facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Κλειστοί από τις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» αύριο Τετάρτη

Θα κλείσουν στις 15:30 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» θα κλείσουν στις 15:30 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση. Οι σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστοί από τις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» αύριο Τετάρτη"

Σάμος: Διακινητές πέταξαν 31 μετανάστες στη θάλασσα – Ένας νεκρός κατά την επιχείρηση διάσωσης

Ένα σοβαρό επεισόδιο με διακινητές μεταναστών σημειώθηκε το πρωί τη Τρίτης (17/9) στις βόρειες ακτές της Σάμου, όταν ένα φουσκωτό σκάφος που μετέφερε 31 μετανάστες προσπάθησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Το Λιμενικό Σώμα εντόπισε το σκάφος και επιχείρησε να αποτρέψει την είσοδό του. Οι διακινητές στην προσπάθεια να διαφύγουν, πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς, ωστόσο δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. 

Στη συνέχεια πέταξαν τους 31 μετανάστες στη θάλασσα, προκαλώντας σκηνές πανικού. Το Λιμενικό κατάφερε να περισυλλέξει τρεις μετανάστες, ενώ οι υπόλοιποι 27 κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι μια βραχώδη ακτή, όπου βγήκαν σώοι. Δυστυχώς, ένας άνδρας δεν τα κατάφερε και πνίγηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. 

Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν από τις αρχές και η επιχείρηση ταυτοποίησης των μεταναστών που φιλοξενούνται προσωρινά σε δομή, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου από κάμερα του επίγειου σταθμού παρακολούθησης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινείτο προς τις βορειοδυτικές ακτές της Σάμου. Ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε το Τ/Χ και προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων. Ο χειριστής του Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε όμως με τις υποδείξεις του ΠΛΣ και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο χειριστής του Τ/Χ εκτελούσε επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του πληρώματος του ΠΛΣ. Ρίχτηκαν τότε προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ και τη σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών του.

Κατόπιν ενημέρωσης από την Αστυνομική Διεύθυνση της Σάμου, εντοπίστηκαν στη στεριά είκοσι επτά (27) αλλοδαποί τους οποίους είχανε ρίξει οι δύο διακινητές στη θάλασσα πριν τη καταδίωξη του Τ/Χ. Οι αλλοδαποί κατάφεραν να βγουν στην ακτή της Σάμου με τις δικές τους δυνάμεις και είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως όμως δήλωσαν, υπήρχαν στη θάλασσα και άλλα άτομα. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν δύο ταχύπλοα σκάφη του Ελληνικού Στρατού με συνεπιβαίνοντα και στέλεχος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα Πλωτό Σκάφος του Λιμενικού καθώς και ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης/Παράρτημα Σάμου με σκοπό τον εντοπισμό τους.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα εντοπίστηκαν στη θάλασσα και περισυλλέχθηκαν επιπλέον τρία άτομα καθώς και μία σορός άνδρα. Στην περιοχή μετέβη και ιδιωτικό εθελοντικό σκάφος με δύτη το οποίο πραγματοποίησε έρευνες για τυχόν άτομα σε κίνδυνο με αρνητικά αποτελέσματα.

Συνολικά διασώθηκαν 30 αλλοδαποί (15 άντρες, 7 γυναίκες και 8 ανήλικοι). Οι διασωθέντες και η σορός μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καρλοβάσου ενώ διατάχτηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Οι δύο συλληφθέντες αλλοδαποί, χειριστές του ταχυπλόου σκάφους είναι υπήκοοι Τουρκίας και αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες ως οι διακινητές τους. Κατηγορούνται για το κακούργημα της μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα, πράξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός προσώπου (άρθρο 25 § 1 στ. Δ’ ν. 5038/2023), απείθεια (άρθρο 169), επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία (άρθρο 291 ΠΚ) και παράνομη είσοδο στη Χώρα, ενώ το Τ/Χ σκάφος κατασχέθηκε.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Διακινητές πέταξαν 31 μετανάστες στη θάλασσα – Ένας νεκρός κατά την επιχείρηση διάσωσης"

Βουνό σκουπίδια στο χώρο του γκαράζ νέου δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού!

