facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας μόλις λίγα λεπτά από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας

Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας, στις 23.30, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Απαντώντας στην εκτόξευση πυραύλων κατά του ισραηλινού εδάφους, ο στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή μεγάλο αριθμό στόχων που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στην Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού η οποία εστάλη στις 23.33.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP / ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας μόλις λίγα λεπτά από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας"

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Λωρίδα της Γάζας – Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Στη Λωρίδα της Γάζας τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν κατά τους νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα την Κυριακή (07.08.2022). Συνολικά, 15 ανήλικοι έχουν βρει τραγικό θάνατο από τις 5 Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των νέων ισραηλινών επιθέσεων την Κυριακή (07.08.2022), λίγο πριν ανακοινωθεί η επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας!

«Εδώ και λίγη ώρα (σ.σ. 21:30 ώρα Ελλάδας) βρέθηκε η φόρμουλα για την ανακοίνωση από την Αίγυπτο της συμφωνίας εκεχειρίας, που αφορά κυρίως την δέσμευση της Αιγύπτου να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση δύο κρατουμένων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μοχάμεντ Αλ-Χίντι, επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ την Παρασκευή (05.08.2022), «41 Παλαιστίνιοι έπεσαν μάρτυρες, ανάμεσά τους 15 παιδιά και 4 γυναίκες, και 311 τραυματίστηκαν» στην Λωρίδα της Γάζας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία χωρίς τέλος στη Λωρίδα της Γάζας – Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς"

Νύχτα τρόμου στη Μέση Ανατολή: Με ρουκέτες απάντησε η Τζιχάντ – Από τις 23:30 η συμφωνία για κατάπαυση πυρός

Μία ακόμη νύχτα έντασης στη Μέση Ανατολή, με τους μαχητές της Τζιχάντ να εκτοξεύουν για πρώτη φορά εδώ κι ένα χρόνο ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ, σε αντίποινα για την εξόντωση και δεύτερου ηγέτη της φιλοϊρανικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Μετά τον Ταισίρ Αλ Τζαμπάρ, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε και τον διοικητή της Τζιχάντα Χαλίντ Μανσούρ κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού κατοικίας στη Ράφα, εξουδετερώνοντας έτσι ολόκληρη την ηγεσία της στρατιωτικής πτέρυγας της ισλαμικής οργάνωσης στη Γάζα.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε: «Έχουμε αποτρέψει και θα συνεχίσουμε να αποτρέπουμε τρομοκρατικές επιθέσεις που στοχεύουν στην αποστολή εκτοξεύσεων πυραύλων από τη Γάζα στο Ισραήλ».

Η Αίγυπτος καλεί Ισραήλ και Ισλαμική Τζιχάντ σε εκεχειρία από τις 23:30

Η Αίγυπτος καλεί σε εκεχειρία από τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα στο Ισραήλ και την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ώστε να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η Αίγυπτος καλεί όλες τις πλευρές σε κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας από τις 23.30 τοπική ώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σε έντονο κλίμα οι κηδείες των ανήλικων θυμάτων

Θρήνος και οργή και στις κηδείες των έξι παιδιών, που όπως ανακοίνωσαν οι Παλαιστίνιοι, σκοτώθηκαν όταν ισραηλινός πύραυλος έπληξε την  Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα. Το Ισραήλ από την πλευρά του αρνείται ότι ευθύνεται για την συγκεκριμένη επίθεση κι έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, που, όπως υποστηρίζει δείχνει ότι ρουκέτα, που εκτοξεύτηκε από τη Τζιχάντ έπληξε κατά λάθος την περιοχή όπου σκοτώθηκαν τα παιδιά.

Ο Πρωθυπουργός παλαιστινιακής αρχής, Μοχάμεντ Στάγιεχ ανέφερε: «Η εικόνα των παιδιών, που έγιναν μάρτυρες και τραυματίστηκαν στη Γάζα πρέπει να ταρακουνήσει τη συνείδηση της ανθρωπότητας, η οποία πρέπει να εργαστεί για να σταματήσει αυτή την επιθετικότητα αμέσως».

