facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Άρτα: 29χρονος σκότωσε τον πεθερό του – Πυροβόλησε και τη σύζυγό του

Άγριο έγκλημα το απόγευμα της Πέμπτης 11/8 στο Αστροχώρι του Δήμου Καραϊσκάκη Άρτας. Ένας 29χρονος πήγε οπλισμένος στο σπίτι του 75χρονου πεθερού του και μετά από λογομαχία τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στην αυλή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ζευγάρι που έχει και ένα παιδί ζούσε στην Άρτα και αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα. Το μεσημέρι ο 75χρονος πατέρας της γυναίκας, πήγε στην Άρτα και πήρε την κόρη του από το σπίτι της και την οδήγησε στο πατρικό σπίτι στο Αστροχώρι. Ο σύζυγος οπλισμένος με την καραμπίνα τους ακολούθησε και φτάνοντας στο χωριό πήγε στο σπίτι του πεθερού του, όπου τον πυροβόλησε 4 φορές.

Η 36χρονη σύζυγός του που άκουσε τους πυροβολισμούς βγήκε στην αυλή με αποτέλεσμα να την πυροβολήσει, αλλά χωρίς ευτυχώς να τη χτυπήσει.  Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, ενώ ο 75χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ορεινή περιοχή στα σύνορα Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας εντόπισαν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο 29χρονος, αμέσως μετά την δολοφονία του 75χρονου πεθερού του στο Αστροχώρι. Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, τον φερόμενο δράστη της δολοφονίας του ηλικιωμένου συνάντησε βοσκός της περιοχής, στον οποίον είπε ότι βγήκε στο βουνό γιατί έχει προβλήματα με συγγενικά του πρόσωπα.

Οι αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή και θεωρείται θέμα ωρών η σύλληψη ή η παράδοσή του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρτα: 29χρονος σκότωσε τον πεθερό του – Πυροβόλησε και τη σύζυγό του"

Νέο παραλήρημα και απειλές Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες κάνουν λόμπινγκ εναντίον μας»

Παράπονα κατά της Ελλάδας, ότι δεν δέχεται να... συζητήσει με την Τουρκία και ότι κάνει δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της, διατύπωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην ανάγκη για «βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Την ίδια στιγμή όμως απείλησε εκ νέου τη χώρα μας για τα νησιά. Λέγοντας ότι ούτε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας «ούτε άλλα σχετικά μέρη» έχουν επισκεφθεί ακόμη την Τουρκία εδώ και χρόνια, ο Τσαβούσογλου είπε, ότι οι διερευνητικές επαφές «επρόκειτο να γίνουν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα» και ότι «η Τουρκία δείχνει προθυμία, αλλά όχι η Ελλάδα». «Εκτός από το λόμπινγκ και την εκστρατεία που ξεκίνησε η Ελλάδα κατά της Τουρκίας, είχαμε κάποιες γρήγορες συναντήσεις... Ο υπουργός Άμυνάς μας είχε χαιρετισμό με τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας στη συνάντηση του ΝΑΤΟ. Είδα τον Δένδια να περνάει στη Μαδρίτη, είπαμε ένα "γεια". Πέρα από αυτά, δεν έγινε συνάντηση» είπε.

Συνέχισε δε εξαπολύοντας απειλές: «Ενώ η Τουρκία δείχνει θέληση να λύσει όλα τα προβλήματα ολοκληρωμένα, η Ελλάδα παίζει με τον χρόνο... Είναι ξεκάθαρο, ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. Φέραμε το θέμα στον ΟΗΕ και στα διεθνή fora. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτές τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης» είπε χαρακτηριστικά.

Το παραλήρημα Τσαβούσογλου περιελάμβανε και την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι «η ΕΕ θα ήταν "παγκόσμιος παίκτης", αν αποδεχόταν την ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ, αν είχαμε κάνει βήματα μαζί». Όσον αφορά στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε, ότι ο κοινός μηχανισμός που υπεγράφη με σχετικό μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και των δύο σκανδιναβικών χωρών «για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Άγκυρας» θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο παραλήρημα και απειλές Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες κάνουν λόμπινγκ εναντίον μας»"

Πυροσβεστική: 61 φωτιές σε ένα 24ωρο

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου, για την κατάσβεση της επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση συνολικά έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 10 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Κλιμάκιο (ΚΑΕΕ) από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, ενώ μεταβαίνει και έτερο Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

