facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Τα εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό – Μάθε πού ψηφίζεις

Την τελική λίστα με τα τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 21ης Μαΐου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται και τα εκλογικά τμήματα όπου θα ψηφίσουν για πρώτη φορά οι Έλληνες του εξωτερικού.

Τα σενάρια για τα ποσοστά, οι ελπίδες και οι εκτιμήσεις των κομμάτων

Με απόφαση που υπογράφει η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού καθορίζονται τα εκλογικά τμήματα εκτός ελληνικής επικράτειας τα οποία θα λειτουργήσουν στις εκλογές του Μαΐου.

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 20 Μαΐου, χρησιμοποιώντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας – δηλαδή χωρίς να βάζουν σταυρούς.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνεται και ο τηλεφωνικός αριθμός 2131361500, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις».

Δείτε όλα τα εκλογικά τμήματα εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Τα εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό – Μάθε πού ψηφίζεις"

Ντ. Τραμπ: Καλείται να πληρώσει αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων στην αρθρογράφο που τον μήνυσε για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος από σώμα ενόρκων ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν ότι κακοποίησε σεξουαλικά την αρθρογράφο Ε.Τζιν Κάρολ πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, και ακολούθως τη δυσφήμισε.

Οι εννέα ένορκοι (έξι άνδρες και τρεις γυναίκες) διαβουλεύτηκαν λιγότερο από τρεις ώρες και δικαίωσαν τελικά την Κάρολ, επιδικάζοντας στην ενάγουσα αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Για «επαίσχυντη ετυμηγορία» έκανε λόγο ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, στην πρώτη του αντίδραση μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Truth Social, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι δεν έχει ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα. Εκπρόσωπός του προανήγγειλε πως θα ασκήσει έφεση, μέχρι την εκδίκαση της οποίας ο Τραμπ δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει την αποζημίωση.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η 79χρονη Κάρολ κατέθεσε ενώπιον των ενόρκων. «Είμαι εδώ επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ με βίασε και όταν το έγραψα αυτό, είπε ψέματα και είπε ότι δεν συνέβη», κατέθεσε προ ημερών η Ε.Τζιν Κάρολ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. «Είπε ψέματα και έβλαψε το όνομά μου και είμαι εδώ για να προσπαθήσω να πάρω πίσω τη ζωή μου», πρόσθεσε.

Η Κάρολ, που διατηρούσε μια στήλη συμβουλών στο περιοδικό Elle, αξίωνε αποζημίωση από τον Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί και πάλι το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Η υπόθεση αφορά μια συνάντηση που, σύμφωνα με την Κάρολ, είχαν οι δύο τους στο πολυκατάστημα Bergdorf Goodman, στα τέλη του 1995 ή τις αρχές του 1996, όπου κατηγόρησε τον Τραμπ ότι τη βίασε.

Η Κάρολ τον μήνυσε για δυσφήμιση, αφού ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε ότι την βίασε και σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο Truth Social υποστήριξε ότι δεν την γνωρίζει, «δεν είναι ο τύπος του» και ότι έκανε αυτόν τον ισχυρισμό για να πουλήσει τα απομνημονεύματά της. Τον μήνυσε επίσης για βιασμό, βασιζόμενη σε έναν νόμο της Νέας Υόρκης που έδινε τη δυνατότητα, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, στα θύματα να προσφύγουν στα δικαστήρια ακόμη και αν έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Η Κάρολ κατέθεσε ότι γνώρισε τον Τραμπ χρόνια πριν από τη συνάντησή τους στο πολυκατάστημα και τον θεωρούσε «ευχάριστο» και «κοινωνικό». Στο Bergdorf, όπως είπε, έφευγε όταν ο Τραμπ την αναγνώρισε και της έτεινε το χέρι του, αναγκάζοντάς την να σταματήσει.

«Είπε: Έι, εσύ είσαι εκείνη η κυρία με τις συμβουλές και απάντησα ‘Ει, εσύ είσαι εκείνος ο μεγιστάνας των ακινήτων», είπε. Οι δυο τους άρχισαν να αστειεύονται και ο τόνος του Τραμπ ήταν «πειρακτικός», συνέχισε, καταθέτοντας ότι εκείνος ήθελε να αγοράσει εσώρουχα για μια άλλη γυναίκα. Της ζήτησε να δοκιμάσει ένα εσώρουχο και εκείνη αστειεύτηκε, αντιπροτείνοντάς του να το φορέσει ο ίδιος. Όπως υποστήριξε, στη συνέχεια την οδήγησε σε ένα δοκιμαστήριο, έκλεισε την πόρτα, την έσπρωξε στον τοίχο και την βίασε.

Η Κάρολ προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της ενώ περιέγραφε πώς τον απώθησε.

Όταν ρωτήθηκε από τον δικηγόρο της αν είπε «όχι», απάντησε: «Δεν θυμάμαι να το λέω. Ίσως να το είπα». Πρόσθεσε ότι εκείνη την εποχή έριχνε το φταίξιμο στον εαυτό της, φοβόταν ότι θα έχανε τη δουλειά της και ότι ο Τραμπ θα την εκδικείτο εάν τον κατέδιδε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ντ. Τραμπ: Καλείται να πληρώσει αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων στην αρθρογράφο που τον μήνυσε για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση"

Υπάλληλος νοσοκομείου χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις υγείας σε ιερόδουλες

Έναν υπάλληλο νοσοκομείου της Αττικής που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες γυναίκες, έναντι 60 – 80 ευρώ, συνέλαβαν, δυνάμει εντάλματος, άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, ενώ για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία εξέδιδε και χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες γυναίκες, χωρίς αυτές να προβαίνουν στις προβλεπόμενες και απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω υπάλληλος με αρμοδιότητα την επεξεργασία και ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων αίματος από εξεταζόμενους και έχοντας πρόσβαση στα υπηρεσιακά έγγραφα και αρχεία της Υπηρεσίας του, προέβαινε στη συμπλήρωση και έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων, χωρίς, στις περισσότερες περιπτώσεις, να έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες μολυσματικές νόσους, με τις οποίες (βεβαιώσεις) στη συνέχεια εφοδίαζε τις ενδιαφερόμενες γυναίκες.

Έτσι πλαστογραφούσε τα έγγραφα

Ειδικότερα, μετά την έκδοση αποτελεσμάτων για εξετάσεις που ήταν αρμόδιος ο ίδιος, αλλά και εξετάσεων μη αρμοδιότητάς του, προέβαινε στη βεβαίωση – επικύρωσή τους, υπογράφοντας ο ίδιος επ’ ονόματι αρμόδιου ιατρού και θέτοντας πλαστή σφραγίδα του νοσοκομείου σε αυτά.

Με τον τρόπο αυτό, παρέκαμπτε την προβλεπόμενη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα έπρεπε να ελεγχθούν – θεωρηθούν από ιατρό και ακολούθως οι σχετικές βεβαιώσεις να χορηγηθούν στις ενδιαφερόμενες από την γραμματεία του Νοσοκομείου.

Τουλάχιστον 101 οι ταυτοποιημένες περιπτώσεις

Ο συλληφθείς, κυρίως από αρχές του 2023, ενήργησε με τον προαναφερόμενο τρόπο σε τουλάχιστον 101 ταυτοποιημένες περιπτώσεις – βεβαιώσεις, από διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό τον πορισμό παράνομου εισοδήματος, ενώ για κάθε περίπτωση λάμβανε το χρηματικό ποσό των 60-80 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, 4 ιατρικές εξετάσεις και 2 πλαστές σφραγίδες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπάλληλος νοσοκομείου χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις υγείας σε ιερόδουλες "

Διαταγή τύπου... Χωροφυλακής: Απαγορεύονται στους ένστολους τα κομπολόγια, τα ανοιχτά πουκάμισα και οι... μύστακες

Μια διαταγή που μοιάζει βγαλμένη από τη Χωροφυλακή της δεκαετίας του ‘50, προκαλεί γέλιο μεταξύ των αστυνομικών. Το δισέλιδο έγγραφο που παρουσιάζει το protothema. gr, που φέρει την υπογραφή του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγου Σπυρίδωνος Σκλάβου, απευθύνεται στους αστυνομικούς της Βορείου Ελλάδος και έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών καθώς απαγορεύει στους ένστολους να κρατούν κομπολόι, να περπατούν με τα χέρια στις τσέπες, να έχουν - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - «μύστακα», να είναι ακούρευτοι και να κυκλοφορούν ξεκούμπωτα πουκάμισα και λερωμένα ρούχα!