Ένα βουνό σκουπίδια αντίκρυσαν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του νέου δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, στο χώρο του γκαράζ που γειτνιάζει με τους χώρους του ΟΣΕ. Την ίδια στιγμή στο χώρο επικρατούσε μια έντονη δυσοσμία. Σύμφωνα με καταγγελίες η εικόνα αυτή δεν είναι μια εξαίρεση. Μέρος του γκαράζ έχει μετατραπεί πρακτικά σε μια μίνι χωματερή. Πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης.

Με ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει:

Στο χώρο του νέου δημαρχείου με το νόμο του 2020 υπό τον εύηχο τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» είχε αποφασιστεί η νομιμοποίηση με μια «μονοκονδυλιά» εικοσιπέντε (25) θέσεων για την προσωρινή… λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε 22 δήμους της Αττικής. Στο δήμο μας προβλέπονταν δυο ΣΜΑ, ένας στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων μέσα στο χώρο του νέου Δημαρχείου, επιφανείας 270,41 τ.μ και ένας στα σύνορα με το Δήμο Φυλής (Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου) μέσα στο γκαράζ του Δήμου, επιφάνειας 2.294,49 τ.μ.

Επισημαίναμε τότε πως «οι ΣΜΑ βοηθούν στην αποκομιδή γιατί πρακτικά μειώνονται τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων προς τη χωματερή και ο όγκος των σκουπιδιών. Όμως, η αυθαίρετη χωροθέτηση και διασπορά τους σε 22 δήμους στην Αττική, και η μετάλλαξη των περισσότερων σε τοπικές χωματερές, χωρίς στοιχειώδεις προδιαγραφές για το περιβάλλον, την υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας, ακυρώνουν το πιο πάνω σημαντικό πλεονέκτημά τους….Η ποιότητα ζωής, η υγεία, η ίδια η ζωή των ανθρώπων που ζουν και κατοικούν στο δήμο μας και ευρύτερα στη Δυτική Αθήνα δε μπορούν να μπαίνουν στο ζύγι.»

Τι μας έλεγε τότε η δημοτική αρχή; Μην ανησυχείτε, στον ΣΜΑ θα συλλέγονται μόνο ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά κτλ. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε τους διαψεύδουν, δυστυχώς με τραγικό τρόπο.

Η επικίνδυνη κατάσταση στο γκαράζ του νέου δημαρχείου που παραβιάζει κάθε κανόνα υγιεινής, εκθέτει πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και τους επισκέπτες του δημαρχείου, σε σοβαρούς κινδύνους, απαιτείται να τερματιστεί. Εδώ και τώρα πρέπει να καθαριστεί ο χώρος και να εφαρμοστούν προγράμματα καταπολέμησης τρωκτικών και εντόμων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουνό σκουπίδια στο χώρο του γκαράζ νέου δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού!"

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά από την πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Motor Oil, η οποία τώρα είναι σε ύφεση, σύμφωνα με αποψινή ενημέρωση από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία: «Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil και σύμφωνα με πληροφορίες έχει απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμός και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκε από το 112 μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ έχει διακοπεί η διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες"

Επεισόδιο σε Γυμνάσιο της Πάτρας - Πατέρας μαθητή χτύπησε τον Διευθυντή! Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 πατέρας μαθητή χτύπησε τον Διευθυντή του σχολείο, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.

