facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τουρκία: Η Γαλλία κύρια υπεύθυνη για την κατάσταση στη Λιβύη

Η Τουρκία κατηγόρησε τη Γαλλία ότι είναι υπεύθυνη για την αστάθεια στη Λιβύη, απαντώντας στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις οποίες επέκρινε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «αθέτησε την υπόσχεσή του» συνεχίζοντας να αναμιγνύεται στις λιβυκές υποθέσεις.

«Ο κύριος υπεύθυνος για τα προβλήματα στη Λιβύη από την αρχή της κρίσης το 2011 είναι η Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

«Αν η Γαλλία επιθυμεί να συμβάλει στην εγκαθίδρυση ειρήνης στην Λιβύη, θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τον Χάφταρ», ανέφερε ο Τούρκος εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.

Το απόγευμα ο Μακρόν δήλωσε πως «έχουμε παρατηρήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τουρκικά πολεμικά πλοία με επιβαίνοντες Σύρους μισθοφόρους να φτάνουν σε λιβυκό έδαφος. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη και σοβαρή παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο…», σημειώνοντας πως η συμπεριφορά της Τουρκίας αυτή τη στιγμή, έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με όσα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος Ερντογάν στη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Η Γαλλία κύρια υπεύθυνη για την κατάσταση στη Λιβύη"

Ξεκάθαρη στήριξη της Ελλάδας και καταδίκη της Τουρκίας από Γαλλία και Ιταλία

Στην ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και την συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης για τις θαλάσσιες ζώνες, προχώρησαν με τον πλέον επίσημο τρόπο σήμερα Γαλλία και Ιταλία, δια του Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και του υπουργού Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, αντίστοιχα.
Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο, όσον αφορά τον σεβασμό τον κυριαρχικών τους δικαιωμάτων στο θαλάσσιο χώρο τους, καταδικάζοντας μαζί με τους Ευρωπαίους φίλους και εταίρους μας, τις παραβιάσεις και προκλήσεις της Τουρκίας. Επίσης, καταδικάζουμε τη Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης».
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία μου σε σχέση με τις παραβιάσεις της Τουρκίας και τις δράσεις της, που αντιτίθενται πλήρως, όπως είπε, στις δεσμεύσεις του Προέδρου Ερντογάν στη συνέντευξή του στο Βερολίνο. «Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε, ότι τουρκικά πλοία με μισθοφόρους φθάνουν στις ακτές της Λιβύης και αυτό αποτελεί κατάφορη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Λιβύης» υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Επίσης, μίλησε για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα, με τη δημιουργία έως το τέλος Ιουνίου μιας εταιρικής στρατηγικής σχέσης για την ασφάλεια, που θα πάρει συγκεκριμένη μορφή, όπως είπε, μετά την επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου. «Αυτό προϋποθέτει τακτικές συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών και μια ενισχυμένη παρουσία του Γαλλικού Ναυτικού στην περιοχή και κοινές θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες θα πρέπει να προετοιμάσουμε» τόνισε.

Ντι Μάιο: Απαράδεκτη η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, επαναλάμβανε μετά τη συνάντησή του στην Ρώμη με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας του προς την Κύπρο, σε σχέση με τις συνεχιζόμενες παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, η οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) και της υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να επιτυγχάνεται μέσω διαλόγου, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν επίσης, σε σχέση με την ανάγκη επίσπευσης της υλοποίησης της απόφασης της ΕΕ, οριστικοποιώντας τον κατάλογο σχετικά με το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων, εναντίον όσων είναι υπεύθυνοι ή εμπλέκονται στην παράνομη γεωτρητική δραστηριότητα για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Ανακαλώντας τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2019, η Ιταλία εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της προς την Κύπρο σε σχέση με τις συνεχιζόμενες παράνομες γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, που αγνοούν πλήρως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου», τονίζεται στο ανακοινωθέν του Ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί, χαιρετίζοντας την πρόσκληση που απηύθυνε η κυβέρνηση της Κύπρου στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις το περασμένο καλοκαίρι, συμφώνησαν ότι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να επιτυγχάνεται μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης με καλή πίστη, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας.
Σε σχέση με το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψαν η κυβέρνηση της Τρίπολης και η Τουρκία, σχετικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επανέλαβαν, ότι πρόκειται για απαράδεκτη συμφωνία, η οποία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη. «Μόνο μέσω μιας γνήσιας συνεργασίας με καλή πίστη, οι φυσικοί πόροι στη Μεσόγειο θα ωφελήσουν όλους τους λαούς που διαβιούν στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκάθαρη στήριξη της Ελλάδας και καταδίκη της Τουρκίας από Γαλλία και Ιταλία"

Στην ολομέλεια της Βουλής η τροποποίηση της αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Η κύρωση του πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και αυτής των ΗΠΑ εισάγεται την Πέμπτη (30/01) στην ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση θα είναι διευρυμένη και η ψηφοφορία θα γίνει με βάση το άρθρο 27 παράγραφος 2 του Συντάγματος, που ορίζει ότι «χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην ελληνική επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη, ούτε μπορεί να διαμένει σε αυτήν ή να περάσει μέσα από αυτή». Αυτό σημαίνει ότι η τροποποίηση του πρωτοκόλλου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 151 ψήφους.

Υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας έχουν ταχθεί η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει το «πάγωμα» της κύρωσης, μέχρι να εκφραστεί έμπρακτη στήριξη των ΗΠΑ στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, και θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Την κατηγορηματική του αντίθεση στη συμφωνία έχει δηλώσει το ΚΚΕ και έχει ζητήσει την αποχώρηση όλων των βάσεων από την Ελλάδα. Έχει επίσης προειδοποιήσει ότι «η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην περιοχή, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα».

«Ελάχιστα αν όχι ανύπαρκτα», έχει χαρακτηρίσει τα οφέλη από τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, η Ελληνική Λύση, η οποία έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για άνευ όρων παράδοση, και έχει δηλώσει επιφύλαξη για την τελική στάση της στην ολομέλεια. Κατά της κύρωσης έχει ταχθεί το ΜέΡΑ25.

Η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών υπογράφηκε το 1990 και προέβλεπε οκταετή ισχύ, με δυνατότητα ετήσιας ανανέωσης με ανταλλαγή ρηματικών διακοινώσεων.

Για την τροποποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, δια της διεύρυνσης του αμερικανικού αμυντικού αποτυπώματος στην περιοχή».

Έχει επίσης πει, ότι «λόγω της παρέλευσης του χρόνου και της αλλαγής της κατάστασης ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, η συμφωνία του 1990 χρήζει επικαιροποίησης, ώστε να αποτυπώνει τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην αμυντική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, καθότι -βάσει τεχνικών διευθετήσεων- είχαν ήδη αναπτυχθεί σε διάφορες εγκαταστάσεις, νέες μορφές αμυντικής συνεργασίας. Στόχος είναι επίσης η συμφωνία να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες και προοπτικές εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας».

