facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Παράταση έως το πρωί της Πέμπτης στη δωρεάν διέλευση οχημάτων στον Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου «Αιγαίου» από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο

Παρατείνεται, έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2023, η δωρεάν διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου» από τη Νίκαια, μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Επίσης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, εξαιτίας των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Daniel», παρατείνεται για το ίδιο χρονικό διάστημα, η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό και κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, ανεξαρτήτως κατευθύνσεως.

Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση έως το πρωί της Πέμπτης στη δωρεάν διέλευση οχημάτων στον Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου «Αιγαίου» από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο"

Κακοκαιρία Daniel: Σε 2 χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου - Έχουν καταστραφεί 180 χιλιόμετρα

Στις τεράστιες καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel στον σιδηροδρομικό δίκτυο και στην τιτάνια προσπάθεια που θα χρειαστεί για την αποκατάστασή του αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, στο ITC 2023 - 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο της συνεδρίας για τον σιδηρόδρομο.

«Χρειάστηκαν μερικές ώρες και εκατομμύρια τόνοι νερού για να χαθεί ότι χτίσαμε μέσα σε τόσα χρόνια. Το 2023 έχει φανεί πολύ "σκληρό" για τον σιδηρόδρομο. Πρώτα θρηνήσαμε 57 νεκρούς στα Τέμπη και πριν από λίγες, χάσαμε τις υποδομές που παραλάβαμε πριν από 20 ημέρες», δήλωσε ο κ. Τερεζάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ υπογράμμισε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες και ότι, εδώ και τέσσερις δεκαετίες που δραστηριοποιείται στον σιδηρόδρομο, δεν έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο.

Τόνισε στη συνέχεια ότι έχουν καταστραφεί συνολικά 180 χλμ. δικτύου, εκ των οποίων 50 χλμ. διπλής γραμμής στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης, 80 χλμ. στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα και 50 χλμ. στο Λάρισα - Βόλος.

Μαζί με αυτά, «χάθηκαν» δύο κέντρα interlocking, το ένα στον Δομοκό που παραδόθηκε πριν από 20 ημέρες και το άλλο στον Παλαιοφάρσαλο που ήλεγχε τη Λάρισα.

Για τα δύο παραπάνω κέντρα χρειάζονται διαγωνισμοί για την αποκατάστασή τους σε μία «μακροχρόνια και επίπονη» διαδικασία.

Μάλιστα, ο κ. Τερεζάκης εκτίμησε ότι θα χρειαστούν, σε ένα αισιόδοξο σενάριο, έξι μήνες για να «τρέξει» ο διαγωνισμός, ενώ για την παραλαβή και λειτουργία των συστημάτων, θα χρειαστεί ένας χρόνος.

Ενδιάμεσα, όπως ανέφερε, πρέπει να αναταχθούν οι κατεστραμμένες υποδομές. Στην παρούσα φάση εξετάζεται το μέγεθος της καταστροφής, ενώ πρέπει να πέσει η στάθμη του νερού για να φανεί το εύρος των ζημιών στη σιδηροδρομική γέφυρα βόρεια της Λάρισας, στον Πηνειό. Αν αυτή είναι σοβαρή, ο χρόνος και το κόστος αποκατάστασης θα αυξηθούν.

Ο ΟΣΕ, όπως επισήμανε, έχει καταστρώσει σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών. Πρέπει στον επόμενο μήνα να αποκατασταθεί η γραμμή Δομοκού - Λάρισας, την οποία έχουν αναλάβει από χθες τέσσερις ανάδοχοι, έτσι ώστε να λειτουργεί μία προσωρινή καθοδική γραμμή.

Μέλημα, μεταξύ άλλων, είναι να κυκλοφορεί το εμπορευματικό τρένο, καθώς το Ικόνιο, το Θριάσιο και ο ΟΛΘ έχουν κορεστεί από χιλιάδες containers. Πρόκειται για μία προσωρινή γραμμή με ταχύτητες 80 χλμ., σημείωσε.

Ενδιάμεσα, θα αρχίσει να κατασκευάζεται και να ανατάσσεται η γραμμή ανόδου για την οποία και θα απαιτηθούν περίπου 11 μήνες, ενώ στη συνέχεια, στους επόμενους 11 μήνες θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία για τη γραμμή καθόδου. «Αυτό σημαίνει ότι, εντός δύο ετών, θα αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία», υποστήριξε ο κ. Τερεζάκης.

Όσον αφορά στη σημασία των εμπορευματικών μεταφορών, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ανέφερε ότι, σημαντικά έσοδα έρχονται από αυτήν τη δραστηριότητα.

Για αυτό το λόγο, ο οργανισμός, μαζί με τις ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ, έχει αναπτύξει ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό.

Γενικότερα, για την επίτευξη εύρυθμης κυκλοφορίας, ο ΟΣΕ, ανεξάρτητα από τα όσα συνέβησαν με τη κακοκαιρία, έχει θέσει σε λειτουργία έργα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης σε πέντε κέντρα για ένα δίκτυο 800 χλμ. που, παρά τις όποιες καταστροφές, λειτουργούν (Κόρινθος, ΣΚΑ, Λιανοκλάδι, Λάρισα και Θεσσαλονίκη).

Τα κέντρα αυτά οργανώθηκαν κατά το γαλλικό πρότυπο, όπου υπάρχει ένα βασικό κέντρο ελέγχου που επιβλέπει τα υπόλοιπα, με στόχο να κάνει διάγνωση και επίλυση των βλαβών, ενώ όσον αφορά την ασφάλεια των συστημάτων και των σηράγγων, ο ΟΣΕ επενδύει ετησίως 5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, προσέθεσε ότι αναμένεται το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να εγκατασταθούν 200 νέες κάμερες, με αποτέλεσμα ο ΟΣΕ να διαθέτει συνολικά 450 κάμερες σε σημεία του δικτύου.

Ιω. Τσιαπαρίκου (ΡΑΣ): Ολικός ανασχεδιασμός και ανασύνταξη για την επανεκκίνηση του ελληνικού σιδηροδρόμου

«Βιώνουμε μια εξαιρετική και έκτακτη συνθήκη, λόγω των ακραίων καταστροφών που υπέστη ο σιδηρόδρομος και άρα δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος», ανέφερε η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), μιλώντας στο ίδιο πάνελ.

Σύμφωνα με την ίδια, «η χρονιά που διανύουμε είναι η πιο τραγική για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Απαιτείται ολικός ανασχεδιασμός και ανασύνταξη δυνάμεων για να συνδράμουμε για την επανεκκίνηση του ελληνικού σιδηροδρόμου».

Υπενθύμισε ότι, η Ομάδα Εργασίας, που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει πολλή δουλειά μπροστά της να κάνει, προκειμένου να καταπολεμηθούν παθογένειες του συστήματος και εγγενείς ελλείψεις».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, «στόχος είναι η ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού σιδηροδρόμου».

Η ΡΑΣ, σύμφωνα με την ίδια, όπως και οι υπόλοιποι συσχετιζόμενοι φορείς του σιδηροδρόμου, έχουν να αντιμετωπίσουν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, όπου μέρος ολοκληρωμένων υποσυστημάτων και έργων για την ενίσχυση και αναβάθμιση του σιδηροδρόμου καταστράφηκαν, λόγω της κακοκαιρίας.

Η Πρόεδρος της ΡΑΣ υποστήριξε, ακόμη, ότι «απαιτείται να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας στον διαχειριστή υποδομής με μόνιμες. Παράλληλα, να εξεταστούν και να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης, ενώ απαιτείται οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις να προβούν σε επαρκείς και μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Π. Μοσχανδρέου (Copelouzos Group): Τέλη του έτους η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το Θριάσιο ΙΙ

Στα τέλη του έτους αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής Θριασίου Πεδίου (Θριάσιο ΙΙ), ανέφερε ο εκπρόσωπος των Copelouzos Group / Ε.Σ.Σ.Σ.Δ.Ι. Θριασίου Πεδίου, Πάνος Μοσχανδρέου.

«Το έργο, με τον πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα συνδυασμό σιδηροδρομικών και οδικών μέσων μεταφοράς, εκτείνεται σε μία περιοχή εκτάσεως 1.450 στρεμμάτων, ενώ έχει ήδη κατασκευαστεί ένα μεγάλο κομμάτι της σιδηροδρομικής και οδικής υποδομής.

Εμείς και η Hellenic Train ελπίζουμε να δημιουργηθεί, το συντομότερο, ένας τερματικός σταθμός, εφάμιλλος των ευρωπαϊκών προτύπων και καταλύτης επίσπευσης των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται για την προσέλκυση διεθνών εμπορευματικών ροών από και προς την Κεντρική Ευρώπη», συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα έχει αποκτήσει στρατηγικό ρόλο και υπάρχει μία μοναδική ευκαιρία, η χώρα να αναπτύξει ένα hub εμπορευματικών μεταφορών. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι το υπουργείο έχει δημιουργήσει μία task force μεταξύ ΟΣΕ - ΓΑΙΑΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ - Hellenic Train και πρέπει να υπάρχει ένας συντονισμένος στρατηγικός σχεδιασμός για την επίλυση του συνόλου των προβλημάτων. Δυστυχώς, πράγματι, η χωρητικότητα του δικτύου είναι ένα μεγάλο ζήτημα, απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες και εκτέλεση αυτών», συμπλήρωσε ο κ. Μοσχανδρέου.

