facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

O πρόεδρος της Μποτσουάνας απειλεί ότι θα στείλει… 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία – «Να ζήσουν με τα ζώα, όπως υπαγορεύουν σε εμάς»

Ο πρόεδρος της Μποτσουάνας απείλησε σήμερα ότι θα στείλει στη Γερμανία 20.000… ελέφαντες, εκνευρισμένος επειδή το Βερολίνο επικρίνει το κυνήγι των παχύδερμων και την εξαγωγή «τροπαίων» που συνεχίζει η χώρα του με σκοπό, όπως λέει, να διατηρεί υπό έλεγχο τον αριθμό τους.

Οι Γερμανοί «πρέπει να ζήσουν με τα ζώα, όπως προσπαθούν να υπαγορεύσουν σε εμάς», αντέδρασε ο ηγέτης της Μποτσουάνας Μογκουίτσι Μασίσι, όπως γράφει στον ιστότοπό της η γερμανική εφημερίδα Bild. «Δεν είναι αστείο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην «προσφορά» του να στείλει 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία.

«Θα θέλαμε να κάνουμε αυτό το δώρο στη Γερμανία» και «δεν δέχομαι την απόρριψή του», τόνισε.

Στην Μποτσουάνα, μια περίκλειστη χώρα της νότιας Αφρικής, φιλοξενείται ο μεγαλύτερος πληθυσμός ελεφάντων στον κόσμο, περίπου 130.000 ζώα. Η συνύπαρξη με τους ανθρώπους είναι συχνά δύσκολη, σύμφωνα με τον πρόεδρο ο οποίος έκανε λόγο για επιθέσεις των παχύδερμων σε χωριά και καλλιέργειες.

Η κριτική που άσκησε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας είχε ως στόχο τα κυνηγετικά τρόπαια που προσφέρονται στους εύπορους Δυτικούς πελάτες. Το υπουργείο ανέφερε μάλιστα την πιθανότητα να περιοριστεί αυστηρά η εισαγωγή τέτοιων τροπαίων, για να καταπολεμηθεί η λαθροθηρία προστατευόμενων ειδών.

Σχολιάζοντας το «δώρο» του προέδρου Μασίσι, το υπουργείο απάντησε ότι η Μποτσουάνα δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη μαζί του για το θέμα αυτό.

Το 2019 η Μποτσουάνα ήρε την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού, που είχε επιβληθεί πέντε χρόνια νωρίτερα για να αντιμετωπιστεί η μείωση του πληθυσμού των ελεφάντων και άλλων ειδών. Η άρση αυτή προκάλεσε την οργή των οικολόγων. Το κυνήγι είναι επίσης σημαντική πηγή εισοδήματος για τους ντόπιους.

Έκτοτε, η Μποτσουάνα αποφασίζει κάθε χρόνο πόσα ζώα επιτρέπεται να σκοτωθούν από κυνηγούς. Πέρσι δώρισε 8.000 ελέφαντες στην Αγκόλα και το 2022 έδωσε 500 στη Μοζαμβίκη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "O πρόεδρος της Μποτσουάνας απειλεί ότι θα στείλει… 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία – «Να ζήσουν με τα ζώα, όπως υπαγορεύουν σε εμάς»"

Τέμπη: Δύο ακόμη κατηγορούμενοι ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους για τη σύμβαση 717

Συνεχίστηκαν και σήμερα ενώπιον της Ελληνίδας ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα οι απολογίες κατηγορουμένων για τη σύμβαση 717 που συνδέεται με την τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικότερα, σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν δυο ακόμη κατηγορούμενοι, υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ. Αμέσως μετά τις απολογίες τους και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα και στον δεύτερο εγγύηση μόλις 10.000 ευρώ. Οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη σύμβαση 717 θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο συνήγορος κατηγορουμένης στην υπόθεση Θρασύβουλος Κονταξής έκανε γνωστό ότι οι πέντε πρώτοι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στην ανακρίτρια, ανάμεσά τους και η εντολέας του, αδυνατούν να καταβάλουν τις υψηλές εγγυοδοσίες που τους επιβλήθηκαν μετά τις απολογίες τους και οι οποίες ξεκινούν από 500.000 ευρώ και φτάνουν τις 900.000 ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Τέμπη: Δύο ακόμη κατηγορούμενοι ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους για τη σύμβαση 717"

Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία, έφυγε η σκόνη – Ήλιος και λίγα σύννεφα

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου θα είναι καλός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία, παρόλο που θα σημειώσει πτώση, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία, έφυγε η σκόνη – Ήλιος και λίγα σύννεφα"

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη ιδιοκτήτη διαμερίσματος που είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα και κατέγραφε την ένοικο

