facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Κύπρος-Κορωνοϊός: Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένας άνδρας 37 ετών

Ένας άντρας 37 ετών συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις νεκρούς που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ 676 ήταν τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Οι άλλοι τρεις θάνατοι αφορούν γυναίκα ηλικίας 75 ετών, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, άντρα ηλικίας 68 ετών, με ιστορικό εμβολιασμού και άντρα ηλικίας 63 ετών, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 312.

275 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 70 σε σοβαρή κατάσταση. Η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων είναι τα 58,6 έτη.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 47.621 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας είναι 1,42%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 65.909.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος-Κορωνοϊός: Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένας άνδρας 37 ετών"

«Πόρτα» σε Ερντογάν από Γερμανία: Λύση δυο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή

«Ασυμβίβαστη με τις παραμέτρους του ΟΗΕ για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» είναι η πρόταση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, δηλώνει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι μέτρο για το Βερολίνο εξακολουθούν να αποτελούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Χαιρετίζει δε την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να απευθύνει σύντομα πρόκληση για νέες συνομιλίες και χαρακτηρίζει «απογοητευτικό» το χθεσινό αποτέλεσμα, αν και, όπως αναφέρει, «λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί εκ των προτέρων, μπορούσε επίσης να προβλέψει κανείς ότι οι συνομιλίες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες».

«Είναι αρχικά θετικό το γεγονός ότι οι συνομιλίες της Γενεύης πραγματοποιήθηκαν. Αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, δεν ήταν αυτονόητο. Λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί εκ των προτέρων, μπορούσε επίσης να προβλέψει κανείς ότι οι συνομιλίες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι ωστόσο απογοητευτικό», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε:

«Εξακολουθούμε να στηρίζουμε απεριόριστα τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Γκουτέρες συνεχίζει να αισθάνεται αφοσιωμένος στη διαδικασία των συνομιλιών και ότι σκοπεύει να απευθύνει εκ νέου πρόσκληση σε άτυπες συζητήσεις με τη μορφή 5 + 1 τις επόμενες εβδομάδες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είναι τώρα ακόμη πιο σημαντικό όλες οι πλευρές, όχι μόνο να δηλώσουν την πολιτική βούλησή τους για συμβιβασμό, αλλά και να τη μετατρέψουν σε δράση προκειμένου να καταστεί δυνατή η επανάληψη των διαπραγματεύσεων».

Ο ίδιος εκπρόσωπος κατέληξε μάλιστα τονίζοντας ότι «μέτρο για εμάς αποτελούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σε αυτό παραμένουμε απαράλλακτα. Η πρόταση για λύση δύο κρατών είναι ασυμβίβαστη με τις παραμέτρους του ΟΗΕ για μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόρτα» σε Ερντογάν από Γερμανία: Λύση δυο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή"

Χανιά: Νέα σοκαριστική μαρτυρία για το γηροκομείο – «Βρήκα τον πατέρα μου με ανοιχτό κεφάλι»

Συνεχίζονται οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά με τις έρευνες της αστυνομίας να συνεχίζονται.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open οι θάνατοι που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών να είναι πάνω από 80, καθώς κάποιοι άνθρωποι που πέθαναν τον τελευταίο χρόνο δεν είχαν δηλωθεί.

«Ο μπαμπάς μου ήταν δεμένος στα πόδια και στα χέρια στο κρεβάτι και φώναζε όλη τη νύχτα “νερό, νερό, νερό!” και κανείς δεν πήγαινε να του δώσει ένα μπουκάλι νερό», δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open η κόρη ενός 70χρονου που έμεινε στο γηροκομείο για δύο μόλις μήνες.

Τα όσα καταγγέλλει συγκλονίζουν: «Η κόρη μου τον βρήκε με ανοιχτό το κεφάλι, είχε πέσει ο άνθρωπος, ούτε μας ενημέρωσαν. Μας έλεγαν δεν ξέρουμε, μπορεί λέει λίγο να χτύπησε, δεν ξέρουμε, εδώ κάπου χτύπησε, δεν έχει τίποτα, ενώ ο άνθρωπος ήταν με ανοιχτό το κεφάλι. Και η κόρη μου πήγε και του έβαλαν ένα χανζαπλάστ, ενώ χρειαζόταν ράμματα. Δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ήταν με ανοιχτό το κεφάλι».