 Επιπλέον, οριοθετημένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μεσσηνία. Στο σημείο επιχειρούν, 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση δασών Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 61 φωτιές σε ένα 24ωρο"

Έβρος: Παγιδευμένοι σε νησίδα στον ποταμό περίπου 40 μετανάστες

Δεν εντοπίστηκε σε ελληνικό έδαφος ομάδα μεταναστών, που σύμφωνα με καταγγελίες παραμένουν αβοήθητοι σε νησίδα του Έβρου εδώ και μέρες, σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ., οι συντεταγμένες της νησίδας που έχουν δοθεί από διάφορες οργανώσεις, είναι εκτός ελληνικής επικράτειας, γι' αυτό ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές να προβούν κατεπειγόντως στις απαραίτητες ενέργειες και την αρωγή των ανθρώπων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Έβρος: Παγιδευμένοι σε νησίδα στον ποταμό περίπου 40 μετανάστες"

Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις αναφορές του περί σκοπιμότητας παρακολούθησης βουλευτών για λόγους εθνικού συμφέροντος.

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος», αναφέρει ο κ. Αθανασίου. «Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας», προσθέτει ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Τι είχε δηλώσει ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου μιλώντας την Τετάρτη στο Κανάλι της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι βουλευτές μπορούν να τίθενται υπό παρακολούθηση, αν συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας. «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», συμπλήρωσε όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως αν μπορούν να παρακολουθούνται μέλη του Κοινοβουλίου.

Δείτε το βίντεο:


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την αποπομπή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την αποπομπή του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο κ Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι.

Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και "σκοτεινές δυνάμεις".

Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων».

ΠΑΣΟΚ για Αθανασίου: Ζητάμε την άμεση παρέμβαση Τασούλα και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την απομπή Αθανασίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αναβίωση της θεωρίας του "εσωτερικού εχθρού"» και ζητεί την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα. Ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη ζητεί την παραπομπή του κ. Αθανασίου στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αναλυτικότερα:

«Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαραλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών.

Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες.

Τα λόγια είναι περιττά. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπιζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Ιλχάν Αχμέτ: Καταδικάζω τη δήλωση Αθανασίου για τη σκοπιμότητα παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών 

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Αθανασίου προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος με δήλωσή του επισημαίνει πως «καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών».

Μπουράν Μπαράν: Πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας η δήλωση Αθανασίου

«Η δήλωση - υπαινιγμός του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή της Ν.Δ, κ. Αθανασίου με την οποία αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους βουλευτές ως εν δυνάμει υπόπτους για εθνική προδοσία και ως εκ τούτου θα ήταν "θεμιτό" να παρακολουθούνται, καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας», τονίζει από την πλευρά του ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μπουράν Μπαράν.

«Ο στιγματισμός λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημοκρατία, είναι απερίφραστα καταδικαστέος και συλλήβδην κατακριτέος, όπως το επιτάσσει η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», προσθέτει ο κ. Μπαράν.

Αναλυτικότερα:

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

Παπανδρέου:  Η δήλωση Αθανασίου επιβαρύνει περαιτέρω τις ευθύνες της κυβέρνησης

«Η δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Υπονομεύει κάθε έννοια δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην ισοτιμία και την ισονομία, στο σεβασμό και την προστασία των δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να εδράζεται στην αυθαίρετη ερμηνεία των δικαιωμάτων του πολίτη και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του, ούτε και στον διαχωρισμό τουςανάλογα με τη θρησκεία, την πολιτική άποψη ή την εθνοτική καταγωγή τους. Οι Δημοκρατίες εδράζονται στην ισότιμη ισχύ και εφαρμογή του νόμου για όλους και όχι στον νόμο των ισχυρών και των εκάστοτε κυβερνώντων», υποστηρίζει ακόμη ο κ. Παπανδρέου.

«Η δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής, επιβαρύνει περαιτέρω τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.
Υπονομεύει και την ενότητα της Ελληνικής κοινωνίας σε μια εποχή που η χώρα μας πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις και να ενεργοποιήσει όλες τις κοινωνικές της δυνάμεις για ουσιαστικές αλλαγές», συμπληρώνει.

