facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 68 πυρκαγιές - Κάηκε ένα σπίτι στην Τροιζηνία Μεθάνων

Εξήντα οκτώ πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα και συνολικά επιχείρησαν 985 πυροσβέστες με 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 421 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και περιοδικά επιχείρησαν 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, ενώ συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο, στην Κεφαλονιά, είναι οριοθετημένη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ισχυρές για την ασφάλεια της πυρκαγιάς.

Κάηκε ένα σπίτι στην Κυψέλη του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων

Εν τω μεταξύ, ένα σπίτι κάηκε στην κοινότητα Κυψέλης από την πυρκαγιά στην Τροιζηνία Μεθάνων που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική, καθώς απείλησε σοβαρά του οικισμό.

Από την πρώτη στιγμή με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι της Κυψέλης και δόθηκε μάχη για να σωθεί το χωριό.

Ωστόσο, έκαψαν τελικά ένα σπίτι που βρίσκεται στο άκρο του χωριού. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν εκεί τη φωτιά, ενώ έφτασαν και ενισχύσεις που την αντιμετωπίζουν τις εστίες.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την εικόνα που δίνει η Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει πολύ καλύτερη εικόνα και δεν εμπνέει ανησυχία. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, μετά και τις ενισχύσεις που έφτασαν, επιχειρούν συνολικά 79 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 68 πυρκαγιές - Κάηκε ένα σπίτι στην Τροιζηνία Μεθάνων"

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με απάτες σε βάρος εμπόρων – Πώς λειτουργούσε

Οργανωμένο κύκλωμα που αποτελείτο από δύο εγκληματικές ομάδες, οι οποίες εξαπατούσαν συστηματικά εταιρείες, εμπόρους και άλλους ιδιώτες, σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές του 2018 μέχρι σήμερα, αποσπώντας εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1.100.000 ευρώ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Τμημάτων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Ζεφυρίου, Καματερού, Αχαρνών, ‘Ανω Λιοσίων, Πειραιά και Νίκαιας, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, την Ομάδα ΔΙΑΣ και τα ΜΑΤ, συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-7-2021, συνολικά 15 ημεδαποί (11 άνδρες και μία γυναίκα) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα 4 αρχηγικά στελέχη, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται έξι επιπλέον μέλη της οργάνωσης.

Η απάτες γίνονταν με αγορές που πραγματοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης με τη χρήση πλαστών αποδεικτικών κατάθεσης χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό (έμβασμα) και πλαστών επιταγών ημέρας.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι:

Ø Τα μέλη της «Α’ Ομάδας» δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών σε βάρος ιδιωτών, με εκτιμώμενο περιουσιακό όφελος που ξεπέρνα το χρηματικό ποσό των 102.000 ευρώ (τετελεσμένες απάτες και σε απόπειρα) και

Ø Τα μέλη της «Β’ Ομάδας» δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών σε βάρος εταιρειών και εμπόρων, με εκτιμώμενο περιουσιακό όφελος που ξεπέρνα το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ περίπου(τετελεσμένες απάτες και σε απόπειρα).

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 128 περιπτώσεις απάτης, 59 απόπειρες απάτης και 187 περιπτώσεις πλαστογραφίας, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -2.250 ευρώ, ένα Ι.Χ. Φορτηγό, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 31 κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, tablet, φωτογραφική μηχανή, φυσίγγια, πλήθος εγγράφων, τραπεζικών καρτών και εμπορευμάτων.

Ως προς τον τρόπο δράσης:

Τα μέλη της Α΄Ομάδας εντόπιζαν ιδιώτες που διέθεταν προς πώληση σε σελίδες του διαδικτύου, αντικείμενα όπως κινητά τηλέφωνα, χρυσαφικά και διάφορες συσκευές, τα οποία κατάφερναν να αποσπάσουν παραθέτοντας ψευδή στοιχεία και πλαστά παραστατικά μεταφοράς και πληρωμής χρηματικού ποσού.

Οι δράστες φρόντιζαν πάντα η υποτιθέμενη κατάθεση χρημάτων να γίνεται από διαφορετική τράπεζα σε σχέση με αυτή που διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό το θύμα, ώστε να είναι αδύνατο να ελέγξει άμεσα ο παθών την πίστωση του χρηματικού ποσού στο λογαριασμό του.

