facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Κιάτο: Μετέφερε σχεδόν 1.500 κροτίδες με το αυτοκίνητό του

Ένας 27χρονος στο Κιάτο συνελήφθη μετά από μπλόκο που έστησαν τη Μ. Τετάρτη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου και έκαναν έρευνα στον χώρο των αποσκευών του, όπου διαπίστωσαν ότι μετέφερε 1.486 κροτίδες που σκόπευε να διαθέσει προς πώληση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το νεαρό δράστη, σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ εκτός από τις κροτίδες κατασχέθηκε και το όχημά του.

Λεωνίδιο: Συνελήφθη επειδή κατασκεύαζε αυτοσχέδια εκρηκτικά

Στο Λεωνίδιο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης έκαναν έφοδο μαζί με πυροτεχνουργούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών στο σπίτι ενός 27χρονου και ανακάλυψαν 29 αυτοσχέδια εκρηκτικά και 25 κροτίδες, ενώ στην κατοχή του βρήκαν και μικροποσότητα κάνναβης. Τα παράνομα πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν και συνελήφθη ο νεαρός, που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκε και ένας 19χρονος Έλληνας που συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του στην Τρίπολη, όπου βρέθηκαν άλλες 35 κροτίδες οι οποίς κατασχέθηκαν.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιάτο: Μετέφερε σχεδόν 1.500 κροτίδες με το αυτοκίνητό του"

Πέθανε σε ηλικία 51 ετών ο Παναγιώτης Χαρελάς, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η τραγική είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Χαρέλα, του Βεροιώτη Αστυνομικού και προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, ο Παναγιώτης Χαρέλας έφυγε ξαφνικά από την ζωή το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 51 ετών, εβρισκόμενος στο σπίτι του στη Βέροια.

Η είδηση του θανάτου του που έγινε γνωστή μεταξύ των συναδέλφων του, που βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία στα μέτρα του Επιταφίου, έχει σοκάρει την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

Ο Παναγιώτης Χαρέλας ήταν παντρεμένος με αστυνομικό, με την οποία είχαν 3 παιδιά. Ο veriotis.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

veriotis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέθανε σε ηλικία 51 ετών ο Παναγιώτης Χαρελάς, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων "

Τσίμπημα από αράχνη “Μαύρη Χήρα” δέχθηκε 35χρονος στη Λευκάδα

Με φρικτούς πόνους στο πόδι έφτασε χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο Λευκάδας ένας 35χρονος ο οποίος νωρίτερα είχε δεχτεί τσίμπημα από αράχνη “Μαύρη Χήρα”.

Ο άτυχος συμπολίτης μας δέχτηκε το τσίμπημα της αράχνης όταν φόρεσε τα παπούτσια εργασίας τα οποία είχε έξω από το σπίτι του, κοντά σε ξύλα για το τζάκι. Την στιγμή που ένιωσε το τσίμπημα δεν έδωσε μεγάλη σημασία, καθώς θεώρησε πως κάποιο πετραδάκι ή κάποιο αγκάθι ήταν αυτό που τον τσίμπησε και συνέχισε τις εργασίες του.

Περίπου μισή ώρα αργότερα όμως, ο πόνος άρχισε να γίνεται έντονος και έτσι έβγαλε το παπούτσι του για να δει τι συμβαίνει, διαπιστώνοντας πως τον είχε τσιμπήσει μια κατάμαυρη αράχνη “Μαύρη Χήρα” 2-3 εκατοστών η οποία ήταν ακόμα επάνω στο πόδι του.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο πόνος άρχισε να γίνεται αφόρητος, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος άρχισε να νιώθει το πόδι του να μουδιάζει. Αντιλήφθηκε τότε πως η κατάστασή του ήταν επικίνδυνη, και παρόλο που δεν έχει σχετικές αλλεργίες, μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκάδας.

Στα 10-15 λεπτά που χρειάστηκε για να φτάσει στο νοσοκομείο, ο πόνος είχε πλέον γίνει αβάσταχτος, και πια δεν ένιωθε καθόλου το πόδι του από το μούδιασμα, ενώ όπως περιέγραψε στο ilefkada.gr, ένιωθε τον πόνο να “ανεβαίνει” προς τον κορμό του.

