facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Σπερχειάδα: «Μπούκαρε» στο Δασαρχείο και χτύπησε υπάλληλο!

Σοβαρό επεισόδιο με θύμα υπάλληλο του Δασαρχείου Σπερχειάδας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6) στη Σπερχειάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, 32χρονος που είχε δεχτεί πρόστιμο για παράνομη υλοτομία, εμφανίσθηκε με όπλο στην συγκεκριμένη υπηρεσία και σύμφωνα με μαρτυρίες τους απείλησε, ενώ έναν εξ αυτών τον χτύπησε με γκλοπ στο κεφάλι!

Αμέσως μετά μπήκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κι εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο άτυχος υπάλληλος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και του τοποθετήθηκαν ράμματα, ενώ παρέμεινε προληπτικά για 24ωρη νοσηλεία.

Από το ΑΤ Σπερχειάδας ξεκίνησαν αναζητήσεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοχρησίας και της βίας κατά υπαλλήλου.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπερχειάδα: «Μπούκαρε» στο Δασαρχείο και χτύπησε υπάλληλο! "

Κυρ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες

“Νιώθω σήμερα συγκίνηση και τιμή να μιλάω κάτω από το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η πλατεία Αριστοτέλους, η παραλία της Θεσσαλονίκης, έχει φιλοξενήσει ιστορικές συγκεντρώσεις της παράταξής μας πρώτα με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή, αργότερα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζοντας την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

“Μπορεί να ήταν άλλες εποχές αλλά το πάθος για την πατρίδα και την προκοπή μένει πάντα το ίδιο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες"

Ελεύθερος ο στιχουργός, προφυλακιστέοι οι αρχηγοί και τρία μέλη των οργανώσεων που είχαν «πνίξει» στην κοκαΐνη Πάτρα, Τρίπολη

Ελεύθερος ο στιχουργός, προφυλακιστέοι οι αρχηγοί και τρία μέλη των οργανώσεων που είχαν «πνίξει» στην κοκαΐνη Πάτρα και Τρίπολη

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης του γνωστού στιχουργού που συνελήφθη σε επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης με ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης.

Ο στιχουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν για προσωπική χρήση και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Αντίθετα, ο πέλεκυς έπεσε βαρύς για τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στη Πάτρα και δυο ακόμη μέλη, η οποία εφοδίαζε με σκληρα ναρκωτικά τουλάχιστον 60 επιφανείς Πατρινούς και κέντρα διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση της Πάτρας προφυλακίστηκαν τα τρία από τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ο αρχηγός και οι δυο διακινητές ενώ το τέταρτο μέλος αφέθηκε ελεύθερο μέχρι τη δίκη του με περιοριστικούς όρους.

Για την υπόθεση της Τρίπολης όπου εκεί δρούσε μια άλλη εγκληματική οργάνωση, με την οποία φέρεται να είχε επαφές ο στιχουργός, προφυλακίστηκαν δυο μέλη, ο αρχηγός κι ένας διακινητής. Τα υπόλοιπα τρία μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Από έρευνες που πραγματοποίησε η Αστυνομία προέκυψε ότι η οργάνωση με έδρα την Τρίπολη, διακινούσε ναρκωτικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Η εν λόγω οργάνωση συνδέεται με μια άλλη ομάδα, αυτή της Πάτρας που διακινούσε κοκαΐνη σε σπίτια 60 επιφανών Πατρινών (τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία) καθώς και σε γνωστά κέντρα διασκέδασης της πόλης. Αυτή η ομάδα είχε προμηθεύσει μεγάλη ποσότητα κάνναβης -8 κιλά- τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στη Τρίπολη. Εκεί συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο στιχουργός.

Όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση της Πάτρας που διοχέτευε στην πόλη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αυτή είχε την έδρα της μακριά από τον αστικό ιστό. Σε περιοχή υπεράνω υποψίας διατηρούσε αποθήκη ως «καβάντζα», στην οποία τα μέλη της κοιμόντουσαν σε αυτήν με σκοπό την φύλαξή της και την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για την αποθήκευση, την απόκρυψη και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελατολογίου τους. Παρατηρούσαν συχνά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς και όταν έβλεπαν ύποπτες κινήσεις ειδοποιούσαν τα υπόλοιπα μελή υπό των φόβο των Διωκτικών Αρχών.

Εκεί βρεθήκαν υλικά συσκευασίας, ζυγαριές και ότι χρειάζεται για να ετοιμαστούν οι «παραγγελίες» των πελατών τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελεύθερος ο στιχουργός, προφυλακιστέοι οι αρχηγοί και τρία μέλη των οργανώσεων που είχαν «πνίξει» στην κοκαΐνη Πάτρα, Τρίπολη"

Μωράκι διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας

Τραγωδία στη Λαμία καθώς έφυγε από τη ζωή μωρό, κοριτσάκι, 10 μηνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το αγγελούδι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας στις 14:30’ το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6) από τους γονείς του που είναι αλλοδαποί κι εργάζονται στη χώρα μας.

Εκεί, οι γιατροί της Παιδιατρικής αλλά και της ΜΕΘ, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να το σώσουν εφαρμόζοντας τεχνικές ΚΑΡΠΑ και προχωρώντας σε διασωλήνωση, όμως παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία για το τραγικό συμβάν που παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Μωράκι διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας "

Μπάρακ Ομπάμα: Αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία

“Σκεπτόμενοι την πιο βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ”, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα…

Μίλησε σε περίπου 100 απόφοιτους του φετινού προγράμματος «Obama Foundation Leaders» σε συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Η εκδήλωση διήρκεσε περίπου 75 λεπτά και τέσσερις απόφοιτοι του προγράμματος από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια συνομίλησαν με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον κ. Ομπάμα να τους θέτει ερωτήματα για τα όσα αποκόμισαν συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τα όνειρά τους, για την έννοια της ενσωμάτωσης αποκλεισμένων από την κοινωνία ανθρώπων, αλλά και για το πώς ορίζουν την έννοια της ηγεσίας μέσα από τις προσωπικές τους αξίες.

Ο κ. Ομπάμα σχολίασε μεταξύ άλλων ότι “ανυπομονώ να σας δω να συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο”.

Η υποδοχή του κ. Ομπάμα στην αίθουσα ήταν ενθουσιώδης, με τους απόφοιτους του φετινού προγράμματος να τον υποδέχονται με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Μαζί του επί σκηνής βρέθηκε η αδερφή του, Μάια Σοετόρο Εντζί, σύμβουλος του Ιδρύματος Ομπάμα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο πρόγραμμα του 2023, Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Mexoxo”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάρακ Ομπάμα: Αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία"

Ρέθυμνο: Ισόβια σε δυο Πακιστανούς για βιασμό 18χρονης

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, σε δυο Πακιστανούς γιατί πέρσι το καλοκαίρι βίασαν μια 18χρονη, τότε, Βρετανίδα τουρίστρια, που βρισκόταν στο Ρέθυμνο για διακοπές. Η νεαρή Βρετανίδα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη σε παραλία του Ρεθύμνου.

Οι δυο νεροί , Πακιστανικής καταγωγής, 24 και 27 ετών, τον Ιούλιο του 2022 στην κεντρική παραλία ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, έπεσε, όπως με δάκρυα στα μάτια σήμερα περιέγραψε στους δικαστές , τον τρόμο που έζησε στα χέρια των δύο ανδρών, που είχαν εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά της και αφού την ακινητοποίησαν, όπως είπε, προχώρησαν στον ομαδικό βιασμό της.

