facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Άλιμος: Επίθεση 30 νεαρών σε ανήλικους - Στο νοσοκομείο μαθητής

Καταδρομική επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχτηκε μία παρέα μαθητών του Γυμνασίου (τρία αγόρια και τέσσερα κορίτσια), στον Άλιμο. Χωρίς να υπάρχει κάποιο προηγούμενο, άρχισαν να τους κυνηγούν στο δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματίσουν με μπουνιές και κλωτσιές δύο παιδιά.

Μάλιστα το ένα, με τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό έγινε, το βράδυ της Παρασκευής (15/12), περίπου στις 20:30, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Δημοτική Αστυνομία, Γιάννης Βέργης, ο οποίος ενημέρωσε για την καταδρομική επίθεση τον δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη.

Όπως είπαν οι μαθητές, οι δράστες ήταν επίσης ανήλικοι από την Αργυρούπολη. Η παρέα από τον Άλιμο καθόταν στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του Καραϊσκάκη, όταν ξαφνικά, εμφανίστηκε από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μία ομάδα περίπου 30 νεαρών. Τους πλησίασαν και τους ρώτησαν αν είναι από τον Άγιο Δημήτριο. Προφανώς είχαν διαφορές με άλλους ανήλικους, από τον γειτονικό δήμο που συχνάζουν στον Άλιμο.

Πριν οι μαθητές προλάβουν να τους απαντήσουν ότι δεν είναι από τον Άγιο Δημήτριο, άρχισαν την επίθεση. Τα παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν, τρέχοντας στη Λεωφόρο Ιωνίας, κινδυνεύοντας από τα αυτοκίνητα που περνούσαν. Ο ανήλικος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μπήκε στο σούπερ μάρκετ του “Σκλαβενίτη” για να γλυτώσει από τη μανία τους, αλλά τον ακολούθησαν και συνέχισαν να τον χτυπάνε, μέσα στο κατάστημα.

“Έγιναν όλα μπροστά μου” λέει στο Notia.gr, ένας κάτοικος της περιοχής. “Δεν πτοήθηκαν καν από την παρουσία μου. Ήταν πολλοί και εμφανίστηκαν ξαφνικά. Χτυπούσαν τα παιδιά και τους κυνηγούσαν στην Ιωνίας…”

Οι γονείς των μαθητών που χτυπήθηκαν θα υποβάλουν μήνυση και θα ζητήσουν από τους αστυνομικούς, να ελέγξουν το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες του σούπερ μάρκετ.

notia

Διαβάστε Περισσότερα » " Άλιμος: Επίθεση 30 νεαρών σε ανήλικους - Στο νοσοκομείο μαθητής "

Δυτική Μακεδονία: Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Τρικάλων (διασταύρωση Καρπερού), από το 5ο χλμ. έως το 30ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Σαμαρίνας, από το 5ο χλμ. έως το 54ο χλμ. στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 5ο χλμ. έως το 50ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Ζιάκα-Περιβολίου, από το 5ο χλμ. έως το 45ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Κρανιάς, από το 5ο χλμ. έως το 35ο χλμ. στο λοιπό ορεινό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Γρεβενών.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Αμυνταίου (Κλεισούρα), από το 26ο χλμ. έως το 32,6ο χλμ.
  • στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων, από 97ο χλμ. έως το 113,5ο χλμ. καθώς και σε όλο το ορεινό επαρχιακό και ορεινό δημοτικό δίκτυο του Δήμου Καστοριάς.
  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 38ο χλμ. έως το 48ο χλμ. καθώς και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Νεστορίου.
  • στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Άργους Ορεστικού.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού, Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας– Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ.
  • στην Εθνική Οδό Φλώρινας- Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 15ο έως το 28ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας- Άνω Κλεινών- Ακρίτα (διασταύρωση με Εθνική Οδό Φλώρινας- Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής), από το 16ο χλμ. έως το 22ο χλμ. στη Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας- Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 25ο χλμ. έως 35ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή οδό Αετού- Νυμφαίου, από το 4ο έως το 9ο χλμ.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Μετά από απόφαση των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται: ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), για το σύνολο των οδικών δικτύων των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυτική Μακεδονία: Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Ανακοίνωση της Αστυνομίας"

Χειροπέδες σε δύο άνδρες που τριγύριζαν με μαχαίρια στη Νέα Ιωνία – Μαρτυρίες πως φώναζαν «Αλάχ Ακμπάρ»

Χειροπέδες σε έναν 20χρονο Πακιστανό πέρασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (14/12) κυκλοφορούσε στους δρόμους της Νέας Ιωνίας με ένα μαχαίρι μήκους 21 εκ. και σύμφωνα με μαρτυρίες φώναζε «Αλάχ Ακμπάρ».

Μαζί του συνελήφθη ακόμη ένας ομοεθνής του, ηλικίας 36 ετών, για τον οποίον υπήρξαν αναφορές ότι κρατούσε κι αυτός μαχαίρι το οποίο κάποια στιγμή πέταξε. Πιο αναλυτικά, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν σε εξωτερικό χώρο ταχυφαγείου, ενώ προηγουμένως είχαν περάσει από την οδό Αγίου Γεωργίου, την πεζογέφυρα του ΗΣΑΠ κ.ά. σημεία της Νέας Ιωνίας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, το οποίο ανέλαβε τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας σε βάρος τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε δύο άνδρες που τριγύριζαν με μαχαίρια στη Νέα Ιωνία – Μαρτυρίες πως φώναζαν «Αλάχ Ακμπάρ»"

Ισπανία: Υπάλληλοι αεροδρομίου έκλεβαν πολυτελή αντικείμενα από βαλίτσες – 14 συλλήψεις

