facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Διακινητές περνούν μετανάστες μέσα από τα καμένα του Έβρου – Διαφημίζουν την δράση τους στα social

Το θράσος των διακινητών φαίνεται ότι δεν έχει τέλος, καθώς διαφημίζουν τη δράση τους στα social media, δείχνοντας ομάδες μεταναστών να περνούν ακόμα και μέσα από τα καμένα του Έβρου.

Τα ντοκουμέντα παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και όπως φαίνεται διακινητές ποστάρουν τη δράση τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι διακινητές, ακόμα και μετά τις φωτιές, βρίσκουν τρόπο να περάσουν παράνομα μεγάλες ομάδες από μετανάστες από τις νησίδες του Έβρου όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν είτε να περνούν μικρότερες ομάδες από τα σύνορα.

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακινητές περνούν μετανάστες μέσα από τα καμένα του Έβρου – Διαφημίζουν την δράση τους στα social"

Εντοπισμός 17 ατόμων και σύλληψη των δύο διακινητών τους στη Ρόδο

Σήμερα το πρωί, κατόπιν ενημέρωσης από ναυτικό παρατηρητήριο, Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «Φαληράκι», να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές ν. Ρόδου.

Το εν λόγω Τ/Χ, στη θέα του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Άμεσα, έγινε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων από το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Οι συνολικά δεκαεννέα (19) αλλοδαποί επιβαίνοντες (16 άνδρες και 3 γυναίκες) του Τ/Χ σκάφους, περισυλλέγησαν από το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στον λιμένα ν. Ρόδου, ενώ δύο (02) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ένας 35χρονος και ένας 18χρονος, αναγνωρίστηκαν ως διακινητές.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι διακινητές, ενώ το Τ/Χ ρυμουλκήθηκε στο νέο Καρνάγιο Ρόδου και εν συνεχεία κατασχέθηκε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπισμός 17 ατόμων και σύλληψη των δύο διακινητών τους στη Ρόδο"

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις νέες ταυτότητες πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις νέες ταυτότητες, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων κρατούσαν ελληνικές σημαίες, αλλά και εικόνες.

Οι διοργανωτές έκαναν λόγο για παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων μέσω τσιπ που υπάρχει στις νέες ταυτότητες.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων"

Καιρός: Σε «κόκκινο» συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία – Ενεργοποίηση του 112, πού αναμένονται πλημμύρες

Σφοδρή κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό.

Η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα και γι’ αυτό τον λόγο έγινε σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να είναι όλοι σε εγρήγορση ενόψει των έντονων φαινομένων. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πήραν μέρος δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ανώτατοι αξιωματικοί της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, όπως και μετεωρολόγοι.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις περιοχή που έχουν πληγεί από τις φωτιές και δύο από αυτές είναι η Λαμία και ο Βόλος. Στις περιοχές αυτές δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πλημμυρικά φαινόμενα.

Η κλιμάκωση της κακοκαιρίας θα είναι Τρίτη και Τετάρτη όπου αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Η Θεσσαλία θα είναι η πρώτη περιοχή που θα πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Να σημειωθεί ότι όλο το προσωπικό της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, ενώ θα είναι στελεχωμένα και εξοπλισμένα όλα τα οχήματα των συγκεκριμένων υπηρεσιών για παροχή βοήθειας όπου αυτή χρειαστεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο Διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής της ΕΜΥ Ταξίαρχος Σπυρίδωνας Μπαρσάκης, Διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων, καθώς και οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Αττικής, Γεώργιος Πατούλης, Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου Βασίλειος Χατζής, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Γεώργιος Ναούμ και ο Αντιπρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας τη ΚΕΔΕ Βλάσης  Σιώμος.

Κικίλιας: Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε ύψιστη εγρήγορση

Ο Υπουργός κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε ύψιστη εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι τα επικίνδυνα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας σύσκεψης αύριο Δευτέρα, αμέσως μετά την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Σε «κόκκινο» συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία – Ενεργοποίηση του 112, πού αναμένονται πλημμύρες"

Σύλληψη για εμπρησμό στη Νέα Μάκρη – Άνδρας στόχευε σε δάσος του Αγίου Ανδρέα

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αστυνομικούς και Πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε δάσος, στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη για εμπρησμό στη Νέα Μάκρη – Άνδρας στόχευε σε δάσος του Αγίου Ανδρέα"

Σουηδία: Πάνω από 10 συλλήψεις σε επεισόδια μετά το κάψιμο του Κορανίου

Πάνω από 10 συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία στη Σουηδία μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη Μάλμε με αφορμή μια συγκέντρωση, κατά τη διάρκεια της οποίας κάηκε, για άλλη μια φορά, ένα αντίτυπο του Κορανίου.

Η σημερινή συγκέντρωση, που οργανώθηκε από τον Ιρακινό πρόσφυγα Σαλουάν Μομίκα, στα πρότυπα άλλων παρόμοιων που προκάλεσαν την οργή του μουσουλμανικού κόσμου, έγινε σε μια πλατεία του Μάλμε, πόλης που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση SVT, περίπου 200 άνθρωποι πήγαν να παρακολουθήσουν τον Μομίκα. Οι παριστάμενοι «εξέφρασαν τη συναισθηματική φόρτισή τους αφού ο διοργανωτής έκαψε σελίδες» του βιβλίου, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ξέσπασαν «βίαιες ταραχές» γύρω στις 13.45, τοπική ώρα.

Ο διοργανωτής αποχώρησε, όμως μια ομάδα ανθρώπων παρέμεινε στην πλατεία. Περίπου 10 συνελήφθησαν για διασάλευση της τάξης και δύο άλλοι ως ύποπτοι για συμμετοχή σε βίαιες ταραχές.

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι θεατές εκτόξευαν πέτρες στον Σαλουάν Μομίκα. Ένα βίντεο τους δείχνει να προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και σε ένα άλλο ένας άνδρας προσπαθεί να σταματήσει το περιπολικό που απομακρύνει από την περιοχή τον Μομίκα.

