facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και έγιναν τέσσερις προσαγωγές

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα (3/3) το βράδυ κατά την διάρκεια επεισοδίων μπροστά από την Βουλή και από τον εμπρησμό σε περιπολικό στο Μοναστηράκι.

Αρχικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την ώρα που έφτανε στο Σύνταγμα η πορεία διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ομάδα ατόμων ξέκοψε από το πλήθος και πέταξαν φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγο αργότερα, ομάδα αγνώστων έσπασε και έβαλε φωτιά σε περιπολικό που βρισκόταν στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, προσήχθησαν 4 άτομα. Τέλος, οι πέντε αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των δύο επεισοδίων, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Μία σύλληψη και επτά προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε μία σύλληψη και επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος της πορείας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Παναγίας Χαλκαίων και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις της Αστυνομίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στο Σύνταγμα: Τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και έγιναν τέσσερις προσαγωγές"

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά.

Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας καθώς συγκεντρώσεις πραγματοποιούνταν τόσο στο Σύνταγμα όσο και στα Προπύλαια. Ωστόσο, έληξαν μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας"

Άγνωστοι πυρπόλησαν περιπολικό στο Μοναστηράκι- Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί

Ομάδα αγνώστων έσπασαν και έβαλαν φωτιά το βράδυ της Παρασκευής σε περιπολικό που βρισκόταν στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στο Σύνταγμα, όπου ομάδων ατόμων κατά την διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας στην Βουλή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πέταξαν φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Δείτε φωτογραφίες του news:

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγνωστοι πυρπόλησαν περιπολικό στο Μοναστηράκι- Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί"

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκαλυπτικό έγγραφο για τα τρένα - Εγκατέστησαν ραδιοεπικοινωνία μεταξύ συρμών και σταθμών, αλλά... δεν λειτουργεί

Νέες αποκαλύψεις για τα τρένα στην Ελλάδα μετά από έγγραφο που έρχεται στο «φως», σύμφωνα με το οποίο δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας σε αυτά.

Πρόκειται για το σύστημα φωνητικής ραδιοεπικοινωνίας GSMR, το οποίο θα αντικαθιστούσε το παλιό σύστημα που λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα και με το οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους συρμοί και σταθμοί αλλά ενώ έχει εγκατασταθεί το GSMR, δεν λειτουργεί, σύμφωνα με το OPEN.

Το έγγραφο που παρουσιάζει το κανάλι, έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά επείγον», έχει ημερομηνία 18 Αυγούστου 2022 και το έχει αποστείλει ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ στη Hellenic Train.

Στο έγγραφο αυτό, ο ΟΣΕ ζητάει από την εταιρεία να τεθεί σε εφαρμογή το σύγχρονο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας που καλύπτει όλη τη διαδρομή από την Πάτρα στην Αθήνα, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέχρι τον Προμαχώνα.

Η Hellenic Train έχει προβάλει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό της δεν έχει εκπαιδευτεί. Ο ΟΣΕ, στο ίδιο έγγραφο, λέει πως το προσωπικό το έχει εκπαιδεύσει και έδωσε ως ημερομηνία παράτασης εφαρμογής του συστήματος την 30ή Νοεμβρίου του 2022.

Το σύστημα, μέχρι και σήμερα, δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Ποια ήταν τα εφεδρικά συστήματα ασφαλείας που δεν λειτούργησαν στα Τέμπη

Tους καλά φυλαγμένους σκελετούς του ελληνικού σιδηροδρόμου, αποκαλύπτουν με τον πλέον τραγικό τρόπο τα φονικά τρένα της Hellenic Train που, πριν από τρεις μέρες, έκοψαν το νήμα της ζωής σε 57 συμπολίτες μας και βύθισαν στο πένθος όλη την χώρα.

Είναι η κατάληξη μιας ανείπωτης τραγωδίας που μπορεί να προκάλεσε ένα ανθρώπινο χέρι, κουβαλά ωστόσο ευθύνες και παραλείψεις διαχρονικά, κυβερνήσεων, εταιρειών του σιδηροδρόμου και εργολάβων που με τις τακτικές και τα τερτίπια τους καθυστέρησαν πολύτιμες συμβάσεις έργων για την ασφάλεια και την σηματοδότηση του δικτύου.

Η ειρωνεία είναι ότι δεν λειτουργούν πανάκριβα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, χάρη στα οποία θα είχε αποτραπεί άλλη μια τραγωδία μετά το συμβάν στο Άδενδρο το 2017. Τι έφταιξε και η Ελλάδα βιώνει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ιστορία της σε μια περιοχή όπως τα Τέμπη που πριν από 25 χρόνια εκτυλισσόταν μια παρόμοια τραγωδία με θύματα μαθητές μιας σχολικής εκδρομής;

Το τελευταίο διάστημα, η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμούς για τη συντήρηση του δικτύου με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) χωρίς ωστόσο να υπολογίσει ότι για να τρέξουν οι επίμαχες εργολαβίες θα πρέπει να παραδοθούν οι αμαρτωλές συμβάσεις! Στελέχη του σιδηροδρόμου υποστηρίζουν ότι σήμερα σε ένα μικρό τμήμα του σιδηροδρομικού άξονα Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός λειτουργεί η σηματοδότηση. Όπως σημειώνουν, η σηματοδότηση είναι ένα ακόμη θύμα της απουσίας συντήρησης του δικτύου αλλά και παράνομων κυκλωμάτων λεηλασίας του εξοπλισμού.

Τα συστήματα δούλευαν μέχρι το 2008 έως 2009. Έκτοτε έχουν πάψει να λειτουργούν με τους συνδικαλιστές να έχουν αποστείλει στον ΟΣΕ τρία εξώδικα το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και τους δυο τελευταίους εκτροχιασμούς, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του δικτύου και την ασφάλεια της σιδηροδρομικής υποδομής. Στοιχεία όμως που ο ΟΣΕ εμφανίζεται να έχει απορρίψει, χαρακτηρίζοντας αστήρικτες τις καταγγελίες και ανακρίβειες τους σχετικούς κινδύνους.

Για να βρεθεί λύση, επιστρατεύτηκε η περίφημη εργολαβία 717, προκειμένου να αναβαθμίσει τη σηματοδότηση και τα άλλα συστήματα. Όμως συμπτωματικά, από τότε πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια χωρίς να έχει παραδοθεί το έργο. Προ διετίας την εργολαβία εκτελούσε η κοινοπραξία ΤΟΜΗ – Alstom. Όμως από το 2021 το έργο έχει αναλάβει αποκλειστικά η γαλλική Alstom, την ώρα που επικρέμεται ευρωπαϊκή καμπάνα για επιστροφή κονδυλίων λόγω των καθυστερήσεων.

Το ντόμινο της τεχνολογικής απαξίωσης του σιδηροδρόμου επεκτείνεται και στην τηλεδιοίκηση, την εξ’ αποστάσεως διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών από τα τρία κέντρα που διαθέτει ο ΟΣΕ σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Ούτε και το σύστημα ECTS για την ασφάλεια κυκλοφορίας που αν λειτουργούσε θα ειδοποιούσε εγκαίρως πως δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν το βράδυ της Τρίτης στην ίδια γραμμή.