Επίσης απαγορεύεται να τρώνε πάνω στις μηχανές σε δημόσια θέα, να παίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα ή τα τάμπλετ και να έχουν απεριποίητη κόμη. Όλη η διαταγή - «θησαυρός» έχει ως εξής: «Γνωρίζεται ότι, η άψογη εμφάνιση και παράσταση αυξάνει το κύρος και τη δύναμη επιβολής του Αστυνομικού και επιδρά ευμενώς στη δημιουργία κλίματος σεβασμού και εμπιστοσύνης, από μέρους του πολίτη.

Εντούτοις, έχει διαπιστωθεί ότι παρά την αυστηρότητα των διαταγών και τη συχνότητα των εντολών και οδηγιών της Ηγεσίας επί του θέματος, παρατηρούνται ακόμη φαινόμενα σημαντικών αποκλίσεων που αφορούν στην εμφάνιση και παράσταση του προσωπικού, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις στις εξαιρέσεις επί της υποχρέωσης περιβολής στολής.

Ενδεικτικά, έχει παρατηρηθεί το υπόχρεο προσωπικό:

-να μην φέρει κανονικά τη στολή του (χωρίς πηλίκιο, ατημέλητη κόμη ή υπογένειο, ξεκούμπωτο χιτώνιο ή πουκάμισο κλπ) ή να έχει μεταβάλλει τη σύνθεση τους (ιδίως ένεκα της προμήθειας ειδών από το ελεύθερο εμπόριο),

-η στολή να μην είναι καθαρή ή επιμελημένη είτε να είναι αποχρωματισμένη ή αποξεσμένη,

-η χρήση αντικανονικού τύπου επιμέρους ειδών που τη συνθέτουν (κονκάρδες, διακριτικά σήματα, κλπ) είτε χρήση των προβλεπόμενων ειδών που ήταν φθαρμένα ή αλλοιωμένα

-να σιτίζεται ενώ καθόταν επί του καθίσματος του υπηρεσιακού δικύκλου κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και μάλιστα σε δημόσια θέα,

-να μην φέρει αλεξίσφαιρο γιλέκο ή όπλο,

-να εκτελεί υπηρεσία με πολιτική περιβολή καίτοι είναι υπόχρεο από τις οικίες διατάξεις, εκτός από τις περιπτώσεις που για επιχειρησιακούς λόγους διατάσσεται η με πολιτική περιβολή άσκηση των καθηκόντων.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι οι αστυνομικοί που φέρουν στολή απαγορεύεται: -να χρησιμοποιούν αλυσίδες, κομπολόγια και άλλα παρεμφερή αντικείμενα,

-να ασχολούνται με κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές κ.λπ., εκτελώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους,

-να βαδίζουν σε δημόσιους χώρους με τα χέρια στις τσέπες ή στα θυλάκια, -να κυκλοφορούν ασκεπείς ή με το πηλίκιο στο χέρι ή στη μασχάλη,

-να τρέφουν υπερβολική ή ατημέλητη κόμη, μύστακα ή παραγναθίδες και υπογένειο οι άνδρες, καθώς και υπερβολική ή απεριποίητη κόμη και μη διακριτικό καλλωπισμό (μακιγιάζ) οι γυναίκες.

Κατόπιν των ανωτέρω υπενθυμίζονται οι ανωτέρω σχετικές και εντέλλεστε για την άμεση, πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή τους από το σύνολο του υφιστάμενου προσωπικού σας και το συνεχή έλεγχο από τον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τους κ. κ. Γενικούς Περιφερειακούς Αστυνομικούς Διευθυντές. Επιπροσθέτως, οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών σας και οι αρμόδιοι για τον έλεγχο Αξιωματικοί και Βαθμοφόροι του Σώματος, να προβαίνουν σε τακτικές και έκτακτες επιθεωρήσεις της στολής των υφισταμένων τους, της εμφάνισης και παράστασής τους.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται η δυνατότητά σας, ως Διευθυντών Υπηρεσιών, να ορίζετε διαφορετικά από αυτό που ορίζει η σχετική, ήτοι την εκτέλεση εξωτερικής μάχιμης υπηρεσίας τάξης με στολή άλλη από την υπ' αριθ. 8δ, καθώς και η περιβολή της θερινής στολής την 15-05-2023, σύμφωνα με την (ε) σχετική.

 -Την υλοποίηση της παρούσας θα παρακολουθήσει προσωπικά ο υπογράφων, ενώ οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα διατασσόμενα θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Π. Δ/τος 120/2008 «Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικού Προσωπικού» και σε επίπεδο ελέγχου και εποπτείας».

Δείτε το έγγραφο

IMG_6400
IMG_6401

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διαταγή τύπου... Χωροφυλακής: Απαγορεύονται στους ένστολους τα κομπολόγια, τα ανοιχτά πουκάμισα και οι... μύστακες"

Νέο επεισόδιο στο Αρσάκειο: Μαθητής που έκανε bullying στον 15χρονο, έβρισε καθηγήτρια και έκανε άσεμνη χειρονομία

Λίγο καιρό μετά την ατάκα «ξέφυγε λίγο η κατάσταση» που χρησιμοποίησε η παρέα ανηλίκων που κατηγορείται ότι έκανε bullying στον 15χρονο στο Αρσάκειο, ένα από τα μέλη της φέρεται πως ενεπλάκη σε επεισόδιο με καθηγήτρια του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (8/5) το τμήμα του 15χρονου και των φερόμενων δραστών άλλαζε αίθουσα για να παρακολουθήσει το επόμενο μάθημα. Τότε, φέρεται πως οι κατηγορούμενοι ανήλικοι έκαναν φασαρία, με αποτέλεσμα να δεχτούν παρατήρηση από καθηγήτρια άλλου τμήματος.

Όμως, ένας εξ αυτών φέρεται πως έδειξε ενοχλημένος τα γεννητικά του όργανα και στη συνέχεια να έβρισε την εκπαιδευτικό, αποκαλώντας την «γουρούνα», «χοντρή» και φάλαινα». Μάλιστα, φέρεται πως χτυπούσε την πόρτα στο τμήμα της καθηγήτριας από την οποία δέχτηκε παρατήρηση ο ίδιος και η παρέα του.

Με βάση το δημοσίευα, στο σημείο έσπευσε μέλος της διεύθυνσης τoυ σχολείου, που απομάκρυνε τον 15χρονο και τον μετέφερε στο γραφείο των καθηγητών.

Ωστόσο, φέρεται πως ο πατέρας μαθητή υπερασπίστηκε τον γιο του και είπε πως πράγματι έγινε παρατήρηση, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια από τον έφηβο που κατηγορείται μαζί με άλλους για άγριο bullying στον συνομήλικο τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο επεισόδιο στο Αρσάκειο: Μαθητής που έκανε bullying στον 15χρονο, έβρισε καθηγήτρια και έκανε άσεμνη χειρονομία"

Σοϊλού: Παραδέχθηκε on camera πως η Τουρκία κατασκόπευε τη γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε μία πρωτοφανή παραδοχή, είπε πως οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας κατασκόπευαν τη γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα!

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έδωσε και λεπτομέρειες σε δημόσιο κανάλι, αναφέροντας πως ανώτατο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε τον Γερμανό πρέσβη και συζήτησε μαζί του για τις τουρκικές εκλογές, αλλά και… κοινά σχέδια σε περίπτωση που ο Κιλιτσντάρογλου κερδίσει τις εκλογές.

Το τρομερό είναι πως ο Σοϊλού, δίχως κανέναν δισταγμό, έδειξε ένα τετράδιο στην τηλεόραση με χαρτιά που φέρονται πως είχαν και διαλόγους της αντιπολίτευσης με το Βερολίνο, σε μία άνευ προηγουμένου παραδοχή κατασκοπείας.

Το δικαιολόγησε λέγοντας πως η κυβέρνηση ήθελε να δει πώς δρουν και χειραγωγούν οι ξένες δυνάμεις, μέσω της αντιπολίτευσης, την κοινή γνώμη στην Τουρκία. Είπε, μάλιστα, πως είναι «νόμιμο δικαίωμα του κράτους να κατασκοπεύει ξένες πρεσβείες, όταν κινδυνεύουν εθνικά συμφέροντα».

«Εδώ είναι Τουρκία, όχι οποιαδήποτε χώρα» είπε ο Σοϊλού στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοϊλού: Παραδέχθηκε on camera πως η Τουρκία κατασκόπευε τη γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα "

Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση Pulse: Στο 6,5% το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 6,5% λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.  

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 32,5%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9%, το ΚΚΕ 6%, το ΜέΡΑ25 4% και η Ελληνική Λύση 3%.  Με ποσοστό 1% ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας, η Εθνική Δημιουργία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και το κόμμα Νίκη, ενώ ποσοστό 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα. Στο 12% διαμορφώνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην ερώτηση ποιον θέλουν οι ψηφοφόροι να έχουν πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη. Η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 20%.

