facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Περιστατικό πρωτοφανούς αγριότητας στον Άλιμο: Ανήλικοι μαχαίρωσαν με σουγιάδες και κουζινομάχαιρα 14χρονο!

Περιστατικό απίστευτης αλλά και πρωτοφανούς αγριότητας εκτυλίχθηκε στον Άλιμο. Ανήλικοι επιτέθηκαν με κουζινομάχαιρο και σουγιάδες κατά συνομήλικού τους, τραυματίζοντάς τον στα πλευρά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη, νωρίς σήμερα το απόγευμα, στον εξωτερικό χώρο ταχυφαγείου.

Συγκεκριμένα, μια παρέα επτά ανήλικων, πέντε αγόρια και δυο κορίτσια επιτέθηκαν εναντίον ενός 14χρονου, του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο και του κατάφεραν χτυπήματα με μαχαίρι με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα, το θύμα δέχτηκε τρεις μαχαιριές στα πλευρά και στο πίσω μέρος του σώματος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες ενώ τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του 14χρονου ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσε μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ, η οποία κατάφερε να συλλάβει και τα επτά νεαρά άτομαλίγο παρακάτω με δυο τουλάχιστον μαχαίρια πάνω τους ( ένα κουζινομάχαιρο και ένα σουγιά) καθώς και το κλεμμένο κινητό.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Παίδων Αγία Σόφια και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Και οι επτά προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Αλίμου και πρόκειται να οδηγηθούν το πρωί στον Εισαγγελέα ανηλίκων με την διαδικασία του αυτοφώρου.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιστατικό πρωτοφανούς αγριότητας στον Άλιμο: Ανήλικοι μαχαίρωσαν με σουγιάδες και κουζινομάχαιρα 14χρονο!"

Η Μάλτα δεν κλείνει τα σύνορα για τους ανεμβολίαστους

Η Μάλτα εγκατέλειψε απόψε το σχέδιό της να κλείσει τα σύνορα για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον κορονοϊό.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λίγες ώρες προτού τεθεί αυτό το μέτρο που ανακοινώθηκε στις 9 Ιουλίου σε ισχύ.

Αντί για αυτό οι αρχές θα επιβάλλουν καραντίνα στους μη εμβολιασμένους επισκέπτες.

«Τα άτομα που φτάνουν στη Μάλτα (…) χωρίς να έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι υποχρεωμένα να μπαίνουν σε καραντίνα για μια περίοδο», ανέφερε η κυβέρνηση απόψε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μάλτα δεν κλείνει τα σύνορα για τους ανεμβολίαστους"

Βόλος - Συναγερμός σε γηροκομείο: Οκτώ κρούσματα σε υπαλλήλους και φιλοξενούμενους

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γηροκομείο του Βόλου, στο οποίο έχουν καταγραφεί οκτώ κρούσματα κορωνοϊού, ενώ πιθανολογείται πως ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μετέφεραν τη μόλυνση στη δομή.

Συγκεκριμένα, τέσσερις φιλοξενούμενοι και τέσσερις εργαζόμενοι, έχουν νοσήσει. Μια ηλικιωμένη γυναίκα 85 ετών νοσηλεύεται με ήπια συμπτωματολογία στο Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι τρεις ηλικιωμένοι του Γηροκομείου βρίσκονται σε καραντίνα μέσα στο ίδρυμα.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Παύλος Πάνος, που βρίσκεται αντιμέτωπος με το 70% του προσωπικού που αρνείται να εμβολιαστεί, τόνισε σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση περί υποχρεωτικών εμβολιασμών, πως θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

Οι ηλικιωμένοι στο Γηροκομείο είναι όλοι εμβολιασμένοι, αλλά φαίνεται πως η μετάλλαξη μεταφέρθηκε από τους εργαζόμενους. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί δύο κρούσματα σε εργαζόμενους του Γηροκομείου.