Η 18χρονη, τότε, είχε σπεύσει άμεσα στις αρχές για να καταγγείλει τον βιασμό της, ενώ σε χρόνο ρεκόρ η αστυνομία είχε εντοπίσει και συλλάβει τους δράστες, που όλο αυτό το διάστημα ήταν προφυλακισμένοι στην Τρίπολη. Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι και κατά την σύλληψή τους είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους, σήμερα στην διάρκεια της απολογίας τους ισχυρίστηκαν ότι οι ερωτικές πράξεις ήταν με την συναίνεση της κοπέλας και πως οι ίδιοι σταμάτησαν κάθε ερωτικό άγγιγμα όταν εκείνη αρνήθηκε να υποκύψει στις ορέξεις τους.

Τελικά το δικαστήριο τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Οι Πακιστανοί θα οδηγηθούν στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ ασκήθηκε έφεση από τους συνηγόρους τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Ισόβια σε δυο Πακιστανούς για βιασμό 18χρονης"

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αυτή τη φορά το τουρκικό προξενείο ξέφυγε, δεν είναι κάτι που θα ανεχθώ πλέον – Θα θέσω το θέμα στον Ερντογάν

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Εάν η Τουρκία θέλει να έλθει πιο κοντά στην Ευρώπη και να κάνει άνοιγμα προς τη Δύση, αυτό το άνοιγμα περνά μέσα από την επαναφορά του Ελληνοτουρκικού διαλόγου στη μία και μόνη διαφορά, ήτοι την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Εν όψει πιθανής συνάντησης του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στα μέσα Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η μία και μόνη διαφορά μας με την Τουρκία μπορεί να επιλυθεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου και ξεκαθάρισε πως, εάν ο κ. Ερντογάν επιμείνει σε μία ρητορική που θίγει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, «δεν έχουμε πολλά να συζητήσουμε, θέματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης είναι εκτός ατζέντας».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε καθεστώς μόνιμης κλιμάκωσης και στα όρια ενός θερμού επεισοδίου, όπως έγινε το 2020». Ερωτηθείς, μάλιστα, για το ενδεχόμενο της συνεκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε κατηγορηματικά μία τέτοια προοπτική.

Θα θέσω ανοικτά το θέμα της Θράκης στον πρόεδρο Ερντογάν

Ειδικότερα για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους δύο μειονοτικούς υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε σε αυστηρό ύφος ότι η «Τουρκία οφείλει να επαναξιολογήσει το πως κινείται στη Θράκη» και επιβεβαίωσε πως θα συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα «ανοιχτά με τον Ερντογάν».

«Αυτή τη φορά το τουρκικό προξενείο ξέφυγε, δεν είναι κάτι, που θα ανεχθώ πλέον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλοντας το τουρκικό προξενείο για ξεδιάντροπες παρεμβάσεις. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι η στήριξη του τουρκικού προξενείου κατευθύνθηκε αποκλειστικά και μόνο στους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και επαναβεβαίωσε πως ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσει η μειονότητα ο ίδιος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει την πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας για τη μειονότητα.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση για το πολύνεκρο ναυάγιο, σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικοί, όταν επιρρίπτουν ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα εκτιμώντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών επικροτεί την επιλογή της κυβέρνησης να ακολουθήσει μία δίκαιη, πλην όμως αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

«Μπορούμε να φτάσουμε μισθό 1500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα»

«Το πρόγραμμα μας είναι σαφέστατα κοστολογημένο. Μπορούμε να φθάσουμε σε μισθό 1500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, και κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ μέσα από παραγωγικές επενδύσεις, μείωση της ανεργίας και ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επέμεινε, δε, στη δέσμευση του για νέες προσλήψεις στον τομέα του ΕΣΥ, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του περί ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας εντός ολίγων μηνών, εφ όσον βεβαίως επανεκλεγεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Χυδαία η αναφορά Τσίπρα πως θα αφήνουμε καρκινοπαθείς να πεθάνουν

Ειδικότερα, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για fake news της αντιπολίτευσης, αναφορικά με πρόθεση της ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία και απαρίθμησε σειρά πρωτοβουλιών στήριξης του ΕΣΥ.

Επέμενε πως την επόμενη 4ετία θα αντιμετωπιστούν ζητήματα, όπως η μεγάλη αναμονή για ένα τακτικό χειρουργείο ή η κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ θα δρομολογηθεί και η αναμόρφωση των 156 Κέντρων Υγείας ανά τη χώρα. Σε αυτό το σημείο επετέθη με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας χυδαία την αναφορά του ότι η ΝΔ επιδιώκει να κάνει διαλογή ανάμεσα σε καρκινοπαθείς ασθενείς με μικρό προσδόκιμο ζωής. «Έχουμε εγκρίνει ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, που δεν έχει εγκρίνει η Γερμανία και βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει ότι θα αφήνουμε καρκινοπαθείς να πεθάνουν» είπε με ένταση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η μείωση του ΦΠΑ δεν οδηγεί μείωση των τιμών – Το δοκίμασαν και άλλοι και απέτυχαν

«Η μείωση του ΦΠΑ δεν θα οδηγούσε σε μείωση τιμών, το δοκίμασαν και άλλες χώρες και απέτυχαν, θα ωφελούσε τις επιχειρήσεις και όχι τους καταναλωτές, ενώ θα μας στερούσε πολλά χρήματα. Η αντιπολίτευση, που υποστηρίζει το αντίθετο οφείλει να μας πει που θα βρει τα χρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη, που παραχωρεί στον ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Παραδέχθηκε, πάντως πως η ακρίβεια και δη ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι μεγάλο πρόβλημα και για την αντιμετώπιση του προέκρινε την εμπέδωση μίας κατάστασης ελέγχου και διαφάνειας, καθώς και την αύξηση μισθών και τη μείωση των φόρων.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, δεν απέκλεισε και τη χορήγηση δεύτερου market pass, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση πως το ζήτημα της ακρίβειας, μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Ερωτηθείς σχετικώς τόνισε, δε, πως εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί νέα επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς, όπως είπε, «οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν πέσει, ενώ η χώρα μας παράγει πολλή ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο».

Θα επαναφέρω στο δημόσιο την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ

Επανέλαβε, δε την πρόθεση του να επαναφέρει υπό πλήρη κρατικό έλεγχο την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.

«Τα ίδια έλεγαν και πριν τις εκλογές στις 21 Μαΐου. Μια καταστροφολογική αντιπολίτευση, που τους πήγε στο 20%. Και συνεχίζουν. Εδώ παρακάτω, έκαναν συναυλία για την ιδιωτικοποίηση του νερού, που δεν θα γίνει ποτέ. Αν ήθελα να το ιδιωτικοποιήσω δεν θα το είχα κάνει τέσσερα χρόνια; Τώρα που η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΘ θα επιστρέψουνε στον έλεγχο του δημοσίου, τι θα πουν; Τι θα λένε τότε; Ότι είχε λιακάδα στη Θεσσαλονίκη;», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση, εξάλλου για το ποιες αλλαγές εννοεί να προωθήσει την επόμενη 4ετία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε πως «αισθάνεται βαριά την ευθύνη του μεγάλου ποσοστού, που του έδωσαν οι πολίτες» και τόνισε πως η εντολή των πολιτών είναι «τρέξτε πιο γρήγορα, κάντε πιο τολμηρές αλλαγές, δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία περί καθυστέρησης», επαναλαμβάνοντας πως η αυτοδυναμία είναι μέσο για την επίτευξη των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα.

