facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Άγιο Μεσσαπίων Ευβοίας

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά στην περιοχή 'Αγιος της Δ. Ε. Μεσσαπίων Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 20.20 σε δασική έκταση δυτικά του οικισμού 'Αγιος.

Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Άγιο Μεσσαπίων Ευβοίας"

Ζάκυνθος: Διχογνωμία εισαγγελέα – ανακρίτριας για τον αστυνομικό που συνελήφθη για “προστασία”

Περισσότερες από 10 ώρες έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας Ζακύνθου ο 38χρονος αστυνόμος Α’ και απολογήθηκε, καθώς κατηγορείται για παροχή “προστασίας” σε καταστήματα κυρίως του Λαγανά.

Συγκεκριμένα ο συλληφθείς Αστυνόμικος πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ζακύνθου και μπήκε στο γραφείο της ανακρίτριας με τις κατηγορίες της δωροληψίας, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, υπήρξε διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας. Έτσι για την τύχη του κατηγορούμενου 38χρονου Αστυνόμου, θα αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την Δευτέρα. Μέχρι τότε ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Διχογνωμία εισαγγελέα – ανακρίτριας για τον αστυνομικό που συνελήφθη για “προστασία”"

Φωτιά σε δασική έκταση στο Πανόραμα Δράμας

Φωτιά μαίνεται στο Πανόραμα Δράμας, με επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση σε βουνοκορφή, στην τοποθεσία Άγιος Παύλος, μακριά από οικιστική ζώνη.

Επιχειρούν 10 πυροσβέστες.
Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά σε δασική έκταση στο Πανόραμα Δράμας"

Πάρνηθα: Πυροτεχνουργοί του στρατού σε λατομείο πίσω από την Ιερά Μονή Κλειστών - Βρέθηκε νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ειδική μονάδα του στρατού μετέβη στην Πάρνηθα, πίσω από την Ιερά Μονή Κλειστή Κλειστών, βορειοδυτικά της Φυλής, καθώς σε λατομείο της περιοχής βρέθηκε νάρκη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς έσπευσε στην περιοχή, για να ερευνήσει εάν υπάρχουν κι άλλες νάρκες προς εξουδετέρωση.

Η επιχείρηση θα γίνει το πρωί το Σαββάτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα σήμερα, αναζωπυρώσεις σημειώνονταν στη νοτιοδυτική πλευρά της Πάρνηθας, κοντά στο φρούριο της Φυλής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάρνηθα: Πυροτεχνουργοί του στρατού σε λατομείο πίσω από την Ιερά Μονή Κλειστών - Βρέθηκε νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου"

Φωτιά στην Εύβοια – Καίει δάσος με πεύκα

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 20:00 στην Εύβοια, καθώς φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Άγιου του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με το evima.gr, η φωτιά καίει δασική έκταση, ωστόσο στο σημείο υπάρχει πυκνή πευκώδη βλάστηση.

Ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο evima.gr, δήλωσε πως, «η φωτιά στον Άγιο είναι πολύ μεγάλη και καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να την περιορίσουμε. Αυτή την ώρα η φωτιά καίει δάσος και δεν απειλούνται κατοικίες. Ωστόσο στο σημείο υπάρχει πευκώδης βλάστηση και αν η φωτιά ξεφύγει θα καταλήξει στη θάλασσα».

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνολικά επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα συνδράμουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Εύβοια – Καίει δάσος με πεύκα"

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη, Βοιωτία

Συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία, ενώ συνολικά αντιμετωπίζουν 111 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Το τελευταίο, δε, εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 59 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα:

