facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Κύπρος: 298 νέα κρούσματα, τα 131 στη Λεμεσό

298 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Σάββατο (6/3/2021) το υπουργείο Υγείας Κύπρου, ενώ δεν έχει καταγραφεί θάνατος από τη νόσο Covid-19.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 45.369 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, μετά την ολοκλήρωση των rapid test, 29 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Λευκωσία, από σύνολο 16.304 τεστ, 131 κρούσματα στη Λεμεσό από 12.096 τεστ, 19 στη Λάρνακα από 6.157 τεστ, 13 στην Πάφο από 3.401 τεστ, ενώ μόλις 7 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αμμόχωστο, από σύνολο 1.916.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 232, ενώ 126 ασθενείς Covid-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 25 σε σοβαρή κατάσταση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο ανέρχεται σε 36.575.

ΑΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 298 νέα κρούσματα, τα 131 στη Λεμεσό"

Μόσιαλος: Αναποτελεσματική η κολχικίνη σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές

H βρετανική μελέτη RECOVERY έδειξε ότι η κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς Covid -19. Τα αποτελέσματα της έδειξαν πως δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στη θνητότητα στις 28 ημέρες, είτε οι ασθενείς λάμβαναν κολχικίνη σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή είτε μόνο θεραπεία με κορτικοστεροειδή. Αυτό αναφέρει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτηση του στο Facebook.

«Είχα πει να είμαστε συγκρατημένοι για την κολχικίνη, γιατί τα αποτελέσματα - στα οποία είχε δοθεί τόσο μεγάλη δημοσιότητα- είχαν προέλθει από μια καναδική μελέτη», επισημαίνει. Όπως γράφει, «η καναδική μελέτη αναφερόταν σε μείωση 25% στις νοσηλείες, 50% μείωση της ανάγκης αναπνευστικής υποστήριξης και 44% μείωσης στους θανάτους. Για την εξαγωγή αυτών των αποτελεσμάτων όμως είχαν εκφραστεί αρκετές μεθοδολογικές ενστάσεις. Σε αντίθεση με τον ενθουσιασμό πολλών, είχα τονίσει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα και της κλινικής δοκιμής RECOVERY, που τα αποτελέσματά της έχουν αποδειχθεί τα πιο αξιόπιστα στον κόσμο».

Τα δεδομένα για την κολχικίνη δημοσιεύθηκαν μετά την συνάντηση της ανεξάρτητης επιτροπής παρακολούθησης δεδομένων (Data Monitoring Committee -DMC) της κλινικής δοκιμής RECOVERY, που έγινε την Πέμπτη 4 Μαρτίου. Η επιτροπή επανεξέτασε τα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των θεραπειών που εξετάζονται στην κλινική δοκιμή, μεταξύ αυτών και τα αποτελέσματα όσων συμμετείχαν στο σκέλος που λάμβανε -τυχαιοποιημένα- κολχικίνη έναντι της συνήθους περίθαλψης. Το 94% όσων είχαν υποβληθεί σε θεραπεία, λάμβαναν, ως συνήθη περίθαλψη, κορτικοστεροειδή όπως η δεξαμεθαζόνη.

Η προκαταρκτική αυτή ανάλυση βασίζεται σε 2.178 αναφερόμενους θανάτους μεταξύ 11.162 ασθενών. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στη θνητότητα στις 28 ημέρες, είτε οι ασθενείς λάμβαναν κολχικίνη σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή είτε μόνο θεραπεία με κορτικοστεροειδή. Έτσι, με τη συμβουλή της επιτροπής DMC σταμάτησε η εγγραφή ασθενών στο σκέλος της δοκιμής που θα λάμβανε κολχικίνη και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σύντομα θα κατατεθούν προς δημοσίευση και τα δεδομένα της μελέτης.

Όπως αναφέρει ο κ.Μόσιαλος, «το αν η κολχικίνη μειώνει την ανάγκη για μελλοντική νοσηλεία σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς, δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τη μελέτη RECOVERY, γιατί η RECOVERY αναφέρεται σε ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται. Και ενώ είναι πλέον σαφές ότι η καναδέζικη μελέτη είχε προβλήματα, θα περιμένουμε άλλες πιο καλά οργανωμένες μελέτες για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα».