Από εκεί και πέρα στην παράσταση νίκης, το 57% των ερωτηθέντων επιλέγει τη ΝΔ, έναντι ποσοστού 8% που επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 29 ποσοστιαίων μονάδων). Το 6% των ερωτηθέντων επιλέγει άλλο κόμμα ενώ το 9% λέει «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ

Τα σενάρια

Οι αναποφάσιστοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, καθώς το 12% του εκλογικού σώματος δεν έχει καταλήξει ακόμα στην προτίμησή του.

Το πρώτο σενάριο «βάζει» τη Νέα Δημοκρατία με 120 έδρες στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ με 34, κάτι που σημαίνει ότι μία πιθανή μεταξύ τους συνεργασία, δίνει σχηματισμό κυβέρνησης ,με 154 βουλευτές.

Να σημειωθεί εξάλλου ότι σχεδόν οι μισοί από τους αναποφάσιστους δεν έχουν καταλήξει ούτε στο πού είναι πιο κοντά και ως εκ τούτου, το τελικό αποτέλεσμα ενδέχεται να έχει διαφορές.

Το δεύτερο σενάριο για αναποφάσιστους και έδρες

Σχετικά με το δεύτερο σενάριο για την πιθανή κατανομή των αναποφάσιστων και την κατανομή των εδρών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 118 έδρες και το ΠΑΣΟΚ με 35 έδρες. Και στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μαθηματική πιθανότητα για σχηματισμό κυβέρνησης, με 153 έδρες συνολικά.

 

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση Pulse: Στο 6,5% το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Σκληρή γλώσσα Καραμανλή κατά της ΕΕ: Εξοντωτική και τιμωρητική η συνταγή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα

Σκληρή γλώσσα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την αποψινή ομιλία του στο Ζάππειο με αφορμή  την Ημέρα της Ευρώπης.

Ο κ.Καραμανλής, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη στάση της ΕΕ  έναντι της χώρας μας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης,   παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπήρξαν λάθη και από την Ελλάδα.

“Δεν αμφισβητείται ότι  η συνταγή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, πέρα από συγκεκριμένα αυτονόητα και υπερήμερα μέτρα, ήταν εν πολλοίς εξοντωτική, τιμωρητική και προς παραδειγματισμό άλλων. Ούτε αμφισβητείται ότι απέτυχαν σε όλες σχεδόν τις προβλέψεις τους, όπως άλλωστε παραδέχθηκαν και οι ίδιοι, βεβαίως κατόπιν εορτής” είπε.

Παράλληλα κατηγόρησε τις χώρες του βορρά διότι αρνούνται να κατανοήσουν ότι η υπό όρους αμοιβαιοποίηση του χρέους και η μεταφορά πόρων από τα εμπορικά πλεονάσματά τους προς τις ασθενέστερες χώρες, “που είναι η ουσία και η βασική προϋπόθεση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, και μάλιστα με επίκληση μεταξύ άλλων και έωλων ηθικοπλαστικών επιχειρημάτων, ισοδυναμεί με άρνηση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και προοπτικής”.

Κοινωνικές ανισότητες

Ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι η στάση αυτή των πλούσιων χωρών οδηγεί στη διόγκωση της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, την περιθωριοποίηση ογκούμενων ομάδων του πληθυσμού, την έλλειψη προοπτικής για όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους και την συνεχή αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους.

Ανέφερε επίσης ότι η επιτυχημένη συνταγή της Ευρώπης ήταν η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και η ευημερία με κοινωνική συνοχή και προστασία, αλλά το μοντέλο αυτό είναι πλέον σε ανάσχεση και αποδρομή.

“Στο όνομα μιας παγκοσμιοποίησης με πολλές στρεβλώσεις, ενός άναρχου χρηματοπιστωτικού τοπίου και απροσδιόριστων διεθνών αγορών, η πλειοψηφία των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων βλέπουν το εισόδημά τους να συμπιέζεται, τις κοινωνικές παροχές να περικόπτονται, τις ευκαιρίες για αξιοπρεπή εργασία να μειώνονται, τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται” είπε ο κ.Καραμανλής και προσέθεσε ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η διεύρυνση των ανισοτήτων και ο κοινωνικός αποκλεισμός, είναι η νάρκη στα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής ομαλότητας και η εικόνα ανά την Ευρώπη ασταθών κυβερνήσεων, αδύναμων ηγεσιών και ενίσχυσης κινημάτων και κομμάτων αντισυστημικού χαρακτήρα είναι άμεσα συνυφασμένη με τα παραπάνω.

Απούσα η Ευρώπη από τη γεωπολιτική σκακιέρα

Εξίσου εμφανής είναι -όπως είπε ο κ.Καραμανλής- η υστέρηση της Ευρώπης στην μεγάλη γεωπολιτική σκακιέρα και αυτό είναι εμφανέστερο με τον πόλεμο της Ουκρανίας. Καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι τώρα προέχει η κατάπαυση του πυρός και η επάνοδος στο τραπέζι την διαπραγμάτευσεων.

“Όποιος υποστηρίζει την ολοκληρωτική νίκη οιασδήποτε των αντιμαχόμενων πλευρών είτε ουρανοβατεί είτε υστερόβουλα ευνοεί την διαιώνιση της σύγκρουσης. Και πάντως πρωτίστως η Ευρώπη βλάπτεται από την παράταση του πολέμου και τις συνέπειές του” είπε.

Η στάση έναντι της Τουρκίας

“Δεν μπορεί η Ευρώπη να δέχεται απειλές χρήσης βίας κατά του ίδιου του εδάφους της ή να εκπέμπει μηνύματα κατευνασμού έναντι των ηγεμονικών επιδιώξεων της Τουρκίας” είπε ο Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας την διαφωνία του απέναντι στην πολιτική κατευνασμού, όπως είπε.

Διαχρονικά και συστηματικά -είπε ο κ.Καραμανλής- η Τουρκία εγείρει μονομερείς διεκδικήσεις και μάλιστα ανεξάρτητα από εκλογικά αποτελέσματα, κυβερνήσεις και πρόσωπα. Επιδιώκει ηγεμονικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και η Ελλάδα είναι το βασικό εμπόδιο για την πραγμάτωση αυτών των επιδιώξεων.

“Το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» δεν επιτρέπει καμιά αμφιβολία περί αυτού. Περιστασιακές αυξομειώσεις της έντασης δεν μεταβάλλουν την πραγματικότητα. Οι πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου περί αδιευκρίνιστου καθεστώτος νησιών του Αιγαίου, εν μέσω μάλιστα συγκυριακής ύφεσης, δεν επιτρέπουν αυταπάτες. Διότι είναι αυταπάτη να νομίζει κανείς ότι τυχόν υποχωρήσεις από πάγιες εθνικές θέσεις θα λύσουν το πρόβλημα. Ή ακόμα χειρότερα ότι μια λύση – πακέτο, όλων των διεκδικήσεων δηλαδή που αυθαιρέτως και μονομερώς προβάλλει η Τουρκία, συνιστά ρεαλιστική προσέγγιση” είπε.

Ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας θα προσφύγει στη Χάγη μόνο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, διότι όλα τα άλλα θέματα που εγείρει η Τουρκία είναι λυμένα και διευθετημένα από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς Συνθήκες.

“Πολύ ορθώς πράξατε κ. Πρωθυπουργέ που πολύ πρόσφατα το τονίσατε και πάλι” είπε ο κ.Καραμανλής. Ξεκαθάρισε ότι καμιά χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν θέτει υπό κρίση οιασδήποτε διαπραγμάτευσης, διαμεσολάβησης ή δικαστηρίου την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, και κάλεσε την Τουρκία να το κατανοήσει “με τρόπο απόλυτο και αδιαμφισβήτητο”.

«Απεργάζονται σχέδια μοιρασιάς του Αιγαίου»

“Αλλά και σύμμαχοι και εταίροι που επαναλαμβανόμενα επιχειρούν να προωθήσουν ιδέες περί συνολικού συμβιβασμού και απεργάζονται σχέδια μοιρασιάς του Αιγαίου. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το καθεστώς των νησιών είναι δεδομένο και εκτός πάσης συζήτησης, το δικαίωμα άμυνας και αποτροπής για την ασφάλεια των νησιών είναι αδιαπραγμάτευτο, το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων είναι κατά το Διεθνές Δίκαιο μονομερές και στην αποκλειστική δικαιοδοσία της κάθε χώρας. Τελεία και παύλα” τόνισε με έμφαση ο Κώστας Καραμανλής.

Δεν υπάρχει πολυτέλεια πολιτικής αστάθειας

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημερινή πραγματικότητα και είπε ότι η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα, και δεν έχει την πολυτέλεια για πολιτική αστάθεια, ακυβερνησία, και ατέρμονα κομματικά παζάρια.

