facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Σήμα κινδύνου για το νοσοκομείο Δράμας – Έχουν απομείνει 3 παθολόγοι

Επισφαλή χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Δράμας οι ίδιοι οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτήν!

Με επείγον έγγραφό τους προς την Ένωση Ιατρών Δράμας και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Δράμας, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία δημοσιοποιεί και το πρόβλημα, οι τρεις παθολόγοι που έχουν απομείνει στο νοσοκομείο, ενημερώνουν πως «με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας αλλά ούτε για τη δική μας ασφάλεια και σωματική υγεία, εργαζόμενες σε μόνιμη εφημέρευση με αυξημένες απαιτήσεις και μη χρήση νόμιμων δικαιωμάτων».

Οι τρεις γιατροί, η διευθύντρια που ασκεί χρέη συντονίστριας, και οι δύο Επιμελήτριες Α’ και Β’, υπογραμμίζουν πως εφημερεύουν καθημερινά στην παθολογική κλινική των 52 κλινών, η οποία έχει πληρότητα τουλάχιστον 80% ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ξεπερνά και το 100% λόγω της νοσηλείας σε αυτήν και περιστατικών πνευμονολογικών, διαβητολογικών, γαστρεντερολογικών κα.

«Δυστυχώς έχουμε αναδείξει πολλάκις τα προβλήματα τονίζοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος του αδιεξόδου. Έχουμε εντείνει τον τελευταίο μήνα τις προσπάθειές μας λόγω της τεράστιας όξυνσης του προβλήματος εστιάζοντας σε συγκεκριμένες προτάσεις όπως απόσπαση ιατρού από γειτονικά νοσοκομεία, προσλήψεις επικουρικών γιατρών, επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμων γιατρών, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική και επί του πρακτέου ανταπόκριση» αναφέρουν οι τρεις γιατροί στο έγγραφό τους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμα κινδύνου για το νοσοκομείο Δράμας – Έχουν απομείνει 3 παθολόγοι"

Μανιαδάκης για Novartis: Με πίεζαν να μιλήσω για Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα (βίντεο)

Σε πολιτική στόχευση αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Νίκος Μανιαδάκης, σημειώνοντας πως δεχόταν πιέσεις να μιλήσει για τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα. 
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Μανιαδάκης ξεκαθάρισε ωστόσο πως «τον κ. Σαμαρά δεν τον έχει δει ποτέ στη ζωή του, ο κ. Στουρνάρας ήταν καθηγητής του στο πανεπιστήμιο και ο κ. Γεωργιάδης ήταν ένας από τους υπουργούς Υγείας που τον είχε καλέσει προκειμένου να είναι μέλος των ομάδων με την τρόικα και για να ακούσει τις απόψεις του».
Ο κ. Μανιαδάκης είπε επίσης πως «ως καθηγητής είχε κληθεί σε διάφορες συζητήσεις με την τρόικα και να επιβλέψει ορισμένα εθνικής εμβέλειας προγράμματα». 
«Σε πολλές περιπτώσεις ως επιστήμονας, τεχνοκράτης κλήθηκα να βοηθήσω το εθνικό σύστημα Υγείας. Εχω κληθεί για να βοηθήσω και από τον κ. Κουρουμπλή το 2015. Κλήθηκα να βοηθήσω και από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν για πρώτη φορά το 2016» καθώς και ότι «έδωσε στοιχεία στις αρχές για να ερευνήσουν τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων».
«Τους δήλωσα ότι είμαι καθηγητής και δεν ξέρω τι κάνει η Novartis. Θεωρώ ότι η εμπλοκή μου στην υπόθεση ήταν για πολιτική στόχευση. Μετά από δημοσιεύματα που διέρρευσαν στον Τύπο άνοιξα μόνος μου τους λογαριασμούς μου», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «τον έχουν ερευνήσει περισσότερο από κάθε Ελληνα» και ότι «το 2017 μπήκε σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων».
Στη συνέχεια, ο κ. Μανιαδάκης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες ενός εκ των άλλων δύο προστατευόμενων μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες έλαβε από την εταιρεία το ποσό των 120.000 ευρώ.
«Στη διάρκεια των καταθέσεων την πρώτη περίοδο που ξεκίνησε με την υπαγωγή μου στο πρόγραμμα και πριν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, έκανα αναλύσεις αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και στη συνέχεια με ρώτησαν αν είχα διαπιστώσει ότι πολιτικά πρόσωπα είχαν υποπέσει σε έκνομες πράξεις.Εκεί είπα ότι δεν γνώριζα και ούτε θα μπορούσα να γνωρίζω για παράνομες πράξεις. Πριν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή ένας από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες είπε στις αρχές ότι γνωρίζει ότι εγώ έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική της χώρας. Είναι δυνατόν να έχω ελεγχθεί από όλους τους μηχανισμούς της χώρας και να βγαίνει ένας άλλος μάρτυρας να λέει ότι πήρα 120.000 ευρώ;», είπε χαρακτηριστικά.  
Ο κ. Μανιαδάκης μίλησε και για τη μεγάλη πίεση που δεχόταν από τις αμερικανικές αρχές να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Αμερικής, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε. «Πήγα ως επώνυμος μάρτυρας, ως εθελοντής και κατέθεσα τα ίδια στοιχεία που έχω καταθέσει και στις ελληνικές αρχές. Ο,τι στοιχεία πήγαν στη Βουλή των Ελλήνων για τις υπερτιμολογήσεις τα ίδια κατέθεσα και στην Αμερική. Δέχθηκα κι εκεί τις ίδιες πιέσεις αρνήθηκα ότι γνωρίζω τον οποιονδήποτε, όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα, αλλά και λειτουργούς του κράτους που να έχουν κάνει έκνομη πράξη. Εγώ ήμουν καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα αρκετές φορές να βοηθήσω τη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή». 
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιαδάκης για Novartis: Με πίεζαν να μιλήσω για Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα (βίντεο)"

Νίκη της Google το δικαστήριο: Μπορεί να χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου μέσω φωτογραφίας

Η αναγνώριση προσώπων μέσω των φωτογραφιών που «ανεβάζουν» οι χρήστες δεν συνιστά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Τάδε έφη το ομοσπονδιακό δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, απορρίπτοντας την προσφυγή κατά της Google, η οποία, πλέον, θα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων δίχως συγκατάθεση. Η ανάρτηση και μόνο της φωτογραφίας του εκάστοτε χρήστη, θα ισοδυναμεί με «έγκριση», σύμφωνα με την ουσία του σκεπτικού της απόφασης του αμερικανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Ως εκ τούτου, η Google διατηρεί το δικαίωμα συλλογής βιομετρικών στοιχείων των χρηστών, εφόσον οι ίδιοι ανεβάζουν φωτογραφίες στο Google Photos, απ' όπου η εταιρεία συγκεντρώνει τα στοιχεία της.

Η μήνυση είχε κατατεθεί το 2016 στο Ιλινόις. Οι ενάγοντες υποστήριζαν πως παραβιάζεται η νομοθεσία της πολιτείας περί προσωπικών δεδομένων με τη συλλογή βιομετρικών στοιχείων, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα χρηστών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Οι ενάγοντες ζητούσαν από την εταιρεία αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων. Η νομοθεσία απαγορεύει τη συλλογή βιομετρικών στοιχείων δίχως τη συγκατάθεση. Η Google υποστήριξε ότι οι ενάγοντες δεν υπέστησαν καμία βλάβη και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται αποζημίωση.

