facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κατά μία βαθμίδα προχώρησε  η Standard & Poor’s.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα:

«O οίκος αξιολόγησης “S&P Global Ratings” προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κατά μία βαθμίδα.

Έτσι γίνεται ο τρίτος οίκος αξιολόγησης, και δεύτερος από τους επιλέξιμους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που τοποθετεί τη χώρα ένα, μόλις, “σκαλοπάτι” πριν την επενδυτική βαθμίδα.

Πρόκειται δε για την 9η – κατά σειρά – αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, παρά τις διαδοχικές και επάλληλες κρίσεις.

Η παραπάνω θετική εξέλιξη είναι αποτέλεσμα – και, ταυτοχρόνως, επιστέγασμα – της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, της διορατικής εκδοτικής στρατηγικής, των υψηλών ταμειακών διαθεσίμων, της υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, της βελτίωσης της ποιότητας του πλούτου της χώρας μέσω της αύξησης επενδύσεων και εξαγωγών, της μείωσης των “κόκκινων” δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, της συρρίκνωσης της ανεργίας, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Ωστόσο, δεν παραγνωρίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις, τους κινδύνους και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς εξελίξεις.

Γι’ αυτό, συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και σύνεση να ενισχύουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στον βέλτιστο εφικτό βαθμό, ενώ παράλληλα παραμένουμε πιστοί στην κεντρική μας στόχευση για την επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών, καλών θέσεων εργασίας και την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » " Standard & Poor’s: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία "

Σουηδία: Έως τις 24/5 η απόφαση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στο ΝΑΤΟ

Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες στη Σουηδία ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκοπεύουν να καταλήξουν σε μια απόφαση σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της χώρας τους στο ΝΑΤΟ έως την 24η Μαΐου.

«Διεξάγουμε αυτή τη στιγμή διαβουλεύσεις σχετικά με την πολιτική ασφαλείας στους κόλπους του κόμματός μας (…). Αυτός ο διάλογος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τη 12η Μαΐου και κατόπιν θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία μας λήψης μιας απόφασης», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Τομπίας Μπάουντιν, σε μια γραπτή ανακοίνωση.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί πριν από την επόμενη συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματος, που προβλέπεται για τις 24 Μαΐου, συμπλήρωσε.

Οι Σοσιαλδημοκράες της κεντροαριστεράς, υπό την ηγεσία της πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον, ήταν έως τώρα ιστορικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο ένταξης στο ΝΑΤΟ και είχαν επαναβεβαιώσει αυτήν τη θέση τους στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο, όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει ο διάλογος για το θέμα στη Σουηδία και στους κόλπους του κόμματος.

ΑΜΠΕ, AFP, Reuters/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Έως τις 24/5 η απόφαση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στο ΝΑΤΟ"

Ρωσία: Ένας ναύτης και 27 αγνοούμενοι μετά τη βύθιση του Moskva, λέει το Κρεμλίνο

Ένας ναύτης έχασε τη ζωή του και άλλοι 27 αγνοούνται, μετά τη βύθιση την περασμένη εβδομάδα του καταδρομικού Moskva, έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο παραδέχεται για πρώτη φορά απώλειες σε αυτό το ναυάγιο.

«Ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε και άλλα 27 μέλη του πληρώματος αγνοούνται», ανακοίνωσε το υπουργείο, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP, που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε επίσης πως 396 άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλοίο διασώθηκαν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Ένας ναύτης και 27 αγνοούμενοι μετά τη βύθιση του Moskva, λέει το Κρεμλίνο"

Καιρός αύριο Μεγάλο Σάββατο: Ηλιοφάνεια σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Πού θα ρίξει λασποβροχή

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός αύριο, Μεγάλο Σάββατο (23.04.2022) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στις υπόλοιπες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές με σκόνη από την Αφρική.

ΟΙ καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στη Μακεδονία πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι
τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία από δυτικές 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές κατά τόπους τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο Μεγάλο Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο Μεγάλο Σάββατο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με πρόσκαιρες βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στo εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο Μεγάλο Σάββατο: Ηλιοφάνεια σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Πού θα ρίξει λασποβροχή"

Ανησυχεί για την εδαφική ακεραιότητα της η Μολδαβία – Κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις

Οι δηλώσεις του στρατηγού Ρουστάμ Μινεκάγεφ ότι η Ρωσία θέλει να πάρει υπό τον πλήρη έλεγχο της και τον ουκρανικό νότο προκάλεσαν ανησυχία στη Μολδαβία.  

Η Μολδαβία κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Ρωσίας για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις ενός Ρώσου στρατηγού, που είπε πως η Μόσχα θα ήθελε να πάρει τον έλεγχο του νότου της Ουκρανίας, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε μια αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας.

Ουδέτερη χώρα

Η Μολδαβία εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της στον Ρώσο πρεσβευτή σχετικά με τις δηλώσεις αυτές του Ρώσου στρατηγού Ρουστάμ Μινεκάγεφ, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ένα δελτίο Τύπου.

Η Μολδαβία «θεωρεί αυτές τις δηλώσεις αβάσιμες και αντιφατικές με τη στήριξη της Ρωσίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας.

«Η Μολδαβία είναι μια ουδέτερη χώρα» και καλεί τη Μόσχα «να σεβαστεί αυτήν την αρχή», συμπλήρωσε.

Διάδρομος προς την Υπερδνειστερία

Η ανησυχία της Μολδαβίας έχει να κάνει με τις δηλώσεις του στρατηγού Ρουστάμ Μινεκάγεφ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θέλει να πάρει «τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς (ανατολικά) και του ουκρανικού νότου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο έλεγχος του ουκρανικού νότου θα επιτρέψει να προσφέρει βοήθεια στους φιλορώσους αυτονομιστές της Υπερδνειστερίας, οι οποίοι διοικούν από το 1992 αυτήν την περιοχή της Μολδαβίας που συνορεύει με το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Ο έλεγχος του νότου της Ουκρανίας, θα είναι ένας διάδρομος προς την Υπερδνειστερία, όπου παρατηρούμε επίσης περιστατικά καταπίεσης του ρωσόφωνου πληθυσμού», είπε ο Μινεκάγεφ.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανησυχεί για την εδαφική ακεραιότητα της η Μολδαβία – Κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις"

Συνάντηση Γκουτέρες-Πούτιν την επόμενη εβδομάδα

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στην πρώτη συνάντησή τους μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Την Τρίτη 26 Απριλίου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα φθάσει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Γκουτέρες είχε ζητήσει την Τετάρτη ξεχωριστά από τον Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συναντηθούν για να συζητήσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν με στόχο την επίτευξη της ειρήνης.