Με τον ίδιο τρόπο δρούσαν και τα μέλη της Β΄Ομάδας, αλλά σε βάρος εταιρειών και παραγωγών, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο τροφίμων και άλλων ειδών. Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και «πουλώντας» διάφορα παραμύθια και κάνοντας χρήση ψευδών στοιχείων ταυτότητας, προσποιούνταν τους εκπροσώπους ή ιδιοκτήτες εταιρειών εμπορίας τροφίμων και ηλεκτρονικών ειδών, κατόρθωναν να αποσπούν εμπορεύματα, τα οποία παρέδιδαν τα ίδια τα θύματα παίρνωντας τα πλαστά παραστατικά κατάθεσης του ποσού ή τις πλεστε΄ς επιταγές ημέρας.

Τα αρχηγικά μέλη συστήνονταν ως εκπρόσωποι ή ιδιοκτήτες εταιρειών, οι οποίες είναι μεν υπαρκτές πλην όμως έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα και με τη «κάλυψη'» αυτή, προέβαιναν σε παραγγελία μεγάλης ποσότητας εμπορεύματων. Τα εμπορεύματα στη συνέχεια οι δράστες τα μετέφεραν σε αποθηκευτικούς χώρους, που δεν γνώριζαν οι αποστολείς.

Ενδεικτικά αναφέρονται αντικείμενα- εμπορεύματα-τρόφιμα τα οποία απέσπασε η β’ εγκληματική ομάδα:

Ø Μέλι αξίας 65.000 ευρώ

Ø 101 τηλεοράσεις αξίας 42.700 ευρώ

Ø παραφαρμακευτικά προϊόντα αξίας 30.000 ευρώ

Ø Ταχυζυμωτήριο αξίας 17.360 ευρώ

Ø Γεωργικό μηχάνημα αξίας 15.000 ευρώ

Ø Ζαχαρώδη προϊόντα αξίας 12.145 ευρώ

Ø Ηλεκτρικά πατίνια-μηχανάκια αξίας 12.000 ευρώ

Ø Ρύζι αξίας 11.350 ευρώ

Ø Ελαιόλαδο αξίας 10.000 ευρώ

Ø Οπωροκηπευτικά προϊόντα αξίας 8.881 ευρώ

Ø Κρέας αξίας 8.500 ευρώ

Ø Καπνικά είδη αξίας 7.675 ευρώ

Ø Μπαχαρικά αξίας 5.763 ευρώ

Ø Ελαστικά οχημάτων αξίας 4.017 ευρώ και πλείστα άλλα προϊόντα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων (οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι Ρομά), εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 382 ετών, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διευκόλυνση εισόδου-εξόδου από το ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτου προσώπου και πλαστογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με απάτες σε βάρος εμπόρων – Πώς λειτουργούσε"

«Τέλος» για δέκα είδη από πλαστικά μίας χρήσης

Δέκα είδη πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης καταργήθηκαν από χθες, 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής οδηγάς, που η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησε.

Ειδικότερα, από χθες, τα 10 είδη που καταργούνται είναι:

-πλαστικά μαχαιροπίρουνα (πιρούνια, κουτάλια, μαχαίρια, ξυλάκια φαγητού),
-πλαστικά πιάτα
-πλαστικά καλαμάκια,
-πλαστικούς αναδευτήρες ποτών,
-πλαστικές μπατονέτες,
-πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών,
-περιέκτες τροφίμων κατασκευασμένοι από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ), περιέκτες ποτών από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ) καθώς και τα καπάκια και τα καλύμματά τους, κυπελλάκια για ποτά από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ) καθώς και τα καπάκια και καλύμματά τους.
-όλα τα προϊόντα που κατασκευάζονται από οξοδιασπώμενη πλαστική ύλη (όπως σακούλες και περιέκτες τροφίμων από οξοδιασπώμενη πλαστική ύλη).

Από πότε ισχύει η απαγόρευση

Άμεσα ισχύει η απαγόρευση παραγωγής και πώλησης για όλους, με μεταβατική περίοδο στις επιχειρήσεις λιανικής μέχρι να εξαντλήσουν το στόκ που διαθέτουν.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει επιβολή προστίμων για όσους δεν συμμορφώνονται, ενώ όσοι φέρνουν δικό τους σκεύος θα δικαιούνται ειδικής έκπτωσης στο προϊόν. Αμεσα ισχύει επίσης η υποχρέωση διάθεσης δωρεάν πόσιμου νερού από κοινόχρηστες βρύσες σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε δημοτικές παιδιές χαρές, μέσω των ΟΤΑ.