Ο ηλικιωμένος γύρισε στο σπίτι του σε άσχημη κατάσταση και όπως λέει η κόρη του : «Ήταν αδυνατισμένος, δεν μιλούσε, τον έδεναν στο καρότσι. Tις μέρες αυτές που ήταν στο σπίτι, κάποια στιγμή μιλούσε, επανερχόταν στη μνήμη του και έλεγε όταν τον έβαζα στο μπάνιο: “μη μου πετάς κρύο νερό, όπως μου πετάνε εκεί. Μη μου πετάς κρύο νερό, όπως μου πετάνε εκεί. Δεν θέλω να κρυώνω”».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται στοιχεία από λογαριασμούς τραπεζών, από τις ΔΟΥ, τον ΕΦΚΑ και τα υποθηκοφυλακεία, καθώς διερευνώνται και εγκλήματα κατά περιουσίας. Οι δικηγόροι του οίκου ευγηρίας, πάντως, επιμένουν πως οι καταγγελίες είναι αβάσιμες και συκοφαντικές

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Νέα σοκαριστική μαρτυρία για το γηροκομείο – «Βρήκα τον πατέρα μου με ανοιχτό κεφάλι»"

Κύθηρα: Ο μητροπολίτης Σεραφείμ σχεδιάζει… Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα του Πάσχα

Αγνοώντας την επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου για Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ σε ανακοίνωσή του προαναγγέλλει Ανάσταση στις... 5 τα ξημερώματα του Πάσχα. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης: «δηλοῦμεν ὑπευθύνως ὡς κατενώπιον Θεοῦ ὅτι ἀδυνατοῦμεν συνειδησιακῶς νά ἐφαρμόσωμεν τό πρόγραμμα τῆς τελετῆς τῆς Ἀναστάσεως καί τῆς Πασχαλίου Θείας Λειτουργίας, κατά τά ὁριζόμενα, καί κοινῇ καί ὁμοφώνῳ ἀποφάσει, ἔχοντες τήν πρός τοῦτο ἔκθυμον εὐλογίαν τοῦ Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ.Σεραφείμ, θά τελέσωμεν τήν τελετήν καί τήν Θείαν Λειτουργίαν τῆς Ἀναστάσεως ἀνήμερα τοῦ Πάσχα, ἀρχομένης τῆς Ἀκολουθίας τῆς Παννυχίδος ὥρα 5 π.μ. καί μετ’ αὐτήν θά ἀκολουθήσῃ ἡ τελετή τῆς Ἀναστάσεως, ὁ Ὄρθρος καί ἡ Ἀναστάσιμος Θεία Λειτουργία».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ αντιτίθεται στα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς πέρυσι άνοιξε τους ναούς στο νησί παραβαίνοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου είχε συνταχθεί δικογραφία και είχε ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προβλέπει ανάσταση στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο των ιερών ναών.

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » " Κύθηρα: Ο μητροπολίτης Σεραφείμ σχεδιάζει… Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα του Πάσχα"

Στα 2.155 τα νέα κρούσματα - 802 οι διασωληνωμένοι, 66 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.155, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 345.033 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν από 56.469 τεστ ανίχνευσης που έγιναν το τελευταίο 24ωρο. Από αυτά τα 15.681 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 40.788 rapid.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 51 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.109 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 66, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.381 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 802 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.121 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 419 (ημερήσια μεταβολή -13.43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 458 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 31
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 122
ΑΝΔΡΟΥ 1
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 12
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 22
ΑΡΤΑΣ 2
ΑΧΑΪΑΣ 55
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 30
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 121
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2
ΔΡΑΜΑΣ 5
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 52
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 143
ΕΒΡΟΥ 10
ΕΥΒΟΙΑΣ 32
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 14
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1
ΗΛΕΙΑΣ 23
ΗΜΑΘΙΑΣ 15
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 36
ΘΑΣΟΥ 1
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 2
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 314
ΘΗΡΑΣ 1
ΙΚΑΡΙΑΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 29
ΚΑΒΑΛΑΣ 22
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 20
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 13
ΚΑΡΠΑΘΟΥ 1
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 10
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 286
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 6
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 3
ΚΙΛΚΙΣ 18
ΚΟΖΑΝΗΣ 45
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 20
ΚΩ 4
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 3
ΛΑΡΙΣΑΣ 52
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2
ΛΕΣΒΟΥ 8
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1
ΛΗΜΝΟΥ 1
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 41
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10
ΜΥΚΟΝΟΥ 5
ΝΗΣΩΝ 6
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 141
ΞΑΝΘΗΣ 19
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138
ΠΕΛΛΑΣ 15
ΠΙΕΡΙΑΣ 6
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 20
ΡΟΔΟΠΗΣ 11
ΣΑΜΟΥ 1
ΣΕΡΡΩΝ 24
ΤΗΝΟΥ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 16
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 22
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 5
ΦΩΚΙΔΑΣ 3
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 10
ΧΑΝΙΩΝ 15
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 42

