facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

«Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να σβήνουν τις φλόγες», είπε ο 20χρονος που ομολόγησε εμπρησμούς στην Κάρυστο

Στις φυλακές Αυλώνα οδηγήθηκε ο 20χρονος που ομολόγησε ότι έβαζε φωτιές στην περιοχή της Καρύστου, λέγοντας μάλιστα πως «του άρεσε να βλέπει τα πυροσβεστικά να τρέχουν και να σβήνουν τις φλόγες».

Ο 20χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ένας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή της Καρύστου.

Μιλώντας στο STAR, ο νεαρός παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που έβαζε φωτιά και στη συνέχεια έκανε μάλιστα, σχετικές αναρτήσεις στο Facebook. «Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να τρέχουν και να σβήνουν τις φλόγες» φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως ο ίδιος δικάστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα.

Όπως είπε, η τελευταία φωτιά που έβαλε με αναπτήρα ήταν στις 24 Αυγούστου. «Αποφάσισα να ομολογήσω ό,τι έγινε και αποφάσισα να σταματήσω τελείως» είπε και τόνισε πως φοβάται την ποινή που θα αντιμετωπίσει.

«Ανέβαζα post στο Facebook ότι έχει πιάσει φωτιά σε αυτό το σημείο. Έγραφα ακριβώς το σημείο, ενημέρωνα και την Πυροσβεστική και πήγαινε να την σβήσει», τόνισε ο 20χρονος, δηλώνοντας ότι έχει μετανιώσει και έχει καταλάβει το λάθος του, ζητώντας «μία μεγάλη συγγνώμη σε όσους ταλαιπώρησα».

Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου, ενώ ερευνάται και για μία πέμπτη περίπτωση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να σβήνουν τις φλόγες», είπε ο 20χρονος που ομολόγησε εμπρησμούς στην Κάρυστο"

Μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στη Μύκονο έριχνε τα λύματα στη... θάλασσα - Αυτοψία του Εισαγγελέα Τζορμπατζόγλου

Το έκανε πάλι το... «θαύμα» του στη Μύκονο ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου.

Μετά από καταγγελία δύτριας, αποκαλύφτηκε ότι γνωστή ξενοδοχειακή επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή Αγία Άννα, στην τοποθεσία Καλαφάτης, έριχνε τα λύματα της μονάδας στη θάλασσα, όπου κολυμπούσαν λουόμενοι.

Η δύτρια κατάφερε να εντοπίσει σωλήνα μήκους 100 μέτρων, που ήταν επιμελώς καλυμμένος με πέτρες στον βυθό, μέσω του οποίου κατέληγαν στη θάλασσα οι ακαθαρσίες.

mikonos vithos

mikonos vithos 1

Με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου έγινε αυτοψία στην περιοχή, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος κρατείται και θα μεταφερθεί στη Σύρο, για να δικαστεί στο Αυτόφωρο, κατηγορούμενος για σοβαρότατα αδικήματα σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε συλληφθεί μέλος της ίδιας οικογένειας του ίδιου επιχειρηματία, επειδή είχε καταλάβει με ξαπλώστρες τον αιγιαλό.

Στο iEidiseis φτάνουν καταγγελίες για παρόμοιες αυθαιρεσίες, για εγκληματική μόλυνση και σε παραλίες και της Αττικής.

Αλλά δυστυχώς, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Τσορμπατζόγλου, δεν έχει αρμοδιότητα στην Αττική και επίσης δεν είναι δυνατόν ούτε να διακτινιστεί, ούτε να κλωνοποιηθεί!

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στη Μύκονο έριχνε τα λύματα στη... θάλασσα - Αυτοψία του Εισαγγελέα Τζορμπατζόγλου "

Κεραυνοί χωρίς βροχή: Η «ξηρή καταιγίδα» άναψε δεκάδες φωτιές – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν το Σάββατο (26/8) σε πολλά σημεία της Αττικής, αλλά και ανά την επικράτεια εξαιτίας των κεραυνών που έπεσαν από το πρωί, χωρίς όμως να εκδηλωθούν και οι πολυπόθητες βροχοπτώσεις. 

Οι περισσότερες εστίες κατασβέστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που βρίσκονταν επί ποδός για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων. Ανησυχητικές διαστάσεις πήρε η φωτιά στην Άνδρο.

Με νέα πύρινα μέτωπα, τα οποία προκλήθηκαν από την έντονη κεραυνική δραστηριότητα, δοκιμάστηκε η Αττική, με δυσκολότερο αυτό του Γραμματικού, αφού η φωτιά έκαιγε δίπλα στον οικισμό.

Η έντονη κεραυνική δραστηριότητα στην Αττική, όπου παρατηρήθηκαν περισσότερες από 300 κεραυνοπτώσεις, προκάλεσε τουλάχιστον 12 πυρκαγιές σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Βάρη, Βούλα και Κορωπί.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της ξηρής καταιγίδας, δηλαδή κεραυνοί χωρίς βροχόπτωση.

Οι φωτιές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, ενώ δεν υπήρξαν καταστροφές σε κατοικίες.

