facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Επελαύνει η κακοκαιρία Διομήδης – Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα, καταστροφές από τις καταιγίδες – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Διομήδης» σε όλη τη χώρα, με τα φαινόμενα να αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ώρες.

Η έντονη κακοκαιρία έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων σε διάφορες περιοχές, κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων και των σφοδρών βροχοπτώσεων. Αρκετές είναι και οι περιοχές που έχουν «ντυθεί στα λευκά», ενώ χιόνια αναμένονται και στα βόρεια του νομού Αττικής.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ ήδη έχουν σταλεί σε διάφορες περιοχές μηνύματα μέσω του 112, για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, η κακοκαιρία θα «κατέβει», τις επόμενες ώρες, πλήττοντας τη Βοιωτία.

«Μόλις τελείωσε η σύσκεψη με τους περιφερειάρχες, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και νοτίου Αιγαίου, την αστυνομία καθώς και τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τους δρόμους. Είμαστε σε συνεχή επιφυλακή, μετά τον σεισμό και τις χιονοπτώσεις στη Φλώρινα και πρακολουθούμε το φαινόμενο», τόνισε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης.

«Η κακοκαιρία χτύπησε περισσότερο τη Θεσσαλία. Ο όγκος νερού στη Μαγνησία, έχει φτάσει πάνω από τα 120 εκατοστά νερού, και σε ετήσια βάση στην Αττική έχουμε 400 εκατοστά το χρόνο. Έχουμε στείλει μέσω του 112 μήνυμα έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Μαγνησίας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο», πρόσθεσε.

«Το πρόβλημα συνεχίζεται, κάναμε και προληπτικές εκκενώσεις, ζητήσαμε από χωριά να κάνουν προληπτική εκκένωση, οι οποίες διεξήχθησαν με τάξη και ασφάλεια. Την ίδια στιγμή εξαιτίας του σωστού συντονισμού που έγινε και της προεργασίας και ετοιμότητας σε ρέματα, περιορίστηκαν οι επιπτώσεις και τα προβλήματα από αυτά τα φαινόμενα. Εκτιμούμε ότι το φαινόνμενο θα κατέβει προς τα κάτω θα εξελιχθεί σε Βοιωτία και Φωκίδα και έχουμε έρθει σε επαφή και με τις εταιρείες διαχείρισης και κατασκευής των δρόμων, προκειμένου να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να το αντιμετωπισουμε», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Οι πολίτες οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους το μήνυμα του 112, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, το χιόνι και η βροχή θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Όποιος αντιμετωπίσει προβλήματα μπορεί να επικοινωνήσει με την αστυνομία, το 112 και με την Πολιτική Προστασία», συμπλήρωσε.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και όλους τους συμμετέχοντες για την πορεία της κακοκαιρίας, ενώ έγινε συνολική αποτίμηση της μέχρι στιγμής κατάστασης από τους περιφερειάρχες.

Το υπουργείο καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

– Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

– Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

– Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε στη Φλώρινα, η οποία έχει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και της αυξημένη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 24ωρων.

Πολλά προβλήματα παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο Νάουσας – Σελίου από πτώσεις δέντρων υπό το βάρος του χιονιού.

Νωρίς το βράδυ ξεκίνησε να χιονίζει στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι αύριο νωρίς το πρωί προβλέπεται χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση και στους υπόλοιπους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στους -6 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, τους -5 στη Βασιλίτσα, τους -3 στον Λαϊλιά και τους 0 στην Κοζάνη και στο Αμύνταιο.

Μέσα στη νύχτα αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Πιθανή είναι η χιονόπτωση από την Τετάρτη τα μεσάνυχτα και στη βόρεια Αττική από τα 300 μέτρα.

Για αύριο, Τετάρτη, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 7 με 9 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην Αττική η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς.

Τα προβλήματα σε διάφορες περιοχές από τις καταιγίδες

Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν στην Μακρινίτσα Πηλίου όπου έπεσαν 138 χιλιοστά βροχής. Από τον ορμητικό χείμαρρο που σχηματίστηκε , πλημμύρισε το κεντρικό παρκινγκ του χωριού.

Η πεδιάδα στα Φάρσαλα μετατράπηκε σε λίμνη.  Το οδικό δίκτυο πλημμύρισε ενώ σημειώθηκαν πτώσεις βράχων.  Στην περιοχή γίνονται συνεχείς αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια

Καταστροφές και στον δήμο Αγιάς Λαρίσης. Ο αφρός της θάλασσας έχει αποκλείσει τον κεντρικό παραλιακό δρόμο. Η θάλασσα έχει μεταφέρει φερτά υλικά στο οδόστρωμα καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση των αυτοκινήτων.

Δύο άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο της Λάρισας όταν μεγάλος όγκου νερού συσσωρεύτηκε την ώρα που το όχημα βρισκόταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή.

Στα Τρίκαλα, ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε μέσα στην πόλη, στο ύψος των Κουτσομυλίων, κάλυψε τις όχθες και απειλεί τον παρακείμενο δρόμο. Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός, ενώ ισχυρές είναι και οι χιονοπτώσεις.

Στον νομό Καρδίτσας το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ποταμό Καράμπαλη, όπου η στάθμη στην είσοδο της πόλης έχει φτάσει περίπου το ένα μέτρο κάτω από τη γέφυρα, ενώ πλημμύρισαν σπίτια στον Άγιο Θεόδωρο.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο καταγράφονται και στη Σάμο. Στο Πυθαγόρειο, μεγάλοι βράχοι αποκολλήθηκαν και έκλεισαν τον δρόμο που συνδέει την περιοχή Ρεματάκι με τη Μαρίνα Πυθαγορείου.

Στο Τολό Αργολίδας μαντρότοιχος κατέρρευσε και καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Μεγάλες καταστροφές στην Κάλυμνο, κυρίως στο οδικό δίκτυο. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη Χίο, το λιμάνι μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη όταν η θάλασσα φούσκωσε και βγήκε στην στεριά.

Συνολικά, από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι και τις 7 το απόγευμα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε 142 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

– Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 32 κλήσεις για κοπές δέντρων, 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στις περιοχές Μακρυχώρι, Συκούριο, Ομόλιο Λάρισας και Φάρσαλα.
– Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως στη Χαλκιδική και στη Βέροια.
– Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας
– Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 6 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
– Στην Περιφέρεια Ηπείρου 11 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως σε Τζουμέρκα και Ιωάννινα.
– Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 3 κλήσεις για κοπές δέντρων, στο Καρπενήσι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, «παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών και χιονοπτώσεων, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα».

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και οι αντιολισθητικές

Κλειστοί είναι από το απόγευμα δύο δρόμοι στη Θεσσαλονίκη, λόγω υπερχείλισης χειμάρρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειστή είναι η 8η οδός Ταγαράδων και η προέκταση της οδού Ανδρέα Παπανδέου στα Βασιλικά. Και στα δύο σημεία υπάρχει σήμανση και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακείμενες οδούς.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται αναγκαία σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω της χιονόπτωσης, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω έντονης βροχόπτωσης, σε επίσης άλλα σημεία. Αναλυτικά από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

– Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης στα εξής σημεία:

α) επαρχιακή οδό Γόννων – Καλλιπεύκης, από το 18ο χλμ και

β) επαρχιακή οδό Συκουρίου – Σπηλιάς, από το 8ο χλμ

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω έντονης βροχόπτωσης, στα ακόλουθα σημεία:

α) ιρλανδική διάβαση Δ.Δ. Μεσοχωρίου προς Δ.Δ. Βλαχογιαννίου,

β) στο ρέμα-διάβαση Δ.Δ. Μαγούλας προς Δ.Δ. Δομένικου,

γ) στο ρέμα-διάβαση Δ.Δ. Μαγούλας προς Δ.Δ. Πραιτωρίου,

δ) στο ρέμα-διάβαση Δ.Δ. Ευαγγελισμού προς Δ.Δ. Δομένικου και

ε) ιρλανδική διάβαση Δ.Δ. Κλεισούρας προς Δ.Δ. Κεφαλοβρύσου,

στ) 2o χλμ Δ.Δ. Αγιοκάμπου προς Δ.Δ. Βελίκας (Παραλιακή οδός από Δ.Δ. Κάτω Σωτηρίτσας προς Δ.Δ. Βελίκας (Υπερχείλιση ρέματος),