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού του Ισραήλ υποστήριξε πως «απόψε, τρομοκράτες της ισλαμικής Τζιχάντ εξαπέλυσαν πύραυλο κατά του Ισραήλ, ο οποίος έπεσε κατά λάθος μέσα στη Γάζα, πλήττοντας ένα σπίτι Παλαιστινίων στην συνοικία Τζαμπάλια, με την τραγική κατάληξη να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά».

Αξίζει να σημειωθεό ότι σύμφωνα με υπουργείο Υγείας του θύλακα, στους 44 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα. 

Μία ακόμη νύχτα στα καταφύγια πέρασαν πολλοί κάτοικοι του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους να εκτοξεύουν εκατοντάδες ρουκέτες, η πλειονότητα των οποίων αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα, όπως ανακοίνωσε το Τελ Αβίβ. Τέσσερις απο τις ρουκέτες είχαν στόχο την Ιερουσαλήμ.

Ένταση προκλήθηκε και στο ανατολικό τμήμα της πόλης όταν εβραίοι υπερορθόδοξοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο τέμενος Αλ Ακσα με αφορμή ισραηλινή θρησκευτική γιορτή.

Τη στήριξή του στην στρατιωτική επιχείρηση «Χαραυγή» εξέφρασε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιαίρ Λάπιντ την ώρα που ο ηγέτης της Τζιχάντ, Ζιάντ Αλ-Ναχάλα συναντούσε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραίσι στην Τεχεράνη.

ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νύχτα τρόμου στη Μέση Ανατολή: Με ρουκέτες απάντησε η Τζιχάντ – Από τις 23:30 η συμφωνία για κατάπαυση πυρός"

Πιτσαρία δεν είχε κόψει 58.000 αποδείξεις για παραγγελίες που είχε πάρει μέσω πλατφόρμας delivery ύψους 635.000 ευρώ

Οι σαρωτικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς σε ολόκληρη την χώρα.

Κατά το έργο τους οι ελεγκτές της αρχής κάνουν καθημερινά επισκέψεις σε καταστήματα σε όλη τη χώρα, πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων.

Πέραν όμως αυτών με τη βοήθεια ειδικών λογάριθμων και νέα λογισμικών μπορούν να κάνουν και στοχευμένους έλεγχους που προκύπτουν από τον .

Για παράδειγμα η συνεργασία των ελεγκτών με τις πλατφόρμες διανομής φαγητού delivery αποδίδει όλο και περισσότερους καρπούς καθώς τα στοιχεία, που αποστέλλουν οι πλατφόρμες, αξιοποιούνται καθημερινά, δεδομένου ότι διαμορφώνουν – μαζί με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ – συγκεκριμένες στοχεύσεις επιχειρήσεων, μέσω των κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου.

Έτσι, ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα, με τη χρήση έξυπνων λογισμικών:
α) να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο των ψηφιακών δεδομένων, που παράγουν οι φορολογικοί μηχανισμοί, εντοπίζοντας μη τιμολογηθέντα δελτία παραγγελίας ή μαζικές εκπτώσεις στο τέλος της ημέρας ή αδικαιολόγητα μεγάλο όγκο ακυρωτικών.

β) να συσχετίζει τις ληφθείσες παραγγελίες, μέσω των πλατφορμών παραγγελιοληψίας, με την έκδοση των αντίστοιχων αποδείξεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι ελεγκτές εντόπισαν πιτσαρία στην Αργυρούπολη, η οποία, για τρεις χρονιές, 2017 – 2018 – 2019:

Δεν έκοψε 58.200 αποδείξεις για παραγγελίες, που είχε πάρει μέσω πλατφόρμας > Συνολικής αξίας 635.000 ευρώ