Σε αυτό το αεροδρόμιο της Ισπανίας, στην Τενερίφη, κάποιοι υπάλληλοι φαίνεται πως είχαν «μακριά χέρια»… 14 από αυτούς συνελήφθησαν, για κλοπές πολυτελών αντικειμένων από τις βαλίτσες επιβατών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα κλοπιμαία φτάνουν το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ισπανική πολιτοφυλακή, μεταξύ των κλοπιμαίων που άρπαξαν από επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου των Καναρίων, ήταν 29 πολυτελή ρολόγια! Επίσης, έκαναν «φτερά» 22 smartphone τελευταίας τεχνολογίας και 120 κοσμήματα, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Η ισπανική πολιτοφυλακή υποψιάζεται πως οι 14 συλληφθέντες έχουν ήδη πουλήσει σε καταστήματα και άλλα κλεμμένα αντικείμενα. Άλλοι 20 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο και 27 κοσμηματοπωλεία της νήσου βρίσκονται επίσης στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σειρά καταγγελιών εκ μέρους των επιβατών.

Οι κλοπές γίνονταν την ώρα που οι βαλίτσες τοποθετούνταν στον χώρο των αποσκευών των αεροσκαφών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ύποπτοι αφαιρούσαν τα αντικείμενα αξίας, ενώ δεν τους έβλεπαν οι επιβάτες και άλλοι εργαζόμενοι.

Κατόπιν, έκρυβαν τα κλοπιμαία σε τσέπες που είχαν ράψει στο εσωτερικό των ρούχων τους ή μέσα στα ντουλάπια τους στο αεροδρόμιο, διευκρίνισε η ισπανική αστυνομία.

Το αεροδρόμιο της Τενερίφης υποδέχθηκε 10,8 εκατομμύρια επιβάτες το 2022, το έβδομο κατά σειρά ισπανικό αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Aena.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: Υπάλληλοι αεροδρομίου έκλεβαν πολυτελή αντικείμενα από βαλίτσες – 14 συλλήψεις"

Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει κλαίγοντας σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες της δημοτικής αστυνομίας – ΕΔΕ διέταξε ο Μπακογιάννης

Σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες της δημοτικής αστυνομικής στην Αθήνα περιγράφει νεαρή κοπέλα, που πήγε να παραλάβει τις πινακίδες του αυτοκινήτου της μετά από πρόστιμο. Σε βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok περιγράφει πώς ο ένας από τους δύο προσφέρθηκε να την… συνοδεύσει σε διπλανό φωτοτυπείο για να εκτυπώσει κάποια έγγραφα, αργότερα της είπε να πάνε σπίτι του για «να βρουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου» ενώ στην επιμονή της κοπέλας να βρουν ηλεκτρονικά την ασφάλεια, έφτασε στο σημείο να της πει με υπονοούμενο: «Και τι θα κάνεις εσύ για μένα;». «Ένιωσα ότι με υποτιμάνε τόσο πολύ… Σηκώθηκα και έφυγα» λέει η κοπέλα στο βίντεο.

 
Αναλυτικά η καταγγελία: 

«Ένα βίντεο που δυστυχώς μόνο οι γυναίκες θα καταλάβουν. Είχα πάει στο κέντρο της Αθήνας για να πάρω τις πινακίδες μου επειδή είχα φάει πρόστιμο, στη δημοτική αστυνομία. Είχα πάρει τηλέφωνο νωρίτερα και είχα ρωτήσει τι χρειάζεται να έχω μαζί μου και μου είπαν ταυτότητα και δίπλωμα. Τέλος πάντων πάω, μου λένε πως χρειάζεται η ασφάλεια και η άδεια του αυτοκινήτου. Τα πάω μου λένε χρειάζονται φωτοτυπίες, έχει εδώ δίπλα ένα φωτοτυπάδικο. Μου λέει ο ένας: “θέλεις να σε πάω, είναι επικίνδυνα εδώ τέτοια ώρα στην Αγίου Κωνσταντίνου” και ήταν πρωί… Είναι πρωί! Λέει ο άλλος “έλα συνόδευσε την κούκλα, πήγαινε την κοπέλα, έλα πήγαινέ την εσύ” και κάτι τέτοια.

Πάω να βγάλω φωτοτυπίες και συνειδητοποιώ ότι ενώ έχω πληρωμένη την ασφάλεια, δεν βρίσκω το χαρτί της. Όλα αυτά γίνονται και ηλεκτρονικά. Τους λέω να βρούμε ηλεκτρονικά την ασφάλεια και αρχίζει να μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάμε σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια. Ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του. Έλεγα ξανά και ξανά “μπορούμε να βρούμε την ασφάλεια” και έλεγαν “τι μπορείς να κάνεις εσύ για εμένα για να σου βρω την ασφάλεια;”. Είμαι τόσο συγχυσμένη, τόσο συγχυσμένη! Ένιωσα ότι με υποτιμούν τόσο πολύ, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Σηκώθηκα και έφυγα. Ήταν τρεις άνδρες και οι τρεις, με συγχωρείτε και για την έκφραση, με καυλάντιζαν!

Έχω δυνατή προσωπικότητα, θα μπορούσα να μην έχω. Θέλω να βρούμε την ασφάλεια ηλεκτρονικά. Θέλω απλά να μου πείτε τι να κάνω. Και απλά συνέχισαν να μου την πέφτουν. Και ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι επειδή όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ πού σκατά ζω! Και νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άνδρας πως νιώθω αυτή τη στιγμή».

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μετά το βίντεο που ανήρτησε η Δήμητρα Λιαράκου, η οποία κατήγγειλε την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της δημοτικής αστυνομίας.

