facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά από μήνυση – Κρατείται στο ΑΤ Ομονοίας

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο πριν λίγη ώρα έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του για ρατσιστικό λόγο.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος συμμετείχε σε εκδήλωση του «Free Thinking Zone» για την παιδεία και τη θρησκεία και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανάρτησή τους στα social media, η σύλληψή του έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές αναφέρουν στην ανάρτησή τους: «Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο. Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!».

 Η μήνυση σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε από τον δημοσιογράφο και υποψήφιο με την Ελληνική Λύση, Φίλιππο Καμπούρη.

«Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατα του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τροπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δε σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δυο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες που έφυγαν και οι δυο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη» ανέφερε ο Φίλιππος Καμπούρης σε ανάρτησή του. 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά από μήνυση – Κρατείται στο ΑΤ Ομονοίας"

ΥΠΠΟ για τις αποκαλύψεις για Θεοδωρικάκο: «Αναπαραγωγή ψεμάτων βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού»

Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα όσα καταγγέλλει ο Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ σχετικά με την υπόθεση του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Το υπουργείο κάνει λόγο για «αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού”, ενώ τονίζει ότι “με εντολή Θεοδωρικάκου οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα»

«Καθώς συνεχίστηκε και σήμερα, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου- και, καθώς επίσης συνεχίζεται και η δημόσια συζήτηση για τις φερόμενες επικοινωνίες αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζεται ότι: με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

«Ως εδώ η αθλιότητα, προσφεύγω στη δικαιοσύνη» λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με μία μακροσκελή ανακοίνωση κάνει λόγο για λασπωτήρα που υπερβαίνει το όριο της ανηθικότητας. «Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες στο πρόσωπό μου προήλθαν από αξιωματικό της Αστυνομίας, το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση μάλιστα δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται αξιωματικός που επίσης αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα. Πρόκειται για δύο αποστρατείες, οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής , διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο υπουργός σημειώνει ότι αυτή η κατάθεση δόθηκε περισσότερο από έναν χρόνο μετά το «περιστατικό» φθάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας, τόσο ο ίδιος όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται και στον γιο μου. Αυτή η σκευωρία δεν με αγγίζει. Δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό”, λέει ο Τ. Θεοδωρικάκος, υποστηρίζοντας ότι από τις 26 Ιανουαρίου έχει δώσει εντολή διερεύνησης της υπόθεσης, αν και σημειώνει ότι πράγματι έγινε έρευνα σε μία παρέα 4 παιδιών μεταξύ των οποίων και ο γιος του, χωρίς όμως να βρεθεί τίποτε μεμπτό.

«Προσφεύγω στη δικαιοσύνη» καταλήγει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ως υπουργός, ως Έλληνας πολίτης, αλλά κυρίως ως γονιός”.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΠΟ για τις αποκαλύψεις για Θεοδωρικάκο: «Αναπαραγωγή ψεμάτων βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού»"

Καβάλα: Δίωξη σε 37χρονη νηπιαγωγό για ασέλγεια σε τέσσερα παιδιά

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της 37χρονης νηπιαγωγού στην Καβάλα, στην οποία είχαν απαγγελθεί κατηγορίες ήδη από τον Ιούλιο του 2022 για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και συγκεκριμένα σε τέσσερα από τα παιδάκια που είχε υπό την επίβλεψή της στο νηπιαγωγείο όπου εργαζόταν.

Σήμερα, έξι μήνες μετά, όπως μεταδίδει το Mega, η 37χρονη νηπιαγωγός είναι πλέον κατηγορούμενη, μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για όσα τις αποδίδονται ενώπιον ανακριτή.

«Παραγγέλλουμε την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της εγκαλούμενης για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», αναφέρει η Εισαγγελία Εφετών Θράκης.

Εναντίον της κατηγορούμενης νηπιαγωγού έχουν γίνει  συνολικά τέσσερις μηνύσεις με τις καταθέσεις να αφορούν σε ασέλγεια σε βάρος ενός 4χρονου αγοριού και τριών κοριτσιών 3 και 4 ετών. Όταν είχαν ήδη κατατεθεί οι δύο πρώτες μηνύσεις, η αναστάτωση των γονιών ήταν έκδηλη. Όλοι ήθελαν να μάθουν αν και το δικό τους παιδί έχει πέσει θύμα της δασκάλας του.

«Μετά τη δεύτερη καταγγελία που άκουσα απευθύνθηκα σε ειδικό για το πώς θα μάθω αν έχει συμβεί κάτι και στο δικό μου παιδί. Οι πρώτες εκφράσεις που πήρα από το παιδί είναι ότι η κυρία μου είπε ότι μπορούμε να έχουμε μικρά ψεματάκια από τα παιδιά κι ότι αυτό είναι το δικό μας μυστικό. Από εκεί και πέρα με βοήθεια της ψυχολόγου προσπάθησα να ξεκλειδώσω το παιδί», αναφέρει η μητέρα παιδιού 4 ετών.

Η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης της ήταν εκείνη που χτύπησε τα πρώτα καμπανάκια στους γονείς. Τον Φεβρουάριο, το 4χρονο κορίτσι άρχισε να εμφανίζει έντονα αισθήματα δυσφορίας και αρνητισμού. Σταμάτησε να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες που της άρεσαν.

Προσέφευγε στην αγκαλιά της μητέρας της και επέμενε να παραμένει εκεί. Εκδήλωνε δυσφορία πηγαίνοντας στον παιδικό σταθμό. Η μικρή άρχισε δειλά – δειλά να εξηγεί στη μητέρα της για ποιον λόγο δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και ύστερα με βοήθεια παιδοψυχολόγου ήρθε η αποκάλυψη.

Η νηπιαγωγός επίσης κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος και ενός 4χρονου αγοριού. 

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Καβάλα: Δίωξη σε 37χρονη νηπιαγωγό για ασέλγεια σε τέσσερα παιδιά"

Ειδικό Δικαστήριο: «Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων»

Για πολιτική δίωξη σε βάρος του έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως παρενέβη στο έργο εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίζονταν σημαντικές υποθέσεις, σημειώνοντας πως όσα αναφέρονται σε βάρος του είναι «ασύστολα, ξεδιάντροπα και παρανοϊκά ψεύδη».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επεφύλαξε για τον εαυτό του το ρόλο του θύματος πανίσχυρων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων ισχυριζόμενος πως βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή ο ίδιος επέλεξε να συγκρουστεί με τη διαπλοκή. Ο κατηγορούμενος δήλωσε «ανεξάρτητος κομματικά», παρά την υπουργοποίησή του από το ΣΥΡΙΖΑ, ρομαντικός, ιδεολόγος, «εραστής της Αντιγόνης» και κυρίως «περήφανος» που υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη «χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς».

«Δεν δέχθηκα ποτέ παρεμβάσεις στη ζωή μου, αλλά δεν επεδίωξα ποτέ να κάνω παρεμβάσεις σε κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρώην υπουργός, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ σημείωσε πως δεν φοβάται τους πολιτικούς διώκτες του. «Έχω δεχτεί ανελέητο πόλεμο και είμαι οργισμένος για όσα έχω υποστεί, νιώθω φρίκη» τόνισε και απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: «Δεν τους φοβήθηκα και δεν τους φοβάμαι. Όποια απόφαση κι αν πάρετε, εγώ θα είμαι ο νικητής. Θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, οι πολιτικοί διώκτες μου είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τη διαπλοκή» .

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε σε υποθέσεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο της ερευνών μεταξύ των οποίων και αυτή της Novartis. «Οι πολιτικοί διώκτες μου προσπάθησαν να εμφανίσουν τα σκάνδαλα της Novartis και τα σκάνδαλα φοροδιαφυγής, σχετικά με τις λίστες Λαγκάρντ κ.α. ως σκευωρίες δικές μου, παρότι είναι διεθνή σκάνδαλα. Κατέστρεψαν στην κυριολεξία τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειας μου. Απέτυχαν, γιατί παρέμεινα όρθιος και θα παραμείνω» είπε φορτισμένος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος στη συνέχεια εντόπισε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της δικαιοσύνης με αφορμή τις αναφορές που έγιναν στη Βουλή στην υπόθεση Novartis και τον Ρασπούτιν αν και , όπως είπε, «το βούλευμα αποφάνθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν υπάρχει σκευωρία και Ρασπούτιν».

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός , μάλιστα, στην απολογία του μίλησε για «μια απρόσφορη απόπειρα να χειραγωγηθεί η δικαιοσύνη» εκφράζοντας τη θέση πως δεν αποκλείεται να έχουν την ίδια τύχη με τον εκείνον ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρ.Ράμμος και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κων.Μενουδάκος. «Η μέθοδος των συμφερόντων είναι η ίδια, σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα, το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων» εξήγησε ενώ αναφέρθηκε συγκινημένος και στην πορεία του στο εισαγγελικό σώμα από το οποίο παραιτήθηκε για να διοριστεί επικεφαλής της ΕΥΠ και στη συνέχεια να υπουργοποιηθεί. Όπως τόνισε θα νιώθει πάντα εισαγγελέας.