ζ) 3ο χλμ. Αμπελώνα – Δελερίων και

η) 3ο χλμ. Αμπελώνα – Ροδιάς, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων Τιταρήσιου ποταμού,

θ) επαρχιακή οδό από Γέφυρα Δ.Δ. Μεσαγγάλων προς παραλία Δ.Δ. Κουλούρας (θέση Καράβια),

ι) ιρλανδική διάβαση από Δ.Δ. Ομολίου προς Δ.Δ. Παλαιόπυργου,

κ) επαρχιακή οδό από Δ.Δ. Στόμιου προς Αλεξανδρινή,

λ) επαρχιακή οδό προς Δ.Δ. Κόκκινο Νερό,

μ) ανατολικό παράδρομο Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού,

ν) επαρχιακή οδό Όσσας – Χειμαδίου – Καλοχωρίου,

ξ) επαρχιακή οδό που ενώνει Ραψάνη – Πυργετό μέσω της «Σμίξης» λόγω υποχώρησης της ιρλανδικής διάβασης στο ύψος του ρέματος,

ο) επαρχιακή οδό από Πυργετό προς Αιγάνη μέσω Ι. Μονής Αγ. Ραφαήλ λόγω υπερχείλισης ρέματος,

π) νέα περιφερειακή οδό Φαρσάλων- Ανωχωρίου (πλημμυρισμένοι δρόμοι Ανωχώρι και Κατωχώρι),

ρ) 4ο χλμ Επ. Οδού Φαρσάλων – Ανωχωρίου (πλημμυρισμένοι δρόμοι Ανωχώρι & Κατωχώρι),

στ) ανατολικός-Δυτικό παράδρομο του Α.Θ.Ε. στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου και του Κ.Υ.Τ του ΔΕΔΔΗΕ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

– αραιή χιονόπτωση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Πορταριά έως Χάνια (‘Ανω Κλάδος Πηλίου) και

– αραιή χιονόπτωση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχή Αγ. Γεωργίου Νοτίου Πηλίου (Κάτω Κλάδος Πηλίου)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

– Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ληθαίου και κάλυψης του πέτρινου δίτοξου γεφυριού που βρίσκεται στην οδό Συμωνίδη της συνοικίας Φλαμουλίου της πόλης Τρικάλων, με ύδατα, διακόπηκε η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας της εν λόγω οδού, από ώρα 13:30΄ σήμερα (11-01-2022) μέχρι την ύφεση των έντονων – δυσμενών καιρικών φαινομένων.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης, στα εξής σημεία:

α) στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 35o χλμ. έως το 68o χλμ.,

β) στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής (Τζούρτζια), Χαλικίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλλιρρόης, Στεφανίου, Κρανιάς, Δολιανάς, Πολυθέας και Μηλιάς,

γ) στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας – Βλαχάβας, από το 9o χλμ. έως το 15o χλμ., δ) στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχάβας, Σκεπαρίου, Γάβρου και Φωτεινού και

ε) στην επαρχιακή οδό Θεόπετρας -Μαυρελίου, από το 18ο χλμ. έως το 32ο χλμ., καθώς και στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Μαυρελίου, Λογγά, Γερακαρίου και Κονισκού του Δήμου Μετεώρων.

– Λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία διεξάγεται ολοσχερώς και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

α) Ε.Ο. Τρικάλων – ‘Αρτας, από 31ο χιλ. (συνοικισμός Αγίου Γεωργίου Ελάτης) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου),

β) Επαρχιακή Οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από 22ο χιλ. (Ισιώματα) έως 55 χιλ. (Μεσοχώρα),

γ) λοιπό επαρχιακό ορεινό δίκτυο Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

– Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης και απόκρημνης περιοχής στα εξής σημεία:

α) από 38ο χλμ.- διασταύρωση Οξυάς έως 81ο χλμ Επαρχιακής οδού Καρδίτσας – ‘Αρτας (γέφυρα Αχελώου – όρια με νομό ‘Αρτας),

β) από 9ο έως 47ο χλμ Επαρχιακής οδού Μουζακίου – Στεφανιάδας (Βρύση Αλαμανή-Τ.Κ. Στεφανιάδας) και

γ) από 9ο χλμ (Δ/ση Τ.Κ.Κρυοπηγής – Λίμνης Πλαστήρα) Επαρχιακής οδού Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε λόγω έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων στα εξής σημεία:

α) 2ο χλμ. Μαγουλίτσας – Μαγούλας,

β) γέφυρα Αμυγδαλής – Ελληνόκαστρου,

γ) 2.400 χ/θ επαρχιακής οδού Μαγούλας Καρδίτσας – Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων και

δ) ε.ο. Σοφάδων – Καρποχωρίου, στις ανώνυμους οδούς που οδηγούν στο δάσος Ανωγείου, στην ε.ο. Φιλία-Μελισσοχωρίου και στην ε.ο. Σοφάδων – Αγ. Παρασκευής.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ακόμα πως θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επελαύνει η κακοκαιρία Διομήδης – Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα, καταστροφές από τις καταιγίδες – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί"

Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας: Το Turkovac είναι ένα απλό διάλυμα –Ερντογάν: Είστε απατεώνες και ψεύτες

Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του τουρκικού εμβολίου εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας, αναφέροντας ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που κατασκευάστηκε σε πανεπιστήμιο στην Ανατολική Τουρκία ότι δεν έχει «καμία επιστημονική βάση».

Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει πως δεν έχουν δημοσιευτεί δεδομένα για το εν λόγω εμβόλιο σε κανένα επιστημονικό περιοδικό και ότι «το Turkovac είναι ένα απλό διάλυμα».

«Να πούμε πως δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο. Υπάρχει ένα διάλυμα που ισχυρίζονται πως είναι εμβόλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ούτε έχουν δημοσιευτεί τα δεδομένα και τα συμπεράσματα από τις φάσεις Α᾽ και Β᾽ των πειραμάτων του εμβολίου, όπως και της Γ᾽ φάσης. Ούτε οι ιατρικοί σύλλογοι, ούτε επιστημονικές κοινότητες αλλά ούτε επιστημονικά περιοδικά δεν έχουν τα δεδομένα.»

Επίσης, δεν αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπορεί κάποιος να αποκτήσει και το πιστοποιητικό.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του αποκάλεσε τους γιατρούς «απατεώνες και ψεύτες» και τόνισε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και «δική μας εφεύρεση».

«Το πανεπιστήμιο Ερτζιγιές με μεγάλο αριθμό προσωπικού παράγει, εφευρίσκει το εμβόλιο Turkovac, οι άλλοι λένε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Μα πόσο απατεώνες είστε. Πόσο ψεύτες είστε! Αφού ως Ιατρικός Σύλλογος ξέρετε τόσα πολλά, έχετε αφήσει ένα έργο; Όμως και σε αυτούς που έκαναν έργο τους βάλατε εμπόδια.»

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας: Το Turkovac είναι ένα απλό διάλυμα –Ερντογάν: Είστε απατεώνες και ψεύτες"

Νόβακ Τζόκοβιτς: Να δώσει εξηγήσεις τον καλεί η πρωθυπουργός της Σερβίας

Υπάρχουν σημαντικές “σκιές” στην υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, από την πλευρά του Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς ζητάει να πέσει… φως!

Μιλώντας στο Reuters, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, σχολίασε τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τις δημόσιες εμφανίσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς -χωρίς μάσκα- λίγα 24ωρα αφού εμφάνισε θετικό PCR τεστ τον περασμένο Δεκέμβριο και ζήτησε εξηγήσεις για τις κινήσεις του 34χρονου κορυφαίου τενίστα, τονίζοντας πως ξεκάθαρα παραβίασε τους νόμους.

