facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Ιερουσαλήμ: Οι ισραηλινές Αρχές συνέλαβαν τον φρουρό του Έλληνα πρόξενου στην αφή του Αγίου Φωτός! (βίντεο)

Υπό αδιευκρίνιστες αιτίες, και μέσα στην αναστάτωση κατά τη διάρκεια της αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, ισραηλινοί αστυνομικοί συνέλαβαν τον φρουρό του Έλληνα πρόξενου στην Ιερουσαλήμ.

Έπειτα από λίγο και με διπλωματικές ενέργειες, ο φρουρός αφέθηκε ελεύθερος.

Το WAFA γράφει για το περιστατικό:

«Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν σήμερα τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η κατοχική αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια του τελετουργικού για το Άγιο Φως το Σάββατο και τον συνέλαβε».

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερουσαλήμ: Οι ισραηλινές Αρχές συνέλαβαν τον φρουρό του Έλληνα πρόξενου στην αφή του Αγίου Φωτός! (βίντεο)"

Πάτρα: Οικογένεια βρήκε διαρρήκτη μέσα στο σπίτι μετά τον Επιτάφιο!

Μετά την περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι της  και βρήκαν διαρρήκτη… μέσα!

Έντρομοι άρχισαν να φωνάζουν και να καλούν σε βοήθεια, η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι και ο διαρρήκτης πανικόβλητος το ‘βαλε στα πόδια. Μάλιστα πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί. Πρόλαβε όμως και πήρε χρυσαφικά και κάποια μετρητά που βρήκε στο σπίτι.

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνες για το συμβάν.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Οικογένεια βρήκε διαρρήκτη μέσα στο σπίτι μετά τον Επιτάφιο!"

Καιρός αύριο: Με συννεφιά και τοπικές βροχές το ψήσιμο του οβελία

Συννεφιασμένος και με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Κυριακή του Πάσχα, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις επιφυλάσσει τοπικές βροχές.

Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές ασθενείς βροχές και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση απο το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με βροχές κατά κανόνα ασθενείς οι οποίες από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στην Κρήτη αναμένεται από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα νοτιότερα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Με συννεφιά και τοπικές βροχές το ψήσιμο του οβελία"

Συνελήφθησαν τρία άτομα για φωτοβολίδες σε Αρκαδία και Κορινθία

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθησαν την Τετάρτη (1/5) σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, τρία άτομα σε Αρκαδία και Κορινθία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και για τα ναρκωτικά.

Στο Κιάτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1.486- κροτίδες.

Στο Λεωνίδιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με την Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) Αρκαδίας, συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -25- κροτίδες, -29- αυτοσχέδια εκρηκτικά-πυροτεχνήματα και μικροποσότητα κάνναβης.

Στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -35- κροτίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν τρία άτομα για φωτοβολίδες σε Αρκαδία και Κορινθία"

Βραζιλία: Αυξάνονται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Στους 56 οι νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον άλλοι 67 αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, πολιτεία της Βραζιλίας, σχεδόν 25.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών αφού οι καταιγίδες έπληξαν περισσότερες από τις μισές από τις 497 πόλεις της Πολιτείας αυτής που συνορεύει με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή.

Από τα νερά καταστράφηκαν δρόμοι και γέφυρες σε πολλές περιοχές. Προκλήθηκαν επίσης κατολισθήσεις και κατέρρευσε εν μέρει ένα φράγμα σε έναν μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό. Υπάρχει εξάλλου κίνδυνος να καταρρεύσει και ένα δεύτερο φράγμα, στην πόλη Μπέντο Γκονσάλβες.

Στο Πόρτο Αλέγκρε, την πρωτεύουσα του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, ο ποταμός Γκουαϊμπα υπερχείλισε, πλημμυρίζοντας τους δρόμους. Το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε ανέστειλε όλες τις πτήσεις επ’ αόριστον.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Εντουάρντο Λέιτε είπε στους δημοσιογράφους ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. Σήμερα αναμένονται και πάλι βροχές στις βόρειες περιοχές της Πολιτείας και οι αρχές προέτρεψαν όσους ζουν σε κοινότητες που διατρέχουν κίνδυνο να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βραζιλία: Αυξάνονται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Στους 56 οι νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι"

Κέρκυρα: Απίστευτο περιστατικό - Ο μπότης του δημάρχου έπεσε πάνω σε γυναίκα (Βίντεο)

Στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου παρουσία των Αντιδημαρχών Σπ. Χαλικιόπουλου και Ν. Βραδή έριξαν τον μπότη χωρίς να φανταστούν ότι κάποια γυναίκα περνούσε εκείνη την ώρα από το πεζοδρόμιο.

