facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Γερμανία : Σκληρό lockdown για να σπάσει η πανδημία ζητούν οι εντατικολόγοι

Μετά τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν και οι γιατροί των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ζητούν σκληρότερο lockdown διάρκειας δύο ή τριών εβδομάδων, προκειμένου να «σπάσει» το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία.

«Αυτό θα σώσει πολλές ζωές και ακόμη περισσότερους ανθρώπους από τις μακροχρόνιες συνέπειες της Covid-19», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DIVI) Γκερνό Μαρξ. «Βαδίζουμε προς την καταστροφή με τα μάτια ανοιχτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρξ και ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, υπάρχουν πλέον ελεύθερες μόνο 1.644 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19, ενώ ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στις Μονάδες έχει από τις 10 Μαρτίου αυξηθεί από 2.727 σε 3.448.

«Αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται εκθετικά τις επόμενες εβδομάδες, ανεξαρτήτως του τι κάνουμε τώρα», διευκρίνισε ο ιατρικός – επιστημονικός διευθυντής της DIVI Κρίστιαν Καραγιαννίδης. «Με περισσότερους από 5.000 ασθενείς με Covid-19, τα πράγματα σιγά σιγά γίνονται πολύ κρίσιμα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει τώρα», τόνισε.

Ο συνάδελφός του, Στέφεν Βέμπερ – Κάρστενς, πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν πόσο οριακή ήταν η κατάσταση μεταξύ Χριστουγέννων και αρχών Ιανουαρίου. Πολλοί ασθενείς με κορονοϊό διακομίσθηκαν αεροπορικώς από την ανατολική και την κεντρική Γερμανία προς τον Βορρά. Τώρα, σημείωσε, έχουν αρχίσει και πάλι να καταγράφονται παρόμοια αιτήματα.

Χθες ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με πολίτες, ότι πρέπει να επιβληθεί ένα πολύ αυστηρό lockdown 10, 14 ημερών, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να επιδεινώνεται.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία : Σκληρό lockdown για να σπάσει η πανδημία ζητούν οι εντατικολόγοι"

Κύπρος – Κορονοϊός: Δύο νεκροί και 326 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 326 νέα κρούσματα κορονοϊού και δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Στο νοσοκομείο βρίσκονται 196 ασθενείς, εκ των οποίων οι 52 σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως αναφέρουν οι υγειονομικές Αρχές της Κύπρου, συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 55.090 τεστ για τον κορονοϊό, μοριακά (PCR) και ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Τέλος, ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid-19 ανέρχεται σε 252, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 44.631.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος – Κορονοϊός: Δύο νεκροί και 326 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Κατερίνη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις από 5.000 έως 40.000 ευρώ αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κατερίνης, οι έξι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνίας Πιερίας που κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα το οποίο διευκόλυνε την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία που ολοκληρώθηκε το βράδυ τη Κυριακής, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν, πέραν των χρηματικών εγγυήσεων, να τους επιβάλλουν τους όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αλλά και της μη συμμετοχής στη διαδικασία των εξετάσεων. Την ίδια ποινική μεταχείριση είχε κι ένας ιδιώτης που απολογήθηκε σήμερα και φέρεται ως διαμεσολαβητής (του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγυοδοσία).

Είχαν προηγηθεί τα δύο προηγούμενα 24ωρα οι απολογίες άλλων επτά εμπλεκόμενων στο κύκλωμα, ανάμεσά τους ιδιοκτήτες και υπάλληλοι Σχολών Οδηγών, όπως επίσης ένας πρόεδρος κοινότητας σε δήμο της Πιερίας. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς και, κατά περίπτωση, με χρηματικές εγγυήσεις.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 232 άτομα που κατά το επόμενο διάστημα θα κληθούν στον ίδιο ανακριτή. Ανάμεσά τους είναι δύο ακόμη υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνίας Πιερίας, ισάριθμοι πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων της Πιερίας, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι Σχολών Οδηγών αλλά και πολλοί ιδιώτες που φαίνεται να επωφελήθηκαν από το κύκλωμα.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης"

Τριάντα εταιρίες κατέθεσαν φακέλους για τα self test

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των συσκευών αυτοδιάγνωσης (self test) για τον κορωνοϊό προσέλκυσε το ενδιαφέρον 30 εταιριών που κατέθεσαν προσφορές. Η διαδικασία προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς καθώς οι φάκελοι είναι ήδη υπό την εξέταση των ειδικών.

 Στη φάση κατάθεσης προσφορών για τα 10 εκ. self tests και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι κάτωθι 30 εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis,  ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε τη Δευτέρα να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριάντα εταιρίες κατέθεσαν φακέλους για τα self test"

Θεσσαλονίκη: Όλη η Μητροπόλεως ένα… κορωνοπάρτι! (VIDEO)

Αυτή τη φορά ο συνωστισμός μεταφέρθηκε στην οδό Μητροπόλεως, όπου εκατοντάδες άτομα νεαρής ηλικίας είχαν στήσει ένα… αυτοσχέδιο και υπαίθριο κορωνοπάρτι.

Με τα ποτά στο χέρι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα καφέ στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως με Καρόλου Ντηλ, ενώ την ίδια ώρα τα παραλιακά καφέ είχαν κατεβάσει ρολά μετά το χτεσινό… κυνηγητό της ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα, γινόταν «πατείς με πατώ σε» στο πλακόστρωτο της Ν. Παραλίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr:

 

 

Χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ για να γίνουν και σήμερα… καπνός οι θαμώνες των μπαρ. Άλλωστε πλησίαζε η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Όλη η Μητροπόλεως ένα… κορωνοπάρτι! (VIDEO)"

Επικοινωνία Αλ Σίσι – Μακρόν: «Να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Αιγύπτιος πρόεδρος 'Αμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα θέματα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες ήταν το θέμα της Λιβύης. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τάχθηκε εκ νέου υπέρ της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Λιβύης, στηρίζοντας παράλληλα τη μεταβατική κυβέρνηση έτσι ώστε εκείνη να προετοιμάσει εκλογές τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο Γάλλος πρόεδρος επαίνεσε τον ζωτικό ρόλο της Αιγύπτου στην επίλυση της κρίσης της Λιβύης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσωπικές προσπάθειες του προέδρου Αλ Σίσι που ενίσχυσαν την πολιτική διαδικασία για την επίλυση του λιβυκού ζητήματος, ενδυναμώνοντας τον ρόλο της Αιγύπτου ως βασικού πυλώνα για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και με τη Γαλλία να επιθυμεί να συνεχίσει την εντατική συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στη σημασία της εντατικοποίησης των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή του Σαχέλ, αλλά και στο θέμα του Φράγματος που απασχολεί την Αίγυπτο, με τον Γάλλο πρόεδρο να τονίζει ότι η χώρα του στηρίζει την εξεύρεση λύσης που να ικανοποιεί τα συμφέροντα όλων των μερών το συντομότερο δυνατό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επικοινωνία Αλ Σίσι – Μακρόν: «Να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη»"

Διαζύγιο - Δηλητήριο: Τι γυρεύει η Μαρίνα από τον Πατούλη

Μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, τον Δεκαπενταύγουστο του 1986 στην Πάρο, ένας 25χρονος γεροδεμένος νεαρός με μαύρο μουστάκι, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής, και μια κατάξανθη 18χρονη φοιτήτρια, πρωτοετής στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας, που λιάζεται στην ίδια παραλία λίγα μέτρα μακριά του. Την κοιτάζει επίμονα, σχεδόν την τρώει με τα μάτια του, εκείνη τίποτα, είναι παραδομένη στον ήλιο.

Την προσεγγίζει μιλώντας της στα γερμανικά, τον αποπαίρνει απαντώντας του στα ελληνικά. Αυτή η πρώτη τους συνάντηση έληξε άδοξα. Δεν συνέβη το ίδιο με τη δεύτερη, όταν εντελώς τυχαία συναντιούνται ξανά στο νησί. Αυτή τη φορά, ο τύπος που στην παραλία φάνταζε πολύ μπρουτάλ για τα γούστα της τώρα τη γοητεύει. Τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Τόσο που μόλις τρεις μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Γιώργος Πατούλης και η Μαρίνα Σταυράκη, αμφότεροι κρητικής καταγωγής και κάτοικοι Πεύκης Αθηνών, παντρεύονται με πολιτικό γάμο. Το 1992 παντρεύονται και με θρησκευτικό στη Μητρόπολη Αθηνών, αργότερα αποκτούν τον μονάκριβο γιο τους, Αλέξανδρο. Στο μεταξύ τον έχει βάλει να ξυρίσει το μουστάκι.

Η εικόνα αυτής της πρώτης σχεδόν μυθιστορηματικής γνωριμίας τους στο νησί, που είναι σαν να παίζει στο replay τη θρυλική σκηνή με τον βοσκό Γιάννη Βόγλη να φωνάζει στην τουρίστρια «Στάσου, μύγδαλα», σηματοδότησε την αρχή ενός μεγάλου έρωτα, που έγινε γάμος, οικογένεια και σχέση ζωής. Σήμερα, μετά από 35 χρόνια κοινής πορείας, με τα καμπανάκια της λήξης να χτυπούν δυνατά, η ανάμνηση αυτής της εικόνας, αντί για χαμόγελα, φέρνει δάκρυα πικρά. Δεν είναι πια ρομαντική. Είναι βασανιστική.

f1_3

Το στυλ Πατούλη έγινε διάσημο μέσω της φωτογράφησης όλης της οικογένειας στο ολόχρυσο σαλόνι της εστίας τους.