«Για έναν εισαγγελέα είναι εφιάλτης το εδώλιο. Για εμένα που σε όλη τη ζωή μου ήθελα να υπηρετήσω τη δικαιοσύνη και την πατρίδα μου η δοκιμασία είναι εφιάλτης. Πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταμαι τα πάνδεινα κι εγώ και η οικογένειά μου. Ένα πανίσχυρο σύστημα με πολλά χρήματα και λαμογιές, με άκρες στη δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει.» ανέφερε φανερά φορτισμένος.

Ο κατηγορούμενος αντέκρουσε μια προς μια τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει επιμένοντας πως οι αναφορές σε βάρος του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, δεν έχω καμία σχέση και καμία ευθύνη για το εάν πήγε αργά η αναφορά κατά του κ.Κουρουμπλή στη Βουλή. Η κα Ράικου πολύ σωστά την ενέταξε στη δικογραφία της Novartis. Θα μου πείτε ότι υποκίνησα και την κα Ράικου; Η κα Τουλουπάκη ενήργησε σύννομα και την απέστειλε εντός πέντε ημερών στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την άλλη κατηγορία, της παράβασης καθήκοντος, έχω να πω ότι κατηγορούμαι από τρεις εισαγγελείς. Ψεύδονται ολοκληρωτικά. Αποδείχθηκε όμως και ότι οι ίδιοι έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχουν ελεγχθεί. Δεν αρκέστηκαν στα ψεύδη τους. Έντρομοι σπίλωσαν και άλλους εισαγγελείς, όποιον βρέθηκε στο δρόμο τους, τον συκοφάντησαν» ανέφερε.

Η απολογία του πρώην υπουργού συνεχίζεται αύριο ενώ η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου έθεσε θέμα ολοκλήρωσης της ακροαματικής διαδικασίας λέγοντας χαρακτηριστικά «πιεζόμαστε». Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου με την πρόεδρο να διευκρινίζει ότι η ανησυχία της οφείλεται στην επικείμενη διάλυση της Βουλής ενόψει των εθνικών εκλογών. «Δεν μπορεί να πάει χαμένη όλη αυτή η διαδικασία» τόνισε η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ειδικό Δικαστήριο: «Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων»"

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο: Τα ναρκωτικά που κατάσχεσε η ομάδα ΔΙΑΣ στη υπόθεση Θεοδωρικάκου (βίντεο)

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες-ντοκουμέντο με τα ναρκωτικά που εντόπισε η αστυνομία στην υπόθεση Θεοδωρικάκου.

Συγκεκριμένα το δελτίο ειδήσεων το Mega δημοσιεύει εικόνες με τα ναρκωτικά που φέρονται να εντοπίστηκαν έπειτα από έλεγχο στον υιό του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου και την παρέα του πριν από δύο χρόνια.

Τις φωτογραφίες, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων, επισύναψε με την καταγγελία του ο αξιωματικός και τις απέστειλε σε εκείνον, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που διεξήγαγε τον έλεγχο.

«Ξεκαθαρίζω ότι οτιδήποτε μου συμβεί εφεξής και δη σε ότι αφορά εμένα ή τα μέλη της οικογένειας μου, αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο Υπουργός Θεοδωρικάκος και ο πρώην Αρχηγός και νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Καραμαλάκης», καταγγέλλει ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ.

Καταγγελία για εισβολή αστυνομικών στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ!

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Mega αστυνομικοί «εισέβαλαν» στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να εξαφανίσουν τον φάκελο της υπόθεσης Θεοδωρικάκου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και επεισόδιο στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς αστυνομικοί που υπηρετούν στο υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να «εισέβαλαν» στην Υπηρεσία και ζητούσαν τον φάκελο της υπόθεσης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε ένα 24ωρο μετά την κατάθεση του αστυνομικού και μάλιστα χρειάστηκε και παρέμβαση των δικαστικών αρχών, ώστε να παραμείνει ο φάκελος στην Υπηρεσία Εσωτερικών.

Ήταν στο Μαρούσι

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με πληροφορίες, αν και αρχικά είχε λεχθεί από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου ήταν στο Μιλάνο την περίοδο που φαίνεται ότι συνέβη το συγκεκριμένο συμβάν, αποδεικνύεται ότι αυτός βρισκόταν στο Μαρούσι.

Επιπλέον, οι πληροφορίες που ήθελαν χαμηλόβαθμο αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ να κάνει τις καταγγελίες, καταρρίφθηκαν μόλις αποκαλύφθηκε ότι τελικά ήταν ο ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης.

Τι είχε καταγγείλει ο αξιωματικός

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, πως το Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου και ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών.

Ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε ακόμη ότι δέχεται απειλές και εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή. «Οι συνθήκες κατά τα αναφερόμενα που έδωσα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι παραπάνω είναι προϊόν όχι μόνο εντολής του αρχηγού αλλά προφανώς απαίτησης του Τάκη Θεοδωρικάκου και η καθημερινή ανασφάλεια που βιώνω τόσο για μένα όσο και την οικογένεια μου με αναγκάζουν να απευθυνθώ στην Υπηρεσία σας», αναφέρει ο Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ.

Η κατάθεση του ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ δόθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 2023 στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας συνοδεία του γνωστού δικηγόρου Γιάγκου Λαμπίρη.

Αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας, χαρακτήρισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, το δημοσίευμα του Documento το οποίο ανέφερε ότι ανώτατος αξιωματικός της Αμεσης Δράσης κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι πριν από δύο χρόνια δέχτηκε έντονη και απειλητική παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό της ΕΛΑΣ προκειμένου, να εξαφανίσει ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή συγγενικού προσώπου του υπουργού και να μην σχηματιστεί δικογραφία.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να εξυπηρετεί τις πολιτικές του εμπάθειες απέναντί μου, θίγοντας το παιδί μου», τονίζει ο υπουργός και ανακοινώνει ότι “προσφεύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ως υπουργός, ως Έλληνας Πολίτης, αλλά, κυρίως, ως γονιός».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτογραφίες-ντοκουμέντο: Τα ναρκωτικά που κατάσχεσε η ομάδα ΔΙΑΣ στη υπόθεση Θεοδωρικάκου (βίντεο)"

Καιρός αύριο: Παγωνιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πού θα υπάρχουν παγετός και χιόνια

«Νύχια» βγάζει ο καιρός αύριο, Τρίτη (31.01.2023) με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Παγετός στα ηπειρωτικά με ισχυρούς βοριάδες στα πελάγη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 06 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός στην Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στη κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα των ηπειρωτικών περιοχών προβλέπονται και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται βελτίωση.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στις Σποράδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις και από τις μεσημβρινές τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παγωνιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πού θα υπάρχουν παγετός και χιόνια"

Καταγγελία – «βόμβα» από Αξιωματικό της ΕΛΑΣ – «Ο Θεοδωρικάκος παρενέβη για να μην συλληφθεί ο γιος του και τρεις ακόμη φίλοι του, για κατοχή ναρκωτικών»

Σε μια καταγγελία βόμβα σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προχώρησε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος σύμφωνα με το Μega καταγγέλλει ότι ο Υπουργός παρενέβη, ώστε να μην συλληφθεί ο γιός του και άλλοι 3 νεαροί για κατοχή ναρκωτικών. 

«Αφήστε τους να φύγουν»

Στις 25 Ιανουαρίου ο Ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Εκεί κατέθεσε ότι τον Νοέμβριο του 2021 άνδρες της Ομάδας Δίας δεν συνέλαβαν τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου και τους φίλους , για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Όπως καταγγέλλει, του ζητήθηκε από τον τότε αρχηγό της αστυνομίας, και σημερινό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψει την ποσότητα ναρκωτικών και άπαντες να αφεθούν ελεύθεροι.

Κατάθεση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ρώτησα στη συνέχεια ”τι ακριβώς επιθυμείτε αρχηγέ;” και μου απάντησε ”να καταστραφούν άμεσα οι ποσότητες ναρκωτικών και να μην προσαχθεί κανένας”. Μου απάντησε, με τρόπο επιτακτικό λέγοντάς μου ”Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα, γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού”».

