facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Hellenic Train: Με λεωφορεία τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1550 και 1553 στο τμήμα Οινόη-Χαλκίδα

Την μερική κατάργηση των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών 1550 (Αθήνα – Χαλκίδα ) και 1553 (Χαλκίδα – Αθήνα) στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα δρομολόγια θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Με λεωφορεία τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1550 και 1553 στο τμήμα Οινόη-Χαλκίδα"

Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές σε Μακεδονία, Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Στα βόρεια ηπειρωτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι βροχερός. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Βελτίωση αναμένεται το βράδυ σε όλη τη χώρα.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σταδιακά όμως θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων εντάσεως έως 6 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία μέχρι το πρωί στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτιοανατολικοί 4 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες πρόσκαιρα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές σε Μακεδονία, Αιγαίο και Δωδεκάνησα"

Προβλήματα στον Προαστιακό από Θεσσαλονίκη για Λάρισα: Κόλλησαν τα φρένα και βαγόνι γέμισε καπνό

Μεγάλη ταλαιπωρία βίωσαν επιβάτες που ταξίδευαν με τον προαστιακό από Θεσσαλονίκη για Λάρισα, καθώς φέρεται να κόλλησαν τα φρένα του συρμού, να γεμίσει καπνό ένα βαγόνι και να αποβιβαστούν στον σταθμό της Ραψάνης.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από την αμαξοστοιχία και λίγη ώρα αργότερα τους παρέλαβε λεωφορείο για να τους μεταφέρει στη Λάρισα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλα απρόοπτα και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

«Κόλλησαν τα φρένα μεταξύ τους και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί που τούς παρατηρήσαμε σε ένα συγκεκριμένο βαγόνι», ανέφερε μία επιβάτης στο Live News του Mega, αναφέροντας ότι το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ των σταθμών των Νέων Πόρων και της Ραψάνης.

«Ενημερώσαμε τους υπευθύνους και σταματάει κάποια στιγμή το τρένο και είδαν ότι κόλλησαν τα φρένα. Έχει αρκετή καθυστέρηση, από τις από τις 2 η ώρα περιμένουμε εδώ», είπε επίσης.

Η επιβάτης σημείωσε ότι «είμαστε όλοι εργαζόμενοι, έχουμε τις δουλειές μας […], αυτό το πράγμα συνεχίζεται με τα τρένα, δεν έχει λυθεί τίποτα». Η ίδια ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις είναι συνεχείς. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα στον Προαστιακό από Θεσσαλονίκη για Λάρισα: Κόλλησαν τα φρένα και βαγόνι γέμισε καπνό"

Tραυματισμός 16χρονου από αυτοσχέδιο βαρελότο σε σπίτι στο Αγρίνιο-Μεταφέρθηκε στην Πάτρα

Tραυματισμός 16χρονου από αυτοσχέδιο βαρελότο σημειώθηκε στο Αγρίνιο. Ο ανήλικος διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Πάτρας ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου ερευνάται το συμβάν.

Το δυσάρεστο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου,  σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου σε κεντρική σχετικά περιοχή του Αγρινίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δυο μαθητές βρίσκονταν στο μπαλκόνι του σπιτιού και περιεργάζονταν αυτοσχέδιο βαρελότο  όταν αυτό εξερράγη και τους τραυμάτισε, τον έναν ελαφρά και τον άλλο σοβαρότερα, στο μάτι.

Επικράτησε αναστάτωση ενώ στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα του 16χρονου που τραυματίστηκε σοβαρότερα. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ και οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Για τον τραυματία στο μάτι κρίθηκε στη συνέχεια σκόπιμη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Tραυματισμός 16χρονου από αυτοσχέδιο βαρελότο σε σπίτι στο Αγρίνιο-Μεταφέρθηκε στην Πάτρα"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου και στην Αθηνών-Λαμίας λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννήτριων.

Ειδικότερα κατά τις ημερομηνίες από 4 έως 7-3-2024 και τις 11-12/3, 14, 20-21/3/2024 (με εναλλακτικές ημερομηνίες 13, 18-19/3, 27-28/3 και 2-4-2024) θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως εξής:

-Σταδιακή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στο τμήμα της από το 15,570 χλμ έως το 57,300 χλμ κατά τις ώρες 03.00΄-16.00΄.

-Ολιγόωρος προσωρινός αποκλεισμός της μεσαίας και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, καθώς και της Λ.Ε.Α., της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου από το 25,600 χλμ έως το 26,100 χλμ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, κατά τις ώρες 22.00΄ της προηγούμενης έως την 06.00΄ της ημέρας μεταφοράς.

-Ολιγόλεπτος ολικός αποκλεισμός και των δυο κατευθύνσεων κυκλοφορίας και της εισόδου της νότιας παράπλευρης οδού στο ρεύμα προς Αθήνα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου από το 26,100 χλμ έως το 26,500 (Διόδια Ελευσίνας) χλμ , κατά τις ώρες 02.00΄ έως 05.00΄ της ημέρας μεταφοράς

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου και στην Αθηνών-Λαμίας λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών"

e-ΕΦΚΑ: Χωρίς ραντεβού οι ασφαλισμένοι στις κατά τόπους Τοπικές Διευθύνσεις

Χωρίς ραντεβού θα πραγματοποιούνται οι επισκέψεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε κατά τόπους Τοπικές Διευθύνσεις του φορέα του e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ αναφέρει ότι στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των ασφαλισμένων πολιτών που πρέπει να επισκεφθούν δια ζώσης την Τοπική Διεύθυνση του Φορέα για να ρυθμίσουν το ζήτημα της ασφαλιστικής τους ικανότητας, επισημαίνονται τα εξής:

Α) Η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτή την περίπτωση γίνεται χωρίς ραντεβού.

Β) Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από όλες τις Τοπικές Διευθύνσεις ανεξάρτητα από το πού ανήκουν, για την ενημέρωση των στοιχείων τους στο Μητρώο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "e-ΕΦΚΑ: Χωρίς ραντεβού οι ασφαλισμένοι στις κατά τόπους Τοπικές Διευθύνσεις"

Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό που βρέθηκε στον Αλφειό - Οριστικά με DNA ή αναγνώριση

Οριστικά μέσω δείγματος γενετικού υλικού θα γίνει η αναγνώριση της σορού άντρα που εντοπίστηκε χθες το πρωί σε μικρή απόσταση από το φράγμα Φλόκα στον ποταμό Αλφειό και εκτιμάται πως ανήκει στον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο, που αγνοείται από τις 15 Ιανουαρίου, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα στο Πλουτοχώρι.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση.

Η σορός ήταν καλοδιατηρημένη λόγω της λάσπης με την οποία είχε καλυφθεί, όμως δεν είναι αναγνωρίσιμη. Έτσι με δείγμα DNA που θα ληφθεί από τους γονείς του 45χρονου, θα φανεί αν επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για τον αγνοούμενο.

