facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Φονικό ψύχος σαρώνει τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 50 νεκροί

Αρκτικό κύμα ψύχους σαρώνει εδώ και μέρες τις Μεσοδυτικές και Ανατολικές ΗΠΑ. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σε 10 πολιτείες έχουν χάσει τη ζωή τους, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο. 

Ο υδράργυρος στη Νεμπράσκα κατρακύλησε στους 30 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, στη Νέα Υόρκη το χιόνι έφτασε κατά τόπους το ενάμισι μέτρο, ενώ στο Όρεγκον ξεριζώθηκαν δέντρα και έπεσαν πυλώνες ηλεκτροδότησης από τη χιονοθύελλα.

Στο Μπόλντερ του Κολοράντο, αστυνομία απεγκλωβίζει με επιτυχία, ένα 4χρονο αγόρι και τον πατέρα του μέσα από όχημα, το οποίο κρέμεται σε μεταλλική περίφραξη. Αυτό είναι ένα από τα δεκάδες αυτοκινητιστικά ατυχήματα, που συμβαίνουν εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων, λόγω του κύματος ψύχους από την Αρκτική, με χιονοθύελλες και κρύο, που σαρώνει τις Μεσοδυτικές και Ανατολικές ΗΠΑ.

Ακόμα και τα άλογα επιστρατεύτηκαν, για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό οχημάτων στο Τενεσί, την ώρα που η πολιτεία θρηνεί νεκρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων άστεγοι, εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών.

Το Όρεγκον έχει πληγεί ιδιαίτερα. Οι σφοδρές χιονοθύελλες ξερίζωσαν δέντρα και στήλες ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο περαστικών. Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα εξαιτίας του ψυχρού κύματος.

Τέλος καλό, όλα καλά για τους 50 επιβάτες αεροσκάφους, που είχε γλιστρήσει στο χιονισμένο αεροδιάδρομο, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο της πόλης Ρότσεστερ  στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το γειτονικό Μπάφαλο είδε το ύψος του χιονιού, να φτάνει ακόμα και το 1,5 μέτρο.

Πυκνό χιόνι και παγετός πλήττει και την Ουάσιγκτον. Στους μείον 30 έπεσε η θερμοκρασία στη Νεμπράσκα, οι χιονισμένοι δρόμοι στην πρωτεύουσα Ομάχα, είναι απροσπέλαστοι για οδηγούς και πεζούς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, με τις αρμόδιες αρχές, να προειδοποιούν για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και στις νότιες ΗΠΑ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φονικό ψύχος σαρώνει τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 50 νεκροί"

Έκλεβαν υλικά από οικοδομές στην Αττική – Τα μετέφεραν με φορτηγά και νεκροφόρα

Στα χέρια των Αρχών έπεσε συμμορία από τη Γλυφάδα που έκλεβε υλικά από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε διάφορες περιοχές στην Αττική και στη συνέχεια τα πουλούσε.

Συγκεκριμένα συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (17/01/2024) στη Γλυφάδα ένας 56χρονος για τις κλοπές υλικών από οικοδομές στην Αττική καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα μετέφερε με φορτηγό για να τα πουλήσει σε άλλα άτομα στη Γλυφάδα.

Ο 56χρονος εντοπίστηκε στη Γλυφάδα με τα υλικά από τις οικοδομές από άνδρες της Άμεσης Δράσης και οδηγήθηκε στο τμήμα για να διαπιστωθεί από που προέρχονται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 56χρονος μαζί με άλλα άτομα είχαν συστήσει συμμορία και έκλεβαν υλικά από οικοδομές στην Αττική, τουλάχισυον από τον Μάιο του 2023.

Η συμμορία χτυπούσε βραδυνές ώρες σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές, έκλεβαν τα υλικά και τα πούλαγαν άμεσα. Να σημειωθεί πως για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα αλλά και μια νεκροφόρα!

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία από οικοδομές σε Βούλα, Βάρη, Νέα Κηφισιά και Νίκαια, ενώ τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο φορτηγό του 56χρονου αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και το φορτηγό κατασχέθηκε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεβαν υλικά από οικοδομές στην Αττική – Τα μετέφεραν με φορτηγά και νεκροφόρα"

Μεταφέρουν τα τρακτέρ στις πλατείες οι αγρότες του κόμβου Πλατυκάμπου

Μετά από 38 ημέρες αγωνιστικής κινητοποίησης οι κινητοποιούμενοι αγρότες του κόμβου Πλατυκάμπου μεταφέρουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους.

Στον κόμβο Πλατυκάμπου στην είσοδο της πόλης της Λάρισας εδώ και 38 μέρες αγρότες από τις παρακάρλιες πλημμυροπαθείς περιοχές παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο, ζητώντας άμεσα αποζημιώσεις και άμεσα έργα για την απομάκρυνση των εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού από τον κάμπο των 180.000 στρεμμάτων.    

Όπως σημειώνουν οι αγρότες, παρόλο που έγιναν συναντήσεις με την ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δεν έλαβαν πειστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισαν το Σάββατο, στις 20 Ιανουαρίου να αποσύρουν τα τρακτέρ από τον κόμβο και να τα παρατάξουν στις πλατείες των χωριών.

«Συνεχίζουμε – σημείωσαν χαρακτηριστικά – με συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα μας την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους της περιοχής και το σύνολο των αγροτών να διεκδικούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην επιβίωσή μας. 

Απαιτούμε να έχουμε θέση και ρόλο σε κεντρικό- κρατικό επίπεδο όσον αφορά τις αποφάσεις που θα παρθούν για μας και όχι χωρίς εμάς. Γιατί θέλουμε να παραδώσουμε βιώσιμα τα χωριά μας όπως τα πήραμε από τις προηγούμενες στις επόμενες γενιές. Θέλουμε απλά πίσω τη ζωή μας με αξιοπρέπεια».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταφέρουν τα τρακτέρ στις πλατείες οι αγρότες του κόμβου Πλατυκάμπου"

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η φαρμακοποιός για τα ναρκωτικά χάπια

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η φαρμακοποιός στη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη για κατοχή φαρμακευτικών σκευασμάτων που δεν είχαν ταινίες γνησιότητας και φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Οι όροι επιβλήθηκαν στην φαρμακοποιό στη Θεσσαλονίκη για τα ναρκωτικά χάπια είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, σε επιτόπια έρευνα στο φαρμακείο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 συσκευασίες με 1820 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, τα οποία κατείχε χωρίς την ταινία γνησιότητας, ενώ εντοπίστηκαν και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία δεν έφεραν τα προβλεπόμενα κουπόνια και για την περίπτωση αυτή διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα παραπάνω φάρμακα συνταγογραφήθηκαν σε προγενέστερο διάστημα και οι συνταγές εκτελέστηκαν χωρίς να έχουν παραδοθεί σε πελάτες.

