facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Κύπρος: 827 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Στα 827 (ποσοστό θετικότητας: 1,99%) ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 79.636.

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 380.

89 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 26 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 41.606 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 827 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Καύσωνας με 40 βαθμούς Κελσίου και τοπικές μπόρες

Αρκετά ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (07.07.2021). Ο υδράργυρος σκαρφαλώνει ακόμα ψηλότερα αγγίζοντας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά
κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καύσωνας με 40 βαθμούς Κελσίου και τοπικές μπόρες"

Συνελήφθη ειδικός φρουρός στη Μυτιλήνη για πυροβολισμούς σε πάρκο της πόλης

Ένας 28χρονος ειδικός φρουρός με καταγωγή από τη Μυτιλήνη που υπηρετεί σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας και βρισκόταν στο νησί με κανονική άδεια συνελήφθη για πυροβολισμούς με το υπηρεσιακό του όπλο σε πάρκο της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό ο 28χρονος ο οποίος έφερε στην άδεια του το υπηρεσιακό του όπλο πυροβόλησε στη διάρκεια σύγκρουσης ομάδων νεαρών, σύγκρουση στην οποία συμμετείχε, τα χαράματα της 2 Ιουλίου στο πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου στη βόρεια πλευρά της πόλης της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, μετά από καταγγελίες περιοίκων ο ειδικός φρουρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ενώ σε βάρος του κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ειδικός φρουρός στη Μυτιλήνη για πυροβολισμούς σε πάρκο της πόλης"

Ρωσία: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο Εσθονός πρόξενος με απόρρητα έγγραφα

Στη σύλληψη του πρόξενου της Εσθονίας, Μαρτ Λάτε προχώρησε η FSB της Ρωσίας, την ώρα που επρόκειτο να λάβει διαβαθμισμένα έγγραφα στην Αγία Πετρούπολη.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε πως συνέλαβε τον Εσθονό διπλωμάτη, πρόξενο του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη, Μαρτ Λάτε επ’ αυτοφώρω όταν έπαιρνε απόρρητα έγγραφα από έναν Ρώσο πολίτη.

Η FSB διαμηνύει πως σε βάρος του διπλωμάτη θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

«Αυτή η δραστηριότητα είναι ασύμβατη με τη δράση ενός διπλωματικού υπαλλήλου και έχει ξεκάθαρα εχθρικό χαρακτήρα κατά της Ρωσίας» σημειώνει η FSB.

ΥΠΕΞ Εσθονίας: «Στημένη» η σύλληψη του διπλωμάτη

Η σύλληψη του Εσθονού διπλωμάτη στην Ρωσία ήταν «στημένη» και «πρόκληση», ενώ οι κατηγορίες εναντίον του «αβάσιμες», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας, μετά την σύλληψη του Μαρκ Λάτε, του προξένου της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη.

«Η κατηγορία ότι περιήλθαν στην κυριότητα του διαβαθμισμένα έγγραφα είναι απολύτως αβάσιμη. Πρόκειται για μια πρόκληση. Όλο το συμβάν ήταν στημένο», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας Αάρι Λέμικ.

Η σύλληψη του Εσθονού διπλωμάτη συνιστά ένα ακόμη παράδειγμα του ότι η Ρωσία επιλέγει την αντιπαράθεση αντί να αντιστρέψει την αρνητική τάση στις σχέσεις με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας.

Νωρίτερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) είχε ανακοινώσει ότι ο Εσθονός διπλωμάτης συνελήφθη την στιγμή που παραλάμβανε έγγραφα με απόρρητες πληροφορίες από Ρώσο πολίτη.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο Εσθονός πρόξενος με απόρρητα έγγραφα"

«Πυρά» Μπορέλ σε Τουρκία: Να σεβαστεί τις βασικές δημοκρατικές αξίες

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την ανησυχία της Κομισιόν για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία όσον αφορά το φιλοκουρδικό κόμμα HDP μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ανησυχούμε για τους ανθρώπους του HDP και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν από το 2016», ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ επισημαίνοντας ότι ο συμπρόεδρος του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμίρτας, παραμένει υπό κράτηση.

Παράλληλα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση της Τουρκίας όσον αφορά θεμελιώδη δικαιώματα, η οποία όπως υπογράμμισε έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση των τουρκικών αρχών για μεταρρυθμίσεις με ευρωπαϊκή προσέγγιση. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι στην Τουρκία υπάρχει ανάγκη για σεβασμό των βασικών δημοκρατικών αξιών, «το κράτος δικαίου και την ελευθερία πολιτικής ένωσης» τονίζοντας τη σημασία που έχει για την ΕΕ και τις σχέσεις με την Τουρκία.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πυρά» Μπορέλ σε Τουρκία: Να σεβαστεί τις βασικές δημοκρατικές αξίες"

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ: Δύο ένοπλοι πυροβόλησαν πολίτη στα πόδια στην Καισαριανή

Αιματηρή κατάληξη είχε η ληστεία σούπερ μάρκετ στην Καισαριανή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο ένοπλοι δράστες μπήκαν σε σούπερ μάρκετ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή για να το ληστέψουν. Ένας πολίτης, τους καταδίωξε μετά τη ληστεία και προκειμένου να διαφύγουν τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Ο άνδρας είναι ελαφρά τραυματισμένος και μεταφέρεται με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο ενώ οι δράστες που διέφυγαν αναζητούνται από τις αρχές.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ληστεία σε σούπερ μάρκετ: Δύο ένοπλοι πυροβόλησαν πολίτη στα πόδια στην Καισαριανή"

Κορονοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν καταγράψει… εκρηκτική άνοδο και ο κορονοϊός επανέρχεται στη ζωή μας δυναμικά κι επώδυνα.

