facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Η Άγκυρα επιχειρεί να ακυρώσει ελληνική ναυτική άσκηση στα δυτικά της Λήμνου

Η Τουρκία επιχειρεί για ακόμη μια φορά να ακυρώσει ελληνική άσκηση με πυρά η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα δυτικά της  Λήμνου (σε μια απίστευτη εξέλιξη εφόσον πλέον μιλάμε για καθαρά εθνικά χωρικά ύδατα) και για το χρονικό διάστημα από  22 έως 27 Απριλίου  2021.

Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι η περιοχή που δεσμεύει η Ελλάδα καλύπτει μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει -παράνομα φυσικά-  για όλο σχεδόν το 2021 το τουρκικό Ναυτικό για υποτιθέμενες ασκήσεις, κάτι που για την Τουρκία ουσιαστικά σημαίνει «αποκλεισμό» της περιοχής για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σε όπιο χρονικό διάστημα αυτή επιλέξει!

Αποτελεί άλλωστε πάγια πρακτική της Τουρκίας η δέσμευση ολόκληρων περιοχών (χωρίς να εμφανίζει δραστηριότητα) σε σχεδόν ετήσια βάση επιχειρώντας να ασκήσει  «ετσιθελικά κυριαρχία» στις περιοχές αυτές.

Έτσι με anti-NAVTEX που εξέδωσε χαρακτηρίζει άκυρη την ελληνική NAVTEX για τις ασκήσεις στο Αιγαίο  προειδοποιώντας ανάλογα τους ναυτιλλομένους.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα επιχειρεί να ακυρώσει ελληνική ναυτική άσκηση στα δυτικά της Λήμνου"

Κορωνοϊός: Στα 3.789 τα νέα κρούσματα - 847 οι διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.789, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 320.629 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. 

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 78.428 τεστ ανίχνευσης εκ των οποίων τα 23.623 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 54.805 rapid.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.960 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 87, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.627 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 847 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.963 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -13.25%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 502 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 3.789 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

234 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

214 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

158 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

249 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

549 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

168 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

211 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

16 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων



512 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

21 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

4 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

92 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

53 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

18 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

62 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

5 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

23 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

71 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Θήρας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

59 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

31 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

18 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

3 κρούσματα στην Π.Ε.Κεφαλληνίας

27 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

62 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

32 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

101 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

5 κρούσματα στην Π.Ε.Λασιθίου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

68 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

37 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

49 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

28 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

61 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

16 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

28 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

30 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

7 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

189 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 3.789 τα νέα κρούσματα - 847 οι διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι"

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 14,7 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ – Ποιος υπουργός προηγείται στις γνώμες των πολιτών

Προβάδισμα 14,7 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%, το ΚΙΝΑΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 5,1% και το ΜέΡΑ25 3,4%. Στους αναποφάσιστους κατατάσσεται το 12,4% των ερωτηθέντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 49% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν» απαντά το 27%.

Μεταξύ των υπουργών, πρώτος στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τρίτος αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ακολουθούν οι Χρήστος Σταϊκούρας, ο Χάρης Θεοχάρης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νότης Μηταράκης.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας, το 53% θεωρεί πως είναι καλύτερη με τη ΝΔ, ενώ το 19% προτιμά την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την οικονομία, το 50% εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και στο ζήτημα την πανδημίας το 49% εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τους πολίτες, τέλος, η χρήση των self tests θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας (68%) όχι όμως και η συνέχιση αποστολής sms, με το 68% να ζητά την κατάργησή τους. Η πλειοψηφία ζητά άρση του Lockdown (57%) και Πάσχα στο χωριό (58%).

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 14,7 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ – Ποιος υπουργός προηγείται στις γνώμες των πολιτών"

Κορωνοϊός - Σχολεία: 1.977 κρούσματα σε μια εβδομάδα σε παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών

Μία εβδομάδα μετά την επανέναρξη των μαθημάτων στα λύκεια, το ποσοστό των μαθητών που καταγράφηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και δεν πήγαν στα σχολεία τους αυξάνεται, ενώ σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, μέχρι το πρωί της Τρίτης παρέμεναν κλειστά περί τα 200 σχολεία και τμήματα λόγω κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφεται επίσης μια αύξηση των κρουσμάτων σε ηλικίες κάτω των 17 ετών.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μέχρι σήμερα στις 17:30

οι σχολικές μονάδες σε πλήρης αναστολή ανέρχονται στο 1,9852% του συνόλου και τα Τμήματα σε μερική αναστολή στο 0,9739%, ενώ δεν περιλαμβάνονται στις καταγραφές τα σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Την Παρασκευή τα σχολεία και οι σχολικές τάξεις που είχαν αναστείλει την λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, ήταν κοντά στα 80. Τα σχολεία που έκλεισαν στο σύνολό τους είναι 30, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε σχολικές τάξεις και τμήματα. Αναλυτικά στοιχεία αναμένεται να δώσει ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή, με «πιλότο» τα self test της εβδομάδας.