“Την επόμενη των εκλογών η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση βιώσιμη, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας. Τη σταθερότητα και την προοπτική αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί. Όπως το κάνει επί μισό σχεδόν αιώνα” είπε. Ο κ.Καραμανλής τόνισε επίσης ότι “με τη στήριξη όλων μας η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα επιτύχει μια ακόμα εκλογική νίκη στις επικείμενες εκλογές” και κατέληξε:

“Αναμφίβολα, η κυβέρνηση έχει να επιδείξει σοβαρό έργο. Η βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες, οι επενδύσεις, η φορολογική μεταρρύθμιση, η ουσιαστική προώθηση του ψηφιακού κράτους, η διαχείριση του μεταναστευτικού, η αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων είναι χειροπιαστά παραδείγματα. Η επόμενη κυβέρνηση, κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ασφάλειας των πολιτών και της απονομής της δικαιοσύνης”.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή γλώσσα Καραμανλή κατά της ΕΕ: Εξοντωτική και τιμωρητική η συνταγή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα"

Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση Alco: Τι ψηφίζουν οι Κεντρώοι – Πόσο πειστικές είναι οι εξαγγελίες των κομμάτων

Για το κριτήριο της ψήφου και τις εξαγγελίες των κομμάτων απάντησαν όσοι συμμετείχαν στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Οι πολίτες στη δημοσκόπηση απάντησαν σε μια σειρά από ερωτήματα ενόψει των επικείμενων εκλογών. Να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙZΑ ήταν 6,6%.

Στην ερώτηση ποιο είναι το βασικό κριτήριο ψήφου οι πολίτες απάντησαν: Πρόγραμμα/ εξαγγελίες σε ποσοστό 28% και ακολουθούν: η ιδεολογία με 25%, η μη σχέση του κόμματος από τη διαφθορά με 15%, η σύγκριση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με 14%, ο αρχηγός του κόμματος με 9% και οι υποψήφιοι των κομμάτων με 4%.

Από την άλλη οι ψηφοφόροι εξήγησαν πόσο πειστικές θεωρούν τις εξαγγελίες των κομμάτων; Εκείνοι της Νέας Δημοκρατίας απαντούν: «Λίγο (21%) ή καθόλου (41%)» σε ποσοστό 62%, ενώ «Αρκετά (21%) και Πολύ (10%)» σε ποσοστό 31%.

Οσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα της πειστικότητας των εξαγγελιών μοιάζει ακόμα μεγαλύτερο καθώς «Λίγο (26%) ή Καθόλου (47%)» απαντά το 73% ενώ «Αρκετά (15%) και Πολύ (4%)» απαντά το 19%.

Από την άλλη οι αναποφάσιστοι δηλώνουν σε ποσοστό 31% χωρίς ιδεολογία, 21% κεντρώοι, 13% δεξιοί, 10% κεντροαριστεροί, 9% κεντροδεξιοί και 4% αριστεροί.

Οσον αφορά αυτούς που χαρακτηρίζονται ως «Κεντρώοι» δηλώνουν ότι ψηφίζουν: Νέα Δημοκρατία 26%, ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 24%, ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 23% και αλλο κόμμα 15%.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει – σε περίπτωση που κυβερνήσει ξανά – την πολιτική του 2015 – 2019, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 65% «ναι», ενώ το 26% θεωρεί πως «έχει αλλάξει».

Το 68% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η απλή αναλογική δεν αποτελεί «ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας», ενώ το 23% θεωρεί πως αποτελεί τέτοια ευκαιρία.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 64%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 15%. Δεν ξέρω/δεν απαντώ, δηλώνει το 22%.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση Alco: Τι ψηφίζουν οι Κεντρώοι – Πόσο πειστικές είναι οι εξαγγελίες των κομμάτων"

Φορο-bonus 10% σε όσους ασφαλίσουν τα ακίνητά τους

Μείωση 10% στο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ, θα μπορούν να απολαύσουν από το 2024 οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Προϋπόθεση για να κερδηθεί αυτό το φορολογικό bonus, σύμφωνα με την κυβερνητική εξαγγελία, είναι να τα ασφαλίσουν, έναντι φυσικών καταστροφών.

Το όφελος αυξάνει αναλογικά όσο ανεβαίνει και η αξία των ακινήτων που θα αποφασίσει ένας φορολογούμενος να ασφαλίσει έναντι τέτοιων κινδύνων

Η ετήσια δαπάνη για το ασφάλιστρο ενός ακινήτου, όπως τονίζεται από τους επαγγελματίες του κλάδου είναι χαμηλή και κυρίως ανταποδοτική σε σχέση με το κεφάλαιο που ασφαλίζει κάποιος

Όφελος από την εφαρμογή του μέτρου, θα έχει και το δημόσιο, καθώς θα μειωθούν οι αποζημιώσεις που δίνει για φυσικές καταστροφές.

Συνολικά τα τελευταία 40 χρόνια, βάσει επίσημων στοιχείων έχουν δοθεί από το δημόσιο αποζημιώσεις άνω των 10,3 δισ. ευρώ για ζημίες από σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες, με μόλις 1,6 δισ. ευρώ να αφορά σε ασφαλισμένη περιουσία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορο-bonus 10% σε όσους ασφαλίσουν τα ακίνητά τους"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

O καιρός αύριο Τετάρτη (10.05.2023) σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα δώσει νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με πρόσκαιρη βελτίωση στα κεντρικά και βόρεια από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά τοπικούς όμβρους.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14°C έως 18°C.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική – κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ , στο νότιο Ιόνιο ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια τις πρωινές ώρες και το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά τοπικούς όμβρους.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Nεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν"

Εκλογές 2023: «Μάθε πού ψηφίζεις» βήμα – βήμα — Το σύστημα ενημερώθηκε και με τα εκλογικά τμήματα

Την τελική λίστα με τα τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν για τις εκλογές 2023 οι ψηφοφόροι ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε εδώ, στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, πού ακριβώς ψηφίζετε

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι, βάσει Συντάγματος, υποχρεωτική, όμως υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες πολιτών που επιτρέπεται να μην ψηφίσουν.

Ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες πρέπει να δώσουν οι 17χρονοι που θα κληθούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά, αλλά και όσοι άλλοι πολίτες θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά σε εκλογές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: «Μάθε πού ψηφίζεις» βήμα – βήμα — Το σύστημα ενημερώθηκε και με τα εκλογικά τμήματα"

Οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα: Πήγε να αυτοκτονήσει ο πατέρας – Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ασκήθηκε από την Εισαγγελία

Αρχαία τραγωδία εξελίσσεται στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου νοσηλεύονται ο πατέρας που εγκατέλειψε το 5 μηνών βρέφος στο αυτοκίνητο, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή, αλλά και η μητέρα του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πατέρας πήγε να βάλει τέλος στη ζωή του, χρησιμοποιώντας το καλώδιο της τηλεόρασης, με τους γιατρούς να παρεμβαίνουν άμεσα και να αποφεύγονται τα χειρότερα.

Ο πατέρας του οποίου του χορηγούνται κατασταλτικά φάρμακα βρίσκεται φρουρούμενος σε δωμάτιο κλινικής του νοσοκομείου και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του.

Την ίδια στιγμή η τραγική μητέρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με το Artinos.gr εναντίον του 37χρονου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα Άρτας και το πρωί της Τετάρτης θα οδηγηθεί στον ανακριτή.
Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται το πρώτο σκέλος μιας τραγωδίας που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία της Άρτας, αλλά ολόκληρη τη χώρα.

artinos

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα: Πήγε να αυτοκτονήσει ο πατέρας – Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ασκήθηκε από την Εισαγγελία"

Γλυφάδα - Η δικογραφία για τον ανθυπασπιστή: Έκαψε το ΙΧ και πέταξε χειροβομβίδα στον κήπο της Λιμενικού γιατί τον έβαλαν σε διαθεσιμότητα

Ανθυπασπιστής του Λιμενικού, έκαψε το αυτοκίνητο της συναδέλφου του αξιωματικού και στη συνέχεια εκτόξευσε χειροβομβίδα στον κήπο του σπιτιού της στη Γλυφάδα γιατί τέθηκε σε διαθεσιμοτητα.

Αυτή ειναι η απίστευτη ιστορία που εξιχνίασε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους άνδρα που αποτέλεσε το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης και με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα κάρφωσε τη δραση και τα σχέδια του.

Μάλιστα, ο πληροφοριοδότης είπε τα εξής: «Στη Γλυφάδα έκαψαν ένα αυτοκίνητο το προηγούμενο Σάββατο. Τη φωτιά την έβαλε ένας λιμενικός που έχει τα τηλέφωνα (ανέφερε δυο αριθμούς)» και λίγο πριν βιαστεί να κατεβάσει το ακουστικό προειδοποίησε «Αφού τον έδιωξαν έχει ξεφύγει τελείως. Προσέξτε μην τη σκοτώσει».

