facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για τα Πανεπιστήμια

Με 166 ψήφους «υπέρ» έναντι 132 «κατά» ψηφίσθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Μετά από μία τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, θετική ψήφο παρείχαν οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν. Από την ψηφοφορία απείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και Βασίλειος Βιλιάρδος που βρίσκονται σε επίσκεψη στην Χίο.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας ψηφίσθηκε επίσης κατά πλειοψηφία και επί των άρθρων, στο σύνολό του όπως και οι τροπολογίες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για τα Πανεπιστήμια"

Ιταλία: Το 59% των μελών του κινήματος Πέντε Αστέρων είπε «ναι» στην κυβέρνηση Ντράγκι

Το 59% των εγγεγραμμένων στα Πέντε Αστέρια, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας είπε «ναι» στην συμμετοχή του κινήματος στην νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να συνθέσει ο Μάριο Ντράγκι. Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τους «πεντάστερους».

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει, κατά συνέπεια, την στήριξη και συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση (αν επιλέξει υπουργούς από τον χώρο της πολιτικής) των Πέντε Αστέρων, της Λέγκα, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και, πιθανώς, της Ιταλικής Αριστεράς. Μια ευρύτατη πλειοψηφία, με μόνη εξαίρεση το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας, το οποίο θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Εντός της αυριανής ημέρας ο Μάριο Ντράγκι είναι πιθανό να επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, για να παρουσιάσει στον πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα την λίστα των υπουργών του και να λάβει την σχετική έγκριση

Η νέα ιταλική κυβέρνηση μπορεί να ορκιστεί το Σάββατο.

Μένει να διαπιστωθεί πώς θα καταφέρει, ο Ντράγκι, να μειώσει τις αποστάσεις που χωρίζουν τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις, σε θέματα βασικής σημασίας, όπως είναι το περιβάλλον, η στρατηγική για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και ακόμη και τα μέτρα προστασίας για να μπορέσει να ξεπεραστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορονοϊού.

Πολλοί θεωρούν ότι χάρη στο κύρος του, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα προσπαθήσει να επιβάλει μια προσωπική του ατζέντα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε λίγα σημεία, με κύριο στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την αποτελεσματική καταπολέμηση της πανδημίας.

  ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Το 59% των μελών του κινήματος Πέντε Αστέρων είπε «ναι» στην κυβέρνηση Ντράγκι"

Νέα τουρκική απειλή: Δεν θα αποχωρήσουμε από τη Λιβύη όσο ισχύει η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης

Στην επιθετική ρητορική της έχει επιστρέψει και πάλι το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα, ανοίγοντας τη βεντάλια των προκλήσεων.

«Οι τουρκικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Λιβύη θα παραμείνουν εκεί για όσο παραμένει σε ισχύ η διμερής στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης και εφόσον το ζητά η λιβυκή κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε την Τρίτη ότι θα συζητούσε την αποχώρηση των στρατιωτών, εφόσον αποσυρθούν πρώτες οι άλλες ξένες δυνάμεις.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε επίσης ότι οι τουρκικές εταιρείες θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Λιβύης.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα παράσχει υποστήριξη στη νεοεκλεγείσα μεταβατική κυβέρνηση της χώρας.

Λιβύη: Ο Χάφταρ δεσμεύεται να στηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία 

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, δεσμεύθηκε νωρίτερα να στηρίξει με τις δυνάμεις του την ειρηνευτική διαδικασία στη χώρα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Μοχάμεντ Γιουνές ελ Μένφι, τον νέο πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο μιας διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, το Λιβυκό Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου εξέλεξε στις 5 Φεβρουαρίου τον Μένφι και δύο αντιπροέδρους, καθώς και έναν μεταβατικό πρωθυπουργό, τον Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Η νέα ομάδα έχει ως στόχο να σχηματίσει κυβέρνηση, να προετοιμάσει τις εθνικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο και να τερματίσει μια δεκαετία βίας, πολιτικής αστάθειας και διχασμού.

Ο Μένφι έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, μια μεγάλη πόλη στην ανατολική Λιβύη, πηγαίνοντας κατευθείαν στο αλ Ράζμα (25 χλμ. ανατολικά της Βεγγάζης), την έδρα του στρατάρχη Χάφταρ για να τον συναντήσει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα τουρκική απειλή: Δεν θα αποχωρήσουμε από τη Λιβύη όσο ισχύει η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης"

Κύπρος: 103 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Ένας θάνατος

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του  από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 218. Την ίδια ώρα, 94 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 35 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν επίσης πραγματοποιηθεί συνολικά 25,971 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) και 103 (ποσοστό θετικότητας: 0,40%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 32,175.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2021:

Ένα άτομο έχει αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 218.

94 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 35 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 25,971 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

103 (ποσοστό θετικότητας: 0,40%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 32,175.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε:

Γυναίκα, ηλικίας 75 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 218, εκ των οποίων:

148 άντρες (68%), και

70 γυναίκες (32%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 94 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 35 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 35 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 20 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 11 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 25,971 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 1,453 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 24,518 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 103 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

25 κρούσματα από 206 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

1 κρούσμα από 182 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

7 κρούσματα από 676 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

11 κρούσματα από 258 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

3 κρούσματα από 5 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών.

1 κρούσμα από 18 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

55 κρούσματα από 24,311 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

108 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

207 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 103 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Ένας θάνατος"

Βρετανία: Πάγωσε η Βρετανία με τον υδράργυρο στους -23 βαθμούς Κελσίου

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 26 ετών, καθώς πλήττεται από κύμα ψύχους που προέρχεται από τη Ρωσία και έριξε τις θερμοκρασίες στα σκωτσέζικα Χάιλαντς στους 23 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν.

Η θερμοκρασία στο χωριό Μπρέιμαρ έπεσε στους -23 βαθμούς Κελσίου στις 08:13 (τοπική ώρα, 11:13 ώρα Ελλάδας), η οποία είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από το 1995 και η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί μήνα Φεβρουάριο στη Βρετανία από το 1955, όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

«Μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι η περασμένη νύχτα ήταν η πιο ψυχρή νύχτα του Φεβρουαρίου σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23 Φεβρουαρίου 1955, περιλαμβανομένου και του χειμώνα του 1962/1963», ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας.