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 2.155 τα νέα κρούσματα - 802 οι διασωληνωμένοι, 66 θάνατοι"

NOTAM: Παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εξωτερικού- Τι ισχύει έως 14 Μαΐου

Παρατείνονται έως τη Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί οι αεροπορικές οδηγίες εξωτερικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)  ως ακολούθως:

- Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν: Η notam προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 12 χωρών: Ην. Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ισραήλ.

- Επτά (7) μέρες καραντίνα στις αφίξεις από το εξωτερικό και οι χώρες από τις οποίες οι μόνιμοι κάτοικοι απαλλάσσονται υπό προϋποθέσεις (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ): Οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες. Εκτός αν διαφορετικά ορίζεται, δηλαδή αν είναι πολίτες των χωρών της Ε.Ε, της Συνθήκης Σένγκεν, του Ην. Βασιλείου, των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, της Σερβίας, του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϋλάνδης, της Ρουάντα, της Ρωσίας και της Σιγκαπούρης.

Οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες θα εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς 7ήμερη καραντίνα: Α) εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή  Β) στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή, υπό την προϋπόθεση της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ειδικά για τους Ρώσους επιβάτες η αεροπορική οδηγία ισχύει με την επιφύλαξη ότι οι ανωτέρω προϋποθέσεις θα ισχύουν ταυτόχρονα και οι δύο. Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξή τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

- Διεθνείς αφίξεις με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Διευκρινίζεται ότι και παιδιά πέντε ετών και άνω πρέπει να φέρουν αρνητικό PCR τεστ για την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Υπενθυμίζουμε ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

- Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form: Με την αεροπορική οδηγία προβλέπεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr, από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

- Ανώτατο όριο 4.000 ταξιδιωτών από Ρωσία και αφίξεις μόνο σε 9 αεροδρόμια της επικράτειας: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί.  Ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 4.000 επιβατών την εβδομάδα, ενώ όσον αφορά τα αεροδρόμια αφίξεων οι Ρώσοι επιβάτες θα μπορούν να έρχονται απευθείας στους αερολιμένες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Χανίων.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "NOTAM: Παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εξωτερικού- Τι ισχύει έως 14 Μαΐου"

«Καμπανάκι» κινδύνου για τα δείγματα από τον Άρη: «Πιθανόν να προκαλέσουν νέα πανδημία αν έλθουν στη Γη»

Για κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία από τα πετρώματα που βρίσκονται στον Άρη, προειδοποιεί μερίδα επιστημόνων, κάνοντας λόγο ακόμη και για «Αρειανή Πανώλη».

Η NASA και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ESA) συνεργάζονται πάνω σε ένα πρότζεκτ για τη μεταφορά δειγμάτων από τον Άρη στη Γη.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο και μετά από επτά μήνες στο Διάστημα, το ρομποτικό διαστημόπλοιο – εργαστήριο της NASA «Perseverance» προσεδαφίστηκε στον Άρη, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην εξερεύνηση του «Κόκκινου Πλανήτη», καθώς αποστολή του είναι να αναζητήσει δείγματα αρειανής ζωής.

Εντούτοις, η Διεθνής Επιτροπή Ενάντια στην Επιστροφή Δειγμάτων από τον Άρη (The International Committee Against Mars Sample Return - ICAMSR) είναι ενάντια σε αυτή την πρωτοβουλία, με τους επιστήμονες που την απαρτίζουν να μιλούν για κινδύνους.

Ενδεικτικά, ο Gilbert Levin μιλά για «πραγματικές πιθανότητες» μικροοργανισμοί που υπάρχουν στον «Κόκκκινο Πλανήτη» να διαρρεύσουν στη Γη, με τον κίνδυνο να προκαλέσουν μία νέα καταστροφική πανδημία, απέναντι στην οποία η ανθρωπότητα δεν θα έχει καμία άμυνα.