«Οι δηλώσεις αυτές βλάπτουν σοβαρά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ενώ είναι πολλοί που θα θελήσουν να τις αξιοποιήσουν για να κατηγορήσουν την Ελλάδα για διακρίσεις απέναντι σε Έλληνες και μουσουλμάνους. Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί - και δεν πρέπει, να ανεχτεί οποιονδήποτε διαχωρισμό», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου.

«Όταν τέτοιου είδους αντιλήψεις και πρακτικές δε, προέρχονται από αντιπροσώπους του Κοινοβουλίου, τότε η καταδίκη δεν αρκεί, αλλά χρειάζεται και άμεση αντίδραση παραδειγματικού χαρακτήρα, με σκοπό να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα. Αναρωτιέται κανείς, αν η ηγεσία της κυβέρνησης της ΝΔ, κατανοεί τον λάθος δρόμο που άνοιξε με τις επιλογές της», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος"

Σουηδία: Εκδίδει στην Τουρκία έναν καταζητούμενο για απάτη

Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα, ότι αποφάσισε να εκδώσει στην Τουρκία έναν άνδρα, ο οποίος καταζητείται για απάτη, στην πρώτη τέτοια υπόθεση από τότε που η Τουρκία απαίτησε την έκδοση ορισμένων ατόμων με αντάλλαγμα να επιτρέψει στη Στοκχόλμη να υποβάλει επίσημα αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, ήρε τον Ιούνιο το βέτο της στα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία έπειτα από εβδομάδες τεταμένων διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια των οποίων η Άγκυρα κατηγόρησε τις δύο σκανδιναβικές χώρες ότι προσφέρουν καταφύγιο, σύμφωνα με την Τουρκία, σε μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που έχει κηρυχθεί εκτός νόμου στην Τουρκία. Ως μέρος της συμφωνίας, η Τουρκία υπέβαλε έναν κατάλογο ατόμων που επιθυμεί η Στοκχόλμη να εκδώσει, αλλά έκτοτε η Άγκυρα έχει εκφράσει την απογοήτευσή της για την έλλειψη προόδου.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 30 ετών, θα αποτελέσει την πρώτη γνωστή περίπτωση έκδοσης στην Τουρκία από τότε που επιτεύχθηκε η συμφωνία. «Αυτό είναι ένα κανονικό ζήτημα ρουτίνας. Το εν λόγω άτομο είναι Τούρκος πολίτης και καταδικάστηκε για αδικήματα απάτης στην Τουρκία το 2013 και το 2016», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μόργκαν Γιόχανσον σε γραπτό του μήνυμα στο Reuters. «Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε το θέμα ως είθισται και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στην έκδοση», είπε.

Ένας εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να πει, αν ο άνδρας συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο με τα άτομα που η Τουρκία ζήτησε από τη Σουηδία να εκδώσει ή να σχολιάσει περαιτέρω για το θέμα. Το σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT, που ήταν το πρώτο που έκανε γνωστή την έκδοση, ανέφερε ότι ο άνδρας έχει καταδικαστεί στην Τουρκία σε 14 χρόνια κάθειρξης, για πολλές υποθέσεις απάτης με τραπεζικές κάρτες.

Ο άνδρας, ο οποίος κρατείται στη Σουηδία από πέρυσι, υποστηρίζει ότι έχει καταδικαστεί άδικα, επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό, αρνήθηκε να κάνει στρατιωτική θητεία και έχει κουρδικές ρίζες, μετέδωσε το SVT.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουηδία: Εκδίδει στην Τουρκία έναν καταζητούμενο για απάτη"

Υποκλοπές - Τέλλογλου: Υπήρχαν ενδείξεις για παρακολούθηση των τηλεφώνων του Μητσοτάκη και του ΚΚΕ το 2017-2018

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου προσήλθε σήμερα στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος διενεργεί ο ίδιος προκαταρκτική ποινική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Η έρευνα του κ. Ντογιάκου δεν αφορά την κύρια υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών του κ. Ανδρουλάκη κ.λπ. (αυτή διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών), αλλά το σκέλος εκείνο που αφορά τη διαρροή απόρρητων στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ο κ. Τέλλογλου, πριν από λίγες ημέρες στο Twitter είχε αναρτήσει ότι το 2018 από ιδιώτη γινόταν παρακολούθηση του τηλεφώνου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοτσάκη, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κατάθεση του κ. Τέλλογλου διήρκεσε 3,5 ώρες και σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους δεν κατατέθηκαν νέα στοιχεία πάνω στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, απλά αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος σε αόριστες εκτιμήσεις και γνωστά στοιχεία του παρελθόντoς, ενώ δεν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, απλά ο δημοσιογράφος παράπεμψε σε μέλη διοικητικών συμβουλίων.