Η νεκροψία δείχνει πως ο θάνατος του άντρα υπολογίζεται πως επήλθε πριν από 5-6 εβδομάδες. Στους πνεύμονες εντοπίστηκε ποσότητα νερού και λάσπης που φανερώνει πως ο θάνατος προκλήθηκε από πνιγμό.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό που βρέθηκε στον Αλφειό - Οριστικά με DNA ή αναγνώριση "

Φοροδιαφυγή ενός εκατομμυρίου ευρώ στη βόρεια Ελλάδα - Στην «τσιμπίδα» της Οικονομικής Αστυνομίας δύο άτομα

Έλεγχος φορολογικών και χρηματοοικονομικών στοιχείων σε 2 άτομα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντοπίστηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη, συνολικού ύψους 1.050.832,75 ευρώ και 23.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, προέβησαν σε έλεγχο των φορολογικών και χρηματοοικονομικών στοιχείων, για τα φορολογικά έτη 2019-2022, σε δύο άτομα, τα οποία δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα και όπως προέκυψε:

- για τον πρώτο διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη προερχόμενη από αδικαιολόγητη πηγή, την οποία ο έλεγχος θεωρεί μη δηλωθέν εισόδημα, συνολικού ύψους 774.890,75 ευρώ και 23.000 δολαρίων,

- ενώ για το δεύτερο, διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη προερχόμενη από αδικαιολόγητη πηγή, την οποία ο έλεγχος θεωρεί μη δηλωθέν εισόδημα, συνολικού ύψους 275.942 ευρώ για τα φορολογικά έτη 2019-2022.

Ενημερώθηκε η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) για την βεβαίωση σχετικών παραβάσεων και σε συντρέχουσα περίπτωση την απευθείας υποβολή μηνυτήριας αναφοράς προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φοροδιαφυγή ενός εκατομμυρίου ευρώ στη βόρεια Ελλάδα - Στην «τσιμπίδα» της Οικονομικής Αστυνομίας δύο άτομα"

Αχαΐα: Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονου – 16χρονος τον άρπαξε με κεφαλοκλείδωμα και τον ξυλοκόπησε

Τον άγριο ξυλοδαρμό του από 16χρονο κατήγγειλε 14χρονος στην Αχαΐα.

Όπως κατήγγειλαν οι γονείς του παιδιού στην αστυνομία, το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανήλικοι περίμεναν τον 14χρονο κατέβει από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο εκτελεί μεταφορά μαθητών με προορισμό γυμνάσιο της περιοχής.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν οι γονείς του θύματος στην αστυνομία, ο 16χρονος άρπαξε με κεφαλοκλείδωμα τον 14χρονο, τον έσυρε στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το σχολείο, τον έριξε στο έδαφος και του κατάφερε χτυπήματα με τα χέρια του στο κεφάλι, ενώ ο 17χρονος ανήλικος δράστης τον παρότρυνε να συνεχίσει να τον χτυπά.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο ανήλικος που κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη και Νομοθεσία Περί Ανηλίκων, ενώ αναζητείται και ένας 17χρονος προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Ερυμάνθου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονου – 16χρονος τον άρπαξε με κεφαλοκλείδωμα και τον ξυλοκόπησε"

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Μαχαίρωσαν γυναίκα στην Ερμού

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μία γυναίκα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άνδρα στη συμβολή Ερμού και Φωκίωνος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Law Αnd Οrder», κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας άνδρας που κατάγεται από το Ιράκ μαχαίρωσε μια γυναίκα.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο συνέλαβαν τον Ιρακινό, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την ΕΛ.ΑΣ. διερευνάται αν ο Ιρακινός γνώριζε τη γυναίκα ή είχε σκοπό να τη ληστέψει.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Μαχαίρωσαν γυναίκα στην Ερμού"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή Λ. Υμηττού λόγω έργων

Κλειστός, λόγω προγραμματισμένων εργασιών βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος, θα παραμείνει από τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής 01/03/2024 έως τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου 02/03/2024, ο δυτικός κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού στην κατεύθυνση προς Βριλήσσια / Ελευσίνα.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω αποκλεισμού, οι οδηγοί μπορούν να κινηθούν ως εξής:

– Ευθεία προς Μαρκόπουλο – Αεροδρόμιο, μέσω του συνδετήριου κλάδου του κόμβου Λεονταρίου (κόμβος Υ7), έως τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Παιανίας (Σ.Ε.Α. Μεσογείων), όπου θα αναστρέψουν στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα, ή

– Ευθεία προς Ραφήνα, στη συνέχεια να αναστρέψουν προς Ελευσίνα μέσω του κόμβου Παλλήνης (κόμβος Υ8) χωρίς την εκ νέου καταβολή τέλους διοδίων και έπειτα μέσω του συνδετήριου κλάδου του κόμβου Λεονταρίου (κόμβος Υ7) να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα.

Όπως ανακοίνωσε η Αττική Οδός ευχαριστεί θερμά για την κατανόηση και με γνώμονα την ασφάλεια όλων παρακαλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στη σχετική σήμανση και να τηρούν τα όρια ταχύτητας στα τμήματα στα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες βαριάς συντήρησης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή Λ. Υμηττού λόγω έργων"

Τριαντόπουλος: «Δεν έδωσα καμία εντολή για να διαμορφωθεί ο χώρος στα Τέμπη»

«Δεν έδωσα καμία εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Δεν είναι αληθές». Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος στην Ολομέλεια σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Μπούμπα.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί ότι έδωσε την εντολή για τη διαμόρφωση του χώρου της τραγωδίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το είχα υπογραμμίσει και τον Νοέμβριο, το κάνω και τώρα. Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο Συντονιστικό, έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής, αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις του χώρου και οι οποίες έπρεπαν να γίνουν για ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο δυστύχημα, όπως προβλέπεται από το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών. Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες, να απεγκλωβιστούν τα θύματα και να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Διαμόρφωσαν τον χώρο, όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις διαδικασίες και τις ανάγκες που εντόπισαν». Αυτά είπε ο υφυπουργός «δεν έγιναν με εντολές, αλλά προχώρησαν με ενέργειες προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το πραγματικά δύσκολο έργο τους, την έρευνα και να ανταποκριθούν στις αγωνίες των οικογενειών και συγγενών τους. Τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο».

Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε «δεν έδωσα εντολή για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού» και πρόσθεσε πως «δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού (πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας) και αυτό μπορεί κάποιος απλά να το επιβεβαιώσει, άλλωστε το έχει δηλώσει δυο φορές και ο πρώην περιφερειάρχης. Ήμουν και είμαι πάντα ξεκάθαρος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση. Με σεβασμό στις οικογένειες και τη Δικαιοσύνη που θα ρίξει φως σε όλα όπως θέλουμε όλοι».

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «αυτή η ανείπωτη τραγωδία με έχει σημαδέψει όπως και όλους μας. Και για αυτό σε κάθε αναφορά που κάνω γίνεται με σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους και στην κοινωνία.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας, νωρίτερα έθεσε το θέμα εμβόλιμα κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης με άλλο θέμα λέγοντας ότι θα ήθελε να απαντήσει ο υφυπουργός «στην καταγγελία που έχει κάνει ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ότι εσείς δώσατε εντολή για να υπάρξει μπάζωμα στον χώρο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, γιατί θα απαντούσε και στο θέμα που έχει θέσει ο πρόεδρός μας Κυριάκος Βελόπουλος ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε ξυλόλιο» και πρόσθεσε ότι «στις 4 Μαρτίου 2023, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, εσείς ο ίδιος είχατε κάνει δύο σχετικές τηλεοπτικές δηλώσεις όπου είπατε ότι διευθετήθηκε ο χώρος και με δική σας προτροπή και σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Θεσσαλίας».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριαντόπουλος: «Δεν έδωσα καμία εντολή για να διαμορφωθεί ο χώρος στα Τέμπη»"

Lidl: Επείγουσα ανάκληση επικίνδυνου προϊόντος

Στις 57 ανέρχονται οι χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα έχουν ειδοποιηθεί μέχρι στιγμής, από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για σοβαρό κίνδυνο από μπισκότα σοκολάτας που περιέχει μεταλλικά κομμάτια. Σε διάφορες χώρες έχουν ανακληθεί μπισκότα με σοκολάτα τις τελευταίες ημέρες με διάφορες επωνυμίες αλλά έναν παρασκευαστή: την Ολλανδική εταιρεία Merba τα προϊόντα της οποίας εξάγονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λόγος είναι η παρουσία μετάλλου που ενέχει κίνδυνο πνιγμού, μόλυνσης, τραυματισμού και μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση. Ο κίνδυνος για τους καταναλωτές κατατάσσεται στην κατηγορία του RASFF, “σοβαρός“.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl Ελλάς σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η εταιρεία Banketbakkerij Merba B.V ενημερώνει για ανάκληση του προϊόντος «SONDEY FARMER COOKIES, 200g» με Lot No 2334703. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το προαναφερθέν προϊόν περιέχει μεταλλικά ξένα σώματα.