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών, με τριετή αναστολή, επειδή κατέγραφε με κάμερα την ιδιωτική ζωή φοιτήτριας που νοίκιαζε το σπίτι. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παραβίαση της προφορικής συνομιλίας και του απορρήτου των επικοινωνιών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2019, ύστερα από καταγγελία της 18χρονης (τότε) φοιτήτριας. Αν και το διαμέρισμα προοριζόταν για βραχυχρόνια μίσθωση, ο ιδιοκτήτης είχε συμφωνήσει να το νοικιάσει στη φοιτήτρια για έναν χρόνο. Η ίδια από την πρώτη στιγμή φαίνεται πως είχε αντιληφθεί μία λευκή συσκευή στο ταβάνι, αλλά ο κατηγορούμενος την είχε καθησυχάσει διαβεβαιώνοντάς την πως επρόκειτο για ένα απενεργοποιημένο σύστημα συναγερμού.

Όταν, όμως, μετά από δύο μήνες παραμονής στο διαμέρισμα η φοιτήτρια διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη συσκευή «έβλεπε» προς το κρεβάτι της και αναβόσβηνε κατά διαστήματα, θορυβήθηκε. Απευθύνθηκε στον θείο της που γνωρίζει από ηλεκτρικές συσκευές και εν συνεχεία κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη στην Αστυνομία.

Στην κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο κατηγορούμενος την κατέγραφε, εκφράζοντας φόβους ότι υλικό με τις προσωπικές της στιγμές μπορεί να έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Κατέθεσε δε, ότι κατά την παραμονή της στο διαμέρισμα δεχόταν από τον ιδιοκτήτη -σε ανύποπτο χρόνο- επισκέψεις, ενώ ο ίδιος ζητούσε να μάθει πληροφορίες για την προσωπική της ζωή.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η υπεράσπισή του αρνήθηκε την κατηγορία περί καταγραφής, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- πως επρόκειτο για ανενεργή κάμερα που ήταν συνδεδεμένη με εφαρμογή συναγερμού, ενώ χαρακτήρισε ως «μυθεύματα» όσα κατήγγειλε η φοιτήτρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Καταδίκη ιδιοκτήτη διαμερίσματος που είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα και κατέγραφε την ένοικο"

Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο κατά γιατρού στο "Ελπίς" - Πληθαίνουν τα κρούσματα

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα περιστατικά επιθέσεων εναντίον υγειονομικών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει πως τα ξημερώματα της Δευτέρας, γιατρός δέχτηκε απρόκλητη επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο στη διάρκεια της εφημερίας του "Ελπίς".

Όπως αναφέρει, ο δράστης έφυγε, πριν φτάσει το περιπολικό, αλλά κρατήθηκε η συνοδός από εργαζόμενους και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, οι βιαιοπραγίες σε βάρος υγειονομικού προσωπικού αυξάνονται: "Καθημερινά, δεχόμαστε καταγγελίες για βίαιες και απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού από ασθενείς και συνοδούς", σημειώνει.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως, παρά τις αλλαγές στο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα, δεν υπήρξε βελτίωση, αλλά επιδείνωση. Με τη συγκεκριμένη διάταξη προβλέπεται ποινή φυλάκισης άνω του ενός έτους σε όποιον εισέρχεται σε υγειονομικό χώρο και προκαλεί επεισόδια και πάνω από δύο έτη σε όποιον βιαιοπραγεί σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού.

Σημειώνει πως, σε πολλές περιπτώσεις, οι διοικήσεις αρνούνται και κάνουν μηνύσεις σε βάρος των δραστών, αν και με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αυτό επιβάλλεται.

Ζητούν να υποβάλουν μηνύσεις τα θύματα των επιθέσεων, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς φοβούνται τα έξοδα και τη στοχοποίηση.

"Θα πρέπει να γίνει αυστηρή σύσταση στις διοικήσεις των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ από τον υπουργό Υγείας να υποβάλλουν μηνύσεις στους δράστες", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να συμπληρώσει:

"Θα πρέπει να αυξηθούν  οι φύλακες των νοσοκομείων. Δεν μπορεί ένας φύλακας απόγευμα και νύχτα να φυλάξει επαρκώς ένα τεράστιο νοσοκομείο. Ειδικά όταν εφημερεύει και είναι ανοικτό. Σε πολλά νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Παράλληλα η αστυνομία θα πρέπει να κάνει συχνές περιπολίες γύρω από τα νοσοκομεία".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο κατά γιατρού στο "Ελπίς" - Πληθαίνουν τα κρούσματα "

Συνελήφθη 18χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Κατασχέθηκαν κινητό, κάρτα SIM και σκληρός δίσκος

Στη σύλληψη ενός 18χρονου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ο 18χρονος απέκτησε πρόσβαση σε ιστότοπο – εφαρμογή, μέσω της οποίας γνωστοποιούσε σε άλλους διαδικτυακούς χρήστες ότι κατείχε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο ήταν πρόθυμος να το διαμοιράσει, είτε μέσω πώλησης, είτε μέσω ανταλλαγής με αντίστοιχου περιεχομένου υλικό.