«Με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη διατάχθηκε σήμερα η άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία που αφορά σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών» είναι η ανακοίνωση του δήμου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει κλαίγοντας σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες της δημοτικής αστυνομίας – ΕΔΕ διέταξε ο Μπακογιάννης"

Καλαμπάκα: Δεκάδες επιβάτες καταγγέλλουν πως αφέθηκαν στη χιονοθύελλα επειδή τα διόδια δεν άνοιγαν τα γραφεία

Αποκλεισμένοι έξω στη χιονοθύελλα καταγγέλλουν ότι αφέθηκαν δεκάδες επιβάτες από τους εργαζόμενους στα διόδια του Μαλακασίου στην Καλαμπάκα.

Οι επιβάτες σύμφωνα με το thesstoday καταγγέλλουν πως αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο λόγω εκδήλωσης φωτιάς στην τουρμπίνα του οχήματος και περίμεναν για πάνω από μια ώρα απροστάτευτοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα διόδια του Μαλακασίου στην Καλαμπάκα.

Η αναστάτωση ξεκίνησε στις 18.30, όταν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ με τους 40 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα εμφανίστηκαν καπνοί από την τουρμπίνα. Το όχημα ήταν εν κινήσει επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο ύψος των διοδίων των Μαλακασίων, στην Καλαμπάκα. Μέσα σε λίγα λεπτά ξέσπασε φωτιά και ο οδηγός με γρήγορα αντανακλαστικά ακινητοποίησε το λεωφορείο και με τη χρήση πυροσβεστήρα πρόλαβε την επέκτασή της.

Οι δεκάδες επιβάτες που βρέθηκαν εκτεθειμένοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα καταγγέλλουν ότι όταν ζήτησαν καταφύγιο από τα γραφεία των διοδίων, οι εργαζόμενοι τους αρνήθηκαν, με το πρόσχημα ότι απαγορεύεται εξαιτίας της πολιτικής της εταιρείας.

Ανάμεσα στους επιβάτες και η Μαρία, η οποία περιγράφει στο ThessToday τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περίμεναν για πάνω από μια ώρα το επόμενο λεωφορείο, ώστε να τους παραλάβει.

«Είμαστε 40 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις είναι ηλικιωμένοι. Ζητήσαμε όπως και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο ένα καταφύγιο μέχρι να έρθει το επόμενο λεωφορείο να μας μαζέψει. Αρνήθηκαν. Αμέσως το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε, είναι η απανθρωπιά. Πώς αφήνεις κάποιον εκτεθειμένο μέσα στη χιονοθύελλα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς προστασία, χωρίς ζέστη.

Νιώσαμε μόνοι, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι μας κοιτούσαν μέσα από τα παράθυρα. Αν ήταν μαζί μας μικρά παιδιά και συνέβαινε κάτι, τότε τι θα γινόταν;» διερωτάται η επιβάτιδα και συνεχίζει: «Ο οδηγός του λεωφορείου απολογήθηκε για τις συνθήκες που περιμέναμε. Προσπάθησε μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες να τους πείσουν, αλλά δεν εισακούστηκαν. Τυλιχτήκαμε με τα κασκόλ μας, με ό,τι είχε ο καθένας, όμως η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν μας άφηναν να βρούμε ένα καταφύγιο».

Λίγο μετά τις 8 το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμπάκα: Δεκάδες επιβάτες καταγγέλλουν πως αφέθηκαν στη χιονοθύελλα επειδή τα διόδια δεν άνοιγαν τα γραφεία"

Πλιάτσικο σε σκάφη στις Τζιτζιφιές λίγες μέρες πριν την επίθεση στου Ρέντη – Άρπαξαν μόνο ναυτικές φωτοβολίδες (βίντεο)

Κλοπές ναυτικών φωτοβολίδων από σκάφη που ενδεχομένως να συνδέονται με τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, αποκάλυψε το Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, άγνωστοι μπήκαν σε σκάφη, που βρίσκονταν στην μαρίνα Δ στις Τζιτζιφιές και άρπαξαν ναυτικές φωτοβολίδες που υπήρχαν μέσα σε ντουλάπια, για λόγους ασφαλείας.

Όπως ανέφερε ιδιοκτήτης, «πήραν μόνο τις φωτοβολίδες. Υπήρχαν μέσα στα σκάφη πράγματα αξίας, που ούτε καν τα πειράξανε. Αυτό έγινε το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, το ανακάλυψα στις 09:00 το πρωί της επόμενης ημέρας».

Οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα σκάφη, σπάζοντας πόρτες και ξύλινα ντουλάπια. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλιάτσικο σε σκάφη στις Τζιτζιφιές λίγες μέρες πριν την επίθεση στου Ρέντη – Άρπαξαν μόνο ναυτικές φωτοβολίδες (βίντεο)"

Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Στην ανατολική χώρα και κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ως και το απόγευμα. Μετά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 7 με 8 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια θα κυμανθεί από 00 έως 08, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 05 έως 15 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πρόσκαιρα τα ξημερώματα θα είναι έντονες. Χιονοπτώσεις στη Πάρνηθα και τη Πεντέλη.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια- παραθαλάσσια. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και κυρίως στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Εύβοια και ύφεση των φαινομένων το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Το βράδυ και στα νότια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια"

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 17χρονου στη Βοιωτία: Βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA του στο όπλο του αστυνομικού

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του 17χρονου στη Βοιωτία φέρνει το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων από την ανάλυση στο όπλο του αστυνομικού που κατηγορείται για τον θάνατο του ανήλικου.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν αποτυπώματα αλλά και DNA του ανηλίκου στο όπλο, αλλά και στη σκανδάλη αυτού, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

O 41χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, στην απολογία του., είχε τονίσει ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα, το θύμα όρμησε πάνω του με σκοπό να του αρπάξει το όπλο του, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

«Δεν πάτησα ποτέ τη σκανδάλη. Εάν το αείμνηστο θύμα με το αριστερό του χέρι δεν χτυπούσε μπροστά στην κάννη στο όπλο, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. Εκείνη τη στιγμή που εκπυρσοκρότησε το όπλο δεν ένιωθα ότι υπήρχε ο παραμικρός κίνδυνος για εμένα από αυτό το παιδί», είχε πει ο αστυνομικός στο Star.