Λόγω του πιθανού κινδύνου τραυματισμού εάν καταναλωθεί, οι πελάτες θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους την ανάκληση και σε καμία περίπτωση να μην καταναλώσουν το προϊόν. Το προϊόν «SONDEY FARMER COOKIES, 200g» πωλήθηκε από την LIDL HELLAS. Η εταιρεία μας, με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές αντέδρασε αμέσως και απέσυρε το εν λόγω προϊόν άμεσα από τους χώρους πώλησης. Οι πελάτες μας, μπορούν να επιστρέψουν το προϊόν σε οποιοδήποτε κατάστημά μας λαμβάνοντας το αντίτιμο της αγοράς. Η ανάκληση αφορά αποκλειστικά στο προϊόν «SONDEY FARMER COOKIES, 200g» από την εταιρία MERBA B.V . Άλλα προϊόντα που πωλούνται από την LIDL HELLAS ακόμα και από τον προμηθευτή MERBA B.V δεν επηρεάζονται από την παρούσα ανάκληση». Τα ίδια προϊόντα ανακλήθηκα και από τα Lidl στη Ρουμανία. Η Merba είναι ένας Ολλανδική εταιρεία παρασκευής μπισκότων που παράγει μεγάλους όγκους από διάφορα μπισκότα υψηλής ποιότητας και τα πουλάει σε όλο τον κόσμο.

Στη Βρετανία πριν από λίγες ημέρες τα Lidl ανακάλεσαν τα μπισκότα Tower Gate της Merba επειδή μπορεί να περιέχουν κομμάτια μετάλλου.

Στη Γερμανία έχουν ανακληθεί μπισκότα Sondey Soft Baked Cookies Λευκή Σοκολάτα & Λεμόνι, 210 γρ από την Ολλανδική εταιρεία Banketbakkerij Merba BV που πωλούνται στα Lidl. Επίσης στη Γερμανία ανακλήθηκαν άλλα μπισκότα από τα Aldi, Edeka ή Lidl λόγω μεταλλικών θραυσμάτων της ίδιας εταιρείας. «Τα προϊόντα μπορούν να αγοραστούν με διάφορες ονομασίες, μεταξύ άλλων, στις εταιρείες Metro, Famila, Rewe, Aldi, tegut, Markant, Penny, Edeka, Netto, Kaufland και Lidl» αναφέρει η ανάκληση. Τα lidl Ρουμανίας ανακάλεσαν επίσης τα μπισκότα Grandino της Merba με ημερομηνία λήξης 12.12.2024.

Η Ολλανδική εταιρεία παράγει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για σουπερμάρκετ: Στο Βέλγιο έχουν γίνει από τις 16 Φεβρουαρίου 8 ανακλήσεις για πολλά είδη σοκολάτας και μπισκότων με σοκολάτα (Choc chip “Double Choc”, “Red Velvet” και “Lemon Flavour” από το Albert Heijn, Μπισκότα Lunetta spritsen και μείγμα κρέμας εξαιρετικής Paas από την AH, Μπισκότα σοκολάτας από τη μάρκα Hema, ΜΠΙΣΚΟΤΑ «ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ» [με γάλα και σοκολάτα που λιώνει, Διπλά μπισκότα σοκολάτας γάλακτος Aldi, Μπισκότα σοκολάτας μάρκας Boni, Διπλά Σοκολατένια Μπισκότα από Merba, Μπισκότα σοκολάτας Jumbo και Μπισκότα διπλής σοκολάτας Jumbo από τη μάρκα Jumbo.

Στην Ιταλία ανακλήθηκαν τα Chocolate Cookies Merba BV και στην Ολλανδία η ανάκληση αφορούσε σε 9 μάρκες μπισκότου με σοκολάτα. Στην Αυστρία ανακλήθηκαν τα BILLA ALWAYS GUT SOFT COOKIES LEMON 210G.

Τα μεταλλικά ξένα σώματα μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα που εισέρχονται στο ρεύμα επεξεργασίας τροφίμων μαζί με τις πρώτες ύλες, την αμέλεια των εργαζομένων ή την καταστροφή των μηχανημάτων και του εξοπλισμού συγκομιδής. Μεταλλικά θραύσματα μπορεί να εισέλθουν στο φαγητό από την περιοχή επεξεργασίας από κατεστραμμένα κόσκινα, με σπασμένα κομμάτια του κόσκινου να εισέρχονται στο προϊόν διατροφής ή κομμάτια μεταλλικών σωματιδίων από ταψιά ψησίματος, που ξύνονται από την επιφάνεια με μηχανική τριβή.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Lidl: Επείγουσα ανάκληση επικίνδυνου προϊόντος"

Κυβερνητικές πηγές περί «μπαζώματος» στα Τέμπη: Οι ενέργειες ήταν άμεσα συνδεδεμένες με τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων

«Ένα σενάριο συνωμοσίας εξυφαίνεται τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί για μικροπολιτικούς λόγους το βαρύ πένθος και η δικαιολογημένη οργή των συγγενών των 57 θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ένα αφήγημα που δείχνει ότι ορισμένα πολιτικά κόμματα είναι διατεθειμένα να υιοθετήσουν ακραία σενάρια που διακινούνται προκειμένου να δημιουργήσουν, για πολλοστή φορά, μια εικόνα συγκάλυψης. Ο λόγος για τα σενάρια περί “μπαζώματος” του σημείου του τραγικού δυστυχήματος με δήθεν άνωθεν πολιτική εντολή» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές οι οποίες συνεχίζουν ως εξής:

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι κανένας από τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους αλλά και τον ίδιο τον πρώην περιφερειάρχη δεν θέτουν θέμα εντολής για τις ενέργειες που έγιναν. Ενέργειες άμεσα συνδεδεμένες με τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων που ισχύουν και τα οποία ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο συρμών στην περιοχή των Τεμπών με μοναδικό γνώμονα την έρευνα, τη διάσωση και την ασφαλή μεταφορά των διασωθέντων στα νοσοκομεία. Το δήθεν «μπάζωμα» που επικαλούνται ανοιχτά πλέον εκπρόσωποι κομμάτων έχει εξηγηθεί από την πρώτη στιγμή. Και έχει εξηγηθεί από τον πλέον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα που βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιπέδου τέτοιου που συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει τη χώρα και το σύνολο των πολιτών. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Φαλάρα, συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος από την πρώτη στιγμή και στη συνέχεια από κοινού με τον επιχειρησιακά επικεφαλής υπαρχηγό της Πυροσβεστικής διαχειρίστηκαν την κρίση.Ο ίδιος έφτασε στο σημείο στις 00.03 και έχει ήδη καταθέσει για τα όσα συνέβησαν όπως και αναφορικά με το δήθεν «μπάζωμα» μιας απροσδιόριστης… συγκάλυψης.