Στα τέλη Ιουλίου ο 37χρονος Μομίκα και ένας άλλος άνδρας, ο Σαλουάν Νάτζα, ποδοπάτησαν ένα αντίτυπο του Κορανίου στη Στοκχόλμη και του έβαλαν φωτιά, όπως είχαν κάνει και σε προηγούμενες συγκεντρώσεις τους, προκαλώντας διπλωματική κρίση μεταξύ της Σουηδίας και χωρών της Μέσης Ανατολής. Η σουηδική κυβέρνηση καταδίκασε τη βεβήλωση του Κορανίου, υπογραμμίζοντας όμως ότι το Σύνταγμα της Σουηδίας προστατεύει το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης.

Τον Ιούλιο, Ιρακινοί διαδηλωτές επιτέθηκαν δύο φορές στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη και στη δεύτερη από αυτές τις επιθέσεις έβαλαν φωτιά στο κτίριο.

Στη Δανία, όπου επίσης κάηκαν δημοσίως αντίτυπα του Κορανίου, οι αρχές σχεδιάζουν να απαγορεύσουν το κάψιμο του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων. Η Σουηδία αναζητά νομική διέξοδο για να κάνει το ίδιο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Πάνω από 10 συλλήψεις σε επεισόδια μετά το κάψιμο του Κορανίου"

Πυροσβεστική: Σε ύφεση η φωτιά στον Έβρο – Σε εξέλιξη 82 πυρκαγιές

Σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στον Έβρο, η οποία έχει κάψει περισσότερα από 935.000 στρέμματα σε 16 ημέρες.

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης της Πυροσβεστικής, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, συνεχίζουν να επιχειρούν στον Έβρο.

Συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 82 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών υπηρεσιών της Επικράτειας.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Έβρος: 935.000 τα καμένα στρέμματα έως το πρωί του Σαββάτου

Νεότερα δορυφορικά δεδομένα έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος, στον Έβρο, που μαίνεται εδώ και 16 ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κόμβο Meteo του ΕΑΑ, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως τις 2/9/2023, ώρα 11:31).

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Σε ύφεση η φωτιά στον Έβρο – Σε εξέλιξη 82 πυρκαγιές"

Καιρός αύριο: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Συγκεκριμένα από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Εύβοια και από νωρίς το απόγευμα στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη βόρεια). Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας).

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ, ενώ από αργά το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα βόρεια και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές
και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι
κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και γρήγορα και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας).
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Από αργά το απόγευμα στα ανατολικά θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και στα θαλάσσια αργά τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, στην δυτική Στερεά και από νωρίς το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα ανοικτά του Ιονίου τοπικά έως 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και από νωρίς το απόγευμα στη Πελοπόννησο (κυρίως στα βόρεια).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και πτώση θερμοκρασίας"

Σύλληψη για πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια στην Κορινθία

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, ως υπαίτιου πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε δασική έκταση, στην περιοχή Στεφάνι Κορινθίας.

Για το παραπάνω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια εισαγγελική Αρχή
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, για παράβαση της υπ' αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.  

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη για πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια στην Κορινθία"

Ισπανία: «Μείνετε στα σπίτια σας» – Προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Μαδρίτης εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ισπανία εξαιτίας της κακοκαιρίας με τους κατοίκους της Μαδρίτης να καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους διότι αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης συνέστησε σήμερα σε όλους τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η πρωτεύουσα προετοιμάζεται για καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν ορισμένες περιοχές της Ισπανίας.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET εξέδωσε ‘κόκκινη’ προειδοποίηση, που σημαίνει πιθανότητα ακραίου κινδύνου, για σήμερα στην περιοχή της Μαδρίτης, στην επαρχία Τολέδο και στην πόλη Κάδιθ.

Ανέφερε πως αναμένεται να πέσουν έως 120 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο μέσα σε 12 ώρες στη Μαδρίτη.

«Λόγω της ασυνήθιστης και αφύσικης κατάστασης, στην οποία θα καταρριφθούν τα ανώτατα όρια βροχόπτωσης, καλώ τους κατοίκους της Μαδρίτης να μείνουν στα σπίτια τους σήμερα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter, ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα.

Μαύρα σύννεφα καταιγίδας μαζεύονταν πάνω από τη Μαδρίτη τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα, όμως πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούσαν στους δρόμους όπως συνήθως.

«Νομίζω πως (ο κόκκινος συναγερμός) είναι καλή ιδέα», είπε ο Μανουέλ Λόρο, 42 ετών, κάτοικος Μαδρίτης. «Το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να μην χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο σήμερα. Θα είναι πιο δύσκολα στις έξι η ώρα, άρα θα πάμε στο σπίτι νωρίτερα».

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης έστειλαν μηνύματα στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για κίνδυνο πλημμυρών και συνιστώντας τους να μην χρησιμοποιούν οχήματα.

Στην Αλκανάρ, στην Ταραγόνα, στις ανατολικές ακτές της Ισπανίας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνέστησαν επίσης στους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών αφού 215 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν τις τελευταίες 24 ώρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: «Μείνετε στα σπίτια σας» – Προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Μαδρίτης εξαιτίας της κακοκαιρίας"

Συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη

Άλλες τρεις περιπτώσεις διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, σημειώθηκαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί διακινητές. 

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. 

Στη δεύτερη περίπτωση, την ίδια ώρα και στον ίδιο δρόμο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε ΙΧ αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Τέλος, λίγες ώρες αργότερα, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας άλλους επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Τα οχήματα, καθώς και κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Ιάσμου Ροδόπης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη"

Καισαριανή: Καρέ καρέ η επίθεση με σύριγγα που περιείχε σπέρμα σε 26χρονη

Σπερματικό υγρό φαίνεται πως περιείχε η σύριγγα, με την οποία άγνωστος επιτέθηκε σε μία 26χρονη κοπέλα στην Καισαριανή, στη μέση ενός πεζοδρομίου, το βράδυ της περασμένης Τρίτης (29.08.23).