Το έντονο φαινόμενο επεκτάθηκε στην Κάρυστο, χωρίς να προκαλέσει φωτιά, ενώ συνέχισε στην Άνδρο όπου κεραυνοί προκάλεσαν δύο μέτωπα πυρκαγιάς. Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Γίδες, όπου οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών.

Κεραυνοί χωρίς βροχή: Η «ξηρή καταιγίδα» άναψε δεκάδες φωτιές – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Πηγή Blitzortung.org

Τι είναι η ξηρή καταιγίδα

Μία ξηρή καταιγίδα μπορεί να οριστεί ως μία καταιγίδα που χαρακτηρίζεται από ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνούς) και συνοδεύεται από λίγη έως καθόλου βροχή. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που συνδέονται με την ανάπτυξη ξηρών καταιγίδων περιλαμβάνουν αυξημένη αστάθεια στην ατμόσφαιρα και ένα πολύ βαθύ και ξηρό κατώτερο στρώμα μέσα στην τροπόσφαιρα, το οποίο υπό συνθήκες μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη κατακόρυφων νεφών με μεγάλο ύψος βάσης. Το βαθύ και ξηρό τροποσφαιρικό στρώμα αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό στοιχείο όλων των ξηρών καταιγίδων, καθώς συνεισφέρει περαιτέρω στην εξάτμιση του διαθέσιμου υετού (βροχή) όπως πέφτει από τη βάση του νέφους προς το έδαφος και επομένως στην εκδήλωση κεραυνικής δραστηριότητας δίχως την παρουσία βροχής.

Ωστόσο, μία ξηρή καταιγίδα δεν οδηγεί πάντα και κατ’ ανάγκη σε έναρξη δασικής πυρκαγιάς. Η πιθανότητα ανάφλεξης από την πτώση κεραυνού εξαρτάται από το είδος της δασικής καύσιμης ύλης, την περιεχόμενη σε αυτήν υγρασία, αλλά και, γενικότερα, από τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εκδήλωση του κεραυνικού πλήγματος. Για παράδειγμα, όταν τα δασικά καύσιμα είναι πολύ ξηρά και οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες ευνοϊκές (π.χ., υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή σχετική υγρασία, ισχυροί άνεμοι), ένα κεραυνικό πλήγμα μπορεί να οδηγήσει σε ανάφλεξη και έναρξη πυρκαγιάς μέσα σε λίγα μόνο λεπτά από την εκδήλωση του. Αντίθετα, εάν η δασική καύσιμη ύλη είναι αρκετά υγρή και οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες

Συνολικά 122 οι φωτιές σε όλη την επικράτεια

Συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 122 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 75 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η Πυροσβεστική:

– Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

– Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί. Επίσης, αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά Έβρου γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις.

– Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Δίστομο και Στείρι Βοιωτίας.

– Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βιτάλι βορειοανατολικά της νήσου ‘Ανδρου πήρε γρήγορα διαστάσεις γι’ αυτό το λόγο στις 14:15 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Γίδες προς το λιμάνι του Γαυρίου. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 8 πυροσβεστών με 2 οχήματα που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Τήνο και Σύρο, κι από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Επίσης μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Ραφήνα 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα της ΠΕΠΥΔ Κρήτης, 10 πυροσβέστες από την 1η Ε.ΜΟΔ.Ε., 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία, και 10 εθελοντές με 3 οχήματα των Εθελοντικών Ομάδων, Βύρωνα, Κρυονερίου και Εκάλης Αττικής. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης

– Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Γκάτζα του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας αντιμετωπίζονται ενεργές καύσεις κι επιχειρούν 24 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Κύπρο 2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στη Αλεξανδρούπολη και 16 πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή της Νέας Μάκρης, Κροατία 1 αεροσκάφος που επιχείρησε σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη, Γερμανία 2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική, Σουηδία 1 αεροσκάφος που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική, Τσεχία 1 ελικόπτερο που επιχείρησε στο Δίστομο Βοιωτίας και 23 πυροσβέστες με 3 οχήματα που επιχειρούν στη Δαδιά Έβρου , Ρουμανία 51 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στη Λεπτοκαρυά Έβρου, Βουλγαρία 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Κοίλα Έβρου, Σλοβακία 39 πυροσβέστες με 8 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική, αλλά και μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης από Γαλλία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχείρησαν στη Νέα Μάκρη και μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ραφήνα για ‘Ανδρο, καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία 46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Και την Κυριακή υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Για αύριο Κυριακή παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Κεραυνοί χωρίς βροχή: Η «ξηρή καταιγίδα» άναψε δεκάδες φωτιές – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών, δεδομένου ότι καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραυνοί χωρίς βροχή: Η «ξηρή καταιγίδα» άναψε δεκάδες φωτιές – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις"

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε παραλία της Νικήτης

Την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης, για προληπτικούς λόγους, σε μέρος της παραλίας της Νικήτης του δήμου Σιθωνίας αποφάσισε η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής.