«Δέχομαι απειλές»

Στην κατάθεσή του ο ανώτατος αξιωματικός αναφέρει πως ο λόγος που πλέον αποφάσισε να μιλήσει είναι οι απειλές που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Οι συνθήκες κατά τα αναφερόμενα που έδωσα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι παραπάνω είναι προϊόν όχι μόνο εντολής του αρχηγού αλλά προφανώς απαίτησης του Τάκη Θεοδωρικάκου και η καθημερινή ανασφάλεια που βιώνω τόσο για μένα όσο και την οικογένεια μου με αναγκάζουν να απευθυνθώ στην Υπηρεσία σας», αναφέρει ο Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. 

«Η σκευωρία αυτή δεν με αγγίζει»

Με ανάρτησή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος κάνει λόγο για σκευωρία.

«Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια! Φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας τόσο ο ίδιος, όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στο γιο μου.

»Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό».

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι έγινε έλεγχος στον γιο του και την παρέα του όμως ποτέ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά.

«Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!», υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για συκοφαντίες κατηγορεί τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Καραμαλάκης.

«Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. συνοδευόταν από τον δικηγόρο του.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία – «βόμβα» από Αξιωματικό της ΕΛΑΣ – «Ο Θεοδωρικάκος παρενέβη για να μην συλληφθεί ο γιος του και τρεις ακόμη φίλοι του, για κατοχή ναρκωτικών»"

Ικανοποίηση Κυπριακού ΥΠΕΞ για την ανανέωση θητείας της UNFICYP - Αντιδράσεις από Τουρκία

Την ικανοποίηση του εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ψηφίσματος με το οποίο ανανεώνεται η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο για ακόμα 12 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι την 31ηΙανουαρίου 2024. Το Συμβούλιο θα συνεχίσει να ενημερώνεται ανά εξάμηνο τόσο για τις Καλές Υπηρεσίες όσο και για την Ειρηνευτική Δύναμη, μέσω και των σχετικών Εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Ψήφισμα, μαζί με το Ψήφισμα 186/1964, αποτελούν τον θεσμικό οδηγό για την παρουσία της UNFICYP στην Κύπρο, τα οποία αμφότερα αναφέρονται στις νομικά δεσμευτικές υποχρεώσεις των εμπλεκομένων μερών σε σχέση με το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, το Ψήφισμα επαναβεβαιώνει τη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού που δεν είναι άλλη από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Οργανισμού. Υπογραμμίζει τις διατάξεις του Ψηφίσματος 1251, το οποίο αναφέρεται σε ένα κράτος της Κύπρου με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα.

Εξόχως σημαντικές διατάξεις αποτελούν επίσης οι αναφορές στο θέμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, όπου το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί την Τουρκία να προχωρήσει στην αναστροφή των παράνομων ενεργειών και να σεβαστεί τα Ψηφίσματα 550 και 789 καθώς και τις προεδρικές δηλώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας όταν το θέμα της Αμμοχώστου αποτέλεσε αντικείμενο ειδικών συνεδριών του Σώματος. Το Ψήφισμα καταγράφει την απογοήτευση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας στις προηγούμενες σχετικές εκκλήσεις του, ενώ προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε νέα μονομερής ενέργεια εντός της περίκλειστης περιοχής θα προκαλέσει την αντίδραση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το Ψήφισμα επαναλαμβάνει την ισχυρή υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας στην προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα για αναζωογόνηση της διαδικασίας συνομιλιών και περιλαμβάνει ενισχυμένες αναφορές για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για διορισμό Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών με αποστολή την υποβοήθηση της προσπάθειας για επανέναρξη διαπραγματεύσεων.

Διατηρούνται οι αναφορές σχετικά με το θέμα των παραβιάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογραμμίζεται ότι οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο. Καλεί, επίσης, για την αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να βλάψουν τις προσπάθειες για λύση, γεγονός το οποίο αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Το Ψήφισμα περιλαμβάνει, επίσης, αναφορές για την ανάγκη προώθησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και για τη σημασία της συμμετοχής των γυναικών, της νεολαίας και γενικότερα της κοινωνίας των πολιτών στην ειρηνευτική διαδικασία, για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και για τον τερματισμό των πολιτικών εμποδίων τα οποία καθυστερούν ή παρακωλύουν την επίτευξη προόδου σε σημαντικές πρωτοβουλίες όπως στον τομέα της εκπαίδευσης. Επί τούτου, ειδική αναφορά γίνεται στο πρόγραμμα «Imagine», η οποία είναι δεικτική για την απόφαση της τουρκοκυπριακής πλευράς να αναστείλει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί για την αποκατάσταση του status quo στα Στροβίλια και αναδεικνύει την ευθύνη της Τουρκίας για αυτή την παραβίαση. Διατηρούνται, επίσης, οι σημαντικές αναφορές στο θέμα των αγνοουμένων και στην ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών, ειδικά της πρόσβασης σε αρχεία για την υποβοήθηση του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει ικανοποίηση και ευχαριστεί τις εμπλεκόμενες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αποτελεσματικότητα της μεταξύ μας διπλωματικής διεργασίας των τελευταίων εβδομάδων, που είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή υιοθέτηση του Ψηφίσματος. 

Έντονες αντιδράσεις από την Τουρκία

Με Δελτίο Τύπου απαντά το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνοντας ότι υποστηρίζει πλήρως τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ) σχετικά με το ψήφισμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται στις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, παρατηρούμε ότι το Συμβούλιο, αποκομμένο από την πραγματικότητα επί του εδάφους και αγνοώντας τη βούληση της «ΤΔΒΚ» για λύση δύο κρατών, επιμένει σε μοντέλα λύσης που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει πολλές φορές. Η κατάσταση αυτή είναι ασύμβατη με την κοινή λογική και την καλή θέληση και δείχνει ότι, αντί να προωθήσει μια πραγματική διευθέτηση στο νησί, το Συμβούλιο αδυνατεί να απελευθερωθεί από την ελληνοκυπριακή επιρροή.

Για άλλη μια φορά, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αγνόησε το απάνθρωπο και παράνομο εμπάργκο που επιβλήθηκε στον τουρκοκυπριακό λαό. Αποτελεί άλλη μια αντίφαση το γεγονός ότι το ψήφισμα ζητά συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αγνοώντας τις ρεαλιστικές, εποικοδομητικές και ειλικρινείς προτάσεις συνεργασίας που μετέφερε ο Πρόεδρος της «ΤΔΒΚ» κ. Ερσίν Τατάρ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ με τις επιστολές του με ημερομηνία 1 και 8 Ιουλίου 2022, οι οποίες θα μπορούσαν να καλύψουν πολλές ανάγκες του Νησιού, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Απορρίπτουμε τα σημεία του ψηφίσματος σχετικά με το Maraş (Βαρόσια) και επαναλαμβάνουμε ότι υποστηρίζουμε πλήρως όλες τις δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθούν από τις αρχές της «ΤΔΒΚ» στην περιοχή με σεβασμό στα δικαιώματα των νόμιμων ιδιοκτητών και προς όφελος των δύο λαών του Νησιού. Καλούμε το Συμβούλιο να σταματήσει να στηρίζει την ανειλικρινή στάση της ελληνοκυπριακής διοίκησης, η οποία έχει ως στόχο να εμποδίσει τους Ελληνοκύπριους που επιθυμούν να επιστρέψουν στις περιουσίες τους να το πράξουν. Με την ευκαιρία αυτή τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι το Maraş(Βαρόσια) είναι έδαφος της «ΤΔΒΚ».

Η συγκατάθεση της «ΤΔΒΚ» δεν ζητήθηκε για άλλη μια φορά κατά την παράταση της εντολής της UNFICYP. Έχει επανειλημμένα καταγραφεί ότι αυτό είναι αντίθετο με την καθιερωμένη πρακτική των Ηνωμένων Εθνών και ότι η UNFICYP μπόρεσε να συνεχίσει τις δραστηριότητές της χάρη στην καλή θέληση των αρχών της «ΤΔΒΚ». Είναι σημαντικό η UNFICYP να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο έδαφος της «ΤΔΒΚ» σε νόμιμη βάση. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι θα υποστηρίξουμε πλήρως τα μέτρα που θα λάβουν οι αρχές της «ΤΔΒΚ» για το σκοπό αυτό.