Τα 1.797 νέα κρούσματα του 24ώρου σήμαναν συναγερμό κι όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, ο υφυπουργός Προστασίας προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις, με την διασκέδαση να βρίσκεται στο προσκήνιο μετά τα πολλά νέα κρούσματα από πάρτυ σε beach bar των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως υπάρχει ανησυχία ειδικά για την μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας. «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά», είπε, μιλώντας για αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο ίδιος είπε επίσης πως ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη. Το τελευταίο διάστημα καταγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης. Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά. Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας αντίστοιχα, είπε χαρακτηριστικά.

«Εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας και κάντε τακτικά τεστ πριν από δραστηριότητες», τόνισε επίσης.

Και στην συνέχεια ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε:

Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης

Από την πρώτη παράβαση -και μάλιστα από την επόμενη μέρα- οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται «φάτσα» με την αναστολή λειτουργίας είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε και για βαριά πρόστιμα.

Πιο συγκεκριμένα, με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας. Στη δεύτερη παράβαση 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας. Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες)».

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου το βίντεο με τις ανακοινώσεις

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Όπως έχουμε πει, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας παρακολουθούμε καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τις τελευταίες ημέρες τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης και των επιδημιολογικών διερευνήσεων του ΕΟΔΥ προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από όλους μας.

Όπως γνωρίζετε, η μετάλλαξη Δ έχει εντοπιστεί και στη χώρα μας και είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και εδώ όπως και σε άλλες χώρες η επικρατούσα μετάλλαξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι είναι ανεμβολίαστοι διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά. Θυμίζουμε ότι είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και 60% πιο μεταδοτική από το βρετανικό στέλεχος. Ήδη από την περασμένη Δευτέρα 28 Ιουνίου βλέπουμε μια αλματώδη και ταχύτατη άνοδο των κρουσμάτων που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί.

Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από το Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δείχνει ότι αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με δραστηριότητες διασκέδασης. Οι μεγάλοι χώροι των κέντρων διασκέδασης, τα κλαμπ και τα μπαρ εμφανίζονται ως οι βασικοί χώροι υπερμετάδοσης του ιού. Προς το παρόν η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση νοσηλειών, ενώ οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι παραμένουν σε πτωτική πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 10ήμερο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρείται σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων, ο οποίος πλέον αγγίζει τα 27 έτη. Ταυτόχρονη αύξηση έχει παρατηρηθεί και στα κρούσματα που ανήκουν σε συρροές, ενώ το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης, συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης. Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι από τις σημερινές ανοικτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στο Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα.

Να τονιστεί ότι όσο ένα 40% των ενηλίκων παραμένει ανεμβολίαστο, η μετάλλαξη Δ απειλεί άμεσα και ευθέως την υγεία τους. Να δώσω και ακόμη ένα κρίσιμο στοιχείο: το τελευταίο τρίμηνο μελετήσαμε αναλυτικά τις νοσηλείες σε ΜΕΘ και τους θανάτους λόγω COVID στις ηλικίες 60-80. Τα συμπεράσματα είναι ότι το 99% των βαριών περιστατικών που δυστυχώς καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Γι’ αυτό το μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι τριπλό: εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους γονείς και τους ηλικιωμένους συγγενείς σας που δεν έχουν εμβολιαστεί αποφεύγοντας αυτή την περίοδο την στενή επαφή μαζί τους, και κάνετε τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Θυμίζουμε ότι υπάρχουν άμεσα δεκάδες χιλιάδες διαθέσιμα ραντεβού εμβολιασμού για όποιον αποφασίσει τώρα να κάνει εμβόλιο. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι νέοι 18-30 ετών και όλοι οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι δικαιούχοι 4 self test για τον μήνα Ιούλιο που μπορούν να προμηθευτούν άμεσα από τα φαρμακεία έως τις 10 Ιουλίου. Τονίζουμε εδώ ότι το 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self test. Άρα η τακτική διάγνωση είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πρωτίστως εκείνων που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τον εμβολιασμό τους.

Ειδικότερα για τις δραστηριότητες διασκέδασης προκειμένου να ελέγξουμε αυτή την αλματώδη αύξηση, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό και την υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε να έχουμε μια ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση. Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση.