Θα υπάρξει γερό ταρακούνημα στον σχηματισμό της κυβέρνησης

«Η δική μου αποστολή είναι να σχηματίσω την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση, όχι μία κυβέρνηση ισορροπιών ή γεωγραφικής εκπροσώπησης, να φτιάξω μία κυβέρνηση δουλειάς, μια κυβέρνηση ανθρώπων που θα με έχουν πείσει για την αποτελεσματικότητα τους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Επιβεβαίωσε, δε, πως πρωτοκλασάτοι Υπουργοί θα βρεθούν σε διαφορετικό χαρτοφυλάκιο, έκανε μάλιστα λόγο για «γερό ταρακούνημα στο σχηματισμό της κυβέρνησης» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η επόμενη 4ετία θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

«Χρέος μας είναι να είμαστε αντιπολίτευση του εαυτού μας, να ακούμε την κοινωνία και να μην κλεινόμαστε στον εαυτό μας, να αυτοδιορθωνόμαστε με μεγαλύτερη ένταση, απ ό,τι το κάναμε τα προηγούμενα χρόνια» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς, τέλος, για τις πρώτες προτεραιότητες του πρώτου μετεκλογικού χρονικού διαστήματος, εφόσον βεβαίως, επανεκλεγεί πρωθυπουργός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες αποκαλύπτοντας πως εκεί θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το Μεταναστευτικό. Επιβεβαίωσε εκ νέου δε ότι τα δύο πρώτα νομοσχέδια πιθανής νέας κυβέρνησης του θα είναι η νέα φάση του Επιτελικού κράτους, αλλά και οι οικονομικές δεσμεύσεις της επόμενης 4ετίας «για να σταματήσει και η παραφιλολογία ότι δεν θα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αυτή τη φορά το τουρκικό προξενείο ξέφυγε, δεν είναι κάτι που θα ανεχθώ πλέον – Θα θέσω το θέμα στον Ερντογάν"

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στα νότια προάστια της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο, Πέμπτη (22/6), σε οδικά τμήματα των Δήμων Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Πειραιά και Μοσχάτου-Ταύρου λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «SNF NOSTOS RUN».

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Προσωρινή, σταδιακή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 19:00 έως 24:00, ως εξής:

- Δοϊράνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευρυπίδου και Σκρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Λ. Κατσώνη-Επαμεινώνδα, από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Συγγρού (υπόγεια) έως το ύψος της συμβολής της με την Π. Λ. Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Λυσικράτους, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Δοϊράνης έως το ύψος της συμβολής της με την Λ. Κατσώνη.

- Π. Λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αιγέως έως το ύψος της συμβολής της με την Λ.

Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Ευρυπίδου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δοϊράνης και Δημοσθένους.

- Εθν. Μακαρίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιγέως και Φαληρέως και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, κατά τις ώρες 12:00 έως 24:00, ως εξής:

- Δοϊράνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευρυπίδου και Ταγματάρχου Πλέσσα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Ευρυπίδου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με τον παράδρομο της Λ. Συγγρού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Επαμεινώνδα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στα νότια προάστια της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου"

Καιρός αύριο: Επιμένει ο μίνι καύσωνας με 37άρια – Αναλυτική πρόγνωση

Ζεστός θα παραμείνει ο καιρός αύριο, Πέμπτη, 22 Ιουνίου σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και το απόγευμα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στο Αιγαίο τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική – Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιμένει ο μίνι καύσωνας με 37άρια – Αναλυτική πρόγνωση"

Τουλάχιστον 17 μετανάστες αποβίβασε ταχύπλοο σκάφος σε παραλία της Κω

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός χειριστή ταχυπλόου ο οποίος με πνευστό ταχύπλοο σκάφος αποβίβασε 17 μετανάστες και πρόσφυγες στις ακτές της θαλάσσιας περιοχής «Ψαλίδι» της Κω, προχώρησε το λιμενικό σώμα.

Τα ταχύπλοο εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος του λιμενικού ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου στην προσπάθειά του να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, προσέγγισε όμορη παραλία, όπου αποβιβάστηκε και απομακρύνθηκε πεζός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολούθησε έρευνα προς εντοπισμό του εν λόγω χειριστή από χερσαίες δυνάμεις στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και εν τέλει εντοπίστηκε επί της παραλιακής οδού της Κω, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω.

Οι δεκαεπτά αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως τον χειριστή του σκάφους που τους μετέφερε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουλάχιστον 17 μετανάστες αποβίβασε ταχύπλοο σκάφος σε παραλία της Κω"

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Είναι αδιανόητο πώς κατέστη κατηγορουμένη» – «Δεν έχει αποδειχθεί ότι χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί»

«Είναι αδιανόητο πώς κατέστη κατηγορουμένη η κυρία κατηγορουμένη» είπε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στους δημοσιογράφους για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Για το θάνατο της Τζωρτζίνας συμπλήρωσε ότι «υπήρξαν πολλές αιτίες για να υπάρξει ο αιφνίδιος θάνατος. Δεν είχε εξεταστεί επιστημονική η εκδοχή της επιληψίας…».

«Εκείνο που δεν έχει αποδειχθεί ποτέ είναι ότι η κυρία κατηγορουμένη χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί.

Αναφερόμενος στη Ρούλα Πισπιρίγκου, είπε ότι η κατηγορουμένη είναι στη φυλακή και έχει καταστραφεί. «Όταν βλέπετε ότι η αδερφή της κατηγορουμένης δε μπορεί να βρει δουλειά, φανταστείτε την κυρία κατηγορουμένη πώς θα ζήσει στο μέλλον».

«Πιστεύω ότι ο ιατρικός μου λόγος βοήθησε, θέλω να πιστεύω, το προεδρείο. Αυτό που μένει είναι να παρθεί μια σωστή απόφαση» είπε με τη σειρά του ο γιατρός Ηλιάδης, ο οποίος κατέθεσε για 4η φορά για την υπόθεση.

Όσο για αυτά που έγιναν μέσα στη δικαστική αίθουσα, για ακόμα μια φορά, η ένταση χτύπησε «κόκκινο», με τον γιατρό Ηλιάδη μάλιστα, να έρχεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Αλέξη Κούγια και να λέει κάποια στιγμή: 

«Αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας»!

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Είναι αδιανόητο πώς κατέστη κατηγορουμένη» – «Δεν έχει αποδειχθεί ότι χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί»"

Διασώθηκαν 63 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στο ακρωτήριο Ταίναρο

Στην περισυλλογή 63 μεταναστών που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος λόγω μηχανικής βλάβης, προχώρησε πλοίο ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Ταίναρου.

Ολοι οι επιβαίνοντες του ιστιοφόρου περισυνελέγησαν από το σκάφος του λιμενικού και μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας.

ΑΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Διασώθηκαν 63 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στο ακρωτήριο Ταίναρο"

Κως: Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω.

Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές"

Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος – «Τους είδα να πίνουν μπύρες» λέει ο συγκάτοικος

«Κάθε μέρα πάω εγώ (σ.σ. στην αστυνομία). Ό,τι ξέρω εγώ, με ρωτάνε κι εγώ λέω. Επειδή μένω μαζί του γι’ αυτό με ρωτάνε».

Είναι ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης από την Πολωνία στην Κω, ο άνθρωπος που είδε τελευταία φορά ζωντανή την Αναστάζια μέσα στο σπίτι του και ο μάρτυρας κλειδί αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ο Γκούλαν περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας, με την 27χρονη Αναστάζια μέσα στο σπίτι του και τον 32χρονο συγκάτοικό του, που σήμερα είναι ο νούμερο 1 ύποπτος για τη δολοφονία της.

 
«Ο 32χρονος δε δούλευε»

Ο Γκούλαν, με καταγωγή από το Πακιστάν, ζει μόνιμα εδώ και χρόνια στην Κω. Πριν δύο μήνες, ο 32χρονος του χτύπησε την πόρτα, ζητώντας του μια στέγη να μείνει και φαγητό.