Επίσης εισάγονται νέες απαιτήσεις σήμανσης για:

-τα πλαστικά ποτήρια,
-τα υγρά μαντηλάκια,
-τα είδη προσωπικής υγιεινής και
-τα καπνικά προϊόντα
-θα ενημερώνει ότι το προϊόν περιέχει πλαστική ύλη, ότι μπορεί να βλάψει το περιβάλλον εάν απορριφθεί ανεξέλεγκτα και ποιες είναι οι επιλογές διάθεσης που πρέπει να αποφεύγονται.

Από 3 Ιουλίου 2023 επεκτείνεται η σήμανση και στα άλλα προϊόντα

Από 1η Ιανουαρίου 2022 οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης θα επιβαρύνονται για τα πλαστικά ποτήρια και τους περιέκτες τροφίμων μιας χρήσης με εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος (4 λεπτά πλέον ΦΠΑ) ανά τεμάχιο προϊόντος, με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Τα έσοδα θα αποδίδονται στο Πράσινο Ταμείο για δράσεις για το περιβάλλον. Υποχρεούνται να διαθέτουν επαναχρησιμοποιούμενα εναλλακτικά προϊόντα στον καταναλωτή στο σημείο πώλησης.

Τέλος, το 2023 θα λειτουργήσει σύστημα εγγυοδοσίας για τις πλαστικές φιάλες. Ο πολίτης θα επιβαρύνεται με ένα τέλος κατά την αγορά του προϊόντος, που θα του επιστρέφεται με την άδεια φιάλη. Το οικονομικό αυτό κίνητρο θα βοηθήσει στην γρήγορη επίτευξη του στόχου της ανακύκλωσης των φιαλών.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Τέλος» για δέκα είδη από πλαστικά μίας χρήσης"

Καιρός αύριο: Με άνοδο της θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιότερα τμήματα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Με άνοδο της θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα"

Κορωνοϊός: 619 κρούσματα - 305 στην Αττική – 71 στην Κρήτη

Συνολικά 619 νέα κρούσματα εκ των οποίων 305 στην Αττική ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 6 ασθενείς, ενώ 177 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι παραμένει η ανησυχία στην Κρήτη, όπου επιβεβαιώθηκαν 71 κρούσματα. Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων κατέγραψαν σε Ηλεία (11), Ηράκλειο (35), Θεσσαλονίκη (22), Λάρισα (14), Μαγνησία (14) και Ρέθυμνο (26).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 619, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 425.964 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 107 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.182 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.737 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 177 (67.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 85.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.700 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 30 (ημερήσια μεταβολή -33.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 36 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2
έως 106 έτη).

H γεωγραφική κατανομή των 619 κρουσμάτων Covid-19 έχει ως εξής:

58 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

33 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

9 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

25 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

101 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

77 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

31 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

22 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

2 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

1 κρούσμα στην Π.Ε Ημαθίας

35 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

6 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

14 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

5 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

7 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

Tέλος, 43 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 619 κρούσματα - 305 στην Αττική – 71 στην Κρήτη"

Κορωπί: Πάνω από 20 Ρομά έστησαν ενέδρα σε περιπολικό

Περίπου 20-25 άτομα, έστησαν ενέδρα στον καταυλισμό Ρομά στο Κούπι Κορωπίου, σε περιπολικό Αστυνομικού Τμήματος των νοτίων προαστίων, επιφέροντας σημαντικές φθορές στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., ευτυχώς όμως χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από αστυνομικούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης, λίγη ώρα αφότου το περιπολικό πέρασε από τον καταυλισμό.

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, κόκκινου χρώματος, το οποίο οδηγούσε ένας 32χρονος άνδρας προσέγγισε τους αστυνομικούς και υποστήριξε ότι κατά τη διέλευση τους με υπηρεσιακό όχημα χτύπησαν ένα σκυλί και τους ζήτησε να πάνε μέχρι τον καταυλισμό για να δουν τι έχει συμβεί.

Ο οδηγός του περιπολικού μπήκε μπροστά, το κόκκινο όχημα ακολουθούσε από πίσω, ενώ φτάνοντας στα όρια του καταυλισμού Κούπι, ένα Smart μαύρου και γκρι χρώματος έκλεισε από μπροστά τον δρόμο στο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και το εγκλώβισε.

Τότε μία ομάδα περίπου 20-25 ατόμων έκανε καταδρομική επίθεση πετώντας πέτρες και μπουκάλια, χτυπώντας παράλληλα με γροθιές και κλοτσιές το περιπολικό, με τους αστυνομικούς να φεύγουν κακήν κακώς από το σημείο, ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις.