Την τελευταία εβδομάδα, από τις 12 Απριλίου, που επέστρεψαν στις φυσικές τους τάξεις οι μαθητές λυκείου έως χθες, 19 του μήνα, καταγράφηκαν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 1.977 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε άτομα ηλικίας μέχρι 17 ετών, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές λυκείου. 

Τα τελευταία τεστ πριν τις διακοπές του Πάσχα

Τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), οι Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων, καθώς και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23 Aπριλίου.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού που δικαιούνται δωρεάν self-test, θα πρέπει να παραλάβουν το τελευταίο τεστ ως και αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22 Απριλίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Σχολεία: 1.977 κρούσματα σε μια εβδομάδα σε παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών"

Κύπρος: Ένας νεκρός και 941 νέα κρούσματα κορονοϊού

Η Κύπρος ανακοίνωσε έναν νεκρό και 941 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Πλέον η Κύπρος μετρά 295 νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού είναι 58.022.

277 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 68 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 56.768 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Ένας νεκρός και 941 νέα κρούσματα κορονοϊού"

Λύματα: Κάνει... «πάρτι» ο ιός στην Αττική - Αύξηση του ιικού φορτίου κατά 171% σε μια εβδομάδα

Οι ανησυχίες των ειδικών για τον συνωστισμό στις πλατείες και τα υπαίθρια κορωνοπάρτι που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω υπερμετάδοση και έξαρση του ιού επιβεβαιώνονται σήμερα από τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ σε σχέση με το ιικό φορτίο στα λύματα.

Ο Εθνικός Οργανισμός ανακοίνωσε σημαντικά αυξητικές τάσεις σε 3 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας του ΕΟΔΥ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική η οποία παρουσίασε αύξηση 171% στο ιικό φορτίο την εβδομάδα 12- 18 Απριλίου .

Οι ειδικοί συνδέουν ευθέως την αύξηση αυτή με τα υπαίθρια κορωνοπάρτι και τις συνθήκες ακραίου συνωστισμού που παρατηρούνται κάθε βράδυ στις πλατείες της Αθήνας. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Νίκου Θωμαΐδη, καθηγητή αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ ο οποίος μιλώντας στο MEGA εκτίμησε ότι τα λύματα στην Αττική εκτοξεύθηκαν λόγω των κορωνοπάρτι.

Πιο σγκεκριμένα σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στο Ρέθυμνο (+120%), στην Περιφέρεια Αττικής (+171%) και στον Άγιο Νικόλαο (+360%), με το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και στο Ρέθυμνο να επανέρχεται σε πρότερα υψηλά επίπεδα.

limata

Το ίδιο διάστημα παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές ή οριακές μεταβολές στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των οκτώ από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι οριακές μεταβολές σημειώνονται στην Πάτρα (-30%), στην Θεσσαλονίκη (-21%) και στα Χανιά (+16%), ενώ σταθερό παραμένει ουσιαστικά το φορτίο στις πόλεις της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, όπου η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα κυμαίνεται από -10% έως +7%.

Αναλυτικότερα, όπως τονίζεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ:

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, στην Περιφέρεια Αττικής καταγράφηκε στατιστικά σημαντική αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων (+171%). Παρά τις ελαφρά πτωτικές τάσεις που παρατηρήθηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξήθηκε σημαντικά και παρουσιάζεται ιδιαίτερα υψηλό.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε μικρή μείωση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων (-21%), σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 5-11/04/2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, η μεταβολή (+7%) που παρατηρήθηκε στ ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Λάρισας σε σχέση με την εβδομάδα 5-11/04/21 αξιολογείται ως αμελητέα.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, η μεταβολή (-10%) των επιπέδων του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα του Βόλου σε σχέση με την εβδομάδα 5-11/04/21 αξιολογείται ως αμελητέα.

Ηράκλειο: Έπειτα από τη σχετική αύξηση που καταγράφηκε στο ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης του Ηρακλείου το διάστημα 5-11/04/21, την εβδομάδα 12-18/04/21 δεν παρατηρείται αξιοσημείωτη μεταβολή (ελαφρά μείωση -7% που εμπίπτει στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας).

Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, δεν παρατηρείται αξιοσημείωτη μεταβολή (ελαφρά αύξηση +16% που εμπίπτει στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης των Χανίων σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 5-11/04/21.

Ρέθυμνο: Το χρονικό διάστημα 15/3-11/04/21 είχε καταγραφεί σχετική μείωση και τάση σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης του Ρεθύμνου. Η σχετική αύξηση (+120%), που παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, ακολουθεί την αυξητική τάση (+74%), που είχε καταγραφεί την εβδομάδα 5-11/04/21, με το ιικό φορτίο να επανέρχεται σε υψηλά επίπεδα.

Αγ. Νικόλαος: Την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αύξηση (+360%) του ιικού φορτίου στα λύματα του Αγίου Νικολάου, σε αντίθεση με την πτωτική τάση που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, 22/3–11/04/21.

