facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

«Κλειστές» οι τράπεζες για έξι ημέρες – Προβληματισμός στους καταναλωτές

Οι τράπεζες για έξι ημέρες θα κατεβάσουν ρολά, με συνέπεια αυτό να προκαλεί προβληματισμό στους καταναλωτές.

Λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Πλέον το ζητούμενο είναι πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλειστές» οι τράπεζες για έξι ημέρες – Προβληματισμός στους καταναλωτές"

Πυροσβεστική: 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Δύο συλλήψεις σε Πόρτο Ράφτη και Καλαμάτα

47 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική.

Από αυτές, οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις, οι οποίες πάντως δεν προκαλούν ανησυχία.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Αττική, Μεσσηνία, Πέλλα, Λακωνία, Κιλκίς, Κρήτη και Μαγνησία

Στο μεταξύ, σειρά συλλήψεων και επιβολής προστίμων ανακοίνωσε η Πυροσβεστική για την πρόκληση πυρκαγιών και για τη μη εφαρμογή των απαραίτητων προληπτικών μέτρων.

Συγκεκριμένα

- Συνελήφθη χθες, 15 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στη θέση «Μπαθίστα» στο Πόρτο Ράφτη του δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
- Συνελήφθη χθες, 15 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καλαμάτας, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην Τ.Κ. Πηδήματος του δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 15 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική έκταση, στη θέση «Προφήτης Ηλίας», του δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 15 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γιαννιτσών, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών, σε αγροτική έκταση, στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου Πελλας.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 15 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αερόπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Κελαφά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 15 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γουμένισσας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Γρίβα του δήμου Παιονίας Κιλκίς.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 16 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ρεθύμνου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Αμνάτου Ρεθύμνου Κρήτης.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 16 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Βόλου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην θέση «Ξουριχτί» του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου Μαγνησίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροσβεστική: 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Δύο συλλήψεις σε Πόρτο Ράφτη και Καλαμάτα"

Καιρός αύριο: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Ο καιρός αλλάζει και αύριο Τετάρτη (17/04/2024) θα έχουμε βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα αρχίσει να μεταβάλλεται με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανό κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεων 3 με 5 και και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανό κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βελτίωση του καιρού τις απογευματινές ώρες στα δυτικά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά δυτικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 20 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανό κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρά έως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και απο τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Βελτίωση το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί με την ίδια ένταση
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη"

Κρέστενα: Υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και μπούκαραν σε σπίτι - Έδεσαν μία γυναίκα κι έφυγαν με λεία πάνω από 100.000€

“Ανοίξτε είμαστε από την Ασφάλεια Πύργου…”. Με αυτά τα λόγια δύο άγνωστοι δράστες, χθες το μεσημέρι στην Κρέστενα, κατάφεραν να ξεγελάσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα και να μπουν στο σπίτι της, την ώρα που απουσίαζε ο σύζυγός της. Οι δράστες άσκησαν βία και έφυγαν με ένα χρηματοκιβώτιο και συνολική λεία, χρήματα και αντικείμενα, σε αξία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Η ώρα και το σημείο πραγματικά σοκάρουν, όπως και το συνολικό σχέδιο δράσης των δύο ληστών. Προφανώς παρακολουθούν το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχουν αντιληφθεί πως ο σύζυγος απουσιάζει και η γυναίκα του βρίσκεται μόνη στο σπίτι.

Σκαρφίζονται το σενάριο των “αστυνομικών” και δεν διστάζουν μέρα μεσημέρι, στις 12, να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού. Στο “ποιος είναι” της γυναίκας, αποκρίνονται “αστυνομικοί από την Ασφάλεια Πύργου” και ζητούν να τους ανοίξει. Χωρίς να υποψιαστεί τίποτα, η γυναίκα ανοίγει οι δράστες μπαίνουν μέσα και μετά αρχίζει το μαρτύριο της. Προσπαθούν να την ακινητοποιήσουν, δένοντας την με ότι βρουν και της ασκούν σωματική βία.

Οι δράστες μάλλον είναι διαβασμένοι, αφού βρίσκουν και μεταφέρουν σιγά - σιγά ένα χρηματοκιβώτιο, όπου η οικογένεια διατηρεί χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας… Έχοντας πετύχει τον στόχο τους, καταφέρνουν να βγάλουν το χρηματοκιβώτιο έξω από το σπίτι, το φορτώνουν στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί και εξαφανίζονται.