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της κατοχής και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Η ίδια, προανακριτικά, αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ κατά πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν ηλεκτρονικά και για λόγους οικονομικής διευκόλυνσης των πελατών της τα κρατούσε στο φαρμακείο για να τα διαθέσει σταδιακά, όταν αυτοί θα ήταν σε θέση να τα πληρώσουν.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η φαρμακοποιός για τα ναρκωτικά χάπια"

Πάτρα: Άνδρας λήστεψε ηλικιωμένη - Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του γηπέδου της Παναχαϊκής στην Αγυιά, μετά από περιστατικό ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεαρός άνδρας φορώντας κουκούλα απέσπασε αλυσίδα από το λαιμό της γυναίκας.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Άνδρας λήστεψε ηλικιωμένη - Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ."

Αποχή δικηγόρων: Προς παράταση ως 2/2 - Τι ανακοίνωσε η Ολομέλεια των Προέδρων

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής (19/1) αποφάσισε να προτείνει στους 63 κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους την παράταση της αποχής των δικηγόρων έως 2 Φεβρουαρίου 2024.

Ειδικότερα, η προτεινόμενη αποχή είναι:

  • Από όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.
  • Από δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.
  • Από δίκες Νομικής Βοήθειας.
  • Από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds.

Οι 63 Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας θα συνεδριάσουν για να αποφανθούν εάν θα υιοθετήσουν την πρόταση της Ολομέλειας, αν και κατά κανόνα την υιοθετούν.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ολομέλεια με προηγούμενες αποφάσεις της έχει θέσει το πλαίσιο της διεκδίκησης για την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του δικηγορικού σώματος.

Η διατήρηση των υφιστάμενων δικαστικών σχηματισμών, η κατάργηση του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους δικηγόρους, η διεύρυνση της δικηγορικής ύλης, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας, η ριζική αναμόρφωση του σχεδίου νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ολομέλειας, η ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων μας (επαναφορά της υποχρεωτικής παράστασης στα συμβόλαια, αύξηση του ορίου απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, μείωση του δικαστηριακού ΦΠΑ, πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, επανεκτίμηση του ποσού αναφοράς των γραμματίων προείσπραξης, κατάργηση της εισφοράς ανεργίας 120 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ, αύξηση των αμοιβών των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου, κατάργηση του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές του πολυμελούς Πρωτοδικείου), η προστασία της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών, η εφαρμογή κώδικα δεοντολογίας από τις εισπρακτικές εταιρείες και η άρση καταχρηστικών συμπεριφορών, παραμένουν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων και διεκδικήσεών μας.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, παραμένουν ρηματικώς οι δεσμεύσεις του Υπουργού, οι οποίες ενώ εκφράστηκαν ενώπιον της Ολομέλειας, καμία εξ αυτών δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Περαιτέρω, ως προς το θέμα της ασφαλιστικής ικανότητας που λήγει 29-2-2024, η Ολομέλεια ζητά: 1) Να διατηρηθεί η δυνατότητα λήψης παροχής υγειονομικής περίθαλψης για το τρέχον έτος με μόνη την καταβολή των εισφορών υγείας έτους 2023 και 2) να επανέλθει η δυνατότητα ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις.

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια αποφασίζει να προτείνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, κατ’ ελάχιστον, την αποχή των μελών τους:

  • Από όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.
  • Από δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.
  • Από δίκες Νομικής Βοήθειας.
  • Από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds.

Ως πλαίσιο αποχής προτείνεται το πλαίσιο που αποφασίσθηκε κατά την 4-1-2024 συνεδρίασή της.

Η διάρκεια της αποχής προτείνεται μέχρι και 2.2.2024 και εξουσιοδοτείται η Συντονιστική Επιτροπή να επανεκτιμήσει τη στάση της ανάλογα με τις εξελίξεις. Η Ολομέλεια θα συγκληθεί εκ νέου την Πέμπτη 1.2.2024».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποχή δικηγόρων: Προς παράταση ως 2/2 - Τι ανακοίνωσε η Ολομέλεια των Προέδρων "

Δίκη Μάτι: «Γνωρίζαμε για νεκρούς από τις 18:00», είπε ο τότε επικεφαλής της Διοίκησης των πυροσβεστών

Με την απολογία του τότε επικεφαλής της Διοίκησης Πυροσβεστικών υπηρεσιών Αθηνών Νικόλαου Παναγιωτόπουλου συνεχίστηκε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι γύρω στις έξι το απόγευμα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο για να του πει ότι είχαν πληροφορία για δύο νεκρούς. Όμως επειδή δεν τον βρήκε, ενημέρωσε άλλον αξιωματικό, ο οποίος πλέον έχει αποβιώσει.

«Δεν ήταν ενδεδειγμένη η οργανωμένη απομάκρυνση στην συγκεκριμένη φωτιά, που εξελίχθηκε μέσα σε 120 λεπτά κινούμενη ανατολικά κόντρα σε κάθε προηγούμενη στην περιοχή που συνήθως είχε κίνηση δυτικά. Αν πρέπει να ζητήσω οργανωμένη απομάκρυνση και εκτιμώ πως η προσπάθεια να βγάλουμε τον κόσμο θα ήταν εφιαλτική, δεν θα το κάνω. Με συγχωρείτε ,αλλά δεν θα το κάνω.Ακούσαμε εδώ για τα λίγα λεπτά που απείχε η θάλασσα και άλλα περίεργα , εκ του ασφαλούς. Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά η θάλασσα δεν ήταν ασφαλής χώρος . Εννέα άτομα πνίγηκαν.. Μία ήταν η οδός διαφυγής: Η λεωφόρος Μαραθώνος και αυτή θα έπρεπε να μείνει ασφαλής.  Από τις έξι το απόγευμα δεν ήταν ασφαλής. Δύο αυτοκίνητα μπήκαν και κάηκαν και τα δύο».