Μια από αυτές είναι η βρετανική κλινική δοκιμή για εξωνοσοκομειακούς ασθενείς PRINCIPLE, που από τις 3 Μαρτίου άρχισε να εγγράφει ασθενείς Covid-19 για τον βραχίονα της κολχικίνης. Η κλινική δοκιμή περιλαμβάνει τώρα συμμετέχοντες είτε ηλικίας 18-64 ετών (με δύσπνοια από την ασθένεια ή ορισμένες υποκείμενες καταστάσεις υγείας που τους θέτουν σε κίνδυνο σοβαρής ασθένειας) ή άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Δικαίωμα συμμετοχής στη δοκιμή έχουν μόνο όσοι έχουν διαγνωστεί με Covid-19 το πολύ έως και 14 ημέρες πριν.

«Δεδομένου του φόρτου που προκαλεί παγκοσμίως η πανδημία στα συστήματα υγείας», υπογραμμίζει ο ίδιος, «είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε εάν η κολχικίνη μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, γιατί δεν έχουμε αποτελεσματικές θεραπείες από του στόματος για εξωνοσοκομειακή χρήση. Όπως λέω συχνά, χρειάζεται συντονισμός και οριστικές απαντήσεις με τη μικρότερη δυνατή αβεβαιότητα και τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Το γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει οι ερευνητικές προσπάθειες να ξεκινούν με καλό σχεδιασμό και να ολοκληρώνονται με ξεκάθαρη ερμηνεία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μόσιαλος: Αναποτελεσματική η κολχικίνη σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές"

Ελεύθερος ο γιος του Κουφοντίνα – Του επιβλήθηκε πρόστιμο

Ελεύθερος, όπως μετέδωσε το δελτίο του OPEN, αφότου του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παράβαση των περιοριστικών μέτρων, αφέθηκε ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, ο οποίος προσήχθη σήμερα (6/3) από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μικρής έντασης που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές, 7 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ οι υπόλοιποι 22 εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Για τους 7 συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία και για αντίσταση κατά της αρχής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος ο γιος του Κουφοντίνα – Του επιβλήθηκε πρόστιμο"

Σεισμός: 898 σπίτια μη κατοικήσιμα σε περιοχές της Θεσσαλίας

Οκτακόσιες ενενήντα οκτώ κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 1609 που ελέχθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας.

Σήμερα διεξήχθησαν, από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αυτοψίες σε 1800 κτίρια.

Από αυτές 1.609 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 898 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 46 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 21.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 30 από τις 46 αυτοψίες, ενώ σε 99 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 92 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση.

Επίσης έχουν γίνει έλεγχοι σε 5 σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νότια της Ελασσόνας, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τη σημαντικότητα κατάλληλης προετοιμασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οδηγίες για σχολικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Οι αναλυτικές οδηγίες του ΟΑΣΠ για τη σύνταξη σχολικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης και τη διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού («Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες»), η διαβίβασή τους στα σχολεία της χώρας μέσω του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η υιοθέτησή τους από τις σχολικές μονάδες υλοποιώντας τις προβλεπόμενες ασκήσεις ετοιμότητας, η πραγματοποίηση από τον ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας των δύο σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας στις 2/12/2020 και 4/12/2020, η ψύχραιμη εφαρμογή του σχολικού σχεδιασμού από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές κατά τη διάρκεια του σεισμού και αμέσως μετά κατά την εκκένωση των σχολικών κτιρίων, οδήγησαν σε αποτελεσματική διαχείριση της έκτακτης ανάγκης και σε αποφυγή τραυματισμών και ανθρωπίνων απωλειών.»

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «οι συνεχείς εκπαιδευτικές δράσεις του ΟΑΣΠ την τελευταία πενταετία σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, τον Δήμο Τυρνάβου και τον Δήμο Ελασσόνας για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις εθελοντικές ομάδες και τον γενικό πληθυσμό, με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των όμορων περιοχών, συνέβαλαν στη μείωση των επιπτώσεων στην περίπτωση του σεισμού της 3ης Μαρτίου αλλά και γενικότερα κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα σεισμικής ακολουθίας».