Τα τελευταία χρόνια η ρύθμιση κυκλοφορίας γίνεται τοπικά, δηλαδή από σταθμάρχες και κλειδούχους που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις από τις οποίες διέρχεται το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι σταθμάρχες ρυθμίζουν την κυκλοφορία στις διακλαδώσεις και αποφασίζουν ποιο τμήμα της διπλής γραμμής θα μονοδρομηθεί, στην περιοχή ευθύνης τους, μέχρι να φτάσει ο συρμός στον επόμενο σταθμάρχη.

Σύμφωνα με παράγοντες του σιδηροδρόμου αν λειτουργούσαν τα συστήματα φωτοσήμανσης και ο μηχανοδηγός είχε ένδειξη από τα φανάρια ότι κάτι έρχεται, θα σταματούσαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου και η τραγωδία θα είχε αποτραπεί. Τα επιβατικά αναπτύσσουν ταχύτητες 160 χιλ ανά ενώ στα 110 χιλ πέφτει η ταχύτητα στα εμπορικά.

Στον παροπλισμό της σύγχρονης τεχνολογίας για την παρακολούθηση των τρένων που τα τελευταία χρόνια, αξιοποιείται ακόμη και από εταιρείες ντελίβερι αλλά και ταξί για την παρακολούθηση του στόλου τους, θα πρέπει να προστεθεί και η δραματική λόγω μνημονίων υποστελέχωση του ΟΣΕ. Σήμερα υπολογίζεται ότι για την συντήρηση του δικτύου αξιοποιούνται από την Πάτρα μέχρι το Ορμένιο, περί τους 30 υπαλλήλους. Το δε προσωπικό του οργανισμού είναι περίπου 700 άτομα, πολλοί από τους οποίους είναι στο στάδιο της συνταξιοδότησης. Το οργανόγραμμα του Οργανισμού προβλέπει 2.200 εργαζόμενους.

Για κακούργημα κατηγορείται ο σταθμάρχης

Υπενθυμίζεται πως την προσωπική ευθύνη για το ολέθριο σφάλμα του, τους λανθασμένους χειρισμούς που έκανε το βράδυ της Τρίτης, οι οποίοι οδήγησαν στην φρικτή τραγωδία με τους 57 νεκρούς ανέλαβε ενώπιον του εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας. Έστω και «στα πλαίσια που του αναλογεί» όπως ανέφερε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο συνήγορος του κατηγορούμενου, ο 60χρονος σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς παραδέχεται την κρίσιμη συμβολή του στην πολύνεκρη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης κλήθηκε να παρουσιαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Λάρισας, όπου και απαγγέλθηκε εις βάρος του σειρά κατηγοριών, για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του σταθμάρχη, αναμένεται η παραπομπή της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας και η ανάθεσή της σε εφέτη ειδικό ανακριτή. Ο δε σταθμάρχης τελεί υπό προσωρινή κράτηση.

Συγκεκριμένα, εις βάρος του σταθμάρχη Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά, ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας. Το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Μαρτίου, ο σταθμάρχης παρέμεινε επί 10 λεπτά ενώπιον του εισαγγελέα και μετά από την απαγγελία των κατηγοριών έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο. Έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Σημειώνεται ότι η αρχική αντίδραση του σταθμάρχη ήταν η άρνηση, καθώς αποπειράθηκε να αποσείσει την ευθύνη από τον εαυτό του. Υποστήριξε ότι το δυστύχημα ήταν απόρροια λάθους του συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας των τρένων. Ο σταθμάρχης είπε, μάλιστα, ότι συνειδητοποίησε τι είχε κάνει ο ίδιος όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρξε σύγκρουση αμαξοστοιχιών. Σε δεύτερη φάση, ενώ αποκαλύφθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν οι εντολές που έδωσε, ο σταθμάρχης ομολόγησε το μοιραίο λάθος του, το οποίο απέδωσε στην «κακιά ώρα». Επί της ουσίας, ο Βασίλης Σαμαράς παραδέχτηκε ότι τροχιοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος γραμμή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκαλυπτικό έγγραφο για τα τρένα - Εγκατέστησαν ραδιοεπικοινωνία μεταξύ συρμών και σταθμών, αλλά... δεν λειτουργεί"

Λάρισα: Επεισόδια στον σταθμό του ΟΣΕ

Επεισόδια σημειώθηκαν στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα, όπου κατέληξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την Κεντρική Πλατεία και μετατράπηκε σε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο περιθώριο της πορείας, για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, αποσπάστηκε μία ομάδα κουκουλοφόρων και έως την είσοδο του σταθμού και προκάλεσε φθορές.

Έσπασαν τζαμαρίες στην κεντρική είσοδο του σταθμού των τρένων αλλά και στα εκδοτήρια.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Επεισόδια στον σταθμό του ΟΣΕ"

Σύγκρουση τρένων - Οι Ιταλοί της Hellenic Train λένε ότι «ο ΟΣΕ έχει την ευθύνη για τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου»

Την πρώτη της ανακοίνωση, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα με τις αμοξοστοιχίες στα Τέμπη, εξέδωσε η ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane που το 2017 εξαγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη σημερινή Hellenic Train.

Όπως σημειώνει, «η ελληνική κρατική εταιρεία ΟΣΕ διατηρεί το καθήκον και την ευθύνη για την συντήρηση, τη διαχείριση και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου».

Στο Γαλλικό Πρακτορείο γίνεται αναφορά σε μια σειρά ατυχημάτων που σημειώθηκαν στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια, και φιλοξενείται ανακοίνωση της μητρικής της Hellenic Train.

Σε ανακοίνωσή της, η FS ανέφερε ότι η ελληνική κρατική εταιρεία ΟΣΕ διατηρεί το καθήκον και την ευθύνη για την συντήρηση, τη διαχείριση και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και την ευθύνη για την κίνηση των τρένων και την κυκλοφορία.

Πριν από ένα 48ωρο δήλωση για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Train, Dario Lo Bosco. Όπως σημείωσε «η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται δίπα στις αρχές και στους διασώστες», ενώ ταυτόχρονα εκφράζει «τα πιο θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τη δέσμευση για πλήρη υποστήριξη τους, καθώς και όλων των επιβατών».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Hellenic Train:

«Καθώς η διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, η Hellenic Train, εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, συνεχίζει να εργάζεται δίπλα στις αρχές και στους διασώστες στο σημείο του δυστυχήματος και σε όλα τα νοσοκομεία που φροντίζουν τους τραυματίες.

H Hellenic Train, η διοίκηση και οι εργαζόμενοί της, στέκεται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζοντας από καρδιάς τα πιο θερμά της συλλυπητήρια αλλά και τη δέσμευσή της για την πλήρη υποστήριξη τους καθώς και όλων των επιβατών».

Σημειώνεται ότι επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα είναι 57, με την είδηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στον Guardian κυριαρχούσε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, μεταφέροντας μαρτυρίες και δηλώσεις από τον τόπο της τραγωδίας. «Ήταν τα 10 πιο εφιαλτικά δευτερόλεπτα. Δεν μπορούσες να δεις πολλά, μόνο καπνό».

«Η σύγκρουση ήταν πολύ δυνατή» σημειώθηκε στον Guardian.