Το έκτακτο αυτό μέτρο έχει σαν στόχο να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού στις νεότερες ηλικίες και να περάσουμε όλοι ένα πιο ασφαλές και κυρίως, για ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Μην ξεχάσετε όσοι δεν το έχετε κάνει έως τώρα να μπείτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να κλείσετε το ραντεβού σας για το εμβόλιο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι νέοι μας θέλουν να ξεσκάσουν, να διασκεδάσουν. Απευθύνουμε, λοιπόν, για ακόμα μία φορά έκκληση, παράκληση, θερμή προτροπή να εμβολιαστούν άμεσα. Όσο σεβαστή και αν είναι η επιθυμία και η ανάγκη για ψυχαγωγία, εξίσου σημαντικός και αναγκαίος είναι και ο άμεσος εμβολιασμός τους και η συχνή διενέργεια test μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε τακτικά test και προστατεύουμε τους μεγαλύτερούς μας κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα».

Δείτε τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων"

Κορωνοϊός: Άλμα στα 1.797 νέα κρούσματα - 168 οι διασωληνωμένοι, 8 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.797, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 429.144 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.446 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.754 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 168 (68.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.709 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 48 (ημερήσια μεταβολή -18.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.797 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

119 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

156 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

18 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

111 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

232 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

252 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

129 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

9 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

62 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

6 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

2 κρούσματα στην Π.Ε 'Αρτας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

3 κρούσματα στην Π.Ε Έβρου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε Ζακύνθου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

72 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου

6 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

11 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

15 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

43 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

9 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε Λευκάδας

45 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

14 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Νάξου

2 κρούσματα στην Π.Ε Πάρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

98 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε Σποράδων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

4 κρούσματα στην Π.Ε Φθιώτιδας

8 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής

19 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

125 κρούσματα υπό διερεύνηση

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Άλμα στα 1.797 νέα κρούσματα - 168 οι διασωληνωμένοι, 8 θάνατοι"

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη λόγω κινηματογραφικών γυρισμάτων

Λόγω πραγματοποίησης κινηματογραφικών γυρισμάτων, την Τετάρτη 7-7-2021 κατά τις ώρες 05.00΄ έως 18.00΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά Λωρίδα Κυκλοφορίας, που οδηγεί στο Σταθμό Διοδίων Παλλήνης, καθώς και στις Λωρίδες Κυκλοφορίες 1 έως και 5 του σταθμού Διοδίων Παλλήνης, Νότια προς Κατεχάκη (δεξιότερες λωρίδες διοδίων) της Αττικής Οδού, περιοχής Δήμου Παλλήνης.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τα εξής εναλλακτικά δρομολόγια:

Από Ραφήνα προς Κατεχάκη: δύο αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας (Χ-11,8 έως Χ/θ- 11,55) - εν συνέχεια διέλευση από Διόδια Παλλήνης Νότια από τις Λωρίδες 6 έως 11 (η αρίθμηση ξεκινάει από το δεξί τμήμα της οδού).

Από οικισμό «ΠΕΤΣΑ» προς Κατεχάκη: είσοδος από παράδρομο Χ-8-2 (Χ-11,6) στην ήδη αποκλεισμένη δεξιά λωρίδα - χ/θ Χ-11,55 είσοδος στις αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας προς διόδια.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των γυρισμάτων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη λόγω κινηματογραφικών γυρισμάτων"

Δ.Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε σύντομα στα 1.500 κρούσματα ημερησίως & στα 2.500 πριν από το τέλος Ιουλίου»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μέσω του μοντέλου CORE παρακολουθεί την ταυτόχρονη πορεία των τριών πιο μεταδοτικών στελεχών (Β.1.1.7, Β.1.1.318 και Β.1.617) του κορωνοϊού στη χώρα μας, βλέπει κυριαρχία του στελέχους «Δέλτα» στη χώρα μας πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο και αύξηση των κρουσμάτων στα 2.500 προς το τέλος Ιουλίου.

«Σε όλα τα πιθανά σενάρια, βλέπουμε ότι λόγω της υψηλότερης μεταδοτικότητας του το στέλεχος «Δέλτα» επικρατεί έναντι των άλλων στελεχών. Η χρονική στιγμή όμως στην οποία θα επικρατήσει, εξαρτάται από την τροφοδότηση που θα έχει από τις τουριστικές ροές και πιο συγκεκριμένα τον αριθμό των φορέων του στελέχους Β.1.617 που θα εισέρχονται στη χώρα μας σε καθημερινή βάση καθώς και από το ρυθμό εμβολιασμού», τονίζει ο κ. Σαρηγιάννης.