Το πρωτόκολλο τροποποίησης της αμυντικής συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου του 2019, στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, στην ελληνική πρωτεύουσα και στο πλαίσιο του 2ου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ και Ελλάδας.

Η συμφωνία προβλέπει δύο βασικές κατηγορίες νέων ρυθμίσεων. Αφενός διαγράφονται τοποθεσίες και εγκαταστάσεις, όπου εδώ και χρόνια δεν υφίσταται πλέον αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ή αμερικανική παρουσία. Αφετέρου προβλέπονται δραστηριότητες και χρήση εγκαταστάσεων στις οποίες έχει αναπτυχθεί η αμυντική συνεργασία, ήδη τα τρία τελευταία χρόνια.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην ολομέλεια της Βουλής η τροποποίηση της αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ"

Δήμος πήρε πίσω πίσω τη χρέωση δημοτικών τελών με παρέμβαση ΣτΠ

O Δήμος Μυλοποτάμου καταλόγιζε δημοτικά τέλη για επιχείρηση σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή, χωρίς να παρέχονται σχετικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να ελλείπει το στοιχείο της απαιτούμενης ανταποδοτικότητας.

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, η χρέωση δημοτικών τελών ανεστάλη, μέχρι την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Δόθηκε επίσης η δυνατότητα να επιστραφούν τα ποσά που είχαν μέχρι σήμερα καταβληθεί.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος πήρε πίσω πίσω τη χρέωση δημοτικών τελών με παρέμβαση ΣτΠ"

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Για δέκατη φορά(!) συνελήφθη Αλγερινός «πρόσφυγας» που έκλεβε επιβάτες

Δύο Αλγερινοί, ηλικίας 31 και 34 ετών, συνελήφθησαν, τα ξημερώματα, στα όρια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κατηγορούμενοι για κλοπές από επιβάτες στους χώρους του αεροδρομίου. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 34χρονος δράστης έχει συλληφθεί άλλες εννέα φορές για κλοπές.

Οι δύο δράστες κινούμενοι στον χώρο αφίξεων, εκμεταλλεύονταν στιγμιαία έλλειψη προσοχής επιβατών και τους αφαιρούσαν αποσκευές, τσαντάκια, σακίδια και άλλα είδη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλήθος από κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας

Έως αυτή την ώρα έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι δύο Αλγερινοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τονίζεται πως ουδείς κε των δύο προσφύγων πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα, μετά το τέλος της προσωρινής τους κράτησης.





pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Για δέκατη φορά(!) συνελήφθη Αλγερινός «πρόσφυγας» που έκλεβε επιβάτες"

Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη!

Παρέμβαση στο γραφείο του Σταυρού Καλαφάτη που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε πριν από λίγο ομάδα ατόμων.
Πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανένας στο γραφείο.
Τα συνθήματα γράφουν «Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ» , κατά της κυβέρνησής Μητσοτάκη και κατά του Αυγενάκη.
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές ατόμων.
Την ίδια ώρα άτομα -άγνωστα για την ώρα σε αριθμό- πραγματοποίησαν παρέμβαση και στο γραφείο της βουλευτή της ΝΔ, Έλενας Ράπτη. Φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του GRTimes.gr από την παρέμβαση στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη:

Δήλωση Καλαφάτη

«Επικοινώνησα με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης και τους δήλωσα ότι δεν επιθυμώ τη δίωξη των ατόμων που προσήχθησαν κατά την έφοδό τους στο πολιτικό μου γραφείο. Αντιλαμβάνομαι την αγάπη τους για την ομάδα μας, αλλά οφείλουμε όλοι να είμαστε ψύχραιμοι. Προέχει η κοινωνική ηρεμία» δήλωσε σχετικά ο βουλευτής της ΝΔ.
grtimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη!"

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στην Φιλανδία – Συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη ο ΠΟΥ

Η Φινλανδία επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, σε έναν Κινέζο ταξιδιώτη από την Ουχάν, έγινε γνωστό από το Ινστιτούτο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Φινλανδίας.

Ο ασθενής παραμένει σε απομόνωση στο κεντρικό νοσοκομείο της Λαπωνίας, στη βόρεια Φινλανδία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως 15 ακόμη άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό.

Την ίδια ώρα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συγκαλέσει εκ νέου αύριο Πέμπτη, και για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τον κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, προκειμένου να αποφανθεί εάν η επιδημία αποτελεί ή όχι απειλή διεθνούς ανησυχίας.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου αύριο την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV) προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» έγραψε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε ένα tweet.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στην Φιλανδία – Συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη ο ΠΟΥ"

Συγκλονίζει ο Τρύφων Αλεξιάδης: Η λιποθυμία μου στη Βουλή αποκάλυψε ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο

Μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησής του στο Facebook, ο Τρύφων Αλεξιάδης έκανε γνωστό πως υποβλήθηκε σε επέμβαση για αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο, ενώ μέσω του μηνύματός του τόνισε πως «δεν έχω καμία πρόθεση ούτε να κλαφτώ, ούτε να προβάλω ένα πρόβλημα υγείας που έχω».

Υπενθμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, είχε λιποθυμήσει, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Όπως σημείωσε -μεταξύ άλλων- μέσω της αποκάλυψης που έκανε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Έχω πρόθεση απλά να πω με ειλικρίνεια στον καθένα σας το τι ακριβώς ήταν: "ναι, είχα έναν όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε με επιτυχία"».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

έρχονται στιγμές στη ζωή του ανθρώπου που δεν μπορεί να μιλάει ούτε με προσποίηση, ούτε με μισόλογα, ούτε με "δήθεν", ούτε γενικά να προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα και να δει τα πράγματα διαφορετικά από ότι είναι.

Αυτό συνέβη και σε μένα, όταν πριν από μία εβδομάδα ένα λιποθυμικό επεισόδιο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας και πιο συγκεκριμένα ένας όγκος στον εγκέφαλο.

Από την πρώτη στιγμή, ευτυχώς, με τη βοήθεια του Παύλου Πολάκη, του Σάκη Παπαδόπουλου, της Όλγας Γεροβασίλη, όπως και των άλλων γιατρών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, πήρα τις πρώτες βοήθειες και μέσω του ιατρείου της Βουλής, του ΕΚΑΒ και όλων των σχετικών υπηρεσιών μετακομίστηκα στο Γεννηματά.