Πρώτη είδηση το πολύνεκρο δυστύχημα και στο Reuters. Οι δηλώσεις του 28χρονου Στέργιου, που γλίτωσε από το εφιαλτικό δυστύχημα, έκαναν τον γύρο του κόσμου. «Ήταν τα 10 πιο εφιαλτικά δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι εκατοντάδες επιβάτες στις δύο μοιραίες αμαξοστοιχίες. «Μετά υπήρχε πανικός, καλώδια παντού, φωτιά».

Πρώτο θέμα και για το BBC το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Το BBC μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τα όσα συμβαίνουν μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστήχημα στα Τέμπη. «Δεκάδες νεκροί μετά τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ελλάδα» ο τίτλος του πρώτου θέματος για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλώντας στο BBC, δημοσιογράφος μετέφερε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των επιβατών για να σωθούν. Έσπαγαν τα παράθυρα για να καταφέρουν να βγουν από το τρένο. Χρησιμοποίησαν τις βαλίτσες τους για να σπάσουν τα παράθυρα και να βγουν από το τρένο.

Η χειρότερη στιγμή, όπως σημειώνει ρεπόρτερ που μίλησε στο BBC, ήταν η αναμονή για τους γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους στον σταθμό στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν.

Κυρίαρχο θέμα το τραδικό δυστύχημα στα Τέμπη και στη γειτονική Ιταλία, με δημοσιεύματα σε La Stampa και La Repubblica. Η είδηση κυριαρχεί και σε Washington Post, Liberation και El Pais μεταξύ άλλων ειδησεογραφικών πρακτορείων που καλύπτουν την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση τρένων - Οι Ιταλοί της Hellenic Train λένε ότι «ο ΟΣΕ έχει την ευθύνη για τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου»"

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πορείες διαμαρτυρίας σε Λάρισα- Κοζάνη-Καβάλα-Καλαμάτα-Πάτρα

Φορείς της Λάρισας και πλήθος πολιτών πήραν σήμερα το βράδυ τη σκυτάλη της διαμαρτυρίας από τους μαθητές, που πραγματοποιήσαν την δική τους κινητοποίηση το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για να ενώσουν τις φωνές τους, ζητώντας δικαίωση για τα θύματα του φοβερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, συμμετείχαν μεταξύ άλλων το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής Κοινότητας και των Φοιτητικών Συλλόγων της πόλης, καθώς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία από την κεντρική πλατεία της Λάρισας με κατάληξη την πλατεία του ΟΣΕ.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πορείες διαμαρτυρίας σε Λάρισα- Κοζάνη-Καβάλα-Καλαμάτα-Πάτρα

Πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Κοζάνης πραγματοποίησαν φοιτητές μαθητές, γονείς, πολίτες εκπρόσωποι φορέων συλλογικοτήτων κομμάτων.

Ένα ποτάμι στους δρόμους, που ενώνουν τις φωνές τους, ζητώντας δικαίωση για τους αδικοχαμένους του δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πορείες διαμαρτυρίας σε Λάρισα- Κοζάνη-Καβάλα-Καλαμάτα-Πάτρα

“Θα γίνουμε η φωνή των αδικοχαμένων συμφοιτητών μας διατράνωσαν από την Κοζάνη, δίνοντας την υπόσχεση, πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ και η οργή θα μετατραπεί σε ποτάμι αγώνων, έως ότου υπάρξει δικαίωση και τιμωρία των υπευθύνων.

Νέα σιωπηρή συγκέντρωση το απόγευμα με σύνθημα “Πενθούμε τους νεκρούς. Απαιτούμε την αλήθεια” βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Καβάλα.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πορείες διαμαρτυρίας σε Λάρισα- Κοζάνη-Καβάλα-Καλαμάτα-Πάτρα

Σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Καλαμάτα αυτή την ώρα από συλλογικότητες και φορείς της πόλης.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πορείες διαμαρτυρίας σε Λάρισα- Κοζάνη-Καβάλα-Καλαμάτα-Πάτρα

Συγκέντρωση από συλλογικότητες πραγματοποιείται αυτή την ώρα και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πορείες διαμαρτυρίας σε Λάρισα- Κοζάνη-Καβάλα-Καλαμάτα-Πάτρα

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πορείες διαμαρτυρίας σε Λάρισα- Κοζάνη-Καβάλα-Καλαμάτα-Πάτρα"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ο καιρός αύριο, Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη ένταση στα δυτικά έως τις μεσημβρινές ώρες και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα). Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνούν τη μεταφορά σκόνης στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 14 με 16 και στα νότια τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες σχετική εξασθένηση των φαινομένων.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια (περιοχή Λήμνου, Λέσβου) πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Η πρόγνωση της ΕΜΥ"

Νέα 48ωρη απεργία στον σιδηρόδρομο το Σαββατοκύριακο

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και το Σαββατοκύριακο τα τρένα, καθώς οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο πρόκειται να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της Hellenic Train ξεκίνησαν τις απεργίες τους από τη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη. 

Απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτιου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Τα Σωματεία στη Hellenic Train που κηρύσσουν την απεργία είναι το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Την απόφαση για νέα απεργία πήραν οι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους, στο πλαίσιο της απεργίας τους την Παρασκευή, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους, αλλά και τη διάθεση τους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που στο όνομα στήριξης του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα 48ωρη απεργία στον σιδηρόδρομο το Σαββατοκύριακο"

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τη σύμβαση «717» για τους ελληνικούς σιδηρόδρομους

Έρευνα σχετικά με τη σύμβαση για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης των ελληνικών σιδηροδρόμων, την σύμβαση «717» του 2014 όπως χαρακτηριστικά λέγεται έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει πράγματι μια εν εξελίξει έρευνα, εξετάζοντας αποκλειστικά πιθανές ζημιές στα οικονομικά συμφέροντα στην ΕΕ», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκονται οι έρευνες προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η έκβασή τους. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ.

Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα, όπως η κατάχρηση κεφαλαίων, το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ και η διαφθορά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τη σύμβαση «717» για τους ελληνικούς σιδηρόδρομους"

Μεθώνη: Εντοπίστηκε νεκρό το ηλικιωμένο ζευγάρι των Αμερικανών

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητο του αγνοούμενου ηλικιωμένου ζευγαριού από τις ΗΠΑ στην περιοχή «Πέντε δρόμοι» της Μεθώνης.   

Σύμφωνα με το best-tv.gr μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου στο σημείο έσπευσαν οι αρχές συνεχίζοντας την έρευνα, και τελικά εντόπισαν και τις σορούς του ζευγαριού.

Το ζευγάρι, Ντέιβιντ και Λουκρητία Ρόμπινσον, είχε μετακομίσει από την Αμερική και έμενε χρόνια σε δικό του σπίτι στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης δημιουργώντας μάλιστα όπως αναφέρουν τοπικές πηγές φιλικό κύκλο στην περιοχή. Φίλη τους από την περιοχή μάλιστα ήταν και η γυναίκα που δήλωσε αρχικά την εξαφάνισή τους, στις 6 Φεβρουαρίου στο Α.Τ της Καλαμάτας κι η οποία όπως είπε τους αναζητούσε τηλεφωνικά από τις 23 Ιανουαρίου. Ωστόσο κατέστη αδύνατον να τους εντοπίσει με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με την κόρη τους. Μαζί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δήλωση εξαφάνισης.

