facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Εύβοια: Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι

Δυσκολία προσέγγισης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Αλιβέρι αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, καθώς προσπαθούν να βρουν τρόπους να ανακόψουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς.

Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και η βλάστηση στο συγκεκριμένο βουνό είναι περιορισμένη. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την πυρκαγιά, η οποία είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή ή κάποιες εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Νίκο Μπαράκο που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα». Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως «ήδη κινούνται μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα προς τον Προφήτη Ηλία για να δημιουργήσουν μια προστατευτική ζώνη πριν φτάσει εκεί η φωτιά».

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το απόγευμα και πριν πέσει το σκοτάδι επιχείρησε και ένα αεροσκάφος ωστόσο όμως το σκοτάδι δεν του επέτρεψε να συνεχίζει τις ρίψεις νερού.

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος «οι καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος από την Εύβοια. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι ορατό από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Η φωτιά ανεβαίνει, κατεβαίνει βουνά και συνεχίζει να καίει χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία ανοίγουν δρόμους για τα πυροσβεστικά οχήματα.

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ» σημειώνει ο κ. Νίκος Μπαράκος ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία για να περιορίσουν το πέρασμα της φωτιάς.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι"

Γιώργος Κύρτσος: Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του - Στο εδώλιο για χρέη στο Δημόσιο

Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου αποφασίστηκε ύστερα από ψηφοφορία στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή, μετά σχετικό αίτημα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Ελλάδος, αποφάσισε την άρση ασυλίας του Έλληνα Ευρωβουλευτή ομόφωνα, με 19 ψήφους (δείτε εδώ), προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

psifi

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Γιώργος Κύρτσος, «ως διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με την επωνυμία «Free Sunday Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία», κατηγορείται για τη μη καταβολή ποσού ύψους 459 918,18 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο».

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

– έχοντας υπόψη το αίτημα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την άρση της ασυλίας του Γεώργιου Κύρτσου σε συνάρτηση με ποινική διαδικασία, το οποίο διαβιβάστηκε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την από 27ης Ιανουαρίου 2023 επιστολή του, και το οποίο ανακοινώθηκε στην ολομέλεια στις 14 Φεβρουαρίου 2023,

– έχοντας υπόψη ότι ο Γεώργιος Κύρτσος παραιτήθηκε του δικαιώματος ακρόασής του, σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 6 του Κανονισμού του,

– έχοντας υπόψη τα άρθρα 8 και 9 του Πρωτοκόλλου αριθ. 7 περί των προνομίων και ασυλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το άρθρο 6 παράγραφος 2 της Πράξης της 20ής Σεπτεμβρίου 1976 περί της εκλογής των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με άμεση και καθολική ψηφοφορία,

– έχοντας υπόψη τις αποφάσεις που εξέδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 21 Οκτωβρίου 2008, 19 Μαρτίου 2010, 6 Σεπτεμβρίου 2011, 17 Ιανουαρίου 2013, και 19 Δεκεμβρίου 2019,

– έχοντας υπόψη το άρθρο 62 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας,

– έχοντας υπόψη το άρθρο 5 παράγραφος 2, το άρθρο 6 παράγραφος 1 και το άρθρο 9 του Κανονισμού του,

– έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων (A9-0231/2023),

Α. λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε την άρση της ασυλίας του Γεώργιου Κύρτσου, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλεγμένου στην Ελλάδα, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο·

Β. λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Γεώργιος Κύρτσος, ως διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με την επωνυμία «Free Sunday Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία», κατηγορείται για τη μη καταβολή ποσού ύψους 459 918,18 EUR προς το Ελληνικό Δημόσιο·

Γ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη την οποία φέρεται να τέλεσε ο Γεώργιος Κύρτσος στοιχειοθετεί το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 25 του ελληνικού νόμου 1882/90, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 20 παράγραφος 8 του ελληνικού νόμου 2298/95, το οποίο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 23 παράγραφος 1 του ελληνικού νόμου 2523/97, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 34 του ελληνικού νόμου 3220/2004, το οποίο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 παράγραφος 1 του ελληνικού νόμου 3943/2011, που αντικαταστάθηκε από το άρθρο 20 του ελληνικού νόμου 4321/2015 και τροποποιήθηκε από το άρθρο 8 του ελληνικού νόμου 4337/2015·

Δ. λαμβάνοντας υπόψη, αφενός, ότι το Κοινοβούλιο δεν αποτελεί Δικαστήριο και, αφετέρου, ότι ο βουλευτής δεν μπορεί, στο πλαίσιο διαδικασίας άρσης ασυλίας, να θεωρείται «κατηγορούμενος»

Ε. λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εικαζόμενα αδικήματα δεν αφορούν γνώμη ή ψήφο δοθείσα κατά την άσκηση των καθηκόντων του βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την έννοια του άρθρου 8 του πρωτοκόλλου αριθ. 7 περί των προνομίων και ασυλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης·

ΣΤ. λαμβάνοντας υπόψη ότι σκοπός της βουλευτικής ασυλίας είναι να προστατεύονται το Κοινοβούλιο και οι βουλευτές του από δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με δραστηριότητες που αυτοί ασκούν κατά την επιτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις δραστηριότητες αυτές· λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι σαφές πως το εικαζόμενο αδίκημα δεν συνδέεται άμεσα με την άσκηση των καθηκόντων του Γεώργιου Κύρτσου ως βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά με την προηγούμενη ιδιότητά του ως διευθύνοντα συμβούλου της εκδοτικής εταιρείας·

Ζ. λαμβάνοντας υπόψη ότι, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Πρωτοκόλλου αριθ. 7 περί των προνομίων και ασυλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απολαύουν, εντός της επικρατείας των κρατών τους, των ασυλιών που αναγνωρίζονται στα μέλη του Κοινοβουλίου της χώρας τους, και, εντός της επικρατείας άλλων κρατών μελών, της εξαιρέσεως από κάθε μέτρο κρατήσεως και κάθε δικαστική δίωξη· λαμβάνοντας υπόψη ότι η επίκληση της ασυλίας δεν δύναται να γίνει στην περίπτωση αυτοφώρου εγκλήματος ούτε δύναται να εμποδίσει την άσκηση του δικαιώματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει την ασυλία ενός από τα μέλη του·