«Δύο μήνες ήμασταν μαζί. Πριν δεν ξέρω πού ήταν. Ήρθε εδώ μου λέει ‘Σε παρακαλώ. Δεν έχω σπίτι, δεν έχω φαγητό. Έλα να μείνουμε μαζί’».

Όπως εξηγεί στην κάμερα του LIVE NEWS, παρότι ο ίδιος δουλεύει νυχθημερόν για να συντηρηθεί και να ζήσει την οικογένειά του, στους δύο μήνες που φιλοξένησε τον ύποπτο για ανθρωποκτονία, ο 32χρονος παρέμεινε άνεργος.

«Αυτό είναι το δωμάτιο, δύο μήνες ήταν μαζί μου εδώ. Έναν μήνα ήταν σπίτι (δε δούλευε) μου έδινε μόνο 100 ευρώ και τίποτα άλλο. Έχω παιδιά τρία. Έχω και γυναίκα και έναν αδελφό και μένουν μαζί στο Πακιστάν. Και εγώ στέλνω λεφτά εκεί για να φάνε».

Η συγκατοίκησή τους, όπως λέει, κυλούσε ομαλά, αν και τονίζει πως ο 32χρονος δεν έδειχνε διατεθειμένος να βρει δουλειά στα κτήματα ή σε κάποια επιχείρηση του νησιού.

«Δεν ξέρω αν πουλούσε ναρκωτικά, ούτε αν έπαιρνε. Εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο».

«Αυτά συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας»

Το βράδυ της Δευτέρας, όπως και κάθε βράδυ, επέστρεψε στο σπίτι του σχολώντας από τη δουλειά. Σοκαρίστηκε, όπως λέει, όταν αντίκρυσε τον συγκάτοικό του να πίνει μπύρες στο σαλονάκι μαζί με μια 27χρονη κοπέλα.

«Όταν αυτός έφερε κοπέλα, εγώ ήμουν έξω. Όταν ήρθα, έκατσα εδώ και τότε λέω τι είναι αυτό; Πάρε την κοπέλα και φύγε. Δε μ’ αρέσουν αυτά γιατί έχω παιδιά. Εμένα δε μου αρέσει τέτοια δουλειά. Εγώ μόνο να δουλέψω θέλω. Κακό είναι αυτό. Δεν είναι σωστό».

Επικρατεί ένταση μεταξύ τους, με τον Γκούλαν, όπως λέει, να ζητά από τον 32χρονο να πάρει την κοπέλα και να φύγουν από το σπίτι.

«Μαζί έπιναν τις μπύρες. Ήπιαν δύο μπουκάλια. Εγώ είπα ‘γιατί έφερες αυτό το κορίτσι; Ποια είναι η κοπέλα; Εγώ πρώτη φορά βλέπω το κορίτσι’. Και λέει είναι ‘friend’ (φίλη). Εγώ δεν ξέρω αγγλικά. Εγώ μόνο λίγα ελληνικά ξέρω. Και λέω ‘φύγε απ’ εδώ. Δε θέλω κορίτσι εδώ. Πάρ’ το και άφησέ το από εκεί που την πήρες’. Λέει ‘εντάξει’ μετά πήγε έξω. Έκατσε εκεί έξω στην καρέκλα. Εγώ έφαγα και κοιμήθηκα στις 23.00 η ώρα».

Ο Γκούλαν κοιμάται γύρω στις 23.00 το βράδυ. Στη 01.00 το πρωί ξυπνά και έκπληκτος αντιλαμβάνεται πως ο συγκάτοικός του δεν έχει επιστρέψει ακόμη. Τον αναζητεί.

«Ξαναξύπνησα και πήρα τηλέφωνο και λέω ‘πού είναι ο μ@@@’ αλλά το είχε κλειστό. Και ήταν πολύ πιωμένος και σκέφτηκα μην πέσει κάτω αν καβαλήσει μηχανάκι και πεθάνει. Γι’ αυτό τον πήρα τηλέφωνο».

Όπως λέει, επιχειρεί να τον ξανακαλέσει και στις 02.00 το πρωί, όμως το κινητό του 32χρονου παραμένει απενεργοποιημένο.

«Ξύπνησα 01.00 η ώρα και μετά ξαναξύπνησα 02.00 η ώρα και ακόμα δεν ήταν σπίτι».

Οι Αρχές εξετάζουν μήπως ο 32χρονος και η 27χρονη κατέληξαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, μπαίνοντας στο εσωτερικό του μέσα από την σκισμένη σίτα της μπαλκονόπορτας.

«Η κοπέλα έπινε πολύ»

Το βράδυ της Δευτέρας ήταν και η τελευταία φορά που ο Γκούλαν είδε τόσο τον συγκάτοικό του όσο και την 27χρονη κοπέλα που βρέθηκε λίγες ώρες μετά δολοφονημένη σε μια ερημιά.

Όπως λέει δεν γνωρίζει αν ο 32χρονος την στραγγάλισε, τονίζοντας πως ήταν η πρώτη φορά που έφερνε κοπέλα στο σπίτι και η πρώτη φορά που ο ίδιος συνάντησε την Αναστάζια.

«Πρώτη φορά έφερε γυναίκα. Πριν δύο μήνες ήταν εδώ με εμένα και δεν είχε φέρει. Πρώτη φορά εγώ το είδα.  Ποτέ δεν την έχω δει εγώ. Ποτέ. Η κοπέλα έπινε πολύ και εκείνος έπινε πολύ».

Η μαρτυρία του θεωρείται από τις αστυνομικές αρχές άκρως κατατοπιστική για το τι συνέβη το μοιραίο εκείνο βράδυ που η νεαρή κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο.

Η μητέρα της 27χρονης στο MEGA – «Η ποινή θανάτου δεν είναι αρκετή» 

Η συντριβή για τον χαμό της κόρης της εναλλάσσεται με την οργή που αισθάνεται για τους δράστες της στυγερής δολοφονίας, gια εκείνους που της στέρησαν το σπλάχνο της. Η μητέρα της αδικοχαμένης Αναστάζια μιλάει για πρώτη φορά στο MEGA και τα λόγια της καθηλώνουν.

Έχει επιστρέψει στην Πολωνία και ξετυλίγει το κουβάρι των δραματικών γεγονότων. Αφήνει αιχμές για την αστυνομία, εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη για τα όσα ακούστηκαν για την κόρη της, αποκαλύπτει το περιεχόμενο της τελευταίας τους συνομιλίας και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ή των δραστών του εγκλήματος.

«Δεν ξέρω τι να πω, δεν έχω παιδί πλέον. Το παιδί μου βιάστηκε με βίαιο τρόπο. Πώς μπορεί κανείς να αισθάνεται;».

H ίδια μίλησε για τελευταία φορά με την 27χρονη κόρη της το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Λίγες ώρες πριν το έγκλημα.

«Την ημέρα της εξαφάνισης μιλήσαμε τελευταία φόρα στις 18.00 η ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) για προσωπικά θέματα. Ήταν στεναχωρημένη λόγω του καψίματος στο χέρι και μου έδειξε το έγκαυμα, μου είπε ότι βάζει αλοιφές».

Λίγες ώρες μετά, της τηλεφωνεί ο σύντροφος της Αναστάζια που είναι αναστατωμένος.

«Ο σύντροφός της με πήρε τηλέφωνο, ότι έχει μια ανησυχία γιατί δεν απαντάει, και μου είπε την τοποθεσία που είναι. Το πρωί, που το δήλωσε στην αστυνομία της Κω, το τηλέφωνο δεν χτυπούσε. Από τότε ξεκινήσαμε να το δηλώνουμε παντού, στις πρεσβείες, όπου ήταν δυνατόν».