Ελπίζω η τελική απόφαση να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η αβεβαιότητα δεν κάνει καλό ούτε στον Τζόκοβιτς, ούτε στο Αυστραλιανό Όπεν. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη αυτή τη στιγμή για την έκβαση της υπόθεσης.

Όσον αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του Νόβακ, ενώ ήταν θετικός στην COVID-19, είναι ξεκάθαρο πως παραβίασε όλους τους νόμους.

Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις και σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, δεν γνωρίζω πότε διάβασε ο ίδιος το αποτέλεσμα του test. Πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες” ανέφερε η πρωθυπουργός της Σερβίας.

Να αναφέρουμε ότι μέσα στα πράγματα που η πλευρά Τζόκοβιτς πρέπει να δικαιολογήσει στον ο υπουργό Μετανάστευση, Άλεξ Χοκ, είναι και το αν ταξίδεψε τις τελευταίες 14 μέρες πριν το ταξίδι του στην Αυστραλία (6/1).

Σε αυτή το θέμα, ο Σέρβος ανεμβολίαστος τενίστας βρήκε έναν.. απρόσμενο σύμμαχο, αφού ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών τον… κάλυψε. Ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε ότι δεν έχει καμία πληροφορία, σχετικά με το εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε επισκεφθεί την Ισπανία πριν ταξιδέψει στην Αυστραλία, όπως κατηγορείται.

Η αυριανή ημέρα (12.01.2022) είναι η πιο σημαντική για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού θα κριθεί το αν θα απελαθεί από την Αυστραλία ή εάν θα αποκτήσει το δικαίωμα για να συμμετάσχει στο Australian Open.

Οι ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν πάνω σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση είναι οι εξής:

-Βρέθηκε πραγματικά ο Σέρβος θετικός στον κορονοϊό;

-Στην περίπτωση που νόσησε με COVID-19, γιατί είχε τις επόμενες ημέρες δημόσιες εμφανίσεις, χωρίς καν να φοράει μάσκα;

-Έκανε λάθη όταν έφτιαχνε το Travel Declaration (Δήλωση Ταξιδιού) για να μπει στην Αυστραλία;

-Οι διοικούντες του Australian Open και οι Αρχές της Βικτώρια αγνόησαν κανόνες τους;

-Τι θα έκανε ο εννέα φορές κάτοχος του τίτλου εάν δεν έβγαινε θετικός σε τεστ κορονοϊού; Θα άφηνε το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης ανεκμετάλλευτη της ευκαιρία να διεκδικήσει το 21 Grand Slam της καριέρας του εάν δεν είχε νοσήσει;

-Τι θα συμβεί πλέον, μετά και την όποια απόφαση θα παρθεί

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νόβακ Τζόκοβιτς: Να δώσει εξηγήσεις τον καλεί η πρωθυπουργός της Σερβίας"

Γαλλία: Νέο ρεκόρ με 368.149 κρούσματα σε 24 ώρες

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 368.149 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί στις 5 Ιανουαρίου (332.252).

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 268 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 98.947.

Επιπλέον 65 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), όπου σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 3.969 φορείς του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο ρεκόρ κρουσμάτων είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιους αριθμούς από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης», υπογράμμισε, φανερώνοντας την ανησυχία του.

Οι γαλλικές αρχές μελετούν το ενδεχόμενο χορήγησης μιας τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 σε άτομα της τρίτης ηλικίας, όπως ανέφερε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Νέο ρεκόρ με 368.149 κρούσματα σε 24 ώρες"

Ιταλία: 220.532 κρούσματα και 294 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 220.532 κρούσματα κορωνοϊού και 294 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ο αριθμός των μολύνσεων αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Στην φάση αυτή, στην χώρα είναι θετικοί στον ιό 2.134.139 πολίτες. Από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα είναι 7.774.863 και οι θάνατοι 139.559.

Συνολικά, σήμερα έγιναν 1.375.514 διαγνωστικά τεστ, το 16% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 1.677 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 17.067 οι ασθενείς. Στο 26% των νοσοκομειακών κλινών σε όλη την χώρα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Στο μεταξύ, σειρά επιστημόνων που έχουν στρατευθεί στην μάχη κατά του κορωνοϊού, ζητά από την ιταλική κυβέρνηση να σταματήσει, στην φάση αυτή, να δημοσιοποιεί καθημερινά τα στοιχεία που αφορούν τα περιστατικά και τους θανάτους. Πολλοί γιατροί θεωρούν ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να γίνεται μια ενημέρωση κάθε τρεις ημέρες - ή και σε εβδομαδιαία βάση - με πιο αναλυτικά στοιχεία: παραδείγματος χάρη, να αναφέρεται πόσοι ασθενείς είναι συμπτωματικοί και πόσοι ασυμπτωματικοί.

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Αντρέα Κόστα απάντησε ότι η κυβέρνηση Ντράγκι θα λάβει υπόψη της το αίτημα και ότι σύντομα θα αποφασίσει αν θα υιοθετηθούν οι σχετικές αλλαγές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιταλία: 220.532 κρούσματα και 294 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία στα Φάρσαλα – Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε έξι σημεία

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε έξι σημεία του οδικού δικτύου στην επαρχία Φαρσάλων, λαμβάνει χώρα λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Εν τω μεταξύ με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, αύριο Τετάρτη 12 Ιανουαρίου δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία Φαρσάλων.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες ώρες. Αύριο Τετάρτη, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την επόμενη ημέρα.



 

Οσον αφορά τους κλειστούς λόγω των πλημμυρών δρόμους, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής άξονες:
· Σταυρός – Γεφύρια
· Πολυνέρι – Σταυρός (η κίνηση μόνον μέσω Λεύκης)
· Δενδράκια – Φάρσαλα
· Βαμβακού – Ρευματιά (η κίνηση μόνον μέσω Φαρσάλων – Βόλου)
· Ευϋδριο – Κρήνη (στο ύψος του Δρισκολιώτη χειμάρρου)
· Κατοχώρι – Ανοχώρι (στο ύψος της γέφυρας νεκροταφείου)
Λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση του γραφείου κινήσεως του δήμου Φαρσάλων, όσοι δημότες επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το δήμο για ζητήματα που αφορούν την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα:
6946286763 αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή
6973860110 αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας
6948733296 αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελία Χαμορούσου
6944271735 αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μπαλατσός

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία στα Φάρσαλα – Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε έξι σημεία"

ΣτΕ: Οι Πολεοδομίες υποχρεούνται να διενεργούν αυτοψίες στις οικοδομές

Οι πολεοδομικές υπηρεσίες υποχρεούνται τουλάχιστον μία φορά, κατά το στάδιο της κατασκευής και αποπεράτωσης μιας οικοδομής (και σίγουρα πριν από το στάδιο της ρευματοδότησης), να διενεργούν αυτοψία. Σε περίπτωση, όμως, που δεν υλοποιηθεί αυτή και προκληθεί ζημιά σε τρίτο πρόσωπο (π.χ. λόγω αποκόλλησης τμήματος της οικοδομής) από οικοδομή που δεν έχει ελεγχθεί, τότε υπεύθυνες να αποζημιώνουν το θύμα είναι οι περιφέρειες (πρώην νομαρχίες), σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση του Α’ Τμήματος του ΣτΕ, ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας την πολεοδομική νομοθεσία, συμβάλλει στην προσπάθεια να αποτραπούν οι αυθαίρετες κατασκευές σε οικοδομές που ανεγείρονται μεν με νόμιμη οικοδομική άδεια, αλλά υπάρχουν υπερβάσεις που πολλές φορές επιβαρύνουν ανεξέλεγκτα τον φέροντα οργανισμό των κτιρίων.