Κων/ντίνος Κεσεντές (ΓΑΙΑΟΣΕ): Η καταστροφή στη Θεσσαλία πήγε τον σιδηρόδρομο πίσω, αλλά θα ανακάμψουμε

«Η καταστροφή, μας πήγε πίσω αρκετά χρόνια, αλλά θα ανακάμψουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχει στρατηγική» υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η χώρα μας, όπως είπε, έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης στον τομέα των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα αποτελούν μόλις το 3% των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 13%. Αιτίες η καθυστέρηση ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του δικτύου, όπως και η αδυναμία πρόσβασης, που μεταφράζεται στην έλλειψη εμπορευματικών κέντρων, παρά τις σημαντικές κινήσεις των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Κεσεντέ, η ΓΑΙΑΟΣΕ επενδύει στην ανάπτυξη των εμπορευματικών κέντρων, διαθέτοντας δύο εμβληματικά ακίνητα. «Επενδύουμε στο Θριάσιο Ι, που σε συνδυασμό με το Θριάσιο ΙΙ, θα αποτελέσει το πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο πολυτροπικό εμπορευματικό κέντρο της Ευρώπης.

Σε ένα κομβικό σημείο που θα εξυπηρετήσει και το λιμάνι του Πειραιά και τη βιομηχανική δραστηριότητα της Αττικής», σχολίασε.

Αντίστοιχο ακίνητο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ, είναι το πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και όλη την παραγωγική διαδικασία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη έχει γίνει μελέτη σκοπιμότητας κι έχει ενταχθεί στις επενδύσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος, με το ΤΑΙΠΕΔ να «τρέχει» τις διαδικασίες ωρίμανσης.

«Ελπίζουμε ότι σχετικά σύντομα, με τις ταχύτητες που καταγράφονται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είμαστε σε θέση να πάμε στα επόμενα βήματα για τη παραχώρηση του έργου», ανέφερε ο κ. Κεσεντές.

Β. Μαγκλάρας (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο): Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Θριασίου Ι

«Η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης, που βρίσκεται σε ισχύ λιγότερο από έναν χρόνο, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε "θηριώδη" προβλήματα και να λύσουμε μία σειρά από "γρίφους" που έχουν αθροιστεί τα τελευταία χρόνια.

Ο πρώτος είναι τι θα κατασκευάσουμε, ώστε το κέντρο να είναι "βιώσιμο", με στόχο να δημιουργήσει μία τεράστια αξία στην περιοχή της Αττικής και να αλλάξει το περιβάλλον των εμπορευματικών μεταφορών», ανέφερε ο Βασίλης Μαγκλάρας, διευθύνων σύμβουλος της "Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο", σημειώνοντας ότι το ζήτημα αυτό επιλύθηκε με την κατάθεση του master plan που έχει λάβει την έγκριση της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Για το Θριάσιο Ι, έχει ολοκληρωθεί η φάση των προμελετών και μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται η κατάθεση του πλήρους φακέλου για την αδειοδότηση του έργου.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο, όπου απλά θα μπαινοβγαίνουν φορτηγά. Θα αλλάξουμε τελείως την αγορά, αλλά και στο κομμάτι της ενέργειας και της τεχνολογίας, θα υιοθετήσουμε τις πιο σύγχρονες λύσεις, μοναδικές στον χώρο της Ελλάδας, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία», τόνισε ο Β. Μαγκλάρας.

«Έχουμε ένα όραμα. Θέλουμε να κάνουμε το Θριάσιο έναν ευρωπαϊκό κόμβο για τις εμπορευματικές μεταφορές, η οποία θα προσελκύσει πελάτες υψηλού κύρους, πολυεθνικές. Επίκεντρό μας θα είναι η διεθνής αγορά».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της Goldair Cargo για το λιμάνι του Βόλου, ο κ. Μαγκλάρας εξήγησε ότι με μία τέτοια επένδυση, θα ολοκληρωθεί η αλυσίδα υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία στους πελάτες της και διαβεβαίωσε ότι η Goldair έχει στρατηγική ανάπτυξης για το λιμάνι, με στόχο να καταστεί διεθνές μετακομιστικό κέντρο, εφόσον πλειοδοτήσει στον σχετικό διαγωνισμό.

Στ. Αρχοντάκης (VTG): Εξετάζεται η δημιουργία κέντρου επισκευής και διαχείρισης τροχαίου υλικού στην Ελλάδα

Στη δημιουργία κέντρου επισκευής και διαχείρισης τροχαίου υλικού στην Ελλάδα, αποκλειστικά για βαγόνια, προσανατολίζεται η VTG Rail Logistics Hellas, σύμφωνα με τον Στέλιο Αρχοντάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης κατάλληλου χώρου για να προχωρήσει το έργο απρόσκοπτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως ιδιώτης πάροχος στόλου βαγονιών, η VTG διακινεί περί τα 800 βαγόνια και τους επόμενους μήνες ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000.

«Ωστόσο, υπάρχει η πρόκληση της συντήρησης. Εδώ και κάποια χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα κινητό συνεργείο για λογαριασμό συνεργάτη μας, που διαχειρίζεται κάποιες μικρές ζημιές που μπορεί να προκύψουν καθ' οδών ή σε κάποιο terminal. Δυστυχώς στις μεγάλες επισκευές δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις, οπότε βαγόνια θα πρέπει να σταλούν κατά κύριο λόγο στη Σερβία για να συντηρηθούν», τόνισε.

Αναφερόμενος στην σημερινή εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου, ο κ. Αρχοντάκης παρατήρησε ότι «το 2023 ήταν πολύ άσχημη χρονιά για τους χρήστες του δικτύου. Βέβαια, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και να δούμε πως ο σιδηρόδρομος θα πρέπει να τοποθετηθεί σωστά στον ελλαδικό χώρο.

Σίγουρα οι υποδομές, τα λιμάνια και τα εμπορευματικά κέντρα διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, παρόλα αυτά στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε λιγότερο ώριμο στάδιο».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Daniel: Σε 2 χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου - Έχουν καταστραφεί 180 χιλιόμετρα"

Θεσσαλία: 55 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 105 λοιμώξεις αναπνευστικού

Σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Μαγνησία οι πολίτες που πήγαν σήμερα 19/9 στις 26 δομές του ΕΣΥ ανέρχονται στους 1.388, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση. Από αυτούς, προέκυψαν 55 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 105 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και συνολικά 25 νέες νοσηλείες.

Επίσης, εξετάστηκαν 3 δείγματα εκ των οποίων τα δύο ήταν νοροϊός και το τρίτο σαλμονέλα, μάλλον τροφιμογενής.

Στη Λάρισα, υπάρχει ένα πιθανό κρούσμα λεπτοσπείρωσης, το οποίο διερευνάται εργαστηριακά. Δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται για λεπτοσπείρωση, θα εξακριβωθεί όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλία: 55 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 105 λοιμώξεις αναπνευστικού"

Προκλητικός Ερντογάν πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Ζητά και πάλι να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του ψευδοκράτους

Στο προκλητικό του τέμπο επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αύριο Τετάρτη στις 18:00, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Άφησε αιχμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και για την πολιτική που ακολουθούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος αυτήν τη φορά δεν δίστασε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν διασφαλίζουν πλέον την παγκόσμια ασφάλεια. Είδαμε πέντε μόνιμα μέλη να βρίσκονται σε διαμάχη» δήλωσε ασκώντας εμφανή κριτική, ενώ ζήτησε να αλλάξει η δομή οργανισμών που υπάγονται στον ΟΗΕ κι είναι υπεύθυνοι για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Αφήνοντας αιχμές προς τη Δύση είπε δε: «κουραστήκαμε με εκείνους τους υποκριτές που χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις για πολιτικούς σκοπούς».

Κάλεσε, δε, την ΕΕ να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τις οποίες αμελεί εδώ και καιρό».

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στους Παλαιστίνιους που «παλεύουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους».

O Ταγίπ Ερντογάν τόνισε, ακόμη, ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ειδικά εντός των Ηνωμένων Εθνών, που στοχεύουν στην «καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα προς την ειρήνη και την ασφάλεια» δήλωσε δε ο Τούρκος πρόεδρος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκλητικός Ερντογάν πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Ζητά και πάλι να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του ψευδοκράτους"

Πύργος: Εντοπίστηκε ιστιοπλοικό με 80 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Στροφάδια

Ιστιοπλοικό σκάφος με 80 μετανάστες, εκ των οποίων αρκετά είναι παιδιά, εντοπίσθηκε από σκάφη του Λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή στα Στροφάδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος θα έρθει πιθανότατα συνοδεία του Λιμενικού στο λιμάνι του Κατακόλου.

