facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2 λόγω πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία θα ισχύσουν αύριο Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και για λίγες ώρες, στο κέντρο της Αθήνας, όσο θα διαρκεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία: «Αύριο 29 Φεβρουαρίου 2024 και από ώρα 12:00 στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί συνάθροιση – συγκέντρωση στο πλαίσιο πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων καθώς και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

Για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2 λόγω πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου"

Συνελήφθησαν 4 άτομα στο Βλυχό Μεγάρων για παράνομο οπλισμό

Στη σύλληψη 4 ατόμων για παραβίαση του νόμου περί όπλων προχώρησε η αστυνομία προχθές το βράδυ στο Βλυχό Μεγάρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. μετά από σήμα που έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας για πυροβολισμούς στο Βλυχό Μεγάρων, έσπευσαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, τέσσερα άτομα ηλικίας 26, 39, 44 και 48 ετών, που έφεραν όπλα.

Με μέτρα αυτοπροστασίας και μετά τις κατάλληλες εντολές προς τους ελεγχόμενους, ακινητοποίησαν με ασφάλεια τους τέσσερεις άνδρες και τους δέσμευσαν.

Στην κατοχή του 48χρονου βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων, και στην κατοχή του 26χρονου πιστόλι με γεμιστήρα 13 φυσιγγίων και νάιλον σακούλα που περιείχε 39 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Ο 44χρονος κατείχε πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων και νάιλον σακούλα με 33 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Δίπλα τους βρέθηκε στο έδαφος οπλισμένη καραμπίνα με 8 φυσίγγια.

Τα άτομα οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε μετά την κατάσχεση των όπλων, ένα από τα πιστόλια είχε κλαπεί από αστυνομικό στην Κάλυμνο το 2016.

Τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital 

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν 4 άτομα στο Βλυχό Μεγάρων για παράνομο οπλισμό"

Δ. Μιχαηλίδου: Δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που να έχει ενεργό ΑΜΚΑ και να στερείται το δικαίωμα δωρεάν νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που περιλαμβάνει την «κατ’ εξαίρεση χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας 2024-2025» και το επίδομα μητρότητας.

Από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, αναφερόμενη στην «κατ’ εξαίρεση χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας 2024-2025», είπε: «Έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα. Η οικονομία μας καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το ποσοστό της ανεργίας έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο».

Η κ. Μιχαηλίδου ξεκαθάρισε ότι η απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας δεν συνεπάγεται απώλεια της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που να έχει ενεργό ΑΜΚΑ και να στερείται το δικαίωμα δωρεάν νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας και σημείωσε: «Η δυνατότητα αυτή δόθηκε το 2014, δηλαδή πριν από 10 χρόνια, όταν κυβέρνηση ήταν και πάλι η ΝΔ». Ειδικά, σε ό,τι αφορά στα παιδιά, στα άτομα με αναπηρία και στους χρονίως πάσχοντες, η κ. Μιχαηλίδου υπενθύμισε ότι καλύπτονται και από ιδιώτες γιατρούς για συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπειών και διαγνωστικών εξετάσεων, όπως προβλέπει προγενέστερη απόφαση του 2022.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προσέθεσε τα εξής: «Ασφαλιστική ικανότητα αποδίδεται σε όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς και μη, που έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους ή έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και πληρώνουν τακτικά τις δόσεις που προβλέπει η ρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι, όποιος δεν χρωστάει στον ΕΦΚΑ, ο ίδιος και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του καλύπτονται όχι μόνο από το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά έχουν πρόσβαση και σε ιδιωτικούς παρόχους υγείας, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.

Σε αυτό τον κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως αυτές προβλέπονται από την τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή. Η κατ’ εξαίρεση ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας αφορά σε ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ και στις οικογένειές τους οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε πληγείσες περιοχές από θεομηνίες ή φυσικές καταστροφές και σε περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018. Στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται και οι άνεργοι αυτών των περιοχών, καθώς και οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ζώνης Περάματος και Ελευσίνας».

Μάλιστα, όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, η εξυπηρέτηση των πολιτών για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας γίνεται χωρίς ραντεβού. «Για την ενημέρωση των στοιχείων τους στο μητρώο, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από όλες τις Τοπικές Διευθύνσεις, ανεξάρτητα από το πού ανήκουν ή από το εάν έχουν κλείσει ραντεβού» αποσαφήνισε.

«Ως Πολιτεία» – υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας – «πρέπει να διαφυλάξουμε την ισονομία και να προστατεύσουμε και εκείνους τους συμπολίτες μας που με θυσίες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Επίσης, η τροπολογία περιλαμβάνει και δύο ουσιαστικές διασαφηνίσεις ως προς την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας και ως προς τη μεταβίβαση αυτής στον άλλο γονέα. Με βάση αυτές τις αλλαγές, η μητέρα ασφαλισμένη του e-ΕΦΚΑ, ελεύθερη επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενη ή αγρότισσα, δικαιούται ειδική παροχή προστασίας μητρότητας εννέα μηνών, η οποία εκκινεί, μετά την καταβολή του επιδόματος μητρότητας του e-ΕΦΚΑ. Όπως επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου, η ΔΥΠΑ καταβάλλει στις δικαιούχους μηνιαίως ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό.

Αναφερόμενη στο δικαίωμα της μητέρας να μεταβιβάζει την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας στον πατέρα, η υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε: «Η μητέρα δικαιούται να μεταβιβάσει έως επτά μήνες από την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας στον πατέρα. Σε περίπτωση που ο πατέρας εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας, λαμβάνει – πλέον της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας – αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μιχαηλίδου: Δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που να έχει ενεργό ΑΜΚΑ και να στερείται το δικαίωμα δωρεάν νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο"

Συνελήφθη «σάτυρος» που αναστάτωσε γονείς και μαθητές στο Καματερό - Τα χυδαία μηνύματά του

Χειροπέδες σε έναν 46χρονο Έλληνα, ο οποίος αναστάτωσε για αρκετούς μήνες γονείς και μαθητές στο Καματερό, πέρασαν αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής.

Η σύλληψή του έγινε το απόγευμα όταν και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, φέρεται να πέταγε χαρτάκια με χυδαία σημειώματα έξω από σχολικό συγκρότημα που στεγάζει νηπιαγωγείο και δημοτικό στο Καματερό.

Στα χαρτάκια που πετούσε έξω από το σχολείο έγραφε: «Κώστας, 35 χρονών, πια θέλει να γευτεί …. (σ.σ. ακολουθεί χυδαίο περιεχόμενο), πια θέλει να…., τηλ. 69….». Γονείς που είχαν δει τα χαρτάκια έξω από την είσοδο του σχολείου είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνα. Μάλιστα, είχε απευθυνθεί στις Αρχές τόσο ο διευθυντής του σχολείου, όσο και γονείς που έκαναν μήνυση.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής ο 46χρονος τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Καματερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων φέρεται να είχε αφήσει χαρτάκι με χυδαίο περιεχόμενο και έξω από σπίτι οικογένειας όπου ζει ένα 13χρονο κορίτσι. Φέρεται να άφησε το σημείωμα με το τηλέφωνό του στην εξώπορτα και να εξαφανίστηκε. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη «σάτυρος» που αναστάτωσε γονείς και μαθητές στο Καματερό - Τα χυδαία μηνύματά του "

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το Τουρκικό Προξενείο

Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Αγίου Δημητρίου, έξω από το τουρκικό προξενείο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά, γύρω στις 8.15 μ.μ. ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών.

Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή . Σύμφωνα με την αστυνομία κινήθηκαν προς την πλατεία Καλλιθέας όπου αναζητούνται.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το Τουρκικό Προξενείο"

Στις 8 οι συλλήψεις από τα επεισόδια στην Αθήνα στη διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

Τουλάχιστον 20 χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ,στις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης γενικής απεργίας για την συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και μετά από κάλεσμα διάφορων Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων.

Σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις έμπροσθεν του Μνημείου του 'Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ στην συνέχεια σημειώθηκαν και άλλες επιθέσεις με μολότοφ γύρω από την Ομόνοια.

Συνολικά, συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση, 8 άτομα και προσήχθησαν ακόμα 15, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τέλος, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:00, στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης Γενικής Απεργίας για την συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και μετά από κάλεσμα διάφορων Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20.000 ατόμων, σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Προπύλαια, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Χαυτεία.

Εν συνεχεία, περίπου 14.000 συγκεντρωμένα άτομα στον άξονα των Προπυλαίων, σχηματοποιήθηκαν στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου και περί ώρα 12:00 ξεκίνησαν πορεία, κινούμενοι μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πλατείας Συντάγματος, Λεωφόρου Αμαλίας, Λεωφόρου Συγγρού με τελικό προορισμό γραφεία εταιρείας στην οδό Πετμεζά στην Καλλιθέα. Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων παρέμεινε επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου την 13:45 αποχώρησαν σταδιακά.

Στο ύψος της Πλατείας Κλαυθμώνος επί της οδού Σταδίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση περίπου 4.000 ατόμων, οι οποίοι πορεύτηκαν λίγο μετά τις 12:00 μέσω της Όθωνος και έφτασαν στη Λεωφόρο Αμαλίας επί της Πλατείας Συντάγματος, όπου μέρος αυτών παρέμεινε στο σημείο, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν προς την οδό Πανεπιστημίου.

Ακολούθως την 13:20 στα Χαυτεία, 2.000 συγκεντρωμένα άτομα ξεκίνησαν από την οδό Σταδίου και διερχόμενοι από τη συμβολή της οδού Όθωνος με τη Λεωφόρο Αμαλίας την 14:05, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους αποσπάστηκε και ενσωματώθηκε στον κύριο όγκο των ατόμων που είχαν παραμείνει από την πορεία που ξεκίνησε από την Πλατεία Κλαυθμώνος και φέροντας μολότοφ και άλλα αντικείμενα, εξαπέλυσαν επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις έμπροσθεν του Μνημείου του 'Αγνωστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και τα εν λόγω άτομα διασκορπίστηκαν προς την Ομόνοια, εκδηλώνοντας εκ νέου διαδοχικές επιθέσεις με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών στα γύρω στενά όπου κατέληξαν.

Κατά τη διέλευση τους στα ανωτέρω σημεία προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, τις οποίες απέτρεψαν οι διμοιρίες δρώντας άμεσα με τακτικές κινήσεις.

Μέχρι στιγμής από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση, συνελήφθησαν (8) άτομα και προσήχθησαν ακόμα (15).

Τέσσερις εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, συνελήφθησαν στην οδό Σίνα καθώς όταν κλήθηκαν για έλεγχο από Ομάδα ΔΡΑΣΗ πριν από την έναρξη της πορείας, προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά ακινητοποιήθηκαν και στα σακίδια που έφεραν, εντοπίστηκαν -7- μολότοφ, μεταξύ των οποίων και εκρηκτικές, καθώς και ρουχισμός που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των χαρακτηριστικών τους (κουκούλες full face και γάντια).

Επιπλέον, -2- εκ των συλληφθέντων, ακινητοποιήθηκαν από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής πλησίον της Πλατείας Κάνιγγος κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν μετά από επιθέσεις που εκδήλωσαν προς τις διμοιρίες.

Από τα γεγονότα τραυματίστηκαν (2) αστυνομικοί και σημειώθηκαν φθορές σε δημόσιο εξοπλισμό των δυνάμεων.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στις 8 οι συλλήψεις από τα επεισόδια στην Αθήνα στη διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη"

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία – Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο

Σταθερά πρώτη είναι η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB για το OPEN, σε πανελλαδικό δείγμα 1.500 ατόμων, το διάστημα 21 – 27 Φεβρουαρίου 2024, ενώ στη δεύτερη θέση έχει εδραιωθεί το ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες ερωτήθηκαν και το… επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη δημοσκόπηση της MRB, τάσεις ανόδου καταγράφει η Ελληνική Λύση, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ως προς την εξεταστική για τα Τέμπη, οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν θα ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος, ενώ οι περισσότεροι κρίνουν θετικά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, στο παρά πέντε του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

ΝΔ: 29%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%
ΠΑΣΟΚ: 11,1%
Ελληνική Λύση: 7,8%
ΚΚΕ: 7%,
Νίκη: 2,5%
Πλεύση: 2,3%
Νέα Αριστερά: 2,4%
Σπαρτιάτες: 2%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 22,5%

 
Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 37,2%

ΠΑΣΟΚ:14,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 13%
Ελληνική Λύση: 10%
ΚΚΕ: 9%
Νίκη 3,2%
Νέα Αριστερά: 3,1%
Πλεύση: 3%
Σπαρτιάτες 2,6%
ΜέΡΑ25: 2,3%

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, τα ποσοστά καθορίζονται ως εξής:

ΝΔ: 28%
ΠΑΣΟΚ: 9,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 8,8%
Ελληνική Λύση: 7,5%
ΚΚΕ: 7%
Νίκη: 3%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,8%
Νέα Αριστερά 2,4%
Σπαρτιάτες 2,1%
ΜέΡΑ25: 1,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 22,9%

Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

ΝΔ: 36,2%
ΠΑΣΟΚ: 12,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 11,4%
Ελληνική Λύση: 9,7
ΚΚΕ: 9%
Νίκη: 3,9%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,6%
Νέα Αριστερά: 3,1%
Σπαρτιάτες: 2,7%

Ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28,9%, ενώ ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Γιάνη Βαρουφάκη που συγκεντρώνουν από 3,5% έκαστος. Ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,8%.

Το θυελλώδες συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και η παρέμβαση Τσίπρα 

Το 50,3% απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το θυελλώδες συνέδριο, ενώ το 13,6% απαντά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει ισχυρότερο. Το 24,1% εκτιμά πως τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια.

Ως προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 41,2% θεωρεί πως το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο, ενώ το 32% πως βγαίνει ισχυρότερο.