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, ο άγνωστος άνδρας ακολουθούσε την 26χρονη, η οποία περπατούσε μαζί με μία ακόμη γυναίκα σε πεζοδρόμιο της Καισαριανής και μάλιστα σε πολυσύχναστο σημείο.

Προσεγγίζοντάς την πολύ κοντά κι ενώ ήταν πίσω της, της επιτέθηκε με τη σύριγγα, τρυπώντάς την ψηλά στο πόδι της, πάνω από το ρούχο, που φορούσε.

Στη συνέχεια, ο δράστης έγινε «καπνός». 

Η 26χρονη κατήγγειλε την αδιανόητη επίθεση εις βάρος της δύο μέρες μετά και τώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καισαριανή: Καρέ καρέ η επίθεση με σύριγγα που περιείχε σπέρμα σε 26χρονη"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τετάρτη

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα 4-9-2023 έως την Τετάρτη 6-9-2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια Βαλκάνια με ψυχρές αέριες μάζες προβλέπεται να κινηθεί νότια (έως το νότιο Ιόνιο) και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.


Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα 4-9-2023

α. Από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας).

β. από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Εύβοια

γ. από νωρίς το απόγευμα στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη βόρεια).

Την Τρίτη 5-9-2023

α. κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και πρόσκαιρα στο νομό Αττικής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματά του), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη

γ. από το μεσημέρι έως το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6-9-2023

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως οι νομοί Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική και νότια Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Β. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ της Δευτέρας 4-9-2023 έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023.

Γ. Από τη Δευτέρα 4-9-2023 η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ο Θοδωρής Κολυδάς παρέθεσε και σχετικούς χάρτες.

 
Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίαςσυνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους  
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

  • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

  • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
  • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
  • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

  • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
  • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
  • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
  • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
  • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
  • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
  • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
  • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
  • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τετάρτη"

Τρόμος για 12χρονο στον Βόλο – Του επιτέθηκαν με μαχαίρι για μία μπλούζα

Τον φόβο και τον τρόμο έζησε προχθές το απόγευμα ένα 12χρονο αγόρι στον Βόλο. Σύμφωνα με όσα καταγγέλει η μητέρα του στο TheNewspaper.gr, το παιδί κατεθυνόταν στο σχολείο του στην περιοχή του Διμηνίου, προκειμένου να παίξει με το ποδήλατό του.

Γύρω στις 19.30 το απόγευμα, κι ενώ βρισκόταν στη διαδρομή από το σπίτι του προς το σχολικό συγκρότημα, δύο νεαροί ηλικίας περίπου 16 ετών, οι οποίοι κινούνταν με μηχανάκι, κάνοντας ελιγμούς, διέκοψαν την πορεία του 12χρονου με σκοπό να του επιτεθούν.

Ειδικότερα, τον έβρισαν, του τράβηξαν τη μπλούζα που φορούσε με το λογότυπο της ομάδας μπάσκετ Lakers του NBA και του έσκισαν με μαχαίρι το καπέλο της ίδιας ομάδας.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσαν απειλές εναντίον του 12χρονου, πως θα του σπάσουν τα δόντια για να τον τιμωρήσουν. Ευτυχώς, ο μικρός πρόλαβε και εγκατέλειψε το σημείο, επιστρέφοντας στο σπίτι του.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ερευνάται.

thenewspaper 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος για 12χρονο στον Βόλο – Του επιτέθηκαν με μαχαίρι για μία μπλούζα"

Φωτιά στον Έβρο: «Έχει οριοθετηθεί κατά 80% η πυρκαγιά», είπε ο Γιάννης Αρτοποιός

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δείχνουν να κερδίζουν την τιτάνια μάχη με την φωτιά στον Έβρο, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου του Π.Σ. Γιάννης Αρτοποιός τόνισε ότι το 80% της τεράστιας πυρκαγιάς έχει οριοθετηθεί.

«Κατά 80% έχει οριοθετηθεί η φωτιά στον Έβρο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι «πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες, οι οποίες πάντως, μπορούν να δώσουν μεγάλη αναζωπύρωση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής τόνισε, επίσης ότι «αντιμετωπίστηκε η νέα εστία που υπήρξε τις τελευταίες ώρες σε Λευκίμμη και Προβατώνα».

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός «την ώρα που οι δυνάμεις επιχειρούσαν με επίκεντρο βόρεια της Δαδιάς και της Κορνοφωλιάς ξεπήδησε ένα νέο μέτωπο στα 25 χιλιόμετρα μακριά».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν πάντως, τη μάχη για να σβήσει τελείως η φωτιά στον Έβρο, με τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης να εστιάζουν στα δύο μέτωπα στην περιοχή της Λευκίμης και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου στα όρια ευθύνης των δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Στη Λευκίμη η μάχη που δόθηκε τη νύχτα ήταν πολύ μεγάλη και τελικά απετράπη η είσοδος της πυρκαγιάς στον οικισμό.

Η «καθήλωση» του μετώπου της πυρκαγιάς έχει επιτευχθεί και στο μέτωπο στα βόρεια του Σουφλίου όπου μηχανήματα έργου συνεχίζουν αδιάλειπτα τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Σε ό,τι αφορά στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ανέρχονται σε 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος εννέα πυροσβεστικών αεροσκαφών και οκτώ ελικοπτέρων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στον Έβρο: «Έχει οριοθετηθεί κατά 80% η πυρκαγιά», είπε ο Γιάννης Αρτοποιός"

Άγρια συμπλοκή πέντε ατόμων στο Χαϊδάρι - Βαριά τραυματισμένος ένας 21χρονος

Αιματηρή συμπλοκή που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής (1/9) έξω από ένα κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιστατικό συμμετείχαν πέντε άνδρες (μεταξύ αυτών και ο τραυματίας), τέσσερις εκ των οποίων συνελήφθησαν και ένας αναζητείται.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 19:30 όταν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα να μεταβούν σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χαϊδάρι για συμπλοκή μεταξύ ατόμων. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και εκεί εντόπισαν τους κατηγορούμενους.