Οι μετανάστες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύργος: Εντοπίστηκε ιστιοπλοικό με 80 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Στροφάδια"

Ρόδος: Καταδίωξη ταχύπλοου με 26 μετανάστες - 37χρονος συνελήφθη ως διακινητής

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό σήμερα το πρωί (19/09) για ταχύπλοο σκάφος με 26 μετανάστες στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, υπήρξε ενημέρωση για υπάρξη  σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση του Λιμενικού.

Ωστόσο, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους, αλλά προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Έτσι, ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Το περιπολικό σκάφος περισυνέλεξε τους συνολικά 26 επιβαίνοντες του ταχυπλόου -16 άνδρες, 2 γυναίκες, 6 αγόρια και 2 κορίτσια- και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού. Όλοι είναι  καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 37χρονος ως διακινητής των υπόλοιπων 25 μεταναστών. Το ταχύπλοο σκάφος  κατασχέθηκε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρόδος: Καταδίωξη ταχύπλοου με 26 μετανάστες - 37χρονος συνελήφθη ως διακινητής"

Με 13 παρεμβάσεις και 1,1 δισ. ευρώ η νέα στήριξη των εισοδημάτων – Δέκα μέτρα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Γραμμές άμυνας για τον κρατικό προϋπολογισμό χτίζει η κυβέρνηση. Προωθεί μέτρα για να περιορίσει το κόστος των αποζημιώσεων σε περίπτωση μελλοντικών φυσικών καταστροφών, ενώ ενεργοποιείται πακέτο 10 δράσεων για να τονώσει τα έσοδα μέσα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. 

Το σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής περιλαμβάνει:

* ολοκλήρωση διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με τα POS έως την Ανοιξη 2024
* καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικών βιβλίων
* ενεργοποίηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής από το 2024
* υποχρεωτικά POS σε όλη τη λιανική
* υποχρεωτική αγοραπωλησία ακινήτων μόνο με τραπεζικά μέσα πληρωμής.
* διπλασιασμός του προστίμου χρήσης μετρητών άνω των 500 ευρώ
* καταβολή προνομιακών επιδομάτων μέσω καρτών (εντός 2024).
* συνδυασμός  παρεμβάσεων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Κατά 8% αυξάνεται από τον Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 225.000 περίπου δικαιούχους.

Συνολικά 750.000 συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ θα λάβουν τον Δεκέμβριο επίδομα από 100 έως 200 ευρώ. Για άθροισμα συντάξεων έως 700 ευρώ, το επίδομα ανέρχεται στα 200 ευρώ, για 701 έως 1.100 ευρώ, 150 ευρώ και για άθροισμα συντάξεων από 1.100,1 έως 1.600 ευρώ, επίδομα 100 ευρώ.

Αποκλείοντας κάθε σενάριο επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης με το εισοδηματικό όριο για άγαμο και ζευγάρι να παραμένει στις 16.000 και 24.000 ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο το όριο προσαυξάνεται στα 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Παράλληλα μπαίνει κόφτης τζίρου έως 80.000 ευρώ τον χρόνο για φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα.

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Από το 2024 καθίσταται υποχρεωτική η ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών με τζίρο πάνω από 2 εκατ. ευρώ για ακίνητα, εξοπλισμό και αποθέματα από το 2024. Το μέτρο αφορά 16.268 επιχειρήσεις, οι οποίες όμως συνδέονται με το 87,5% του τζίρου.

Φυσικά και νομικά πρόσωπα με ακίνητα που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση θα επιβάλουν στους πελάτες τους τέλος διαμονής όπως τα τουριστικά καταλύματα. 

1-2 αστέρων                                   1,5 € (από 0,5 €)
3 αστέρων                                      3,0 € (από 1,5 €)
4 αστέρων                                      7,0 € (από 3,0 €)
5 αστέρων                                      10,0 € (από 4 €)
Ενοικιαζόμενα δωμάτια                1,5 € ( από 0,5 €)
Βραχυχρόνια μίσθωση                  1,5 € (από 0 €)

Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν πάνω από 3 ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση θα υπάγονται σε ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων.

Market Pass έως το τέλος του έτους στη Θεσσαλία και στον Έβρο, και μάλιστα διπλάσιο, θα λάβουν τα νοικοκυριά με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια. Ωφελούμενοι είναι περίπου 280.000 νοικοκυριά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Με 13 παρεμβάσεις και 1,1 δισ. ευρώ η νέα στήριξη των εισοδημάτων – Δέκα μέτρα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Τραγωδία στη Λιβύη: Παρέμβαση εισαγγελέα - Ζητά έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια

Η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων, όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή από αμέλεια αποτελούν το αντικείμενο έρευνας που θα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη στις 17 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μελών της Ελληνικής Αποστολής Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Την παραγγελία για έρευνα στο ΥΔΕΖΙ έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις.

Πού καταλήγουν οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, στην οριστική διαπίστωση ότι το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους δύο Έλληνες διερμηνείς που συμμετείχαν στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λίβυη, οφείλεται σε τροχαίο έχουν καταλήξει τόσο οι στρατιωτικοί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο τα διπλωματικά στελέχη του ελληνικού γενικού προξενείου στη Βεγγάζη αλλά και τα στελέχη της ΕΥΠ που εκλήθησαν να ασχοληθούν με την υπόθεση.

Παρά τη συνωμοσιολογία που αναπτύχθηκε κυρίως στα social media για τις συνθήκες και την αιτία της τραγωδίας, φαίνεται ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί προς μια διαφορετική αιτία που προκάλεσε τον θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κανείς από τους επιζώντες με τους οποίους μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ όταν τους επισκέφθηκε στο 251 ΓΝΑ και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου νοσηλεύονται δεν έκανε κάποια αναφορά που να «δείχνει» προς μια διαφορετική αιτία πέραν του τροχαίου.

Όπως έλεγε χθες στρατιωτικός που έχει μιλήσει με τα μέλη της ελληνικής αποστολής που επιβίωσαν από το τρομακτικό τροχαίο «το διπλοκάμπινο φορτηγάκι πήγε να βγει έξω απ' τον δρόμο, το έκοψε όλο αριστερά και έπεσε πάνω στο λεωφορείο».

Ανώτατη στρατιωτική πηγή πρόσθετε, μάλιστα, ότι «το κακό έγινε σε 15, 20, 30 δευτερόλεπτα. Γι' αυτά τα δευτερόλεπτα σήμερα θα λέγαμε "τι καλή δουλειά κάνει το ελληνικό τμήμα στη Ντέρνα". Και αντ' αυτού θρηνούμε πέντε νεκρούς».

Σύμφωνα με κύκλους του Πενταγώνου το συμβάν που έλαβε χώρα περίπου στο μέσο της διαδρομής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης προς την πόλη Ντέρνα και το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 5 Έλληνες και τραυμάτισε ακόμη 14, είναι αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με την πυρκαγιά να οφείλεται στο γεγονός ότι το διπλοκάμπινο φορτηγάκι που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα καυσίμων ώστε να μπορεί να διανύει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό, σε μία χώρα που παράγει μεν πετρέλαιο, αλλά διαθέτει υποτυπώδες δίκτυο πρατηρίων καυσίμων. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως επισημαίνουν, που μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς να αφήσει περιθώριο διαφυγής στους επιβάτες που κάθονταν στα αριστερά καθίσματα, όπου ήταν και το σημείο της σφοδρής πλαγιομετωπικής σύγκρουσης με το ΙΧ αυτοκίνητο.

Παράλληλα με τις έρευνες αναμένεται και η επίσημη ταυτοποίηση των πέντε θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος μέσω DNA, διαδικασία που εκτιμάται οτι θα ολοκληρωθεί το πρωί της Τρίτης δεδομένου ότι τα εργαστήρια στο 251 ΓΝΑ που έχουν αναλάβει το έργο αυτό  χρειάζονται 48 ώρες. Ωστόσο δεν αποκλείεται η τελική απάντηση να εκδοθεί και νωρίτερα δεδομένης της βαρύτητας της υποθεσης.

Γιατί αποφασίστηκε να ταξιδέψουν 200 χλμ με... τουριστικό λεωφορείο

Μετά την τραγωδία έγινε γνωστό ότι το σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών, γιατρών, νοσηλευτριών και νοσηλευτών ταξίδευαν από τη Βεγγάζη προς την πόλη Bayda (και τελικό προορισμό την πόλη Ντέρνα που βυθίστηκε από την τρομακτική καταιγίδα Daniel) με ένα μικρό λεωφορείο, ένα πούλμαν που έμοιαζε σαν τουριστικό. «Το υπουργείο Εξωτερικών έκλεισε τα βανάκια, εμείς κινηθήκαμε μ' αυτά που μας είπαν και σύμφωνα μ' αυτά που μας είχαν κλείσει» είπε στρατιωτικός από το ΓΕΕΘΑ στο protothema.gr.