Ανάλογες αγωγές εκκρεμούν κατά του Facebook και του Snapchat.

Το συγκεκριμένο σύστημα, ωστόσο, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από πολλές υπηρεσίες, κυρίως για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να αναγνωρίζονται πιθανοί ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες.

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, η συλλογή βιομετρικών στοιχείων μπορεί να γίνεται χωρίς συγκατάθεση, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υποστεί κανενός είδους βλάβη ο χρήστης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκη της Google το δικαστήριο: Μπορεί να χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου μέσω φωτογραφίας"

Κορυδαλλός: Τι απαντούν οι σωφρονιστικοί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε υψηλούς τόνους και ιδιαιτέρως αιχμηρή ήταν η απάντηση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστιών Υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο υποστηρίζει ότι η απόδραση των δυο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι η μοναδική από το 2015 έως σήμερα.

Παράλληλα, απαντούν στα όσα αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για «Κασσάνδρες» σχετικά με την απόδραση.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, αφού αναφέρει πως οι δυο δραπέτες είναι υπόδικοι και όχι κατάδικοι, καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία με «τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατούμενων» αλλά «και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων
«Σχετικά με το σημερινό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επ’ αφορμή της χθεσινής απόδρασης δύο υποδίκων τελικά και όχι καταδίκων Αλβανών κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και στο οποίο προφανώς υπονοώντας την Ομοσπονδία μας, ο συντάκτης του αναφέρεται σε «Κασσάνδρες», αντί άλλου σχολίου επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τον μύθο η Κασσάνδρα απέκτησε την μαντική της ικανότητα μέσω δύο φιδιών που μαζί με τον αδερφό της Έλενο τους έγλυψαν στο πρόσωπο. Δεύτερον, η Κασσάνδρα μετά την πτώση της Τροίας βιάστηκε μέσα στον ναό της Αθηνάς. Ο βιασμός της βέβαια δεν πρόσθεσε τίποτα στην μαντική της ικανότητα, εξαγρίωσε όμως το πλήθος το οποίο εστράφη εναντίον των βιαστών της.
Υ.Γ. 1: Τους πίνακες με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατούμενων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά δεν τους έχει πρόχειρους η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Γιατί δεν τους δημοσίευσε όπως έκανε με τον πίνακα των αποδράσεων από το 2000;

Υ.Γ.2: «Βιαστές και σκευωροί η αλήθεια τιμωρεί». Θα επανέλθουμε…»

Μετά την απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα επισημαίνει ότι «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης από το υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».
Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει, ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαί­νει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορυδαλλός: Τι απαντούν οι σωφρονιστικοί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης"

Αυξάνονται τα διόδια στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Αυξήσεις από 0,20 ευρώ έως 0,50 ευρώ επιβάλλονται στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Οι αυξήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 8 προς Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019. Την πρώτη Φεβρουαρίου τίθενται σε εφαρμογή και οι νέες τιμές για τα ηλεκτρονικά συνδρομητικά προγράμματα.

Ειδικότερα, η τιμή της απλής διέλευσης των επιβατικών αυτοκινήτων αυξάνεται στα 13,50 ευρώ από τα 13,30 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ειδικά όσον αφορά στην απλή διέλευση των επιβατικών αυτοκινήτων, η τιμή των διοδίων διαμορφώνεται στα 13,50 ευρώ, από τα 13,30 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Αναλυτικά, οι νέες τιμές για την επλή διέλευση διαμορφώνονται ως εξής ανά κατηγορία οχήματος:

*Επιβατικά αυτοκίνητα 13,50 ευρώ

*Φορτηγά με δύο άξονες 20,30 ευρώ

*Φορτηγά με τρεις άξονες 33,00 ευρώ

*Φορτηγά με τέσσερις άξονες και άνω 42,00 ευρώ

*Φορτηγά με πέντε άξονες και άνω 42,00 ευρώ

*Λεωφορεία μέχρι 20 θέσεις 30,50 ευρώ

*Λεωφορεία από 20 έως 40 θέσεις 43,00 ευρώ

*Λεωφορεία άνω των 40 θέσεων 66,00 ευρώ


Ποιες τιμές διατηρούνται ως έχουν

Σύμφωνα με την «Γέφυρα Α.Ε.». ως έχουν διατηρούνται τιμές διέλευσης με στόχο τη διευκόλυνση των τακτικών χρηστών και της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα, διατηρούνται ως έχουν οι εξής τιμές:

*Του συνδρομητικού εκπτωτικού προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ E-pass για επιβατηγά Ι.Χ.

*Της κάρτας "Aller-Retour" (κλιμάκωση μέχρι 5 ώρες).

*Της απλής διέλευσης για μοτοσικλέτες.

*Της κάρτας 10 διελεύσεων για μοτοσικλέτες.

*Του συνδρομητικού προγράμματος για καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς «Ειδική Κάρτα Υγείας».

*Της εκπτωτικής διέλευσης ΑμεΑ (με την επίδειξη της σχετικής μπλε κάρτας).

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία «Γέφυρα» Α.Ε. αναφέρει ότι «πρόκειται για την πρώτη τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων της γέφυρας από το 2011, η οποία υπήρξε αναγκαία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική και δομική υγεία μίας εθνικής υποδομής ζωτικής σημασίας, μέσω της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της παραχωρησιούχου εταιρείας έναντι των δανειστών του έργου, χωρίς επιπτώσεις στον προϋπολογισμό της δομικής συντήρησής του, δεδομένου ότι η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου εισέρχεται στο 15ο έτος λειτουργίας της, με τις σχετικές απαιτήσεις να γίνονται ακόμη πιο σημαντικές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνονται τα διόδια στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου"

Ολύμπια Οδός: Αύξηση στα διόδια από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9 προς Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 αναπροσαρμόζονται τα διόδια της Ολυμπίας Οδού βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2018.
Η αναπροσαρμογή που προκύπτει είναι της τάξης των 0,10€ και αφορά κυρίως τις κατηγορίες 3 και 4 (οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. και οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.).
Αναλυτικά οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος διαμορφώνονται ως εξής (με έντονους χαρακτήρες οι τιμές που αλλάζουν):

Κατηγορία 1: Δίκυκλα, τρίκυκλα
Κατηγορία 2: Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ.
Κατηγορία 3: Οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ.
Κατηγορία 4: Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.
«Η Ολυμπία Οδός επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση στοχεύοντας στην ενεργή επιλογή του αυτοκινητόδρομου σε κάθε μετακίνηση και τη σταθερή προτίμηση των οδηγών» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.
tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολύμπια Οδός: Αύξηση στα διόδια από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου"

Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Καμμένος - Προσέξτε τον μη γίνει «ατύχημα»

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα με τον υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αναφέρεται εκ νέου στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον «κακομαθημένο παιδί» .