«Ο νεαρός δεν προσπάθησε ποτέ να μου πάρει το όπλο.Το μόνο το οποίο έκανε πιθανώς από φόβο ήταν η μοιραία κίνηση για την εκπυρσοκρότηση του όπλου. Με το αριστερό του χέρι, επειδή η κάννη ήταν πολύ κοντά στο σώμα του πιθανότατα απο φόβο προσπάθησε να την απομακρύνει με αποτέλεσμα να προκληθεί η εκπυρσοκρότηση αφού το πιστόλι αυτό έχει πολυ ευαίσθητη σκανδάλη η οποία ακουμπούσε στο δάκτυλό μου».

Ο ιατροδικαστής από την πλευρά του διαπίστωσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα του 17χρονου. Κατόπιν η βολίδα συνέχισε την πορεία της στην αριστερή τραχηλική χώρα και κατέληξε στους μυς στην περιοχή του θώρακα. Επίσης από την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως ο 17χρονος έχει βληθεί από κοντινή απόσταση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 17χρονου στη Βοιωτία: Βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA του στο όπλο του αστυνομικού"

Νέο χτύπημα κατά της συνδρομητικής «πειρατείας» – Χειροπέδες σε χρήστη για παράνομη θέαση και μεταπώληση

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνέλαβε ημεδαπό στην περιοχή του Κερατσινίου, για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθέντας είχε μεγάλο πλήθος πελατολογίου σε πολλά μηνύματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, με πλήρη στοιχεία χρηστών και ενεργούσε ως μεσάζοντας, μεταπωλητής και αναζητητής παράνομων συνδρομητών, έναντι ποσοστού που καρπώνονταν επί των παράνομων πωλήσεων. Οι αρχές φαίνεται να έχουν αποκωδικοποιήσει το “οικοσύστημα” της πειρατείας συνδρομητικών υπηρεσιών και να στοχεύουν πλέον σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα αυτών πυραμιδικών εγκληματικών οργανώσεων.

Ταυτόχρονα όμως με τη σύλληψη αυτή φαίνεται και η χαρτογράφηση αυτού του φαινομένου, αφού συνδυαστικά και με τις τελευταίες επιχειρήσεις, αυτή η παραοικονομία μεταπωλητών έχει μεταξύ άλλων και ανησυχητικές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

Φαίνεται να υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι μεσάζοντες-μεταπωλητές συνδρομητικών υπηρεσιών, οι οποίοι ασκούν παράλληλα επαγγέλματα υπεράνω κάθε υποψίας (ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες κλπ). Πλησιάζουν γνωστούς και φίλους και μάλιστα ακόμα και στους χώρους εργασίας τους και τους προσφέρουν τέτοιες παράνομες συνδρομές έναντι χαμηλότερου αντιτίμου από τις νόμιμες πλατφόρμες.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 45χρονου, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • συσκευή IP TV, συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, η οποία δεν ανήκει σε νόμιμο εξοπλισμό συνδρομητικών καναλιών και έδινε τη δυνατότητα παράνομης θέασης των ανωτέρω συνδρομητικών υπηρεσιών,
  • εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας, στην οποία βρέθηκε πλήθος συνομιλιών-ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων για ζητήματα προμήθειας, εγκατάστασης, τεχνικής υποστήριξης και συνδρομών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να αντληθούν από την υπόθεση τα στοιχεία των τελικών απλών χρηστών, προκειμένου να τεθούν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο χτύπημα κατά της συνδρομητικής «πειρατείας» – Χειροπέδες σε χρήστη για παράνομη θέαση και μεταπώληση"

Βριλήσσια: Προφυλακιστέος ο κομμωτής για τις κρυφές κάμερες στις τουαλέτες στο σπίτι και στην επιχείρησή του

Προφυλακίστηκε ο κομμωτής για τις κρυφές κάμερες στις τουαλέτες στο σπίτι και στην επιχείρησή του στα Βριλήσσια. Παραδέχεται την τοποθέτηση των καμερών και την παρακολούθηση των γυναικών για ίδια χρήση, αρνείται όμως ότι διακινούσε το πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί πήγαν στο κομμωτήριο του 49χρονου, μετά από καταγγελία που είχε γίνει στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων και υποδύθηκαν τους πελάτες. Αφού ζήτησαν από τους υπαλλήλους να επισκεφτούν τις τουαλέτες μετά από έρευνα εντόπισαν ένα αθέατο σύστημα καταγραφής που αποτελείτο από δύο μικροσκοπικές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες από τις οποίες, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ο επιχειρηματίας παρακολουθούσε τόσο τις πελάτισσες του αλλά και τις εργαζόμενες του.