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Πάτρας, με μείωση κατά 30% αυτού, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 5-11/4/21.

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, η μεταβολή (-10%) των επιπέδων του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης σε σχέση με την εβδομάδα 5-11/04/21 αξιολογείται ως αμελητέα.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/04/21, η μεταβολή (-6%) των επιπέδων του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης σε σχέση με την εβδομάδα 5-11/04/21 αξιολογείται ως αμελητέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λύματα: Κάνει... «πάρτι» ο ιός στην Αττική - Αύξηση του ιικού φορτίου κατά 171% σε μια εβδομάδα"

Κορωπί: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος του 76χρονου πατέρα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 76χρονου που, χθες το πρωί, καθ’ ομολογίαν του, σκότωσε με καραμπίνα τον 48χρονο γιο του στο Κορωπί.

Ο δράστης παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Στην προανακριτική του κατάθεση ο παιδοκτόνος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος και να υποστήριξε ότι αιτία του κακού ήταν ο αλκοολισμός του γιου του που δημιουργούσε μεταξύ τους έντονες προστριβές.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωπί: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος του 76χρονου πατέρα"

Εφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου, εκ των ιδρυτών της ΦΑΓΕ

Εφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Κυριάκος Φιλίππου που μαζί με τον αδελφό του Γιάννη δημιούργησαν τον μεγάλο όμιλο της ΦΑΓΕ.

Το αποτύπωμά του στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ισχυρό. Σπούδασε χημικός μηχανικός και έφερε καινοτομία στον κλάδο ανακαλύπτοντας τον τρόπο αδρανοποίησης του γιαουρτιού ώστε να μπορεί να τυποποιηθεί και να διαρκεί περισσότερο. Ήταν επίσης ο πρώτος που παρουσίασε στην ελληνική αγορά τη δεκαετία του '80 το στραγγιστό γιαούρτι με ανθόγαλα και ζωντανή καλλιέργεια γιαουρτιού δημιουργώντας το προϊόν Total της ΦΑΓΕ.

Ήταν ένας επιχειρηματίας με όραμα, που μετέφερε τη φήμη των ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά μέσω της επωνυμίας. Μαζί με τον αδελφό του, Γιάννη, συνέβαλλαν στην αναγνώριση του brand ΦΑΓΕ στη διεθνή αγορά. Ξεκίνησαν από ένα γαλατάδικο στην οδό Πατησίων το 1922 και εξέλιξαν την οικογενειακή επιχείρηση σε ισχυρή βιομηχανία με παγκόσμια εμβέλεια. Το πρώτο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ άνοιξε στο Γαλάτσι το 1964 και μετά το 1975 άνοιξε η μονάδα στη Μεταμόρφωση.

Η ΦΑΓΕ τελειοποίησε την τυποποίηση παρασκευής γιαουρτιού, η οποία άλλαξε ριζικά την ελληνική αγορά. Αυτό έκανε το γιαούρτι να έχει σταθερή γεύση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Νέες ποικιλίες και γεύσεις εισήχθησαν λίγο αργότερα. Το 1981 άρχισαν οι εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά. Το Total, εισήχθη και έγινε τεράστια επιτυχία.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε η εμπορία προϊόντων σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το 1991 η ΦΑΓΕ εισήλθε στην τυροκομική αγορά, κατασκευάζοντας κυρίως παραδοσιακό ελληνικό τυρί.  Το 1993 εισήλθε στην αγορά φρέσκου γάλακτος, εισάγοντας το FAGE Fresh Milk σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία δημιούργησε νέα εργοστάσια αποκλειστικά για φρέσκο παστεριωμένο γάλα, μια νέα γραμμή παστερίωσης, ομογενοποίησης, νέων μηχανημάτων και συσκευασίας. Επιπλέον, μετά από μια σημαντική επένδυση σε έρευνα και μηχανήματα, η Φάγε παρουσίασε ένα νέο καινοτόμο προϊόν στην ελληνική αγορά, το Υψηλό Παστεριωμένο Γάλα, το οποίο δημιούργησε μια νέα κατηγορία γάλακτος.

Για τον θάνατό του η εταιρεία εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση: 

«Εχθές έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα της ΦΑΓΕ στα πέρατα του κόσμου. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος, αιώνιος εξερευνητής του καλύτερου, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου, εκ των ιδρυτών της ΦΑΓΕ"

Θρήνος στην Χαλκίδα – 59χρονος Δημοτικός Υπάλληλος πατέρας 4 παιδιών έφυγε από κορονοϊό

Πατέρας 4 παιδιών και χρόνια εργαζόμενος σε Δημοτική Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων, άφησε σήμερα Τρίτη 20/04 την τελευταία του πνοή υποκύπτοντας στον θανατηφόρο ιό.