Ενημέρωση μαθητών

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών για θέματα φυσικών καταστροφών, τρεις εκπαιδευτικές προτάσεις του ΟΑΣΠ σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και συνοδών του σεισμού φαινομένων έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ενταχθεί στα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» της ψηφιακής Πλατφόρμας 21+ που δημιούργησε το καλοκαίρι του 2020 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μπορούν να αξιοποιηθούν από την εκπαιδευτική κοινότητα."

ΑΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός: 898 σπίτια μη κατοικήσιμα σε περιοχές της Θεσσαλίας"

Κορονοϊός: Συναγερμός με 2 νέες μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στην Αττική

Συναγερμός έχουν προκαλέσει δύο νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το OPEN, τα 2 νέα μεταλλαγμένα στελέχη καταγράφηκαν από το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το ένα κρούσμα πρόκειται για μια παραλλαγή του βρετανικού στελέχους και το δεύτερο έχει την ίδια μετάλλαξη που περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Οι επιστήμονες έχουν προβληματιστεί έντονα για αυτή την εξέλιξη, καθώς η δεύτερη μετάλλαξη -που σχετίζεται με τα στελέχη της Νοτίου Αφρικής και της Βραζιλίας- φαίνεται να είναι πιο ανθεκτική στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού . Για τα δυο κρούσματα των δυο μεταλλάξεων βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το OPEN TV.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Συναγερμός με 2 νέες μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στην Αττική"

Καιρός αύριο: Επιδείνωση με βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει

Βροχερός ο καιρός αύριο Κυριακή (07.03.2021) σε αρκετές περιοχές της χώρας. Υποχωρεί η θερμοκρασία, ενώ θα σημειωθούν κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα δυτικά.

Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 5 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά και τα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

poster
  
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
  • Santorini Island

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στις Κυκλάδες και μετά το μεσημέρι στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιδείνωση με βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει"

Στα 2.301 τα νέα κρούσματα - 452 οι διασωληνωμένοι, 41 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.301, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.231 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.705 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -11.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.301 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

130 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

155 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

186 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

42 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

288 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

128 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

199 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

25 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

247 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

29 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

11 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

14 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

106 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Δράμας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

25 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

7 κρούσματα στην ΠΕ Ευρυτανίας

3 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

12 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

45 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε Θάσου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

17 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

6 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε Kέας-Κύθνου

6 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε Kεφαλληνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

23 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

37 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

13 κρούσματα στην Π.Ε Κω

1 κρούσμα στην Π.Ε Λακωνίας

72 κρούσματα στην Λάρισας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

4 κρούσματα στην Π.Ε Λευκάδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Μήλου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

24 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

37 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

2 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

19 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε Σποράδων

2 κρούσματα στην Π.Ε Σύρου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

72 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου

35 κρούσματα υπό διερεύνηση 


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 2.301 τα νέα κρούσματα - 452 οι διασωληνωμένοι, 41 θάνατοι"

Επιμένει ο Ακάρ: Προβοκάτορες οι Έλληνες – «Βλέπει» συμφωνία με την Αίγυπτο

Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να πείσει ότι είναι στα σκαριά μια συμφωνία με την Αίγυπτο, ενώ ο Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε για ακόμα μια φορά με σκαιότατους χαρακτηρισμούς στην Ελλάδα. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της Καθημερινής, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ,  είπε αναφερόμενος στην Αίγυπτο ότι «είναι σημαντική εξέλιξη αυτό που συνέβη με την Αίγυπτο, περιμένουμε να έχουμε και συνέχεια». Ο Τούρκος υπουργός στα πλαίσια των δηλώσεων του σχετικά με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» ανέφερε πως «με την Αίγυπτο έχουμε κοινές πολιτιστικές, ιστορικές αξίες. Με την ενεργοποίηση και αυτών τις επόμενες ημέρες εκτιμούμε πως ίσως έχουμε κι άλλες διάφορες εξελίξεις».  

