facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Πρόστιμο σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για προϊόντα - μαϊμούδες επικύρωσε ο Αρειος Πάγος

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αβάσιμη, απαράδεκτη και αόριστη την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βορείου Ελλάδας, η οποία υποχρεωνόταν να καταβάλει στην εταιρεία απορρυπαντικών Ariel το ποσό των 297.000 ευρώ, καθώς είχε αποκαλυφθεί στη Χαλκιδική παρασκευαστήριο απομιμητικών προϊόντων και είχαν κατασχεθεί από την Αστυνομία 4.460 φιάλες «μαϊμού» Ariel, 40 μεζούρων, όπως και 22.000 φιαλίδια καλλυντικών (τζελ, αφροί κλπ.).

Αναλυτικότερα, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που υποχρεώνει την ιδιοκτήτη αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αν και έχει κλείσει, να πληρώσει 272.000 ευρώ στην Procter & Η Gamble Company, που είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών με έδρα το Σινσινάτι και στη θυγατρική εταιρεία της και αποκλειστική αντιπρόσωπο στην Ελλάδα των προϊόντων της.

Ειδικότερα, το 2013, η Αστυνομία, μετά από έφοδο σε δύο αποθήκες, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής αποκάλυψε παρασκευαστήριο απομιμητικών προϊόντων, τα οποία διοχετεύονταν στο λιανικό εμπόριο ή προορίζονταν να τεθούν προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό, μέσω βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών ρούχων και καλλυντικών. Έτσι, κατασχέθηκαν 4.460 φιάλες απορρυπαντικών ρούχων, τα οποία ήταν προϊόντα μαϊμού, καθώς επίσης 22.000 φιαλίδια καλλυντικών (τζελ, αφροί, κλπ.).

Παράλληλα, στις δύο αποθήκες βρέθηκαν τρεις μονάδες παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, 19 δεξαμενές (χωρητικότητας ενός τόνου η καθεμία) που περιείχαν πρώτες ύλες για την παρασκευή των απομιμητικών προϊόντων, κενές φιάλες, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτία αποστολής της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.

Στη συνέχεια, τον Μάϊο 2013, συνελήφθη ο 52χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης των αποθηκών και αποδόθηκαν σε βάρος του οι κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού, πλαστογραφίας, κλπ.

Κατά την απόφαση του Εφετείου οι υπεύθυνοι της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ «με σκοπό αθέμιτου ανταγωνισμού και εναντίον των χρηστών ηθών, έκαναν παράνομη χρήση στις συναλλαγές των σημάτων και ιδιαίτερων διακριτικών γνωρισμάτων, των οποίων δικαιούχος είναι η πολυεθνική εταιρεία θέτοντας αυτά στις συσκευασίες των μη γνήσιων υγρών απορρυπαντικών που διέθεταν στην κατανάλωση, μέσω των καταστημάτων τους σούπερ μάρκετ, κατά τρόπο που μπορούσε να προκληθεί σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό ως προς την προέλευση των απορρυπαντικών, παρουσιάζοντας αυτά ότι είναι γνήσια». Και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν στην πολυεθνική εταιρεία το ποσό των 297.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η σε βάρος τους απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για προϊόντα - μαϊμούδες επικύρωσε ο Αρειος Πάγος"

Έβρος: Με μηχάνημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών εντοπίστηκαν εννέα παράνομοι μετανάστες σε φορτηγό

Συνελήφθη σήμερα (5-1-2024) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, εννέα μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν το όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Με μηχάνημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών εντοπίστηκαν εννέα παράνομοι μετανάστες σε φορτηγό"

Εκτακτο δελτίο καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (06-01-2024) έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Το Σάββατο 06-01-2024 (Θεοφάνεια)
  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
  2. Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.
Την Κυριακή (07-01-2024)
  1. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.
  2. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτο δελτίο καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες"

Θεσσαλονίκη: Ρομά προσπάθησαν να κλέψουν καλώδια από οικοδομή – Συνελήφθη ένα άτομο

Στη σύλληψη 29χρονου Ρομά προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πρωινές ώρες χθες, καθώς ενέχεται σε απόπειρα ληστείας.