Ένας κοινός τόπος για μια δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση στην Κύπρο πρέπει να βασίζεται στις πραγματικότητες επί του εδάφους. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη διεθνή κοινότητα, με βάση το γεγονός ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη στη νήσο Κύπρος, να επαναβεβαιώσουν τα εγγενή δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, δηλαδή την κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς τους, και να αναγνωρίσουν την «ΤΔΒΚ» καταλήγει η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ικανοποίηση Κυπριακού ΥΠΕΞ για την ανανέωση θητείας της UNFICYP - Αντιδράσεις από Τουρκία "

Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Αναπροσαρμόζονται οι εισφορές στον e-ΕΦΚΑ - Δείτε παραδείγματα

Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου και με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4670/2020, αναπροσαρμόζονται, βάσει του πληθωρισμού (9,6%), οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Έτσι, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, ο οποίος, με τον νόμο Κατρούγκαλου, πλήρωσε αρχικά 449 ευρώ τον μήνα και, με τον νόμο 4670/2020 (νόμος Βρούτση), για την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία πλήρωνε 210 ευρώ, από τώρα και στο εξής, θα πληρώνει 230 ευρώ. Αντίστοιχα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, με εισόδημα 30.000 ευρώ, ο οποίος, με τον νόμο Κατρούγκαλου, πλήρωνε αρχικά 674 ευρώ και, με τον νόμο Βρούτση, περιόρισε τις εισφορές του μόνο στα 210 ευρώ, τώρα θα πληρώνει επίσης 230 ευρώ. Σημειώνεται ότι την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία έχει επιλέξει πάνω από το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι νέες εισφορές ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2023 και κλιμακώνονται σε έξι διαφορετικές κλάσεις. Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα την κλάση των εισφορών, που θα πληρώνουν.

Παράλληλα, με απόφαση της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, παρατείνεται, μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2023, η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας.

«Από τα παραδείγματα, που επισυνάπτονται, προκύπτει ότι οι εισφορές το 2023, μετά την αναπροσαρμογή, είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που επέβαλε το 2017 ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά και με τις εισφορές που καθιερώθηκαν το 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων, που προκάλεσε ο νόμος Κατρούγκαλου» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Και εξηγεί ότι η αναπροσαρμογή των εισφορών κάθε έτος είναι αναγκαία για τους εξής λόγους:

«Πρώτον, διότι η αγνόηση του πληθωρισμού στις εισφορές θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα σε χαμηλότερες συντάξεις. Αν δεν υπήρχε ένας μηχανισμός αναπροσαρμογής εισφορών, θα οδηγούμασταν σε απαξίωση της αξίας των εισφορών, υπονομεύοντας τις μελλοντικές συντάξεις των ασφαλισμένων, ιδιαίτερα δε σε περιόδους έντονων πληθωριστικών πιέσεων, όπως αυτή που διανύουμε. Για τον λόγο αυτό, σε κάθε σύστημα ασφαλιστικών εισφορών υπάρχει ένας μηχανισμός αναπροσαρμογής, προκειμένου να εξασφαλίζεται η πραγματική αξία τους.

Δεύτερον, διότι οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό από τις εισφορές των εν ενεργεία ασφαλισμένων. Το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι διανεμητικό, όπως γενικά συμβαίνει στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό από τις εισφορές των εν ενεργεία ασφαλισμένων. Κάθε αναπροσαρμογή των συντάξεων θα πρέπει να καλύπτεται και από αντίστοιχες εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Διαφορετικά, το ασφαλιστικό σύστημα θα μπει και πάλι σε έναν φαύλο κύκλο αυξανόμενων ελλειμμάτων με προφανείς κινδύνους για τη βιωσιμότητά του.

Τρίτον, διότι το ασφαλιστικό μας σύστημα οφείλει να λειτουργεί με όρους δικαιοσύνης και αναλογικής κατανομής των βαρών, με βάση τις δυνατότητες του κάθε ασφαλισμένου. Σήμερα, επικρατεί το παράδοξο οι εισφορές για κύρια σύνταξη των αυτοαπασχολουμένων που επιλέγουν την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία (περισσότεροι από 8 στους 10 επιλέγουν αυτή την κατηγορία) να είναι χαμηλότερες ακόμη και από εκείνες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό! Συγκεκριμένα, το 2022, η μηνιαία εισφορά για σύνταξη και υγεία για τους μη μισθωτούς στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία ήταν 210 ευρώ τον μήνα. Αντιστοίχως, οι εισφορές ενός μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, διαμορφώθηκαν πέρυσι, μετά τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, σε 225,4 ευρώ τον μήνα, (με αναγωγή για 14 μισθούς). Υπάρχει, δηλαδή, το ενδεχόμενο ένας εργοδότης να πληρώνει για δικές του εισφορές λιγότερα χρήματα από τις εισφορές που αντιστοιχούν σε υπάλληλό του, ο οποίος αμείβεται με τον κατώτατο μισθό!».

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, δήλωσε: «Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι εισφορές των ασφαλιστικών κλάσεων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων για τα χρόνια 2023 και 2024 προσαυξάνονται κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη μεταβολής μισθών της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή στο 9,6% για το τρέχον έτος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κορμός του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι διανεμητικός. Η αναπροσαρμογή των εισφορών είναι απαραίτητη, προκειμένου αφενός μεν οι συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών να τους εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στο μέλλον αφετέρου δε να διατηρούνται οι δημοσιονομικές ισορροπίες, με δεδομένη την αύξηση των συντάξεων, που λαμβάνει χώρα, μετά από 12 χρόνια».

Ακολουθούν ενδεικτικά παραδείγματα για το ύψος των εισφορών μη μισθωτών, όπως διαμορφώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου, το 2020 με τον νόμο Βρούτση και το 2023:

pinakas

Δείτε εδώ τη διαπιστωτική πράξη αύξησης εισφορών για το 2023.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Αναπροσαρμόζονται οι εισφορές στον e-ΕΦΚΑ - Δείτε παραδείγματα"

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Όλο το βράδυ θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη

Ολονύκτια θα είναι η έρευνα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του F-4 Φάντομ που συνετρίβη στη θάλασσα, τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη 31 ετών.

Οι έρευνες θα είναι συνεχείς κατά την διάρκεια της νύχτας για τον αγνοούμενο κυβερνήτη του φάντομ και στο σημείο επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma, 1 Sikorsky S-70, ενώ τα στρατιωτικά ελικόπτερα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα στο σημείο θα επιχειρούν και πλωτά μέσα του λιμενικού σώματος.

Παιδικότερα ένα C-130 ρίχνει φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθά έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 θα εναλλάσσονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια τη νύχτας, σκανάροντας όλη την περιοχή.
 
Νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης

Νωρίτερα όπως επιβεβαίωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρει τα εξής: «Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Το χρονικό του τραγικού δυστυχήματος

Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 15 λεπτά αργότερα υπήρξε τεχνική βλάβη και οι δυο πιλότοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

Στην εκδοχή ότι οι πιλότοι του F-4 δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης συνηγορεί και το γεγονός ότι στο σενάριο της άσκησης στην οποία έπαιρνε μέρος το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφους, ήταν η πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, περίπου στα 300 μέτρα από την θάλασσα.

Το μεσημέρι, εντοπίστηκαν συντρίμμια του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.  

Τριήμερο Εθνικό Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Όλο το βράδυ θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη"

Χανιά: Λίγες οι αλλοιώσεις που υπέστη το 2,5 ετών παιδί από το καθαριστικό που κατάπιε - Ίσως αποσωληνωθεί αύριο

Με επιφανειακές αλλοιώσεις νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Χανίων το 2,5 ετών παιδί που κατάπιε καθαριστικό τουαλέτας.

Το 2,5 ετών παιδί μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο Χανίων, έχοντας καταπιεί tuboflo, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι γονείς του. Το παιδάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο εσπευσμένα στα Χανιά από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, καθώς η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη.

Στο νοσοκομείο το αγοράκι διασωληνώθηκε και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του. Ωστόσο έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το πώς έφτασε το παιδί να καταπιεί το χημικό.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ηρακλείου της Κρήτης, Γεώργιος Χαλκιαδάκης, μίλησε στο Mega και την εκπομπή Live News, διαβεβαιώνοντας ότι μέσω εξέτασης οισοφαγογαστροσκόπησης που έγινε στο παιδί οι αλλοιώσεις που έχει υποστεί είναι λίγες και επιφανειακές ενώ είναι πιθανό αύριο το παιδί να αποσωληνωθεί. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χανιά: Λίγες οι αλλοιώσεις που υπέστη το 2,5 ετών παιδί από το καθαριστικό που κατάπιε - Ίσως αποσωληνωθεί αύριο"

Θεοδωρικάκος σε ΣΥΡΙΖΑ για αστυνομία και greek mafia: Κάποιες συνομιλίες είναι του 2018 και για τις άλλες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη

«Κόκκινο» χτυπά η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. Κάποιοι φέρονται να επικοινωνούσαν με «νονούς της νύχτας» για να ικανοποιούν αιτήματα και να μετακινούν «δικούς τους» σε θέσεις – κλειδιά.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι επί Μητσοτάκη οι μόνοι που αισθάνονται «ασφάλεια» είναι οι κακοποιοί και η διαφθορά, απάντησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι κάποιες από τις επίμαχες συνομιλίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» φέρεται να είναι του 2018. «Οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες – που δημοσίευσε η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» – φέρεται να είναι του 2018.

Όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση, οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά στα αποσπάσματα για φερόμενες επικοινωνίες σε νεότερο χρόνο επισημαίνεται ότι: Πρώτον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είχε καμία ενημέρωση – ούτε και για τις φερόμενες ως επικοινωνίες του 2018 – και, δεύτερον, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, εστάλη με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ.

Τσαπανίδου: «Αναμένουμε απαντήσεις από Θεοδωρικάκο για σχέσεις αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. με ανθρώπους υποκόσμου»

«Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας με ανθρώπους του υποκόσμου σοκάρουν», είχε αναφέρει, νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, που σημείωνε, παράλληλα, «αναμένουμε απαντήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο».

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Γιατί καθυστέρησε επί μήνες να στείλει τους επίορκους στη Δικαιοσύνη, ενώ αναβαθμίζει κατηγορούμενους αξιωματικούς; Γιατί κωλυσιεργεί την υπόθεση της κάθαρσης στην ΕΛ.ΑΣ., που ξεκίνησε με την ευρεία έρευνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Greek Mafia; Ποιον προστατεύει, τελικά, το υπουργείο; Τον πολίτη, πάντως, όχι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος σε ΣΥΡΙΖΑ για αστυνομία και greek mafia: Κάποιες συνομιλίες είναι του 2018 και για τις άλλες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη"

Ανδραβίδα: Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας χειριστής του F4!

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο  πιλότους (Α.Τ. και Μ.Ν) του F-4 Phantom II της 338 Μοίρας Διώξεως-Βομβαρδισμού της 117 Πτέρυγας Μάχης.

Τα συντρίμμια του μαχητικού, μέρος των οποίων έχει περισυλλεγεί, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατακόλου. Τα πρώτα λεπτά μετά από τη συντριβή διαδόθηκε ότι έχει ληφθεί σήμα εγκατάλειψης, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι χειριστές του δεύτερου αεροσκάφους του σχηματισμού, που πετούσαν μαζί με το F-4 που συνετρίβη, είχαν αναφέρει ότι δεν εντόπισαν αλεξίπτωτα.

Το διθέσιο αεροσκάφος, με χειριστές έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό,  F-4 της 338Μ/117ΠΜ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και στις 10.30 το πρωί  κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Η επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και περίπου τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται ότι το F-4 ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Στις έρευνες μετέχουν εναέρια και πλωτά μέσα τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα μετέχουν: 2 Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού πλωτά του Λιμενικού. Σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και ένα αεροσκάφος C-130.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrisNews στην περιοχή μεταβαίνει για να συνδράμει στις έρευνες και η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης από την Ελευσίνα.

Έμπειροι ε.α. αξιωματικοί ανέφεραν ότι οι δύο πιλότοι του F-4 πιθανότατα δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το αυτόματο σύστημα εκτόξευσης – παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές πληροφορίες – καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν εκπομπή σήματος και ο εντοπισμός τους θα ήταν σχετικά εύκολος, με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές. Στην εκδοχή ότι οι πιλότοι του F-4 δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης συνηγορεί και το γεγονός ότι στο σενάριο της άσκησης στην οποία έπαιρνε μέρος, το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, ήταν η πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, περίπου στα 300 μέτρα από την θάλασσα.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανδραβίδα: Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας χειριστής του F4!"

Μενίδι: Έκλεψαν καμπάνες βάρους 110 κιλών από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Ούτε η βροχή δεν σταμάτησε τους ιερόσυλους που αποφάσισαν να κλέψουν καμπάνες από εκκλησία στο Μενίδι.

Η κλοπή σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία η Αττική δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία, με τους άγνωστους δράστες να αρπάζουν τις δύο από τις τρεις καμπανές της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Μενίδι.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1 ο εφημέριος του ναού οι καμπάνες ζύγιζαν 80 κιλά η πρώτη και 30 κιλά η δεύτερη με τους δράστες να αφήνουν πίσω τους την τρίτη και μικρότερη καμπάνα του ιερού ναού.
Σύμφωνα με τον πατέρα Αλέξανδρο οι καμπάνες περιέχουν και ασήμι, αλλά για να το αποσπάσουν οι κλέφτες θα πρέπει να τις πάνε σε ειδική εγκατάσταση με υψικάμινο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κλέφτες βάζουν στο στόχαστρο τον ναό του προφήτη Ηλία καθώς προσφάτως άγνωστοι είχαν αφαιρέσει όλες τις μονάδες air condition από τους εξωτερικούς χώρους του ναού ενώ σε άλλη περίπτωση η γυναίκα που φροντίζει τον ναό δέχθηκε επίθεση πηγαίνοντας στην εκκλησία με τους δράστες να της αρπάζουν το κινητό τηλέφωνο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μενίδι: Έκλεψαν καμπάνες βάρους 110 κιλών από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία"

Έγκλημα στα Χανιά: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 53χρονου – Δύο οι δράστες

Η αστυνομική έρευνα στα Χανιά οδήγησε στους δράστες του εγκλήματος. Η στυγερή δολοφονία του 53χρονου είχε παγώσει την τοπική κοινωνία στα μέσα του μήνα…

Ένα έγκλημα και μια στυγερή δολοφονία στα Χανιά, με δύο δράστες. Εκεί κατέληξε η αστυνομική έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και δύο εβδομάδες. Από τη στιγμή που ο 53χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι που έμενε και στην είσοδο ο αγαπημένος του σκύλος, που δεν ήθελε να τον αποχωριστεί. Όπως φαίνεται δράστες και θύμα ήρθαν στα χέρια για υπόθεση ναρκωτικών. Αμέσως μετά το έγκλημα έφυγαν και άφησαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού νεκρό, μέσα σε δωμάτιο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις ως προς το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στα μέσα του Ιανουαρίου στα Χανιά καθώς όπως φαίνεται οι αρχές βρήκαν ποιοι κρύβονται πίσω από την δολοφονία του 53χρονου Χρήστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλων των στοιχείων οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δύο άτομα έδειραν και δολοφόνησαν τον 53χρονο. Πρόκειται για έναν 48χρονο και έναν 18χρονο άνδρα που πήγαν στο σπίτι του Χρήστου και αφού τον έδειραν τον σκότωσαν.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η δολοφονία είχε να κάνει με ναρκωτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άντρες αφού σκότωσαν τον 53χρονο έκλεψαν το κινητό του, το λάπτοπ του αλλά και άγνωστο χρηματικό ποσό. Ήδη έχουν εκδοθεί τα δύο εντάλματα σύλληψης και οι αστυνομικοί τους αναζητούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος ήταν γνώριμος των αρχών καθώς φαίνεται πως ήταν χρήστης ναρκωτικών. Ο ίδιος είχε απασχολήσει την αστυνομία κυρίως με υποθέσεις μικροκλοπών χωρίς όμως να είναι ο άνθρωπος που μπαινοβγαίνει σε κρατητήρια ή φυλακές. Τα χτυπήματα στο πρόσωπο ήταν πολλά ωστόσο δεν ήταν εκείνα που προκάλεσαν τον θάνατό του.

«Ο 53χρονος ήταν χτυπημένος βάναυσα στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Πλην όμως αυτά τα χτυπήματα δεν οδήγησαν στον θάνατο. Συνέβαλαν όμως στον θάνατό του, με την υπόνοια ότι έχασε τις αισθήσεις του κι έτσι έγινε αρκετά αδύναμος. Στη συνέχεια του απόφραξαν τη μύτη και το στόμα.

Ο θάνατός του, δηλαδή, προήλθε από ασφυξία από απόφραξη των αεροφόρων οδών εξωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν τον στραγγάλισαν αλλά με τα χέρια του ο δράστης ή οι δράστες έβαλαν τα χέρια και έκλεισαν τη μύτη και το στόμα με δύναμη με αποτέλεσμα να πάθει ασφυξία», αναφέρει μιλώντας στο cretapost.gr, ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομωναλάκης.

Μάλιστα, όπως προέκυψε κατά τη νεκροψία, τα χτυπήματα που έφερε ο 53χρονος στο κεφάλι και το πρόσωπο δεν προήλθαν από κάποιο αντικείμενο ενώ δεν υπήρξε σημάδι που να υποδηλώνει πως έγινε κάποια πάλη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έγκλημα στα Χανιά: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 53χρονου – Δύο οι δράστες"

Άρχισαν τα «όργανα» για τα ηλεκτρικά πατίνια

Πρόσφατα είχαμε καταγράψει ένα ηλεκτρικό σκούτερ να κινείται στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης σε ταχύτητες άνω των 100 χλμ./ώρα. Σχεδόν τετραπλάσια από ότι προβλέπει ο ΚΟΚ!

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ένας νέος και οικονομικός τρόπος μικρό-κινητικότητας για τις πόλεις. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού υπάρχουν κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια που εντάσσονται στην κατηγορία των Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρύ προσωπικό ηλεκτρικό όχημα).