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να τονίσω πως η απόφαση που πήρε η Αίγυπτος σεβόμενη τη δική μας περιοχή θαλάσσιας ευθύνης, είναι σύμφωνη και με τη δική μας θέση αλλά και είναι προς το συμφέρον των δικαιωμάτων του λαού της Αιγύπτου. Εκτιμούμε πως την ερχόμενη περίοδο με την Αίγυπτο μπορούμε να υπογράψουμε συμφωνία, μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων ζωνών ευθύνης που να είναι σύμφωνο με τα σύνορα των περιοχών ευθύνης μας τα οποία έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ. To υπουργείο Εξωτερικών μας κάνει τις απαραίτητες εργασίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ευχόμαστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Επίθεση στην Ελλάδα

Την ώρα που δεν έχουν απαντήσει ακόμα για τον επόμενο γύρο των διερευνητικών ο Ακάρ είπε: «Παρά τη θετική μας στάση, συνεχίζονται από τη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, οι προβοκατόρικες ενέργειες και η προβοκατόρικη ρητορική, οι ανεύθυνες δηλώσεις, η απειλητική γλώσσα. Αυτές οι ενέργειες απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα. Συνέχεια τους λέμε πως πρέπει να αποφεύγουν τις ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν αρνητικά την Ε.Ε και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Τονίζουμε πως οι παρενοχλήσεις, η ρητορική δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας. Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν  μεγάλη ζημιά στον Ελληνικό λαό και δαπανούν άδικα τους πόρους του ελληνικού λαού».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει ο Ακάρ: Προβοκάτορες οι Έλληνες – «Βλέπει» συμφωνία με την Αίγυπτο"

Λιανεμπόριο: Έκτακτη επιδότηση για κλειστές επιχειρήσεις – Δεν θα είναι επιστρεπτέα

«Ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση» θα εχουν οι επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να δουλέψουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι επιχρειρήσεις αυτές θα λάβουν έκτακτη επιδότηση -και οχι επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο- το ύψος της οποίας θα φτάνει τις 3.000 ευρώ.

Μάλιστα, θα υπάρχει και έκτακτη επιχορήγηση ανά εργαζόμενο, η οποία θα ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η έκτακτη επιδότηση αφορά στις επιχειρήσεις που κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away», είπε συγκεκριμένα. «Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως Ελευσίνα και Ασπρόπυργος κ.ά., ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown».

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Λιανεμπόριο: Έκτακτη επιδότηση για κλειστές επιχειρήσεις – Δεν θα είναι επιστρεπτέα"

Κρούσμα... αριστείας και στην ΕΥΠ

Υπήκοος ξένης χώρας, μη μέλους της Ε.Ε., χωρίς ελληνική ιθαγένεια διορίστηκε το 2008 -πάλι επί Ν.Δ.- στην υπηρεσία παρά τα τυπικά κριτήρια που απαγόρευαν την πρόσληψή του ● Μέχρι σήμερα όχι απλά δεν έχει ελεγχθεί ο παράνομος διορισμός, αλλά του ανατέθηκε και διοικητικό πόστο στην Ηπειρο, όπου το στέλεχος της ΕΥΠ συστήνεται με την... ιδιότητά του.
Γίνεται ένα στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να συστήνεται δημόσια αποκαλύπτοντας την ιδιότητά του;

Γίνεται να έχει διοριστεί εδώ και 12 χρόνια στην ΕΥΠ και να μη γνωρίζει κανείς από τους ανωτέρους του ότι ο διορισμός του ήταν παράνομος, καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια της σχετικής προκήρυξης;

Γίνεται να προσλαμβάνεται στην ΕΥΠ υπήκοος ξένης χώρας, που δεν έχει πολιτογραφηθεί Ελληνας, δεν κατέχει ελληνική ταυτότητα, και να χειρίζεται ευαίσθητες πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια; Στην ΕΥΠ του κ. Κοντολέοντος και του κ. Μητσοτάκη μάλλον γίνεται.

Η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει σήμερα μια απίστευτη ιστορία που εκθέτει τον «άριστο» διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, για χάρη του οποίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε τον νόμο που αφορούσε τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ.