Σύμφωνα με τον ίδιο και τα όσα έχει πει και σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει «είδαμε ότι χρειαζόμασταν βαριά μηχανήματα, γρύλους δυνατούς και γερανούς, που να μπορούν να σηκώσουν βάρη. Γι΄ αυτό το λόγο συγκαλέσαμε δύο συμβούλια ένα στις 02.30 και ένα στις 05.00 προκειμένου να δούμε πως προχωρά το αίτημά μας, διότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να εφαρμοστεί το σχέδιο μεγάλων ανθρώπινων απωλειών, να έρθουν οι γερανοί και να εξασφαλιστούν τα μέσα για να μεταφερθούν οι τραυματίες στα νοσοκομεία» Και εδώ είναι το σημείο κλειδί. Οι γερανοί για να καταστεί εφικτό να σηκώσουν τα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι επιβάτες ή να ανασυρθούν θύματα έπρεπε να πατήσουν σε στέρεο έδαφος. Το λασπωμένο χώμα καθιστούσε αδύνατη τη λειτουργία τους και την εκτέλεση της εργασίας για την οποία εκλήθησαν στο σημείο. H απόφαση ελήφθη επί του πεδίου στο πλαίσιο διαχείρισης εν εξελίξει κρίσης, την ώρα δηλαδή που υπήρχαν ακόμα αγνοούμενοι και πιθανώς τραυματίες κάτω από τα βαγόνια, με μοναδικό γνώμονα την έρευνα και διάσωση,αυτό που πρέπει να κάνουν οι επιχειρησιακά αρμόδιοι όταν τίθεται θέμα προστασίας της ανθρώπινης ζωής που προηγείται».

Κατά τις ίδιες πηγές «όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο Ευάγγελος Φαλάρας, σημεία της οποίας έχουν δεί το φως της δημοσιότητας: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση ΣΟΠΠ με την οποία δίνεται εντολή στην Περιφέρεια να προβεί σε απομάκρυνση όγκου επιφανειακού εδάφους και επίστρωσης του σημείου με οποιοδήποτε άλλο υλικό αλλά αυτό κατέστη αναγκαίο προκειμένου να εκκαθαριστεί ο χώρος, να ισοπεδωθούν οι οποιεσδήποτε εδαφικές ανωμαλίες και να διαμορφωθεί με ασφαλή υλικά ώστε οι γερανοί να επιχειρούν χωρίς κίνδυνο για τον αγωγό και για τους ίδιους λόγω των μεγάλων βαρών (ίδια βάρη και μεταφερόμενα)».

Όπως ο ίδιος ο κ. Φαλάρας τονίζει κάτω από το σημείο περνά αγωγός φυσικού αερίου. Μπορεί κανείς να σκεφθεί τι προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αν ένας εκ των γερανών βούλιαζε στη λάσπη και χτυπούσε κάποιο σημείο του αγωγού. Αυτός είναι ένας πρόσθετος παράγοντας που δικαιολογεί την απόφαση να ρίξουν χαλίκι για να γίνει πιο βατό το έδαφος για τους γερανούς που έπρεπε εκείνη την ημέρα να σηκώσουν βαγόνια που είχαν μάλιστα εκτροχιαστεί. Ουδείς γνώριζε αν υπάρχουν ζωντανοί. Θυμίζουμε ότι υπήρχαν πληροφορίες πως ακούγονταν φωνές στα συντρίμμια. Και οι αρμόδιοι έπραξαν τα δέοντα, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεθούν ζωντανοί επιβάτες. Να απεγκλωβιστούν πάση θυσία και χωρίς καθυστέρηση δεδομένου ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το κάθε λεπτό μετράει. Με απλά λόγια δεν ήταν θέμα εντολών. Ήταν θέμα πρωτοκόλλου. Ήταν θέμα ανθρώπινων ζωών. Διαψεύδει ο Αγοραστός Το ότι δεν υπήρξαν εντολές προκειμένου -δήθεν- να «μπαζωθεί» το σημείο, το επιβεβαιώνει και ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ο οποίος διέψευσε την Πέμπτη την επιχείρηση που έχει στηθεί και η οποία βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίες όπως αυτές που τυγχάνουν αποδοχής στο διαδίκτυο ή σε συγκεκριμένα κόμματα δυστυχώς και της Βουλής. Ο Κώστας Αγοραστός ξεκαθάρισε πως δεν έλαβε ποτέ κάποια εντολή προκειμένου να προχωρήσει στο μπάζωμα του σημείου του τραγικού δυστυχήματος αλλά και ότι ουδέποτε ο ίδιος αναφέρθηκε στο όνομα του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ όπως υποστήριξε η μητέρα ενός εκ των θυμάτων η κα Καρυστιανού. «Όχι δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κα Καρυστιανού. Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει.

Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής:Εγώ στην γραπτή εξώδικη απάντηση που έδωσα στην κα Καρυστιανού δεν αναφέρω πουθενά το όνομα του κ. Τριαντόπουλου» ανέφερε στο aftodioikisi.gr προσθέτοντας: «Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάση του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια-υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, σκαπτικά μέσα κ.α. χωρίς να υπάρξει καμία πρωτοβουλία ενεργειών!» Συμπερασματικά: Για μια ακόμη φορά βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια συντήρησης και ενδεχομένως μεγέθυνσης, μιας δικαιολογημένης οργής από την πλευρά των συγγενών και των φίλων των θυμάτων με συγκεκριμένη στόχευση. Την οικοδόμηση ενός απαράδεκτου αφηγήματος συνωμοσίας που στήνεται μέσα από έωλες αναφορές σε περίεργες εκρήξεις, σε σενάρια για μεταφορές παράνομων υλικών και στη συνέχεια κορυφώνεται με τις αναφορές περί δήθεν συγκάλυψης και περί μπαζωμάτων που έγιναν στο πλαίσιο αυτό. Έχει δηλαδή όλα τα συστατικά που οι συνωμοσιολόγοι του διαδικτύου αλλά και κομμάτων που κινούνται στα άκρα θέλουν για να το χτίσουν ως αφήγημα. Μόνο που πλέον υιοθετείται και από άλλα κόμματα στην απέλπιδα προσπάθειά τους να εγείρουν ζήτημα ενόψει ευρωεκλογών. Σκοντάφτουν όμως στην πραγματικότητα και την αλήθεια όπως αυτή μεταφέρεται από τους άμεσα εμπλεκόμενους».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνητικές πηγές περί «μπαζώματος» στα Τέμπη: Οι ενέργειες ήταν άμεσα συνδεδεμένες με τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων"

Κακοκαιρία Emil: Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός από τις βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται περιοχές της Θεσσαλίας μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που μαίνονται από χθες το βράδυ.

Ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα σε διάφορα σημεία, σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα, με συνεργεία της Περιφέρειας να έχουν πιάσει δουλειά για να συγκρατήσουν την ορμή του νερού και να μην υπάρξει υπερχείλιση.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση στη γέφυρα Διαλεκτού στα Τρίκαλα:



Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από Καραβόπορο και Βαλομάνδρι:

valomandri5

valomandri4

valomandri3

valomandri2

valomandri1

Μεγάλα προβλήματα στον Δήμο Μετεώρων

Στο μεταξύ, μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που επικρατούν από το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχές του Δήμου Μετεώρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στο χωριό Γλυκομηλιά έχει κοπεί ο δρόμος που οδηγεί στο νεκροταφείο του χωριού λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν στον δρόμο προς το Παλαιοχώρι αλλά και στην περιοχή «Αρέτος» μετά τη γέφυρα Αμπελίων. Πρόβλημα προσβασιμότητας υπάρχει και στα Αμπέλια καθώς το ρέμα που περνά τον οικισμό έχει κατεβάσει μεγάλο όγκο νερού. Στην είσοδο του Κλεινοβού υπάρχει πλημμυρικό φαινόμενο στον δρόμο που οδηγεί στον οικισμό λόγω των φερτών υλικών και έχουν «φρακάρει» τα τεχνικά του δρόμου.

meteora_1

Ακόμη, υπάρχει μια κατάπτωση στον δρόμο προς Αμάραντο. Στο Αμπελοχώρι και στην Καστανιά έχουν «κατέβει» πολλά φερτά υλικά και υπάρχουν «βουλωμένα» τεχνικά που δυσχεραίνουν τη σωστή απορροή των υδάτων εντός των οικισμών. Επιπλέον, στον δρόμο πριν την Καλομοίρα υπάρχει καθίζηση στο οδόστρωμα και στον δρόμο από Καλομοίρα προς Ματονέρι υπάρχει κατολίσθηση.

Στη Μεγάλη Κερασιά, ρέμα έκοψε τον δρόμο λόγω μεγάλου όγκου νερού. Ενώ πρόβλημα δημιουργήθηκε στον δρόμο από Διάβα προς Κρύα Βρύση καθώς υπήρξε μικρή κατάπτωση. Στο νέο σχέδιο πόλεως στην Καλαμπάκα δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ωστόσο μηχάνημα του Δήμου επιχειρεί από το πρωί και προχωρά στην αποκατάσταση των ζημιών. Σύσσωμος ο μηχανισμός του Δήμου Μετεώρων βρίσκεται σε ετοιμότητα και επιχειρεί όπου υπάρχει ανάγκη προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσβαση στους οικισμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος τονίζει: «Όλος ο μηχανισμός του Δήμου Μετεώρων βρίσκεται σε επιφυλακή και μηχανήματα μας επιχειρούν σε πολλά σημεία που υπάρχουν ζημιές. Οι καταστροφές είναι πολλές σε σημεία του οδικού δικτύου του ορεινού όγκου και οικισμοί μας έχουν πρόβλημα προσβασιμότητας. Παράλληλα, σε οικισμούς όπως η Καστανιά και το Αμπελοχώρι έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα εντός οικισμών από φέρτα υλικά. Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να δώσουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών».

ΑΠΕ - ΜΠΕ, Trikalaola - Trikalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Emil: Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός από τις βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες"

ΕΦΚΑ: Κόβεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από σήμερα 1η Μαρτίου όσοι έχουν αρρύθμιστα χρέη στον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Στο καθεστώς περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών περνούν από την Παρασκευή 1η Μαρτίου όσοι δεν πλήρωσαν ή δεν ρύθμισαν τα χρέη τους προς τον ΕΦΚΑ μέχρι 29 Φεβρουαρίου, δηλαδή μπορούν να έχουν περίθαλψη μόνο στις κρατικές υγειονομικές δομές.

Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή δεν έδωσε νέα παράταση όπως περίμεναν πολλοί κι έτσι από σήμερα 1η Μαρτίου 2024 όσοι έχουν αρρύθμιστα χρέη προς τον ΕΦΚΑ, μένουν χωρίς περίθαλψη.

Υπολογίζεται πως οι μη μισθωτοί που μένουν εκτός περίθαλψης ανέρχονται σε 400.000, ενώ οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι την τελευταία διετία είχαν λάβει παράταση, με τη μορφή της αναστολής της εφαρμογής του μέτρου της απώλειας της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η οποία, όμως, εξέπνευσε χθες.

Από σήμερα πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχουν μόνο όσοι πληρώσουν ή ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που βιώνουν σήμερα απώλεια του δικαιώματος στη δωρεάν περίθαλψη υποδηλώνει το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος.

Στην πράξη, όσοι δεν είναι ενήμεροι στα χρέη τους προς τον ΕΦΚΑ από σήμερα θα μπορούν να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας μόνο στα νοσοκομεία, στα οποία θα νοσηλεύονται ως ανασφάλιστοι, όμως, δεν θα έχουν δωρεάν συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις σε παρόχους υγείας, φαρμακεία και συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Στις εξαιρέσεις της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνονται για χρονικό διάστημα από 1η.3.2024 έως 28η.2.2025, πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους:

που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε πληγείσες περιοχές από θεομηνίες ή φυσικές καταστροφές

σε περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018

άνεργοι αυτών των περιοχών

εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ζώνης Περάματος και Ελευσίνας

Επίδομα μητρότητας εφ’ όσον δεν υπάρχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ

Την ίδια στιγμή, επίδομα μητρότητας ίσο με τον κατώτατο μισθό για 9 μήνες θα λάβουν μέσω ασφαλιστικής ενημερότητας, δηλαδή εφόσον δεν έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ, οι μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες στις οποίες η εν λόγω παροχή επεκτάθηκε με τον νόμο 5078/2023 (μίνι ασφαλιστικό).

Η διάταξη τροποποιήθηκε με την ίδια τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που οριοθετεί την εκκίνηση των πληρωμών από 1/1/2024 και αποσαφηνίζει ότι το επίδομα το δικαιούνται οι μητέρες που απέκτησαν παιδί από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά, ενώ για την απρόσκοπτη πληρωμή του δεν θα πρέπει να έχουν χρέη στον ΕΦΚΑ.

Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο με τα αντίστοιχα αναδρομικά του πρώτου τριμήνου.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΚΑ: Κόβεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες"

Πρ. Ένωσης Μεσαίων Σουπερμάρκετ: Η πλειονότητα των εταιρειών έχει μπει στη λογική της μείωσης των τιμοκαταλόγων

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι μείωσαν τους τιμοκαταλόγους τους από 5% μέχρι 35% είπε στο ΕΡΤNEWS ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Σουπερμάρκετ Ελλάδας Γιάννης Πηλίδης.

Κάνουν, είπε, αυτό που ζητούσε πάντοτε και η κυβέρνηση και όλος ο κόσμος, να έχουν δηλαδή μόνιμα χαμηλές τιμές. Το μόνιμα χαμηλωμένη τιμή είναι κέρδος για τον καταναλωτή.

Υπάρχουν όμως και εταιρείες που δεν κάνανε μειώσεις τιμοκαταλόγου, σε αυτές έχουν απαγορεύσει να κάνουνε προσφορές, άρα τα προϊόντα τους παραμένουν ακριβά στο ράφι και προφανώς δεν πουλάνε, είπε.

Η πλειονότητα όμως έχει μπει στη λογική της μείωσης των τιμοκαταλόγων.

Αυτό το μέτρο, αν διαρκέσει σε μόνιμη βάση, είναι αυτό που ήθελε και η αγορά, είπε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρ. Ένωσης Μεσαίων Σουπερμάρκετ: Η πλειονότητα των εταιρειών έχει μπει στη λογική της μείωσης των τιμοκαταλόγων"

Καιρός – Ναύπλιο: Πλημμύρες σε δρόμους και καταστήματα από σφοδρή καταιγίδα

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του, στο Ναύπλιο, με την καταιγίδα να φέρνει στην πόλη πλημμύρες. Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία…

Η δυνατή βροχή έφερε πλημμύρες και προβλήματα στο Ναύπλιο. Ο καιρός στην πόλη παραμένει άστατος, με ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων να προσπαθούν να καθαρίσουν τις περιουσίες τους. Η κακοκαιρία έβαλε δύσκολα σε οδηγούς, που προσπαθούσαν να φτάσουν με ασφάλεια στους προορισμούς τους, ακόμα και σε πεζούς που έτυχε να βρίσκονται σε πλημμυρισμένα σημεία. Για ακόμα μια φορά τα φρεάτια βούλωσαν και τα νερά άρχισαν πολύ γρήγορα να παίρνουν ύψος.