Λίγο αργότερα η γυναίκα σοκαρισμένη ενημερώνει τις Αρχές για ότι έχει συμβεί. Από εκείνη την ώρα έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών…

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρέστενα: Υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και μπούκαραν σε σπίτι - Έδεσαν μία γυναίκα κι έφυγαν με λεία πάνω από 100.000€"

Πασαλιμάνι: Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε, το χρονικό που οδήγησε στον θάνατο τον 31χρονο αστυνομικό

Στη σύλληψη του εργολάβου στο κτίριο που κατέρρευσε το πρωί της Τρίτης (16/04/2024) στο Πασαλιμάνι προχώρησαν οι Αρχές.

Ο εργολάβος στο κτίριο στο Πασαλιμάνι, η κατάρρευση του οποίου οδήγησε στον θάνατο έναν 31χρονο αστυνομικό, είχε προσαχθεί μαζί με πέντε εργάτες για το τραγικό δυστύχημα στην καρδιά του Πειραιά.

Όσον αφορά τους πέντε εργάτες, αν είναι νόμιμοι και δεν υπάρχει κάποια παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας, θα αφεθούν ελεύθεροι τις επόμενες ώρες.

Από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι σκοτώθηκε ένας 31χρονος αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρια άτομα, τα οποία ευτυχώς νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και αναμένονται οι καταθέσεις τους για το τι συνέβη το πρωί και οδηγηθήκαμε στο τραγικό δυστύχημα.

Οι πληροφορίες θέλουν τους εργάτες να επιχειρούν να ρίξουν κάποιο τοίχο στο κτίριο και να χτύπησαν κάποια κεντρική δοκό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα ολόκληρο τμήμα και να σκοτώσει τον 31χρονο άνδρα.

Ο άτυχος αστυνομικός τη στιγμή της κατάρρευσης εκτελούσε εργασίες, προσπάθησε να πηδήξει σε ένα φορτηγό, για να σωθεί και έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε.

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες για το πώς ο νεαρός άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο. «Κοίταξα έξω, είδα την ομίχλη από τη σκόνη, άνθρωποι φώναζαν ”καλέστε την αστυνομία”, ήταν οι εργάτες έξω, σοκαρισμένοι.

Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Έγινε τεράστια προσπάθεια για να τον απεγκλωβίσουν», λέει γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας.«Ξαφνικά βλέπουμε ένα σύννεφο, ακαθόριστο, ακούσαμε φωνές, κατεβήκαμε και είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος και δεμένος με το πουκάμισό του, τα αίματα ήταν στα σκαλιά.

Ο νεκρός ήταν μέσα στο φορτηγό, έπεσε πάνω του ο τοίχος και τον πλάκωσε», λέει άλλος μάρτυρας από το σημείο της τραγωδίας.

Συντετριμμένος ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού

«Είμαι σοκαρισμένος. Δεν έχω λόγια για το κακό που έγινε. Μόλις το έμαθα και ξεκίνησα για Αθήνα για να δω από κοντά τί έγινε. Δεν μπορώ να το πιστέψω πώς έγινε όλο αυτό. Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν ξέρω ακόμα ούτε πώς έγινε ούτε γιατί έγινε», δήλωσε στο newsit.gr ο πατέρας του αστυνομικού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Πασαλιμάνι.

«Ήθελε πάντα να γίνει αστυνομικός, ήταν δόκιμος στον στρατό. Κατέβηκε στην Αθήνα και έκανε και άλλες δουλειές για να αυξήσει το εισόδημά του. Προσελήφθη ως ειδικός φρουρός και έκανε δεύτερη δουλειά.