Να σημειωθεί πως από τους 55 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί μόλις οι 20 και στα τέσσερα θετικά τεστ στους εργαζόμενους, το ένα αφορά μια υπάλληλο που είχε ήδη νοσήσει και είχε υποβληθεί στην πρώτη δόση του εμβολίου. Τα άλλα τρια κρούσματα στο προσωπικό αφορούν μια εργαζόμενη που είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ οι άλλες δυο εργαζόμενες ήταν ανεμβολίαστες.

MagnesiaNews
Διαβάστε Περισσότερα » " Βόλος - Συναγερμός σε γηροκομείο: Οκτώ κρούσματα σε υπαλλήλους και φιλοξενούμενους"

Φλέγεται η Κύπρος: 2 νεκροί και 1081 νέα κρούσματα κορονοϊού

Η Κύπρος ανακοίνωσε σήμερα δυο νεκρούς και 1081 νέα κρούσματα κορονοϊού με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 1,72%.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό στην Κύπρο είναι πλέον 382.

Εξάλλου159 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 41 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 62.898 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Κύπρο είναι πλέον 86.185.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλέγεται η Κύπρος: 2 νεκροί και 1081 νέα κρούσματα κορονοϊού"

Υπόθεση Γαλατασαράι: Η Αγκυρα καλεί τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

Η τουρκική κυβέρνηση κλήτευσε τον Έλληνα πρέσβη για να «διαμαρτυρηθεί έντονα» σχετικά με το χθεσινό περιστατικό με την ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι στην Αθήνα, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σημειώνεται ότι η Γαλατασαράι, η οποία θα αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό σε φιλικό αγώνα σήμερα, αρνήθηκε κατά την έλευσή της στην Ελλάδα να υποβληθεί σε rapid test, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για την Τουρκία.

Οπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Γαλατασαράι εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β' 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Γαλατασαράι το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της, καταλήγει η ανακοινωση.

Γαλατασαράι: Περιμένουμε συγνώμη από τις ελληνικές αρχές

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Γαλατασαράι, ενημέρωσε πως η αποστολή της επιστρέφει στην Τουρκία μετά τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την άφιξή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και υπογράμμισε πως περιμένει μία «συγνώμη» απ’ τις ελληνικές αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ομάδας:

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να δώσουμε φιλικό σε φιλική ατμόσφαιρα, έγινε μια ξεκάθαρη διάκριση απέναντι σε μια τουρκική ομάδα. Πέρα από τη συνήθη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι δοκιμές PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτές. Ζητήθηκε νέο τεστ και παρότι ο προπονητής, Φατίχ Τερίμ, και μερικοί από τους παίκτες μας συμπεριφέρθηκαν εποικοδομητικά για το τεστ κι έλαβαν τις σχετικές ενέργειες, τους συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, την πρακτική και τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των δυνάμεων ασφαλείας.

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, υπέστη τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Το Δ.Σ μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που κάναμε με τον Τερίμ, αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα. Εξ ονόματος της χώρας μας, περιμένουμε μια συγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε γι' αυτό το χρονικό διάστημα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κράτος και τους αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που δεν μας άφησε μόνους από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήταν σε επαφή με την αποστολή και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Γαλατασαράι: Η Αγκυρα καλεί τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις"

Αυτά είναι τα σήματα που θα βλέπουν οι πελάτες στα μαγαζιά της Εστίασης

«Κλιματιζόμενος χώρος», «Απαγορεύεται το κάπνισμα», «Δεκτές πιστωτικές κάρτες»… Αυτά βλέπαμε συνήθως, μέχρι σήμερα, κολλημένα στις πόρτες ή στις βιτρίνες των καταστημάτων εστίασης. Τώρα, ο κορονοϊός, θα προσθέσει τρία σήματα ακόμη.