Αποτέλεσμα ήταν να της πέσει ο Μπότης κυριολεκτικά στο κεφάλι. Αμέσως έτρεξαν όλοι να την βοηθήσουν και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου έβαλε δυο ράμματα σε τραύμα στο κεφάλι.

Το βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και έχει τραβηχτεί από πολίτες που περίμεναν να τραβήξουν τους μπότηδες!

 

corfutvnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Κέρκυρα: Απίστευτο περιστατικό - Ο μπότης του δημάρχου έπεσε πάνω σε γυναίκα (Βίντεο) "

Κιλκίς: Μία σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτει σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε, δυο συσκευές εκτόξευσης πολλαπλών φωτοβολίδων των 100 βολών και μία συσκευή εκτόξευσης πολλαπλών φωτοβολίδων των 16 βολών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιλκίς: Μία σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων"

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που δέχθηκε πυροβολισμούς από διερχόμενο όχημα στη Σταυρούπολη (φωτο)

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το θύμα της επίθεσης δέχτηκε δύο σφαίρες. Η μία ήταν στην πλάτη και η άλλη στον ώμο.

Δράστες φέρεται να είναι δύο άνδρες και μία γυναίκα που επέβαιναν σε κόκκινο όχημα. Ο ένας ήταν στη θέση του οδηγού και ο άλλος συνοδηγός. Μία γυναίκα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των δύο ανδρών που επέβαινε στο όχημα ήταν αυτός που πυροβόλησε τον άνδρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που δέχθηκε πυροβολισμούς από διερχόμενο όχημα στη Σταυρούπολη (φωτο) "

Λευκάδα: Άγρια συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών - Σοβαρά τραυματίας στο νοσοκομείο ένας 23χρονος

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών για προσωπικές διαφορές, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λευκάδα.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, ένας 26χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά έναν 23χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 8 συλλήψεις, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, σήμερα (04.05.2024) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Λευκάδα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας, -8- ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, που συμμετείχαν σε συμπλοκή, από την οποία επήλθε ο σοβαρός τραυματισμός ενός εξ αυτών (23 ετών).

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι λόγω προσωπικών διαφορών συνεπλάκησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (04.05.2024), στην πόλη της Λευκάδας και κατά την εξέλιξη 26χρονος, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, τραυμάτισε σοβαρά τον 23χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της συμπλοκής, ενώ επιπλέον ο 26χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, με την έρευνα να συνεχίζεται για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Λευκάδα: Άγρια συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών - Σοβαρά τραυματίας στο νοσοκομείο ένας 23χρονος"

Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό σε ηλικία 76 ετών.

Σε ανάρτηση του ο Σταμάτης Κραουνάκης έγραψε «Έφυγε η Άννα» και σε σχόλια ακολούθων ανέβασε ένα βίντεο με την ηθοποιό από το Ηρώδειο.

Ποια ήταν η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό.

Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή και μια θρυλική τάξη υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία “Και συ χτενίζεσαι”, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Η Αθήνα γνώρισε ένα άλλο είδος θεάτρου και μια νέα προσέγγιση της επιθεώρησης.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και θεατρικά νούμερα που άφησαν εποχή.

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της καριέρας της και αλησμόνητη μέχρι σήμερα είναι η ερμηνεία της  της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες (με τις  Μίνα Αδαμάκη, Νένα Μεντή) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με την Κατιάνα Μπαλανίκα και τη Μαρία Καβογιάννη),  που θεωρούνται ”κλασικές”.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί ακόμα στις σειρές “Safe Sex”,  “Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο”,  “Οξυγόνο”,  “Αυστηρώς Κατάλληλο” κ.ά.