Πάντως, ο κ. Τέλλογου σε δηλώσεις τους αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις του τηλεφώνου Πρωθυπουργού, όπως είχε καταγράψει Twitter, σημείωσε ότι υπήρχαν «ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα του δεν ήταν ασφαλή».

Κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Τέλλογλου σε δηλώσείς του, μεταξύ άλλων, ανάφερε: «Κλήθηκα για κατάθεση, μου είπε ο κος Ντογιάκος, ποιο είναι το πλαίσιο της έρευνας που αφορά το πως γνωστοποιήθηκαν και αν γνωστοποιήθηκαν στις περιπτώσεις των νόμιμων συνακροάσεων μυστικά που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

Εγώ δεν ήξερα να του πω κάτι γι’ αυτό και μίλησα για την έρευνα που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες στο inside story για τη χρήση του predator, δηλαδή του λογισμικού που παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα. Και του εξήγησα ότι κατά τη γνώμη μας αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά στις νόμιμες επισυνδέσεις, δηλαδή χρησιμοποιείται και το ένα και το άλλο.

Ο κύριος Ντογιάκος μου έκανε μία ερώτηση σχετικά με μία ανάρτηση που είχα κάνει για τον Πρωθυπουργό και του είπα ότι το πρόβλημα των υπηρεσιών που ήθελαν να πάρουν τέτοια λογισμικά είναι πολύ παλιότερο από τη σημερινή μέρα. Αυτό γιγαντώθηκε μετά το μετά το 2020. Πρόσωπα που έπαιζαν ένα ρόλο παλιότερα, τα ίδια πρόσωπα είναι και σήμερα και ότι αν θέλουμε να μάθουμε το τι έχει γίνει με τις νόμιμες επισυνδέσεις στο παρελθόν, τότε η κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να αλλάξει το νόμο που ψήφισε το Μάρτιο του 2021 που αναδρομικά απαγόρευε σε αυτούς που παρακολουθούνταν να ζητήσουν μέσω του δικαστή την ενημέρωσή τους, ένα δικαίωμα που υπήρχε μέχρι το 2021 και καταργήθηκε έκτοτε».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν παρακολουθούνταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δημοσιογράφος απάντησε: «Υπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα του δεν ήταν ασφαλή όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013, έχουμε βρει προσπάθειες των ελληνικών υπηρεσιών και το 2015, έχει γίνει μία τεράστια διαρροή στο wikileaks της ιταλικής εταιρείας που ήτανε όλες οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση από το 2013 έως 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό, απλά η έκθεση που έχει υπάρξει σήμερα και το γεγονός ότι αυτά χρησιμοποιούνται συνδυαστικά δίνει μία καινούργια ποιότητα στο πρόβλημα. Ο κύριος Ντογιάκος θα κάνει τη δουλειά του κι εμείς ελπίζω να κάνουμε την δική μας, υπάρχει ακόμα πεδίο έρευνας».

Και συνέχισε: «Οι ελληνικές υπηρεσίες, έχουμε αποδείξεις ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά και πιο παλιά από το 2013, δεν αγοράστηκαν αυτά τα λογισμικά για λόγους που δεν ξέρω. Υπήρχαν καταγγελίες για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών το 2017 και το 2018 που δεν αφορούν μόνο τον κύριο Μητσοτάκη. Για αυτές τις καταγγελίες δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα και δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από τη στιγμή που υπάρχει ο νόμος του 2021. Ο νόμος του 2021 έχει αναδρομική ισχύ, ισχύει δηλαδή και για τις επισυνδέσεις που έχουν γίνει πριν το νόμο άρα η συζήτηση είναι αδιέξοδη αν δεν αλλάξει αυτός ο νόμος.