Πλέον ΦΠΑ 131.000 ευρώ

Εκτός από τα πρόστιμα, τους φόρους και τις προσαυξήσεις, που επιβλήθηκαν ήδη στην επιχείρηση, οι ελεγκτές συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό τα βιβλία του καταστήματος, ώστε και να δουν σε βάθος την υπόλοιπη φορολογική συμπεριφορά του, αλλά και να ελέγξουν και τις υπόλοιπες χρήσεις.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιτσαρία δεν είχε κόψει 58.000 αποδείξεις για παραγγελίες που είχε πάρει μέσω πλατφόρμας delivery ύψους 635.000 ευρώ"

Πυροσβεστική: Επιπλέον 41 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Επιπλέον 41 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Θ πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Κέρκυρας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πού προβλέπεται αύριο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, Π.Ε. Θάσου)
Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: Επιπλέον 41 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση και ισχυρούς ανέμους

Βροχερός θα είναι αρχικά ο καιρός αύριο, Δευτέρα (08.08.2022) και αργότερα θα βελτιωθεί. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Δυνατοί θα παραμείνουν οι άνεμοι.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 33 βαθμούς όμως στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα έως τις πρώτες πρωινές ώρες για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρώτες πρωινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρώτες πρωινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου παροδικές νεφώσεις.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρώτες πρωινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, και γρήγορη βελτίωση.
Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσηβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 με 30 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας οπότε στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση και ισχυρούς ανέμους"

Σύβοτα: Τουρίστρια σκοτώθηκε κάνοντας αλεξίπτωτο - Το μπουρίνι έσπασε τον ιμάντα

Σκοτώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι 62χρονη Ελληνίδα που έκανε  αλεξίπτωτο θαλάσσης στα Σύβοτα, τη στιγμή που ξέσπασε μπουρίνι στην περιοχή. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Σύβοτα και την Κέρκυρα, καθώς  ξέσπασε έντονο μπουρίνι στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο χειριστής του σκάφους  να επιχειρήσει να τραβήξει τη γυναίκα με το σχοινί.

Όμως οι ισχυρές ριπές ανέμων από το μπουρίνι, έκοψαν το σχοινί έλξης περίπου 100 μέτρα πριν φτάσει στο σκάφος, με αποτέλεσμα η  γυναίκα να πέσει από ύψος μέσα στο νερό, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος, εκτός από τον χειριστή, επέβαινε και ένας άνδρας, που πιθανόν να ήταν ο σύντροφος της γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο από την πτώση.

Ιδιωτικό σκάφος έσπευσε για τη διάσωσή της, αλλά ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο 34χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθη και προανάκριση θα διενεργηθεί από το Πρώτο Λιμενικό Τμήμα στα Σύβοτα που ανήκει στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Θανάσιμος τραυματισμός ημεδαπής μετά από χρήση θαλάσσιου μέσου αναψυχής (αλεξίπτωτου) και πτώση της στη θαλ. περ. μεταξύ Συβοτων Θεσπρωτίας και νότιας Κέρκυρας. Η ανωτέρω μεταφέρεται χωρίς τις αισθήσεις της στα Σύβοτα.»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύβοτα: Τουρίστρια σκοτώθηκε κάνοντας αλεξίπτωτο - Το μπουρίνι έσπασε τον ιμάντα"

Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Όλες οι αλλαγές που φέρνει

Αλλαγές για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αλλά και τους φορείς που ασχολούνται με αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, καθώς στο pet.gov.gr, αναμένεται να βρουν θέση οι πληροφορίες, δικαιολογητικά, αλλά και ο ιατρικός φάκελος κάθε ζώου.

Επίσης, εισάγεται και ο θεσμός του Mypet–pass με στόχο να διευκολύνεται η κινητικότητα των πολιτών με τα ζώα τους.

Οι νέες ρυθμίσεις θα γίνουν μέσα από το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), το οποίο θα αναπτυχθεί το προσεχές διαστημα και θα αποτελέσει τη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση καταγραφής των ζώων συντροφιάς.

Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Το ΥποΜητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς
  • Την Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς
  • Το ΥποΜητρώο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ζώων Συντροφιάς
  • Το ΥποΜητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων
  • Το ΥποΜητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων

Μypet.gov.gr

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορούν να εισέρχονται και οι ιδιοκτήτες ζώων, ενώ οι υπηρεσίες που θα παρέχει είναι η ταυτοποίηση QR ζώου, η Ψηφιακή Υπηρεσία δήλωσης μεταβίβασης δεσποζόμενου ζώου μεταξύ ιδιωτών, η υπηρεσία ανακοίνωσης θανάτου δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, η υπηρεσία απώλειας, δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, η υπηρεσία εύρεσης, δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, η υπηρεσία ανακοίνωσης πιθανής εύρεσης και η πύλη απώλειας και εύρεσης ζώων συντροφιάς.

Το σύνολο των πληροφοριών του ιατρικού φακέλου του ζώου θα είναι διαθέσιμα στον ιδιοκτήτη του ζώου στον «ψηφιακό ιατρικό φάκελο ζώου συντροφιάς», ώστε τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο κτηνίατρος να έχουν διαρκώς πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα του ζώου ακόμα και από απόσταση.

Mypet–pass

Μία από τις ψηφιακές υπηρεσίες του εθνικού συστήματος ελέγχου των ζώων συντροφιάς και των παραμέτρων της ευζωίας τους που θα αναπτυχθεί, θα είναι και η ψηφιακή υπηρεσία Mypet-pass. Με την υπηρεσία αυτή θα καθοριστεί ένα σύνολο παραμέτρων οι οποίες θα προσφέρουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να κινηθεί με το ή τα ζώα συντροφιάς του, εντός των καθορισμένων σημείων (όπου και όπως αυτό επιτρέπεται) με την εφαρμογή έξυπνων ελέγχων.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές του νέου πλαισίου είναι η υποχρέωση στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, η οποία αν και επρόκειτο να ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο τελικώς η υποχρεωτική ισχύς της μεταφέρθηκε στο μέλλον.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Όλες οι αλλαγές που φέρνει"

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Συγνώμη» ζητά η Διεθνής Αμνηστία για την έκθεση που εξόργισε το Κίεβο

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε συγγνώμη για την «αναστάτωση και την οργή» που προκάλεσε μια έκθεση που κατηγορούσε την Ουκρανία ότι θέτει σε κίνδυνο αμάχους, η οποία εξόργισε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και προκάλεσε την παραίτηση της επικεφαλής του τμήματος της ΜΚΟ στο Κίεβο.

Η οργάνωση δημοσίευσε την έκθεση την Πέμπτη υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε κατοικημένες περιοχές αυξάνει τους κινδύνους για τους αμάχους κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας.

«Η Διεθνής Αμνηστία λυπάται βαθύτατα για την αναστάτωση και την οργή που προκάλεσε το δελτίο τύπου μας σχετικά με τις πολεμικές τακτικές του ουκρανικού στρατού», ανέφερε σε ένα email στο Reuters.

«Η προτεραιότητα της Διεθνούς Αμνηστίας σε αυτήν και σε οποιαδήποτε σύγκρουση είναι η διασφάλιση της προστασίας των αμάχων. Πράγματι, αυτός ήταν ο μοναδικός μας στόχος όταν δημοσιεύσαμε αυτή την έρευνα. Αν και εμμένουμε πλήρως στα ευρήματά μας, λυπούμαστε για τον πόνο που προκλήθηκε».

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε την ΜΚΟ ότι προσπαθεί να μετατοπίσει την ευθύνη από τη ρωσική επιθετικότητα, ενώ η επικεφαλής του τμήματος της Αμνηστίας για την Ουκρανία, η Οκσάνα Πόκαλτσουκ παραιτήθηκε λέγοντας ότι η έκθεση ήταν ένα δώρο προπαγάνδας για τη Μόσχα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι προσπαθούν να απομακρύνουν αμάχους από τις περιοχές της γραμμής του μετώπου του πολέμου. Η Ρωσία, η οποία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους, δεν έχει σχολιάσει την έκθεση της Αμνηστίας.