Στο θέατρο πρωταγωνίστησε σε πρόζες, επιθεωρήσεις σύγχρονα ελληνικά και ξένα έργα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου"

Ιεροσόλυμα: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, όπου βρέθηκαν λιγότεροι - σε σχέση με άλλα χρόνια - προσκυνητές.

«Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων αναρτά προς γνώσιν των προσκυνητών την γνωμάτευσιν του Αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου και του Αρχιτέκτονος της Αδελφότητος των Φραγκισκανών κ. Nagib Naser διά τον αριθμόν των προσκυνητών, οι οποίοι είναι δυνατόν να εισέλθουν εις τον Ναόν της Αναστάσεως, διαρκούσης της Τελετής του Αγίου Φωτός», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Εντός του Ναού και στον εξωτερικό χώρο επιτράπηκε η παρουσία περίπου 4.200 πιστών κατά τον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα.

Δείτε βίντεο

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει, στο μεταξύ, στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το

 Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα.

Για το σκοπό αυτό μετέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το Αγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της SKY express θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιεροσόλυμα: Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως - Δείτε βίντεο"

Νέο πρόβλημα απαγορεύει τη μετακίνηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιά

Σε δίνη πέφτουν, όσοι θέλουν να μετακινηθούν με το ηλεκτρικό αυτοκίνητό τους με πλοίο στα νησιά.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε μία οδηγία, η οποία μάλλον μπέρδεψε ή δεν κατανοήθηκε από τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους καπετάνιους των πλοίων. Το αποτέλεσμα ήταν η ταλαιπωρία όσων προσπάθησαν να μετακινηθούν με ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά οχήματα, αλλά και αυτοκίνητα με εναλλακτικά καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο).

Η επιβίβασή τους στα πλοία γίνεται μόνο αν η μπαταρία τους είναι φορτισμένη έως 40% (ηλεκτρικά ή PHEV) ή γεμάτα στο 50% (για κίνηση με LPG ή CNG).
Ας πούμε πως ξεπέρασες αυτόν το… σκόπελο και βρέθηκες στο νησί με το αυτοκίνητο/scooter/ μοτοσυκλέτα που δεν μολύνει (με ρύπους και ήχο) τι γίνεται αν ακινητοποιηθείς από κάποια βλάβη στο νησί;

Διαβάζοντας την εγκύκλιο του υπουργείου ανακαλύψαμε ένα πρόβλημα που μπορεί να σου κοστίσει χρόνο και χρήμα: Απαγορεύεται η μεταφορά ηλεκτρικού ή Plug-in υβριδικού αυτοκινήτου χωρίς πιστοποιητικό καλής λειτουργίας της μπαταρίας τους. Αν δηλαδή το αυτοκίνητό σου μείνει από βλάβη σε νησί πρέπει να επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία και να φέρει μηχανικό στο νησί ώστε να διαπιστώσει τη βλάβη για να σου δώσει το Πιστοποιητικό καλής λειτουργίας της μπαταρίας. Έτσι τα πλοία θα δεχθούν να μεταφέρουν το όχημα από το νησί στο συνεργείο της αντιπροσωπείας. Το κόστος της μεταφοράς του τεχνικού στο σημείο αναλαμβάνει η εταιρία αν το αυτοκίνητο είναι στην εγγύηση.
Αν δεν είναι ενεργή η εγγύηση;

Η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται αφού ο ιδιοκτήτης του οχήματος με το πρόβλημα πρέπει να καλύψει τα έξοδα του τεχνικού της εταιρίας, ώστε να μπορέσει να δει από ποια βλάβη ακινητοποιήθηκε το όχημα. Μετά αν αυτό είναι δυνατό να εκδόσει το Πιστοποιητικό καλής λειτουργίας μπαταρίας και να πληρώσει και το κόστος μεταφοράς του ηλεκτρικού αυτοκινήτου προς το λιμάνι του Πειραιά/Λαυρίου/Ραφήνας και προς το συνεργείο της εταιρίας.
Θα βρεις τεχνικό;

Αν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή εταιρίας εισαγωγής με σύγχρονο και μεγάλο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων τότε: Ναι θα βρεις μηχανικό. Αν πάλι η εταιρία εισαγωγής δεν έχει δίκτυο ετοιμάσου για αναμονή στο νησί. Αναμονή αρκετών ημερών μέχρι η αντιπροσωπεία να στείλει κάποιο τεχνικό από τα συνεργεία που διαθέτει.