Δεν ήταν από την αρχή η επιλογή να αγοραστεί το Predator, οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις αφορούσαν ένα άλλο πρόγραμμα το Pegasus, το οποίο κάηκε όμως το 2018. Και το Pegasus όπως λέει το ευρωκοινοβούλιο προσφέρει ορισμένες διασφαλίσεις όπως για παράδειγμα αφήνει τα logs επάνω, δηλαδή μπορεί να έρθει η αρχή και να ζητήσει τα logs, ενώ το Predator δεν έχει κάτι τέτοιο. Είναι δυσφημισμένο και ακριβότερο και έχει και πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης εκ των υστέρων βέβαια, ίσως για αυτόν τον λόγο να προτιμηθεί. Δεν ξέρω αν το έχει το σύστημα αυτό ή αγοράζει υπηρεσίες από κάποιον που το έχει ή κάποιος πουλάει τις υπηρεσίες.

Γιατί το Predator μπορεί να πουληθεί και με σειρές τηλεφώνου δηλαδή μπορεί να πουλήσει 10 τηλέφωνα το μήνα ή κάποιος πουλάει τέτοιες υπηρεσίες.

Και στην περίπτωση του Θανάση Κουκάκη και στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκε ο συνδυασμός δύο πραγμάτων της νόμιμης συνακρόσασης και της εισαγωγής του παράνομου λογισμικό. Στον Ανδρουλάκη όταν δεν πάτησε το link υπήρξε η νόμιμη συνακρόαση. Στον Κουκάκη που πάτησε το link, σταμάτησε η συνακρόαση όταν έκανε καταγγελία Για την νόμιμη επί σύνδεση και σταμάτησε παρακολούθηση του.

Μου ζητήθηκε να ονομάσω συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτά τα πρόσωπα προκύπτουν από τη σύνθεση των εταιρειών. Είναι γνωστό για εταιρεία Ιντελεξα οτι παίζει σημαντικό ρόλο σε προμήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας Υπάρχουν σχέσεις των μετόχων μεταξύ τους».

Σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό σε πολιτικά πρόσωπα ο δημοσιογράφος ανάφερε: «Έχω δει link τέτοια σε άλλα τηλέφωνα δεν ξέρω αν το έχουν ελέγξει. Εχω δει τέτοια link να υπάρχουν σε τηλέφωνα κατά την έρευνα το inside story σε μη πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω δει σε πολιτικά πρόσωπα».

Θυμίζεται πως έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του κ. Ντογιάκου, στις 16 Αυγούστου 2022, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Νέα Δημοκρατία: Να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία ο κ. Τέλλογλου για την παρακολούθηση Μητσοτάκη

Σε ανακοίνωσή της για την κατάθεση του Τάσου Τέλλογλου στον κ. Ντογιάκο, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε πως δεν θα μπει σε καμία λογική συμψηφισμού.

Αναλυτικά, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο κ. Τέλλογλου σήμερα επανέλαβε τα περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Μητσοτάκη, όπως και άλλων τηλεφώνων, το 2017-2018. Ακριβώς το ίδιο ανέφερε και σε ανάρτησή του προ ημερών. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον οποίο κατέθεσε σήμερα. Εμεις δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού. Η κυβέρνηση όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει αποφασιστικά και θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα διασφαλίζοντας την ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών και την προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υποκλοπές - Τέλλογλου: Υπήρχαν ενδείξεις για παρακολούθηση των τηλεφώνων του Μητσοτάκη και του ΚΚΕ το 2017-2018"

Ν. Δένδιας για δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού: Η Τουρκία ουδέποτε συμμορφώθηκε

Σήμερα, 11/8, συμπληρώνονται 26 χρόνια από την αποτρόπαιη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ από τα όργανα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, επισημαίνει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ακολούθησε, στις 14/8, η δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, προσθέτει.

Μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει πως «παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη διερεύνηση της υπόθεσης, η Τουρκία ουδέποτε συμμορφώθηκε και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών ουδέποτε λογοδότησαν».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας για δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού: Η Τουρκία ουδέποτε συμμορφώθηκε"

Ξέσπασε νέα πυρκαγιά στον Κορυδαλλό

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο νωρίτερα στον Κορυδαλλό Αττικής. 

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Σταθοπούλου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στο μέτωπο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέσπασε νέα πυρκαγιά στον Κορυδαλλό "

Φωτιά στη Θάσο: Ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνεται για δεύτερο 24ωρο η φωτιά στη Θάσο. Στο νησί καταφτάνουν κι άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης ακόμα και από την Αττική. Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα του μετώπου.