Το χρονικό της ρήξης

«Πού πάει η αγάπη όταν φεύγει;». Σε αυτό το ερώτημα βασανίζεται εδώ και μήνες να απαντήσει το ζεύγος Πατούλη, αν και η σύζυγος του περιφερειάρχη φαίνεται να βασανίζεται κι από ένα ακόμα: «Πού είσαι, Γιώργο, και γιατί δεν μου μιλάς». Προφανώς και ο περιφερειάρχης έχει τους δικούς του λόγους να θέλει να πάρει τις αποστάσεις του από τον μέχρι πρότινος ανθόσπαρτο (;) συζυγικό βίο, αλλά όσο εκείνος βρίσκεται σε φάση σιωπηρής αποστασιοποίησης, η συναισθηματική φόρτιση της συζύγου του Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη για τη δραματική τροπή του γάμου τους οδήγησε στη δημόσια έκθεση των προσωπικών τους διαφορών, ενώ, σύμφωνα με διαρροές, στο παρασκήνιο εκτυλίσσεται ένας πόλεμος νεύρων με σοβαρές απειλές που τείνουν να μετατρέψουν μία κοινή υπόθεση χωρισμού σε πολιτικοοικονομικό θρίλερ.

«Περνάω ένα γολγοθά... βιώνω ένα οικογενειακό δράμα... βρίσκομαι σε βαρύτατο πένθος... εδώ και 2,5 μήνες δεν έχω επαφή με τον σύζυγό μου... περνάμε μία κρίση, ως γυναίκα παλεύω για την οικογένειά μου... είναι ο άντρας της ζωής μου... δεν ξέρω πού μένει... δεν επικοινωνεί μαζί μου, μόνο με το παιδί». Συνοπτικά, με αυτές τις δηλώσεις πριν από μία εβδομάδα η Μαρίνα Πατούλη καταβεβλημένη, απελπισμένη και με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας, ελάχιστα θύμιζε τη σκερτσόζα, δυναμική και απαστράπτουσα εκδοχή της, που την έκανε γνωστή στο Πανελλήνιο ως «Barbie του δημόσιου βίου», αφού το μόνο που παραμένει σταθερή αξία εδώ και χρόνια είναι η πλατινέ πλούσια κόμη της. Τα δημόσια αποκαλυπτήρια για τη φυγή του συζύγου της από το σπίτι ήδη από τον Ιανουάριο, οι σχεδόν καθημερινές δηλώσεις της στα κανάλια για την οξύτατη κρίση στη σχέση τους και τον πόνο που της προκαλεί η συμπεριφορά της παρατεταμένης σιωπής του έφτασαν σε κρεσέντο με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Hello!».

Στις δηλώσεις της η Μαρίνα Πατούλη ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που την έκανε να δημοσιοποιήσει τη «βαθιά κρίση» στον γάμο της ήταν επειδή εκείνος έφυγε από το σπίτι, δεν ξέρει πού μένει, δεν έχει καμία επικοινωνία μαζί του, ούτε και κατάλαβε πώς προέκυψε αυτό, οπότε κι έφτασε στο σημείο να του απευθύνει δημόσια έκκληση. Με το μπαράζ δηλώσεων του προσωπικού της δράματος τελικά κατάφερε να πυροδοτήσει την αντίδραση του συζύγου της, που ειδικά αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και της επίταξης των ιδιωτικών γιατρών έχει από τη θέση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) έναν επιπλέον λόγο να επιδιώκει την ηρεμία και τη διακριτικότητα.

Η αντίδραση του Γιώργου Πατούλη δεν ήρθε, όμως, μέσω ενός τηλεφωνήματος καλής θέλησης προς τη σύζυγό του, όπως εκείνη θα επιθυμούσε, αλλά μέσω της νομικής οδού, με ένα εξώδικο με το οποίο την καλούσε να πάψει πια να μιλάει δημοσίως για τη σχέση και τον γάμο τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η ηρεμία και το καλό του παιδιού τους. Με μια κοφτή επιστολή-εξώδικο, ο περιφερειάρχης, που μεγάλωσε στα Μανιάτικα του Πειραιά μαζί με τον αδερφό του και την αλήστου μνήμης μητέρα τους, ξέκοψε προς στιγμήν κάθε ενδεχόμενο δημόσιας αντιπαράθεσης ή έστω διαλόγου, τακτική που φέρεται ότι θα διατηρήσει στο ακέραιο και στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, προχθές Παρασκευή, ο ίδιος φρόντισε να αποστείλει επιστολή και στα ΜΜΕ, ζητώντας τους να σεβαστούν τις δύσκολες οικογενειακές στιγμές που βιώνει όχι για τη διαφύλαξη της προσωπικής του εικόνας, αλλά για την ψυχική ηρεμία και τη γαλήνη του έφηβου γιου του. Μόνο που, σύμφωνα με πληροφορίες και επί τούτου διαρροές, τα όσα εκτυλίσσονται στο παρασκήνιο μεταξύ των δύο συζύγων ξεφεύγουν από το πλαίσιο μιας προσωπικής υπόθεσης μεταξύ δύο ιδιωτών, αφού εδώ και τρεις μήνες η κυρία Μαρίνα Πατούλη μαζί με τον δικηγόρο της φέρονται να σβήνουν και να ξαναγράφουν αγωγές με αποκαλύψεις-«φίδια» εναντίον του Γιώργου Πατούλη. Η απειλή των αγωγών και των όσων εκείνη θα ισχυριστεί για τον περιφερειάρχη, έστω και χωρίς αποδείξεις, πλήττοντας σοβαρά τη δημόσια εικόνα και τη θέση του είναι ένα ισχυρό όπλο πίεσης που προς στιγμήν κρατά σαν άσο στο μανίκι της, εφόσον τα πράγματα δεν εξελιχθούν κατά τον τρόπο που η ίδια επιθυμεί.

Οι απειλητικές αποκαλύψεις, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τις διαρροές, αφορούν τόσο προσωπικής φύσεως αταξίες με την ύπαρξη τρίτων προσώπων που μπήκαν ανάμεσά τους όσο, ακόμα χειρότερα, με θέματα οικονομικής φύσεως, αφήνοντας σοβαρούς υπαινιγμούς για ατασθαλίες που ακόμα κι αν δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, αρκούν για να αμαυρώσουν την εικόνα του, το κόμμα του, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση. Μία δύσκολη υπόθεση με πολλές και διαφορετικές προεκτάσεις που ενδέχεται να μεταλλαχθεί σε πολιτικοοικονομικό θρίλερ, το οποίο δημιουργεί εκνευρισμό από την οικία Πατούλη μέχρι και το Μαξίμου που έμπλεξε άθελά του.

patoulii__2_
«Πες μου τι θες κι εγώ θα σ’ το δώσω»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Πατούλη, η απόφασή του να χωρίσει δεν προέκυψε ξαφνικά φέτος τον Ιανουάριο που έφυγε από τη συζυγική τους εστία.

Το θέμα του χωρισμού τους ήταν κυρίαρχο στις μεταξύ τους συζητήσεις εδώ και πολλούς μήνες. Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με όσα λέγονται στο περιβάλλον του, φέρεται να ζητούσε να μάθει τις τυχόν απαιτήσεις της για τη λύση του γάμου τους, προκειμένου το διαζύγιό τους να βγει συναινετικό, θέλοντας προφανώς να προλάβει τυχόν διενέξεις και ψυχοφθόρες δικαστικές αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά της, εκείνη φέρεται να προέταξε μια σειρά απαιτήσεων σχετικά με θέματα περιουσιακής φύσεως, τις οποίες ο σύζυγός της αποδέχτηκε, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, και των δύο κατοικιών του ζεύγους, μία στα βόρεια και μία στα νότια προάστια.

Παρ’ όλα αυτά, η μεταξύ τους συμφωνία δεν κράτησε, αφού όταν τελικά ο Γιώργος Πατούλης έκλεισε πίσω του την πόρτα κόβοντας κάθε επαφή μαζί της αλλά όχι με το παιδί τους, η σύζυγός του πέρασε στην αντεπίθεση δημοσιοποιώντας τον χωρισμό τους. «Εγώ δεν θα δώσω τροφή σε αυτή την ιστορία», φέρεται να της είχε πει πριν φύγει.

Το ίδιο λέει και τώρα που είναι ήδη φευγάτος. Το εξώδικο με το οποίο την καλεί να σταματήσει τις δημόσιες τοποθετήσεις για τα προσωπικά τους φαίνεται να εγκαινιάζει νέα φάση στη μεταξύ τους κόντρα. Η αντίδρασή της μέσω νέων δηλώσεων το κάνει σαφές: «Πράγματι, με θλίψη μου διαπίστωσα ότι απάντησε με ένα εξώδικο. Ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα θέλω να πω ότι τα παιδιά δεν τα προστατεύεις με εξώδικα, ούτε με την απουσία σου 2,5 μήνες από το σπίτι σου, ούτε με την απουσία σου γενικότερα σε μια ολόκληρη ζωή.

Αν θέλει να προστατεύσει το παιδί του, θα πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί του και στη γυναίκα του και στην οικογένειά του ή τουλάχιστον να συνομιλήσει... Δεν θέλω να προκαλώ με το να λέω ότι περνάω ένα δράμα, δεν περνάω εγώ, περνάει η Ελληνίδα είτε είναι επώνυμη, είτε είναι ανώνυμη, είτε είναι κοντή, ψηλή, άσχημη, φτωχή, πλούσια. Η Ελληνίδα, η οποία αφιερώνει τα πάντα, κάνει πίσω στην καριέρα της για να προχωρήσει ο άντρας της. Και όταν φτάνει να είναι 50 χρονών, της λέει... γεια σας.