Η απόφαση ελήφθη για το τμήμα της παραλίας “από την εκβολή του ρέματος στο οποίο διατίθενται τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα της Ε.Ε.Λ. Νικήτης και συγκεκριμένα τον πρόχειρο αμμοκράτη με συντεταγμένες (wgs84= X: 40.2220450 Ψ: 23,6565620, ΕΓΣΑ= Χ: 470630.38171356 Ψ:4452172.9545866), για μήκος ακτογραμμής 100 μέτρων εκατέρωθεν, λόγω συνεχούς απορροής επιβαρυμένων νερών στη αναφερόμενη θαλάσσια περιοχή”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας.

Η αντιπεριφέρεια συνιστά να αναρτηθούν πινακίδες με την ένδειξη “Απαγορεύεται η κολύμβηση” στο συγκεκριμένο τμήμα με ευθύνη του δήμου Σιθωνίας και τον καλεί να ενημερώσει το κοινό. Ταυτόχρονα , τον καλεί να αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στοιχεία για την αποκατάσταση, ή την πιθανή δυσλειτουργία των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της μονάδας και να προσκομίσει εργαστηριακά αποτελέσματα για τα απορριπτόμενα επεξεργασμένα ύδατα στο αυλάκι που καταλήγει στη θάλασσα, αλλά και για το θαλασσινό νερά στο συγκεκριμένο τμήμα.

“Τα από 28-7-2023 και από 9-8-2023 αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων θαλάσσιων υδάτων τα οποία είναι εκτός ορίων και τα καθιστούν ακατάλληλα για κολύμβηση” επισημαίνεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Τέλος, το Λιμενικό Σώμα έχει ενημερωθεί για την επιτήρηση εφαρμογής της απαγόρευσης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε παραλία της Νικήτης "

Οι πυρκαγιές στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά ενισχύονται – Κι άλλη πόλη απειλείται

Οι πυρκαγιές στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά ενισχύονται σήμερα (26/8) λόγω του ανέμου και των υψηλών θερμοκρασιών υποχρεώνοντας τις αρχές να εκκενώσουν πλήρως την πόλη Χέι Ρίβερ, συμπεριλαμβανομένων των πυροσβεστών και των εργαζομένων σε νευραλγικές θέσεις υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση των Βορειοδυτικών Εδαφών διέταξε όλους όσους διαμένουν στην πόλη αυτή των 4.000 κατοίκων που βρίσκονται ακόμα εκεί, να πάνε στο αεροδρόμιο και να περιμένουν νέες οδηγίες.

“Οποιοσδήποτε παραμένει στο Χέι Ρίβερ το κάνει με δική του ευθύνη. Δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ή άμεσης επέμβασης”, δήλωσε η κυβέρνηση των Βορειοδυτικών Εδαφών για την περιοχή όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα δύο τρίτα των 41.000 κατοίκων αυτής της τεράστιας περιοχής των Βορειοδυτικών Εδαφών καταφεύγουν τώρα σε γειτονικές επαρχίες, που απέχουν μερικές φορές σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα από τα σπίτια τους.

“Οι ακραίοι νοτιοδυτικοί άνεμοι έφεραν τη φωτιά κοντά στην πόλη κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, υποχρεώνοντας τις ομάδες και τα αεροσκάφη να αποσυρθούν και να ανασυνταχθούν σε ασφαλή απόσταση”, δήλωσε ο Σέιν Τόμσον, υπουργός Περιβάλλοντος αυτής της περιοχής, μιλώντας για “πολύ σοβαρή κατάσταση”.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν ένα πύρινο τείχος αρκετών χιλιομέτρων.

Ο Καναδάς βιώνει τη χειρότερη περίοδο δασικών πυρκαγιών στην ιστορία του, λόγω κυρίως της εκτεταμένης ξηρασίας σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και των υψηλών θερμοκρασιών στοN βορρά.

Το όριο των 150 εκατομμυρίων στρεμμάτων όπου έγιναν στάχτη ξεπεράστηκε αυτή την εβδομάδα – μια έκταση μεγαλύτερη από την Ελλάδα – αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στον Καναδά το 1989 και αφορούσε μια πλήρη περίοδο δασικών πυρκαγιών – ενώ αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμη φέτος.

Σχεδόν 200.000 κάτοικοι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει δημιουργήσει πολύ πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για τις πυρκαγιές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πυρκαγιές στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά ενισχύονται – Κι άλλη πόλη απειλείται"

Ήπειρος: Φωτιά ξέσπασε ανάμεσα σε Κόνιτσα Ιωαννίνων και Σαμαρίνα Γρεβενών

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτο στην περιοχή Βαλιακίρνα, που βρίσκεται μεταξύ Δίστρατου Κόνιτσας και Σαμαρίνας Γρεβενών.

Η φωτιά καίει σε ορεινή και δύσβατη περιοχή και προκλήθηκε πιθανότατα από κεραυνό.

Στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα από οκτώ άτομα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά είναι έρπουσα.