Τελικά, μερικές ώρες αργότερα συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στο περιστατικό οι ιδιοκτήτες των δύο οχημάτων που εγκλώβισαν το περιπολικό. Ο λόγος για δύο Ρομά ηλικίας 32 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «παράνομη κατακράτηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση κι άλλων εμπλεκομένων στην επίθεση, ενώ παρά τις σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωπί: Πάνω από 20 Ρομά έστησαν ενέδρα σε περιπολικό"

Παυλάκης: Είμαστε ήδη στην αρχή του τέταρτου κύματος

Είμαστε στην αρχή του 4ου κύματος που έρχεται με μεγάλη βιαιότητα», επισήμανε ο ερευνητής Εθνικού Ινστιτούτου ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας πως αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι σε μια εβδομάδα θα έχουμε διπλάσια κρούσματα και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια.

4Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open, ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ δήλωσε έκπληκτος για την ταχύτητα του 4ου κύματος από τη μετάλλαξη «Δέλτα», λέγοντας πως εν αντιθέσει με την Αγγλία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα πηγαίνει «από το τρίτο κύμα αμέσως στο τέταρτο γιατί τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα».

Ο κ. Παυλάκης προέβλεψε ότι αν τα δεδομένα είναι τέτοια το καλοκαίρι, το φθινόπωρο η κατάσταση δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν πολλές δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στην Κρήτη, που όπως είπε «έχει διαγράψει την πορεία της» και «οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες». Εξήγησε μάλιστα πως «δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα, αλλά πολλά κρούσματα μαζί σε κάθε πανηγύρι ή σε κάθε συνωστισμό γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ εύκολος να μεταδοθεί σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό».

Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ προέβλεψε ότι θα αυξηθούν και οι νεκροί και επισήμανε πως οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο και χαρακτήρισε «τελευταία» την ευκαιρία των ανεμβολίαστων να εμβολιαστούν πριν ογκωθεί το κύμα.

 Ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Δέλτα «σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος» που «δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει». Αναφέρθηκε μάλιστα σε ειδικές κατηγορίες των εμβολιασμένων που και θα μολυνθούν και θα μεταδίδουν τον ιό και μπορεί να νοσήσουν και μάλιστα άσχημα. Επανέλαβε, ακόμη, πως είναι φοβερό λάθος που σταματήσαμε να φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

O καθηγητής τόνισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για τοίχος ανοσίας και επισήμανε πως πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα για να σταματήσει η μετάλλαξη Δέλτα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλάκης: Είμαστε ήδη στην αρχή του τέταρτου κύματος"

Πάτρα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της 27χρονης που είχε κάνει στην Κέρκυρα το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Αγωνία για τη νεαρή κοπέλα που παραμένει στο νοσοκομείο της Πάτρας. Τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά το εμβόλιο που έκανε στην Κέρκυρα…

Δραματική επιδείνωση της υγείας της 27χρονης από την Κέρκυρα, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά την επιπλοκή που εμφάνισε στην υγεία της, λίγες μέρες μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson που έκανε.

Η νεαρή κοπέλα εμβολιάστηκε και σύμφωνα με το tempo24, λίγες ημέρες αργότερα εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα αδυναμίας κίνησης, παράλυσης άκρων και κατάπτωσης.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς η κατάστασή της κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή. “Κατά 99% έχει μια επιπλοκή σαφώς σχετιζόμενη με το εμβόλιο”, εξηγεί ο κ. Αργύρης Συμεωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο κ. Συμεωνίδης όσο και οι συνάδελφοί του έχουν σκύψει πάνω από τις εξετάσεις και τη θεραπεία της 27χρονης. Όπως αναφέρει: “Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εκτεταμμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που η κοπέλα εμφάνισε τα συμπτώματα, είχε την ενδεδειγμένη περίθαλψη από τους συναδέλφους του Νοσοκομείου Κέρκυρας”.

Οι θεράποντες ιατροί της είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί μέχρι στιγμής, περιμένοντας να δουν την ανταπόκριση του οργανισμού της νεαρής κοπέλας στη θεραπεία που λαμβάνει. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Συμεωνίδης, “Από την ώρα που έφτασε στο νοσοκομείο και την κλινική μας, έχει σημάνει συναγερμός και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι από πάνω της.”

