facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ζάκυνθος: Ρομά έκλεψαν μαγαζί και μετά τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» - Δείτε βίντεο

Θράσος επέδειξε μια ομάδα Ρομά στη Ζάκυνθο μέλη της οποίας αρχικά έκλεψαν προϊόντα από αναψυκτηρίο και όταν τους έγινε παρατήρηση να μην το επαναλάβουν, προκάλεσαν επεισόδιο και τραυμάτισαν έναν υπάλληλο.

Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όταν οι τέσσερις από τους δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, εκτόξευσαν νέες απειλές σε βάρος του ιδίοιυ και του αδερφού του απαιτώντας να αποσύρουν τη μήνυση αλλιώς, όπως τους είπαν, «θα σας κάψουμε ζωντανούς» χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τους παριστάμενους αστυνομικούς.

Στο πρώτο από τα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr φαίνεται μια γυναίκα Ρομά μαζί με ανήλικα παιδιά να παίρνουν από τα ράφια προϊόντα χωρίς να τα πληρώνουν το βράδυ του Σαββάτου.

«Της είπαμε "φύγε και μην ξανάρθεις" και αυτή έβρισε τον αδερφό μου. Πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα και εκεί μας είπαν να μην κάνουμε μήνυση» λέει στο protothema.gr o ιδιοκτήτης της επιχείρησης Ανδρέας Πλέσσας.



Στο δεύτερο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που συνολικά έξι άτομα πηγαν, το μεσημέρι της Κυριακής, στην επιχείρηση του κ. Πλέσσα και άρχισαν να βρίζουν, να απειλούν και να πετάνε αντικείμενα και προς έναν υπάλληλο που τραυματίστηκε.



«Μετά την επίθεση αυτή πήγαμε στο ΑΤ και υποβάλαμε μήνυση μετά την οποία συνελήφθησαν τέσσερις από τους δράστες. Εκεί, μάλιστα, μας απείλησαν μπροστά στους αστυνομικούς ότι θα μας κάψουν ζωντανούς αν δεν αποσύρουμε τη μήνυση» λέει οργισμένος στο protothema.gr ο κ. Πλέσσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για Ρομά που ζουν εδώ και μήνες στην πόλη της Ζακύνθου.

Το εντυπωσιακό, τέλος, είναι ότι στα κρατητήρια βρίσκεται και ο αδερφός του κ. Πλέσσας καθώς οι Ρομά υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του μετά την σύλληψή τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Ρομά έκλεψαν μαγαζί και μετά τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» - Δείτε βίντεο"

Πυροσβεστική:44 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Από Ω/19:00/24-08-2019 έως Ω/19:00/25-08-2019, εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 725 πυροσβέστες, 258 οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εκ περιτροπής τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, 6 μηχανήματα έργου και 38 υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, προβλέπεται: Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές:
    • Περιφέρεια Αττικής
    • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)
    • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
    • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
    • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος)
Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. καθώς και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.
Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
   • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
   • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική:44 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα"

Τραγωδία στις Καμάρες Αιγίου- Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγονή

Ένα απίστευτο τροχαίο δυστύχημα, με θύματα μια 67χρονη και το μόλις λίγων μηνών εγγονάκι της, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στις Καμάρες, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού κοντά στη στροφή που οδηγεί στον οικισμό Μπαρμπουναίικα.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου BMW, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κυριολεκτικά καβάλησε το πεζοδρόμιο, χτυπώντας τη γιαγιά με το εγγονάκι που βρισκόταν στο καρότσι του και τραυματίζοντάς τους θανάσιμα. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και οι αρχές που ειδοποιήθηκαν, αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, εντοπίζοντάς τον λίγο αργότερα σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον τόπο του συμβάντος. Μάλιστα ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς, εγκαταλείποντας το ΙΧ του και πέφτοντας στη θάλασσα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί της 67χρονης Ε.Μ. δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε το χωριό τους, καθώς η γυναίκα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους και βέβαια έχασε άδικα τη ζωή της μαζί με το βρέφος εγγόνι της, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον κόσμο.

filodimos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στις Καμάρες Αιγίου- Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγονή"

Άνω Λιόσια: Ληστές «γάζωσαν» σπίτι όταν κατάλαβαν ότι ο ένοικος ήταν μέσα

Σοκαρισμένος είδε τους ληστές του σπιτιού του να το «γαζώνουν» με σφαίρες, ο ιδιοκτήτης του στα Άνω Λιόσια.