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ήπειρος: Φωτιά ξέσπασε ανάμεσα σε Κόνιτσα Ιωαννίνων και Σαμαρίνα Γρεβενών"

Καιρός αύριο: Έως 37 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Συννεφιασμένος ουρανός και 6 μποφόρ

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή, 27 Αυγούστου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιθανότητα βροχής στα ορεινά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια τους 35 με 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στη Μακεδονία γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά, κυρίως της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως 37 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Συννεφιασμένος ουρανός και 6 μποφόρ"

Λιμενικό: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 98 μετανάστες σε τρία διαφορετικά περιστατικά στη Σάμο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 98 παράτυπων μεταναστών, σε τρία διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο, προχώρησαν στελέχη του λιμενικού σώματος.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί (26/8) λέμβος που μετέφερε 35 μετανάστες (23 άντρες, 2 γυναίκες, 5 αγόρια και 5 κορίτσια), εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού.

Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους προχώρησε σε ασφαλή περισυλλογή των επιβαινόντων, τους οποίους μετέφερερε στον λιμάνι του Μαλαγαρίου.

Εξάλλου πλησίον του ακρωτηρίου Πράσο περισυνελέγησαν από σκάφος του λιμενικού 21 ακόμα παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο η οποία βρίσκονταν σε δυσχερή θέση.

Πρόκειται για 4 άντρες, 7 γυναίκες, 2 αγόρια και 8 κορίτσια που μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Σάμου

Σημειώνεται επίσης ότι πρωϊνές ώρες χθες άλλοι 42 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακινητοποιημένη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, πλησίον του οικισμού Κοκκάρι. Περιπολικό σκάφος προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμενικό: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 98 μετανάστες σε τρία διαφορετικά περιστατικά στη Σάμο"

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε Έβρο, σε Πάρνηθα και Βοιωτία – «Μάχη» με τις φλόγες και στην Άνδρο

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Έβρο, Πάρνηθα και Βοιωτία την ώρα που δύο καινούριες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο (26/8) στην Άνδρο και τη Φθιώτιδα.

Συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αντιμετωπίζουν 122 φωτιές σε όλη την επικράτεια ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 75 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η Πυροσβεστική:

• Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

• Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί. Επίσης, αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά Έβρου γι' αυτό το λόγο εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις.

• Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Δίστομο και Στείρι Βοιωτίας.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βιτάλι βορειοανατολικά της νήσου 'Ανδρου πήρε γρήγορα διαστάσεις γι' αυτό το λόγο στις 14:15 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Γίδες προς το λιμάνι του Γαυρίου. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 8 πυροσβεστών με 2 οχήματα που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Τήνο και Σύρο, κι από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Επίσης μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ραφήνα 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα της ΠΕΠΥΔ Κρήτης, 10 πυροσβέστες από την 1η Ε.ΜΟΔ.Ε., 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία, και 10 εθελοντές με 3 οχήματα των Εθελοντικών Ομάδων, Βύρωνα, Κρυονερίου και Εκάλης Αττικής. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης

• Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Γκάτζα του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας αντιμετωπίζονται ενεργές καύσεις κι επιχειρούν 24 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Κύπρο 2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στη Αλεξανδρούπολη και 16 πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή της Νέας Μάκρης, Κροατία 1 αεροσκάφος που επιχείρησε σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη, Γερμανία 2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική, Σουηδία 1 αεροσκάφος που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική, Τσεχία 1 ελικόπτερο που επιχείρησε στο Δίστομο Βοιωτίας και 23 πυροσβέστες με 3 οχήματα που επιχειρούν στη Δαδιά Έβρου , Ρουμανία 51 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στη Λεπτοκαρυά Έβρου, Βουλγαρία 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Κοίλα Έβρου, Σλοβακία 39 πυροσβέστες με 8 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική, αλλά και μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης από Γαλλία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχείρησαν στη Νέα Μάκρη και μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ραφήνα για Άνδρο, καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία 46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Δύσκολη η κατάσταση στον Έβρο

Μήνυμα για εκκένωση τριών περιοχών στον Έβρο έστειλε το απόγευμα του Σαββάτου (26/8) το 112.

Αρχικά εκκενώθηκε ο οικισμός Αύρα με τους κατοίκους να απομακρύνονται προς Κομοτηνή και στη συνέχεια εκκενώθηκαν οι περιοχές Ατάρνη και Πλάκα προς Αλεξανδρούπολη.

Φωτιά στη Ροδόπη – Μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Κασσιτέρα

Να απομακρυνθούν από την περιοχή Κασσιτέρα Ροδόπης ζήτησε με μήνυμά του το 112 λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κασσιτέρα απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει η ειδοποίηση από το 112.

Δύο τα μέτωπα της φωτιάς στην Άνδρο

Μεγάλη είναι η φωτιά έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου (26/8) στην Άνδρο και έχει δύο μέτωπα. Το δυσκολότερο είναι στην περιοχή Βιτάλι.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ήχησε και το 112 έτσι ώστε οι κάτοικοι του χωριού Γίδες να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς το Γαύριο.

Στα σημεία επιχειρούν συνολικά 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες του Δήμου ενώ μία υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου κάηκε ολοσχερώς χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί.

Σύγκεκριμένα σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί.