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα: έχετε ένα κακομαθημένο παιδί, τον υπουργό Αμυνας. Λέτε είναι «το κακομαθημένο παιδί μας». Προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί, διαφορετικά θα μπορούσε να προκληθεί ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας, το υπενθυμίζουμε, Αυτό είναι ουσιαστικά μια εξαιρετικά φιλική προειδοποίηση» τόνισε ο Τσαβούσογλου σε ομιλία του στην τουρκική Ακαδημία Χωροφυλακής.



«Δεν υπάρχει καμία χρησιμότητα και δεν θα σας αποφέρει κανένα όφελος η ρητορική της έντασης με δηλώσεις ή αν ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας μάλιστα και αναφορά στην εισβολή στην Κύπρο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε την προάσπιση των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιήσαμε την επέμβαση στην Κύπρο. Σήμερα υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Εθνοσυνέλευση (casus beli) για τις εντάσεις στο Αιγαίο. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν όταν λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις και αυτό περιλαμβάνει τις δυνάμεις του Ναυτικού. Από τη μια έχουμε το Ναυτικό και από την άλλη τους θεσμούς για να επιδεικνύουμε την ισχύ μας», υπογράμμισε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Καμμένος - Προσέξτε τον μη γίνει «ατύχημα»"

Ούτε στις ταινίες: Ανοιξαν βανάκι με μπουλντόζες και έκλεψαν πάνω από 2 εκατ. ευρώ [εικόνες & βίντεο]

Ληστές χρησιμοποίησαν εκσκαφείς σήμερα για να καταφέρουν να ανοίξουν ένα τεθωρακισμένο βανάκι σε έναν αυτοκινητόδρομο στη νότια Ιταλία και να διαφύγουν με το ποσό των 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, έγινε γνωστό από την αστυνομία.
Το φορτηγάκι της εταιρείας security είχε φύγει από το Μπάρι και μετέφερε τις συντάξεις, που επρόκειτο να διανεμηθούν σε ταχυδρομεία στην πόλη Ματέρα, όταν του έκλεισαν το δρόμο δύο φορτηγά.
Κατόπιν, δύο εκσκαφείς έσκισαν στα δύο το όχημα, ανοίγοντάς το, στην κυριολεξία, σαν κονσέρβα, προκειμένου να βρουν πρόσβαση στα χρήματα.
Οι κουκουλοφόροι ληστές πυρπόλησαν τα φορτηγά και διέφυγαν με τα λάφυρα, αφού επιβιβάστηκαν σε ένα όχημα που τους περίμενε.
Οι τρεις υπάλληλοι ασφαλείας, που επέβαιναν στο βανάκι, δεν τραυματίστηκαν.


iefimerida.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ούτε στις ταινίες: Ανοιξαν βανάκι με μπουλντόζες και έκλεψαν πάνω από 2 εκατ. ευρώ [εικόνες & βίντεο] "

Μανιαδάκης: «Μου ασκούν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας» - Συνέντευξη στο protothema.gr

Σε βαριές καταγγελίες εναντίον των δικαστικών αρχών που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis και λαμβάνουν καταθέσεις από τους μάρτυρες υπέρ του δημοσίου προβαίνει ο Νίκος Μανιαδάκης, ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, σε αποκλειστική συνέντευξη στο protothema.gr. 

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου, εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Η εμπλοκή του Νίκου Μανιαδάκη στην υπόθεση της Novartis ήταν άγνωστη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. 
Την ημέρα εκείνη, κι ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του με σκοπό να ταξιδέψει στη Μαδρίτη για τις γιορτές, έπειτα από έξι ώρες κράτησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του ανακοινώθηκε ότι σε βάρος του ασκείται δίωξη και του αφαιρείται το ελληνικό διαβατήριο. Από την ημέρα εκείνη αποκαλύφθηκε ότι ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας στον οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε δώσει το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου». 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιαδάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο protothema.gr πριν από λίγη ώρα ισχυρίζεται: 

- «Μου ασκούνται ξεκάθαρες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης. 

- «Τι εννοείτε σας ασκούνται πιέσεις;» ρωτά το protothema.gr.

- «Να αναφέρω και να πω αν γνωρίζω εγώ αν τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν χρηματιστεί ή όχι». 

- «Για ποιους συγκεκριμένα σας ρωτούν;» είναι η επόμενη ερώτησή μας. 

- «Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα» λέει ο κ. Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος από τις 31 Δεκεμβρίου κατηγορείται για παθητική δωροδοκία. 

Και συνεχίζει ο κ.Μανιαδάκης, ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου»: «Σε πολλές από τις περιπτώσεις που με πίεζαν οι εισαγγελείς όταν οι μάρτυρες έλεγαν ότι δωροδοκούμαι με ρωτούσαν μετά αν ήξερα αν έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί και μήπως εγώ δωροδοκούμουνα για λογαριασμό των πολιτικών». «Οι τρεις συγκεκριμένοι πολιτικοί;» τον ρωτάμε. «Ναι» είναι η μονολεκτική απάντηση του κ. Νίκου Μανιαδάκη. 

«Πολιτική η δίωξή μου» 

«Η κατηγορία προέκυψε τη Δευτέρα το μεσημέρι, αφού είχα κρατηθεί έξι ώρες» λέει ο κ.Μανιαδάκης σχετικά με τη δίωξη η οποία του ασκήθηκε για παθητική δωροδοκία. «Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες σε κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων» υποστηρίζει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου» και χαρακτηρίζει τη δίωξη σε βάρος του για παθητική δωροδοκία ως «καθαρά πολιτική». 

Ο Πολάκης υπέπεσε σε σοβαρό λάθος 

Ρωτάμε τον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη αν κάποιο πολιτικό πρόσωπο θα μπορούσε να γνωρίζει την ταυτότητά του ώστε να δημοσιεύσει και τη φωτογραφία του, παρά το γεγονός ότι είναι προστατευόμενο πρόσωπο. «Ο κ. Πολάκης υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος. Με το κουίζ που έκανε αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας και πώς γίνεται να ξέρει στοιχεία της δικογραφίας μη αρμόδιο όργανο; Είναι άξιον απορίας: Πώς το γνωρίζει μη αρμόδιο όργανο;» σημειώνει ο κ. Μανιαδάκης αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. 

Ρωτάμε τον Νίκο Μανιαδάκη, ποιος από τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε δωροδοκηθεί. 

«Η πρώτη κατάθεση ανήκει στην Αικατερίνη Κελέκη, τώρα είναι ο Μάξιμος Σαράφης. Την πρώτη φορά έλεγαν 200.000, τώρα λένε για 120.000 ευρώ» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης και προσθέτει: «Πώς γίνεται ξαφνικά να προκύπτει μια κατηγορία για μένα και να μου ασκούνται πιέσεις πριν ασκηθούν διώξεις; 

Εχω δώσει στο FBI τα στοιχεία που έχω δώσει και στις ελληνικές αρχές 

«Επειδή αρνήθηκα να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ με ενέπλεξαν» λέει ο κ.Μανιαδάκης και συμπληρώνει: «Έχω δώσει στο FBI τα στοιχεία που έχω δώσει και στις ελληνικές αρχές». 