Σε δηλώσεις του στην «Daily Star», αναφέρουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος κάποια από τα δείγματα να «δραπετεύσουν» από τα εργαστήρια, εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων στη Γη.

Σύμφωνα με την ICAMSR, μία εναλλακτική λύση είναι να συλλεχθούν δείγματα στη Σελήνη, όπου θα μπορούσαν να ταυτοποιηθούν πιθανοί μικροοργανισμοί και να απομονωθούν σε ειδικό διαστημικό σταθμό.

Τα δείγματα, με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να ελεγχθούν ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα απελευθερωθούν επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» κινδύνου για τα δείγματα από τον Άρη: «Πιθανόν να προκαλέσουν νέα πανδημία αν έλθουν στη Γη»"

Κυπριακό - Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Δεν εμπιστεύομαι την Κύπρο, είναι ψεύτες

Σε ένα ακόμη παραλήρημα κατά του Ελληνισμού της Κύπρου προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την προσευχή της Παρασκευής ο Ερντογάν μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Τουρκία αλλά και για μία ακόμα σειρά θεμάτων όπως το Κυπριακό.

Σχολιάζοντας τις συνομιλίες στην Γενεύη για το Κυπριακό οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς αφού οι Τουρκοκύπριοι και οι Κύπριοι εξέφρασαν για πρώτη φορά επίσημα το αίτημά τους για διχοτόμηση της Μεγαλονήσου και δημιουργία δύο κρατών, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρει η haberturk λέγοντας πως δεν την εμπιστεύεται.

«Δεν εμπιστεύομαι τη ''Νότια Κύπρο», είπε και συνέχισε λέγοντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήταν ειλικρινής γι' αυτό και ο ίδιος πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα στο Κυπριακό στο άμεσο μέλλον. «Δεν είναι ειλικρινείς, δεν σεβάστηκαν ούτε το δημοψήφισμα. Είναι ψεύτες και όχι ειλικρινείς. Τα ίδια έκαναν και τώρα. Όταν είναι ειλικρινείς θα δουν τιμιότητα και από εμάς. Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία χωρίς να είμαστε ειλικρινείς», είπε.

Για τον κορωνοϊό

Η Τουρκία έχει αρκετές δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 την παρούσα περίοδο και δεν αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα με τις προμήθειές τους, δήλωσε επίσης σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας. Ο ίδιος μίλησε δύο ημέρες μετά τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας που είπε ότι τα εμβόλια θα γίνουν πιο σπάνια, για τους επόμενους δύο μήνες, αλλά η Τουρκία έχει υπογράψει μία συμφωνία για 50 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, οι οποίες θα αρχίσουν να φτάνουν το Μάιο.

Άκαρπες οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Υπενθυμίζεται πως, νέα άτυπη σύνοδο 5+1 για το Κυπριακό εξήγγειλε ο Αντόνιο Γκουτέρες, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αναζήτησης κοινού εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Για την σύνοδο στην Γενεύη είπε ότι δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί κοινό έδαφος, αναφερόμενος στις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για δύο κράτη και στις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Χρονικώς τοποθέτησε την επόμενη σύνοδο σε 2-3 μήνες αφού προηγηθούν προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε πως ο ίδιος δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Ο ΓΓ του ΟΗΕ σε καμία περίπτωση δεν επέρριψε ευθύνες στην τουρκική πλευρά για την αποτυχία, παρά το ότι οι θέσεις της βρισκόντουσαν εκτός του πλαισίου που είχε θέσει και ο ίδιος στο Κραν Μοντανά.

Δένδιας: Δεν βρέθηκε κοινό έδαφος λόγω της στάσης των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων

Για την πορεία των συζητήσεων στην Γενεύη για το Κυπριακό, οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς, έκανε δηλώσεις χθες και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «η Ελλάδα προσήλθε στην Άτυπη Πενταμερή Συνάντηση που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την δημιουργία συνθηκών που θα επέτρεπαν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που έχει τεθεί ρητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ήτοι μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, μετά την Άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, «δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί κοινό έδαφος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο αυτό, λόγω της στάσης της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής πλευράς».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Η Ελλάδα προσήλθε στην Άτυπη Πενταμερή Συνάντηση που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την δημιουργία συνθηκών που θα επέτρεπαν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που έχει τεθεί ρητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ήτοι μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ήρθαμε στη συνάντηση αυτή υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε λύση, εκτός από αυτές τις παραμέτρους, πρέπει να είναι απολύτως συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δείξαμε εποικοδομητική στάση. Καταβάλαμε μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί κοινό έδαφος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο αυτό, λόγω της στάσης της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής πλευράς.