Ήταν πολύ εργατικός και ήθελε να έχει οικονομική αυτάρκεια, δούλευε ως σερβιτόρος πιο παλιά, διανομέας και τώρα στις οικοδομές. Ως διανομέας είχε ατύχημα με τη μηχανή στην Αθήνα και είχε σπάσει τα πόδια του. Είναι τρομερό αυτό που έγινε. Μεγάλη θλίψη στη κοινωνία μας», λέει συγκλονισμένος στο newsit.gr οικογενειακός φίλος του 31χρονου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πασαλιμάνι: Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε, το χρονικό που οδήγησε στον θάνατο τον 31χρονο αστυνομικό"

Προειδοποιεί ο Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε χωρίς έλεος τα τέρατα που μας επιτέθηκαν»

Ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου βρέθηκε σήμερα σε κέντρο νεοσύλλεκτων τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ύψιστη ετοιμότητα ενώ «απείλησε» εκ νέου το Ιράν.

«Το Ιράν στέκεται πίσω από τη Χαμάς, πίσω από τη Χεζμπολάχ και πίσω από άλλους, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε και να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας παντού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Israel National News συνάντησε και μίλησε με τους νεοσύλλεκτους των IDF και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις τους.

«Το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε είναι το πνεύμα μας. Είναι η ετοιμότητα που βλέπω στα μάτια σας, στους διοικητές μας, στον στρατό μας, στον λαό μας. Βασίζομαι σε εσάς και σας στηρίζω».

«Μίλησα με μερικούς από εσάς. Είδα τη σωματική και ψυχική ετοιμότητα. Έχετε μια μεγάλη τιμή σήμερα: συμμετέχετε στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), στις υπέροχες επάλξεις τους, για να απωθήσετε έναν βάναυσο εχθρό, αυτά τα τέρατα που μας επιτέθηκαν. Τους χτυπάμε και εμείς χωρίς έλεος και θα τους νικήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλετε να κερδίσετε; Είστε έτοιμοι να πολεμήσετε; Αυτό ακριβώς χρειάζεται. Καλοί φίλοι έχουν πέσει (στη μάχη) σε αυτήν την εκστρατεία. Έπεσαν για να πετύχουμε αυτή τη νίκη. Υπάρχουν τρεις στόχοι: Πρώτος – η εξάλειψη της Χαμάς. Δεύτερος – να επιστρέψουν οι όμηροι. Και τρίτον – να διασφαλιστεί ότι η Χαμάς δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για το Ισραήλ» επισήμανε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιεί ο Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε χωρίς έλεος τα τέρατα που μας επιτέθηκαν»"

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Οι οδηγοί παρακαλούνται από την Αστυνομία να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της απεργιακής κινητοποίησης

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη"

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», αύριο Τετάρτη (17/4) και κατά τις ώρες 19.00΄ έως 21.30΄, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος των κατωτέρω οδικών τμημάτων, καθώς και των καθέτων αυτών στην περιοχή του Δήμου Πειραιά, ως εξής:

Ακτή Μιαούλη (Πλατεία Ρολογιού) – Σαχτούρη – Λ. Φρεαττύδος – Μαρίνα Ζέας – 2ας Μεραρχίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – Δημοτικό Θέατρο (Πλατεία Κοραή – Τελετή) – Βασιλέως Γεωργίου Β΄ – Ακτή Μουτσοπούλου – Πλατεία Αλεξάνδρας – Ακτή Κουντουριώτου – Αλεξ. Παπαναστασίου – Επιδαύρου – Μικρολίμανο – Ακτή Δηλαβέρη.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, κάνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν"

Το Ντουμπάι έγινε… λίμνη από τις ισχυρές βροχές – Πρωτόγνωρες εικόνες

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών «χτύπησε» τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε…λίμνη.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι μετέτρεψαν τους δρόμους σε χείμαρρους, όπως δείχνουν συγκλονιστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ οι δύσκολες καιρικές συνθήκες αναμένονται να συνεχιστούν και το πρωί της Τετάρτης, με τους κατοίκους να ακολουθούν τα μέτρα ασφαλείας όσο διαρκεί κακοκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα οι αρχές του Ντουμπάι καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο που πέρασε ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας είχε χτυπήσει την περιοχή με το χιόνι να καλύπτει μεγάλες περιοχές, δημιουργώντας πρωτόγνωρες εικόνες.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ντουμπάι έγινε… λίμνη από τις ισχυρές βροχές – Πρωτόγνωρες εικόνες"

Δολιοφθορά σε σχολείο στην Αιτωλοακαρνανία: Πλημμύρισαν δεξαμενή και χύθηκε το πετρέλαιο

Δολιοφθοράς σημειώθηκε στο κτίριο όπου στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής Καινούργιο στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς άγνωστοι έριξαν νερό στην δεξαμενή του πετρελαίου με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλες ποσότητες πετρελαίου χάθηκαν, καθώς έπεσαν στον γύρω χώρο καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση. Στο σχολείο κλήθηκαν άνδρες της πυροσβεστικής που έριξαν πριονίδι στο έδαφος, αλλά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να καθαριστεί εντελώς, όπως και η δεξαμενή.