Παράλληλα, όμως, η απόφαση αυτή ενεργοποιεί τις πολεοδομίες ώστε να διενεργούν τους προβλεπόμενους επιτόπιους έλεγχους στις οικοδομές. Την ίδια στιγμή προστατεύει αλλά και θέτει προ των ατομικών τους ευθυνών τους απασχολούμενους στις πολεοδομίες, αφού τα ποσά που επιδικάζονται σε βάρος των Περιφερειών από τα δικαστήρια καταλογίζονται στη συνέχεια από Ελεγκτικό Συνέδριο ακόμα και σε ατομικό επίπεδο.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 οδηγός κινούνταν με το αυτοκίνητό του σε δρόμο της Νέας Κηφισιάς (περιοχή Αδάμες). Ενώ λοιπόν βρισκόταν μπροστά από τριώροφο κτίριο, έγινε ο γνωστός ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, οπότε το κτίριο πήρε κλίση και αποκολλήθηκαν μεγάλα κομμάτια της πρόσοψής του, τα οποία έπεσαν πάνω στο διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το όχημα να υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές και ο οδηγός να τραυματιστεί σοβαρά.


5447645
 

Τον Σεπτέμβριο του 2004 ο οδηγός κατέθεσε αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών σε βάρος της Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθηνών (νυν Περιφερειακή Ενότητα), υποστηρίζοντας ότι τα όσα που υπέστησαν ο ίδιος και το αυτοκίνητό του οφείλονται αποκλειστικά σε παραλείψεις των αρμόδιων οργάνων της, τα οποία δεν ήλεγξαν, όπως όφειλαν, την επίμαχη οικοδομή μετά την αποπεράτωσή της (ή και μεταγενέστερα), ώστε να εντοπίσουν τις υπερβάσεις τής οικοδομικής της άδειας (αυθαίρετες κατασκευές) και να επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις περί ανέγερσης αυθαίρετων κατασκευών (κατεδάφιση, πρόστιμα, κ.λπ.).

Επικαλέστηκε ότι το τριώροφο κτίριο ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προέβλεπε η οικοδομική άδεια, ενώ υπήρχαν και αποκλίσεις από τα επίσημα εγκεκριμένα από την Πολεοδομία σχέδια σε όλους τους ορόφους. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι στο υπόγειο υπήρχε υπέρβαση κατά 98,24 τ.μ., στο ισόγειο κατά 14,14 τ.μ. και στον 3ο όροφο κατά 55,40 τ.μ. Την ίδια στιγμή υπήρχαν σημαντικές αποκλίσεις στον 1ο και 2ο όροφο με πρόσθετα εσωτερικά στοιχεία και διαρρυθμίσεις, ενώ γενικά υπήρχαν κατασκευαστικές πλημμέλειες που επηρέασαν καταλυτικά τη στατική δομή όλου του κτιρίου.

Προσκόμισε ακόμη στο δικαστήριο στοιχεία (τεχνικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες κ.λπ.) σύμφωνα με τα οποία, «είχαν χτιστεί αυθαίρετα επιπλέον 167,78 τ.μ. και είχαν γίνει σημαντικές και αυθαίρετες αλλαγές στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις των ορόφων και ιδίως στον 3ο όροφο και ότι το μέγεθος των βλαβών οφειλόταν σε πλημμελή κατασκευή του φέροντος οργανισμού και στην επιβάρυνση, που αυτός δέχτηκε λόγω των παραβάσεων αυτών».


oikodomiiiiiiiiiii-1
 

Κατόπιν αυτών ζήτησε να του καταβληθεί, έντοκα, αποζημίωση 44.319 ευρώ και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εξαιτίας του τραυματισμού του και της καταστροφής του αυτοκινήτου του, όπως και το ποσό των 361.999 ευρώ για την αποκατάσταση της ζημίας του και της ηθικής βλάβης του, θεωρώντας πω ό,τι υπέστη οφείλεται «σε πράξεις και παραλείψεις οργάνων των πολεοδομικών υπηρεσιών» (συνολικά 406.318 ευρώ).

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση του οδηγού κρίνοντας ότι «ο κατασταλτικός έλεγχος δεν διενεργείται από την πολεοδομική αρχή αυτεπάγγελτα σε όλα τα κτίρια της χωρικής της αρμοδιότητας, αλλά αφού προηγουμένως υποβληθεί σε αυτήν έγγραφη δήλωση εκ μέρους του ιδιοκτήτη του έργου και του επιβλέποντος μηχανικού για τη γνωστοποίηση της (μερικής ή ολικής) περάτωσης ή της διακοπής των σχετικών οικοδομικών εργασιών».

Ωστόσο, το ΣτΕ (με προεδρεύουσα τη σύμβουλο Επικρατείας Αννα Καλογεροπούλου και εισηγήτρια η επίσης σύμβουλος Επικρατείας Ολγα Ζύγουρα) αναίρεσε την εφετειακή απόφαση, ως μη νόμιμη και την ανέπεμψε για νέα κρίση στο Εφετείο.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι το Εφετείο έσφαλε αποφαινόμενο ότι «η αρμόδια πολεοδομική αρχή δεν ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε κατασταλτικό ή και μεταγενέστερο έλεγχο της οικοδομής, προτού γνωστοποιηθεί σε αυτή η περάτωση ή η διακοπή των οικοδομικών εργασιών και εν γένει η υπάρχουσα πραγματική κατάσταση αυτής» και έτσι τα πολεοδομικά όργανα, «μη διενεργώντας αυτεπάγγελτα έλεγχο, ουδεμία νόμιμη υποχρέωσή τους παρέλειψαν».

Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ υπογραμμίζει ότι «οι πολεοδομικές υπηρεσίες υποχρεούνται εκ του νόμου τουλάχιστον μία φορά, κατά το στάδιο της κατασκευής και αποπερατώσεως της οικοδομής, να διενεργούν αυτοψία για να διαπιστώνουν οποιαδήποτε ασυμφωνία μεταξύ των εκτελούμενων εργασιών και των εγκριθεισών μελετών και να επισημαίνουν οποιεσδήποτε παραλείψεις και σφάλματα και να διατάξουν τη λήψη των κατάλληλων μέτρων προς επανόρθωσή τους».

Συνεπώς, η εφετειακή απόφαση, κρίνοντας ότι δεν συνέτρεχε παράλειψη των πολεοδομικών αρχών να διενεργήσουν αυτοψία, «εσφαλμένως ερμήνευσε και εφήρμοσε» τις πολεοδομικές διατάξεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΣτΕ: Οι Πολεοδομίες υποχρεούνται να διενεργούν αυτοψίες στις οικοδομές"

Φθιώτιδα: Έσπασε τρέιλερ μέσα σε τούνελ - Δείτε εικόνες

Παραλίγο να έχουμε πολύ σοβαρό τροχαίο το απόγευμα της Τρίτης στο πρώτο τούνελ της εθνικής οδού, στο ύψος των Καμένων Βούρλων, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μέσα στο τούνελ κινούταν μια νταλίκα με ένα πολύ μεγάλο τρέιλερ, το οποίο ήταν φορτωμένο με τριφύλλι, όταν ξαφνικά έσπασε ο κοτσαδόρος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport το τρέιλερ άρχισε να κινείται ανεξέλεγκτο μέσα στη σήραγγα διανύοντας μια τρελή πορεία για αρκετά μέτρα μέχρι να σταματήσει πέφτοντας πάνω στο τοιχίο, όπως το βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο οδηγός της νταλίκας που ταξίδευε για Κρήτη είπε πως δεν μπορεί να καταλάβει πως έσπασε ξαφνικά ο κοτσαδόρος.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Έσπασε τρέιλερ μέσα σε τούνελ - Δείτε εικόνες "

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Εύβοια – Κόπηκε στα δύο δρόμος (pics)

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Διομήδης» στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Αυτή την ώρα έχει κοπεί η κυκλοφορία στο Πευκί από πτώση δέντρου στον κεντρικό οδικό άξονα Ιστιαίας Χαλκίδας. Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς όπου αναμένει συνεργείο που θα απομακρύνει το πεύκο από το οδόστρωμα.