Και δεν καταδέχεται, απαξιώνοντάς την, να συνομιλήσουν. Δεν είναι ότι δεν σέβεται τη γυναίκα, δεν σέβεται τη μητέρα. Στο εξώδικο μου απαγορεύει να βγω σε δημόσιες δηλώσεις γιατί θα μου κάνει αγωγή. Στερεί τη φωνή σε μια γυναίκα, εκβιάζοντάς τη να μη μιλήσει. Η ηθική αναλγησία αυτού του ανθρώπου είναι πληγή στην καρδιά μου. Που μόνο για την πολιτική και την εικόνα του θυσιάζει και τη γυναίκα του και την οικογένειά του». Λένε ότι ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και τα συναισθήματα στη διάρκεια του πένθους περνάνε από τρία στάδια: τον πόνο, τον θυμό και την αποδοχή. Εδώ, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του δεύτερου σταδίου.

f5_2

f6_3

Η προτίμησή της σε μίνι φορέματα με σκισίματα, ανοίγματα, διαφάνειες, βαθιά ντεκολτέ, ανοιχτές πλάτες, δαντέλες, λαμέ υφάσματα, παγέτες, χρυσές αποχρώσεις και 12ποντα τακούνια σε συνδυασμό με την πλατινέ πλούσια χαίτη της και το έντονο μακιγιάζ την έβαλαν στο στόχαστρο των ΜΜΕ, κάτι άλλωστε που ήταν και το ζητούμενο

Οι καταλύτες του χωρισμού

«Δεν με ενδιαφέρει αν έχει μπει τρίτο, τέταρτο ή πέμπτο πρόσωπο. Προσπερνώ το τρίτο πρόσωπο, δεν δικαιολογούνται τέτοιες συμπεριφορές σε έναν γάμο 35 χρόνων», είπε στην ίδια αυτή συνέντευξη στο «Hello!». Και όσα οδήγησαν στη μεταξύ τους ρήξη δεν είχαν να κάνουν τόσο με απιστίες ή άλλους εξωγενείς παράγοντες όσο με συγκεκριμένες συμπεριφορές που φέρεται να πάτησαν τον κάλο της διάλυσης και οδήγησαν στο ως εδώ και μη παρέκει. Στην περίπτωση του ζεύγους Πατούλη φαίνεται ότι ο κάλος πατήθηκε τρεις φορές, αλλά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή.

Η πρώτη, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ήταν η απόφασή της να διεκδικήσει τη δημαρχία στο Μαρούσι, πηγαίνοντας κόντρα σε όλους, στο κόμμα της, ακόμη και στον σύζυγό της.

Το δήλωσε στις 23 Δεκεμβρίου του 2018, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της, η οποία περιείχε αναφορές στον Πλάτωνα, ότι είναι υποψήφια «πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις».

Ο Γιώργος Πατούλης ήταν κάθετα αντίθετος με την υποψηφιότητά της, κάνοντας μάλιστα δημόσια δηλώσεις ότι διαφωνεί με τη διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου από τη σύζυγό του, ενώ εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στον υποψήφιο που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Στο μεταξύ, είχαν προηγηθεί διάφορα δυσάρεστα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Οπως ότι λίγο πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της εκείνο τον Δεκέμβρη είχε προσεγγίσει τους πάντες προκειμένου να τη στηρίξουν στην απόφασή της, ψάχνοντας απεγνωσμένα ερείσματα. Οι παρασκηνιακές επαφές και ζυμώσεις της με πολιτικούς παράγοντες έφτασαν μέχρι και στα αυτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την προοπτική να αφήνονται εντυπώσεις οικογενειοκρατίας σε μία τέτοια κρίσιμη προεκλογική περίοδο, χρίζοντας δηλαδή υποψήφιους δύο μέλη της ίδιας οικογένειας, έναν Πατούλη για περιφερειάρχη και μία Πατούλη για τη θέση που ο πρώτος θα άφηνε κενή, δηλαδή τη δημαρχία Αμαρουσίου.

Προτάθηκε τότε ως λύση η Μαρίνα να κατέβει υποψήφια με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, πρόταση όμως που απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τον νυν δήμαρχο Αθηναίων. Και κάπως έτσι απέμεινε η τελευταία λύση, να κατέβει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αμαρουσίου, όπερ και εγένετο, αφού με τα πολλά συμφώνησε και η ίδια.

Η αμετακίνητη, σχεδόν εμμονική θέση της να γίνει Πατούλη... στη θέση του Πατούλη οδήγησε στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη κρίση στον γάμο τους, κάτι που ήταν κοινό μυστικό στον στενό κύκλο του ζευγαριού. Ηταν μια περίοδος με μεγάλες εντάσεις και καθημερινούς καβγάδες και, όπως λέγεται, ήταν η πρώτη φορά που ο τότε δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο του χωρισμού μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες έγγαμου βίου.

Ολο αυτό το διάστημα των 35 χρόνων η Μαρίνα Πατούλη, αν και γυναίκα δυναμική και δραστήρια εκ φύσεως, στήριζε πάντα τις επιλογές του συζύγου της στην Αυτοδιοίκηση και έδειχνε να είναι επιλογή της να μένει ένα βήμα πίσω από εκείνον. Κόρη μεσοαστικής οικογένειας, γεννημένη στη Νέα Σμύρνη και μεγαλωμένη στην Πεύκη, δούλεψε ως καθηγήτρια φιλόλογος σε φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, όπως στην Ελληνογαλλική Σχολή «Saint Joseph» και αργότερα σε δημόσια σχολεία. Από το 2014 ενεπλάκη και η ίδια με τα κοινά ως δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Πεύκης. 

patoulii__1_

 Η εμπλοκή της με την Αυτοδιοίκηση φαίνεται ότι φούντωσε τις φιλοδοξίες της - είχε άλλωστε και την αβάντα ενός προβεβλημένου συζύγου και δημάρχου. Οταν λοιπόν εκείνος αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης, η ίδια θεώρησε ότι ήρθε η δική της στιγμή για να κάνει το «μπαμ» - ακόμα και αν με αυτή της την απόφαση έφερνε σε δύσκολη θέση τον σύζυγό της. Τελικά πριν γίνει το «μπαμ» και στην προσωπική της ζωή, αποφάσισε έστω και την ύστατη ώρα να κάνει πίσω, αλλά το γυαλί στον γάμο ράγισε για πρώτη φορά.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα περιστατικά που, όπως αποδείχτηκε, έφεραν και το τελειωτικό χτύπημα που τους οδήγησε στη σημερινή βαθιά ρήξη. Και τα δύο περιστατικά σχετίζονται με τη συμπεριφορά της που απογοήτευσε πολύ τον περιφερειάρχη, όταν πολύ δικό του πρόσωπο πέρασε κάποια σοβαρή περιπέτεια, αλλά και σε μία άλλη προσωπική του υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα λέγονται, η Μαρίνα Πατούλη φέρεται να μην επέδειξε το ενδιαφέρον και τη φροντίδα που επέβαλαν οι συνθήκες ή που θα ήθελε ο ίδιος, ακολουθώντας το πρόγραμμά της, σαν να μην τρέχει τίποτα. Ή ίσως ήδη να είχαν μαζευτεί πολλά και η έκρηξη να ήταν αναπόφευκτη. Τον Οκτώβριο του 2020 ήρθε ένα ακόμα χτύπημα για τον Γιώργο Πατούλη.

Η αγαπημένη του μητέρα Πόπη έφυγε από τη ζωή, μια απώλεια που τον συνέτριψε, αφού της είχε μεγάλη αδυναμία. «Καλό ταξίδι, ηρωίδα μάνα μου», ήταν η συγκινητική του ανάρτηση στα social media, ενώ το δικό της αντίο στην πεθερά της είπε και η Μαρίνα Πατούλη γράφοντας: «Καλό Παράδεισο στην αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά, μία δυναμική γυναίκα μάνα, πραγματική αγωνίστρια της ζωής. Την ευχαριστώ που μεγάλωσε και μου προσέφερε τον άνδρα της ζωής μου. Θα τη θυμάμαι παντοτινά με αγάπη». Σε κάθε περίπτωση, και το 2021 δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο για τον περιφερειάρχη. Από τη μία ο κορωνοϊός που τον χτύπησε και από την άλλη τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν με τον χιονιά του Φεβρουαρίου σε συνδυασμό με τις αυξημένες του υποχρεώσεις ως προέδρου του ΙΣΑ σε μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή της πανδημίας, το σίγουρο είναι ότι έχουν μαζευτεί πολλά και σημαντικά για να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο προσωπικής φύσης, αυτή τη φορά, που όμως ταξίδεψε στη δημόσια σφαίρα με ταχύτητα αστραπής.

Στρας, φώτα και χρυσός παντού

Η σχέση της Μαρίνας Πατούλη με τα φώτα της δημοσιότητας άνθισε κυρίως την τελευταία 15ετία, μια σχέση αμοιβαίας λατρείας και πάθους, αφού η εκρηκτική της εμφάνιση και το ταμπεραμέντο της την έβαλαν στο στόχαστρο των ΜΜΕ, κάτι άλλωστε που ήταν και το ζητούμενο. Κυρίως μετά την εκλογή του συζύγου της στη δημαρχία του Αμαρουσίου το 2005 και τις δημόσιες κοινές εμφανίσεις τους που όλο και πύκνωναν, η Μαρίνα Πατούλη διεκδικεί εξίσου με τον νυν περιφερειάρχη την προσοχή της κάμερας και των βλεμμάτων. Οι υπερσέξι εμφανίσεις της δεν θα μπορούσαν άλλωστε να περάσουν απαρατήρητες ακόμα και στο σκοτάδι.

Πόσο μάλλον κάτω από το λαμπρό φως του ήλιου, όπως συνέβη το καλοκαίρι του 2010 στην παραλία της Ψαρούς στη Μύκονο, όπου κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα από τις ορδές του κόσμου που είχαν πλημμυρίσει τον πιο απάνεμο κόλπο του νησιού. Τα παράπονα μιας εντυπωσιακής πλατινέ ξανθομαλλούσας με μικροσκοπικό animal print μπικίνι προς το προσωπικό του «Nammos» δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους παρακείμενους θαμώνες που την παρακολουθούν να τους κατσαδιάζει με αντικείμενο το σετ από ξαπλώστρες που της έδωσαν ώστε να απολαύσει το μπάνιο της συντροφιά με μια φίλη της.