Το 47,2% θεωρεί άστοχη την παρέμβαση Τσίπρα πριν το συνέδριο, ενώ το 30,8% την θεωρεί εύστοχη.

Το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, θεωρεί εύστοχη την παρέμβαση του κ. Τσίπρα, ενώ το 37,1% τη θεωρεί άστοχη.

Το 42,7% ζητεί να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 34,7% να ζητεί να κριθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Στο 51,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κριθεί ο πρόεδρος μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 40,9% ζητεί να κριθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Το 53,7% δεν θέλει αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 15,8% θέλει αλλαγή ονόματος.

Το 53,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει κεντροαριστερή πορεία, το 30,5% θέλει το κόμμα να μετατοπιστεί προς την αριστερά, ενώ το 5,3% θέλει στροφή προς το κέντρο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα – Τι λένε για τα μέτρα στήριξης

Ως προς τα μεγαλύτερα προβλήματα

Το 53,5% θεωρεί την ακρίβεια
Το 31,3% θεωρεί την Υγεία
Το 20,6% το ύψος των εισοδημάτων
Το 17,3% την Παιδεία
Το 15,6% την εγκληματικότητα
Το 15% την ανάπτυξη
Το 11,9% την ανεργία

Το 69.9% εκτιμά πως η κυβέρνηση πήρε λιγότερα μέτρα στήριξης από αυτά που επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, το 24,1% απαντά πως πήρε περισσότερα μέτρα από τις αντοχές της οικονομίας και το 18,7% απαντά πως πήρε όσα μέτρα επιτρέπει η οικονομία.

Για τα Τέμπη

Το 74,5% δηλώνει απαισιόδοξο αναφορικά με το εάν η εξεταστική επιτροπή θα ρίξει φως στα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών και θα αποδώσει ευθύνες, ενώ το 17,7% απαντά πως είναι αισιόδοξο για θετική κατάληξη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση MRB: Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία – Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο"

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο πάνω από 70.000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια για 54 σκυλιά

Φιλοξενούσε στο σπίτι της 16 σκυλιά και φρόντιζε άλλα 38 στο διπλανό οικόπεδο, στην περιοχή της Λητής στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από καταγγελίες για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού ζώων συντροφιάς, αστυνομικοί του τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου και Ωραιοκάστρου με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού και εκπροσώπου του δήμου της περιοχής επισκέφθηκαν το σπίτι και διαπίστωσαν τον τεράστιο αριθμό σκύλων που φιλοξενούσε η γυναίκα. Ωστόσο από την έρευνα προέκυψε ότι ο χώρος δεν ήταν καθαρός και δεν εξασφάλιζε την ευζωία των τετράποδων, οπότε και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την έρευνα προέκυψε ότι τα 46 σκυλιά δεν διέθεταν ηλεκτρονική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας, οπότε και επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια των ζώων το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των 59.800 ευρώ. Για τα υπόλοιπα 8 σκυλιά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.400 ευρώ για έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο πάνω από 70.000 ευρώ σε ιδιοκτήτρια για 54 σκυλιά"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πέμπτη

Ο καιρός την Πέμπτη: Στη ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στα νότια πελάγη από το απόγευμα 7, τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 19 και τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 15 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, ενισχυμένοι το βράδυ τοπικά στα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που αργά τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πέμπτη"

Αλβανία: Απολογείται την επόμενη εβδομάδα ο Φρέντι Μπελέρης

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη είναι εκ νέου σε εξέλιξη, καθώς σειρά είχαν στη διαδικασία οι αγορεύσεις υπεράσπισης των δικηγόρων του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος των κατηγορουμένων αποδόμησε τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που εμφάνισαν στο δικαστήριο οι δύο εισαγγελείς τονίζοντας πως δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία παρακολουθήσεων και πως τα στοιχεία που εμφανίζονται στο δικαστήριο είναι κατασκευασμένα και πλαστά που έχουν στόχο να ενοχοποιήσουν τον κατηγορούμενο για να μην ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρας.

Οι μάρτυρες κατηγορίας έχουν πέσει σε πολλές αντιφάσεις σχετικά με τα όσα υποστήριξαν κατά τη διαδικασία. Την Τρίτη το μεσημέρι μετά την απολογία του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελερι το δικαστήριο θα διακόψει και θα εκδώσει την απόφασή του. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελείς πρότειναν την ενοχή του κατηγορούμενου με ποινή φυλάκισης τα δύο χρόνια και έξι μήνες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αλβανία: Απολογείται την επόμενη εβδομάδα ο Φρέντι Μπελέρης"

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού - Ένα αυθεντικό κίνημα των πολιτών

Όχι μόνο με τις μεγάλες συγκεντρώσεις της Τετάρτης αλλά και με την υπογραφή τους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας βροντοφώναξαν πως ζητούν απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, οι υπογραφές στο ψήφισμα των οικογενειών των θυμάτων, του δυστυχήματος των Τεμπών, με αίτημα την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση τόσο του νόμου περί ευθύνης υπουργών και όσο και της βουλευτικής ασυλίας ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, και συνεχώς αυξάνονται.

Πρόκειται για ένα αριθμό που όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά είναι και η πρώτη φορά που η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τη βούληση του λαού και όσα ορίζει το Σύνταγμα.

Τι ορίζει το Σύνταγμα

Συγκεκριμένα, βάση του άρθρου 73 του Συντάγματος: «Με υπογραφή πεντακοσίων χιλιάδων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, μπορούν να κατατίθενται έως δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο προτάσεις νόμων στη Βουλή, οι οποίες με απόφαση του Προέδρου της παραπέμπονται στην οικεία κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία και εν συνεχεία εισάγονται υποχρεωτικά προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος. Οι προτάσεις νόμων του προηγούμενου εδαφίου δεν μπορεί να αφορούν θέματα δημοσιονομικά, εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας. Νόμος ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της παρούσας παραγράφου».

Η νέα αυτή εξέλιξη, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, φέρνει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Θα σεβαστεί όσα ορίζει το Σύνταγμα; Θα περιφρονήσει τη βούληση ενός αυθεντικού κινήματος πολιτών; Και ποια θα είναι η στάση των άλλων κομμάτων στη Βουλή, καθώς πλέον εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ο νέος στόχος είναι πλέον το 1,5 εκατ. όμως ήδη είναι σαφές πως οι πολίτες ζητούν η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων αλλά και των παραλείψεών τους.

Το ψήφισμα, που ξεκίνησε με πρωτοβουλίας της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της Μάρθης, που χάθηκε άδικα στα Τέμπη και η οποία με αφορμή τη μαύρη επέτειο μίλησε στο iEidiseis.

change org αρση ασυλιασ

To ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού - Ένα αυθεντικό κίνημα των πολιτών "

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Ο πεθερός δολοφόνησε τον γαμπρό και σημάδεψε τον γιο του – «Θα σε σκοτώσω και εσένα»

Νέες διαστάσεις μπορεί να λάβει η δολοφονία του 57χρονου γιατρού στην Αγία Βαρβάρα από τον πεθερό του, γιατί ο κατηγορούμενος φέρεται να απείλησε να δολοφονήσει τον γιο του, όταν ο τελευταίος ζήτησε τον λόγο για το έγκλημα.