Μια ιστορία που ξεκινάει το 2008 επί κυβέρνησης Ν.Δ., όταν δημοσιεύτηκε μια προκήρυξη για πλήρωση θέσεων στην ΕΥΠ. Πρόκειται για την υπ’ αριθμό 471.1/30/459543/25-6-08 προκήρυξη στην οποία προκηρύσσονταν 120 θέσεις πρόσληψης, μεταξύ των οποίων και 2 θέσεις ΔΕ7 μεταφραστών της αλβανικής γλώσσας. Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων οριζόταν για το χρονικό διάστημα από 1 έως 10 Ιουλίου 2008. Στη σελ. 2 της προκήρυξης και στα γενικά προσόντα διορισμού γινόταν σαφές ότι στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, «θα πρέπει να έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την απόκτησή της, μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων», δηλαδή μέχρι την 10η Ιουλίου 2008.

Στην αίτηση που θα έπρεπε να υποβάλουν οι υποψήφιοι υποχρεώνονταν να επισυνάψουν το βιογραφικό τους όπως και νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους.

Επίσης όφειλαν να προσκομίσουν ως δικαιολογητικά διορισμού ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου, απολυτήριο Λυκείου (καθώς επρόκειτο για θέσεις Δ.Ε.) κι ένα πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α (όπου θα βεβαιωνόταν ότι ο υποψήφιος έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει νομίμως λάβει απαλλαγή).

Τέλος, σύμφωνα με την προκήρυξη, μια τριμελής επιτροπή προσωπικού ήταν επιφορτισμένη με το καθήκον να εξετάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που τις συνόδευαν και να αποκλείσει όσους υποψηφίους δεν πληρούσαν τους όρους.

Ανάμεσα στους υποψηφίους που κατέθεσαν τη σχετική αίτηση ήταν κι ένας (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) ομογενής από την Αλβανία. Το προηγούμενο διάστημα ο ομογενής είχε υπηρετήσει στο ελληνικό προξενείο των Τιράνων ως μεταφραστής. Αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του και στην ΕΥΠ, έχοντας ωστόσο ένα μικρό πλην ουσιώδες πρόβλημα: ότι δεν είχε πολιτογραφηθεί, άρα δεν ήταν Ελληνας πολίτης, δεν είχε αστυνομική ταυτότητα, ούτε ελληνικό διαβατήριο, ούτε ποινικό μητρώο, αλλά ούτε και πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Αυτό ουδόλως τον εμπόδισε να υποβάλει τη σχετική αίτηση για την ανωτέρω προκήρυξη, παρά το γεγονός πως η ανακρίβεια δηλούμενων στοιχείων αναφερόταν πως επισύρει και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Θα ανέμενε κανείς ότι η «τριμελής επιτροπή» θα απέρριπτε την αίτησή του καθώς δεν ήταν σύμφωνη με τους όρους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως, η αίτησή του γίνεται δεκτή και 8 μήνες μετά, στις 21 Απριλίου του 2009, ορκίζεται ως υπάλληλος της ΕΥΠ. Με απλά λόγια, ένας αλλοδαπός, υπήκοος τρίτης χώρας, μη μέλους της Ε.Ε., που δεν κατείχε την ελληνική ιθαγένεια, διοριζόταν ως μόνιμος υπάλληλος στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ερωτήματα

Μετά απ’ αυτόν τον διορισμό και με δεδομένο το γεγονός ότι είναι γνωστός στην κοινωνία των Ιωαννίνων, αλλά και σε αυτήν της βόρειας Ηπείρου, ο νέος ρόλος του συγκεκριμένου υπαλλήλου -άλλωστε όπως προαναφέραμε ο ίδιος φροντίζει να συστήνεται με την ιδιότητα του επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΥΠ στην περιοχή-, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα που χρήζουν απάντησης.