Η ανάρτηση της κόρης του ζευγαριού

«Τα πτώματα των γονιών μου μόλις βρέθηκαν στη βάση ενός γκρεμού. Δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες ακόμα. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ανακτήσουν τα πτώματά τους, να αναγνωριστούν επίσημα και να εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου. Περισσότερες πληροφορίες όσο μπορώ, όταν μπορώ», έγραψε η κόρη τους, Τζουλιάνα Ρόμπινσον.

Προ ημερών τη βεβαιότητα της ότι οι γονείς της αυτοκτόνησαν είχε εκφράσει σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Τζουλιάνα Ρόμπινσον, κόρη του ζευγαριού. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεθώνη: Εντοπίστηκε νεκρό το ηλικιωμένο ζευγάρι των Αμερικανών"

Άγιος Παντελεήμονας: Πήγαν να ληστέψουν 21χρονο, αντιστάθηκε και τον πυροβόλησαν στο πόδι – Νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό»

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ένας 21χρονος έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε από δύο δράστες για να τον ληστέψουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θύμα περπατούσε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όταν περίπου στις 21.15 την 1η Μαρτίου, οι δράστες επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν στην οδό Φυλής.

Ο 21χρονος αντέδρασε με αποτέλεσμα και ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο δράστες να βγάλει ένα όπλο και να τον πυροβολήσει χαμηλά στο αριστερό του πόδι.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο ο νεαρός διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιος Παντελεήμονας: Πήγαν να ληστέψουν 21χρονο, αντιστάθηκε και τον πυροβόλησαν στο πόδι – Νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό»"

«Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Αναβολή της έναρξης υποβολής των αιτήσεων – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Χιλιάδες νοικοκυριά περιμένουν να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα του gov.gr, προκειμένου να μπουν και να κάνουν αίτηση για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό, καθώς έτσι θα εξοικονομούν σημαντικά ποσά ετησίως από τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κι ενώ αρχικά υπήρχαν σκέψεις η πλατφόρμα να ανοίξει ακόμα και στις αρχές ή στα μέσα Μαρτίου, τελικά φαίνεται πως θα ανοίξει κοντά στο χρονικό ορίζοντα που είχε δώσει ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δηλαδή στα τέλη Μαρτίου, χωρίς να αποκλείεται να λειτουργήσει τελικά και στις αρχές Απριλίου, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα που περιλαμβάνεται σε σχετική τροπολογία η οποία κατατέθηκε αυτές τις μέρες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή προς δημόσια διαβούλευση, θα καλύπτει έως και το 60% του κόστους απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα και οι επιδοτήσεις θα είναι κλιμακωτές με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Έτσι μια τετραμελής οικογένεια που χρειάζεται έναν ηλιακό 160 λίτρων, θα μπορεί να τον αποκτήσει μέσω του προγράμματος από 800 ευρώ που είναι ο μέσος όρος τιμών, στα 320 ευρώ.

Από τον 1ο κύκλο του προγράμματος αναμένεται να ωφεληθούν 150.000 νοικοκυριά, από τα 3,5 εκατ. που διαθέτουν μόνο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Προτεραιότητα, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θα έχουν οι πιο ευάλωτοι, δηλαδή χαμηλόμισθοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με ειδικές ανάγκες ή πολύτεκνοι. Επίσης, σε περίπτωση «ισοβαθμίας» θα λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος υποβολής της αίτησης ώστε να προηγείται όποιος την υπέβαλε νωρίτερα.

Πάντως, αρμόδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα είναι το μόνο και πολλοί περισσότεροι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επιδότηση. Εξάλλου, τα πλεονάσματα του προγράμματος θα αναδιανέμονται στην αγορά για την κάλυψη των voucher που δεν έχουν ενεργοποιηθεί.

Πού θα γίνεται η αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στο allazothermosifona.gov.gr (η πλατφόρμα δεν είναι ακόμα ενεργή) και να ακολουθήσουν τα βήματα που απαιτούνται για το voucher.

Στη συνέχεια, προκύπτει η ενημέρωση με ένα SMS, θα καθοριστεί το ύψος που θα δικαιούνται οι αιτούντες -ανάλογα με το εισόδημα- και θα μπορούν να εξαργυρώνουν to voucher με την αγορά.

Σημειώνεται ότι για τους προς αντικατάσταση ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, προβλέπεται ως υποχρέωση η παράδοση της παλιάς συσκευής για ανακύκλωση στον προμηθευτή που εξαργυρώνει το voucher κατά το πρότυπο του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»

Το συνολικό ύψος των διαθέσιμων πόρων για την επιδότηση υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ και θα χορηγηθεί για πρώτη και για δεύτερη κατοικία με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Ξεχωριστό κονδύλι προβλέπεται για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Η δομή του προγράμματος (αντικατάσταση – απόσυρση παλαιών συσκευών και επιδότηση αγοράς νέων) προσομοιάζει με το πρόγραμμα «ανακυκλώνω – αλλά συσκευή» μέσω του οποίου επιδοτήθηκε η αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να υπάρχει εγκατεστημένος ηλεκτρικός θερμοσίφωνας και να γίνει αντικατάσταση με ηλιακό. Εκτός προγράμματος θα μείνουν και όσοι έχουν ήδη ηλιακό θερμοσίφωνα. Εάν δηλαδή κάποιος έχει έναν παλιό ηλιακό και θέλει να τον αλλάξει, δεν θα μπορέσει να το κάνει με την επιδότηση.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " «Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Αναβολή της έναρξης υποβολής των αιτήσεων – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα "

Σχολεία: Στάσεις εργασίας για την ερχόμενη εβδομάδα, προκήρυξε η ΔΟΕ

Η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) προκήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας από τα μαθήματα στα σχολεία από την Δευτέρα 6 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

Όπως έλεγαν από την ΔΟΕ οι στάσεις εργασίας από τα μαθήματα στα σχολεία αποσκοπούν στην αποτροπή της υλοποίησης της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και πιο συγκεκριμένα την παρακολούθηση μαθημάτων από τους αξιολογητές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Στάσεις εργασίας για την ερχόμενη εβδομάδα, προκήρυξε η ΔΟΕ"

Qatargate: Απορρίφθηκε η έφεση της Εύας Καϊλή - Παραμένει στη φυλακή για άλλους δύο μήνες

Απορρίφθηκε από το Εφετείο των Βρυξελών η έφεση που είχε καταθέσει ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, στην απόφαση για παράταση δύο μηνών στην προφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Η Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο, όταν και συνελήφθη ως κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής  παρουσιάστηκε ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας την αποφυλάκισή της με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η υπερασπιστική γραμμή της πρόταξε την ανάγκη της να βρίσκεται μαζί με την κόρη της, αλλά και το γεγονός πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έχει αποφυλακιστεί με βραχιολάκι πριν από λίγες ημέρες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι δικαστές του Εφετείου ήταν σκληροί απέναντι στην Εύα Καϊλή με τον εισαγγελέα να φέρεται να απαντά στις αναφορές της για το παιδί ότι «ούτως ή άλλως είναι έξω πατέρας του». Κατά την ίδια πηγή ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει συναντήσει ήδη μια φορά την κόρη του, η οποία συνεχίζει να μένει με τον παππού της αλλά μπορεί να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βρυξελλών αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η Ε.Κ. και ο Μ.Τ. εμφανίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών.

Η προληπτική κράτηση των δύο αυτών υπόπτων παρατάθηκε κατά δύο και έναν μήνα αντίστοιχα.

Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Σημειώνεται ότι η δίμηνη παράταση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή ξεκινάει από σήμερα 3 Μαρτίου.

Προφυλακισμένος παραμένει και ο Ταραμπέλα

Προφυλακισμένος παραμένει και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από την πλευρά του ίδιου.

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να παραμείνει ο Mαρκ Ταραμπέλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή διότι, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ούτε δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο. Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».

«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Qatargate: Απορρίφθηκε η έφεση της Εύας Καϊλή - Παραμένει στη φυλακή για άλλους δύο μήνες"

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφείο του ΟΣΕ στο κέντρο – Φάρσα o συναγερμός στην Hellenic Train

Έρευνες πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αστυνομικές δυνάμεις στα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Τα γραφεία έχουν εκκενωθεί και οι εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί.

Νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα και στο κτήριο της Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού για την ύπαρξη βόμβας. Αμέσως εκκενώθηκε το κτίριο και έγιναν οι έρευνες στον χώρο χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Οι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφείο του ΟΣΕ στο κέντρο – Φάρσα o συναγερμός στην Hellenic Train"

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση πραγματοποιούν φοιτητές και μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, για την πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη. Η πορεία κατέληξε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, όπου οι φοιτητές και οι μαθητές έγραψαν με σπρέι τη λέξη «Δολοφόνοι».

Με μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα που ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη φοιτητές και μαθητές διαμαρτύρονται για τον άδικο χαμό τουλάχιστον 57 επιβατών. Οι μαθητές πέταξαν 57 μαύρα μπαλόνια προς τον ουρανό…

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, πέρασαν από την Βουλή και έφτασαν έξω από την Hellenic Train, στην Συγγρού. Εκεί έγραψαν με κόκκινο σπρέι «δολοφόνοι» στα γραφεία της Hellenic Train. Λόγω της κινητοποίησης ένα μέρος της Συγγρού και γύρω δρόμοι είναι κλειστοί.

Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ στις 7 σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και νέα πορεία μαθητών στο κέντρο.

Στην μεγάλη κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές.

Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας"

«Μέχρι το ‘20 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας» - Αποκαλύψεις από πρώην Διευθυντή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Όλο και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις γύρω από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που σκόρπισε τον θάνατο. Ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ερευνών, Χρήστος Ρετσινάς, αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως μέχρι τα τέλη του 2020 λειτουργούσε στην Αθήνα κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου κυκλοφορίας των τρένων.

Ο κ. Ρετσινάς τόνισε με έμφαση μάλιστα πως αν αυτό λειτουργούσε και σήμερα «δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος σταθμάρχη».

«Μέχρι το τέλος του ‘20 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος – ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης – στην [οδό] Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρετσινάς, προσθέτοντας ότι αν «δεν υπάρχει το κέντρο (σ.σ. κυκλοφορίας), πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου Σταθμάρχη».

Ερωτώμενος αν, στην περίπτωση που ήταν υπουργός, θα επέτρεπε στα τρένα να ξαναμπούν στις ράγες με το υπάρχον πλαίσιο, ο κ. Ρετσινάς απάντησε με ένα εμφατικό «όχι», λέγοντας πως «πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν».

Συμπλήρωσε, δε, πως από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνει σε τρένο.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Μέχρι το ‘20 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας» - Αποκαλύψεις από πρώην Διευθυντή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ "

Τέμπη: Πώς εκπαιδεύονται οι μηχανοδηγοί στην Ευρώπη και πώς στην Ελλάδα – Οι βάρδιες των σταθμαρχών

Η τραγωδία στα Τέμπη με τη μοιραία σύγκρουση των δυο τρένων πέρα από τις τρομακτικές και εγκληματικές ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας στην κίνηση των σιδηρόδρομων έφερε στην επιφάνεια και το θέμα της εκπαίδευσης του προσωπικού του ΟΣΕ.

Ο Ισίδωρος Σαπουνάς Διευθυντής Σιδηροδρόμου Λουξεμβούργου μίλησε (με αφορμή φυσικά την τραγωδία με τα δυο τρένα στα Τέμπη) στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ για το πως εκπαιδεύονται οι μηχανοδηγοί στην Ευρώπη και τι ισχύει με τις βάρδιες των σταθμαρχών.

Μαζί του ήταν καλεσμένος και ο μηχανοδηγός των ελληνικών σιδηροδρόμων, Αλέξανδρος Ιορδανίδης, ο οποίος μίλησε φυσικά για το μοιραίο δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη, αλλά εξήγησε και το τι ισχύει στην Ελλάδα στο θέμα της εκπαίδευσης των ανθρώπων που οδηγούν τα τρένα.
 
Δυο χρόνια η θεωρητική εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Οι διαφορές στην εκπαίδευση είναι μεγάλες. Για παράδειγμα στην Ευρώπη η θεωρητική εκπαίδευση διαρκεί 2 χρόνια και μετά οι υποψήφιοι πρέπει να δώσουν εξετάσεις, ενώ στην Ελλάδα στους 6 μήνες θεωρείται ότι ο μηχανοδηγός έχει πάρει ήδη την βασική θεωρητική κατάρτιση.

Ο Ισίδωρος Σαπουνάς Διευθυντής Σιδηροδρόμου Λουξεμβούργου, που έχει δουλέψει και σε άλλες εταιρείες σιδηροδρόμων στην Ευρώπη, εξήγησε πως λειτουργεί το σύστημα εκπαίδευσης μηχανοδηγών στο εξωτερικό.

«Οι μηχανοδηγοί στην Κεντρική Ευρώπη, όχι μόνο στο Λουξεμβούργο, αλλά όχι μόνο οι μηχανοδηγοί, όλο το υπηρετικό προσωπικό έχει δύο χρόνια εκπαίδευσης. Στους 9 πρώτους μήνες υπάρχει μια αξιολόγηση στον κάθε εργαζόμενο σε οποιαδήποτε θέση, αλλά η διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης της εκπαίδευσης διαρκεί δύο χρόνια.

Υπάρχουν επίσης κάποια πρακτικά κομμάτια σε προσομοιωτές, σε εικονικά περιβάλλοντα και μετά από τα δύο χρόνια, εφόσον περάσεις εξετάσεις έχει δύο ευκαιρίες να δει τι θα κάνει και που θα πάει. Ο σιδηρόδρομος είναι πάντα δύο ευκαιρίες. Τότε μπορεί να ξεκινήσει στον τόπο που θα εργαστεί στο σταθμό του, ώστε να έχει τοπική γνώση. Το ίδιο και μηχανοδηγός. Οι μηχανοδηγοί που χρησιμοποιούν ή δουλεύουν σε μια γραμμή πρέπει να είναι ειδικευμένοι σε αυτή τη γραμμή», τόνισε ο Ισίδωρος Σαπουνάς.

Πως γίνονται οι βάρδιες των σταθμαρχών

Όσο για το πόσα άτομα υπάρχουν στη βάρδια των σταθμαρχών ο Διευθυντής Σιδηροδρόμου Λουξεμβούργου είπε: «Την εμπειρία την έχω από όλους τους σιδηροδρόμους που δούλεψα στην Ευρώπη, από τους γερμανικούς σιδηροδρόμους κυρίως και ως σύμβουλος και σε άλλους σιδηροδρόμους. Εξαρτάται από το μέγεθος του σταθμού.