Έλλειψη χερσαίων δυνάμεων

Για ελλείψεις χερσαίων δυνάμεων έκανε λόγο στην απολογία του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Νικόλας Χιώνης, ο οποίος κι εκείνος υποστήριξε ότι δεν ήταν εφικτή η οργανωμένη προληπτική εκκένωση

«Υπήρχε έλλειψη επίγειων και εναέριων δυνάμεων που είχαν διατεθεί από νωρίς στη φωτιά της Κινέτας. Οι βλάβες ήταν συνεχείς. Μόνο αν ακούσετε τις συνομιλίες μας θα καταλαβαίνατε για ποιο πράγμα μιλάμε. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη στους συγγενείς των θυμάτων ,αλλά η κατάσταση ήταν μη διαχειρίσιμη, που μας ξεπερνούσε. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Λυπάμαι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ακόμα παραπάνω».

«Δεν φοβήθηκα στον πόλεμο στο Ιράν και φοβήθηκα στο Μάτι»

Ο τότε διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού της Νέας Μάκρης Δαμιανός Παπαδόπουλος, στην απολογία του κλαίγοντας ανέφερε:

«Δεν είναι δυνατόν να χάθηκαν τόσοι άνθρωποι γιατί δεν είχαμε αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι είναι πολύτιμοι δεν είναι εμπόρευμα», είπε ο κατηγορούμενος τονίζοντας τις προσπάθειες που γινόντουσαν  με τα ανύπαρκτα μέσα που είχε για να σώσει ανθρώπους.

«Οι άνθρωποι όπου έβλεπαν καρότσα ανέβαιναν. Ψάχναμε στους θάμνους στις εννέα το βράδυ. Και κάποια στιγμή συνάντησα  έναν κάτοικο της περιοχής ο οποίος λέει «Ρε, πυροσβέστη ένα ασθενοφόρο». Που μένετε τον ρώτησα; Μου είπε δεν θα πάμε στο σπίτι μου γιατί η γυναίκα μου είναι καμένη. Να με πας σε ασθενοφόρο. Έφτασα στο ασθενοφόρο. Και είδα έναν σάκο… Με έναν νεκρό. Ο οδηγός μου είπε ότι το πρωτόκολλο δεν επιτρέπει μεταφορά νεκρού με ζωντανό. Του λέω ποιο πρωτόκολλο εδώ γίνεται Ιράν Ιράκ. Και του λέω θα μπείτε μέσα ,υπάρχει ένας νεκρός…Και μου είπε εγώ θα μπω, στο νοσοκομείο θέλω να πάω» είπε απολογούμενος ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια:

«Δεν φοβήθηκα όταν ήμουν καπετάνιος, πριν μπω στην Πυροσβεστική, στον Περσικό στον πόλεμο Ιράν- Ιράκ. Στο Μάτι όμως φοβήθηκα γιατί ήμασταν εμείς και εμείς.. Ζητούσαμε συνεχώς πυροσβεστικά και τα είχαν στείλει όλα στο Νταού. Με συγχωρείτε. Είμαι σε σύγχυση. Αυτό που συνέβη στο Μάτι  είναι φοβερό, τόσοι άνθρωποι.. Είναι πολύτιμοι οι άνθρωποι, δεν είναι εμπορεύματα.. Χάθηκαν τόσοι άνθρωποι εκεί. Είναι φοβερό. Συγχωρέστε με».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Μάτι: «Γνωρίζαμε για νεκρούς από τις 18:00», είπε ο τότε επικεφαλής της Διοίκησης των πυροσβεστών"

Αγωγή Δημητριάδη σε Μαρινάκη - Κούγια ύψους 1,3 εκατ. ευρώ

Αγωγή ύψους 1,3 εκατ. ευρώ κατέθεσε σήμερα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης και επιδόθηκε, από κοινού, τόσο στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε απαντήσει άμεσα με εξώδικα στα όσα εκστόμισε εναντίον του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας, αμέσως μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο οποίο ηττήθηκε με 2-1 η ομάδα του Πειραιά.

Ο κ. Κούγιας, μιλώντας στην Cosmote TV μετά το παιχνίδι, είπε πως «ο κ. Μαρινάκης μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου. Στο οποίο πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης».

Ως χρόνος συζήτησης της εν λόγω αγωγής ορίστηκε η 6η Φεβρουαρίου 2025.

Δύο μήνες αναστολή άσκησης λειτουργήματος για τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια

Στο μεταξύ να υπενθυμίσουμε ότι από τις 12 Ιανουαρίου το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών αποφάσισε οριστική δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος για τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, αναφορικά με υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Σημειώνεται τέλος ότι τα χρήματα θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγωγή Δημητριάδη σε Μαρινάκη - Κούγια ύψους 1,3 εκατ. ευρώ "

Καιρός αύριο: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τα βόρεια. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν βαθμιαία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ από τη νύχτα θα επεκταθούν σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας καθώς και στα ορεινά ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 ενώ γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου . Στα κεντρικά και τα νότια αναμένεται να κυμανθεί στους 15 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά, από το απόγευμα και στα ημιορεινά ενώ από τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά, από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές ενώ από τη νύχτα θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι γρήγορα στα 6 με 7 και από το μεσημέρι στο Θρακικό στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από – 02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου καθώς και τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις μεσημβρινές ώρες στη Ήπειρο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 13 και εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και στα βόρεια θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια από 15 έως 20 και στα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο"

Γερμανία: Στον δρόμο και οι οδηγοί φορτηγών – Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Εκατοντάδες φορτηγά έχουν συγκεντρωθεί από χθες το βράδυ κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου στη Γερμανία, όπου από το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη συλλαλητήριο με σημεία αιχμής την αύξηση στις τιμές των διοδίων και το τέλος διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιοχή σταθμεύουν 620 φορτηγά και 150 τρακτέρ, ενώ κατά της κυβέρνησης διαδήλωσαν περί τα 1.500 άτομα.

Νωρίτερα το πρωί 200 άτομα με 80 τρακτέρ και 25 φορτηγά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου της πρωτεύουσας, όπου από σήμερα φιλοξενείται η διεθνής έκθεση τροφίμων και αγροτικών προϊόντων «Πράσινη Εβδομάδα».

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αγροτών, η οποία διαμαρτύρεται για τα σχέδια κατάργησης της επιδότησης του αγροτικού ντίζελ, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την προσεχή εβδομάδα, αλλά με δράσεις πιο περιορισμένης κλίμακας. «Οι αγρότες μας είναι απογοητευμένοι που δεν ακούστηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης, Γιοάχιμ Ρούκβιντ, αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στην Bundestag, από την οποία δεν προέκυψε υπαναχώρηση της κυβέρνησης.