Επίσης 12 πυροσβεστικά οχήματα και τα πληρώματά τους έφτασαν στο νησί με το πλοίο των 17:30 για να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Παράλληλα, αναμένονται άλλα τρία οχήματα και τα πληρώματά τους από εθελοντικές ομάδες τα οποία αναμένονται πιο αργά, τις βραδινές ώρες.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Κυριακή

Για αύριο Κυριακή παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών, δεδομένου ότι καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε Έβρο, σε Πάρνηθα και Βοιωτία – «Μάχη» με τις φλόγες και στην Άνδρο"

Καλαμάτα: Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

Σημαντικές αλλά ευτυχώς όχι εκτεταμένες ήταν οι ζημιές που άφησε πίσω του, το ξαφνικό μπουρίνι διάρκειας 20 λεπτών το οποίο ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Καλαμάτα.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, από θαύμα γλίτωσε μια οικογένεια που βρισκόταν στην οδό Σαλαμίνος, στη Μαρίνα της Καλαμάτας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν εν κινήσει, καταπλακώθηκε από ένα δέντρο.

Καλαμάτα:  Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

Χρειάστηκε μάλιστα και η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί, χωρίς ευτυχώς κανείς να τραυματιστεί. Σημαντικές επίσης υλικές ζημιες από πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πάρκο του λιμενικού, πλησίον της γεφυροπλάστιγγας.

Καλαμάτα:  Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

Μάλιστα παρέες που κάθονταν στο σημείο γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Καλαμάτα:  Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

Καλαμάτα:  Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

Καλαμάτα:  Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται ήδη συνεργεία του δήμου και η δημοτική αστυνομία ερευνώντας και για αλλά σημεία που πιθανώς έχουν δημιουργηθεί ζητήματα ενώ και η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα σημεία που παρουσιάστηκαν σημαντικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ζημιών που προκάλεσε το μπουρίνι και στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας. Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και σε κατάστημα στην «πίστα καρτ» της δυτικής παραλίας της Καλαμάτας.

Καλαμάτα:  Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

Καλαμάτα:  Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

Καλαμάτα:  Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

Καλαμάτα:  Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι (βίντεο & φωτογραφίες)"

Άλλες πέντε καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για το φονικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νέες καρατομήσεις σημειώθηκαν στην ΕΛΑΣ για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια των οποίων  δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση καρατομούνται από τις θέσεις τους πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές) και μετακινούνται έως ότου ληφθεί οριστική απόφαση από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Tα στελέχη που μετακινούνται είναι:

Δυο βοηθοί ΓΑΔΑρχη (ταξίαρχοι) 

Αναπληρωτής Κλαδάρχης τάξης

Διευθυντής γενικής αστυνόμευσης

Αναπληρωτής διευθυντής αστυνομικής διεύθυνσης Κορίνθου

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους ταξίαρχους  Δημήτρη Δάβαλο και Βασίλη Καλαμπόκη καθώς και για τους αστυνομικούς διευθυντές Μαρέ, Γιαννούλη και Γεώργιο Μπράβο.

Οι δύο ταξίαρχοι το βράδυ της 7ης Αυγούστου βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ο αστυνομικός διευθυντής Μαρές αναπλήρωνε τον Κλαδάρχη τάξης, ενώ ο Γεώργιος Μπράβος αναπλήρωνε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορίνθου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:

Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι – κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία απόδοσης ευθυνών θα έχει συνέχεια. Αποδίδονται ευθύνες αε 2 ταξίαρχους για την επιχειρησιακή διαχείριση της υπόθεσης από την ώρα που οι Κροάτες μπήκαν στην Αθήνα και κατευθύνθηκαν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Παράλληλα ευθύνες αποδίδονται και σε δυο αστυνομικούς διευθυντές στελέχη του επιτελείου για τον τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους ( καθυστέρηση -σαφηνεια εντολών κτλ), αλλά και στον αστυνομικό υποδιευθυντή για την διέλευση από το χώρο ευθύνης τους και την μη ανάληψη κάποιας δράσης παρά την ενημέρωση που είχε.  

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι απομακρύνονται άμεσα από τις θέσεις τους:

  • - ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους
  • - οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων, του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Παράλληλα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες καρατομήσεις αναφέροντας ότι «εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ».

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Καταρχήν, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος. Ενός νέου παιδιού, που έχασε τη ζωή του αδικαιολόγητα, μην πω τζάμπα.

Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό. Δυστυχώς, πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία. Θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση αυτή, πιο συστηματικά και πιο εντατικά. Αλλά, προφανώς, χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα, σε κάθε επίπεδο: αθλητικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό, πολιτικό και ευρύτερα κοινωνικό. Είναι η ώρα της συνεργασίας και της προσπάθειας, όχι της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης που δεν προσφέρουν τίποτα: δεν αποκαλύπτουν, δεν δίνουν λύσεις, αλλά περισσότερο συσκοτίζουν και συγκαλύπτουν το πρόβλημα. Πρόβλημα βαθύτατο, ριζικό και πανευρωπαϊκό, αφού στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται οπαδοί από διάφορα κράτη, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει διεθνή δίκτυα βίας και δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, πρωτοστατούσης της ΕΛ.ΑΣ, λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και είναι σε διαρκή διαβούλευση με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καθώς εκκρεμεί η διεξαγωγή σημαντικών αγώνων της UEFA σε ελληνικό έδαφος τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε.