Όλα, έχουν να κάνουν φυσικά, με το θέμα των ημερών: Τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους…

Ιδού λοιπόν, αυτά είναι τα τρία σήματα. Ένα που θα ενημερώνει τους πελάτες ότι ο χώρος είναι μεικτός (δηλαδή για εμβολιασμένους αλλά και ανεμβολίαστους πελάτες), ένα αντίστοιχο σήμα για τα καταστήματα που είναι μόνο για εμβολιασμένους και ένα τρίτο σήμα, το οποίο έχει να κάνει με τον εμβολιασμό του προσωπικού του καταστήματος. Έτσι ώστε, οι πελάτες να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν στο μαγαζί που πηγαίνουν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό…

Τα σήματα δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη (13/7) κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα μέτρα που θα ισχύουν σε εστίαση, ψυχαγωγία, γήπεδα και άλλες επιχειρήσεις.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθήμενων»

Αυτό είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το μεσημέρι για την Εστίαση και τα μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή. Αυτά είναι τα εξής:

-Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

-Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.

-Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν λειτουργία είτε με αμιγή είτε με μεικτή λειτουργία.

-Αθλητικοί αγώνες θα γίνονται αμιγώς με εμβολιασμένους. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.

-Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να τους λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου, η για το αν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

-Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

-Όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες. Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.

-Τ πανηγύρια το εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, και θα γίνονται μόνο με καθήμενους.

-Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί από το πόσο θα εμβολιαστούμε και πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Άδεια άνευ αποδοχών για τους αρνητές

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε χθες (12.07.2021) ο πρωθυπουργός, τόνισε για τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ) πως όποιος δεν εμβολιαστεί, θα του δοθεί άδεια άνευ αποδοχών.

Μέχρι τις 16 Αυγούστου, λοιπόν, όλοι οι εργαζόμενοι των μονάδων αυτών (υγειονομικό, διοικητικό, υποστηρικτικό προσωπικό) θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου του.

Υποχρεωτικός γίνεται πλέον ο εμβολιασμός για εργαζόμενους σε:

  • Κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης
  • Στέγες Υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Στέγες Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
  • Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων
  • Κλειστές δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, στις οποίες φιλοξενούνται ηλικιωμένοι ή άτομα με αναπηρία
  • Ιδρύματα περίθαλψης χρονίως πασχόντων του άρθρου 28 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας
  • Οικοτροφεία του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας
  • Ειδικά ιδρύματα
  • Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ).

Θυμίζουμε ότι υποχρεωτικός είναι ο εμβολιασμός και για όλους τους νεοεισερχόμενους φιλοξενούμενους στις εν λόγω μονάδες. Τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων είναι 50.000 ευρώ στη δομή και 200.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, επιφυλασσόμενων τυχών ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα σήματα που θα βλέπουν οι πελάτες στα μαγαζιά της Εστίασης"

Αρειος Πάγος: Συνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών στο δημόσιο το 2011 και το 2012

Δύο διαδοχικές μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έγιναν το 2011 και το 2012 είναι συνταγματικές και δεν παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) αποφάνθηκε, κατά πλειοψηφία, η Πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, παρά το γεγονός ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου πριν από 7 χρόνια (2014) είχε κρίνει ότι η εγκύκλιος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) στην οποία στηρίχτηκαν οι περικοπές είναι αβάσιμη.

Ειδικότερα, βάσει του νόμου 4024/2011 το προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπέστη την 1.11.2011 μειώσεις επί των αποδοχών του, μέχρι ποσοστού 25%. Στη συνέχεια με τον ν. 4093/2012 το ίδιο προσωπικό υπήχθη από 1.1.2013 στο μισθολόγιο και βαθμολόγιο καθεστώς του στενού δημόσιου τομέα, με συνέπεια να υποστεί –λόγω αυτής της υπαγωγής του– περαιτέρω μειώσεις μέχρι 25% επί των ήδη μειωμένων κατά 25% αποδοχών του.