Στο email της την Κυριακή, η Αμνηστία ανέφερε ότι εντόπισε ουκρανικές δυνάμεις δίπλα σε κατοικίες πολιτών σε 19 πόλεις και χωριά που επισκέφτηκε, εκθέτοντάς τους σε κίνδυνο εισερχόμενων ρωσικών πυρών.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί τις ουκρανικές δυνάμεις υπεύθυνες για παραβιάσεις που διαπράχθηκαν από ρωσικές δυνάμεις, ούτε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν λαμβάνει επαρκείς προφυλάξεις αλλού στη χώρα», ανέφερε.

«Πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς: Τίποτα που τεκμηριώσαμε ότι κάνουν οι ουκρανικές δυνάμεις δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο τις ρωσικές παραβιάσεις», καταλήγει η ΜΚΟ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: «Συγνώμη» ζητά η Διεθνής Αμνηστία για την έκθεση που εξόργισε το Κίεβο"

Κίνα: Απειλεί με τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια στα στενά της Ταϊβάν

Ο κινεζικός στρατός θα διεξάγει από εδώ και στο εξής «τακτικά» στρατιωτικά γυμνάσια στην ανατολική πλευρά της «διάμεσης γραμμής» του Στενού της Ταϊβάν, μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Η «διάμεση γραμμή» του Στενού της Ταϊβάν, που χωρίζει τη νήσο από την ηπειρωτική Κίνα, είναι μια ανεπίσημη γραμμή ελέγχου που συνήθως δεν διασχίζουν στρατιωτικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία εκατέρωθεν.

Η «διάμεση γραμμή» δεν αναγνωρίστηκε ποτέ νομικά και είναι μια «νοητή» γραμμή που καταρτίστηκε από τον στρατό των ΗΠΑ για τις πολεμικές τους απαιτήσεις τον προηγούμενο αιώνα, σύμφωνα με σχολιαστή της κρατικής τηλεόρασης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνα: Απειλεί με τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια στα στενά της Ταϊβάν"

Γάζα: Συμφωνία Ισραήλ – Παλαιστινίων για εκεχειρία από το βράδυ

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι μαχητές συμφώνησαν να τηρήσουν μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από βράδυ Κυριακής, όπως προτάθηκε από το Κάιρο.

Αυτό ανέφεραν πηγές, μετά από ένα Σαββατοκύριακο με πολύνεκρους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ σε παλαιστινιακούς στόχους, και εκτόξευση ρουκετών προς την ισραηλινή επικράτεια από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Μια πηγή ασφαλείας της Αιγύπτου είπε ότι το Ισραήλ συμφώνησε με την προσφορά εκεχειρίας, ενώ ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος που γνωρίζει τις προσπάθειες αιγυπτιακής διαμεσολάβησης είπε ότι η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 22:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Εκπρόσωποι του Ισραήλ και της Ισλαμικής Τζιχάντ, δεν επιβεβαίωσαν τη συμφωνία για εκεχειρία, λέγοντας μόνο ότι βρίσκονται σε επαφή με το Κάιρο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γάζα: Συμφωνία Ισραήλ – Παλαιστινίων για εκεχειρία από το βράδυ"

Προκαλεί ο Τσελίκ: Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας – Η Τουρκία είναι ασταμάτητη

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, σε ομιλία του στα Άδανα.

Συγκεκριμένα ο Τσελίκ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ  αναφερόμενος στην νέα αποστολή του γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν».

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο Τσελίκ σε ομιλία του στα Άδανα, είπε ότι «ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας, της γαλάζιας πατρίδας ή της εναέριας πατρίδας».