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του. Θα συγκαλέσει νέα άτυπη πενταμερή (διάσκεψη), η οποία θα λάβει χώρα σε δύο ή τρεις μήνες.

Καταστήσαμε σαφές ότι οι προσπάθειες αυτές του Γενικού Γραμματέα θα πρέπει να καταβληθούν εντός του συμφωνημένου πλαισίου και του πλαισίου της εντολής του. Δηλαδή τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για αναζήτηση λύσης στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Υπενθυμίσαμε ότι οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι απολύτως δεσμευτικές για όλες τις πλευρές».

«Ζητάει τα ρέστα» ο Τσαβούσογλου για το ναυάγιο

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έφερε καμία νέα πρόταση στις συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη και επανέλαβε την παλιά της ρητορική σαν χαλασμένος δίσκος», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση, χωρίς την εξεύρεση κοινού εδάφους, της άτυπης συνάντησης.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι κατά την άτυπη πενταμερή εξήγησε ότι η ουσία του Κυπριακού είναι η συνέχιση της «κυριαρχικής νοοτροπίας» της ελληνοκυπριακής πλευράς και η «άδικη και παράνομη» αναγνώρισή της ως του μοναδικού εκπροσώπου του νησιού.

«Γι' αυτό, υπογραμμίσαμε ότι εάν αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς και αναγνωριστεί το ίσο καθεστώς, μπορεί να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία συνομιλιών», προσέθεσε. «Μια νέα διαδικασία δεν θα πρέπει να είναι μεταξύ δύο κοινοτήτων αλλά δύο κρατών. Με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί εάν ξεκινήσει πιο μετά μια διαπραγματευτική διαδικασία ή δεν καταλήξει επιτυχώς προσπάθεια για λύση, το καθεστώς των τουρκοκυπρίων να είναι αβέβαιο» υποστήριξε.

«Θα συνεχίσουμε την αποφασιστική στάση μας να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Από την πλευρά του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ τόνισε πως «θα παρακαθίσουμε σε συνομιλίες εάν η κυριαρχία μας γίνει αποδεκτή». Ο Τατάρ είπε ότι έγραψε ιστορία και πρώτη φορά η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε εγγράφως στα Ηνωμένα Έθνη πρόταση για δύο κράτη, την οποία η διεθνής κοινότητα ήδη συζητεί, όπως σημείωσε, τονίζοντας πως οι παράμετροι του ΟΗΕ για το Κυπριακό είναι επίσης ξεπερασμένες γιατί οι συνθήκες και οι συγκυρίες έχουν αλλάξει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυπριακό - Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Δεν εμπιστεύομαι την Κύπρο, είναι ψεύτες"

Λαμία: Τσοπανόσκυλα επιτέθηκαν σε μητέρα και παιδιά

Το απόγευμα της Μ. Πέμπτης μια Λαμιώτισσα πήρε το 12χρονο γιο της και την 15χρονη βαφτιστήρα της για να πάνε μια βόλτα στη βόρεια πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στη διαδρομή προς το παλιό υδραγωγείο στον Ξηριά.

Μόλις πέρασαν το πρώτο γεφυράκι και έφτασαν στο σημείο που ο δρόμος κάνει μια διχάλα, πήραν το δρόμο που οδηγεί σε μια στάνη που είναι κοντά στο ποτάμι.

Ξαφνικά πεταχτηκαν μπροστά τους τέσσερα μεγαλόσωμα τσοπανόσκυλα και τους επιτέθηκαν. Η γυναίκα, η οποία ευτυχώς γνώριζε από σκυλιά, διατήρησε την ψυχραιμία της και είπε στα παιδί να μην τρέξουν, αλλά να σταθούν ακίνητα.

Μπορεί έτσι να απέφυγαν τα χειρότερα, ωστόσο δεν γλίτωσαν τις δαγκωνιές στα πόδια τόσο η μητέρα όσο και τα δυο παιδιά. Απομακρύνθηκαν σιγά σιγά και με τα αίματα να τρέχουν κατάφεραν να πάνε στο σημείο που είχαν αφήσει το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να πάνε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας για να φροντίσουν τα τραύματά τους.