Από την πλευρά του, μία εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλής των ΗΕ, η Έρι Κανέκο, επιβεβαίωσε πως ο Γκουτέρες θα επισκεφθεί τη Μόσχα την Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο.

Όπως είπε η Κανέκο σε δημοσιογράφους, ο Γκουτέρες θα έχει επίσης μια συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Γκουτέρες-Πούτιν την επόμενη εβδομάδα"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θηριωδίες κατά αμάχων στη Μαριούπολη καταγγέλλει ο Ζοζέπ Μπορέλ

Την ευρωπαϊκή στήριξη στην έκκληση της Ουκρανίας προς τη Ρωσία προκειμένου να επιτραπεί η ασφαλής εκκένωση των αμάχων της Μαριούπολης εξέφρασε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, που κατήγγειλε τη Ρωσία για θηριωδίες εναντίον αμάχων υπό το πρόσχημα της δηθεν «απελευθέρωσης» της πόλης.

Ο Μπορέλ τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα ανθρωπιστικοί διάδρομοι στο εργοστάσιο του Azovstal και σε άλλες περιοχές της πόλης αλλά και της Ουκρανίας, με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις κατάπαυσης του πυρός.

Επίσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνει ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ελεύθερη και ασφαλής πρόσβαση για όσους παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

«Εδώ και εβδομάδες, ο κόσμος έχει γίνει μάρτυρας μιας σκληρής παράνομης επίθεσης στη Μαριούπολη από τη Ρωσία που οδήγησε σε ευρεία καταστροφή της πόλης, συμπεριλαμβανομένων θηριωδιών εναντίον αμάχων, υπό το στρεβλό πρόσχημα της «απελευθέρωσης» της πόλης. Χιλιάδες από τους κατοίκους του έχουν απελαθεί στη Ρωσία ή εκτοπίστηκαν βίαια στις μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές της Ουκρανίας» αναφέρει. Επιπροσθέτως, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισημαίνει ότι «παρά το μακελειό που προκάλεσε η Ρωσία, περισσότεροι από 100.000 πολίτες παραμένουν στη Μαριούπολη».

«Επαινούμε την Ουκρανία για τις προσπάθειές της να βρει μια διπλωματική λύση για την εκκένωση αμάχων και λυπούμαστε που η Ρωσία δεν ανταποδίδει» αναφέρει.

Μήνυμα της Μόσχας στο Azovstal:  «Σηκώστε λευκές σημαίες για να σας αφήσουμε να φύγετε»

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα έτοιμη να τηρήσει «οποιαδήποτε στιγμή» μια εκεχειρία «σε ολόκληρο ή σε τμήμα» του εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ -του τελευταίου προπύργιου των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη- για να επιτρέψει στους ενόπλους να φύγουν από τον χώρο μαζί με άλλους πολίτες που παραμένουν εκεί, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας και ορισμένων δυτικών χωρών ότι η Ρωσία απαγορεύει στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη είναι «αβάσιμοι», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Το σημείο εκκίνησης για αυτήν την ανθρωπιστική παύση θα είναι να υψώσουν λευκές σημαίες οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί σε όλο ή σε τμήμα του Αζοφστάλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει ακόμη ότι οι πολίτες που θα απομακρυνθούν θα έχουν την επιλογή να μεταφερθούν σε εδάφη υπό ουκρανικό ή ρωσικό έλεγχο, οι ουκρανοί στρατιώτες θα λάβουν καλή μεταχείριση και οι τραυματίες θα λάβουν φροντίδα.

«Αυτή η ανθρωπιστική πρωτοβουλία από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας ισχύει 24 ώρες το 24ωρο», συνεχίζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι «λεωφορεία και αυτοκίνητα», καθώς και ασθενοφόρα, είναι μόνιμα διαθέσιμα και έτοιμα «να μεταφέρουν ανθρώπους».

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει διαβιβάσει αυτή την πρόταση στην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βερεστσούκ, στον ΟΗΕ, στον ΟΑΣΕ και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και ότι αυτό το μήνυμα θα μεταδίδεται κάθε 30 λεπτά «από όλα τα ραδιοφωνικά δίκτυα προς τους ουκρανικούς ένοπλους σχηματισμούς του Αζοφστάλ».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την κατάληψη, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες σφοδρών μαχών, του στρατηγικού λιμανιού της Μαριούπολης, αν και η βιομηχανική τοποθεσία του Αζοφστάλ εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Αντί να επιτεθεί σε αυτόν τον τεράστιο, μερικώς υπόγειο χώρο, ο Πούτιν διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να τον πολιορκήσουν σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τους υπερασπιστές του να παραδοθούν. Ο απολογισμός των θυμάτων από τις μάχες στην Μαριούπολη αναμένεται να είναι εξαιρετικά βαρύς και οι καταστροφές στην πόλη τεράστιες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία: Θηριωδίες κατά αμάχων στη Μαριούπολη καταγγέλλει ο Ζοζέπ Μπορέλ"

Νέα επίθεση Ζαχάροβα κατά Ελλάδας: Σας βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε κι εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτες

Επίθεση κατά της Ελλάδας για την απέλαση Ρώσων διπλωματών εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Μέσω του λογαριασμού της στο Telegram, η Ζαχάροβα συνδέει την απέλαση των διπλωματών με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα την ίδια περίοδο. Στις 6 Απριλίου, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι 12 μέλη διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας στην Ελλάδα απελαύνονται και χαρακτηρίζονται ως personae non gratae στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση συνδέει την 6η Απριλίου με την επίθεση των Ναζί το 1941 και διερωτάται αν η επιλογή είναι συμπτωματική ή πρόκειται για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο και για τις σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας».

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», τονίζει, υπενθυμίζοντας την περσινή βοήθεια στην κατάσβεση των φωτιών.