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι πως η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 25 χλμ./ώρα. Ακόμη και αν στην αγορά υπάρχουν ισχυρά πατίνια (κάτι που απαγορεύεται και όλα πρέπει να έχουν περιοριστή ταχύτητας) που δίνουν υψηλότερες τελικές ο χρήστης θα πρέπει να συμμορφώνεται με το όριο των 25 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης είναι πως απαγορεύεται να κινείται σε οδούς που έχουν όριο ταχύτητας πάνω από 50 χλμ./ώρα. Κάτι που σημαίνει πως τα ηλεκτρικά πατίνια απαγορεύεται να κινούνται στις μεγάλες λεωφόρους, σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας και φυσικά στην εθνική οδό.

Επίσης, απαγορεύεται ο χρήστης να κάνει χρήση ακουστικών και να μιλά στο κινητό του, αλλά επιτρέπεται η ανοιχτή ακρόαση. Απαγορεύεται η μεταφορά δεύτερου ατόμου, ενώ η χρήση κράνους συνίσταται δίχως να είναι υποχρεωτική.

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ

Βάσει του ΚΟΚ, Άρθρο 16 – Όρια ταχύτητας των Ε.Π.Η.Ο. (Τροποποίηση του άρθρου 20 του Κ.Ο.Κ.).

5Α. Για τα ΕΠΗΟ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 25 χλμ/ώρα. Τα ΕΠΗΟ απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε οδούς όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκίνητων οχημάτων υπερβαίνει τα 50 χλμ/ώρα.

  1. Ειδικά για τα ΕΠΗΟ

α) όποιος οδηγεί Ε.Π.Η.Ο., κατά παράβαση της περ. α’ της παρ. 5Α, και όποιος το θέτει σε κυκλοφορία τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40) και εκατό (100) ευρώ, αντίστοιχα,

β) όποιος οδηγεί Ε.Π.Η.Ο. και υπερβαίνει τα 35 χλμ./ώρα και όποιος το θέτει σε κυκλοφορία τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο εκατό (100) και διακοσίων (200) ευρώ, αντίστοιχα.

γ) όποιος οδηγεί Ε.Π.Η.Ο., κατά παράβαση της περ. β’ της παρ. 5Α, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80) ευρώ.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρχισαν τα «όργανα» για τα ηλεκτρικά πατίνια"

Μάτι: «Μου είπαν να σκάσω και γέλαγαν» – Τι είπε η Ιρλανδή που έχασε τον σύζυγό της

Η Ιρλανδή Zoe Maria Holohan έχασε τον σύζυγο της κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Ήταν στην Ελλάδα για το μήνα του μέλιτος μαζί με το σύζυγο της, Μπράιαν. Ήταν παντρεμένοι μόνο τέσσερις ημέρες.

«Στις 23 Ιουλίου ο σύζυγος μου και εγώ, που είχαμε παντρευτεί μόνο τέσσερις ημέρες και ήμασταν στη Ραφήνα για το γαμήλιο ταξίδι. Μέναμε σε βίλα, στη βίλα “Αλίκη”. Ξυπνήσαμε το πρωί, φάγαμε το ωραίο πρωινό μας και καθίσαμε στην πισίνα. Κολυμπήσαμε και ο σύζυγος μου πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του επειδή ήταν τα γενέθλια της. Είπε στην μητέρα του ότι την αγαπούσε, αυτό ήταν και το τελευταίο τηλέφωνα του. Το μεσημέρι πήγαμε μέσα για να ξεκουραστούμε. Είχε πολύ ζέστη. Είμαστε από την Ιρλανδία και δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες θερμοκρασίες. Κάναμε έρωτα για τελευταία φορά και κοιμηθήκαμε» περιέγραψε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια, όπως εξιστόρησε, η μάρτυρας, η ονειρική αυτή συνθήκη του μήνα του μέλιτος άλλαξε άρδην.

«Μετά από μία ώρα, ξύπνησα, ο Μπράιαν δεν ήταν στο κρεβάτι, τον άκουσα να φωνάζει το όνομα μου, επειδή τα σκαλιά στη βίλα ήταν απότομα, κατέβηκα αργά και προσεκτικά. Ο Μπράιαν καθόταν στη μπαλκονόπορτα και είχε ήδη πιάσει φωτιά ο κήπος. Ήταν σε σοκ. Ήταν πραγματική φωτιά. Ήταν πολύ μεγάλη.

Αμέσως έκλεισε τις πόρτες κι μου είπε να κλείσουμε και την πίσω πόρτα. Έτρεξα και είδα ότι ο πίσω κήπος είχε πιάσει επίσης φωτιά. Καταλάβαμε ότι έπρεπε να τρέξουμε για τη ζωή μας. Φόρεσα μία λευκή ρόμπα, πήρα διαβατήρια, πορτοφόλια και τις βέρες μας.

Μέσα στη βίλα υπήρχε ένα αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει. Πηδήξαμε μέσα στο αυτοκίνητο και προσπαθήσαμε να ανοίξουμε τη γκαραζόπορτα. Δεν άνοιξε. Τότε καταλάβαμε ότι είχε κοπεί ρεύμα. Θυμήθηκε ο Μπράιν ότι μας είχε πει η ιδιοκτήτρια βίλας πως υπήρχε ένα κλειδί, για να ανοίξει η γκαραζόπορτα, αλλά δε δούλευε. Ξοδέψαμε χρήσιμα λεπτά εκεί. Είδαμε ότι η φωτιά μας είχε περικυκλώσει. Καταλάβαμε ότι έπρεπε να τρέξουμε».

«Παιδιά ήταν μόνα τους μέσα στη φωτιά»

«Με βοήθησε ο Μπράιν να πηδήξω τα κάγκελα, όταν τα πήδηξα, τραυματίστηκα στο γόνατο μου, πονούσα αλλά δε σκεφτόμουν το γόνατο. Πήδηξε και ο Μπράιαν αλλά καταλάβαμε ότι είχε πιάσει μεγάλη φωτιά. Τον έβαλα να μου υποσχεθεί ότι θα είμαστε καλά, μου το υποσχέθηκε (κλαίει) αλλά δεν μπόρεσε να τηρήσει την υπόσχεση του» είπε η μάρτυρας, ξεσπώντας σε κλάματα.

Μόλις κατάφεραν να βγουν στο δρόμο και μη γνωρίζοντας που να πάνε, οι νεόνυμφοι από την Ιρλανδία άρχισαν να τρέχουν. «Υπήρχε καπνός παντού, αλλά είχε σκοτεινιάσει ο τόπος. Ήταν πολύ δύσκολο να αναπνεύσουμε. Τα μάτια μας έκαιγαν. Δεν βλέπαμε σωστά και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Τρέξαμε και πήγαμε δεξιά. Πιστεύαμε πως η θάλασσα ήταν προς τα εκεί. Προσπαθούμε να τρέξουμε ευθεία και δεξιά.

Συναντήσαμε κάποιες γυναίκες και φαινόντουσαν σαν να ερχόντουσαν από τη θάλασσα. Εμφανίστηκαν από το πουθενά μέσα στο καπνούς. Μας είπαν να μην πάμε εκεί. Κατάλαβα πως είχε πιάσει φωτιά το φόρεμα και τα πόδια μου, δεν μπορώ να σας περιγράψω.

Ο Μπράιαν έσβησε τη φωτιά με τα χέρια του, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε να τρέχουμε, ίσως πήγαμε πίσω από την κατεύθυνση που είχαμε έρθει, δε ξέρω. Ήταν σαν ένας τυφώνας από φωτιά. Είχανε πιάσει φωτιά τα μαλλιά και τα ρούχα μου.

Φτάσαμε στο δρόμο και είδαμε κάτι πολύ μικρά παιδιά. Τέσσερα-πέντε. Δεν υπήρχε ενήλικας. Τα πήραμε στην αγκαλιά μας και αρχίσαμε να τρέχουμε. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο. Το σταματήσαμε, βάλαμε τα παιδιά μέσα. Καταλάβαμε ότι δεν υπήρχε χώρος για εμάς. Ζήτησα από τον οδηγό να μας βάλει στο πορτ μπαγκάζ. Άρχισε το αυτοκίνητο να τρέχει και αισθανόμαστε ότι πήγαινε σε ανηφόρα».

«Η τελευταία λέξη του ήταν “γιατί;”»

«Οι φλόγες μας ερχόταν συνεχώς κατά πάνω μας, μας έφτυναν. Το χέρι μου κόλλησε στο καπό. Όλο το σώμα μου είχε πιάσει φωτιά. Φωτιά έπιασαν και τα ρούχα του Μπράιν. Το αυτοκίνητο ξαφνικά τράκαρε σε ένα δέντρο. Το δέντρο έπεσε πάνω σε εμάς, ο Μπράιαν άρχισε να φωνάζει και δεν μπορούσα να τον κρατήσω από το χέρι. Έπεσε από το αυτοκίνητο μέσα στη φωτιά. Η τελευταία του λέξη ήταν «γιατί». Προσπάθησα να του φωνάξω, ήθελα να ακούσει πόσο τον αγαπούσα και ότι ήταν ο καλύτερος σύζυγος.