«Από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε περισσότερες κινητοποιήσεις, περισσότερο στοχευμένες, προκειμένου να εκφράσουμε με ιδιαίτερο τρόπο πόσο σημαντικό είναι για μας να αποσυρθεί το σχέδιο», ανέφερε ο κ. Ρούκβιντ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Στον δρόμο και οι οδηγοί φορτηγών – Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις"

Ανάκληση οφθαλμικού τζελ από τον ΕΟΦ

Στην ανάκληση παρτίδων οφθαλμικού τζελ προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΦ, πρόκειται για την ανάκληση των παρτίδων 693 (Ημερομηνία Λήξης 2025-03-31) & 703 (Ημερομηνία Λήξης 2025-04-30) του προϊόντος “Recugel Eye Gel 10g”.

Ο λόγος της ανάκλησης του οφθαλμικού τζελ είναι το τυπογραφικό λάθος που υπάρχει στο φύλλο οδηγιών, όπου λανθασμένα αναφέρεται πως ο χρόνος απόρριψης του προϊόντος είναι έξι μήνες μετά το άνοιγμα, αντί για έξι εβδομάδες μετά το άνοιγμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση οφθαλμικού τζελ από τον ΕΟΦ"

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που συνελήφθη για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός που συνελήφθη την Τετάρτη (17/1) στην Αττική για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων. Παράλληλα, σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου οπλισμού που πραγματοποιήθηκε από οπλουργό την Τετάρτη σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε όπλα χειρός, τα οποία ήταν χρεωμένα στον ανωτέρω αστυνομικό/διαχειριστή του Τμήματος. Ενημερώθηκε άμεσα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, από την έρευνα της οποίας προέκυψε ότι έλειπαν 6 υπηρεσιακά πιστόλια, 4 υπηρεσιακά περίστροφα καθώς και το ιδιωτικό ατομικό περίστροφο του ανωτέρω αστυνομικού.

Ο αστυνομικός συνελήφθη καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την έλλειψη του οπλισμού, ως διαχειριστής χρηματικών υποθέσεων, οικονομικού και υλικού και αποκλειστικός κάτοχος του κλειδιού του χώρου φύλαξης δημόσιων υλικών του Αστυνομικού Τμήματος.

ΑΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που συνελήφθη για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων"

Θεσσαλονίκη: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε βρέφος – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ένας αδέσποτος σκύλος στην Θεσσαλονίκη επιτέθηκε και τραυμάτισε στο πρόσωπο ένα βρέφος το μεσημέρι της Παρασκευής (19-1-24).

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, ένα τετράποδο επιτέθηκε σε βρέφος 18 μηνών και το τραυμάτισε στο πρόσωπο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επί της οδού Γεωργίου Σεφέρη στη Σταυρούπολη.

Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωράκι δεν φέρει σοβαρά τραύματα, παρά μόνο γρατζουνιές. Στο σημείο μετέβη και η Ελληνική Αστυνομία για την καταγραφή του περιστατικού.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε βρέφος – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο"

Στην Ελλάδα ο 19χρονος Έλληνας ναυτικός του St Nikolas

Στην Ελλάδα και κοντά στους δικούς του ανθρώπους βρίσκεται πλέον ο 19χρονος δόκιμος ναυτικός του ελληνόκτητου πλοίου που κατελήφθη και κρατείται από τις δυνάμεις του Ιρανικού στρατού.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας δόκιμος συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ιράν προσγειώθηκε νωρίτερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι 18 Φιλιππινέζοι ναυτικοί του πλοίου δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα.

Κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ενέργειες του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ, που έγιναν αποδεκτές από το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού που επέβαινε στο πλοίο St Nikolas.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου Empire Navigation Inc. είχε ενημερώσει ότι είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απελευθέρωση του νεότερου μέλους του αιχμαλωτισθέντος πληρώματος.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ελλάδα ο 19χρονος Έλληνας ναυτικός του St Nikolas"

Παράδοση 10 νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από δωρεές

Παραδόθηκαν σήμερα 10 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που ήρθαν να προστεθούν στα 7 που ήδη παραδόθηκαν εντός του 2023. Οι πόροι για τα 17 αυτά ασθενοφόρα προήλθαν από δωρεές Ελλήνων συμπολιτών μας στον ειδικό λογαριασμό Covid-19.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νικόλαου Παπαευσταθίου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσαν ότι:

  • Οι δαπάνες για την Υγεία έχουν αυξηθεί κατά 46,5%, σε σχέση με το 2019.
  • Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει επιπλέον χρηματοδότηση 481 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
  • Προχωρεί η σύσταση Ειδικής Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ειδικότερα, σκοπός της Επιτροπής είναι αφενός η καταγραφή των αναγκών χρηματοδότησης των υποδομών υγείας και αφετέρου η μέριμνα για ορθή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Με την παράδοση σήμερα 10 ασθενοφόρων από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο ΕΚΑΒ ολοκληρώνεται η παράδοση 17 συνολικά ασθενοφόρων. Τα χρήματα, να σημειώσουμε ότι προέρχονται από εθελοντικές προσφορές Ελλήνων πολιτών, που έγιναν σε έναν ειδικό λογαριασμό, ο οποίος είχε ανοίξει όταν δοκιμαζόταν η κοινωνία από την κρίση του κορωνοϊού.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, που από το υστέρημά τους, πολλές φορές, συνέβαλαν στην απόκτηση αυτών των ασθενοφόρων. Χρειαζόμαστε τέτοιου είδους κινήσεις από όλους, στο μέτρο του δυνατού, διότι η Ελλάδα θα αλλάξει ακόμα περισσότερο, όταν αλλάξουμε όλοι εμείς. Και οι συμπολίτες μας αυτοί, που συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν το δρόμο.

Θέλω να σημειώσω ότι τα τελευταία 4 χρόνια οι δαπάνες για την υγεία έχουν αυξηθεί κατά 46,5% από τον προϋπολογισμό. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι το σύστημα υγείας δεν έχει προβλήματα. Το αντίθετο. Τα έχει υπογραμμίσει πρώτος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό έχουμε δεσμευτεί σε περισσότερες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και σε περαιτέρω στήριξη της υγείας. Μόνο για το 2024, ο προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον χρηματοδότηση 481 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία μας.