Ο άνδρας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και ανέφερε πως «είδα από το μπαλκόνι τον πατέρα μου να κρατάει την καραμπίνα και να φωνάζει “τον σκότωσα τον Π…”. Όταν πήρα τηλέφωνο το θύμα άκουσα το τηλέφωνό του να χτυπάει στο ισόγειο και κατάλαβα ότι ήδη τον είχε σκοτώσει».

«Όταν φώναξα στον πατέρα μου από το μπαλκόνι “τι έκανες ρε;” εκείνος, έστρεψε το όπλο κατά πάνω μου και είπε “θα σε σκοτώσω και εσένα”. Αυτό το είδε και ο 12χρονος γιος μου που βγήκε στο μπαλκόνι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Οι λόγοι αντιδικίας με τον γαμπρό

Επίσης, ο άνδρας ανέφερε ότι οι γονείς του είχαν καλές σχέσεις με την αδερφή και τον γαμπρό του πριν από κάποια χρόνια. Ωστόσο, όλα φέρεται να άλλαξαν, επειδή εκείνοι αναζητούσαν τρόπο να ασκούν έλεγχο στη ζωή της και στα ανήλικα εγγόνια τους. Μάλιστα, ο άνδρας ανέφερε ότι οι γονείς διεκδίκησαν την επιμέλεια των εγγονιών με ψευδείς λόγους, ώστε να έχουν έλεγχο στη ζωή τους και να αποφασίζουν εκείνοι.

«Μέχρι πριν 3 χρόνια οι σχέσεις τους ήταν καλές και το ζευγάρι άφηνε τα παιδιά στους παππούδες. Ωστόσο, οι γονείς μου είχαν γίνει παρεμβατικοί στη ζωή της αδερφής μου. Τότε, μετά από δική μου προτροπή βρήκαν μια γυναίκα για να κρατάει τα παιδιά, μέχρι που αραίωσαν οι σχέσεις με τους παππούδες. Οι γονείς μου θεώρησαν ότι για αυτό έφταιγε ο γαμπρός μου και έγιναν εχθρικοί απέναντί του», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι επειδή έχαναν τον έλεγχο, δημιούργησαν όλοι αυτή την ιστορία με την κακοποίηση των παιδιών με σκοπό να πάρουν την επιμέλεια. Ότι αυτός ήταν ο σκοπός τους, μου το είχαν πει ρητώς», σημείωσε στις δηλώσεις του.

«Ήταν προαποφασισμένο»

Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού δήλωσε ότι ο πατέρας του μπορεί να είχε προαποφασίσει το έγκλημα, καθώς έφερε το μοιραίο όπλο από τη Σπάρτη στην Αγία Βαρβάρα, χωρίς κάποιο εμφανή λόγο.

«Όσες φορές μίλησα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο, άκουγα τη μητέρα μου από μέσα, σαν υποβολέα. Ο πατέρας μου τελευταία φορά πήγε στη Σπάρτη τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι γονείς εκεί μένουν το περισσότερο διάστημα, επιστρέφουν, δημιουργούν προβλήματα για 5-6 μέρες και φεύγουν ξανά. Τελευταία φορά επέστρεψαν στις 16 Φεβρουαρίου. Περίμεναν την αδερφή και τον γαμπρό μου στην είσοδο της πολυκατοικίας για να τους βρίσουν», είπε ο άνδρας.

«Ο πατέρας μου θεωρώ ότι είχε προαποφασίσει να σκοτώσει το θύμα και για αυτό έφερε το όπλο από τη Σπάρτη. Η δε μητέρα μου, θεωρώ ότι ενίσχυσε την απόφαση του με την προτροπή και τη συμπεριφορά της», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, τόνισε πως «γνώριζαν το πρόγραμμα της αδερφής μου και ήξεραν ότι θα λείπει στη Σπάρτη. Ομοίως, γνώριζαν ότι ο αδερφός μου Σάββατο βράδυ ή εργάζεται, ή θα είναι έξω. Επίσης, γνώριζαν ότι τα ανήλικα παιδιά του θύματος τα κρατάω εγώ με τη σύζυγό μου, γιατί το θύμα συνήθιζε να βγαίνει για δουλειές του σπιτιού. Ήξεραν δηλαδή, ότι μπορούσαν να τον βρουν μόνο του στην είσοδο του σπιτιού, όπως και έγινε».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Ο πεθερός δολοφόνησε τον γαμπρό και σημάδεψε τον γιο του – «Θα σε σκοτώσω και εσένα»"

Ο Πούτιν και ο δήμαρχος Μόσχας δεν μας αφήνουν να αποχαιρετήσουμε με αξιοπρέπεια τον Ναβάλνι, καταγγέλλει η χήρα του

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, κατηγόρησε σήμερα, Τετάρτη 28.2.2024, η Γιούλια Ναβάλναγια για το γεγονός ότι δεν εξασφαλίστηκε χώρος για μια αξιοπρεπή κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, λίγη ώρα μετά την ομιλία της ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «αιμοσταγές τέρας», σημείωσε πως αφού «οι άνθρωποι του Κρεμλίνου» σκότωσαν τον Ναβάλνι και χλεύασαν τη μητέρα του, τώρα θέλουν να χλευάσουν και τη μνήμη του.

«Δύο άνθρωποι φταίνε για το γεγονός ότι δεν έχουμε χώρο για πολιτικό μνημόσυνο και αποχαιρετισμό στον Αλεξέι: ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σεργκέι Σομπιάνιν. Οι άνθρωποι του Κρεμλίνου τον σκότωσαν, μετά χλεύασαν το σώμα του Αλεξέι, στη συνέχεια χλεύασαν τη μητέρα του και τώρα χλευάζουν τη μνήμη του. Δεν θέλουμε καμία ειδική μεταχείριση – απλώς να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν κανονικά τον Αλεξέι. Σας παρακαλώ, μην μας ενοχλείτε», έγραψε η Ναβάλναγια στον προσωπικό λογαριασμό της στο X.

Υπενθυμίζεται πως η εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, με μια ανάρτησή της στο X έκανε γνωστό πως η κηδεία και η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευση θα πραγματοποιηθούν – ξεχωριστά η κάθε μία – την Παρασκευή, 1η Μαρτίου στη Μόσχα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πούτιν και ο δήμαρχος Μόσχας δεν μας αφήνουν να αποχαιρετήσουμε με αξιοπρέπεια τον Ναβάλνι, καταγγέλλει η χήρα του"

ΕΟΔΥ: 34 κρούσματα κοκκύτη το 2024 - Θάνατος νεογού, επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού

Επιτακτική χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ την ανάγκη εμβολιασμού κατά του κοκκύτη. Από την αρχή του έτους, έχουν καταγραφεί 34 κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ παρατηρείται έξαρση σε ευρωπαϊκές χώρες.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, καταγράφουν αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κοκκύτη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια (Δανία, Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Μοντενέγκρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Σερβία).