Το Βέλγιο εισήγαγε το τελευταίο διάστημα και το ακολούθησε και το Λουξεμβούργο, όπου και άλλοι σιδηρόδρομοι, το λεγόμενο διπλό ζευγάρι μάτια. Υπάρχει ένας traffic controller, υπάρχει ένας σταθμάρχης, ένας δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος είναι ο security controller που αναλαμβάνει θέματα ασφαλείας.

Δηλαδή είναι δύο πάντα. Σε μεγάλους σταθμούς έχουμε επίσης και δύο κλειδούχους δηλαδή οι άνθρωποι, τα πόστα τα οποία είναι συγκεντρωμένα μόνο στη μεταχείριση των ψαλιδιών μέσα από τα κλειδιά και στη σωστή κατεύθυνση αυτών των τρένων. Αυτό όμως, εξαρτάται από το μέγεθος του σταθμού. Σε μικρότερους σταθμούς ο σταθμάρχης μπορεί να είναι και κλειδούχος».

Τα κέντρα ελέγχου κυκλοφορίας

Ο Ισίδωρος Σαπουνάς εξήγησε με αροφμή την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δυο τρένων και το πως λειτουργούν τα μέτρα ασφαλείας στο εξωτερικό. «Όταν υπάρχει μια απόκλιση από το δρομολόγιο από την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας, ή υπάρχει βλάβη στα συστήματα ασφαλείας, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη ο σταθμάρχης ή ο ρυθμιστής ελέγχου κυκλοφορίας. Υπάρχουν κέντρα ελέγχου κυκλοφορίας».

«Προφανώς σε εκείνη την φάση που πρέπει να επέμβει ο σταθμάρχης και να δώσει μια γραπτή ή προφορική εντολή σε μερικές περιπτώσεις στο χώρο του, όπως ο σταθμός, έχει περιορισμένα τμήματα γραμμών τα οποία ελέγχει, αναλαμβάνει πλήρως επίσης την ευθύνη της κυκλοφορίας. Αυτό το γνωρίζουν επίσης οι εργαζόμενοί μας, όχι μόνο στο Λουξεμβούργο. Είμαι υπεύθυνος στο τμήμα της συντήρησης έργων, υποδομών και μοντέρνων τεχνολογιών ασφαλείας για το Λουξεμβούργο, αλλά και το τμήμα της κυκλοφορίας στο Λουξεμβούργο, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί στο επιχειρησιακό προσωπικό και γνωρίζουν τι ευθύνη φέρουν σε αυτές τις περιπτώσεις», συμπλήρωσε ο Ισίδωρος Σαπουνάς.

Η εκπαίδευση των μηχανοδηγών στην Ελλάδα

Για την εκπαίδευση των μηχανοδηγών στην Ελλάδα, ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ, Αλέξανδρος Ιορδανίδης.

«Η εκπαίδευση που λαμβάνει χώρα στη χώρα μας είναι βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών, οι οποίοι εισήχθησαν σαν νόμος και στην Ελλάδα. Για αρχή, εφόσον προσληφθούν τα άτομα που θα γίνουν μηχανοδηγοί, περνάνε από ιατρικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικά τεστ και έπειτα μπαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης του ΟΣΕ είναι κρατική σχολή. Γίνεται η θεωρητική εκπαίδευση όλων σε όλους τους τομείς. Στη θεωρία είναι όλοι έτοιμοι. Μετά από 6 μήνες θεωρίας ξέρεις τα βασικά για την κυκλοφορία, για τις κινητήριες μονάδες, για όλα αυτά που θα δεις», τόνισε ο μηχανοδηγός.

«Η πρακτική είναι ένα τελείως διαφορετικό. Να ξέρετε ότι η εμπειρία αποκτάται δουλεύοντας επάνω στο αντικείμενο και όχι στη θεωρία» είπε και συνέχισε: «Το ότι δεν υπάρχουν τα αυτόματα συστήματα ασφάλειας με τεχνολογικά μέσα δεν σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς με το τρένο. Ακολουθούνται οι κανονιστικές διαδικασίες για να μπορέσει ένα τρένο να κινηθεί από ένα σταθμό σε έναν άλλο. Δεν είναι αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά μετά το δυστύχημα», συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Ιορδανίδης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Πώς εκπαιδεύονται οι μηχανοδηγοί στην Ευρώπη και πώς στην Ελλάδα – Οι βάρδιες των σταθμαρχών"

Ηράκλειο: Εντυπωσιακή επιχείρηση εναερίτη για την απομάκρυνση χαρταετού από καλώδια της ΔΕΗ (video)

Επιχείρηση απομάκρυνσης ενός χαρταετού, που μπλέχτηκε στα καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή των Λινοπεραμάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και βλάβη στο δίκτυο, στήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία από εναερίτη τεχνικό της επιχείρησης.

Ο χαρταετός που κάποιοι πέταξαν τηρώντας το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, χωρίς, ωστόσο, όπως προέκυψε εκ του αποτελέσματος, να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, σκάλωσε στα καλώδια της ΔΕΗ και συγκεκριμένα σε γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης. Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ υπάλληλος της Επιχείρησης, ο χαρταετός έπρεπε να απομακρυνθεί για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο βλάβης στο δίκτυο από βραχυκύκλωμα. Κάτι τέτοιο θα ενεργοποιούσε τη λειτουργία των μέσων προστασίας της γραμμής και θα προκαλείτο διακοπή ηλεκτροδότησης στη μισή Κρήτη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ, η εντυπωσιακή επιχείρηση από τον εναερίτη τεχνικό ολοκληρώθηκε με την …αποκαθήλωση του χαρταετού και την αποσόβηση του κινδύνου πρόκλησης βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Εντυπωσιακή επιχείρηση εναερίτη για την απομάκρυνση χαρταετού από καλώδια της ΔΕΗ (video)"

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το ΥΠΕΞ ζήτησε από την Τουρκία να δώσει άδεια στον κρατούμενο πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των ελληνικών αρχών στο αίτημα της οικογένειας του 28χρονου Νίκου Ναλμπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, προκειμένου να ζητηθεί άδεια από τις τουρκικές αρχές στον πατέρα του, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Τουρκίας, ώστε να βρεθεί στην κηδεία του παιδιού του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές μετά την πρώτη επικοινωνία που υπήρξε από την οικογένεια του 28χρονου, ο Έλληνας πρόξενος στην Αδριανούπολη - κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια - επικοινώνησε άμεσα με αρμόδια τουρκική εισαγγελία και ζήτησε εκτάκτως άδεια να επισκεφθεί τον Έλληνα πολίτη, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης εβδομαδιαίας προθεσμίας.

mixanodigos 

Η αιτηθείσα άδεια επισκέψεως δόθηκε κατ’ εξαίρεση και σήμερα το πρωί (3/3) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση.

Αυτό που ζητά η ελληνική πλευρά, εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, είναι να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον εν λόγω κρατούμενο προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του παιδιού του.

Παράλληλα, ζητήθηκε και συνάντηση με τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Γενικής Εισαγγελίας Ραιδεστού ώστε να μεταφερθεί το σχετικό αίτημα του Έλληνα πολίτη.