Οι περισσότεροι Ελληνες αναγνώρισαν φυσικά τη σύζυγο του δημάρχου, αφού η απαστράπτουσα εμφάνισή της με τα σχεδόν κομμωτηριακά μαλλιά, τα χρυσαφικά και το μακιγιάζ στην παραλία ήταν αδύνατο να περάσουν απαρατήρητα. Είναι η εποχή που οι φωτογραφίες της από τις διακοπές στη Μύκονο ή από κάθε δημόσια εμφάνισή της κάνουν τον γύρο των ιστοσελίδων και των περιοδικών χάρη στις σχεδόν εξωφρενικές στυλιστικές της επιλογές που την κάνουν εκλεκτό θήραμα των φωτορεπόρτερ και της τηλεοπτικής κάμερας.

patoulii__3_
Λάτρης και η ίδια της τηλεοπτικής προβολής, η Μαρίνα Πατούλη είναι πάντα ανοιχτή στις προτάσεις εμφάνισής της στα κανάλια που έχουν κάθε λόγο να αγαπούν το στυλ-υπερπαραγωγή που δίνει άφθονη τροφή για σχόλια - όχι πάντα και τόσο κολακευτικά. Η προτίμησή της σε μίνι φορέματα με σκισίματα, ανοίγματα, διαφάνειες, βαθιά ντεκολτέ, ανοιχτές πλάτες, δαντέλες, λαμέ υφάσματα, παγέτες, χρυσές αποχρώσεις και 12ποντα τακούνια, ενίοτε όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με την πλατινέ πλούσια χαίτη της και το έντονο μακιγιάζ της στις αποχρώσεις του ροζ την τοποθετούν συχνά στις στήλες της «αστυνομίας της μόδας», μπαίνοντας στο στόχαστρο σχολίων όχι και τόσο κολακευτικών.

Χάρη όμως σε αυτές τις μαξιμαλιστικές, ας πούμε, εμφανίσεις της, η Μαρίνα Πατούλη παγιώθηκε στην κοινή συνείδηση ως μία uber alles περσόνα που, ακόμα κι αν κάποιες φορές φέρνει σε δύσκολη θέση τον σύζυγό της, δεν παύει να είναι μία γυναίκα που αρνείται να συμβιβαστεί σε νόρμες και καλούπια και κάνει αυτό που θέλει, όπως το θέλει.

patoulii__4_

«Μου αρέσει το θηλυκό ντύσιμο, είμαι μια κατηγορία μόνη μου, τι να μου πουν εμένα οι στυλίστες...», είναι μία από τις δηλώσεις της σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που εστιάζουν στο ξεχωριστό από κάθε άποψη στυλ της 53χρονης κυρίας Πατούλη.

Στη σχέση τους δεν υπήρχαν ζήλιες ή έστω επεισόδια με σκηνές ζηλοτυπίας. «Δεν ζηλεύει καθόλου. Εγώ αφήνω καλούμπα, μαζεύω καλούμπα. Παρακολουθώ από μακριά. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με έχει προσβάλει. Με σέβεται απόλυτα. Αλλά ξέρεις πώς είναι. Είναι αφροδισιακά δύο πράγματα στις γυναίκες. Το να έχεις χρήματα και να έχεις εξουσία», έλεγε η Μαρίνα Πατούλη για τον σύζυγό της σε συνέντευξη στην Τατιάνα Στεφανίδου. Η ίδια επίσης είναι μία γυναίκα που τραβάει τα βλέμματα και πληθωρική σε κάθε έκφανση της ζωής της, ακόμα και στα social media, αφού, όπως και η ίδια έχει αναφέρει, διατηρεί τέσσερα διαφορετικά προφίλ.

f11_2
Η αποθέωση του στυλ Πατούλη

Η φωτογράφηση, όμως, που σφράγισε την εκρηκτική περσόνα της και έγινε σήμα κατατεθέν του στυλ Πατούλη ήταν εκείνη η αλήστου μνήμης «χρυσή θύελλα» διακόσμησης από το ολόχρυσο σαλόνι της οικογενειακής της εστίας. Λάτρης της λάμψης, του μπαρόκ και του χρυσού σε κάθε εκδοχή, απόχρωση και παραλλαγή, η σύζυγος του περιφερειάρχη είναι, εκτός των άλλων, και μεγάλη θαυμάστρια της Εβίτα Περόν, μιας γυναίκας που, κατά τις δηλώσεις της, την εκφράζει απόλυτα, αφού «ήταν δυναμική και αμφιλεγόμενη», όπως και η ίδια. Κυνηγός της δημοσιότητας, πληθωρική και εξωστρεφής, οι εμφανίσεις της σε τηλεοπτικές εκπομπές δίπλα στον σύζυγό της καταφέρνουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον κοινού και παρουσιαστών, αφού δίπλα της ο Γιώργος Πατούλης, αν και εξίσου άνετος με τη δημοσιότητα, φαντάζει σχεδόν φειδωλός αν όχι συνεσταλμένος.

Κυρίως την εποχή που η Μαρίνα Πατούλη -ή Πατούλαινα, όπως την αποκαλούν χιουμοριστικά οι φίλοι και οι γνωστοί- επέμενε να κατέβει υποψήφια για δήμαρχος προκαλώντας του τεράστια αμηχανία στις δημόσιες εμφανίσεις του, κυρίως μετά το φιάσκο της αναγκαστικής της υποχώρησης. Εκείνη την περίοδο, ο Γιώργος Πατούλης ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή και, όπως μεταφέρει ωτακουστής, ο παρουσιαστής του πολιτικού talk show τον ρωτάει σε κάποιο διάλειμμα «γιατί δεν τη μαζεύεις;», για να εισπράξει τη σχεδόν απελπισμένη απάντησή του: «Και τι να κάνω;».

Είναι άλλωστε η σύζυγός του και ο άνθρωπός του, την αγαπάει και τη στηρίζει και συχνά οι κάμερες (τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2020) έχουν καταγράψει τα βλέμματα θαυμασμού προς την εντυπωσιακή γεμάτη ζωντάνια σύζυγό του, φροντίζοντας μάλιστα να της κάνει όλα τα χατίρια ή σχεδόν...

Δίπλα της ήταν και στα γενέθλιά της πέρυσι τον Φεβρουάριο που τα γιόρτασαν μαζί, στο νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν τότε ο Γιώργος Τσαλίκης. Ο περιφερειάρχης μάλιστα της αφιέρωσε ένα βαρύ ζεϊμπέκικο και για χάρη της σηκώθηκε να χορέψει στην πίστα το χαρακτηριστικό «Δεν θα ξαναγαπήσω» του Στέλιου Καζαντζίδη. Λίγους μήνες αργότερα, στα δικά του 59α γενέθλια, τον Μάιο του 2020, η Μαρίνα Πατούλη μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου του οργάνωσε πάρτυ-έκπληξη με τούρτα σε σχήμα καρδιάς, σαμπάνιες, χρωματιστά μπαλόνια και εντυπωσιακά λουλούδια παντού στον χώρο. «Σε ευχαριστώ που κάνεις το ταξίδι της κοινής μας ζωής συναρπαστικό! Χρόνια σου πολλά», έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τις φωτογραφίες στα social media εκείνη.

f12_2
Μια κυρία στα μπουζούκια

Και η ίδια όμως για πολλά χρόνια ήταν απόλυτα υποστηρικτική δίπλα του, γενικώς ήταν δύο συνοδοιπόροι με κοινούς στόχους, φιλοδοξίες και όραμα. Είναι άλλωστε μαζί πολλά χρόνια. Εκείνη ήταν μόλις 18 χρονών όταν τον παντρεύτηκε, ο άντρας της ζωής της από κάθε άποψη. Κι εκείνος που έτρεχε όταν το ζητούσε η Μαρίνα του να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία της. Κάποιοι θυμούνται ένα άλλο χαρακτηριστικό γεγονός της μεταξύ τους σχέσης από ένα καλοκαίρι με φόντο την παραλία ενός κυκλαδίτικου νησιού, όταν η Μαρίνα Πατούλη ζήτησε από τον σύζυγό της μετ’ επιτάσεως ένα παγωτό.

Ο τελευταίος χρειάστηκε να οδηγήσει περί τα επτά χιλιόμετρα για να καταφέρει να βρει ψυγείο με παγωτά και να σπεύσει γρήγορα να επιστρέψει πριν αρχίσει να λιώνει. Το παγωτό τότε έφτασε στα χέρια της ακέραιο, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με την αγάπη που κάποτε τους ένωνε και που τώρα μοιάζει να λιώνει, να κυλά και να χάνεται.

Το καλοκαίρι του 2020 τίποτα δεν έδειχνε ότι κάτι έχει χαλάσει ανάμεσά τους. Στις 19 Ιουλίου, μάλιστα, η Μαρίνα Πατούλη με αφορμή την ονομαστική της εορτή έκανε ένα μικρό πάρτυ, ενώ δύο μέρες πριν, ανήμερα της Αγίας Μαρίνας, εμφανίστηκε με τον σύζυγό της στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Εκτοτε σταμάτησαν και οι δημόσιες εμφανίσεις τους, μεσολάβησαν άλλωστε κι ένα σωρό δυσάρεστα γεγονότα, όπως η απώλεια της μητέρας του περιφερειάρχη, αλλά και εκείνα τα δύο περιστατικά που, όπως λέγεται, τον απογοήτευσαν τόσο ώστε να παγώσουν εντελώς τα αισθήματά του.

Η συνέχεια στο διαφαινόμενο διαζύγιο, το οποίο προσώρας αρνείται η κυρία Πατούλη, αναμένεται «καυτή» και με πολλά επεισόδια αντάξια με την πληθωρικότητα της πρωταγωνίστριας ενός συζυγικού δράματος με χαρακτηριστικά βραζιλιάνικης σαπουνόπερας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διαζύγιο - Δηλητήριο: Τι γυρεύει η Μαρίνα από τον Πατούλη"

ΝΔ για Δραγασάκη: Μόνο γέλιο προκαλεί η ανακοίνωση

Επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα των καταγγελιών Βαρουφάκη κατά του Γιάννη Δραγασάκη.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «μόνο γέλιο προκαλεί η ανακοίνωση του κ. Δραγασάκη» για όσα του καταλογίζει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Παράλληλα, σχολιάζει ότι στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Δραγασάκης δεν απαντά στις καταγγελίες ότι «έκανε τη βρώμικη δουλειά της εταιρείας». «Ο κ. Δραγασάκης ή θα απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες του κ Βαρουφάκη ή θα κινηθεί άμεσα δικαστικά εναντίον του. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να πετάει τη μπάλα στην κερκίδα», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για Δραγασάκη: Μόνο γέλιο προκαλεί η ανακοίνωση"

Απογοητευτικές εικόνες: Ψυρρή, Πλάκα και Μοναστηράκι «πλημμύρισαν» από κόσμο

Η ψυχολογική κούραση από τα παρατεταμένα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι πιο εμφανής από ποτέ, με την πλειοψηφία των πολιτών να είναι… λιοντάρια σε κλουβιά. 