Μάλιστα, η Ζαχάροβα ανέφερε ότι ενέργειες όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών για λόγους ευρωατλαντικής αλληλεγγύης διαγράφουν το κοινό παρελθόν των δύο λαών. «Δεν είναι καν κακό που η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν, τελικά το ποιον τιμά κανείς είναι κυρίαρχη επιλογή του έθνους. Είναι κακό που στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον, την ανεξαρτησία και το δικαίωμα σε αυτήν την κυρίαρχη επιλογή», σημείωσε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση Ζαχάροβα κατά Ελλάδας: Σας βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε κι εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτες"

Η Ολλανδία θα σταματήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Η Ολλανδία σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρωσικά ορυκτά καύσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση.

Επιπλέον ανέλαβε τη δέσμευση να δαπανήσει περί τα 623 εκατομμύρια ευρώ σε πρωτοβουλίες προς εταιρείες για αποθήκευση φυσικού αερίου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επικεντρώνεται στην εξοικονόμηση στον τομέα της ενέργειας, σε περισσότερο πράσινες πολιτικές και στην εισαγωγή περισσότερης ενέργειας από άλλες χώρες.

Περίπου το 44% της ολλανδικής ενεργειακής χρήσης βασίζεται στο φυσικό αέριο-ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, αλλά μόλις το 15% του ολλανδικού φυσικού αερίου προέρχεται από τη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών απεξάρτησης από τη Ρωσία η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει εταιρείες επειδή αποθήκευσαν φυσικό αέριο σε εγκαταστάσεις στο Μπέργκερμιρ, από τις μεγαλύτερες τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, ενόψει του χειμώνα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ολλανδία θα σταματήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία"

Κορωνοϊός: 7.014 κρούσματα και 30 νέοι θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες

24 ώρες ήταν 7.014. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.273.382 (ημερήσια
μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 200 ενώ από την
αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.986(3.6% του συνολικού αριθμού
των θετικών αποτελεσμάτων).

Το ποσοστό της θετικότητας διαμορφώθηκε στο 3,4% από 4,1% χθες.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 2.836 στην Αττική (2.715 χθες).
  • 772 στη Θεσσαλονίκη (774 χθες)

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 330 από την Ανατολική Αττική (332 χθες).
  • 504 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (485 χθες).
  • 96 από τη Δυτική Αττική (79 χθες).
  • 392 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (328 χθες).
  • 817 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (772 χθες).
  • 350 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (322 χθες).
  • 305 από τον Πειραιά (346 χθες).
  • 42 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (51 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 1 στο Άγιο Όρος
  • 100 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 8 στην ΠΕ Άνδρου
  • 68 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 56 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 71 στην ΠΕ Άρτας.
  • 153 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 63 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 16 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 54 στην ΠΕ Δράμας.
  • 73 στην ΠΕ Έβρου.
  • 167 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 6 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 16 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 74 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 87 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 169 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 8 την ΠΕ Θάσου.
  • 31 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 21 στην ΠΕ Θήρας.
  • 1 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 13 στην ΠΕ Ικαρίας
  • 107 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 73 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 29 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 77 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 1 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 29 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 71 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 21 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 29 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 72 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 105 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 13 στην ΠΕ Κω.
  • 49 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 164 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 45 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 50 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 11 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 6 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 123 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 99 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 3 στην ΠΕ Μήλου.
  • 8 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 16 στην ΠΕ Νάξου.
  • 29 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 15 στην ΠΕ Πάρου.
  • 62 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 47 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 91 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 22 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 84 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 97 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 3 στην ΠΕ Σάμου.
  • 119 στην ΠΕ Σερρών.
  • 14 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 9 στην ΠΕ Σύρου.
  • 7 στην ΠΕ Τήνου.
  • 85 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 125 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 24 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 15 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 40 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 115 στην ΠΕ Χανίων.
  • 32 στην ΠΕ Χίου.

112 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (184 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.839 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 278 (66.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 93.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 153 (55.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (44.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.589 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 190 (ημερήσια μεταβολή -2.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 7.014 κρούσματα και 30 νέοι θάνατοι"

Νεκρός άνδρας σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα – Έπαθε ηλεκτροπληξία

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Γλυφάδα, σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και Πλ. Κρήτης, όπου άνδρας ανασύρθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πιθανή αιτία θανάτου θεωρείται η ηλεκτροπληξία.

Στο σημείο έσπευσαν νωρίτερα έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο άντρας πήγε να κλέψει κάτι από τον υποσταθμό και τον χτύπησαν 20.000 βολτ.

Προανάκριση αναμένεται να διενεργηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, γύρω στις 5:30 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ανασύρθηκε η σορός.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός άνδρας σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα – Έπαθε ηλεκτροπληξία"

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονος σκότωσε καταλάθος τον φίλο του με καραμπίνα

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ένας 15χρονος δέχθηκε πυροβολισμό από πιστόλι και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πυροβόλησε φίλος του, επίσης 15 ετών.

Πώς έγινε η τραγωδία

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο σπίτι του 15χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival, όλα ξεκίνησαν όταν ο 15χρονος που πυροβόλησε πρότεινε στον φίλο του να του δείξει τα όπλα του πατέρα του.

Οι δύο τους βρέθηκαν στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, όπου υπήρχαν δύο καραμπίνες. Εκεί, ο 15χρονος έμελλε να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον φίλο του.

Πληροφορίες του thestival αναφέρουν πως ο 15χρονος ισχυρίστηκε αρχικά στις Αρχές πως ο φίλος του έπεσε αναίσθητος επειδή χτύπησε το κεφάλι του στη γωνία τραπεζιού. Λίγο αργότερα παραδέχθηκε πως τον πυροβόλησε καταλάθος.

Ο 15χρονος που πυροβόλησε καθώς και ο πατέρας του συνελήφθησαν.

thestival 

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονος σκότωσε καταλάθος τον φίλο του με καραμπίνα "

Υπόθεση Μαντλίν: Κυρήχθηκε «επίσημα ύποπτος» από τις πορτογαλικές Αρχές o 45χρονος παιδόφιλος

Ως «επίσημα ύποπτος» κηρύχθηκε ένας άνδρας από τις πορτογαλικές αρμόδιες Αρχές στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν, η οποία τον Μάιο του 2007 εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον The Guardian, από τις Αρχές δεν κατονόμασαν μεν τον ύποπτο, όμως θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για τον Γερμανό Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή για ναρκωτικά. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί και για το βιασμό μιας 72χρονης.