«Δεν θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας. Σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν από τη Μερσίνη. Πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της “ΤΔΒΚ”. Γιατί υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σημεία που βρήκαν αυτά τα πλοία κάτω από τη θάλασσα και το υπέδαφος, που είναι ο πλούτος του έθνους μας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, όταν η Τουρκία αρχίζει τις έρευνες αυτές, «η Ελλάδα ξεκινά αμέσως τις προκλήσεις». «Ορισμένες χώρες αρχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις προκλήσεις. Ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα. Για αυτό κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην πατρίδα και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση. Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ενότητα και την αδιαίρετη ακεραιότητά της. Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, η Τουρκία δεν μπορεί να νικηθεί, η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδιστεί, την Τουρκία δεν μπορούν να την σταματήσουν», ανέφερε ο Ομέρ Τσελικ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, το γεωτρύπανο Αμπτουλχαμίτ Χαν είναι έτοιμο για να ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή. Με ανάρτησή του στο twitter ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρει ότι το τέταρτο γεωτρύπανο μετράει μέρες για να βρεθεί στα βαθιά νερά της Μεσογείου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο Τσελίκ: Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας – Η Τουρκία είναι ασταμάτητη"

Ουκρανία: Eργάτης τραυματίστηκε σε νέο ρωσικό βομβαρδισμό στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Η ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε όταν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, το βράδυ του Σαββάτου.

Η τοποθεσία επλήγη από επιθέσεις με ρουκέτες, ανέφερε η Energoatom στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) εξέφρασε χθες σοβαρές ανησυχίες του για τον βομβαρδισμό την Παρασκευή της Ζαπορίζια στην Ουκρανία λέγοντας ότι η ενέργεια αναδεικνύει τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής.

Το εργοστάσιο της Ζαπορίζια καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στο πρώτο στάδιο του πολέμου, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί από Ουκρανούς τεχνικούς.

Και οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη το Σάββατο ότι εμπλέκονται σε «πυρηνική τρομοκρατία».

Η Energoatom επέρριψε στην Ρωσία την ευθύνη για τις ζημίες στον σταθμό, ενώ το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις για τον βομβαρδισμό, λέγοντας ότι διαρροή ραδιενέργειας αποφεύχθηκε μόνο κατά τύχην.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ουκρανία: Eργάτης τραυματίστηκε σε νέο ρωσικό βομβαρδισμό στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια"

«Ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα λέει η πλειοψηφία των Βρετανών

Ποσοστό 78% των αναγνωστών της Sunday Times λέει «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα με το ερώτημα «Θα πρέπει τα Ελγίνεια Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα;».

Σε αυτήν συμμετείχαν 11.315 άτομα από τα οποία μόλις το 22% είχε αντίθετη άποψη.

Πρόκειται για μία ακόμη θετική εξέλιξη στο πάγιο αίτημα της Ελλάδος για την επανασύνδεση των Γλυπτών του Φειδία, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει αποκτήσει μια πρωτοφανή δυναμική.

Γεγονός που αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων και σε πληθώρα βρετανικών δημοσιευμάτων. Είναι χαρακτηριστική ακόμη και η ιστορική μεταστροφή, της εφημερίδας Times όπου μετά από πολλά χρόνια άλλαξε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί υποστήριξαν ότι αυτά τα τόσο θεμελιώδη τεχνουργήματα για την πολιτιστική ταυτότητα ενός έθνους πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη της εφημερίδας Times, αντιστάθηκαν σε αυτήν την πίεση. Οι καιροί όμως και οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Και πρέπει τώρα να επιστραφούν», έγραψε στο κεντρικό της άρθρο στις 12 Ιανουαρίου 2022.

Δημοσκόπηση δε του YouGov στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Νοέμβριο έδειξε ότι το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα ενώ μόλις το 18% απάντησε ότι ανήκουν στην Βρετανία. Το υπόλοιπο 22% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η δήλωση του αναπληρωτή διευθυντή του Βρετανικού μουσείου, Τζόναθαν Γουίλιαμς ο οποίος μόλις πριν από μια εβδομάδα πρότεινε «συνεργασία» σε νέα βάση μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. «Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει χώρος για μια εκ νέου δυναμική και θετική συζήτηση, ώστε να βρεθούν νέοι τρόποι συνεργασίας», δήλωσε σε συνέντευξη του στο πολιτιστικό περιοδικό της Sunday Times.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα λέει η πλειοψηφία των Βρετανών"

Fuel Pass 2: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Έως τις 29 Αυγούστου μπορούν οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr.