«Όχι, πήρα άδεια από τους Έλληνες εισαγγελείς και κατέθεσα ακριβώς τα ίδια στοιχεία που κατέθεσα στους Έλληνες εισαγγελείς και στο FBI και τα στοιχεία αυτά δείχνουν την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης, τις περιπτώσεις που υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων τα συγκεκριμένα φάρμακα στα οποία σημειώθηκαν αυξήσεις και τη ζημία για το δημόσιο» αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης στην αποκλειστική του συνέντευξη στο protothema.gr. 

Όπως υποστηρίζει, οι πράκτορες του FBI είχαν λάθος πληροφορίες. «Οφείλω να σας πω ότι οι Αμερικανοί ήταν παραπληροφορημένοι, είχαν προσφάτως κατατεθεί στην Αμερική στοιχεία από τους μάρτυρες τους άλλους δύο περί εμπλοκής μου και τους είπα ότι θεωρώ αναξιόπιστες όλες αυτές τις αναφορές και έχω πει ότι πρέπει να διασταυρωθούν αυτές οι αναφορές» υποστηρίζει.

Ακούστε την αποκλειστική συνέντευξη του Νίκου Μανιαδάκη στο protothema.gr:




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιαδάκης: «Μου ασκούν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας» - Συνέντευξη στο protothema.gr"

ΚΙΝΑΛ: Υπάρχουν σοβαρότατα ερωτήματα για τους εισαγγελείς που εμπλέκονται στη Novartis

«Yπάρχουν δύο μείζονα ζητήματα: Το πρώτο αφορά στο κομμάτι της δικαιοσύνης. Εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Πολάκης κι έτσι όπως έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, υπάρχουν σοβαρότατα ερωτήματα για τους εισαγγελείς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση που άνοιξε η κυβέρνηση με τρόπο φαντασμαγορικό ένα χρόνο πριν, στην υπόθεση της NOVARTIS».

Αυτο αναφέρει σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χριστίδης.

«Μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Μια σειρά δημοσιογράφων, πολιτικών προσώπων και πολλών ακόμα έλεγαν διαρκώς από το Σεπτέμβριο και μετά ότι επίκεινται συλλήψεις πολιτικών και αποκαλύψεις. Δεν έχουμε δει τίποτα. Εμείς εξακολουθούμε να θέλουμε να πέσει άπλετο φως παντού. Αν τα πράγματα αποδειχθούν ότι είναι όπως προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, μιλάμε για μια ιλαροτραγωδία και για το δικαιακό μας σύστημα για το οποίο και η ίδια η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει την αυτοκάθαρσή της. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι.

Δεύτερον, υπάρχει το πολιτικό κομμάτι, επειδή έχουμε ακούσει πάρα πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες.
Ο κ. Τσίπρας πρέπει να επιλέξει αν στη χώρα θέλει να υπάρχει δημοκρατία ή αν θέλει να εκβιάσει όλες τις καταστάσεις με στόχο να κερδίσει λίγες μέρες και λίγες εβδομάδες ακόμα στην εξουσία. Δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο.

Το σκάνδαλο είναι αυτό που έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση με ένα ζήτημα της δικαιοσύνης. Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπηρέτησε και την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή από το 2004 ως το 2009.
Έχει κριθεί, κρίνεται και θα συνεχίσει να κρίνεται και γι αυτά τα οποία έκανε από το 2004 ως το 2009 και γι αυτά τα οποία λέει και κάνει τώρα.

Γνωρίζουν όλοι τι ρόλο έχει. Το ζήτημα όμως είναι ότι εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει προκύψει τίποτα ουσιαστικό. Αντίθετα βλέπουμε παραβιάσεις για το δικαιακό μας σύστημα οι οποίες είναι προφανές ότι έχουν γίνει με μια διαδικασία για την οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, πώς έχει φτάσει σε αυτό το σημείο γιατί αυτή ήταν που άνοιξε το θέμα. Κι άλλοι υπουργοί: ο κ. Κοντονής, ο κ. Τζανακόπουλος έλεγαν ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Είχαμε σειρά δηλώσεων και παραστάσεων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται ότι καταρρέει ως τραπουλόχαρτο αυτή η ιστορία. Η επόμενη μέρα της πατρίδας μας δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτούς τους όρους. Όσοι θέλουν να εγκλωβίσουν το δικαστικό σύστημα στο δικό τους ρόλο πρέπει να το ξεχάσουν.

Στη χώρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κυβέρνηση, άλλα λέει ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, δεν έχει κάνει τίποτα προοδευτικό για τον τόπο. Χρειάζεται λοιπόν μια κυβέρνηση η οποία να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και σε αυτά το ΚΙΝΑΛ με το σχέδιο «Ελλάδα», ακριβώς όπως το έχει περιγράψει η Φώφη Γεννηματά, καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση.
Μία αυτοδύναμη ΝΔ δεν μπορεί να είναι λύση στα ζητήματα της χώρας. Ούτε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, μπορεί να δώσει λύση.

Θέλουμε οι Έλληνες πολίτες να μας δώσουν εντολή ανατροπής και αισιοδοξίας και σε αυτό έχουμε πλαίσιο. Αντί να περιμένουν οι πολίτες ένα ξεροκόμματο το οποίο φαίνεται αναγκαίο την περίοδο της κρίσης, πρέπει να δούμε πώς θα φτιάξουμε δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία, ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα» καταλήγει ο Παύλος Χριστίδης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Υπάρχουν σοβαρότατα ερωτήματα για τους εισαγγελείς που εμπλέκονται στη Novartis "

Ο Πολάκης ασκεί πιέσεις και εγκαλεί τη Δικαιοσύνη για καθυστερήσεις στις υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ

Μια σειρά ερωτημάτων θέτει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στη δικαστική εξέλιξη των υποθέσεων της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Με μια μακροσκελή του ανάρτηση, ο κ. Πολάκης στοχοποιεί ονομαστικά δικαστές που χειρίζονται τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ προαναγγέλλει συνέχεια σε αυτά που γράφει. 


 
Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Πολάκη αναφέρει: 

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ !!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!
Οπως ειχα υποσχεθει απο χθες μετα τις εξελιξεις που πυροδοτησε η συλληψη του πρωην προστατευομενου μαρτυρα για την υποθεση νοβαρτις , καθηγητη Νικου Μανιαδακη ,στον οποιο απαγγελθηκε κατηγορια και απαγορευθηκε η εξοδος απο τη χωρα και η οποια εξελιξη εχει φερει πανικο σε ολο το συστημα των λαμογιων που χρεωκοπησαν τη χωρα ,
ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΣΗΜΕΡΑ, δημοσια, ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για τη διακαστικη εξελιξη καποιων υποθεσεων που εχουν απασχολησει την κοινη γνωμη της χωρας μας ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ-μονο- ΤΥΧΑΙΟ!!!!

Το κανω αυτο ,μετα πληρους λογου γνωσεως ,καθως εχω προσωπικα συνεισφερει στην αποκαλυψη αρκετων απο αυτες τις δυσωδεις υποθεσεις εδω και 2,5 χρονια με διαβιβαση στις αρμοδιες εισαγγελικες αρχες πληθωρας αποδεικτικων στοιχειων τα οποια αποκαλυπτουν ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ διασπαθιση δημοσιου χρηματος και δυστυχως η προανακριση η ακομα χειροτερα η ανακριση καρκινοβατει....