«Η ελληνική Αστυνομία έχασε πολύτιμο χρόνο»

Όπως λέει η μητέρα της Αναστάζια στο MEGA, οι αστυνομικοί στην Κω έχασαν πολύτιμο χρόνο στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει αυτό το συμβάν αν η αστυνομία αντιδρούσε άμεσα. Αυτό ήταν δηλωμένο στην αστυνομία μετά από μία ώρα. Τη νύχτα που την παίρναμε τηλέφωνο εγώ και ο σύντροφός της, το τηλέφωνο χτυπούσε».

Την επόμενη μέρα, ο 28χρονος σύντροφος της κόρης της ψάχνει με φωτογραφίες της αγαπημένης του στα χέρια για ένα της ίχνος. Οι κινήσεις του σε ένα από τα καταστήματα που μπήκε, καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο.

«Πιστεύω ότι αν δεν ήταν ο σύντροφός της, την κόρη ποτέ δε θα την έβρισκαν. Αυτός το δήλωσε μετά από μία ώρα από την εξαφάνιση. Αυτός έδωσε στην αστυνομία screenshot. Screenshot με την τοποθεσία της κόρης μου και αυτά τα παρέδωσε στην αστυνομία. Είναι υπό την παρακολούθηση ψυχολόγου».

«Της έβαλαν κάτι στο ποτό & τη βίασαν»

Είναι πεπεισμένη πως η κόρη της πριν δολοφονηθεί, έπεσε θύμα βιασμού.

«Δεν ξέρω πώς η κόρη μου βρέθηκε σε αυτήν την παρέα. Μπορεί να της έβαλαν κάτι (σ.σ. στο ποτό), δεν ξέρω γιατί πήγε μαζί τους. Ό,τι ξέρω, το ξέρω από την τηλεόραση».

Μέσα στον πόνο της, πρέπει, όπως λέει στο LIVE NEWS, να διαχειρίζεται και να δίνει απαντήσεις για μια σειρά από δημοσιεύματα που την ενοχλούν και προσβάλλουν την μνήμη του παιδιού της.

«Μπροστά μου δεν κάπνισε ποτέ, γιατί ούτε κανονικό τσιγάρο δεν έκανε. Η κόρη μου δεν ξέρω τι μπορεί να έχει κάνει γιατί ήταν συχνά σε ταξίδια. γι’ αυτό δεν ξέρω τι κάπνιζε και τι δεν κάπνιζε».

Μια σειρά από φωτογραφίες της Αναστάζια οδήγησαν πολλούς, όπως λέει η μητέρα της, σε βιαστικά συμπεράσματα και προσβλητικές αναλύσεις.

«Σε αυτό το site η Αναστάζια ήταν όταν ήταν 20 χρόνων περίπου. Σαν κορίτσι έβγαζε το χαρτζιλίκι της σε διαφήμιση προϊόντων, στα σουπερμάρκετ, παγωτά, νερά και τα λοιπά. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν συνοδός».

«Η ποινή θανάτου δεν είναι αρκετή»

«Αποκλείεται, επειδή ξέρω την κόρη μου, ποτέ δε θα είχε ερωτική επαφή με κανέναν. Δεν ξέρω τι της έκαναν, πάντως η κόρη μου αμυνόταν, γιατί ήταν δαρμένη. Ίσως αν δεν έβαζε αντίσταση, να ζούσε. Επειδή η κόρη μου σίγουρα δε θα είχε αυτοβούλως ερωτική επαφή ούτε με τον Ευρωπαίο, ούτε με τον Μπαγκλεσιανό. Με κανέναν 1.000% ».

Οι στιγμές που έζησε στην Ελλάδα και την Κω ήταν οι δυσκολότερες της ζωής της. Μέχρι σήμερα δεν είδε ποτέ το άψυχο σώμα της κόρης της. Έπρεπε να αρκεστεί στην ενημέρωση υψηλόβαθμων αστυνομικών.

«Δε μου έφτανε αυτό, ήθελα να δω κάτι που ανήκει στην κόρη μου. Εγώ η ίδια τους είπα ότι η κόρη μου είχε δαχτυλίδι και όταν τους το είπα, μετά από μία ώρα, μου απάντησαν ότι υπάρχει δαχτυλίδι. Κανένας όμως δε μου το έδωσε. Παρακαλώ να το τονίσετε».

Για εκείνη, καμία ποινή δεν πρόκειται να απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο της.

«Δεν ξέρω, ποινή θανάτου και λίγο είναι. Όπως τα παλιά χρόνια για την κλοπή έκοβαν το χέρι, μπορεί αυτός να πάει στη φυλακή και να ζήσει, αλλά αυτό που έκανε με το παιδί και με τέτοιον φρικιαστικό τρόπο… Δεν ξέρω τι να πω, αν ήταν προγραμματισμένο, στημένο ή όχι, δεν ξέρω».

Μέσω του LIVE NEWS η μητέρα της δολοφονημένης κοπέλας ζητάει οι έρευνες να συνεχιστούν μέχρι να λάμψει η αλήθεια, μέχρι να μάθει ποιοι, πώς και γιατί σκότωσαν την κόρη της και κατέστρεψαν και τη δική της ζωή.

megatv 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος – «Τους είδα να πίνουν μπύρες» λέει ο συγκάτοικος"

Εκλογές 2023: Ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια – Πότε τίθεται σε ισχύ

Ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων, θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εντολή για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ως εξής:

  • Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023.
  • Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις ισχύουν από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης δικαστικού αντιπροσώπου, καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Η HELLASTRON ανακοινώνει, για λογαριασμό των μελών της, ότι στην Αττική Οδό, στην Ολυμπία Οδό, στη Νέα Οδό και την Οδό Κεντρικής Ελλάδος, στον Αυτοκινητόδρομο Μορέας, στην Εγνατία Οδό, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (επιβατικά ΙΧ και δίκυκλα) από τους σταθμούς διοδίων θα γίνεται χωρίς χρέωση. Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά-χειροκίνητα).

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή και ομαλή ροή της κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

  • Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.
  • Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.
  • Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα.
  • Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια – Πότε τίθεται σε ισχύ"

ΚΑΤ: Ασθενής μπήκε με το αυτοκίνητο στα Επείγοντα γιατί δεν έβρισκαν τον τραυματιοφορέα

Με το αυτοκίνητο, μάρκας Smart, μπήκε μέσα στον χώρο των Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ, ένας ασθενής με διάστρεμμα στο πόδι, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν έβρισκαν τον τραυματιοφορέα, τον οποίο περίμενε για δέκα λεπτά.

Ο πόνος και το μικρό μέγεθος του αυτοκινήτου του, λειτούργησαν με τρόπο, ώστε να μην το… πολυσκεφτεί ο τραυματισμένος άνδρας για να εισέλθει μέσα στο νοσοκομειακό κτήριο, οδηγώντας.

Το περιστατικό συνέβη, πριν από δέκα ημέρες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αλλά η σχετική φωτογραφία, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σήμερα.

Ήταν απόγευμα Σαββάτου, το νοσοκομείο εφημέρευε μόνο για ορθοπεδικά περιστατικά και εκείνη την ώρα το Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) ήταν σχεδόν άδειο.