Η. λαμβάνοντας υπόψη ότι το άρθρο 62 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει ότι, όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, ο βουλευτής δεν διώκεται, ούτε συλλαμβάνεται, ούτε φυλακίζεται, ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος·

Θ. λαμβάνοντας υπόψη ότι, στην παρούσα υπόθεση, το Κοινοβούλιο δεν διαπίστωσε την ύπαρξη ενδείξεων περί fumus persecutionis, δηλαδή πραγματικών στοιχείων που να υποδεικνύουν ότι η επίμαχη δικαστική έρευνα κινείται με σκοπό να παρακωλυθεί η πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή υπό την ιδιότητά του ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

- αποφασίζει να άρει την ασυλία του Γεώργιου Κύρτσου·

- αναθέτει στην Πρόεδρό του να διαβιβάσει αμελλητί την παρούσα απόφαση και την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής του στις ελληνικές αρχές και στον Γεώργιο Κύρτσο.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γιώργος Κύρτσος: Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του - Στο εδώλιο για χρέη στο Δημόσιο"

Τέμπη - Σύμβαση 717 ΕΡΓΟΣΕ: Καλούνται ως ύποπτοι δεκάδες πρόσωπα

Περισσότεροι από 25 εμπλεκόμενοι με την σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ για την σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καλούνται ως ύποπτοι σε κατάθεση από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), η οποία πριν λίγες ημέρες διαβίβασε στην Βουλή την δικογραφία, προκειμένου να κρίνει αν θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Τα μη πολιτικά πρόσωπα που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση από τους εισαγγελείς της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζονται τόσο με την σύμβαση που ερευνάται, όσο και με την επί σειρά ετών μη υλοποίηση της.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως κλήσεις έχουν λάβει μέλη της διαχειριστικής αρχής του υπουργείου Μεταφορών, ενώ το ερευνώμενο αδίκημα είναι είναι η απάτη σε βάρος των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς το έργο ήταν χρηματοδοτούμενο από κοινού.

Η επίμαχη σύμβαση ήρθε στην επικαιρότητα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο η έρευνα της EPPO είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν την σύγκρουση των δύο τρένων που κόστισαν 57 ζωές για τον έλεγχο καταγγελιών ως προς την διαχείριση των κονδυλίων της Ένωσης.

Τα πρόσωπα που καλούνται σε αυτό το στάδιο με την ιδιότητα του υπόπτου, με βάση το νόμο μπορούν να λάβουν γνώση των στοιχείων της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και με τους δικηγόρους τους να συντάξουν υπομνήματα με τις θέσεις τους, τα οποία θα αξιολογηθούν στο τέλος της διαδικασίας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

ant1news

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη - Σύμβαση 717 ΕΡΓΟΣΕ: Καλούνται ως ύποπτοι δεκάδες πρόσωπα "

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Οι οικονομικοί στόχοι στις προγραμματικές — Παραδείγματα

Την άμεση ενίσχυση των εισοδημάτων για εργαζόμενους και συνταξιούχους, καθώς και την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των φόρων για νοικοκυριά, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, έθεσε ως βασικές προτεραιότητες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Από την 01/01/2024 έρχεται νέα αύξηση στις συντάξεις κατά τουλάχιστον 3% και παράλληλα ξεκινά η εφαρμογή ενός νέου μισθολογίου στο Δημόσιο με οριζόντιες αλλά και στοχευμένες αυξήσεις σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Θα υπάρξει, εκτός από οριζόντια αύξηση, ειδική έμφαση σε όσους έχουν θπεσεις ευθύνης τμηματάρχες, διευθυντές κλπ. Ταυτόχρονα στηρίζουμε δημοσίους υπαλλήλους με οικογένεια καθώς αυξάνουμε οικογενειακά επιδόματα από 20 έως 50 ευρώ».

Με στόχο την ταχύτερη σύγκλιση των εισοδημάτων με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσδοκώμενη αύξηση των αποδοχών στο σύνολο της οικονομίας.

«Παραγωγική Ελλάδα σημαίνει καλύτερες αμοιβές ώστε στην 4ετία ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα την παράταση του market pass, την χορήγηση από τον Σεπτέμβριο εφάπαξ επιδόματος 150 ευρώ σε κάθε νέο που κλείνει τα 18 έτη, τον διπλασιασμό των πόρων για το πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ», την κατάργηση της περικοπής 30% στη σύνταξη για όσους συνταξιούχους εργάζονται, την μόνιμη απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή στις φαρμακευτικές δαπάνες και την συνέχιση της εφάπαξ ενίσχυσης όσων πλήττονται από την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου.

«Μείωση των ανισοτήτων με μόνιμα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων, αλλά και με στοχευμένες πρωτοβουλίες, όποτε χρειάζεται, που θα απαντά σε έκτακτες δυσκολίες» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το επόμενο έτος αυξάνεται το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, μειώνονται τα τεκμήρια κατά 30%, ξεκινά η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους ασφαλίσουν τα ακίνητά τους και μειώνονται κατά μία μονάδα οι εργοδοτικές εισφορές.

«Θέλω να προειδοποιήσω όλους όσοι έχουν βολευτεί πίσω από μία στρεβλή πραγματικότητα με άδικο επιμερισμό των φορολογικών βαρών σε βάρος όσων δεν μπορούν να κρύψουν, ότι αυτή η κυβέρνηση διαθέτει και την πολιτική νομιμοποίηση και τη βούληση και την τεχνογνωσία να σας εντοπίσει και να πληρώσετε τον φόρο που αναλογεί στα εισοδήματά σας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στους μακροοικονομικούς στόχους, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για λογικά πλεονάσματα, μείωση του χρέους κάτω από το 140% του ΑΕΠ, μείωση της ανεργίας κάτω από το 8% και αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ.