  • Στην Πάρνηθα, οι ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.
  • Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.
  • Στη Ροδόπη, οι έντονες αναζωπυρώσεις τις μεσημεριανές ώρες δημιούργησαν μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς, γι αυτό το λόγο στις 15:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής.
  • Επίσης, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας, στην Πύλη Τρικάλων και στη Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.
  • Σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στις περιοχές Ζαχάρω, Πύργο, Πηνειό και Ανδραβίδα της ΠΕ Ηλείας, επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.
  • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ελληνικό Αργολίδας, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα και 2 Α/Φ.
  • Τέλος, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λάγιο Λακωνίας έχει οριοθετηθεί.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Κύπρο (2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στη Δαδιά Έβρου και 31 πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), Κροατία (1 αεροσκάφος που επιχείρησε στη Δαδιά Έβρου), Γερμανία (2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), Σουηδία (2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), Τσεχία (1 ελικόπτερο που επιχείρησε στη Βοιωτία), Ρουμανία (51 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στις περιοχές Συκορράχη και Σάππες της ΠΕ Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Κοίλα Έβρου) και Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 8 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), αλλά και μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης από Γαλλία (16 πυροσβέστες με 3 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς).

Επίσης, συνδρομή παρέχουν, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας και ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Ροδόπης και ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο σύνδεσμο: https://tinyurl.com/34curjkh Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη, Βοιωτία"

Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο (26/08)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Tις πρωινές ώρες πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τις μεσημβρινές ώρες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στη Θεσσαλία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 6 και μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και το μεσημερι -απόγευμα στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα Δωδεκάνησα η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο (26/08)"

Κεφαλονιά: Προσωρινά ελεύθερος ο 42χρονος που είχε συλληφθεί για έξι εμπρησμούς

Ο 42χρονος εθελοντής πυροσβέστης που είχε συλληφθεί για εμπρησμό στην Κεφαλονιά, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ύστερα από διαφωνία του Εισαγγελέα με τον Ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι κατ’οίκον περιορισμός και έλεγχος από την Αστυνομία.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την τύχη του.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί για έξι εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς σε δαδικές εκτάσεις και είχε ομολογήσει τις πράξεις του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλονιά: Προσωρινά ελεύθερος ο 42χρονος που είχε συλληφθεί για έξι εμπρησμούς"

Τρεις προσαγωγές για εμπρησμό στην Κάρυστο – Ομολόγησε ο ένας

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο από τους τρεις νεαρούς που προσήχθησαν ως ύποπτοι για εμπρησμό στις πυρκαγιές της Καρύστου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr οι δύο νεαροί ηλικίας 20 και 26 ετών δεν είχαν  καμία σχέση με το συμβάν ενώ αντιθέτως ο 21χρονος ομολογησε ότι έβαλε τέσσερις πυρκαγιές στην Κάρυστο.

evima

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις προσαγωγές για εμπρησμό στην Κάρυστο – Ομολόγησε ο ένας"

Εύβοια: Προσήχθη 17χρονος για εμπρησμό στα Ψαχνά - Τον κατέγραψε κάμερα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evia online προσήχθη 17χρονος μαζί με την μητέρα του για εμπρησμό στην φωτιά που ξέσπασε πρόσφατα στα Ψαχνά.

Τον νεαρό κατήγγειλε η μητέρα του, η οποία έχει άλλα δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες και προσήχθη και η ίδια ως η έχουσα την ευθύνη για τον γιό της ΑΜεΑ.

Ο 17χρονος ΑΜεΑ που βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς κατεγράφη από κάμερα να ανάβει φωτιά σε θάμνο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θεώρησαν ότι υπήρξε αναζωπύρωση όμως ο νεαρός ήταν ο υπαίτιος. Αναμένεται με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν να απαγγελθούν κατηγορίες .

eviaonline

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύβοια: Προσήχθη 17χρονος για εμπρησμό στα Ψαχνά - Τον κατέγραψε κάμερα"

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βίτωλη Μακρακώμης

Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Βίτωλη έχουμε αυτή την ώρα (14.30). Η φωτιά καίει στο βουνό πάνω από το χωριό ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πως θα κινηθεί. 
 
“”Το μέτωπο είναι ήδη μεγάλο και η φωτιά δείχνει να γιγαντώνεται γρήγορα. Δεν κινδυνεύει προς το παρόν κατοικημένη περιοχή όμως ΄λόγω του αέρα δεν ξέρουμε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί τελικά η φωτιά. Αν δεν έρθουν και πτητικά μέσα, θα έχουμε πρόβλημα.. σημειώνει στο lamianow.gr ο Φώτης Κόρδας πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.
 