Η σύζυγός του, έχοντας μάθει τα όσα είχαν γίνει, τα όσα είχαν εκτυλιχθεί με αυτή την υπόθεση, υποψιάστηκε ότι μπορεί να είχε κάνει το ίδιο και στο σπίτι στο οποίο διέμενε η ίδια, ο σύζυγός της, αλλά και η κόρη της, 29 ετών, από προηγούμενο γάμο. Υποψίες που επιβεβαιώθηκαν όταν η αστυνομία ανακάλυψε επιμελώς κρυμμένες δύο μικροσκοπικές κάμερες, μία στο υπνοδωμάτιο της 29χρονης και μία στην τουαλέτα του σπιτιού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βριλήσσια: Προφυλακιστέος ο κομμωτής για τις κρυφές κάμερες στις τουαλέτες στο σπίτι και στην επιχείρησή του"

Τι ισχύει με τα ανοιχτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή: Τι θα κάνει ο Σκλαβενίτης, το ωράριο και πότε κλείνουν

Ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο 2023 - 2024 για τα Χριστούγεννα και παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 17/12, ποια θα ανοίξουν, τι θα κάνει ο Σκλαβενίτης, αλλά και ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας. Τα μαγαζιά θα λειτουργούν με διευρυμένο και συνεχές ωράριο, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα μεν το εορταστικό ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος τις καθημερινές, όμως διαφορετικά είναι τα δεδομένα για τις τρεις Κυριακές.

Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει στις ιστοσελίδες τους πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή 17/12. Αναλυτικά:

  • Σκλαβενίτης: Κλειστά. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, τα Καταστήματά θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ. Εξαιρείται το Κατάστημα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Smart Park (Σπάτα) το οποίο θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 20:00.
  • Μασούτης: Ανοιχτά 11:00-16:00 επιλεγμένα
  • ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανοιχτά 11:00-19:00
  • Market in: Δεν έχει ανακοινωθεί
  • My Market: Προς το παρόν δεν έχει ανακοίνωση
  • Lidl: Οι ώρες λειτουργίας είναι 11:00-18:00.
  • Κρητικός: Δεν έχει ανακοινωθεί.

Το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2023 στα καταστήματα αναλυτικά

Το προτεινόμενο ωράριο και οι τρεις Κυριακές που θα ανοίξουν τα μαγαζιά είναι:

  • Παρασκευή 15/12/2023 09:00-21:00
  • Σάββατο 16/12/2023 09:00 – 18:00
  • Κυριακή 17/12/2023 11:00 – 18:00
  • Δευτέρα 18/12/2023 09:00-21:00
  • Τρίτη 19/12/2023 09:00-21:00
  • Τετάρτη 20/12/2023 09:00-21:00
  • Πέμπτη 21/12/2023 09:00-21:00
  • Παρασκευή 22/12/2023 09:00-21:00
  • Σάββατο 23/12/2023 09:00 – 18:00
  • Κυριακή 24/12/2023 11:00 – 18:00
  • Δευτέρα 25/12/2023 Αργία
  • Τρίτη 26/12/2023 Αργία
  • Τετάρτη 27/12/2023 09:00-21:00
  • Πέμπτη 28/12/2023 09:00-21:00
  • Παρασκευή 29/12/2023 09:00-21:00
  • Σάββατο 30/12/2923 09:00 – 18:00
  • Κυριακή 31/12/2023 11:00 – 18:00
  • Δευτέρα 1/1/2024 Αργία
  • Τρίτη 2/1/2024 Κλειστά

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τι ισχύει με τα ανοιχτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή: Τι θα κάνει ο Σκλαβενίτης, το ωράριο και πότε κλείνουν "

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι θετικός σχετικά με τα F-16 ― «Τον ενδιαφέρει η απόφασή μας για τη Σουηδία»

«Όπως γνωρίζετε, είχαμε μια εμπεριστατωμένη συνομιλία με τον Μπάιντεν χθες το βράδυ και τα κύρια θέματα αυτής ήταν οι εξελίξεις σχετικά με τα F-16. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι θετικός σχετικά με τα F-16 και ότι είναι έτοιμος να κάνει κάθε είδους προτάσεις προς το Κογκρέσο για το θέμα αυτό» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την προσευχή της Παρασκευής. Πρόσθεσε ότι τόνισαν ότι αποδίδουν σημασία στην απόφασή μας σχετικά με τη Σουηδία.

«Είπε ιδιαίτερα ότι τον ενδιαφέρει η προσέγγισή μας στη Σουηδία και η απόφαση που θα λάβει η Εθνοσυνέλευσή μας. Είπαμε επίσης ότι προσεγγίζουμε με ειλικρίνεια το θέμα της Σουηδίας, αρκεί να ελέγξουν την προσέγγισή τους όσον αφορά στην τρομοκρατία. Πέραν αυτού, εμείς ως Εθνοσυνέλευση έχουμε ήδη περάσει (την πρόταση) από την επιτροπή» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερωτηθείς για το θέμα του πολέμου στη Γάζα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε καλή θέληση από το Ισραήλ. Αλλά πέρα από το να περιμένουμε καλή θέληση από το Ισραήλ, πρέπει να δούμε πώς βλέπει το Ισραήλ όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Εντέλει θυμηθείτε ότι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών 121 χώρες ήταν εντελώς εναντίον του Ισραήλ και αυτοί οι 121 έδρασαν μαζί μας. Τότε 40 απείχαν. Δέκα τάχθηκαν στο πλευρό του Ισραήλ μαζί με την Αμερική. Αλλά τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει. Και αυτοί οι 121 αυξήθηκαν σημαντικά και έδρασαν μαζί μας. Και αυτό δείχνει ότι το Ισραήλ οδεύει προς την απομόνωση».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι θετικός σχετικά με τα F-16 ― «Τον ενδιαφέρει η απόφασή μας για τη Σουηδία»"

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα που είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά

Επίθεση δέχθηκε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με σημαία Λιβερίας, που ανήκει στην Hapag-Lloyd  – πιθανότατα από τους Χούθι – σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων βόρεια του λιμανιού Μόκα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε η βρετανική εταιρία ασφάλειας ναυσιπλοΐας Ambrey σε ενημερωτικό σημείωμα νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (15.12.2023) το πρωί.