H επιδότηση των καυσίμων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 ευρώ ανάλογα με τον τόπο διαμονής και αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα τους εντός τριών ημέρων από την υποβολή της αίτησης, είτε στη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας -εφόσον βέβαια διαθέτουν smartphone- είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις αποστέλλονται στις τράπεζες το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας και η πίστωση του Fuel Pass 2 γίνεται εντός ολίγων ημερών, συνήθως τριών, από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας αίτησης από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής του.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

1. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
2. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ
3. ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
4. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
5. ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
6. ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Δικαιούχοι και ποσά

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης καυσίμων είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ.

Τα ποσά της επιδότησης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ανάλογα με τον τόπο κύριας κατοικίας διαμορφώνονται ως εξής:

  • 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό αυτό περιορίζεται στα 65 ευρώ, αν ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας
  • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό αυτό «πέφτει» στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Βήμα- βήμα η διαδικασία

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία είναι ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε στην πρώτη φάση του Fuel Pass. Αναλυτικά:

1. Ο δικαιούχος εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/ με τους κωδικούς Taxisnet.

2. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και ανανεώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ώστε να είναι έγκυρα και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

3. Επιλέγει αν επιθυμεί την έκδοση voucher ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό συμπληρώνοντας το iban που θέλει να του πιστωθεί το ποσό.

4. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα.

5. Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και

λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του, στην οποία πιστώνεται το ποσό επιδότησης καυσίμων.

6. Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επαλήθευσης των στοιχείων του αιτούντα, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί πληροφορίες για το όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο και τον ιδιοκτήτη του με την χρήση των εξής διαδικτυακών υπηρεσιών:

- Στοιχεία οχήματος και προφίλ κατόχου από την Α.Α.Δ.Ε.,

- Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας από την Α.Α.Δ.Ε.,

- Εύρεση ασφάλισης οχημάτων (Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης),

- Στοιχεία εισοδήματος και κατοικίας για την επιδότηση καυσίμων από την Α.Α.Δ.Ε, για τον έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος, μοτοσικλέτας-μοτοποδηλάτου, ασφάλισης, πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τον έλεγχο του δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Fuel Pass 2: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς"

Ταϊβάν: Τέλος οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας, αποχωρούν οι δυνάμεις της

Το υπουργείο Μεταφορών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι σήμερα, γύρω στο μεσημέρι (τοπική ώρα), άρχισαν σταδιακά να πραγματοποιούνται και πάλι πτήσεις διά μέσου του εναέριου χώρου της καθώς οι περισσότερες ειδοποιήσεις για κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο νησί δεν «είναι πλέον σε ισχύ».

Το υπουργείο ανέφερε, ωστόσο, σε ανακοίνωση ότι η Ταϊβάν θα συνεχίσει να κατευθύνει αεροσκάφη και πλοία μακριά από τις περιοχές των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών έως τις 10.00 αύριο το πρωί (τοπική ώρα).

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας του νησιού ανακοίνωσε πως είχε αποστείλει μαχητικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας.

Κινεζικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και drones συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις στρατιωτικές ασκήσεις, με προσομοιώσεις επιθέσεων κατά της Ταϊβάν και ταϊβανέζικων πολεμικών σκαφών, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της νήσου.

Πολεμικά πλοία από την Κίνα και την Ταϊβάν έπλεαν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους στο στενό της Ταϊβάν, με κάποια κινεζικά σκάφη να παραβιάζουν τη μέση γραμμή, που χωρίζει την ηπειρωτική Κίνα από τη νήσο, δήλωσε πρόσωπο με γνώση του θέματος. Καθώς οι κινεζικές δυνάμεις «ασκούσαν πιέσεις» στη γραμμή, όπως έκαναν και το Σάββατο, η ταϊβανέζικη πλευρά παρέμενε σε κοντινή απόσταση για να παρακολουθεί και, όπου είναι δυνατόν, να αποτρέπει τους Κινέζους από το διασχίσουν τη μέση γραμμή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταϊβάν: Τέλος οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας, αποχωρούν οι δυνάμεις της"