Μεγάλα τμήματα της Βρετανίας έχουν καλυφθεί με χιόνι εδώ και μέρες αφότου το κύμα ψύχους έφθασε από τη Σκανδιναβία και τη Ρωσία: δρόμοι έχουν αποκλεισθεί, το συντριβάνι στην πλατεία Τραφάλγκαρ πάγωσε και παιδιά κάνουν έλκηθρο στα πάρκα του Λονδίνου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Βρετανία: Πάγωσε η Βρετανία με τον υδράργυρο στους -23 βαθμούς Κελσίου"

Καιρός αύριο: Υποχωρούν οι βροχές, πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

Το βροχερό σκηνικό του καιρού υποχωρεί αύριο Παρασκευή (12.02.2021), ωστόσο, πέφτει αισθητά η θερμοκρασία καθώς αρχίζει να πλησιάζει η κακοκαιρία Μήδεια. 

Βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μόνο στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Παρασκευή (12.02.2021) για όλη την Ελλάδα από την ΕΜΥ
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στη Μακεδονία λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Bόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 12 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 15 βαθμούς.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Υποχωρούν οι βροχές, πέφτει αισθητά η θερμοκρασία"

ΕΟΦ: Απαγορεύει την διάθεση συμπληρώματος διατροφής

Την επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun που διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής, προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), αφού το προϊόν περιέχει φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των βελγικών Αρχών, αναφέρει ο ΕΟΦ, διαπιστώθηκε ότι περιέχει την μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας Υγείας και σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης απαγόρευσης στις 12 Σεπτεμβρίου 2019.

Η εταιρεία «Herbs n Beauty» και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά εντός 10 ημερών, καταλήγει ο ΕΟΦ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Απαγορεύει την διάθεση συμπληρώματος διατροφής"

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διαψεύδει τον Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Κατσαφάδο

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας περί δήθεν εμπλοκής του υφυπουργού Ναυτιλίας Κωνσταντίνου Κατσαφάδου σε επεισόδιο κατά πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το 2003, προχώρησε ο νυν πρύτανης του πανεπιστημίου, Άγγελος Κότιος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτολογία του εγκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση του κ. Κατσαφάδου αναφέροντας τα εξής:

«Εσείς μπορείτε, όμως, όπως μπορείτε να κάνετε κι άλλα πράγματα και να μας κουνάτε και το δάχτυλο. Διότι όχι στο παλιό παρελθόν, πριν λίγες μέρες, πριν λίγες εβδομάδες κάνατε υφυπουργό Ναυτιλίας τον κ. Κατσαφάδο. Τι έκανε ο κ. Κατσαφάδος; Τίποτα τρομερό. Έστειλε μαζί με άλλους συναγωνιστές του της ΔΑΠ τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, διότι ήθελε να διαλύσει μια συνεδρίαση εκλεκτορικού σώματος και όταν έκλεισαν οι καθηγητές την πόρτα για να μην προπηλακιστούν άδειασαν τα πρωτοπαλίκαρα αυτά τους πυροσβεστικούς κρουνούς μέσα στην αίθουσα με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο καθηγητές με αναπνευστικά προβλήματα. Μια μέρα μετά, βεβαίως, η ΔΑΠ με αίσθηση ευθύνης προς την ακαδημαϊκή κοινότητα αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, αλλά εσείς σήμερα, που μας παριστάνεται τον ευαίσθητο για θέματα βίας στα πανεπιστήμια, τον επιβραβεύσατε, τον κάνατε υφυπουργό πριν από λίγες εβδομάδες. Τόσο υποκριτής είστε!»

Αναφερόμενος σε όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, ο κ. Κότιος τόνισε ότι «απερίφραστα δηλώνω ως σημερινός Πρύτανης του Ιδρύματος και ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ότι ο κ. Κατσαφάδος, όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν καν στο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή». Πρόσθεσε, δε, ότι «όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι φοιτητές, αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Συγκεκριμένα, η πρυτανική αρχή του πανεπιστημίου ανέφερε:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με αφορμή δημοσιεύματα και επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις περί δήθεν εμπλοκής του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου σε επεισόδιο κατά πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απερίφραστα δηλώνω ως σημερινός Πρύτανης του Ιδρύματος και ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ότι ο κ. Κατσαφάδος, όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν καν στο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πρόκειται δε για περιστατικό, για το οποίο όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι φοιτητές, αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διαψεύδει τον Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Κατσαφάδο"

Εφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Καλογιάννης

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Αντώνης Καλογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μετά από ανάρτηση των οικείων του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Γεννημένος το 1940 στην Καισαριανή, ο Αντώνης Καλογιάννης τραγούδησε κατεξοχήν για τον έρωτα. Το μακρύ ταξίδι του Καλογιάννη στο ελληνικό τραγούδι ξεπερνά τα 40 χρόνια. Συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες (Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα κ.α.) αλλά και ποιητές και στιχουργούς (Γιάννη Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη, Δ. Χριστοδούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο κ.α.)

Ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο το 1966. Την ίδια χρονιά τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και έδωσε τις πρώτες του συναυλίες στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα. Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967 έφυγε στο εξωτερικό με την Μαρία Φαραντούρη και δημιούργησε λαϊκή ορχήστρα, με την οποία έδωσαν συναυλίες που είχαν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα κατά της Χούντας.

Το 1970 αποφυλακίζεται ο Μίκης Θεοδωράκης και μαζί θα δώσουν περισσότερες από 500 συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, κάνοντας γνωστή την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε τότε στη χώρα μας. Το 1972 ο Αντώνης Καλογιάννης επιστρέφει στην Ελλάδα και τραγουδά σε αρκετές μπουάτ στην Πλάκα.

Ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα του είναι η ηχογράφηση του «Πνευματικού Εμβατηρίου» του Άγγελου Σικελιανού και το «Κατάσταση Πολιορκίας» το 1970, μαζί με την Μαρία Φαραντούρη, καθώς και του «Ήλιος και Χρόνος / Επιφάνεια Αβέρωφ» το 1975.

Η δεκαετία του '80, ξεκίνησε με έναν δίσκο (Μίμη Πλέσσα - Δημήτρη Χριστοδούλου «Τραγούδια της γειτονιάς»/1980), που, μάλλον, έκλεισε την προηγούμενη δεκαετία, γιατί, ουσιαστικά, με τον επόμενο δίσκο του («Τα σημερινά»/1981), ο Αντώνης Καλογιάννης, έκανε την στροφή του στο ερωτικό τραγούδι, όπου και καθιερώθηκε ως ένας, ερωτικός πλέον, τραγουδιστής. Με τα χρυσά (50.000 πωλήσεις) «Σημερινά», του Σπύρου Παπαβασιλείου και του Λάκη Τεάζη, ο Καλογιάννης άνοιξε την πιο εμπορική δεκαετία της καριέρας του και με ένα τραγούδι -μεγάλη επιτυχία, το «Όμορφή μου Κατερίνα», που το ακολούθησαν, τα επόμενα χρόνια, κι άλλες μεγάλες επιτυχίες, όπου ο τίτλος τους παρέπεμπε σε γυναικεία ονόματα.