Νωρίτερα, φέρεται ο γιος του να διαπληκτίστηκε με συμμαθητή του, σύμφωνα με τον ίδιο- κι ενώ η σύζυγός του πήγε στο Διευθυντή για τη διευθέτηση του ζητήματος, δεν φαίνεται να έμεινε ικανοποιημένη από τη στάση του Διευθυντή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το επεισόδιο.

 tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο σε Γυμνάσιο της Πάτρας - Πατέρας μαθητή χτύπησε τον Διευθυντή! Τι προηγήθηκε"

Κύπρος: Εγκρίθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα από το υπουργικό συμβούλιο

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Παπαναστασίου, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα (17.9.2024) το μεσημέρι την πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης.

Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η ανάκτηση ποσού με 25 εκατ. τον χρόνο και το ποσό θα προέρχεται από κρατικά κονδύλια της Κύπρου και συγκεκριμένα από πληστηριασμούς δικαιωμάτων ρύπων. Για την πρώτη δόση θα κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός. Δεν θα επιβαρυνθούν άμεσα, κατά την 5ετία των κατασκευαστικών έργων, οι καταναλωτές, αναφέρει το philenews. 

Η απόφαση περιλαμβάνει μία τροποποίηση στο υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο, την οποία θα ενσωματώσει στις αποφάσεις της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) τις επόμενες ημέρες. Με τη σημερινή απόφαση, η ανάκτηση μέρους των δαπανών του φορέα υλοποίησης θα αρχίσει εντός του 2025 και θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2029. 

Αν η ολοκλήρωση της διασύνδεσης δεν γίνει μέσα στο 2029, η χρηματοδότηση του GSI θα διακοπεί και θα επαναρχίσει -με χρέωση των καταναλωτών- μετά τη λειτουργία του έργου. Αν οι δαπάνες του ΑΔΜΗΕ κατά την πενταετία 2025 – 2029 είναι μεγαλύτερες των 125 εκατ. ευρώ (κάτι μάλλον βέβαιο) το υπόλοιπο θα καταβληθεί από τους καταναλωτές στη διάρκεια της λειτουργίας του καλωδίου.

Ο υπουργός Ενέργειας δεν έκανε καμία αναφορά στην παράταση της ισχύος του premium WACC (απόδοση κεφαλαίου-κέρδος) 8.3% για 17 χρόνια αντί για 12 που προβλέπει η υφιστάμενη απόφαση της ΡΑΕΚ. Αυτή η αλλαγή είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών (και της ΡΑΕΚ) στις 2 Σεπτεμβρίου αλλά προφανώς δεν περιλήφθηκε, άγνωστο γιατί, στη σημερινή απόφαση του Υπουργικού.

Καμία αναφορά δεν έγινε για τον διαμοιρασμό του κόστους 50 – 50 μεταξύ καταναλωτών σε Κύπρο και Ελλάδα, σε περίπτωση απρόοπτου γεγονότος που δυνατό να παρεμποδίσει την ολοκλήρωση ή λειτουργία του έργου, χωρίς ευθύνη του φορέα υλοποίησης. Δυνατό οι δύο αυτές αποφάσεις (premium Wacc και διαμοιρασμός γεωπολιτικού ρίσκου να αφέθηκαν να ληφθούν τις επόμενες μέρες από τη ΡΑΕΚ, αν και αναμενόταν ότι θα γίνει σχετική αναφορά και στην απόφαση του Υπουργικού.

Δεν έγινε επίσης σαφής αναφορά για τη λήψη τελικής επενδυτικής απόφασης για συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector, απόφαση που η ελλαδική πλευρά είχε ζητήσει να επισπευστεί

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, «το αμέσως επόμενο διάστημα, και στη βάση του οδικού χάρτη που έχει καταρτιστεί, θα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την ελληνική πλευρά όσο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την περαιτέρω πρόοδο της υλοποίησης του έργου, αλλά και με μέρη που έχουν ήδη επιδείξει πραγματικό ενδιαφέρον συμμετοχής στο έργο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Εγκρίθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα από το υπουργικό συμβούλιο"

Στη ΜΕΘ ο 69χρονος που δέχθηκε επίθεση με ψαροντούφεκο από τον γιο του – Αφαιρέθηκε μετά από πολύωρο χειρουργείο το καμάκι από το κεφάλι του

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή ο 69χρονος από τον Βόλο, που δέχθηκε το πρωί επίθεση με ψαροντούφεκο από τον γιο του.