«Στόχος η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέχρι το τέλος του έτους και η πρόωρη αποπληρωμή των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός ανάφερε ακόμα ότι στο νομοσχέδιο για την εφαρμογή των μέτρων, που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα προβλέπεται η κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Οι οικονομικοί στόχοι στις προγραμματικές — Παραδείγματα"

Υπέβαλε παραίτηση από Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου

Την παραίτησή της υπέβαλε από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η δημοσιογράφος είχε διοριστεί στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, λίγο πριν το τέλος του 2022, ενώ είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είχε κάνει με πρωτοβουλία της συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα για αποχώρησή της από τη θέση, κάτι όμως που δεν συνέβη. Από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και έπειτα δεν είχε εμφανιστεί πουθενά με την ιδιότητά της αυτή, ενώ δεν είχε προβεί ούτε σε κάποια δήλωση για θέματα της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα όργανα θα προχωρήσουν άμεσα στην αντικατάστασή της.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπέβαλε παραίτηση από Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου"

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Αττικής.

Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για τον συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε πλαγιά και δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο το σημείο είναι δυσπρόσιτο, γεγονός που δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού"

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Ερντογάν με τον Σουηδό πρωθυπουργό στο Βίλνιους την προσεχή Δευτέρα

Εντείνονται οι διεργασίες για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η σύνοδος της Συμμαχίας την Τρίτη στη Λιθουανία θα είναι κρίσιμη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο Βίλνιους σε μια προσπάθεια να αρθούν τα τουρκικά εμπόδια για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Ερντογάν να έχει συνάντηση και με τον Μπάιντεν.

Αν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία είναι κοντά, μετά από συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Σουηδίας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η Στοκχόλμη δεν κατάφερε σήμερα να πείσει την Άγκυρα να άρει το βέτο της και το ζήτημα αναμένεται πλέον να συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο σε μια συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Σουηδού πρωθυπουργού κατά τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας την επόμενη εβδομάδα.

«Έφτασε η ώρα η Σουηδία να ενταχθεί στη Συμμαχία», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει σε μια θετική έκβαση των συνομιλιών εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας που ξεκινά την Τρίτη στη λιθουανική πρωτεύουσα.

«Η βασική μου φιλοδοξία είναι τώρα να συμφωνηθεί αυτό στη σύνοδο κορυφής», είπε σε δημοσιογράφους.

«Ελπίζουμε και αναζητούμε μια θετική απόφαση την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τόμπιας Μπίλστρομ σε δημοσιογράφους. «Η διαδικασία συνεχίζεται και φυσικά εργαζόμαστε πολύ εντατικά και τις επόμενες μέρες προκειμένου να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ».

Νωρίτερα σήμερα, ένα σουηδικό δικαστήριο έκρινε ένοχο έναν άνδρα για απόπειρα χρηματοδότησης του PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας.

Ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε σήμερα την άποψη της Σουηδίας ότι η χώρα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι την Άγκυρα.

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν τόνισε ότι η Σουηδία πρέπει να δείξει ότι οι τροποποιήσεις της νομοθεσίας της εφαρμόζονται.

«Η Σουηδία έκανε κάποια βήματα σχετικά με νομοθετικές αλλαγές, αφαίρεσε τους περιορισμούς της αμυντικής βιομηχανίας κατά της Τουρκίας… Οι νομικές αλλαγές θα πρέπει να γίνουν πράξη τώρα», είπε ο Φιντάν σε δημοσιογράφους.

Όσον αφορά την άρση των τουρκικών εμποδίων για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας ενδεχομένως να ασκηθούν πιέσεις και από την αμερικανική πλευρά καθώς ο Τζο Μπάιντεν και ο Ερντογάν ενδέχεται να έχουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, σύμφωνα με πηγές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΑΤΟ: Συνάντηση Ερντογάν με τον Σουηδό πρωθυπουργό στο Βίλνιους την προσεχή Δευτέρα"

Βουλή: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις

Δεκάδες οικονομικά μέτρα άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα που αφορούν την στήριξη των νέων, των συνταξιούχων, τους εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα, των δημοσίων υπαλλήλων και την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν έλειψαν οι αναφορές στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ και της Παιδείας αλλά και για τα μεγάλα έργα υποδομών που θα υλοποιηθούν την επόμενη τετραετία.



Ακολουθούν συνοπτικά τα μέτρα, οι παρεμβάσεις και οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Το εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα του 2027

-Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και πρόωρη αποπληρωμή διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου έως τέλος του 2023

-Λογικά πρωτογενή πλεονάσματα και μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ κάτω από το 140% έως το 2027

-Υποχώρηση της ανεργίας στο 8% έως το 2027

-Αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ

-Μείωση των ανισοτήτων και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ έως το 2027

-Μέχρι το 2027 το 90% των περίπου 4.500 διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου θα έχουν ψηφιοποιηθεί

-Εκκίνηση συνταγματικής αναθεώρησης από προτείνουσα Βουλή το 2025

-Αναβάθμιση αμυντικών εξοπλισμών με 24 μαχητικά Rafale, αναβάθμιση 83 F-16 σε «Viper», απόκτηση 3 φρεγατών Belharra, προμήθεια των ελληνικών F-35

Άμεσα οικονομικά μέτρα

-Από 1/1/2024 τίθεται σε ισχύ το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου, με οριζόντιες αυξήσεις σε όλους τους υπαλλήλους ύστερα από 15 χρόνια. Ειδική έμφαση δίνεται στις αμοιβές όσων κατέχουν θέση ευθύνης, σε αυτούς που έχουν οικογένεια

-Επέκταση του Market Pass για τους επόμενους μήνες, για την κάλυψη του 10% των μηνιαίων αγορών των περισσότερων νοικοκυριών

-Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για τα ασφαλισμένα από φυσικές καταστροφές ακίνητα

-Πρόσθετη έκπτωση φόρου κατά 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά

-Συνέχιση της εφάπαξ ενίσχυσης, στο τέλος του 2023, όσων συνεχίζουν να πλήττονται από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου, που θα αντληθεί από το πλεόνασμα της ανάπτυξης

-Όσοι από τους συνταξιούχους εργάζονται δεν θα βλέπουν τη σύνταξή τους μειωμένη κατά 30%. Αντιθέτως, θα τη λαμβάνουν ολόκληρη, βλέποντας μόνο μία μικρή παρακράτηση στα πρόσθετα έσοδά τους από τη δεύτερη δηλωμένη -και νόμιμη πλέον- αμοιβή τους

Μεσοπρόθεσμα οικονομικά μέτρα

-Μείωση των τεκμηρίων κατά 30%.

-Υποχώρηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία ακόμη μονάδα

-Σταδιακή κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

Μέτρα στήριξης των νέων και για την Παιδεία

Πέραν της αύξησης του κατώτατου και του μέσου μισθού, της περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και της αύξησης του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

-Αύξηση οικογενειακού επιδόματος στους δημόσιους υπαλλήλους κατά 20 ευρώ για το πρώτο παιδί και κατά επιπλέον 50 ευρώ από το 2ο παιδί

-Youth Pass ύψους 150 ευρώ σε κάθε νέο και νέα 18 και 19 ετών για ταξίδια και πολιτιστικές δράσεις, από τον Σεπτέμβριο

-Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η μελέτη για ένα εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Με άξονα ένα νέο μοντέλο αρχιτεκτονικών προδιαγραφών που θα ακολουθούν, στο εξής, όλα τα καινούργια σχολικά κτίρια

-Εξάμηνο πρόγραμμα κατάρτισης και διεθνούς πιστοποίησης 100.000 εργαζομένων και ανέργων σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Μία πιστοποίηση - διαβατήριο για τις επιχειρήσεις αυτού του χώρου που ήδη ζητούν όλο και περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες

-Ενεργοποιούνται οι διακρατικές συμφωνίες του άρθρου 28 του Συντάγματος που προσφέρουν ήδη τη δυνατότητα, με την ευθύνη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων, που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα ξεκαθάριζε την κατάσταση στο σημερινό τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Ενώ θα προετοίμαζε το πλαίσιο για την μελλοντική μεταρρύθμιση του άρθρου 16

-Κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών για 8.500 φοιτητές

-Συνέχιση του προγράμματος προσιτής στέγης «Σπίτι Μου», που έχει ήδη προσφέρει 4.700 κατοικίες με φθηνά στεγαστικά δάνεια

-Αναβάθμιση - επέκταση αστικών συγκοινωνιών με τα νέα Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και τον εξηλεκτρισμό του στόλου των λεωφορείων

-Στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής κοινωνίας εφαρμόζονται με συνέπεια όλα τα Εθνικά Σχέδια, για τους πολίτες με αναπηρία, για την ισότητα των φύλων, για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και το παιδί

Συνταξιούχοι

Πέραν της συνέχισης της εφάπαξ στήριξης συνταξιούχων με προσωπική διαφορά και της αναθεώρησης των κρατήσεων για εργαζόμενους συνταξιούχους, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε:

-Μόνιμη απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από κάθε συμμετοχή στις φαρμακευτικές τους δαπάνες

-Αύξηση συντάξεων μεγαλύτερη του 3% από 1/1/24

Εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα

-Αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ έως το 2027

-Όσοι από τους συνταξιούχους εργάζονται δεν θα βλέπουν τη σύνταξή τους μειωμένη κατά 30%. Αντιθέτως, θα την λαμβάνουν ολόκληρη, βλέποντας μόνο μία μικρή παρακράτηση στα πρόσθετα έσοδά τους από την δεύτερη δηλωμένη -και νόμιμη πλέον- αμοιβή τους

-Μείωση των τεκμηρίων κατά 30%

-Υποχώρηση κατά μία ακόμη μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών

-Σταδιακή κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

Δημόσιοι υπάλληλοι

-Εφαρμογή του νέου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου του 2024

-Ειδικά επιδόματα για θέσεις ευθύνης, εργαζόμενους με παιδιά

Μέτρα στήριξης της Οικογένειας

-Αύξηση οικογενειακού επιδόματος κατά 20 ευρώ για το πρώτο παιδί και κατά 50 ευρώ επιπλέον από το 2ο παιδί και πάνω, στους δημόσιους υπαλλήλους.

-Πρόσθετη έκπτωση φόρου κατά 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά

Υγεία - Ανασυγκρότηση ΕΚΑΒ

-Συγκροτείται ειδική ομάδα από 250 δικυκλιστές-διασώστες που θα προηγούνται των ασθενοφόρων, παρέχοντας ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες

-Προσλαμβάνονται 800 διασώστες στο ΕΚΑΒ

-Διατίθεται εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής για κάλυψη κενών στο προσωπικό σε περισσότερες από 50 περιοχές της Ελλάδας

-Μισθώνονται εναέρια μέσα και πληρώματα για υπηρεσίες έρευνας, διάσωσης και πρωτογενούς διακομιδής από απομακρυσμένες περιοχές

Θεσμοί, κράτος και δημοκρατία

-Κοστολόγηση των κομματικών προγραμμάτων από ανεξάρτητο φορέα, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο

-Εθνική στρατηγική διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων πόρων με επιστροφή των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στον κρατικό έλεγχο από το Υπερταμείο, όπου τις είχε μεταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

-Σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής στον Πρωθυπουργό για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης από τα πιο λαμπρά ελληνικά μυαλά εντός και εκτός συνόρων

Μεγάλα έργα υποδομών

-Το Μετρό της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται

-Το Μετρό της Αθήνας επεκτείνεται

-Υλοποιείται ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

-Υλοποιείται ο άξονας Ε-65 στην Κεντρική Ελλάδα

-Κατασκευάζεται ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη

-Νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

-Διπλή ανάπλαση του Βοτανικού

-Νέος περιφερειακός Θεσσαλονίκης (fly-over)

-5.700 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, που ξεπερνούν τα 60 δισ., με 12 περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις"

Θεσσαλονίκη: 62χρονος βίαζε την ανήλικη ανιψιά του και τη φωτογράφιζε γυμνή

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 62χρονου στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για βιασμό. Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για υπόθεση βιασμού σε βάρος ανήλικης ημεδαπής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 62χρονου ημεδαπού.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο προαναφερόμενος, προ δέκα ετών, εντός της οικίας του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εκμεταλλευόμενος την απουσία της συζύγου του και έχοντας υπό την επίβλεψη την παραπάνω ανήλικη ανιψιά του, προέβαινε κατ΄επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, προσέβαλε κατ’ επανάληψη την τιμή της με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, ενώ εξανάγκαζε την ανήλικη να αφαιρέσει τα ρούχα της και προέβαινε σε πορνογραφική εκμετάλλευση αυτής, φωτογραφίζοντάς την.

Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 62χρονος βίαζε την ανήλικη ανιψιά του και τη φωτογράφιζε γυμνή"

Ο Καμμένος στην αντεπίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μην με προκαλείτε, θα δώσω βίντεο και μηνύματα

Με μία ανάρτηση στο Twitter, ο Πάνος Καμμένος απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανακοίνωσή του σχολίασε την συνέντευξη του άλλοτε κυβερνητικού εταίρου στην κυβέρνηση του 2015-2019 στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος στο εστιατόριο «The Restaurant by Pierre Balthazar» με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Κατά δήλωσή του όπως είπε στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε στις 25 Ιουνίου 2015 δηλαδή την ημέρα του κρίσιμου Eurogroup μετά το ελληνικό δημοψήφισμα.

Όπως γράφει ο κ. Καμμένος «επειδή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταληφθεί από πρώην ΠΑΣΟΚ και με προκαλεί την επόμενη φορά θα αναρτήσω και τα βίντεο και τα μηνύματα η ας ρωτήσουν τον Πρέσβη Λευτέρη Καράγιαννη και τον Νίκο Παππά ..κρίμα ….».

Δείτε την ανάρτησή του:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καμμένος δεν έχει δικαίωμα να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας

Νωρίτερα, ως «αενάρια επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα δήλωσε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα Πάνος Καμμένος, που έδωσε συνέντευξη για τα όσα έγιναν το 2015.

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους. 

«Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης», προσθέτει στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους.

Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Τι είπε ο Πάνος Καμμένος για το 2015 και τις Πρέσπες

Υπενθυμίζεται πως την κυβερνητική «συμβίωση» με τον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περιέγραψε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας παράλληλα πώς έζησε ο ίδιος τις δραματικές στιγμές της τετραετίας όπως τη διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, ο ίδιος έχει επιλέξει να παραμείνει τρία χρόνια εκτός πολιτικών συζητήσεων και ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε βίντεο, το α’ μέρος της συνέντευξης: 


Ο άλλοτε πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Αρένα» το βράδυ της Τετάρτης, θυμήθηκε τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα του 2015, όταν και ο τότε υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε η Ελλάδα να αποδεχθεί την πρόταση της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Δείτε βίντεο, το β’ μέρος της συνέντευξης:

 

Πώς έκλεισε η συμφωνία στην 17ωρη διαπραγμάτευση

Μιλώντας για την ημέρα της περιβόητης 17ωρης διαπραγμάτευσης, μία εβδομάδα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο Πάνος Καμμένος περιέγραψε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιουλίου του 2015, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρενέβη με τηλεφώνημά του στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου η συμφωνία να κλείσει, όπως και έγινε.

«Το 2015 η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει γεωπολιτικά και να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ», είπε και συμπλήρωσε πως ο ίδιος μετέφερε στις ΗΠΑ πως θα προχωρήσει η επέκταση της βάσης της Σούδας, θα αναβαθμιστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προχωρήσει και μία σειρά άλλων ενεργειών προκειμένου, αντί της Τουρκίας η Ελλάδα να μετατραπεί στον βασικό σύμμαχο της Αμερικής στη Μεσόγειο.

Ο κ. Καμμένος περιέγραψε πως στις Βρυξέλλες ο ίδιος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, πριν την σύνοδο του Eurogroup στον 24ο όροφο ενός ξενοδοχείου. Εκεί άκουσε τις απόψεις του κ. Βαρουφάκη για έξοδο από το ευρώ και στην συνέχεια ο ίδιος αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεφώνημα στις ΗΠΑ. Όπως είπε ο ίδιος τηλεφώνησε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ομόλογό του των ΗΠΑ κυρία Νούλαντ προκειμένου να μεσολαβήσει ο Λευκός Οίκος στη διαπραγμάτευση και στις 6 το πρωί η συμφωνία έκλεισε.

Το ίδιο βράδυ, ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τον κ. Καμμένο είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί δεν μίλησε επί τρία χρόνια

Αναφορικά με την απουσία του από τη δημόσια σφαίρα, είπε πως από το 2019 η κατάσταση πολιτικά δεν ήταν εύκολη για τον ίδιο, αφού από την μία είχε απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είχε μία έντιμη συμφωνία έως τη Συμφωνία των Πρεσπών, και από την άλλη τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν κατά τον ίδιο, ο πολιτικός του πατέρας τον οποίον συμβουλευόταν συχνά.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στη Συνθήκη των Πρεσπών, είπε χαρακτηριστικά πως η εν λόγω συμφωνία ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα «με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».



Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος είπε πως είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα πως όσο οι ΑΝΕΛ ήταν στην κυβέρνηση δεν θα ετίθετο ζήτημα συμφωνίας με τη γειτονική χώρα για αλλαγή ονόματος. Μάλιστα μίλησε και για άλλο σχέδιο το οποίο είχε συζητήσει με τον κ. Τσίπρα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα συμφωνούσε σε επέκταση της βάσης των ΗΠΑ στο Κόσοβο με αντάλλαγμα να μην τεθεί θέμα ονόματος.

Όπως συνέχισε, «ένα βράδυ στην χειμερινή κατοικία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς», βρέθηκε σε συζήτηση στην οποία οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέμεναν να προχωρήσει συμφωνία με τα Σκόπια και όχι οι Αριστεροί στην Ελλάδα. «Είπα τότε στον Αλέξη Τσίπρα πως εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση», είπε.