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς ξεκίνησαν αμέσως οι εξετάσεις, και οι γιατροί με αμεσότητα και ειλικρίνεια μου είπαν ότι υπάρχει ένας όγκος στον εγκέφαλο, ο οποίος πρέπει να εγχειριστεί άμεσα. Όπως καταλαβαίνετε το σοκ ήταν τεράστιο. Φίλοι, συγγενείς έτρεξαν να βρουν άλλα νοσοκομεία, άλλους γιατρούς και άλλες τεχνικές. Αλλά όταν έκανα τη συζήτηση με τον νευροχειρούργο Νικόλαο Γεωργακούλια, ο οποίος και τελικά με εγχείρησε με την επαναστατική μέθοδο που έχει, δηλαδή ο ασθενής να ξυπνάει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου με τη συμβολή της αναισθησιολόγου Αντωνίας Δημακοπούλου, ώστε να συμμετέχει κι αυτός στην εγχείρηση για να εξηγεί τις αντιδράσεις του, κατάλαβα το επιστημονικό του βάθος, τις ικανότητές του, την ευθύτητα της ματιάς του και την ειλικρίνεια του λόγου του, όλα αυτά συνέβαλαν ώστε οι απορίες και οι έννοιες μου να φύγουν από το μυαλό μου. Έτσι και αποφάσισα ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που θα με σώσει, πράγμα το οποίο και έγινε, με έσωσε. Είναι ο άνθρωπος που με χειρούργησε, μου αφαίρεσε με επιτυχία τον όγκο από τον εγκέφαλο και όπως δείχνουν και οι εξετάσεις μετά την εγχείρηση αλλά και οι πρώτες αντιδράσεις, όλα έχουν γίνει στο καλύτερο δυνατό βαθμό.

Δεν έχω καμία πρόθεση ούτε να κλαφτώ, ούτε να προβάλω ένα πρόβλημα υγείας που έχω. Έχω πρόθεση απλά να πω με ειλικρίνεια στον καθένα σας το τι ακριβώς ήταν: "ναι, είχα έναν όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε με επιτυχία". Έδωσα έναν αγώνα στη ζωή μου ακόμα, μία μάχη κερδήθηκε, κερδήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο από γιατρούς με επιστημονικό κύρος, με επιστημονικές βάσεις και με τεράστια προσφορά. Θέλω λοιπόν να προβάλω όλο αυτό το οποίο έγινε. Και θέλω σίγουρα να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους. Να ευχαριστήσω τον Παύλο Πολάκη που από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Σάκη Παπαδόπουλο και την Όλγα Γεροβασίλη και τους άλλους γιατρούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ιατρείου της Βουλής μου πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και αυτούς που με έφεραν σε αυτό το νοσοκομείο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω αυτούς τους γιατρούς που ανάφερα προηγουμένως αλλά και τον κάθε εργαζόμενο σε αυτό το νοσοκομείο στη Νευρολογική κλινική που νοσηλεύτηκα αρχικά αλλά και στη Νευροχειρουργική κλινική που νοσηλεύτηκα αργότερα, γιατί σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τις γνωρίζουμε όλοι, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να σώσουν τον συνάνθρωπο.

Κλείνοντας θέλω λοιπόν να δώσω το μήνυμα ότι όλοι οι αγώνες, όταν έχουμε πίστη, μπορούν να κερδηθούν και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά επέτρεψαν να συνεχίσω τη ζωή μου, να τη συνεχίσω με αξιοπρεπή τρόπο και το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα τους χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους και όταν συμβεί στον οποιοδήποτε είτε κάτι απλό, είτε κάτι σύνθετο, να βρίσκει εκείνους τους καλούς γιατρούς και την εσωτερική δύναμη ώστε να δώσει τον αγώνα και να τον κερδίσει. Να είστε όλοι καλά».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονίζει ο Τρύφων Αλεξιάδης: Η λιποθυμία μου στη Βουλή αποκάλυψε ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο"

Μεγάλες περικοπές στο BBC! Απολύει 450 δημοσιογράφους

Δυσκολίες φαίνεται να περνά το BBC και τα σχέδια του περιλαμβάνουν την απόλυση 450 δημοσιογράφων προκειμένου η επόμενη δεκαετία να είναι βιώσιμη. Θέλει να εξοικονομήσει 80 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ) έως το 2022.

Στην κατάργηση 450 θέσεων εργασίας στην αίθουσα σύνταξης ανακοίνωσε το BBC στο πλαίσιο ενός σχεδίου «εκσυγχρονισμού» με σκοπό την προσαρμογή στις νέες χρήσεις του κοινού, ενόψει των διαπραγματεύσεων που προμηνύονται δύσκολες πολιτικά για τη χρηματοδότησή του.

«Πρέπει να αναδιαμορφώσουμε το BBC News για την επόμενη δεκαετία έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε σημαντικά ποσά», ανακοίνωσε η διευθύντρια πληροφοριών, Φραν Άνσουορθ, σε ανακοίνωση όπου διευκρινίζεται ότι η απώλεια θέσεων εργασίας που σχετίζονται με αυτές τις αλλαγές εκτιμάται περίπου στις 450.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θέλει να περιορίσει τον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης των ειδήσεων από διάφορα τμήματά του και να εστιάσει κυρίως στη ψηφιακά μέσα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας εκδοχής του BBC News app. Περισσότεροι δημοσιογράφοι θα έχουν την έδρα τους εκτός Λονδίνου.

Στόχος η εξοικονόμηση 80 εκατομμύρια στερλινών

«Το BBC πρέπει να προσαρμοστεί στον τρόπο με τον οποίο το κοινό χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας. Πρέπει να προσαρμοστούμε και να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε ο πιο αξιόπιστος δημοσιογραφικός οργανισμός στον κόσμο, αλλά κυρίως ότι θα είμαστε τα κατάλληλα πρόσωπα για εκείνους που σήμερα δεν ενημερώνονται από εμάς», είπε η Άνσουορθ.

Το BBC εξηγεί ότι θέλει να εξοικονομήσει 80 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ) έως το 2022, εκ των οποίων περίπου το μισό ποσό έχει ήδη εξοικονομηθεί, και το υπόλοιπο αναμένεται να εξοικονομηθεί με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Αναμένεται κυρίως να αντισταθμίσει την κατάργηση του τηλεοπτικού τέλους για τους άνω των 75 ετών από τον Ιούνιο.

Το τηλεοπτικό τέλος (154,50 στερλίνες, περίπου 178 ευρώ) είναι η κύρια πηγή εσόδων του, όμως η χρηματοδότηση του τεράστιου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού αναμένεται να ξανασυζητηθεί το 2022 σε ένα ταραχώδες περιβάλλον με την κυβέρνηση.

Οργή για BBC από τον Μπόρις Τζόνσον

Εξοργισμένος με τον τρόπο που το BBC κάλυψε τις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τάχθηκε υπέρ μιας μείωσης του τηλεοπτικού τέλους και των προστίμων για εκείνους που δεν το πληρώνουν, θέτοντας εν αμφιβόλω τη χρηματοδότηση του οργανισμού που απασχολεί συνολικά σχεδόν 22.000 εργαζομένους.