Επί δύο μήνες βρισκόταν διασωλυνομένος στο νοσοκομείο ενώ σήμερα δεν άντεξε και υπέκυψε, προκαλώντας βαθιά θλίψη σε οικογένεια, φίλους και γνωστούς.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 21/04 στις 12.30.

 eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρήνος στην Χαλκίδα – 59χρονος Δημοτικός Υπάλληλος πατέρας 4 παιδιών έφυγε από κορονοϊό"

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: Ελεύθερος με όρους ο 25χρονος κατηγορούμενος

Για «μια άτυχη στιγμή» φέρεται να έκανε λόγο στην απολογία του σήμερα στον ανακριτή ο 25χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος εγκύου στη Κυψέλη. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι η ουσία που έριξε στη κοπέλα ήτα αμμωνία.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κατηγορούμενος ανάφερε στην απολογία του ότι είχε σχέση με το θύμα

και πώς εκείνο το βράδυ υπήρξε μια διαφωνία, ενώ φέρεται να ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται περί απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντάς του τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, όπως επίσης και απαγόρευση οποισαδήποτε συναναστροφής του με την κοπέλα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: Ελεύθερος με όρους ο 25χρονος κατηγορούμενος"

Ανάσταση στις 21:00 και στο προαύλιο – Ανοιχτές οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πάσχα με ανοιχτές εκκλησίες και Ανάσταση στις 21:00 το βράδυ και σε εξωτερικούς χώρους αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε σήμερα (20.04.2021). Οι αποφάσεις έρχονται μια μέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου είχε διαφανεί διάθεση συμβιβασμού.

Εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ξεκινά στις 21:00, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε οι εκκλησίες να είναι μεν ανοιχτές, αλλά οι λειτουργίες πριν από το Πάσχα να γίνονται νωρίτερα.  

Έτσι, η ΔΙΣ αποφάσισε να γίνουν οι ακολουθίες μισή ώρα νωρίτερα, στις 18:30 δηλαδή, από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη. Τη Μεγάλη Πέμπτη θα γίνουν στις 17:00 και την Μεγάλη Παρασκευή στις 18:00.

Όσον αφορά στην Ανάσταση, θα γίνει στις 21:00 στο προαύλιο των εκκλησιών και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη λειτουργία εντός του Ιερού Ναού.

Επίσης, η ΔΙΣ, διά του εκπροσώπου της μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα ανακοίνωσε πως οι λειτουργίες θα γίνονται παρουσία πιστών, με αναλογία ενός 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Όλη η ανακοίνωση της ΔΙΣ

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, κατά την πραγματοποιηθείσα μέσω τηλεδιασκέψεως συνεδρίασή Της, της Τρίτης 20ής Απριλίου 2021, ενημερώθηκε για όλες τις ενέργειες του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, οι οποίες έγιναν Συνοδική εντολή και εξουσιοδοτήσει κατά το διάστημα από την τελευταία συνεδρίαση μέχρι και σήμερα, κυρίως ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και την Πασχάλια περίοδο.

Κατ’ αρχάς, εξέφρασε την χαρά για το γεγονός ότι όλοι οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με όσα ζήτησε από την Ελληνική Πολιτεία.
Ως προς το ζήτημα του ωραρίου των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, η Ιερά Σύνοδος, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, απεφάσισε την χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.Ως προς την Ακολουθία της Αναστάσεως, η Ιερά Σύνοδος έλαβε σοβαρά υπ’ όψη τους ισχύοντες περιορισμούς της κυκλοφορίας και επιθυμώντας την καλύτερη ποιμαντική εξυπηρέτηση των πιστών, οι οποίοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν την συμμετοχή στην χαρά της Αναστάσεως, απεφάσισε ομόφωνα κάνοντας χρήση της Οικονομίας της Εκκλησίας, όπως φανερώνεται στην πλούσια παράδοσή Της, την προσαρμογή της ώρας τελετής της Αναστάσεως στις 9.00 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου. Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο των Ιερών Ναών, σύμφωνα με την παράδοση, και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού.

Με Εγκύκλιό Της προς τις Ιερές Μητροπόλεις, την οποία θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες, η Ιερά Σύνοδος θα συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα και το Τυπικό που θα ακολουθηθεί.
Για την ενιαία έκφραση της θέσεως της Εκκλησίας, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεφάσισε να εμφανίζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως μόνον ο Εκπρόσωπος Τύπου Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Επιπλέον, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, λαβούσα υπ’ όψη την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου επί του σχεδίου νόμου υπό τον τίτλο «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ», απεφάσισε να εκφράσει τις ευχαριστίες Της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως για το υποβληθέν σχέδιο νόμου, το οποίο κατ’ αρχήν συμμερίζεται την αγωνία και το ενδιαφέρον της Ιεράς Συνόδου για την αναβάθμιση της Δευτεροβαθμίου Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, ως και για την ίδρυση μεταλυκειακών δομών μαθητείας υποψηφίων Κληρικών. Περαιτέρω, απεφάσισε την παραπομπή αυτού στην μέλλουσα να συγκληθεί Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας προς ενημέρωση και επεξεργασία.