Για το «αναγκαίο κακό»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως οι ΑΝΕΛ ήταν «αναγκαίο κακό», ο ίδιος τόνισε πως με αυτές τις δηλώσεις πιθανώς έχασε κόσμο ο οποίος θα τον στήριζε στις περασμένες εκλογές, κάνοντας τέτοιες δηλώσεις για έναν πολιτικό που τον έκανε πρωθυπουργό για πέντε χρόνια. «Η συνεργασία μας ήταν άριστη με μόνη κηλίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα

Σχολιάζοντας την στάση του Αλέξη Τσίπρα είπε πως έπαθε μία τεράστια πολιτική ζημιά γιατί πέρασε πολιτικές σαν και αυτές των συμφωνιών με τις ΗΠΑ τις οποίες και στην συνέχεια δεν στήριξε όταν αυτές συνεχίστηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα σχολίασε σκωπτικά τις επιλογές του κ. Τσίπρα λέγοντας πως δεν κατάφερε να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψει σε ένα μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς. «Με υλικά κατεδαφίσεως δεν αλλάζεις το κόμμα, πήρε στελέχη αποτυχημένα από το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

«Παραμύθι του ΠΑΣΟΚ ότι ήμασταν ακροδεξιοί»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καμμένος τόνισε πως αποτέλεσε παραμύθι του ΠΑΣΟΚ το ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν ακροδεξιοί. «Είναι ακροδεξιοί οι Δημαράς και ο Σγουρίδης;» διερωτήθηκε.

Για τις υποκλοπές

Παράλληλα αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών είπε πως καλώς έγιναν εάν υπήρχαν υποψίες για πιθανή συνεργασία στελεχών του ΠΑΣΟΚ για ανταλλαγή στα εθνικά θέματα. Όπως είπε δε, καλώς έγιναν παρακολουθήσεις εάν κάποιος έχει μιλήσει με τον ψευτομουφτή, χωρίς ωστόσο να δώσει ονόματα.

Σημειώνεται πως στην συνέχεια της εκπομπής, τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, λέγοντας πως ο κ. Καμμένος «φωτογράφισε» τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζοντας πως αποτελεί θεωρία συνωμοσίας και ανυπόστατη κατηγορία.

Για τυχόν επάνοδο του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Καμμένος συνεχίζοντας υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στη μεταπολίτευση μετά το 1974. Σημείωσε δε πως η πολιτική του κ. Τσίπρα ήταν αυτή που τον οδήγησε στη συρρίκνωση και εν τέλει στην παραίτηση. Σχολιάζοντας το εάν θα επιστρέψει ο κ. Τσίπρας είπε πως απ’ όσο τον γνωρίζει δεν πρόκειται να κάνει τέτοια κίνηση αλλά ακόμα και εάν συμβεί αυτό δεν θα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση ο ίδιος τόνισε πως δεν θα επιστρέψει στην πολιτική. «Για εμένα η πολιτική έχει τελειώσει, υπηρέτησα 28 χρόνια βουλευτής, 7 χρόνια υπουργός, υπάρχουν νεότεροι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Αν μπορέσω να βοηθήσω με την συμβολή μου, να το κάνω, αλλά έχω αποσυρθεί. Εμείς βάλαμε στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τη βγάλαμε», είπε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Καμμένος στην αντεπίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μην με προκαλείτε, θα δώσω βίντεο και μηνύματα"

Φωτιά στον Ωρωπό σε δασική έκταση – Δεν απειλούνται σπίτια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (6.7.2023) στο δάσος Μαυροσουβάλας μεταξύ Μαρκοπούλου Ωρωπού και Καλάμου.

Η φωτιά στον Ωρωπό καίει μακριά από σπίτια. Ωστόσο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη και οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν εξαπλωθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων. Παράλληλα, από αέρος δρουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν την ένταση των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται η στιγμή που ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής παίρνει νερό από τη θάλασσα, η οποία έχει αρκετό κύμα.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους

Λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο δάσος στον Ωρωπό, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  1. Στην Εθνική Οδό Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, από το ύψος της διασταύρωσής της με τη ΝΕΟΑΛ
  2. Στην οδό Αγίας Κυριακής, από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Εθνική Οδό Μαρκόπουλου – Ωρωπού.

Νωρίτερα, φωτιά είχε ξεσπάσει στην Ηλεία αλλά και στη Λέσβο

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στον Ωρωπό σε δασική έκταση – Δεν απειλούνται σπίτια"

16 θάνατοι ασθενών με CoVid, 24 διασωληνωμένοι, 182 εισαγωγές

Περαιτέρω μείωση στους δείκτες της CoVid καταγράφει το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ. Την εβδομάδα  26 Ιουνίου - 2 Ιουλίου, 16 ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους (με διάμεση ηλικία τα 84 έτη), 24 νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι και 182 ήταν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ανήλθε στις 4 .

O συνολικός αριθμός θανάτων ανέρχεται με την σημερινή προσθήκη των θανόντων στους 37.210.

Σύμφωνα με την σημερινή επιδημιολογική εικόνα, η θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού παρουσιάζει μικρή μείωση. Τό συνολικό ποσοστό για τη νέα παραλλαγή υπό παρακολούθηση, CH.1.1 ή Όρθρος, ανέρχεται στο 15%. 

Το ποσοστό θετικότητας για τον κορωνοϊό ήταν  2% σε σύνολο 191.510 εργαστηριακών ελέγχων.

                Δείκτες CoViD

26 Ιουνίου - 2 Ιουλίου

19 - 25 Ιουνίου

Νέοι θάνατοι  16 17
Διασωληνωμένοι  24 27
Νέες εισαγωγές 182 211
 
Γρίπη - RSV

Όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά για γρίπη.

Και αυτή την εβδομάδα δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό-RSV, όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "16 θάνατοι ασθενών με CoVid, 24 διασωληνωμένοι, 182 εισαγωγές "

Γλυφάδα: 17χρονος χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές 15χρονο και τον έστειλε στο νοσοκομείο - Συνελήφθη με τον πατέρα του

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Τρίτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ένας 17χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ο 50χρονος πατέρας του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο 17χρονος κατηγορείται ότι βραδινές ώρες της Δευτέρας στην πλατεία Αγίου Τρύφωνος στη Γλυφάδα, προσέγγισε 15χρονο και του επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας τον στο πρόσωπο και το θώρακα.