Μετά τις μεγάλες αυτές επιτυχίες, η δισκογραφία του Αντώνη Καλογιάννη συνεχίστηκε ως και τα τέλη σχεδόν της δεκαετίας του '90, όπου το 1997 κυκλοφόρησε ο τελευταίος στουντιακός δίσκος του.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Καλογιάννης"

Κακοκαιρία Μήδεια: Σε ετοιμότητα Νέα και Κεντρική Οδός

Η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια αναμένεται από το Σάββατο σε όλη τη χώρα και άπαντες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η Νέα Οδός, αλλά και η Κεντρική Οδός ενημερώνουν τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) έως και την Κυριακή (14-02-2021), προβλέπεται κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τον ισχυρό παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία το σύνολο της χώρας.

Οι δυο εταιρίες αναφέρουν ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων ενώ συνιστούν στους οδηγούς λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και να μεριμνήσουν για τα παρακάτω:

• Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

• Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

• Να τηρούν αυστηρά τις αποστάσεις ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μην τα προσπερνούν, παρακωλύοντας το έργο τους.

• Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

Επισημαίνουν επίσης ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Και ειδικά σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων καθώς και των οχημάτων όλων των αρμόδιων φορέων.

 Παρακαλούν τέλος όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ ύλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

newsi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Μήδεια: Σε ετοιμότητα Νέα και Κεντρική Οδός"

Κορωνοϊός: Στα 1.327 τα νέα κρούσματα - Τα 676 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168872, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6088 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54146 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 203 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6.056 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3560 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων 

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 13
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 78
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 19
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 10
ΑΧΑΪΑΣ 94
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 23
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 80
ΔΡΑΜΑΣ 5
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 26
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 124
ΕΒΡΟΥ 7
ΕΥΒΟΙΑΣ 35
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2
ΗΛΕΙΑΣ 13
ΗΜΑΘΙΑΣ 7
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 24
ΘΑΣΟΥ 7
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 129
ΘΗΡΑΣ 1
ΙΘΑΚΗΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 15
ΚΑΒΑΛΑΣ 3
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 18
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 7
ΚΑΡΠΑΘΟΥ 3
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 195
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 3
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 3
ΚΙΛΚΙΣ 2
ΚΟΖΑΝΗΣ 5
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 12
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2
ΛΑΡΙΣΑΣ 25
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 5
ΛΕΣΒΟΥ 2
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 12
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 7
ΝΗΣΩΝ 26
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 62
ΞΑΝΘΗΣ 9
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 85
ΠΕΛΛΑΣ 1
ΠΙΕΡΙΑΣ 16
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 12
ΡΟΔΟΠΗΣ 3
ΣΕΡΡΩΝ 4
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 5
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 4
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3
ΦΩΚΙΔΑΣ 2
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 23
ΧΑΝΙΩΝ 3
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 36

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.327 τα νέα κρούσματα - Τα 676 στην Αττική"

Απειλεί Ελλάδα ο Χ.Ακάρ: «Η Τουρκία δεν θα σιωπά -Σταματήστε την απειλητική ρητορική δεν θα σας βγάλει πουθενά»

Απειλεί την Ελλάδα λίγες ημέρες πριν από τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ζητώντας από την Αθήνα να πάψει τις εντάσεις και την απειλητική ρητορική γιατί... δεν θα την βγάλει πουθενά.

Τόνισε ότι παρά τις προκλήσεις που δέχεται η Άγκυρα από την Αθήνα, επιθυμεί τις συνομιλίες και τις συναντήσεις.

«Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργού, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο.

Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζουν στους κανόνες καλής γειτονίας αυτό το χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής. Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν. Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά.

Αυτό πως θα το εξηγήσετε ως σχέση καλής γειτονίας. Πως θα εξηγήσετε τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Εμείς παρά τις προκλήσεις, την απειλητική ρητορική, την αύξηση της έντασης επιθυμούμε τις συνομιλίες και τις συναντήσεις.

Οι Έλληνες γείτονες μας οι φίλοι μας, πρέπει να σταματήσουν να μείνουν μακριά από εντάσεις. Να σταματήσουν την απειλητική ρητορική γιατί δεν θα τους βγάλει πουθενά με την Τουρκία. Να πάψουν να παρουσιάζουν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σα να είναι προβλήματα Τουρκίας-EE ή Τουρκίας-ΗΠΑ».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί Ελλάδα ο Χ.Ακάρ: «Η Τουρκία δεν θα σιωπά -Σταματήστε την απειλητική ρητορική δεν θα σας βγάλει πουθενά»"

ΕΙΝΑΠ: Ανακοινώθηκε τελικά η μείωση τακτικών χειρουργείων σε νοσοκομεία- Να αρθεί ο περιορισμός

Ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη 10/02/21, η μείωση των χειρουργείων έως και 80%, τονίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, παρόλο που, όπως αναφέρει σε επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στις συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει με τους διοικητές της 1ης και 2ης Υ.Πε. πρότεινε να μη μειωθούν τα τακτικά χειρουργεία και οι διοικητές των δύο Υ.Πε. είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει τέτοια μείωση.

Παράλληλα η ΕΙΝΑΠ σημειώνει ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει αυτή η μείωση γιατί ένα τακτικό χειρουργείο μπορεί να εξελιχθεί σε επείγον. Θα πρέπει τα επιστημονικά συμβούλια και οι επιτροπές χειρουργείων σε κάθε νοσοκομείο να αποφασίζουν για τη διεκπεραίωση αυτών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, προσθέτει, δεν θα δεχθούν να μετακυλιθεί η ευθύνη της μη αντιμετώπισης των ασθενών σε αυτούς και απαιτεί την άρση του περιορισμού των χειρουργικών επεμβάσεων στο ΕΣΥ. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΙΝΑΠ: Ανακοινώθηκε τελικά η μείωση τακτικών χειρουργείων σε νοσοκομεία- Να αρθεί ο περιορισμός "

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 24 από τις 52 προσαγωγές στην Αθήνα

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 24 από τις 52 προσαγωγές που έκανε η αστυνομία στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.