Ένας από αυτούς, 20 ετών, έφερε τραύματα από μαχαίρι στο αριστερό πλευρό κάτω από την μασχάλη και στην εσωτερική πλευρά του αριστερού καρπού.

Ένας άλλος, 21 ετών, έφερε ακόμη σοβαρότερα τραύματα, στην αριστερή πλάτη και στο αριστερό μπράτσο, από το ύψος του ώμου έως την εσωτερική πλευρά του βραχίονα, είχε έντονη αιμορραγία, ενώ είχε τραύματα και στο ύψος του αριστερού καρπού.

Δύο εκ των συλληφθέντων δήλωσαν στους αστυνομικούς πως προηγήθηκε μεταξύ τους συμπλοκή με τη συμμετοχή και του ατόμου που αναζητείται, ενώ ο 21χρονος ανέφερε πως ο 20χρονος ήταν αυτός που τον μαχαίρωσε.

Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον ιατρό εφημερίας, ο 21χρονος ήταν ασταθής αιμοδυναμικά, ο κορεσμός του οξυγόνου του ήταν χαμηλός και η άμεση και γρήγορη παρακέντηση με θωρακικό σωλήνα του ιατρού απέβη σωτήρια για τη ζωή του. Ο νεαρός εισήχθη στο θωρακοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου όπου και παραμένει φρουρούμενος. Ο 20χρονος έλαβε εξιτήριο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όλοι οι συλληφθέντες τήρησαν σκληρή στάση και αρνήθηκαν να εξεταστούν είτε ενόρκως είτε απολογούμενοι, ενώ αρνήθηκαν να υπογράψουν και οποιαδήποτε ανακριτικό έγγραφο.

Στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό βρέθηκε ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος καθώς και ένα δερμάτινο λουρί σκύλου.

Από τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες της περιοχής φαίνονται δύο εκ των κατηγορουμένων να αποβιβάζονται από μία μηχανή και να επιτίθενται σε δύο συγκατηγορούμενους τους, χωρίς ωστόσο οι κάμερες να έχουν καταγράψει πλήρως το περιστατικό.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγρια συμπλοκή πέντε ατόμων στο Χαϊδάρι - Βαριά τραυματισμένος ένας 21χρονος"

Έβρος: Αυτοπυροβολήθηκε συνοριοφύλακας στο Διδυμότειχο

Συνοριοφύλακας μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με διαμπερές τραύμα στο κεφάλι.

Ο τριαντάχρονος αυτοπυροβολήθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Αυτοπυροβολήθηκε συνοριοφύλακας στο Διδυμότειχο"

Συνελήφθη γυναίκα στα ορεινά των Τρικάλων για …εμπρησμό από πρόθεση!

Στη σύλληψη μιας γυναίκας, 60 περίπου ετών, προχώρησαν οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων για εμπρησμό από πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr το περιστατικό σημειώθηκε στο Μυρόφυλλο, όταν η γυναίκα έβαλε φωτιά σε χωράφι κοντά στο δάσος.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Αθαμάνιο και το ΠΚ Πύλης και άμεσα κατέσβησαν την φωτιά.

Η γυναίκα ωστόσο, φέρεται να διαπληκτιστήκε με τους Πυροσβέστες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως απειλούσε να βάλει ξανά φωτιά.

Εν τέλει, η γυναίκα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, 450 ευρώ.

trikalanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη γυναίκα στα ορεινά των Τρικάλων για …εμπρησμό από πρόθεση!"

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι για παράνομες κόντρες με μηχανές-Διαπιστώθηκαν 34 παραβάσεις

Aστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της επιχειρησιακής δράσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (01-09-2023), βραδινές ώρες χθες (02-09-20203), πραγματοποίησαν ελέγχους στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Τσιμισκή, Β. Όλγας, Αν. Παπανδρέου, Ανδριανουπόλεως, Λ. Νίκης και Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθώς και στην περιοχή της Τούμπας επί των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Περαιβού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παραβατικής συμπεριφοράς οδηγών δίκυκλων οχημάτων.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν τριάντα τέσσερις παραβάσεις, εκ των οποίων:

  • 8 αφορούσαν σε μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 6 σε εκπομπές θορύβων πέραν των επιτρεπόμενων ορίων και
  • 20 λοιπές παραβάσεις.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τη δράση της, τόσο με τη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων, όσο και με την έντονη παρουσία των τροχονόμων, έχοντας ως στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Στην προσπάθεια αυτή, ζητά την συνεργασία των οδηγών και των πεζών, για την τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι για παράνομες κόντρες με μηχανές-Διαπιστώθηκαν 34 παραβάσεις"

Έβρος: Σε «σαφάρι ανθρώπων» επιδόθηκε για ώρες ο Αλβανός «σερίφης» – Σοκάρουν οι καταθέσεις

Σοκάρουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των 13 αλλοδαπών που «συνελήφθησαν» και «φυλακίστηκαν» από τον «σερίφη του Έβρου» σε τρέιλερ την περασμένη εβδομάδα.

Μέσα από τις καταθέσεις που αποκαλύπτει το newsit.gr, προκύπτει ότι οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τον 45χρονο Αλβανό «σερίφη του Έβρου», σε δύο διαφορετικές ομάδες με διαφορά αρκετών ωρών, γεγονός που δείχνει ότι ο ίδιος είχε επιδοθεί σε ένα «σαφάρι ανθρώπων» για αρκετές ώρες.

Χρησιμοποίησε μεταλλική ράβδο και καραμπίνα και τους χτύπησε για να τους εγκλωβίσει στο αυτοσχέδιο κινούμενο «κρατητήριο», ενώ δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να συνδέει τους 13 αλλοδαπούς, με απόπειρα εμπρησμού αλλά και με τον αυτοσχέδιο μηχανισμό που φωτογράφησε και παρουσίασε στις Άρχές ο «κυνηγός κεφαλών του Έβρου».