Έχουν ειδοποιηθεί και σπεύδουν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολή για ρίψεις και από πτητικά μεσα. 
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ
, Φθιώτιδα : Ισχυρή αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βίτωλη – ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ

lamianow

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στη Φθιώτιδα: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βίτωλη Μακρακώμης"

Πολωνία: Επτά άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο των λεγεωναρίων, 76 έχουν μολυνθεί

Επιδημία της νόσου των λεγεωναρίων στην πόλη Ζέσουφ στη νότια Πολωνία, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 7 ανθρώπους. Οι αρχές προσπαθούν να βρουν την πηγή της βακτηριακής μόλυνσης, η οποία πιστεύουν ότι βρίσκεται στην παροχή νερού, αναφέρει το Reuters.

«Συνολικά επτά άνθρωποι, τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες απεβίωσαν», δήλωσε ο επικεφαλής της πολωνικής υγειονομικής επιθεώρησης Κριστόφ Σάτσκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η πιο κοινή μορφή μετάδοσης του βακτηρίου είναι η εισπνοή μολυσμένων αερολυμάτων που παράγονται τη στιγμή της εκτόξευσης νερού ή των ατμών από μολυσμένες πηγές νερού. Το πέμπτο στη σειρά θύμα στο Rzeszow είναι μια 79χρονη γυναίκα, δήλωσε ο Ματέρνα, διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης Rzeszow, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP. «Ήταν ασθενής με πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου… Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν την παρουσία του βακτηρίου», είπε η Ματέρνα.

Η λεγιωνέλλωση, ή νόσος των λεγεωνάριων, που προκαλείται από το βακτήριο legionella, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μορφή πνευμονίας. Το βακτήριο εντοπίστηκε στην περίπτωση 76 νοσηλευόμενων ασθενών στο Ζέσουφ και τη γύρω περιοχή, ανέφερε την Πέμπτη το PAP. Ο δήμαρχος του Ζέσουφ , Konrad Fijolek, είπε ότι οι αρχές δοκιμάζουν δείγματα νερού για λεγιονέλλα και ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, η πόλη Rzeszow, λιγότερο από 200 χιλιόμετρα από την πόλη Lviv της δυτικής Ουκρανίας, έχει μεγιστοποιήσει τα επίπεδα χλωρίου, υπεριωδών ακτίνων και όζοντος που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του νερού. Το σύστημα νερού θα φιλτραριστεί και θα απολυμανθεί επίσης, είπε ο Fijolek. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι συγκροτήθηκε ομάδα κρίσης υπό την ηγεσία της υπουργού Υγείας, Katarzyna Sojka, για την ανάλυση της επιδημίας. Το Ζέσουφ είναι ένας προορισμός όπου πολλοί ξένοι αξιωματούχοι ταξιδεύουν από και προς την Ουκρανία, ειδικά με τρένο.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ασθενών με νόσο των Λεγεωνάριων είναι περίπου 5-10%. Δεν αναπτύσσουν τη νόσο όλοι οι άνθρωποι που εκτίθενται στη λεγιονέλλα, ενώ ο κίνδυνος να αρρωστήσουν από βακτήρια λεγιονέλλας είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα, των καπνιστών και των ηλικιωμένων. Τα συμπτώματα αρχίζουν γενικά μεταξύ της δεύτερης και της δέκατης ημέρας μετά τη μόλυνση, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να περάσουν τρεις εβδομάδες πριν εμφανιστούν.

Τα πρώτα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους, ακολουθούμενα από ξηρό βήχα και δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε σοβαρή πνευμονία. Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών έχουν επίσης διάρροια ή εμετό και περίπου οι μισοί ασθενείς εμφανίζουν σύγχυση ή παραλήρημα. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία και θεραπεία με τα κατάλληλα αντιβιοτικά. Για τη διάγνωση πρέπει να γίνονται ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης οπουδήποτε μπορούν να δημιουργηθούν λεπτά σταγονίδια νερού (αεροζόλ), για παράδειγμα σε ντους και βρύσες, μονάδες σπα/υδρομασάζ, πύργους ψύξης και συμπυκνωτές εξάτμισης που χρησιμοποιούνται για κλιματισμό, διακοσμητικά σιντριβάνια, ειδικά εκείνα που είναι εγκατεστημένα σε εσωτερικούς χώρους, προθήκες ψυγείων με σύστημα ύγρανσης και άλλες συσκευές με λεπτό ψεκασμό ή συστήματα άρδευσης εξοπλισμένα με σωλήνες κήπου που χρησιμοποιούνται για το πότισμα φυτών.