Αμέσως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΛ, επιλήφθηκαν της κατάστασής του και του χορηγήθηκε η προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή, ενώ νοσηλεύτηκε το βράδυ στο νοσοκομείο για συνεχή παρακολούθηση.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και μετά από 24 ώρες ο πόνος είχε υποχωρήσει αρκετά και έτσι πήρε εξιτήριο, ενώ για μερικές μέρες ακόμα θα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Αράχνη “Μαύρη Χήρα”

Με αφορμή ένα αντίστοιχο περιστατικό τσιμπήματος από αράχνη «μαύρη χήρα» σε περιοχή των Τρικάλων τον Ιούλιο του 2023, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είχε προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα μέτρα προστασίας, τα συμπτώματα του τσιμπήματος και την αντιμετώπισή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Τρικάλων και γιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ MD, MPH Σωτήριος Νικολακάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Μεσογειακή Μαύρη Χήρα ή Latrodectus tredecimguttatus αποτελεί το ένα από τα δυο επικίνδυνα είδη αράχνης στον ελλαδικό χώρο. Το όνομά της το οφείλει στην τάση της θηλυκής να τρώει κυριολεκτικά το σεξουαλικό της παρτενέρ μετά την ολοκλήρωση της επαφής. Είναι μαύρη σε χρώμα και χαρακτηρίζεται από 13 κόκκινες πιτσιλιές (σπανιότερα πορτοκαλί ή κίτρινες) στη ράχη του σώματός της. Η θηλυκή μπορεί να φτάνει σε μέγεθος το 1,5cm ενώ η αρσενική μόλις 0,7cm. Το δηλητήριο της μαύρης αράχνης περιέχει ισχυρή νευροτοξίνη η οποία το κάνει επώδυνο αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο. Λέγεται ότι το δηλητήριο της είναι 15 φορές ισχυρότερο από εκείνο του κροταλία».

Συνεχίζοντας ο κ. Νικολακάκος είχε αναφέρει επίσης: «Τα περισσότερα από τα τσιμπήματα συμβαίνουν καθώς το θύμα προσπαθεί να φορέσει παπούτσια ή γάντια κηπουρικής που έχουν αφεθεί σε ανοικτό χώρο, από αράχνη που έχει «κατασκηνώσει» εκεί. Για το λόγο αυτό, συνίσταται αποφυγή περιπάτου με γυμνά πόδια ή με ανοικτά σανδάλια εκεί όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης δηλητηριωδών αραχνών και σκορπιών. Αντίθετα συστήνονται μπότες ή κλειστά υποδήματα και μακριά παντελόνια. Να μην τοποθετούνται τα χέρια ή τα πόδια εκεί όπου μπορεί να κρύβονται δηλητηριώδη έντομα. Να εξετάζεται ο ρουχισμός και τα υποδήματα για κρυμμένα έντομα όπως σκορπιούς και αράχνες και να τινάζονται τα ενδύματα και τα υποδήματα προτού να τα φορέσουν».

Όσον αφορά τα συμπτώματα ο κ. Νικολακάκος υπογράμμιζε τότε πως «Το τσίμπημα είναι συχνά αρχικά ασυμπτωματικό ή παρουσιάζει ήπιο πόνο. Τα γενικευμένα συμπτώματα εμφανίζονται μετά από 0,5-2 ή και παραπάνω ώρες ( πόνος, μυϊκός τρόμος, αδυναμία, μούδιασμα, πονοκέφαλος, εμετοί). Ιδιαίτερα σε παιδιά μπορούν να συνυπάρχουν ταχυκαρδία, σιελόρροια, ανησυχία, πόνοι στην κοιλιά, μυϊκοί σπασμοί, επιληπτικά επεισόδια. Μία σπάνια εκδήλωση αποτελεί το “facies latrodectismica”. Το πρόσωπο του θύματος παίρνει χαρακτηριστική εικόνα: σφίγγει το σαγόνι, εμφανίζεται πρήξιμο γύρω από τα μάτια τα οποία είναι σφικτά κλειστά και δακρύζουν. Ολόκληρο το πρόσωπο φαίνεται σε σύσπαση. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το τσίμπημα μπορεί να οδηγήσει και σε μια πιο συνηθισμένη αλλά όχι λιγότερο επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση.