«Ήταν τρομακτική εμπειρία. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Πρέπει οπωσδήποτε τα σκυλιά αυτά να απομακρυνθούν από εκεί ή να βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο, γιατί δυστυχώς θα έχουμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα στην επόμενη επίθεση....», είπε στο Lamiareport η μητέρα που δέχτηκε την επίθεση μαζί με τα δυο παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρωτη φορά που τα τσοπανόσκυλα έχουν επιτεθεί σε περιπατητές που πάνε βόλτα στη συγκεκριμένη περιοχή.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Τσοπανόσκυλα επιτέθηκαν σε μητέρα και παιδιά "

Δημήτρης Σταρόβας για τις καταγγελίες στο θεάτρο: «Τους βαφτίσαμε τώρα όλους βιαστές»

Ο Δημήτρης Σταρόβας σε συνέντευξή του μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον χώρο του θεάτρου. Ο ηθοποιός, υποστήριξε πως ναι μεν κάποια πράγματα ήταν γνωστά και όντως έπρεπε να καταγγελθούν ωστόσο, κατά τη γνώμη του, υπήρξε μια υπερβολή και πρέπει να σταματήσει η κοινή γνώμη να βάζει τους πάντες στην ίδια κατηγορία.

«Αν ήταν ανοικτά τα θέατρα, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα είχε γίνει. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, εντάξει να υπήρχαν περιστατικά, κάποιες περιπτώσεις που όντως πρέπει ναι, να βγουν, αλλά υπήρχαν και πράγματα που ήταν γνωστά στο χώρο και τώρα ξαφνικά μας έπιασε κάτι. Υπάρχει μια τεράστια υπερβολή και μια τεράστια υποκρισία. Εννοείται ότι δεν αποσιωπούμε κάτι, αλλά δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Τους… βαφτίσαμε τώρα όλους βιαστές. Δεν πάει έτσι. Κι από την άλλη δεν είναι δουλειά του καθενός ή της κάθε εκπομπής να λύσει αυτό το θέμα. Αρμόδια είναι μόνο η δικαιοσύνη» είπε στην εφημερίδα On Time.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημήτρης Σταρόβας για τις καταγγελίες στο θεάτρο: «Τους βαφτίσαμε τώρα όλους βιαστές»"

Εστίαση: Έτσι θα λειτουργήσει από την Δευτέρα – Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την εστίαση και τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου στις 06.00 έως την Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Με ωράριο λειτουργίας έως τις 22:45, χωρίς μουσική και αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα καταστήματα εστίασης.

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού για το διάστημα από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Συγκεκριμένα, για την εστίαση, για παράδειγμα εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων) προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

• απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
• τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
• υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
• μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι
• τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής
• χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
• δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45
• οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.
• λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

• Για τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021.

• Για τα κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ) υπάρχει δυνατότητα προαιρετικού (διευρυμένου) ωραρίου λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00, και επιπλέον δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021.

Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν και για τη λειτουργία των εστιατορίων, αναψυκτηρίων και καφέ των ξενοδοχείων, που βρίσκονται σε εξωτερικό Χώρο.

Κατ’ εξαίρεση λειτουργούν και τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού και τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και οι κανόνες υγιεινής. Επιπλέον, ορίζονται τα εξής:

• υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, καθώς και από τους διαμένοντες κατά την αναμονή,
μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι,
• πληρότητα 50% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παρ. Α του άρθρου 14 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 2161) επί της συνολικής εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/1,3 τ.μ).
• πληρότητα 40% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παο. Α του άρθρου 14 τικ υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/0,70 τ.μ).
• απαγόρευση ζωντανής μουσικής.
• απαγόρευση πραγματοποίησης εκδηλώσεων/συναθροίσεων/ δεξιώσεων.

Σε ό,τι αφορά στα συνέδρια αναστέλλονται οι δραστηριότητες αλλά εξαιρείται η διεξαγωγή της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς από 6 έως 23 Μαΐου με τη τήρηση 1,5 μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, με υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας, είσοδο και έξοδο επισκεπτών από άλλες πόρτες και μονοδρόμηση κατεύθυνσης ρεύματος των επισκεπτών.