Το στέλεχος «Δέλτα» αναμένεται να επικρατήσει στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου

Με βάση τα διάφορα σενάρια και λαμβάνοντας υπόψη ότι μεσοσταθμικά περίπου 50 φορείς του στελέχους Β.1.617 θα εισέρχονται καθημερινά κατά μέσο όρο στην Ελλάδα, το στέλεχος «Δέλτα» αναμένεται να επικρατήσει στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

«Εάν αντίστοιχα οι ροές είναι χαμηλότερες, η επικράτηση του Δέλτα αναμένεται στα τέλη Αυγούστου, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα συμβεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Εάν ο αριθμός των προσυμπτωματικών/ασυμπτωματικών τουριστών φορέων του Β.1.617 που εισέρχονται στη χώρα μας είναι υψηλότερος (π.χ. 75 κατά μέσο όρο την ημέρα), τότε η επικράτηση του θα συμβεί νωρίτερα, στο τέλος Ιουλίου», εξηγεί ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Απαιτείται εμβολιασμός άνω του 83% μέχρι το τέλος του Αυγούστου

Όπως λέει, το πιο καθοριστικό μέτρο για την αποφυγή ή τον περιορισμό του 4ου κύματος, είναι ο εμβολιασμός μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού, πάνω από το 65% (ή πάνω από το 83% των ενηλίκων) μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

​​​​​​​«Οι προσομοιώσεις έχουν δείξει ότι σε αυτή την περίπτωση, το ύψος του 4ου κύματος μπορεί να περιοριστεί δραστικά, και σε συνδυασμό με εκτεταμένη χρήση του μέτρου των self-test στους ανεμβολίαστους, μπορεί να υπάρξει έλεγχος της εξάπλωσης της πανδημίας, με μικρής εμβέλειας περιοριστικά μέτρα, όπως π.χ. κλείσιμο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων συγκεκριμένων βαθμίδων ή κλείσιμο των μεγάλων εμπορικών κέντρων», σημειώνει.

Με κάτω του 50% εμβολιαστική κάλυψη, το 4ο κύμα θα είναι υψηλό αλλά μικρό σε χρονική διάρκεια

Εάν ωστόσο το ποσοστό του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί παραμείνει σε χαμηλά ποσοστά, λίγο πάνω από το 50%, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σαρηγιάννη, τότε το 4ο κύμα, παρόλο που θα πλήξει κυρίως τους ανεμβολίαστους, θα είναι ακόμα πιο υψηλό σε αριθμό κρουσμάτων από το 3ο κύμα, ακόμα και με τη λήψη μέτρων. Επειδή όμως θα αφορά τους ανεμβολίαστους, θα είναι πιο μικρό σε χρονική διάρκεια.

«Θα φτάσουμε σύντομα στα 1,500 κρούσματα ημερησίως και στα 2.500 πριν από το τέλος Ιουλίου. Έχει αρχίσει να μπαίνει στο παιχνίδι η μετάλλαξη «Δέλτα». Όχι μόνο όμως η μετάλλαξη «Δέλτα». Μέχρι τότε έχουμε να κάνουμε με μια επανάκαμψη της βρετανικής μετάλλαξης «Άλφα» και τη φυσιολογική αύξηση της Νιγηριανής μετάλλαξης με δεδομένη την κινητικότητα, τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας, την πτώση του εμβολιασμού και των self test», καταλήγει.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ.Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε σύντομα στα 1.500 κρούσματα ημερησίως & στα 2.500 πριν από το τέλος Ιουλίου»"

«My auto» και «Audit-Car»: Ακτινογραφία του αυτοκινήτου με ένα «κλικ» – Έτσι θα μαθαίνουν τα πάντα οι αρχές

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες με τις ονομασίες «myAuto» και «Audit-Car», μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.), ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες που αφορούν το όχημά τους και σχετίζονται, ιδίως, με:

α) την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής,

β) την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας,

γ) την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων,

δ) το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα,

ε) τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος,

στ) τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία,

ζ) τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος και

η) την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις ίδιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση και τα όργανα ελέγχου οχημάτων, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Audit-Car».

Για τον σκοπό αυτό, οι ανωτέρω ψηφιακές υπηρεσίες διασυνδέονται με πληροφοριακά συστήματα των φορέων του Δημοσίου Τομέα και ιδίως του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), της Ελληνικής Αστυνομίας και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι τα νέα ψηφιακά εργαλεία περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Εκσυγκχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης», το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση που θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου στις 10 το πρωί.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " «My auto» και «Audit-Car»: Ακτινογραφία του αυτοκινήτου με ένα «κλικ» – Έτσι θα μαθαίνουν τα πάντα οι αρχές"

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις σε Κυκλάδες και Ρέθυμνο

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε περιοχές των Κυκλάδων ενώ ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου 2021 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές του Ρεθύμνου.