Τα στοιχεία αυτά και πληροφοριακά δεδομένα, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψαν τα στοιχεία και ο τόπος κατοικίας του 18χρονου.

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μάλιστα, από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια που κατείχε ο 18χρονος, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συνεπεία των ανωτέρω, εντοπίστηκε εντός της ελληνικής επικράτειας διαδικτυακός χρήστης, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε ιστότοπο – εφαρμογή, μέσω της οποίας γνωστοποιούσε σε έτερους διαδικτυακούς χρήστες ότι κατείχε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο ήταν πρόθυμος να το διαμοιράσει, είτε μέσω πώλησης, είτε μέσω ανταλλαγής με αντίστοιχου περιεχομένου υλικό.

Ανωτέρω στοιχεία και πληροφοριακά δεδομένα, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψαν τα στοιχεία και ο τόπος κατοικίας του εμπλεκομένου.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία του κατηγορουμένου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μάλιστα, από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια που κατείχε ο 18χρονος, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 18χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Κατασχέθηκαν κινητό, κάρτα SIM και σκληρός δίσκος"

Κοκκύτης: 54 κρούσματα, 2 θάνατοι φέτος - Οδηγίες Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Στα 54 έχουν ανέλθει φέτος τα κρούσματα λοίμωξης από κοκκύτη και στους 2 οι θάνατοι.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σημερινή εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, στην οποία περιλαμβάνονται και συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την εμβολιαστική κάλυψη.

Στην εγκύκλιο, που παρατίθεται πιο κάτω, σημειώνεται πως ο κοκκύτης είναι οξεία μικροβιακή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος με υψηλή μεταδοτικότητα και ποσοστό δευτερογενούς προσβολής 80% μεταξύ των επίνοσων ατόμων.

Η μετάδοση από άτομο σε άτομο γίνεται με σταγονίδια ή με άμεση επαφή με εκκρίσεις από το αναπνευστικό σύστημα νοσούντων ατόμων. Άτομα με ήπια συμπτωματολογία που δεν γνωρίζουν ότι έχουν το νόσημα μπορούν να το μεταδώσουν.

Ο κοκκύτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νόσο σε άτομα όλων των ηλικιών, αλλά τα βρέφη διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη.

Στην Ελλάδα, από τις αρχές του έτους 2024 έχουν καταγραφεί 54 κρούσματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται 32 παιδιά και έφηβοι, από τα οποία 11 αφορούν σε βρέφη ηλικίας κάτω του έτους.

Έχουν καταγραφεί 2 θάνατοι, ένας σε νεογνό και ένας σε ενήλικα με υποκείμενα νοσήματα. Επισημαίνεται ότι σχεδόν όλοι οι θάνατοι στις χώρες της Ευρώπης έχουν καταγραφεί σε βρέφη κάτω των τριών μηνών.

Η προστασία των βρεφών από σοβαρή νόσηση και θάνατο επιτυγχάνεται μέσω του έγκαιρου εμβολιασμού, ο οποίος ξεκινά το 2ο μήνα της ζωής και ολοκληρώνεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού.

Ειδικότερα, το εμβόλιο DTaP χορηγείται κατά το 2ο, 4ο, 6ο, 15ο -18ο μήνα της ζωής και στα 4 - 6 έτη, ενώ το εμβόλιο TdaP χορηγείται στην ηλικία 11 - 12 ετών, μεταξύ 18 - 25 ετών και μετά ως αναμνηστική δόση TdaP ανά δεκαετία.

Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εμβολιάζονται σε κάθε κύηση με μια δόση εμβολίου Tdap ή Tdap-IPV, κατά προτίμηση από την 27η έως την 36η εβδομάδα κύησης, ανεξάρτητα από το μεσοδιάστημα που μεσολάβησε από προηγούμενο εμβολιασμό με Td/TdaP.

Επίσης, με τα ίδια εμβόλια μπορούν να εμβολιαστούν και οι λεχωΐδες που δεν εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια της κύησης.

Τα μέλη οικογένειας που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα για τον κοκκύτη θα πρέπει να εμβολιάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την επαφή με νεογνά και βρέφη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ο εμβολιασμός των επαγγελματιών Υγείας, οι οποίοι θα πρέπει να εμβολιάζονται με μια αναμνηστική δόση TdaP ανά δεκαετία.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοκκύτης: 54 κρούσματα, 2 θάνατοι φέτος - Οδηγίες Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών"

Μαίνεται η φωτιά στα Πιέρια Όρη: «Ξεκίνησε από τα 1100 μ κι έφτασε στα 1900 μ υψόμετρο…», λέει δασάρχης

«Η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης» ανέφερε σήμερα ο δασάρχης Πιερίας Πέτρος Παπαπέτρου για την πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα στην θέση «Καρακατσάνα».