Ο άνδρας της ασφάλειας ζήτησε από τον ασθενή να παρκάρει σε διπλανό χώρο και να περιμένει τον τραυματιοφορέα για να τον οδηγήσει στο ΤΕΠ, αλλά εκείνος λίγα λεπτά, αργότερα, «εισέβαλε» στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τραυματιοφορέας έφτασε σε δέκα λεπτά, ο ασθενής, ο οποίος είναι αλλοδαπός, μετέφερε το αυτοκίνητό του στον εξωτερικό χώρο, στη συνέχεια δέχθηκε τη βοήθεια των γιατρών και αποχώρησε, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο, ούτε να χρειαστεί να κληθεί η Αστυνομία.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΚΑΤ: Ασθενής μπήκε με το αυτοκίνητο στα Επείγοντα γιατί δεν έβρισκαν τον τραυματιοφορέα "

Ινδία: Με τη θερμοκρασία στους 45 βαθμούς διπλασιάζονται οι νεκροί στα αποτεφρωτήρια

Ο αριθμός των νεκρών που μεταφέρθηκαν σε αποτεφρωτήριο δίπλα στον ποταμό Γάγγη στη βόρεια Ινδία διπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με ινδουιστή ιερέα, καθώς κύμα καύσωνα πλήττει τμήματα της χώρας.

«Η κατάσταση εδώ άλλαξε τις τελευταίες τέσσερις με πέντε ημέρες. Έφθασαν 25 με 30 νεκροί και οι άνθρωποι ήταν εδώ μέρα-νύχτα μέσα στον καύσωνα», δήλωσε ο ιερέας Ρατζές Πάντεϊ, που προΐσταται των τελετών κηδειών στο αποτεφρωτήριο.

Ο επικεφαλής επιμελητής ιατρικών υπηρεσιών στην περιφέρεια Μπάλια του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, ο Σ.Κ. Γιαντάβ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει αύξηση στον αριθμό των εισιτηρίων στο βασικό νοσοκομείο της περιφέρειας και δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να καθοριστεί η αιτία θανάτου.

«Οι ασθενείς που ήρθαν εδώ είχαν ήδη συννοσηρότητα και βρίσκονταν σε καταληκτικό στάδιο», δήλωσε ο Γιάνταβ, χωρίς να δίνει τον ακριβή αριθμό θανάτων.

Η εφημερίδα Indian Express ανέφερε ότι το νοσοκομείο είχε καταγράψει τουλάχιστον 80 θανάτους από τις 15 Ιουνίου καθώς οι θερμοκρασίες έφθασαν σχεδόν στους 45 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή, πριν η συννεφιά προσφέρει κάποια ανάσα σήμερα.

Οι θάνατοι στη Μπάλια έχουν προκαλέσει διαμάχη καθώς η κυβέρνηση στο Ουτάρ Πραντές αντικατέστησε περιφερειακό αξιωματούχο των υγειονομικών υπηρεσιών επειδή δήλωσε ότι αυτοί οφείλονταν στον καύσωνα.

Οι ασθενείς που φιλοξενούνται σε υπερπλήρεις θαλάμους νοσοκομείων προσπαθούν να βρουν λίγη δροσιά με τη βοήθεια ανεμιστήρων. Ο Μπριγές Γιαντάβ, 28 ετών, δήλωσε ότι μετέφερε εσπευσμένα τον 85χρονο παππού του στο νοσοκομείο χθες αφού παραπονέθηκε για δυσκολία στην αναπνοή. «Οι γιατροί λένε ότι αυτό συνέβη λόγω της ζέστης», δήλωσε.

Στο γειτονικό κρατίδιο Μπιχάρ, τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τον καύσωνα, όπως μετέδωσε το δίκτυο NDTV.

Η Ινδία έχει κατά μέσο όρο πέντε με έξι κύματα καύσωνα ετησίως στα βόρεια τμήματά της μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου και κάποιες φορές έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ διαπίστωσε ότι φονικοί καύσωνες, που τροφοδοτούνται από την κλιματική αλλαγή, το 2022 κατέστησαν σχεδόν το 90% των Ινδών περισσότερο ευάλωτους σε θέματα δημόσιας υγείας, ελλείψεις τροφίμων και αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: Με τη θερμοκρασία στους 45 βαθμούς διπλασιάζονται οι νεκροί στα αποτεφρωτήρια"

Η αστυνομία επιστρέφει πινακίδες και άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω εκλογών– Ποιοι εξαιρούνται

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπου Λαλούση, επιστρέφονται από αύριο, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, αποκλειστικά για τις παραβάσεις του άρθρου 34 του ΚΟΚ (στάση και στάθμευση) και της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ΚΟΚ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018. Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η αστυνομία επιστρέφει πινακίδες και άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω εκλογών– Ποιοι εξαιρούνται"

Θεσσαλονίκη: 6χρονο παιδί αιμορραγούσε από χτύπημα στο κεφάλι – Αναζητούσαν επί 3 ώρες αξονικό τομογράφο

Σε ατέλειωτη ταλαιπωρία μετατράπηκε ο τραυματισμός ενός 6χρονου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πτώση με το πατίνι του. Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί από το αυτί. Μαζί με τους γονείς του περιφέρονταν για τρεις ολόκληρες ώρες, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, προκειμένου να βρουν έναν αξονικό τομογράφο.

Επί τρεις ώρες ένα εξάχρονο αγοράκι που χτύπησε με το πατίνι στη Θεσσαλονίκη, γυρνούσε με ασθενοφόρο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνει μια αξονική προκειμένου να διαπιστώσουν οι γιατροί πού οφείλεται η αιμορραγία που είχε στο αυτί του.

Όλα συνέβησαν την Κυριακή όταν ένα 6χρονο αγόρι έχει χτυπήσει στο κεφάλι, ενώ έπεσε με το πατίνι του και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος.

«Ήταν απαραίτητη γιατί αιμορραγούσε, το δεύτερο είναι ότι οι ακτινογραφίες δεν είχαν δείξει κάτι μέχρι στιγμής. Είχαν δείξει ότι όλα είναι εντάξει . Έπρεπε να γίνει αξονική για να δούμε από πού προέρχεται αυτή η αιμορραγία», ανέφερε ο πατέρας του 6χρονου.
Οι γιατροί αποφάσισαν να πάνε τον 6χρονο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος ήταν ακατάλληλος για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη, όπως περιγράφει στο MEGA ο

«Πήγαμε στον Άγιο Παύλο, όπου όμως εκεί ο αξονικός μας είπαν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει για παιδιά κάτω των 10 ετών, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Μου είπαν “θέλεις να κάνει αυτή την εξέταση αλλά να μην έχουμε το απαραίτητο αποτέλεσμα”; Λεω, όχι δεν το θέλω αυτό το πράγμα γιατί αυτή τη στιγμή το παιδί αιμορραγεί και εφόσον αιμορραγεί, θέλω να δούμε τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του», συμπλήρωσε ο πατέρας του αγοριού.

Το παιδί επέστρεψε και πάλι στο Ιπποκράτειο, όπου αποφασίστηκε να μεταφερθεί και πάλι με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική για να γίνει η αξονική τομογραφία. Επί τρεις ώρες το παιδί έκανε βόλτες με το ασθενοφόρο από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Ο αξονικός τομογράφος στο Ιπποκράτειο ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος που υπάρχει στο νοσοκομείο δεν έχει μπει σε λειτουργία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Ο 6χρονος είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες μέρες.

megatv 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 6χρονο παιδί αιμορραγούσε από χτύπημα στο κεφάλι – Αναζητούσαν επί 3 ώρες αξονικό τομογράφο "

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται πινακίδες ΙΧ και δικύκλων

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν από αύριο, 22 Ιουνίου, οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 09.00 το πρωί έως τις 15.00 το απόγευμα.

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από δικαστικές αρχές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται πινακίδες ΙΧ και δικύκλων"

Ποιοι δρόμοι της Αθήνας κλείνουν το καλοκαίρι -Πρόστιμο 300 ευρώ σε όσους κυκλοφορήσουν σε αυτούς

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν φέτος το καλοκαίρι όσοι κυκλοφορούν σε περιοχές και οδούς όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος.