Ο 69χρονος, το κρανίο του οποίου διαπέρασε το καμάκι του ψαροντούφεκου από την μία πλευρά στην άλλη, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της μεταλλικής βέργας από τους νευροχειρουργούς του νοσοκομείου.

Το πολύωρο χειρουργείο ολοκληρώθηκε, το καμάκι αφαιρέθηκε από το κεφάλι του και ο ασθενής βρίσκεται στη ΜΕΘ σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο 69χρονος είχε δεχθεί επίθεση με καμάκι και στο στήθος. Όταν έφτασε στο ΠΓΝΛ από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου αρχικά είχε μεταφερθεί, υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση των ζωτικών του οργάνων και να εκτιμηθεί από τους γιατρούς το πώς θα προχωρήσουν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη ΜΕΘ ο 69χρονος που δέχθηκε επίθεση με ψαροντούφεκο από τον γιο του – Αφαιρέθηκε μετά από πολύωρο χειρουργείο το καμάκι από το κεφάλι του"

Καιρός αύριο: «Επιμένει» ο βροχερός καιρός – Σταθερά στους 29 βαθμούς ο υδράργυρος

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Τετάρτη (17.09.2024) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία θα «επιμένει» στους 29 βαθμούς κελσίου

Τα φαινόμενα είναι πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα σποραδικές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία . Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη δυτική Πελοπόννησο ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Στο Ιόνιο νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και στη δυτική και την κεντρική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μικρής διάρκειας καταγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Επιμένει» ο βροχερός καιρός – Σταθερά στους 29 βαθμούς ο υδράργυρος"

Φωτιά τώρα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ήχησε το 112, πολλές εκρήξεις στο σημείο! (βίντεο)

Στο χώρο των παλιών διυλιστηρίων ξέσπασε νωρίτερα σήμερα η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, δεν απειλήθηκαν ωστόσο έμφορτες δεξαμενές.

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία.

Νωρίτερα, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έπεσε, ενώ άμεσα έκλεισαν όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονταν ακριβώς σ' αυτό το σημείο και έριχναν αφρό και νερό, προκειμένου να σβήσει και η αρχική εστία. 

Λίγο πριν από τις 19.30 ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια. Αλλοι δύο εργαζόμενοι μετέβησαν με δικά τους μέσα στο νοσοκομείο της Κορίνθου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ενημέρωνε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στα διυλιστήρια, ενώ ήχησε και το 112 για εκκένωση της περιοχής.





Στη Motor Oil επιχειρούσαν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από την πυρκαγιά κάηκε μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπήρχε για την κατάσταση, λειτουργούσαν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κατάφεραν η φωτιά να μην επεκταθεί πέρα από το αρχικό σημείο της έναρξης. 

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή δύο ασθενοφόρα. Παράλληλα, είχαν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά τώρα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Ήχησε το 112, πολλές εκρήξεις στο σημείο! (βίντεο)"

Ηράκλειο: Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο - Φωτογραφίες

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης για έκρηξη που σημειώθηκε μέσα σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν την απογείωσή του αεροπλάνου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Λονδίνο.

Η έκρηξη προήλθε από ηλεκτρονικές συσκευές (power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο) που βρίσκονταν στο τσαντάκι μιας επιβάτιδας το οποίο βρισκόταν στο κάθισμα του Αεροπλάνου.

Αμέσως άνοιξαν οι πόρτες του αεροπλάνου καθώς και οι τσουλήθρες και μέσα σε λίγα λεπτά το αεροσκάφος εκκενώθηκε.