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αμέσως «λόκαραν» τα τηλέφωνα του υπόπτου και με μεθοδική δουλειά, αξιοποίηση στοιχείων και φυσική παρακολούθηση κατάφεραν να σε λιγότερο απο 20 ημέρες να εξιχνιάσουν την υπόθεση, να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τον δράστη και να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Μάλιστα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα περίεργο και νευρικό άτομο το οποίο κατά τη στιγμή της σύλληψης του, χθες στις 11:35 στη Γλυφάδα, προσπάθησε να ξεγλιστρήσει απο τα νύχια των διωκτών του όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έχει στη διάθεση του το protothema.gr «Με τη χρήση υπηρεσιακού οχήματος, οι Αστυνομικοί ανέκοψαν την πορεία του, αποβιβάσθηκαν και τον προσέγγισαν για να τον ελέγξουν, δηλώνοντας του ρητά και επανειλημμένως την ιδιότητά τους. Ο 45χρονος δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές και έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του. Τότε έτερο υπηρεσιακό όχημα που προσέγγισε από πίσω του, τον εξανάγκασε να ανακόψει την πορεία του. Ακολούθως ο 45χρονος ακινητοποιήθηκε, ωστόσο προσπάθησε να αποφύγει τη δέσμευση τραβώντας τα χέρια του από τους Αστυνομικούς».

Διπλό χτύπημα με εμπρησμό και χειροβομβίδα

Στη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr ξεδιπλώνεται όλο το ανατριχιαστικό σκηνικό που κατέστρωσε και εκτέλεσε ο 45χρονος αξιωματικός του Λιμενικού για να εκδικηθεί την συνάδελφο του επειδή τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Περί την 05:30 ́ ώρα της 22-04-2023, τουλάχιστον ένας δράστης προξένησε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI OUTLANDER, ιδιοκτησίας της Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο επί της οδού (αναφέρεται η οδός) στη Γλυφάδα Αττικής.

Από την πυρκαγιά, το ανωτέρω όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς και προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε άλλο όχημα, που ήταν παρακείμενα σταθμευμένο στο σημείο. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία διενήργησε και Αυτοψία στο σημείο του εμπρησμού.

Η σκηνή του εγκλήματος φωτογραφήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα ζευγάρι γάντια και ένα τμήμα υφάσματος (στουπί), τα οποία εστάλησαν για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων, τα αποτελέσματα τους θα υποβληθούν συμπληρωματικά».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, αρχικά την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας όμως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο φάκελος πέρασε στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Εκβιαστών που έχουν την εμπειρία να λύνουν αποτελεσματικά τέτοιους μυστηριώδεις γρίφους. «Αμφότεροι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, εξετάσθηκαν ενόρκως, χωρίς να καταθέσουν κάτι σχετικά με την ταυτότητα του δράστη, αναφέροντας ότι, δεν έχουν δεχτεί κανενός είδους απειλές. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην εξέταση της αξιωματικού του Λιμενικού το όχημα της οποίας ήταν ο στόχος του εμπρησμού. Η αξιωματικός φέρει τον βαθμό (αναφέρεται ο βαθμός) και υπηρετεί στο Λιμεναρχείο (αναφέρεται η λιμενική αρχή), χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να κατονομάσει κάποιο άτομο, ως πιθανό δράστη της σε βάρος της επίθεσης.

Την 03-05-2023 η Υπηρεσία μας, ενημερώθηκε σχετικά με ανεύρεση χειροβομβίδας, στον κήπο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει η αξιωματικός, στη Γλυφάδα Αττικής.

Η σκηνή του εγκλήματος φωτογραφήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποσταλούν συμπληρωματικά, ενώ παράλληλα κλήθηκε και κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το οποίο και περισυνέλλεξε την ανευρεθείσα χειροβομβίδα, προκειμένου να προβεί στη διαδικασία καταστροφής της. Σύμφωνα με έκθεση της ίδιας Υπηρεσίας, πρόκειται για «χειροβομβίδα F1, προελεύσεως πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σε μη ασφαλή κατάσταση».

«Εξετασθείσα συμπληρωματικά η αξιωματικός, κατέθεσε ότι πρωινές ώρες της 03-05-2023 ενημερώθηκε από συνεργείο καθαρισμού για την ύπαρξη της χειροβομβίδας στον κήπο, εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία τόσο για την ίδια όσο και για τους λοιπούς ένοικους της πολυκατοικίας».

Πέρασαν τη χειροβομβίδα για εξάρτημα προβολέα!

Ενδιαφέρον, παρουσιάζει η κατάθεση της μητέρας της αξιωματικου του Λιμενικού η οποια ανέφερε πως την ημέρα του εμπρησμού, είδε τη χειροβομβίδα στον κήπο, όμως δεν ειδοποίησε τις αρχές γιατί την πέρασε για εξάρτημα προβολέα.

Στη δικογραφία αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Η μητέρα της αξιωματικου, κατέθεσε μετά βεβαιότητας, ότι από την 22-04-2023 (ημέρα κατά την οποία είχε λάβει χώρα ο εμπρησμός του οχήματος της κόρης της) είχε παρατηρήσει την χειροβομβίδα, χωρίς ωστόσο να το αναφέρει σχετικά, καθώς θεώρησε ότι, επρόκειτο για εξάρτημα προβολέα του κήπου. Μάλιστα, χωρίς να έχει ιδία αντίληψη από την σκηνή του εγκλήματος της ανεύρεσης της χειροβομβίδας, περιέγραψε το ακριβές σημείο, στο οποίο είχε δει προγενέστερα την χειροβομβίδα, νομίζοντας ότι, πρόκειται για εξάρτημα προβολέα. Η περιγραφή της αυτή, συμπίπτει επακριβώς με το σημείο που βρέθηκε και περισυλλέχθηκε η χειροβομβίδα».

Το «βαθύ λαρύγγι»

Στο σημείο αυτό, γίνεται αναφορά στο τηλεφώνημα του μυστηριώδους πληροφοριοδότη που «κάρφωσε» τον λιμενικό και αποτελεσε την αρχή του τέλους της έκνομης δράσης του. «Tην 12:32 ́ ώρα της 24-04-2023, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε με απόκρυψη αριθμού στην Υπηρεσία μας και χωρίς να δηλώσει τα στοιχεία ταυτότητάς του, ανέφερε τα εξής: «Στη Γλυφάδα έκαψαν ένα αυτοκίνητο το προηγούμενο Σάββατο. Τη φωτιά την έβαλε ένας λιμενικός που έχει τα τηλέφωνα (έδωσε δυο αριθμούς). Αφού τον έδιωξαν έχει ξεφύγει τελείως. Προσέξτε μη τη σκοτώσει». Όταν ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ρώτησε για τα στοιχεία του άγνωστου άντρα, εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο.

Από την Υπηρεσία μας πραγματοποιήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τις τηλεφωνικές συνδέσεις που ανέφερε ο άγνωστος, και εκδόθηκε Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από την επισύνδεση των παραπάνω τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε πράγματι ότι, ο αριθμός κλήσης χρησιμοποιείται από τον 45χρονο λιμενικό, ενώ ο δεύτερος αριθμός κλήσης ήταν ανενεργός.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα χορηγηθέντα στοιχεία της εταιρείας VODAFONE, ο αριθμός κλήσης…… (με χρήστη τον λιμενικό) είναι δηλωμένος σε στοιχεία συνδρομητή (αναφερεται ελληνικό ανδρικό ονομα 83χρονου) ενώ ο δεύτερος αριθμός κλήσης είναι δηλωμένος σε στοιχεία συνδρομητή απο το Μπαγκλαντές».

Κάμερες και δρομολόγιο

Οι profilers του Εκβιαστών, σαρωσαν κάμερες και έβαλαν στο μικροσκόπιο το υλικό για να εντοπίσουν τις κινήσεις του λιμενικού. Και κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο του.

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό: «Από την Υπηρεσία μας κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακού υλικού από κάμερες σε επιχειρήσεις και οικίες της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να εξακριβωθούν περαιτέρω στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη, του οχήματος που επέβαινε, αλλά και του δρομολογίου προσέγγισης και διαφυγής που ακολούθησε. Από την συνδυαστική-ενδελεχή μελέτη και ανάλυση του εν λόγω υλικού από την Υπηρεσία μας προέκυψε ότι, ο 45χρονος, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο μάρκας SMART, ιδιοκτησίας του, ξεκίνησε από την οικία του, μετέβηκε στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα της αξιωματικου, στο οποίο έθεσε πυρκαγιά και στη συνέχεια, έρριψε την χειροβομβίδα στον κήπο της πολυκατοικίας που διαμένει η αξιωματικός. Ακολούθως, αποχώρησε τρέχοντας από το σημείο και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, επιστρέφοντας στην οικία του.