Την ίδια ώρα, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, που αποκαλύπτει το newsit.gr, το οποίο εξεδόθη στις 31 Αυγούστου ήταν καταπέλτης. Μέσα από τις 29 σελίδες αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας, τις διαφωνίες δηλαδή που είχαν αναφορικά με το αν θα πρέπει ο «σερίφης του Έβρου» να κρατηθεί ή όχι, αναλύεται λεπτομερώς η υπόθεση, ενώ το συμπέρασμα που προκύπτει από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου είναι ότι οι κατηγορούμενοι πέφτουν σε αντιφάσεις, ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας ότι οι αλλοδαποί επιχείρησαν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Στις τελευταίες σελίδες αιτιολογείται στο γιατί πρέπει τελικά ο 45χρονος Αλβανός «κυνηγός κεφαλών» να προφυλακιστεί, όπως και έγινε, αφού όπως επισημαίνεται «αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανόν να προβεί στην τέλεση κι άλλων εγκλημάτων [….] ενώ για τους παραπάνω λόγους δεν επαρκούν άλλα μέτρα του δικονομικού καταναγκασμού – συμπεριλαμβανομένου και του κάτ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση».
Οι καταθέσεις 

«Μας χτύπησαν, μας φυλάκισαν και μας ξεγύμνωσαν»

Οι αλλοδαποί στις καταθέσεις που έδωσαν στις 13:45  της 24ης Αυγούστου 2023 ενώπιον της αναπληρώτριας ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης ξεδίπλωσαν λεπτό προς λεπτό, το ανατριχιαστικό και αδιανόητο συμβάν, με κεντρικό πρόσωπο τον Αλβανό «σερίφη του Έβρου».

Ειδικότερα, ο 31χρόνος Πακιστανός είπε ότι: «Στις 21 Αυγούστου 2023 ήρθαμε παράνομα στην Ελλάδα, περπατήσαμε μια ώρα μέσα το ποτάμι, ήρθε το αυτοκίνητο και μας πήρε. Κάναμε περίπου μία ώρα διαδρομή με το αυτοκίνητο και μας άφησε σε ένα σημείο. Ήμασταν πέντε άτομα πακιστανικής καταγωγής και ο οδηγός μας είπε ότι θα ξαναέρθει να μας πάρει. Εκεί είδα μία μοτοσικλέτα και οδηγός της μας είδε και τότε έβγαλε το κινητό του και έκανε κάποιο τηλέφωνο.

Εγώ νόμιζα ότι πήρε τηλέφωνο την αστυνομία. Εμείς βρισκόμασταν δίπλα στην άσφαλτο και γύρω υπήρχαν σπίτια. Όμως, μετά ήρθαν άλλα δύο άτομα, αδύνατα και μετά ακόμα ένας άλλος άντρας 40 με 45 ετών, εύσωμος με ένα αυτοκίνητο. Ο εύσωμος είχε μια μεταλλική ράβδο και άρχισε να μας χτυπάει με αυτή. Μας έβαλαν σε έναν κλειστό καρότσι και μας έβγαλαν όλα μας τα ρούχα, μας έβγαλαν βίντεο και μας τράβηξαν φωτογραφίες. Εμείς μείναμε εκεί πολύ ώρα, ιδρώναμε και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ένας απ’ αυτούς αδύνατος, περίπου 30 χρονών με μούσι είπε ότι ήταν η αστυνομία. Μας είπε «Police». Μας ρώτησαν στα αγγλικά, αν βάλαμε εμείς στη φωτιά. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα και τους χτυπούσαμε την καρότσα.  

Κάθε 5 λεπτά ανοίγε την πόρτα και μας χτυπούσε. Το τρέιλερ ήταν σταματημένο. Ξεκινούσε για 5 λεπτά και ξανά ξεκινούσε. Είχε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Το μηχανισμό που μου δείχνετε στην φωτογραφία, δηλαδή αυτά τα λάστιχα με τα ξύλα την βενζίνη δεν τον έχω δει. Μετά από 2 ώρες άνοιξαν πάλι το τρέιλερ και μπήκαν κάποια άτομα από τη Συρία. Συνολικά μέσα στο τρέιλερ ήμασταν 13 άτομα, οκτώ Σύροι και πέντε Πακιστανοί. Μείναμε μέσα στο τρέιλερ για περίπου τρεισήμισι με 4 ώρες μέχρι να μας βγάλει η αστυνομία». 

«Αν δεν ερχόταν η Αστυνομία, θα είχαμε πεθάνει. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε»

Ένας 26χρονος από τη Συρία, αφού ορκίστηκε στην τιμή και την συνείδησή του κατέθεσε τα εξής: «Μας έβαλαν μέσα σε ένα τρείλερ, ήταν κάποιος με ένα όπλο που πυροβόλησε στον αέρα. Ήταν τρία ή τέσσερα άτομα, οι οποίοι μας βρήκαν με πάρα πολύ κακό τρόπο. Ξεκινήσαμε από την Τουρκία, οκτώ άντρες και δύο οικογένειες. Μπήκαμε σε ένα βανάκι, στο δρόμο έσκασε το λάστιχο και βγήκαμε και περιμέναμε σε κάποιο σημείο κοντά σε κάποια πόλη.

Εκεί μας βρήκαν αυτά τα τρία με τέσσερα άτομα και μας πιάσανε. Εμείς κρυβόμασταν σε ένα μικρό δάσος. Εμένα προσωπικά δε με χτύπησαν αλλά χτύπησε έναν άλλο συμπατριώτη μου με ένα μεταλλικό σίδερο. Ένας εύσωμος, είχε μια καραμπίνα και πυροβόλησε στον αέρα. Τα άλλα δύο άτομα είχαν μεταλλικά σίδερα και ο εύσωμος είχε όπλο.