Σύμφωνα με τον δασάρχη «η πυρκαγιά είναι επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση. Η φωτιά σε λίγα σημεία μετατράπηκε σε επικόρυφη, δηλαδή να καίει τις κορυφές δέντρων. Ακόμα όμως και σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις η φωτιά επεκτάθηκε μόνο στα κωνοφόρα λόγω του ότι είναι πιο εύφλεκτα, ενώ τα πλατύφυλλα δεν υπέστησαν καμία ζημιά».

Οι πυροσβεστικες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή από την Κυριακή με επίγεια και εναέρια μέσα και σήμερα από νωρίς το πρωί συμμετέχουν στην μάχη της κατάσβεσης και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν από τη δασική υπηρεσία οι κάτοικοι και οι δασικοί συνεταιρισμοί των όμορων οικισμών (Ρητίνη, Ελατοχώρι, Αγ. Δημήτριος, Λιβάδι κ.α.) οι οποίοι βοήθησαν στη διάνοιξη 3 αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν από τη Δασική Υπηρεσία μαζί με μηχανήματα έργου του Δήμου και της Περιφέρειας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαίνεται η φωτιά στα Πιέρια Όρη: «Ξεκίνησε από τα 1100 μ κι έφτασε στα 1900 μ υψόμετρο…», λέει δασάρχης"

Τέμπη: Δεν μπορούν να καταβάλλουν τις υψηλές εγγυοδοσίες οι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση «717» αναφέρει συνήγορος

Κανείς από τους κατηγορούμενους για τη σύμβαση «717» που συνδέεται με το δυστύχημα των Τεμπών, δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να καταβάλλει την υψηλή εγγυοδοσία που του επιβλήθηκε. Αυτό ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση Θρασύβουλος Κονταξής.

Να σημειωθεί εδώ ότι μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια για τη συγκεκριμένη υπόθεση πέντε κατηγορούμενοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί μετά τις απολογίες τους, εγγυοδοσίας που ξεκινούν από 500.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ!

Ο κ. Κονταξής ανέφερε μάλιστα πως η δική του εντολέας θα καταθέσει στην ανακρίτρια αίτημα για την εξαφάνιση της εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ που της επιβλήθηκε. Και αυτό καθώς δεν διαθέτει αυτό το ποσό ώστε να το καταβάλλει.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Κονταξής αναφέρει:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου).
Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»).
Στα πλαίσια αυτά κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.

Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Δεν μπορούν να καταβάλλουν τις υψηλές εγγυοδοσίες οι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση «717» αναφέρει συνήγορος"

Συμπλήρωμα διατροφής κυκλοφορεί χωρίς έγκριση - Οδηγίες από τον ΕΟΦ

Δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλειά του συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφορεί μέσω Διαδικτύου.

Αυτό επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών της Σουηδίας και μέσω του συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC), το προϊόν HERBOXA το οποίο προωθείται μέσω διαδικτύου από συγκεκριμένη ιστοσελίδα σαν συμπλήρωμα διατροφής προς τους καταναλωτές, προβάλλεται με ιατρικούς ισχυρισμούς και ισχυρισμούς υγείας που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση. 

Το προϊόν δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ και ως εκ τούτου το προϊόν αυτό δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφέρεται σε πολλές γλώσσες και η έδρα του e-trader είναι στη Γερμανία.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος και σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπλήρωμα διατροφής κυκλοφορεί χωρίς έγκριση - Οδηγίες από τον ΕΟΦ"

Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων που αποσπάστηκε από την πορεία αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, όπου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης, την οποία μαχαίρωσε θανάσιμα ο πρώην σύντροφός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος περίπου 400 άτομα, τα οποία κατευθύνθηκαν με πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έξω από το οποίο σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, ενώ στο σημείο υπήρχε ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε φωτογραφίες

Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.-1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.-2

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.-3

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.-4

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.-5

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.-6

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.-7

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.-8

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγιοι Ανάργυροι: Φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ."

ΕΟΦ: Εξαιρετικά επικίνδυνο προϊόν για αδυνάτισμα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα - 30 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα εξαιρετικά επικίνδυνο χημικό προϊόν διατίθεται και στην Ελλάδα ως λιποδιαλυτικό, χωρίς να είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καλώντας τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ διακινείται στην Ελλάδα, το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps το οποίο περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία.

Το DNP είναι ένα βιομηχανικό χημικό προϊόν που διατίθεται στο εμπόριο ως λιποδιαλυτικό, αλλά δεν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχει προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012.

Είναι μια τοξική ουσία που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων, καρδιακές προσβολές, έντονους εμετούς, ταχεία αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάτους.

Το DNP είναι ένα εξαιρετικά ασταθές χημικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποσυντεθεί υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, προκαλώντας πυρκαγιά και εκρήξεις. Είναι τοξικό όταν εισπνέεται, έρχεται σε επαφή με το δέρμα και σε περίπτωση κατάποσης. Είναι επίσης τοξικό για το περιβάλλον.