Όσες και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gov.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις Κυκλάδες  λήγει στις 5-10-2021 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 5-1-2022 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για το Ρέθυμνο άρχισε στις 30-6-2021 και λήγει στις 30-9-2021 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 30-12-2021 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, διαφορετικά επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Οι περιοχές στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ
Καλλικρατικοί Δήμοι: Άνδρου και Ανάφης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ
Καλλικρατικοί Δήμοι: Θήρας (Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Βόθωνος, Βουρβούλου, Έξω Γωνιάς, Ημεροβιγλίου, Θήρας, Θηρασίας, Καρτεράδου, Μεσαριάς και Οίας), Ιητών, Σικίνου και Φολεγάνδρου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΑΣ – ΚΥΘΝΟΥ
Καλλικρατικοί Δήμοι: Κέας και Κύθνου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΟΥ
Καλλικρατικοί Δήμοι: Μήλου (προκαποδιστριακός ΟΤΑ Αδάμαντος) και Σερίφου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΚΟΝΟΥ
Καλλικρατικός Δήμος: Μυκόνου (προκαποδιστριακός ΟΤΑ Άνω Μεράς)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑΞΟΥ
Καλλικρατικοί Δήμοι: Αμοργού, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ
Καλλικρατικοί Δήμοι: Πάρου και Αντιπάρου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝΟΥ
Καλλικρατικός Δήμος Τήνου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
ΑΝΔΡΟΣ:
Γαύριο Άνδρου: Μελίνας Μερκούρη 1 (δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου), ΤΚ 84500

ΑΝΑΦΗ, ΘΗΡΑ, ΙΗΤΕΣ, ΣΙΚΙΝΟΣ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ
Μεσσαριά Σαντορίνης: Εμπορικό Κέντρο Καμαρινός, Επαρχιακή οδός Φηρών –Όρμου Περίσσης, ευθεία Φηρών – Πύργου, Τ.Κ. 84700

ΚΕΑ, ΚΥΘΝΟΣ
Κορρησία Κέας: Θέση Άγιος Γεώργιος (δίπλα στο Υποθηκοφυλακείο Κέας), Επαρχιακή οδός Κορησσίας – Βουρκαρίου, Τ.Κ. 84002

ΜΗΛΟΣ, ΣΕΡΙΦΟΣ:
Σέριφος: Λιβάδι, Έναντι ταχυδρομείου, Τ.Κ. 84005

ΜΥΚΟΝΟΣ:
Άνω Μερά Μυκόνου: Πνευματικό Κέντρο Άνω Μεράς, θέση Ηρώον, Επαρχιακή οδός Μυκόνου – Άνω Μεράς, Τ.Κ. 84600

ΑΜΟΡΓΟΣ, ΝΑΞΟΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ:
Χώρα Νάξου: Πρώην ΔΕΗ, Οδός Κοντολέοντος, συμβολή Επαρχιακής Οδού Νάξου-Εγκαρών και Περιφερειακής Οδού Χώρας Νάξου, Τ.Κ. 84300

ΠΑΡΟΣ, ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ:
Νάουσα Πάρου: Θέση Βουνάλι, Επαρχιακή Οδός Νάουσας – Παροικιάς, Τ.Κ. 84401

ΤΗΝΟΣ:
Τήνος: Λεωφόρος Τήνου – Τριποτάμου 1 (δίπλα στο Υποθηκοφυλακείο Τήνου) Τ.Κ. 84200

ΑΘΗΝΑ:
Αμβροσίου Φραντζή 48 & Αμεινοκλέους 1, Νέος Κόσμος, Τ.Κ. 11744.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Στρ. Σαράφη 48, Φοίνικας, Καλαμαριά, Τ.Κ. 55135.

Όλα τα Γραφεία Κτηματογράφησης θα παραλαμβάνουν δικαιώματα από όλους τους ΟΤΑ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κτηματολόγιο: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις σε Κυκλάδες και Ρέθυμνο"

Κεραμέως: Υποχρεωτική η διδασκαλία αγγλικών για τα νηπιαγωγεία

Υποχρεωτική θα είναι από το νέο σχολικό έτος η διδασκαλία των αγγλικών στα νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα αγγλικά θα διδάσκονται μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικού χαρακτήρα και μπαίνουν στο υποχρεωτικό πρόγραμμα όλων των νηπιαγωγείων της χώρας από το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι νηπιαγωγοί κατά τις ώρες των δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα θα παραμένουν στην τάξη και θα έχουν ενεργό μέρος στη μαθησιακή διαδικασία. Οι ανάγκες και η οργάνωση των δραστηριοτήτων θα συναποφασίζονται από τους δύο εκπαιδευτικούς.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, σκοπός της ενσωμάτωσης της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος σε σχέση με τη γλωσσική και ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων για την ενίσχυση της πολυγλωσσικής επίγνωσης, της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία.

Στην απόφαση προβλέπεται επιμόρφωση των αρμόδιων Συμβούλων Εκπαιδευτικού Έργου αγγλικής και νηπιαγωγών, καθώς και των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας και των νηπιαγωγών, προκειμένου να κατανοήσουν τις εκπαιδευτικές παραμέτρους και τη σημασία της εισαγωγής των αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, να αντιληφθούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας και της λειτουργίας του, να αναπτύξουν κατάλληλη μεθοδολογία και να καλλιεργήσουν συνεργατική κουλτούρα για το σχεδιασμό και υλοποίηση δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμική προσέγγιση και αξιοποιώντας ψηφιακά και άλλα εργαλεία για τη μεταξύ τους συνεργασία.