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της 27χρονης που είχε κάνει στην Κέρκυρα το εμβόλιο της Johnson & Johnson"

Κρήτη: Θερμοπληξία και εξάντληση τα αίτια θανάτου της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας

Σε θερμοπληξία και εξάντληση οφείλεται ο θάνατος της 29χρονης Βάιολετ Γκιγκανό, της Γαλλίδας τουρίστριας, η οποία βρέθηκε νεκρή σε μονοπάτι στα Χανιά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση του Γιώργου Μυλανώκη, από τα Χανιά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το αίτια επιβεβαιώθηκαν, αφού τα άδεια μπουκάλια του νερού και του αναψυκτικού που είχε μαζί της, αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκε λίγα μέτρα έξω από το μονοπάτι, όπου είχε σκιά, υποδείκνυαν ότι επρόκειτο για θερμοπληξία.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι, η σορός της βρέθηκε σε απόσταση περίπου 10 λεπτών από εκεί που είχε αφήσει το αυτοκίνητό της, στην παραλία του Κριού.

Η 29χρονη σύμφωνα με εκτιμήσεις, προσπάθησε να κόψει δρόμο και αυτό ήταν το μοιραίο λάθος, καθώς βρέθηκε σε σημείο χωρίς μονοπάτι και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Η Βάιολετ Γκιγκανό έφτασε μόνη της στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο στις 21 Ιουνίου για μια εβδομάδα διακοπών. Νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και ταξίδεψε στα Χανιά, καθώς στόχος της ήταν να επισκεφθεί το διάσημο Ελαφονήσι. Δυστυχώς όμως ήταν και το τελευταίο της ταξίδι καθώς στην επιστροφή της από το Ελαφονήσι στις 24 Ιουνίου χάθηκαν τα ίχνη της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Θερμοπληξία και εξάντληση τα αίτια θανάτου της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας"

Αναστασιάδης για φωτιά στην Κύπρο – «Είναι μια τραγωδία – Δεν θα αφήσουμε κανέναν εγκαταλελειμμένο»

Στην τραγωδία από την καταστροφική φωτιά με τους τέσσερις νεκρούς αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στο twitter κάνει λόγο για την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Κύπρο από το 1974 τονίζοντας ότι δεν θα εγκαταλείψουν κανέναν πολίτη.

«Είναι μια τραγωδία. Η μεγαλύτερη πυρκαγιά από το 1974. Χάθηκαν ζωές, περιουσίες, καταστράφηκαν εκτάσεις γης και δάσους. Η κυβέρνηση θα σταθεί άμεσα αρωγός στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θα αφήσουμε κανέναν εγκαταλελειμμένο στην καταστροφή της πυρκαγιάς».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστασιάδης για φωτιά στην Κύπρο – «Είναι μια τραγωδία – Δεν θα αφήσουμε κανέναν εγκαταλελειμμένο»"

Ποιοι πρέπει να λάβουν και τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer

Μειωμένη ανοσολογική απάντηση μετά από δύο δόσεις ενός mRNA εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2 έχει παρατηρηθεί σε ασθενείς μετά από μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, ενώ επίσης περιγραφεί πολλές περιστάσεις σοβαρής λοίμωξης COVID-19 σε τέτοιους ασθενείς μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Αυτό οδήγησε τις γαλλικές αρχές υγείας να προτείνουν μία τρίτη δόση εμβολίου στους ασθενείς αυτούς.

Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα μίας σειράς 101 μεταμοσχευμένων ασθενών που έλαβαν τρίτη δόση εμβολίου mRNA της εταιρείας Pfizer, όπως δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο διεθνές περιοδικό “the New England Journal of Medicine”.

Η ομάδα των ασθενών περιλάμβανε 78 μεταμοσχευμένους νεφρού, 12 μεταμοσχευμένους ήπατος, 8 μεταμοσχευμένους πνεύμονα ή καρδιάς, και 3 παγκρέατος. Οι πρώτες δύο δόσεις είχαν απόσταση ενός μήνα και η τρίτη δόση δόθηκε 61 ημέρες μετά τη δεύτερη. Ο χρόνος μεταξύ της μεταμόσχευσης και του εμβολιασμού ήταν 97 +/- 8 μήνες. Η ανοσοκαταστολή ήταν λόγω γλυκοκορτικοειδών στο 87% των ασθενών, λόγω αναστολέων καλσινευρίνης στο 79% των ασθενών, μυκοφαινολικού οξέος στο 63%, mTOR αναστολέων στο 30%, και belatacept στο 12% των ασθενών.