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...
1)Μπορει καποιος απο τους αρμοδιους εισαγγελεις η την ηγεσια της δικαιοσυνης που ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ το εργο των κατα τοπους ανακρτικων αρχων να απαντησει γιατι η κυρια ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΟΖΝΟΥ,ανακριτρια κατα της διαφθορας ,δεν εχει καλεσει ακομα για ανακριση (και πιθανη προφυλακιση ) τον πρωην αντιπροεδρο της Νοβαρτις κυριο κωνσταντινο Φρουζη στον οποιο εχει ασκηθει ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2018!!!!!!
Ποσος καιρος επιτελους χρειαζεται για να προχωρησει η δικογραφια???

2)Μπορει καποιος να απαντησει, απο τους υπευθυνους παλι,γιατι η κυρια ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ,ανακριτρια κατα της διαφθορας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ για ανακριση (και πιθανη προφυλακιση) τα μελη της συμμοριας του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΠΟΥΛΗΣ ,ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και σια) στα οποια εχει ασκηθει ποινικη διωξη για δυο ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ απο τον ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2018 ????? 
Εδω να σημειωσουμε πως υπαρχει σε εξελιξη η εκδοση αρκετων αλλων πορισματων για πολλες κακουργηματικες υποθεσεις που λογω του ογκου των στοιχειων εχει καθυστερησει η εκδοση τους (υποθεση συνεδριου Ε-health με την απευθειας αναθεση στην κυρια στουρναρα,υποθεση διαφημιστικης εκστρατειας για την προληψη του καρκινου παλι με την κυρια στουρναρα ,υποθεσγ διαφημιστικης δαπανης σε ανυπαρκτα σαιτ του ΚΕΕΛΠΝΟ επι υπουργιας γεωργιαδη και βοριδη,υποθεση αγορας κτιριου κεελπνο σε πενταπλασια τιμη επι αβραμοπουλου,υποθεση αγορας θερμικων καμερωνσε δεκαπλασια τιμη επι αβραμοπουλου,υποθεση χορηγιων στη μητροπολη καισαριανης ,υποθεση διαχειριστικου ελεγχου με το ΕΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ 90 ΕΚΑΤΟΜ ΕΥΡΩ απο 2007-14,υποθεση εμβολιων γριππης που ανασυρθηκε ξανα κλπ κλπ κλπ!!!!!!!!!!!!)

3)Μπορει καποιος να απαντησει γιατι η κυρια ΑΝΝΑ ΖΑΙΡΗ αντεισαγγελεας του αρειου παγου και επικεφαλης της Αρχης για την καταπολεμηση της νομιμοποιησης εσοδων απο παρανομη δραστηριοτητα ΔΕΝ εχει ολοκληρωσει ΑΚΟΜΑ τον ελεγχο για το ποθεν εσχες πολλων μελων της συμμοριας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ των περιουσιακων τους στοιχειων,οταν της εχουν διαβιβαστει στοιχεια παραπανω απο ενα χρονο απο σημερα?????

4)Μπορει καποιος να απαντησει γιατι οι εισαγγελεις διαφθορας ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΝΤΡΙΑΣ δεν εχουν ολοκληρωσει την προανακριση εις βαρος του κυριου ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ για τις διαρροες που εκανε και απο τις οποιες καταποντιστηκε η μετοχη και επαθε ζημιες εκατονταδων εκατομμυριων η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και μαλιστα δεν εχουν καλεσει να καταθεσει ο προεδρος της τραπεζας κυριος ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ,ως καθ υλην παθως???????

Σταματαω για σημερα εδω με δυο παρατηρησεις..
-Μη με ρωτησει κανεις που τα ξερω αυτα ,με τα ιδια μου τα χερια πηγα στην εισαγγελια διαφθορας απο εποχης ΡΑΙΚΟΥ ακομα (η οποια απλα δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ) ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!
-Προς το ακροδεξιο γκρουπουσκουλο που εχει παρει σβαρνα τα "φιλοξενα "καναλια και ΜΜΕ της διαπλοκης και τσιριζει με πασιφανη τον πανικο του πως πρεπει να παω ΕΓΩ για εσχατη προδοσια(!!! ) να του υπενθυμισω πως ο πρωτος που αποκαλυψε την ταυτοτητα του μανιαδακη ως προστατευομενος ηταν ο δικηγορος του και δευτερο να ΤΟΥ ΠΩ πως για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ πρεπει να πανε ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ αν.Υπ.Υγειας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πολάκης ασκεί πιέσεις και εγκαλεί τη Δικαιοσύνη για καθυστερήσεις στις υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ"

Με μέγιστο 250 καταστήματα η καθεμία συστημική τράπεζα μέχρι το 2021

Οι βαθιές αλλαγές στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μέσα στην τριετία 2019 – 2021 δεν θα περιοριστούν μόνο στη δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων. Εξίσου δραστική αναμένεται και η μείωση της φυσικής παρουσίας των τραπεζών, η οποία θα αφήσει την καθεμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με όχι περισσότερα από 250 καταστήματα μέχρι τα τέλη του 2021!

Η προοπτική της σημαντικής περαιτέρω συρρίκνωσης των τραπεζικών δικτύων αποτελεί πηγή προβληματισμού για τις τράπεζες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, οι τελευταίες βρίσκονται σε μεταξύ τους συνεννόηση ώστε να «μοιράσουν» τη γεωγραφική παρουσία τους ανά την Ελλάδα, συμφωνώντας πού θα κλείσουν καταστήματα και πώς θα διατηρήσουν φυσική παρουσία, καλύπτοντας όλη την περιφέρεια.

Με στοιχεία Σεπτεμβρίου 2018, το σύνολο του δικτύου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ανερχόταν σε 1.854 καταστήματα από 1.985 στα τέλη του 2017. Στο διάστημα αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς μείωσε τον αριθμό των καταστημάτων της από τα 620 στα 564, η Εθνική Τράπεζα από τα 486 στα 483, η Alpha Bank στα 457 από 483 και η Eurobank στα 350 από 396. Από τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι τράπεζες στα αποτελέσματα εννεαμήνου, προκύπτει ότι από τις αρχές του 2018 έκλεισαν 130 καταστήματα και παράλληλα περισσότεροι από 2.700 υπάλληλοι αποχώρησαν μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.

Η μείωση καταστημάτων και προσωπικού είναι απόρροια τόσο των δεσμεύσεων των πλάνων αναδιάρθρωσης που έχουν υποβάλει οι τράπεζες στον SSM και τα οποία προβλέπουν μείωση του κόστους κατά 25% – 30%, αλλά και συνέπεια των τεχνολογικών εξελίξεων. Προκειμένου να ανταποκριθούν στις εξελίξεις της τεχνολογίας, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προγραμματίζουν επενδύσεις 1 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Όπως προκύπτει από έρευνα της ΕΕΤ που εκπόνησε η ΕΥ, η σχέση πελατών – τραπεζών έχει αλλάξει σημαντικά, με τους πελάτες των τραπεζών να έχουν αυξήσει κατακόρυφα τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου για συναλλαγές, να χρησιμοποιούν κυρίως χρεωστικές κάρτες για τις online αγορές τους και να έχουν υιοθετήσει πλέον το ψηφιακό πορτοφόλι.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 67% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το internet για τις συναλλαγές του με τις τράπεζες, έναντι ποσοστού 81% στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των χρηστών Smartphone, από 12% το 2012, έφτασε το 66% στα τέλη του 2017, ενώ κάθε πελάτης είναι συνδεδεμένος με 2,3 συσκευές μέσω των οποίων διενεργεί συναλλαγές με το τραπεζικό σύστημα. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν αφενός την πολύ γρήγορη ψηφιακή ωρίμαση των Ελλήνων συναλλασσομένων, αφετέρου το περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης των ψηφιακών συναλλαγών.