Οι πάνοπλοι ληστές, που κατά πληροφορίες είναι Ρομά, όπως και το θύμα τους, όταν κατάλαβαν πως το σπίτι δεν είναι άδειο αλλά πως βρισκόταν κάποιος μέσα, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Από τα τζάμια των παραθύρων που έσπασαν μάλιστα, τραυματίστηκε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που όταν κατάλαβε πως κάποιοι είχαν εισβάλει, άρχισε τις φωνές για να τους τρομάξει και να φύγουν.

Κατά δήλωση του όμως, οι δράστες έφυγαν έχοντας αρπάξει 10.000 ευρώ που κρατούσε στο σπίτι του.

Οι επίδοξοι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από αστυνομικούς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνω Λιόσια: Ληστές «γάζωσαν» σπίτι όταν κατάλαβαν ότι ο ένοικος ήταν μέσα"

Στην Ακαδημία Πλάτωνος η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

Στην ακαδημία Πλάτωνος πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Πρόκειται για την πρώτη ορκωμοσία δημάρχου της Αθήνας εκτός δημαρχιακού μεγάρου. Στην ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης αναμένεται να τονίσει πως στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να σηκώσει ψηλά ολόκληρη την Αθήνα χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς και θα εξηγήσει τους λόγους για την επιλογή της συγκεκριμένης γειτονιάς για την τελετή.
Στην τελετή της ορκωμοσίας βρίσκονται – μεταξύ άλλων – η σύζυγος του κ. Μπακογιάννη με τον γιο τους. Επίσης το παρών δίνει και ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος .

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί αυτή την ώρα την ορκωμοσία στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος .
Ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας έφτασε λίγο πριν τις 6 στον χώρο της ορκωμοσίας, μαζί με την σύζυγό του και τον γιο τους, ενώ στην τελετή χοροστατεί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Εκτός από τα συγγενικά του πρόσωπα, παρόντες είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης,  ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καθώς και οι συνυποψήφιοι του Κώστα Μπακογιάννη, Νάσος Ηλιόπουλος και Πάνος  Γερουλάνος.
Κοντά στο χώρο όπου πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας, βρέθηκαν νωρίτερα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα οποία ύψωσαν πανό κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

«Σεβασμός στην Αθήνα και τον πολιτισμό της»

Στην πρώτη του ομιλία μετά την τελετή ορκωμοσίας του στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σεβασμός και δέος, αυτά είναι τα συναισθήματα που γεννά η σημερινή μέρα. Σεβασμός στην Αθήνα και τον πολιτισμό της. Δέος απέναντι στην πρόκληση και στο μεγάλο έργο που μας περιμένει. Να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων».
Ακόμα ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα «δε θα είναι ο άρχων αλλά ο υπηρέτης των Αθηναίων». Εξήγησε τους συμβολικούς και τους ουσιαστικούς λόγους για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας και τόνισε πως «είμαστε εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Να αναδείξουμε την Αθήνα ως μία νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη, μία πόλη που δε θα προσπαθείς απλώς να επιζήσεις, αλλά θα θέλεις να ζήσεις».
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ακαδημία Πλάτωνος η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη"

Ηλεία: Συνελήφθη 43χρονος κατά συρροή εμπρηστής - Είχε βάλει τρεις πυρκαγιές στη Νέα Μανωλάδα

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται 43χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε εξελιχθεί σε... κατά συρροή εμπρηστή στην περιοχή της Ηλείας -και πιο συγκεκριμένα, στη Νέα Μανωλάδα.

Σε σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με δελτίο Τύπου, αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη χθες, 24 Αυγούστου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρείς πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,
24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,
24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας».