Ο γενικός διευθυντής του BBC Τόνι Χολ είχε ανακοινώσει στις 20 Ιανουαρίου την παραίτησή του προς το «συμφέρον του οργανισμού».

Σύμφωνα με αρκετά βρετανικά ΜΜΕ, η πρόωρη αυτή αποχώρηση προκάλεσε την οργή της Ντάουνινγκ Στριτ, γιατί επιτρέπει η απόφαση για την αντικατάσταση του Τόνι Χολ να ληφθεί από τον νυν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, τον Ντέιβιντ Κλεμέντι, και όχι από τον διάδοχό του ο οποίος θα διοριστεί από την κυβέρνηση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες περικοπές στο BBC! Απολύει 450 δημοσιογράφους"

Ερντογάν: Δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσουμε για τους S-400

Ουάσινγκτον και Άγκυρα δεν έχουν κάνει πολλά, για να επιλύσουν την αντιπαράθεση, για την αγορά από την Τουρκία των ρωσικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων S-400 και τον εφοδιασμό της με τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ εντάθηκαν πέρσι, όταν η Τουρκία αγόρασε τα ρωσικά αμυντικά συστήματα S-400, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να απειλήσει, ότι θα επιβάλει κυρώσεις και να αναστείλει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής αμερικανικών μαχητικών F-35. Η Ουάσινγκτον υπογραμμίζει, πως οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και απειλούν τις δυνατότητες των αεριωθούμενων F-35 της Lockheed Martin.

Η Άγκυρα απορρίπτει το επιχείρημα αυτό και διατείνεται, πως οι S-400 δεν πρόκειται να ενσωματωθούν στα αμυντικά συστήματα της συμμαχίας. Η Τουρκία έχει κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι χρονοτριβούν και παραβλέπουν την πρότασή της για σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας για το θέμα, με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αν και ο Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συμφώνησαν τον Νοέμβριο να ξεκινήσουν την εργασία για αυτήν.

«Προχωρήσαμε στους διορισμούς εκεί (στην Ουάσινγκτον), αλλά δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε σοβαρές προσπάθειες για αυτό ακόμη», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV. «Το θέμα των S-400 έληξε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπαναχωρήσουμε σ' αυτή τη συμφωνία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Σενεγάλη.

Μερικές ημέρες μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στα μέσα Νοεμβρίου, ο εκπρόσωπός του δήλωσε, πως αξιωματούχοι της Τουρκίας και των ΗΠΑ είχαν αρχίσει να εργάζονται στο πλαίσιο του κοινού μηχανισμού για την αποτίμηση των S-400 και των F-35.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης την προειδοποίηση, ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να αναζητήσει αλλού μαχητικά. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είτε θα μας δώσουν τα χρήματα για αυτά, είτε θα μας δώσουν τα μαχητικά», είπε ο Ερντογάν. «Αν δεν μας δώσουν πίσω τα χρήματα..., μπορούμε επίσης να βρούμε και να τα αγοράσουμε από αλλού ή να τα κατασκευάσουμε μόνοι μας» είπε.

Τον περασμένο μήνα, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε έναν αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 738 δισ. ευρώ και κάλεσε τον Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και να απαγορεύσει την παράδοση των F-35 στην Άγκυρα λόγω της αγοράς των S-400.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσουμε για τους S-400"

Αιγαίο: Πλωτά φράγματα για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών

Με την προμήθεια πλωτών φραγμάτων επιχειρεί η Κυβέρνηση να ανακόψει τις ανεξέλεγκτες μέχρι σήμερα μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας.

Μέσα από σχετικό διαγωνισμό που δημοσιεύθηκε στο σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προγραμματίζει την άμεση αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων για την τοποθέτηση πλωτού προστατευτικού συστήματος μήκους 2.700 μέτρων, για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων στο πλαίσιο συνδροµής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής/ προσφυγικής ροής.

Το σκεπτικό

Στην προκήρυξη των 126 σελίδων το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημειώνει ότι η προμήθεια του πλωτού προστατευτικού συστήματος μη στρατιωτικών προδιαγραφών «θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής / προσφυγικής ροής, εξαιτίας της αδήριτης και επείγουσας ανάγκης ανάσχεσης των αυξημένων προσφυγικών ροών» και προσθέτει ότι: «θα συνδράμει την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων ΣΞ, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής/ προσφυγικής ροής».

Οι προδιαγραφές

Κατά την προκήρυξη, η ανάδοχος εταιρεία που θα επιλεγεί υποχρεούται να αναλάβει την τεχνική υποστήριξη συντήρησης/ επισκευών 4 ετών, ενώ έχει υποχρεώσεις για «τυχόν απαιτήσεις προμήθειας και εγκατάστασης συγκεκριμένων συστημάτων επί των σκαφών της στρατιωτικής Υπηρεσίας (ΣΥ) για την χρήση (τοποθέτηση και απεγκατάσταση) των εν λόγω ΠΠΣ, καθώς επίσης αντίστοιχη εκπαίδευση συγκεκριμένου αριθμού εκπροσώπων της αναθέτουσας αρχής(ΑΑ)».

Το σύστημα (δίχτυ / φράγμα) πρέπει να έχει συνολικό ύψος τουλάχιστον ένα μέτρο και δέκα εκατοστά (1,10μ) με ύψος εξάλων (πάνω από την επιφάνεια του νερού) τουλάχιστον πενήντα εκατοστά (0,50μ) και βύθισμα τουλάχιστον εξήντα εκατοστά (0,60μ) καθώς και να μην υπερβαίνει τα 7 κιλά σε βάρος ανά τρέχον μέτρο.

Τα πλωτά συστήματα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να μπορούν να φωτοσημαίνονται, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων η οποία ορίζει την απαιτούμενη απόσταση φράγματος /φωτοσήμανσης και να καλύπτουν τις προδιαγραφές φωτοσήμανσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Συστήματος, δηλαδή, φανός φωτοσήμανσης πάνω από 1,5μ ύψος, κίτρινου χρώματος, με 30-40 αναλαμπές ανά λεπτό.

Η προϋπολογισθείσα αξία αυτού του έργου είναι 500.000 € και κριτήριο ανάθεσης ορίζεται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής .

Δείτε εδώ την προκήρυξη

politischios
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιγαίο: Πλωτά φράγματα για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών"

Ποια κέρματα του ευρώ σκέφτεται να αποσύρει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει σοβαρά την πρόταση να αποσυρθούν από τη χρήση τα νομίσματα του 1 και των 2 λεπτών (cents) του ευρώ, σε μία κίνηση που θα μπορούσε να εξοικονομήσει αρκετά κονδύλια, καθώς το κόστος παραγωγής και διαχείρισής τους πολλές φορές ξεπερνούν συχνά την ονομαστική τους αξία, αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΕ.