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το νέο Υπουργό Υγείας, έχουμε ξεκινήσει ήδη να συνεργαζόμαστε για να δούμε επιμέρους ανάγκες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ως προς την περαιτέρω στήριξη, αλλά και για την χρηστή διαχείριση των πόρων. Και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μόλις την περασμένη εβδομάδα από κοινού αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια μικτή επιτροπή των δύο Υπουργείων, Οικονομικών και Υγείας, που θα ασχολείται σε συνεχή βάση με τα θέματα της χρηματοδότησης της υγείας και της χρηστής διαχείρισης των πόρων με τη συνδρομή ειδικών. Είμαι σίγουρος ότι χάρη στην προσπάθεια που θα κάνει και ο ίδιος η κατάσταση θα βελτιωθεί. Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας. Το θέμα της υγείας είναι, προφανώς, θέμα ανθρωπιάς».

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τις χιλιάδες συμπολιτών μας, που εν μέσω του κύματος της πανδημίας τότε, θέλησαν να δώσουν λίγα χρήματα για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Χιλιάδες άνθρωποι θα διασωθούν από αυτά τα 17 ασθενοφόρα χάρη στη συνδρομή των διασωστών και όλων των μελών του ΕΚΑΒ, το οποίο θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω. Είναι ένα δείγμα του πώς η κοινωνική αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση μπορεί να κάνει τις ανθρώπινες κοινωνίες και την Ελλάδα μας καλύτερη.

Με τον Υπουργό Οικονομικών, πράγματι, έχουμε ξεκινήσει σκληρή δουλειά από τις πρώτες μου μέρες στο Υπουργείο Υγείας - τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Με τον Κωστή Χατζηδάκη έχουμε χρόνια μια πολύ στενή συνεργασία και ταιριάζουμε στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Ο σκοπός μας είναι από τη μία να περιστείλουμε τη σπατάλη -όπου υπάρχει- στο σύστημα υγείας, αλλά από την άλλη όλοι οι πόροι που θα εξοικονομούνται να επιστρέφουν στο σύστημα υγείας, όπως είπε ο κ. Πρωθυπουργός, και έτσι να βελτιώνουμε διαρκώς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας. Μία απόδειξη είναι η σημερινή προσφορά αυτών των ασθενοφόρων που είναι ένα έμπρακτο τέτοιο δείγμα και θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα μέσα στο χρόνο γιατί είμαι βέβαιος ότι όλοι γνωρίζετε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει το ζήτημα της υγείας στην απόλυτη προτεραιότητα της δεύτερής του θητείας».

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νικόλαος Παπαευσταθίου, δήλωσε: «Σήμερα με την παράδοση 10 ασθενοφόρων ολοκληρώνεται η δωρεά του Υπουργείου Οικονομικών, ουσιαστικά η δωρεά της ελληνικής κοινωνίας προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Αυτά τα ασθενοφόρα, μαζί με όλο τον υπόλοιπο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ο οποίος αναβαθμίζεται, αλλά και το προσωπικό του ΕΚΑΒ το οποίο έχει ενισχυθεί, αλλά θα ενισχυθεί περαιτέρω, μπορούν να διασφαλίσουν την παροχή υψηλού επιπέδου επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους συμπολίτες μας, που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Θέλω, λοιπόν, να τονίσω και να διαβεβαιώσω ότι αυτά τα ασθενοφόρα στα κατάλληλα χέρια, που είναι τα χέρια των εκπαιδευμένων διασωστών νοσηλευτών και γιατρών του ΕΚΑΒ θα πιάσουν τόσο και θα μπορέσουν να σώσουν χιλιάδες ζωές τα επόμενα χρόνια».

Επισημαίνεται ότι τα 10 νέα ασθενοφόρα θα καλύψουν κρίσιμες ανάγκες στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Τρίπολης, Εύβοιας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Ηρακλείου. Τους προηγούμενους μήνες είχε ολοκληρωθεί η παράδοση άλλων 6 ασθενοφόρων σε Αττική και Φθιώτιδα, καθώς και μίας Κινητής Μονάδας για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Αθηνών.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Κουτσουμπέλης και ο Β’ Αντιπρόεδρος ΕΚΑΒ, Μιχάλης Αγρανιώτης.

Με την παράδοση των ασθενοφόρων, οι δύο Υπουργοί ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Αθήνας, ιατρό Δημήτρη Πύρρο, στο Συντονιστικό Κέντρο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, στο τηλεφωνικό κέντρο του 166 και στο ΚΕΠΥ του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ, που διαχειρίζεται την πανδημία.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράδοση 10 νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από δωρεές"

Π. Μαρινάκης για δήλωση Ιερωνύμου: Τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα

Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ακούμε όλες τις απόψεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχολιάζοντας την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, στην οποία ανέφερε ότι «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι στη χώρα μας, τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών, στην ατζέντα μας το θέμα ήταν ψηλά, στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις το συγκεκριμένο θέμα ήταν ψηλά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Μαρινάκης για δήλωση Ιερωνύμου: Τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα"

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από το Σάββατο με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια – Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το μεσημέρι του Σαββάτου (19.01.24) με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου και χιόνια κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ,  παράλληλα με το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

-Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

-Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο .

β) Την Κυριακή (21-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23-01-24).

– Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β. Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής (21-01-24) μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από το Σάββατο με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια – Έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ"

Στοιχεία – σοκ για το Δημογραφικό: Έως το 2050 δραματική μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα

Τον Μάιο αναμένεται να παρουσιαστεί το εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας, ενώ την ίδια ώρα, δραματικά είναι τα στοιχεία για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού έως το 2050, που παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο του Economist, στο Καβούρι.

Προβληματισμό προκαλεί ο αριθμός των γεννήσεων που καταγράφηκαν το 2023, αφού εκτιμάται ότι θα είναι ο μικρότερος που καταγράφηκε ποτέ.

Μάλιστα, για τα τελευταία 91 χρόνια, από το 1932, οι γεννήσεις το 2023 είναι λιγότερες από 73.000, για την ακρίβεια 72.244, που αναμένεται βεβαίως να οριστικοποιηθούν από τα ληξιαρχεία και την ΕΛΣΤΑΤ το επόμενο διάστημα.

Ο δείκτης γονιμότητας έχει πέσει κάτω από το 1,5% από το 1987 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ενάμισι παιδί ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας, κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Αυτό μεταφράζεται σε συρρίκνωση του πληθυσμού, ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με τις πιο ζοφερές εκτιμήσεις, να μειωθεί την τελευταία 25ετία έως και ενάμισι εκατομμύριο, ενώ με κάποια πιο αισιόδοξα στοιχεία, ίσως η μείωση του πληθυσμού θα είναι 1,15 εκατομμύριο.