Για την πληρωμή λογαριασμών και τη μεταφορά χρημάτων, οι πελάτες των ελληνικών τραπεζών χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το internet και το mobile banking. Και τα δύο αυτά μέσα συναλλαγών μετρούν στην Ελλάδα 6,25 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Μέσω web banking διενεργήθηκε το 2017 η μεγάλη πλειοψηφία των συναλλαγών, ενώ την ίδια στιγμή, η αξία των συναλλαγών που διενεργήθηκαν μέσω κινητού τηλεφώνου κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση, ενισχυόμενη περισσότερο από 20 φορές σε σχέση με 5 χρόνια πριν.

Το 73% των ενεργών χρηστών web banking πραγματοποιούν περίπου 277 συναλλαγές ανά λεπτό μέσω διαδικτύου, η αξία των συναλλαγών μέσω web banking ανέρχεται σε 221,7 δισ. ευρώ, ενώ περίπου 886.000 είναι οι συνδέσεις που γίνονται καθημερινά στο web banking.

Αντιστοίχως, το 43% των ενεργών χρηστών mobile banking, πραγματοποιούν περίπου 27 συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου ανά λεπτό, η αξία των συναλλαγών μέσω mobile ανέρχεται σε 4,7 δισ. ευρώ, ενώ οι καθημερινές συνδέσεις στο mobile banking ανέρχονται σε περίπου 416.000.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Με μέγιστο 250 καταστήματα η καθεμία συστημική τράπεζα μέχρι το 2021"

Γιάννης Ζουγανέλης στο ΘΕΜΑ 104,6: «Φασισμός είναι όταν μηνύεται κάποιος που λέει τη γνώμη του»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή «Βάλτε το Θέμα» με τον Γιάννη Αντύπα  σχετικά με τη μήνυση που έγινε εναντίον του από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. «Φασισμός είναι όταν μηνύεται κάποιος που λέει τη γνώμη του», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός και τόνισε πως  «δεν θα αφήσω την υπεράσπιση του ελληνικού βιώματος, της πατρίδας, την ξεχωριστότητά μας, να την υπερασπίζονται δήθεν – γιατί δεν μπορούν – κεμπελιστές και φασιστοειδή».

Ο ηθοποιός τόνισε πως δεν έχει πάρει ακόμα τη μήνυση στα χάρια του και τόνισε πως είναι αντιρατσιστής.  «Μου έγινε μία μήνυση αλλά εγώ δεν έχω παραλάβει τίποτα ακόμα. Αισθάνθηκα ντροπή για πράγματα αυτονόητα. Ενας άνθρωπος που λέει τη γνώμη του πρέπει να μηνύεται; Αυτό ειναι φασισμός. Δεν ειμαι ρατσιστής, σέβομαι τη διαφορετικότητα και όλους τους λαούς. Σαν καλλιτέχνης και σαν ανθρωπος είμαι φύση και θέση αντιρατσιστής. Υπήρξα μετανάστης ως φοιτητής και ασπάστηκα και σεβάστηκα τη γερμανική κοινωνία. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες, μοιράζαμε χωριάτικη -στη λογική να συνηθίσουν τα ελληνικά φαγητά- και ένας μου την πετάει και μου λέει ''χούμους''. Δεν μπορούσα να μην αντιδράσω σε αυτή την απέχθεια.  Μακάρι να πάρω τη μήνυση στα χέρια μου και να πάω να αντιπαρατεθώ με όλες αυτές τις ΜΚΟ» είπε πρόσθεσε ότι «δεν δέχομαι από κανέναν να μην επιτρέπει στον κάθε πολίτη να είναι ελεύθερος και να καταθέτει δημόσια τη γνώμη του όταν καλείται να τοποθετηθεί».
Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Ζουγανέλης στο ΘΕΜΑ 104,6: «Φασισμός είναι όταν μηνύεται κάποιος που λέει τη γνώμη του»"

Πηγές Εφετείου για τον «μάρτυρα» της Novartis: Η δίωξη στον “Γιάννη Αναστασίου” ήταν δρομολογημένη

Η άσκηση ποινικής δίωξης για σοβαρότατο κακουργηματικού βαθμού αδίκημα που αφορά διακίνηση παράνομων χρημάτων στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis σε βάρος του προστατευόμενου μάρτυρα, πρώην συμβούλου στο υπουργείο Υγείας, φαίνεται να ήταν δρομολογημένη από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Εφετείο που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ήταν θέμα ημερών για την Εισαγγελία Διαφθοράς η ανάκληση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα για τον σύμβουλο πρώην υπουργών Υγείας, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ήταν από τους πρώτους ή και ο πρώτος που ζήτησε να καταθέσει για την υπόθεση Novartis.

Ο άλλοτε σύμβουλος έλαβε το όνομα «Γιάννης Αναστασίου» και φέρεται να έχει μιλήσει στους Εισαγγελείς για πολλές πτυχές της υπόθεσης Novartis, για τη φαρμακευτική δαπάνη και τις «πρακτικές επιρροής» για τις οποίες ελέγχεται η βιομηχανία.

Φαίνεται επίσης, σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, να είχε προσδιορίσει το ποσό των παράνομων χρημάτων που, κατά τον ίδιο, διακινήθηκε από τη Novartis την πενταετία 2010- 2015 σε 1,8 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο «Γιάννης Αναστασίου» φαίνεται να κάνει γενικόλογες αναφορές όσον αφορά τα πρόσωπα και τα γεγονότα που συνδέονται με τα χρήματα αυτά. Οι πληροφορίες που έρχονται από το Θέμιδος Μέλαθρον, μάλιστα, αναφέρουν πως ο μάρτυρας Αναστασίου, παρέλειψε να αναφερθεί στον δικό του ρόλο στην όλη υπόθεση, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έτσι, κατά δικαστικές πηγές, όταν προέκυψαν πριν από λίγο καιρό συγκεκριμένα στοιχεία που σχετίζονται με το θέμα παράνομων χρημάτων οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έλαβαν απόφαση να στερήσουν αμέσως μετά τις γιορτές από τον πρώην σύμβουλο την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο σχεδιασμός των Εισαγγελέων ακυρώθηκε όταν ο «Γιάννης Αναστασίου» θέλησε να φύγει με την οικογένεια του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, για το εν λόγω ταξίδι ήταν ενήμερες οι αρχές, σύμφωνα όμως με πληροφορίες από το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο, το επικείμενο ταξίδι ή μετακόμιση του «Αναστασίου», της οικογένειάς του και της οικοσκευής τους, όχι μόνο γνωστό δεν ήταν, αλλά αντιθέτως προκάλεσε πολύωρες διαβουλεύσεις των αρμόδιων Εισαγγελέων και της Αστυνομίας σχεδόν όλη τη ημέρα της προπαραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι, τα σύνορα έκλεισαν με εισαγγελική διάταξη ενόσω ο «Γιάννης Αναστασίου» βρισκόταν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ μέσα σε λίγες ώρες φαίνεται να ανακλήθηκε η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Σχεδόν ταυτόχρονα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία υπό τις περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και στη θέση του «Γιάννη Αναστασίου» στη δικογραφία προστέθηκε το κανονικό όνομα του πρώην συμβούλου υπό την ιδιότητα του κατηγορουμένου με το φάκελο να έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή Διαφθοράς.