Η αύξηση των δηλωθέντων κρουσμάτων κοκκύτη πιθανώς συνδέεται με τη μη έγκαιρη ανοσοποίηση ορισμένων ηλικιακών ομάδων καθώς και τη χαμηλότερη κυκλοφορία του παθογόνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το ECDC, οι ηλικιακές ομάδες που προσβάλλονται περισσότερο είναι τα παιδιά, οι νεαροί έφηβοι, καθώς και τα βρέφη που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους 2024 έχουν καταγραφεί 34 κρούσματα κοκκύτη, ενώ κατά το έτος 2023 είχαν δηλωθεί 9 κρούσματα. Ανάμεσα στα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται 17 παιδιά και έφηβοι, εκ των οποίων 6 αφορούν σε βρέφη ηλικίας κάτω του έτους ενώ ένα νεογνό κατέληξε.

Ο κοκκύτης είναι μια ενδημική νόσος παγκοσμίως με εξάρσεις της νόσου κάθε τρία έως πέντε χρόνια, ακόμη και σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη. Τα βρέφη διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου και σχεδόν όλοι οι θάνατοι στις χώρες της Ευρώπης, έχουν καταγραφεί σε βρέφη κάτω των τριών μηνών.

Η προστασία των βρεφών από σοβαρή νόσηση και θάνατο από κοκκύτη, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους των προγραμμάτων εμβολιασμού. Ο έγκαιρος εμβολιασμός, από τον 2ο μήνα ζωής σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ), και η ολοκλήρωση του εμβολιασμού με όλες τις απαιτούμενες δόσεις εμβολίων των παιδιών και των ενηλίκων σύμφωνα με το ΕΠΕ αποτελεί βασικό μέτρο πρόληψης του κοκκύτη.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δίδεται στον εμβολιασμό όλων των εγκύων (σε κάθε κύηση και κατά προτίμηση από την 27η έως την 36η εβδομάδα κύησης) καθώς και των λεχωΐδων που δεν εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός όλων των μελών της οικογένειας που έρχονται σε επαφή με νεογνά και βρέφη (τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την επαφή) ανεξάρτητα από προηγούμενη νόσηση ή εμβολιασμό.

Είναι επιβεβλημένη η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας (ιδιαίτερα παιδιάτρων, νεογνολόγων, μαιευτήρων-γυναικολόγων, γενικών ιατρών, παθολόγων, πνευμονολόγων), η αυξημένη κλινική υποψία (ιδιαίτερα σε ενήλικες με επίμονο παροξυσμικό βήχα, ακόμα και χωρίς άλλα συμπτώματα), η εργαστηριακή επιβεβαίωση της διάγνωσης του κοκκύτη όπως και η έγκαιρη έναρξη της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κοκκύτη χρήζουν αντιμικροβιακής αγωγής ανεξάρτητα από προηγούμενη νόσηση ή εμβολιασμό.

Ο ΕΟΔΥ ως αρμόδιος φορέας για την επιδημιολογική επιτήρηση του κοκκύτη και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καταγράφει συστηματικά τα κρούσματα της νόσου και επισημαίνει την ανάγκη συμμόρφωσης με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, όπως αυτές περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 34 κρούσματα κοκκύτη το 2024 - Θάνατος νεογού, επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού"

Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκαν ο 69χρονος δράστης του φονικού και η σύζυγός του

Προφυλακίστηκαν ο 69χρονος δράστης της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα μαζί με τη σύζυγό του. ο 69χρονος πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον 57χρονο γαμπρό του.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις στα ερωτήματα του ανακριτή με την απολογία του να διαρκεί κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες.

Κατά πληροφορίες ισχυρίστηκε πως το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και πως βρισκόταν σε βρασμώ ψυχικής ορμής όταν το διέπραξε καθώς ο γαμπρός του τον έβρισε και του μίλησε άσχημα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως έχει μετανιώσει για ό,τι έγινε.

Μάλιστα, ο 69χρονος είπε πως η σχέση που είχε με τον γαμπρό του δεν ήταν καλή καθώς ο κατηγορούμενος τον είχε καταγγείλει πως κακοποιούσε σεξουαλικά τα εγγόνια του, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από την έκθεση του παιδοψυχιάτρου.

Στο ερώτημα ωστόσο του ανακριτή γιατί είχε την καραμπίνα μαζί του, ο 69χρονος ισχυρίστηκε πως την είχε πάντα πάνω του είτε πήγαινε στο χωριό για κυνήγι είτε βρισκόταν στην Αθήνα επειδή φοβόταν μην του την κλέψουν.

Δίωρη απολογία στον ανακριτή έδωσε και η σύζυγος του 69χρονου, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και επίσης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Και εκείνη κατά πληροφορίες στην απολογία της αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις του ζευγαριού με τον γαμπρό τους και στα όσα του καταλόγιζαν.

Η πεθερά του θύματος φέρεται σύμφωνα με καταθέσεις των παιδιών του ζευγαριού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία να τον ενθάρρυνε και τον παρότρυνε να προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Το χρονικό της δολοφονίας του 57χρονου γιατρού

Η δολοφονία έγινε το Σάββατο (24/02/2024) στο σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα. Ο γιατρός ζήτησε από τον κουνιάδο του, που μένει στον τελευταίο όροφο, να μείνει μαζί με τα δύο του παιδιά, καθώς είχε να πάει σε κάποια δουλειά με το τρίτο παιδί.

Μόλις ο 69χρονος δράστης έμαθε ότι ο 56χρονος θα φύγει από το σπίτι,του έστησε καρτέρι στην είσοδο του σπιτιού και τον πυροβόλησε δυο φορές με την καραμπίνα του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα και αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην αυλή του σπιτιού.

Όταν ο κουνιάδος άκουσε τους πυροβολισμούς ειδοποίησε την Αστυνομία και τον βρήκε μπροστά από την αυλή και μέσα στα αίματα. Την ίδια ώρα ο 69χρονος με την καραμπίνα στο χέρι κατευθύνθηκε προς Αστυνομικό Τμήμα της περιοχή να παραδοθεί, όμως στον δρόμο τον εντόπισαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκαν ο 69χρονος δράστης του φονικού και η σύζυγός του"

Αδιανόητη εξέλιξη με τα Τέμπη: Σβήστηκαν όλα τα βίντεο με την πορεία του τρένου την μοιραία νύχτα!

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί έκανε το MEGA καθώς ανέφερε πως όλα τα βίντεο με την πορεία των δυο τρένων από τις κάμερες ασφαλείας των δυο τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη τις 28 Φεβρουαρίου του 2023 έχουν σβηστεί!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα βίντεο αυτά σβήστηκαν και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ευαγγελάτος, αυτό έγινε επειδή δεν είχαν ζητηθεί για καιρό!

Τι αναφέρει πραγματογνώμονας για τα Τέμπη

Μια σημαντική αναφορά αναφορικά με την έρευνα για αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών έκανε ο ειδικός πραγματογνώμονας, Κώστας Λακαφώσης.