Αυτό σημαίνει ότι η μείωση του πληθυσμού κάτω των 65 ετών θα είναι 1,8 εκατ. άτομα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στοιχεία – σοκ για το Δημογραφικό: Έως το 2050 δραματική μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα"

Κρήτη: Βράχοι έπεσαν πάνω σε ΙΧ - Άγιο είχαν οι επιβαίνοντες! (φωτογραφίες)

Αγιο είχαν οι δύο, σύμφωνα με τις πληροφορίες επιβαίνοντες του ΙΧ αυτοκινήτου που βλέπετε στις φωτογραφίες, ενώ διέσχιζε το Κουρταλιώτικο Φαράγγι στο Ρέθυμνο, σήμερα (19/1) το πρωί.

Βράχοι που αποκολλήθηκαν έπεσαν πάνω στο όχημα, προκαλώντας του σοβαρές ζημιές στο πίσω μέρος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύθηκε!

Το όχημα κινούνταν στο ρεύμα προς Πλακιά, ενώ η αποκόλληση του βράχου έγινε στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής.

κουρταλιώτικο βράχοι

κουρταλιώτικο βράχοι

βραχοι

Οπως δήλωσε στο ekriti η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, στελέχη της Δ/ντής Τεχνικών Έργων μετέβησαν άμεσα στο σημείο για αυτοψία και ο δρόμος αφού καθαρίστηκε από τον βράχο, τις πέτρες και τα χώματα, παραδόθηκε άμεσα στην κυκλοφορία.

Η κα Λιονή τόνισε ότι στο σημείο που έγινε η αποκόλληση, υπάρχει προστατευτικό τοιχίο, ωστόσο ο βράχος που έπεσε βρισκόταν σε πιο ψηλό σημείο, υπερπήδησε το τοιχίο και κατέληξε πάνω στο αυτοκίνητο.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Βράχοι έπεσαν πάνω σε ΙΧ - Άγιο είχαν οι επιβαίνοντες! (φωτογραφίες) "

Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, με ενδιαφέρει η αλήθεια για το παιδί μου»

«Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί μου», δήλωσε η Ρούλα Πισπριρίγκου, που ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο της απολογίας της την Παρασκευή (19.01.24) για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ζητώντας «συγγνώμη» για τις εκρήξεις της, η κατηγορούμενη τόνισε στα τελευταία λόγια της πως «θέλει απαντήσεις» για την κόρη της, επισημαίνοντας πως όσα περιέγραψε όλες αυτές τις ημέρες τη «στοιχειώνουν». 

«Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες στιγμές έντασης, γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολη η θέση που βρίσκομαι. Είναι πράγματα και λεπτομέρειες που μου ζητάτε να θυμηθώ και είναι πάρα πολύ δύσκολα. Όχι που θέλω να ξεχάσω. Που με στοιχειώνουν. Είναι όλα τα παιδιά μου το ίδιο. Εδώ μιλάω αποκλειστικά για την Τζωρτζίνα», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ολοκληρώνοντας την απολογία της.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα. Μπορεί κάποιοι να μην τους αρέσει το πρόσωπο μου. Μπορεί να είμαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, όμως έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που για μια μάνα είναι ό,τι χειρότερο. Προσπάθησα να μιλήσω ως μάνα της Τζωρτζίνας. Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα, δεν θέλω να προσθέσω. Αυτό που θέλω, επειδή στην δικαιοσύνη απευθύνθηκα για τον θάνατο της Μαλένας και απευθύνομαι και τώρα σε εσάς, να δικαιωθεί το παιδί μου», συνέχισε.

Και κατέληξε: «Ελάτε στην θέση μου όλοι. Αν ήταν το δικό σας παιδί. Αν ήταν το αίμα του δικού σας παιδιού. Θέλω απαντήσεις. Θέλω να μάθω τι έχει γίνει. Ευελπιστώ να με βοηθήσετε να βρω την αλήθεια».

Το κλίμα στη δικαστική αίθουσα ήταν και σήμερα τεταμένο, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αφήνει νέες αιχμές για τους γιατρούς σχετικά με την κεταμίνη, ενώ εξαπέλυσε ακόμη μία επίθεση κατά του κ. Ηλιάδη.

Σύνεδρος: Τη στιγμή που μαθαίνετε ότι πέθανε η Τζωρτζίνα, καταρρέει ο κόσμος σας;

Πισπιρίγκου: Μάλιστα.

Σύνεδρος: Παρόλα αυτά έχετε στο μυαλό σας που θα γίνει η νεκροψία; Ένα γραφειοκρατικό θέμα!

Πισπιρίγκου: Μα μου το είπε ο μπαμπάς της.

Σύνεδρος: Ό,τι και να σας είπε. Ο οποιοσδήποτε. Εσείς εκείνη την ώρα έχετε το σθένος;

Πισπιρίγκου: Μα δε θα με ένοιαζε να δω από τι πέθανε το παιδί μου;

Σύνεδρος Είπατε εδώ ότι η Τζωρτζίνα θα φύγει όταν δικαιωθεί. Τι εννοούσατε;

Πισπιρίγκου: Όταν ανακαλυφθεί η αιτία θανάτου.

Σύνεδρος: Όχι αν αθωωθείτε;

Πισπιρίγκου:  Όχι, όταν βρεθεί η αλήθεια θα δικαιωθεί. Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί.

«Ήθελε να κρύψει την κεταμίνη»

Σύνεδρος: Στις 29/1 είπατε ότι το οξύμετρο δεν χτύπησε, καθόλου. Χτύπησε να δείξει ότι συμβαίνει κάτι επείγον; Ακουγόταν κάποιος ήχος, οποιαδήποτε και ποιός;

Πισπιρίγκου: Αυτόν που έκανε πάντα, το μπιπ μπιπ μπιπ.

Σύνεδρος: Πόσες φορές καλέσατε τον κ. Παπαγιάννη;

Πισπιρίγκου: Δύο φορές. Μία η πρώτη στην ΚΑΡΠΑ και μία μετά όταν το παιδί είχε φύγει.

Σύνεδρος: Εσείς είπατε ότι 14.24 γίνεται το επεισόδιο. 14.33 καλείτε τον Παπαγιάννη. Δηλαδή στα 3’ βγήκε ο αναισθησιολόγος και είπε ότι το παιδί έχει φύγει, έχει μελανιάσει; Είχε μείνει στο δωμάτιο μόλις 3’;

Πισπιρίγκου: Δεν μπορώ να ελέγξω τον χρόνο. Δεν θυμάμαι τους χρόνους.