Για αυτό έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινήσεις:

1. Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.

2. Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων, του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

3. Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα θα ανατεθεί σήμερα από τον Αρχηγό σε Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε με πολλή και σκληρή δουλειά η ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της οπαδικής βίας. Αλλά χρειάζεται παράλληλα μια πανστρατιά, σε κάθε επίπεδο».

Σε αντιστράτηγο ανατέθηκε η ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών

Στον προϊστάμενο του Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα ανατέθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ευθύνες των αστυνομικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τη διάσχιση όλης της Ελλάδας από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και γιατί δεν απετράπη η μετάβαση τους μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ήταν εδώ και τουλάχιστον δύο μέρες οι προθέσεις τους γνωστές και είχε απαγορευτεί η παρουσία τους στον ποδοσφαιρικό αγώνα που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο OPAP ARENA.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άλλες πέντε καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για το φονικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Καιρός – Τρίκαλα: Ισχυρό μπουρίνι σάρωσε τα χωριά Πλάτανος, Ρίζωμα και Αρδάνι

Τεράστιες ζημιές από ισχυρό μπουρίνι στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στα χωριά Πλάτανος, Ρίζωμα και Αρδάνι. Φαίνεται ότι καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και ένα πάρκο φωτοβολταϊκών.

Το μπουρίνι που χτύπησε τις περιοχές του Πλατάνου, του Ριζώματος και του Αρδανίου στα Τρίκαλα έπληξε στο 100% τις καλλιέργειες καπνού, τα αμπέλια κ.λπ.

Κάτοικοι από το χωριό Πλάτανος, είπαν στο trikalaola.gr, ότι μία ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από πολύ δυνατό αέρα, σάρωσε την περιοχή στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου (26.08.2023).

Το ξαφνικό σφοδρότατο μπουρίνι ξήλωσε, επίσης, σκεπές σπιτιών, στέγες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ενώ έκοψε και δέντρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς πάρκο φωτοβολταϊκών.

Βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας στα Τρίκαλα:

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Τρίκαλα: Ισχυρό μπουρίνι σάρωσε τα χωριά Πλάτανος, Ρίζωμα και Αρδάνι"

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση (βίντεο)

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή του Γαζώρου προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο το απόγευμα.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, το χαλάζι που είχε μέγεθος καρυδιού σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα, κατέστρεψε καλλιέργειες με μήλα, νεκταρίνια, πεπόνια, ηλιόσπορους και βαμβάκια, ενώ έσπασαν κλαδιά από δένδρα.

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση (βίντεο)

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση (βίντεο)

Οι αγρότες σε απόγνωση, είδαν το βίος του να καταστρέφεται μέσα σε δέκα λεπτά, ενώ πολλοί, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, εξέφρασαν την απογοήτευση τους γιατί στην περιοχή είχαν προηγηθεί οι καταστροφές σε κεράσια για τα οποία φημίζεται η περιοχή.

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση (βίντεο)

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση (βίντεο)

Τώρα περιμένουν άμεσα τον ΕΛΓΑ για εκτίμηση των καταστροφών.

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση (βίντεο)

Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση (βίντεο)

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση (βίντεο)"

Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Αύρα και απομάκρυνση προς Κομοτηνή

Μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Αύρα Έβρου λόγω της φωτιάς που παραμένει σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι της Αύρας καλούνται να εκκενώσουν το χωριό και να κατευθυνθούν προς την Κομοτηνή.  

Με τη φωτιά στον Έβρο να καίει ανεξέλεγκτα, οι κάτοικοι της Αύρας στα σύνορα με τη Ροδόπη έλαβαν στις 4:40 το απόγευμα του Σαββάτου (26.08.2023) μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς την Κομοτηνή.

Το σήμα του 112 αναφέρει:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αύρα απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή.

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Την ίδια στιγμή, στο μέτωπο της φωτιάς στη Λεπτοκαρυά, στον Έβρο, μετατοπίζονται οι δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβανομένων τριών προωθητήρων γαιών του στρατού κι ενός φορτωτή, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της προς το βόρειο δασικό σύμπλεγμα.

Η φωτιά καίει δρυοδάσος, αλλά με το πύρινο μέτωπο να κινείται κόντρα στον αέρα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα τελευταία ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών στον Έβρο, με τα άλλα δύο να εντοπίζονται στη Δαδιά και τις Τρεις Βρύσες.

Στο τελευταίο μέτωπο, 30 υλοτόμοι με το προσωπικό του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά, ώστε να μην περάσει προς το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που υπάρχει εκεί.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Αύρα και απομάκρυνση προς Κομοτηνή"

Τι είπε στην απολογία του ο Αλβανός επιχειρηματίας που κρατούσε κλειδωμένους σε τρέιλερ 13 μετανάστες

Στην απολογία του ο επιχειρηματίας με καταγωγή από την Αλβανία περιέγραψε με λεπτομέρειες όλο το περιστατικό.