Ο εύσωμος, χτυπούσε με το πίσω μέρος της καραμπίνας και ένας από τους άλλους δύο χτύπησε με την μεταλλική βέργα. Με βία μας έβαλαν μέσα στο τρέιλερ, εκεί υπήρχαν ήδη πέντε άτομα πακιστανικής ή αφγανικής καταγωγής, τα οποία ήταν εντελώς γυμνά και ήταν ήδη μέσα περίπου 2 ώρες. Εμείς μείναμε μέσα στο τρέιλερ για περίπου μια ώρα. Αν δεν ερχόταν η αστυνομία θα είχαμε πεθάνει δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε». 

«Μας χτύπησε με την καραμπίνα στα πλευρά και μας έδωσε χαστούκι»

Ένας 24χρονος από τη Συρία, είπε στην ανακρίτρια πως: Ήρθαμε στην Ελλάδα 21 Αυγούστου 2023, μια μέρα πριν το περιστατικό, ήμασταν περίπου 18 άτομα και είχαμε μαζί μας μικρά παιδιά και γυναίκες. Αφού περάσαμε το ποτάμι, ήρθε ένα βανάκι και μπήκαμε μέσα. Μετά από 2 ώρες μας άφησε σε ένα σημείο γιατί το βανάκι έπαθε λάστιχο. Στο σημείο εκείνο ήμασταν γύρω στα 16  άτομα. Τους (σ.σ: αναφέρεται στα ονόματα των κατηγορουμένων), δεν τους γνωρίζω.

Μετά από κάποιες ώρες ήρθαν στο σημείο, όπου βρισκόμασταν τέσσερα άτομα, από τα οποία οι τρεις μας έβαλαν μέσα στο τρέιλερ. Ο πιο εύσωμος απ’ αυτούς, είχε καραμπίνα και πυροβόλησε στον αέρα δυο φορές. Μετά χτύπησε εμένα με την καραμπίνα στα πλευρά και τον φίλο μου.

Εκεί μας έδωσε χαστούκι και τότε ο αδύνατος με τα μούσια του έκανε νόημα να μη μας χτυπάει. Μόνο ο εύσωμος μας χτύπησε, οι άλλοι δεν μας χτύπησαν. Μέσα στο τρέιλερ ήμασταν 13 άτομα και όταν μπήκαμε εμείς ήταν μέσα ήδη πέντε άτομα από το Πακιστάν εντελώς γυμνά. Ένας από αυτούς που μιλούσε λίγα αραβικά, μας είπε ότι ήταν ήδη μέσα στο τρέιλερ περίπου τρεις με τέσσερις ώρες.  

Εμείς μείναμε μέσα στο τρέιλερ περίπου μια ώρα και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, νομίζαμε ότι θα πεθάνουμε. Όταν ήρθε η αστυνομία χαρήκαμε πολύ γιατί μας έσωσε. Μόλις ήρθε η αστυνομία άνοιξε την πόρτα και τότε κάποιοι άρχισαν να μας χτυπάνε και η αστυνομία τους φώναζε να μη μας χτυπούν.

Το τρέιλερ όσο ήμασταν μέσα σε αυτό, κινήθηκε για μισή ώρα με τρία τέταρτα, προχωρούσε και σταματούσε. Μέσα στη διαδρομή δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε και χτυπούσαμε το τρέιλερ για να ανοίξουν την πόρτα.

Οδηγός σταμάτησε, άνοιξε την πόρτα, μας χτύπησε και μας είπε με νοήματα να σταματήσουμε να μιλάμε. Στη διαδρομή άνοιξε κάποιος την πόρτα και μας τράβηξε βίντεο, δεν θυμάμαι ποιος γιατί ήμασταν πολύ ζαλισμένοι».

«Νομίζαμε ότι ήταν μαφιόζοι»

Ένας άλλος Σύρος κατέθεσε πως νόμιζε πως είχαν να κάνουν με μαφιόζους. Ειδικότερα για τον Αλβανό «σερίφη» είπε πως: «Ο εύσωμος είχε καραμπίνα και μας τρόμαξε με κακό τρόπο με το όπλο για να μην φύγουμε. Μας χτύπησαν με κλωτσιές, με ένα μεταλλικό σίδερο και με τα χέρια. 

Ερώτηση: Πόση ώρα ήσασταν μέσα στο τρέιλερ;

Απάντηση: Ήμασταν στο τρέιλερ μιάμιση ώρα αν δεν ερχόταν η αστυνομία θα είχαμε πεθάνει. Όταν μας βρήκαν αυτοί οι άντρες, καταλάβαμε ότι δεν ήταν αστυνομικοί, η αστυνομία δεν κάνει τέτοια πράγματα. Μόνο όταν ήρθε η αστυνομία πήραμε ανάσα. Εμείς νομίζαμε ότι αυτοί ήταν μαφιόζοι. Δεν μας έδωσαν ούτε νερό να πιούμε.

Ήταν από την αρχή τρία άτομα. Μας βρήκαν να είμαστε καθισμένοι στο έδαφος στο δασάκι. Δεν ανάψαμε καμιά φωτιά. Αυτό που μου δείχνετε στην φωτογραφία, δηλαδή τα λάστιχα με ξύλα και βενζίνη, δεν το έχω δει ποτέ. Αφού μας έβαλαν μέσα στο τρέιλερ, κινήθηκε για 15 με20 λεπτά και όταν άνοιξαν το τρέιλερ βρεθήκαμε σε άλλο σημείο.

Οι υπήκοοι Πακιστάν δεν ήταν μαζί μας στο αρχικό αυτοκίνητο, είχαν πιάσει ήδη τους Πακιστανούς και τους βρήκαμε μέσα στο τρέιλερ. Ένας Πακιστανός που γνώριζε αραβικά μας ρώτησε τι γίνεται και ότι αυτοί βρίσκονταν ήδη τέσσερις ώρες μέσα στο τρέιλερ. Από όλους τους μετανάστες δεν είχε κανένας όπλο, εγώ δεν είδα τίποτα». 