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα από ρεπορτάζ του ilialive.gr, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρισκόταν από την Παρασκευή στην περιοχή της Βάρδας, αναζητώντας στοιχεία για τις τελευταίες πυρκαγιές που απείλησαν την κατοικημένη περιοχή, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό ήταν κάτι που προφανώς ο δράστης δεν γνώριζε, οπότε, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βάρδα, οι «σκληροί» της ΔΑΕΕ απο το κλιμάκιο της Πάτρας, βρέθηκαν πολύ κοντά στον εμπρηστή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε γίνει προσαγωγή ενός άντρα απο την περιοχή και, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ερευνάτο η εμπλοκή του στις πέντε τελευταίες πυρκαγιές σε Βάρδα και Νέα Μανωλάδα, σε μια ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου -γεγονός που προκύπτει για τουλάχιστον τρεις πυρκαγιές, για τις οποίες συνελήφθη ο δράστης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Επίσης, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων συνελήφθη ένας 47χρονος ως υπαίτιος πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Κερασούλα, στη Χριστιανούπολη του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία. Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Συνελήφθη 43χρονος κατά συρροή εμπρηστής - Είχε βάλει τρεις πυρκαγιές στη Νέα Μανωλάδα"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε Αττική και τέσσερις Περιφέρειες

Για μία ακόμη ημέρα, αύριο (Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019) προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), καθώς και Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε Αττική και τέσσερις Περιφέρειες"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου

Λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη ράμπα εισόδου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας προς Αθήνα, στο ύψος του Α/Κ Αγίου Στεφάνου (χ/θ 27,960), περιοχής Δήμου Διονύσου, το χρονικό διάστημα από 26.08.2019 έως 29.08.2019, κατά τις ώρες 21.00΄ έως 06.00΄ της επομένης, με εναλλακτικές ημερομηνίες από 02.09.2019 έως 05.09.2019, κατά τις ώρες 21.00΄ έως 06.00΄ της επομένης.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της οδού Ασκληπιού και της παράλληλης βοηθητικής οδού και εν συνεχεία μέσω του Α/Κ Βαρυμπόμπης.

Μετά το πέρας των εργασιών η σήμανση θα αποσύρεται και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρο το πλάτος του οδοστρώματος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου"

Οι πληρωμές από τη Δευτέρα: Συντάξεις, επίδομα στέγασης & ΚΕΑ (λίστα)

Πιο συγκεκριμένα, από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τις αρχές του Σεπτεμβρίου 2019 θα έχουν καταβληθεί οι συντάξεις Σεπτεμβρίου σε όλα τα ταμεία.

Συγκεκριμένα, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Αυγούστου 2019. Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ θα τις καταβάλλουν στις 29 Αυγούστου 2019. Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείαςκαι το Πυροσβεστικό Σώμα θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Αυγούστου 2019. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ).

Την ίδια στιγμή, μία σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Ιουλίου και αυτή έχει εγκριθεί. Η πληρωμή αφορά 279.014 νοικοκυριά, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 738.000 μέλη. Το συνολικό ποσό είναι ύψους πάνω από 33,84 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου θα καταβληθούν το επίδομα στεγαστικής συνδρομήςσε 1.629 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 383.000 ευρώ και το επίδομα ομογενών σε 8.656 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 304.000 ευρώ, για τον Αύγουστο.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουλίου. Συνολικά, θα καταβληθούν 57,6 εκατ. ευρώ σε 272.643 δικαιούχους-νοικοκυριά με περισσότερα από 482.000 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Σεπτεμβρίου σε 34.240 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 10.75 εκατ. ευρώ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πληρωμές από τη Δευτέρα: Συντάξεις, επίδομα στέγασης & ΚΕΑ (λίστα)"

Ηλεία: «Serial»... εμπρηστής πίσω από τις φωτιές σε Βάρδα και Νέα Μανωλάδα;

Κοντά στην αναγνώριση του εμπρηστή της Βουπρασίας βρίσκονται οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται από την Παρασκευή στην περιοχή της Βάρδας, αναζητώντας στοιχεία για τις τελευταίες πυρκαγιές που απείλησαν την κατοικημένη περιοχή, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό ήταν κάτι που προφανώς ο δράστης δεν γνώριζε, οπότε, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βάρδα, οι «σκληροί» της ΔΑΕΕ απο το κλιμάκιο της Πάτρας, βρέθηκαν πολύ κοντά στον εμπρηστή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr, έχει γίνει προσαγωγή ενός άντρα απο την περιοχή και, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ερευνάται η εμπλοκή του στις πέντε τελευταίες πυρκαγιές σε Βάρδα και Νέα Μανωλάδα, σε μια ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: «Serial»... εμπρηστής πίσω από τις φωτιές σε Βάρδα και Νέα Μανωλάδα;"