■ Γνώριζε ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων ότι η συγκεκριμένη πρόσληψη ήταν παράνομη εξ αρχής; Αν όχι, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εντός της ΕΥΠ. Αν ναι, γιατί δεν κινήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κατά τον νόμο;

■ Με ποια κριτήρια όρισε ως επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΥΠ στην Ηπειρο τον συγκεκριμένο υπάλληλο; Διέθετε τα προσόντα που ορίζονται σαφώς γι’ αυτή τη θέση;

■ Ισχύει ότι, λόγω έλλειψης απαιτούμενων προσόντων, η θέση που ανέλαβε αναφέρεται ως αυτή του «αναπληρωτή διοικητή»; Αν ισχύει, ποιος είναι ο διοικητής τον οποίο αναπληρώνει;

■ Υπάρχει ορισμένος διοικητής -που να πληροί τα προσόντα- στο κλιμάκιο της ΕΥΠ στην περιοχή; Αν όχι, γιατί παραμένει ακέφαλο το σημαντικό αυτό κλιμάκιο της ΕΥΠ;

■ Υπάρχουν άλλα στελέχη της ΕΥΠ που, σε αντίθεση με τον εκλεκτό του κ. Κοντολέοντος, πληρούν τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα ανάληψης της εθνικά κρίσιμης αυτής θέσης;

Ιθαγένεια... κατόπιν διορισμού

Ο εν λόγω υπάλληλος λαμβάνει τελικά την ελληνική ιθαγένεια 3 μήνες μετά τον διορισμό του στην ΕΥΠ και ειδικότερα στις 13 Ιουλίου του 2009. Παράλληλα λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου 2009, εκδίδεται από την Υ.Α. Ιωαννίνων και αστυνομική ταυτότητα στο όνομά του.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα βρεθεί σε διάφορα πόστα της υπηρεσίας -καθώς καμία διοίκηση της ΕΥΠ δεν αντιμετώπισε το θέμα της παράνομης πρόσληψής του- μέχρις ότου, πριν από λίγο καιρό, ο κ. Κοντολέων να αποφασίσει να του αναθέσει ένα σημαντικό πόστο, τη διοίκηση της υπηρεσίας στο κλιμάκιο Ηπείρου και Κέρκυρας από τις αρχές του χρόνου.

efsyn

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσμα... αριστείας και στην ΕΥΠ"

Στις 29 οι προσαγωγές στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Τις 29 έφτασαν οι προσαγωγές στην σημερινή πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της "συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα" και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.

Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 29 οι προσαγωγές στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα"

Eurovision 2021: Διαμαρτυρία έξω από το ΡΙΚ για το «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρινού

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου έξω από το ΡΙΚ λόγω του τραγουδιού «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρινού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Με πανό στα οποία ανέγραφαν «Αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια», αλλά και σταυρούς, οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την αντικατάσταση του τραγουδιού από άλλο, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή.

Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων. Μετά την διαμαρτυρία, οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Eurovision 2021: Διαμαρτυρία έξω από το ΡΙΚ για το «El Diablo» της Έλενας Τσαγκρινού"

Ο Ερντογάν βλέπει απειλές παντού: Εσείς μας αναγκάζετε να φερόμαστε έτσι

Αμετανόητος και εμπρηστικός παραμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κι αυτό, λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με την Άνγκελα Μέρκελ που τον κάλεσε σε διάλογο με την Ελλάδα βάσει των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου.

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της». Είπε ακόμα ότι είναι «αναγκαιότητα και όχι επιλογή το ισχυρό ναυτικό της Τουρκίας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν βλέπει απειλές παντού: Εσείς μας αναγκάζετε να φερόμαστε έτσι"

Τζορτζ Κλούνεϊ : Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα

Νέα παρέμβαση του Τζορτζ Κλούνεϊ υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Τα Μάρμαρα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να γυρίσουν εκεί, υπογραμμίζει ο διεθνούς εμβέλειας χολιγουντιανός σταρ, λίγες ημέρες μάλιστα πριν από την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα» σημειώνει ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, καλώντας παράλληλα τη Βρετανία να επιτρέψει τη μόνιμη επανένωσή τους στον γενέθλιο τόπο τους.

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον αρχικό τους ιδιοκτήτη», τόνισε ο Κλούνι σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με την – επίσης ηθοποιό – Τζάνετ Σούζμαν, πρόεδρο της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM).