15 χρόνια μετά από την εξαφάνιση

Σημειώνεται πως στις 3 Μαΐου συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνιση της Μαντλίν και βάσει της πορτογαλικής νομοθεσίας δεν θα είναι πλέον δυνατό να δηλωθεί κάποιος ως πρόσωπο ενδιαφέροντος πέραν αυτής της ημερομηνίας. Η δήλωση κάποιου ως πρόσωπο ενδιαφέροντος είναι ένα απαραίτητο βήμα για τυχόν ποινικές κατηγορίες.

Το 2020 η αστυνομία της Γερμανίας είχε κάνει μια σειρά από εκτεταμένες έρευνες για τη σχέση του Μπρίκνερ με την εξαφάνιση της ΜακΚαν χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Τον Μάιο του 2007 η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε μέσα από το διαμέρισμα που παραθέριζε με την οικογένειά της και έκτοτε αγνοείται. Οι γονείς της βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα μακριά και γευμάτιζαν.

The Guardian/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Μαντλίν: Κυρήχθηκε «επίσημα ύποπτος» από τις πορτογαλικές Αρχές o 45χρονος παιδόφιλος"

Εφαρμογή προβλέπει τι κίνηση θα κάνει το Πάσχα – Πώς λειτουργεί

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με την κίνηση στους δρόμους, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και στα ΚΤΕΛ να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την ασφάλεια των πολιτών έχουν ληφθεί και έκτακτα μέτρα από την Τροχαία. 

Πώς όμως μπορούν να αποφύγουν οι οδηγοί την μεγάλη ταλαιπωρία αυτές τις ημέρες; Σε αυτό μπορεί λοιπόν να βοηθήσει μια νέα υπηρεσία / εφαρμογή πρόβλεψης στην Ολυμπία Οδό, που θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε καλύτερα το ταξίδι σας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιόδους που οι αυτοκινητόδρομοι συγκεντρώνουν μεγάλη κυκλοφορία, όπως σε μαζικές εξόδους τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο.

Με αυτή την εφαρμογή οι ταξιδιώτες έχουν πλέον την δυνατότητα να λαμβάνουν τις εξής πληροφορίες:

  1. Να βλέπουν την τρέχουσα κυκλοφορία σε δύο σταθερά σημεία του αυτοκινητόδρομου, στα διόδια της Ελευσίνας και τα διόδια του ισθμού κατά την αναγραφόμενη μέρα και ώρα. Δεδομένα που μπορούμε βέβαια να πάρουμε και από την Google με μεγάλη ακρίβεια και όχι μόνο από δύο σημεία.
  2. Να βλέπουν την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στους σταθμούς της Ελευσίνας και του Ισθμού, και για τις δύο κατευθύνσεις για τις επόμενες τρεις ημέρες (72 ώρες).

Δείτε ΕΔΩ την εφαρμογή

Η εν λόγω εφαρμογή στηρίζεται σε έναν αλγόριθμο που παρέχει προβλέψεις της κυκλοφορίας, μετά από εισαγωγή δεδομένων διελεύσεων από τους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων, στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας, στοιχεία ημερολογίου (αργίες και γιορτές), μετεωρολογικές προβλέψεις κ.λπ..

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφαρμογή προβλέπει τι κίνηση θα κάνει το Πάσχα – Πώς λειτουργεί"

Η Αυστραλία επέβαλε κυρώσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στις κόρες του Β.Πούτιν και του Σ.Λαβρόφ

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέβαλε κυρώσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και την κόρη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια ανάλογων κινήσεων από άλλες χώρες της Δύσης, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Βρετανία, και ανεβάζει τον συνολικό αριθμό προσώπων και οντοτήτων στη Ρωσία που υπόκεινται σε κυρώσεις της Αυστραλίας σε σχεδόν 750.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν κατονόμασε τις δύο κόρες του Πούτιν αλλά είναι γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει δύο ενήλικες κόρες, την Κατερίνα Τιχόνοβα και την Μαρία Βορόντσοβα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Πούτιν και ο Λαβρόφ προστέθηκαν στον κατάλογο των κυρώσεων στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο νέος γύρος κυρώσεων στοχοποιεί επίσης 144 Ρώσους γερουσιαστές που παρείχαν στήριξη στον πρόεδρο Πούτιν, εγκρίνοντας την «παράνομη» αναγνώριση ως ανεξάρτητων των αποσχισθεισών περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας σε ανακοίνωσή του.

Η υπουργός Εξωτερικών Μαρίζα Πέιν πρόσθεσε ότι η Αυστραλία θα συνεχίσει να αυξάνει το τίμημα για τη Ρωσία με το να στοχοθετεί εκείνους που φέρουν την ευθύνη για την «αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Αυστραλία επέβαλε κυρώσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στις κόρες του Β.Πούτιν και του Σ.Λαβρόφ"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει τη νότια Ουκρανία – Σχέδια για γέφυρα που θα τη συνδέει με την Κριμαία

Τον απόλυτο έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας θέλει να αποκτήσει η Ρωσία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Χτες πάντως ο υπ. Άμυνας της Ρωσίας Σοϊγκού ανακοίνωσε επίσημα στον Πούτιν πως η Ρωσία κατέχει πλέον την Μαριούπολη.

Μάλιστα βίντεο από την ισοπεδωμένη Μαριούπολη δείχνει τους πανηγυρισμούς των Τσετσένων, οι οποίοι μάλιστα φωνάζουν… «Allahu Akbar».

Οι Τσετσένοι του Ραμζάν Καντίροφ, που επιστρατεύτηκαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση των Ουκρανών στην Μαριούπολη, στο βίντεο ποζάρουν σαν αστακοί, κρατώντας σημαίες ενώ από πίσω τους φαίνονται τα ερείπια της ορθόδοξης πόλης. Κραυγάζουν μάλιστα και τη φράση… «Allahu Akbar». 