Κατά το συλλαλητήριο επικράτησε ένταση μπροστά από τη Βουλή, όταν φοιτητές ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικές δυνάμεις, προσπαθώντας να σπάσουν τον φραγμό, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας ρίψη χημικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 24 από τις 52 προσαγωγές στην Αθήνα"

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Πάτρα: Γέμισε το Πανεπιστημιακό με περιστατικά κορονοϊού – Ανοίγει και δεύτερη πτέρυγα

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στην Πάτρα καθώς οι ασθενείς που είναι θετικοί στον κορονοϊό συνεχώς αυξάνονται, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά ΜΜΕ, γίνεται αγώνας δρόμου για την διαχείριση και την μεταφορά των περιστατικών. 

Η κλινική Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπως αναφέρει το tempo24.gr, δεν έχει πλέον άλλα διαθέσιμα κρεβάτια. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να ανοίξει νέα πτέρυγα για να εξυπηρετεί περιστατικά κορονοϊού. Την ίδια ώρα, η πληρότητα στη ΜΕΘ του ΠΠΝΠ, σύμφωνα με το patrastimes.gr, έχει φτάσει το 70%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του tempo24.gr, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 30 ασθενείς με κορονοϊό, έξι στη ΜΕΘ και δύο διασωληνωμένοι. Από τα 112 κρούσματα που είχε η Αχαΐα χθες, το 90% εντοπίζεται στο αστικό ιστό της Πάτρας.

Τα ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι περίπου 600.

 tempo24/patrastimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Πάτρα: Γέμισε το Πανεπιστημιακό με περιστατικά κορονοϊού – Ανοίγει και δεύτερη πτέρυγα"

Μητσοτάκης στο Philia Forum: Λύση στο Κυπριακό στην βάση του Κατασταστικού Χάρτη του ΟΗΕ

Μήνυμα στενότερης συνεργασίας, αλλά και αναβάθμισης της σύμπραξης των χωρών που συμμετέχουν στο «Philia Forum» σε μία σειρά πεδίων, από την διπλωματία και την Οικονομία έως την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, την ενέργεια και την καθημερινότητα εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του Φόρουμ, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση τα ενδεδειγμένα χαρακτηριστικά πιθανής επίλυσης του Κυπριακού σημειώνοντας ότι «όλες οι χώρες μας υποστηρίζουν μία δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Στη βάση του Κατασταστικού Χάρτη και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ καθώς και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Συνεργάζονται και δεσμεύονται για την επικράτηση της ειρήνης και της προόδου στην κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή μας, με σεβασμό της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών μας χωρίς ξένες παρεμβάσεις, παραμένοντας πάντα προσηλωμένες στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, ως θεμέλια της ειρήνης, της ασφάλειας, των σχέσεων καλής γειτονίας καθώς και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών».

Πάντως, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω πρωτοβουλία «είναι ανοιχτή σε όλους, δίχως να στρέφεται εναντίον κανενός, ξεπερνώντας τα σύνορα των κρατών, που την αποτελούν, ενώνοντας τρεις Ηπείρους και συνδέοντας την Ευρώπη με τον Αραβικό Κόσμο». Προσέθεσε, δε, ότι το πρωτοπόρο αυτό σχήμα συνεργασίας, όπως το χαρακτήρισε «σηματοδοτεί τη σύμπραξη Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου με νέους εταίρους όπως το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνδέοντας την Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο. Οι χώρες μας συνδέονται με στενές σχέσεις. Που έρχονται από το παρελθόν και όλες τους συναντώνται. Σε όσα πιστεύουμε στο παρόν, στο διεθνές δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας, στην ειρήνη, στους όρους καλής γειτονίας, όπως και στη σταθερότητα. Η εμβάθυνση της συνεργασίας του νέου αυτού σχήματος υπηρετεί το κοινό συμφέρον των χωρών μας, προωθώντας την ευημερία, θέτοντας τις βάσεις για μία ευρεία, φιλόδοξη, θετική ατζέντα. Και αυτό φιλοδοξούμε μέσω της διασυνδεσιμότητας των δράσεων μας και των πρωτοβουλιών μας σε πλειάδα θεμάτων, όπως τον διαθρησκευτικό διάλογο, την ενέργεια, την καινοτομία, την ψηφιακή οικονομία, την προστασία του πολίτη, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των λαών μας. Το ευέλικτο αυτό σχήμα θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό να διευρύνει διαρκώς τα πεδία σύμπραξης μεταξύ των κρατών μας και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής διακρατικής συνεργασίας πάνω στην ταραγμένη σκακιέρα των διεθνών σχέσεων, αλλά και μία σύγκλιση διαφορετικών κυβερνήσεων από την Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο με κοινό στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα των λαών μας».

Αναφερόμενος στην παρούσα συγκυρία και δη στην πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι θεμελιώδεις αξίες των Ηνωμένων Εθνών, ήτοι η ασφάλεια, η δικαιοσύνη και η ισότητα αποκτούν νέο νόημα εν καίρω του Covid - 19.

«Γιατί στην διάρκεια αυτής της δοκιμασίας αποδείξαμε ότι μπορούμε να εργαστούμε μαζί για να αναχαιτίσουμε την πανδημία. Ειδικά η χώρα μου θέλησε και πέτυχε να μετατρέψει τα μεγάλα εμπόδια της υγειονομικής κρίσης σε εφαλτήρια για την ανάπτυξη της επόμενης ημέρας. Ταυτόχρονα με την άμυνα στην πανδημία έκανε επιθετικά βήματα στο δρόμο της προόδου, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Οικονομίας και του Κράτους, την πράσινη ενέργεια και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας. Γιατί την διπλωματία και την οικονομία σε όλες τις πτυχές της σύντομα θα τις πλαισιώσει η συνεργασία μας σε πολλά άλλα θέματα από τις πολιτιστικές ανταλλαγές στις οποίες αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία μέχρι θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών μας».