Το πλοίο Al Jasrah ταξίδευε νότια μέσω του στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ στη νότια Ερυθρά Θάλασσα όταν επλήγη από βλήμα, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά στο κατάστρωμα, ενώ ένα εμπορευματοκιβώτιο έπεσε στη θάλασσα, ανέφερε η Ambrey. Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό, ωστόσο οι… Χούθι θεωρούνται ύποπτοι.

«Γνωρίζουμε ότι κάτι που εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι της Υεμένης έπληξε πλοίο το οποίο υπέστη ζημιές και στο οποίο αναφέρθηκε πυρκαγιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Η Hapag-Lloyd θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πληρωμάτων μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hapag-Lloyd χωρίς να κάνει άλλο σχόλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Marine Traffic, το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά και ο προορισμός του ήταν η Σιγκαπούρη.

Οι Χούθι της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, επιτίθενται σε σκάφη που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα και εξαπολύουν πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα πριν από δύο μήνες, σε μια εκστρατεία που σύμφωνα με τους ίδιους έχει στόχο τη στήριξη των Παλαιστινίων.
«Οι Χούθι απειλούν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης «αποτελούν υπαρκτή απειλή για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα» στη Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε σήμερα στο Τελ Αβίβ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

«Οι ΗΠΑ εργάζονται με τη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους τους στην περιοχή για την αντιμετώπιση της απειλής αυτής», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σε ξεχωριστή αναφορά σήμερα, η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) δήλωσε ότι έλαβε ενημέρωση για ένα μικρό σκάφος με 10 επιβαίνοντες που δήλωσαν ότι ανήκουν στις αρχές της Υεμένης και οι οποίοι έδωσαν εντολή σε σκάφος να αλλάξει ρότα κοντά στο Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, 50 ναυτικά μίλια βόρεια της Μόκας.

Σε άλλη αναφορά, η UKMTO δήλωσε ότι έλαβε ενημέρωση ότι σκάφος επλήγη από άγνωστο αντικείμενο δυτικά του υεμενίτικου λιμανιού Χοντέιντα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε αυτό, χωρίς όμως να προκληθούν τραυματισμοί.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν οι ενημερώσεις αυτές αφορούσαν το ίδιο περιστατικό.

Οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους έως ότου το Ισραήλ σταματήσει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα που είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά"

Ασπρόπυργος: 20 άτομα ξυλοκόπησαν 15χρονο έξω από λύκειο

Άγρια επίθεση από ομάδα 20 ατόμων έξω από το 1ο γενικό λύκειο στον Ασπρόπυργο, δέχτηκε ένας 15χρονος.

Το θύμα ειδοποίησε να βγει από το σχολείο ένας φίλος του. Με το που πέρασε την είσοδο, τον περίμεναν 20 άτομα, με έναν από αυτούς ηλικίας επίσης 15 ετών, να ξεκινά να τον χτυπά.

Όταν το θύμα κατάφερε να ξεφύγει από τον δράστη, έκανε λαβή και ακινητοποίησε έναν από όσους του είχαν στήσει καρτέρι και τότε, δέχτηκε επίθεση από άλλα 6 άτομα που τον χτύπησαν με κλωτσιές στο πρόσωπο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου δόθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση.

Ο 15χρονος δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων για σωματικές βλάβες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: 20 άτομα ξυλοκόπησαν 15χρονο έξω από λύκειο"

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση»

«Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας» στη «σκιά» της συζήτησης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να ζήσει έτσι. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας. Πώς θα κάνει ένα παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο; Εκεί είναι η διαφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο ζήτημα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

«Έχετε ανθρώπινα δικαιώματα εσείς; Το παιδάκι αυτό θα έχει; Εσείς έχετε μια μαμά; Αυτό τι θα έχει; Θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Την ελευθερία του ανθρώπου την δέχομαι. Το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση», πρόσθεσε και επεσήμανε η θέση της Εκκλησίας θα διατυπωθεί μετά από σύγκληση όλη της Ιεραρχίας.

Όσον αφορά τις νέες ταυτότητες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι «και ο εκκλησιαστικός χώρος έχει τις δικές του ομάδες. Θα πρέπει να αποφασιστεί αυτό που λέει το σύνολο της Εκκλησίας. Αυτός που δεν θέλει να είναι στην Εκκλησία έχει το δικαίωμα να αποσυρθεί. Θα πρέπει να λάβει η εκκλησία τα μέτρα της. Ποιος φυλάει αυτό το κράτος; Η εκκλησία ή η πολιτεία; Ποιος πρέπει να λάβει τα μέτρα αν αυτό το κράτος θα πρέπει να επιτρέπει στον τάδε να μπει εδώ μέσα; Θα πρέπει να δούμε τα όρια μας. Τα όριά μας είναι η συνεργασία με το κράτος, δεν είναι να υποδεικνύουμε εμείς στο κράτος τι θα κάνει, όπως δεν είναι σωστό το κράτος να υποδεικνύει τι θα κάνω εγώ στην εκκλησία».

Στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «εγώ είμαι υπέρ των νέων ταυτοτήτων. Έβγαλα. Αλλά δεν μπορείς να γίνει επιστρατευμένος αρχιεπίσκοπος και να πω εγω έβγαλα ταυτότητα ακολουθήστε με. Είπα ότι θα πάω στο χωριό μου θα πάω στον αστυνόμο που με ξέρει και θα βγάλω».