Ο πραγματογνώμονας που συμμετέχει στην ειδική ομάδα, η οποία εκπροσωπεί την προσπάθεια των οικογενειών των θυμάτων για αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τέμπων ανέφερε στο MEGA: «Καταθέσαμε σήμερα το πόρισμα στον εφέτη ανακριτή κι αναφέρουμε ανάφλεξη άγνωστης ύλης».

Υπενθυμίζεται πως χθες μιλώντας στο One Channel o Γιώργος Φλωρίδης για το θέμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας που στοιχειώνει την Ελλάδα είπε μεταξύ άλλων ότι παραγγέλθηκε στους ανακριτές να ερευνήσουν αν υπήρξαν εύφλεκτα υλικά, και να ελέγξουν τα βίντεο. «Το υλικό θα σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά και της Αγγλίας. Αυτό σημαίνει πως πιθανότητα η ανάκριση θα πάρει κάποια παράταση», διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο MEGA αναφέρθηκε επίσης ότι το εύφλεκτο υλικό, ξυλόλιο έχει βρεθεί σε 7 διαφορετικά σημεία, και πως τέτοιο υλικό χρησιμοποιείται για να σβήνονται τα γκράφιτι. Επίσης αναφέρθηκε πως έχουν σβηστεί πολλά από τα βίντεο της σύγκρουσης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιανόητη εξέλιξη με τα Τέμπη: Σβήστηκαν όλα τα βίντεο με την πορεία του τρένου την μοιραία νύχτα!"

Ρυθμίστε τα χρέη σας στον ΕΦΚΑ ή μένετε ανασφάλιστοι: Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας

Aπό την 1η Μαρτίου περίπου 733.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ μη μισθωτοί θα μείνουν εκτός δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αν δεν σπεύσουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως και 24 δόσεις ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα η οποία λήγει αύριο 29 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα οι οφειλέτες μη μισθωτοί θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας αλλά δε θα δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα όταν επισκέπτονται παρόχους υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ κ.λ.π

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου κατ΄εξαίρεση η ασφαλιστική ικανότητα θα χορηγείται για χρονικό διάστημα από Ιη.3.2024 μέχρι

28η.2.2025, στα παρακάτω Πρόσωπα και στα μέλη των οικογενειών τους:

α) Στους ασΦαλισμένους του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής ΑσΦάλισης (-

Ε.Φ.Κ.Α.) που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ασκούν δραστηριότητα εργάζονται στις τιληγείσες περιοχές από θεομηνίες άλλες Φυσικές καταστροφές

-στους ανέργους των ανωτέρω περιοχών

-στους εργοδότες και ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση

δραστηριότητα περιοχές Περιφέρειας Απικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

23ης και 24ης Ιουλίου 2018, και στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του θ-Ε.Φ.Κ.Α. άμεσα

ασφαλισμένους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές 23ης και 24ης Ιουλίου 2018

γ) Στους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ναυπηγοεπισκευαοτική Ζώνη

Περάματος και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ωστόσο με απόφαση του υπουργείου υγείας που αναμένεται να εκδοθεί η ασφαλιστική ικανότητα θα ισχύει επίσης για ανήλικα παιδιά, άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Παράλληλα με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται η χορήγηση του επιδόματος μητρότητας σε μητέρες αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες οι οποίες θα υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ που θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία και αφού διαπιστωθεί ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα ( δεν οφείλουν εισφορές) θα λάβουν για εννέα μήνες μετά τη γέννηση η υιοθέτηση του παιδιού επίδομα που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό ( 780 ευρώ).

Στην περίπτωση που η ασφαλισμένη χάσει την επαγγελματική της ιδιότητα ή δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερη τότε θα διακόπτεται το επίδομα μητρότητας. Στην περίπτωση που η ασφαλισμένη εξοφλήσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές θα μπορεί στη συνέχεια να υποβάλει εκ νέου αίτηση για να της χορηγηθεί η παροχή αναδρομικά από τον μήνα που της διακόπηκε.

Να σημειωθεί ότι θα προβλέπεται η επαναχορήγηση του επιδόματος μητρότητας που δεν θα ξεπερνά τους 12 μήνες.

Την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας δικαιούνται και όσες μητέρες απέκτησαν τέκνο έως και δεκατέσσερις (14) εβδομάδες πριν από τη λήξη του έτους 2023 και ειδικότερα έως και την 24/09/2023.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι όσες μητέρες υπέβαλαν ήδη αίτηση στους φορείς από τις 24/9/2023 δε χάνουν τη σειρά τους αλλά οι αιτήσεις τους θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα μόλις τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα και θα λάβουν αναδρομικά ποσά 5 μηνών. Το δικαίωμα είναι μερικώς μεταβιβάσιμο και στον πατέρα για 7 μήνες.

Ειδικά για περίπτωση υιοθεσίας, η καταβολή ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας:

Εκκινεί από τελεσιδικίας δικαστικής απόφασης υιοθεσίας, ανεξάρτητα από δικαιούχος έλαβε επίδομα λοχείας από θ-ΕΦΚΑ.

Την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας μισθωτών δικαιούνται και τεκμαιρόμενη μητέρα του άρθρου 1464 του Αστικού Κώδικα, που αποκτά τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας και η μισθωτή, που υιοθετεί τέκνο από την ένταξη του παιδιού οικογένεια και έως ηλικία των οκτώ (8) ετών.

Σε περίπτωση απόκτησης κοινού παιδιού από ομόφυλους συζύγους, δικαιούχος

Της ειδικής παροχής του παρόντος γονέας καθορίζεται με κοινή δήλωση των συζύγων προς Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής ΑσΦάλισης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ρυθμίστε τα χρέη σας στον ΕΦΚΑ ή μένετε ανασφάλιστοι: Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας"

Απεβίωσε ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Την είδηση του θανάτου του Ηλία Λογοθέτη έκανε γνωστή πριν από λίγο με ανάρτησή του ο γιος του, επίσης ηθοποιός, Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος σε ένα instastory έγραψε σε μία μαύρη σελίδα «Αντίο γαλάζια μάτια».

Το βιογραφικό 

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Απριλίου 1939. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» στην ΕΡΤ1 και είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεβίωσε ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης"

Επεισόδια και μολότοφ στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά και εντός του προαυλίου της Βουλής.

Επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να τρέχει μακριά από την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η πορεία δεν διαλύθηκε.

Λίγο αργότερα άλλη ομάδα αναρχικών έριξε μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Ομόνοια και τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, ενώ η «αύρα» της Αστυνομίας έριξε νερό κατά των κουκουλοφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας για τις τρεις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούνται την ημέρα της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη. 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια και μολότοφ στο Σύνταγμα"

Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σε κάθε σημείο της Ελλάδας τιμάται σήμερα η μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Στο Σύνταγμα εκτυλίσσονται συγκλονιστικές στιγμές στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 57 άτομα που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ακριβώς κάτω από τη Βουλή έχει μαζευτεί κόσμος, κυρίως νέοι άνθρωποι και έχουν γράψει με κόκκινη μπογιά τα ονόματα όλων των θυμάτων.