Η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα γίνεται και μέσω διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας www.tradekey.com. Tο παραπάνω προϊόν κυκλοφορεί στις αγορές σαν συμπλήρωμα  διατροφής.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Εξαιρετικά επικίνδυνο προϊόν για αδυνάτισμα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα - 30 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο"

Άγιοι Ανάργυροι: Υπήρχε περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα - Είχε κάνει φυλακή ο αστυνομικός φρουρός

Ο αστυνομικός φρουρός που ήταν παρών την ώρα της επίθεσης στην 28χρονη στους Άγιους Ανάργυρους είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται πλέον στο εφετείο.

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από το πρώην σύντροφο της έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η θανατηφόρα επίθεση στην 28χρονη έγινε ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο είχε μεταβεί για να ζητήσει βοήθεια, καθώς όπως δήλωσε είχε παρατηρήσει πως ο πρώην σύντροφο της, την παρακολουθούσε έξω από το σπίτι της, τις τελευταίες δύο ημέρες. Μάλιστα, στο σημείο υπήρχε περιπολικό που θα μπορούσε να την επιστρέψει ασφαλή στο σπίτι της, αλλά αποφασίστηκε να μην το διαθέσουν για την 28χρονη.

Στο σημείο, την ώρα της επίθεσης, βρισκόταν σαν «θεατής» και ένας αστυνομικός φρουρός, ο οποίος δεν έκανε τίποτα. Παρενέβη μόνο όταν είδε τον 39χρονο να αυτοτραυματίζεται.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός την περίοδο 2013 - 2014 είχε εμπλακεί σε υπόθεση πλαστογραφίας και είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται πλέον στο εφετείο. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο εν λόγω 39χρονος αστυνομικός είχε περάσει όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές ποινές και επέστρεψε νομίμως στην υπηρεσία του, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της αστυνομίας.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγιοι Ανάργυροι: Υπήρχε περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα - Είχε κάνει φυλακή ο αστυνομικός φρουρός"

Συναγερμός για πυρκαγιά στο ΕΠΑΛ Άμφισσας - Δέκα άτομα στο Νοσοκομείο

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00' το μεσημέρι της Δευτέρας (2/2) σε χώρο του ΕΠΑΛ Άμφισσας με αποτέλεσμα όλο το κτίριο να τυλιχτεί στους καπνούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άρπαξε φωτιά αποκριάτικος εξοπλισμός (άρμα) από πολυουρεθάνη με αποτέλεσμα να προκληθεί πολύς καπνός που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια. Όλοι τους διακομίστηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Άμφισσας για παροχή βοήθειας.

Πυροσβέστες της Π.Υ. Άμφισσας επενέβησαν άμεσα και κατάσβεσαν την πυρκαγιά, ενώ πραγματοποίησαν έρευνα σε όλα τα σημεία του κτιρίου για τυχόν εγκλωβισμένους μαθητές, ευτυχώς με αρνητικά αποτελέσματα.

Το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ. Άμφισσας ανέλαβε την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός για πυρκαγιά στο ΕΠΑΛ Άμφισσας - Δέκα άτομα στο Νοσοκομείο "

Ισραηλινά πλήγματα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό: «Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο έγκλημα» λέει ο Ραϊσί

«Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί για τα πλήγματα χθες, Δευτέρα, στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, τα οποία αποδίδονται στο Ισραήλ, από τα οποία σκοτώθηκαν 7 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

«Μέρα τη μέρα βλέπουμε να δυναμώνει το μέτωπο αντίστασης και η απέχθεια και το μίσος των ελεύθερων εθνών ενάντια στην παράνομη φύση» του Ισραήλ «και αυτό το άνανδρο έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο», υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του. Επίσης καταδίκασε την «απάνθρωπη, επιθετική και απεχθή πράξη εισβολής ως κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων».

Όπως σημείωσε, το Ισραήλ «ενέγραψε τις τυφλές δολοφονίες στην ημερήσια διάταξή του» μετά «τις επανειλημμένες ήττες και αποτυχίες» που έχει υποστεί «κατά της πίστης και της βούλησης των μαχητών του Μετώπου της Αντίστασης», αλλά «θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα επιτύχει ποτέ τους ζοφερούς του στόχους με τόσο απάνθρωπα μέσα».

Η επίθεση, που αποδίδεται στο Ισραήλ, είχε στο στόχαστρο το προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό και στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, εκ των οποίων οι επτά ήταν Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν.