Σχολιάζοντας τα κρούσματα βίας από νέους είπε ότι «είναι φυσικό να περιμένουμε και χειρότερα. Να δούμε την παιδεία, τι θέλουμε από τα σχολεία. Εγώ έκανα δάσκαλος σε σχολεία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πάτε σε ένα σχολείο σε μια αίθουσα και πείτε στα παιδιά ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης, τι έκανε ο Καραϊσκάκης, πού είναι οι φωτογραφίες τους; Τα σχολεία τα απογύμνωσαν να φύγουν οι ήρωες και να μην μιλάμε για την Παναγία και τον Χριστό. Το παιδί ζητεί πρότυπο, ζητάει πατέρα και μάνα που εργάζονται, άνθρωπο δεν έχει, πρέπει να πάει στο γήπεδο και το θέατρο αλλά τα κριτήρια ποια είναι; Δεν περιμένω βελτίωση αν δεν βάλει το υπουργείο Παιδείας πρότυπα στα παιδιά. Πού πάμε; Το θέμα είναι το πρότυπο, οι γονείς το σχολείο ο δάσκαλος».

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση»"

Τρόμος σε χωριό της Ιεράπετρας: Πακιστανός ξυλοκόπησε 86χρονη μέσα στο σπίτι της – Συνελήφθη από τις Αρχές

Με μώλωπες στο πρόσωπο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας μια 86χρονη γυναίκα, στης οποίας το σπίτι εισέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/12) 26χρονος αλλοδαπός.

Ο 26χρονος μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης και τη χτύπησε, ενώ συνελήφθη λίγες ώρες μετά και αναγνωρίστηκε από την 86χρονη.

Η επίθεση στην ηλικιωμένη, που προσπάθησε να αντισταθεί στα χτυπήματα που δεχόταν από τον αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής, έγινε αντιληπτή από γείτονες που κάλεσαν την αστυνομία. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε μετά την περιγραφή που έδωσε η 86χρονη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο, ενώ ο 26χρονος κρατείται στο Α.Τ Ιεράπετρας που διενεργεί και την προανάκριση για την υπόθεση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος σε χωριό της Ιεράπετρας: Πακιστανός ξυλοκόπησε 86χρονη μέσα στο σπίτι της – Συνελήφθη από τις Αρχές"

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού χτυπά ήδη η κακοκαιρία – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 14/12/2023/12.00 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στη δυτική και τη βόρεια χώρα, αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενταθούν και να επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές. Παράλληλα, από το απόγευμα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, ενώ το Σάββατο (16-12-2023) θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή τις επόμενες ώρες σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, ενώ το Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και στα κεντρικά τμήματα της χώρας κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) σήμερα Παρασκευή (15-12-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και από το απόγευμα στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο,

β) από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (16-12-2023) θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά, αλλά στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα έως και το απόγευμα,

γ) μετά το απόγευμα του Σαββάτου (16-12-2023) τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Σε αυτές τις περιοχές, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή.

Β. Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα σημειωθούν:

α) τις επόμενες ώρες της Παρασκευής (15-12-2023) στη δυτική Μακεδονία (και μέσα στις πόλεις), τα ορεινά της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδος και της Κεντρικής, ενώ προς το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (σε περιοχές με υψόμετρο από 500 μέτρα και πάνω). Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα χιονίσει και στα ορεινά των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

β) το Σάββατο (16-12-2023) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

α) σήμερα Παρασκευή (15-12-2023) από το απόγευμα στη βορειοανατολική Ελλάδα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ,

β) το Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ,

γ) την Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο στα 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και μετά,

Δ. παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού χτυπά ήδη η κακοκαιρία – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας"

Σέρρες: Οπαδός του ΠΑΟΚ έβγαλε με απειλή μαχαιριού τη φανέλα 18χρονου φίλου του Άρη – Κατασχέθηκαν 418 πυροτεχνήματα

Σύλληψη ατόμου στις Σέρρες για ληστεία και οπαδική βία. Απείλησε ανήλικο με μαχαίρι και τον ανάγκασε να βγάλει την μπλούζα αθλητικής ομάδας που φορούσε.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (14.12) στην πόλη των Σερρών κι ως δράστης συνελήφθη ένας 27χρονος που παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε το 17χρονο θύμα με καταγωγή από τη Βουλγαρία ο δράστης τον απομόνωσε σε είσοδο πολυκατοικίας, όπου υπό την απειλή μαχαιριού τον ανάγκασε να του παραδώσει την μπλούζα του.

Ο 27χρονος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, στο διαμέρισμα όπου διαμένει. Μάλιστα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών κατά την επιχείρηση σύλληψης εντόπισαν εντός της οικίας του 418 τεμάχια πυροτεχνημάτων διαφόρων ειδών.

Εκτός από τον 27χρονο συνελήφθη ένας 28χρονος που είχε βγει από το ίδια διαμέρισμα έχοντας στην κατοχή του μία συσκευασία πυροτεχνημάτων των 100 βολών.

Ο 27χρονος καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον ανακριτή κατηγορούμενος -μεταξύ άλλων- για ληστεία και αδικήματα που συνδέονται με τον αθλητικό νόμο, ενώ ο συγκατηγορούμενός του οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Οπαδός του ΠΑΟΚ έβγαλε με απειλή μαχαιριού τη φανέλα 18χρονου φίλου του Άρη – Κατασχέθηκαν 418 πυροτεχνήματα"

Τρόμος στο Γκύζη: Τρεις ληστές «μπούκαραν» και άδειασαν κοσμηματοπωλείο – Απείλησαν με όπλα ιδιοκτήτη και υπαλλήλους

Τρόμος για κοσμηματοπώλη χθες Πέμπτη (14/12) στου Γκύζη.