Η αντιμετώπιση είναι νοσοκομειακή ακόμα και σε ήπιες αντιδράσεις και βασίζεται σε περιποίηση της περιοχής του τσιμπήματος, χορήγηση αναλγητικών, μυοχαλαρωτικών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί αντιβιοτική αγωγή. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις είναι δυνατό να χρειάζεται χρήση ειδικού αντιδότου στο δηλητήριο το οποίο όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς δυνατό να οδηγήσει σε επικίνδυνες για τη ζωή αλλεργικές αντιδράσεις».

Το ilefkada.gr εύχεται στον συμπολίτη μας γρήγορη ανάρρωση και εφιστά την προσοχή σε όλους τους αναγνώστες του για τους κανόνες προφύλαξης που καλό είναι να τηρούνται για την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών.

ilefkada

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίμπημα από αράχνη “Μαύρη Χήρα” δέχθηκε 35χρονος στη Λευκάδα"

Αποδεχθείτε το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός αλλιώς θα επιτεθούμε στη Ράφα – Τελεσίγραφο του Ισραήλ στη Χαμάς

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal που επικαλείται Αιγύπτιους αξιωματούχους, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η Αίγυπτος συνεργάστηκε με το Ισραήλ για μια αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός, την οποία παρουσίασε στη Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Γιαχία Σινουάρ, ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται σε τούνελ στον θύλακα και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, δεν έχει ανταποκριθεί, δήλωσαν οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

«Ο Σινουάρ αναμένεται να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία που δεν περιλαμβάνει μια αξιόπιστη πορεία για τον τερματισμό του πολέμου», προσθέτουν οι αξιωματούχοι στην εφημερίδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους «Times of Israel» που επικαλούνται Ισραηλινό αξιωματούχο, το υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου αναμένει ότι η Χαμάς θα ανακοινώσει επίσημα την απόρριψη της πρότασης.

«Η ισραηλινή ηγεσία εκτιμά ότι η Χαμάς θα απορρίψει επίσημα την τελευταία προσφορά για τους ομήρους και την εκεχειρία», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο συζητά ήδη ένα τέτοιο σενάριο, εκτός από μια πιθανή έναρξη της διαφαινόμενης εισβολής στη συνοριακή πόλη Ράφα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποδεχθείτε το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός αλλιώς θα επιτεθούμε στη Ράφα – Τελεσίγραφο του Ισραήλ στη Χαμάς"

Έξοδος Πάσχα: Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι – Ομαλή η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς

Άδειασε η Αθήνα καθώς χιλιάδες είναι οι κάτοικοί της που επέλεξαν να την εγκαταλείψουν, προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εξόδους του Πάσχα των τελευταίων ετών. Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του λεκανοπέδιου που, όπως φαίνεται, αποφάσισαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην Περιφέρεια, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας η φετινή έξοδος ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και η μεγαλύτερη από το 2022, που ήταν το πρώτο Πάσχα που δεν υπήρχαν περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.

Ειδικότερα, φέτος από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τις 18:00 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 425.210 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και προς Λαμία. Το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν φύγει από την Αττική 309.998 οχήματα, ενώ το 2022 έφυγαν 291.141 οχήματα.

Μόνο σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έφυγαν από την Αττική 95.526 οχήματα, και συγκεκριμένα 55.869 από την Αθηνών-Κορίνθου και 39.666 από την Αθηνών Λαμίας.

Oι οδηγοί είχαν οπλιστεί με υπομονή καθώς όπως κάποιοι χρειάστηκαν πάνω από 2 ώρες από τα Πατήσια έως τα διόδια της Ελευσίνας.

Στην Αθηνών – Λαμίας, κυρίως στα διόδια Αφιδνών, δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη λαθυστέρηση.

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί επί ποδός για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Ομαλά η έξοδος των εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στα διόδια των Μαλγάρων, από όπου πέρασαν από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 18.500 χιλιάδες αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου και 11.000 στο ρεύμα εισόδου.