«Σύμφωνα με τις ιαχές Allahu Akbar, η πόλη που κάποτε ιδρύθηκε από Έλληνες που διέφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία «απελευθερώθηκε» από τους κατοίκους της από τις Τσετσένους πολιτοφυλακές του Πούτιν. Τι ανατροπή της ιστορίας…», γράφει ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, επικεφαλής ανταποκριτής εξωτερικών υποθέσεων, Γιαροσλάβ Τροφίμοφ, σε ανάρτηση του στο Twitter.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει τη νότια Ουκρανία – Σχέδια για γέφυρα που θα τη συνδέει με την Κριμαία"

Πληροφορίες για ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Ελλάδα

Μέχρι και την Ελλάδα ενδέχεται να έφτασε η οξεία ηπατίτιδα που εμφανίζεται σε παιδιά κι έχει προκαλέσει «παγκόσμια ανησυχία». Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ΕΟΔΥ είναι σε επιφυλακή, καθώς ένας παιδίατρος ανέφερε ότι ένα παιδί που παρακολουθεί εμφάνισε συμπτώματα.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις το προέδρου του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε κρούσματα στη χώρα μας, τονίζοντας ότι οι περιπτώσεις που έχουν εμφανιστεί παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Μάλιστα, ο κ. Ζαούτης κάλεσε τα νοσοκομεία Παίδων να είναι σε ετοιμότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ είναι έτοιμα για να εξετάσουν πιθανά κρούσματα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πληροφορίες για ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Ελλάδα"

Επιδότηση βενζίνης: «Ανοίγουν» τη Δευτέρα οι αιτήσεις – Βήμα βήμα η διαδικασία

Την προσεχή Τρίτη 26 Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση στη βενζίνη και στο πετρέλαιο.

Η υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση στη βενζίνη και το πετρέλαιο θα γίνεται ανάλογα με το ΑΦΜ.

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

• 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

• 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

• 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5

• 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7

• 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

• Από την 1η.5.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ).

Τα βήματα της αίτησης

Η ΚΥΑ περιγράφει τα βήματα για την πίστωση του επιδόματος βενζίνης:

1. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα

2. Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet

3. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

4. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

5. Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

6. Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

7. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

8. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ

Τα ποσά

50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες:

• Βορείου Αιγαίου,

• Νοτίου Αιγαίου,

• Ιονίων Νήσων,

• Κρήτης,

• Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής,

• Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

• Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

• Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

• Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Δικαιούχοι είναι μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Μόνο αυτοί μπορούν να αιτούνται την χορήγηση επιδόματος βενζίνης για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2022.

Κάθε όχημα και μοτοσυκλέτα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι το όχημα να είναι:

• σε κυκλοφορία,

• ασφαλισμένο και

• να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί πληροφορίες για το όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο και τον ιδιοκτήτη του με την χρήση των εξής διαδικτυακών υπηρεσιών:

• Στοιχεία οχήματος και προφίλ κατόχου από την Α.Α.Δ.Ε.,

• Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας από την Α.Α.Δ.Ε.,

• Εύρεση ασφάλισης οχημάτων (Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης),

• Στοιχεία εισοδήματος και κατοικίας για την επιδότηση καυσίμων από την Α.Α.Δ.Ε, για τον έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος, μοτοσικλέτας-μοτοποδηλάτου, ασφάλισης, πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τον έλεγχο του δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος

Τρόποι πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

• σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή

• σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Διαδικασία πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό

• Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αιτήσεων, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητούν την πίστωση του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

• Ο δικαιούχος μπαίνει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του (email, κινητό τηλέφωνο) ενώ συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του και αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον λογαριασμό αυτόν.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα για τον σκοπό της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εν συνεχεία εμβάζει, στο πιστωτικό ίδρυμα το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Έκδοση κάρτας καυσίμων στα ΚΕΠ

Η διαδικασία αίτησης και έκδοσης της κάρτας καυσίμων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου- δικαιούχου, χωρίς την τήρηση των προθεσμιών βάσει ΑΦΜ

Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή και καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα:

• τον ΑΦΜ του φυσικού προσώπου,

• τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου, επιβεβαιώνοντας ότι το δηλούμενο είναι ιδιοκτησίας του ή συνιδιοκτησίας του, ή μισθωμένο όχημα που του έχει παραχωρηθεί προς χρήση (leasing), καταχωριζομένου στην τελευταία περίπτωση και του ΑΦΜ της εκμισθώτριας εταιρείας,

• τα στοιχεία επικοινωνίας του φυσικού προσώπου, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται για λογαριασμό του φυσικού προσώπου είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού για είτε την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του αιτούντος φυσικού προσώπου, το οποίο και δηλώνει στον υπάλληλο.

H ανωτέρω διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή δήλωσης του επιθυμητού τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου δύναται να πραγματοποιείται και με εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του φυσικού προσώπου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση βενζίνης: «Ανοίγουν» τη Δευτέρα οι αιτήσεις – Βήμα βήμα η διαδικασία"

Θ. Ζαούτης στην ΕΡΤ: Πιθανόν να δούμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας – Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του αδενοϊού

«Πιθανόν να δούμε κρούσμα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας. Δεν έχουμε ακόμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Συγκεκριμένα, «δεν υπάρχει κρούσμα ακόμα στην Ελλάδα αλλά μπορεί πολύ σύντομα να τον δούμε κι εδώ», είπε ακόμη ο ίδιος, ενώ ερωτηθείς αν λόγω της ετοιμότητας που υπάρχει είναι πιθανόν να υπάρχουν ήδη και στη χώρα μας, υπογράμμισε: «Υπάρχει αρκετά μεγάλη περίπτωση να τον δούμε κι εδώ. Υπάρχουν κρούσματα και στην Ισπανία αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Ζαούτης πρόσθεσε ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα, όπως γαστρεντερίτιδα, ναυτία, εμετός και διάρροια, ενώ κάλεσε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

«Η πλειοψηφία είναι στα παιδιά 3 έως 5 ετών. Υπάρχουν και κάποια μεγαλύτερα παιδιά, αλλά πάνω από 10 ετών δεν έχουμε δει πολλά κρούσματα» πρόσθεσε σχετικά, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια κατά των αδενοϊών.

«Είναι ελάχιστα μέχρι στιγμής τα κρούσματα και ακόμα λιγότερα τα σοβαρά, κι αυτό είναι το θετικό» είπε ακόμα.

Τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ, επίσης, είναι σε ετοιμότητα να εξετάζουν δείγματα πιθανών κρουσμάτων για την ανίχνευση του αδενοϊού ή άλλων ιών που προκαλούν τέτοια συμπτώματα, επισήμανε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θ. Ζαούτης στην ΕΡΤ: Πιθανόν να δούμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας – Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του αδενοϊού"

Φθιώτιδα: Σκυλιά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ηλικιωμένο και το σκυλάκι του

Ο άτυχος 72χρονος διακομίστηκε στο ΓΝ Λαμίας, ενώ το σκυλάκι της οικογένειας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, από την άγρια επίθεση που δέχτηκε.