Όπως μεταδίδει το skai.gr, ο τίτλος των αντισωμάτων ήταν 0% πριν την πρώτη δόση, 4% πριν τη δεύτερη, 40% πριν την τρίτη, και 68% 4 εβδομάδες μετά την τρίτη δόση. Το 44% των αρνητικών ασθενών για αντισώματα πριν την τρίτη δόση, απέκτησε θετικό τίτλο μετά, και σε όσους είχαν θετικό τίτλο αντισωμάτων πριν την τρίτη δόση, ο τίτλος αυτός αυξήθηκε σημαντικά μετά την τρίτη δόση. Οι ασθενείς που δεν είχαν αντισωματική απάντηση ήταν μεγάλοι σε ηλικία, είχαν ανοσοκαταστολή σε μεγαλύτερο βαθμό και είχαν χαμηλότερη σπειραματική κάθαρση. Επίσης, κανείς από αυτούς τους ασθενείς δεν εμφάνισε λοίμωξη COVID-19 μετά την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Συμπερασματικά, τα δεδομένα της μελέτης αυτής επισημαίνουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια μίας τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer στην ομάδα των μεταμοσχευμένων ασθενών, παρόλο που οι ασθενείς αυτοί πρέπει να είναι σχολαστικοί με τα μέτρα προφύλαξης σε κάθε περίπτωση λόγω της ευπάθειας τους σε σοβαρή νόσο. Είναι πιθανό ότι ανάλογη στρατηγική τριών δόσεων να εφαρμοστεί στο μέλλον και σε άλλες κατηγορίες ασθενών που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικές θεραπείες, εφόσον κλινικές μελέτες που είναι σε εξέλιξη δώσουν θετικά αποτελέσματα.

skai

Πηγή: https://www.skai.gr/news/ygeia/poioi-prepei-na-lavoun-triti-dosi-ton-emvolion-pfizer-symfona-me-meleti
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι πρέπει να λάβουν και τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer"

Γλυκά Νερά: «6 μέρες πριν τη δολοφονία ο πιλότος έγραψε το οικόπεδο στο όνομά του» – «Η Καρολάιν είχε αποφασίσει να χωρίσει»

Νέες αποκαλύψεις έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν για την αγορά του οικοπέδου από το ζευγάρι.

Την πληροφορία ότι ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έξι μέρες πριν τη δολοφονία της Κάρολαϊν αγόρασε στο όνομά του οικόπεδο με τα χρήματα που είχε πάρει από τη μητέρα της συζύγου του, επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Χαρμάνης.

Στο μεταξύ, η συνήγορος της Ελένης Μυλωνοπούλου, της συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Σταματία Μάρκου, αποκάλυψε ότι η Κάρολαϊν είχε πει στον καθ' ομολογία δράστη ότι θα χωρίσουν πριν ξεκινήσουν τις συνεδρίες. «Η Κάρολαϊν είχε αποφασίσει να χωρίσει και πήγε σε αυτήν για να την συμβουλευτεί πώς θα διαχειριστεί την οριστική διάσπαση της έγγαμης σχέσης της. Η 20χρονη δε δεχόταν να έχει οποιοσδήποτε σχέσεις με τους γονείς του καθ’ ομολογία δράστη, γεγονός που δείχνει την οριστική ρήξη στις σχέσεις του ζευγαριού και δεν του είχε κρύψει τη βούλησή της να φύγει από το σπίτι», σημείωσε.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η 20χρονη δε δεχόταν να γίνει η βάφτιση της κόρης τους, Λυδίας, στην Αθήνα και είχε αποφασίσει να τη βαφτίσει στις Φιλιππίνες.

Η κ. Μάρκου κατέληξε ότι η εντολέας της από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει αυτά τα στοιχεία στις αρχές βάζοντας στο κάδρο των υπόπτων τον πιλότο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Γλυκά Νερά: «6 μέρες πριν τη δολοφονία ο πιλότος έγραψε το οικόπεδο στο όνομά του» – «Η Καρολάιν είχε αποφασίσει να χωρίσει»"

Κύπρος: Νεκροί βρέθηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι – Δεν πρόλαβαν να σωθούν από τις φλόγες

Τραγωδία στην Κύπρο, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί οι τέσσερις εργάτες που αγνοούνταν εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς που καίει στο νησί από το Σάββατο στις  ορεινές περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας.