Το βούλευμα 

«Στην προκειμένη περίπτωση προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν, χτύπησαν με όπλα και απείλησαν τους παθόντες για τους εξαναγκάσουν να επιβιβαστούν στο ρυμουλκούμενο όχημα και στη συνέχεια τους κατακράτησαν για ώρες παρανόμως, εντός αυτού, αφού προηγουμένως τους είχαν ανακρίνει για διακρίβωση της πράξης της απόπειρας εμπρησμού με πρόθεση.

Περαιτέρω προέκυψε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, βιντεοσκόπησε τους παθόντες μετά την επιβίβαση και τους στοίβαξε στο ρυμουλκούμενο όχημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχω φορτώσει 25 κομμάτια», μη αποδίδοντας σε αυτούς αξία ανθρώπου με τον παραπάνω χαρακτηρισμό και ανήρτησε τον εν λόγω υλικό διάρκειας 1:27”,σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι θεωρούσε τις ως άνω εξευτελιστικές για την αξιοπρέπεια των παθόντων ενέργειες του, ως πράξεις ανδρείας και από το οποίο προκύπτει το ρατσιστικό του κίνητρο για την τέλεση των εν λόγω πράξεων, δηλαδή ότι στράφηκε κατά των υπηκόων Πακιστάν και Συρίας λόγω της φυλής, του χρώματος και της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής τους, ενώ δεν χρήζει σχολιασμού ο ισχυρισμός του πρώτου κατηγορουμένου ότι κατά την απολογία του δε γνώριζε από ποια χώρα ήταν οι παθόντες και ότι θα μπορούσαν να είναι και Έλληνες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Εξάλλου η βιντεοσκόπηση έλαβε χώρα παρουσία και εν γνώση του δεύτερου και τρίτου των κατηγορουμένων, όπως προκύπτει από την επισκόπηση του σχετικού βίντεο» αναφέρεται. 

Ακραία αντικοινωνική και εξευτελιστική συμπεριφορά 

Στις επόμενες γραμμές επισημαίνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι επέδειξαν ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και περιγράφεται το φρικαλέο σκηνικό του εγκλεισμού τους μέσα στο τρέιλερ.

Εκεί όπου στοιβαγμένοι και κάποιοι απ’ αυτούς γυμνοί, αδυνατούσαν να αναπνεύσουν και χτυπούσαν απεγνωσμένα να τους ανοίξουν για να μην πεθάνουν.

«Με τις παραπάνω ενέργειες τους οι κατηγορούμενοι επέδειξαν ακραία αντικοινωνική και μάλιστα εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι στους υπηκόους τρίτων χωρών κατακρατώντας τους κλειδωμένους και υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας στο κλειστό όχημα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να αναπνεύσουν, με κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα, υποχρεώνοντας μάλιστα ορισμένους από αυτούς να βγάλουν τα ρούχα τους».

Περιπολίες από «Ομάδες περιφρούρησης» 

Στο βούλευμα γίνεται λόγος και για τις «ομάδες περιφρούρησης» που είχαν στήσει οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να πραγματοποιούν περιπολίες και να «συλλαμβάνουν» όσους θεωρούσαν υπόπτους, υποκαθιστώντας τις αστυνομικές αρχές.

«Οι πράξεις των κατηγορουμένων και οι περιστάσεις υπό τις οποίες αυτές έλαβαν χώρα, φανερώνουν εδραία πεποίθηση ότι έχουν δικαίωμα να οργανώνονται με άλλα πρόσωπα σε «ομάδες περιφρούρησης», με σκοπό την πραγματοποίηση περιπολιών και την σύλληψη, κατά την κρίση τους, υπόπτων για τέλεση αξιόποινων πράξεων, με χρήση μάλιστα μεταφορικών μέσων για τον περιορισμό τους, υποκαθιστώντας τις αρμόδιες αστυνομικές  αρχές.

Από τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά, που φανερώνουν μια ιδιαίτερη επικινδυνότητα του πρώτου κατηγορουμένου έναντι του κοινωνικού συνόλου, προκύπτει ότι είναι απολύτως αναγκαία η προσωρινή κράτηση του, λαμβανομένης υπόψης για την κρίση αυτή και της αρχής της αναλογικότητας, δεδομένου ότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του – η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου, συνεργασία με περισσότερα πρόσωπα με αντίστοιχη κατανομή ρόλων, κατά συρροή τέλεση της πράξης, παράνομη κράτηση των παθόντων και έκθεσή τους σε επικίνδυνες για την σωματική τους ακεραιότητα συνθήκες, αφαίρεση του ρουχισμού τους, εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια των παθόντων συμπεριφορά, άσκηση σωματικής βίας και χρήση όπλων, επιλογή παθόντων βάση φυλής χρώματος και εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής τους, λήψη οπτικοακουστικού υλικού που απεικονίζουν τους παθόντες στην ως άνω κατάσταση παράνομη κατακράτηση η ανάρτηση του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης –. 

Γιατί πρέπει να προφυλακιστεί 

Έτσι καταλήγοντας αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους ο «σερίφης του Έβρου» πρέπει να πάρει το δρόμο για τις φυλακές, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του. Το μετρό της προσωρινής κράτησης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά πρέπει να επιβληθεί γιατί δεν επαρκούν τα άλλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού, όπως αυτό του κατ’ οίκον περιορισμού και επιτήρησης με το λεγόμενο «βραχιολάκι»:  

«Κρίνεται, ότι αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανόν να προβεί στην τέλεση κι άλλων εγκλημάτων ομοίων ή συναφών με αυτό για το οποίο κατηγορείται, ενώ για τους παραπάνω λόγους δεν επαρκούν άλλα μέτρα του δικονομικού καταναγκασμού – συμπεριλαμβανομένου και του κάτ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση – για την αποτροπή του από τούτο.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι ουδεμία επιρροή ασκεί, εν προκειμένω στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας του κατηγορουμένου και στην πιθανότητα υποτροπής του το γεγονός ότι στο νομό Έβρου, πράγματι είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές, ήδη από την 19η Αυγούστου, καθώς και ότι υπήρχε φημολογία, που συνέδεε τα αίτια των πυρκαγιών αυτών με τις κινήσεις των πολιτών τρίτων χωρών που εισέρχονταν παράνομα στη χώρα, από τα σύνορα της ελληνοτουρκικής μεθορίου,  όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η πράξη τελέστηκε υπό τις  άνω «εξαιρετικές συνθήκες», δεδομένου ότι σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας και λογικής και λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης, που προέκυψαν κατά την κρίση του συμβουλίου, ένας πολίτης σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να θεωρήσει άλλον ύποπτο για την τέλεση αυτοφώρου εγκλήματος και να τον συλλάβει βασιζόμενος σε φήμες που διαδίδονται αορίστως και σε εικασίες».