Σύνεδρος: Εσείς που δεν κάνετε ιατρικές πράξεις και δεν παραμερίζετε τους γιατρούς, πως επιλέγετε να μπείτε στο δωμάτιο του παιδιού σας για να του δώσετε το τηλέφωνο;

Πισπιρίγκου: Το ζήτησε ο κ. Παπαγιάννης. Του είπα «θέλετε να μιλήσετε με τον γιατρό;» Και μου είπε “ναι”.

Σύνεδρος: Εσείς το προτείνατε; ‘Η αυτός;

Πισπιρίγκου: Το ίδιο πράγμα είναι. Τώρα δε θυμάμαι ακριβώς τη συζήτησή μας!

Σύνεδρος: Μας είπατε εδώ η υπεράσπιση ότι το παιδί δεν ήταν μελανό. Γιατί να βγει να σας πει τότε ότι το παιδί μελανιάζει;

Πισπιρίγκου: Δεν ξέρω. Πολλές φορές στα επεισόδια μελάνιαζαν τα χείλη του παιδιού.

Σύνεδρος: Εκείνη την ώρα ήξερε ότι το παιδί είναι αδερφάκι της Μαλένας;

Πισπιρίγκου: Δεν το ξέρω.

Σύνεδρος: Σας είπε ψέματα ότι το παιδί έφευγε; Ότι ήταν ζωντανό το παιδί και να σας είπε ότι έφευγε; Γιατί μας είπατε εδώ ότι μετά ακούσατε το παιδί να φωνάζει.

Πισπιρίγκου: Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό.

Σύνεδρος: Είχε κάποιον λίγο εκείνη την ώρα ένας εντατικολόγος που προσπαθεί να φέρει στη ζωή ένα παιδάκι, να πει ένα τέτοιο ψέμα; Είχε σκοπό να δει την Τζωρτζίνα νεκρή; Ήθελε να καλύψει κάτι για τον εαυτό του εκείνη την ώρα;

Πισπιρίγκου: Όχι, μετά όμως δεν ξέρω…

Σύνεδρος: Τι να ήθελε να καλύψει αυτός ο γιατρός που μπήκε στο δωμάτιο του παιδιού αφού το παιδί είχε ήδη κάνει ανακοπή; Μπορεί να σχετίζεται μαζί του; Τι πιστεύετε; Ότι το παιδί όταν μπήκε η πρώτη γιατρός και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ, δεν είχε υποστεί το παιδί ανακοπή;

Πισπιρίγκου: Ότι εκείνη την ώρα άρχιζε η ανακοπή.

Σύνεδρος Ο κ. Τζιούβας μετά τι ήθελε να καλύψει;

Πισπιρίγκου: Την κεταμίνη.

Σύνεδρος: Ας υποθέσουμε ότι έδωσε κεταμίνη και ότι αυτό ήταν το πρωτόκολλο της διασωλήνωσης όπως μας είπε εδώ η υπεράσπιση. Γιατί να πει ψέματα αν αυτό ήταν το πρωτόκολλο; Θα έφερνε εδώ 50 γιατρούς μαζί του να μας πουν ότι έτσι έπρεπε να γίνει».

«Έχω βρει ένα καράβι κεταμίνη»

Πισπιρίγκου: Αυτό που υποθέτω εγώ είναι ότι μπορεί να πήρε ο Ράικος τηλέφωνο την εντατική και να τους είπε ότι «έχω βρει ένα καράβι κεταμίνη». Και άρα τους είπε ότι έχει γίνει σφάλμα και πήγαν όλοι να το καλύψουν.

Σύνεδρος: Η αναμενόμενη στάση γιατρού αν ξέρει ότι η κεταμίνη είναι το σωστό, δεν είναι να φέρει εδώ 10 γιατρούς να πουν ότι όλοι κεταμίνη θα έδιναν; Έπρεπε να στοχοποιήσουν τη μητέρα;

Πισπιρίγκου: Προφανώς θα έσωζε τον εαυτό του….

«Εδώ σκέφτηκε το Μινχάουζεν!»

Σύνεδρος: Έχετε ακούσει πολλές φορές να κατηγορούν γονείς για θάνατο του παιδιού τους;

Πισπιρίγκου: Δεν έχω ακούσει να κατηγορούν γονείς για φάρμακο που έχουν στα χέρια τους οι γιατροί. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι υποκινούμενα από τον κ. Ηλιάδη.

Σύνεδρος: Δηλαδή είπε ο Ηλιάδης να κατηγορήσει μια μητέρα για να γίνει διάσημος;

Πισπιρίγκου: Εδώ σκέφτηκε το Μινχάουζεν!

Σύνεδρος: Αφού είχαν την υποψία ότι θα κατηγορηθούν για κάτι και είχαν και τη μαγνητική που μας είπατε ότι το παιδί έδειχνε σε πολύ κακή κατάσταση, γιατί δεν το απέδωσαν εκεί; Ότι ήταν φυσιολογικό να πεθάνει. Γιατί να βάλουν εσάς στο πλάνο; Γιατί;

Πισπιρίγκου: Είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όλα αυτά.

Σύνεδρος: Ποιός ξεκίνησε την ατμόσφαιρα αυτή;

Πισπιρίγκου: Ο Ηλιάδης! Από τον Φεβρουάριο είχε πει για το Μινχάουζεν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απολογία Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ, με ενδιαφέρει η αλήθεια για το παιδί μου»"

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εξαφανίστηκαν 10 όπλα από το ΑΤ Ακρόπολης - Υπέπεσε σε αντιφάσεις ο αστυνομικός που συνελήφθη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία ύστερα από τη σύλληψη αστυνομικού του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως, ο οποίος φέρεται να έκλεψε 10 υπηρεσιακά όπλα μέσα από τις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός που συνελήφθη

Η σύλληψή του έγινε την Τετάρτη (17/1) από τις Εσωτερικές Υποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, κατά την εξέταση του συλληφθέντα αστυνομικού από τους «αδιάφθορους» φέρεται να είπε προφορικά ότι είχε μεταφέρει τα όπλα και τα φύλαγε στο πατρικό του σπίτι στην Κορινθία και ότι από εκεί κάποιος άγνωστος, κατά το μήνα Νοέμβριο του 2023, τα έκλεψε. Όπως συνέχισε προφορικά ο συλληφθείς, μετέβαινε στο πατρικό του σπίτι στην Κορινθία για να κάνει ασκήσεις σκοποβολής. Τονίζεται πάντως ότι απολογούμενος κράτησε αρνητική στάση και δεν έδωσε καμία διευκρίνιση σε σχέση με το τι απέγιναν τα όπλα και γιατί τα υπεξαίρεσε. Οι εξηγήσεις του ήταν προφορικές.