Η καλοκαιρία της Κυριακής σε συνδυασμό με την αλλαγή της ώρας, έβγαλαν τους Αθηναίους στους δρόμους, με το κέντρο της πρωτεύουσας να θυμίζει εποχές προ πανδημίας. Ψυρρή, Πλάκα και Μοναστηράκι “πλημμύρισαν” από κόσμο, που απολάμβανε τη βόλτα του. Δυστυχώς, οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού δεν αποφεύχθηκαν, ειδικά έξω από καταστήματα με take away.

Είναι γεγονός ότι οι πολίτες έχουν φτάσει στα όρια τους, δυστυχώς, όμως, ο κίνδυνος του κορονοϊού είναι ακόμα εδώ, η Αττική παραμένει μία από τις μεγαλύτερες εστίες υπερμετάδοσης και δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση.  

Υπενθυμίζουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής (28.03.3031), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.449 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ καταγράφηκε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων που έφτασαν τους 735 και 54 συμπολίτες μας κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο.

Δείτε τις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr
 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απογοητευτικές εικόνες: Ψυρρή, Πλάκα και Μοναστηράκι «πλημμύρισαν» από κόσμο"

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 735 διασωληνωμένους - 1.449 τα νέα κρούσματα, 54 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.449 εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 254.031 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.605 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.880 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 735 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.664 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή +13.75%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 438 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη). 

Η γεωγραφική κατανομή των 1.449 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

101 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

122 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

72 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

27 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

161 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

67 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

54 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

3 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

230 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

11 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Αρτας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

11 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

4 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

4 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

12 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

15 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

4 κρούσματα στην Π.Ε.Θεσπρωτίας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

9 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

6 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

7 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

4 κρούσματα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

20 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

36 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

89 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε Λασιθίου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

14 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

8 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

12 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

11 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

4 κρούσμα στο Αγιο Ορος

22 κρούσματα υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο αρνητικό ρεκόρ με 735 διασωληνωμένους - 1.449 τα νέα κρούσματα, 54 θάνατοι"

Καταγγελία: Διακοπές ρεύματος σε δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου

Μετά από πολλαπλές καταγγελίες δικαιούχων ΚΟΤ Α -σε πάρα πολλές περιπτώσεις ακόμα και Αναπήρων με ποσοστό που ξεπερνά το 67% ακόμα και το 80%- ότι ο ΔΕΔΔΗΕ Κορίνθου μέσω εργολάβων από τις αρχές του Μάρτη έως και σήμερα, προχώρησε σε αθρόα διακοπή της ηλεκτροδότησης τους και τους υποχρέωσε να ζήσουν χωρίς ρεύμα, το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας έκανε παρέμβαση και προς τον Υπουργό ενέργειας και προς τον ΔΕΔΔΗΕ και προς την περιώνυμη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Υπενθυμίσαμε ότι σύμφωνα με το νόμο που ισχύει, οι εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας δεν δικαιούνται να υποβάλουν στον Αρμόδιο Διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ) εντολή απενεργοποίησης μετρητή φορτίου (διακοπή ηλεκτροδότησης) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή να καταγγείλουν τη Σύμβαση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας Ευάλωτου Πελάτη, λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, για το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο έως Μάρτιο, καθώς και κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.

Ότι οι εντολές που δίνουν οι εταιρείες, παρά την παραπάνω ρητή απαγόρευση, για διακοπή της ηλεκτροδότησης, είναι παράνομες και ο ΔΕΔΔΗΕ γνωρίζει ότι οι εντολές που δέχεται είναι παράνομες, καθώς έχει online εικόνα για το ποιος είναι δικαιούχος ΚΟΤ Α και ποιος όχι.

Ότι η απάντηση που έδινε προφορικά ο ΔΕΔΔΗΕ Κορίνθου στους διαμαρτυρόμενους καταναλωτές και στους δικηγόρους τους ότι σύμφωνα με την άποψή της υπηρεσίας -που μετέφερε χαμηλόβαθμος υπάλληλος και όχι ο διευθυντής- από τη στιγμή που η εντολή έχει δοθεί σε κάποιες περιπτώσεις πριν την ένταξη των δικαιούχων στο ΚΟΤ Α, δεν ισχύει ο περιορισμός που προβλέπει ο νόμος (!!), είναι αβάσιμη νομικά και απαράδεκτη σε κάθε περίπτωση.

Ότι θα πρέπει όσοι παρανόμησαν, εκτός από τις πειθαρχικές κυρώσεις που θα πρέπει να τους επιβληθούν, να ελεγχθούν και ποινικά και να ερευνηθεί αν νόμιμα εργολάβοι προβαίνουν στις διακοπές της ηλεκτροδότησης και αν έχουν καταθέσει πιστοποιητικά για την εργασιακή επάρκεια των υπαλλήλων τους.

Προειδοποιήσαμε ότι αν εξακολουθήσει η συνεχής παραβίαση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τους ευάλωτους καταναλωτές στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος, θα εξασκήσουμε το σύνολο των δικαιωμάτων μας για την προστασία των καταναλωτών σαν πιστοποιημένη καταναλωτική οργάνωση με σύνολο μελών που ξεπερνούν τα 530.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την αλόγιστη ιδιωτικοποίηση του ρεύματος και την εκτίναξη της τιμής του έχει οδηγήσει σε ενεργειακή φτώχεια ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων Καταναλωτών και αντί να δοθεί λύση για το τρομακτικό αυτό Κοινωνικό πρόβλημα, ακολουθείτε η οδός της αποστέρησης ενός βασικού κοινωνικού αγαθού όπως αυτό του ρεύματος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έως και το 2011 η τιμή του ελληνικού ρεύματος ήταν η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα είναι η τρίτη ακριβότερη και τείνει να φθάσει την πρώτη θέση.

Όποιος επιθυμεί την «πρωτιά» αυτή, προφανώς διακατέχεται από αδιαφορία για τις ανάγκες των Καταναλωτών και ιδιαίτερα των Καταναλωτών των λαϊκών στρωμάτων πού ζουν για πάνω από μία δεκαετία σε μια χειμαζόμενη οικονομία που παρέχει αφειδώς εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα βαμπίρ της Ελληνικής οικονομίας, τις τράπεζες, ενώ για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των Καταναλωτών δυσφορεί ακόμα και για την παροχή έστω και ενός ευρώ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Διακοπές ρεύματος σε δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου"

Πήρε φωτιά ο κωδικός 6 στη Θεσσαλονίκη: Βόλτα στη νέα παραλία και καφές στο χέρι (pics)

Ο καλός καιρός έβγαλε έξω πολλούς πολίτες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν μια βόλτα στη νέα παραλία και να απολαύσουν έναν καφέ στο χέρι. Πλήθος μικρών και μεγάλων χάρηκαν τον ήλιο και γέμισαν τις μπαταρίες τους.

Ο καλός καιρός και η ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτέλεσαν την ιδανική αφορμή για όσους ήθελαν να ξεσκάσουν λίγο και να βγουν έξω από τα σπίτια τους, όπως μας συμβουλεύουν και οι ειδικοί (τηρώντας πάντα τα μέτρα για τον κορονοϊό). 

Οικογένειες με ποδήλατα, ζευγάρια και ηλικιωμένοι, βγήκαν για μια βόλτα στα πιο όμορφα μέρη της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γεμίσουν λίγο τις μπαταρίες τους για την εβδομάδα που έεχεται.

Με μάσκες κατά του κορονοϊού, καφέδες, αναψυκτικά ή χυμούς στο χέρι και με ευχάριστη διάθεση, οι κάτοικοι της πόλης έκαναν ένα μικρό διάλλειμα από τη ρουτίνα τους.

Δείτε φωτογραφίες:
 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πήρε φωτιά ο κωδικός 6 στη Θεσσαλονίκη: Βόλτα στη νέα παραλία και καφές στο χέρι (pics)"

Μπόρις Τζόνσον: Καυτές αποκαλύψεις από πρώην ερωμένη του - Τον αποκαλούσε "Μεγαλέξανδρο"

Καυτές αποκαλύψεις που έκανε πρώην ερωμένη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον τον θέτουν στο επίκεντρο έρευνας, για παραβίαση κώδικα συμπεριφοράς στον δημόσιο βίο.

Η 35χρονη επιχειρηματίας Τζένιφερ Αρκούρι μίλησε για πρώτη φορά για την ερωτική της σχέση με τον Τζόνσον, σημειώνοντας ότι η σχέση τους διήρκεσε τέσσερα χρόνια ενώ ο τότε δήμαρχος του Λονδίνου ήταν παντρεμένος με την πρώην σύζυγό του Μαρίνα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν εκείνη ζούσε στο Λονδίνο και έκαναν για πρώτη φορά σεξ στο διαμέρισμά της όπου είχε τοποθετήσει στύλο για pole dancing. Περιέγραψε στη Sunday Mirror πώς τον ερωτεύτηκε και σημείωσε ότι στο αποκορύφωμα της σχέση τους συναντιόνταν μία φορά την εβδομάδα. 

 

"Τον αγαπούσα, τον λάτρευα" εξομολογείται. Η Αρκούρι που τώρα είναι 35 χρονών και τη χωρίζουν 21 χρόνια ηλικιακής διαφοράς από τον Μπόρις Τζόνσον, είπε ακόμη ότι μοιράζονταν μία αμοιβαία σωματική και πνευματική έλξη. Αγαπούσαν τον Σαίξπηρ και οι δύο και του είχε δώσει το παρατσούκλι "Μέγας Αλέξανδρος" με αναφορά στο πραγματικό πρώτο όνομά του "Αλεξάντερ".

Είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο Τζόνσον λάτρευε το κορμί και το μυαλό της και δεν μπορούσε να κρατήσει τα χέρια του από πάνω της στην πρώτη τους επαφή. Σημείωσε ότι η σχέση τους διήρκεσε από το 2021 έως το 2016, κατά τη δεύτερη θητεία του Μπόρις Τζόνσον ως δημάρχου του Λονδίνου και ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με τη Μαρίνα. Αργότερα έγινε γνωστό ότι η επιχειρηματίας είχε προσκληθεί σε χρηματοδοτούμενα από το κράτος εμπορικά ταξίδια στο εξωτερικό, ξεσηκώνοντας πολιτική θύελλα. Μάλιστα, ήταν ομιλιτής σε πολλές από τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε η ίδια, που έλαβε 126.000 λίρες σε χορηγίες εκδηλώσεων και επιχορηγήσεις. Οι 100.000 δόθηκαν σαν κρατική επιχορήγηση το 2019. Υποστηρίζει ότι δικαιούταν να προσκληθεί σε εμπορικά ταξίδια ως μέλος του "οικοσυστήματος" της λονδρέζικης τεχνολογικής σκηνής. Μία αρχική έρευνα σχετικά με τα ταξίδια απάλλαξε τον 56χρονο Τζόνσον από οποιαδήποτε κακοδικία όταν αρχικά είχε αποκαλυφθεί η σχέση τους. Η Αρκούρι είπε ότι τον θεώρησε δειλό που δεν την υποστήριξε όταν ξέσπασε η θύελλα. "Ήμασταν σε προσωπική σχέση για τέσσερα χρόνια. Τον αγαπούσα. Αλλά ο άνθρωπος που νόμιζα ότι ξέρω δεν υπάρχει τώρα πια".


Ποτέ δεν ήταν γνωστό πόσο κοντά είχαν βρεθεί οι δυο τους, και αυτή είναι η πρώτη φορά που η 35χρονη αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την προσωπική ερωτική τους σχέση. Υποστήριξε ότι για πρώτη φορά έκαναν έρωτα στο διαμέρισμά της ώρες πριν ο Τζόνσον καθίσει ανάμεσα στη σύζυγό του Μαρίνα και την πριγκίπισσα Άννα στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων το 2012. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι δεν ήθελε με τίποτα να φύγει μακριά της και έπρεπε να τον σπρώξει ως την πόρτα αφού πρώτα έψαξαν να βρουν την κάλτσα του. Ακόμη αποκάλυψε ότι έπρεπε να δανειστεί 3,10 λίρες στο πρώτο τους ραντεβού καθώς δεν είχε λεφτά πάνω του και αργότερα ξεπέρασε την ανησυχία για δημόσια φιλιά λέγοντας "αυτή είναι η πόλη μου δεν με νοιάζει". 


Ισχυρίστηκε επίσης ότι βγήκαν δημοσίως για δείπνο σε εστιατόριο του Λονδίνου όπου της είπε "θέλω να βγαίνω μαζί σου, είσαι η μόνη Αμερικανίδα που μου αρέσει". Επίσης, της ζητούσε καυτές φωτογραφίες της και είπε ότι μόνο μία αποκαλυπτική της φωτό ήταν αρκετή για να κάνει επίσκοπο να ανοίξει τρύπα σε τζάμι". Αντάλλασσαν σεξουαλικά μηνύματα μερικές φορές κι ενώ αυτός εκτελούσε καθήκοντα δημάρχου.

Η Αρκούρι ήταν φοιτήτρια όταν συνάντησε τον Τζόνσον ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση το 2011. "Μπήκε στην αίθουσα, τα μαλλιά του ήταν ανακατεμένα, τότε είδα την πραγματική μαγεία του Μπόρις Τζόνσον. Μπορούσε να μετατρέψει μία αίθουσα σε φοιτητριούλες που ουρλιάζουν. Στάθηκα στην αρχή της ουράς και του είπα "γεια, είμαι η Τζένιφερ, αν δεν με ήξερες τώρα με ξέρεις".


Οι αποκαλύψεις αυτές είναι πολύ σημαντικές, σύμφωνα με τη "Sunday Mirror" εγείροντας ερωτήματα για το δημόσιο χρήμα και αν ο Μπόρις παραβίασε κάποιον κώδικα συμπεριφοράς. Γι' αυτό τίθεται υπό έρευνα από την ανώτερη αρχή του Λονδίνου. Κατά την έρευνα θα εξεταστεί αν ο νυν πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ακεραιότητα και ειλικρίνεια, αν η Τζένιφερ είχε ευνοϊκή μεταχείριση και αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων που έπρεπε να είχε δηλωθεί.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπόρις Τζόνσον: Καυτές αποκαλύψεις από πρώην ερωμένη του - Τον αποκαλούσε "Μεγαλέξανδρο""

Καιρός αύριο: Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα"

Τι απαντά ο Δραγασάκης στις κατηγορίες Βαρουφάκη

Στην αντεπίθεση βγήκε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά τις νέες κατηγορίες του Γιάνη Βαρουφάκη περί εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για συμπαιγνία του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 με τη Νέα Δημοκρατία και επιχειρηματικά συμφέρονται και σημειώνει ότι όλη η αλήθεια για την υπόθεση βρίσκεται στη σχετική επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.

Η δήλωση Δραγασάκη

«Ολοφάνερη συμπαιγνία ΝΔ-Βαρουφάκη-επιχειρηματικών συμφερόντων: Ο Γ. Βαρουφάκης σε ξεκάθαρο συντονισμό με συμφέροντα επαναλαμβάνει σήμερα τις συκοφαντίες του. Η ΝΔ με καθυστέρηση τον αξιοποιεί ως «χρήσιμο λαγό». Η αθλιότητα όμως δεν θα μένει αναπάντητη. Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ήδη καταγραφεί επίσημα σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Όσοι ενδιαφέρονται για την αλήθεια, θα τη βρουν εκεί».

Η επιστολή Δραγασάκη σε Τασούλα
Ο κ. Δραγασάκης δημοσιοποίησε την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης έκανε απαράδεκτες, ψευδείς, και συκοφαντικές αναφορές, τόσο για το γραφείο της Αντιπροεδρίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για εμένα προσωπικά σχετικά με το χειρισμό θεμάτων του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης. Επειδή λόγω των γνωστών περιορισμών δεν ήμουν στην αίθουσα παρακαλώ να καταχωρηθούν στα πρακτικά τα παρακάτω πραγματικά γεγονότα:

1. Τον Ιούνιο του 2015 η Επιτροπή Παιγνίων, που αποτελεί ανεξάρτητη αρχή, ψήφισε κανονισμό που ρύθμιζε τους όρους λειτουργίας των VLTs (παιγνιομηχανήματα) όπως προβλεπόταν από το νόμο 4002 του 2011 και τη σύμβαση του ΟΠΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίσθηκε χθες από το βήμα της Βουλής ότι ενώ ο ίδιος μαζί τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιγνίων θέσπισαν αυστηρούς περιορισμούς στη λειτουργία των VLTs, η Αντιπροεδρία της τότε κυβέρνησης υπονόμευε την προσπάθειά του αυτή. Όμως καμία υπονόμευση δεν υπήρξε και ούτε μπορούσε να υπάρξει αφού αυτά που ζητούσε ο κ. Βαρουφάκης είχαν αποφασιστεί και οι αποφάσεις της Επιτροπής ήταν ομόφωνες. Πως μπορούσε λοιπόν ο Αντιπρόεδρος-που έτσι κι αλλιώς δεν είχε θεσμική αρμοδιότητα για το θέμα- ή άλλο μέλος της κυβέρνησης να τον υπονόμευε όταν η Επιτροπή Παιγνίων είναι ανεξάρτητη αρχή, αποφασίζει η ίδια και όχι οι υπουργοί και οι αποφάσεις της ήταν ομόφωνες;

2. Ο κ. Βαρουφάκης σκόπιμα αποκρύβει το πραγματικό πρόβλημα. Και αυτό ήταν ότι με την ως άνω απόφαση της Επιτροπής Παιγνίων ο κανονισμός που ψήφισε με δική του, όπως ο ίδιος χθες ομολόγησε, υπαγόρευση (παραβιάζοντας την ανεξαρτησία της Επιτροπής) έγινε χωρίς διαβούλευση, ήταν νομικά ευάλωτος και το κυριότερο έδινε το δικαίωμα στον ΟΠΑΠ να προσφύγει στη διεθνή διαιτησία και να διεκδικεί από το δημόσιο τεράστια ποσά ως αποζημίωση, όπως και έκανε.

Πράγματι ο ΟΠΑΠ προσέφυγε κατά του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αποζημίωση της τάξης των 1,3 δις €.

3. Μετά από αυτήν τη σοβαρή εξέλιξη η Επιτροπή Παιγνίων προχώρησε σε μια προσπάθεια συνολικής ρύθμισης της αγοράς. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στην Αντιπροεδρία της κυβέρνησης να διερευνήσουμε νομικούς τρόπους προστασίας του δημόσιου συμφέροντος από τις αστοχίες του Υπουργού Οικονομικών καθώς η ευθύνη γι’ αυτό ξέφευγε πλέον από τα όρια της Επιτροπής Παιγνίων.

4. Το θέμα τελικώς έκλεισε όταν τον Οκτώβριο του 2016 ετέθη σε ισχύ ο νέος κανονισμός ο οποίος παραμένει ο αυστηρότερος μεταξύ αντίστοιχων κανονισμών στην Ευρώπη και ο ΟΠΑΠ έκρινε ότι δεν το συνέφερε πλέον να επιμείνει στις δικαστικές διεκδικήσεις του.

5. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι κ. Βαρουφάκης με τη ταχτική του δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιζόταν θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στο δημόσιο και τους φορολογούμενους. Σήμερα ο κ. Βαρουφάκης βγάζει πύρινους λόγους κατά του τζόγου και της διαπλοκής. Όμως, στο σύντομο διάστημα της υπουργίας του, ο κ. Βαρουφάκης, με τις επιλογές του έδειχνε να μην έχει συνολική και σφαιρική εικόνα του προβλήματος, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτος σε επιχειρήματα κάποιων από τους πόλους του ανταγωνισμού. Διότι, εκτός από τον ΟΠΑΠ στο χώρο αυτό ισχυρή είναι η παρουσία και ο ρόλος των καζίνο, των στοιχηματικών εταιριών του διαδικτύου καθώς και ο παράνομος τζόγος. Και εκτός από τους υφιστάμενους υπάρχουν και νέοι παίκτες που καραδοκούν. Ωστόσο δεν μπορώ να γνωρίζω τα κίνητρα του κ. Βαρουφάκη για τις εναντίον μου επιθέσεις. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η κυβέρνηση μας κινήθηκε με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό κατά περιόδους, τόσο η κυβέρνηση όσο και εγώ προσωπικά, δεχτήκαμε τα πυρά από όλους τους πόλους του ανταγωνισμού. Η αλήθεια είναι επίσης ότι, ανεξάρτητα από προθέσεις, η κληρονομιά που άφησε ο κ. Βαρουφάκης – και στο πεδίο αυτό- ήταν αρνητική. Διότι, αυτός είναι που με πρόχειρες αποφάσεις και άστοχες παρεμβάσεις έδωσε το δικαίωμα να απαιτούνται τεράστιες  αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο.