Η έντονη βροχή στο Ναύπλιο που κατά διαστήματα ήταν καταρρακτώδης, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλά τμήματα δρόμων της πόλης το πρωί. Η κακοκαιρία πλήττει την Αργολίδα, με δυνατές κατά διαστήματα βροχές, θυελλώδεις νοτιάδες και κεραυνούς.

Λίγο πριν το μεσημέρι η πόλη του Ναυπλίου δέχθηκε μεγάλα ύψη βροχής με αποτέλεσμα πρόσκαιρα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να γίνουν αδιάβατοι από πεζούς, ενώ και τα αυτοκίνητα σε πολλά σημεία κινούνται με δυσκολία.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, σε πολλές περιπτώσεις καταστηματάρχες βγηκαν με σκούπες για να διώξουν τα νερά που απειλούσαν τις περιουσίες τους.

Σε εγρήγορση ηταν η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία του Δήμου για να επέμβουν όπου χρειαστεί. Τα φαινόμενα της κακοκαιρία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα εξασθενήσουν στην περιοχή της Αργολίδας από το βράδυ της Παρασκευής. Ανάλογες πλημμύρες είχαν σημειωθεί και πριν από τρεις ημέρες, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-02-2024/1100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού:

Την Παρασκευή (01-03-24)

α. Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα οι Σποράδες, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας

Η σημερινή πρόγνωση

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται από το πρωί της Παρασκευής (01.03.2024) αρχικά στα δυτικά, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι θα έχουν εξασθενήσει σημαντικά. Σταδιακά το μέτωπο καταιγίδων θα κινηθεί ανατολικότερα, δίνοντας σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Φτάνοντας στο Αιγαίο θα γίνει πιο ισχυρό, επηρεάζοντας από το απόγευμα πλέον τα περισσότερα νησιά μας, με ισχυρές καταιγίδες σε Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, αυτή η ανατολική κίνηση του χαμηλού, θα αφήσει μέχρι το βράδυ το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με βελτιωμένο καιρό, με εξαίρεση περιοχές της Μακεδονίας, όπου θα συνεχίσει να βρέχει και τη νύχτα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει το μεσημέρι τους 16-18 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 20 στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο το πρωί 5-7 μποφόρ και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Και στο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 7, στα νότια 8 μποφόρ, με υποχώρηση το βράδυ.

Στην Αττική αναμένεται να βρέξει λίγο τοπικά τις πρωινές. Ωστόσο από το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-17 βαθμούς, με νοτιοανατολικό άνεμο 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι και τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-16 βαθμούς, ανατολικοί οι άνεμοι μέχρι 5, πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Ναύπλιο: Πλημμύρες σε δρόμους και καταστήματα από σφοδρή καταιγίδα"

Τέμπη: Για τις 5/4 διεκόπη η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης – Αξιώνουν ένα εκατομμύριο ευρώ

Διεκόπη τελικά για τις 5 Απριλίου και δεν αναβλήθηκε η δίκη για την πρώτη αγωγή συγγενών θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πρόκειται για την αγωγή που έχουν καταθέσει οι συγγενείς του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας (σύζυγος, οι δύο γιοι του και η αδελφή του) διεκδικώντας ο καθένας το ποσό των 250.000 ευρώ για ψυχική οδύνη.

Αίτημα για αναβολής της δίκης υπέβαλλαν ο ΟΣΕ και η Hellenic train, οι δικηγόροι των οποίων ζήτησαν τη μη εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς όπως τόνισαν μέχρι και πριν από ένα ή δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

«Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχθήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια» ανέφερε από ο συνήγορος της οικογένειας του ελεγκτή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Για τις 5/4 διεκόπη η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αποζημίωσης – Αξιώνουν ένα εκατομμύριο ευρώ"

Αλεξέι Ναβάλνι: Τελευταίο αντίο στον μεγαλύτερο πολιτικό εχθρό του Πούτιν

Κηδεύεται σήμερα στα περίχωρα της Μόσχας ο Αλεξέι Ναβάλνι, με τους δικούς του ανθρώπους να λένε αντιμετώπισαν δυσκολίες ακόμα και για να βρουν νεκροφόρα για να οδηγήσουν τη σορό στην εκκλησία. «Άγνωστοι τηλεφωνούν στα νεκροτομεία και τους απειλούν αν δεχτούν να πάρουν το σώμα του Αλεξέι», λένε.

Δυο εβδομάδες μετά τον θάνατό του – που θεωρείται δολοφονία – σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι γίνεται στα περίχωρα της Μόσχας.

Η σορός του Ναβάλνι μεταφέρθηκε εν μέσω χειροκροτημάτων φωνάζοντας το όνομά του οι υποστηρικτές του, λίγο μετά τις 13:00 ώρα Ελλάδας, στην εκκλησία της εικόνας της Παναγίας. Στην επιμνημόσυνη δέηση απέτιναν φόρο τιμής στον Αλεξέι Ναβάλνι και ξένοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων οι πρεσβευτές της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Kira Yarmysh ευχαρίστησε όλους όσοι παρίσταντο στην τελετή, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της και καλώντας τους να συνεχίσουν τον αγώνα

“Είμαι ευγνώμων σε όσους ήρθαν σήμερα στην εκκλησία και σε όσους θα έρθουν στο νεκροταφείο”, δήλωσε στο κανάλι του YouTube που οργανώθηκε από τους υποστηρικτές του Navalny για την περίσταση.

“Όλοι όσοι υποστηρίζουν τον Αλεξέι και γράφουν γι’ αυτόν, είναι πολύ σημαντικό τώρα και θα είναι ακόμη πιο σημαντικό αργότερα. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να μη σταματήσετε”. Δύσκολοι καιροί και μεγαλύτεροι αγώνες βρίσκονται μπροστά μας, πρόσθεσε. “Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτό και να το θυμόμαστε”.

Κατά την νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία η σορός του Ναβάλνι εκτέθηκε με ανοιχτό το φέρετρο. Οι γονείς του η μητέρα του Lyudmila και ο πατέρας του Anatoly, στέκονταν δίπλα στο φέρετρο κρατώντας κεριά.

Υπό τα συνθήματα “Ναβάλνι”, ορισμένοι πενθούντες έσπρωξαν τα εμπόδια ελέγχου σε μια προφανή προσπάθεια να ακολουθήσουν την κηδεία.

Με την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας, ξεκίνησε η πομπή με τη συνοδεία χιλιάδων υποστηρικτών του, για κοιμητήριο νεκροταφείο Μπορίσοφσκι (Borisovskoye) στην άλλη όχθη του ποταμού Μόσχοβα προς τον νότο, όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή του υπό τους ήχους του τραγουδιού του Frank Sinatra, My Way.

Η νεκρώσιμη ακολουθία μεταδίδεται επίσης διαδικτυακά και στο κανάλι του Ναβάλνι στο YouTube.