Ευτυχώς, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, δεν θα απαιτηθεί χρήση της θέρμανσης ώσπου να κλείσει το σχολείο για τις διακοπές του Πάσχα.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Αγρινίου και κατά των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος αγνώστων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολιοφθορά σε σχολείο στην Αιτωλοακαρνανία: Πλημμύρισαν δεξαμενή και χύθηκε το πετρέλαιο"

Πάσχα 2024: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και ΟΠΕΚΑ – Ο «χάρτης» όλων των πληρωμών

Μπαράζ πληρωμών θα «τρέξουν» οι ασφαλιστικοί φορείς και ο ΟΠΕΚΑ την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το δώρο Πάσχα για τους επιδοτούμενους ανέργους (από τη ΔΥΠΑ) αναμένεται να πληρωθεί μεταξύ 22 και 26 Απριλίου, ενώ οι συντάξεις Μαίου έχει αποφασιστεί από τον ΕΦΚΑ πως θα πληρωθεί στις 25 και 29 Απριλίου. Οι καταβολές των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα γίνουν στις 30 Απριλίου.

Πιο αναλυτικά, δικαιούχοι του δώρου Πάσχα από πλευράς ΔΥΠΑ εκείνους τους ασφαλισμένους οι οποίοι κατά το διάστημα από 01.01 έως 30.04. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία (3) ημερήσια επιδόματα Δώρο Πάσχα. Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα καταβάλλονται δωδεκάμισι (12,5) ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Πάσχα.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών έχει ως εξής:

  • Την 25η/4/2024,ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 29η/4/2024,ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Σχετικά τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, θα πληρωθούν στις 30 Απριλίου και είναι τα ακόλουθα:

  • Επίδομα Παιδιού
  • Επίδομα Στέγασης
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Αναπηρικά
  • Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
  • Επίδομα Ομογενών
  • Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων
  • Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας
  • Έξοδα Κηδείας
  • Επίδομα Γέννησης
  • Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
  • Κόκκινα Δάνεια
  • Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές
  • Πρόγραμμα Γέφυρα
  • Ευάλωτοι οφειλέτες
  • Επίδομα Αναδοχής
  • Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάσχα 2024: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και ΟΠΕΚΑ – Ο «χάρτης» όλων των πληρωμών"

Πασαλιμάνι: Νέα μαρτυρία για τον νεκρό αστυνομικό - «Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»

Μια νέα μαρτυρία για όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στο Πασαλιμάνι με έναν 31χρονο αστυνομικό να χάνει τη ζωή του σε κατάρρευση κτηρίου στην οδό Νεωρίων κατέθεσε κάτοικος της περιοχής στο protothema.gr.

Σύμφωνα με την κάτοικο, ο άτυχος αστυνομικός «πήδηξε από το κτήριο στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα που έπεφταν».

«Ακούσαμε έναν θόρυβο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε, νόμιζα ότι ήταν μπάζα που έπεφταν από σωλήνα. Είδα τη σκόνη. Από τις φωνές των ανθρώπων που έλεγαν "καλέστε την αστυνομία" αντιλήφθηκα τι συμβαίνει» ξεκίνησε η γυναίκα την περιγραφή της για όσα συνέβησαν στο Πασαλιμάνι.

«Όταν καταλάγιασε η σκόνη και βγήκαμε στο μπαλκόνι είδαμε ότι ηταν πολύ σοκαρισμένοι οι εργάτες. Πυροσβεστική, αστυνομία ήρθαν πολύ γρήγορα για να βοηθήσουν. Αυτό που είπαν είναι ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια να τον βγάλουν, παλεύανε πολλή ώρα» κατέληξε στη μαρτυρία της η κάτοικος της περιοχής.