Ως προς τις εκφρασθείσες δημοσίως, αποκλίνουσες θεολογικά, απόψεις κληρικού τινος η Ιερά Σύνοδος επελήφθη καθηκόντως ήδη και κατά την προηγουμένη και κατά την σημερινή Συνεδρία Αυτής.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάσταση στις 21:00 και στο προαύλιο – Ανοιχτές οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα"

Εξώδικο Μουτζούρη στον Μηταράκη - Οι δηλώσεις για την Μόρια που έφεραν την σύγκρουση

Την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη εναντίον του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, προανήγγειλε μέσα από συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ερωτώμενος από το Politischios.gr για το αν αισθάνεται ηθικός αυτουργός για τη φωτιά στη Μόρια και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι: «Ο κ. Μηταράκης θεώρησε ότι οι δηλώσεις μου και η πολιτική μου οδήγησαν στο κάψιμο του στρατοπέδου στη Μόρια. Ήδη διαμαρτυρήθηκα και σήμερα κάνω τις κατάλληλες ενέργειες διότι θεωρώ ότι είναι δυσφημιστικό και εις βάρος της υπόληψης και της τιμής μου. Οι προσπάθεια που κατέβαλα και η πολιτική μου θεωρώ ότι συνέβαλε καθοριστικά στο μείωση του μεταναστευτικού πληθυσμού στα νησιά μας». 

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Τηλεόραση Αλήθεια Χίου, σε απάντηση ερώτησης αναφορικά με το πολιτικό κόστος των επιλογών για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, είχε δηλώσει, «η αντίδραση του κ. Μουτζούρη οδήγησε τελικά στη φωτιά στη Μόρια και δέκα χιλιάδες πρόσφυγες να ζουν μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Το αν τελικά αυτό που έκανε ο κ. Μουτζούρης έκανε καλό η κακό στην Μυτιλήνη, θα το κρίνουν οι πολίτες της Μυτιλήνης».


Τι απαντά ο Νότης Μηταράκης

Από πλευράς του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, απάντησε σημειώνοντας πως είναι ανήκουστο για δημόσιο πρόσωπο να μην αντέχει την πολιτική κριτική για τις επιπτώσεις των επιλογών του.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «στο μεταναστευτικό, κάθε πράξη ή απραξία παράγει αποτελέσματα και δημιουργεί πολιτικές ευθύνες. Σε ένα πράγματι πολύπλοκο ζήτημα, με έντονη ιδεολογική φόρτιση. Παρά τις όποιες πιέσεις, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση με σχέδιο, αποφασιστικότητα και πλέον ορατά αποτελέσματα. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη και χρέος».

Μιλώντας επί των όσων του αποδίδει ο κ. Μουτζούρης, ο Νότης Μηταράκης τονίζει πως: «Στη συνέντευξη μου σχολίασα την αρνητική και στείρα στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που οδήγησε σε αδιέξοδο όταν επιβαλλόταν να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους πολίτες των νησιών μας. Ως αποτέλεσμα διατηρήθηκε η Μόρια, με τις γνωστές σε όλους άθλιες συνθήκες. Και παρά την ταχύτατη αποσυμφόρηση της Μόριας, λόγω αντιδράσεων δεν μπορέσαμε μέσα στο 2020 να δημιουργήσουμε μια ασφαλή δομή, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αλλά και μετά τον εμπρησμό, κανείς δεν ξεχνά την αδιαλλαξία της Περιφέρειας τη στιγμή που 10.000 μετανάστες ήταν κυριολεκτικά στο δρόμο και βρεθήκαμε στο ‘παρά 1’ μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης».

Ολόκληρη η δήλωση του Νότη Μηταράκη:

«Είναι ανήκουστο για δημόσιο πρόσωπο να μην αντέχει την πολιτική κριτική για τις επιπτώσεις των επιλογών του.

Στο μεταναστευτικό, κάθε πράξη ή απραξία παράγει αποτελέσματα και δημιουργεί πολιτικές ευθύνες. Σε ένα πράγματι πολύπλοκο ζήτημα, με έντονη ιδεολογική φόρτιση. Παρά τις όποιες πιέσεις, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση με σχέδιο, αποφασιστικότητα και πλέον ορατά αποτελέσματα. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη και χρέος.

Στη συνέντευξη μου σχολίασα την αρνητική και στείρα στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που οδήγησε σε αδιέξοδο όταν επιβαλλόταν να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους πολίτες των νησιών μας. Ως αποτέλεσμα διατηρήθηκε η Μόρια, με τις γνωστές σε όλους άθλιες συνθήκες. Και παρά την ταχύτατη αποσυμφόρηση της Μόριας, λόγω αντιδράσεων δεν μπορέσαμε μέσα στο 2020 να δημιουργήσουμε μια ασφαλή δομή, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αλλά και μετά τον εμπρησμό, κανείς δεν ξεχνά την αδιαλλαξία της Περιφέρειας τη στιγμή που 10.000 μετανάστες ήταν κυριολεκτικά στο δρόμο και βρεθήκαμε στο ‘παρά 1’ μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης.