Η Τεχεράνη δεσμεύτηκε να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου αυτή επιδρομή σε κτίριο διπλωματικής αποστολής του Ιράν στη Συρία, όπου η Τεχεράνη και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν συνεδρίασε χθες παρουσία του προέδρου Ραϊσί και έλαβε τις «απαραίτητες αποφάσεις», ανέφερε το ίδιο σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ισραηλινά πλήγματα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό: «Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο έγκλημα» λέει ο Ραϊσί"

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τιμολόγια ρεύματος του Απριλίου

Κοντά στα επίπεδα του Μαρτίου διαμορφώνονται τα «πράσινα» τιμολόγια του Απριλίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των προμηθευτών, ορισμένοι από τους οποίους προχώρησαν σε αυξήσεις και άλλοι σε μειώσεις.

Ειδικότερα, τα τιμολόγια του Απριλίου, όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής, είναι:

  • ΕΛΙΝΟΙΛ 9,06 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • Volterra 9,99 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • Volton 10,54 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • Solar Energy 10,559 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας 10,604 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • NRG 10,784 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • ΔΕΗ 10,861 σεντς ανά κιλοβατώρα έως 500 κιλοβατώρες και 11,881 οι επόμενες, 8,226 σεντς ανά κιλοβατώρα το νυχτερινό,
  • Elpedison 11,005 σεντς ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 11,705 σεντς ανά κιλοβατώρα για τις υπόλοιπες,
  • Ζενίθ 11,438 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • Ήρων 11,555 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • Protergia 11,624 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • We Energy 13 σεντς ανά κιλοβατώρα,
  • OTE Estate 14,8 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε μείωση 30-32% για το σταθερό τιμολόγιο στα 12,3 σεντς ανά κιλοβατώρα για έναν χρόνο, επίσης για τις συμβάσεις, που θα συναφθούν τον Απρίλιο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τιμολόγια ρεύματος του Απριλίου"

Φινλανδία: Ένα παιδί νεκρό από τους πυροβολισμούς σε σχολείο – 12χρονος ο δράστης

Ένα παιδί ηλικίας 12 ετών έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη συνομήλικοί του τραυματίστηκαν σοβαρά από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σε σχολείο στην πόλη Βάνταα, προάστιο της πρωτεύουσας Ελσίνκι, στη Φινλανδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη ένας 12χρονος.

Αδιευκρίνιστα τα αίτια

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 12χρονος τράπηκε σε φυγή μετά τους πυροβολισμούς και τελικά συνελήφθη «με ήρεμο τρόπο» στην άλλη πλευρά ενός τοπικού ποταμού.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο. Επί του παρόντος, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι τρία παιδιά τραυματίστηκαν από την επίθεση. Ωστόσο, ένα εξ αυτών υπέκυψε στα τραύματά του.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους περαστικούς να μην πλησιάζουν στην περιοχή και τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, δίχως να ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.

Οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις μετά το Πάσχα των Καθολικών

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σχολείο έχει 800 μαθητές και 90 άτομα προσωπικό.

Όπως και σε άλλα σχολεία της Φινλανδίας, τα παιδιά είχαν μόλις επιστρέψει στα μαθήματα μετά την αργία για το Πάσχα των Καθολικών.

Γονείς έσπευσαν έξω από το σχολείο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Πέτρι Όρπο, χαρακτήρισε βαθιά ανησυχητικό το περιστατικό, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Φινλανδία: Ένα παιδί νεκρό από τους πυροβολισμούς σε σχολείο – 12χρονος ο δράστης"

Απάτη στον Βόλο: «Θα βγάλω τις χρυσές λάμες από ασθενή σε κώμα και θα κάνω καλά την κόρη σου»

Συστήνονται ως γιατροί, μιλάνε σπαστά ελληνικά, απαιτούν χιλιάδες ευρώ και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καταφέρνουν και τα αποσπούν από τα θύματα. Τα σήματα που δίνει ο απατεώνας καλώντας στο τηλέφωνο τα υποψήφια θύματά του «φωνάζουν» πως πρόκειται για κομπίνα, αλλά παρ΄όλα αυτά τα θύματα είναι δεκάδες. Τελευταίο περιστατικό, σημειώθηκε στον Βόλο το μεσημέρι της Κυριακής.

«Εάν δεν εγχειρήσω το κόρη σου σε μια ώρα τα πάθει γάγγραινα. Τα βγάλω τις χρυσές λάμες και τις χρυσές βίδες από έναν ασθενή που είναι σε κώμα και θα τις βάλω στο κόρη σου» … είπε ο άνθρωπος που δήλωσε «γιατρός» σε μάνα που άκουγε το «παιδί» της να κλαίει στο τηλέφωνο γιατί έσπασε το πόδι του. Ο «γιατρός», εξηγούσε παραθέτοντας τις επιστημονικές του γνώσεις σε σπαστά ελληνικά, πως θα οδηγήσει πρώτα τον ετοιμοθάνατο ασθενή του σε τόπο ανανήψεως μια ώρα γρηγορότερα, ώστε να σώσει το πόδι της κόρη της που ήταν σπασμένο σε τρια σημεία κάτω από το γόνατο. Η γυναίκα, που προδόθηκε στον απατεώνα από τα γέλια της, κατάλαβε αμέσως την απάτη από το παραλήρημα του … γιατρού και της υποτιθέμενης κόρης της, που μέσα στον πόνο της ζητούσε να μάθει πόσα χρήματα είχε η «μάνα» της στο σπίτι. Σπαστά ελληνικά μιλούσε και η κόρη.