Στο ερώτημά μας γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα για την μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτικών, ή έστω κάποια ασφαλέστερα μίνι βαν, ο ίδιος αξιωματικός μας απαντά: «Το επιχειρησιακό σκέλος δεν ήταν πολεμικό. Η ελληνική αποστολή στη Λιβύη επρόκειτο να παρέχει υγειονομική υποστήριξη στον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης που επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel. Γιατί να μετακινηθούν με τεθωρακισμένο; Ήταν πολεμική αποστολή;».


Μπροστά από το μικρό λεωφορείο που μετά τη σύγκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες βρισκόταν ένα αυτοκίνητο συνοδείας και ακόμη ένα συνοδευτικό τζιπ ήταν στο τέλος της μικρής φάλαγγας. Στα δύο συνοδευτικά βρίσκονταν Λίβυοι, αφού όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν μέσα στο λεωφορείο που συγκρούστηκε μετωπικά με το διπλοκάμπινο φορτηγό όπου βρισκόταν η εξαμελής οικογένεια των Λίβυων που μετρά επίσης τρεις νεκρούς από τη σφοδρή σύγκρουση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Λιβύη: Παρέμβαση εισαγγελέα - Ζητά έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια"

Καιρός αύριο: Έως τους 33 βαθμούς θα ανέβει η θερμοκρασία – Πού θα πέσουν βροχές

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου. Σε αρκετές περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕMΥ): Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικοί όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανώς της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βόρειας Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, που θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικότερα βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά των νομών Λάρισας και Τρικάλων.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως τους 33 βαθμούς θα ανέβει η θερμοκρασία – Πού θα πέσουν βροχές"

Σύλληψη Τούρκων για κατασκοπεία: Αρνούνται τις κατηγορίες, επικαλούνται ότι είναι τουρίστες- Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται ότι κατέγραφαν πλάνα από το κέντρο εκπαίδευσης του Ναυτικού στον Πόρο υποστηρίζουν ότι είναι τουρίστες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κάμερες, drone και φορητός σκληρός δίσκος.

Δίωξη για παράνομη πτήση και λήψη φωτογραφιών πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κατασκοπεία άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά στους δύο Τούρκους συλληφθέντες, 48 και 58 ετών αντίστοιχα και τους έδωσε προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν κάμερες, ψηφιακές κάρτες, φορητός σκληρός δίσκος και το επίμαχο drone, το οποίο φαίνεται πως έχει καταγράψει ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο βιντεοσκοπήθηκε η ναυτική βάση του Πόρου. Ωστόσο, όλα τα ψηφιακά πειστήρια έχουν κατασχεθεί και έχουν δοθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή ανάλυση και καταγραφή.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας και επικαλούνται πως ήταν απλά τουρίστες, ήθελαν να τραβήξουν πλάνα του νησιού και σκόπευαν μετά την Πελοπόννησο να κάνουν τον γύρο της Δυτικής Ελλάδας, στη συνέχεια να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί να επιστρέψουν με τις μοτοσικλέτες τους στη χώρα τους.

Στην Ελλάδα, έφτασαν μόλις πριν πέντε ημέρες, μέσω Χίου, στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά και από εκεί στον Πόρο.

Τις αστυνομικές δυνάμεις ειδοποίησαν οι υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού που αντιλήφθηκαν την πτήση του drone και εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, που χρησιμοποίησαν οι δύο αναζητούμενοι. Τελικά, περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στην Μονεμβασιά και συνελήφθησαν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη Τούρκων για κατασκοπεία: Αρνούνται τις κατηγορίες, επικαλούνται ότι είναι τουρίστες- Τι βρέθηκε στην κατοχή τους"

Ο ΕΟΦ απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής γιατί περιέχει υδράργυρο

Την απόφαση να απαγορεύσει τη διάθεση και διακίνηση συμπληρώματος διατροφής γιατί περιέχει μεγαλύτερη από το επιτρεπτό ποσότητα υδραργύρου, ανακοίνωσε σήμερα (19.09.2023) ο ΕΟΦ.

Το συμπλήρωμα διατροφής που απαγορεύει ο ΕΟΦ είναι το ALLNUTRITION CREATINE MUSCLE MAX 500 g..

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, στο συμπλήρωμα ανιχνεύτηκε υδράργυρος σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια. Επιπλέον, το προϊόν δεν είναι γνωστοποιημένο στις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Παραγωγός και προμηθευτής του σκευάσματος είναι η πολωνική εταιρεία SFD SPOLKA AKCYINA.

Η απόφαση, σημειώνει ο ΕΟΦ αποτελεί προληπτικό μέτρο.
 
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής ALLNUTRITION CREATINE MUSCLE MAX 500 g της εταιρείας SFD SPOLKA AKCYINA, Πολωνίας (παραγωγός και προμηθευτής), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε υδράργυρος σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την Πολωνία.

Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Η επιχείρηση που το έχει προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής γιατί περιέχει υδράργυρο"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου το Σάββατο 30/9 λόγω του αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου στη Νέα και την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Σπάρταθλον 2023».

Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκαν:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στο έρεισμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση Λ. Αθηνών & Μυστρά έως τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,6 χλμ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής δήμων Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου, κατά τις ώρες 07:00 έως 11:00.
  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα από τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,6 χλμ) έως την Ιερά Οδό Ελευσίνας (20ό χλμ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας, κατά τις ώρες 07:30 έως 10:00.
  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Ιεράς Οδού Ελευσίνας – Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα από τη συμβολή της με τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (20ό χλμ) έως τη συμβολή της με την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (θέση Μπλόκο), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής δήμου Ελευσίνας, κατά τις ώρες 07:30 έως 11:00.
  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα πλάτους 1,5μ. στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στο τμήμα από τη συμβολή της με την Ιερά Οδό Ελευσίνας – Ηρώων Πολυτεχνείου (θέση Μπλόκο) έως το 27ο χλμ (Ναυπηγεία Ελευσίνας), περιοχής δήμου Ελευσίνας, κατά τις ώρες 07:30 έως 12:00.
  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα από το 27ο χλμ (Ναυπηγεία Ελευσίνας) έως το 40ό χλμ (είσοδος – έξοδος Μεγάρων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ.), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής δήμου Μεγαρέων, κατά τις ώρες 07:30 έως 13:30.

Στις ώρες αυτές η κυκλοφορία οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων θα πραγματοποιείται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τους οδηγούς, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία των οχημάτων τους στις συγκεκριμένες οδούς και λεωφόρους και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου το Σάββατο 30/9 λόγω του αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον»"

Εύα Καϊλή: Κατέθεσε ενστάσεις για την ποινική έρευνα του Qatargate – Πυρά κατά του ανακριτή της υπόθεσης

Ενστάσεις για την ποινική προδιαδικασία στο Qatargate, υπέβαλαν η Εύα Καϊλή και οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης. Δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, έναν εκ των συνηγόρων της κ. Καϊλή.

Τόσο η Εύα Καϊλή όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Qatargate, κατέθεσαν στο Εφετείο Βρυξελλών ενστάσεις για τη νομιμότητα της ποινικής προδιαδικασίας.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένας από τους συνηγόρους της κ. Καϊλή, έκανε την εξής δήλωση:

«Θα δώσουμε δικαστική μάχη με τους συναδέλφους μου για να αποδείξουμε ότι η βουλευτική ασυλία της κ. Καϊλή παραβιάστηκε.

Σήμερα (σ.σ. 19.09.2023) στο Εφετείο των Βρυξελλών, όλοι οι εμπλεκόμενοι (σ.σ. της υπόθεσης Qatargate) μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, υπέβαλαν ενστάσεις για τη νομιμότητα της ποινικής προδιαδικασίας μέχρι σήμερα.

Οι ενστάσεις αυτές στηρίζονται σε δύο πυλώνες:

* Ο ένας είναι ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα στην ασυλία που έχει η κ. Καϊλή από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου και αυτό σημαίνει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

* Η δεύτερη και η βασικότερη ένσταση είναι ότι ο ανακριτής της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ, είχε σοβαρό κόλλημα για να μην είναι ανακριτής και το απέκρυψε αυτό το κόλλημα στο οποίο συνίσταται στο ότι ο γιος του Κλεζ μαζί με τον γιο βασικής υπόπτου και εμπλεκόμενης ευρωβουλευτού είχαν κοινή εταιρεία.

Αυτό πλήττει απόλυτα την αμεροληψία του συγκεκριμένου ανακριτή και θα έπρεπε να είχε δηλώσει αποχή από την πρώτη στιγμή.