Με «τσουχτερά» πρόστιμα τίθενται αντιμέτωποι με τον νόμο (άρθρο 129 του ν. 4926/2022) όσοι παραβιάζουν το απαγορευτικό κυκλοφορίας σε άλση, δασικές εκτάσεις και προστατευόμενες περιοχές που επιβάλλεται για λόγους αποτροπής πυρκαγιάς κατά τις ημέρες αυξημένου κινδύνου.

Η απαγόρευση ισχύει κατά την αντιπυρική περίοδο (1η Μαΐου-31η Οκτωβρίου), τις ημέρες εκείνες που ο δείκτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι τουλάχιστον κατηγορίας 3 (υψηλή).

Όσοι εντοπιστούν να κυκλοφορούν σε «απαγορευμένες» περιοχές -εφόσον έχει ληφθεί σχετική απόφαση- θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, το οποίο θα επιβάλλεται από την αστυνομία, την Πυροσβεστική, τη Δασική Υπηρεσία ή τη δημοτική αστυνομία.

φωτιά απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι παραβάτες θα έχουν προθεσμία 5 εργάσιμων ημερών για να υποβάλουν ένσταση πριν οριστικοποιηθεί το πρόστιμο. Η απόφαση επί της ένστασης θα εκδίδεται επίσης εντός 5 ημερών από την υποβολή της.

Το πρόστιμο θα πρέπει να πληρωθεί σε 15 εργάσιμες ημέρες μέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) που εκδίδεται είτε απευθείας από την ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/e-paravolo (Φορέας Ελληνικό Δημόσιο ή αρμόδιος φορέας επιβολής προστίμου), είτε από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), είτε από τις Τράπεζες, είτε από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Οι δρόμοι όπου θα ισχύσει απαγόρευση

Με αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια γνωστοποιούνται οι δρόμοι όπου εφαρμόζεται το μέτρο απαγόρευσης διέλευση, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στην Περιφέρεια Αττικής, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2023.

Η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, αφορά τις ακόλουθες οδούς και περιοχές, κατά τις περιόδους πρόβλεψης των κατηγοριών κινδύνου, που εμφανίζονται σε παρένθεση:

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Όλοι οι δρόμοι των εθνικών δρυμών Πάρνηθας και Σουνίου (Κατηγορία 4 & 5)

Το «Πευκοδάσος Σχινιά», η «παραλία του Σχινιά», ο δρόμος που διέρχεται μπροστά από το δάσος (τμήμα Λεωφόρου Σχινιά), όπως και η οδός Κωνσταντινουπόλεως (Κατηγορία 4 & 5)

Δήμος Αχαρνών: Οι Εσωτερικοί δασικοί δρόμοι της περιοχής Μετόχι Πάρνηθας (Κατηγορία 4 & 5), η οδός Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω (Κατηγορία 4 & 5), η οδός Αγ. Μερκουρίου από το εξοχικό κέντρο «Θέα» και πάνω με εξαίρεση τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας (Κατηγορία 4 & 5), η οδός Παναγίας Ντάρτιζας προς την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου (Κατηγορία 4 & 5), η οδός από την Ιερά Μονή «Ντάρδιζας» ως τη «Βασομηχανική» (Κατηγορία 3, 4 & 5), η συμβολή των οδών «Αγίας Παρασκευής και Αετόπετρας» στη Δ.Ε Αχαρνών (Κατηγορία 3, 4 & 5).

φωτιά απαγόρευση κυκλοφορίας Δήμος Βάρης-Βουλιαγμένης: Από οδό Κανελλοπούλου έως Κορφή Πευκωτού(Κατηγορία 3, 4 & 5), Από την συμβολή των οδών Γλυνού και Στρατή Δεληγιαννάκη, μπάρες έως την Κορφή Πευκωτού(Κατηγορία 3, 4 & 5), Οδός Αγχιάλου (Κατηγορία 3, 4 & 5).

Περιοχή Πανόραμα: Ο δρόμος μετά το νεκροταφείο προς Πανόραμα-ο χωματόδρομος έναντι ΥΠΑ με κατεύθυνση προς τις κεραίες (Κατηγορία 3, 4 & 5), η οδός Υμηττού (από την οδό Μπέλλες και πάνω) (Κατηγορία 4 & 5), η οδός Διστόμου (από την οδό Θηβών και πάνω) (Κατηγορία 4 & 5), από την οδό Ηροδότου έως την οδό Αριστείδου (Κατηγορία 4 & 5), από την οδό Αριστείδου και Βρασίδα προς κοιμητήριο (Κατηγορία 4 & 5), από την οδό Λαμίας προς Κορωπί (Κατηγορία 4 & 5), από την οδό Θεσσαλίας προς Λυκόρεμα (Κατηγορία 4 & 5), από οδό Μεσολογγίου προς Λόφο Πολυβολείων (Κατηγορία 4 & 5)

Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης (Οι προσβάσεις προς Λόγο Εθνικής Ενότητας): Η είσοδος του χωµατόδροµου από Κρόνου (Κατηγορία 3, 4 & 5), η είσοδος από Καβουρίου (πλησίον Λεωφόρου) (Κατηγορία 3, 4 & 5), η είσοδος προς μνηµείο ΛΟΚ (Κατηγορία 3, 4 & 5), η είσοδος από οδό Λαμπράκη (Κατηγορία 3, 4 & 5).

Δήμος Μαραθώνα: Στους δρόμους επάνω από τα θερμοκήπια του Μαραθώνα (περιοχή Βρανά), που οδηγούν προς Σταμάτα και Αγριλίκι (Κατηγορία 4 & 5), στο πευκόδασος του Σχινιά του Δήμου Μαραθώνος (Κατηγορία 4 & 5), στο δρόμο Άνω Σούλι -Προφήτη Ηλία, στον οικισμό Προβάλινθο προς Λύρειο Ίδρυμα και Άγιο Πέτρο (περιοχή Ν. Βουτζα) (Κατηγορία 4 & 5), στον Σταθμό Μεταφόρτωσης προς φράγμα Ραπεντσώνας (Ανατολή Ν. Μάκρης) (Κατηγορία 4 & 5), στην Περιοχή Βαρνάβα, οδός Βορείων Ανέμων (Κατηγορία 5), στην Οδό Περιπάτου προς Δασικό Πεντέλης (οικισμός Γεροτσακούλι Αγ. Μαρίνας Ν. Μάκρης) (Κατηγορία 4 & 5).

Για να δείτε και τους υπόλοιπους δήμους (Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Μαρκοπούλου-Μεσογειας, Ωρωπού, Σπατών-Αρτέμιδος) πατήστε εδώ.
 
Περιφερειακή ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών

Σε περίπτωση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ή κατάστασης συναγερμού (κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5) τη διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους: Στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στην αρχή της δασικής οδού, στην οδό Αιγαίου Πελάγους και Γραβιάς, η πρόσβαση προς το πάρκο Γραβιάς.

Δήμος Αμαρουσίου: Οδός Ευκαλύπτων (Άλσος Συγγρού,κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5)

Δήμος Βριλησσίων: Σεβαστιανού (από Λ. Πεντέλης έως Καλαβρύτων, κατηγορία 4 ή 5) και Παύλου Μελά (από Λ. Πεντέλης έως Σολωμού, κατηγορία 4 ή 5).