Ο πρωθυπουργός, εξήγησε, επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι φυσικό να εισηγείται αυτό το πρωτοπόρο σχήμα συνεργασίας. Το ευνοεί άλλωστε η θέση της στο μέσο δύο γεωγραφικών τόξων, ενός οριζόντιου από την Πορτογαλία έως τον Περσικό Κόλπο και ενός κάθετου, από τα Βαλκάνια έως την Αίγυπτο που συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική. Το συνδέει, επίσης και ο γεωστρατηγικός ρόλος σας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, όπως και η συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το επιβάλλουν, όμως και οι πολυδιάστατες προκλήσεις στην ευρύτερη γειτονιά μας», σημειώνοντας ότι «το όνομα του Φόρουμ βγήκε από την ελληνική λέξη φιλία, που σημαίνει πολλά περισσότερα από μία συμμαχία, γιατί δηλώνει επίσης κοινές αξίες, δεσμούς και συναισθήματα, που διατρέχουν τον πολιτισμό και την ιστορία». Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία της Αθήνας να φιλοξενήσει την πρώτη Σύνοδο Κορυφής του «Pfilia Forum», ώστε, όπως είπε, «μόλις αρθούν οι περιορισμοί της πανδημίας να υποδεχθώ εδώ τους φίλους, αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των άλλων χωρών του «Pfilia Forum» για να συζητήσουμε από κοντά πως θα κάνουμε παραγωγικότερη αυτήν που μας δώρισε και το όνομα της στο Φόρουμ μας, την φιλία των λαών μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης στο Philia Forum: Λύση στο Κυπριακό στην βάση του Κατασταστικού Χάρτη του ΟΗΕ"

Επεισόδια το πρωί στο Πανόραμα Άνω Λιοσίων με Ρομά. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Συνελήφθησαν 5 άτομα

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο Πανόραμα Άνω Λιοσίων, όταν συνεργεία του Δήμου Φυλής, με τη συνδρομή μονάδας από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξωση οικογένειας Ρομά από καταπατηθέν δημοτικό ακίνητο και παράλληλα να κατεδαφίσουν διπλανό παράπηγμα. Κατά τις αψιμαχίες τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 10 το πρωί, όταν τα συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τις διαδικασίες έξωσης, με βάση τα έγγραφα που είχαν στα χέρια τους. Οι Ρομά αρνήθηκαν να φύγουν και άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα κατά των συνεργείων και των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και να αντεπιτεθούν οι άνδρες των ΤΑΕ.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο ομάδα της ΟΠΚΕ, οι άνδρες της οποίας ύστερα από συμπλοκή, συνέλαβαν 5 άτομα. Τελικά, ύστερα από αρκετή ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν και τα συνεργεία του Δήμου κατάφεραν να κατεδαφίσουν μόνο το ένα κτίριο, ενώ συνεχίζονται ακόμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας, του Δήμου και της δικηγόρου των Ρομά για τις επόμενες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα είχε επιχειρηθεί ξανά έξωση της οικογένειας Ρομά από το συγκεκριμένο ακίνητο, η οποία εκείνη την ημέρα απομακρύνθηκε, ο χώρος σφραγίστηκε, αλλά τελικά μέλη της έσπασαν τις κλειδαριές και ανακατέλαβαν το σπίτι.

doxthi

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια το πρωί στο Πανόραμα Άνω Λιοσίων με Ρομά. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Συνελήφθησαν 5 άτομα"

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή για τα Πανεπιστήμια

Μια κόντρα με ιδεολογικό αλλά και πολιτικό περιεχόμενο είχαν σήμερα στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. 

Η κόντρα των δυο ξεκίνησε από τη νεολαία Λαμπράκη και έφτασε μέχρι το σήμερα. 

«Τα πανεπιστήμια κλείνουν την πόρτα στη βία. Στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η δημοκρατία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια, κι ενώ την ώρα που θα ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για την παιδεία προγραμματίζονται διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο.

«Η μονάδα ασφάλειας θα εποπτεύει τη φύλαξη και θα πλαισιώνεται από ένα ειδικό σώμα της ΕΛΑΣ χωρίς όπλα με ειδική εκπαίδευση. Αυτό το σώμα θα συνεργάζεται με τον Πρύτανη και ένα ειδικό συμβουλευτικό σώμα. Προβλέπεται επίσης η ελεγχόμενη είσοδος στα ανώτατα ιδρύματα. Οι αίθουσες των φοιτητών δεν θα είναι πλέον γιάφκες περιθωριακών. Οι σχολές κλείνουν την πόρτα στη βία και ανοίγουν την πόρτα στην ελευθερία» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δυστυχώς η αντιπολίτευση επιμένει στην τακτική κραυγών και της σιωπής. Κραυγών κατά του εξορθολογισμού των σπουδών και ενός ανύπαρκτου αυταρχισμού  και σιωπής για τη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί κυβερνήσεως του οι σχολές παραδόθηκαν στον εξτρεμισμό και το κοινό έγκλημα, με προγραμματισμένα επεισόδια κάθε Σαββατοκύριακο.

«Επί των ημερών σας μετακινήσατε στάσεις λεωφορείων, υπηρεσιών κλπ» που ήταν δίπλα στις σχολές που γινόταν επεισόδια, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί διακυβέρνησης του «το παρακράτος συνθηκολόγησε με το κράτος».

«Αναμετρώνται δύο αντίθετες αντιλήψεις για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Εμείς θέλουμε να δώσουμε πίσω το δημόσιο πανεπιστήμιο στους φυσικούς του κατόχους. Στους φοιτητές και τους καθηγητές. Εσείς θέλετε το Πανεπιστήμιο χώρο ανάδειξης κομματικών επετηρίδων. Βαφτίζετε ακτιβισμό την παραβατικότητα» πρόσθεσε.

Προσωπική επίθεση στον Α. Τσίπρα για τα…. «κορονο-συλλαλητήρια»

Ο Πρωθυπουργός επετέθη προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωση του στην τηλεόραση του Alpha ότι… δέχεται το ρίσκο για τις διαδηλώσεις που γίνονται για την παιδεία εν μέσω πανδημίας. «Οργανώνεται κορωνο-συλλαλητήρια! Κανείς δεν σας εκχώρησε την ευθύνη για την ζωή των άλλων για να τη θέτετε σε κίνδυνο, με την ασφάλεια ότι εσείς είστε εμβολιασμένος» τόνισε.

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ.

«Υπάρχουν ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεκαετιών, άλλες οι οποίες υπηρετούν ζητήματα του παρόντος και άλλες που ανοίγουν ορίζοντες στο μέλλον. Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα διαθέτει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά. Γιατί απαντά με τόλμη στο διαχρονικό πρόβλημα της ασφάλειας των πανεπιστημίων».

«Καθιερώνει ένα σύγχρονο τρόπο για την εισαγωγή και επιλογή των σπουδών και αναβαθμίζει συνολικά την ανώτατη εκπαίδευση, συγχρονίζοντάς την με τις ανάγκες και τον βηματισμό του 21ου αιώνα» πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι  μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο κινούνται στις εξής  κατευθύνσεις:

-Διασφαλίζουν τη στοιχειώδη ικανότητα των υποψηφίων φοιτητών να ξεκινήσουν τις σπουδές τους θεσπίζοντας ελάχιστη βάση εισαγωγής σε κάθε σχολή (με το όριο βάσης  να καθορίζεται από τα ίδια τα πανεπιστημιακά τμήματα).

-Οδηγούν τον ενδιαφερόμενο να φοιτήσει εκεί που πραγματικά επιθυμεί.