Τα ονόματα όσων έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα και δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ.

 

  

  

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη"

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Πέτρες, μολότοφ και χημικά έξω από τον ΟΣΕ (φωτο & video)

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από τον ΟΣΕ και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των πορειών για την μαύρη επέτειο των Τεμπών.

Άτομα που συμμετείχαν στις πορείες, τη στιγμή που έφτασαν έξω από τον ΟΣΕ, πέταξαν μπογιές και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών και ρίψεις κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν. Ως απάντηση, τα άτομα απάντησαν με ρίψεις δεκάδων μολότοφ.

Αμέσως μετά, τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Εγνατία και στον Βαρδάρη.

Στην οδό Μοναστηρίου, κάδοι έχουν πάρει φωτιά.

Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Πέτρες, μολότοφ και χημικά έξω από τον ΟΣΕ (φωτο & video) "

Η ΕΛ.ΑΣ. έπιασε τέσσερα άτομα στο κέντρο της Αθήνας – Είχαν μολότοφ στα σακίδιά τους

Τέσσερα άτομα τα οποία έφεραν μολότοφ μέσα σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη, τέσσερα άτομα αρνήθηκαν τον έλεγχο της αστυνομίας, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βουκουρεστίου.
Άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ τους έπιασαν και εντοπίστηκαν δέκα μολότοφ στα σακίδιά τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ. έπιασε τέσσερα άτομα στο κέντρο της Αθήνας – Είχαν μολότοφ στα σακίδιά τους"

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα γίνει την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Η κηδεία και η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 1η Μαρτίου στη Μόσχα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς.

Ο Ναβάλνι θα ταφεί στο νεκροταφείο Μπορίσοφ μετά την κηδεία του σε Ιερό Ναό προς τιμήν της Παναγίας στην περιοχή Μαρίνα.

Ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου στη φυλακή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα γίνει την 1η Μαρτίου στη Μόσχα"

Τέμπη: «Αγάπες μου, πού είστε;» – Ραγίζουν καρδιές στο μνημόσυνο για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας

Σπαρακτικά δάκρυα από τους γονείς και τους στενούς συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Με λουλούδια και κεριά έφτασαν για το μνημόσυνο των αδικοχαμένων παιδιών τους, φωνάζοντας «αθάνατοι»!

Για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, για τους συζύγους που θρήνησαν το άλλο τους μισό και για τα αδέρφια των θυμάτων, ο χρόνος έχει σταματήσει. Τα δάκρυα στα μάτια όλων το πρωί συμπύκνωναν για ακόμα μια μέρα το προσωπικό τους μαρτύριο που όπως φαίνεται δεν έχει ημερομηνία λήξης. Τι και αν πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από εκείνη τη μαύρη νύχτα στα Τέμπη. Ο πόνος της απώλειας μέσα τους παραμένει άσβεστος. Όπου και αν καταλήξει η μεγάλη έρευνα, ό,τι και αν διαπιστωθεί στο εξής, δεν πρόκειται να τους παρηγορήσει και να σταματήσει τον Γολγοθά που ανεβαίνουν…

Τρισάγιο για την ανάπαυση των 57 ψυχών που χάθηκαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου τελέστηκε λίγο πριν τις 11:00 στα Τέμπη, στο σημείο όπου πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων είχαν φτάσει από νωρίς στον τόπο του δυστυχήματος, όπου το μεσημέρι θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο.

Με την οδύνη αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους αφήνουν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου οι άνθρωποί τους άφησαν την τελευταία τους πνοή, ενώ άλλοι ανάβουν ένα κερί στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο σημείο και φέρει τα ονόματα των θυμάτων.

 

Το παρών δίνουν και διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το βράδυ του δυστυχήματος. Ένας από αυτούς ήταν ο Βασίλης Ηλιόπουλος εθελοντής διασώστης στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. «Σαν ομάδα εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε εδώ και ζήσαμε τον κακό χαμό. Ήταν απόκοσμη η εικόνα που αντικρίσαμε, ήταν μια κατάσταση που δεν είχαμε ξαναζήσει. Καμένες σάρκες, λιωμένα σώματα.

Όταν φτάσαμε είχαν μαζέψει όλους τους τραυματίες και τους μετέφεραν στην Λάρισα. Κι αυτό που είχαμε να κάνουμε εμείς ήταν να βγάλουμε κομμάτια ή σορούς από το καμμένο βαγόνι. Η χειρότερη κατάσταση ήταν τα ξημερώματα, όταν ήρθαν γονείς κρατώντας μια φωτογραφία στα χέρια, ζητώντας να μάθουν κάποια πληροφορία», περιέγραψε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η παρουσία της ομάδας είναι για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Νωρίτερα στο σημείο πήγε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δήμητρης Κουτσούμπας, ο οποίος άφησε 57 τριαντάφυλλα και αποχώρησε, σεβόμενος την απαίτηση των συγγενών να μην παραστούν επίσημοι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: «Αγάπες μου, πού είστε;» – Ραγίζουν καρδιές στο μνημόσυνο για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας"

Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν – Σκύβουμε το κεφάλι στη μνήμη των 57 αθώων

Δήλωση με αφορμή τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δήλωση

Έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών, οι πληγές από τον χαμό των θυμάτων της μένουν νωπές, με τον Γολγοθά των δικών τους ανθρώπων πάντα δύσκολο και ανηφορικό. Είναι αλήθεια ότι ο χρόνος πάγωσε, την ώρα εκείνη, που ο τόπος συγκρούστηκε μετωπικά με τον χειρότερο εαυτό του. Ξέφυγε από τις ράγες τoυ, λυγίζοντας από το βάρος μιας κρυφής πραγματικότητας. Και, σε μία στιγμή, είδε το παρελθόν να παράγει το αδιανόητο στο παρόν.

Σε μία τέτοια μέρα η θλίψη δεν μπορεί να βαφτεί με χρώμα κομματικό. Κι ο σεβασμός στην οδύνη απαιτεί ωριμότητα και σύνεση. Στην υπέρβαση αυτού του εθνικού τραύματος ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος. Μπορεί, όμως, να προσφέρει κάποια ανακούφιση όταν αναδειχθούν όλες οι αιτίες του κακού. Όταν σβηστεί κάθε αμφιβολία. Όταν διαψευστούν ακόμη και οι πιο παράλογες φήμες. Και, κυρίως, όταν τιμωρηθούν οι ένοχοι. Και αυτό θα γίνει.