Πήγε να βγάλει βόλτα το σκυλάκι του και από επίθεση δεσποζόμενων (;) σκυλιών βρέθηκε στο Νοσοκομείο, 72χρονος το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής!

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Ελάτεια, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο ηλικιωμένος, όπως κάθε μέρα το πρωί, έβγαλε βόλτα το μικρό σκυλί της οικογένειας. 100 περίπου μέτρα από το σπίτι του, δύο μεγαλόσωμα σκυλιά, επιτέθηκαν τόσο στον ίδιο όσο και στο σκυλάκι του!

Το ένα από τα δύο σκυλιά προκάλεσε σοβαρότατες πληγές από δαγκωματιές στο σκυλάκι που μεταφέρθηκε σε Κτηνιατρείο στην Αμφίκλεια και δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει, ενώ ο 72χρονος από την επίθεση του άλλου σκύλου έπεσε στο έδαφος, χτυπώντας στο κεφάλι, ενώ έσπασε και το ισχίο του!

Διακομίστηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για το πόδι του!

«Δεν μπορώ να το πιστέψω πως από τη μία στιγμή στην άλλη ο άνδρας μου βρέθηκε στο χειρουργείο», λέει στο LamiaReport η σύζυγος του 72χρονου και προσθέτει: «Τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι επικίνδυνα, πρέπει άμεσα να μαζευτούν. Ελπίζω η αστυνομία και ο δήμος να κάνουν αυτό που πρέπει».

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι παρατημένα τον τελευταίο χρόνο από τον ιδιοκτήτη τους, που είναι εκτός Ελάτειας και έχουν γίνει ο φόβος και τρόμος της περιοχής γυρίζοντας έξω από το σπίτι αναζητώντας κι εκείνα τροφή.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθιώτιδα: Σκυλιά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ηλικιωμένο και το σκυλάκι του "

Κιλκίς: Καταστροφή πενταετίας για τους κτηνοτρόφους τα αδιάθετα αμνοερίφια

Με τα αρνιά και τα κατσίκια… αμανάτι έμειναν οι κτηνοτρόφοι, καθώς οι έμποροι, λόγω επάρκειας, δεν τα αγόρασαν.
Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Παιονίας Κιλκίς, κ. Θωμάς Καρυπίδης, κάνει λόγο για καταστροφή του κτηνοτρόφου, δύο ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα, μία καταστροφή που θα έχει επιπτώσεις για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Η τιμή στα παζάρια με τους εμπόρους την προηγούμενη εβδομάδα, έκλεισε στα 7,50 ευρώ το κιλό για τα αρνιά και στα 8 ευρώ τα κατσίκια, ωστόσο, όπως λένε οι κτηνοτρόφοι, ήθελαν να τα αγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή.
Οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν, καθώς το κόστος παραγωγής διπλασιάστηκε και κάνουν έκκληση στους εμπόρους να τηρήσουν τη προφορική συμφωνία αγοράς έστω και τη τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση εναποθέτουν τις ελπίδες τους για πωλήσεις την Πρωτομαγιά

Οι κρεοπώλες υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, πως υπάρχει επάρκεια σε αρνιά και κατσίκια, καθώς δεν έγιναν αρκετές παραγγελίες και οι τζίροι είναι λιγότεροι, ενώ, όπως παρατηρούν, τα τόσα αδιάθετα αρνιά, είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιλκίς: Καταστροφή πενταετίας για τους κτηνοτρόφους τα αδιάθετα αμνοερίφια"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος

Για 58η ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.  Οι συγκρούσεις κλιμακώνονται κυρίως στα ανατολικά της χώρας, με την Ρωσία να «σφυροκοπά» κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ AN-26 συνετρίβη κατά τη διάρκεια «τεχνικής πτήσης» στη στην περιφέρεια Ζαπορίζια και ότι υπάρχουν θύματα. Οι λεπτομέρειες για το συμβάν τελούν ακόμη υπό επαλήθευση, ενώ είναι άγνωστο πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε πως η Ρωσία πραγματοποιεί επιχειρήσεις επίθεσης στις περιοχές Ζαρίσνε, Λουχάνσκ (στις πόλεις Ρουμπίζνε και Ποπάσνα). Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται επίσης γύρω από την Μαργίνκα. 

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός. Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.

Κλειστοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Το Κίεβο, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, δεν προσπαθεί σήμερα να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στις συγκρούσεις λόγω των κινδύνων που υπάρχουν.

«Λόγω του κινδύνου στις διαδρομές σήμερα, 22 Απριλίου, δεν θα λειτουργήσουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι», έγραψε η Ιρίνα Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Facebook. «Σε όλους αυτούς που περιμένουν να απομακρυνθούν: κάντε υπομονή, παρακαλώ κάντε κουράγιο!», τόνισε ακόμη.

Έκκληση για «πλήρη εκκένωση» της Μαριούπολης

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μαριούπολης απηύθυνε νέα έκκληση για «πλήρη εκκένωση» της πόλης, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ελέγχεται τώρα από ρωσικές δυνάμεις. 

«Χρειαζόμαστε μόνο ένα πράγμα –την πλήρη απομάκρυνση του πληθυσμού. Περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη», δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο στην κρατική τηλεόραση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος"

Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς αισθάνονται οι υποστηρικτές του Πούτιν με τους μαχητές του Ισλάμ στη Χριστιανική Μαριούπολη;

«Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας που υποστηρίζουν την Ρωσία του Πούτιν, λόγω υποτίθεται Ορθοδοξίας, πώς αισθάνονται βλέποντας αυτό το βίντεο; Μία Χριστιανική πόλη γεμάτη Ελληνισμό πριν, παραδομένη τώρα στους μαχητές του Ισλάμ στο όνομα του Πούτιν…» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρνοντας στο φως μια ακόμη παράμετρο της ρωσικής εισβολής που συγκλονίζει.