Τα σενάρια για τα κλεμμένα όπλα

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την τύχη των όπλων, χρησιμοποιώντας διάφορους μη λογικούς ισχυρισμούς. Έτσι, οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να πούλησε ή να «νοίκιασε» τα υπηρεσιακά όπλα, τα οποία πιθανότατα βρίσκονται στα χέρια αγνώστων. Η υπόθεση είναι σοβαρή και για τον λόγο αυτό θα ζητηθεί άρση των επικοινωνιών αλλά και εξέταση ψηφιακών μέσων.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια που συνδέονται με τον συλληφθέντα αστυνομικό, στο γραφείο του και σε δύο οχήματα. Τα κλεμμένα όπλα δεν εντοπίστηκαν. Αυτό που βρέθηκαν είναι σφαίρες, δύο καραμπίνες, ένα αλεξίσφαιρο και ένα κινητό τηλέφωνο που εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2024 οπλουργός μετέβη στο Α.Τ. Ακροπόλεως προκειμένου να προβεί σε τακτικό έλεγχο οπλισμού, κατά τη διενέργεια του οποίου, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε όπλα χειρός, τα οποία είχε χρεωμένα ο διαχειριστής του Αστυνομικού Τμήματος.

Άμεσα ενημερώθηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων και στο σημείο μετέβη κλιμάκιο για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, απ’ όπου πράγματι προέκυψε ότι έλειπαν έξι υπηρεσιακά πιστόλια και τέσσερα υπηρεσιακά περίστροφα. Επίσης έλειπε το ιδιωτικό ατομικό του περίστροφο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς ήταν ο αποκλειστικός κάτοχος του κλειδιού στο χώρο φύλαξης του υπηρεσιακού οπλισμού στην αποθήκη του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εξαφανίστηκαν 10 όπλα από το ΑΤ Ακρόπολης - Υπέπεσε σε αντιφάσεις ο αστυνομικός που συνελήφθη "

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει και δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έβαλε στη συζήτηση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε με δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψής του σε σχολείο της Νέας Μάκρης και ερωτήθηκε μεταξύ άλλων, για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

«Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα», πρόσθεσε με νόημα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει και δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια"

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος καταδικάστηκε για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες

Δικηγόρος καταδικάστηκε από το Εφετείο σε φυλάκιση 4 ετών για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες, με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη Θεσσαλονίκη τον έκρινε ένοχο για μεσολάβηση κατ’ εξακολούθηση σε παράνομη υιοθεσία με σκοπό το αθέμιτο όφελος από κοινού, από κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα.

Το δικαστήριο τού αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, ενώ η ποινή του ανεστάλη υπό τον όρο να προσφέρει το ποσό των 3.000 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η ίδια ποινή τού είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Η δικογραφία αφορούσε πέντε περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών- τέσσερις το 2016 και η πέμπτη το 2014. Οι βιολογικές μητέρες ήταν από τη Βουλγαρία και πείθονταν λόγω της οικονομικής δυσχέρειάς τους να έρθουν να γεννήσουν σε κλινικές της Ελλάδας δίνοντας στη συνέχεια, έναντι μικρής αμοιβής, τα νεογνά για υιοθεσία.

Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει μεσάζοντες, όπως επίσης τις βιολογικές μητέρες. Για τις τελευταίες η δίωξη ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και έπαυσε, ενώ για τους υπόλοιπους (βουλγαρικής καταγωγής) που φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση η διαδικασία ανεστάλη και αναζητούνται.

Κατά την ίδια δικογραφία, οι καθαρές αμοιβές του καταδικασθέντος δικηγόρου ξεπέρασαν τις 32.000 ευρώ (κατά περίπτωση σε τραπεζικό του λογαριασμό κατατέθηκαν ποσά από 2.000 έως 18.000 ευρώ).

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, όπως επίσης ότι τα χρήματα κατέληξαν στον ίδιο, ενώ ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αμοιβές που προορίζονταν για κλινικές, συμβολαιογράφους κ.ά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος καταδικάστηκε για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες"

Συνελήφθη ο Ρομά που ξυλοκόπησε τον 4χρονο στα Μέγαρα

Στη σύλληψη του Ρομά που ξυλοκόπησε άγρια το 4χρονο παιδί της συντρόφου του στα Μέγαρα προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο στα Μέγαρα.

Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και του αποδίδονται μεταξύ άλλων οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 4χρονος, που βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έχει αποσωληνωθεί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ανήλικος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Στα μέσα του 2023, το παιδί διακομίστηκε με θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Τότε, για άγνωστο λόγο, δεν είχε κληθεί η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από περίπου δύο μήνες ο 4χρονος είχε διακομιστεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό. Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Σε καμία καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχε αναφερθεί αιτία ούτε για τα εγκαύματα, ούτε για τα χτυπήματα που έφερε το παιδί, γιατί η μητέρα φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη αυτή τη φορά.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο Ρομά που ξυλοκόπησε τον 4χρονο στα Μέγαρα"

Φαρσέρ τηλεφωνούσαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης για βόμβες – Ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι

Έξι άτομα -μεταξύ αυτών δύο ανήλικοι- κατηγορούνται για φάρσες που έγιναν στην Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. περί τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών, κυρίως σε σχολεία.

Πρόκειται για πέντε περιπτώσεις, τέσσερις σε σχολεία και μία σε αθλητική εγκατάσταση, όλες σε περιοχές του δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη. Οι φάρσες έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Ανάμεσα στους δράστες είναι ένας 15χρονος κι ένας 16χρονος, ενώ οι υπόλοιποι είναι ενήλικες (ο μεγαλύτερος ηλικίας 59 ετών). Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρσέρ τηλεφωνούσαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης για βόμβες – Ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι"

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Oι Χούθι της Υεμένης έβαλαν πράγματι στο στόχαστρο αμερικανικό εμπορικό πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός – μερικές ώρες έπειτα από την ανάληψη ευθύνης από τους προσκείμενους στο Ιράν αντάρτες -, διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε ζημιές στο σκάφος.

Το πλήρωμα του πλοίου, του Chem Ranger, υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, «είδε πυραύλους να πέφτουν στο νερό κοντά στο σκάφος», πάντως «δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιά στο πλοίο», που «συνέχισε την πορεία του», ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X (του πρώην Twitter).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση αυτή, η πολλοστή που εξαπολύουν οι Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων, έγινε περί τις 21:00 (ώρα Υεμένης· 20:00 ώρα Ελλάδας).

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news