Το πιθανό αυτό μέτρο περιλαμβάνεται στο εκτελεστικό σχέδιο της ΕΕ για το τρέχον έτος, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, έπειτα από αξιολόγηση της χρήσης των δύο νομισμάτων του ευρώ με τη μικρότερη αξία.

Οι Βρυξέλλες προσανατολίζονται στο να εισάγουν κανονισμούς στρογγυλοποίησης στα ποσά των καταναλωτικών αγαθών σε όλα τα μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας τα νομίσματα του 1 και 2 λεπτών. Η στρογγυλοποίηση θα είναι το πρώτο βήμα για την τελειωτική αχρησία τους, καθώς αυτή αναμένεται να θέσει σταδιακά εκτός χρήσης τις μικρότερες υποδιαιρέσεις αυτές του ευρώ.

Μεταξύ των 19 χωρών του ευρώ, η Ολλανδία, η Φιλανδία, η Ιταλία και το Βέλγιο, ήδη έχουν θεσπίσει κανονισμούς για να ενθαρρύνεται η στρογγυλοποίηση των ποσών στις πληρωμές με μετρητά, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η χρήση των δύο αυτών νομισμάτων.

Σε έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει πως η στρογγυλοποίηση μπορεί να θεσπισθεί ταυτόχρονα με την άμεση απομάκρυνση των νομισμάτων αυτών από τις συναλλαγές. Στην ίδια έκθεση, η κυκλοφορία του 1 λεπτού χαρακτηρίζεται ως «δραστηριότητα που προκαλεί ‘χασούρα’ στα κράτη μέλη». Η Ιταλία έχει σταματήσει να κόβει τέτοια νομίσματα από το 2017. Μόνο τα κόστη προμήθειάς τους ξεπερνούν την ονομαστική τους αξία, ενώ και σε άλλα κράτη και η κοπή των νομισμάτων 2 λεπτών είναι μεγαλύτερη από την αξία τους.

Αλλά και το σενάριο της σταδιακής απαλοιφής τους εξετάζεται εξίσου, καθώς η Επιτροπή προσπαθεί να καταλήξει στη βέλτιστη δυνατή λύση. Όπως τόνισε σήμερα σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς «ακόμη δεν έχει ληφθεί μία τελική απόφαση για την πρόταση αυτή».

Πάντως, σε δημοσκόπηση του 2017 οι πολίτες των χωρών μελών της Ευρωζώνης τάσσονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ του να αποσυρθούν τα νομίσματα τούτα.

Προκειμένου, δε, να κατευνάσει τους φόβους για μεγαλύτερο πληθωρισμό, που ενδεχομένως να προκληθεί από μία τέτοια κίνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει στην έκθεσή της του 2018 πως στις χώρες όπου έχει υιοθετηθεί μία περιορισμένη χρήση των νομισμάτων αυτών δεν έχει παρατηρηθεί μία (καταγεγραμμένη τουλάχιστον) αύξηση στις τιμές, με προς τα άνω στρογγυλοποίηση.

Οι τιμές θα πρέπει να στρογγυλοποιηθούν προς τα πάνω, ή προς τα κάτω στην κοντινότερη τιμή των 5 λεπτών για τις πληρωμές με μετρητά. Το μικρότερο κόστος που θα προκύψει από τη διαχείριση αυτών των συναλλαγών θα επιτρέψει επιπλέον στους λιανικούς πωλητές να χαμηλώσουν τις τιμές τους, υποστηρίζει η ίδια έκθεση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια κέρματα του ευρώ σκέφτεται να αποσύρει η Κομισιόν"

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας για ναρκωτικά στα Εξάρχεια

Και νέα επιχείρηση της αστυνομίας, μέσα σε 24 ώρες στα Εξάρχεια, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και την διακίνηση ναρκωτικών.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της νέας ομάδας “ΔΕΛΤΑ”, που πλέον ονομάζεται “ΔΡΑΣΗ”, πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που διέρχονται από την οδό Σολωμού και την οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Παράλληλα στην περιοχή περιπολούν και ομάδες ΔΙΑΣ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Ήδη έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που είναι ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι αστυνομικοί έψαξαν ακόμα και κάδους απορριμάτων για πεταμένα ναρκωτικά.

Επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα, αναμένονται έπειτα από την ολοκλήρωση της νέας επιχείρησης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επιχείρηση της αστυνομίας για ναρκωτικά στα Εξάρχεια"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα γνωστού συμπληρώματος διατροφής

Την ανάκληση της παρτίδας 379252 του συμπληρώματος διατροφής SOLGAR RESVERATROL 60 Vegetable caps με ημερομηνία λήξης 3/22, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται, βρέθηκε να περιέχει αυξημένα επίπεδα πολυλυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων, χημικών ενώσεων που προκύπτουν φυσικά στα τρόφιμα συνήθως κατά την ξήρανση αυτών ή διεργασίες όπως το κάπνισμα ή η θερμική επεξεργασία.

Το προϊόν διακινείται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ISO-PLUS ΑΕ. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρίας, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα γνωστού συμπληρώματος διατροφής"

Αυγενάκης κατά Βασιλειάδη: Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον λαϊκισμό του

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον προκάτοχό του, Γιώργο Βασιλειάδη, λέγοντας πως προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρυφτεί πίσω από τον δικό του λαϊκισμό και την αναποτελεσματικότητά του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η κυβέρνηση παρέλαβε μια ΕΕΑ ακέφαλη, διότι ο πρόεδρό της είχε παραιτηθεί και ο κ. Βασιλειάδης δεν όριζε αντικαταστάτη του, με συνέπεια η Επιτροπή να μην λειτουργεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρυφτεί πίσω από τον δικό του λαϊκισμό και την αναποτελεσματικότητά του ο κ. Βασιλειάδης, μιλώντας για λαϊκισμό της Νέας Δημοκρατίας. Εφόσον πίστευε τόσο πολύ στον νόμο του πέρσι τον Μάρτιο, όπως υποστήριξε ραδιοφωνικά, όφειλε να επισπεύσει την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη «νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού» κι όχι να μεταθέσει –βολικά- την εκκρεμότητά του στους επόμενους.

Παραλάβαμε μια ΕΕΑ ακέφαλη, καθώς ο Πρόεδρός της, Στέφανος Στεφανόπουλος είχε παραιτηθεί από τις 22/05/2019 και ο κ. Βασιλειάδης δεν όριζε αντικαταστάτη του, με συνέπεια η Επιτροπή να μην λειτουργεί.