Αν αυτά συνέβαιναν στην ελληνική επικράτεια σήμερα θα ήταν κατηγορούμενος».

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, υποστηρίζουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις βελγικές Αρχές, ήδη από τον Ιούλιο του 2022 – πολύ πριν τη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου 2022 – άρα παραβιάστηκε η βουλευτική της ασυλία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύα Καϊλή: Κατέθεσε ενστάσεις για την ποινική έρευνα του Qatargate – Πυρά κατά του ανακριτή της υπόθεσης"

Ερντογάν κατά Μενέντεζ με θετικά σχόλια για την Ελλάδα: «Μας συνδέει αρχαία φιλία» με την Αθήνα

Μερικές ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Κυριακό Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του ΟΗΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο αμερικανικό κανάλι PBS και έκανε θετικά σχόλια για την Ελλάδα, στρεφόμενος παράλληλα κατά του Μπομπ Μενέντεζ για το θέμα των F-16. Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του φιλέλληνα Αμερικανού Γερουσιαστή πως «η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει την πολεμική της συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας», ο Ερντογάν είπε πως «ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία. Φαίνεται ότι ο Μενέντεζ δεν γνωρίζει ούτε τον Ταγίπ Ερντογάν».

Στη συνέχεια και αφού επισήμανε ότι την Ελλάδα και την Τουρκία συνδέει μια αρχαία φιλία, ο Ερντογάν είπε: «Ο Μενέντεζ φαίνεται να έχει μια εχθρική προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία και προσπαθεί να μας παρασύρει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο συζήτησης που έχει επιλέξει. Ωστόσο, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως νομίζουν» είπε.

Ο Ερντογάν σχολίασε στη συνέχεια και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, λέγοντας: «Περιμέναμε στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 50 χρόνια... Τώρα εμπιστεύομαι τη Ρωσία όσο εμπιστεύομαι και τη Δύση», προσθέτοντας πως ο διάδρομος των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας έχει διακοπεί επί του παρόντος, αλλά εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον Πούτιν πως θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία δεν πρέπει να συνδέεται με την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο θέματα δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους», προσθέτοντας πως η Σουηδία «θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, δεν αρκούν οι νομοθετικές αλλαγές».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν κατά Μενέντεζ με θετικά σχόλια για την Ελλάδα: «Μας συνδέει αρχαία φιλία» με την Αθήνα"

«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προκηρυχθεί για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, από εργατικά συνδικάτα και εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα, με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή.
Ποιοι απεργούν

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξε η ΑΔΕΔΥ. «Απαιτούμε την απόσυρση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα» αναφέρει η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30. Αλλά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος και ώρα 11 π.μ.»

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν λάβει τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι Ομοσπονδίες Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου, με τα αντίστοιχα καλέσματα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία, τονίζοντας ότι: «Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση. Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών. Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις».

Κάλεσμα σε πανεργατική απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου σε κάθε πόλη της χώρας απευθύνει το ΠΑΜΕ, κόντρα στο «νομοσχέδιο-κτηνωδία» του υπουργείου Εργασίας. Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για νομοσχέδιο «τερατούργημα» που «επιβάλει 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜM

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας συμμετέχει επίσης το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. όπως ανακοινώθηκε, τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου, με τις στάσεις εργασίας να είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας με την ΕΕΕΚΕ να καλεί «τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία τονίζει ότι το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία». Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας. Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγειρων Ε.Ν.

Μαζική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της Πέμπτης, με την ΟΛΜΕ (δευτεροβάθμια εκπαίδευση) να ανακοινώνει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα» και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί, ενώ η ΔΟΕ (πρωτοβάθμια εκπαίδευση) ως μέλος της ΑΔΕΔΥ είναι αυτονόητο ότι θα συμμετέχει επίσης. 24ΩΡΗ απεργία προκήρυξε και η ΟΙΕΛΕ (ιδιωτική εκπαίδευση) με κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα εκείνη. «Ενός σχεδίου νόμου που “συμπληρώνει” τις διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη, αλλά προσθέτει μια εφιαλτική διάσταση. Την αλλαγή παραδείγματος, όχι μόνο για την εργασία, αλλά για τις ζωές μας», όπως τονίζει η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ΙΕΚ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία"

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τέτανο στα χωριά της Θεσσαλίας

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Γιαννούλη της Λάρισας μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Σπίτια πλημμυρισμένα, έπιπλα, φωτογραφίες και οι αναμνήσεις μία ζωής είναι βυθισμένα μέσα στη λάσπη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να ζήσουν μέσα στα σπίτια τους. Τα πάντα έχουν καταστραφεί. Φιλοξενούνται είτε σε ξενοδοχεία είτε σε συγγενικά πρόσωπα και επιστρέφουν στις κατοικίες τους για να βγάλουν τη λάσπη μέσα από τα σπίτια τους, να καθαρίσουν τα υπόγεια τους.

Οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι και με την έντονη δυσοσμία, την μούχλα αλλά και με τα κουνούπια, περιγράφει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη. Η δημόσια υγεία είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και οι αρχές λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα. Έχει ξεκινήσει από το Σάββατο ο εμβολιασμός όσων επιθυμούν με το τετανικό εμβόλιο. Ήδη έχουν εμβολιαστεί πυροσβέστες, διασώστες αλλά και εθελοντές που όλες αυτές τις ημέρες έπαιρναν μέρος στον απεγκλωβισμό και στη διάσωση ανθρώπων μέσα στα λιμνάζοντα ύδατα. Όσον αφορά στα σχολεία δίνεται ένας αγώνας προκειμένου να ανοίξουν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τέτανο στα χωριά της Θεσσαλίας"

Γενική απεργία σε όλους τους δήμους της χώρας

Κάλεσμα για τη συμμετοχή των εργαζόμενων όλων των δήμων της χώρας, στην 24ωρη Πανεργατικής-Πανελλαδικής Απεργίας, της Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, απευθύνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν, διεκδικώντας να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ διεκδικεί γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Δηλώνει κατηγορηματικά όχι: 

  • Στην κατάργηση του 8ωρου
  • Την κατάργηση της πενθήμερες εργασίας
  • Στην ποικινοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί παράλληλα στους εργαζομένους των δήμων να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ. την Πέμπτη.

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Γενική απεργία σε όλους τους δήμους της χώρας "

Απεργία των ναυτεργατών την Πέμπτη ενάντια στις «13 ώρες δουλειάς τη μέρα»

Σε απεργία κατέρχονται και οι ναυτεργάτες την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου. Αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο που «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα».

Απεργία κήρυξαν οι ναυτεργάτες μεθαύριο Πέμπτη (21.09.2023) με αφορμή την προώθηση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για την εργασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία των ναυτεργατών την Πέμπτη ενάντια στις «13 ώρες δουλειάς τη μέρα»"

Συγγενής Κασσελάκη: Ο Στέφανος ψήφιζε ΝΔ στο παρελθόν

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε συγγενής του.

Η γυναίκα, που γνωρίζει τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένειά του, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό», επισημαίνοντας ότι εκείνη ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, όπως υποστήριξε η κυρία Ελένη ότι έπραττε και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στο παρελθόν.


Αναλυτικά, είπε στην εκπομπή:

«Ο προπάππους του ήταν με την πεθερά μου αδέρφια. Με συγκινεί γιατί με πήραν όλοι οι γνωστοί μου. Κοίταξε, οι Κασσελάκηδες έχουν φωτεινά μυαλά, είναι από τα έξυπνα τα παιδιά που έχει διαλέξει Ελλάδα. Ήταν ευφυέστατοι άνθρωποι».

Η ίδια συνέχισε, λέγοντας: «Η οικογένεια αυτή είναι παραδειγματική στην ευφυΐα. Είναι εφυέστατοι άνθρωποι κι αυτός με υποτροφία σπούδασε ο Κασσελάκης ο Στέφανος. Η μητέρα του είναι βέβαια από άλλο... δεν είναι Κασσελάκη αλλά ήταν κι αυτή η καθηγήτρια πανεπιστημίου είναι ένα ανοιχτό μυαλό και έχει κάνει πολλά λεφτά από το μυαλό της».

Για τα πολιτικά φρονήματα τόσο της ίδιας, όσο και του Στέφανου Κασσελάκη στο παρελθόν, η γυναίκα δήλωσε:

«Εγώ το λέω, ψηφίζω Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει σημασία που λέγομαι Κασσελάκη, όμως τον θαυμάζω για την ευφυΐα του. Τον θαυμάζω και το παραδέχομαι έχει και πολλά ωραία όνειρα, ήρθε για να ενώσει και όχι να διχάσει.

Γιατί κι αυτός Νέα Δημοκρατία ήτανε».

Τέλος, η ίδια κλήθηκε να σχολιάσει τις φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύντροφό του.