Στο ίδιο πλαίσιο η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, απέστειλε άμεσα, χθες Πέμπτη (2/3), Ρηματική Διακοίνωση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν των οδηγιών του Νίκου Δένδια, επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και τηλεφωνικές επικοινωνίες στελεχών της ελληνικής πρεσβείας, με τις Διευθύνσεις Διμερών Σχέσεων καθώς και Προξενικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση για το ίδιο ζήτημα του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που διευκρινίζεται από ελληνικής πλευράς είναι ότι η αποδοχή ή όχι του αιτήματος «ειδικής αδείας για ανθρωπιστικούς λόγους» εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των τουρκικών αρχών.

Την αποκάλυψη ότι ο πατέρας του 28χρονου μηχανοδηγού είναι κρατούμενος σε φυλάκες στην Τουρκία και είναι προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί μετά το Πάσχα - άρα δεν θα είναι παρών στην κηδεία του παιδιού του - έκανε το πρωί της Πέμπτης συγγενής του αδικοχαμένου νέου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το ΥΠΕΞ ζήτησε από την Τουρκία να δώσει άδεια στον κρατούμενο πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού"

Θ.Πλεύρης: «Απούσα η εταιρεία, δραματικές οι στιγμές της αναγνώρισης

«Όταν ταυτοποιείται ένας νεκρός, βγαίνει από τη λίστα των αγνοούμενων. Ο αριθμός των νεκρών δεν προστίθεται με αυτό των αγνοούμενων», διευκρίνισε το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας πως από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη έχουν συλλεγεί 57 νεκροί και ανθρώπινα μέλη.

Όπως εξήγησε το υπουργείο Υγείας, επέλεξε οι νεκροί να μεταφέρονται σε ένα νοσοκομείο, ώστε οι συγγενείς να μη χρειάζεται να πηγαίνουν για αναγνώριση σε διαφορετικά νοσοκομεία. «Δίναμε τη λίστα όλων των τραυματιών, τους οποίους είχαμε ταυτοποιήσει ώστε να την διαβάζουν οι συγγενείς και δυστυχώς αν δεν ήταν στη λίστα αυτοί οι δικοί τους άνθρωποι καταλαβαίνετε ότι ήταν πολύ πιθανό να είναι στους νεκρούς», είπε ο Θ. Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Το υπουργείο Υγείας δεν είχε καμία βοήθεια από την εταιρεία, είπε με έμφαση ο υπουργός Υγείας ο οποίος πρόσθεσε: «Όλα έγιναν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αυτοί κατέγραψαν τους τραυματίες, δεν υπήρξε καμία βοήθεια από την εταιρεία. Δεν ήρθε κανένας άνθρωπος της εταιρείας στα νοσοκομεία για να μας βοηθήσει».

Ο υπ. Υγείας τόνισε επίσης πως υπάρχουν έξι κλιμάκια ψυχολόγων τα οποία ενημερώνουν τους συγγενείς, ενώ αναφερόμενος στους τραυματίες, είπε ότι από τους 48 που παραμένουν για νοσηλεία, οι 6 είναι σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένοι.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στις δραματικές πρώτες στιγμές όταν έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος. «Η εικόνα ήταν ζοφερή. Έβλεπα ένα βαγόνι και με ενημερώνει διασώστης ότι από κάτω όπου ήταν μια άμορφη μάζα, ήταν άλλα δύο-τρία βαγόνια. Έβγαιναν συνεχώς σοροί. Μετά πήγαμε στο Πανεπιστημιακό όπου κατέφθαναν συγγενείς και τότε πήραμε την απόφαση να συγκεντρωθεί το σύνολο των νεκρών σε ένα σημείο, ώστε οι συγγενείς να μην πηγαίνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και παράλληλα έγινε η λίστα των τραυματιών» ανέφερε.

Στην συνέχεια, όπως είπε, «βάλαμε σε ένα αμφιθέατρο τους συγγενείς, τους διαβάσαμε τη λίστα των τραυματιών για να ξέρουν οι συγγενείς αν οι άνθρωποί τους είναι ζωντανοί. Είναι συγκλονιστικό γιατί έβλεπα γονείς να ψάχνουν παιδιά. Όλοι περίμεναν να δουν τι έρχεται από τραυματίες. Όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσαν και οι ψυχίατροι να τους εξηγήσουν ότι από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία, δεν είναι στη λίστα των τραυματιών, τα πράγματα δεν είναι καλά».

Οι ταυτοποιήσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και σήμερα καθώς έρχονται ακόμα συγγενείς, συμπλήρωσε ο υπ. Υγείας, αναφερόμενος στη σκληρή διαδικασία της αναγνώρισης. «Από το DNA ήταν πολύ δύσκολη η διαδικασία, γιατί υπήρχαν γονείς που ήθελαν να κατέβουν στις σορούς και έλεγαν «εγώ θα το αναγνωρίσω το παιδί μου». Έπρεπε να εξηγήσουμε ότι οι σοροί δεν ήταν αναγνωρίσιμοι και έπρεπε να γίνει με DNA η ταυτοποίηση, διαδικασία που έχει καθυστέρηση».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θ.Πλεύρης: «Απούσα η εταιρεία, δραματικές οι στιγμές της αναγνώρισης"

Ροζ Πάνθηρες-Ληστεία Rolex: Εξαρθρώθηκε η ομάδα που έκλεψε τα 24 ρολόγια στην Αθήνα, πώς δρούσαν

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο άτομα από τους «Pink Panthers», της σπείρας που βρίσκεται πίσω από τη ληστεία που έγινε στη Rolex στις 21 Δεκεμβρίου.

Στην ληστεία που έγινε στο υποκατάστημα της Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη, σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα μέρη της Αθήνας, οι δράστες είχαν καταφέρει να αρπάξουν τουλάχιστον 23 ρολόγια που η αξία τους εκτιμάται σε περίπου 135.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers.

Οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν διεθνή δράση και στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία, όπου διαπράττουν ληστείες με την μέθοδο «smash and grab» ή διαρρήξεις με την μέθοδο «ram and raid».

Λειτουργούν με «επαγγελματικό» τρόπο, έχοντας ως αρχηγό άτομο με μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κυκλοφορούν με πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ενώ στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει, ακόμα και αρκετές ημέρες πριν το «χτύπημα».

Για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, τα μέλη της εν λόγω ομάδας:

· αφαίρεσαν δύο (2) μοτοσικλέτες,

· προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό (πιστόλι, σφυρί, μέσα απόκρυψης των χαρακτηριστικών των προσώπων τους),

· διέμειναν σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα για χρονικό διάστημα ελάχιστων ημερών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως «ορμητήριο»,

· για τις μετακινήσεις τους πριν και μετά την τέλεση της ληστείας χρησιμοποίησαν οχήματα, τα οποία δεν ανήκαν σε αυτούς, ενώ

· τρεις εξ’ αυτών εισήλθαν στην Ελλάδα και παρέμειναν σε αυτή το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την τέλεση της ληστείας και εξήλθαν από αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα αμέσως μετά την διάπραξή της.

Περαιτέρω, από τη διεξοδική ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από το σύνολο του προανακριτικού υλικού, τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων καθώς και των πληροφοριακών δεδομένων που περιήλθαν μέσω αστυνομικής συνεργασίας με άλλες χώρες, καταδείχθηκε ο ρόλος κάθε μέλους στην διάπραξη της ληστείας.