Η στείρα άρνηση και οι λεονταρισμοί δεν οδηγούν σε αποτέλεσμα. Αντίθετα κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και τα κάνουν ακόμα μεγαλύτερα και δυσκολότερα.

Λίγοι αντιλαμβάνονται, για παράδειγμα, την άρνηση του κ. Μουτζούρη να συναντηθεί και να συζητήσει με την Ευρωπαία Επίτροπο, κ. Johansson, ως κίνηση υπεράσπισης των συμφερόντων των νησιωτών του Αιγαίου την άρνηση του κ. Μουτζούρη να συναντηθεί και να συζητήσει με την Ευρωπαία Επίτροπο, κ. Johansson. Γιατί δεν συναντήθηκε με την κ. Johansson o Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου; Γιατί δεν εκπροσώπησε τους νησιώτες και δεν μετέφερε τα προβλήματά τους όπως είχε την ευκαιρία να κάνει;

Ας μην κρυβόμαστε, αυτή η αδιαλλαξία διατηρεί στα νησιά μας δομές, όπως η ΒΙΑΛ ή το Μαυροβούνι. Δομές εντός του αστικού ιστού με κακές συνθήκες διαβίωσης για τους διαμένοντες. Δομές χωρίς εγγυήσεις ασφάλειας για τους διαμένοντες ή τους ντόπιους κατοίκους. Δομές που πρέπει άμεσα να κλείσουν και να αντικατασταθούν από επαρκείς εγκαταστάσεις. Και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει από καμία μονταζιέρα τοπικών μέσων, από κανένα αλαλαγμό στα social media, από καμία παράσταση δήθεν αλληλεγγύης.

Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Είναι μπροστά μας και όσο τα αφήνουμε, θα μεγαλώνουν. Ως Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και ως βουλευτής Χίου καλώ τον κ. Μουτζούρη σε συνεργασία. Με ειλικρίνεια και γνώμονα το συμφέρον των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου.

Όσο για αυτήν καθ’ αυτήν την εξώδικο διαμαρτυρία, επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξώδικο Μουτζούρη στον Μηταράκη - Οι δηλώσεις για την Μόρια που έφεραν την σύγκρουση"

Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο σε χωράφι στον Ασπρόπυργο

Το νεογνό που ήταν με τον ομφάλιο λώρο και τυλιγμένο σε μια κουβέρτα εντόπισε αλλοδαπή γυναίκα που περνούσε από τη σημείο καθώς άκουσε το κλάμα του.

Η γυναίκα ειδοποίησε τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Παίδων και όπως διαπιστώθηκε είναι σε καλή κατάσταση.

real

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο σε χωράφι στον Ασπρόπυργο "

Επεκτείνονται σε Κ. Μακεδονία, Πελοπόννησο και Β. Αιγαίο οι υπηρεσίες για άδειες οδήγησης μέσω gov.gr

Στην επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τις άδειες οδήγησης προχωρούν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών και Υποδομών.

Από την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, σύμφωνα με τη σχετική διαπιστωτική πράξη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, οι πολίτες στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και να εκδίδουν αντίγραφο της άδειας οδήγησής τους λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής με μια απλή διαδικασία, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr.
Πώς θα γίνεται η διαδικασία

Η συγκεκριμένη κίνηση υπάγεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.) και υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Με αυτόν τρόπο οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στην περιοχή αρμοδιότητας των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από μια απλή διαδικασία, να προβούν ψηφιακά σε:

Αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου

Έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς

Έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω κλοπής ή απώλειας

Να σημειωθεί ότι η είσοδος των πολιτών στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών https://drivers-vehicles.services.gov.gr γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στον παραπάνω ιστότοπο θα μπορούν να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας, της υπογραφής τους και του οικείου παραβόλου.

Στη συνέχεια, οι παραπάνω Υπηρεσίες αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΕΑ), χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου. Οι απαραίτητες διασυνδέσεις μεταξύ μητρώων του Δημοσίου για την αυθεντικοποίηση των χρηστών και την άντληση στοιχείων υλοποιήθηκαν μέσα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο πολίτης μπορεί να παραλάβει το νέο έντυπο αυτοπροσώπως, μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου ή να ζητήσει να του αποσταλεί με courier στις Περιφέρειες που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Οι νέες υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης ξεκίνησαν πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020 στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης και τον Μάρτιο του 2021 επεκτάθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4.116 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.865 για αντικαταστάσεις και αντίγραφα αδειών οδήγησης και οι 2.251 για ενημέρωση στοιχείων. Από τις 1.865 αιτήσεις έχουν ήδη εκτυπωθεί περισσότερα από 1.100 διπλώματα από την Ελληνική Αστυνομία. Οι παραπάνω αριθμοί συνεπάγονται αντίστοιχη μείωση επισκέψεων των πολιτών στις υπηρεσίες με φυσική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης είναι αποτέλεσμα της προγραμματικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2020 από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργο Γεωργαντά, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός που έχουν καταρτίσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεκτείνονται σε Κ. Μακεδονία, Πελοπόννησο και Β. Αιγαίο οι υπηρεσίες για άδειες οδήγησης μέσω gov.gr"