Ειδικότερα, την 05:30’ ώρα της 22-04-2023, ο λιμενικός επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο μάρκας SMART, ιδιοκτησίας του, που βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, που διαμένει, στη Γλυφάδα και ξεκίνησε την πορεία του. Αφού διένυσε περίπου διακόσια εβδομήντα μέτρα, κατέληξε, περί την 05:33 ́ ώρα, στη συμβολή των οδών Ερμού και Ήρας, σταθμεύοντας το παραπάνω αυτοκίνητο κοντά, και στη συνέχεια, αποβιβάσθηκε. Κατόπιν, κινήθηκε πεζός επί της οδού Ερμού, με κατεύθυνση την οδό Βασ. Γεωργίου Β ́ και αφού διένυσε εβδομήντα μέτρα περίπου, κατέληξε δύο λεπτά αργότερα (περί την 05:35 ́ ώρα) στους οικοδομικούς αριθμούς (αναφέρονται) όπου, αρχικά έθεσε πυρκαγιά στου αυτοκίνητο της αξιωματικού και στη συνέχεια έριψε τη χειροβομβίδα, αντίστοιχα. Ακολούθως, διέφυγε τρέχοντας προς την συμβολή των οδών Ήρας και Ερμού, επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και κινούμενος επί της οδού Ήρας, έστριψε ένα λεπτό αργότερα (05:36 ́) στην οδό Ζαμάνου και στη συνέχεια, περί ώρα 05:37 ́ στην οδό Βασ. Γεωργίου Β’, όπου περί την 05:38’ ώρα, τερμάτισε την πορεία του, εισερχόμενος στο χώρο στάθμευσης της ανωτέρω πολυκατοικίας, δηλαδή στο σημείο εκκίνησης.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, το σύνολο του χρόνου που χρειάστηκε ο λιμενικός, από την εκκίνηση έως την περάτωση των πράξεων του ήταν περίπου οκτώ λεπτά. Σημειώνεται, ότι για την παραπάνω διαδρομή προσέγγισης, ως εποχούμενος, απαιτούνται περίπου τέσσερα λεπτά και για την διαδρομή, ως πεζός απαιτούνται περίπου δύο λεπτά. Επιπλέον, από την στιγμή που ο λιμενικός φαίνεται να καταφτάνει στο σημείου του εμπρησμού έως και την στιγμή που φαίνεται να αποχωρεί από το σημείο ρίψης της χειροβομβίδας, μεσολάβησαν περίπου δύο λεπτά, δηλαδή συνολική διάρκεια οκτώ λεπτών, χρονική διάρκεια που ταυτίζεται με την ανάλυση των αρχείων βιντεοληπτικού υλικού.

Επιπλέον, πρωινές ώρες της 04-05-2023, Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας εντόπισαν το αυτοκίνητο, μάρκας SMART στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας επί της οδού ….. στη Γλυφάδα. Επίσης, μεσημβρινές ώρες της 05-05-2023 εντόπισαν τον λιμενικο να εξέρχεται της πολυκατοικίας και να επιβιβάζεται στο ανωτέρω επίδικο όχημα».

Τι κατέθεσε η αξιωματικός του Λιμενικού

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η αξιωματικος σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στο Εκβιαστών είπε πως «από την ημέρα της επίμαχης πράξης του εμπρησμού δεν δέχθηκε οποιαδήποτε όχληση ή απειλή που να σχετίζεται με το ως άνω συμβάν. Μάλιστα, σχετικά με την υπηρεσιακή της θέση ανέφερε ότι υπηρετεί στο Λιμεναρχείο (αναφέρεται η Αρχή) από τον Οκτώβριο του 2019 έως και σήμερα, με τα καθήκοντα του (αναφέρεται ο βαθμός), όντας …. στην ιεραρχία του Προσωπικού.

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για τον λιμενικο, αποκρίθηκε ότι, ήταν συνάδελφος της επί σειρά ετών, με τον οποίο διατηρούσε καθαρά επαγγελματικές σχέσεις, ενώ παράλληλα τύγχανε να διαμένει και πλησίον της οικίας της.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, ο λιμενικός υπέβαλε μηνυτήριες αναφορές, τόσο στην ιδια, όσο και σε συνάδελφο της μεταξύ άλλων για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Ανωτέρω μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο με την υπ’ αριθ. 37/2022 Διάταξη απόρριψης εγκλήσεως. Παράλληλα η αξιωματικός υπέβαλε από κοινού μήνυση με τον συνάδελφο της σε βάρος του συλληφθέντος μεταξύ άλλων για τα αδικήματα της Ψευδούς Καταμήνυσης, της Ψευδούς Κατάθεσης και της Συκοφαντικής Δυσφήμισης και εκδόθηκε το υπ’ αριθ. 37/2023 Κλητήριο Θέσπισμα του Ναυτοδικείου Πειραιά, με το οποίο ορίζεται δικάσιμος για την 09-01-2024 και κατηγορούμενο τον 45χρονο.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και από τον συνάδελφο της αξιωματικού, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο λιμενικός, έχει υποβάλλει σε βάρος του και νέα μηνυτήρια αναφορά, στην οποία τον κατηγορεί ότι, νόθευσε το περιεχόμενο της ένορκης κατάθεσής του στο πλαίσιο Ε.Δ.Ε. και ότι, πλαστογράφησε τις υπογραφές του. Τέλος, αμφότεροι δήλωσαν ότι, ενημερώθηκαν πως την 21-04-2023 ο λιμενικός ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την Διεύθυνση Προσωπικού για την απόφαση διαθεσιμότητάς του.Σύμφωνα με έγγραφο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος την 21-04- 2023 εκδόθηκε Απόφαση Αυτεπάγγελτης Διαθεσιμότητας του 45χρονου Ανθυπασπιστή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα έχουν αναλυθεί στην παρούσα υποβλητική αναφορά, περί ώρα 05:30’ της 22-04-2023, λίγες ώρες μετά την απόφαση Αυτεπάγγελτης Διαθεσιμότητας, ο ανθυπασπιστής προέβη στον εμπρησμό του οχήματος της αξιωματικού και στην ρίψη της χειροβομβίδας στον κήπο του σπιτιού της».

Κινηματογραφικό μπλόκο στη Γλυφάδα

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, οι αστυνομικοί του Εκβιαστών κινηθηκαν άμεσα. Μετα τη συγκέντρωση στοιχείων και την ανάλυση αποφάσισαν να συλλάβουν τον λιμενικό καθώς οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ετίθετο θέμα ασφάλειας της αξιωματικού. «Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένα τα στοιχεία της ανάλυσης του Βιντεοληπτικού Υλικού, αλλά και της από 24-04-2023 ανώνυμης καταγγελίας, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαιώθηκε κατά την πρόοδο της έρευνας, κρίθηκε σκόπιμος ο άμεσος εντοπισμός και η ακινητοποίηση του λιμενικού για την ασφάλεια της αξιωματικού.

Για το λόγο αυτό, πρωινές ώρες της 08-05-2023, Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, μετέβηκαν στην οδό… στη Γλυφάδα, όπου διαμένει ο λιμενικός. Στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του. Περί την 11:35’ ώρα, ο 45χρονος εξήλθε της πολυκατοικίας, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, ξεκινώντας την πορεία του προς την οδό Ερμού. Άμεσα με τη χρήση υπηρεσιακού οχήματος, οι Αστυνομικοί ανέκοψαν την πορεία του, αποβιβάσθηκαν και τον προσέγγισαν για να τον ελέγξουν, δηλώνοντας του ρητά και επανειλημμένως την ιδιότητά τους. Ο λιμενικός δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές και έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του. Τότε έτερο υπηρεσιακό όχημα που προσέγγισε από πίσω του, τον εξανάγκασε να ανακόψει την πορεία του. Ακολούθως ο 45χρονος ακινητοποιήθηκε, ωστόσο προσπάθησε να αποφύγει τη δέσμευση τραβώντας τα χέρια του από τους Αστυνομικούς.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του στη Γλυφάδα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) μία καραμπίνα μάρκας BERETTA μετά θήκης περιέχουσα τέσσερα εξαρτήματα τύπου «τσοκ» και έναν αορτήρα, β) μία καραμπίνα μάρκας REMINGTON μετά θήκης, γ) μία δερμάτινη ζώνη εξάρτησης με θήκη όπλου, γεμιστήρων και χειροπεδών περιέχουσα ένα ζευγάρι χειροπέδες, δ) ένα πιστόλι μάρκας COLT DOUBLE EAGLE μετά θήκης, ε) τρείς μεταλλικοί γεμιστήρες, στ) επτά φυσίγγια με ένδειξη πυθμένα «45 AUTO R.P», ζ) μία καραμπίνα μάρκας REMINGTON άνευ λοιπών ενδείξεων ή αριθμού, μετά θήκης χακί χρώματος.