– Τίθεται χρονικό όριο στις σπουδές, με ένα πρόσθετο περιθώριο 2-3 ετών πέραν της κανονικής διάρκειάς τους.

– Καθιερώνεται πειθαρχικό πλαίσιο και ελεγχόμενη είσοδος για την πάταξη της ανομίας.

 
 
Τσίπρας: Άκρως διχαστική η ομιλία του πρωθυπουργού

Με σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντάς του «οργουελιανή αντίληψη στην διαχείριση της κοινής γνώμης». Χαρακτήρισε άκρως διχαστική την ομιλία του πρωθυπουργού και τον κατηγόρησε για «λαθροχειρία» στην αντιμετώπιση των αγώνων της νεολαίας Λαμπράκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι θράσος να κάνετε αναφορά στους αγώνες της νεολαίας Λαμπράκη, όταν η δική σας παράταξη ήταν απέναντι. Είναι λαθροχειρία να κάνετε αναφορές, στους νέους που το τότε κατεστημένο χαρακτήριζε «αλήτες με πρησμένα πόδια, όπως τώρα εσείς χαρακτηρίζετε αλήτες τους νέους που διαδηλώνουν».

Συνολικότερα κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείτε να χειριστείτε τη κοινή γνώμη είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Θα τη ζήλευε ακόμη και ο Όργουελ. Εκμεταλλεύεστε τις έκτακτες συνθήκες και έχετε επιβάλει ένα καθεστώς φόβου και επιτήρησης. Όλα όσα σας ενοχλούν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορευμένα. Ενίοτε επιβάλετε βαριά πρόστιμα και απαγορεύσεις. Όσα δε σας ενοχλούν ή αντίθετα όσες απαγορεύσεις ενοχλούν εσάς ή τους φίλους σας, τις παρακάμπτετε. Για αυτό και δε δίνετε δεκάρα για τις συναθροίσεις στους μεγάλους εργασιακούς χώρους ή στα ΜΜΜ».

Ειδική αναφορά έκανε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και «στην προκλητική παραβίαση των μέτρων από εσάς τους ίδιους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτή η βαθιά υποκρισία αλλά και η υστεροβουλία διακρίνει και τη πολιτική σας για τα πανεπιστήμια… Δεν κάνετε κάτι παραπάνω από αυτό που είχατε σκοπό να κάνετε και στην υγεία».

 
 
«Δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί εμβόλιο για την υποκρισία και τον λαϊκισμό σας»

«Διέκρινα έναν εκνευρισμό στον τόνο σας, ασυνήθιστο σε σχέση με τις τελευταίες σας εμφανίσεις» σχολίασε ο πρωθυπουργός αποδίδοντάς τον στην αναφορά που έκανε στη νεολαία Λαμπράκη, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

«Μια άλλη γενιά αριστερών προέτασσαν την ακαδημαϊκή αριστεία ως στόχο που θεωρούσαν ότι δε συγκρούεται επί της αρχής με το δικαίωμα στον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανακρίβεια, επειδή επικαλέστηκε τον στίχο του Ελύτη για τους «νέους με τα πρησμένα πόδια» που όπως είπε τον έγραψε για τους νέους της Κατοχής και όχι για τους νέους της νεολαίας Λαμπράκη.

Θα ήθελα να αναθεωρήσετε την άποψή σας περί αποχαυνωμένων πολιτών, «φαντάζομαι ότι το είπατε εν τη ρύμη του λόγου σας και δεν το εννοείτε», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά όμως και σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης με δύο επισημάνσεις, Κατά γενική ομολογία η δημόσια τηλεόραση προσφέρει ποιοτικό περιεχόμενο και έχει κερδίσει με τις παραγωγές της πολλούς καινούργιους θεατές. Αναφέρθηκε σε μια σειρά πρώην ανώτατων στελεχών της ΕΡΤ που βρίσκονται σήμερα σε θέσεις-κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ και σε φιλικά σε αυτόν Μέσα.

Αμιγώς για τα θέματα της Παιδείας, ρώτησε από πού προέκυψε ο υπολογισμός ότι 24.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός της Ανώτατης Εκπαίδευσης; «Πώς έρχεστε και σπέρνετε τον πανικό όταν είναι μαθηματικώς αδύνατον να υπολογιστεί τι βάσεις θα βάλουν τα πανεπιστήμια και τι βαθμούς θα γράψουν τα παιδιά;».

Πρόσθεσε επίσης ότι προκύπτει και ένα μείζον αξιακό ζήτημα, όχι μόνο εκπαιδευτικό από τη στιγμή που προσφέρεται η δυνατότητα στους φοιτητές να φοιτούν δωρεάν στα πανεπιστήμια. «Πιστεύετε ή όχι ότι και οι φοιτητές πρέπει να έχουν κάποιες υποχρεώσεις;», ρώτησε ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός πέρασε στη συνέχεια στην αναφορά του κ. Τσίπρα στα κολλέγια «Όλα αυτά τα τμήματα που φτιάχνατε νύχτα, βρίσκονται ψηλά ή χαμηλά στις αξιολογήσεις», ρώτησε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στο επιχείρημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ποιότητα σπουδών των κολλεγίων.

«Δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί εμβόλιο για την υποκρισία και τον λαϊκισμό σας», είπε επίσης χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για τα ζητήματα ανομίας και βίας στα πανεπιστήμια ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει διακρίνει αλλαγή στάσης από την πλευρά του κ. Τσίπρα αλλά πρόσθεσε πως «πρέπει κάτι να κάνουμε γι αυτή την πραγματικότητα που αδικεί τα πανεπιστήμια και υπονομεύει το χώρο στον οποίο διεξάγεται δημοκρατικός διάλογος. Δεν μπορούμε μόνο να την κοιτάμε».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του αυτή ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό. Θα κάνουμε ό, τι συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου».

Αναφερόμενος στον τρόπο διαχείρισης της εικόνας για το τι συμβαίνει μέσα στα πανεπιστήμια, επέδειξε δύο φωτογραφίες που όπως είπε είναι δύο κέντρα ελέγχου εικόνας και πληροφορίας που βρίσκονται στο Κέιμπριτζ και στην Οξφόρδη. «Αυτή είναι η εικόνα όλων των σύγχρονων πανεπιστημίων», τόνισε. Όπως συμπλήρωσε «σε όλα τα διεθνή πανεπιστήμια υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία και μάλιστα ένοπλη. Εσείς πείτε μου σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχει η εικόνα που έχουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια με το χάος που εσείς δημιουργήσατε κι εσείς συντηρήσατε».