Νοσοκομείο Νίκαιας: Κύκλωμα πωλούσε πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ covid σε αποκλειστικές νοσοκόμες

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το απόγευμα της Κυριακής στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τρεις αλλοδαπές γυναίκες ηλικίας 31, 45 και 51 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικού και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατ' εξακολούθηση.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της ιδίας μέρας η 51χρονη αλλοδαπή προσπάθησε να εισέλθει σε Νοσοκομείο στην περιοχή της Νίκαιας, ως συνοδός ασθενή που νοσηλευόταν, επιδεικνύοντας βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ, με τα στοιχεία της 45χρονης, η οποία βρισκόταν μαζί της στο Νοσοκομείο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τις συνέλαβαν και όπως διαπιστώθηκε προανακριτικά την επίμαχη βεβαίωση την είχαν προμηθευτεί από την 31χρονη κατηγορούμενη.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν την 31χρονη και την συνέλαβαν τη στιγμή που παρέδιδε στην 51χρονη πλαστή βεβαίωση, έναντι του χρηματικού ποσού των 10 ευρώ.

Όπως εξακριβώθηκε, η 31χρονη κατηγορούμενη κατάρτιζε πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακoύ και rapid test για τον COVID-19 και τις πωλούσε, έναντι του ποσού των 10 ευρώ, σε γυναίκες, προκειμένου αυτές να τις χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, για να εργασθούν ως συνοδοί ασθενών.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νοσοκομείο Νίκαιας: Κύκλωμα πωλούσε πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ covid σε αποκλειστικές νοσοκόμες"

Ιωάννινα:Το δέμα που έπεσε ....στο οδόστρωμα και το ..."μακάβριο" περιεχόμενό του ....

Ήταν   περίπου 7 χθες  το απόγευμα όταν σε οδικό δίκτυο στα όρια του νομού Ιωαννίνων ένα κουτί  έπεσε στο οδόστρωμα  από διερχόμενο φορτηγό όχημα, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον οδηγό .

Η περισυλλογή του αντικειμένου  λίγη ώρα αργότερα  αποκάλυψε ....το "μακάβριο" περιεχόμενό του καθώς στο εσωτερικό του κουτιού υπήρχε ένα ανθρώπινο μέλος και συγκεκριμένα ένα πόδι .

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία και όπως   προκύπτει από την μέχρι τώρα  έρευνα  το διερχόμενο φορτηγό απ΄όπου  έπεσε το συγκεκριμένο  κουτί μετέφερε νοσοκομειακά απόβλητα  και έτσι δικαιολογείται και το περιεχόμενό του .

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η   ειδική και ιδιαίτερα προσεγμένη συσκευασία   του οδήγησε τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας  Ιωαννίνων να αντιληφθούν πως επρόκειτο για νοσοκομειακό απόβλητο .

epirus-tv-news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιωάννινα:Το δέμα που έπεσε ....στο οδόστρωμα και το ..."μακάβριο" περιεχόμενό του .... "

Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη

Εξάωρη στάση εργασίας θα κάνει την Πέμπτη (22.04.2021) η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη από τις 09:00 έως τις 15:00 θα κάνει στάση εργασίας.

Η Ομοσπονδία έχει επίσης προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει τη στάση εργασίας με αιτήματα την επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση της Δημόσιας Υγείας και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων του κλάδου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων εφέτος είναι 20% μειωμένοι σε σχέση με πέρυσι». Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, σημειώνει ότι «παρά την αύξηση των ΜΕΘ κανονικών και προσωρινών, παρά το μέγεθος των δωρεών που έγιναν στα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν.

Αρκετοί διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους. Σε κάθε εφημερία τα νοσοκομεία γεμίζουν 2 με 3 κλινικές περιστατικά κορονοϊού σε βάρος άλλων γενικών παθήσεων, αυξάνοντας την νοσηρότητα και τη θνητότητα από άλλες αιτίες». Η Ομοσπονδία, προσθέτει ότι η μετακίνηση γιατρών και η επιστράτευση συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γίνεται «χωρίς σχέδιο και οργάνωση». Η ΠΟΕΔΗΝ τάσσεται υπέρ «της επίταξης των γιατρών της Πρωτοβάθμιας για να παρακολουθούν ασθενείς με κορονοϊό στο σπίτι τους και της επίταξης των κλινικών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας για περιστατικά κορονοϊού».