Η έντονη κακοκαιρία και πλήττει τον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, έχει ως συνέπεια την πτώση βράχων σε πολλά σημεία αλλά και μεταφορά φερτών υλικών σε παράκτιες περιοχές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας αλλά και αύριο ακόμη και με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε όλα τα σχολεία του Δήμου για αύριο Τετάρτη 12/1 να παραμείνουν κλειστά .Σε λίγη ώρα θα ακολουθήσει η απόφαση στην σελίδα του Δήμου. 

 

 

evima

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Εύβοια – Κόπηκε στα δύο δρόμος (pics)"

Πάτρα: Απίστευτο περιστατικό σε σούπερ μάρκετ - Γρονθοκόπησαν υπάλληλο όταν τους έπιασε να κλέβουν

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Πάτρα.

Ένα ζευγάρι μαζί με το παιδί τους, μπήκαν στον χώρο του καταστήματος προσποιούμενοι τους πελάτες.

Όσο η ώρα περνούσε, υπάλληλος του καταστήματος συνειδητοποίησε ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι, αντί να ψωνίζει βάζοντας πράγματα στο καλάθι του...έκλεβε, παίρνοντας από τα ράφια προϊόντα και κρύβοντάς τα κάτω από τα ρούχα που φορούσαν.

Κατευθείαν η υπάλληλος τους προσέγγισε και χαμηλόφωνα τους ενημέρωσε ότι έχουν γίνει αντιληπτοί, προτρέποντάς τους να επιστρέψουν τα προϊόντα στη θέση τους ή να τα αγοράσουν.

Τότε, το ζευγάρι της επιτέθηκε στην αρχή λεκτικά και στη συνέχεια και σωματικά, με τον άνδρα μάλιστα να μη διστάζει να τη γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο.

Μέσα στο μαγαζί επικράτησε τεράστια αναστάτωση με τους συναδέλφους της υπαλλήλου να τρέχουν να τη βοηθήσουν και τους πελάτες έντρομοι να προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου οι δράστες το έβαλαν στα πόδια, βγήκαν από το κατάστημα και άρχισαν να τρέχουν στη γύρω περιοχή, ενώ οι υπάλληλοι του καταστήματος κάλεσαν την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία εντόπισε και προσήγαγε έναν άνδρα και μια γύναικα που μοιάζουν με τις περιγραφές των υπαλλήλων για τους δράστες της επίθεσης.

Περισσότερο φως στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην ταυτοποίηση των δραστών αναμένεται να ρίξει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Απίστευτο περιστατικό σε σούπερ μάρκετ - Γρονθοκόπησαν υπάλληλο όταν τους έπιασε να κλέβουν"

Πλεύρης: Στις ανάγκες του ΕΣΥ το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών

«Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουμε λάβει το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ, σχεδόν 500 κλίνες covid στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη και άλλες 300 non covid, ενώ στο λεκανοπέδιο διασφαλίσαμε 300 κλίνες για covid περιστατικά και 300 κλίνες για non covid περιστατικά», τόνισε σε αποψινή δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ και του τομεάρχη Υγείας κου Ξανθού μπροστά σε αυτήν την συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θωρακίζει το ΕΣΥ τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και δηλώσεις πανικού», πρόσθεσε ο ίδιος, για να καταλήξει: «Θα το ξεπεράσουν».

Ο Ανδρέας Ξανθός μιλάει στη Βουλή

Αφορμή για την αναφορά του κ. Πλεύρη στην αξιωματική αντιπολίτευση αποτέλεσε η στάση στελεχών του κόμματος απέναντι στην συνεργασία ιδιωτικού τομέα – ΕΣΥ, με τελευταία τοποθέτηση σε έντονα επικριτικό τόνο εκείνη για το ίδιο θέμα τη σημερινή καταγγελία του Ανδρέα Ξανθού.

Ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, νωρίτερα την Τρίτη, πως «αυτές τις μέρες, παρά τις καθησυχαστικές επιδημιολογικές προγνώσεις του “συστήματος Μαξίμου” η πίεση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί κατακόρυφα (…)».

«Η περίπτωση του Νοσοκομείου Νίκαιας που χθες παρέμεναν στα ΤΕΠ σε φορεία ή ράντζα 17 ασθενείς με covid περιμένοντας να “συναινέσουν” οι ιδιωτικές κλινικές για τη διακομιδή τους, είναι πολύ χαρακτηριστική», υπογραμμίζει ο ίδιος, για να συμπληρώσει: «Μόνο που οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από το Υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid “χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρή νόσου”».

«Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα – οι οποίες ούτως ή άλλως δεν φτάνουν ούτε για τις εισαγωγές μιας μέρας -, αφού αυτό γίνεται υπό τον όρο της επιλογής των περιστατικών», υποστήριξε ο πρώην Υπουργός Υγείας, καταγγέλλοντας, πως «η υγειονομική τραγωδία συνεχίζεται» καθώς «δεν υπάρχουν μόνο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών covid».

ΜΕΘ
 
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε πως «η μόνη λύση αυτή την ώρα είναι η άμεση πρόσληψη στο ΕΣΥ όλων των διαθέσιμων υγειονομικών (επιλαχόντες σε μόνιμες κρίσεις γιατρών, γιατροί και νοσηλευτές που είναι στις λίστες επικουρικού προσωπικού), καθώς και η εφαρμογή μιας ενιαίας ταχύτητας στο σύστημα υγείας, με επιστράτευση των αναγκαίων δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα και των δομών των ενόπλων δυνάμεων και αναλογική επιβάρυνση όλων.

Έτσι θα διασφαλιστεί η ισόρροπη κατανομή των νοσηλευόμενων με κορονοϊό με βάση τις υπάρχουσες κλίνες και το ανθρώπινο δυναμικό σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορέσει να συνδυαστεί η covid και η μη covid φροντίδα στα δημόσια νοσοκομεία».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Στις ανάγκες του ΕΣΥ το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών"

ΚΙΝΑΛ για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες

Θέση για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ πήρε και το ΚΙΝΑΛ. Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού», που «καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ».

Συγκεκριμένα, για την επίθεση σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ η τομεάρχης παιδείας και θρησκευμάτων του ΚΙΝΑΛ, κ. Χαρά Κεφαλίδου σημειώνει  τα εξής: «Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά.

Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες"

Περιφέρεια Αττικής: Αδύνατη η εξυπηρέτηση αιτημάτων για άδειες οδήγησης από 14 έως 24/1

Η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι από το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου (3:00 μ.μ.) μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου (7:00 π.μ.) δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτησή των πολιτών, για αιτήματα που αφορούν άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας.

Κατά το διάστημα αυτό, θα εφαρμοστεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των Πληροφοριακών του Συστημάτων, η μετάβαση στο νέο online Πληροφοριακό Σύστημα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Περιφέρεια Αττικής: Αδύνατη η εξυπηρέτηση αιτημάτων για άδειες οδήγησης από 14 έως 24/1 "

Οικονόμου για το επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ: «Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»

Την επίθεση κουκουλοφόρων σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας πως «οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη».

Στη δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου ανέφερε:

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών.

Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανέναν απολύτως λόγο. Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη.

Η Κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οικονόμου για το επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ: «Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»"

EMA: Αμφιβολίες για την ανάγκη χορήγησης 4ης δόσης σε όλους – Τι λέει ο ΠΟΥ

O Eυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε σήμερα ότι προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 παραμένουν αποτελεσματικά κατά της σοβαρής νόσησης και νοσηλείας που προκαλούνται από την παραλλαγή Όμικρον, ωστόσο χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να κατανοηθεί ο αντίκτυπος της εξαιρετικά μεταδοτικής αυτής παραλλαγής στα εγκεκριμένα εμβόλια.