Αυξημένη χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Ομαλοποιημένη σε σύγκριση με τη χθεσινή μέρα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας, ωστόσο και σήμερα είναι αυξημένη η προσέλευση και έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για Τρίκαλα, Κομοτηνή, Κατερίνη και Γιάννενα.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς που επιλέγουν όσοι ταξιδεύουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι η Κέρκυρα, η Αθήνα, η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα.

Αυξημένη αλλά, όχι στα χθεσινά επίπεδα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Χθες τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη έγιναν με την προσθήκη 30 λεωφορείων, η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 150%, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στέφανος Τσόλης.

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί επί ποδός για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων έως τις 16:00 το απόγευμα.

Τουλάχιστον 24.000 ταξιδεύουν από τον Πειραιά

Σε εξέλιξη από το πρωί η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής ενώ οι πληρότητες των πλοίων αγγίζουν το 100%.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Από το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα καλό είναι, να πηγαίνουν νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%. Από το πρωί, το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων αλλά και για τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Πληρότητα και στα ΚΤΕΛ

Πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για δρομολόγια σε περιοχές όπως της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια. Από τα 400 που αναχωρούν σήμερα τα 200 είναι έκτακτα.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Αυξημένη κίνηση και στο αεροδρόμιο

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Για αύριο Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις.

Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξοδος Πάσχα: Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι – Ομαλή η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς"

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έως και την Τετάρτη του Πάσχα

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως και την Τετάρτη του Πάσχα.

Όπως κάθε χρόνο, τα μέσα θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους πριν τις 23:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ σήμερα (3/5) το βράδυ δεν θα ισχύει η παράταση του ωραρίου λειτουργίας με τα μέσα να κυκλοφορούν ως τα μεσάνυχτα.

Δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ το Πάσχα
  • Μ. Παρασκευή 03 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα “Σαββάτου”.
  • Μ. Σάββατο 04 Μαΐου: Όλα τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται νωρίτερα ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 23:00 το βράδυ.
  • Κυριακή του Πάσχα 05 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα “Κυριακής & Αργιών”
  • Δευτέρα του Πάσχα 06 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα “Κυριακής & Αργιών”
  • Τρίτη του Πάσχα 07 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα “Κυριακής & Αργιών “.
  • Τετάρτη του Πάσχα 08 Μαΐου: Για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα “Σαββάτου”.

Ανάλογα με την επιβατική κίνηση και εφόσον κριθεί αναγκαίο, για όλες τις ημέρες του Πάσχα, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων καθώς και το Λιμάνι του Πειραιά.

Δρομολόγια μέσων σταθερής τροχιάς

Για τις συχνότητες δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ έως και την Τετάρτη του Πάσχα 08/05/2024, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά από τον σύνδεσμο Συχνότητες Δρομολογίων Μετρό & Τραμ την περίοδο του Πάσχα (3-8/5/2024).

Ειδικότερα, το βράδυ του Μ. Σαββάτου οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν ως εξής:

  • Στη Γραμμή 1 από τον Πειραιά και την Κηφισιά και από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22:20.
  • Στη Γραμμή 2 από την Ανθούπολη στις 22:46 και από το Ελληνικό στις 22:43.
  • Στη Γραμμή 3 από τη Δ. Πλακεντίας στις 22:42 και από το Δημοτικό Θέατρο στις 22:39.
  • Από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» προς όλες τις κατευθύνσεις στις 23:00.
  • Από το Αεροδρόμιο στις 22:22 και από το Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 21:43.
  • Στη Γραμμή 6 Τραμ από την Πικροδάφνη στις 22:00 και από το Σύνταγμα στις 22:45.
  • Στη Γραμμή 7 Τραμ από το Καλαμάκι στις 22:07 και από την Αγία Τριάδα στις 22:43.
  • Στις Γραμμές 6 & 7 Τραμ με ανταπόκριση στην Πικροδάφνη από Σύνταγμα προς Καλαμάκι στις 22:30 και αντίστροφα στις 21:52 και από Αγία Τριάδα προς Σύνταγμα στις 21:28 και αντίστροφα στις 21:30.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έως και την Τετάρτη του Πάσχα"