Το αεροσκάφος που μετέφερε 236 επιβάτες δεν αναχώρησε για Αγγλία, ενώ η πτήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ με άλλο αεροπλάνο.

Όπως είναι φυσικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση καθώς η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν δυνατή και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να διερευνήσουν το περιστατικό.

Από την έκρηξη, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο - Φωτογραφίες"

Μικροσεισμοί στην Αττική από το ρήγμα της Φυλής – Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται σεισμοί μικρής έντασης στην Αττική, για τους οποίους ο ειδικός, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημειώνει ότι πιθανώς προέρχονται από το ρήγμα της Φυλής.

Ο σεισμολόγος σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 2,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος μεγάλου σεισμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε:

«Mικροσεισμοί στην Αττική, στην περιοχή Μάνδρας-Μαγούλας-Ασπρόπυργου, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες. Μεγαλύτερο μέγεθος 2,6. Πιθανότατα πρόκειται για πολύ περιορισμένη δράση στο ενεργό ρήγμα της Φυλής. Κάθε ενεργό ρήγμα είναι ζωντανός οργανισμός και γι’ αυτό κάνει μικρούς σεισμούς. Τους μεγάλους, π.χ. σεισμός Φυλής στις 7-9-1999, τους κάνει σε αραιά διαστήματα. Δε διαβλέπω κίνδυνο μεγάλου σεισμού στο συγκεκριμένο ρήγμα εξαιτίας της τρέχουσας δραστηριοποίησης».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μικροσεισμοί στην Αττική από το ρήγμα της Φυλής – Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος"

Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε πατίνια στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 10 πρόστιμα μέσα σε μια ώρα! (βίντεο)

Μικτά κλιμάκια τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονικης πραγματοποιούν από το πρωί ελέγχους στη Νέα Παραλία στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου για την τήρηση των προβλεπόμενων από οσους χρησιμοποιούν Ελαφρή Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχημα (πατίνια), βάση του νόμου 4784 του 21.
 
Μόλις σε μέσα μια ώρα είχαν βεβαιωθεί συνολικά 11 πρόστιμα για μη χρήση κράνους και έλλειψη εγγράφων ταυτοποίησης στη Νέα Παραλία.Το πρόστιμο για την πρώτη περίπτωση ανέρχεται σε 40€, ενώ για τη δεύτερη σε 10€.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ένας οδηγός στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 40 ευρώ, «έχουν δίκιο οι αστυνομικοί, γιατί είναι επικίνδυνο το πατίνι. Προσωπικά δεν γνώριζα ότι έπρεπε να φοράω κράνος».

Υπενθυμίζεται ότι βάση νόμου οι αναβάτες υποχρεούνται να κινούνται σε ποδηλατοδρόμους -όταν αυτοί υπάρχουν- και να σταματούν στα κόκκινα φανάρια. Επιπλέον, απαγορεύεται να βγαίνουν σε δρόμους με όριο ταχύτητας μεγαλύτερο από 50 χλμ. την ώρα. Υποχρεούνται να φορούν κράνος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και φωσφορούχο γιλέκο στις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μικτά κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται και σε άλλα σημεία της πόλης.

karfitsa

Διαβάστε Περισσότερα » "Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε πατίνια στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 10 πρόστιμα μέσα σε μια ώρα! (βίντεο)"

Πλήθος παραβάσεων από ταξιτζήδες – Σε 108 ελέγχους διαπιστώθηκαν 39 παραβάσεις

Η παραβατικότητα στους δρόμους δεν είναι μόνο …προνόμιο των ερασιτεχνών οδηγών
, αλλά και των επαγγελματιών και συγκεκριμένα οδηγών ταξί, οι οποίοι δεν δείχνουν να φοβούνται τα διοικητικά μέτρα που μπορούν να τους στερήσουν το μεροκάματο για ημέρες ή και εβδομάδες.