Ήξερα ότι είχε πεθάνει, εξαφανίστηκε μέσα στη φωτιά και τον άκουσα να φωνάζει. Καθόμουν στο πορτ μπαγκάζ και αισθάνθηκα ότι ήταν το φέρετρο μου. Δεν μπορώ να περιγράψω τον πόνο. Το πρόσωπο μου άρχισε να λιώνει και καθόμουν και περίμενα τον θάνατο μου. Ήταν σαν φαντάσματα να βγαίνουν από καπνούς. Ένας πυροσβέστης, ήρθε και με έπιασε, με αγκάλιασε και με έβγαλε από το αυτοκίνητο.

Νομίζω ότι ήρθε γιατί με άκουσε να φωνάζω το όνομα Μπράιαν. Με άρπαξε, με αγκάλιασε, με έβγαλε και με πέρασε μέσα από φωτιά. Με πήγε μέσα σε ένα φορτηγό που φαινόταν της πυροσβεστικής. Του ζήτησα να γυρίσει να πάρει τον Μπράιαν αλλά πιστεύω δε με κατάλαβε. Άρχισε να τρέχει ο οδηγός με μεγάλη ταχύτητα και μου μιλούσε για να με ηρεμήσει. Κοίταξα τα χέρια μου, είχε αρχίσει να βγαίνει το δέρμα μου, ήταν σαν ταινία τρόμου, από το ένα μάτι δεν έβλεπα. Τα μαλλιά μου, είχαν κολλήσει στο σώμα μου» περιέγραψε συγκλονισμένη και φορτισμένη η μάρτυρας στην κατάθεση της.

«Νόμιζα ότι έβραζα»

Η κατάσταση της μάρτυρας ήταν τραγική. «Κατάλαβα ότι τα κομμάτια του φορέματος φλέγονταν ακόμα. Τα παπούτσια μου καίγονταν. Νόμιζα ότι έβραζα. Ζήτησα να μου βγάλουν ρούχα. Δυστυχώς δεν καταλάβαινε η γυναίκα που ήταν δίπλα μου και άρχισε να μου ρίχνει νερό. Της είπα να μου κόψει τα ρούχα. Στην αρχή δεν καταλάβαινε, μετά το έκανε. Έβγαινε και δέρμα μαζί με το ύφασμα.

Κατάλαβα ότι είχα καεί σε όλο το σώμα. Ήμουν αρχικά τόσο ζεστή και μετά τόσο κρύα. Δεν μπορούσα να ελέγξω σώμα μου. Τους ζητούσα συνέχεια να ψάξουν το Μπράιαν. Πίστευα ότι κάποιος τον είχε σώσει κι αυτόν. Ένας άνθρωπος, μου είπε ότι ήταν επικίνδυνο να γυρίζει κάποιος πίσω. Δεν ξέρω πόση ώρα ήμουν εκεί, κάποια στιγμή με κάλυψαν με σεντόνια και μου είπαν ότι θα με πάμε στο νοσοκομείο» τόνισε η Ιρλανδή υπήκοος στην κατάθεση της.

«Μου είπαν να σκάσω και γέλαγαν»

Η πρώτη της επαφή με το ελληνικό σύστημα υγείας δεν ήταν η καλύτερη. «Με πήγαν στο ασθενοφόρο, ο πόνος είναι τόσο ισχυρός, υπήρχαν δύο άτομα και τους παρακαλούσα να μου δώσουν κάτι για τον πόνο. Δεν απάντησαν. Έκλαιγα. Φώναζα και ζητούσα βοήθεια. Πίστευα ότι θα πεθάνω και άρχισαν να γελάνε. Δε γνωρίζω γιατί γέλαγαν και ένας που μίλαγε καλά αγγλικά μου είπε να σκάσω και έσκασα. Αισθανόμουν έτσι κι αλλιώς ότι θα πεθάνω.

Με πήγαν στο νοσοκομείο, τότε, κατάλαβα πως τόσος κόσμος έχει καεί. Παντου όλοι φώναζαν και έκλαιγαν και μύριζε καμένο δέρμα. Ήμουν εκεί για μεγάλο διάστημα όπως κι άλλοι. Ήταν κόλαση. Κατάλαβα ότι είχα ακόμα τη τσάντα μου. Κάποιος με πλησίασε με ρώτησε από που είμαι και του του είπα από Ιρλανδία. Μου είπε μπορώ να σε βοήθησε, γνωρίζω κάποιον στην πρεσβεία.

Ζήτησα παυσίπονα. Νομίζω μίλησε με κάποιον. Κατάλαβαν ότι είχα ασφαλιστήριο υγείας επειδή το είχα δώσει σε αυτόν. Με έβγαλαν από τα επείγοντα, με πήγαν σε άλλο όροφο και νομίζω πως ήταν επειδή είχα ιδιωτική ασφάλιση. Με έβαλαν σε δωμάτιο με παράθυρο. Έβλεπα το πρόσωπο μου. Το μισό πρόσωπο είχε μαυρίσει και λιώσει. Το μάτι μου ήταν κλειστό. Τώρα μπορώ να δω. Ήμουν στο κρεβάτι και πόναγα. Πρέπει να ήταν νύχτα. Ζήτησα από μία νοσοκόμο, κάτι για τον πόνο, δε μου έδωσε σημασία, της ξανά ζήτησα και μου είπε δεν μπορώ μέχρι να έρθει γιατρός.

Καθόμουν και περίμενα να πεθάνω. Αισθανόμουν ότι όλο το σώμα μου τρώγονταν. Έκλεισα τα μάτια μου και περίμενα θάνατο. Ήρθε μία γυναίκα από την Ιρλανδική πρεσβεία. Την αναγνώρισα. Αποδείχθηκε ότι ήμασταν μαζί στο κολέγιο και σπουδάσαμε αρχαία ελληνικά. Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Ήταν το όνειρο μου. Ο Μπράιαν μου είχε πει ότι θα είχε πολύ ζέστη.

Ήταν σαν να είχα ένα άγγελο δίπλα μου. Της είπα τα πάντα. Είδα το σύζυγο μου να πεθαίνει. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Την παρακάλεσα να βρει τον Μπράιαν. Πήγε και βρήκε ένα γιατρό. Είχε γεμίσει το νοσοκομείο με κόσμο. Κατάλαβα ότι οι γιατροί προσπαθούσαν να τους βοηθήσουν. Με είχαν ξεχάσει γιατί ήμουν πίσω από κουρτίνα» περιέγραψε η μάρτυρας.

Νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική

Στη συνέχεια με την παρέμβαση της Πρεσβείας της νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική, για περίπου ένα μήνα, όπου υποβλήθηκε και σε πολλά χειρουργεία. «Το προσωπικό σε αυτό το νοσοκομείο, ήταν οι καλύτεροι και πιο ευγενείς άνθρωποι. Μου έδωσαν την καλύτερη περίθαλψη και γνώριζαν για το σύζυγο μου και πως ήμασταν στο γαμήλιο ταξίδι, έκανα πολλά χειρουργεία, έσωσαν το μάτι μου» τόνισε η μάρτυρας.

Σε αυτό το νοσοκομείο έμαθε πως βρέθηκε η σορός του συντρόφου της, αλλά και για το θάνατο του πατέρα της πίσω στην πατρίδα της, που ήταν για εκείνη ένα σημαντικό ακόμα πλήγμα. «Μέχρι τότε πίστευα πως ίσως είχε διασωθεί ο Μπράιαν και βρισκόταν σε άλλο νοσοκομείο. Ο αδελφός μου, μου είπε πως πέθανε μέσα στη φωτιά. Ήμουν στο νοσοκομείο για ένα μήνα. Κάθε 2-3 ημέρες έκανα χειρουργεία. Τα πόδια μου είχαν καεί σε μεγάλο βαθμό. Πίστευα πως δεν θα περπατήσω ξανά. Στο “Μητέρα” όλα τα χειρουργεία ήταν για σωθώ. Έχω κάνει 30 με 33 χειρουργεία» τόνισε η μάρτυρας, μεταξύ άλλων.

Μέχρι και σήμερα η μάρτυρας δεν μπορεί να εργαστεί στην προηγούμενη εργασία της, ενώ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας και σωματικά και ψυχικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: «Μου είπαν να σκάσω και γέλαγαν» – Τι είπε η Ιρλανδή που έχασε τον σύζυγό της"

Τρεις συλλήψεις μετά από πυροβολισμούς σε κατάστημα στο Μενίδι

Πυροβολισμοί έπεσαν τα μεσάνυχτα στο Μενίδι, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 43 ετών, που συνελήφθησαν, κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον καταστήματος ψιλικών, το οποίο βρίσκεται στην οδό Θερμοπυλών.