Ερντογάν: Όταν βρούμε φυσικό αέριο θα στέκονται ουρές στην πόρτα μας

Σε ομιλία του στην Ρίζε (Ριζουντα), ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) σε όλα τα θέματα, από την τρομοκρατία μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, δεν στηρίζει τη χώρα και το έθνος του αλλά τους απέναντι.

«Για άλλη μια φορά αποκάλυψαν τον χαρακτήρα τους στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Γνωρίζετε ότι και προηγουμένως, δήθεν για το κόστος των πλοίων μας και των δραστηριοτήτων μας, έφεραν το ίδιο θέμα στη Βουλή μιλώντας τη γλώσσα των Ε/κ. Δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν τη χώρα τους για να γίνουν πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Ασφαλώς εμείς δεν δώσαμε σημασία», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη πως όταν η Τουρκία ξεκίνησε δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, εναντίον της στράφηκαν χώρες που είχαν λογαριασμούς στην περιοχή, προσθέτοντας πως «σε αυτό τον εχθρικό κλοιό προστέθηκε και η ΕΕ δίπλα στους Ε/κ».

«Τα κατηγορώ και οι απειλές είναι πολλά και φτηνά. Ασφαλώς δεν τα αφήσαμε αναπάντητα, δεν αφήσαμε τον αγώνα ούτε στιγμή. Σε βαθμό που έφτασαν στιγμές που τα πλοία πέρασαν δίπλα -δίπλα. Παρόλα αυτά δεν υποχωρήσαμε ποτέ και συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε και πάλι τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επειδή είχε πει πως όλοι βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο πλην της Τουρκίας.

«Για να πει ένας άνθρωπος τέτοια πράγματα ή στο διάστημα πρέπει να ζει ή πρέπει να μισεί τη δική του χώρα. Δεν είδες καν τις γιγαντιαίες σημαίες στα πλοία μας ή μήπως νόμισες πως είναι σημαίες άλλων; Αλλά κ. Κεμάλ θα σε κάνουμε να μάθεις και τις σημαίες αυτές», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Το πρόσωπο που είναι επικεφαλής του CHP ας μιλά όσο θέλει με το στόμα των Ε/κ, εμείς θα φέρουμε εις πέρας αυτή τη δουλειά. Με την άδεια και τη βοήθεια του Αλλάχ, όταν βρούμε φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτοί που μιλούν ενάντια στη χώρα μας θα στέκονται ουρές μπροστά στην πόρτα μας. Επειδή η ενέργεια σημαίνει δύναμη», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Νωρίτερα στο Άρτβιν ο Τούρκος Πρόεδρος είπε για την Ανατολική Μεσόγειο ότι «η Δύση εκτοξεύει απειλές εκεί αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε από απειλές. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας μέχρι τέλους».

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Όταν βρούμε φυσικό αέριο θα στέκονται ουρές στην πόρτα μας"

Άγριο φονικό στη Μόρια: 15χρονος Αφγανός σκότωσε με μαχαίρι συνομήλικο ομοεθνή του!

Άγριο φονικό τα μεσάνυχτα στη Μονάδα Φιλοξενίας Ανηλίκων του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Δεκαπεντάχρονος ασυνόδευτος πρόσφυγας αφγανικής καταγωγής, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε σε συνομηλίκους ομοεθνείς του, σκοτώνοντας με μαχαίρι έναν εξ αυτών, τραυματίζοντας σοβαρά ακόμη έναν και ελαφρύτερα έναν τρίτο.

Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά.

Στο χώρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε υποδομές για 160 άτομα διαμένουν αυτή τη στιγμή πάνω από 600 ανήλικοι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριο φονικό στη Μόρια: 15χρονος Αφγανός σκότωσε με μαχαίρι συνομήλικο ομοεθνή του!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news