Η εναλλακτική λύση με συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο στο σύνολό τους δεν αποδίδουν. Τα συνεργεία δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό και οι μηχανικοί τους τις γνώσεις για να τα επισκευάσουν. Όσο για την οδική βοήθεια; Μην ψάξεις. Σε μέρη όπως η νησιωτική Ελλάδα οι εταιρίες απασχολούν τους ίδιους μηχανικούς που έχουν και τα γενικά συνεργεία αυτοκινήτου. Άρα πάλι βλέπεις πως δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά ούτε και τις γνώσεις επισκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

fimotro

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο πρόβλημα απαγορεύει τη μετακίνηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιά"

Καιρός – Αρναούτογλου: Πού θα έχουμε Ανάσταση με ομπρέλες – Η πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα

Για τα καλά έχει χαλάσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04.05.2024) με τον Σάκη Αρναούτογλου να δίνει την πρόγνωση του για τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο καιρός έχει αρχίσει να είναι βροχερός και πολλοί είναι εκείνοι που θα κάνουν Ανάσταση με ομπρέλες. Σε ανάρτησή του εμφανίζει χάρτες της χώρας και τα σημεία που θα βρέχει σήμερα κι αύριο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο την ώρα της Ανάστασης βροχές αναμένονται σε Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, στα νησιά των Κυκλάδων και πιο έντονα φαινόμενα στην Κρήτη.

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα οι ίδιες περιοχές έχουν αρκετά μεγάλη πιθανότητα να δώσουν φαινόμενα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται πολύ καλύτερος. Ωστόσο, τις απογευματινές ώρες φαινόμενα αναμένονται στα ηπειρωτικά της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας.

Σε ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά…

«Ο καιρός την ώρα της Ανάστασης, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα με μία μόνο ματιά!

Παρακαλώ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ στις εικόνες για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στον τίτλο.

Εύχομαι η ελπίδα και η αισιοδοξία της Ανάστασης να μας συντροφεύουν σε όλη τη χρονιά. Καλή Ανάσταση με υγεία σε όλες και σε όλους!».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Αρναούτογλου: Πού θα έχουμε Ανάσταση με ομπρέλες – Η πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα"

Αρτα: Ρομά έκλεψαν παιδικά παπούτσια από κατάστημα

Με το πρόσχημα ότι ήθελαν να ψωνίσουν μπήκαν τρεις γυναίκες Ρομά σε ένα κατάστημα παιδικών ρούχων στην Άρτα, το βράδυ της Μ. Τετάρτης, αλλά όταν έφυγαν χωρίς να αγοράσουν κάτι, η ιδιοκτήτρια διαπίστωσε ότι είχαν κλέψει ένα ζευγάρι παιδικά παπούτσια και ειδοποίησε την Ασφάλεια.

Η κλοπή εξιχνιάστηκε άμεσα και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν δύο από τις δράστιδες, ηλικίας 49 και 37 χρόνων, οι οποίες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπή κατά συναυτουργία η οποία περιλαμβάνει και την τρίτη.

Αγόρασαν κλεμμένη μοτοσικλέτα και την διέλυσαν

Μέσα σε ένα πλαστικό τελάρο βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τα εξαρτήματα μιας μοτοσικλέτας που είχε κλέψει στις 23 Απριλίου ένας Έλληνας και την είχε πουλήσει σε άλλους δυο, οι οποίοι την διέλυσαν και έκρυψαν τμήματά της στην αποθήκη του ενός στον Πύργο. Τα εξαρτήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της μηχανής. Ο δράστης της κλοπής δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και σε βάρος των αγοραστών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αρτα: Ρομά έκλεψαν παιδικά παπούτσια από κατάστημα"

Πάρις Καρβουνόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος και μεταφέρεται από την Πάρο στην Αθήνα

Σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του έχει ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίος έπαθε σύμφωνα με τις ενδείξεις αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, ο Πάρις Καρβουνόπουλος όπως εκτιμούν οι γιατροί υπέστη αγγειακό επεισόδιο και κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα από την Πάρο όπου βρισκόταν.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων το σχέδιο άλλαξε. Στο νησί μεταβαίνει αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η αεροδιακομιδή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986 και από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρις Καρβουνόπουλος: Έπαθε εγκεφαλικό ο δημοσιογράφος και μεταφέρεται από την Πάρο στην Αθήνα"

Λάρισα: «Νταής» επιχείρησε να πατήσει με το ΙΧ του δημοτικούς αστυνομικούς – Αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

«Καπνός» έγινε ο Λαρισαίος οδηγός που αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης είχε επιχειρήσει να… «πατήσει» με το πολυτελές αυτοκίνητό του, δύο δημοτικούς αστυνομικούς επειδή επιχείρησαν να του βεβαιώσουν παράβαση πάνω σε πεζόδρομο.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 8, όταν δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Λαρισαίων επιχείρησαν να βεβαιώσουν κλήση σε ένα ασημί Mercedes στην οδό Βενιζέλου, στο ύψος της Φιλελλήνων.

Ενώ έχουν μπει μπροστά από το όχημα προκειμένου να βεβαιώσουν παράβαση, ο οδηγός αποφασίζει να επιταχύνει απειλώντας ουσιαστικά να τους… «πατήσει», παρότι έβλεπε πως είχαν τοποθετήσει τα χέρια τους στο καπό. Στη συνέχεια μάλιστα, πατάει περισσότερο το γκάζι και με θράσος απομακρύνεται προς την οδό Κύπρου στην Κεντρική πλατεία! Όλα αυτά μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών, αλλά κυρίως των δύο ιδιαίτερα ψύχραιμων στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι τελευταίοι ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκο που με τη σειρά του ζήτησε από την Αστυνομία τον άμεσο εντοπισμό του οδηγού. Οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί υπέβαλαν μήνυση κατά του οδηγού, που όμως έκτοτε έχει… εξαφανιστεί από προσώπου γης, προφανώς για να αποφύγει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας που ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

 

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: «Νταής» επιχείρησε να πατήσει με το ΙΧ του δημοτικούς αστυνομικούς – Αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)"

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Σάμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία 49χρονη γυναίκα σκότωσε τον πατέρα της.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η 49χρονη του κατάφερε χτυπήματα στο κρανίο με υδραυλικό εργαλείο (κάβουρα), ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Η γυναίκα έχει συλληφθεί και αυτή την ώρα ανακρίνεται από την Αστυνομία, ενώ στον τόπο της τραγωδίας βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των αστυνομικών για τα ακριβή αίτια του τραγικού περιστατικού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της"

Αλεξανδρούπολη: Κρατούσαν φυλακισμένη αλλοδαπή για να την παντρέψουν

Ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 έσωσε μια αλλοδαπή γυναίκα που είχε μεταφέρει στην Ελλάδα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Ορμενίου ένας ομοεθνής της και την είχε παραδώσει σε τρεις Έλληνες, οι οποίοι την κρατούσαν παρά τη θέλησή της και σκόπευαν να την... παντρέψουν με έναν από αυτούς!

Ο αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, είχε φέρει τη γυναίκα στην Ελλάδα στις 27 Μαρτίου και την παρέδωσε έναντι αμοιβής στους δύο από τους Έλληνες, αρχικά με σκοπό να εργαστεί στο σπίτι τους σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αλλά στη συνέχεια παρακράτησαν και την ταυτότητά της για να μη φύγει και την ενημέρωσαν ότι θα παντρευόταν τον τρίτο «με το έτσι θέλω».

Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να τηλεφωνήσει στο 112, από το οποίο ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης την εντόπισαν το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης στο σπίτι των Ελλήνων, τους οποίους συνέλαβαν και βρήκαν στην κατοχή του ενός την ταυτότητά της.

Σε βάρος των τριών δραστών και του αλλοδαπού που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου, κατά περίπτωση, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλεξανδρούπολη: Κρατούσαν φυλακισμένη αλλοδαπή για να την παντρέψουν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news