«Κοιτάξτε να δείτε εγώ... επειδή και η Εκκλησία το δέχεται όταν οι ορμόνες τον οδηγούν να είναι με θηλυπρέπεια... Μου αρέσει και η ευθύτητα του. Γιατί εγώ είμαι ανοιχτό μυαλό δεν είμαι γυναικούλα τύπου.... αφού οι παπάδες το δέχονται. Αν είναι η τύχη σου τέτοια οι ορμόνες του υπερτερούν το θηλυκό γένος» είπε η συγγενής του Στέφανου Κασσελάκη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συγγενής Κασσελάκη: Ο Στέφανος ψήφιζε ΝΔ στο παρελθόν "

Δεσμεύσεις περιουσιών για τους εμπρηστές από πρόθεση ζητάει ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης

Στη δέσμευση κάθε είδους περιουσιακού στοιχείου, όπως  τραπεζικοί λογαριασμοί, κινητή και ακίνητη περιουσία όσων κατηγορούνται για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση θα προχωρούν οι αρμόδιες αρχές.

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, επί τιμή αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε από τους αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος να ενημερώνουν την Αρχή άμεσα, ώστε να προβαίνει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες όταν από την προανάκριση προκύπτουν στοιχεία ότι το έγκλημα του εμπρησμού από πρόθεση (αρ.264 παρ.1 και 265 παρ. 1 ΠΚ) συνδέεται με περιουσιακό όφελος. Κι αυτό προκειμένου να προχωρά σε δέσμευση κάθε  είδους περιουσιακού τους στοιχείου, όπως  τραπεζικοί λογαριασμοί,  κινητή και ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βουρλιώτης στο έγγραφο που απέστειλε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει:

«Περιπτώσεις εμπρησμού από πρόθεση από τις οποίες προκύπτει περιουσιακό όφελος.

Σύμφωνα με τη διάταξη της περ. κα) του αρ. 4 του ν. 4557/18 ως βασικό αδίκημα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες νοείται και “… κάθε άλλο έγκλημα που τιμωρείται με ποινή στερητική της ελευθερίας, της οποίας το ελάχιστο όριο είναι άνω των τριών (3) μηνών, από το οποίο προκύπτει περιουσιακό όφελος”.

Στην ως άνω περίπτωση εμπίπτει, μεταξύ άλλων, και το έγκλημα του εμπρησμού από πρόθεση (αρ.264 παρ.1 και 265 παρ. 1 ΠΚ), εφόσον αυτό συναρτάται με περιουσιακό όφελος.

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε, όπως, σε περίπτωση που από την προεισαγωγική προανάκριση προκύπτουν στοιχεία ότι το συγκεκριμένο έγκλημα συνδέεται με περιουσιακό όφελος, να ενημερωνόμαστε άμεσα, προκειμένου να προβούμε στις κατά λόγο αρμοδιότητας, ενέργειες μας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμεύσεις περιουσιών για τους εμπρηστές από πρόθεση ζητάει ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης"

Π. Μαρινάκης για Λιβύη: Ήταν τροχαίο δυστύχημα – Δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ, το διαψεύδουμε

Στις οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 87η ΔΕΘ αλλά και στα μέτρα για την τήρηση της νομιμότητας και την πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (19/9). Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ενισχύεται η πολιτική προστασία και η άμυνα της χώρας απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει στο πλευρό των πληγέντων στη Θεσσαλία» είπε.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του κ. Σκέρτσου για τον κ. Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει αλλά ούτε πρέπει να πάρει θέση στην εσωκομματική διαδικασία ενός άλλου κόμματος. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι στόχος είναι η χώρα να αποκτήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Για το δυστύχημα στη Λιβύη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι ήταν ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ η κυβέρνηση συνέλεξε πληροφορίες. Δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη, το διαψεύδουμε αυτό, είπε και εξέφρασε ξανά τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Δεν υπάρχει ζήτημα άρσης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, τον κ. Φλώρο» απάντησε ο κ. Παύλος Μαρινάκης σε σχετική ερώτηση.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο» για ανασχηματισμό, είπε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο απομάκρυνσης του κ. Δένδια και ζήτησε να μην μπαίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε πολιτική αντιπαράθεση.

Για τη σύλληψη των δύο Τούρκων στον Πόρο, είπε ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπάρχει κάποια σοβαρή υπόθεση.

Για το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο κ Μαρινάκης σημείωσε: «Πιστεύουμε στον διάλογο, θα κινηθεί σε όσα συμφωνήθηκαν στην πρώτη συνάντηση, πιστεύουμε στο κλίμα διαλόγου που καλλιεργείται και θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα.. Η Ελλάδα, πιστεύει στον διάλογο, πιστεύει στην επίλυση της μοναδικής διαφοράς που μας χωρίζει με την Τουρκία, που δεν είμαστε ακόμη εκεί, αλλά αυτός είναι ο στόχος. O διάλογος θα προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα και θα τον αξιολογούμε κάθε φορά με βάση και τις εξελίξεις».

Για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω σε σχέση με τα δικαιώματα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Το θέμα έχει τεθεί και θα τίθεται σε όλα τα επίπεδα. «Θα συνεχίσουμε να θέτουμε το ζήτημα σε κάθε επίπεδο» διαβεβαίωσε.

Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη που οδήγησε στο θάνατο πέντε συμπολίτες μας που είχαν μεταβεί εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια, μας γέμισε οδύνη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτού του συγκλονιστικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.

Στην ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός μίλησε για ακόμα μια φορά με ειλικρίνεια, σαφείς δεσμεύσεις, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, και παρουσίασε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, τόσο για την ουσιαστική αρωγή των πολιτών στον Έβρο και τη Θεσσαλία που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα, όσο και την βελτίωση της οικονομίας, της καθημερινότητας των πολιτών και των κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Είχαμε δεσμευθεί στην προηγούμενη τετραετία πως θα μειώσουμε τους φόρους για να απαλλάξουμε τους πολίτες από πρόσθετα βάρη και το κάναμε.

Είχαμε πει πως θα μπει μια τάξη στα οικονομικά και τώρα η Ελλάδα ανέκτησε την επενδυτική της βαθμίδα μετά από 14 χρόνια, έχει ρεκόρ εξαγωγών και τη χαμηλότερη ανεργία της τελευταίας 15ετίας.

Τώρα είναι η στιγμή που οι μόνιμες παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα αυξήσουν άμεσα ή έμμεσα τα εισοδήματα όλων των πολιτών, κάτι που αποτέλεσε και την βασική προεκλογική μας δέσμευση.

Για τον Ιδιωτικό Τομέα:

ξεπαγώνουν από 1η Ιανουαρίου 2024 οι «τριετίες» και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή απ’ το 2012, ενώ δρομολογείται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο.

Για τον Δημόσιο Τομέα:

Αυξάνονται οι αμοιβές κατά 10,5% από 1.1.2024, με αποτέλεσμα σχεδόν 660.000 υπάλληλοι να αποκτούν έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο.

Για τους συνταξιούχους:

σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα,  

σε όσους αδικεί η «προσωπική διαφορά» καταβάλλεται έκτακτη αρωγή και παράλληλα δρομολογείται νέα ετήσια αύξηση στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο.

Τέλος για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί και εργάζονται προβλέπεται η καταβολή μόνο μιας εισφοράς 10% επί των πρόσθετων αμοιβών τους αντί της σημερινής επιβάρυνσης, του «πέναλτυ» όπως συνηθίζουμε να το λέμε, του 30%.

Για τις οικογένειες με παιδιά και τους νέους:

Σε 1.340.000 δηλώσεις το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για παιδιά, ενώ αυξάνεται κατά 8% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον Δεκέμβριο.

Συνεχίζεται το Επίδομα Θέρμανσης με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά.

Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Σπίτι Μου» για πολίτες 25-39 ετών. Έχουν εγκριθεί ήδη 4.700 χαμηλότοκα δάνεια. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν σπίτι συνολικά 10.000 νέοι και με τις παράλληλες δράσεις για τη στέγη, να ευνοηθούν τελικά 150.000 πολίτες.

Καταβάλλεται από τον Δεκέμβριο το «Youth Pass», ύψους 150 ευρώ σε 200.000 νέους 18 και 19 ετών.

Δέσμευσή μας είναι όμως και η απαρέγκλιτη τήρηση και διασφάλιση της νομιμότητας σε όλα τα πεδία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων, οι οποίοι θα συνδράμουν το έργο της ΕΛΑΣ στο πεδίο.

Παράλληλα, με στοχευμένες παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα δράστες αδικημάτων που κοστίζουν ζωές και περιουσίες θα μπορούν να φυλακίζονται με την πρωτόδικη απόφαση, ενώ θα τροποποιηθεί το νομικό πλαίσιο έκτισης ποινών ώστε κάποιος που έχει καταδικαστεί για 15 χρόνια να μην αποφυλακίζεται πια στα 5 χρόνια.