Δείτε ζωντανή εικόνα 

Ο Ναβάλνι πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου στη ρωσική φυλακή μέσα στον Αρκτικό Κύκλο. Είχε φυλακιστεί για τρία χρόνια με χαλκευμένες κατηγορίες.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι –που έχουν υποσχεθεί να μεταδώσουν διαδικτυακά με livestream τα σημερινά γεγονότα— έχουν κατηγορήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έβαλε να τον δολοφονήσουν επειδή ο Ρώσος ηγέτης φέρεται να μην άντεχε την ιδέα να απελευθερωθεί ο Ναβάλνι σε μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων. Δεν έχουν παρουσιάσει στοιχεία για να στηρίξουν τον ισχυρισμό αυτό, αλλά έχουν υποσχεθεί ότι θα δείξουν πώς δολοφονήθηκε και από ποιον.

Το Κρεμλίνο αρνείται την όποια κρατική ανάμιξη στον θάνατό του και δηλώνει άγνοια αναφορικά με την όποια συμφωνία για απελευθέρωση του Ναβάλνι. Στο πιστοποιητικό θανάτου του –σύμφωνα με τους συμμάχους του— αναφέρεται ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξέι Ναβάλνι: Τελευταίο αντίο στον μεγαλύτερο πολιτικό εχθρό του Πούτιν"

Έγκλημα στη Νίκαια: Ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη και έστησε καρτέρι στον γαμπρό του – Για πράξη εκδίκησης κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ.

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Νίκαια, όταν πεθερός σκότωσε με δίκανο τον γαμπρό του.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί όταν ο 64χρονος δράστης, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη, έστησε καρτέρι στον 39χρονο γαμπρό του έξω από το σπίτι του και αυτοκτόνησε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είχε χωρίσει με τη σύζυγό του και εκείνη διέμενε στο σπίτι της κόρης της. Ο 64χρονος θεωρούσε ότι την κρύβουν και το ζευγάρι έφταιγε για τον χωρισμό τους και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκδικηθεί.

Το θύμα, κατά πληροφορίες, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και έπεσε δίπλα στο γκαράζ του αυτοκινήτου του. Άλλη μια σφαίρα φέρει ο δράστης που εντοπίστηκε λίγο πιο δίπλα από το γαμπρό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα του 39χρονου παρακολουθούσε από το μπαλκόνι την τραγωδία και φώναζε στον σύζυγό του να φύγει από το σημείο.

Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 08:23 και άμεσα έσπευσε στο σημείο, στη συμβολή των οδών Κυζίκου και Μηδείας.

Το σημείο αποκλείστηκε και η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας στη Νίκαια.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έγκλημα στη Νίκαια: Ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη και έστησε καρτέρι στον γαμπρό του – Για πράξη εκδίκησης κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ."

Τι αλλάζει ο νέος νόμος για τις παραχωρήσεις σε παραλίες

Επτά σημαντικές αλλαγές για τη βελτίωση της προστασίας των παραλιών μας θεσπίζονται με το νέο νόμο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Με το νέο νόμο θεσπίζονται κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος.

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:

«Αυτό το καλοκαίρι θα αλλάξουν πολλά στις παραλίες μας! Με το νέο νόμο βελτιώνουμε την προστασία των παραλιών μας, βάζουμε αυστηρότερους κανόνες στη διαχείρισή τους και εξασφαλίζουμε την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Παράλληλα, δημιουργούμε έναν αποτελεσματικότερο μηχανισμό ελέγχων με την αξιοποίηση και των νέων τεχνολογιών (drone, δορυφόροι) για να εξασφαλίσουμε ότι οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν με αυστηρότητα.

Πέρυσι το καλοκαίρι δώσαμε δείγματα γραφής και όλοι κατάλαβαν ότι δεν αστειευόμαστε με την προστασία των παραλιών μας. Φέτος θα είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί!».

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που θεσπίζονται με το νέο νόμο είναι οι ακόλουθες:

1. Θεσπίζεται διαφανής ηλεκτρονική διαδικασία για τη δημοπράτηση των παραλιών

Αρχής γενομένης από το 2024, όλες οι δημοπρασίες για παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας θα γίνονται από την Κτηματική Υπηρεσία και όχι από τους Δήμους. Η διαδικασία θα γίνεται ψηφιακά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που εγγυάται τη διαφάνεια και αποκλείει οποιεσδήποτε παρεμβάσεις. Η διακήρυξη θα αναρτάται στην πλατφόρμα και στην ιστοσελίδα του οικείου δήμου τουλάχιστον είκοσι ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας. Στην πλατφόρμα θα αναρτώνται τα στοιχεία (συντεταγμένες, πολύγωνο και αεροφωτογραφίες) κάθε παραχώρησης, η διάρκεια, οι όροι της παραχώρησης, και ο χρόνος τοποθέτησης και απομάκρυνσης των κινητών στοιχείων.

Οι παραχωρησιούχοι θα καταβάλλουν ελάχιστο τίμημα, που προκύπτει από μαθηματικό τύπο με βάση τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής, συντελεστή βαρύτητας της δραστηριότητας και τον συντελεστή βαρύτητας του αιγιαλού ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά της παραλίας.

Οι δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος, κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, θα ολοκληρωθούν ως τις 15 Μαΐου. Από το 2025 και μετά οι διαδικασίες θα ολοκληρώνονται ως τις 31 Μαρτίου.

Καθιερώνονται οι αιγιαλοί και παραλίες υψηλής προστασίας («απάτητες παραλίες») που βρίσκονται σε περιοχές Natura και για τις οποίες θα απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ.. Οι απάτητες παραλίες θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύστερα από εισήγηση του ΟΦΥΠΕΚΑ και πρόταση του πρόταση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

3. Θεσπίζονται αυστηρότεροι κανόνες στη διαχείριση των παραλιών ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών

Στις παραλίες που θα παραχωρούνται προς εκμετάλλευση τίθενται όρια προκειμένου να διασφαλίζεται η διέλευση των πολιτών και να υπάρχουν επαρκείς ελεύθεροι χώροι. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον το 50% της παραλίας πρέπει να μένει ελεύθερο και ταυτόχρονα το εμβαδόν κάθε παραχώρησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Τα ομπρελοκαθίσματα μπορούν να καταλαμβάνουν μέχρι 60% της παραχωρούμενης έκτασης ή 30% για παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura που δεν έχουν χαρακτηρισθεί απάτητες. Μεταξύ των παραχωρήσεων πρέπει να μεσολαβεί απόσταση τουλάχιστον 6 μέτρων (3 μέτρα σε κάθε πλευρά, ή 4 μέτρων αν πρόκειται για περιπτώσεις επιχειρήσεων που λειτουργούν σε εφαπτόμενα κτίρια) και τα ομπρελοκαθίσματα πρέπει να απέχουν από τη θάλασσα τουλάχιστον 4 μέτρα.

Επίσης δεν επιτρέπεται παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας όταν το μήκος ή πλάτος τους είναι μικρότερο των 4 μέτρων ή όταν το συνολικό εμβαδόν του αιγιαλού είναι μικρότερο από 150 τ.μ.