Στη Θάσο η κατάσταση με τη φωτιά είναι αυτή την ώρα (16:00) πολύ βελτιωμένη. Οι συνθήκες είναι καλές, δεν υπάρχει άνεμος και το μέτωπο έχει περιοριστεί στην κοιλάδα, πριν από την ανατολική και τη νότια κορυφογραμμή.

Τα εναέρια εξακολουθούν να επιχειρούν σε διαδοχικά κύματα των 8 (συνολικά 16 εναέρια). Κάνουν συνεχείς ρίψεις στην ανατολική κορυφογραμμή, πάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς και στη δυτική πλευρά. Σε αυτές τις δύο περιοχές αναπτύσσονται τα επίγεια μέσα για να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος συνολικά 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, μαζί και δυνάμεις που έφτασαν στο νησί με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Φωτιά στη Θάσο: Μάχη με τις φλόγες

Ήδη, στη Θάσο βρίσκονται 30 πυροσβέστες από την Αττική που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ αναμένονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 29 άνδρες με ένα όχημα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και από την Περιφέρεια Ηπείρου 26 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν περιοδικά οχτώ αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Δείτε βίντεο από την εναέρια κατάσβεση της φωτιάς:

 

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, σημαντική είναι η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ με δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου, όπως επίσης η συνδρομή πολλών εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες, μηχανήματα έργου του δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Φωτιά στη Θάσο: Ελπίδες να σβήσει τις επόμενες ώρες

Οχήματα του στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων βοηθούν στη δύσβατη περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά και είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο νησί, από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα (14:00) δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, οπότε διευκολύνεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Δείτε κι άλλο βίντεο από ρίψεις νερού:

 

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (10.08.2022) στη Σκάλα Ποταμιάς και μέχρι στιγμής (14:30 / 11.08.2022) καίει δασική και θαμνώδη έκταση μέσα σε δύσβατη περιοχή.

Και στις 06:25 το πρωί της Πέμπτης (11.08.2022), είχε εκδοθεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για «οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Κοίνυρα Θάσου προς ασφαλή κατεύθυνση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Θάσο: Ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι πυροσβεστικές δυνάμεις"

Μεσσήνη: Φωτιά στην περιοχή Πανιπέρι - Καίει σε δύσβατο σημείο

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στην περιοχή Πανιπέρι, του Δήμου Μεσσήνης, ανάμεσα στο Καλοχώρι και στην Καστάνια, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί, τουλάχιστον μέχρι τώρα, κάποια κατοικημένη περιοχή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεσσήνη: Φωτιά στην περιοχή Πανιπέρι - Καίει σε δύσβατο σημείο"

Τουρκία: Για δυο μήνες στη Μεσόγειο το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν – Ντονμέζ: «Με δικό μας φυσικό αέριο το 2023»

Μέσα στους επόμενους δυο μήνες, το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν που έβγαλε η Τουρκία στη Μεσόγειο, θα έχει ολοκληρώσει τις γεωτρήσεις του. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Έχουμε 45-60 ημέρες στη Μεσόγειο. Θα ολοκληρώσουμε τις γεωτρήσεις μας σε αυτό το διάστημα. Εάν υπάρξει κάποια ανακάλυψη, θα μοιραστούμε τα καλά νέα με το έθνος μας», τόνισε ο Ντονμέζ μιλώντας για τις έρευνες του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στη Μεσόγειο και τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας.

Ο Φατίχ Ντονμέζ είπε επίσης ότι από τον Μάρτιο του 2023 η Τουρκία θα καταναλώνει «δικό της» φυσικό αέριο από τις έρευνες που κάνει στη Μαύρη Θάλασσα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Για δυο μήνες στη Μεσόγειο το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν – Ντονμέζ: «Με δικό μας φυσικό αέριο το 2023»"

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Τριήμερο με ισχυρές βροχές και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις – Που θα σημειωθούν

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Αύριο Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Τριήμερο με ισχυρές βροχές και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις – Που θα σημειωθούν"

Εξάρχεια: Νέα ένταση στην πλατεία το πρωί για το μετρό - Δύο συλλήψεις

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν μέχρι στιγμής δύο από τις προσαγωγές που έγιναν σήμερα το πρωί από την πλατεία στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων για την κατασκευή του μετρό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αυγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες στην πλατεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να γίνουν συνολικά 32 προσαγωγές από την αστυνομία.

Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αστυνομία, παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 30 έτομα, που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και προσαχθέντες.