Είχε προηγηθεί λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του παθόντα και συγγενικού προσώπου του 17χρονου σε κοντινό σημείο.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού στην ανωτέρω υπηρεσία, εντοπίστηκε ο 17χρονος και εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη επίθεση.

Ο 17χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γλυφάδα: 17χρονος χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές 15χρονο και τον έστειλε στο νοσοκομείο - Συνελήφθη με τον πατέρα του"

Εύβοια: Δήμαρχος μετέφερε 75χρονο με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Τρίτη καταγγελία για έλλειψη ασθενοφόρων έγινε σήμερα (6.7.2023), αυτή τη φορά στην Εύβοια, από τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, ο οποίος δήλωσε ότι μετέφερε έναν 75χρονο με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο με δικό του αυτοκίνητο, επειδή δεν μπορούσε να φτάσει εκεί το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το evima.gr, το εν λόγω περιστατικό συνέβη στην παραλία του Λιμνιώνα στην Εύβοια. Το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να φτάσει εκεί για να παραλάβει έναν 75χρονο που έπαθε εγκεφαλικό και στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος της περιοχής για να μεταφέρει τον άνθρωπο στο νοσοκομείο με δικό του αυτοκίνητο.

Μάλιστα, ο δήμαρχος δηλώνει ότι πρόκειται για πρώην παίκτη του Πανιωνίου. «Τον μεταφέρω εγώ αυτήν την ώρα με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών», δηλώνει ο κ. Ψαθάς στο evima.gr.

«Είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες», προσθέτει ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι:

«Το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να έρθει στο Λιμνιώνα και είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν μπορούν να φύγουν.

Άμεσα πήρα το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και αυτή την ώρα μεταφέρω τον ασθενή στο κέντρο υγείας Μαντουδίου προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει άμεσα να αλλάξει πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές», δήλωσε αγανακτισμένος στο evima.gr ο Γιώργος Ψαθάς.

Άλλα δύο περιστατικά σε λίγες ώρες

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες ώρες στην Εύβοια και το τρίτο συνολικά, αφού ένας άνδρας πέθανε χθες στο Μαντούδι και μια γυναίκα πέθανε στη Λέσβο εξαιτίας έλλειψης ασθενοφόρων. 

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός για το ΕΚΑΒ και έτσι ο άτυχος 76χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί πάλι με ιδιωτικό μέσο στο νοσοκομείο, όμως δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή του.

Η οικογένειά του δηλώνει ότι κάλεσε ασθενοφόρο, όμως, στη δεύτερη κλήση τους ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός και ότι δεν μπορούσαν να πάνε τον άνδρα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, επειδή έπρεπε να το περιμένουν από τη Χαλκίδα και θα έκανε πάνω από ώρα για να φτάσει.

Οι συγγενείς του 76χρονου τον μετέφεραν με αγροτικό στο νοσοκομείο, όμως δεν τα κατάφερε και κατέληξε στο δρόμο.

Όσον αφορά τη γυναίκα στη Λέσβο, βρισκόταν στην παραλία του Γαββαθά και περίμενε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της περιοχής, ωστόσο αυτό δεν υπήρχε και τελικά έχασε τη ζωή της.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Δήμαρχος μετέφερε 75χρονο με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο"

Δολοφονία Άλκη: Ένοχοι ομόφωνα και οι 12 κατηγορούμενοι

Ένοχοι ομόφωνα και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Το Δικαστήριο απήγγειλε σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά τις κατηγορίες καλώντας έναν έναν να σηκωθεί από τη θέση του.

Η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο (για την περίπτωση του Άλκη) μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ κάποιοι κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί στην πράξη αυτή.

Το Δικαστήριο διέκοψε ενόψει των ελαφρυντικών που θα αιτηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Αποδοκιμασίες σε βάρος των κατηγορούμενων και ένταση επικράτησε αμέσως μετά τη διακοπή.

Από την πρώτη συνεδρίαση, στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 47 συνεδριάσεις, εξετάστηκαν περισσότεροι από 75 μάρτυρες (κατηγορίας και υπεράσπισης), αναγνώστηκαν περί τα 300 έγγραφα και απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι που έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στο έγκλημα.

Ακολούθησε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Κυριακής Κλιάμπα που ζήτησε την ένοχη για όλους τους κατηγορούμενους -ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχή τους- και έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη: Ένοχοι ομόφωνα και οι 12 κατηγορούμενοι"

Περιστέρι: Έφοδος της ΔΙΜΕΑ σε βιοτεχνία ενδυμάτων – Κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 προϊόντα μαϊμού – Πρόστιμο 100.000 ευρώ

Έφοδο σε βιοτεχνία ενδυμάτων και υποδημάτων πραγματοποίησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα, σε 10.316 ανέρχονται τα τεμάχια απομιμητικών προϊόντων εκ των οποίων τα 8.599 με στάμπες εμπορικών σημάτων που εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν μετά από έλεγχο που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης σε  βιοτεχνία ενδυμάτων και υποδημάτων  στο Περιστέρι Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά από σχετικές πληροφορίες που έλαβε η υπηρεσία.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 4 σταμπωτικά μηχανήματα  και επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια» καταλήγει η ανακοίνωση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιστέρι: Έφοδος της ΔΙΜΕΑ σε βιοτεχνία ενδυμάτων – Κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 προϊόντα μαϊμού – Πρόστιμο 100.000 ευρώ"

“Noor 1”: Εξαφανίστηκαν οι δύο από τους επτά καταδικασθέντες για τους 2,1 τόνους ηρωίνης

Εξαφανίστηκαν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες που εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία αλλά και τις δικαστικές αρχές, δύο από τους επτά καταδικασθέντες για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”, αν και θα έπρεπε να παραμείνουν στην Ελλάδα, καθώς τους είχαν επιβληθεί πολυετείς καθείρξεις από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Η Ελληνική Αστυνομία φέρεται να απέλασε τον Ιρανό Μπονιάντ ο οποίος συνόδευσε το φορτίο των ναρκωτικών με το πλοίο “Noor 1”, αν και θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα, λόγω της ποινής κάθειρξης 13 ετών που του είχε επιβληθεί.