Σημειώνεται, ότι αργότερα συνελήφθη και η 43χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον της οι δύο συλληφθέντες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις συλλήψεις μετά από πυροβολισμούς σε κατάστημα στο Μενίδι"

Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F-4 Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας (30.01.2023).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συντρίμμια βρέθηκαν στην περιοχή που από την αρχή έψαχναν το F-4 Φάντομ, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Τα δύο μέλη του πληρώματος αναζητούνται. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόλαβαν να λάβουν εντολή να κάνουν χρήση του συστήματος εκτίναξης, όταν ο νο1 ενημέρωσε για το πρόβλημα, χωρίς να είναι βέβαιο εάν πρόλαβαν και να το κάνουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιλότοι έκαναν πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος- με κατώτατο όριο τα 300 πόδια (δηλαδή 90 μέτρα).

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν: 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικoύ, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Το αεροσκάφος ανήκει στην 338 Μοίρα Διώξεως «Άρης» της 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίδας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130».

Αντιπτέραρχος Γεωργούσης: Υπήρχε τεχνική βλάβη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης, αναφερόμενος στις πρώτες πληροφορίες πως οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εκαταλείψουν το αεροσκάφος, είπε πως αυτό σημαίνει ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν», είπε ο κ. Γεωργούσης.

Όπως είπε, η διαδικασία εγκατάλειψης είναι μια αυτόματη διαδικασία, και στην πλειοψηφία τους αυτά τα περιστατικά έχουν αίσιο τέλος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας"

2,5 χρονών αγοράκι κατάπιε tuboflo – Μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Ώρες αγωνίας περνά μία οικογένεια στην Κρήτη καθώς ένα μικρό παιδί κατάπιε καυστικό υγρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για ένα αγοράκι 2,5 ετών που μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου στα Χανιά έχοντας καταπιείε ποσότητα tuboflo σε σκόνη. Άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μετάφερε στο νοσοκομείο των Χανίων.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διασωλήνωσαν το παιδί και έκριναν την άμεση εισαγωγή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αποτέλεσμα το αγοράκι να διακομισθεί στο ΠΑΓΝΗ και να εισαχθεί στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "2,5 χρονών αγοράκι κατάπιε tuboflo – Μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ"

Αυτόματη συμπλήρωση Ε9 και αντικειμενικές αξίες παντού, μέσα στο 2023

Αυτοματοποιημένες διαδικασίες τόσο για τη συμπλήρωση του Ε9 όσο και για τη διαρκή προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές τιμές προωθούν εντός του 2023 το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με την πρώτη παρέμβαση, οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν νέο Ε9 κάθε φορά που μεταβάλλεται η περιουσιακή τους κατάσταση, είτε διότι αγόρασαν ή πούλησαν ένα ακίνητο, είτε επειδή το κληρονόμησαν ή το μεταβίβασαν στα παιδιά τους. Το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα.

Με την παρέμβαση στο μέτωπο των αντικειμενικών αξιών επιδιώκεται η όσο το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση των πραγματικών δεδομένων της αγοράς στις τιμές των ακινήτων σε σχέση με το αντικειμενικό σύστημα το οποίο έχει στιγματιστεί τις προηγούμενες δεκαετίες είτε από τιμές-εφιάλτη είτε, στην αντίθετη περίπτωση, από τιμές-ψίχουλα για ακίνητα-φιλέτα.

Τη μάχη έναντι των στρεβλώσεων συνεχίζει το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας νέα προθεσμία στους δήμους έως τις 6 Φεβρουαρίου να υποβάλλουν στοιχεία που να αιτιολογούν νέα διαδικασία προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών της περιοχής τους, ενώ παράλληλα τρέχει το τελευταίο μίλι για την κάλυψη όλης της χώρας με αντικειμενικές αξίες.

Έως το τέλος του έτους, 2.167 περιοχές οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος θα μπουν στον χάρτη των αντικειμενικών αξιών, καλύπτοντας και το τελευταίο 1,5% της χώρας.

Σχεδιασμοί και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ, όπου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έδωσαν στίγμα προθέσεων για:

1. Απλοποιήσεις. Σύντομα θα συμπληρώνεται αυτόματα κάθε φορά που υπάρχει μια μεταβολή στην περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου. Με μια νέα ψηφιακή εφαρμογή θα αντλούνται αυτόματα τα στοιχεία από την πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται πλέον αγοραπωλησίες, δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές.

Σύμφωνα με τον Γ. Πιτσιλή, το περασμένο έτος υποβλήθηκαν 230.000 δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, γονικής παροχής, δωρεάς και κληρονομιάς και εισπράχθηκαν πάνω από 370 εκατ. ευρώ. Στους σχεδιασμούς της ΑΑΔΕ περιλαμβάνεται και η κατάργηση πλήθους πιστοποιητικών κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων προκειμένου η διαδικασία να γίνει πιο φιλική προς τον πολίτη, ενώ προωθείται και απλοποίηση της πλατφόρμας δήλωσης μισθώσεων ακινήτων.

2. Αντικειμενικές. Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση προθεσμίας έως τις 6 Φεβρουαρίου 2023 για την υποβολή αιτιολογημένης γνώμης από τους δήμους που ζητούν μειώσεις των αντικειμενικών αξιών. Οι δήμοι που έχουν υποβάλει ήδη αίτημα αλλαγής αντικειμενικών είναι δεκάδες και στην πλειονότητά τους δεν είχαν μπει καν στη διαδικασία να εκθέσουν τις απόψεις τους όταν έτρεχε η διαδικασία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.

Τώρα τρέχουν να διεκδικήσουν διορθώσεις και όπως ξεκαθάρισε ο Χρ. Σταϊκούρας, «όπου υπάρχει τυχόν βασιμότητα, η αρμόδια επιτροπή θα εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών εκ νέου εκτίμηση, με την ίδια -προβλεπόμενη εκ του θεσμικού πλαισίου- διαδικασία, δίχως αναδρομική ισχύ».

Παράλληλα ξεκινά η διαδικασία καθορισμού τιμής ζώνης σε 2.167 περιοχές που μένουν εκτός αντικειμενικού συστήματος, με τους ιδιώτες εκτιμητές να υποβάλλουν προτάσεις τους επόμενους μήνες και τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός του 2023. Πρόκειται για «το υπολειπόμενο 1,5% της Επικράτειας όπου έλειπαν τα απαιτούμενα πολεοδομικά στοιχεία», όπως σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Τέλος, έως το τέλος του 2023, σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των ζωνών για όλες τις περιοχές εκτός σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμών, η οποία αποτελεί τη βάση για τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα παρακολουθεί τις τάσεις της αγοράς των ακινήτων και όπου εντοπίζει αυξομειώσεις στις εμπορικές τιμές, θα παρεμβαίνει αυτόματα και θα αναπροσαρμόζει τις τιμές ζώνης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτόματη συμπλήρωση Ε9 και αντικειμενικές αξίες παντού, μέσα στο 2023"

Ανδραβίδα: Συνετρίβη μαχητικό Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στην Πολεμική Αεροπορία, όταν συνετρίβη μαχητικό Φάντομ σε θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά περίπου στις 10:30 της Δευτέρας, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από δυνάμεις Λιμενικού, Αεροπορίας, Αστυνομίας, προκειμένου να βρεθούν οι χειριστές.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Πληροφορίες του ΣΚΑΙ αναφέρουν πως δόθηκε σήμα εκτίναξης από τους πιλότους.

Η επίσημη ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανδραβίδα: Συνετρίβη μαχητικό Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας"

Ζεφύρι: Νέο περιστατικό με πυροβολισμό σε μονοκατοικία

Ένα ακόμη περιστατικό πυροβολισμών καταγράφηκε στη Δυτική Αττική -και συγκεκριμένα στο Ζεφύρι- με «πρωταγωνιστές» Ρομά, όπως προκύπτει από καταγγελία στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/1), ο 37χρονος ιδιοκτήτης μονοκατοικίας επί της οδού Κορυσχάδων στο Ζεφύρι, πετάχτηκε όταν άγνωστος πυροβόλησε προς το σπίτι του με αποτέλεσμα να προκληθεί φθορά στη τζαμαρία. Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπίστωσαν ότι υπήρχε παρατημένο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε μία γυναίκα.

Όπως ανέφερε ο 37χρονος, το όχημα χρησιμοποιήθηκε από τον άγνωστο δράστη ο οποίος στη συνέχεια το εγκατέλειψε. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, όπου διενεργεί την προανάκριση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεφύρι: Νέο περιστατικό με πυροβολισμό σε μονοκατοικία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news