Μετά την πληροφορία ότι χάθηκαν τα ίχνη τους, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για εντοπισμό τους, ενώ από τις έρευνες, το όχημα τους είχε εντοπιστεί καμένο στην κοινότητα Οδού στην επαρχία Λάρνακας.

Δυστυχώς, σε κοντινό σημείο, βρέθηκαν οι σοροί των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι ήταν απανθρακωμένοι, και όπως προκύπτει, όταν δόθηκε οδηγία για εκκένωση του χωριού, δεν πρόλαβαν να διαφύγουν για να γλιτώσουν από τις φλόγες, αφού δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, με αποτέλεσμα να τους περικυκλώσουν. Και οι τέσσερις, βρέθηκαν νεκροί στο ίδιο σημείο.  

Οι τέσσερις εργάτες από την Αίγυπτο, 35, 29, 28 και 24 ετών, που ήρθαν στην Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο, όταν έλαβαν την οδηγία από τον εργοδότη τους για να απομακρυνθούν, άφησαν το όχημα τους και προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το μέρος πεζοί.

Ωστόσο, φαίνεται να μην γνώριζαν καλά την περιοχή, με αποτέλεσμα να περικυκλωθούν από τις φλόγες και να καούν ζωντανοί, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. 

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες το όχημα των θυμάτων εντοπίστηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το χωράφι όπου εργάζονταν, ενώ σε κάποιο σημείο του δρόμου, φαίνεται να έχασαν τον έλεγχο του οχήματος.

Τα θύματα φαίνεται να βγήκαν από το όχημα και να επιχείρησαν να διαφύγουν με τα πόδια. Οι σοροί τους, βρέθηκαν περίπου 400 μέτρα μακριά από το όχημα τους. 

Συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, δύο εκ των νεκρών αφήνουν πίσω ανήλικα παιδιά, ενώ ένας από τους Αιγύπτιους περίμενε να πάει στην χώρα του για να παντρευτεί. 

Στο σημείο της τραγωδίας, βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας για έρευνες, ενώ έχουν κληθεί και οι ιατροδικαστές.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη»

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, αναφερόμενος στις συνεχείς προσπάθειες για κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς σε ορεινές περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Κέντρο Διαχείρισης στην περιοχή της Βαβατσινιάς, ο κ. Πελεκάνος δήλωσε ότι «το πλάνο που έχει καταρτιστεί κατά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη δεν έχει διαφοροποιηθεί ουσιαστικά, αφού και τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης από τα drones δεν έχει αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα.

Παρακολουθούνται οι μεγάλες εστίες που εξελίσσονται σε κάποιες περιοχές, όπως, για παράδειγμα, μεταξύ των χωριού Οδού και Αγίων Βαβατσινιάς. Εκεί δίδεται μεγαλύτερη έμφαση, καθώς είναι μια περιοχή δύσκολη για τα πτητικά μέσα, οπότε γίνεται μια μετακίνηση επίγειων δυνάμεων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Υπάρχει μια αισιοδοξία, αλλά παραμένει δύσκολη η κατάσταση, αξιολογείται συνεχώς και λαμβάνονται αποφάσεις αναλόγως και του πώς προκύπτει η εξέλιξη με τις εστίες αναζωπύρωσης.

Αναμένουμε τις επόμενες ώρες ότι θα μπουν στη μάχη και το ένα αεροπλάνο από την Ελλάδα – δυστυχώς, το δεύτερο αεροπλάνο, λόγω τεχνικού προβλήματος, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα – και βεβαίως και τα δύο αεροπλάνα που θα έρθουν από το Ισραήλ, ενώ αναμένεται και ενημέρωση για τα δύο αεροπλάνα που θα έρθουν από την Ιταλία».

Σε ερώτηση για τον απολογισμό της καταστροφής μέχρι στιγμής, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα, γίνονται ήδη κάποιες πρώτες σκέψεις για το πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση αμέσως μετά που θα κερδίσουμε τη μάχη με τις φλόγες, αλλά αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη βοήθεια που πρέπει να προσφερθεί σε όσους, δυστυχώς, έχουν απωλέσει τη στέγη τους. Έχουν γίνει όλες οι ρυθμίσεις, δεν έχει μείνει κάποιο νοικοκυριό χωρίς στέγη χθες βράδυ, και φυσικά και για τη σίτιση τους».