Αυτό διαπιστώθηκε πρόσφατα και από στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις της Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οποία στις απογευματινές ώρες μια μόνο ημέρας πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου Θεσαλονίκης και στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου ελέγχθησαν συνολικά (108) Δ.Χ.Ε. οχήματα και βεβαιώθηκαν (39) παραβάσεις εκ των οποίων:

  • (6) για χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξιμέτρου μέσω φορητού
    ηλεκτρονικού υπολογιστή (tablet), αντί να θέτουν σε λειτουργία το ταξίμετρο
    του οχήματος,
  • (6) για άγρα πελατών,
  • (8) για επιλογή επιβατών προορισμού,
  • (3) για πολλαπλή μίσθωση,
  • (6) για στάθμευση εκτός πιάτσας,
  • (6) για μη ανάρτηση ειδικής άδειας ΔΧΕ,
  • (2) για άρνηση μίσθωσης,
  • (1) για στέρηση ειδικής άδειας και
  • (1) για λήξη ειδικής άδειας

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήθος παραβάσεων από ταξιτζήδες – Σε 108 ελέγχους διαπιστώθηκαν 39 παραβάσεις"

Νοσοκομείο "Έλενα": Μόλις 3 μέρες χειρουργείων καρκίνου μαστού τον Σεπτέμβριο

Σε αναστολή οδηγείται η λειτουργία των χειρουργείων στο νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου".

Αυτό καταγγέλλεται από το σωματείο εργαζομένων, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της υποστελέχωσης.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το τελευταίο διάστημα λειτουργεί μία χειρουργική αίθουσα.

Το προεδρείο του σωματείου τονίζει πως ολόκληρο τον Σεπτέμβριο έχουν οριστεί μόλις τρεις μέρες χειρουργείων για καρκίνο του μαστού, ενώ μέχρι πρόσφατα δίνονταν έξι μέρες, στο κατώτατο όριο ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται, οι αναμονές για καρκίνο μαστού φτάνουν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, η αναμονή για παιδοχειρουργικα περιστατικά με δυο μέρες χειρουργείων το μήνα και λίστα 50 παιδιά φτάνει κοντά στον ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σε κάθε κλινική δίνεται μόλις μία μέρα γυναικολογικών χειρουργείων, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε αναισθησιολογους και νοσηλευτικό προσωπικό.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο "Έλενα": Μόλις 3 μέρες χειρουργείων καρκίνου μαστού τον Σεπτέμβριο"

Χαλκιδική: Αρνείται κάθε ευθύνη για την αδειοδότηση στο μοιραίο λούνα παρκ η δήμαρχος Κασσάνδρας

Στον πταισματοδίκη Πολυγύρου παρουσιάστηκε η δήμαρχος Κασσσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και αρνήθηκε κάθε ευθύνη για την αδειοδότηση του μοιραίου λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου τον προηγούμενο μήνα έχασε τη ζωή τους ένας 19χρονος.

Στις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον του Πταισματοδίκη Χαλκιδικής, η δήμαρχος Κασσάνδρας φέρεται να αρνήθηκε πλήρως τη συγκεκριμένη πράξη για την αδειοδότηση του λούνα παρκ. Κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι είχε εκχωρήσει στην αντιδήμαρχο τις αρμοδιότητες που συνδέονται με το αυτοτελές τμήμα ελέγχου κοινόχρηστων χώρων και αδειών καταστημάτων, το οποίο είναι επιφορτισμένο – μεταξύ άλλων – με την εποπτεία περίπου 1.700 επιχειρήσεων που εδρεύουν κι αναπτύσσουν δραστηριότητα στα όρια του δήμου Κασσάνδρας.