Όπως φέρεται να είπε ο ίδιος εκινείτο με το αυτοκίνητο του και το τρέιλερ, με το οποίο νωρίτερα κουβάλησε κάποια πράγματα για να τα εναποθέσει σε σημείο ασφαλές στην αποθήκη του.

«Σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την επιχείρηση μου, εντόπισα ομάδα δεκατριών ατόμων και προσεγγίζοντας με το όχημα μου το σημείο διαπίστωσα ότι ήταν πέριξ ενός αντικειμένου και επιχειρούσαν να του βάλουν φωτιά. Το αντικείμενο αυτό όπως διαπιστώσαμε εκ των υστέρων αποτελούνταν από δύο λάστιχα το ένα πάνω στο άλλο, παραγεμισμένα με πισσαρισμένα ξερά σανίδια και στη μέση υπήρχε μία τρύπα στο κέντρο της οποίας υπήρχε μια μπάλα με αφρολέξ, προκείμενου να εισχωρήσει το εύφλεκτο υλικό. Εξαιτίας της κατάστασης με τις πυρκαγιές που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, ήμασταν όλοι σε επιφυλακή και ιδιαίτερα επαγρυπνημένοι μήπως ξεσπάσει φωτιά πλησίον μας και χρειαστεί να εκκενώσουμε τα σπίτια μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ανέφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και από την πρώτη στιγμή εργάστηκε ως εργάτης και οικοδόμος και σιγά σιγά κατάφερε να δημιουργήσει με τη σύζυγο του την οικογενειακή τους επιχείρηση με αντικείμενο τις οικοδομικές εργασίες και το εμπόριο οικοδομικών υλικών.

«Είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Διαμένουμε μαζί με την σύζυγό μου και τα τέσσερα τέκνα μου σε διαμέρισμα πάνω από την οικογενειακή μας επιχείρηση σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τον τόπο που εκτυλίχθηκε το συμβάν. Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας όταν εντόπισα την ομάδα των δεκατριών να επιχειρεί να βάλει φωτιά μέσα στον αστικό ιστό και δη δίπλα στο σπίτι και στην επιχείρηση μας , φοβήθηκα πρωτίστως για τις ζωές και την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων μου και φυσικά για την περιουσία μας. Σημειωτέον ότι σε πολύ κοντινή απόσταση, περί τα 50μ από το σημείο αυτό βρίσκεται πρατήριο υγρών καυσίμων. Άμεσα κάλεσα την αστυνομία και ζήτησα συνδρομή των ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Μόλις οι δεκατρείς τους είδαν, έγιναν επιθετικοί και κάποιοι πήγαν να τραπούν σε φυγή. Αυτό δε επιβεβαιώνεται και από την 22-08-23 ένορκη κατάθεση αστυνομικού. Τότε τους ζητήσαμε να πετάξουν ότι είχαν στα χέρια και τους φωνάξαμε με έντονο ύφος « STOP. POLICE IS COMING». Καλέσαμε ξανά την αστυνομία και ζητήσαμε την άμεση επέμβαση τους. Φοβούμενοι μην μας επιτεθούν, καθώς ήταν πολυάριθμοι και αντιδραστικοί, τους περιορίσαμε εντός του τρέιλερ και αναμέναμε την αστυνομία να καταφτάσει στο σημείο. Σε καμία περίπτωση δεν ασκήσαμε βία διότι με μόνο το άκουσμα της λέξης POLICE, υπάκουσαν θεωρώντας μάλλον πως ήμασταν αστυνομικοί. Όντας αγανακτισμένος με το θέαμα που αντίκρυσα λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι και την οικογένεια μου, και μάλιστα τη στιγμή που δεκάδες εστίες φωτιάς στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης κατέκαιγαν σπίτια και περιουσίες, ανάρτησα εκφράζοντας δημόσια την αγανάκτηση μου ένα βίντεο που σε καμία περίπτωση δεν με αντιπροσωπεύει και δεν συνάδει με την πορεία της ζωής μου. Στην Ελλάδα ήρθα πριν 30 χρόνια ως μετανάστης και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει οι άνθρωποι αυτοί. Προέβην σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όχι λόγω της καταγωγής τους αλλά λόγω της αξιόποινης πράξης που αποπειράθηκαν να τελέσουν. Το ίδιο θα έκανα σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν η ομάδα αυτή προερχόταν από την Αλβανία ή από άλλη χώρα της Ευρώπης , ακόμα και αν επρόκειτο για κάποιον συμπολίτη μου, φίλο ή συγγενή. Ο αδόκιμος χαρακτηρισμός «κομμάτια» απευθυνόταν σε οποιονδήποτε ήταν έτοιμος να προξενήσει τόσο κακό σε άλλους ανθρώπους. Το όλο περιστατικό διήρκησε 10-15 λεπτά , μέχρι δηλαδή το χρονικό σημείο στο οποίο κατέφτασαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι και τους παρέλαβαν. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα δεν κινήσαμε το όχημα καθόλου, δώσαμε πόσιμο νερό σε όλους και τραβήξαμε με τα κινητά μας ένα άλλο βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν η αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή, την οποία παρέλαβαν οι αστυνομικοί όταν προέβησαν στη σύλληψη των δεκατριών. Όταν ήρθε στο σημείο η αστυνομία τους παρέλαβε στην κατάσταση ακριβώς όπως τους είχαμε βρει πριν δεκαπέντε λεπτά» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από την Αλβανία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έφερε μαζί του οπλισμό και ότι πυροβόλησε στον αέρα εντός κατοικημένης περιοχής, όπως αναφέρθηκε στις ένορκες καταθέσεις μερικών εξ’ αυτών, κατόπιν δηλαδή της άσκησης ποινικής διώξεως σε βάρος τους, ενώ κατά την στιγμή της σύλληψης τους, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του, δεν ανέφεραν τίποτα όπως και στις προανακριτικές καταθέσεις τους.