Προς τι λοιπόν οι επιθέσεις και αυτός ο νέος αντιΣύριζα παροξυσμός λίγες μέρες μετά την ανοιχτή πρόσκλησή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία;

Μήπως έχει να κάνει με τα σημάδια αποσύνθεσης που παρατηρούνται στον κομματικό οργανισμό του οποίου ηγείται και ελπίζει πως με τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ θε επιτύχει κάποια συσπείρωση;

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο Δραγασάκης στις κατηγορίες Βαρουφάκη"

Πάτρα: Κορωνοπάρτι στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου ώρα 10 το βράδυ του Σαββάτου- Ο ένας πάνω στον άλλον

Οι εικόνες αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατούσε χθες βράδυ (27-03-2021) στις σκάλες του πεζόδρομου της Γεροκωστοπούλου. Η ώρα που αναγράφεται στο βίντεο είναι 22.00 το βράδυ, μια ώρα δηλαδή μετά τη λήξη του επιτρεπόμενου ωραρίου λόγω lockdown.

Έξω από καταστήματα take away επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ σε κάποια από αυτά διακρίνεται κόσμος και εντός του καταστήματος. Δεξιά και αριστερά στις σκάλες ο νεαρόκοσμος χωρίς μάσκες απολαμβάνει το ποτό του υπαιθρίως σαν να βρισκόμαστε στην καρδιά του καρναβαλιού και όχι σε μια κρίσιμη για την περιοχή περίοδο σε ό,τι αφορά το υγειονομικό σκέλος, καθώς με βάση τις επιστημονικές μελέτες η Αχαΐα έχει προσπεράσει την κατάσταση της Θεσσαλονίκης τον μήνα Νοέμβριο και πλέον συναγωνίζεται σε κρούσματα τη Δυτική Αττική σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Όλα δείχνουν ότι μετά τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στις σκάλες της Αγίου Νικολάου όπου επικρατούσε επί ημέρες το αδιαχώρητο, οι νεαροί μετακόμισαν στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου παρατείνοντας και το ωράριο παραμονής της μέχρι και την δεκάτη βραδινή και πλέον αυτής. Και όλα αυτά ενώ τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά προς αποφυγήν τέτοιων εικόνων που στην Πάτρα πλέον περισσεύουν. Δείτε το βίντεο του thebest.gr…

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Κορωνοπάρτι στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου ώρα 10 το βράδυ του Σαββάτου- Ο ένας πάνω στον άλλον"

Στ. Πέτσας: Έρχεται ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης

Ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, «οι Δήμοι έχουν απώλεια εσόδων από την αναστολή καταβολής των δημοτικών τελών και έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πέρσι δώσαμε πάνω από 180 εκ. ευρώ και πριν λίγες ημέρες δώσαμε έκτακτη επιχορήγηση 50 εκ. ευρώ προς τους Δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Η απόφαση για συνέχιση στην μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων είναι εν πολλοίς απόφαση των Δήμων, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε προς την κατεύθυνση να υπάρχει ομοιόμορφη εφαρμογή».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης πως με διάταξη τις επόμενες ημέρες θα ορίζεται παράταση στα μισθώματα για τρία χρόνια στις μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας των Δήμων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. 

«Όλα είναι σχετικά»

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως  «είναι πρόωρο να βάλουμε ημερομηνίες».

«Σταδιακά και όχι απότομα θα γίνει η άρση των μέτρων, όχι με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων σε ένα κύμα. Θα δούμε αν αυτό θα είναι από τις 5 Απριλίου και μετά», διευκρίνισε. Όπως είπε, «βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από διασωληνωμένους και εισαγωγές. Η πρόθεση είναι πρόθεση, αλλά και τα στοιχεία είναι στοιχεία». 

Επανέλαβε είσης πως στις προθέσεις της κυβένρησης είναι να ανοίξουςν και το λιανεμπόριο και τα σχολεία, «για να εκμεταλλευθούμε την περίοδο μέχρι το Πάσχα, αλλά όλα είναι σχετικά και με τα δεδομένα», όπως είπε.  

Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Πέτσας είπε «δεν είμαστε σήμερα στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο ούτε τον Μάιο – Ιούνιο θα είμαστε σε ίδια κατάσταση με τους ίδιους μήνες του 2020. Το Ισραήλ έχει προχωρήσει πολύ στους εμβολιασμούς, εδώ στην Ελλάδα έχει ήδη εμβολιαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και εντείνεται η διαδικασία, προς όφελος και του τουρισμού και όλα αυτά συνυπολογίζονται».  Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε πως αν όλα πάνε καλά η χώρα θα μπορούσε να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα από τις 14 Μαϊου.

Σχολιάζοντας έπειτα τα self tests τα οποία για την κυβέρνηση αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κ Πέτσας σημείωσε πως «όταν έχουμε μια μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, το self test είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ώστε το άτομο να γνωρίζει εάν είναι θετικό και να αυτοπεριορίζεται. Σε συνδυασμό με τα μοριακά τεστ, όταν ανοίξει η αγορά και ο τουρισμός, θα μας βοηθήσουν να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και μικρότερη διασπορά». 

Ερωτηθείς γιατί δεν συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ, που είναι πιο αξιόπιστα, ο απάντησε ότι «δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τόσων πολλών μοριακών τεστ, ενώ παράλληλα είναι πολλαπλάσιο το κόστος τους. Όλα αυτά συντείνουν στο να έχουμε όλα τα εργαλεία στην φαρέτρα μας: και τα μοριακά και τα άλλα τεστ και τα self test. Είναι σημαντικό ενόψει Πάσχα να γίνει ότι περισσότερο μπορούμε».

Τέλος απαντώντας αν θεωρεί πως το Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικό από του 2020, ο κ. Πέτσας υποστήριξε: «εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι για Πάσχα στο χωριό, αλλά αυτό εξαρτάται από την τήρηση των μέτρων και από την πρόοδο του εμβολιασμού και της γενικότερης εικόνας. Εύχομαι να τα καταφέρουμε».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στ. Πέτσας: Έρχεται ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης"

Πρόεδρος ΟΛΜΕ (ΘΕΜΑ 104,6): Τι απαντά για το άνοιγμα των σχολείων και τις εξετάσεις

Απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων έδωσε ο πρόεδρος του ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, σε σημερινή επικοινωνία του με τον ΘΕΜΑ 104,6 και δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είναι πανέτοιμοι για την επαναλειτουργία των σχολείων. Παρά την ετοιμότητα των εκπαιδευτικών ωστόσο, ο Κ. Τσούχλος επεσήμανε ότι όλα θα κριθούν από τους κανόνες ασφαλείας που θα επιβληθούν σε μία προσπάθεια περιορισμού τυχόν διασποράς του κορωνοϊού εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Παραδέχεται ότι έχουν γίνει θετικά βήματα μέσω των διαγνωστικών τεστ και των εμβολιασμών έως τώρα. «Στις 29 Δεκεμβρίου υπήρξε η δήλωση ότι θα έχουμε προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό, δυστυχώς δεν έγινε αυτό και έχουμε φτάσει τέλη Μαρτίου. Τουλάχιστον πετύχαμε να γίνουν οι εμβολιασμοί στα ειδικά σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών υπογραμμίζει ότι στην πλειοψηφία τους έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ για τους κάτω των 59 ετών θα έπρεπε να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα, στο οποίο θα καταγράφονται οι ανάγκες για τον εμβολιασμό τους ανά περιοχή.

Ο κ. Τσούχλος θεωρεί ότι καταλυτικό ρόλο στο άνοιγμα θα διαδραματίσουν τα ατομικά τεστ που αναμένεται να διανεμηθούν από τις 5 Απριλίου στο κοινό. «Ξεκινούν τα ατομικά τεστ όπου εκεί, υποχρεωτικά, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από την 1η Γυμνασίου μέχρι την 3η Λυκείου, 75.000 εκπαιδευτικοί και ένας μεγάλος αριθμός προσώπων θα περνούν ένα τεστ κάθε Δευτέρα», τονίζει και προσθέτει ότι αυτό το εφόδιο θα πρέπει να αξιοποιηθεί: «Το ζήτημα είναι αυτό να αξιοποιηθεί. Να υπάρχει μία οργάνωση, να καταγράφονται τα κρούσματα, να υπάρχει αναφορά, να υπάρχει ιχνηλάτηση».