 
«Είστε υποκριτής κ. Μητσοτάκη»

Για υποκρισία στο θέμα της αντιμετώπισης της βίας στα πανεπιστήμια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, κατά την δευτερολογία του στην Βουλή.

Εξήγησε την θέση του λέγοντας, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Δεν είπατε στην δευτερολογία σας μία κουβέντα για τον διορισμό του υφυπουργού σας που είχε στείλει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο. Γι΄ αυτό είσαστε υποκριτής κ. Μητσοτάκη όταν μας λέτε ότι ενδιαφέρεστε για την βία στα πανεπιστήμια».

Ακολούθως απάντησε στα επιχειρήματα του κ. Μητσοτάκη. Κατ’ αρχήν για το θέμα του βαθμού εισαγωγής στα πανεπιστήμια είπε ότι εκείνοι που δίνουν λευκή κόλλα είναι το 2-3% του συνόλου, ωστόσο με το νόμο που συζητείται «αυτοί που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις και θα μείνουν εκτός θα είναι περίπου το 25% του συνόλου…». Ακολούθως ρώτησε: «Τα παιδιά που θα μείνουν εκτός, τι κριτήριο εισαγωγής θα έχουν για την εισαγωγή τους σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο; Μόνο το αν οι γονείς τους έχουν πορτοφόλι για να πληρώσουν. Και το λέτε, ενώ δήθεν κόπτεστε για την αριστεία». Σημείωσε ότι με το νέο καθεστώς αποκλείονται όλα τα παιδιά των ΕΠΑΛ και των εσπερινών λυκείων αφού δεν θα υπάρχει πλέον η ποσόστωση για την εισαγωγή τους.

Για το θέμα των «αιώνιων φοιτητών» απάντησε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν επιβαρύνουν τα πανεπιστήμια αφού δεν δικαιούνται τις δωρεάν παροχές και δεν συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ωστόσο διατηρούν το δικαίωμα όταν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Για τους αναπληρωτές καθηγητές είπε ότι «μόλις βγήκαμε από την επιτήρηση των μνημονίων αλλάξαμε την υποχρέωση για διορισμούς αναπληρωτών και νομοθετήσαμε τους μόνιμους διορισμούς».

Για τις φωτογραφίες από το Κέμπριτζ και την Οξφόρδη που παρουσίασε ο πρωθυπουργός και έδειχναν αίθουσες με οθόνες παρακολούθησης, είπε: «Οι φωτογραφίες δείχνουν πως τα ηλεκτρονικά μέσα βοηθούν στην επιτήρηση…και στο Κέιμπριζτ και στην Οξφόρδη την διαδικασία την κάνουν φύλακες και όχι αστυνομικοί…». Αφού σημείωσε ότι θα μπορούσαν να επανέλθουν σημείωσε: «Όμως είσαστε εσείς προσωπικά που μέσα σε μία νύχτα διώξατε εκατοντάδες φύλακες από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία».

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ, λέγοντας ότι «ήταν πρωτοφανές το περιστατικό να τοιχοκολληθεί οδηγία στην αίθουσα παραγωγής για το τι πλάνα θα παίξουν από την πρωθυπουργική επίσκεψη στην Ικαρία…αντί να πείτε μία φράση συγγνώμης, μας λέτε ότι “κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους”. Εσείς όμως βάλλατε τον διευθυντή του γραφείου σας, διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης». Ακολούθως κατέθεσε πρόταση: «Η δημόσια τηλεόραση να διοικείται από ανθρώπους που θα διορίζονται από την επιτροπή θεσμών της Βουλής. Να φτιάξουμε μία τηλεόραση που θα είναι όαση αντικειμενικότητας. Το δέχεστε; Δεν το δέχεστε γιατί δεν θέλετε να υπάρχει ούτε μία χαραμάδα που να ξεφεύγει από τον έλεγχό σας».

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα το απόγευμα στη Βουλή με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενδεχομένως και της Ελληνικής Λύσης, η οποία έχει επιφυλαχτεί για τη στάση της στην Ολομέλεια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή για τα Πανεπιστήμια"

Lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική - Όλη η απόφαση για μετακινήσεις και ωράρια

Εκδόθηκε η απόφαση για τα νέα μέτρα τα οποία τέθηκαν σε ισχύ στην Αττική από σήμερα στις 06:00, όποτε και η περιφέρεια της πρωτεύουσας τέθηκε σε καθεστώς αυστηρού lockdown.

Μεταξύ όσων ανακοινώθηκαν είναι το «λουκέτο» στο λιανεμπόριο, τα κλειστά σχολεία, η τηλεκπαίδευση 

  • για όλους τους μαθητές, oι κωδικοί των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών και το πλαίσιο λειτουργίας του delivery και του take away στην εστίαση. Για δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις τίθενται νέοι περιορισμοί αλλά και μέτρα στήριξης των εργαζομένων. Παράλληλα, αποκλειστικά για τις 13 και 14 Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτά τα ανθοπωλεία click away και click inside.
  •  
  • Δείτε την απόφαση ΕΔΩ 

    Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:

    Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00-5:00 το πρωί τις καθημερινές και από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα.
    Μετακινήσεις με sms για τους 6 λόγους που ισχύουν
    Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.
    Δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης (κωδικός sms 6)

    Σχετικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις εκτός περιφέρειας Αττικής, αυτές επιτρέπονται μόνο για τους εξής λόγους και με την επίδειξη των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων:
    μετακίνηση από και προς την εργασία
    για σοβαρούς λόγους υγείας
    προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας
    για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
    για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή / φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα / η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Αξιωματικών ή Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου / εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων
    για μια και μόνο μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό
    καθώς και για λόγους συγκομιδής αγροτικών προϊόντων και πάντα με τα κατάλληλα αποδεικτικά έγγραφα.

    Λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες, λειτουργούν μόνο:

    Kαταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ μίνι μάρκετ, φούρνοι)
    Λαϊκές αγορές
    Φαρμακεία
    Pet Shops
    Επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών (αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου)
    Καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας και καταστήματα περουκών και ποστίς, (κατόπιν ραντεβού)
    Τα ανθοπωλεία (ειδικώς για 13-14/2/2021)
    Κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με την μέθοδο των ηλεκτρονικών πωλήσεων (e-shop).

    Σε λειτουργία επίσης παραμένουν καθαριστήρια, βενζινάδικα, ΚΤΕΟ και συνεργεία αυτοκινήτων και λαϊκές αγορές. Τα περίπτερα λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως και η αναστολή παροχής των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, θεραπεία με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες κλπ), ισχύει και όταν αυτές παρέχονται από ιατρεία και πολυδύναμα ιατρικά κέντρα.