Digi24.ro/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολωνία: Επτά άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο των λεγεωναρίων, 76 έχουν μολυνθεί"

Νέα Ιωνία: Σύλληψη τριών ατόμων για επίθεση με οπαδικό κίνητρο σε βάρος δύο 14χρονων

Στη σύλληψη τριών νεαρών ατόμων ηλικίας 19, 16 και 14 ετών προχώρησε η Αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης (23/8) στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Οι συλληφθέντες είναι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας.

Συγκεκριμένα, ομάδα εννέα ατόμων επιτέθηκαν σε δύο ανήλικους 14 ετών σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, ενώ στη συνέχεια τους έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, έχοντας αποκτήσει επαφή μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με τα θύματα, με το πρόσχημα κοινών αθλητικών προτιμήσεων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί διαφορετικής αθλητικής ομάδας, πρότειναν στους δύο ανήλικους να συναντηθούν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους περίμεναν δύο άτομα, οι οποίοι τους οδήγησαν στο σημείο όπου έγινε  η επίθεση.

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τρεις εκ των δραστών να κινούνται στην περιοχή και αφού τους προσήγαγαν, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν.

Σε επακόλουθη έρευνα εντοπίστηκε πλησίον του σημείου της επίθεσης και το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον πατέρα του κατόχου του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Ιωνία: Σύλληψη τριών ατόμων για επίθεση με οπαδικό κίνητρο σε βάρος δύο 14χρονων"

Δανία: Η κυβέρνηση παρουσίασε νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τη δημόσια καύση του Κορανίου

Η κυβέρνηση της Δανίας παρουσίασε σήμερα νομοσχέδιο που καθιστά παράνομη την καύση αντιτύπων του Κορανίου σε δημόσιους χώρους, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί με πολλές μουσουλμανικές χώρες.

«Η κυβέρνηση θα προτείνει νομοθεσία η οποία θα απαγορεύει την ανάρμοστη χρήση αντικειμένων μεγάλης θρησκευτικής σημασίας για μια θρησκευτική κοινότητα», δήλωσε ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χούμελγκααρντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



«Το νομοσχέδιο θα ποινικοποιεί για παράδειγμα τη δημόσια καύση του Κορανίου, της Βίβλου ή της Τορά», αλλά και θρησκευτικών συμβόλων όπως ο σταυρός, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το κάψιμο αντιτύπων που Κορανίου μια «θεμελιωδώς περιφρονητική πράξη», που «βλάπτει τη Δανία και τα συμφέροντά της».

Το νέο νομοσχέδιο θα περιληφθεί στο άρθρο 12 του ποινικού κώδικα που αφορά την εθνική ασφάλεια, με τον Χούμελγκααρντ να εξηγεί ότι «δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια την ώρα που κάποια άτομα κάνουν ό,τι μπορούν για να προκαλέσουν βίαιες αντιδράσεις».

Οι παραβάτες θα κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο και ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί στη Δανία και τη Σουηδία αρκετές διαμαρτυρίες στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες έχουν κάψει, ποδοπατήσει ή σκίσει αντίτυπα του Κορανίου προκαλώντας την οργή μουσουλμανικών χωρών, οι οποίες έχουν ζητήσει από τις δύο σκανδιναβικές χώρες να σταματήσουν τις ενέργειες αυτές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δανία: Η κυβέρνηση παρουσίασε νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τη δημόσια καύση του Κορανίου"

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κορινθία

Πολύ υψηλή είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς για ένα μεγάλο μέρος της Κορινθίας, το Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023. Αυτό γνωστοποίησε η Πολιτική Προστασία, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος και σ’ ένα κομμάτι της Αργολίδας. Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος στο μεγαλύτερο μέρος της Αργολίδας και στην παραλιακή Κυνουρία Αρκαδίας.