Στο πλαίσιο προπαρασκευαστικής φάσης και κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους, οι εκπαιδευτικοί αγγλικής γλώσσας που τοποθετούνται στο Νηπιαγωγείο παρακολουθούν το πρόγραμμα της τάξης κατά τις διδακτικές ώρες που έχουν αναλάβει, με σκοπό την απαιτούμενη σταδιακή εξοικείωση των παιδιών μαζί τους αλλά και τη δική τους εξοικείωση με τα παιδιά, τους νηπιαγωγούς και το προσωπικό του σχολείου, καθώς και με το χώρο και το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου. Οι νηπιαγωγοί ενημερώνουν τους γονείς και κηδεμόνες σχετικά και προετοιμάζουν τα παιδιά βάσει του πλαισίου εφαρμογής και των σχετικών οδηγιών.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας, μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, ήδη από τα πρώτα χρόνια της σχολικής ζωής, στοχεύει στη διεύρυνση της γλωσσικής αντίληψης των νηπίων, καθώς και τη διαμόρφωσή τους ως ενεργών πολιτών της παγκόσμιας κοινότητας, μέσα από τον εμπλουτισμό του προγράμματος του Νηπιαγωγείου με βιωματικές δράσεις. Κάνοντας τη δέσμευσή μας πράξη, ξεκινήσαμε την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας, το Νηπιαγωγείο, που πιστεύουμε ότι μπορεί να θεμελιώσει ένα συνολικά καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα σε όλες τις βαθμίδες. Μάλιστα, το πρόγραμμα «Εισαγωγή των αγγλικών στην προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα» πρόσφατα διακρίθηκε με το Πιστοποιητικό Εθνικής Αναγνώρισης για την Ποιότητα στην Εκπαίδευση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη GENE (Global Education Network Europe).»

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως: Υποχρεωτική η διδασκαλία αγγλικών για τα νηπιαγωγεία"

Μάνδρα: Αποζημίωση 270.000 ευρώ από δικαστήριο στην οικογένεια 29χρονου που πνίγηκε στις πλημμύρες του 2017

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των 25 θυμάτων των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα της Αττικής το Νοέμβριο του 2017.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας επιδίκασε αποζημίωση ύψους 270.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για “ψυχική οδύνη” στην  οικογένεια ενός 29χρονου που έχασε τη ζωή του από πνιγμό κατά τη διάρκεια των φονικών πλημμυρών.

Το δικαστήριο με την υπ αριθμόν 6816/2021 απόφαση έκρινε πως η Περιφέρεια Αττικής, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Ελληνική Αστυνομία φέρουν ευθύνες για τον θάνατο  του 29χρονου.

Συγκεκριμένα,  το Δικαστήριο έκρινε για την Περιφέρεια Αττικής ότι «παρέλειψε να διενεργήσει αντιπλημμυρικά έργα και διευθετήσεις στα ρέματα Σούρες και Αγία Αικατερίνη στην Μάνδρα Αττικής» για τα οποία υπερχείλισαν στις 15 Νοεμβρίου του 2017. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην δικαστική απόφαση, η Περιφέρεια Αττικής είχε ήδη από το 2014 προβεί στην έγκριση μελέτης για την εκτροπή των ρεμάτων Σούρες και Αγία Αικατερίνη στην περιοχή της Μάνδρας όπως επίσης και για την εκτέλεση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Μάλιστα από το 2016 είχε λάβει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίσεις για το μεγαλύτερο μέρος από αυτά, ενώ το 2015 είχε συμβεί ακόμη μία πλημμύρα στη Μάνδρα.

 Ωστόσο η Περιφέρεια Αττικής «αδικαιολογήτως δεν προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες… για την άμεση εκτέλεση του ανωτέρου έργου» για το οποίο είχαν εγκριθεί και οι αναγκαίες πιστώσεις.

Σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Δικαστήριο τονίζει ότι είναι η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία για την εκπόνηση και εκτέλεση σχεδίων αντιμετωπίσεων κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η πλημμύρα».

«Παρόλα αυτά, δεν έλαβε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την ενημέρωση των πολιτών» ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες πόσο επικίνδυνες ήταν οι βροχοπτώσεις και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

 Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση ο θάνατος του 29χρονου ήταν «απρόσμενα τραγικός», ενώ «τα συντρέχοντα περιστατικά του ατυχήματος ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για τους ενάγοντες (την οικογένειά του)».

Ο 29χρονος είχε φύγει στις 6:00 το πρωί από το σπίτι του στα Άνω Λιόσια της Αττικής προκειμένου να μεταβεί στην εταιρεία όπου εργαζόταν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Ωστόσο καθώς οδηγούσε παρασύρθηκε στο ύψος της Μάνδρας Αττικής από τα ορμητικά του υπερχειλισμένου ρέματος Σούρες, ενώ το πτώμα του βρέθηκε τρεις μέρες μετά στις εκβολές ποταμού στην Ελευσίνα Αττικής.

Στην περίπτωση του 29χρονου το Δικαστήριο έκρινε πως εάν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε «προβεί στην τακτική και συνεχή ενημέρωση των πολιτών» τότε ο αποθανών θα είχε το δικαίωμα επιλογής.