Περαιτέρω, έκανε λόγο για υποστελέχωση του παραπάνω τμήματος, τονίζοντας ότι ο δήμος στερείται ελεγκτικών μηχανισμών κι ότι πρακτικά το μοναδικό ελεγκτικό όργανο σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρων ψυχαγωγίας και λούνα παρκ είναι η ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση λούνα παρκ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, η κα Χαλκιά φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπέβαλε αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του δήμου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, άνευ προηγούμενης γνωστοποίησης, με έγγραφο που απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου μέσω των ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η δήμαρχος τόνισε ότι το έγγραφο της Αστυνομίας μνημόνευε αποκλειστικά τη διαπίστωση μη γνωστοποίησης λειτουργίας του λούνα παρκ (διοικητική παράβαση) χωρίς περαιτέρω διαπιστώσεις ή επισημάνσεις, πολλώ δε μάλλον για το εάν υφίστατο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια ή εάν είχε προηγηθεί τεχνικός έλεγχος που να επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία και χρήση του.

Εάν η Αστυνομία διαπίστωνε παράβαση που αφορά την ασφάλεια των πολιτών θα ειδοποιούσε άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσο τις αρμόδιες υπηρεσίες και δημοτικές αρχές και δεν θα έστελνε έγγραφο με το ταχυδρομείο, φέρεται να είπε η κα Χαλκιά.

Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση θα αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου για να αποφασιστεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εις βάρος της δημάρχου.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, στο μεταξύ, και η προκαταρκτική εξέταση που διερευνά τις ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης λούνα παρκ, του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και του μηχανολόγου που το έλεγξε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Αρνείται κάθε ευθύνη για την αδειοδότηση στο μοιραίο λούνα παρκ η δήμαρχος Κασσάνδρας"

Βόλος: Διαμπερές τραύμα στο κρανίο έχει ο 69χρονος που χτυπήθηκε με ψαροντούφεκο από τον γιο του – Τι λέει η Διευθύντρια της ΜΕΘ [βίντεο]

Διαμπερές τραύμα στο κρανίο φέρει ο 69χρονος που χτυπήθηκε στο κρανίο και στο στήθος με ψαροντούφεκο από τον 40χρονο γιο του. Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και αφότου οι πυροσβέστες έκοψαν τα κομμάτια της μεταλλικής βέργας που προεξείχαν, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 08.00 το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Βόλου και στη συμβολή των οδών Τρικούπη και Γαλλίας, ένας 40χρονος πήρε το ψαροντούφεκο του και χτύπησε με την τρίαινα δύο φορές τον 69χρονο πατέρα του στο κεφάλι και στο στήθος.

Στο σημείο βρέθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, παρέλαβαν τον τραυματία, τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου. Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πατέρας και γιος είχαν συνεχείς καυγάδες, ενώ ο πατέρας αυτή την ώρα έχει περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

H Aστυνομία αναζητά τον 40χρονο γιο του τράπηκε σε φυγή μετά την επίθεση στον πατέρα του.

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Διαμπερές τραύμα στο κρανίο έχει ο 69χρονος που χτυπήθηκε με ψαροντούφεκο από τον γιο του – Τι λέει η Διευθύντρια της ΜΕΘ [βίντεο]"

Πρέβεζα: Έπεσαν σοβάδες σε μαθητές εν ώρα μαθήματος – Παρέμβαση εισαγγελέα

Έγινε κι αυτό στην Πρέβεζα… Σοβαδες έπεσαν στο κεφάλι των μαθητών της τρίτης τάξης του Γυμνασίου Φιλιππιάδας εν ώρα μαθήματος, με αποτέλεσμα δυο μαθήτριες να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ανάστατοι οι γονείς σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν σε υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.

Το περιστατικό που θα μπορούσε να έχει πολύ δυσάρεστη κατάληξη, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού σχημάτισε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Δεν είναι γνωστό γιατί κατέρρευσε τμήμα της οροφής της σχολικής αίθουσας, ενώ ο Δήμος Ζηρού δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέβεζα: Έπεσαν σοβάδες σε μαθητές εν ώρα μαθήματος – Παρέμβαση εισαγγελέα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news