Δήμος Ηρακλείου: Παπαϊωάννου (κατηγορία 4), Λ. Ηρακλείου (κατηγορία 5), Θεσσαλονίκης (κατηγορία 5), Αμαρουσίου (κατηγορία 5), Θεσσαλίας (κατηγορία 5), Αγαμέμνωνος (κατηγορία 5), Οδυσσέως (κατηγορία 5), Αχιλλέως (κατηγορία 5), 25ης Μαρτίου (κατηγορία 5), Πολέμη (κατηγορία 5), Ελληνικής Παιδείας (κατηγορία 5), Πύλου (κατηγορία 5), Πέτρου Ράλλη (κατηγορία 5), Αντωνίου Φιξ (κατηγορία 5), Καλπακίου (κατηγορία 5), Αργολικού (κατηγορία 5), Πράσινου Λόφου (από Αργολικού έως Πολέμη, κατηγορία 5)

Δήμος Κηφισίας (κατηγορία 4 ή 5): Καλλιρόης, Κιθαιρώνος, Ακακίας, Θέτιδος, Ξενίας, Γυμναστηρίου, Φασίδερι (κλείσιμο οδών πρόσβασης), Καραϊσκάκη, Πευκών, Ρόδου, Μπακογιάνην.

Για να δείτε και τους υπόλοιπους δήμους (Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Χαλανδρίου) πατήστε εδώ.

φωτιά απαγόρευση κυκλοφορίας
Περιφερειακή ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών

Ποικίλον Όρος: Αποκλεισμός όλων των οδών που οδηγούν στο Ποικίλο Όρος καθώς και την περιοχή του όρους (κατηγορία 3,4,5)

Γεράνεια Όρη στις εξής θέσεις: οι περιοχές Καβελάρη, Χάνι Ντουράκο (Αλεποχωρίου), Μάζι προς Αέρα, Βαθύ Πηγάδι, Γκούρα, Σώρα, Καμαράκι καθώς και αποκλεισμός α) Ελατοδάσους Natura «Γερανείων» στις θέσεις Χάνι Δερβένι Μεγάρων προς Γεράνεια και Σταυρός Κινέττας προς Γεράνεια και β) Πευκοδάσους περιοχής Κινέττας στις θέσεις Κιάφα Κινέττα προς Λιογρέϊκα Κινέττας και Αέρας Γερανείων προς Κινέττα (κατηγορία 3,4,5)

Όρος Πατέρας στις εξής θέσεις και περιοχές : Διασταύρωση οδών Κανδήλι προς περιοχή Ραντάρ και Αγία Τριάδα- Μελετάκι, Παναγία Κούτσιθι προς περιοχή Γάκη και Γάκη προς περιοχή Παναγία Κούτσιθι, Αρτικιές Ακρες, Εκπαίδευση ΛΟΚ Καντήλι, Κουλουριώτικο Μονοπάτι, Δρόμος Παναχράντου, καθώς και Παλαιοκούντουρα προς όρος Πατέρα, Ψάθα προς Μεγάλο Βαθυχώρι - Πύργους, Αλεποχώρι προς παλαιό δρόμο Αλεποχωρίου - Ψάθας, Λούμπα, Μεγάλο Κρύφτη, Πεδίο βολής προς Μικρό Κρύφτη, Μπότζικα, Καλύβια Πάνου καθώς και αποκλεισμός πευκοδάσους Βαθυχωρίων και Κρύφτη στις θέσεις Βένιζα Βιλίων προς Βαθυχώρι, Σταυρός Δρίκου προς Βαθυχώρι και Ασκαλί προς Κρύφτη (κατηγορία 3,4,5).

Όρος Κιθαιρωνας στις εξής θέσεις και περιοχές: ΄Αγιος Νεκτάριος προς όρος Κιθαιρώνα, Γκούρα-Κιάφα, Φιλίππη, Άγιος Ιωάννης, Λίστι.

Όρος Πάρνηθα: Θα ισχύουν οι σχετικές αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Δασών Ανατολικής Αττικής.

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας: Απαγόρευση κυκλοφορίας, της παρόδου της οδού Γκιόκα, στη Β.Δ. περίμετρο του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας, που οδηγεί στην κορυφή του λόφου του Αγίου Νικολάου.

Για να δείτε όλους τους δρόμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών πατήστε εδώ

Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Στο Δήμο Αθηναίων, την αυξημένη φύλαξη με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων σε όλο το Λυκαβηττό (περίπτωση κατηγορίας κινδύνου 4) και απαγόρευση κυκλοφορίας και οχημάτων παραμονής επισκεπτών (κατηγορία κινδύνου 5) και ελέγχου με Drones σε όλη την έκτασή του. Αυξημένη φύλαξη με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων για το Άλσος της Τέως Σχολής Ευελπίδων (στην περίπτωση κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5).

Στο Δήμο Γαλατσίου, την απαγόρευση εισόδου και παραμονής επισκεπτών (στην περίπτωση της κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5), α) στο Τμήμα Α΄ του Αττικού Άλσους , β) στην άνοδο προς λόφο του Κόκκου (Ανώνυμος ) μετά την οδό Δρυόπιδος με κατεύθυνση προς Καλογρέζα και συγκεκριμένα επί του σημείου Α΄(38.020929.23.758693) γ)επί της οδού Δρυόπιδος οι διασταυρώσεις επί των σημείων που οδηγούν στο Λόφο Κόκκου στα σημεία Β΄(Κέας 38.018662, 23.760911) και Γ΄(τέλος της οδού Δρυόπιδος 38.018231, 23.761703). Επί των σημείων δύναται να τοποθετούνται κορδέλες σήμανσης της ΕΛ.ΑΣ. Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή του Λόφου Κόκκου.

Στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό πουβρίσκεται στην είσοδο του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, σε όλο το μήκος της, ήτοι από τη συμβολή της με τη Λ. Δεκελείας έως το Δημοτικό αναψυκτήριο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» στην περίπτωση της κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5

Σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα περιοχής Υμηττού, την απαγόρευση κυκλοφορίας για τα οχήματα στο σύνολο του δασικού οδικού δικτύου του ορεινού όγκου Υμηττού και την απαγόρευση παραμονής εκδρομέων/επισκεπτών στις δασικές περιοχές που οδηγούν οι δρόμοι αυτοί στην περίπτωση κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5.

Περισσότερες πληροφορίες προσφέρονται εδώ.

Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Δήμος Κορυδαλλού: Ορεινός όγκος δασικής έκτασης όρους Αιγάλεω (εντός ορίων Δήμου Κορυδαλλού)

Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: Ορεινός όγκος δασικής έκτασης όρους Αιγάλεω (εντός ορίων Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη)

Δήμος Περάματος: Όλοι οι δασικοί δρόμοι περιοχής Χωράφας, μετά Ι. Μ. Αγίων Πατέρων και μέχρι το φυλάκιο Πολεμικού Ναυτικού (Ικαριώτικα) με δείκτη 3-4-5.
Αγία Τριάδα Περάματος με δείκτη 3-4-5, Ορεινός όγκος δασικής έκτασης όρους Αιγάλεω (εντός ορίων Δήμου Περάματος).

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Ορεινός όγκος δασικής έκτασης όρους Αιγάλεω (εντός ορίων Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας)

Δήμος Πειραιά: Άλσος Προφήτη Ηλία στην Καστέλλα με δείκτη 4-5.

Διαβάστε περισσότερα για την Π.Ε. Ενότητα Πειραιά εδώ. Απαγόρευση προβλέπεται και στην Π.Ε. Νήσων, με τις λεπτομέρειες να παρουσιάζονται εδώ.

carandmotor

Διαβάστε Περισσότερα » " Ποιοι δρόμοι της Αθήνας κλείνουν το καλοκαίρι -Πρόστιμο 300 ευρώ σε όσους κυκλοφορήσουν σε αυτούς "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news