Όταν η γυναίκα είπε πως στο σπίτι είχε 5000 ευρώ ο … γιατρός της δήλωσε πως δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν γιατί θα χάσει την δουλειά του μιας και θα έπρεπε να πάρει χρυσά καρφιά από άλλον ασθενή. Τα 5000 ευρώ θα ήταν μια προκαταβολή γιατί μπορεί να έπαιρνε τα χρυσά καρφιά από τον ασθενή σε κώμα, για να τοποθετήσει στην κόρη της, αλλά έπρεπε να παραγγείλει άλλα από την Ελβετία για να ξαναβάλει στον ασθενή χωρίς να το καταλάβουν οι συγγενείς του.

«Το κόρη σου θα αυτοκτονήσει, δεν προλαβαίνω, πρέπει να ξεκινήσω την εγχείρηση. Δίνω το λόγο μου το αντρικό, το κόρη σου είναι σε καλά χέρια», είπε στη «μάνα» ο γιατρός που βαφτίστηκε «Δημήτρης Σταματόπουλος». Ο «γιατρός» ζήτησε το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας για να βρεθούν ώστε να του δώσει τα χρήματα, εκείνη του απάντησε πως δεν έχει κινητό, αλλά έχει μόνο ο σύζυγός της και αυτός έξαλλος την αποκάλεσε «ψεύτρα». «Κάνεις μαμουνιές κυρία και τα το πληρώσεις», ήταν η απάντηση του επιστήμονα.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη στον Βόλο: «Θα βγάλω τις χρυσές λάμες από ασθενή σε κώμα και θα κάνω καλά την κόρη σου»"

Θεσσαλονίκη: 54χρονος κατηγορείται ότι επισκεπτόταν χώρους ερωτικού μασάζ με τη 10χρονη κόρη του

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μίας 10χρονης, από τον ίδιο της τον πατέρα, σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία συγγενικού της προσώπου.

Πρόκειται για έναν 54χρονο ημεδαπό που κατηγορείται για τα αδικήματα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατάχρησης ανηλίκων, όπου ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη κατ’ εξακολούθηση, με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης από οικείο πρόσωπο.

Προηγήθηκε καταγγελία του θείου της 10χρονης, σύμφωνα με την οποία, ο 54χρονος πατέρας της, μαζί με την ανήλικη κόρη του κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2023 – Ιανουαρίου 2024, επισκέφτηκε πολλές φορές χώρους παροχής υπηρεσιών ερωτικού μασάζ μαζί της, καθώς επίσης και ότι συνέδεσε το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο με το κινητό της ανήλικης, με αποτέλεσμα να αποθηκεύονται στο κινητό της και να είναι ορατά σε αυτήν, βίντεο και φωτογραφίες ακατάλληλου περιεχομένου.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες του 54χρονου σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακή εξέταση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: 54χρονος κατηγορείται ότι επισκεπτόταν χώρους ερωτικού μασάζ με τη 10χρονη κόρη του"

Μιλούσε με το 100, την ώρα που τη σκότωνε έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) δόθηκε από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι είχε χωρίσει από το 2020 και από τότε είχε κάνει καταγγελία η γυναίκα. Χθες που μετέβη στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον φίλο της ανέφερε στην αξιωματικό υπηρεσίας ότι μάλλον είδε τον πρώην σύντροφό της έξω από το σπίτι.

Ζήτησε περιπολικό και της είπαν ότι πρέπει να ανοίξει κάρτα στο 100 και να μεταβεί περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Η άτυχη γυναίκα είπε ότι θα καλέσει αυτή στο 100 και, βγαίνοντας από το τμήμα, μιλούσε με την Άμεση Δράση, την είδε ο δράστης, της επιτέθηκε, και στο κέντρο του 100 άκουσαν τις φωνές της.

Ο δράστης της άγριας δολοφονίας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο «Γ. Γεννηματάς», με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ακόμα μία γυναικοκτονία που έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα αίματος, με τον δράστη να μην υπολογίζει τίποτα μπροστά στη δολοφονική του διάθεση.

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, ενώ ερώτημα υπάρχει και για τη στάση του αστυνομικού που εκτελούσε χρέη σκοπιάς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, καθώς ούτε τον 40χρονο και τις προθέσεις του αντιλήφθηκε ούτε πρόλαβε να αντιδράσει άμεσα.