Καιρός αύριο: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Με συννεφιά και τοπικές βροχές θα είναι ο καιρός σήμερα Μεγάλο Σάββατο (4.5.24) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις βραδινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 και στην Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις βραδινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Οι Χούθι απειλούν ότι θα πλήττουν πλοία σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειας των όπλων τους

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν ότι θα βάζουν στο στόχαστρο πλοία τα οποία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειάς τους, όπως είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπός τους, ο Γιαχία Σαρέα, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Θα βάζουμε στο στόχαστρο όποια πλοία κατευθύνονται σε ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε όποια περιοχή είμαστε ικανοί να φτάσουμε», είπε ο Σαρέα.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, το στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ και τον Κόλπο του Άντεν από τον περασμένο Νοέμβριο, ως ένδειξη της στήριξής τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας. Λόγω των επιθέσεων, πολλές ναυτιλιακές εταιρίες εκτρέπουν τα πλοία τους γύρω από τη νότια Αφρική, ακολουθώντας μια πιο χρονοβόρα και ακριβότερη διαδρομή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Χούθι απειλούν ότι θα πλήττουν πλοία σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειας των όπλων τους"

Ξάνθη: Άσπρισαν οι δρόμοι από την έντονη χαλαζόπτωση – Έμοιαζε σαν χιόνι

Στα… λευκά ντύθηκαν οι δρόμοι το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (03/05) στην Ξάνθη, με την ολιγόλεπτη αλλά έντονη χαλαζόπτωση.

Αποτέλεσμα της ισχυρής χαλαζόπτωσης ήταν να δημιουργηθούν απίστευτες εικόνες στην πόλη της Ξάνθης.

Το χαλάζι μάλιστα που έπεσε, σε μεγάλες ποσότητες, έδινε την αίσθηση χιονόπτωσης, καθώς οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ντύθηκαν κυριολεκτικά στα λευκά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το εάν και σε ποιο βαθμό έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή από τη χαλαζόπτωση.

Από νωρίς το πρωί της Μ. Παρασκευής το σκηνικό του καιρού στην Ξάνθη χαρακτηρίζεται από σποραδικές καταιγίδες και συννεφιά.

xanhtinea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξάνθη: Άσπρισαν οι δρόμοι από την έντονη χαλαζόπτωση – Έμοιαζε σαν χιόνι"

Λαμία: Έπεσαν τζάμια από το δυνατό αέρα στο κέντρο της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ήταν λίγο μετά τις 2:00'  το μεσημέρι, της Μεγάλης Παρασκευής, όταν ξαφνικά διερχόμενοι είδαν τα τζάμια να πέφτουν από ψηλά στο πεζοδρόμιο, έξω από το "cafe Petit" στην πλατεία Πάρκου και συγκεκριμενα στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Χατζοπούλου.

Από τον δυνατό αέρα μια τέντα ξεκόλλησε και έσπασε παράθυρο δευτέρου ορόφου με αποτέλεσμα να πέσουν τζάμια στο δρόμο, ενώ τα υπόλοιπα να αιωρούνται και να απειλούν τους περαστικούς.

Αμέσως ο χώρος αποκλείστηκε από την αστυνομία και στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και καλαθοφόρο του Δήμου Λαμιέων, ώστε να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υπολείμματα των τζαμιών που είχαν απομείνει.

Δείτε βίντεο από το σημείο και από την επιχείρηση των πυροσβεστών να απομακρύνουν τα σπασμένα τζάμια από το κτίριο:

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Έπεσαν τζάμια από το δυνατό αέρα στο κέντρο της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) "

Έντονη χαλαζόπτωση σε οικισμούς της Ροδόπης - Το χαλάζι «έστρωσε» δρόμους

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τη Ροδόπη, όπου στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Σώστη, το χαλάζι σχεδόν «έστρωσε» τον δρόμο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τις μεσημβρινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής τον δήμο Ιάσμου και ιδιαίτερα τους οικισμούς Παλλάδιο, Αμβροσία και Πολύανθο.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για χαλαζόπτωση μεγάλης διάρκειας, ενώ το αρκετά είχε μέγεθος μεγαλύτερο και από ρεβίθι.