Με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 522/5-8-19) στις 5/8/2019 ορίστηκε Πρόεδρος ο κ. Νικόλαος Τζουλάκης. Στη συγκεκριμένη θέση προβλέπεται η αμισθί τοποθέτηση πρώην δικαστικού.

Μάλιστα, ήταν πλέον άκρως κατεπείγουσες οι προθεσμίες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τόσων μηνών αδράνειας, αλλά και την έκδοση αδειών για όλες τις ομάδες που θα μετείχαν στα κάθε λογής επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς αυτά θα ξεκινούσαν.

Είναι, προφανές, επίσης, ότι εφόσον εκκίνησε η αγωνιστική σεζόν 2019-2020, την οποία διανύουμε, δεν θα ήταν συνετό να τεθεί θέμα εφαρμογή του 4603/2019 σε ότι αφορά στη «νέα ΕΕΑ», καθώς θα διαταρασσόταν η εύρυθμη λειτουργία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που διεξάγονται. Κατάλληλη περίοδος για τέτοιες αλλαγές είναι μόνο προς το τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Να υπογραμμιστεί, επιπλέον, πως η αντικατάσταση των δύο εκ των συνολικά 14 μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (επτά τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά, τα οποία είχαν οριστεί επί Βασιλειάδη και Κοντονή και παραμένουν κανονικά) έγινε κατόπιν παραιτήσεών τους, καθότι επί μακρό χρονικό διάστημα δεν είχαν συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το τακτικό μέλος, Γεώργιος Τριανταφυλλάκης και το αναπληρωματικό μέλος Δημήτριος Αυγητίδης, υπέβαλαν εγγράφως τις παραιτήσεις τους στις 15/11/2019, λόγω «εξαιρετικού φόρτου εργασίας». Αντικαταστάθηκαν, αντιστοίχως, (αμισθί) από το τακτικό μέλος, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά, Νικόλαο Φαραντούρη και το αναπληρωματικό μέλος, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Αριστέα Σινανιώτη με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ. ΥΟΔΔ 1071/17-12-2019) στις 17/12/2019.

Η αντικατάστασή τους έγινε σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 77 παρ. 4 του 2725/1999, ο οποίος ορίζει ότι πρέπει να έχουν την ιδιότητα του καθηγητή ΑΕΙ, στο γνωστικό αντικείμενο του Εμπορικού Δικαίου".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυγενάκης κατά Βασιλειάδη: Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον λαϊκισμό του"

Κοροναϊος - Συναγερμός στη Γερμανία: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα

Έκδηλη η ανησυχία στη Γερμανία μετά τα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες. Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από και προς τα αεροδρόμια της Κίνας, λόγω του κινεζικού κοροναϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD. 

Προηγουμένως είχε εντοπιστεί ύποπτο περιστατικό σε πτήση της εταιρίας που εκτελούσε την πτήση Φρανκφούρτη - Ναντζίνγκ.

Την επιστροφή των 90 Γερμανών που βρίσκονται στην περιοχή της Ουχάν, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του νέου κινεζικού κοροναϊού, σχεδιάζει για το ερχόμενο Σάββατο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η επιχείρηση αποφασίστηκε ήδη την περασμένη Δευτέρα, κατά την συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσης του υπουργείου Εξωτερικών και επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί σήμερα, με την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων. Μεταξύ των εμποδίων που έχουν συναντήσει οι Γερμανοί αναφέρεται και η στάση της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία διαφωνεί με το ενδεχόμενο εκκένωσης της Ουχάν από ξένους πολίτες, καθώς θεωρεί ότι έτσι οι Κινέζοι της περιοχής θα αισθανθούν εγκαταλελειμμένοι. 

Οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν ακόμη την προσγείωση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας στην Ουχάν, υπό τον φόβο ότι οι εικόνες θα προκαλέσουν πανικό, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο ιός είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύεται. Για αυτόν τον σκοπό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την αεροπορική εταιρία Lufthansa, προκειμένου να ναυλωθεί εμπορικό αεροσκάφος, σε περίπτωση κατά την οποία τελικά δεν δοθεί η άδεια στην Πολεμική Αεροπορία. 

Σύμφωνα με κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ επρόκειτο να κάνουν το ίδιο.

Την ίδια ώρα στην Γερμανία εξελίσσεται ακόμη η συζήτηση σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση τους Γερμανούς οι οποίοι θα εγκαταλείψουν την Ουχάν. Κάποια κρατίδια ζητούν να τεθούν προληπτικά σε καραντίνα σε νοσοκομεία, κάτι που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρεται να θεωρεί υπερβολικό, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποιος ασθενής μεταξύ τους. 

Ως συμβιβαστική λύση προτάθηκε η παραμονή των συγκεκριμένων ατόμων στο σπίτι και η συχνή επικοινωνία τους με τις κατά τόπους υγειονομικές αρχές. Ούτως ή άλλως, οι 90 Γερμανοί θα υποβληθούν σε «γρήγορο τεστ» για τον κοροναϊό πριν από την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος.

Ύποπτο κρούσμα σε πτήση της Lufthansa

Για ύποπτο κρούσμα του κοροναϊου σε πτήση της Lufthansa κάνουν λόγο οι γερμανικές αρχές.

Η εταιρεία στη Φρανκφούρτη επιβεβαίωσε ότι, στην πτήση LH780 εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα με συμπτώματα του ιού. Πρόκειται για άνδρα από την Κίνα. Οι επιβάτες, που κάθονταν τρεις σειρές μπροστά και πίσω από τον Κινέζο, εξετάστηκαν από τις κινεζικές αρχές .

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, τo «Airbus A 340» απογειώθηκε από τη Φρανκφούρτη χθες το βράδυ και προσγειώθηκε στην κινεζική πόλη Ναντζίνγκ σήμερα το πρωί. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν μία ομάδα 39 Κινέζων τουριστών. Ένας από αυτούς κρίθηκε ύποπτο κρούσμα από τις υγειονομικές αρχές της Κίνας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Κινέζος είχε ταξιδέψει στην πόλη Ουχάν που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό.
Ο άνδρας είχε βήχα αλλά ήταν απύρετος.

Κοροναϊός στη Γερμανία: Οι τέσσερις ασθενείς δούλευαν στο ίδιο εργοστάσιο

Τέσσερα είναι μέχρι στιγμής τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό κοροναϊό στη Γερμανία. Όλοι οι ασθενείς εργάζονται στο ίδιο τμήμα της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας Webasto, η οποία έχει έδρα το Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Υγείας, ο 33χρονος άνδρας που διαγνώσθηκε ήδη προχθές (Δευτέρα) το βράδυ θεωρείται ότι επιμολύνθηκε από τον ιό από Κινέζα συνεργάτιδα, η οποία είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην Γερμανία κατά το διάστημα 18η-23η Ιανουαρίου. Η ίδια παρουσίασε συμπτώματα της νόσου κατά την επιστροφή της στην Κίνα, αλλά διαγνώστηκε μόλις τρεις μέρες μετά, όπως και οι γονείς της.