Η σχετική ανάρτηση του Newsbeast στο Instagram:

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μιλούσε με το 100, την ώρα που τη σκότωνε έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους – Διατάχθηκε ΕΔΕ"

Ενέργεια: Αναβρασμός για το πρόωρο τέλος στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»

Παρελθόν αναμένεται να αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις στέγες», το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα ενεργειακού συμψηφισμού. Από πέρυσι τον Μάιο έχουν γίνει πάνω από 11.000 αιτήσεις, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός από το υπουργείο Ενέργειας, αλλά δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στον μήνα να μπουν τίτλοι τέλους στο πρόγραμμα, το οποίο κανονικά θα ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο.

Το μοντέλο του ενεργειακού συμψηφισμού εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Πρόκειται για το μοντέλο το οποίο προέβλεπε ότι αφού γίνει εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη, τότε η ενέργεια που καταναλώνεται αφαιρείται από την ενέργεια που παράγεται.

Πλέον, το υπουργείο Ενέργειας εξετάζει αλλαγή του συστήματος, καθώς και να εφαρμοστεί το μοντέλο «net billing», που δίνει τη δυνατότητα πώλησης της πλεονάζουσας ενέργειας.

Ο λόγος που θέλει να αλλάξει το σύστημα είναι πως οι προμηθευτές ισχυρίζονται πως λειτουργεί εις βάρος τους, καθώς η πλεονάζουσα ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά μπαίνει στο δίκτυο σε ώρες που είναι χαμηλές οι χονδρεμπορικές τιμές. Με άλλα λόγια, επωμίζονται το κόστος εξισορρόπησης. Με το μοντέλο του net-billing ωφελείται όποιος πετυχαίνει μεγαλύτερο ταυτοχρονισμό παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας.

Γιατί αντιδρά η αγορά

Η διαφαινόμενη απόφαση του υπουργείου φαίνεται πως προκαλεί «πονοκέφαλο». Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς στο Euro2day.gr:

  • Θα δημιουργηθεί έλλειψη εμπιστοσύνης και οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο.
  • Εταιρείες έχουν κάνει προσλήψεις.
  • Κάθε νέο πρόγραμμα χρειάζεται κάποιους μήνες μέχρι να εφαρμοστεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «αναμένεται να κλείσει το πρόγραμμα και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, ενώ καλά καλά δεν έχουν απορροφηθεί οι πόροι του προηγούμενου προγράμματος». Επιπλέον, επισημαίνουν πως θα έπρεπε να θεσπιστεί μηδενικός ΦΠΑ. Είναι ένα αίτημα που υποστηρίζουν φορείς του κλάδου εδώ και ένα χρόνο…

Τι υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών

Πρόταση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι «να εφαρμοστούν και στη χώρα μας οι πρόνοιες της Κοινοτικής Οδηγίας για τον ΦΠΑ (Οδηγία 2022/542 της 5ης Απριλίου 2022), όπως ισχύει ήδη σε πολλές χώρες. Η Γερμανία, για παράδειγμα, προχώρησε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022 στη θέσπιση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ για φωτοβολταϊκά συστήματα σε κατοικίες και κτίρια που χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες δημοσίου συμφέροντος. Δεν πρόκειται για απαλλαγή από ΦΠΑ, αλλά ο εγκαταστάτης τιμολογεί τον πελάτη με την καθαρή τιμή του συστήματος «πλέον 0% ΦΠΑ». Ο μηδενικός συντελεστής ισχύει για το πλήρες φωτοβολταϊκό σύστημα με όλο τον επικουρικό εξοπλισμό του και φυσικά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες εγκατάστασης και μέχρι ισχύ συστήματος 30 κιλοβάτ. Ισχύει επίσης και για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες) που συνοδεύουν το φωτοβολταϊκό, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους».

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών δεν είναι αντίθετος στο σχήμα net-billing, όμως επισημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» του προηγούμενου προγράμματος, την ώρα μάλιστα που ακόμη δεν έχει προετοιμαστεί η διάδοχη κατάσταση.

«Το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στη στέγη” ήταν το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη της αγοράς της οικιακής αποθήκευσης ενέργειας και στη χώρα μας. Ποιο είναι λοιπόν το επόμενο βήμα; Θα υπάρξει εκ νέου επιδότηση σε συστήματα net-billing με μπαταρία; Κι αν ναι, υπάρχει σχετικό εγκεκριμένο σχήμα και φυσικά τα ανάλογα κονδύλια;», διερωτάται ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και ένα χρόνο δεν έχει εκδοθεί η εφαρμοστική υπουργική απόφαση για την εκκίνηση του net-billing

Πάντως, στο υπουργείο Ενέργειας δεν έχουν «κλειδώσει» οι αλλαγές για το net-billing, κάτι, όμως, που αναμένεται να γίνει σύντομα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενέργεια: Αναβρασμός για το πρόωρο τέλος στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news