Αυτό διαπίστωσαν σήμερα έκπληκτοι οι δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου όπου θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου για τα ελαφρυντικά που χορηγήθηκαν σε επτά καταδικασθέντες για τη μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου του “λευκού θανάτου” στην Ευρώπη.

Την αποκάλυψη έκανε ο διερμηνέας του Ιρανού κατηγορούμενου ο οποίος προσήλθε στο δικαστήριο και ανακοίνωσε πως έχει επαναπατριστεί στην χώρα του με διοικητική απέλαση από την Ελληνική Αστυνομία.

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκε μέσα στη δικογραφία έγγραφο διοικητικής επέλασης του Ιρανού, καθώς αν και είχε αποφυλακιστεί με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα υπό όρους λόγω της καταδικαστικής απόφασης.

Αν δεν του είχαν επιβληθεί όροι, τότε ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα για την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου να τον αποφυλακίσει με υφ’ όρον απόλυση, χωρίς περιοριστικούς όρους!

Εκτός και αν την ευθύνη φέρουν μόνο οι αστυνομικοί του αεροδρομίου που έκαναν τα "στραβά μάτια" ή ολιγώρησαν...

Μάλιστα ο Ιρανός επρόκειτο να δικαστεί σήμερα μαζί με τους υπόλοιπους έξι καταδικασθέντες για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το “Noor 1”, μετά την αναίρεση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Όπως ήταν εύλογο, δεν παρουσιάστηκε, αφού στο μεσοδιάστημα η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται πως έκρινε πως πρέπει να τον επαναπατρίσει στην χώρα του με τη διαδικασία της διοικητικής απέλασης!

Εξαφανισμένος στο Βέλγιο είναι και ένας από τους τρεις Τούρκους καταδικασθέντες που επρόκειτο να δικαστούν σήμερα.

Και αυτός ήταν εκτός φυλακής και έφυγε στο εξωτερικό.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατέληξε στο Βέλγιο όπου ανήρτησε φωτογραφίες του στο Facebook, πανηγυρίζοντας την επιστροφή του από την Ελλάδα.

Κατάφεραν να χάσουν και δεύτερο κατάδικο αφού του έδωσαν πενθήμερη άδεια

Μέσα στο φάκελο της δικογραφίας προκύπτει ότι ο κρατούμενος είχε λάβει πενθήμερη άδεια από την φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ!

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι πως χορηγήθηκε από το συμβούλιο των φυλακών (σ.σ στο οποίο συμμετέχει και εισαγγελέας) άδεια σε κρατούμενο που δεν έχει μόνιμη κατοικία στην χώρα και μάλιστα ενώ εκκρεμούσε η αναίρεση στον Άρειο Πάγο προκειμένου να ξαναδικαστεί για τους 2,1 τόνους ηρωίνης του "Noor 1". 

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν σήμερα οι δύο Τούρκοι που δεν βγήκαν από την φυλακή με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης και οι Έλληνες καταδικασθέντες Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γιώργος Μπουρδούβαλης και Κωνσταντίνος Καρτσώνης.

Και οι Έλληνες κατηγορούμενοι είχαν αποφυλακιστεί με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε “σπάσει” τα ισόβια λόγω του ελαφρυντικού που τους αναγνωρίστηκε, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε πολυετείς καθείρξεις και να αποφυλακιστούν με την έκτιση των 3/5 της ποινής με ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερών εργασίας τους στη φυλακή.

Μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου, αναβίωσε η πρωτόδικη απόφαση της ισόβιας κάθειρξης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να επιστρέψουν στη φυλακή οι Μπουρδούβαλης και Καρτσώνης, ενώ παραδόθηκε μόνος του ο Γιαννουσάκης.

Δεν παρουσιάστηκαν διερμηνείς

Η σημερινή δίκη ήταν προγραμματισμένη εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες και είχαν δοθεί κλήσεις σε διερμηνείς για να γίνει η μετάφραση για τους Τούρκους και τον Ιρανό, κατηγορούμενους.

Ο διερμηνέας του Ιρανού Μπονιάντ αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε τη διοικητική απέλαση…

Αντίθετα οι διερμηνείς που είχαν οριστεί για τους Τούρκους κατηγορούμενους, δεν παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά δεν τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, τότε οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " “Noor 1”: Εξαφανίστηκαν οι δύο από τους επτά καταδικασθέντες για τους 2,1 τόνους ηρωίνης"

Λουκέτο από ΑΑΔΕ σε γνωστό beach bar στη Βουλιαγμένη

Ακόμα μία περίπτωση φοροδιαφυγής γνωστού κέντρου στην παραλία εντόπισαν οι ελεγκτές της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων. Πρόκειται για γνωστό beach bar, το οποίο βρίσκεται στη Βουλιαγμένη.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, μέσα στα πρώτα λεπτά της επίσκεψής τους, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ βρήκαν ότι η επιχείρηση, τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν είχε κόψει τέσσερις αποδείξεις συνολικού ύψους 700 ευρώ.

Αμέσως προχώρησαν στην επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και στο σφράγισμα της επιχείρησης για δύο ημέρες.

Να σημειωθεί πως το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε επιλέξει να μην κόψει αποδείξεις στα τραπέζια που είχαν κάνει μεγάλους λογαριασμούς οδήγησε τους ελεγκτές να ζητήσουν συγκεκριμένα στοιχεία από τη φορολογική συμπεριφορά του beach bar, ώστε να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις το προηγούμενο διάστημα.

Η έρευνα συνεχίζεται εις βάθος και για προηγούμενες χρήσεις.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο από ΑΑΔΕ σε γνωστό beach bar στη Βουλιαγμένη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news