4. Εισάγονται αυστηρότατες υποχρεώσεις για όσους μισθώνουν παραλίες

Θεσπίζονται εννέα συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όλες τις περιπτώσεις, οι οποίες προβλέπονται από το νόμο αλλά θα περιλαμβάνονται και στη σύμβαση παραχώρησης. Συγκεκριμένα, ο παραχωρησιούχος:

  1. Διασφαλίζει την ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση του κοινού στον αιγιαλό και την παραλία.
  2. Διασφαλίζει τη χρήση του αιγιαλού και της παραλίας για άτομα με αναπηρία στους αιγιαλούς και τις παραλίες που θα προβλεφθούν με Υπουργική Απόφαση, εγκαθιστώντας ειδικές πλατφόρμες για την εξυπηρέτησή τους, εφόσον δεν έχουν εγκατασταθεί από τον Δήμο,
  3. Περιορίζει την ανάπτυξη των ομπρελών, ξαπλωστρών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής και λοιπών κινητών στοιχείων σύμφωνα με τα όρια που θέτει το νομοσχέδιο (60% της παραχωρούμενης έκτασης ή 30% αν πρόκειται για προστατευόμενο αιγιαλό και παραλία) και διατηρεί ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων.
  4. Διατηρεί καθημερινά καθαρό το παραχωρούμενο τμήμα αιγιαλού και παραλίας.
  5. Αναρτά σε εμφανές σημείο στον αιγιαλό ή την παραλία πινακίδα, η οποία επιτρέπει στο κοινό να έχει πρόσβαση, με ηλεκτρονικό τρόπο στα προσδιοριστικά στοιχεία της παραχώρησης, όπως τις συντεταγμένες, τον αριθμό της απόφασης παραχώρησης, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του κοινού και του παραχωρησιούχου και το διάγραμμα της παραχώρησης.
  6. Τοποθετεί κινητά στοιχεία για την εξυπηρέτηση του κοινού.
  7. Φροντίζει για τη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος και της μορφολογίας της ακτής
  8. Παραδίδει τον παραχωρηθέντα χώρο στην αρχική κατάσταση μετά το πέρας της διάρκειας της παραχώρησης και απομακρύνει τα κινητά στοιχεία κατά τις περιόδους που καθορίζονται στη σύμβαση παραχώρησης.
  9. Διασφαλίζει την παρουσία ναυαγοσώστη, εφόσον η υποχρέωση αυτή δεν καλύπτεται από τον οικείο δήμο.
5. Κατοχυρώνεται ο ρόλος των πολιτών για την προστασία των παραλιών από τις αυθαιρεσίες

Δημιουργείται ψηφιακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες κλπ. που θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες. Κάθε παραχώρηση θα αντιστοιχεί σε QR code, που θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, στην ιστοσελίδα του οικείου δήμου και στην πινακίδα σήμανσης του αιγιαλού ή της παραλίας που τοποθετείται υποχρεωτικά στο σημείο. Μέσω της ίδιας εφαρμογής οι πολίτες θα βλέπουν το διάγραμμα του τμήματος του αιγιαλού και της παραλίας που έχει παραχωρηθεί και θα μπορούν άμεσα να υποβάλουν καταγγελία αν διαπιστώνουν παρατηρήσει αυθαίρετη κατάληψη ή υπέρβαση της παραχώρησης.

6. Αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες (drones, δορυφόροι) για αποτελεσματικότερους ελέγχους από την πολιτεία

Με το νέο νόμο προβλέπεται ότι θα αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες (drones, δορυφόροι) για να γίνουν αποτελεσματικότεροι οι έλεγχοι των παραλιών από την πολιτεία. Παράλληλα, δημιουργείται ένας ολοκληρωμένος ελεγκτικός μηχανισμός, με μικτά κλιμάκια ελέγχου, από στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Κτηματικής Υπηρεσίας, του δήμου, της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΕΛΑΣ και των εισαγγελικών αρχών ενώ προβλέπονται και μικτά κλιμάκια.

7. Επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές για όσους αυθαιρετούν και παραβιάζουν τους κανόνες διαχείρισης των παραλιών

Οι ποινές κλιμακώνονται ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και ιδίως το αν υπάρχει σύμβαση και ο παραχωρησιούχος έχει κάνει υπέρβαση της παραχώρησης ή δεν υπάρχει οπότε πρόκειται για αυθαίρετη κατάληψη. Σε κάθε περίπτωση οι ομπρέλες και ξαπλώστρες απομακρύνονται ενώ αν υπάρχουν παράνομες κατασκευές κατεδαφίζονται.

Σε περιπτώσεις αυθαίρετης κατάληψης επιβάλλεται σφράγιση και διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης στον χώρο που έχει καταληφθεί, ο χώρος σφραγίζεται με ταινία και απαγορεύεται η είσοδος όπως και οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα σε αυτόν. Επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το τετραπλάσιο του ελάχιστου τιμήματος της δημοπρασίας και αποκλεισμός του παραβάτη από κάθε διαδικασία παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας για πέντε χρόνια.

Αν έχει γίνει υπέρβαση της παραχώρησης οι ποινές ξεκινούν από πρόστιμα και κλιμακώνονται σε απαγόρευση συμμετοχής σε δημοπρασίες καθώς και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Με τις αλλαγές που επήλθαν στη Βουλή το πλαίσιο αυστηροποιείται περαιτέρω καθώς οι πιο σοβαρές κυρώσεις (αποκλεισμός από νέες παραχωρήσεις και αναστολή λειτουργίας) επιβάλλονται όταν η υπέρβαση είναι μεγαλύτερη από το 30% της παραχώρησης (αντί για 50 % που προβλεπόταν αρχικά).

Για πρώτη φορά καθιερώνονται πρόστιμα για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία, από 2.000 έως 60.000 ευρώ. Προβλέπονται επίσης ποινικές κυρώσεις για όποιον επιφέρει στον αιγιαλό ή την παραλία οιαδήποτε μεταβολή χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής ή με άδεια που εκδόθηκε παράνομα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει ο νέος νόμος για τις παραχωρήσεις σε παραλίες"

Αποκλειστικό «L&O»: Με γυναίκα αστυνομικό και κουνιάδο διοικητή αστυνομικού τμήματος ο στρατιωτικός που συνελήφθη για συμμετοχή στη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Σε μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει αίσθηση προχωράει το «Law and Order». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ένας εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης», έχει σύζυγο αστυνομικό που υπηρετεί σε κεντρική υπηρεσία, ενώ ο κουνιάδος του, είναι διοικητής αστυνομικού τμήματος στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στη Νέα Σμύρνη όπου και διέμενε. Υπηρετούσε στο Πεντάγωνο και είχε καταθέσει αίτηση για αποστρατεία.

Το όνομά του είχε εμπλακεί και σε βομβιστική ενέργεια που είχε αποδοθεί στην Greek Mafia, με στόχο δικαστικό, αλλά είχε προσκομίσει έγγραφα από την υπηρεσία του η οποία βεβαίωνε πως το επίμαχο χρονικό διάστημα, βρισκόταν σε αποστολή στο Αφγανιστάν.

Σε σπίτι στο Γαλάτσι ο οπλισμός της οργάνωσης

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από πηγές ενημέρωσης, ο βαρύς οπλισμός που εντοπίστηκε κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη Τρίτη, εντοπίστηκε στο σπίτι ενός 53χρονου συλληφθέντα, του Δ.Χ, ο οποίος διέμενε σε πολυκατοικία επί της οδού Δρυόπιδος στο Γαλάτσι.

Το σημειωματάριο του αρχηγού

Ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, παρουσιάζει και ένα σημειωματάριο που εντοπίστηκε στην κατοχή του 36χρονου αρχηγού της οργάνωσης.

Σε αυτό υπάρχουν αναφορές για τέσσερις εισαγγελείς, τρεις στην Θεσσαλονίκη και έναν στην Λάρισα, καθώς και για έναν  αστυνομικό διευθυντή. Στελέχη της αντιτρομοκρατικής, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, να σχεδίαζε επιθέσεις σε βάρος τους το προσεχές διάστημα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλειστικό «L&O»: Με γυναίκα αστυνομικό και κουνιάδο διοικητή αστυνομικού τμήματος ο στρατιωτικός που συνελήφθη για συμμετοχή στη «Σύμπραξη Εκδίκησης»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news