Η νομιμότητα όμως δεν αφορά μόνο την ασφάλεια στις γειτονιές ή την απονομή δικαιοσύνης, αλλά και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Έως την άνοιξη του 2024 οι ταμειακές μηχανές 450.000 επιχειρήσεων θα διασυνδεθούν με τα POS,

Επεκτείνονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές σε όλη τη λιανική αγορά,

Γίνονται υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές πληρωμές και στις αγοραπωλησίες ακινήτων, όπου καταργούνται οριστικά τα μετρητά,

Ενεργοποιείται από τον Ιανουάριο, το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής,

και διπλασιάζεται το πρόστιμο για τις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά.

Λεπτομέρειες και εξειδικεύσεις για τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στο κομμάτι της εργασίας παρουσιάστηκαν χθες από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη και όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αντίστοιχη παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Στο επίπεδο της ενίσχυσης των κρίσιμων υποδομών του Κράτους,

Ενισχύεται η Δημόσια υγεία με τις προσλήψεις 10.000 υγειονομικών, 800 πληρωμάτων ΕΚΑΒ και την προμήθεια νέων ασθενοφόρων, την ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, την δημιουργία «Πύργου Ελέγχου», ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά, την δημιουργία έξι βάσεων ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία και την Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 96 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα το πρωί, υπογράφηκε από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η σύμβαση για την Ανακατασκευή- Επέκταση-Προσαρμογή στα νέα πρότυπα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Θριάσιου Νοσοκομείου με προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ενισχύεται η πολιτική προστασία και η «άμυνα» της χώρας απέναντι σε ακραία φαινόμενα και φυσικές καταστροφές με μια σειρά από μέτρα.

Συγκεκριμένα συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας υπό τα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, με σκοπό τον κεντρικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων.

Ταυτόχρονα, θα γίνουν εισηγήσεις για μόνιμες λύσεις στην άρδευση και διπλασιάζεται από το 2024 το Αποθεματικό για Φυσικές Καταστροφές από τα 300 στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Με την ακόμα πιο συστηματική συνεργασία  της Πολιτικής Προστασίας και Ενόπλων Δυνάμεων, με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα ενεργοποιούνται προληπτικά προχωρά με ταχύτητα η εκτέλεση του προγράμματος «Αιγίς».

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη αναστέλλονται για έξι μήνες πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της απόφασης, αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων για έξι μήνες και αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία με μέλη της Κυβέρνησης να βρίσκονται συνεχώς στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών που αφορούν στην διαχείριση των νεκρών ζώων η οποία προχωρά με ταχείς ρυθμούς και την επιδημιολογική επιτήρηση της περιοχής. Το έργο της αποκατάστασης και αρωγής συνδράμουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Σώματα Ασφαλείας που επεμβαίνουν όποτε κρίνεται απαραίτητο και υπάρχει ανάγκη.

Αναφορικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων. Έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 12.000 αυτοψίες και έλεγχοι στις 165 κοινότητες που έχουν πληγεί.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί παραπάνω από 16.000 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 5.000  προσωρινές στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταβολές από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου οπότε και  καταβλήθηκαν 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 φυσικά πρόσωπα, δηλαδή 4.377 νοικοκυριά.

Στην Περιφέρεια η οποία είναι αρμόδια για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις είχαν υποβληθεί 3.811 αιτήσεις, ενώ έχουν υλοποιηθεί πάνω από 1.500 αυτοψίες.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας έχουν πραγματοποιήσει πλήρη αποτύπωση των συνθηκών σε όλες τις περιοχές και επεμβαίνουν κυρίως σε απαντλήσεις υδάτων και συνδράμουν σε μεταφορές τροφίμων, νερού, φαρμακευτικού υλικού, προς υποστήριξη των κατοίκων που επλήγησαν στο πιο ακραίο πλημμυρικό φαινόμενο που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Υγείας παρέχει εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός για την Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 78ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αύριο, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Yale. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Ο Πρωθυπουργός θα  συναντηθεί ακόμη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ακόμη, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με επενδυτές και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Μαρινάκης για Λιβύη: Ήταν τροχαίο δυστύχημα – Δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ, το διαψεύδουμε"

Τραγωδία στη Λιβύη: Τροχαίο δυστύχημα οδήγησε στον θάνατο τους 5 Έλληνες - Τι δείχνουν τα στοιχεία των ερευνών

Στην οριστική διαπίστωση ότι το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους δύο Έλληνες διερμηνείς που συμμετείχαν στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λίβυη, οφείλεται σε τροχαίο έχουν καταλήξει τόσο οι στρατιωτικοί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο τα διπλωματικά στελέχη του ελληνικού γενικού προξενείου στη Βεγγάζη αλλά και τα στελέχη της ΕΥΠ που εκλήθησαν να ασχοληθούν με την υπόθεση.

Παρά τη συνωμοσιολογία που αναπτύχθηκε κυρίως στα social media για τις συνθήκες και την αιτία της τραγωδίας, φαίνεται ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί προς μια διαφορετική αιτία που προκάλεσε τον θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κανείς από τους επιζώντες με τους οποίους μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ όταν τους επισκέφθηκε στο 251 ΓΝΑ και το Ναυτικό Νοσοκμοείο Αθηνών όπου νοσηλεύονται δεν έκανε κάποια αναφορά που να «δείχνει» προς μια διαφορετική αιτία πέραν του τροχαίου.

Όπως έλεγε χθες στρατιωτικός που έχει μιλήσει με τα μέλη της ελληνικής αποστολής που επιβίωσαν από το τρομακτικό τροχαίο «το διπλοκάμπινο φορτηγάκι πήγε να βγει έξω απ' τον δρόμο, το έκοψε όλο αριστερά και έπεσε πάνω στο λεωφορείο».

Ανώτατη στρατιωτική πηγή πρόσθετε, μάλιστα, ότι «το κακό έγινε σε 15, 20, 30 δευτερόλεπτα. Γι' αυτά τα δευτερόλεπτα σήμερα θα λέγαμε "τι καλή δουλειά κάνει το ελληνικό τμήμα στη Ντέρνα". Και αντ' αυτού θρηνούμε πέντε νεκρούς».

Σύμφωνα με κύκλους του Πενταγώνου το συμβάν που έλαβε χώρα περίπου στο μέσο της διαδρομής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης προς την πόλη Ντέρνα και το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 5 Έλληνες και τραυμάτισε ακόμη 14, είναι αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με την πυρκαγιά να οφείλεται στο γεγονός ότι το διπλοκάμπινο φορτηγάκι που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα καυσίμων ώστε να μπορεί να διανύει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό, σε μία χώρα που παράγει μεν πετρέλαιο, αλλά διαθέτει υποτυπώδες δίκτυο πρατηρίων καυσίμων. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως επισημαίνουν, που μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς να αφήσει περιθώριο διαφυγής στους επιβάτες που κάθονταν στα αριστερά καθίσματα, όπου ήταν και το σημείο της σφοδρής πλαγιομετωπικής σύγκρουσης με το ΙΧ αυτοκίνητο.

Παράλληλα με τις έρευνες αναμένεται και η επίσημη ταυτοποίηση των πέντε θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος μέσω DNA, διαδικασία που εκτιμάται οτι θα ολοκληρωθεί το πρωί της Τρίτης δεδομένου ότι τα εργαστήρια στο 251 ΓΝΑ που έχουν αναλάβει το έργο αυτό  χρειάζονται 48 ώρες. Ωστόσο δεν αποκλείεται η τελική απάντηση να εκδοθεί και νωρίτερα δεδομένης της βαρύτητας της υποθεσης.

Γιατί αποφασίστηκε να ταξιδέψουν 200 χλμ με... τουριστικό λεωφορείο

Μετά την τραγωδία έγινε γνωστό ότι το σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών, γιατρών, νοσηλευτριών και νοσηλευτών ταξίδευαν από τη Βεγγάζη προς την πόλη Bayda (και τελικό προορισμό την πόλη Ντέρνα που βυθίστηκε από την τρομακτική καταιγίδα Daniel) με ένα μικρό λεωφορείο, ένα πούλμαν που έμοιαζε σαν τουριστικό. «Το υπουργείο Εξωτερικών έκλεισε τα βανάκια, εμείς κινηθήκαμε μ' αυτά που μας είπαν και σύμφωνα μ' αυτά που μας είχαν κλείσει» είπε στρατιωτικός από το ΓΕΕΘΑ στο protothema.gr.

Στο ερώτημά μας γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα για την μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτικών, ή έστω κάποια ασφαλέστερα μίνι βαν, ο ίδιος αξιωματικός μας απαντά: «Το επιχειρησιακό σκέλος δεν ήταν πολεμικό. Η ελληνική αποστολή στη Λιβύη επρόκειτο να παρέχει υγειονομική υποστήριξη στον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης που επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel. Γιατί να μετακινηθούν με τεθωρακισμένο; Ήταν πολεμική αποστολή;».