Στο tweet του ο υπουργός Ανάπτυξης περιλαμβάνει βίντεο του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, επικεφαλής ανταποκριτής εξωτερικών υποθέσεων, Γιαροσλάβ Τροφίμοφ που δείχνει τον αρχηγό των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, να εμφανίζεται στο Τέλεγκραμ μαζί με στρατιώτες, μαχητές του Ισλάμ να ποζάρουν πάνοπλοι και με τις σημαίες τους, με φόντο τα ερείπια της ορθόδοξης πόλης της Μαριούπολης ζητωκραυγάζοντας Allahu Akbar.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης: Πώς αισθάνονται οι υποστηρικτές του Πούτιν με τους μαχητές του Ισλάμ στη Χριστιανική Μαριούπολη;"

Ναυπακτία: Χαροπαλεύουν δύο νέα παιδιά όταν το μηχανάκι που επέβαιναν συγκρούστηκε με “άγριο” άλογο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής στο Γαλατά Ναυπακτίας και συγκεκριμένα στον δρόμο προς Κρυονέρι. Δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ένας 17χρονος και μια 19χρονη συγκρούστηκε με “άγριο” άλογο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και των δυο παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr ο 17χρονος οδηγός μπήκε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου ενώ η 19χρονη έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Οι φωνές των κατοίκων του Γαλατά για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια δεν εισακούγονται με αποτέλεσμα εκτός από τις ζημιές στις καλλιέργειες να έχουν πολύ συχνά σοβαρά ατυχήματα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυπακτία: Χαροπαλεύουν δύο νέα παιδιά όταν το μηχανάκι που επέβαιναν συγκρούστηκε με “άγριο” άλογο"

Γερμανία: Εξαγωγές σε όπλα αξίας 1.6 δισ. ευρώ για το 2021-Στους μεγαλύτερους αγοραστές και η Τουρκία

Νέο ρεκόρ πωλήσεων  σε όπλα κατέγραψε η Γερμανία το 2021,  αξίας 1,6 δισεκ. ευρώ.  Το  ποσό αυτό να είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από το 2017, σύμφωνα με δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε τους αριθμούς αυτούς απαντώντας σε ερώτημα που κατέθεσε η Σεβίμ Νταγντελέν, βουλεύτρια της παράταξης Die Linke

Πάνω από το 60% των εξαγωγών κατευθύνθηκε σε κράτη εκτός NATO και ΕΕ. Οι παραδόσεις στις λεγόμενες «τρίτες» χώρες είναι αμφιλεγόμενες στη Γερμανία, κυρίως επειδή ορισμένες από αυτές κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ή εμπλέκονται σε περιφερειακές συρράξεις.

Οι εξαγωγές όπλων κατέγραψαν  και πέρυσι άνοδο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το 2020, η αξία τους ανήλθε σε 1,38 δισεκ. ευρώ.

Οι δέκα μεγαλύτεροι πελάτες της αμυντικής βιομηχανίας της Γερμανίας πέρυσι ήταν η Αίγυπτος, το Ισραήλ, το Κατάρ, η Τουρκία, η Βρετανία, η Νορβηγία και –μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ– η Ιταλία, η Ολλανδία, η Λετονία και η Αυστρία.

Η κυρία Νταγντελέν στηλίτευσε ειδικά τις πωλήσεις γερμανικών όπλων στην Άγκυρα. «Το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες όπου καταλήγουν τα περισσότερα πολεμικά όπλα γερμανικής κατασκευής, παρά τις παράνομες εισβολές στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη, παρά το ότι απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο, μετατρέπει σε φάρσα οποιαδήποτε επίκληση βασισμένης σε αξίες πολιτικής από την κυβέρνηση συνασπισμού» του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Εξαγωγές σε όπλα αξίας 1.6 δισ. ευρώ για το 2021-Στους μεγαλύτερους αγοραστές και η Τουρκία"

Νέες απειλές Ακάρ: «Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα», δηλώνει και μιλάει για αποστρατιωκοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου

Πιστός στην προκλητική του ρητορική ο Χουλουσί Ακάρ απέναντι στην Ελλάδα σχολίασε τις κινήσεις θωράκισης των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ δεν δίστασε να θέσει για άλλη μία φορά το θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας κατά τη διάρκεια της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» ανέφερε πως  «η Συνθήκη της Λωζάννης λέει πως τα συγκεκριμένα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Υπάρχει συμφωνία, όλοι συμφώνησαν και είπαν “ναι”. Αυτά τα νησιά είναι συγκεκριμένα, η ονομασία τους οι συντεταγμένες τους, οι θέσεις τους. Εσείς έχετε στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά, 16 απο αυτά. Μας λένε “ας μη μιλήσουμε γι αυτά”… Μα γιατί όχι; Αν μιλάμε για διεθνές δίκαιο, από αυτό το θέμα θα ξεκινήσουμε».

«Όταν στρατιωτικοποιούνται αυτά τα νησιά, τότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει κουβέντα απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας που έχουν αμυντικό στόχο», πρόσθεσε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ.

«Αν τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα έχουν στόχο την Τουρκία, είναι λίγα»

Το ίδιο επιθετικός εμφανίστηκε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk. Αυτή τη φορά η τοποθέτησή του αφορούσε τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας  σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι αρκετά για την άμυνα, αλλά δεν αρκούν αν στοχεύουν την Τουρκία.

«H Eλλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει κάποιες συμμαχίες. Μα εμείς ήδη είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Επίσης, με ένα υπερβολικό τρόπο, προβάλλουν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Εμείς λέμε πως αν αυτά τα εξοπλιστικά είναι για την άμυνα τους είναι πολλά, αν όμως έχουν στόχο την Τουρκία τότε είναι λίγα… Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Είναι δεδομένη και η οικονομική τους κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Μην ανοίξει η όρεξη τους με κάποιες ομιλίες, υποδείξεις, πιέσεις, με την Ε.Ε ή με την υποστήριξη κάποιων χωρών… Τους λέμε πως θα κάνουν μεγάλο λάθος. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και είμαστε ικανοί γι αυτό», κατέληξε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες απειλές Ακάρ: «Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα», δηλώνει και μιλάει για αποστρατιωκοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου"

Μπαράζ ελέγχων από εφοριακούς σε... εφοριακούς

Από κόσκινο θα περάσει η ΑΑΔΕ τα δικά της στελέχη προκειμένου να εντοπίσει πιθανές περιπτώσεις διαφθοράς. Ειδική εγκύκλιος του Διοικητή Γιώργου Πιτσιλή ανοίγει το δρόμο και δίνει στο σήμα για στοχευμένους, αλλά και αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας, δίνοντας προτεραιότητα σε υποθέσεις που θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ θα υποβάλλονται απευθείας, με απόρρητη έκθεση, στον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Τα κριτήρια αφορούν: 