Ο ΕΜΑ εξέφρασε αμφιβολίες για την ανάγκη χορήγησης μιας τέταρτης αναμνηστικής δόσης στον γενικό πληθυσμό. «Οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί σε σύντομα χρονικά διαστήματα δεν θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη στρατηγική», δήλωσε ο επικεφαλής για τη στρατηγική εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Μάρκο Καβαλέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά δεδομένα που να υποστηρίζουν την 4η δόση και θα θέλαμε να τα δούμε πριν κάνουμε οποιαδήποτε σύσταση”, ανέφερε ο Μ. Καβαλέρι. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει μια ανησυχία σχετικά με τη στρατηγική για επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Πρέπει να εξετάσουμε ποια θα είναι η καλύτερη στρατηγική για εμβολιασμό με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας σαφές ότι δεν μπορούμε να χορηγούμε συνεχώς αναμνηστικές δόσεις κάθε 3-4 μήνες», είπε. Όσον αφορά τα ευάλωτα και ανοσοκατεσταλμένα άτομα, ο Μ. Καβαλέρι είπε ότι πράγματι αναμένεται η χορήγηση μιας 2ης ενισχυτικής δόσης.

Όσον αφορά τη χορήγηση της 3ης δόσης σε άτομα κάτω των 18 ετών, ο επικεφαλής για τη στρατηγική των εμβολίων του ΕΜΑ είπε ότι αξιολογείται το αίτημα της Pfizer για το εμβόλιο “Comirnaty” για ηλικίες 16 και 17 ετών, ενώ αναμένεται αίτημα από την ίδια φαρμακευτική εταιρεία και για τις ηλικίες 12-15 ετών. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ΕΜΑ για τη χορήγηση 3ης δόσης σε ηλικίες 12-18 ετών θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό, είπε ο Μ. Καβαλέρι.

Ερωτηθείς αν μπαίνουμε σε ενδημική φάση, ο επικεφαλής του ΕΜΑ απάντησε ότι η Όμικρον προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων που θα φέρει στην ΕΕ. “Ακόμα κι αν η σοβαρότητα νόσησης είναι χαμηλότερη, δυστυχώς πολλά άτομα θα νοσηλευτούν. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες ενός τέτοιου κύματος”, ανέφερε. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο ίδιος, το γεγονός ότι αυτός ο ιός είναι τόσο μεταδοτικός σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα εκτεθούν στον ιό – πράγμα που σημαίνει ότι θα επέλθει μια φυσική ενίσχυση στην ανοσία όλων μας που θα είναι σημαντική για να χτιστεί το επιπλέον στρώμα ανοσίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενδημικότητα.

«Μπορούμε να σκεφτούμε ότι αφού περάσει αυτό το κύμα από την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου, πολλοί άνθρωποι θα έχουν εκτεθεί στον ιό και θα είχαν μια ισχυρή ανοσία που θα ανοίξει το δρόμο προς την ενδημική φάση», ανέφερε ο Μ. Καβαλέρι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "EMA: Αμφιβολίες για την ανάγκη χορήγησης 4ης δόσης σε όλους – Τι λέει ο ΠΟΥ"

Καιρός αύριο: Χιόνια ακόμα και στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία «Διομήδης» – 10 μποφόρ στο Αιγαίο

Χαλάει ακόμα περισσότερο ο καιρός αύριο Τετάρτη (12.01.2022). Η κακοκαιρία «Διομήδης» θα πλήξει άλλο ένα 24ωρο τη χώρα, με καταιγίδες, χιόνια και πολύ θυελλώδεις βοριάδες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 7 με 9 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 8 και το πρωί στο Θρακικό τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες στη Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Στερεά, θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 στα ανατολικά τοπικά 8 και το πρωί στις Σποράδες έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και πρόσκαιρα τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χιόνια ακόμα και στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία «Διομήδης» – 10 μποφόρ στο Αιγαίο"

Αγγ. Συρίγος στην ΕΡΤ: Μέσα στο 2022 θα δούμε την πανεπιστημιακή αστυνομία – Την Δευτέρα 17/1 ξεκινά η εκπαίδευσή της

«Ξεκινά στις 17 του μηνός η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και μόλις τελειώσει θα εισέλθει στα Πανεπιστήμια που έχουν οι Πανεπιστημιουπόλεις όπως προβλεπόταν με τον αρχικό σχεδιασμό», δήλωσε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για το πότε υπολογίζεται να την δούμε στα Πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος είπε ότι θα την δούμε μέσα στο 2022.

Ο υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι δεν ήταν κυβερνητική απόφαση η καθυστέρηση στη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καθώς οφειλόταν σε προσφυγές που είχαν γίνει, ενστάσεις και στην ίδια την γραφειοκρατική λειτουργία για την πρόσληψη των αστυνομικών.

Όσον αφορά την Εξεταστική Περίοδο στην οποία μπαίνουν τα Πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, ο κ. Συρίγος επεσήμανε ότι για λόγους προστασίας αδιάβλητου των εξετάσεων, η εξεταστική θα γίνει δια ζώσης (γραπτά ή προφορικά).

Για τους δε φοιτητές που νοσούν από τον κορονοϊό, «δίνεται η δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας edupass που φαίνεται αν ασθενούν από τον κορονοϊό ή όχι εκείνες τις μέρες – που φαίνεται αν είναι σε καραντινα δηλαδή – να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις μετά την εξεταστική περίοδο που θα έχει τελειώσει το πρόβλημα γι αυτούς».

«Έτσι δεν θα χαθεί η εξεταστική περίοδος για τους συγκεκριμένους φοιτητές, ακόμη κι αν είναι ασυμπτωματικοί», είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

«Ό,τι και να είναι, είτε είναι για προσωπικούς λόγους ή για εγκληματικές ενέργειες ή για αναρχικές ομάδες, η βία δεν έχει θέση μέσα στα Πανεπιστήμια και καταδικάζεται απερίφραστα», τόνισε ο κ. Συρίγος σχολιάζοντας την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης εναντίον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγγ. Συρίγος στην ΕΡΤ: Μέσα στο 2022 θα δούμε την πανεπιστημιακή αστυνομία – Την Δευτέρα 17/1 ξεκινά η εκπαίδευσή της"

ΑΣΟΕΕ: Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση σε καθηγητή – Τι είπε στους αστυνομικούς

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η επίθεση που δέχτηκε καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) την ώρα που έκανε μάθημα σε φοιτητές.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί, μεταξύ άλλων, οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν, νωρίς το απόγευμα, στον χώρο του πανεπιστημίου και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών του.

Ο καθηγητής μιλώντας στους αστυνομικούς φέρεται να συνέδεσε την επίθεση σε βάρος του με συναδέλφους του με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΣΟΕΕ: Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση σε καθηγητή – Τι είπε στους αστυνομικούς"

Οι νοσηλευτές του ΕΣΥ αντιδρούν στην καραντίνα 5 ημερών

Την αντίθεσή της στη διάρκειας πέντε ημερών καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς μετά τη θετική διάγνωση στον κορωνοϊό δηλώνει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός να μην επιτρέπετε στους νοσούντες Νοσηλευτές να αναρρώσουν από τη συμπτωματολογία της μετάλλαξης Omicron και να τους καλείτε για υπηρεσία μέσα σε πέντε ημέρες» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ, με αφορμή την πρόσφατη σχετική διάταξη για τους υγειονομικούς καταγγέλλει ότι «οι Νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες υγείας είναι εξουθενωμένοι και εκτεθειμένοι σε αντιεπαγγελματικές και αντιεπιστημονικές συνθήκες εργασίας» εγκαλώντας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη στάση του, «ιδίως για την αδιαφορία του, απέναντι στις δραματικές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στις Υπηρεσίες Υγείας».

Το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ υπενθυμίζει στο υπουργείο Υγείας και την εκκρεμότητα με την αναστολή εργασίας χιλιάδων νοσηλευτών, και ζητεί λύση. Παράλληλα, θίγει το χρόνιο πρόβλημα των νέων μόνιμων εργαζόμενων και ζητεί να προκηρυχθούν θέσεις νοσηλευτών ενόψει των μαζικών συνταξιοδοτήσεων.

«Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ στο πλαίσιο της διαφάνειας και του υγιούς συνδικαλισμού, προασπίζοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών της πανελλαδικά, απαιτεί να δοθούν άμεσες λύσεις, ώστε να είναι σε θέση οι Νοσηλευτές κι όλοι οι επαγγελματίες υγείας να είναι «ΑΣΦΑΛΕΙΣ». Οι συνθήκες «υγειονομικής γαλέρας» είναι αδιανόητο να υφίστανται και να αυξάνονται κλιμακωτά» τονίζει η Συνομοσπονδία και καταλήγοντας δηλώνει ότι «παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για διάλογο».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι νοσηλευτές του ΕΣΥ αντιδρούν στην καραντίνα 5 ημερών"

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Αυτονόητη καταδίκη από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη.

Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση.

Ακόμα η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Αυτονόητη καταδίκη από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη"

Κορωνοϊός: 32.694 κρούσματα, 80 θάνατοι και 640 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 32.694, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.568.215, εκ των οποίων 49,9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 624 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.952 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 583.206 τεστ, τα 61.099 μοριακά και τα 522.107 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα υποχώρησε στο 5,61% έναντι 21,29% χθες αλλά με μόλις 130 χιλιάδες ελέγχους.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 12.920 στην Αττική (9.971 χθες).
  • 3.171 στη Θεσσαλονίκη (2.741 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.615 από την Ανατολική Αττική (1.272 χθες).
  • 1.841 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.315 χθες).
  • 537 από τη Δυτική Αττική (426 χθες).
  • 1.690 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.326 χθες).
  • 3.845 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.755 χθες).
  • 1.410 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.174 χθες).
  • 1.718 από τον Πειραιά (1.509 χθες).
  • 264 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (194 χθες).

Επιπρόσθετα καταγράφηκαν:

  • 480 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 17 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου
  • 249 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 169 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 187 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
  • 1.064 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 306 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 68 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 240 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 388 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
  • 588 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 27 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
  • 89 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
  • 386 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 290 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
  • 1.062 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου
  • 16 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου
  • 105 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 54 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιθάκης
  • 23 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας
  • 512 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 388 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
  • 61 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
  • 249 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου
  • 167 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
  • 246 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
  • 72 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
  • 182 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
  • 453 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
  • 465 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 73 κρούσματα στην Π.Ε. Κω
  • 152 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • 1.001 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας
  • 228 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
  • 191 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 70 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
  • 37 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
  • 478 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 333 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε Μήλου
  • 49 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου
  • 46 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
  • 230 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 37 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
  • 306 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 404 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 142 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 335 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 189 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
  • 496 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου
  • 46 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
  • 361 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
  • 16 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
  • 63 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
  • 41 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου
  • 379 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 351 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 109 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 62 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
  • 256 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • 650 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 139 κρούσματα στην Π.Ε Χίου
  • 635 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.559 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 640 (χθες 654). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 537 (83,91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 103 (16,09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.844 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 497 (ημερήσια μεταβολή -7.28%). Ο μέσος όρος εισαγωγών τουεπταημέρου είναι 576 ασθενείς

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 32.694 κρούσματα, 80 θάνατοι και 640 διασωληνωμένοι"

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν καθηγητή μέσα στο αμφιθέατρο (video)

Ακόμα ένα περιστατικό βίας μέσα σε ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης, αυτή τη φορά με θύμα καθηγητή, καταγράφηκε την Τρίτη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 10 ατόμων εισέβαλε σε αμφιθέατρο της σχολής και ξυλοκόπησε τον καθηγητή, μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση.

Την ίδια ώρα, κυκλοφόρησε βίντεο όπου κουκουλοφόροι συγκρούονται με φοιτητές οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή.

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν καθηγητή μέσα στο αμφιθέατρο (video)"

Χειροπέδες σε 53χρονη στην Ομόνοια - Είχε στο κατάστημά της πάνω από 1.300 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου στην περιοχή της Ομόνοιας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 53χρονη αλλοδαπή για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο στο εσωτερικό καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της 53χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.386 πακέτα τσιγάρων και 152 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Επιπρόσθετα κατασχέθηκαν 130 ευρώ.

Η κατηγορούμενη, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χειροπέδες σε 53χρονη στην Ομόνοια - Είχε στο κατάστημά της πάνω από 1.300 πακέτα λαθραία τσιγάρα"

«Πράσινο φως» για 4η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς

Σε απόφαση για διενέργεια τέταρτης δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες 3 έως 6 μήνες μετά την 3η δόση οι άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από προβλήματα υγείας που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη αντισωμάτων θα μπορούν να εμβολιάζονται με την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης πρόκειται να ανοίξει άμεσα τα ραντεβού, όπως διαβεβαίωσε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής ο εκπρόσωπός τους.

Την πρόθεση της Επιτροπής είχε προαναγγείλει μέσω της ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι τα συστήματα είναι έτοιμα για τη χορήγησή της. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η 4η δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα ληφθεί τέτοια απόφαση.

Αφορά ασθενείς με αιματολογικά και ογκολογικά προβλήματα που βρίσκονται υπό θεραπεία, ανθρώπους που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, μεταμοσχευθέντες, ασθενείς με ρευματοπάθειες ή με νεφρική ανεπάρκεια.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» για 4η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς"

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων από το κρύο

Στη λειτουργία θερμαινόμενων χώρων για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων.

Σε μία προσπάθεια να μη μείνει κανένας μόνος του η Δημοτική Αρχή ανοίγει δομές και χώρους όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν και να προστατευτούν από το κρύο.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, 11 Ιανουαρίου, στις 20.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ανοίγουν σε 24ωρη βάση οι εξής χώροι:

  • Το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), στου οποίου τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο, θα υποβληθούν σε RapidTest.
  • Tην Λέσχη Φιλίας Πανόρμου (Διεύθυνση: Πανόρμου και Βαθέος 25) όπου οι πολίτες θα λάβουν κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Και σε αυτό τον χώρο οι συμπολίτες μας θα υποβληθούν σε RapidTest κατά την είσοδο τους στο χώρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.6459890.

Την ίδια στιγμή, οι ομάδες του «Street Work» θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515) για να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων από το κρύο"

Κοζάνη: Πιστοί χωρίς μάσκες και πιστοποιητικά έτρεχαν να βγουν από την εκκλησία για να γλιτώσουν το πρόστιμο

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Βαθυλάκκου Σερβίων, όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia από κατοίκους της περιοχής, πιστοί χωρίς μάσκες και πιστοποιητικά έτρεχαν να φύγουν πριν έρθει η Αστυνομία, η οποία, ενδεχομένως, είχε δεχθεί σχετική καταγγελία!

Τελικά φαίνεται πως επιβλήθηκε ένα πρόστιμο, σε γυναίκα, για μη κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ κάτοικοι του Βαθυλάκκου (στην τοπική κοινωνία του οποίου το όλο περιστατικό αποτελεί, φυσικά, πρώτο θέμα συζήτησης) υποστηρίζουν πως ο ιερέας κατονόμασε, εντός της εκκλησίας, και δυο γυναίκες που, σύμφωνα με τον ίδιο, προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Το Kozanimedia επικοινώνησε με τον ιερέα Νικόλαο Τσιπλακάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας πως η Αστυνομία δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο στον ίδιο και στον ναό, αλλά μόνο σε μια κυρία που δεν είχε μαζί της πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο ιερέας του Βαθυλάκκου τόνισε πως και ο ίδιος, αλλά και τα παιδιά του, έχουν εμβολιαστεί, υποστηρίζοντας, πάντως, πως “τα εμβόλια βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και εγώ δε μπορώ να πω σε κανέναν να τα κάνει ή να μην τα κάνει..σέβομαι την ελευθερία του ανθρώπου”.

Ερωτηθείς από το Kozanimedia εάν στον ιερό ναό εισέρχονται πιστοί χωρίς μάσκες, ο παπα-Νικόλας παραδέχθηκε πως αυτό συμβαίνει, υποστηρίζοντας πως “δε μπορώ εγώ και οι επίτροποι να ελέγχουμε ποιος φοράει μάσκα και ποιός δε φοράει…δε γίνεται αυτό όταν εγώ είμαι μέσα στην αγία τράπεζα…”.