Σε ερώτηση πώς ήταν για αυτόν η χθεσινή νύχτα, ο εκπρόσωπος είπε ότι «ήταν ένα βράδυ το οποίο περάσαμε μπροστά σε μια οθόνη και με τη βοήθεια των ειδικών αξιολογούσαμε συνεχώς τα δεδομένα. Δεν θα έλεγα ότι ήταν μια συνηθισμένη βραδιά για μένα, αλλά ήταν μια βραδιά αρκετά διδακτική και πρέπει να μάθουμε από αυτή τη βραδιά».

Κληθείς να αναφερθεί στο έργο των πυροσβεστών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι συγκινητική η προσπάθεια, όχι μόνο των πυροσβεστών, αλλά όλου του κόσμου που είναι εδώ είτε αυτοί είναι στελέχη του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, όλοι. Και αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι κόσμος που του ζητούσαν να πάει να ξεκουραστεί, επέμενε να συνεχίσει να είναι εδώ και να δίνει τη μάχη».

 reporter.com.cy, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Νεκροί βρέθηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι – Δεν πρόλαβαν να σωθούν από τις φλόγες"

Άδωνις Γεωργιάδης: Με τα εμβόλια έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά

«Έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές εφόσον είναι διαθέσιμα τα εμβόλια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα, στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε δε ότι αν κάποιος έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί, ο ίδιος έχει αποφασίσει να ζήσει με περιορισμούς.

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία, η κυβέρνηση είχε την ηθική ευθύνη να βρει τρόπο να δώσει χρήματα να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτή η ηθική υποχρέωση του κράτους αίρεται με την παροχή των εμβολίων στους πολίτες. Από τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και άρα να πάψουν κινδυνεύουν, έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές. Τα λεφτά που δώσαμε ήταν 41 δισ. ευρώ και το σύνολο του ΑΕΠ πέρυσι ήταν 165 δισ. ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος προέταξε την ατομική ευθύνη των πολιτών επισημαίνοντας ότι αν υπάρξει νέο κύμα πανδημίας «και ανθρώπινες ζωές θα χαθούν και το σύστημα υγείας θα πιεστεί και τοπικά lockdown θα αναγκαστούμε να κάνουμε και ζημιά στην οικονομία θα πάθουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown, απάντησε ότι εφόσον ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και δεν κινδυνεύει, «δεν μπορούμε και δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα τους περιορίζουμε» υπογραμμίζοντας ότι «για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν χρειαστεί, θα τους περιορίσουμε».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί τόσο για τις μετακινήσεις όσο και για την ψυχαγωγία, ο υπουργός τόνισε ότι «όσο κάποιος κινδυνεύει λιγότερο, απολαμβάνει μεγαλύτερων ελευθεριών. Όσο κάποιος κινδυνεύει περισσότερο, πρέπει να τον προστατεύουμε εξαιτίας των λανθασμένων του επιλογών».

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μέτρα για τα νησιά να επεκταθούν και στις χερσαίες μετακινήσεις, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «θεωρώ αδιανόητο να μπαίνει ανεμβολίαστος καθηγητής στην τάξη», ενώ πρόσθεσε ότι και οι σερβιτόροι θα πρέπει να εμβολιαστούν.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης: Με τα εμβόλια έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά"

Φιλιππίνες: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε 92 άτομα συνετρίβη σήμερα στις νότιες Φιλιππίνες, δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σιριλίτο Σομπετζάνα.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι διασώθηκαν μετά τη συντριβή του αεροσκάφους και λαμβάνουν πρώτες βοήθειες, δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στους δημοσιογράφους.

Η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για 85 επιβαίνοντες ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ντελφίν Λορεντζάνα, μετέφερε 92 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρεις πιλότοι και άλλα πέντε μέλη πληρώματος.

Φωτογραφία που δημοσίευσε το δίκτυο ABS-CBN News στο Twitter δείχνει καπνό και φλόγες να βγαίνουν από τη σπασμένη άτρακτο.

Πολλοί επιβάτες είχαν λάβει πρόσφατα τη βασική στρατιωτική τους εκπαίδευση και είχαν σταλεί σε αυτό το νησί στο πλαίσιο μιας κοινής επιχειρησιακής δύναμης καταπολέμησης της τρομοκρατίας σε αυτή την περιοχή όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Ο στρατός έχει πολύ αισθητή παρουσία στις νότιες Φιλιππίνες λόγω της δράσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που θεωρείται από την Ουάσινγκτον τρομοκρατική οργάνωση.

Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ αποτελείται από ένα δίκτυο μαχητών στους οποίους αποδίδονται αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές ξένων τουριστών και χριστιανών ιεραποστόλων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλιππίνες: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news