  • την άσκηση καθηκόντων θέσεων ευθύνης προϊσταμένου Γενικής Διευθύνσεως Διευθύνσεως, Υποδιευθύνσεως, Τμήματος, το χρόνο άσκησης αυτών των καθηκόντων και τις υπηρεσίες άσκησης των καθηκόντων αυτών 
  • την άσκηση καθηκόντων ελεγκτή στις οργανικές μονάδες της Α.Α.Δ.Ε., το χρόνο άσκησης αυτών των καθηκόντων και τις υπηρεσίες άσκησης των καθηκόντων αυτών 
  • την άσκηση καθηκόντων Προέδρου ή μέλους Επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών της Α.Α.Δ.Ε. 
  • την άσκηση καθηκόντων Προέδρου Επιτροπών παραλαβής έργων της Α.Α.Δ.Ε. 
  • την άσκηση ποινικής δίωξης υπαλλήλου για εγκλήματα σχετικά με την υπηρεσία 
  • την συμπερίληψη στοιχείων οικονομικού ενδιαφέροντος στης υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις, ενδεικτικά, όπως περιουσία στο εξωτερικό, υψηλοί τόκοι καταθέσεων, λήψη μερισμάτων από το εξωτερικό και εσωτερικό της χώρας, κατοχή σημαντικού τεκμηρίου διαβίωσης π.χ. σκάφος αναψυχής, απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, λήψη ή παροχή δωρεών, καταβολή υψηλών τοκοχρεολυσίων, χρησιμοποίηση ανάλωσης κεφαλαίου προηγουμένων ετών για την κάλυψη τεκμηρίων διαβίωσης, μη σημαντικές οικογενειακές δαπάνες ή ανυπαρξία αυτών ή τη μη συμπερίληψη όλων των ανωτέρω στοιχείων 
  • την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή ή διατήρηση λογιστικού γραφείου ή εργασία σε λογιστικό γραφείο από συγγενικά πρόσωπα, σύζυγος ή γονέας ή γονέας συζύγου ή τέκνα ή αδελφούς 
  • την άσκηση του επαγγέλματος του εκτελωνιστή ή διατήρηση εκτελωνιστικού γραφείου ή εργασία σε εκτελωνιστικό γραφείο από σύζυγο ή γονέα ή γονέα συζύγου ή τέκνα ή αδελφούς 
  • την άσκηση καθηκόντων δημοσίου υπολόγου (όποιος διαχειρίζεται, έστω και χωρίς νόµιµη εξουσιοδότηση, χρήµατα, αξίες ή υλικό που ανήκουν στο ∆ηµόσιο ή σε Ν.Π.∆.∆) 

Το  Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2022 προβλέπει μεταξύ άλλων τη διενέργεια: 

  • 40 εσωτερικών ελέγχων σε διαδικασίες και λειτουργίες των Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ  
  •  80 ελέγχων περιουσιακής κατάστασης προϊσταμένων και υπαλλήλων  
  •  30 επιτόπιων αιφνιδιαστικών ελέγχων στις Υπηρεσίες  
  • 100 ελέγχων για εντοπισμό ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της ΑΑΔΕ 
  • 11 στοχευμένων οικονομικών και διαχειριστικών ελέγχων δημοσίων υπολόγων και δημοσίων διαχειρίσεων  
  •  4 διαχειριστικών ελέγχων ανά Φορολογική Περιφέρεια.

Παράλληλα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων θα πρέπει να διεκπεραιώσει τουλάχιστον το 90% του συνόλου των καταγγελιών που περιέρχονται σε γνώση της .

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ ελέγχων από εφοριακούς σε... εφοριακούς"

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από Μεγάλη Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα

Με ειδικό πρόγραμμα και αραιά δρομολόγια, θα λειτουργήσουν από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Μετρό (γραμμές 1,2&3) και το Τραμ, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στη συχνότητα των δρομολογίων από σήμερα Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 25/04/2022. Οι χρονοαποστάσεις των δρομολογίων στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ θα διαμορφωθούν ως εξής:

-Στη Γραμμή 1 από τις 05:30 έως τις 23:30 στα 10,5′ και τις λοιπές ώρες λειτουργίας στα 15′.

Στις Γραμμές 2 & 3 από σήμερα Μ. Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 17:00 στα 7′ και τις λοιπές ώρες λειτουργίας στα 10′, ενώ από το Μ. Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα καθ’ όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας στα 10′. Επίσης, σήμερα Μ. Παρασκευή, δεν θα ισχύσει η νυχτερινή επέκταση του ωραρίου λειτουργίας στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τον σταθμό «Σύνταγμα» στις 00:20.

Δρομολόγια Τραμ

-Στο Τραμ από σήμερα Μ. Παρασκευή από τις 05:30 έως τις 22:00 στα 12′ και τις λοιπές ώρες λειτουργίας στα 15′, ενώ από το Μ. Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα καθ’ όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας στα 15′.

Ειδικότερα, το βράδυ του Μ. Σαββάτου οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

➢ Στη Γραμμή 1 από τον Πειραιά και την Κηφισιά στις 22:20.

➢ Στη Γραμμή 2 από την Ανθούπολη στις 22:44 και από το Ελληνικό στις 22:41.

➢ Στη Γραμμή 3 από τη Δ. Πλακεντίας στις 22:39 και από τη Νίκαια στις 22:41.

➢ Από το σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» προς όλες τις κατευθύνσεις στις 23:00.

➢ Από το Αεροδρόμιο στις 22:02 και από τη Νίκαια προς Αεροδρόμιο στις 21:31.

➢ Στη Γραμμή 6 Τραμ από την Πικροδάφνη στις 22:00 και από το Σύνταγμα στις 22:45.

Στη Γραμμή 7 Τραμ από το Ασκληπιείο Βούλας στις 21:44 και από την Αγία Τριάδα στις 21:58.

Στις Γραμμές 6 & 7 Τραμ με ανταπόκριση στην Πικροδάφνη από Σύνταγμα προς Ασκληπιείο Βούλας στις 21:45 και αντίστροφα στις 21:29 και από Αγία Τριάδα προς Σύνταγμα στις 21:28 και αντίστροφα στις 21:30.

Στα λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα Μεγάλη Παρασκευή θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Σαββάτου ενώ αύριο Μεγάλο Σάββατο τα δρομολόγια θα ολοκληρωθούν νωρίτερα έτσι ώστε όλα τα οχήματα να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 23:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 22:00 ή νωρίτερα. Την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα του Πάσχα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Κυριακής (περίοδος καλοκαιριού).

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από Μεγάλη Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news