Τέλος, ως προς το εάν ο ίδιος κατονόμασε ή όχι δυο γυναίκες που ειδοποίησαν την Αστυνομία, ο ιερέας ανέφερε στο Kozanimedia πως “εγώ απλά είπα πως με κατήγγειλαν… απλά επειδή από του Αη Γιαννιού ξέρω ποιές με έχουν στο στόχαστρο, όταν δυο κυρίες κάθισαν και μου είπαν διάφορα, πως αν δεν κάνει το ένα, αν δεν κάνεις το άλλο θα σε πάμε στον επίσκοπο Κοζάνης…ακόμη και στον αρχιεπίσκοπο”.

kozanimedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Πιστοί χωρίς μάσκες και πιστοποιητικά έτρεχαν να βγουν από την εκκλησία για να γλιτώσουν το πρόστιμο"

Το Spiegel αμφισβητεί την εγκυρότητα του τεστ του Ν.Τζόκοβιτς

Σε πανικό βρίσκονται τα συστημικά ΜΜΕ της Δύσης μετά τη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς στο δικαστήριο και ψάχνουν να βρουν κάθε τρόπο για να δείξουν ότι ο Σέρβος τενίστας εξαπάτησε το δικαστήριο. 

Εν αναμονή της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ για το αν θα ακυρωθεί εκ νέου η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» αμφισβητεί το κατά πόσο είναι έγκυρο το τεστ που έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι στις 16/12/21 και στο οποίο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά του Σέρβου τενίστα ισχυρίζεται πως βγήκε θετικός στον κορωνοϊό σε τεστ που έκανε εκείνη τη μέρα στο Βελιγράδι και γι' αυτό ζήτησε άδεια εξαίρεσης από τον εμβολιασμό προκειμένου να έρθει στην Αυστραλία.

Το Spiegel σκάναρε το QR Code από το τεστ κορονοϊού του Τζόκοβιτς στις 16 Δεκεμβρίου, από τα έγγραφα που προσκόμισαν στο δικαστήριο και δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, και βγήκε θετικό.

Όμως, μια ώρα μετά, το ίδιο τεστ, όταν σκαναρίστηκε, βγήκε αρνητικό, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την αξιοπιστία του.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Spiegel αμφισβητεί την εγκυρότητα του τεστ του Ν.Τζόκοβιτς"

Τέταρτη δόση εμβολίου: Αποφάσεις ίσως και σήμερα – «Έτοιμα τα συστήματα» λέει ο Θεμιστοκλέους

Για το ενδεχόμενο να χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ρωτήθηκε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος απάντησε πως το πιθανότερο είναι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να δώσει το πράσινο φως για 4η δόση σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες ανοσοκατεσταλμένων».

«Είναι η μόνη συζήτηση που υπάρχει. Τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί, ειδικά σε χώρες της ΕΕ, όπως και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν η Όμικρον θα απαιτήσει μια καινούργια τροποποιημένη δόση εμβολίου», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Άρα είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα πάμε σε 4η δόση στον γενικό πληθυσμό», συνέχισε και διευκρίνισε πως η απόφαση για τους ανοσοκατεσταλμένους αναμένεται να ληφθεί σήμερα ή το επόμενο χρονικό διάστημα. «Τα συστήματα έχουν προετοιμαστεί», εξήγησε.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανέφερε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

«200.000 έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση για να αποφύγουν το πρόστιμο»

«Ότι τα νοσοκομεία μας πιέζονται από τους ανεμβολίαστους είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Βλέπουμε τα στοιχεία στη μονάδα, το ποσοστό των ανεμβολίαστων κυμαίνεται στο 80-85%. Από εκεί προκύπτει η πίεση στο σύστημα υγείας. Το δεύτερο, η χώρα μας έχει βάλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 και τολμώ να πω ότι έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Έχουμε ήδη 185.000 ραντεβού ή έχουν ήδη εμβολιαστεί. 200.000 συμπολίτες μας έχουν φτάσει στο τέλος αυτής της διαδρομής», δήλωσε ακόμη ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Δεν θα ξυπνήσουμε μία μέρα και θα πούμε ο κορονοϊός δεν είναι εδώ»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τέλος της πανδημίας με ένα αυτόματο μαγικό ραβδάκι δεν θα υπάρξει. Δεν θα ξυπνήσουμε μία μέρα και θα πούμε ο κορονοϊός δεν είναι εδώ.

Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι η πανδημία να μεταπέσει σε ενδημία και να ενταχθεί τελείως στην καθημερινότητά μας, όπως έχουν ενταχθεί και άλλα νοσήματα όπως π.χ. η γρίπη».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέταρτη δόση εμβολίου: Αποφάσεις ίσως και σήμερα – «Έτοιμα τα συστήματα» λέει ο Θεμιστοκλέους"

Δίκη ψευτογιατρού: Ξέσπασε μάρτυρας κατά του Dr Kontos – «Βρωμιάρη» του φώναξε

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε σήμερα (11.01.2022) η δίκη του ψευτογιατρού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Με παρόντα τον ψευτογιατρό στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας σύζυγος και πατέρας, του οποίου την γυναίκα και την κόρη, καρκινοπαθείς και οι δύο, «κούραρε» ο ψευτογιατρός αποσπώντας του πάνω από 52.000 ευρώ.

Ο μάρτυρας μάλιστα μόλις αντίκρυσε τον ψευτογιατρό να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα του φώναξε «βρωμιάρη». Όπως περιέγραψε, ο ψευτογιατρός τους υποσχέθηκε πλήρη ίαση και στις δύο περιπτώσεις. Ωστόσο, τελικά, κινδύνεψαν οι ζωές και του παιδιού του αλλά και της συζύγου του από τις δήθεν θεραπείες του ψευτογιατρού.

«Σαν να ήταν ο Μεσσίας»

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως το 2017, το καλοκαίρι, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του επισκέφθηκαν τον ψευτογιατρό σε μοναστήρι στο Πήλιο για την ασθένεια του παιδιού του.

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» περιέγραψε ο μάρτυρας, στρέφοντας το κεφάλι του προς τον κατηγορούμενο και λέγοντας του «τα λέω καλά;» με την πρόεδρο να του ζητάει να ηρεμήσει.

«Έφτασε η σειρά μας. Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε “μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να πέρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια”. Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί, η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν “άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας”».

Τελικά, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη θεραπεία του ψευτογιατρού, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

«Στις 29-12-2017 συναντηθήκαμε σε ιδιωτική κλινική όπου του έδωσα 11.800 σε επιταγές για τη θεραπεία. Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά, λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία, η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα.

Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε “εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός“. Πάντα επικαλούνταν τα θεία. Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ».

«Ούτε χειρουργείο»

Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε πως αρρώστησε και η γυναίκα του.

«Τον Δεκέμβρη 2018 διαγνώστηκε και η γυναίκα μου με καρκίνο στο έντερο. Πήρε τηλέφωνο και το είπε στον ψευτογιατρό και εκείνος της έλεγε “μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα“.

Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες.

Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον ψευτογιατρό. Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ».

Ο μάρτυρας κατάθεσε στο δικαστήριο πως τελικά διέκοψαν τη θεραπεία, το 2020, όταν έμαθαν για τη σύλληψη του ψευτογιατρού.

«Το τελευταίο διάστημα, πριν σταματήσουμε τη θεραπεία, η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγα σιγά ωστόσο χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσουμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του ψευτογιατρού σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου».

Ο μάρτυρας μάλιστα έβγαλε από την τσέπη του και έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια από αυτά που τους είχε δώσει ο ψευτογιατρός για τη θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη ψευτογιατρού: Ξέσπασε μάρτυρας κατά του Dr Kontos – «Βρωμιάρη» του φώναξε"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news