Όταν ψηφίσθηκε ο ν. 4092/2012, το Γ.Λ.Κ. εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα των οποίων οι αποδοχές είχαν περικοπεί το 2011 μέχρι 25% σε σχέση με τις αποδοχές που ελάμβαναν την 31.10.2011 έπρεπε να υποστούν ξανά, για δεύτερη φορά, περικοπή μέχρι το 25% των (ήδη των περικεκομμένων) αποδοχών που ελάμβαναν την 31.12.2012.

Έτσι, οι περικοπές ξεπέρασαν το 40% σε σχέση με τον μισθό που ελάμβαναν την 1.10.2011, και αυτό ανεξάρτητα από τις περικοπές αποδοχών που είχαν γίνει το 2010.

Στο μεταξύ, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Σεπτέμβριο του 2014 αποφάνθηκε ότι η επίμαχη εγκύκλιος του Ν.Σ.Κ. ήταν αστήρικτη. Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο ζητούσε την εφαρμογή της εγκυκλίου του. Έτσι αρκετοί εργαζόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Και πολλά Πρωτοδικεία και Εφετεία δικαίωσαν τους εργαζόμενους, αφού η εγκύκλιος δεν στηριζόταν στον νόμο, σύμφωνα με το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο.

Τώρα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου με την υπ’ αριθμ. 1/2021 απόφασή της (πρόεδρος η Αγγελική Αλειφεροπούλου και εισηγήτρια η αρεοπαγίτης Αρετή Παπαδιά) κατά πλειοψηφία έκρινε ότι οι νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις που προέβλεψαν τις επίμαχες δυο περικοπές «δεν αντίκεινται στην κατοχυρωμένη από το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητας, ούτε στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α.».

Αντίθετα, κατά την άποψη της μειοψηφίας (της αντιπροέδρου Δήμητρας Κοκοτίνη και των αρεοπαγιτών Διονυσίας Μπιτζούνη και Σταματικής Μιχαλέτου) «η ευθεία εφαρμογή του βαθμολογίου και μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων στο προσωπικό των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν συνεπάγεται περαιτέρω μείωση των αποδοχών του προσωπικού αυτού πλέον του 25% σε σχέση με εκείνες του μηνός Οκτωβρίου του 2011 και η από 1.1.2013 ένταξη του προσωπικού στο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει ως συνέπεια τη δυνατότητα εκ νέου περικοπής των αποδοχών τους κατά ποσοστό 25%, πέραν της περικοπής, κατά το ποσοστό αυτό, που είχε ήδη γίνει το 2011».

Πάντως, όπως υποστηρίζουν δικηγόροι-εργατολόγοι, η επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας, θα προκαλέσει ένα ντόμινο προβλημάτων, καθώς σε αρκετές επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα ήδη έχουν εκδοθεί αμετάκλητες αποφάσεις που δέχθηκαν τα αντίθετα από αυτά που έκρινε η πλειοψηφία του Αρείου Πάγου, τουλάχιστον για ένα μέρος του προσωπικού τους.

Έτσι, πλέον του ότι δημιουργούνται εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων οι οποίοι έχουν λάβει διαφορές αποδοχών με βάση τελεσίδικες αποφάσεις θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα-διαφορές αποδοχών, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα!

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρειος Πάγος: Συνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών στο δημόσιο το 2011 και το 2012"

Κορωνοϊός: Στα 3.109 τα νέα κρούσματα - 4 οι θάνατοι, 133 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη  πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.109, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 444.783 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 164 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.953 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από γεωγραφικης πλευράς, 1.571 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 214 στη Θεσσαλονίκη. Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν 392 νέες  μολύνσεις. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.806 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 (66.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.739 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 112 (ημερήσια μεταβολή +31.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 74 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 3.109 τα νέα κρούσματα - 4 οι θάνατοι, 133 διασωληνωμένοι"

Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών – Ποια τα πρόστιμα

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και αφορούν σε κυρώσεις και κίνητρα για τον εμβολιασμό, προχώρησαν σήμερα οι υπουργοί Βασίλης Κικίλιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ανάγκη για εμβολιασμό είναι μεγαλύτερη από ποτέ, μετά την εμφάνιση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής του κορονοϊού, Δέλτα, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να υψώσει «τείχος ανοσίας» έναντι του ιού, πριν την επέλαση του τέταρτου κύματος στη χώρα μας.