Υποκλοπές: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η Αρμενία: «Ξεδιάντροπο ψέμα πως ζητήσαμε παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η Αρμενία δημοσιεύματα, που ανέφεραν πως είχε ζητήσει την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα, Τιγκράν Μκρτσιάν, ανέφερε με ανάρτησή του στο Facebook, πως όχι μόνο η χώρα του δεν ζήτησε κάτι τέτοιο, αλλά πρόκειται και για «ξεδιάντροπο ψέμα».

Ο Αρμένιος πρέσβης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ποτέ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».

Παρακολούθηση και όταν εξελέγη πρόεδρος ο Ανδρουλάκης;

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, αλλά και της εφημερίδας «Καθημερινή», ανέφεραν πως κατατέθηκε απ’ ευθείας αίτημα από τις μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας και Αρμενίας για παρακολούθηση του κινητού του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς συμμετείχε σε μία επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα σχετικά με την Κίνα.

Το αίτημα υπεβλήθη στην ΕΥΠ και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έγινε η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού, η παρακολούθηση έλαβε χώρα το διάστημα 14 Σεπτεμβρίου 2021 – 14 Δεκεμβρίου 2021, καθώς ο νόμος επιτρέπει τρίμηνη παρακολούθηση και η ΕΥΠ ζήτησε να τερματιστεί επειδή παρήλθε το νόμιμο τρίμηνο.

Να σημειωθεί ότι στις 12 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε από τα μέλη του κόμματος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που σημαίνει ότι παρακολουθήθηκε το τηλέφωνό του επί διημέρου, όντας πρόεδρος του Κινήματος.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποκλοπές: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η Αρμενία: «Ξεδιάντροπο ψέμα πως ζητήσαμε παρακολούθηση Ανδρουλάκη»"

Η Ταϊβάν «απαντά» με πλοία και αεροσκάφη στις ασκήσεις τις Κίνας

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ταϊβάν. Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποστείλει αεροσκάφη και πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στα κινεζικά γυμνάσια γύρω από το νησί.

Κινεζικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις στρατιωτικές ασκήσεις, με προσομοιώσεις επιθέσεων κατά της Ταϊβάν και ταϊβανέζικων πολεμικών σκαφών, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της νήσου.
Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Σου Τσενγκ-τσανγκ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα χρησιμοποίησε «με έπαρση» στρατιωτικές κινήσεις για να διαταράξει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, αναφορικά με τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας γύρω από τη νήσο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ταϊπέι, ο Σου κάλεσε επίσης το Πεκίνο να μην κάνει επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και καταδίκασε τους «ξένους εχθρούς» που, όπως δήλωσε, προσπαθούν να ρίξουν το ηθικό των Ταϊβανέζων μέσω κυβερνοεπιθέσεων και εκστρατειών παραπληροφόρησης.

ΗΠΑ: Επικίνδυνες οι ενέργειες της Κίνας
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες της Κίνας εντός και γύρω από το Στενό της Ταϊβάν είναι προκλητικές και ανεύθυνες, αφού αξιωματούχοι της Ταϊβάν κατήγγειλαν ότι κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν προσομοίωση επίθεσης κατά του νησιού.

«Αυτές οι δραστηριότητες συνιστούν σημαντική κλιμάκωση στις προσπάθειες της Κίνας να μεταβάλουν το status quo. Είναι προκλητικές, ανεύθυνες και εγείρουν τον κίνδυνο σφάλματος», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ερχονται επίσης σε αντίθεση με τον μακροπρόθεσμο στόχο μας της διαφύλαξης της ειρήνης και της σταθερότητας στο Στενό της Ταϊβάν, πράγμα που περιμένει ο κόσμος», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ταϊβάν «απαντά» με πλοία και αεροσκάφη στις ασκήσεις τις Κίνας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news