Η Βουλή εξέτασε δεκάδες μάρτυρες με εκατοντάδες στοιχεία, ερευνώντας πώς τα ανθρώπινα λάθη συναντήθηκαν μοιραία με τα διαχρονικά κενά του κράτους. Αλλά και αυτή δεν παύει να είναι ένας θεσμός πολιτικός. Γι’ αυτό και μόνο η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα ρίξει φως στην υπόθεση, όπως το θέλουμε όλοι. Ήδη κινείται γρήγορα και στον ανώτατο βαθμό, καλώντας τους πρώτους από όσους πρέπει να λογοδοτήσουν. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η αλήθεια, λοιπόν, δεν αργεί. Όπως δεν αργούν και οι προσπάθειες της πολιτείας να θεραπεύσει τις δικές της σοβαρές ελλείψεις.

Υποδεχόμαστε, συνεπώς, τη θλιβερή επέτειο, σκύβοντας το κεφάλι στη μνήμη των 57 αθώων που χάσαμε και στη δοκιμασία των τραυματιών. Με τη σκέψη στις οικογένειες, που έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν τον πόνο τους διαμαρτυρία. Ωστόσο, πρώτη η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα οφείλουμε να διακρίνουμε πίσω από την τραγωδία μία συλλογική αποτυχία. Να βρούμε τον κορμό και τα κλαδιά της και με τόλμη να την ξεριζώσουμε, όχι διχασμένοι, αλλά ενωμένοι.

Αποστολή μας είναι ο πόνος να μετουσιωθεί σε πράξεις. Ώστε οι οργανισμοί που υπηρετούν τον πολίτη να λειτουργούν με ασφάλεια, συνέπεια και επαγγελματισμό. Το Δημόσιο να μην μένει αιχμάλωτο της γραφειοκρατίας, που καθυστερεί κρίσιμα έργα. Και τα δικαστήρια να αποφασίζουν εγκαίρως, ιδίως για υποθέσεις που απασχολούν την κοινωνία.

Ως Πρωθυπουργός, ως πολίτης, αλλά και ως πατέρας, συμμετέχω στο πένθος της πατρίδας. Και επαναλαμβάνω τη δέσμευση ότι η χώρα θα συνεχίσει στον δρόμο της διαρκούς εγρήγορσης και της προόδου. Αλλάζοντας το κράτος και βελτιώνοντας την καθημερινότητα. Χωρίς συμβιβασμούς με λάθη του σήμερα και ανατρέποντας παθογένειες του χθες. Μέχρι το «ποτέ ξανά» από σύνθημα να γίνει, επιτέλους, πραγματικότητα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν – Σκύβουμε το κεφάλι στη μνήμη των 57 αθώων"

Στο νοσοκομείο ο Κωστής Χατζηδάκης - Υπεβλήθη σε επέμβαση

Αναρρώνει ομαλά ο Κωστής Χατζηδάκης μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπεβλήθη σε χολοκυστεκτομή.

«Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνει ότι σήμερα 28/02/2024 ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκης υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο μας σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή, λόγω οξείας χολοκυστίτιδας.

Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και ο Υπουργός αναρρώνει ομαλά».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο νοσοκομείο ο Κωστής Χατζηδάκης - Υπεβλήθη σε επέμβαση "

Απάτες με κλεμμένα αυτοκίνητα: Ποιες οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να τα πουλήσουν

Έχουν εξελιχθεί τα μέσα των δραστών στις κλοπές αυτοκινήτων. Την νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να τα διαθέσουν στην αγορά αναλύει στην εκπομπή «Συνδέσεις» στο ERTNews, η δημοσιογράφος Ελβίρα Κρίθαρη που έκανε και το σχετικό ρεπορτάζ στο πλαίσιο της εκπομπής «Φάσμα» επίσης στο ERTNews.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούν και η επινοητικότητά τους ξεπερνά κάθε φαντασία. Όπως εξηγεί η δημοσιογράφος:

«Καταρχάς αγοράζουν αμάξια τα οποία έχουν βγει εκτός λειτουργίας, δεν επιδέχονται καμίας επισκευής, από πλημμύρες, φωτιές, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πάνε στην ανακύκλωση ή θα έπρεπε να πάνε σε ανακύκλωση και να μην επανακυκλοφορήσουν στην αγορά.

Αυτά τα αμάξια κάποιοι επιτήδειοι τα αγοράζουν όχι για ανταλλακτικά αλλά για τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
Παίρνουν την άδεια κυκλοφορίας, τον σειριακό αριθμό, τις πινακίδες. Αυτά τα νομιμοποιητικά έγγραφα τα ταιριάζουν με αυτοκίνητα που έχουν κλέψει.

Αυτοκίνητα τα οποία είναι κλεμμένα εμφανίζονται κανονικά, σύμφωνα με τις αρχές, σε σελίδες πώλησης που επισκέπτεται κάποιος που θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Ο αγοραστής το παίρνει σε τιμή ευκαιρίας και αργά ή γρήγορα ανακαλύπτουν ότι είναι κλεμμένα ή τους παίρνει η αστυνομία, καθότι ένα στα δύο κλεμμένα αμάξια εντοπίζεται από τις αρχές. Το αμάξι, σε μία περίπτωση που αναλύθηκε σε ρεπορτάζ της εκπομπής «Φάσμα» στο ERTNews, είχε ξανακλαπεί και να ξαναμπεί στη σελίδα.

Η ροή στην αλυσίδα των κλεμμένων ΙΧ: Κλέβω – Διαθέτω – Το ξανακλέβω – Το ξαναδιαθέτω στην αγορά

Όπως επισήμαναν οι αρχές στη δημοσιογράφο Ελβίρα Κρίθαρη που έκανε το ρεπορτάζ, οι συμμορίες συντονίζονται γύρω από κάποιες μάντρες αυτοκινήτων. Όπως εξηγεί αν δεν υπάρχει το δίκτυο διοχέτευσης αυτών των οχημάτων στην αγορά, δεν υπάρχει και η κλοπή.

Προσοχή στις ευκαιρίες στις ιστοσελίδες πώλησης οχημάτων

Πρόκειται σίγουρα για έναν καινούργιο τρόπο κλοπής και διάθεσης ΙΧ, καθώς έως τώρα είχαμε συνηθίσει τα ανταλλακτικά να κλέβονται. Τώρα οι αρχές προειδοποιούν ότι όταν βρίσκουμε στις ιστοσελίδες πώλησης οχημάτων ευκαιρίες, πρέπει να υποψιαστούμε τι ευκαιρία είναι αυτή.

Η Αστυνομία μπορεί πολύ εύκολα να εντοπίσει το κλεμμένο Ι.Χ, καθώς μπορεί να κάνει ταυτοποίηση από την πινακίδα που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Αυτό που συμβαίνει όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και το πηγαίνεις στο συνεργείο για να δεις μηχανολογικά αν είναι εντάξει, δεν τσεκάρεις αν ανταποκρίνεται ο σειριακός αριθμός στα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οι μάρκες αυτοκινήτων που κλέβουν κυρίως, γιατί ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των αγοραστών είναι το Toyota C-HR και τα Peugeot 108 και 208. Τα εύχρηστα και μεσαία αυτοκίνητα.

Το χρόνο στην Ελλάδα κλέβονται 30.000 αυτοκίνητα. Τα περισσότερα από αυτά στην Αττική.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτες με κλεμμένα αυτοκίνητα: Ποιες οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να τα πουλήσουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news