Οι αρμόδιοι του Δήμου Ιάσμου ενημερώνουν τον ΕΛΓΑ για τυχόν καταστροφές στις καλλιέργειες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έντονη χαλαζόπτωση σε οικισμούς της Ροδόπης - Το χαλάζι «έστρωσε» δρόμους"

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος που κακοποίησε σεξουαλικά το βαφτιστήρι του

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα ο 51χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι βίαζε το βαφτιστήρι του από τη ηλικία των 9 έως την ηλικία των 12 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος -τώρα- άνδρας κατήγγειλε στις αρχές ότι ο νονός του τον βίαζε από την ηλικία των 9 χρονών, ενώ βρήκε τώρα το θάρρος να προχωρήσει στην καταγγελία εις βάρος του- πλέον- 50χρονου.

Ο 51χρονος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου το οποίο δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη αλλά και ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα και για πορνογραφία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποπλάνησης και κακοποίησης ανηλίκου φαίνεται ότι βρισκόταν υπό την προσοχή της Αστυνομίας Ηρακλείου, η οποία με την κατάλληλη διερεύνηση προχώρησε στη σύλληψη του 50χρονου άνδρα.

fonimaleviziou 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος που κακοποίησε σεξουαλικά το βαφτιστήρι του"

Κορωπί: Συλλήψεις 3 ανηλίκων για κατοχή εκατοντάδων κροτίδων

Τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες χθες στο Κορωπί, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και 3 γονείς των κατηγορουμένων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, αστυνομικοί κινούμενοι στην περιοχή τούς εντόπισαν σε στάση λεωφορείου και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός χάρτινης σακούλας που κατείχαν συνολικά 288 κροτίδες.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωπί: Συλλήψεις 3 ανηλίκων για κατοχή εκατοντάδων κροτίδων"

Ρόδος: Συνελήφθη 68χρονος που κατείχε 50.500 πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη ενός 68χρονου σε χωριό της Ρόδου για κατοχή 50.500 πυροτεχνημάτων προχώρησε η αστυνομία τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, καθ' όλη την εορταστική περίοδο του Πάσχα, συνελήφθη χθες Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα, σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, ένας 68χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάθεση προς πώληση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια.

Μετά από έλεγχο που έγινε σε κατάστημα με υπεύθυνο τον 68χρονο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 50.500 τεμάχια πυροτεχνημάτων και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρόδος: Συνελήφθη 68χρονος που κατείχε 50.500 πυροτεχνήματα"

Έξοδος Πάσχα: Ουρές για γερά νεύρα σε Αττική Οδό και Εθνική προς Κόρινθο – Γεμάτα πλοία και αεροπλάνα

Μετ’ εμποδίων γίνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς η κίνηση σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024) σε Αττική Οδό και Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Παράλληλα, απαγορευτικό απόπλου αποφασίστηκε για τα ταχύπλοα προς Αγκίστρι.

Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν με όποιο μέσο μπορούν την πρωτεύουσα για τις διακοπές του Πάσχα. Με πληρότητες που αγγίζουν 100% φεύγουν τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων καθώς η έξοδος κορυφώνεται. 

Από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στην Αττική Οδό λόγω τροχαίου. Τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν, ωστόσο η κίνηση παρέμεινε και πλέον σχηματίζονται στο σημείο ουρές χιλιομέτρων που ξεκινούν – στο ρεύμα προς Ελευσίνα – από το Μαρούσι μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

Η κίνηση συνεχίζεται, καθώς τα αυτοκίνητα από Αττική Οδό ενώνονται με αυτά που έρχονται από την Εθνική και μέχρι την Νέα Πέραμο είναι σχεδόν σταματημένα.

Στην Εθνική Αθηνών προς Κόρινθο η κίνηση ξεκινά από το Παλατάκι στο Χαϊδάρι και φτάνει μέχρι του Σκαραμαγκά.

Με δυσκολία γίνεται και η κίνηση των οχημάτων στον Κηφισό προς την Εθνική για Λαμία και συγκεκριμένα από το Περιστέρι μέχρι τον Άγιο Στέφανο. 

Αυξημένα δρομολόγια και πληρότητα 100% στα ΚΤΕΛ

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αγγίζουν πληρότητα 100% για δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα αυξημένη κατά 20%.