    Συνεχίζουν την λειτουργία οι χονδρεμπορικές επιχειρήσεις, οι δραστηριότητες στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα καθώς και οι κατασκευαστικές εργασίες.

    Λειτουργούν κανονικά οι ξενοδοχειακές μονάδες.

    Μέτρα λειτουργίας επιχειρήσεων

    Σημειώνεται σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας για τις επιχειρήσεις τροφίμων, λαϊκών αγορών, τα Pet Shops, τα καθαριστήρια και τις υπηρεσίες τηλεφωνίας:

    Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικά): τις καθημερινές από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. και τα Σάββατα από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ.

    Τις Κυριακές επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των παντοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, φούρνων κλπ έως τις 5:30 μ.μ. εφόσον ειδικότερες διατάξεις το επιτρέπουν. Τα σουπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν για την εκτέλεση των ηλεκτρονικών τους παραγγελιών και έως τις 5:30 μ.μ.
    Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των καταστημάτων: ένα άτομο ανά 25 τ.μ.
    Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, κατά την διάρκεια αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων.
    Λαϊκές αγορές ανοιχτές: με 50% συμμετοχή πωλητών, 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των σημείων πώλησης και παράλληλες αγορές.
    Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με την συμπλήρωση εντύπου βεβαίωσης κίνησης ή με την συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Μέγιστη Διάρκεια συναλλαγών: 2 ώρες, κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί τις αγορές κλπ.
    Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, λειτουργούν με το ωράριο που προβλέπεται από ειδικότερες για αυτά διατάξεις.

Για τα Καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας, καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς και ανθοπωλεία:
Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό): τις καθημερινές από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. και τα Σάββατα από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ.
Υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της ψηφιακής εφαρμογής e-Καταναλωτής.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των καταστημάτων: ένα άτομο ανά 25 τ.μ.
Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, κατά την διάρκεια αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων.

Ειδικώς για την 13η και 14η Φεβρουαρίου, τα ανθοπωλεία μπορούν να λειτουργήσουν με τις μεθόδους παράδοση εκτός (click away) και για αγορά με ραντεβού εντός (click inside), με ωράριο λειτουργίας από 9:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και τηρουμένης της αναλογίας 1 ατόμου ανά 25 τ.μ.

Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
Μέγιστη Διάρκεια συναλλαγών: 2 ώρες, κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί τις αγορές κ.λ.π.

Ειδικές απαιτήσεις για ΚΤΕΟ και συνεργεία οχημάτων:
Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
Οι επιχειρήσεις, υποχρεούνται ημερησίως κατά την έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα, από τα οποία εξαιρούνται οι έκτακτες επισκέψεις στα συνεργεία αυτοκίνητων.
Μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή: εννέα (9) άτομα.
Ωράριο λειτουργίας καθημερινές έως τις 08:30 μ.μ. και Σάββατα έως τις 5:30 μ.μ.

Οι επιχειρήσεις εστίασης, συνεχίζουν να λειτουργούν με τις μεθόδους take away, drive-through και delivery μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια, αναψυκτήρια και καφέ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά.

Η αναστολή παροχής των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, θεραπεία με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες κλπ), ισχύει και όταν αυτές παρέχονται από ιατρεία και πολυδύναμα ιατρικά κέντρα.

Εκπαίδευση

Σχετικά με την εκπαίδευση, προβλέπεται τηλε-εκπαίδευση τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές. Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Συγκεκριμένα, γυμνάσια και λύκεια θα πραγματοποιούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, μέσω της γνωστής πλέον πλατφόρμας της Webex, κατά τις πρωινές ώρες: 8:30-14:10 για τα γυμνάσια και 8:00 - 13:40 για τα λύκεια. Νηπιαγωγεία και δημοτικά θα πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 - 16:20 τα νηπιαγωγεία και 14:10 - 17:20 τα δημοτικά.

Επιπλέον, για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες αρχίζει από σήμερα εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τις 10:00 έως τις 12:00. Σημειώνεται, επίσης, ότι σε αναστολή θα βρίσκονται οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ τα ΑΕΙ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική - Όλη η απόφαση για μετακινήσεις και ωράρια"

Στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στην Ελλάδα

Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης  τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό.

Στην εκτίμηση ότι δεν θα φτάσουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να βελτιώσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες, προχώρησε ο Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο καθηγητής αναφέροντας συγκεκριμένα το ζήτημα τη μάσκας.

Εξήγησε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας καθώς οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μιλά για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στην Ελλάδα"

Κέρκυρα: Νευρολογικό πρόβλημα σε νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε κατά της CoViD-19

Ανησυχία προκαλεί η εκδήλωση νευρολογικού συνδρόμου σε νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, η οποία είχε κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της CoViD-19.

Έπειτα από τον δεύτερο εμβολιασμό της, η 40χρονη εμφάνισε παράλυση των κάτω άκρων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος έκανε αρχικά λόγο για ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως η αξονική της ήταν "καθαρή" και η νοσηλεύτρια - που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας - αξιολογείται νευρολογικά.

Σύμφωνα με επιστήμονες, δεν υπάρχει βεβαιότητα συσχετισμού του εμβολιασμού με το νευρολογικό σύνδρομο Guillain - Barre που έχει εκδηλώσει η γυναίκα.

Η εκτίμηση είναι πως οφείλεται σε κάποια λοίμωξη, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις θεραπεύεται.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, αμέσως μετά τη δεύτερη δόση, η γυναίκα εκδήλωσε πυρετό, πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννης Καρβέλης επιβεβαίωσε την ύπαρξη του περιστατικού, για το οποίο έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Έρευνα

Στο μεταξύ, τη διενέργεια έρευνας, με αντικείμενο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, με αφορμή παράλυση που εμφάνισε 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης οφείλεται στις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου σε τηλεοπτικό σταθμό, στις οποίες συνέδεσε το πρόβλημα που εμφάνισε η νοσηλεύτρια με την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, την οποία έκανε η 40χρονη.

Ο κ. Γιαννάκος εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση των κάτω άκρων που εμφάνισε η γυναίκα οφείλεται στο εμβόλιο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία τέτοια σχετική επίσης ανακοίνωση των γιατρών.

Η προκαταρκτική εξέταση θα διαπιστώσει αν ο κ. Γιαννάκος έχει διαπράξει ή όχι το ερευνώμενο αδίκημα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Νευρολογικό πρόβλημα σε νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε κατά της CoViD-19"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news