Η όλη εξέλιξη με τον «Γιάννη Αναστασίου» έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με την υπεράσπιση του να αμφισβητεί τη νομιμότητα όσων έγιναν τη νύχτα της 30ης Δεκεμβρίου και κάποιους να υποστηρίζουν πως ο μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενδώσει σε πιέσεις που δέχθηκε για να «μιλήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές Εφετείου για τον «μάρτυρα» της Novartis: Η δίωξη στον “Γιάννη Αναστασίου” ήταν δρομολογημένη"

Φωτιά στο Μάτι: Και επίσημα Ελληνες πολίτες οι μετανάστες που έσωσαν δεκάδες ζωές

Την ελληνική ιθαγένεια απέδωσε τιμητικά σε μια λιτή τελετή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους τρεις μετανάστες ψαράδες που κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, επέδειξαν πρωτοφανή ηρωισμό και μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους έσωσαν δεκάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.
Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον 50χρονο Αιγύπτιο Ελ Χαΐμι Εμάντ, τον 46χρονο συμπατριώτη του Ιμπραχίμ Μούσσα Μαχμούντ και τον 35χρονο Αλβανό Τζέκα Γκάνι.
Απευθυνόμενος στα τιμώμενα πρόσωπα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι προχωρώντας στην απόδοση ιθαγένειας στους τρεις αλιείς η Ελλάδα έκανε το χρέος της, ενώ οι ίδιοι μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για Ευρωπαίους εταίρους που δεν δείχνουν να συμμερίζονται την έννοια της αλληλεγγύης. «Γύρισα πίσω σε εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές και ξαναθυμήθηκα τι θα πει άνθρωπος. Αυτό το οποίο κάνατε αποδεικνύει ότι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη δεν είναι ζήτημα υπηκοότητας, αλλά ζήτημα ψυχής. Η Ελλάδα σας υποδέχεται στους πολίτες της γιατί αυτό είναι η Ελλάδα: Ανθρωπισμός και αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.
Την ελληνική ιθαγένεια απέδωσε τιμητικά σε μια λιτή τελετή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους τρεις μετανάστες ψαράδες που κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι εσωσαν δεκάδες ανθρώπουςΤην ελληνική ιθαγένεια απέδωσε τιμητικά σε μια λιτή τελετή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους τρεις μετανάστες ψαράδες που κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι εσωσαν δεκάδες ανθρώπους
Από την πλευρά του, ο υπουργούς Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας ήταν χρέος της Πολιτείας, ενώ προσέθεσε ότι το δικό τους παράδειγμα αποτελεί οδηγό για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού προς τους τρεις αλιείς.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα και εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ οι τρεις αλλοδαποί είχαν στο πλευρό τους μέλη των οικογενειών τους καθώς και τον πρόεδρο του συλλόγου αλιέων Νέας Μάκρης Γιάννη Αθηναίο. Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό στιγμιότυπο η μικρή κόρη του Ελ Χαΐμι Εμάντ παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλου μια ανθοδέσμη και ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος.
Οι τρεις αλιείς είχαν επιδείξει πρωτοφανή αυτοθυσία στην προσπάθεια τους να σώσουν συμπολίτες τους οι οποίοι πήδηξαν στη θάλασσα προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες κατά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους. Μάλιστα, κατά την επίσκεψη του στο Μάτι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στις ηρωικές πράξεις τους, σημειώνοντας πως είναι καθήκον της Πολιτείας να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την αυτοθυσία τους.
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε εντολή στην ειδική γραμματεία Ιθαγένειας να προχωρήσει ταχύτατα τις απαραίτητες διαδικασίες και ακολούθως συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες. «Είναι η ελάχιστη απόδοση ευγνωμοσύνης και τιμής από την πλευρά του ελληνικού κράτους σε αυτούς τους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την αυτοθυσία τους και τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης. Έτσι στις 21 Δεκεμβρίου η σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Και επίσημα Ελληνες πολίτες οι μετανάστες που έσωσαν δεκάδες ζωές "

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει για τους θερμαινόμενους χώρους

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google.

Eπικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω ειδικού συνδέσμου.

Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια και τους οποίους λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει για τους θερμαινόμενους χώρους"

Στον ΟΗΕ οι παράνομες έρευνες του Barbaros: Συνιστούν απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη

Ως επίσημο έγγραφο της Γ.Σ. του ΟΗΕ κυκλοφορεί η επίσημη καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις παράνομες έρευνες του Barbaros εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την επιστολή που υπογράφεται από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, η Κύπρος δηλώνει ότι τέτοιες κινήσεις είναι παράνομες διότι παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και συνιστούν απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεγεί από το τουρκικό ερευνητικό «ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Επισημαίνεται ακόμη ότι αποτελεί μια κίνηση η οποία πρακτικά αποσκοπεί στο να μπλοκαριστεί η αξιοποίησή τους από ξένη εταιρεία ή από ξένο γεωτρύπανο που ίσως μισθωθεί από την Τουρκία. Συγχρόνως όμως η Λευκωσία, λόγω και των πιέσεων που ασκούνται από εξωτερικούς παράγοντες, με μια διπλωματική κίνηση καλεί την Τουρκία σε «συνομιλίες για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δυο χωρών», φέρνοντας έτσι την Τουρκία σε δύσκολη θέση καθώς είναι δεδομένο ότι θα απορρίψει αυτή την πρόταση αυτή, χωρίς ωστόσο να έχει πειστικά επιχειρήματα.