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένα 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 50 είναι έκτακτα, και το Μεγάλο Σάββατο 180 δρομολόγια.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Γεμάτες οι πτήσεις στα αεροδρόμια

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

Για αύριο Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).

Απαγορευτικό απόπλου ταχύπλοων προς Αγκίστρι

Κατά εκατοντάδες φτάσουν στα λιμάνια της Αττικής οι εκδρομείς του Πάσχα, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διευκόλυνση τους. Νωρίτερα, η Hellenic Seaways ανακοίνωσε πως ακυρώνονται τρία δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά, και συγκεκριμένα ταχύπλοων, για Αίγινα και Αγκίστρι.

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα Μ. Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Χθες Μ. Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 21 δρομολόγια ενώ ταξίδεψαν για κάποιο νησί του Αιγαίου συνολικά 27.263 επιβάτες με 4.275 οχήματα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 38 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 11.314 επιβάτες με 1.433 οχήματα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 11.941 επιβάτες με 2.767 οχήματα και από το λιμάνι του Λαυρίου 10 αναχωρήσεις πλοίων με 3.271 επιβάτες και 1.105 οχήματα.

Στο μεταξύ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Κρήτη ΙΙ που κατέπλευσε χθες τα μεσάνυχτα με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά από το Ηράκλειο μετά από βλάβη σε μια από τις ηλεκτρομηχανές του, θα αντικατασταθεί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κίσσαμος». Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα στις 10 το πρωί έχουν ενημερωθεί με sms από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξοδος Πάσχα: Ουρές για γερά νεύρα σε Αττική Οδό και Εθνική προς Κόρινθο – Γεμάτα πλοία και αεροπλάνα"

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την θανατηφόρα παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Βούλας και στο οποίο έχασε τη ζωή της μια ηλικιωμένη μετά από παράσυρση καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να έπεσε θύμα μιας από τις διαβόητες κόντρες στην περιοχή.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες ήθελαν τον 27χρονο αναβάτη της μηχανής, ο οποίος βρέθηκε τραυματισμένος στο σημείο, να παρέσυρε και να σκότωσε την 72χρονη φαίνεται πως μια δεύτερη μηχανή ήταν αυτή που προκάλεσε το δυστύχημα με τον αναβάτη της να αναζητείται από τις Αρχές.

Η 72χρονη, η οποία είχε βγει βόλτα με το σύζυγό της, προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο Καραμανλή, στη διασταύρωση με την οδό Διός. Επειδή γνώριζε πως στο σημείο δεν υπάρχει φανάρι στάθηκε στο πεζοδρόμιο και αφού είδε πως δεν πλησίαζει κάποιο όχημα ξεκίνησε να περνά απέναντι.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο σύζυγός της που βρισκόταν πιο πίσω άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η πρώτη έριξε την 72χρονη στο οδόστρωμα και συνέχισε την «τρελή» πορεία της ενώ η δεύτερη πέρασε πάνω από την άτυχη γυναίκα τραυματίζοντάς την θανάσιμα στο κεφάλι.

Η ηλικιωμένη πέθανε σχεδόν ακαριαία ενώ στο δρόμο βρισκόταν ο δεύτερος δικυκλιστής ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος τραυματίας φέρεται να είπε αμέσως μετά το δυστύχημα πως δεν γνώριζε τον αναβάτη που εξαφανίστηκε. Ωστόσο, από μαρτυρίες προκύπτει πως οι δύο μοτοσικλετιστές ήταν παρέα και δεν αποκλείεται να είχαν στήσει κόντρα από το προηγούμενο φανάρι αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα με τις μεγάλου κυβισμού μηχανές τους.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής ενώ οι Αρχές αναζητούν μέσα από υλικό από κάμερες ασφαλείας τον αναβάτη της δεύτερης μηχανής ο οποίος παραμένει άφαντος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την θανατηφόρα παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες"

Σύμη: Εντοπισμός 14 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους

Στη σύλληψη 42χρονου διακινητή προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης.

Ο 42χρονος μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος 14 αλλοδαπούς από την περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας στην περιοχή Νημπορείου της Σύμης. 

Οι αλλοδαποί είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των τριών 3.800€ ο καθένας.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμη: Εντοπισμός 14 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news