«Ουδέν επίσης ανέφεραν στους αστυνομικούς περί της δήθεν σωματικής τους κακοποίησης με χτυπήματα που δέχθηκαν από εμάς με μεταλλικά αντικείμενα και την καραμπίνα καθώς και περί της δήθεν προσβλητικής και εξευτελιστικής συμπεριφοράς μας προς αυτούς με την αφαίρεση των ενδυμάτων τους.

Αυτοί οι ισχυρισμοί προέκυψαν το πρώτον κατόπιν της άσκησης ποινικής διώξεως τους σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους και απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ούτε στις καταθέσεις των αστυνομικών αναφέρεται κάτι που να επιβεβαιώνει τα όσα εκ των υστέρων φαντάστηκαν, ούτε αιτήθηκαν την εξέταση τους από ιατροδικαστή που θα αποτελούσε τρανή απόδειξη των λεγομένων τους άλλα ούτε σε κάθε περίπτωση ζήτησαν την μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Αν ίσχυαν πράγματι οι ισχυρισμοί τους, οι αστυνομικοί θα έρχονταν αντιμέτωποι με εικόνα γυμνών κακοποιημένων ανθρώπων και σε κάθε περίπτωση θα το αποτύπωναν στις καταθέσεις τους. Άλλωστε και από το βίντεο το οποίο ανάρτησα δεν προκύπτει ο ισχυρισμός αυτών και συγκεκριμένα ότι τους γδύσαμε και τους χτυπούσαμε. Αφότου παρέλαβαν οι αστυνομικοί τους δράστες και αποχώρησαν από το σημείο επιστρέψαμε στις οικίες μας», σημείωσε ο επιχειρηματίας.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Τι είπε στην απολογία του ο Αλβανός επιχειρηματίας που κρατούσε κλειδωμένους σε τρέιλερ 13 μετανάστες"

Λάρισα: Στον Εισαγγελέα ο 70χρονος με την κατηγορία του εμπρησμού – Παραμένει υπο κράτηση έως την Δευτέρα (βίντεο)

Οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 70χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες να προσπαθεί να βάλει φωτιά σε ξηρά χόρτα σε οικόπεδο στη συνοικία της Νέας Πολιτείας. Ο εισαγγελέας αποφάσισε την κράτηση του μέχρι την Δευτέρα, οπότε θα οδηγηθεί εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίοικοι υποστηρίζουν πως και άλλες φορές είχε προσπαθήσει ο ηλικιωμένος να προσπαθεί να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι του.

Η κάμερα τον κατέγραψε και χθες το βράδυ να επιχειρεί κάτι ανάλογο. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Το υλικό καταγράφηκε και παραδόθηκε στον εισαγγελέα. Πρόκειται για ηλικιωμένο άνθρωπο, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε σύγχυση, και αρνήθηκε το γεγονός ισχυριζόμενος ότι πήγε να πετάξει κάποια χαρτιά.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με έναν άνδρα που συνελήφθη στην Κάρυστο για εμπρησμό από πρόθεση, ο οποίος μάλιστα ομολόγησε ότι είχε άλλες τέσσερις φορές προσπαθήσει να βάλει φωτιά σε περιοχές στο νησί και τον Αύγουστο, αλλά και τον περασμένο Ιούλιο.


ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Στον Εισαγγελέα ο 70χρονος με την κατηγορία του εμπρησμού – Παραμένει υπο κράτηση έως την Δευτέρα (βίντεο)"

Στις φυλακές Αυλώνα ο 20χρονος που έβαλε 5 φωτιές στην Κάρυστο!

Στις φυλακές του Αυλώνα οδηγείται ο 20χρονος από την Κάρυστο που έβαλε πέντε φωτιές στη Νότια Εύβοια, όπως  ομολόγησε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα τις τρεις τις έβαλε στο Πλατανιστό το δεύτερο βράδυ της μεγάλης φωτιάς, μία την επόμενη μέρα και την πέμπτη φωτιά έβαλε στην περιοχή του Αετού.

Ο 20χρονος, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο άνδρας ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου.

Παράλληλα προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα 28/8 στον Εισαγγελέα πήρε ο 48χρονος για τις φωτιές στον Δοκό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις φυλακές Αυλώνα ο 20χρονος που έβαλε 5 φωτιές στην Κάρυστο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news