πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια η Τουρκία χτίζει μια αναθεωρητική ατζέντα μέσα από μια προπαγανδιστική τακτική που θέτει σε αμφισβήτηση ολόκηρο το περιφερειακό status quo που έχει οριστεί από συνθήκες βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα» προστίθεται στις επιστολές.

Ο Νίκος Δένδιας υπενθυμίζει, επίσης, ότι ήταν ο Ερντογάν που αποφάσισε πριν απο μερικούς μήνες να διακόψει όλα τα υψηλόβαθμα κανάλια επικοινωνίας με την Ελλάδα προσθέτοντας ότι η χώρα μας είναι υπέρ του διαλόγου ως μέσο επίλυσης των διαφορών «ειδικά με μια γείτονα χώρα η οποία, ωστόσο, όπως είναι γνωστό, διατηρεί την απειλή του casus belli εναντία στη χώρα μου».

«Η τουρκική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα θα πρέπει να καταδικαστεί από όλη τη διεθνή κοινότητα και το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση. Με το να μην γίνεται αυτό ή με την υποτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης, ρισκάρουμε να γίνουμε μάρτυρες μιας κατάστασης σαν αυτή που εξελίσσεται σε ένα άλλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό είναι κάτι που κανείς από εμάς δεν θα ήθελε να δει» καταλήγει η επιστολή του κ. Δένδια με αποδέκτη τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ενώ στο ίδιο πνεύμα καταλήγει και η επιστολή προς τον κ. Μπορέλ.

Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ

epistoli-nato1
epistoli-nato2


Η επιστολή προς τον Ζοζέπ Μπορέλ

epistoli-eu1
epistoli-eu2


Η, δε, επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες την οποία υπογράφει η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη, καταλήγει ως εξής: «Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και στο πεδίο, κάτι που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε άλλη περίπτωση διμερών σχέσεων. Αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει να καταδικαστεί από την διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ ως τον θεματοφύλακα του διεθνούς δικαίου και της ειρήνης».

epistoli-un1
epistoli-un2

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι επιστολές της Ελλάδας σε ΕΕ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ: Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν"

Ατύχημα στο Allou Fun Park – Τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομείο

Ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λούνα πάρκ Allou Fun Park, με τέσσερις ανθρώπους να τραυματίζονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Οι τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Σχετικά με το περιστατικό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνέβη σε τρενάκι που περνά σε ορισμένα σημεία από νερό. Η στάθμη του νερού σε κάποιο σημείο ήταν χαμηλότερη με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί ένα βαγόνι του τρένου.

Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν και βρέθηκαν σε θαμνώδη έκταση, αναφέρει το Πρώτο Θέμα, που δημοσιεύει και φωτογραφία από το συμβάν. 

Μέχρι στιγμής έχει γίνει μία προσαγωγή του υπεύθυνου του λούνα παρκ.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος μεταβαίνει στο νοσοκομείο για να δει τους τραυματίες.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Ατύχημα στο Allou Fun Park – Τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομείο"

Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν: «Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται»

Με μια ξεκάθαρη παρέμβαση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετείται για το πρόσφατο μπαράζ των πολεμικών δηλώσεων που εξαπόλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας αλλά και για το θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Απαντώντας σε κοινή ερώτηση των ανταποκριτών του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της ιστοσελίδας Hellas Journal, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι «σε μια περίοδο που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες».

Συνεχίζοντας, επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση που θέλει τις ΗΠΑ να ενθαρρύνουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας.

Όσον αφορά το θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν εξίσου σαφής. Όπως τόνισε, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » " Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν: «Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news