Ξέχωρα απ’ τις κατηγορίες, η Πολιτική Προστασία, καλεί άπαντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σ’ όλες τις δράσεις τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κορινθία"

Εργασιακό νομοσχέδιο: Σε δημόσιο διαβούλευση – Τι προβλέπει, παραμένει το 11ωρο ανάπαυσης

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται σε λίγη ώρα σήμερα Παρασκευή (25.8.2023) το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο όλες οι ρυθμίσεις είναι υπέρ των εργαζομένων και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των εργαζομένων, την αύξηση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας, ενώ στις διατάξεις του ενσωματώνεται και η οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας».

Αυτό σημαίνει πως τηρείται το 11ωρο της ανάπαυσης, όπως αυτό προβλέπεται από την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, με τον Παύλο Μαρινάκη να τονίζει ότι «για να διευκρινίσουμε fake news που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες, η ρύθμιση αυτή σε καμία περίπτωση δεν θίγει τα κεκτημένα δικαιώματα ή τα μέγιστα χρονικά όρια εργασίας ούτε και διακινδυνεύει τον ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης ο οποίος ήταν και θα παραμείνει 11 ώρες το 24ωρο».
 
Τα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου:
  1. Εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο των ελάχιστων απαιτήσεων σχετικά με την υποχρέωση του εργοδότη να ενημερώνει τον εργαζόμενο, για τους βασικούς όρους της ατομικής σύμβασης εργασίας
  2. Νομιμοποιείται η εργασία σε περισσότερους του 1 εργοδότη, κάτι που σήμερα απαγορεύεται από την ελληνική έννομη τάξη
  3. Για πρώτη φορά ξεκαθαρίζεται η έννοια της δοκιμαστικής περιόδου και του δοκίμου εργαζόμενου στη μισθωτή εξαρτημένη εργασία. Η περίοδος αυτή δεν θα ξεπερνά τους έξι μήνες.
  4. Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της μη προβλέψιμης εργασίας, όπου δεν μπορεί να τηρηθεί οργανωμένος σχεδιασμός, όπως για παράδειγμα στο χώρο της εστίασης και του catering.
  5. Εισάγονται ασφαλιστικές, προστατευτικές δικλείδες:
    -Απαγορεύεται οποιαδήποτε δυσμενής διάκριση σε βάρος του εργαζόμενου από τον εργοδότη.
    -Αν ο εργοδότης ακυρώσει την ανάθεσή της, ο εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωση
    -Tα συμβαλλόμενα μέρη υποχρεούνται να συμφωνούν έναν ελάχιστο αριθμό αμειβόμενων ωρών εργασίας, αλλιώς η σύμβαση κατά παραγγελία είναι άκυρη.
  6. Καθιερώνεται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΗΤΑ η προσμέτρηση της ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης ως αμειβόμενος χρόνος εργασίας, όταν αυτή είναι υποχρεωτική.
  7. Απαγορεύεται η δυσμενής μεταχείριση του εργαζόμενου και επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο
  8. Στις περιπτώσεις εκδικητικής απόλυσης, προβλέπεται ακυρότητα της καταγγελίας απόλυσης αν διαπιστωθεί ότι ο εργαζόμενος απολύθηκε λόγω άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων του
  9. Προβλέπεται η υποχρεωτική ανάρτηση της ατομικής σύμβασης εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ
  10. Προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής της ατομικής σύμβασης εργασίας
  11. Προβλέπεται η ύπαρξη Προτύπου Ατομικής Σύμβασης και βασικών όρων εργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.
  12. Απλοποιείται η διαδικασία της ηλεκτρονικής αναγγελίας της οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού.
  13. Παρέχεται ιδιαίτερο κίνητρο στις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας, με δυνατότητα να μην προδηλώνουν τις αλλαγές του ωραρίου εργασίας
  14. Θεσπίζεται βαρύτατο πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο σε κάθε περίπτωση αναντιστοιχίας της πραγματικής απασχόλησης με τις καταγραφές στην κάρτα εργασίας
  15. Επιλύεται το πρόβλημα των εναλλασσόμενων βαρδιών σε επιχειρήσεις με 24ωρη λειτουργία.