 «…Ήτοι να γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσει κίνδυνο πλημμύρας του οδικού δικτύου κατά τη μετάβαση στην εργασία του και ενδεχομένως να είχε επιλέξει άλλη λύση…», όπως αναφέρεται.

Στην ίδια απόφαση γίνεται λόγος και για παραλείψεις της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν να κάνουν με τρία σημεία. 

Το πρώτο, ότι δεν εκπόνησαν ειδικό σχέδιο αντιμετωπίσεως κινδύνου στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Το δεύτερο, ότι δεν διενήργησαν «προληπτικό έλεγχο για τη βατότητα του οδικού δικτύου σε τοπικό – περιφερειακό και εθνικό επίπεδο». Το τρίτο είναι «η  παράνομη παράλειψη των αρμοδίων αστυνομικών οργάνων αφ’ ενός να διατάξουν τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών ήδη από 6:50πρωινή όταν διεβιβάσθη στο Κέντρο Επιχειρήσεων σήμα για πτώση βράχων στο εν λόγω οδικό δίκτυο, αφ’ ετέρου να εκδώσουν έκτακτο δελτίο για την αποφυγή του εν λόγω οδικού δικτύου λόγω πτώσεως βράχων σε αυτό».

Ο 29χρονος είχε φύγει στις 6:00 το πρωί από το σπίτι του στα Άνω Λιόσια της Αττικής προκειμένου να μεταβεί στην εταιρεία όπου εργαζόταν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Ωστόσο καθώς οδηγούσε παρασύρθηκε στο ύψος της Μάνδρας Αττικής από τα ορμητικά του υπερχειλισμένου ρέματος Σούρες, ενώ το πτώμα του βρέθηκε τρεις μέρες μετά στις εκβολές ποταμού στην Ελευσίνα Αττική.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάνδρα: Αποζημίωση 270.000 ευρώ από δικαστήριο στην οικογένεια 29χρονου που πνίγηκε στις πλημμύρες του 2017"

Ηράκλειο: Περιμένει τη σύνταξη 5 χρόνια - Τον ενημέρωσαν ότι... είναι νεκρός!

Η κρατική αναλγησία, η γραφειοκρατία και το απόλυτο αλαλούμ που επικρατεί στην απονομή συντάξεων, αποκαλύπτει προσωπικά δράματα για εκατοντάδες ασφαλισμένους.

Οπως η περίπτωση ηλικιωμένου από την Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας ο οποίος επικοινώνησε με το Ράδιο Κρήτη και κατέθεσε την δική του πικρή εμπειρία.

Κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη τον Απρίλιο του 2016 και ακόμα περιμένει, ενώ δεν έχει λάβει ούτε προσωρινή σύνταξη!

Μάλιστα πρόσφατα σε ΚΕΠ όπου απευθύνθηκε για να μάθει για την... τύχη της σύνταξής του, τον ενημέρωσαν ότι για το σύστημα τον έχει καταγράψει ως νεκρό!

Ο ηλικιωμένος, που δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή ως οικοδόμος και κηπουρός, όταν ρωτήθηκε από τον Μανώλη Αργυράκη για το πώς τα βγάζει πέρα, πέντε χρόνια τωρα, απάντησε με τρεμάμενη φωνή:

"Έχω έναν μικρό κήπο και λίγες κότες. Βοηθούν και τα παιδιά μου. Όμως κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί σαν εμένα. Πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι; Τους σκέφτεται κανείς;"

Στην εκπομπή παρενέβη ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον ηλικιωμένο, τονίζοντας ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να "απαγκιστρωθεί" από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να πάρει επιτέλους τη σύνταξή του

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Περιμένει τη σύνταξη 5 χρόνια - Τον ενημέρωσαν ότι... είναι νεκρός!"

Ερχεται de facto παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Οι εμπλοκές με τις βεβαιώσεις αποδοχών για τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή και ο βραδύς ρυθμός υποβολής των δηλώσεων «σπρώχνουν» το υπουργείο Οικονομικών στον δρόμο της παράτασης της προθεσμίας τουλάχιστον ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση, καθώς δεν έχουν αναρτηθεί στο Τaxis οι βεβαιώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μηνιαία επιδόματα των 534 ευρώ που έλαβαν το 2020, λόγω της αναστολής της σύμβασης εργασίας, που είναι μεν αφορολόγητα αλλά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την κάλυψη των τεκμηρίων διαβίωσης. Σημειώνεται ότι τα ποσά των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού που χορηγήθηκαν το 2020 προσυμπληρώνονται από την ΑΑΔΕ στους κωδικούς 781-782 του φετινού Ε1.

Την ίδια ώρα, μόλις ένας στους τρεις φορολογούμενους έχει υποβάλει δήλωση αφού, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 1.959.260 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν «ανέβει» στο Τaxisnet 3.572.526 φορολογικές δηλώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι συγκριτικά με πέρυσι έχει υποβληθεί το 48% των δηλώσεων, αν και το σύστημα είχε ανοίξει από τις 15 Απριλίου του 2020.