Δείτε φωτογραφίες:

exarhia__1_

exarhia__2_

exarhia__3_

exarhia__4_

exarhia__5_

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξάρχεια: Νέα ένταση στην πλατεία το πρωί για το μετρό - Δύο συλλήψεις"

Βόλος: Ιερέας απαγόρευσε σε ζευγάρι να μπει σε ναό της Νέας Ιωνίας επειδή …φορούσαν μάσκες

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ιερό ναό Παλαιοημερολογιτών της Νέας Ιωνίας. Ηλικιωμένο ζευγάρι θέλησε να μπει στον ναό για να προσκυνήσει αλλά εκδιώχθηκε κακήν κακώς επειδή … φορούσε μάσκες. 

Μπαίνοντας στο προαύλιο του ναού, το ζευγάρι συνάντησε τον ιερέα ο οποίος μόλις τους είδε να φορούν μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό αντέδρασε έντονα. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να είπε ότι απαγορεύεται να μπουν στο ναό με μάσκες. 

“Είναι απαράδεκτο να θέλετε να προσκυνήσετε την εικόνα της Παναγίας με μάσκες. Να φύγετε”, φώναξε ο ιερέας. 

Το ζευγάρι “πάγωσε” από την επίθεση και διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε περιθώριο συζήτησης, αποχώρησε απογοητευμένο, χωρίς να σκεφτεί ούτε στιγμή να βγάλει τη μάσκα για να μπει στον ναό. 

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Ιερέας απαγόρευσε σε ζευγάρι να μπει σε ναό της Νέας Ιωνίας επειδή …φορούσαν μάσκες"

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» - Μπλόκο σε «απεργοσπάστες»

Φραγμό στις εισόδους του εργοστασίου έστησαν για μια ακόμη ημέρα οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακες κινητοποιήσεις.

Από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έχουν παραταχθεί στις εισόδους του εργοστασίου απαιτώντας, όπως λένε, την ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στις 7.30 το πρωί κατέφτασαν έξω από το εργοστάσιο τρία αυτοκίνητα με διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενους που υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ωστόσο οι εργαζόμενοι που απεργούν έστησαν φραγμό, επιτρέποντας όπως λένε την είσοδο μόνο στα διευθυντικά στελέχη και όχι σε «απεργοσπάστες».

malamatina_strike__2_

malamatina_strike__3_

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο, Γιάννης Φραγγιδης, ο απεργιακό αγώνας θα συνεχιστεί, ενώ όσον αφορά την χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου είπε ότι «δικαιώνει κατά 90% τους εργαζόμενους και έβγαλε "παράνομη" την απεργία μας διότι δεν είχαμε μπροστά τη φράση "απόφαση της Γενικής συνέλευσης" και είχαμε τη φράση ότι το "διοικητικό συμβούλιο κηρύσσει την απεργία μετά από εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης».

Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει την απεργία τω μεταξύ εργαζομένων.«Δικαιωθηκαμε για τη μη άσκηση βίας, για το ζήτημα της παρακωληση εργαζομένων που θέλουν να μπου στη δουλειά και για το ζήτημα της πυρασφάλειας», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

malamatina_strike__4_

malamatina_strike__5_

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ" πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς, όπως αναφέρουν, εν μέσω διααπραγματευσεων με την εταιρεία για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προχώρησε σε απολύσεις 15 εργαζομένων, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε προσλήψεις νέων ατόμων με ατομική σύμβαση εργασίας διάρκειας 2 μηνών.

Αυτό που ζητούν είναι ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους και την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

malamatina_strike__6_

malamatina_strike__1_

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι που απεργούν καταγγέλλουν την παρουσία της αστυνομίας έξω από το εργοστάσιο. Ένα από τα κύρια συνθήματα που φωνάζουν είναι «ντροπή και αίσχος στους απεργοσπαστες», ενώ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και έχουν με προκηρύξει επαναλαμβανόμενες 24ωρες μέχρι τις 21 Αυγούστου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» - Μπλόκο σε «απεργοσπάστες»"

Καύσωνας «λιώνει» τη Βρετανία – Περιορίζουν το νερό και τις πωλήσεις των μπάρμπεκιου μιας χρήσης

Ένα νέο κύμα καύσωνα χτυπά την Βρετανία, το οποίο μάλιστα ενδέχεται να δημιουργήσει πίεση στα αποθέματα νερού και στις υπηρεσίες μεταφορών. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα οι θερμοκρασίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου. 