Ως προς τον τύπο των φυσιγγίων αναφέρεται ότι, η συγκεκριμένη ένδειξη αντιστοιχεί σε φυσίγγια τύπου «HOLLOW POINT», τα οποία αποτελούν παράβαση της νομοθεσίας «Περί Όπλων και Εκρηκτικών». Ακόμα, για το υπ ́ αριθ. ζ) πειστήριο, ήτοι την καραμπίνα μάρκας REMINGTON άνευ λοιπών ενδείξεων, δεν κατέστη δυνατή η εξακρίβωση της αντιστοιχίας της σε άδεια όπλου ίδιου τύπου, αφού έχει υποστεί επεξεργασία, ομοίως κατά παράβαση του ανωτέρω Νόμου. Για τα λοιπά πυροβόλα όπλα και εξαρτήματα αυτών υφίσταται σχετική άδεια σε ισχύ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε έτερη οικία του 45χρονου, στην Αθήνα, ουδέν ανευρέθηκε.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον λιμενικό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν α) ένα κινητό τηλέφωνο, μάρκας SAMSUNG «ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ PREPAID» και β) το χρηματικό ποσό των εκατό χιλιάδων #100.000# ευρώ, αποτελούμενο από 20 συνολικά δεσμίδες των πέντε #5.000# ευρώ έκαστη, εκ των οποίων οι 19 τραπεζικές. Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του. Ο 45χρονος ειναι κατηγορούμενος για παράβαση των άρθρων 264 παρ. 1 εδ. β’ Π.Κ. «Εμπρησμός», 270 Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 42 Π.Κ. «Απόπειρα Έκρηξης», καθώς και για παράβαση του άρθρου 15 του Ν. 2168/1993 «Περί Όπλων-Απλές και Διακεκριμένες Περιπτώσεις» και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γλυφάδα - Η δικογραφία για τον ανθυπασπιστή: Έκαψε το ΙΧ και πέταξε χειροβομβίδα στον κήπο της Λιμενικού γιατί τον έβαλαν σε διαθεσιμότητα"

Προσοχή σε φάρμακο για το αδυνάτισμα - Καμπανάκι από τον ΕΟΦ

Προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο ενδέχεται να κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, απευθύνουν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

"Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν Jamila Slimming Pills το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη - επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα. Σαν συμπλήρωμα διατροφής στην πραγματικότητα περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες sibutramine και diclofenac, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Ειδικότερα η φαρμακευτική ουσία sibutramine έχει απαγορευτεί από την ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο 2010, επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις. Εφόσον η ύπαρξη της sibutramine δεν δηλώνεται στο προϊόν, το προϊόν μπορεί να χορηγηθεί σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ή το προϊόν μπορεί να αλληλοεπιδράσει με συγχορηγούμενα φάρμακα, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου μέσω του Δικτύου για την Καταπολέμηση της Απάτης στην αγροδιατροφική αλυσίδα (Agri-Food Fraud Network)".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή σε φάρμακο για το αδυνάτισμα - Καμπανάκι από τον ΕΟΦ"

Εκλογές 2023: Κλειστά τα σχολεία Παρασκευή 19 και Δευτέρα 22 Μαΐου – Η απόφαση

Η απόφαση με θέμα «Λειτουργία σχολικών μονάδων» για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Παρακαλείστε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας».

Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Κλειστά τα σχολεία Παρασκευή 19 και Δευτέρα 22 Μαΐου – Η απόφαση"

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδας φαρμάκου, λόγω λανθασμένων ενδείξεων διατήρησης

Σε ανάκληση παρτίδας φαρμακευτικού προϊόντος, λόγω λανθασμένης ένδειξης στη θερμοκρασία συντήρησης, προχωρεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

"Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 23072, του φαρμακευτικού προϊόντος ‘Hydracort oral. sol 20MG/5ML’, με ημερομηνία λήξης 28-02-2025, καθώς στο Φύλλο Οδηγιών Χρήσης αναφέρεται λανθασμένα 'Μετά το άνοιγμα, φυλάσσετε σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 C για 3 μήνες', αντί του ορθού 'Μετά το άνοιγμα, φυλάσσετε σε θερμοκρασία 2-8°C (ψυγείο) για 3 μήνες'.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Innovis Pharma ΑΕΒΕ, η οποία, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν". 

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδας φαρμάκου, λόγω λανθασμένων ενδείξεων διατήρησης"

Ασύλληπτη τραγωδία στην Άρτα: Γονιός ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο και πέθανε αβοήθητο

Δεν την χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που σημειώθηκε στην Άρτα, με ένα μωρό να «σβήνει» μέσα στο αυτοκίνητο, όπου το είχε ξεχάσει ο γονιός του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Artinos.gr για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους γονιός να ξέχασε το παιδί μέσα στο σταθμευμένο όχημα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Όταν μετά από 3 ώρες κατάλαβε την απουσία του παιδιού πήγε στο αυτοκίνητο και το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του, δεμένο στο καρεκλάκι.

Το μωρό ήταν αναίσθητο και είχε αφρούς στο στόμα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τα αίτια του θανάτου του βρέφους διατάχθηκε νεκροψία -νεκροτομή και μεταφέρθηκε στα Γιάννενα.

artinos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασύλληπτη τραγωδία στην Άρτα: Γονιός ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο και πέθανε αβοήθητο"

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Θρίλερ με τον θάνατο του μετόχου του Kontra Channel – Εντολή εισαγγελέα να μη γίνει η κηδεία

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα. Ο κάτοχος του 25% των μετοχών του «Kontra Channel», έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή με φιλικά του πρόσωπα να καταθέτουν μήνυση για ανθρωποκτονία, ενώ οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν να μην γίνει χθες (08.05.2023) η προγραμματισμένη ταφή του.

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και έμενε μαζί με τον φίλο του και δύο ακόμα άτομα στο θεραπευτήριο-σπίτι του στον Ωρωπό.

Δείτε το θεραπευτήριο-σπίτι του Κωνσταντίνου Παπανικόλα στον Ωρωπό: 

Η αντίστροφη μέτρηση για το θρίλερ που διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε την περασμένη παρασκευή (05.05.2023). Τότε έξω από το σπίτι του καναλάρχη έφτασε ένα ασθενοφόρο, όπως καταγγέλλει ο στενός φίλος του νεκρού επιχειρηματία, Σπύρος Λαμπίρης, ο οποίος μάλιστα είναι αυτός που κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.

«Το ασθενοφόρο το είχε καλέσει στενό συγγενικό του πρόσωπο που είχε πάρει δικαστική συμπαράσταση και τον πήγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Είχα μιλήσει το προηγούμενο βράδυ με το συγκεκριμένο πρόσωπο και δεν μου είχε αναφέρει κάτι. Την Παρασκευή το πρωί (05.05.2023), είδα στο πρόσωπο της μίας γυναίκας που τον φρόντιζε ότι κάτι έκρυβε. Την ρώτησα αν συμβαίνει κάτι και μου είπε ότι θα ερχόντουσαν να πάρουν τον Παπανικόλα για να τον πάνε σε γηροκομείο. Πήρα τηλέφωνο κατευθείαν αυτόν τον συγγενή του και μου είπε “έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου» αναφέρει στο newsit.gr o Σπύρος Λαμπίρης και προσθέτει:

«Ήρθε το ασθενοφόρο στη μία το μεσημέρι και προετοίμασα ότι θα τον πάνε σε γηροκομείο και αν μας επιτρέπουν θα πηγαίνουμε να τον βλέπουμε. Μάλιστα πριν φύγει μίλησε και σε βίντεο και είπε “δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου“». 

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, υποστηρίζει ο Σπύρος Λαμπίρης, πληροφορούνται από το ίδιο άτομο τον θάνατο του στενού του φίλου, αλλά και ότι η ιδιωτική εταιρεία που αντίκρισαν στις επιγραφές του ασθενοφόρου δεν είχε στείλει ποτέ όχημα για να παραλάβει τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα. 

«Το βράδυ με πήρε τηλέφωνο αυτός ο συγγενής του και μου είπε ότι χρειάζεται την ταυτότητά του και κάποια ρούχα του, γιατί πέθανε ο Παπανικόλας. Η συνάντηση για να του τα δώσω έγινε στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης. Πήρα τότε τηλέφωνο στο ασθενοφόρο που τον πήρε και τους είπα, “την Παρασκευή στη μία ήρθατε και πήρατε με το συγκεκριμένο ασθενοφόρο τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα από το Μαρκόπουλο Ωρωπού” και μου είπαν ότι την Παρασκευή δεν έχουν έρθει καθόλου στην συγκεκριμένη περιοχή και δεν πήραμε ποτέ κάποιον με το συγκεκριμένο όνομα» αναφέρει ο Σπύρος Λαμπίρης.

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Στέλιος Σούρλας, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι ο συγγενής του καναλάρχη δεν ενημέρωσε ποτέ και κανέναν που τον πήγε όταν τον πήρε από το σπίτι-θεραπευτήριο στον Ωρωπό.