Τρεις ληστές σύμφωνα με πληροφορίες του «Law and Order», έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο κοσμηματοπωλείου που βρίσκεται στου Γκύζη και εισέβαλαν μέσα.

Οι κακοποιοί κρατούσαν στα χέρια τους πιστόλια και απείλησαν τον ιδιοκτήτη και τους δύο υπαλλήλους οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την εισβολή των κακοποιών. Οι δράστες ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Ο 53χρονος στη θέα των όπλων δεν αντιστάθηκε και έκανε ότι του ζήτησαν οι κουκουλοφόροι. Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και του έδωσε όσα χρήματα και κοσμήματα είχε μέσα.

Επίσης, οι κακοποιοί άρπαξαν και ότι κοσμήματα βρήκαν μπροστά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Ο κοσμηματοπώλης ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία αλλά παρά τις αναζητήσεις δεν εντοπίσθηκαν τα ίχνη των ληστών. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στο Γκύζη: Τρεις ληστές «μπούκαραν» και άδειασαν κοσμηματοπωλείο – Απείλησαν με όπλα ιδιοκτήτη και υπαλλήλους"

ΕΟΦ: Το προϊόν Cardiοtensive για πίεση και αρρυθμία διακινείται μέσω ίντερνετ χωρίς άδεια φαρμάκου

Με επείγουσα ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους πολίτες για το σκεύασμα Cardiοtensive, το οποίο διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις για την πίεση και την αρρυθμία αλλά διακινείται χωρίς άδεια φαρμάκου.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, το Cardiotensive, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις (ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, αντιμετώπιση της θρόμβωσης των φλεβών, αντιμετώπιση της αρρυθμίας), αλλά χωρίς να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου και ως εκ τούτου, δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων προωθείται το προϊόν προβάλλεται παραπλανητικά με «θεαματικά» αποτελέσματα, ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Παράλληλα, ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως διαδικτυακά καταστήματα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Το προϊόν Cardiοtensive για πίεση και αρρυθμία διακινείται μέσω ίντερνετ χωρίς άδεια φαρμάκου"

Eπίθεση στον Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε ο αρχηγός και οι «ντελιβεράδες» των φωτοβολίδων κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ

Στην χαρτογράφηση της εγκληματικής οργάνωσης και των ρόλων που είχε το κάθε πρόσωπο στην επίθεση κατά των ανδρών των ΜΑΤ στου Ρέντη, προχώρησαν στελέχη της ασφάλειας.

Η επίθεση, είχε προγραμματιστεί όπως προκύπτει από την έρευνα, μετά τα επεισόδια στο Βόλο στις 3 Δεκεμβρίου.

Αρχικοί αποδέκτες για την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης (10/12) ήταν τρεις «υπαρχηγοί» από συνδέσμους οπαδών σε δυτικά προάστια, Πειραιά και νότια προάστια. Αυτοί μεταβίβασαν τις εντολές στους «λοχίες» και εκείνοι στους «ομαδάρχες» και «διαβιβαστές» των συνδέσμων, προκειμένου να μεταφερθεί το μήνυμα-κάλεσμα στους «στρατούς», προσωπικά, μέσω κινητών, social media και ομαδικές συνομιλίες σε εφαρμογές επικοινωνίας. Για να μεγαλώσει ο αριθμός των οπαδών που θα βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο το κάλεσμα περιελάβανε φίλους, γνωστούς, συγγενείς και «πιτσιρίκια» των συγκεκριμένων συνδέσμων.
Η «ομάδα κρούσης» των… 40

Από εκεί και πέρα, μοιράστηκαν οι ρόλοι, με τους «αποθηκάριους» οπλισμού να διανέμουν ναυτικές φωτοβολίδες, εκρηκτικές βόμβες μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια στους «ντελίβερι» προκειμένου να τα μεταφέρουν την κατάλληλη στιγμή έξω από το γήπεδο για να γίνει η διανομή από τα αυτοκίνητα μεταφοράς. Η σκληρή «ομάδα κρούσης» που απαριθμούσε περίπου 30 άτομα είχε σχηματιστεί. Οι «ομαδάρχες»-«καθοδηγητές» συμμετείχαν στον επιχειρησιακό βραχίονα και έδωσαν την εντολή εξόδου από το γήπεδο, εξόπλισαν τους «σκληρούς» και στη συνέχεια έδωσαν το σύνθημα έναρξης των επιθέσεων.

Στα περισσότερα από τα παραπάνω, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έχουν βάλει ονοματεπώνυμα, και έχουν συλλέξει σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους, που στοιχειοθετούν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Αναμένουν αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, σχετικά με ταυτοποιήσεις DNA και αποτυπωμάτων σε ευρήματα και πειστήρια, όπως και τα αποτελέσματα «σαρώσεων» από τις κεραίες εκπομπής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να τοποθετηθούν οι ύποπτοι σε συγκεκριμένα σημεία. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαβιβαστεί η δικογραφία, η οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εμπεριέχει τουλάχιστον 40 κατηγορούμενους. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανίχνευσης πυρίτιδας από χέρια και ρούχα των 424 προσαχθέντων, είναι χρονοβόρα, καθώς για κάθε άτομο χρειάζονται τουλάχιστον 10 ώρες επεξεργασίας. Στην περίπτωση που εξάγονται αποτελέσματα θα προστίθενται συμπληρωματικά στη δικογραφία.

Σημειώνεται ότι χθες, άτομα που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, οι οποίοι ήταν σεσημασμένοι για περιστατικά αθλητικής βίας και όχι μόνο, περίπου… 40 τον αριθμό, κλήθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικά.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Eπίθεση στον Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε ο αρχηγός και οι «ντελιβεράδες» των φωτοβολίδων κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news