Την εξειδίκευση ξεκίνησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε πως θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας υγείας, είτε υγειονομικοί είτε διοικητικοί θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως τις 16 Αυγούστου, αλλιώς θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και θα παύεται η καταβολή του μισθού τους.

Όπως είπε, υποχρεωτικός θα είναι και ο εμβολιασμός και όσων διαμένουν εκεί. Επίσης, τα πρόστιμα ορίζονται, για όσους παραβαίνουν τον σχεδιασμό, στα 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Υποχρεωτικός επίσης θα είναι ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1η Σεπτεμβρίου όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση. Ο υπουργός Υγείας συνέστησε σε όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Θα έρθει, είπε ο κ. Κικίλιας, νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως στο διάστημα των δύο εβδομάδων που μεσολάβησε από τις τελευταίες ανακοινώσεις για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη, σημειώθηκε έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στον διεθνή Τύπο.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ο υπουργός τόνισε: «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Τα ημερήσια κρούσματα διεθνώς αυξάνονται. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι ζήτημα καίριο να μην δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα, να εμφανίζεται συγκροτημένη εικόνα, να λειτουργούν οι επιχειρήσεις απρόσκοπτα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα».

Από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους με το 85% της χωρητικότητας.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία

Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και μέχρι 8.000 τα κλειστά και για ανήλικους με σελφ τεστ στο στο 5% -από το 85% – της χωρητικότητας.

Σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου.

Ο υπουργός σημείωσε πως οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια ξεκαθαρίζοντας πως ο εμβολιασμός στο στράτευμα είναι εθελοντικός και όχι υποχρεωτικός.

Δείτε την ενημέρωση:

Πιερρακάκης: Αυτή είναι η εφαρμογή για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Από σήμερα είναι διαθέσιμη, όπως προέκυψε από όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την εξειδίκευση των μέτρων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η εφαρμογή που θα χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η «Covid Free GR» μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.

Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης:

Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID
Κίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)
Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό

Ισχύς των πιστοποιητικών:

Εμβολιασμού – 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης
Νόσησης – έως και 6 μήνες μετά
Rapid test – 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
PCR test – 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών – Ποια τα πρόστιμα"

Αερόστατο Zeppelin στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης - Ποια η χρησιμότητά του

Τα βλέμματα τράβηξε το λευκό αερόστατο τύπου Zeppelin, όσοι το αντίκρυσαν στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης σήμερα το πρωί.

Από το πρωί πραγματοποιεί το συγκεκριμένο Ζέπελιν δοκιμαστικές πτήσεις στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" και σύντομα θα μπει στη "μάχη" της φύλαξης των συνόρων.

 Η Frontex στέλνει αερόστατα, τύπου Zέπελιν με σκοπό να επιτηρούν τα περάσματα των μεταναστών στα τουρκικά σύνορα.

Τα αερόστατα τύπου Ζέπελιν διαθέτουν ραντάρ και θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των μεταναστών.

e-evros

Διαβάστε Περισσότερα » "Αερόστατο Zeppelin στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης - Ποια η χρησιμότητά του"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Νέος τριήμερος καύσωνας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη (14-07-2021) έως και την Παρασκευή (16-07-2021) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και θα κυμανθούν περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Ειδικότερα για την Αττική, η θερμοκρασία την Τετάρτη(14-07-2021) θα φτάσει τους 38 και την Πέμπτη(15-07-2021) και την Παρασκευή(16-07-2021) τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο(17-07-2021 και 18-07-2021) στις περισσότερες περιοχές και μόνο κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 38 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Νέος τριήμερος καύσωνας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news