Είναι η πρώτη τοποθέτηση του Αμερικανού ηθοποιού επί του ζητήματος εδώ και επτά χρόνια.. .Ο Κλούνι, ο οποίος τον Μάιο θα κλείσει τα 60, είχε ταχθεί για πρώτη φορά υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών το 2014.

Μάλιστα, τότε δεν είχε διστάσει να τα βάλει ακόμα και με τον τότε δήμαρχο του Λονδίνου, σημερινό πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, όταν ο τελευταίος τον χλεύασε δημοσίως για την άποψη που εξέφρασε.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Τζορτζ Κλούνεϊ : Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα"

Ο παγκόσμιος χάρτης της πανδημίας Covid-19: Πάνω από 2,5 εκατ. νεκροί – Περισσότερες από 116.030.000 μολύνσεις

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 2.581.034 θανάτους σε όλο τον κόσμο αφότου το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα διαπίστωσε την εμφάνιση της ασθένειας στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές σήμερα.

Περισσότερες από 116.031.470 μολύνσεις έχουν επίσημα διαγνωστεί από την αρχή της πανδημίας. Η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών γίνονται καλά, αλλά ένα μέρος από αυτούς που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί επαρκώς εξακολουθούν να παρουσιάζουν συμπτώματα για εβδομάδες, ακόμη και μήνες. Τα στοιχεία βασίζονται στους απολογισμούς που δημοσιοποιούν καθημερινά οι υγειονομικές αρχές κάθε χώρας και αποκλείουν αναθεωρήσεις εκ των υστέρων από στατιστικούς οργανισμούς, όπως στη Ρωσία, στην Ισπανία και στη Βρετανία.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, 10.685 νέοι θάνατοι και 450.657 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν σε όλο τον κόσμο. Οι χώρες που κατέγραψαν τους περισσότερους νέους θανάτους στους τελευταίους απολογισμούς τους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 2.530 νέους θανάτους, η Βραζιλία (1.800) και το Μεξικό (712).

Οι ΗΠΑ είναι η πιο πληγείσα χώρα σε αριθμό θανάτων και μολύνσεων, με 522.879 θανάτους σε σύνολο 28.895.047 καταγεγραμμένων μολύνσεων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Μετά τις ΗΠΑ, οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία με 262.770 νεκρούς και 10.869.227 μολύνσεις, το Μεξικό με 189.578 νεκρούς (2.119.305 μολύνσεις), η Ινδία με 157.656 νεκρούς (11.192.088 μολύνσεις) και η Βρετανία με 124.261 νεκρούς (4.207.304 μολύνσεις). Μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο, η Τσεχία έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της, με 201 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, και ακολουθούν το Βέλγιο (192), η Σλοβενία (187), η Βρετανία (183) και το Μαυροβούνιο (167).

Η Ευρώπη καταμετρούσε έως σήμερα στις 13:00 ώρα Ελλάδας 871.426 θανάτους σε σύνολο 38.427.275 μολύνσεων, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 693.735 θανάτους (21.875.286 μολύνσεις), οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 545.063 θανάτους (29.775.553 μολύνσεις), η Ασία 259.009 θανάτους (16.308.187 μολύνσεις), η Μέση Ανατολή 105.582 θανάτους (5.662.330 μολύνσεις), η Αφρική 105.268 θανάτους (3.950.208 μολύνσεις) και η Ωκεανία 951 θανάτους (32.637 μολύνσεις).

Από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των διενεργούμενων διαγνωστικών τεστ έχει αυξηθεί πολύ και οι τεχνικές ιχνηλάτησης έχουν βελτιωθεί, με αποτέλεσμα μια αύξηση των καταγεγραμμένων μολύνσεων.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο παγκόσμιος χάρτης της πανδημίας Covid-19: Πάνω από 2,5 εκατ. νεκροί – Περισσότερες από 116.030.000 μολύνσεις"

GPO: Στο 13,7% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με διαφορά 13,7% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 36,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που αγγίζει το 22,7. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7,1%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3,0%. Παράλληλα, το 12,5% των ερωτηθέντων απάντησαν «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ το 4% άλλο κόμμα.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 47,7% έναντι 24,1% του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η ΝΔ προηγείτο με διαφορά 13,1%.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "GPO: Στο 13,7% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news