Ενόψει του νέου καύσωνα, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας κάλεσε την Τετάρτη, τις εταιρείες υδάτων να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τις προμήθειες νερού και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παρατεταμένης ξηρασίας. Μερικές εταιρείες υδάτων έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του νερού και τα σούπερ-μάρκετ έχουν περιορίσει τις πωλήσεις των μπάρμπεκιου μιας χρήσης, για τα οποία οι πυροσβέστες προειδοποιούν πως μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά στο ξερό γρασίδι.

Σημειώνεται ότι η μετεωρολογική υπηρεσία (Met Office) εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση, τη δεύτερη σοβαρότερη μετά την κόκκινη στο σύστημά της, για την οποία ανακοίνωσε πως θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της Κυριακής, και επέστησε την προσοχή επισημαίνοντας ότι άτομα ευάλωτα στην ακραία ζέστη μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου αύριο, Παρασκευή, και μπορεί να ανέβουν στους 36 βαθμούς σε ορισμένα μέρη μεθαύριο, Σάββατο.

ο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και της Ουαλίας, καθώς και τα ανατολικότερα τμήματα της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας, προβλέπεται ότι θα είναι σήμερα «ηλιόλουστα και ζεστά ή πολύ ζεστά», σύμφωνα με το site της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε μετά τον πιο ξηρό μήνα Ιούλιο που γνώρισε η Αγγλία από το 1935, καθώς οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν για πρώτη φορά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Βρετανία είχε εκδώσει τον Ιούλιο την πρώτη στην ιστορία της κόκκινη προειδοποίηση για «ακραία ζέστη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας «λιώνει» τη Βρετανία – Περιορίζουν το νερό και τις πωλήσεις των μπάρμπεκιου μιας χρήσης"

Μεσσήνη: Επίθεση με υδροχλωρικό οξύ σε 49χρονη - Συνελήφθη ο πρώην σύζυγός της

Με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο νοσηλεύεται γυναίκα από τη Μεσσήνη, η οποία δέχτηκε επίθεση από άνδρα με χημικό υγρό.

Για το περιστατικό προσήχθη αρχικά ένας άνδρας 50 ετών, ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασε άκουα φόρτε (υδροχλωρικό οξύ) από το σούπερ μάρκετ. Με την 49χρονη είχαν οικονομικές διαφορές.

Η επίθεση, όπως είναι φυσικό, ξυπνά φριχτές μνήμες από εκείνη στην Καλλιθέα, τον Μάιο του 2020, όταν η Έφη Κακαράντζουλα επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με βιτριόλι, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Το περιστατικό, που σοκάρει την τοπική κοινωνία, σημειώθηκε στην περιοχή Ανάληψη, στη Μεσσήνη, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η γυναίκα, όπως ανέφερε αρχικά το best-tv.gr, δέχθηκε επίθεση, με τον δράστη να τρέπεται στη συνέχεια σε φυγή.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η ανυποψίαστη 49χρονη γυναίκα έφθασε στην εργασία της. Εκεί, επιχειρώντας να ανοίξει την πόρτα της επιχείρησης όπου εργάζεται, δέχθηκε επίθεση από τον άνδρα που είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Ο δράστης επιχείρησε αρχικά να ακινητοποιήσει τη γυναίκα με πανί εμποτισμένο με το χημικό υγρό και στη συνεχεία της έριξε υγρό και στο πρόσωπο, προκαλώντας της έγκαυμα κοντά στο μάτι.

Μην μπορώντας να την ακινητοποιήσει, τελικά τράπηκε σε φυγή.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, αλλά με σοβαρά εγκαύματα στην περιοχή του ματιού.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνει ότι «ο 50χρονος πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προσέγγισε την ημεδαπή έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου του, κατά το χρόνο που αυτή εισερχόταν στην επιχείρηση όπου εργάζεται και της επιτέθηκε αρχικά τοποθετώντας πανί εμποτισμένο με υγρό στο στόμα και τη μύτη της και στη συνέχεια ρίχνοντας στο πρόσωπό της φιάλη με το ίδιο υγρό.

Η 49χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεσσήνη: Επίθεση με υδροχλωρικό οξύ σε 49χρονη - Συνελήφθη ο πρώην σύζυγός της"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news