Μπροστά από το μικρό λεωφορείο που μετά τη σύγκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες βρισκόταν ένα αυτοκίνητο συνοδείας και ακόμη ένα συνοδευτικό τζιπ ήταν στο τέλος της μικρής φάλαγγας. Στα δύο συνοδευτικά βρίσκονταν Λίβυοι, αφού όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν μέσα στο λεωφορείο που συγκρούστηκε μετωπικά με το διπλοκάμπινο φορτηγό όπου βρισκόταν η εξαμελής οικογένεια των Λίβυων που μετρά επίσης τρεις νεκρούς από τη σφοδρή σύγκρουση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στη Λιβύη: Τροχαίο δυστύχημα οδήγησε στον θάνατο τους 5 Έλληνες - Τι δείχνουν τα στοιχεία των ερευνών"

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για έργα του Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου

Για τέσσερις εβδομάδες, μέχρι περίπου τα μέσα Οκτωβρίου, θα διαρκέσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο πλαίσιο των εργασιών του Μετρό για την κατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Με βάσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες ετέθησαν σε ισχύ σήμερα το πρωί, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο νότιο τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την Ερμού έως τη συμβολή της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία του νότιου κλάδου της Βενιζέλου θα αποκαθίσταται μέσω των οδών Ερμού και Αγίας Σοφίας.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισημαίνει ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επιβαρύνουν πράγματι τη λειτουργία της πόλης για τέσσερις εβδομάδες και «για αυτή την εξέλιξη υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο.

Είναι όλοι εκείνοι που πριν μια δεκαετία ανέκοψαν την πρόοδο των εργασιών, προκρίνοντας εξωτικές και ανεφάρμοστες λύσεις για τον συγκεκριμένο σταθμό. Αν δεν το είχαν κάνει, σήμερα το μετρό θα λειτουργούσε και οι Θεσσαλονικείς θα το χρησιμοποιούσαν».

Μάλιστα, ο κ.Ζέρβας κατονομάζει τον προκάτοχό του, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς, παρά τα χρόνια και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των επιλογών τους, ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεχιστές του εμμένουν να παρουσιάζουν το μαύρο – άσπρο και να βαφτίζουν πρόοδο καθετί που μπλοκάρει και καθυστερεί τα μεγάλα έργα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για έργα του Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου"

Η εισαγγελέας πρότεινε στον Άρειο Πάγο να παραμείνουν ως έχουν οι ποινές για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Τον τελικό λόγο για το αν θα αναιρεθεί ή όχι η απόφαση του Εφετείου με την οποία καταδικάστηκαν σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια οι δυο νεαροί για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, έχει το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Στο ανώτατο δικαστήριο συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις αναίρεσης των καταδικασμένων για το βιασμό και την άγρια δολοφονία της άτυχης κοπέλας με την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή να προτείνει την απόρριψη όλων των ισχυρισμών που προέβαλλαν μέσω των συνηγόρων τους.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε στην αγόρευση της στους λόγους αναίρεσης που προέβαλλαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, σημειώνοντας πως η απόφαση του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου φέρει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Οι δυο νεαροί στις πρόσφυγες τους κάνουν λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς τους, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν είχαν δίκαιη δίκη καθώς λόγω της δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση, δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Μάλιστα, ο 26χρονος Ροδίτης στην αίτησή αναιρέσεως που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του τον ισχυρισμό του περί «μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας» του. Όμως και αυτός ο λόγος αναίρεσης θα πρέπει να απορριφθεί, όπως ανέφερε σήμερα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς η εφετειακή απόφαση και ως προς αυτόν τον ισχυρισμό «είναι απολύτως τεκμηριωμένη και απαντά στους ισχυρισμούς αυτούς». «Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Οι νομικοί παραστάτες των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι δεν βρέθηκαν στην δικαστική αίθουσα σήμερα, συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση υπογραμμίζοντας
πως η απόφαση του Εφετείου φέρει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί ο νόμος και το Σύνταγμα.

Ο Αλέξης Κούγιας δε ανέφερε πως κατά τη δίκη των δυο καταδικασθέντων στο Εφετείο τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις για δίκαιη δίκη και υπήρξε απόλυτος σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων.

Από την πλευρά τους οι δυο συνήγοροι των νεαρών υποστήριξαν αναλυτικά τους λόγους αναίρεσης που περιλαμβάνονται στην σχετική αίτηση των εντολέων τους και ζήτησαν την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Η εισαγγελέας πρότεινε στον Άρειο Πάγο να παραμείνουν ως έχουν οι ποινές για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη"

Θεσσαλία: Μάχη με τη λάσπη, τη δυσοσμία και τα κουνούπια – Παραμένει τεράστιο πρόβλημα το νερό

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία, ώστε να γίνουν κατοικήσιμα τα σπίτια τους και να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Οι προσπάθειες εστιάζονται στην απομάκρυνση της λάσπης, αλλά και της έντονης δυσοσμίας, της μούχλας, και της καταπολέμησης των κουνουπιών, λόγω των λιμναζόντων νερών από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, για τα οποία οι κάτοικοι ζητούν άμεσα να υπάρξουν ψεκασμοί.

Παράλληλα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με το νερό, καθώς ακόμα και εκεί που υπάρχει υδροδότηση οι κάτοικοι δεν το χρησιμοποιούν αφού φοβούνται για αρρώστιες, και ακόμα δεν υπάρχει σαφής επίσημη οδηγία για τη χρήση του.

Στα Τρίκαλα οι Αρχές προσπαθούν για την αποκατάσταση της κανονικότητας και της γρήγορης πρόσβασης στα Στουρναραίικα του Δήμου Πύλης, με την τοποθέτηση γέφυρας τύπου Μπέλεϊ, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν χθες.

Εντός της εβδομάδας αποκαθίσταται η πρόσβαση στο παραπάνω χωριό, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά από τον κεντρικό οδικό άξονα, μετά τις καταστροφές που έχειπροκαλέσει η πρόσφατη θεομηνία.

Πρωτεύοντα ρόλο στην φροντίδα των πληγέντων έχει και η σίτιση των πλημμυροπαθών. Η ίδια εικόνα υπάρχει και στην Καρδίτσα.

Στα Τρίκαλα, έως 2.800 μερίδες φαγητού καθημερινά προσφέρονται από τον Δήμο Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή (μεσημεριανό και βραδινό) σε όσους/ες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, αλλά και όσους/ες διαμένουν σε χωριά και δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν.

Το φαγητό ετοιμάζεται από το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων, από τη ΣΜΥ και από ιδιώτες, μέσω της σχετικής διαδικασίας.

Λάρισα

Σε εξέλιξη βρίσκονται και επιχειρήσεις για τον καθαρισμό από την μεγάλη ποσότητα λάσπης που έχει απλωθεί στις συνοικίες της πόλης της Λάρισας.

Οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων συνοικιών της πόλης, αλλά και της επαρχίας συνεχίζουν να καθαρίζουν τα σπίτια τους με την βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων, ενώ συνεχίζεται ακόμα η άντληση των υδάτων σε πολλά σπίτια που το νερό δεν υποχωρεί, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Σε αναζήτηση στέγης βρίσκονται και κάτοικοι της επαρχίας και των χωριών προς την πόλη, καθώς τα σπίτια τους είναι πλημμυρισμένα και η λάσπη έχει καλύψει μεγάλο μέρος των οικισμών.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η δημόσια υγεία, με τις αρχές να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα. Έχει ξεκινήσει από το Σάββατο ο εμβολιασμός όσων επιθυμούν με το αντιτετανικό εμβόλιο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι απαντλήσεις στις εργατικές πολυκατοικίες της Λάρισας, με τους κατοίκους να ανησυχούν για την στατικότητα των σπιτιών.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι στην επαρχία του νομού, λόγω της μεγάλης φθοράς των σπιτιών τους από την καταστροφική πλημμύρα.

Χωρίς νερό για 15η μέρα ο Βόλος – «Τα αγοράζουν μόνοι τους»

Και στον Βόλο και στη Μαγνησία παραμένουν τα προβλήματα με το νερό, αφού και εκεί δεν χρησιμοποιείται.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι κάτοικοι πλέον οι περισσότεροι αγοράζουν μόνοι τους τα νερά αφού έχουν τελειώσει αυτά που είχαν δοθεί. 

Πολλά χωριά της Μαγνησίας, όπως στο Πήλιο, παραμένουν μέσα στις λάσπες. Οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων συνοικιών της πόλης, αλλά και της επαρχίας συνεχίζουν να καθαρίζουν τα σπίτια τους με την βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων, ενώ συνεχίζεται ακόμα η άντληση των υδάτων σε πολλά σπίτια που το νερό δεν υποχωρεί, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλία: Μάχη με τη λάσπη, τη δυσοσμία και τα κουνούπια – Παραμένει τεράστιο πρόβλημα το νερό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news