Το σκηνικό με τις φορολογικές δηλώσεις δημιουργεί προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών καθώς τυχόν παράταση στις προθεσμίες υποβολής θα προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ, με μεταφορά της πρώτης δόσης εξόφλησης του φόρου ακόμα και τον Οκτώβριο. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα υπάρξει επανάληψη του περσινού μοντέλου, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων παρέλαβαν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου και είχαν περιθώριο έως το τέλος Οκτωβρίου να καταβάλουν δύο δόσεις μαζί.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι από τα 1.959.260 εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν εκδοθεί:

- Το 28,18% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, για 552.208 φορολογούμενους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 337,5 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις αυτές ανέρχεται στα 611 ευρώ.

- Το 55,18% των σημειωμάτων ή 1.081.202 είναι μηδενικού φόρου.

- Για το 16,63% των φορολογουμένων ή για 325.850 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου, που κατά μέσον όρο φθάνει τα 206 ευρώ ή 67,375 εκατ. ευρώ συνολικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις λογιστών, φέτος τα ποσοστά των φορολογούμενων που θα έχουν επιστροφή ή δεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο προβλέπεται να είναι υψηλά και να κινηθούν στο 75%.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 28 Ιουλίου μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις έως και τον Φεβρουάριο του 2022 και εφόσον πληρώσουν ολόκληρο το ποσό εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου, θα έχουν έκπτωση 3%. Όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 27 Αυγούστου θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση τον Αύγουστο, ενώ χάνουν την έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται de facto παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις "

Πάρτι διασποράς κορονοϊού στον Άλιμο: Πάνω από 100 κρούσματα σε μαθητές Γ’ Λυκείου

Εδώ και κάποιες ώρες τα social media έχουν γεμίσει σχόλια για το πάρτι διασποράς κορονοϊού που έγινε την προπερασμένη Κυριακή σε πασίγνωστο beach bar της παραλιακής. Ένα πάρτι που όπως αποκαλύπτει στο newist.gr ο δήμαρχος Αλίμου, διοργανώθηκε από σχολεία της περιοχής και μολύνθηκαν κυρίως παιδιά Γ’ Λυκείου!

Η υγειονομική βόμβα «έσκασε» ύστερα από το πάρτι που έγινε πριν από δυο εβδομάδες, σε ένα από τα πιο γνωστά beach bar, στον Άλιμο. Ο συνωστισμός και η έλλειψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν από κορονοϊό περισσότερα από 100 άτομα.

Το πάρτι έγινε το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, διοργανώθηκε από μαθητές σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες συνωστίστηκαν εκατοντάδες άτομα, τα οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν περιορίστηκαν στο να πιούν το ποτό τους σε κάποια από τα τραπέζια ή τα σταντ του καταστήματος.

Υπό τους ήχους της μουσικής οι ανήλικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μαθητές της Γ’ Λυκείου, άρχισαν να χορεύουν και να έρχεται κοντά ο ένας στον άλλο.

«Ήταν ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί από σχεδόν όλα τα λύκεια του Αλίμου. Εκεί έγινε υπερμετάδοση. Εμείς προληπτικά ελέγχουμε τα καταστήματα. Αλλά όταν χορεύουν υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Η παράβαση βαραίνει του πάντες. Ο νόμος τους επιτρέπει πλέον να υπάρχουν πολλά άτομα στα μαγαζιά. Ο χορός είναι το παράνομο», αναφέρει στο newsit.gr o δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και συνεχίζοντας προσθέτει: «Όταν παίζει λογικό είναι να χορεύουν τα παιδιά. Μίλησα με όλους τους καταστηματάρχες και τους είπα αν μπορούν να μην παίζουν μουσική και μου είπαν ότι εμείς τηρούμε το νόμο. Δεν φταίμε εάν αυτοί σηκώνονται να χορέψουν. Μιλάμε για πάνω από 100 κρούσματα, κυρίως σε παιδιά της τρίτης λυκείου, άρα περίπου 17 ετών».

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου στο newsit.gr, έχει ζητήσει από την ελληνική αστυνομία να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους στα νυχτερινά καταστήματα και στα beach bar που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης του, ενώ αποκαλύπτει ότι το ίδιο κατάστημα υπέπεσε πριν λίγες ημέρες σε παράβαση του ωραρίου μουσικής.

«Μετά τις 15 Ιουλίου που θα είναι πιο μικρή η δυναμικότητα ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα. Έχω ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ συνεχείς ελέγχους. Προχθές στο κατάστημα που υπήρξε η υπερμετάδοση η αστυνομία επέβαλε τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση της νομοθεσίας περί ωραρίου μουσικής και όχι για παράβαση μέτρων covid. Η πολιτεία πρέπει να ρίξει το βάρος της στην παραλιακή ζώνη. Δεν μπορεί ο δήμος να κάνει τη δουλειά της αστυνομίας και των κλιμακίων», καταλήγει ο δήμαρχος Αλίμου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρτι διασποράς κορονοϊού στον Άλιμο: Πάνω από 100 κρούσματα σε μαθητές Γ’ Λυκείου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news