Η νομική άποψη 

Ο δικηγόρος του Αλβανού «σερίφη του Έβρου» κ. Βασίλειος Δεμίρης τονίζει στο newsit.gr πως « Σεβόμαστε την απόφαση του Συμβουλίου παρά την αντίθετη άποψη της υπεράσπισης που βασίστηκε σε ουσιαστικούς και νομικούς ισχυρισμούς. Από εκεί και πέρα θα εξαντλήσουμε τις δικονομικές μας δυνατότητες προς άρση της επιβαλλόμενης προσωρινής κράτησεως».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Σε «σαφάρι ανθρώπων» επιδόθηκε για ώρες ο Αλβανός «σερίφης» – Σοκάρουν οι καταθέσεις"

Κερνούσαν σφηνάκια με τα υπολείμματα των ποτών – Προσωρινό λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε 28 μπαρ στην Κέρκυρα

Μια άριστα οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν ή/και πωλούν νοθευμένα και λαθραία ποτά, πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, στην Κέρκυρα. Στην επιχείρηση που έγινε υπό άκρα μυστικότητα συμμετείχαν εφοριακοί και τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχοντας τη συνδρομή ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι επιχειρήσεις που πιάστηκαν να παρανομούν έκλεισαν για 48 ώρες και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

«Χτύπημα» στο κύκλωμα νοθευμένων ποτών

Οι ελεγκτικές ομάδες έκαναν απόβαση στο νοτιότερο σημείο του νησιού, στον Κάβο, που είναι γνωστός για τα ξέφρενα πάρτι, υπό την επήρεια αλκοόλ, Άγγλων και άλλων τουριστών.

Πρόκειται για περιοχή η οποία θεωρείται, άτυπα, άβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν πραγματοποιηθεί κάθε είδους έλεγχοι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κερνούσαν σφηνάκια με τα υπολείμματα των ποτών – Προσωρινό λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε 28 μπαρ στην Κέρκυρα
Πώς στήθηκε η επιχείρηση της ΑΑΔΕ

Πρόκειται για επιχείρηση η οποία συντονίστηκε από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν ταυτόχρονη έφοδο σε πολλά μπαρ και εστιατόρια της περιοχής, ζητώντας να δουν, οι μεν εφοριακοί αν κόβονται και διαβιβάζονται αποδείξεις, οι δε τελωνειακοί αν τα ποτά που σερβίρονται είναι καθαρά και όχι νοθευμένα ή λαθραία.

Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, οι επιτελείς της ΑΑΔΕ ήταν σε απευθείας επικοινωνία με τους ελεγκτές μέσα από την Αίθουσα Επιχειρήσεων και παρακολουθούσαν την εξέλιξη των ελέγχων, λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο βίντεο και φωτογραφίες από τα ευρήματα.

Κερνούσαν σφηνάκια με τα υπολείμματα των ποτών – Προσωρινό λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε 28 μπαρ στην Κέρκυρα

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν τα εξής:

26 επιχειρήσεις εστίασης δεν εξέδωσαν, τουλάχιστον 40.578 αποδείξεις, συνολικής αξίας 267.418 ευρώ

2 επιχειρήσεις εστίασης δεν διαβίβασαν 1.204 αποδείξεις, συνολικής αξίας 8.252 ευρώ

7 επιχειρήσεις εστίασης σέρβιραν ποτά που δεν είχαν ενδείξεις lot number, άρα αυτά είναι λαθραία ή/και «μπόμπες». Μάλιστα, έγιναν και 8 δειγματοληψίες, το περιεχόμενο των οποίων έχει ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Τους σερβίρουν σφηνάκια με ποτά από άλλα ποτήρια

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μπαρ, στα οποία οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι αυτά μαζεύουν ό,τι έχει μείνει στα ποτήρια των θαμώνων, τα ρίχνουν σε ένα μπιτόνι, και από εκεί σερβίρουν τους τουρίστες σφηνάκια!

Οι επιχειρήσεις αυτές έκλεισαν για 48 ώρες και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλες τουριστικές περιοχές για νοθευμένα ποτά και φοροδιαφυγή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κερνούσαν σφηνάκια με τα υπολείμματα των ποτών – Προσωρινό λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε 28 μπαρ στην Κέρκυρα"

Πάτρα: Επεισοδιακή σύλληψη άνδρα - Κατάπιε τα ναρκωτικά και τραυμάτισε αστυνομικό με σύριγγα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο που επιχείρησαν να του διενεργήσουν οι αστυνομικοί.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος απέρριψε στο έδαφος μια συσκευασία με ναρκωτικές ουσίες, ενώ στη συνέχεια προέβη στην κατάποση τους προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Κατά την σύλληψη του, ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε, απωθώντας τους αστυνομικούς με τα άκρα του, ενώ προκάλεσε σωματική βλάβη σε έναν αστυνομικό, τραυματίζοντας τον με σύριγγα στο δάχτυλο του χεριού του.

tempo24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Επεισοδιακή σύλληψη άνδρα - Κατάπιε τα ναρκωτικά και τραυμάτισε αστυνομικό με σύριγγα!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news