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξέτασαν περίπου 40 άτομα του στενού επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του εργαζόμενου και σε αυτόν τον κύκλο ανήκουν οι υπόλοιποι τρεις άλλοι ασθενείς.

Η εταιρία Webasto αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ακύρωσε όλα τα ταξίδια εργαζομένων της από και προς την Κίνα, όπου διατηρεί 13 εργοστάσια, ένα εκ των οποίων στην περιοχή της πόλης Ουχάν, που είναι το επίκεντρο του κοροναϊού.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊος - Συναγερμός στη Γερμανία: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα"

Φορτώστε τους όλο τον Ποινικό Κώδικα

Αναδημοσιεύουμε από τη σελίδα στο Facebook του Θανάση Κ.

Σκηνικό για κινηματογραφική ταινία – κυριολεκτικά:
Αστυνομικός κατηγορείται ότι ευρισκόμενος σε υπηρεσία στο Ζεφύρι έδωσε χαστούκι σε ένα
11χρονο Ρομά!
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο. ως αυτό ακριβώς: ένα χαστούκι! Τίποτε παραπάνω.
Τι καταθέτουν οι αστυνομικοί (γιατί πρέπει να ακούσουμε και τη δική τους άποψη - έτσι;)
Ότι κλήθηκαν να πάνε στην περιοχή – που έχει βαριά εγκληματικότητα και όπου δρουν συμμορίες ενηλίκων ΚΑΙ ανηλίκων – γιατί είχαν καταγγελία από κατοίκους της περιοχής πως κάποιοι νεαροί προσπαθούσαν να κλέψουν αυτοκίνητα.
Πήγαν άνδρες της Ομάδας Δίας εκεί και, πράγματι, έπιασαν τους πιτσιρικάδες στα πράσα. Τους είχαν ξαναπιάσει, στο παρελθόν, να κάνουν το ίδιο - και τους άφησαν να φύγουν.
Τον ένα, τον πιο ζωηρό, ένας αστυνομικός τον μάλωσε:
--Φύγε τώρα, γιατί αν σε ξαναπιάσω θα σε συλλάβω, του είπε.
--Ο πιτσιρικάς του απάντησε: Θα μου… (απαυτώσεις) τα… (απ’ αυτά)!
Ο αστυνομικός του ζήτησε να ανακαλέσει και ο μικρός τον έφτυσε στο πρόσωπο.
Εκεί ο αστυνομικός τον χαστούκισε.
Τέλος!
Ή μάλλον ΔΕΝ τελειώνει εδώ το «έργο»…
Τι απέγινε μετά:
Δύο ώρες αργότερα, οι γονείς του νεαρού Ρομά πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με τον γιό τους μωλωπισμένο και με αίματα στο πρόσωπο, για να καταθέσουν μήνυση κατά του αστυνομικού!
Ωστόσο, στο βίντεο που υπάρχει δεν προκύπτει τέτοιος ξυλοδαρμός.
Απλά ένα χαστούκι.
Συμπληρωματικές πληροφορίες:
--Ο μικρός λέγεται ότι έχει ανάμιξη σε παραβατικές συμπεριφορές και συμμετέχει σε συμμορίες ανηλίκων της περιοχής από 8 ετών! Τον έχουν «βγάλει στο κλαρί», κανονικά. Δεν ήταν κανένα «αθώο παιδάκι».
--Τέτοιες συμμορίες αποτελούν τον εφιάλτη πολλών κατοίκων της περιοχής – και άλλων αντίστοιχων περιοχών – ιδιαίτερα για ηλικιωμένους κατοίκους. Δεν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό».
--Οι γονείς του παιδιού λέγεται ότι έχουν ανάμιξη με λαθρεμπόριο ναρκωτικών – και όχι μόνο.
Αν αληθεύουν αυτά, τότε πρόκειται για μια τοπική μαφία που βγάζουν τα παιδιά τους από μικρά στο έγκλημα και δεν διστάζουν να τα κακοποιήσουν οι ίδιοι για να ενοχοποιήσουν στη συνέχεια τον αστυνομικό που έριξε έναν χαστούκι.
(Γιατί τέτοια τραύματα που εμφανίζει το παιδί δύο ώρες αργότερα, δεν προέρχονται από ένα χαστούκι σαν κι αυτό που είδαμε στο βίντεο…)
Τώρα ξαναδείτε όλο το «φιλμάκι» από την αρχή.
Τι έχετε να πείτε για όσους την πρώτη μέρα φώναζαν: να διωχθεί ο … «κακούργος μπάτσος» (και τώρα, βέβαια, σιωπούν);
Φτύστε τους (να μη τους ματιάσουν)!
Τι πρέπει να γίνει;
Σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα έπρεπε να συμβούν τα εξής:
Πρώτον, να ελεγχθεί ο αστυνομικός.
Αν του έριξε χαστούκι όταν ο μικρός τον έφτυσε, αυτό είναι πταίσμα! Πρέπει να ελεγχθεί, ασφαλώς - αλλά για πταίσμα!
Από την άλλη πλευρά, αν ο μικρός όντως προσπαθούσε να κλέψει αυτοκίνητο πρέπει να παραπεμφθεί για απόπειρα κλοπής.
Αν το έχει ξανακάνει, πρέπει να παραπεμφθεί με ακόμα αυστηρότερο τρόπο, ως «υπότροπος».
Αν, επί πλέον, εξύβρισε και έφτυσε στο πρόσωπο τον αστυνομικό που τον μάλωσε, ο πιτσιρικάς πρέπει να παραπεμφθεί για «περιύβριση» και «έργω εξύβριση αρχής».
Ασφαλώς για τον 11χρονο προβλέπεται το ελαφρυντικό ότι είναι ανήλικος.
Αλλά αν είναι «υπότροπος», αυτό επιβαρύνει πλέον τον πατέρα του, που γνώριζε τη συμπεριφορά του παιδιού του και δεν το μάζεψε.
Εδώ υπάρχει το σοβαρό αδίκημα της «παραμέλησης ανηλίκου»…
Αν κατά την εξέταση της υπόθεσης αποδειχθεί ότι όχι μόνο οι γονείς του ανέχονταν την παραβατικότητα του μικρού, αλλά την ενεθάρρυναν κι όλα – ή τον εξωθούσαν στην παρανομία – τότε τα αδικήματά τους είναι πολύ βαρύτερα.
Στην προκειμένη περίπτωση, ό,τι λειτουργεί ως «ελαφρυντικό» για τον μικρό, λειτουργεί ως επιβαρυντικό για τους γονείς του!
Τέλος, πρέπει να εξεταστεί πώς ο μικρός βρέθηκε μωλωπισμένος και με αίματα ύστερα από ένα απλό χαστούκι;
Αν προκύψει ότι ο πατέρας του τον κακοποίησε για να μπορέσει μετά να ενοχοποιήσει τον αστυνομικό, τότε έχουμε και κακουργήματα του πατέρα (και της μητέρας ως «συνεργού»):
--Πρώτον, για κακοποίηση ανηλίκου μετά δόλου…
--Δεύτερον, για συκοφάντηση προσώπου και Αρχής.
--Τρίτον, αν ευσταθεί ένα από τα ανωτέρω, τότε πρέπει να αφαιρεθεί από τους γονείς η επιμέλεια του παιδιού.
Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και με το Νόμο, να το πάμε ως το τέλος!
--Τιμωρείστε τον αστυνομικό κατά το «αδίκημά» του, δηλαδή για ένα απλό χαστούκι μετά την εξύβριση και την απείθεια του μικρού…
Και με την ελαφρύτερη δυνατή ποινή (μακάρι όλες οι «υπερβάσεις καθήκοντος» των αστυνομικών να έφταναν ως εκεί. Συνήθως, μέχρι τώρα, τους ελέγχαμε γιατί ΔΕΝ εμφανίζονταν καθόλου ή δεν κυνηγάνε τους δράστες…)
--Κι ύστερα τιμωρείστε τον μικρό ταραξία κατά πως προβλέπει ο νόμος: με τα «ελαφρυντικά» της ηλικίας του – αλλά και με τα «επιβαρυντικά» ότι είναι υπότροπος (αν αποδειχθεί αυτό το τελευταίο, που είναι εύκολο να αποδειχθεί).
--Και τέλος τσακίστε τους γονείς, που όπως φαίνεται είναι αδίστακτοι – με όλο τον Ποινικό Κώδικα!
Μόνο έτσι θα πάρουν το μήνυμα τα εγκληματικά «κυκλώματα» που ελέγχουν όλη την περιοχή.
Φορτώστε τους όλο τον Ποινικό Κώδικα. Νόμιμα, καθαρά, και δίκαια!
Και θα αποφασίσει για τα υπόλοιπα το Δικαστήριο!
Έχετε καταλάβει τι συνέβη εδώ;
Πήγε η Αστυνομία να καθαρίσει μια περιοχή από τη δράση συμμοριών ανηλίκων και βρήκε αφορμή η τοπική μαφία να ενοχοποιήσει τους αστυνομικούς και να τους διώξει μια και καλή!
Εμείς είμαστε με τη μαφία ή με τους αστυνομικούς;
ΥΓ.1 Όταν πέταγαν τσιμεντόλιθους οι μπαχαλάκηδες στα κεφάλια των αστυνομικών κάποιοι δεν ήταν ιδιαίτερα «ευαίσθητοι» (για τους αστυνομικούς - τρείς των οποίων κατέληξαν στο νοσοκομείο εκείνο το βράδυ).
Ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για ένα… χαστούκι.
Τον αστυνομικό που έριξε το χαστούκι στο νεαρό παραβατικό Ρομά θέλουν να τον «σταυρώσουν».
Τα τσογλάνια που πέταγαν τσιμεντόλιθους στα κεφάλια των αστυνομικών από τις ταράτσες…πανηγύριζαν που αφέθηκαν ελεύθερα.
Αυτό δεν είναι «άποψη». Είναι αρρώστια!
ΥΓ.2 Όλοι οι Ρομά - οι τσιγγάνοι που λέμε - ΔΕΝ είναι «έτσι». Υπάρχουν και τσιγγάνοι που νιώθουν να ασφυκτιούν από όλο αυτά τα δυσώδη κυκλώματα που ανθούν ανεξέλεγκτα σε κάποιους καταυλισμούς. Κάποιοι φιλόνομοι Ρομά, άλλωστε, ζήτησαν προχθές από την αστυνομία να παρέμβει, για να πιάσει τους ανήλικους που έκλεβαν αυτοκίνητα.
Υπάρχουν αλήτες Ρομά και αλήτες «ανώτερης κοινωνικής προέλευσης». Αυτοί οι τελευταίοι δεν κλέβουν αυτοκίνητα γίνονται μπαχαλάκηδες (ενίοτε παρέα με τον συνομήλικο γιό της… καμαριέρας τους). Είναι ακριβώς το ίδιο αλήτες και οι δύο (οι δεύτεροι, μάλλον πιο επικίνδυνοι).
Ανεύθυνοι γονείς που πρέπει να παραπεμφθούν για αμέλεια ανηλίκου δεν βρίσκονται μόνο στους καταυλισμούς των Ρομά. Είναι και από ανώτερες κοινωνικές τάξεις. Κι αυτοί ίσως χρειάζονται σκληρότερη και πιο παραδειγματική τιμωρία.
Εκείνοι που προσπαθούν να εφαρμόσουν το Νόμο χρειάζονται τη στήριξή μας. Γιατί είναι το τελευταίο εμπόδιο ανάμεσα στην Κοινωνία και τη γενικευμένη Ανομία.
Η αλητεία είναι «δια-ταξική»και υπέρ-ταξική. Πάνω από κοινωνικές τάξεις.
Η ηλιθιότητα το ίδιο.
Και η υποκρισία επίσης…
Διαβάστε Περισσότερα » "Φορτώστε τους όλο τον Ποινικό Κώδικα"