Στο ερώτημα για την ενδοσχολικές-προαγωγικές εξετάσεις, απαντά πως «όπως πέρσυ δεν διεξήχθησαν, είναι πολύ πιθανό να μην γίνουν ούτε φέτος» και προτείνει να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο συζητήσεων μαθητών και εκπαιδευτικών προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

«Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε», αναφέρει αλλά δεν κρύβει ότι οι εκπαιδευτικοί έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να την κάνουν να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

«Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν στις 5 του μηνός τα σχολεία, αλλά οι καθηγητές είναι όλοι πανέτοιμοι για όταν φτάσει εκείνη η μέρα», ολοκληρώνει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόεδρος ΟΛΜΕ (ΘΕΜΑ 104,6): Τι απαντά για το άνοιγμα των σχολείων και τις εξετάσεις"

Θετική στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα για να κλέψει σούπερ μάρκετ

Στη σύλληψη δύο γυναικών προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με την κατηγορία της κλοπής σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, η 32χρονη αλλοδαπή, που συνελήφθη μαζί με μία συνεργό της στην κλοπή, ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού και έπρεπε να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στην 32χρονη επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για παραβίαση της καραντίνας. Παράλληλα διαπιστώθηκε πως σε βάρος της εκκρεμεί και απόφαση για το αδίκημα της κλοπής.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θετική στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα για να κλέψει σούπερ μάρκετ"

Πελώνη: Στα μέσα της εβδομάδας οι αποφάσεις για ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου και σχολείων

Για την εξέλιξη της πανδημίας, τις αποφάσεις για το άνοιγμα δραστηριοτήτων αλλά και την επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν μίλησε στο Open η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη τόνισε πως «τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια αποκλιμάκωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, η οποία είναι ένα θετικό δείγμα. Το λέω γιατί είχαμε τεράστια πίεση όλες τις τελευταίες μέρες, δηλαδή υπήρχαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι και 240 εισαγωγές στην Αττική μέσα σε ένα βράδυ. Το νούμερο αυτό δείχνει σταθερά ότι μειώνεται τις τελευταίες μέρες. Χθες είχαμε 175, προχθές 169 εισαγωγές στην Αττική. Αν συνεχιστεί αυτή η μείωση και τις επόμενες μέρες, θα είναι ένας καλό δείκτης».

Αναφερόμενη στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων και για το αν αυτή θα γίνει στις 5 ή στις 12 Απριλίου, η κ. Πελώνη τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην Επιτροπή το πλαίσιο της στρατηγική της για το επόμενο διάστημα, για το πώς θα γίνει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα, μία ελεγχόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της εκπαίδευσης και με το νέο συμπληρωματικό εργαλείο του self test που θα είναι δωρεάν στη διάθεση κάθε Έλληνα στις αρχές Απριλίου». Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι αλλάζει ο καιρός και πολλές δραστηριότητες μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου και σχολείων.

«Η επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Αναφερόμενη στο συμπληρωματικό εργαλείο του self-test, το οποίο θα προστεθεί στους στοχευμένους και τυχαιοποιημένους ελέγχους που γίνονται ήδη και στους εμβολιασμούς που επιταχύνονται και χτίζουν το τείχος ανοσίας, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «θα βοηθήσει στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών ασθενών και θα σπάσει την αλυσίδα της διασποράς».

«Η επιτροπή δημόσιας υγείας εισηγήθηκε τα μαζικά self test, η επιτροπή των ειδικών έθεσε τις προδιαγραφές για τα τεστ και είναι θετική στο πλαίσιο της στρατηγικής, που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση. Τα τεστ είναι αξιόπιστα, ακολουθούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που ακολουθούν και τα rapid τεστ. Είναι επίσης σημαντικό ότι μπορεί ο κάθε πολίτης να ελεγχθεί στο σπίτι με οδηγίες που θα παίρνει από το φαρμακείο. Θυμίζω ότι κάθε πολίτης δικαιούται ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα δείχνοντας τον ΑΜΚΑ του» τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη.

Βασικός πυλώνας της στρατηγικής είναι και ο εμβολιασμός, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «κάθε εβδομάδα που περνάει έχουμε 200.000 περισσότερους εμβολιασμούς που προστίθενται και χτίζεται σταδιακά το τείχος της ανοσίας. Αυτό θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο, θα έχουμε 1,5 εκατομμύριο περισσότερους εμβολιασμούς. Προχωρούν οι εμβολιασμοί στις ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου, άνοιξε τις προηγούμενες μέρες η διαδικασία για τους Έλληνες ηλικίας 70 έως 74 ετών και σε λίγες μέρες θα ανοίξει και η επόμενη ηλικιακή ομάδα».

«Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν στις πολύ ευπαθείς ομάδες», τόνισε, ενώ εκτίμησε ότι από τον Ιούνιο και μετά θα μπούμε σε φάση εμβολιασμού του μαζικού πληθυσμού με βάση την ηλικία.

«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει όλους τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να στηρίζει στοχευμένα όσους πλήττονται» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ πρόσθεσε ότι το βλέμμα θα πρέπει να στραφεί και στην ανάκαμψη της οικονομίας. Θύμισε ήδη τα μέτρα στήριξης ήταν 24 δισ για το 2020 ήδη τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων για το 2021 έχουν φθάσει τα 11,6 δισ.

Αναφερόμενη στα σκληρά περιοριστικά μέτρα, τόνισε, ότι αν δει κανείς τι συμβαίνει και στην Ευρώπη, «σταδιακά τα μέτρα αυτά εξαντλούν την αποτελεσματικότητα τους» και έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία, όπου ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα και η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε συγνώμη. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι, πιο στοχευμένοι, να δοθούν ανάσες ελευθερίας για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, η κόπωση δεν είναι καλός οδηγός».Για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς, θα κριθεί το επόμενο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εξαιρετικό κλίμα στη συζήτηση Μητσοτάκη και Μπάιντεν – πιθανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον εντός του 2021

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για «μια πολύ θερμή συζήτηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και η οποία αποτυπώνει και το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται η ελληνοαμερικανικές σχέσεις». «Όπως γνωρίζετε υπήρξε και μία εκδήλωση διαδικτυακή στην οποία μίλησε κύριος Μπάιντεν σε μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Εκεί είπε κάποια πράγματα ο κύριος Μπάιντεν» επεσήμανε. Ερωτηθείσα για ενδεχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «είναι λογικό μια τέτοια επίσκεψη να λάβει χώρα εντός του 2021, εφόσον το επιτρέψουν οι εξελίξεις της πανδημίας και επειδή έχουμε και το ορόσημο των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πελώνη: Στα μέσα της εβδομάδας οι αποφάσεις για ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου και σχολείων"

Σεισμός στα Jumbo: Αποχωρεί σταδιακά ο Βακάκης – Πούλησε ξανά μετοχές

Στην μεταβίβαση του 3,86% των μετοχών του στα Jumbo προχώρησε ο Απόστολος Βακάκης, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρεία να πέσει στο 19,36% . Συγκεκριμένα πούλησε 5,25 εκατομμύρια μετοχές σε τιμή 14,70 ευρώ και συνολική αξία 77,18 εκατομμύρια ευρώ.

Η πώληση πακέτου μετοχών της Jumbo έγινε από την Tanocerian Maritime, συμφερόντων του επιχειρηματία σε fund, που ήδη συμμετέχει στα Jumbo.

Η Jumbo αποτιμάται σήμερα στο Χρηματιστήριο στα 2,1 δισ.ευρώ, ενώ το τελευταίο δωδεκάμηνο έχει ενισχυθεί κατά 42,93%.

Είχε πουλήσει και το 2017

Να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει ο βασικός μέτοχος της Jumbo τον Ιούνιο του 2017.  Τότε είχε παραχωρηθεί πακέτο 4,8 εκατ. μετοχών (3,5% του μετοχικού κεφαλαίου) στα 14,95 ευρώ.

Την περίοδο εκείνη ο Απ. Βακάκης κατείχε ποσοστό 26,72% της εταιρείας και η συμμετοχή του υποχώρησε στο 23,22%.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στα Jumbo: Αποχωρεί σταδιακά ο Βακάκης – Πούλησε ξανά μετοχές"

Θεσσαλονίκη: Κορονοπάρτι σε διαμέρισμα και συνωστισμός έξω από μπαρ – Βροχή τα πρόστιμα

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προχώρησαν τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί στην περιοχή της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη διότι είχε οργανώσει στο διαμέρισμα του κοινωνική εκδήλωση αγνοώντας τα μέτρα της πανδημίας.

Σε βάρος του 28χρονου επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ ως ο διοργανωτής του “πάρτι”, ενώ από 300 ευρώ καλούνται να πληρώσουν άλλα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα.

Επιπλέον από τις Αρχές βεβαιώθηκε παράβαση ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας συνωστισμού πελατών στον εξωτερικό χώρο.

Πέρα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος από 300 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε και σε άλλα 8 άτομα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κορονοπάρτι σε διαμέρισμα και συνωστισμός έξω από μπαρ – Βροχή τα πρόστιμα"

ΝΔ: Ο Τσίπρας να πάρει θέση για τις κατηγορίες Βαρουφάκη -Ο Δραγασάκης λειτουργούσε υπέρ συμφερόντων εταιρείας;

Να πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας για όσα υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον Γιάννη Δραγασάκη, ζητά η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της.

Η ΝΔ, αναφερόμενη σε συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο «Βήμα» στην οποία υποστηρίζει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε υπέρ συμφερόντων εταιρείας και όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, θέτει τα εξής ερωτήματα: «Τους συκοφαντεί ή περιγράφει αυτό που έζησε; Δεν πρόκειται περί ενός θέματος κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση δημόσιου συμφέροντος. Αναμένουμε τις απαντήσεις τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

O υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, Γ. Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» διατυπώνει πολύ βαριές καταγγελίες κατά του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ότι λειτούργησε υπέρ συμφερόντων εταιρείας κι όχι υπερ του δημόσιου συμφέροντος. «Δεν περίμενα ότι τη βρώμικη δουλειά του τσέχικου ΟΠΑΠ θα έφερε εις πέρας ο σύντροφος αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μας», λέει ο κ. Βαρουφάκης και καταγγέλλει υπονόμευση του έργου της Επιτροπής Παιγνίων υπέρ του ΟΠΑΠ και «αλλαγή εν μία νυκτί του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με τις εντολές της εταιρείας». Οι καταγγελίες είναι σαφείς και ονομαστικές και περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από τον κ. Δραγασάκη αλλά και από τον κ. Τσίπρα για τα καταγγελλόμενα σε βάρος του αντιπροέδρου του. Διαψεύδουν αυτά που λέει ο τότε Υπουργός Οικονομικών; Τους συκοφαντεί ή περιγράφει αυτό που έζησε; Δεν πρόκειται περί ενός θέματος κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση δημόσιου συμφέροντος. Αναμένουμε τις απαντήσεις τους.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο Τσίπρας να πάρει θέση για τις κατηγορίες Βαρουφάκη -Ο Δραγασάκης λειτουργούσε υπέρ συμφερόντων εταιρείας;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news