Σημειώνεται ότι το κείμενο της επιστολής που κατατέθηκε στον ΟΗΕ στις 12 Δεκεμβρίου (A/73/651) και περιλαμβάνει παράρτημα με τον χάρτη των παράνομων ερευνών του BARBAROS αναφέρει τα εξής:

«Μετά από οδηγίες της κυβέρνησής μου, με λύπη μου σας πληροφορώ ότι η τουρκική Δημοκρατία συνεχίζει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειές της εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της διεξαγωγής παράνομων σεισμικών ερευνών στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Στις 18 Οκτωβρίου 2018, το τουρκικό κρατικό σκάφος ερευνών Barbaros Hayreddin Paşa και τα υποστηρικτικά σκάφη, συνοδευόμενα και υποστηριζόμενα από τουρκικά πολεμικά πλοία, άρχισαν σεισμικές έρευνες στις νοτιοδυτικές περιοχές της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων των Οικόπεδον έρευνας υδρογονανθράκων 4 και 5. (Παράρτημα) Η περιοχή υποτίθεται ότι προορίζεται για σεισμικές έρευνες από την Τουρκία, μέσω μη εξουσιοδοτημένης NAVTEX με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου, για την περίοδο από τις 18 Οκτωβρίου 2018 έως την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Οι προαναφερθείσες έρευνες συνιστούν παραβίαση από την Τουρκία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου βάσει του διεθνούς δικαίου και, ειδικότερα, της 1982 σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS), οι σχετικές διατάξεις των οποίων έχουν από καιρό αποκρυσταλλωθεί στο εθιμικό διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία δεν έχει καμία νομική υπόσταση για να διεξάγει δραστηριότητες εξερεύνησης σε σχέση με τους φυσικούς πόρους του νησιού χωρίς τη ρητή συγκατάθεση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα τα σεισμικά δεδομένα που συλλέγει η Τουρκία κατά τη διάρκεια αυτών των παράνομων και μη εξουσιοδοτημένων ερευνών ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Επιπλέον, η δραστηριότητα των τουρκικών πολεμικών πλοίων στην προαναφερθείσα περιοχή αποτελεί κατάχρηση των δικαιωμάτων που έχουν εκχωρηθεί σε όλα τα κράτη από το εθιμικό διεθνές δίκαιο, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στην UNCLOS, και έρχεται σε αντίθεση με τον κανόνα των ειρηνικών χρήσεων των θαλασσών.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εντάσεων, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής. Η θέση της Κύπρου όσον αφορά τα δικαιώματά της στις θαλάσσιες ζώνες αντικατοπτρίζεται στις προηγούμενες επιστολές μου που απευθύνονται σε εσάς που κυκλοφορούν ως έγγραφα της Γενικής Συνέλευσης. Ειδικότερα, η Κυπριακή Δημοκρατία ανακήρυξε ΑΟΖ το 2004 και έχει εγγενή δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της νήσου Κύπρου, τα εξωτερικά όρια και των δύο ζωνών είναι η μέση γραμμή γραμμή με τα έναντι κράτη, εν αναμονή της συμφωνίας για το αντίθετο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ, με βάση τη μέση γραμμή. Υπενθυμίζω, εν προκειμένω, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις, κάλεσε την Τουρκία να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Κύπρο με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για την οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλάσσιων ζωνών μας. Η Κύπρος θεωρεί ότι τα δύο κράτη θα πρέπει να συμμετάσχουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν καλόπιστα, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία, όπως ορίζεται από το διεθνές δίκαιο, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσογειακή.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να επαναλάβω την πρόσκληση της κυβέρνησής μου προς την Τουρκία να οριοθετήσουμε τις αντίστοιχες θαλάσσιες ζώνες μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Θα ήμουν ευγνώμων με την κυκλοφορία της παρούσας επιστολής και του παραρτήματος της ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, στο πλαίσιο της ατζέντας 45 και 78, και την δημοσίευση της στην ιστοσελίδα του Τμήματος για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και το Δίκαιο της Θάλασσας και στην επόμενη έκδοση του νόμου της του Law of the Sea Bulletin. Κορνήλιος Κορνηλίου».

hellasjournal
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον ΟΗΕ οι παράνομες έρευνες του Barbaros: Συνιστούν απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη"

Φθιώτιδα: Χωριά θάφτηκαν στο χιόνι -Μάχη για να απεγκλωβιστούν δύο οικογένειες

Ο ήλιος που έκανε την εμφάνισή του σήμερα στις περιοχές της Φθιώτιδας είναι ένα μικρό διάλειμμα, αφού το δεύτερο κύμα ψύχους, που ξεκινάει από τα μεσάνυχτα, θα είναι πιο δυνατό.  
Ηδη πολλά ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας θάφτηκαν στο χιόνι, αφού το ύψος έφτασε από 70 εκ. μέχρι και ένα μέτρο.
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης είναι σε εξέλιξη επιχείριση από την Πολιτική Προστασία για να φτάσουν τα μηχανήματα σε χωριά που είναι αποκλεισμένα.
Όπως σημειώνει στο lamiareport.gr ο υπεύθυνος της Περιφέρειας Θανάσης Καρακάντζας επιχειρούν για να καθαρίσουν το δρόμο προς το Κυριακοχώρι, όπου είναι αποκλεισμένες δυο οικογένειες που θέλουν να επιστρέψουν.
Συνεργεία επιχειρούν για να καθαρίσουν το δρόμο προς το Κυριακοχώρι, όπου είναι αποκλεισμένες δυο οικογένειες που θέλουν να επιστρέψουνΣυνεργεία επιχειρούν για να καθαρίσουν το δρόμο προς το Κυριακοχώρι, όπου είναι αποκλεισμένες δυο οικογένειες που θέλουν να επιστρέψουν
Ακόμη ανοίγουν το δρόμο προς τη Δάφνη, τα Μάρμαρα, το Νικολίτσι το Πίτσι και άλλα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας.
Το προηγούμενο 24ωρο δόθηκε πραγματική μάχη με το χιόνια για να προσεγγίσουν και άλλα χωριά που είχαν θαφτεί στο χιόνι.
Ανοίγουν το δρόμο προς τη Δάφνη, τα Μάρμαρα, το Νικολίτσι το Πίτσι και άλλα ορεινά χωριά της δυτικής ΦθιώτιδαςΑνοίγουν το δρόμο προς τη Δάφνη, τα Μάρμαρα, το Νικολίτσι το Πίτσι και άλλα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας
Χιόνια στη Λαμία Χιόνια στη Λαμία
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φθιώτιδα: Χωριά θάφτηκαν στο χιόνι -Μάχη για να απεγκλωβιστούν δύο οικογένειες "

Ψυχρή εισβολή: Έρχεται η «Σοφία» με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες - κυρίως - περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις άνεμους στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Α] Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Δυτικής Στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά κατά τόπους πιο πυκνές, βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα), ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να επηρεαστούν και τα πεδινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ευβοίας, περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και αργότερα η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Βορείου και το βράδυ του Ανατολικού Αιγαίου. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στα Δυτικά.

Β] Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ της Τετάρτης στο Βόρειο Ιόνιο και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στις υπόλοιπες θαλασσιές και παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Από το πρωί της Πέμπτης θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Πελοπόννησος, πρόσκαιρα τα νοτιότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, η Εύβοια και οι Σποράδες, βαθμιαία η Κρήτη, οι Κυκλάδες και μέχρι τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Γ] Παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Πέμπτης καθώς και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Παρασκευής. Σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Δ] Θυελλώδεις άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν την Πέμπτη, που βαθμιαία στα πελάγη θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 10.

Ε] Για την Αττική την Πέμπτη, προβλέπονται βροχές που μέχρι το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μέτρα) και μετά το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ορεινά σε χαμηλότερο υψόμετρο (700 μέτρα). Τις βραδινές ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Στ] Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, επισημαίνεται ότι την Παρασκευή, παρά την εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:


  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
  • Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Αν μετακινούνται πεζή:
  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
  • Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
  • Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψυχρή εισβολή: Έρχεται η «Σοφία» με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news