Με απολυμαντικά εξοπλίζονται τα σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τη μη μετάδοση του ιού της γρίπης

Με απολυμαντικά προμηθεύει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού όλα τα σχολεία του, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που ανέκυψαν στις σχολικές μονάδες του Δήμου από την έξαρση της γρίπης, αποφάσισε να προμηθεύσει όλα τα σχολεία της πόλης με απολυμαντικά.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία και στην ασφάλεια των παιδιών της πόλης μας», τόνισε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά.

Μετά από εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, οι σχολικές επιτροπές του Δήμου μας λειτούργησαν άμεσα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας κατά της επιδημικής εποχικής γρίπης.

Συγκεκριμένα τις προσεχείς ημέρες και μετά από εντολή της Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Κατερίνας Μανταφούνη και του Παναγιώτη Σταφυλά, Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού θα διανεμηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες υγρά αντισηπτικά χεριών, χειροπετσέτες και χαρτομάντιλα μιας χρήσης εμποτισμένα με αλκοόλη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρούνται οι σωστοί κανόνες υγιεινής ως προληπτικό μέτρο για την αποτροπή εξάπλωσης της γρίπης.

Είναι θεσμικό χρέος όλων μας, να συμμετέχουμε ενεργά με κάθε δυνατό μέσο στην προστασία των μαθητών.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Με απολυμαντικά εξοπλίζονται τα σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τη μη μετάδοση του ιού της γρίπης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news