Συγκεκριμένα, συνεργός του, επίσης Ρομά, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, εισήλθε σε οικοδομή προκειμένου να αφαιρέσει καλώδια ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, τον οποίο απώθησε και τράπηκε σε φυγή.

Ταυτόχρονα, ο 29χρονος προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητο που προσέγγισαν οι δράστες το χώρο, για να συλληφθεί από τους άμεσα προστρέξαντες αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν κατσαβίδι και βαριοπούλα. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ρομά προσπάθησαν να κλέψουν καλώδια από οικοδομή – Συνελήφθη ένα άτομο"

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο περιστατικό σε λεωφορείο, με πορτοφολού που διέφυγε από παράθυρο – Βίντεο ντοκουμέντο

Από άνοιγμα σε παράθυρο που δεν ήταν μεγαλύτερο από 30 εκατοστά και με δραματικό τρόπο κατάφερε να βγει από λεωφορείο στο οποίο νωρίτερα είχε κάνει απόπειρα κλοπής πορτοφολιού, μια γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι Βουλγάρα.

Η γυναίκα, με προφανή κίνδυνο να τραυματιστεί και ενώ επιβάτες του λεωφορείου προσπαθούσαν να τη συγκρατήσουν, έκανε απέλπιδες προσπάθειες να διαφύγει, καταφέρνοντας τελικά να βγει από το παράθυρο και να απομακρυνθεί από το όχημα αλλά και από τον έκπληκτο κόσμο που την έβλεπε.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το GRTimes.gr :


Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 10.00πμ, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας σε λεωφορείο της γραμμής 3Κ και περίπου στο ύψος της οδού Μπότσαρη. Η δράστης ήταν καλοντυμένη με προσεγμένη εμφάνιση, ξανθιά, αδύνατη και με σχετικά χαμηλό ύψος. Επιβιβάστηκε στο λεωφορείο στο ύψος της στάσης Ανάληψη και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα επιχείρησε να κλέψει πορτοφόλι από τσάντα γυναίκας, αλλά έγινε αντιληπτή.

Ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό και η πορτοφολού που επέστρεψε αμέσως το πορτοφόλι στην κάτοχο του, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά και να βρει χρόνο να διαφύγει, άρχισε να λέει με σπαστά Ελληνικά “είναι τρελή αυτή.. είναι τρελή”. Ταυτόχρονα κινήθηκε προς το πίσω μέρος του αστικού όπου βρήκε το ανακλινόμενο παράθυρο και αμέσως επιχείρησε να διαφύγει καθώς οι πόρτες του οχήματος ήταν κλειστές.

Επιβάτες επιχείρησαν να τη σταματήσουν και να τη συγκρατήσουν, όμως η γυναίκα που χτυπιόταν ουρλιάζοντας, κατάφερε να χωρέσει τελικά και να εγκαταλείψει το αστικό, τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Πίσω της άφησε τον σκούφο που φορούσε, ένα πακέτο τσιγάρα και δύο αναπτήρες.

Δείτε και τι δήλωσε σχετικά η κ. Ευαγγελία Χατζή που είχε προσπαθήσει να σταματήσει νωρίτερα την πορτοφολού:

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό της.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Απίστευτο περιστατικό σε λεωφορείο, με πορτοφολού που διέφυγε από παράθυρο – Βίντεο ντοκουμέντο"

Ίλιον: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Στο νοσοκομείο 13χρονος με τραύματα σε γλουτό και μηρό

Στο νοσοκομείο με τραύματα σε γλουτό και μηρό από αιχμηρό αντικείμενο μεταφέρθηκε τα ξημερώματα ένας 13χρονος. Είχε προηγηθεί επεισόδιο για άγνωστη αιτία, με ένα συνομήλικο του, ενώ βρίσκονταν στην πλατεία Ιλίου.

Το θύμα μετέφερε στο Παίδων «Αγία Σοφία» ο 37χρονος πατέρας του.

Όπως διαπιστώθηκε είχε τραυματιστεί ελαφρά και το παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε βάρος του ανήλικου δράστη, σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ίλιον: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Στο νοσοκομείο 13χρονος με τραύματα σε γλουτό και μηρό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news