«Το νομοσχέδιο που τίθεται σε διαβούλευση, διασφαλίζει την εξέλιξη των εργαζομένων μέσα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας στην οποία θα μπορούν να δουλέψουν με ανταγωνιστικούς όρους, με τα εργασιακά τους δικαιώματα πλήρως εξασφαλισμένα και να κερδίσουν ακόμα περισσότερα. Το νομοσχέδιο καταπολεμά με μια σειρά από μέτρα την μαύρη και αδήλωτη εργασία, εξασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια στους όρους και τις συμβάσεις εργασίας.

Η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι κυρίαρχη προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό, τόσο με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, την αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή και φυσικά τους συνεχείς ελέγχους, βήματα τα οποία θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και συνέπεια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργασιακό νομοσχέδιο: Σε δημόσιο διαβούλευση – Τι προβλέπει, παραμένει το 11ωρο ανάπαυσης"

Φωτιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο Φρούριο της Φυλής

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Πάρνηθα κοντά στο Φρούριο της Φυλής στη βορειοδυτική πλαγιά της Πάρνηθας.

Λόγω της φωτιάς που σοβεί στην περιοχή των Αχαρνών, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Παναγιάς Ντάρδιζας από τη συμβολή με την οδό Αγίου Διονυσίου. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είχε αναφέρει νωρίτερα ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα επικεντρωθούν σήμερα στη δυτική πλευρά στο φρούριο της Φυλής, όπου υπάρχει ένα μικρό ενεργό μέτωπο.

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες και τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές και στα άλλα μέτωπα των πυρκαγιών. Στη Βοιωτία, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ενώ οι φλόγες δεν πέρασαν την κορυφογραμμή του Ελικώνα ωστόσο έχουν καεί χιλιάδες στέμματα με ελιές. Σε Έβρο και Ροδόπη, αναζωπυρώσεις σημειώνονται στη Δαδιά, στην Αισύνη και στο Σουφλί. Τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν σποραδικές βροχοπτώσεις στον Έβρο.

Στο Δάσος της Δαδιάς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έχει περάσει από μία έκταση 130.000 στρεμμάτων. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί το μέτωπα στα Κασσσιτερά, στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών, στα όρια με τον νομό Έβρου, στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής και στην περιοχή της Κερασιάς, στο Παπίκιο Όρος.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι δημοτικές κοινότητες Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων του δήμου Κομοτηνής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την πυρκαγιά της 21ης Αυγούστου.

Σε εξέλιξη είναι μία νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, σε δύσβατη χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μεσόβουνο στην Πτολεμαΐδα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα όχημα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο Φρούριο της Φυλής"

Εντοπισμός σορού άνδρα σε προχωρημένη σήψη στην Ταύρη Σουφλίου

Σορός άνδρα εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Ταύρης Σουφλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας πρόκειται για άνδρα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, πιθανόν μετανάστη που εισήλθε παράνομα στη χώρα και το σημείο στο οποίο ανευρέθη είναι της έκτασης που έχει πληγεί από την πυρκαγιά.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Παύλος Παυλίδης ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη, ο θάνατος αποδίδεται σε παθολογικά αίτια και προήλθε πιθανόν από θερμοπληξία και αφυδάτωση και προσδιορίζεται χρονικά πριν από 10-15 ημέρες.

ΑΠΕ ΜΠΕ/e-evros
Διαβάστε Περισσότερα » " Εντοπισμός σορού άνδρα σε προχωρημένη σήψη στην Ταύρη Σουφλίου"

Έβρος: Άλλος ένας μετανάστης νεκρός στις φλόγες κι ένας από παθολογικά αίτια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στον Ν. Έβρου, ο οποίος πλήττεται απο πυρκαγιές για 6η ημέρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 19.