Επιπλέον, επιτρέπεται η λειτουργία ανοικτών υπαίθριων χωρών ως εξής: ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, δυο μέτρα απόσταση μεταξύ των παρευρισκομένων, επίσκεψη μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο, επίσκεψη ομάδων μέχρι τρία άτομα εκτός αν είναι οικογένειες, και δεν επιτρέπονται παραστάσεις και επιδείξεις.

Τον λόγο για τον οποίο θα ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια ή επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Open TV.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εστίαση: Έτσι θα λειτουργήσει από την Δευτέρα – Τι αναφέρει η ΚΥΑ"

Ισραήλ: Χοροπηδητό και χαρά και σε λίγα δευτερόλεπτα… πανικός και πτώματα παντού (video)

Σοκαρισμένη είναι η υφήλιος από το φριχτό ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή στην Μερόν στον Ισραήλ, που κόστισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους.

Βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δείχνει πως η γιορτή είχει κυριολεκτικά ασφυκτικά πολύ κόσμο, ο οποίος στριμωχνόταν πάρα πολύ προκειμένου να προχωρήσει και να πάει στο χώρο της τελετής. Όλοι σχεδόν όσοι ήταν στο χώρο χοροπηδούσαν και χόρευαν τόσο στην ξύλινη εξέδρα που είχε στηθεί όσο και κάτω.

Λίγα λεπτά μετά, η εξέδρα υποχώρησε και οι άνθρωποι «έλιωσαν» ο ένας τον άλλον επί της ουσίας. Οι εικόνες χαράς μετατράπηκαν σε εικόνες φρίκης με πτώματα παντού και κόσμο να προσπαθεί να διαφύγει μέσα στον πανικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση στο Ισραήλ από την έναρξη της πανδημίας και μετά.

 

 

«Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού). Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 44.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Χοροπηδητό και χαρά και σε λίγα δευτερόλεπτα… πανικός και πτώματα παντού (video)"

Δεν άφηναν γυναίκα να περάσει τα διόδια για να πάει στο μνήμα του άνδρα της

Υπό κανονικές συνθήκες τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, πρέπει να ισχύουν για όλους... Ακόμα όμως και αν ζούσαμε σε μία χώρα που όλοι τηρούσαμε κατά γράμμα τους κανόνες, πάλι θα έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω σε περιπτώσεις, καθώς πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Μία από αυτές αφορά το περιστατικό που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στα διόδια της Ελευσίνας, όπου συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι αυστηροί έλεγχοι της τροχαίας.

Από εκεί λοιπόν επιχείρησε να περάσει μία γυναίκα μαζί με τον γιο της, προκειμένου να μεταβεί στο νεκροταφείο όπου ήταν το μνήμα του συζύγου της, τον οποίο είχε χάσει πριν από 40 ημέρες από κορονοϊό.

Ωστόσο, δεν την άφησαν να περάσει με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και η συγκεκριμένη κυρία ξέσπασε μπροστά στις κάμερες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεν άφηναν γυναίκα να περάσει τα διόδια για να πάει στο μνήμα του άνδρα της"

Στο αμείωτο οι έλεγχοι στα διόδια – 939 οχήματα έκαναν αναστροφή το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζεται η προσπάθεια των Αθηναίων να «ξεφύγουν» από την πρωτεύουσα προς κάποια επαρχία, με τους ελέγχους της Αστυνομίας να συνεχίζονται στο αμείωτο

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, μόνο το τελευταίο 24ωρο η Τροχαία ανάγκασε 939 οχήματα στα διόδια να κάνουν αναστροφή, επιστρέφοντας εκεί από όπου ξεκίνησαν, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έως και τις 06:00 το πρωί σήμερα, σε αναστροφή προς Αθήνα από τα διόδια της Ελευσίνας αναγκάστηκαν 888 οδηγοί οχημάτων, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών, 51 οδηγοί. Σημειώνεται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν προς Κόρινθο 15.552 οχήματα και από τα διόδια των Αφιδνών για Λαμία 17.727.

Οι περισσότεροι «παραβάτες» που πιάστηκαν χρησιμοποιούσαν ό,τι δικαιολογία τους ερχόταν για να μπορέσουν να πείσουν τους αστυνομικούς ότι έχουν τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψουν εκτός Αττικής.

Οι περισσότεροι έλεγαν είτε ότι πάνε στην επαρχία για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ αρκετοί έλεγαν ότι πάνε σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία!

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο αμείωτο οι έλεγχοι στα διόδια – 939 οχήματα έκαναν αναστροφή το τελευταίο 24ωρο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news