«Ο Παπανικόλας ήταν στο σπίτι του στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Την Μεγάλη Πέμπτη, πήγε στενό συγγενικό του πρόσωπο και τον έβγαλε σε δικαστική συμπαράσταση με μία βεβαίωση ενός ιδιώτη γιατρού και όχι με βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο. Έτσι πήρε μια προσωρινή διαταγή που δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο, η οποία λογικά θα έλεγε ότι αυτός αναλαμβάνει την δικαστική συμπαράσταση» λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος, Στέλιος Σούρλας και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Ενώ έχει την προσωρινή διαταγή από το Πάσχα και μετά, πήγε την Παρασκευή (05.05.2023) και τον παρέλαβε με ασθενοφόρο και δεν ξέρουμε πού τον πήγε. Τον παρέλαβε στη μία και μετά από 5 ώρες πέθανε ο Παπανικόλας. Δεν γνωρίζουμε που, απλά μας ενημέρωσαν ότι πέθανε και ότι η κηδεία θα γινόταν την Δευτέρα. Ο στενός του φίλος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφο9ρά για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου. Έτσι ο εισαγγελέας διέταξε να αναβληθεί η ταφή και να γίνει νεκροψία νεκροτομή και τοξικολογικές. Θέλουμε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του».

Ο δικηγόρος, Στέλιος Σούρλας υποστηρίζει ακόμα ότι ένα άλλο συγγενικό πρόσωπο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα είχε προσπαθήσει να τον εξαπατήσει πριν ένα χρόνο. 

«Του ζήτησε μια υπογραφή σε έγγραφο που έλεγε ότι όσο καιρό είναι ασθενής θα διαχειρίζεται εκείνος τις μετοχές του στο κανάλι. Αυτό όμως δεν ήταν μία απλή εξουσιοδότηση, αλλά ήταν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβιβάσεως των μετοχών. Όταν το κατάλαβε αυτό ο Παπανικόλας του έκανε μήνυση για απάτη, πριν από 2 με 3 μήνες» σημειώνει ο Στέλιος Σούρλας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Θρίλερ με τον θάνατο του μετόχου του Kontra Channel – Εντολή εισαγγελέα να μη γίνει η κηδεία"

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί που προκάλεσαν φωτιά και εγκλωβίστηκαν σε ταράτσα κτιρίου

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί, που προκάλεσαν εμπρησμό σε ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκηςκαι εγκλωβίστηκαν στη συνέχεια στην ταράτσα του κτιρίου, από όπου επιχείρησαν να διαφύγουν πηδώντας σε παρακείμενες ταράτσες.

Οι δύο 21χρονοι ζήτησαν αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για να δικαστούν αύριο, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Διώκονται συνολικά για οκτώ πλημμελήματα και ειδικότερα για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα (κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κλοπή και παράνομη οπλοφορία (κατά περίπτωση).

Προανακριτικά ανέφεραν ότι βρέθηκαν στο σημείο κάνοντας γκράφιτι, ενώ η φωτιά ξέσπασε όταν χρησιμοποίησαν φλόγιστρο για να αναδείξουν το έργο τους, ακολουθώντας μία «νέα καλλιτεχνική μέθοδο», όπως είπαν. Η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε μουσαμά με συνέπεια να επεκταθεί στο κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου και να το καταστρέψει ολοσχερώς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί που προκάλεσαν φωτιά και εγκλωβίστηκαν σε ταράτσα κτιρίου"

Πέθανε ο μέτοχος του Kontra Channel, Κωνσταντίνος Παπανικόλας

Έφυγε από τη ζωή στις αρχές Μαΐου ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, μέτοχος του καναλιού Kontra και επικεφαλής του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδας», το οποίο ίδρυσε το 1988, ενώ μια χρονιά μετά, κατέβηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Παπανικόλας συμμετείχε από το 2015 στον συνασπισμό κομμάτων «Κίνημα Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Απελευθέρωσης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)», με τον οποίο κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές τις ίδιας χρονιάς.

Στα τηλεοπτικά δρώμενα, εμφανίστηκε ιδρύοντας το κανάλι «ΤηλεΦΩΣ», ενώ συνέχισε σαν μέτοχος (με μερίδιο 25%) στο Kontra Channel, όπου παρουσίαζε εκποπές με οικολογικό χαρακτήρα.

Το «αντίο» της παρουσιάστριας του viral προεκλογικού σποτ του κινήματος «ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ» το 2015

Η Τζέφη - Σοφία Ζαχαροπούλου, η δημοσιογράφος η οποία είχε συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα το 2015, για τη δημιουργία ενός... ασυνήθιστου προεκλογικού σποτ, που είχε συζητηθεί αρκετά εκείνη την εποχή, είπε μέσω Facebook το δικό της «αντίο» σε έναν «από τους μεγαλύτερους οικολόγους».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«ΕΦΥΓΕ" Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ!!! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΙΟ…

Είχα την τύχη, λόγω του επαγγέλματος μου, να γνωρίσω πολλές και σημαντικές προσωπικότητες! Μια από αυτές ήταν και ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ! Ένας άνθρωπος με πολλές δραστηριότητες αλλά προπάντων με πολλές γνώσεις γύρω από το περιβάλλον! Χαρακτηρίστηκε ένας από τους μεγαλύτερους οικολόγους! Οι αξίες του και τα ιδανικά του δεν πήγανε χαμένα! Η αγάπη του για το περιβάλλον ήταν άσβεστη, γι’ αυτό δημιούργησε στον Ωρωπό, μέσα σε μια έκταση που η φύση είχε αποθέματα προσφοράς για μια υγιεινή ζωή, ένα λειτουργικό Ξενοδοχείο – Θεραπευτήριο, το «ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» στο οποίο βρήκαν καταφύγιο πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να φροντίσουν μέσα από τη φύση την υγεία τους! Αλλά και το εστιατόριο του ήταν μια όαση γεύσεων από υγιεινές τροφές! Ως συγγραφέας έγραψε πολλά βιβλία, το πιο σημαντικό ήταν "Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ". Υπήρξε ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕΦΩΣ και εν συνεχεία στο Contra Channel όπου εκεί με καλούσε πολλές φορές να παρουσιάζουμε μαζί την οικολογική εκπομπή του! Αλλά και η πολιτική δεν τον άφησε αμέτοχο! Δημιούργησε ένα κόμμα ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, το Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ και εκεί είχα την τιμή -κατόπιν προσκλήσεως του - να του γράψω την μουσική επένδυση σε ένα προεκλογικό σποτ…. ένα σποτ το οποίο έγινε viral λόγω της έξυπνης ιδέας του περιεχομένου! Σήμερα τον αποχαιρετώ με πολύ θλίψη αλλά και πολλά ευχαριστώ! Νιώθω ευγνώμων που τον γνώρισα και θα τον θυμάμαι ως μέντορα για την υγιεινή ζωή που με δίδαξε όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας και της φιλίας μας! Καλό ταξίδι στο φως ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ!!!».

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέθανε ο μέτοχος του Kontra Channel, Κωνσταντίνος Παπανικόλας"

Τύρναβος: Ελεύθεροι υπό όρους οι 4 κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες, μετά από καταγγελία 22χρονης κοπέλας, ότι την βίασαν ομαδικά το περασμένο Σάββατο στον Τύρναβο και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το παζάρι της περιοχής.

H επιμέλειά τους ανατέθηκε στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής. Πρόκειται για τρεις νεαρούς ηλικίας 16 και 17 ετών, που είναι κατηγορούμενοι για κατάχρηση σε ασέλγεια σε άτομο ανίκανο -η κοπέλα αντιμετωπίζει νοητική στέρηση- και ένα 14χρονο, που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς π[εριοριστικούς όρους, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται τη χρήση βίας στην σεξουαλική επαφή, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ζητήσουν ψυχιατρική γνωμάτευση για την 22χρονη καθώς υποστηρίζουν ότι δεν προκύπτει νοητική στέρηση

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την συμμετοχή και άλλων ατόμων, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης, πέντε είναι οι φερόμενοι ως δράστες.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της 22χρονης 

Σήμερα η 22χρονη εξετάστηκε και από τον αρμόδιο ιατροδικαστή του Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου εξετάστηκε από γυναικολόγο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Λάρισας, Χρήστο Κραββαρίτη, που πραγματοποίησε την εξέταση, δεν βρέθηκαν εμφανείς κακώσεις στην 22χρονη που παραπέμπουν σε βιασμό. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, πρόκειται για μια περίπτωση «ιδιαιτέρως σοβαρή και αρκετά δύσκολη» και θα χρειαστεί η συνδρομή και άλλων επιστημών και περαιτέρω εξετάσεων.

ertnews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τύρναβος: Ελεύθεροι υπό όρους οι 4 κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news