Η Ομοσπονδία προτείνει τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικού (εμβολιασμένων και μη), τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται και επίδειξη αρνητικού τεστ των συνοδών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη"

Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών προς Τσαβούσογλου: «Μας αναγνωρίσατε ως Ρωμιούς, αλλά για αυτό μας διώξατε»

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, με αφορμή τα όσα υποστήριξε στην πρόσφατη επεισοδιακή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια στην Άγκυρα.

Ο ιστορικός σύλλογος, που λειτουργεί από το 1928 στην Αθήνα, υπενθυμίζει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών τα όσα βίωσε η ελληνική μειονότητα από τις τουρκικές μεθοδεύσεις και τους διωγμούς, μ’ αποτέλεσμα από 103.000 το 1924 να έχουν απομείνει μετά βίας σήμερα στην Πόλη μόλις 2.000 Έλληνες.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

 Κατά την συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, που διεξήχθη μετά τη συνάντηση της 15ης Απριλίου 2021, δηλώσατε ότι αναγνωρίζετε εμάς, την Ελληνική Μειονότητα της Κωνσταντινούπολης (κατά την ορολογία της Συνθήκης της Λοζάνης) ως Ρωμιούς, και σας ευχαριστούμε.

Ως Ρωμιούς λοιπόν, η Τουρκία έλαβε κάθε είδους οικονομικό, διοικητικό και ψυχολογικό μέτρο καταπίεσης εναντίον μας, επέβαλε εξοντωτικούς φόρους, όπως τον φόρο περιουσίας και καταναγκαστικά έργα για όσους δεν είχαν να πληρώσουν.

Ως Ρωμιούς, η τουρκική κυβέρνηση, με δική της ευθύνη, σύμφωνα με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, οργάνωσε το πογκρόμ του 1955 εναντίον μας, μας εμπόδισε να μιλούμε την μητρική μας γλώσσα δημοσίως, επέβαλε εναντίον μας μέτρα παρεμπόδισης της εκπαίδευσης και έκφρασης του ελληνικού πολιτισμού μας. Μας εξανάγκασε με τα μέτρα αυτά να εγκαταλείψουμε τις πατρογονικές μας εστίες και από 103.000 που είχαμε απομείνει το 1924, να έχουν παραμείνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη λιγότεροι από 2.000.

Μας αναγνωρίζετε ως Ρωμιούς, αλλά καταδεικνύεται επίσης ότι η Τουρκία ακριβώς για τον λόγο αυτό μάς εξεδίωξε. 

OPEN LETTER OF THE CONSTANTINOPOLITAN SOCIETY TO THE MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF TURKEY MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

 In the press conference of the Foreign Ministers of Greece and Turkey, following the meeting on April 15, 2021, you declared that you recognize us, the Greek minority in Constantinople (by the terminology of the Treaty of Lausanne), as Greeks, and we thank you.

Therefore, because we were Greeks, Turkey has taken every kind of economic, administrative, and psychological measure of oppression against us. It imposed disastrous taxes, such as the Property Tax and deadly forced labor for those who had no means to pay.

Because we were Greeks, the Turkish government organized the pogrom of 1955 against us; it prevented us from speaking our mother tongue in public and imposed measures against us to hinder our culture and education. These measures forced us to abandon our ancestral homeland. As a result, from 103.000 Greeks in 1924, fewer than 2.000 remain today in Istanbul.

You acknowledge us as Greeks, and evidently because of that, Turkey ousted us.

ATİNA’DAKİ İSTANBULLULAR DERNEĞİNİN TC DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NA AÇIK MEKTUBU

15 Nisan 2021 deki Yunanistan ve Türkiye Dışişleri Bakanları görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, İstanbulda Lozan Antlaşması gereğimce kalan Rum azınlığını özel etnik grup olarak tanıdığınızı belirttiniz, bunun için ayrıca teşekkür ederiz.

Dolayısıyle, Rum olduğumuzdan dolayı TC Hükümetleri, aleyhimize her türlü ekonomik, idari ve psikolojik baskı önlemleri aldı, seferberlik, Varlık vergisinin uygulanmasında olduğu gibi aşırı vergilendirme, vergi borcunu karşılayamanları çalışma kamplarına sürgüne gönderilmesi gibi.

Rum olduğumuzdan dolayı, TC Hükümetti 1955 yılında aleyhimizdeki pogromu düzenledi. T.C Hükümettinin sorumluluğu TC Yassıada Mahkemesi tarafından tesbit edildi. Anadilimizi toplum içinde konuşmamız ve kültürümüzün icrası engellendi, eğitim ve ifade özgürlüğümüz kısıtlandırıldı.

Bu eylemlerden dolayı atalarımızın topraklarını terk etmek zorunda kaldık. 1924’te 103.000 (yüz üç bin) aşan İstanbuldaki nüfusumuz bugün 2.000 (iki bin) kişiyi aşmamaktadır.

Bizi Rum olarak tanıdığınızdan dolayıdır ki, TC bizi atalarımızın topraklarından sürgün etti.

cpolitan

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών προς Τσαβούσογλου: «Μας αναγνωρίσατε ως Ρωμιούς, αλλά για αυτό μας διώξατε»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news