Πιο αναλυτικά:

· 47χρονος αλλοδαπός, πριν τη ληστεία συμμετείχε στις δύο (2) κλοπές μοτοσυκλετών, που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα τέλεσης, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής, με τη χρήση σφυριού, έθραυσε τις βιτρίνες και τις προθήκες του καταστήματος και αφαίρεσε τα ρολόγια. Ο συγκεκριμένος αποτελεί ενεργό μέλος του εγκληματικού δικτύου των «Pink Panthers» με διασυνδέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που βοήθησε στην άμεση διοχέτευση των κλεμμένων ρολογιών σε ένα εκτεταμένο δίκτυο κλεπταποδόχων σε διάφορες χώρες ώστε να μην εντοπιστούν.

· 35χρονος αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ ημεδαπού και αλλοδαπών, συμμετείχε στις κλοπές των μοτοσυκλετών και μίσθωσε το κατάλυμα που διέμειναν οι «εισαγόμενοι» δράστες. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, παρέμεινε εξωτερικά του καταστήματος, επιτηρώντας το χώρο και ακολούθως συνέδραμε στη διαφυγή του 47χρονου από την Αττική. Αποτελεί και αυτός ενεργό μέλος του εγκληματικού δικτύου των «Pink Panthers», με διασυνδέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

· 48χρονος αλλοδαπός, επιτέθηκε και ακινητοποίησε στο πάτωμα τον υπάλληλο security του καταστήματος ώστε να μην αντιδράσει κατά τη διάρκεια της ληστείας.

· 35χρονος ημεδαπός, απειλούσε με πιστόλι τον υπάλληλο του καταστήματος και τον ιδιωτικό φύλακα security, δίνοντάς τους εντολές στα ελληνικά, ώστε να θεωρηθεί ότι η εγκληματική ενέργεια πραγματοποιήθηκε από ημεδαπούς δράστες αποπροσανατολίζοντας τις έρευνες των διωκτικών Αρχών. Προσέγγισε και διέφυγε από το χώρο της ληστείας με μία από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες ενώ ακολούθως φυγάδευσε μέχρι το «κρησφύγετο» τον 48χρονο.

· 63χρονος αλλοδαπός, λειτούργησε ως ο «Δούρειος Ίππος» της οργάνωσης για την είσοδο των συνεργών του στο κατάστημα, καθώς εκμεταλλευόμενος την εικόνα ανήμπορου ηλικιωμένου ατόμου, κατάφερε με επιδέξιες κινήσεις, να πείσει τον υπάλληλο security να κρατήσει για περισσότερη ώρα ανοικτή την πόρτα του καταστήματος, με αποτέλεσμα να εισέλθουν εντός του καταστήματος οι συνεργοί του.

Σημειώνεται ότι, ο 47χρονος, ο 48χρονος και ο 63χρονος, εισήλθαν στη χώρα μας με αποκλειστικό σκοπό την τέλεση της ληστείας και αποχώρησαν σχεδόν αμέσως μετά από αυτή.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές και μεσημβρινές ώρες χθες (2 Μαρτίου 2023) στον Πειραιά και στον Γέρακα, συνελήφθησαν οι δύο 35χρονοι, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες καθώς και από την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 950 ευρώ,

· 5 κινητά τηλέφωνα, από τα οποία ένα μεγάλης αξίας,

· είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσαν κατά τη διάρκεια της ληστείας,

· περούκα και ζευγάρι γάντια,

· κράνος μοτοσικλέτας,

· 4 φυσίγγια,

· ζυγαριά ακριβείας,

· συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μικτού βάρους 6,9 gr.

· νάιλον συσκευασία, περιέχουσα ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 5,7 gr.

· ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, αμφιβόλου γνησιότητας

· συσκευή αποθήκευσης δεδομένων USB,

· 6 στέλεχη καρτών SIM

· σουγιάς χρώματος μαύρου, συνολικού μήκους 14 cm,

· 6 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων,

· διάφορα έγγραφα όπως διπλώματα οδήγησης, υπεύθυνες δηλώσεις, κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων κ.λ.π.

Γίνεται μνεία ότι οι μοτοσικλέτες που κλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, βρέθηκαν την 20η και 29η Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, για παρόμοια καθώς και άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τη διακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζονται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ροζ Πάνθηρες-Ληστεία Rolex: Εξαρθρώθηκε η ομάδα που έκλεψε τα 24 ρολόγια στην Αθήνα, πώς δρούσαν"

Ταυτοποιήθηκαν οι δυο Κύπριοι φοιτητές που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών – Τριήμερο πένθος στην Κύπρο

Με συγκλονισμό και βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κηρύσσει εξάλλου τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της Κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταυτοποιήθηκαν οι δυο Κύπριοι φοιτητές που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών – Τριήμερο πένθος στην Κύπρο"

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συλλυπητήρια από τον ΟΗΕ - «Είμαστε στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης»

«Οι σκέψεις μας είναι με όλες τις οικογένειες που επλήγησαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ευχήθηκε ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες και εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες, τον λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Τέλος, υπογράμμισε πως ο ΟΗΕ είναι στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, αν χρειαστεί τη βοήθειά του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συλλυπητήρια από τον ΟΗΕ - «Είμαστε στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης»"

Εγκρίθηκε η σύσταση Νέας Δημοτικής Κοινότητας Ολυμπιακού Χωριού από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών

Εγκρίθηκε με τριάντα μία (31) ψήφους υπέρ και δύο (2) παρών, η σύσταση Νέας Δημοτικής Κοινότητας Ολυμπιακού Χωριού στο Δήμο Αχαρνών κατά την 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανταποκρίνεται στην επιθυμία των δημοτών και των συλλογικών φορέων της περιοχής, όπως αυτή εκφραζόταν εδώ και αρκετά χρόνια σε λαϊκές συνελεύσεις, και συνεδριάσεις. Ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, οι Αντιδήμαρχοι και τα μέλη της δημοτικής Αρχής στήριξαν το αίτημα των δημοτών του Ολυμπιακού χωριού εγκαινιάζοντας έτσι, μια νέα εποχή με πολλά και σημαντικά έργα για τον τόπο.

Το Ολυμπιακό χωριό μπαίνει πλέον, σε νέα αναπτυξιακή τροχιά με την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αθλητικών Εγκαταστάσεων και του Εθνικού Προπονητικού Κέντρου ενώ ο μελλοντικός σχεδιασμός του Δήμου Αχαρνών, περιλαμβάνει την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών ψυχαγωγίας, πολιτισμού και όχι μόνο, που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός παρουσία εκπροσώπων, των συλλόγων και φορέων του Ολυμπιακού Χωριού χαιρέτισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και προσκάλεσε όλους τους δημότες σε ένα σημαντικό συλλογικό έργο.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και έγινε η αρχή για κάτι πολύ σημαντικό.  Ήταν δικαίωμά των συνδημοτών μας και κάτι που ζητούσαν εδώ και αρκετά χρόνια. Εμείς κάναμε την αρχή σήμερα, θα στηρίξουμε και θα υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια ως δημοτική αρχή. Στο Ολυμπιακό Χωριό έχουμε να κάνουμε πράγματα πολύ σπουδαία και πολύ σημαντικά, όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει, χωρίς παρωπίδες», σημείωσε κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε Περισσότερα » " Εγκρίθηκε η σύσταση Νέας Δημοτικής Κοινότητας Ολυμπιακού Χωριού από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news