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πασαλιμάνι: Νέα μαρτυρία για τον νεκρό αστυνομικό - «Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»"

Κόρινθος: Γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, έσπασε και κατέληξε σε διερχόμενα οχήματα (video-εικόνες)

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα να σπάσει και να καταλήξει σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβαίνοντες των οχημάτων.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου

 

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόρινθος: Γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, έσπασε και κατέληξε σε διερχόμενα οχήματα (video-εικόνες)"

Πειραιάς: Ένας νεκρός αστυνομικός από κατάρρευση κτηρίου στο Πασαλιμάνι - 7 προσαγωγές

Τραγική κατάληξη είχε η κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά νωρίτερα το πρωί της Τρίτης καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο νεκρός είναι 31 ετών, ο οποίος υπηρετούσε ως ειδικός φρουρός στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για το άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε φορτηγό από τα μπάζα που έπεσαν από την κατάρρευση.





Μετά την εξέλιξη αυτή οι αστυνομικοί του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που έχουν αναλάβει την προανάκριση προχώρησαν σε επτά προσαγωγές. Στους προσαχθέντες βρίσκονται ο εργολάβος και εργάτες που βρίσκονταν στο κτήριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι και στο οποίο εκτελούνταν εργασίες.

peiraias-ktirio-1

peiraias-ktirio-2

peiraias-ktirio-3

peiraias___8_

peiraias___7_

peiraias___6_

peiraias___4_

peiraias___5_

peiraias___2_

peiraias___1_

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά στο κτήριο βρίσκονταν εννέα εργάτες την ώρα της κατάρρευσης με τους τρεις εξ αυτών να τραυματίζονται ελαφρά από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση.

Στο σημείο βρέθηκαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και διασωστικός σκύλος.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για το άτομο που απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του
«Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε»

Για τις στιγμές που οδήγησαν στον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού στο Πασαλιμάνι όταν κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στην οδό Νεωρίων μίλησε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής.

Όπως είπε «ξαφνικά είδαμε ένα σύννεφο ακαθόριστο, στην αρχή νομίσαμε ότι είναι πυρκαγιά, ακούσαμε φωνές, είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος στο κεφάλι. Ένας άλλος είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι του. Βοήθησαν οι άλλοι εργάτες οι συνάδελφοί του και τον έβγαλαν στον δρόμο».

«Ο νεκρός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» συμπλήρωσε ο κάτοικος της περιοχής ο οποίος εκτίμησε ότι «έγιναν λάθος χειρισμοί, χτύπησαν λάθος σημείο και έπεσε το κτήριο».



Στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος είπε ότι «είχαν βγάλει ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες». «Κάτι πήγε στραβά και είχαμε την απώλεια ενός νέους ανθρώπου και τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο. Ο ιδιοκτήτης αναζητείται. Είναι βέβαιο ότι κάτι πήγε στραβά αλλά αυτό θα δείξει η έρευνα» πρόσθεσε ο κ. Μώραλης.



Ακούσαμε έναν θόρυβο, έκαναν εργασίες τα παιδιά μέσα, είδαμε ότι πήραν έναν νεκρό. Αναστατωθήκαμε πολύ, δύο αυτοκίνητα γειτόνων διαλύθηκαν» είπε κάτοικος της περιοχής σύμφωνα με την οποία οι εργασίες είχαν ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πειραιάς: Ένας νεκρός αστυνομικός από κατάρρευση κτηρίου στο Πασαλιμάνι - 7 προσαγωγές"

Βόλος: Ισχυρή έκρηξη έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης – Ερευνάται αν υπήρξε εκρηκτικός μηχανισμός

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον Βόλο, έξω από νυχτερινό κέντρο, το οποίο δεν ήταν σε λειτουργία τη στιγμή του συμβάντος.

Στο νυχτερινό κέντρο στον Βόλο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η έρευνα επικεντρώνεται στο αν υπήρξε εκρηκτικός μηχανισμός ή αν συνέβη οποιοδήποτε αστοχία στις εγκαταστάσεις του μαγαζιού.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και είναι αδύνατον να υπάρξει προσέγγιση των κατοίκων στα σπίτια τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Ισχυρή έκρηξη έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης – Ερευνάται αν υπήρξε εκρηκτικός μηχανισμός "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news