Λευκίμμη: Εντοπίστηκε και άλλη μια σορός σε αποσύνθεση

Χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν από την Λευκίμμη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης ακόμη δυο σοροί ανθρώπων. Πρόκειται για ενα άτομο που βρέθηκε απανθρακωμένο στη Λευκίμμη και επιπλέον μια σορός από την ίδια περιοχή που βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, θάνατος που αποδίδεται σε παθολογικά αιτία και δεν φαίνεται να σχετίζεται με την πυρκαγιά.

Ο Ιατροδικαστής για την σορό που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο θάνατος του ατόμου που μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία σε προχωρημένη σήψη απο την Λευκίμμη, προήλθε πιθανότατα από θερμοπληξία και αφυδάτωση, ενω χρονικά τοποθετείται πριν από 10 έως 15 ημέρες, σε διάστημα δηλαδή πριν απο την εκδήλωση των καταστροφικών πυρκαγιών στο Ν. Έβρου.

Υπενθύμιζεται οτι, συνολικά 18 είναι οι απανθρακωμένες σοροί ανθρώπων, που εντοπίστηκαν στον Άβαντα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τις αστυνομικές αρχές και σε αυτές προστέθηκαν χθες άλλες δυο που μεταφέρθηκαν απο την Λευκίμμη.

Συνολικά, οι νεκροί είναι 19.

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Παραμένει δύσκολη για ακόμη μία ημέρα η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη και αυτό οφείλεται στις αναζωπυρώσεις κυρίως αφού δεν υπάρχει νέα εστία φωτιάς, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Δημήτρη Σταματάκη.

Υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις, σε διάφορες περιοχές, που δημιουργούν μικρά μέτωπα τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μεγάλες ζημιές στο πέρασμά τους.

«Το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ξαναπήρε φωτιά ένα κορμός που υπήρχε με αποτέλεσμα να υπάρξει αναζωπύρωση. Μάλιστα οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να φοβούνται αφού στην ουσία ξαναζούσαν αυτό που έζησαν και τις προηγούμενες ημέρες» ανέφερε λέγοντας πως σημειώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις με τις χειρότερες να είναι στην περιοχή της Δαδιάς, όπου μεταξύ άλλων κάηκαν και οι Κατρατζήδες, ένας Δασικός Χώρος Αναψυχής μέσα στο δάσος, ενώ κινδύνευσε και το χωριό. Φωτιές επίσης σημειωθήκαν και στις περιοχές Ιτέα, Κοίλα, Τριφύλλι μεταξύ άλλων.

Παράλληλα υπάρχουν πολλά ακόμη μικρά μέτωπα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στην βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης ή στην περιοχή Νίψα είναι μερικά από αυτά, ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Άμεσα κινήθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία εκτός από τα ελληνικά στην περιοχή επιχειρούν και από Αλβανία, Τσεχία και Ρουμανία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Άλλος ένας μετανάστης νεκρός στις φλόγες κι ένας από παθολογικά αίτια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις"

Καταδίωξη μέσα στα καμένα - Συνελήφθη λαθροδιακινητής

Καταδίωξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Λευκίμης - Προβατώνα, με λαθροδιακινητή ο οποίος εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσπάθησε να διαφύγει.

Συγκεκριμένα ένα μαύρο όχημα μάρκας BMW το οποίο κινούνταν στην παραπάνω περιοχή κίνησε τις υποψίες των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, καθώς πρόκειται για περιοχή η οποία δοκιμάζεται ακόμα από τα πύρινα μέτωπα.

Στην θέα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το ύποπτο όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και ξεκίνησε η καταδίωξη. 

Κατά την διάρκεια της τρελής κούρσας έσπασε η ζάντα του μαύρου οχήματος με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. 

Στο σημείο έσπευσε και η Αστυνομία και συνέλαβαν τον λαθροδιακινητή ο οποίος μετέφερε με το όχημα του πέντε παράτυπους μετανάστες.

e-evros

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταδίωξη μέσα στα καμένα - Συνελήφθη λαθροδιακινητής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news